אוווו ... יפה! (על ג'ון לנון ואהבה)מוטיז
חבר'ה, זה פשוט יפה! כדאי להשקיע ולקרוא.מוטיז
ששש, אני באמצע.בצלםאלוקים

ולא משנה עד כמה אני מזדהה/מסכימה ,(ואני דווקא מזדהה ומסכימה עם הרבה ) ---הוא מרתק.

זה בינתיים.

אוקי שאלה רגעבצלםאלוקים

אני באמצע כמו שאמרתי, 

הוא מדבר על כך שאהבה שוויונית- יש בה ליקוי, היא חסרה.

ואני כמעט מסכימה ומזדהה-

אבל אז הוא מדבר על זה שאתה לא יכול לאהוב את ילדי השכנים כמו שאתה אוהב את ילדיך-חייבים העדפה.

אז אני נכנסת פנימה- איך זה שבתוך המשפחה שלך אתה יכול לאהוב את כולם ללא משוא פנים?

אם נרחיב את היריעה, לאומיות- כולנו משפחה אחת גדולה, אבל רק כעם.

אני אוהב את העם שלי יותר מעמים אחרים,

אבל גם בתוך העם לא אוהבים את כולם באותה צורה.

אז אולי..הוא בכלל מפספס את הרעיון?

אולי אוניברסליות מעולם לא חפצה לבטל העדפה? 

אולי אין סתירה?

אולי אוניברסליות היא לאומיות מורחבת?

אתה יכול לאהוב את כל המשפחה שלך, מכאן אתה יכול לאהוב את העם שלך- אולי מכאן..אתה יכול לאהוב את כל המין האנושי-האחים שלך?

ז"א..כמו שבלאומיות לא אוהבים באותה צורה את כולם וכן יש העדפות-וזה לא מבטל את הלאומיות, אולי אנרכיזם טהור..לא רוצה לבטל את המשפחה, אלא להפוך את כולם למשפחה גדולה?

כשאני מדברת על אנרכיזם..לזה אני באמת מכוונת-ולזה אמרתי שאני לא בדרגה כזו..

אכן יש אנשים רבים שטועים..ובמקום להפוך את כולם למשפחה- הם הופכים גם את המשפחה ל"כולם"..אבל אולי האידיאל הטהור, השורש הטהור של האנרכיזם (ואנחנו לא בשלים לזה כיום, ברור, אני מדברת על אידאולוגיה) הוא להפוך את כולם למשפחה? כולם הם כמו העם שלי?

סליחה על האריכות והסרבול ..

ובבקשה תענה בסובלנות אפילו שאני "לא מוסרית,עוכרת" או מה שלא תרצה.

זה באמת שאלות שמעסיקות אותי הרבה...אז אם אתה/ אחרים פתוחים לדון- בבקשה.

(אני אמשיך לקרוא עכשיו..אולי הוא עונה על זה .. )

בתמצות אגבבצלםאלוקים

השאלה/ התהייה היא -אולי אוניברסליות, אהבה לכולם, אנרכיזם..לא סותר העדפה,לא סותר קדושה.

כשם שלאומיות לא סותרת העדפה בתוך המשפחה....אנחנו מרחיבים אותה הלאה.-

ואולי מעדיפים לפי מעשים, אמונה, השקפה, תכונות..ולא לפי "עם" או מוצא.

יש כל מיני סוגים של העדפה...מוטיז

יש משפחתית ויש לאומית.. ויש משפחתית מורחבת.. ויש את האהבה לבני היישוב שלך..לשכנים...

לאומיות לא סותרת אהבה בתוך המשפחה משום שמדובר בהעדפה אחרת, ברמה או בסוג.

יש העדפה ואהבה לכל העולם, כששניים מהם פוגשים חייזר, הם ירגישו הזדהות...

הדרך לטפח את זה (וזה לטווח הרחוק עד מאד) היא ע"י טיפוח של ההעדפות, והוא גם כותב מדוע דוקא זה יכול לגרום לשלום עולמי וכל הבלה בלה בלה...

אוקיבצלםאלוקים

ואולי הפלת החומות של לנון היא לא הפיכת כולנו לרובוטים שווים-

אלא הזדהות ואהבה..ששוב-לא סותרים העדפות?

אוקי אני אמשיך לקרוא.

כי בגדול המשפט הזה "דרך לטפח את זה (וזה לטווח הרחוק עד מאד) היא ע"י טיפוח של ההעדפות, והוא גם כותב מדוע דוקא זה יכול לגרום לשלום עולמי וכל הבלה בלה בלה..."

הוא מה שאני אומרת על אנרכיזם..- שהוא לאומיות מורחבת.

ז"א טיפוח העדפה..ושאנחנו באידיאל מצליחים להרחיב אותה ככל שאפשר..

זה ממש לא זה.מוטיז

ההעדפות תישארנה, וההבדלים יהיו גדולים, והכל יהיה מעניין, רק שלדעתו בסופו של דבר זה מה שיביא לכך (או לפחות הדבר היחיד שמסוגל להביא לכך) שלמרות ההעדפה - יהיה גם "שלום עולמי".

עמים שונים ולא דומים בכלל, אבל שסוחרים ביניהם ולא נלחמים...

אבל אני לא אוהב לדבר על שלום עולמי, זה תלוש לחלוטין. (וגם הוא לא אוהב, הוא רק מוסיף שזה הסיכוי היחיד)

ו...אין לנו זמן להתעסק בדברים תלושים.

תבין רגעבצלםאלוקים

אני לא עוסקת עכשיו במצוות קום עשה..-

אני מדברת על אידאולוגיות, אני דנה, מפנימה, סופגת מפה סופגת משם, בוררת..בוחנת-

בטח שיש זמן לשאלות היפותטיות ולדברים תלושים.

שוב- עד כמה שזה נשמע "לנוני" / "מנותק" -בלי טיפת השראה וראייה למרחוק לא נגיע לכלום.

להסתכל על המודלים הקיימים ולומר זה מה שטוב- זו טעות בעיני..

בצורה כזו האנושות לא היתה מתקדמת ומשיגה את מה שהשיגה.

תמיד צריכים "לחלום" ע"מ להשיג. זו ההתחלה.

טוב, אני הולכת להמשיך לקרוא.

