"בחלק החדש יוכלו 'נשות הכותל' לעבור כרצונן על הלכות התורה (לבישת טלית וכו')"
ראיתי בפירוש רבנים שטוענים שאין להתיר את הפרובוקציה וכו' אך אין בעיה להתעטף בטלית, אין בעיה הלכתית.
אני מכירה גם רבנית חרדית שהניחה תפילין.
אני כמובן אעדיף שיתנו להן להיות בעזרת נשים מאשר שיקימו שטח מעורב, שזה מנוגד להלכה ולרוח ששורה במקום הזה , לכל הדעות..
אני פחות מתעניינת עכשיו במאבק הזה, ויותר על הקביעה שלך שזה עובר על ההלכה..
"
בברייתא מובאת שיטת רבי יוסי ורבי שמעון שאף שנשים אינן חייבות בסמיכה על קרבן, הרשות בידן לסמוך. הגמרא מסיקה מכך שנשים רשאיות לקיים את כל המצוות שאינן מחויבות בהן, ובתחילת הסוגיה אף מסופר על מיכל בת שאול שהניחה תפילין ועל אשתו של יונה שעלתה לרגל. עם זאת, לא מבואר בגמרא האם הן גם מברכות על מצוות אלו בדומה לגברים המחויבים בהן.
התוספות כותבים בשם רבנו תם, שאף שנשים אינן חייבות במצוות אלה, הן רשאיות לברך עליהן. רבנו תם כותב כדבר פשוט, שמן הסתם מיכל בת שאול שהניחה תפילין גם ברכה עליהן. במסכת ראש השנה (לג ע"א ד"ה הא), התוספות מנמקים זאת, שמהתורה, האיסור של הזכרת שם שמיים לבטלה אינו חל כאשר הוא נאמר בתוך ברכה, ולכן מותר לנשים לברך אף שהן מזכירות בברכה שם שמיים. הרא"ש במסכת קידושין (פ"א, סימן מ"ט) מקשה על שיטה זו: כיצד יכולות הנשים לברך על מצוות שהן פטורות מהן, כאשר בנוסח הברכה אנו אומרים "אשר... וציוונו"? הר"ן במסכת ראש השנה עונה על קושיה זו, בכך שכיוון שהגברים נצטוו במצווה זו, ואף הנשים נוטלות שכר בתור מי שעושה ואינו מצווה - יכולות לומר "וציוונו". נראה להטעים את דבריו, שהפירוש באמירת הנשים "וציוונו" הוא לכך שהציבור בכללותו הצטווה במצוות אלו, ואף הן בכלל הציבור."
האם יש חילוק בין ציצית ותפילין -לטלית?
ואין לי ממש מושג מיהו הרב אריאל, אך רק אתמול קראתי שהוא כתב שמותר לאשה להתעטף בטלית..
"
רבה של רמת גן, הרב יעקב אריאל סבור כי אין למנוע מאישה להתעטף בטלית אם היא עושה זאת לשם שמים ומאחורי מחיצה.
באתר ישיבה נשאל הרב אריאל "האם יש מניעה הלכתית להתפלל בבית כנסת אורתודוכסי, שיש שם אשה דתית המגיעה בתדירות ומתפללת בעזרת הנשים, עטופה בטלית? מנהיגי בית הכנסת אינם מרחיקים אותה מהמקום.
הרב אריאל הזכיר כי הרב משה פיינשטין זצ"ל לא התנגד לעטיפת טלית על ידי אישה - אם כוונתה טהורה לשם שמים. "
כך שבוא נעמיד דברים על דיוקם-אתה יכול לומר היי, אתן עושות את זה בתור מלחמה ולא לשם שמים..ולהילחם בהן-
אבל לומר שזו עבירה על ההלכה..? נו נו...לא הייתי ממהרת לקבוע.
בקשר לחלוקת הכותל-
החרדים ועוד דתיים ודאי יילחמו, אך אם צריכים להתפשר, מוטב להתיר להן להתפלל בשקט בתור עזרת הנשים, (ואם לא יילחמו ויביאו משטרה ויצעקו, זו כבר לא תהיה פרובוקציה...הן ייהנו כמה חודשים ואז יהיה שקט..אולי הן בעצמן יפסיקו לבוא..0: אלא אם זה לשם שמים ואפילו שאף אחד לא יתייחס הן יבואו, ואז זה בכלל מעולה.) מאשר להביא לידי כך שיותר שטח מעורב..שלכו תדעו מה יהיה שם.
אמנם אנשים באים לכותל, גם אם זה גברים ונשים- הם לא באים לפאב..ולא צפויה פריצות ובלאגן..
ובכ"ז, צפיפות..וכו'..- אין ספק שעדיף שנשים יהיו בחלק של הנשים, גם אם הן עם טלית, מאשר שיהיה שטח מעורב.