הבת שלי אובחנה שיש לה ADDבנה ביתך בקרוב

שלום לכולם,

אני שואלת לגבי הבת שלי בכיתה ג'.

עוד כשהיא היתה בגן שמנו לב שהיא לא מקשיבה לגננת. היינו שואלים אותה על דברים שהיא למדה בגן, ולא היה לה מושג... ככה זה המשיך מאז, והשנה (כאמור, כיתה ג') המורה שלה ממש מתלוננת שהילדה לא לומדת. היא מכניסה אצבע לפה, ויכולה לשבת כך כל השיעור ולרחף. עשינו לה אבחון אצל נוירולוג שגם שלח אותה ל-TOVA, והוא החליט שיש לה ADD, ורשם לה ריטלין במינון נמוך (20 מ"ג אם אני לא טועה).

השאלות שלי:

1.   הבנתי שאחת מתופעות הלוואי של הריטלין היא חוסר תאבון. זה מאד מטריד אותי משום שהיא כל-כך קטנטנה, היא הכי נמוכה בכיתה, ואני חוששת שחוסר תאבון רק יפריע לה לגדול... האם החשש שלי מוצדק? ריטלין באמת יכול להפריע לה לאכול ולגדול?

2.   איזה עוד תופעות לוואי יש לריטלין? (ראיתי שאנשים כאן בפורום כתבו שזה גורם להם להרגיש מסוממים... עצוב )

3.   יש סיכוי שהריטלין ממכר?

4.   בשיטוט באינטרנט מצאתי תוכנה שנקראת אטנגו. זו אמורה להיות שיטה לאימון המוח. הילדה אמורה לשבת על המחשב 3 פעמים בשבוע למשך חצי שנה, וזה אמור ללמד את המוח שלה איך להתרכז. מישהו מכיר את התוכנה? יכול להמליץ אם כדאי או לא כדאי?

5.   אם מישהו ניסה פתרונות אחרים לא תרופתיים, אשמח מאד לשמוע.

תודה רבה רבה

מה לעשות עם הפרעת קשב וריכוזצביקהמור

שלום לשואלת

במקצועי אני מאמן הורים ובני נוער עם הפרעות קשב וריכוז. 

הפרעת קשב וריכוז איננה לקות למידה בשום אופן ומשום כך איננה שייכת לפורום זה....

תוכלי לקרוא כאן על ההפרעה מתוך פינת החינוך שלי "סדרת חינוך" בערוץ 7

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/249174

ולהתייעץ בשמחה בנייד 052-6070954

בהצלחה

צביקה

לאור ניסיונך עם בני נוער כאלה...בנה ביתך בקרוב

האם אתה מסכים עם מה שכתבה מירימי, שלאחר שמנסים פתרונות אחרים, בסופו של דבר כולם מגיעים לריטלין?

האם יש טיפולים נוספים לא תרופתיים שעזרו לנוער שאתה עובד איתם? (אשמח לשמוע בכיוון זה)

תודה רבה

מזל שערוץ 7 שם אותך בראשי של הפורומים...מירימי
קודם כל נשמע שאת עצובה ודואגת מעצם האבחון ואני מאד מבינה אבל תחשבי איזה טוב שגילו את זה כי אחרת הילדה עלולה לסבול תיסכול מחוסר ההצלחה בלימודים וגערות המורים על רחפנותה וזה עלול לגרום לבעיות רגשיות. ממה ששמעתי מכמה הורים ללקויים שניסו אלף ואחד פתרונות חלופיים ובסוף "נכנעו" לריטלין שהיה באמת היעיל. ריטלין באמת יכול לעשות חוסר תאבון והפיתרון זה לאכול על הבוקר לפני הכדור ובערב ארוחה טובה תזונתית.
תודה רבה על תשובתךבנה ביתך בקרוב

לפי מה שאת אומרת, אין טעם לנסות שום דבר אחר. את אומרת את זה מידיעה, או משמועות...?

לשכנע את בעלי זה גם יהיה עסק לא פשוט...

לגבי תיאבון - אני חושבת שאולי אחליף את הארוחות של כל המשפחה, ונאכל את הארוחה הבשרית בערב. אני יודעת שזה לא כל-כך בריא, אבל זה נראה לי הפתרון הכי הגיוני (האמת שגם כך אני חושבת לעשות את זה, מסיבה אחרת). ארוחת בוקר - קשה להאמין שנוכל לשכנע אותה לאכול יותר מדי... כבר עכשיו היא לוקחת בקושי חצי פרוסה לפני שהיא הולכת לבית-הספר.