לא דיברתי עלייך, דיברתי עלי.מוטיז

ולא אמרתי להסתכל ולומר "זה מה שטוב".

אל תהפכי את הדברים לכל כך שטחיים.

אבל תמיד צריך שיהיה גם את המימד הזה, תמיד צריך שתהיה גם הסתכלות על המודל הקיים, ושימוש בו. (האמת? מודלים? יש מצב שכן אפשר להסתכל ולומר שמבחינה מסויימת הם ישארו לנצח, אבל אולי אפשר לחלום על להחליף חרב במסחר.. לא יודע)

כל דבר שמבוסס רק על חלום - עתיד להישאר כזה..

שאלה לא קשהמוטיז

זאת הצורה בה נבראנו (אפשר לומר את זה כך)

את האהבה המשפחתית נוכל להעניק ל2 עד 13 ילדים בערך...

את האהבה הזוגית נוכל להעניק רק לעוד אחד.

את האהבה הלאומית נוכל להציע לכך וכך... במקרה שהלאום יגדל יותר מידי - תתפתחנה קבוצות נוספות.

נגיד... בארה"ב - מדינות. 

הוא לא אומר את זה בצורה מנותקת, הוא גם מדבר מנסיון ומצפייה במודל הקיים.

לא נראה לי שבלי לראות את הדברים קורים בפועל בעולמנו הוא היה יכול לומר שכך זה פועל וכך זה אידיאלי...

הוא גם מסביר, והוא גם מוכיח ומביא דוגמאות.. 

אתה צודק בפרקטיקהבצלםאלוקים

רק שאני לא מנסה בכלל לדבר בצורה פרקטית- אלא רעיונית, אידאולוגית.

הוא באמת מביא פה דוגמאות וטוען שמי שניסה ליישם את זה..בעצם הרג את האהבה, הפך את כולם לרובוטים אחידים-

אבל...

האם הכישלון מעיד ע"כ שהשורש ,שהרעיון הוא לא טהור/ לא רצוי?

בין השאר, כן.מוטיז

ככה זה עובד, לא? ילד נוגע באש ונכווה, שוב ושוב, שוב ושוב... נראה ברור שזה בין השאר המדד. בטח כשמציגים תחלופה ראויה ומתקבלת על הדעת...

אבל לא שייך להתווכח על זה.

הוא מדבר שכל ישר.

לא חושבתבצלםאלוקים

אני לא סגורה על הנושא הזה, כמו שאתה שם לב- אני מעלה תהיות...

ואתה בטח רואה איפה אני אוחזת עכשיו במאמר..כך שאולי הוא באמת מסביר את זה אח"כ.

אבל אתה אומר עכשיו שככל הנראה כישלון מעיד ע"כ שהאידאל והשורש פסול-

בעיני זה פוסל לאומיות..בדיוק כמו שזה פוסל אנרכיזם / קומוניזם.

כי לאומיות  מטרתה ליצור העדפה ..אבל בצורה שתפשט ותרחיב אהבה..במקום רק את המשפחה שלי הקטנה- לכל העם..ואולי גם הלאה ,

המטרה היתה להרחיב אהבה, עד כמה שזה נשמע לנוני..זה (לדעתי ) השורש הטהור שבלאומיות-

אך לרוב, לאומיות יוצרת מלחמות ושנאה...זה אומר שהשורש/ הרעיון פסול?

אני לא חושבת..

זה לא הרעיון של לאומיותמוטיז

לאומיות לא קיימת כדי "להרחיב אהבה".

היא קיימת כדי לתת ביטוי לאהבה שמוכרחה לקבל ביטוי, משום שהיא קיימת, לא הרחבה.

זוהי אהבה אחרת מאהבת המשפחה, לא הרחבה של אהבת המשפחה.

ולאדם יש את כל הסוגים האלה ואת כל הרמות האלה של האהבה.

וזאת הסיבה שלא שייך לשפוט לאומיות, היא הטבע, היא מאז ומעולם, ואפשר לשפר ולהעלות אותה.

מענין, ומפרק לי את התיאוריהבצלםאלוקים

"

היא קיימת כדי לתת ביטוי לאהבה שמוכרחה לקבל ביטוי, משום שהיא קיימת, לא הרחבה.

זוהי אהבה אחרת מאהבת המשפחה, לא הרחבה של אהבת המשפחה"

מוכן להרחיב?

ועוד-

לאומיות..פשוט קיימת?

אין לה ערך או אידיאל מלבד זה שהיא פשוט טבע האדם?

ואיך היית מגדיר אותה אם לא הרחבה של אהבת משפחה?

ואני מבינה שהיא לא כמו משפחה..שהרי אין מי שאוהב את העם כמו את המשפחה..ולכן גם ההמשך שלי- אנרכיזם..הולך באותו קו, שהוא אכן לא אהבה שווה ללאומיות, (אלא כיחס הלאומיות למשפחה), אך כן הרחבה והפצת אהבה/ הזדהות/ משהו מסוים שאין לי מושג מה שמו. 0:

אך בכ"ז. איך היית מתאר לי את אותו רגש/ "דבר" מלבד זה שהוא פשוט "קיים"?

(לא, אני לא יודע להסביר ולהגדיר את סוגיה השוניםמוטיז

של האהבה למשפחה ולעם, תשאלי פסיכולוגים, אולי הם יגדירו.

ברור שזה משהו אחר, יש קשר, אבל זה משהו אחר. רגש אחר.)

מה יש להרחיב? שאלי שאלה ואוכל אולי להרחיב. אלו לא דברים שלמדתי, זה נורא פשוט..

האדם חי לו בחברה, והוא מוכרח את המסגרות האלה, כי הרי כשאני אומר שהוא חי את החברה פירוש הדבר הוא שהוא באמת יותר מאשר רק הגוף שלו, ז"א, הוא באמת חלק מחברה. הוא גם חלק אמיתי ממשהו גדול יותר.

אז ככה, זהו האדם, "יצור חברתי" (כך אומרים?) אז... כן, הוא אוהב, את העם שלו, את המשפחה שלו, את אשתו...

וכיון שהוא נועד להיות יצור חברתי - ברור שזה קיים בתוכו מלכתחילה, (שזה בעצם אותו הדבר כמו להסתגל לזה..) כך שלא מדובר ביוזמה של פעילי שלום בתוך עמים או פעילי שלום בית.. מדובר במציאות, זה ככה, וזה גם בא לידי ביטוי.

