בס"ד
על פי הפרסומים השבת בעיתונים מקור ראשון ומעריב (מיותר לציין שבעקבות ההנהלה המשותפת של העיתונים אז הכתב הוא אותו הכתב) נחשף שהחלו לדבר על ברית בין 2 המפלגות כבר 3 שבועות לפני הבחירות.
אני חושב שלא היה משהו לפני הבחירות שצפה שמפלגת 'יש עתיד' תקבל 19 מנדטים, מעטים האלו שבכלל צפו שהיא תתקרב לזה, ולכן זה נראה לי הגיוני של'יש עתיד' היה אינטרס לחתום על הסכם עם 'הבית היהודי', הרי אז לא ידעו מה יהיו התוצאות של הבחירות ו'יש עתיד' לא ידעה שהיא תהיה המפלגה השנייה בגודלה ויאיר לפיד מאוד רצה להיכנס לממשלה ולכן מן הסתם הוא חתם הסכם עם מפלגה שלפי הסקרים היותר מפרגנים תהיה השנייה בגודלה ולפי הפחות מפרגנים השלישית בגודלה.
ולמה בנט הסכים?
אני חושב שזה בגלל הקמפיין שניהלה מפלגת 'הליכוד' כנגד 'הבית היהודי' שגרמה לבנט לשקול את עניין ההתאחדות עם 'יש עתיד' יותר ברצינות.
הדבר שהכי מעורר אצלי סימני שאלה זה אם אכן הברית נחתמה 3 שבועות לפני הבחירות (כפי שבחירים בבית היהודי וביש עתיד הודו בכתבה) למה בנט הצהיר כשבוע-שבועיים לאחר הבחירות שכל הברית הזאת נחתמה שהברית נחתמה מכיוון שהליכוד לא פנה אל ה'בית היהודי' לאחר הבחירות זמן רב והם רצו להיות בממשלה ולכן הם עשו את הברית הזאת. ולמה דווקא עם יאיר לפיד ולא עם החרדים שהם (גם לפי ח"כים מ'הבית היהודי') השותפים הטבעיים שלהם? מכיוון שהחרדים לא היו מעוניינים בהם.
אז לאור הדברים הנ"ל-
איך ב'בית היהודי' ידעו שלנתניהו ייקח זמן רב עד שהוא יפנה אליהם בנוגע למשא ומתן על כניסה לקואליציה? איך הם ידעו שהוא יעדיף לסגור עם מפלגות אחרות מאשר איתם? הרי קצת קשה להסתמך על קמפיין הבחירות שניהלו מפלגת 'הליכוד' כנגדם כי את זה גם עשו 'יש עתיד' תוך כדי חתימת ההסכם בניהם על שיתוף פעולה (גם לזה יש הסבר בכתבה). השאלה השנייה המתבקשת היא איך הם ידעו שלאחר הבחירות החרדים לא ירצו וידחו את השותפות איתם?
האם אלו סתם תרוצים של בנט לאחר הבחירות על מנת להצדיק אותו, אן האם הכתבה לא נכונה,
אני לא יודע, אבל השאלות האלה עדיין עומדות באוויר.