תשובהמירימי
אין לי הרבה ניסיון. פשוט שמעתי כמה סיפורים ממקור ראשון על כאלה שניסו כל מיני טיפולים חלופיים כגון תזונה, מח אחד, תרופות אחרות טבעיות וזה פשוט לא עזר או לא מספיק. ייתכן שיש כאלה שכן עזר, אני לא שמעתי. אגב, יש ארצות שבהן מקובל דוקא שאת הארוחה החמה אוכלים בערב.
אגב איזה ריטלין היא קבלה?מירימי
אם זה ‏LA‏, שמשפיע ל8 שעות, שימי לב שייתכן שגם א.צהרים לא תאכל טוב אז אל תכעסי שפתאום ב3-4 היא מ-א-ד רעבה. דבר אחר אני יודעת שיש בנות בה'ו' שעדין מקבלות 10 מג, אז תעקבי שזה לא יותר מידי במיוחד שאמרת שהיא קטנה. וממה שידוע ריטלין לא ממכר.
חשבי על טובת הילדה (אני בעד ריטלין)mshlomo

גם לי גילו את זה, אך רק בכיתה י"א

אימי כל כך נלחצה מהרעיון שאולי יש אצלי משהו לא בסדר שהיא בכלל לא בדקה ולא ביררה ולא היתה מוכנה להסכים עם העניין

כאשר כן הגעתי לאבחון זה היה לאחר תחנונים של המחנכת לפני אימי, וגם אז אימי סירבה לקחת אותי לנוירולוג לקבל ריטאלין

(מאחר וזה לא בריא)

אך כפי שאת מבינה הספקתי לסבול כמה שנים טובות של גערות על "ריחופים" "מריחת זמן" "חוסר אכפתיות" ועוד ועוד...

את הבגרויות עברתי בשן ועין (כפשוטו!) ועד עצם היום הזה (מסיימת תואר ראשון) אני סוחבת בלי ריטאלין .

א. כי אפשר עדיין לסחוב בלי זה

ב. בגלל שזה אסור בהריון ובהנקה

הנזק שהליקוי יכול לעשות הוא עצום: חוסר בטחון עצמי, פגיעה בבריאות (חוסר מצב רוח עושה גם חוסר תיאבון וחוסר חשק כללי לחיות), פגיעה במצב החברתי, יכול גם להכניס לתסכול ודיכאון

הנזק של ריטאלין הוא ממש מזערי לעומת כל הנ"ל

לדעתי כדאי לך לחשוב על הבת שלך.

האם היא צריכה לעבור את כל החיים כמו במלחמה מתמדת בלתי נגמרת מול כל העולם?

האם היא בניגוד לחברותיה צריכה להשקיע שעות על גבי שעות בלימודים בלי לזכות לצאת קצת מהבית ולבלות עם חברות?

האם היא צריכה לקבל ציונים הרבה יותר נמוכים ממה שהיא יכולה ומסוגלת?

הבחירה בדרך ללא ריטלין היא אפשרית אך דורשת המון כוח רצון, המון מאמץ (מצד הילדה), המון תמיכה מצד ההורים,

פשוט לשמוח במה שהיא בלי להעביר עליה ביקורת, ובעיקר-הסכמה מצד הילדה.

אני לא חושבת שאפשר להנחית כזה תיק על בן אדם בלי לשאול את דעתו.

לגבי העניין הלא בריא, אני די סקפטית... יש כל כך הרבה ילדים שלוקחים ריטאלין ולא קורה כלום. לי זה לא נראה כל כך מסוכן.

בכל מקרה, אני מברכת את ביתך שתהיה לה דרך צלחה בחיים. שתזכה להיות ילדה, נערה, ואישה מאושרת ובריאה שממצה את כל יכולותיה וכוחותיה רק לטוב.

בהצלחה

תודה על תשובתךבנה ביתך בקרוב

את מתארת את החסרונות בלא לקחת ריטלין. אם אני מבינה נכון - את עצמך מעולם עוד לא לקחת, אז את החסרונות של הריטלין את לא יודעת להגיד לי מגוף ראשון...

טוב, האמת שהחסרונות בלא-לקחת גם נשמעים לא סימפטיים. אני מתחילה לחשוב שאולי ניתו לה למשך שבוע שבועיים, ונראה איך זה משפיע עליה, לטוב או לשלילה.