מה יש להרחיב?

את השאלה לא ממש הבנתי, ובכל אופן היא לא נשמעת לי, אבל אתייחס לפשוטן של מילים, אני לא מבין מה לא מספיק ערך ואידיאל בזה שזה פשוט קיים?

מה יותר ערך מזה? אני שמרן להזכירך, אני מת על הקיים.

בלבלבלבלבלבלב.......... קיצור, לא הבנתי ת'שאלה.

אתה מחפש איפה אני מחפשת אותך..בצלםאלוקים

"מה יותר ערך מזה? אני שמרן להזכירך, אני מת על הקיים"

לא יודעת, לא אמרתי שזה לא ערך.

אני אצטרך ללכת בשביל זה להגדרה של "ערך"..

שאלתי, האם בעיניך אין ערך מסוים (נניח, מלבד הקיום-אם זה ערך) או אידאל העומד מאחורי הלאומיות, האם היא רק קיימת.

ואתה טוען שכן. שהיא קיימת וטבועה בנו, וזה מספיק.

זו תשובה. מקבלת.

((לא יודעת עד כמה אני מסכימה, לא תמיד הקיים הוא הרצוי..אבל זו סתם נקודה למחשבה..תאורטית.))

וממשיכה לקרוא..

לא חיפשתי איפה את מחפשת...מוטיז

זאת היתה סתם הערה עליזה.

אוקי, אני ממשיכה..ברשותך.בצלםאלוקים

ואני מאד מסכימה עם מה שהוא אומר בנוגע למגוון, רב תרבותיות וכו'..ושכדי שיהיה אפשרות לחלוק (תרבות, אמונה, דרך חיים), צריכים שיהיה את מה לחלוק.

יש ערך לשונות - ובזה מעולם לא היה לי ספק.

"הוא לא אומר את זה בצורה מנותקת, הוא מדבר מנסיון."מוטיז

דאצ אית!!! זה חשוב ממש...

הכל צריך להיות קשור למודלים קיימים. אחרת זה פנטזיה...

הכל מוכרח להיות קשור!!

שוב אני באמצע, ואולי עוד רגע הוא יוביל למסקנהבצלםאלוקים

הפוכה..כי הוא בונה פה משהו-

אבל ..מדי פעם אני רושמת תובנות/ הערות/ הארות-

ו..מה שרשמתי קודם איפשהו..(כהערה מתחת לקטע ששיבח שונות) : (וזה אולי יקפיץ אותך ואת החבר'ה..כי יש פה ביקורת על הלאומיות..0: )

"האם לא הלאומיים ניסו ליצור גוש אחיד..נלחמו בזרים- גם בזרים במחשבתם?

והאם לא השמאל ניסה לקדם רב תרבותיות?

(מודה, לרוב ע"ח הזהות העצמית) ,

ואולי האמת נמצאת באמצע- שמירה על מי שאני (לאומיות/ ימין) וקבלת ועידוד השונה, האחר (רב תרבותיות/ שמאל) "

נראה לי דומה קצת למסקנה שלו (שאולי הוא הופך אותה עוד שניה )  אותה קראתי עכשיו, ואיתה אני מזדהה:

"כי לא האוניברסליזם המוחלט , ולא האינדבידואליזם המוחלט , מסוגלים ליצור לנו עולם יפה.

רק מערכת עולמית המושתתת על מבנה ועקרונות הניצבים איתן בין שני הקטבים האלה יכולה להיקרא יפה באמת"

-----------------

וסתם שאלה מוטי, (כי אף אחד אחר לא קורא..0: )

אתה..מאמץ את גישת הרב תרבותיות שלו?

ז"א..הגם שאתה נלהב ממנו זכותך לחלוק על דבריו. שלא תבין שזה לא לגיטימי-

אני שואלת רק..

האם אתה מזדהה עם הגישה הזו..של טיפוח ועידוד שונות ואינדבידואליזם?

(כמובן מתוך מטרה לאזן ולהגיע לאמצע..ובכ"ז..

בעד?..שזה אומר לתת מקום לאחר..לאנשים שחושבים/מאמינים/אוהבים/חולמים אחרת...)

לאמוטיז

אני לא בתפקיד ה"מעודד שונות", ואף אחד אחר לא מחזיק בתפקיד הזה.

מעודדים שונות בדיוק על ידי התמקדות בעצמנו, בזה שלנו. (והוא כותב על זה משהו למיטב זכרוני)

ו...בנוגע לשוני באמונה - הוא לא מדבר על זה. חכי לסוף.. הוא הרי יהודי דתי...

אדם שטועה - אני לא מעודד את טעותו. וטפשי לעשות את זה...

אבל כל זה לא רלוונטי, משום שאף אחד לא נמצא ולא יכול להימצא בתפקיד של "מעודד השונות"

כמו שכתבתי קודם.

השונות היא הרי טבעית אגב...

הרעיון הוא להתמקד בזה שלך.

אולי לא הסברתי את עצמי מספיק טובבצלםאלוקים

אתה צודק שמספיק שכל אחד יתמקד בטיפוח האינדבידואל שלו - ובס"ה השונות מתקבלת לבד.

אבל..יש פער בין עידוד שונות לבין דריסתה.

והוא דרך האמצע- "קבלת" השונה.

לא מדברת עכשיו בהכרח על דת...

אבל בתאורייה, אפילו בין בני אותה דת הרי יש שונות-

השאלה אם מטפחים את  עצמנו ומקבלים ומכבדים את האחר, או שדוחקים אותו ולא נותנים לו מקום?

אז מה את שואלת בעצם..?מוטיז
אם אתה מזדהה ומקבלבצלםאלוקים

הרעיון של לתת במה לשונים, לכבד, לאפשר להם להיות שונים.

