ממש לא גמור אבל קצת זה גם משהו.
מכירים את זה שמרגישים שזה לא משו אבל לא יודעים לשים תאצבע על הבעיות?..
אז אשמח אם תאירו את עיניי
זה רק פרק ראשון ויש כבר המשך בראש.. מבוסס על חלום שחלמתי..
לחולל בכרמים
אוי לא! אני ממש מאחרת! פדיחה! המחשבות רצות לה בראש בזמן שהרגליים- נעולות בטבע פסים שלה רצות על המדרכה.
מבט בפלאפון מגלה לה שהשעה כבר 10:15. עשר ורבע?? לא יכול להיות! כלכך הרבה זמן לוקח לרכבת הזאת להגיע עד לתחנה המרכזית? עלאק קלה גמכן הרכבת הזאת..הלל כבר מחכה מ10! וואי פשוט לא נעים! אוף אני מזה לא בכושר! חלפה בראשה מחשבה אפילו לקחת את הטבע בשתי ידיים ולרוץ יחפה, אבל החליטה שביום הזה היא חייבת פשוט לעשות רושם נורמלי..וואו, כמה היא מחכה ליום הזה! שנה שלמה שהיא רק חושבת על הנשף, ומה תלבש ואיזה תסרוקת תעשה, איזה סוג נעליים..וטיפה איפור-לא בהגזמה כדי שיהיה יפה אבל עדין, ו...וואו- איך הוא ייראה? והאם הוא יבוא בכלל? ויזכור אותה? הרי עבר כלכך הרבה זמן מאז שדיברו בפעם האחרונה...לא שזאת הייתה הפעם האחרונה שהוא הופיע במחשבותיה וחלומותיה...מעניין אם הוא השתנה בזמן שחלף. היא ניסתה לדמיין מה ילבש- סתם חולצה לבנה של שבת, או איזה חליפה ועניבה כמו בסרטים? כשעברה במוחה המחשבה על תום לבוש בחליפה שחורה יוקרתית כזו- היא גיחכה לעצמה והמשיכה בחיוך לחפש את הלל שמחכה לה. פתאום קפץ עליה גוש תלתלים קופצני "שוהם! הנה את!" היא ניסתה לנשום תחת מפל התלתלים שדגדג לה את האף,ונאבקה להשתחרר מהחיבוק הדובי שהלל העניקה לה ברוב התלהבות. "מה קורה, כן גם אני שמחה לראות אותך הלל!" התלהבותה של חברתה הייתה מדבקת. "מה?" היא שאלה- כשראתה שהלל מסתכלת עליה במבט בוחן-"השיער שלי עד כדי כך נוראי? הוא פשוט לא רצה להסתדר בבוקר והייתי חייבת לעוף!" "לא לא את ניראית בסדר גמור" הרגיעה הלל בנימה מבטיחה.-"וחוצמיזה- שיארגנו אותך שם עד שתראי עוד יותר מבסדר גמור, לפי מה ששמעתי מבנות שהיו שם שנה שעברה" היא אמרה לה, בעוד הן מתחילות לצעוד לכיוון בנייני האומה. הן המשיכו באחוות הבנות הזו עד שנעצרו מול תור של נערות, כולן בערך בגילן- שגם הן באו לנשף. "וואו!" שוהם הטתה את ראשה לאחור וניסתה לקרוא את השלט הענקי שהיה צמוד לקיר הבניין שאליו עמדו להיכנס. "את רואה מה כתוב באותיות הקטנות"-שאלה הלל- "פשוט שכחתי תמשקפיים ואינלי כוח לשים תעדשות" "כתוב שם- "הנשף השנתי של מחוללות בכרמים" היא הקריאה בקול. "ובאותיות למטה רשום- הכניסה מורשית מגיל 18 ומעלה למעט מקרים מיוחדים ובאישור הורים חתום. בברכה- המשרד לנישואין, מדינת ישראל"
"וואו! פשוט וואו!"- הלל ממש קפצצה מרגל לרגל מרוב התרגשות-"זה כלכך וואו שאין לי סבלנות לעמוד ולחכות בשביל האפרורי והמשמים הזה!" למראה חברתה הנרגשת פרצה שוהם בצחוק- "יא קורעת!"- היא קראה אליה-"הנשף עצמו מתחיל רק ב-8, ועד אז יהיה לך מספיק זמן בפנים עד שיצא לך עשן מהאוזניים. כי כמו שאני מכירה אותך- תוך 5 דקות יימאס לך מהמדידות ורק תרצי ללכת לקפוץ לאיזה עין הנציב או משו בדומה לזה, ואני אצטרך ללכת לכתת את רגליי המסכנות לחפש לך איזה כדור הרגעה או משו בסגנון. חתום שזה מה שיקרה!". -"ניראלך??" הלל עשתה לה פרצוף נעלב-"אני אשב על כיסא המלכות כמו ילדה טובה, ואתן לכל הפקצות למשוך לי בשיער ולעשות ממנו איזה מגדל לתפארת מדינת ישראל בתוספת דגלון כזה, נו, דגל ישראל קטן כזה על קיסם בראש כל הקוקסים, ואני חותמת לך- בסוף הערב אני יוצאת נשואה פלוס עשר! נו מה את מגלגלת עיניים? אני שיא הרצינית! מבטיחה בעזרת ה' בלי נדר לא לעשות יותר מידי פדיחות." היא סיימה את נאומה בנימה רגשנית ועצמה עיניים לאות המחשה.