כאשת חינוך...33meravit
א.לא כל ילד יכול להתמודד עם ריטלין-הוא אכן בעל תופעות לוואי לא קלות
ב. יש שיטות המאפשרות התמודדות גם בלי הנ״ל
ג. נסי לתת לה ריכוזית-זה טבעי וזה עוזר לילדים מסויימים
ד.בהצלחה רבה. מחזיקה לך אצבעות
ריטליןrivka.honig

שלום לך,

את נושא חוסר התיאבון - שהוא זמני - ניתן לפתור באמצעות:

1. ארוחת בוקר לפני נטילת הריטלין

2. להקפיד על כך שתאכל משהו, אפילו קטן, בהפסקת האוכל

3. עד שתגיע שעת ארוחת הצהרים, השפעת הכדור תיעלם, והתיאבון יחזור...

ההקפדה על אכילה בזמן המיועד לכך גם אם היא לא חשה רעב, היא על מנת למנוע ממנה את הצורך "לטרוף" כשהשפעת הכדור תחלוף, ותחושת הרעב תחזור...

הריטלין איננו ממכר!!!!

ולעצם ענין נטילת הריטלין:

הרי מדובר על חומר מסויים (דופמין) שאינו מופרש בכמות מספקת, ולכן ישנה תופעה של חוסר קשב. למנוע ממנה את הטיפול, דומה למניעת משקפיים ממי שאינו רואה טוב. כמו שאי אפשר לדרוש מילד קצר-רואי שיתאמץ לראות יותר טוב ויוותר על המשקפים, כך לא הגיוני ולא מעשי לבקש ממי שסובל מליקוי קשב לוותר על ריטלין.

במקביל, ניתן לחפש פתרונות אחרים, ולראות אם הם מסייעים: שימוש בקפצית 20 דקות לפני הלימודים,  רכיבה על אופניים וכו'. 

בהצלחה רבה!!!!

רכיבה על אופניים יכולה לעזור?בנה ביתך בקרוב

ומה זה "קפצית"?

תודה רבה, נראה לי שזה כיוון שאשמח לשמוע...

חוות דעת קצת שונה ;]ג'ירפה

אהלן

אני בכיתה י'. כל החיים שלי הייתי בסדר עם הלימודים! באמת!

והשנה המורה שלי המליצה לי לעשות אבחון...

באמת שכשלקחתי רטלין זה היה כ"כ טוב!! סופסוף הבנתי מה באמת קורה, יש לי תיאבון ואני מאוד שמחה

נסי את זה על הבת שלך, חבל סתם להקשיב לשמועות 

ריטליןrivka.honig

רכיבה על אופניים אכן יכולה לעזור, וקפצית היא בעצם טרמפולינה.

כעקרון, אם הילדה יכולה לקפוץ בכל בוקר, לפני הלימודים, כעשרים דקות על טרמפולינה או לחילופין לרכב על אופניים, זה בהחלט יכול לעזור. הפעילות הפיזית עוזרת בשחרור דופמין, ולעתים היא מספיקה כדי להחליף את הריטלין.

בכל מקרה, אין צורך לפחד מהריטלין. כאמור, הוא לא ממכר, והוא עושה טוב למי שצריך אותו.

בהצלחה

תודה רבה, ננסה את השיטה של הטרמפולינהבנה ביתך בקרוב

בדיוק בפסח קיבלנו טרמפולינה במתנה... חיוך

ריטליןrivka.honig

הכל מכוון, כנראה....

שיהיה בהנאה ובהצלחה...

תשובהביני..

אני הייתי על ריטלין ואני יכול להגיד שברגע שהפסקתי התחלתי לחיות את התקופות היותר טובות של חיי.....

ילדה בכיתה ג' צריכה לחיות...

מי שלא הבין מוזמן לפנות עליי בפרטי אני יסביר הכול ושמעתי דעות של הרבה אנשי חינוך ורופאים...

לביני- ילדה בכיתה ג' צרכה גם ללמודמירימי
וזה משפיע על הצלחתה בעתיד. ילדה שלא לומדת ולא יודעת תתקשה להשלים תעודות ולהתקבל למקומות לימודים ועבודה. התסכולים מחוסר הצלחה גם לא מוסיפים לאישיות. אחרי צהרים היא תחיה נהדר ותבלה עם חברות כמו שהיא צרכה ובבוקר תלמד טוב ותצליח בע"ה.
גם לי יש addבאה לעזור

ובזמנו , לפני כ 20 שנה לא היה ריטלין. מה שהב"יס עשה זה נתן לי עוד שעות נוספות עם מורה פרטית בשעות הלימודים, המורה המחכנת מזמנה החופשי לאחר הלימודים ישבה איתי על לוח הכפל- זה מה שאני זוכרת כמקרה ספיציפי, וכנראה ויתרו לי על הרבה דברים כי אנגלית ממש לא ידעתי כשהגעתי לתיכון.