ובעניין אחר-

אני שוב אחזור עכשיו למה שדיברתי עליו בהתחלה..אני מצטטת מה שהוא כותב:

האהבה המעדיפה היא האהבה החזקה ביותר שקיימת, האהבה היחידה שבאמת מסוגלת להניע. רק באמצעות האהבה הזאת - האהבה המיוחדת שאנו מטפחים עבור הקרובים אלינו ביותר - אנו לומדים כיצד להתחיל לאהוב אחרים, רחוקים יותר מאיתנו. אמפתיה או הזדהות אמיתית ומעוררת לפעולה נרכשת מתוך תהליך הכרוך - קודם כל - בהשתקעות באהבה עצמית, ואז באהבת המשפחה, ולאחר מכן באהבת החברים, הקהילה, העם... וכן הלאה. באמצעות היקש רגשי מקשרי החיבה החזקים האלה, אנו מסוגלים לבצע מין "קפיצת אהבה", מין העברה היפר-מרחבית של הכוח והמיידיות של הרגשות שאותם אנו נוצרים עבור אלה האהובים עלינו ביותר - היישר אל אותם אנשים רחוקים או זרים אשר במצב אחר לא היה להם בסיס לדרוש יחס חם שכזה מאיתנו.

האם לא על זה דיברנו קודם?

האנרכיזם הוא הרחבת הלאומיות, שהיא הרחבת המשפחה
(וברור שלא אהבה שיוויונית! ברור שיש העדפות. ועדיין- יש אהבה והשתייכות..)

כל מה שאמרתי על אנרכיזם הוא מבטא במשפט הזה..והוא מראה איך האהבה בעצם עוברת הלאה..

אז לא הסכמנו על זה- אתה טוען שלאומיות לא אמורה להעביר הלאה את האהבה, אלא היא קיימת.

ואוקי, זו דעתך-

אבל נראה לי (כרגע) שהוא דווקא אוחז כמוני..-שלאומיות היא דבר טבעי וקיים, היא מטרה בפני עצמה, אך היא גם כלי למשהו גדול אחר.

ממש לאמוטיז

(בקשר לשאלה הראשונה - אני לא חושב שיש לי בעיה עם שונות, להיפך.)

ו..אם תוכלי לומר לי באיזה עמוד הקטע שהעתקת, כדי שאוכל לראות את ההקשר...?

בכל אופן, זה לא מה שהוא אומר, וגם אני לא אמרתי שאי אפשר להשתמש באהבת המשפחה כדי ללמוד הלאה.

אבל אהבת הלאום פשוט קיימת, וגם על דברים קיימים לפעמים צריך ללמוד.

מצאתימוטיז

ובכן, הוא ממש לא אומר את מה שאמרת.

הוא מוסיף שגם אם המטרה שלך להרחיב אהבה - גם לזה רק ההשתקעות באהבה עצמית תואיל.

ו... זה שוב סוג של אוטופיה, כי לא נראה לי שיש שמאלני שהתחיל באהבת המשפחה.. המשיך בלאומיות לוהטת.. ואז.. כשאהבתו כבר התפרצה ולא מצאה מנוח - הוא התפוצץ באהבת היקום כולו, על כוכביו, שבילי חלביו, וכו וכו וכל השאר...

אהממבצלםאלוקים

"ממש לא" =לא מזדהה...אבל אין לך בעיה עם שונות?

לא הבנתי, שוב..תיתן במה לבני דעות/ השקפות / חלומות אחרים?

(לא לקדם אותם- אבל לא לדרוס ולהשליט את דעתך?)

עמוד 21.

בשביל לבכות על מטוס נוסעים שמתרסק הוא מדמיין שכולם אחים שלו- כולם חיילי צה"ל..

(על משקל..כולם משפחה, ולא המשפחה=כולם..

לא שחיילי צה"ל בעיניו כמו הזרים שמתו..אך הזרים שמתו- הוא מעלה אותם למדרגה של אהוביו, של חיילי צה"ל במקרה זה)

וברור שאהבת הלאום פשוט קיימת. אין ויכוח-

אבל הנקודה שלי היא ..שהיא לא סתם קיימת..לעצמה- אלא יש לה מהלך..שסופו (באידאל /יכולת) להביא למשהו גדול יותר..לאהבה גם למי שלא נכלל בלאום. סוג של הרחבה..שנלמדת ממנה.

שחייבים לעבור דרכה בכדי להגיע לשם.

(א"א לאהוב את כולם אם לא אוהבים אף אחד..0: )

ה"ממש לא" לא קשור לסוגריים אלא להמשךמוטיז

לא הבנתי מה את מביאה מהסיפור בעמ' 21

"הנקודה שלך"? זה ייתכן, בכל אופן, הוא ממש לא כותב את זה...

ו.. לשיטתו לאהבת כולם אין בכלל משמעות. כי לדעתו כל אהבה היא בעצם העדפה, לא?

כך שכשהכיוון הוא אהבת כולם - הכל לא אמיתי.

אהמבצלםאלוקים

מעמ' 21 אני לא מביאה דווקא את הסיפור, אלא את מה שציטטתי-

שזה בדיוק מתאר הרחבת האהבה.

לאומיות- לא רק שהיא פשוט קיימת- אלא היא גם כלי להרחבת האהבה.

ומהסיפור על המטוס אני מביאה שאהבת כולם היא לא אהבת אף אחד-

ז"א, כן יש אהבה מעדיפה, בהחלט- אבל ניתן להרחיב אותה.

הוא אוהב את האחים שלו, חיילי צה"ל, וכשהוא רוצה לעזור לאחרים או להזדהות איתם הוא מנסה להעלות אותם לדרגה של האחים שלו-

לא מוריד את האחים שלו לדרגה של זרים.

לא בטוח שהוא עד כדי כך בדרגה..מוטיז
עבר עריכה על ידי מוטיז בתאריך כ"ד בניסן תשע"ג 14:17

של ללמוד מכל סיפור ארוחת צהריים שלו, ואפילו עליו זה לא מלמד, הוא רק הביא דוגמא..

וכמו שאמרתי, זה שאפשר להשתמש באהבת משפחה או לאום כדי לנסות להזדהות  עם דברים רחוקים יותר ולהקביל - זה ודאי.

אבל לא בשביל זה קיימות האהבות הקרובות, הן קיימות בשביל עצמן, כי הן קיימות.

ועכשיו סיימתי לגמרי.מוטיז

פשוט לנשום את זה.....

סיימתי..עכשיובצלםאלוקים

מדהים. מרתק.

כמו שאתה אומר "פשוט לנשום את זה.."

אני מאד מסכימה איתו, מאד מזדהה.

התחדדו דברים שהיו קצת לא ברורים,

התבהרו רעיונות,

התחדש רגש.