"בסדר, בסדר..אני פשוט טיפה לחוצה..אחרי הכל- חיכינו לרגע הזה בערך כל החיים שלנו..כאילו- מהגן מדברים איתנו על חיי נישואים, עוד כשבוחרים אבא ואמא של שבת...ובכל שיחה בערך באולפנה תוכלי למצוא את השורש ח.ת.נ. ...קיצור..אוף מה אל תגידי לי שאת לא במתח..לוידת זה יום די גורלי, את לא חושבת?!" היא תלתה בהלל זוג עיניים גדולות.-"ממ..כן, אני חושבת שאת די צודקת, כמו תמיד...אני גם ממש לחוצה, אבל- עדיף להעביר את זה בכיף ובצחוקים מאשר להיות בלחץ..חוצמיזה- שאנחנו בחרנו בזה. ונישואים זה לא עונש. היי- תני חיוך! אני בטוחה שהכל ילך מעולה! בעז"ה- ואם לא השנה- ה' יביא אותו בעיתו ובזמנו כמו שדודה טובה טורחת להזכיר בכל מפגש משפחתי..." הלל לחצה לה את היד, וככה בידיים שלובות, הן התקדמו בשתיקה בתור שהשתרך מחוץ למבואה.
לאחר שעברו את הבידוק בכניסה, ואחרי הדרמה הקטנה עם השומר עתיק היומין שהתעקש לבצע את תפקידו נאמנה ועמד על כך ששוהם תעבור חמש פעמים עד שנזכרה להוציא את הפלאפון מהכיס ועברה בלי לצפצף,- נעמדו הבנות במבואה ענקית מול שורה של ביתנים קטנים צבועים בצבע תכלת. שלט קטן שהיה תלוי על כל דלת הסביר שאלו ביתנים של ראיון אישי שבו יוחלט בשלב הסופי אם את יכולה השנה להשתתף בנשף, או- שעפ"י החוק, עדיין אינך מורשית להשתתף בו. כמובן שהייתה אפשרות לפגוש בנים גם אם לא השתתפת אי פעם בנשף, אבל הנשף הזה היה ה-דבר בה"א הידיעה. היא אף פעם לא השתתפה בו קודם כי אימה חושבת שמתחת גיל 18 אין מה לדבר בכלל על חתונה באופק, אבל עכשיו היא כבר יכלה להיכנס ולראות מה זה ה"נשף" הזה שכל הבנות הגדולות ממנה שהשתתפו בו בשנים קודמות יוצאות ממנו באורות, ולרוב- עם חתן מיועד. וברור שזה מאורגן ומתואם עם המון ישיבות גבוהות ומכינות והסדר...טוב, זאת הזדמנות אחרונה להתחרט..לא. אני הולכת להיכנס. על החיים ועל המוות. היא נתנה מבט אחרון בהלל, שפנתה לביתן שמשמאלה, ונכנסה לביתן מס' 8.
"שלום" פנתה אליה אישה שבאופן מחשיד הזכירה לה את סבתא חיה, "מה שלומך מותק?" האישה, עטויה מטפחת פרחונית בצבע סגול חייכה אליה בחביבות, ונענתה מצידה ב "ב"ה" קטן. "אני נעמי"- האישה הציגה את עצמה-" ואני רק אשאל אותך כמה שאלות, וגם כמובן אבדוק את הטפסים שנדרשת להביא. שבי שבי, תמיד כולן מגיעות לפה כלכך לחוצות! הינה יש פה סוכריות, קחי לך נשמה. הכל מהדרין"
שוהם התיישבה על הכיסא ולקחה בהיסוס סוכריה אחת אדומה מקערת הזכוכית שעל השולחן. למראה היסוסה, חייכה נעמי- "אל תדאגי, זה לא כואב" ופרצה בצחקוק קטן לשמע הבדיחה של עצמה. נעמי הייתה נחמדה ואדיבה אליה, ולאט לאט הלחץ שישב לה בבית החזה התמוסס. נעמי נתנה לה הרגשה שהיא בידיים טובות. ממש כמו סבתא חיה היא חייכה לעצמה, ברכה "שהכל" והכניסה לפה את הסוכריה, שבאופן מפתיע לאוכל במקומות ציבוריים הייתה ממש טעימה. נעמי שאלה אותה פרטים בסיסיים- שם (שוהם), שם משפחה (כרמלי), גיל (18.5), צילמה את תעודת הזהות שלה ואת ההמלצות והאישור הורים שנדרשה להביא מראש.
"יופי מתוקה, אני סיימתי. את יכולה להמשיך לשלב ההכנות לנשף. ביננו- זה השלב הכי מרגש. כל הפריטים שיש היום לבנות..בימיי הייתה רק שמלה אחת חגיגית לכל אחת ואולי איזה קישוט לשיער פה ושם..ב"ה..המון שפע..הנה כאן-נעמי התנערה מזכרונותיה- הדלת פה פונה לכיוון חדר ההכנות. לכי לך חומד! ובהצלה הערב! שריבונו של עולם יהיא לך חתן כשורש נשמתך!" "אמן!" היא השיבה בחיוך, ויצאה מהדלת בצידו השני של הביתן- לכיוון "חדר ההכנות" כמו שאמרה נעמי.
הדבר היחיד שהאינסטינקטים שלה עשו כשעברה בפתח (אחרי שווידאה שהלל עברה גם) - זה לעמוד עם פה פתוח מרוב תדהמה למראה מה שהיה בצד השני.
~סוף פרק א'~
טוב.. זהו זה... אשמח להארות והערות. תודה רבה