אני מודה שהיה לי קשה המעבר בין החממה לתיכון ששם אף אחד לא עזר לי, ולהורים שלי לקח הרבה זמן להבין שאני צריכה עזרה עם מורים פרטיים וכמעט עפתי מהבי"ס כי עשיתי מלא שטויות, אבל בסופו של דבר התבגרתי והצלחתי ללמוד לבגרויות 5 יחידות אנגלית כשקיבלתי 87 סופי( כשהגעתי לתיכון לא ידעתי את ה abc) 

5 יחידות תנ"ך 5 תושב"ע 3 מתמטיקה בציון 100 5 יחידות פסיכולוגיה 

תואר בפסיכולוגיה עם ממוצא של 91 באוניברסיטה הפתוחה.

ולא לקחתי ריטלין בשום מצב. למדתי איך אני לומדת ואיך קל לי יותר להתרכז ומתי אני צריכה להקשיב לגוף שלי ולעשות הפסקה.

זה תהליך קשה ,לי ולהורים אבל שווה את זה. כי עכשיו אני לא תלויה בשום תרופה אלא רק בי.

רק צריך לזכור לתמוך בילדה ולא לעזוב אותה גם כשקשה לה

ולא לוותר לה.

בהצלחה.

כדאי שתראי את זה....יערית נ
אסור ריטלין!אנונימי (פותח)

חצרוני צועק את זה כבר הרבה!!

ילד שצריך ריטלין זה ילד עם כוחות עצומים שצריך ואפשר וחבה עלינו כהורים לנתב את הכוחות למקומות הטובים...

לא פשוט אבל אפשרי!!!

החרטטן התורןהזקן בן המאה
לילד שצריך למקד את העיניים אתה גם לא תיתן משקפיים?!
ריטלין פשוט ממקד את המוח. זה ההמצאה של המאה. אל תדון אף אחד עד שתגיע למקומו- כשיהיו לך הפרעות קשב תדבר.

לי יש הפרעות קשב ואני עושה5 מתמטיקה5 אנגלית 5 מחשבים 5 תנך ועוד ועוד, כל זה בזכות הריטלין.
בתור אחד שחעיב לריטלין את החיים שלו כםי שהם עכשיו, אני מרגיש צורך להגן עליו.
מצטער שאני ככ חריף, מקווה שתתפכח
רטלין..כל האמת!!אנונימי (פותח)

שלום! אני בדרך כלל לא כותבת בפורום הזה אבל הפעם הייתי חייבת להגיב..

אז ככה,את שמי אני לא רוצה לחשוף..אבל אני בת 15 שלומדת באחת האולפנות באיזור...

בכיתה ג' אובחנתי כילדה עם בעיות קשב וריכוז.לא זוכרת בדיוק איזה אותיות זה ברנגלית..כמובן-הדבר הראשון

שאמרו להורים שלי-רטלין!! אבא שלי ממש שמח שמצאו לי את הבעיה שלי וכמובן את הפתרון,משום שלאבא שלי גם יש בעיות קשב וריכוז אבל הוא לא לקח רטלין כי לא היה פעם רטלין..המינון שהייתי צריכה לקחת..25 מ"ל.

התחלתי לקחת והייתי חוזרת הביתה (בשבוע הראשון)עם כאבי ראש,בטן,בחילה,חוסר תאבון מוחלט! דיכאון,עצבנות..

ההורים שלי שמו לב לזה ופנו למאבחן והוא אמר שככה זה בשבוע הראשון..

אחרי שבוע היה לי פשוט מקסים!! התלחתי להיות יותר רגועה שלווה ומרוכזת..אפילו לא רק בלימודים אלא גם בכלל בחיים..

מכיתה ג' עד כיתה ה' הייתי לוקחת רטלין..עד שהחלטתי שזה מזיק לי!! למרות שזה ממש עזר לי.. חשבתי שאני ממש מבינה..

ההורים שלי אמרו לי שההחלטה בידיים שלי..בזמן שלקחתי רטלין שקלתי למשך שלוש שנים-20 ק"ג ושהפסקתי לקחת עליתי תוך שנייה ל30 ק"ג!! מטורף! בכיתה ו' לא למדתי בקושי (בגלל שהפסקתי לקחת..)

ככה גם בכיתה ז' ו-ח'.. אמרתי להורים שלי זה מזיק לי..ובלהה בלהה שטויות!! שחשבתי שאני מבינה..