גם אם אנחנו לא מסכימים ולא לוקחים את אותם דברים,

זו יצירה ענקית שאני הולכת לקרוא שוב, לחשוב שוב-

אז תודה שפרסמת פה.

יצירה מעולה.

סיימתם לריבהחושב
עבר עריכה על ידי rivka501 בתאריך כ"ט בטבת תשע"ד 00:13

אבל נו שוין, שנה שעברה זה היה על אנטומיה,

אז ברור שזה עדיף צוחקצוחק

תודה

בצלםאלוקיםאחרונה

סיימנו לקרוא!

הלחץ של נתניהו על מעוז וסמוטריץ מוציא אותי מדעתימרדכי

בס"ד

הדיווח הבוקר על הלחץ של נתניהו לאיחוד בין אבי מעוז לבין בצלאל סמוטריץ' - הוא טעות בעיניי

מפלגה שפעם אחר פעם רצה ומתאבדת בשביל בסוף להצליח להיכנס - זה בעיניי סביר. יש אחוז חסימה גבוה שצריך לצלוח וזו הדרך היחידה בסוף לעשות חיבורים, וזה אכן מה שעשו נעם בתחילת דרכם. אבל זה לא הסיפור כעת. אבי מעוז קיבל פעמיים את הצ'אנס שלו ולא עשה כלום! העשייה שלו בכנסת מסתכמת בנאומים נגד הפרוגרס ושני חוקים וחצי שעברו בקריאה טרומית.

למה צריך לעזור לבן אדם כזה, שקיבל את ההזדמנות שלו להוכיח את עצמו, להיבחר שוב פעם?! בן גביר לדומה, הצהיר כל הזמן שברגע שהוא יכנס לכנסת הוא יוכיח את עצמו וייצור לו בייס - מה שאגן קרה. אבל אצל מעוז זה לא קרה והוא עדיין מייצג את עצמו ולא הרבה מעבר לזה.

אתמול פרסם דביר עמר, פה בערוץ 7, שגורם בסביבת רוה"מ אומר לו "מהסקרים שלנו גם אם אבי מעוז ירוץ לבד ישרוף בגג כמה אלפי קולות בודדים. לעומת זאת אם יתחבר עם סמוטריץ יבריח קולות שינדדו לאופוזיציה - יותר מהקולות שיביא". מוטב שכך ינהג נתניהו גם הבוקר.

נתניהו נתון ללחץ כפול- משני הצדדיםאיתן גיל

הרב טאו מקורבו של נתניהו לוחץ לשלב את הנציג שלו, וסמוטריץ' מתנגד מטעמים מובנים, ומפעיל לטובתו את לשכת ראש הממשלה.

ההשוואה בין מעוז לבן גביר אינה הוגנת בהנתן שבן גביר שלט בשני משרדים מרכזיים, ועוד משרד... בערך. מעוז, ח"כ בודד לא שלט בכלום.

כי משרדים מייצרים קבלות ובייס.

כך ואחרת, אם הרב טאו יורה לאנשיו להצביע מחל תמורת הישג כלשהו לסביבת הר המור, הכל יבוא על מקומו בשלום, אבל זה לא יקרה.

השוואה מדוייקת בעיניימרדכי

בס"ד

בכנסת הקודמת (24) בן גביר היה ח"כ בודד וכבר התחיל לצבור כוח רק מעצם כניסתו לכנסת והעובדה שהוא חרש את הארץ לכל אורכה.

וממתי נתניהו הוא מקורובו של הרב טאו?!

בסוף 2019 השתתף הרב טאו בהפגנה גדולה למען נתניהואיתן גיל

ברדיו קול חי הוא הוגדר מקורבו של נתניהו.

כעבור 3 שנים הוא גמל לרב טאו ונשכב על הגדר כדי שמעוז יכנס לרשימה לכנסת.

לא הבנתי את הטבלאות שצירפת.

בהערת אגב, יש הבדל מהותי בין בן גביר שפונה אל קהל ימני רחב, ולכאורה הבייס של הליכוד, ובין מעוז שפונה אל קהל נישתי שבין קטן לקטן מאוד.

זה מציף את השאלה, האם עדיין יש תועלת ממשית במפלגות נישה מכל סוג שהוא, אבל דומה שלא כאן המקום.

הטבלה מאוד ברורהמרדכי

בס"ד

היא מראה שבן גביר הביא בסקרים של הבחירות הקודמות (בתקופה בין פיזור הכנסת לסגירת הרשימות) בין 5-9 מנדטים וזה אחרי שנה וחצי כח"כ בודד. מעוז לעומת זאת לא עשה דבר או חצי דבר כדי לנסות להגדיל את הבייס שלו.

אז כן, אני חושב שמפלגת נישה שקיבלה את הצאנס שלה ולא הוכיחה לא עשייה ולא מעבר של אחוז החסימה - אין מה לפעול למענה.

לפי ההסבר שלךמשה

עכשיו יהיה (שוב?) המבחן של זהות. ניצלו סיטואציה ודחפו אותם לאיחוד. עכשיו יש עבודה אמיתית.

נכוןמרדכי

בס"ד

בניסיון הקודם הוא פישל. עכשיו הוא יהיה צריך להוכיח את עצמו שהוא למד להתנהל נכון.

השנקל שלי לעניין זהאריק מהדרום

נתניהו מעריך שיותר קולות יאבדו מאשר יכנסו מהרשימה של סמוטריץ ופייגלין בעקבות האיחוד, בעיקר מצד מצביעי פייגלין, אבל יאבדו בתוך הגוש כנראה.

והקולות של מעוז יקלטו מתהום הנשיה של החסימה.

אני בכלל לא משוכנע שהלחץ הוא של נתניהוהסטורי

פעילי נעם, מפעלים בימים האחרונים לחצים כבדים ולא בוחלים בשום מניפולציה לקידום העניין. בעשיה פוליטית ממשית הם חלשים, מאוד, אבל ברעש וצלצולים הם חזקים. אני בכלל לא משוכנע שהשמועות על 'לחץ מצד נתניהו', זה לא ספין שהם המציאו.

מסתבר שגם נתניהו יודע, ששריון של מעוז, שכאמור לא עשה בכנסת האחרונה שום דבר מועיל שלא יכל לעשות מבחוץ ורק גרם לרה"מ להזיע, ירחיק יותר מצביעים שעלולים לזלוג שמאלה משיביא מצביעים.

בגדול לכל החיבורים האלה יש מחירמשה

גם בשביל האיחוד בבחירות הקודמות ביבי שילם להם במנדט של הליכוד. יש סיבה למה אנשים לא אוהבים את המהלכים של אבי מעוז.

היו שני פרסומים הפוכים שמיוחסים לנתניהואיתן גיל

בראשון נאמר שנועם מבריחה יותר קולות משהיא מביאה, ובשני נאמר שהוא פועל למען שילוב נועם בציונות הדתית.

לפחות אחד מהם הוא שקר, ואולי כדבריך, זה ספין שהם המציאו, או שפשוט הוא חזר בו.

אני לא יודע למה הוא צריך לבחוש בכביסה המלוכלכת במגזר, ולמה המגזר עצמו לא מתאמץ בכל דרך שהיא להגדיל את מספר הפתקים מטעמו שיוכנסו לקלפי.

הלייטים שהתפזרו בין כל מפלגות השמאל הם יעד לחיזור ולהשפעה, ולהשבה הביתה. מדובר בכששה מנדטים, אלא שנתניהו אפילו לא יודע איך להגיע אליהם.

אכן ספין. לא היה שום לחץ.אריאל יוסף

לא צריך להאמין לכל שטות שמתפרסמת בתקשורת. בטח לא בזמן בחירות ובפרט בהגשת הרשימות.

לדעתי סמוטריץ עצמו צריך לרצות את החיבור הזהקורא נלהב לשעבר

כי הוא עדיין על סף אחוז החסימה.

כי גם אם פייגלין מוסיף מנדט, הוא בהחלט גם מרחיק כמות כזו, בטח כשיש חלופות דומות יחסית כמו עוצמה ווינטר.

לכן כדאי מאד שיחבור גם למעוז שיש לו הרבה מצביעים וגם פעילים מאד איכותיים שיכולים לעשות עבודת שטח חזקה שתביא אליו את המתלבטים האלה. נכון שגם נעם מרחיקה מצביעים אבל הוכח שמצביעים להם בסופו של דבר ופעילים איכותיים יכול להיות משמעותי מאד פה.

-לדעתי מעוז לא אשם בזה. הוא רק ח"כ בודד ולא נתנו לו כלום מהקצת שהוא ביקש. וכשאתה פועל נגד הזרם, בשונה מהדברים הנפלאים שבן גביר קידם שיש להם תמיכה רחבה בכנסת, אז קשה מאד לפעול כח"כ יחיד, ואדרבא חלק מהתנאים להצטרפות הפעם צריך להיות שייתנו לו גיבוי גם שאר השותפים. כי בלי זה הוא באמת מיותר בכנסת

ולשואלים אני אומר מדאגה לימין. מבחינתי הכי טובקורא נלהב לשעבר

היה שסמוטריץ ווינטר היו מתחברים פשוט. ואבי מעוז אם גם יצטרף זה היה נחמד וממקסם יותר קולות אבל פחות קריטי.

החיבור הזה רק יזיק לו ולסיכוי שתהיה ממשלה לאומיתהסטורי

כל ה'אכלו לי, שתו לי' - לא לגיטימי בפוליטיקה. חלק ממה שצריך לדעת בפוליטיקה, זה להתנהל בשיתוף פעולה, ההשגים מגיעים בתמורה לשיתופי פעולה. אם היתה סיעה של שמונה מנדטים ולא של שבעה, אולי אבי מעוז היה יכול להטריל קצת פחות - אבל כל הדברים המהותיים שחשובים לו, היו מקודמים יותר. ההתעקשות שלו לעבוד כסיעת יחיד, שממילא אין לו גם אמצעי לחץ על הקואליציה - היא שגרמה שהוא מסיים עם הרבה נאומים ו0 עגול של הישגים.

מעבר לזה - הוא הצליח להיות סדין אדום בעיני רבים. הקולות שהוא ירחיק מהמפלגה, רבים מאוד מהקולות שהוא יביא. לטעון שהקרבה לאחוז החסימה היא סיבה להכניס אותו - זה חוסר הכרות מוחלט עם הציבור.

הסיפור של אבי מעוזאיתן גיל

הוא מואשם בהטרלה כי כל הפעילות שלו בכנסת היוצאת, לטוב ולרע, היתה בענייני דת ומדינה.

יריבו הגדול סמוטריץ' התעסק בכלכלה, ובבטחון, ובקטטות עם בן גביר, ובאנטנות, ושום כלום בענייני דת ומדינה. החריג היה הפיאסקו עם הרב מיכה הלוי.

וממילא הוא לא הטריל.

ההטרלות של אבי מעוז, ממש לא הסתיימו בדת ומדינההסטורי

פעילות אמיתית לא היתה, לא בדת ומדינה ולא בתחומים אחרים, רק סיפורים והטרלות.

בזמן שהוא הטריל עם החלטות הצהרתיות על 'ריבונות', כשהוא יודע טוב מאוד שראש הממשלה לא יכול לאפשר לזה לעבור, סמוטריץ' דאג לריבונות בפועל.

בזמן שהוא הקריא במליאה סיפורים על פרוגרס, רוטמן דאג להחליש את הדיפ-סטייט שמוביל את הפרוגרס.

בזמן שהוא צעק 'חינוך יהודי, חינוך יהודי, חינוך יהודי, רק אני דואג לחינוך יהודי' - סמוטריץ' דאג שמוסדות החינוך יתפתחו, שההורים יוכלו לעמוד בתשלומים ואורית סטרוק דאגה לבנות השירות שיתנו חינוך יהודי.

ההתבכיינות של חסידיו ש'לא נתנו לו', מראה בדיוק שהם פשוט לא מבינים איך עובדים בפוליטיקה -בשיתופי פעולה- ואין שום טעם לתת עוד הזדמנות לאלו שפשוט לא מסוגלים.

שהימין לא יתבכן על שריפת חצי מנדטאיתן גיל

ומנדט שלם לאחר חלוקת עודפים.

אפשר היה להגיע איתו להסכם פרישה מהמירוץ תמורת תופינים כאלה ואחרים בכנסת הבאה.

אבל אוי השנאה.

לזה יהיה אפשר להגיע גם בהמשךהסטורי

אבל לתת לו מקום ברשימה, היה מרחיק יותר ממועיל.

אגב, לא חושב שישרוף אפילו חצי מנדט. כן, כמו שכבר ראינו בעבר 1,400 קולות יכולים להיות ההבדל בין ממשלה יציבה, לאין ממשלה.

אני חושב שהוא ( לא) בכוונה עושה את זהנוגע, לא נוגע

זה הקו של הר המור (תרתי משמע), בטרם ירד לעולם המעשה.

בסופו של דבר הם אנשים שטבוע בהם ניתוק מהותי מסויים מהפרקטיקה, לטוב ולרע.

רואים את זה גם אצל וינטר, שלכאורה אמור להיות אדם מאוד לוגי וריאלי אחרי כל מה שעבר.אבל עכשיו הוא לוקח סיכון עצום, שהרווח בו, גם אם יהיה, הוא קטן לעומת הללכת על בטוח ולהתאחד (וגם לצאת בסדר מול ה' ושהוא עשה את שלו).

הרי ברור שאם הוא היה ניצב בפני אותו סיכון כשהוא צריך להחליט על פעולה צבאית, הוא היה הולך על בטוח ולא לוקח סיכון גדול מאוד בשביל רווח קטן. אז למה פה, כשזה משהו שנוגע לכל העם, הוא מסתכן?

כי הוא מנותק מהפרקטיקה הפוליטית, שבניגוד לפרקטיקה הצבאית, אין אצלה מסלול מסודר של התחלה בקטן ועלייה לאט לאט.

אם וינטר יהיה גבולי בסוף המירוץאיתן גיל

ליברמן יעזור לו לעבור את אחוז החסימה.

בקרוב נדע עם מי הוא חתם על הסכם עודפים. ליברמן או בן גביר.

אם וינטר לא עובר, הוא שרף את עצמו מכל הכיווניםנוגע, לא נוגע

והפיקוד הבא שלו יהיה להיות מדסניק במכינת עלי

אם היא לא תיסגר...קורא נלהב לשעבר

אם בגלל מעוז ווינטר, תעלה ממשלת ליברמן-עבאסהסטוריאחרונה

היא אכן בסכנת סגירה.

העיקר שנם ימשיכו לצעוק, שהם ורק הם התורה בטהרתה.

לזה אני מסכים ולכן אין שום תועלת לעם ישראלהסטורי

מנוכחותו בכנסת כשהוא לא מסוגל לפעול בה בשיתופי פעולה.

אני מבין שלא נותרה לי ברירהאריק מהדרום

חייב להצביע למפלגת משפט צדק.

בתכלס יש אזרח שנמק שלושה עשורים בכלא בגלל שהשבכ רצח את ראש הממשלה וזיני לא עושה כלום.

לא עדיף כבר עלה ירוק?משה

אני נגד לגליזציה של קנאביסאריק מהדרוםאחרונה

מנגד אני לא מבין איך אנחנו חיים עם הדרייפוס של מדינת ישראל כבר כל כך הרבה שנים.

נסיעה לירושלים לתפילה בכותל המערבי בכביש 90….סיעתא דשמייא1

…מעורר את התקווה להתחדשות.

כל הכבוד🙂קעלעברימבאר

תזכה לחזור בתשובה שלמה ולהשאר על אדמת הקודשהסטורי

שבעז"ה אוירה גם יחכים אותך, לראות את הטוב במיישבי הארץ ומוסרי הנפש עליה.

אמן . הרצון קיים אבל יש אילוצים.סיעתא דשמייא1

שמחתי באומרים לי בית השם נלך….סיעתא דשמייא1אחרונה

…עומדות היו רגלנו בשעריך ירושלים.

יוסי בכר מצטרף לציונות הדתיתאיתן גיל

כל הכבוד למפלגה שמחזקת את שורותיה עם תלמידים מובהקים של הרב קוק זצ"ל

מי שלא טוב לו תמיד יכול להצביע נעםנקדימון

^^^^ יוסי בכר, כמו גם משה פלד, לא יוצב במקום ריאליהסטורי

אין צפיה שהוא ייצג אותנו. יש ערך במקום הסמלי, שקצינים בכירים, גיבורי ישראל, מכירים בזה שערכי הציונות הדתית הם הערכים שראויים וצריכים להוביל את עם ישראל כיום.

מדבריו של יוסי בכר נשמע שהוא בתהליך התפכחות וגם אם אולי מידי מורכב לו כיום בגילו המתקדם לקבל עול תורה ומצוות כמו בנו שחזר בתשובה שלמה ונשוי לנכדת הרב ליאור

(הועברת לדף אחר

להכרזה שלו יש ערך משמעותי.

בסופו של דבר, הוא הצטרף כהבעת תמיכה ולא כדי להיכנסארץ השוקולדאחרונה

לדעתי זה מעניין מאוד ומשמעותי שהוא ואיתם שהיו מפקדים במלחמה במילואים כעת מביעים תמיכה במפלגה של סמוטריץ',

אצל נתניהו יש את אלישע מדן וטליק גווילי ששילמו מחיר גדול במלחמה ותומכים בו,

אצל אייזנקוט יש בכירים לשעבר,

אצל גולן יש אנשי מחאה,

אצל וינטר יש אזרחים שהיו מעורבים במלחמה.

זה מעניין ומעורר מחשבה מה כל מפלגה מציגה

הילכו שנים יחדיו בלתי אם נועדו?אריק מהדרום

מי שמכיר את מלון וולדורף אסטוריה יודע שזה מלון יוקרה אולי הכי יקר בארץ.

נאמר שכדי להכנס בשעריו אדם ממוצע צריך לקחת משכנתא.

בוא נגיד שאיש לא נקרא לפגישה שם "באקראי" לפי הדיווח על וינטר ולייטנר.

אין שום סיכוי ששני אלה נפגשו שם באקראי במלון הזה דווקא לקראת סגירת הרשימות ודיברו שם דברי תורה, כל מי שמכיר את המלון הזה מבין את זה היטב.

אני חושש שיש מליארדר מאחורי לייטנר ואני חושב שעם שיווק נכון למאוכזבי החברה החרדית לייטנר עשוי להיות הפתעת הבחירות.

רק בהקשר של היוקרה של המלוןזמירות

לא יודע כי לא התעמקתי בזה על איזו פגישה מדובר ומי הם הדמויות המדוברות - באתי לתקן את הרושם שהבאת על המלון

הוא ברמת מחירים דומה לזו של מצודת דוד הסמוך. לא הכי יקר בארץ (קמפינסקי בת"א נחשב ליקר והיוקרתי - יותר מהמלך דוד בירושלים).

היינו בו פעם סוף שבוע, לא צריך להיות עשיר במיוחד.

גם בו וגם במצודת דוד רואים המון חרדים מתארחים.

הנפשות הם וינטר ולייטנראריק מהדרום

וינטר עם לייטנר זה חיבור טובאיתן גיל

שיביא עוד חמישה מנדטים גגד השמאל.

הלואי שיצא משהו טוב מהמפגש הזה

הלכתי לחפש ולקרוא מה קרהזמירות

זה מתחבר אצלי לנוהג של צעירי המגזר החרדי הנפגשים לדייטים ועושים זאת במיוחד בישיבה בלובי דווקא במלונות היוקרה בירושלים (וגם בהילטון ת"א. לא במלונות ה-'פושטים' במלעיל…)

זה משיקולי ארנונהמשה

בתי מלון מגדירים את הלובי שלהם כחצר ציבורית כדי לא לשלם עליהם ארוננה. זה אומר שכל אחד יכול להיכנס בלי לשלם (היי דייטים חרדים) כי מבחינה חוקית זה סוג של לא שטח פרטי.

משהו לא ברור שםברגוע

הם הודיעו עכשיו שלא ירוצו עם וינטר כי לפי הסקרים לא בטוח שיעברו, אבל הם כן יהיו בכנסת הבאה, איך בדיוק??

היה דיבור שוינטר יחבור לסמוטריץ'איתן גיל

אבל את פייגלין הוא לא רוצה, ולכן ירוץ בנפרד, וישרוף ביחד עם כולם.

מקווה שלייטנר ווינטר יפרשוברגוע

וינטר כבר הגישמשה

לפרוש אפשר גם ביום שלפני האחרוןאיתן גיל

וינטר לא יפרוש, מסתבר שהוא מגלומן רצינינוגע, לא נוגע

גם לייטנר לא נראה לי יפרוש כי הוא רוצה להוכיח למפלגות החרדיות את כוחו.

בתור חרדיקבלה

יגמור מחוץ לכנסת.

תרשמו.

ברורמשה

אבל אם יוכל להזיק אז יוכל להשתמש בזה בשביל "איחוד" בסבב הבא. כמו בן גביר וכמו פייגלין.

הוא לא יהיה שווה כמעט כלום.קבלה

זה שאנו שומעים עליו - כי יש לו מימון,

לא יודע מאיפה

אם יקבל מעל אחוז? בטח שיהיה שווהמשה

יהיה לחץ "להתאחד" איתו בפעם הבאה ולתת לו מקום ריאלי. איתמר בן גביר וחבריו עשו את זה במשך עשרים שנה עד שזה עבד להם.

11חלקבלה

למעשה הוא לא יקבל חצי אחוז.

לדעתי.

בוא נראהמשהאחרונה

עכשיו הוא נכנע ל'אישה חרדית עכשיו' ולקמפייו הזה וצירף לרשימה שלו אישה חרדית שמאלנית.

הממשלה הבאה צריכה…סיעתא דשמייא1

או לדחות רשמית את הסכמי אוסלו (מאז השתלטות חמס על עזה היתה לה עילה לעשות זאת) או לחזור לקווים של A B C ולא לזוז מהם מבחינת התיישבות. כמובן שצהל יהיה חופשי לנוע בכל מקום שיש בו סכנה בטחונית.

המצב הנוכחי בו שרים מעודדים זחילה התיישבותית לאזורי A B פוגעים בכל מפעל ההתישבות.

60 אחוזים של של שטחי C הם השג לא מבוטל.

בבקשה תשובה עניינית ולא השמצות ונבולי פה.

נתניהו הגיש תביעה נגד עיתון הארץ. זה לא מספיקhamedinai

הבית המשפט לא מסוגל להגן על הבוחר מפרסומי כזב תקשורתיים

​כשעיתון מפרסם ידיעה כוזבת וקשה נגד נבחר ציבור, התגובה הטבעית היא לחכות לתביעת הדיבה. אבל כשצוללים למורכבות המשפטית, מגלים אמת מטרידה: המערכת המשפטית לא בנויה להגן על תהליך ההכרעה הדמוקרטי בזמן אמת.

* אין פיצוי על "נזק פוליטי": בית המשפט בוחן פגיעה אישית בשם הטוב, ולא מתמחר אובדן מנדטים או נזק לאומי. מבחינה משפטית, תביעת דיבה עוסקת באדם הבודד ולא בתוצאות הבחירות.

* ​לתומכים אין מעמד משפטי: חוק איסור לשון הרע אינו מאפשר לאזרחים, לתומכים או לציבור שלם להגיש תביעה, גם אם הפרסום פגע קשות במדינה.

​* צדק מאוחר הוא לא צדק פוליטי: פסק דין שמגיע שלוש שנים לאחר הפרסום, כשהבחירות כבר הוכרעו והממשלה כבר התחלפה, הוא חסר משמעות מעשית. מבחינת גוף תקשורת המונע מאג'נדה, הפיצוי הכספי המאוחר הוא פשוט "הוצאה מוכרת" בדרך למטרה.

​המסקנה המתבקשת:

​במציאות שבה המערכת המשפטית לא מסוגלת להתערב, נטל ההגנה על הדמוקרטיה עובר כולו לכתפי הבוחר.

​אין לנו את הפריבילגיה להיות אזרחים פסיביים. כדי לשמור על המדינה ועל עתיד משפחותינו, כל אזרח חייב לפתח ספקנות בריאה, לגלות תחכום, לצרוך מידע באופן ביקורתי ולא ליפול בפח של הנדסת תודעה ופרסומים זדוניים. בית משפט זה טוב וראוי, אבל לא מספיק, התשובה לתקשורת מגויסת היא לא הבית המשפט – אלא ציבור ערני, חכם ומפוכח בקלפי.

נראה לי שאצביע למפלגתאריק מהדרום

שרשר לאהבה ולאחדות העם

אוחאריק מהדרום

גם הוא תומך בנתניהו.

משהאחרונה

אולי יעניין אותך