בכיתה ט' זה קצת יותר רציני זה כבר לא יסודי..ורק שתבינו--אני לא מדברת עלזה שזה עזר לי בלימודים אלא גם בחיים בכללי..לדוג'-נסעתי לעיר או לכל מקום אחר..לא הצלחתי להסתכל על הרמזור ולשים לב שהוא מתחלף כי הייתי עסוקה במכוניות,ושהייתי עסוקה ברמזור לא הייתי עסוקה בכך שעלולה לבוא מכונית..ושתבינו---אין לי בעיות קשב קשות..

היום אני בכיתה ט' והמורה שלי הצליחה לשכנע אותי לקחת רטליין אחרי הרבה הרבה שיכנועים הסכמתי לקחת בתנאי שמורידים לי ת'מינון..הורידו לי ל10 שזה כדור שמפריש כל כמה דקות קצת חומר ולא הכל בבת אחת..ממש מצוין!

היום אני הרבה יותר מצליחה להקשיב לאנשים.להיות איתם,אז האם רטלין זה דבר טוב? תחליטי בעצמך..

נ.ב-אני חושבת שמי שבחיים לא ניפגש עם הכדור לא יכול להגיד מה זה עלול לעשות ומה מרגישים

סליחה. העניין זה לא מה מרגישים אלא האם נותנים סמיםיערית נ

ממתי סמים הם פתרון לבעיות התנהגות?לתפקוד תקין?

איזה חברה נהיינו?

אני מורה. ואני מוכנה להתמודד עם הרבה קשיים. אבל לא אהיה מוכנה להנחות תלמידה לצרוך סמים.

גם אם בזכותם היא תהיה שמחה או רגועה

רטלין זה לא סמים.ילדים זה שמחה
הוא לא ממכר.
אם היה ממכר כל אדם שהיה צורך אותו לא היה מסןגל להפסיק.
ואין דבר כזה...
כל מי שצורך רטליןניש לו תקופות בחיים שהוא לא לוקח את התרופה.
וזה לא גורם לו לחוסר שליטה.
הבן שלי כשהואהלא לוקח ממש לא מזיז לו.
אז איך אפשר להשוות את זה לסמים?!
>>שרבוב

קודם כל- יישר כוח על כך שהלכתם לטפל ולא הזנחתם.

אני חושבת שכדאי לקחת ריטלין על כל תופעות הלוואי שלו,

משום שהוא מעלה את ההערכה העצמית של הילד

וזה מקפצה להצלחה.

מילדה שלא ידעה כלום ממה שנלמד בכיתה

היא תהפוך לילדה מוכשרת עם ציונים טובים!

איך שהיא תרגיש טוב עם עצמה!!!

ולגבי השאלות:

1. זה ריטלין רגיל של 4 שעות? אחרי מקסימום 5 שעות הילדה תהיה רעבה כרגיל,

ואפילו יותר- תשלים את החסר..

בנוסף כדאי גם לאכל א. בוקר טובה לפני שהיא לוקחת את הכדור.

2. כאב ראש, כאב בטן. בדר"כ זה דברים שעוברים אחרי שבועיים שהגוף מתרגל לכדור.

3. ריטלין לא ממכר!!!!!

רק אם מחברים מס' אסטרונומי של כדורים זה נהיה כמו סם.

בכמות הזאת זה כלום.

ואם זה ירגיע אותך-

אני לקחתי ריטלין בתר סטודנטית מתי שרציתי (רק בתקופות מבחנים)

עכשיו כבר שנה וחצי שלא  לקחתי (הריון והנקה) ולא היה לי קשה להפרד מהכדור

(קשה לי רק כשאני עושה עבודות ומתגעגעת לתחושת הריכוז עם הכדור...זה כ"כ עוזר!!)

4. לא מכירה את השיטה

5. אין משהו טיבעי שיכול להחליף ריטלין.

אבל כדאי בנוסף לריטלין לקחת אומגה 3 לחיזוק הקשרים במוח.

(הדבר היחיד שיכל להחליף זה ספורט מסיבי, של שעה, ואז בשעתיים שלאחר מכן מרוכזים..)

המלצה על אטנגוliat2006

אני אימא לילד בן 9 שעשה שינוי גדול ביכולת שלו בזכות אטנגו.

זה לא היה קל היה צריך הרבה לדרבן אותו לשבת אבל הוא התחיל לראות בעצמו שינויים וזה עודד אותו להמשיך.

בכל אופן הוא התחיל לקרא בשטף ולהבין את מה שהוא קורה-זה לא היה לפני כן.

הוא גם נרגע בהתנהגות שלו והפך להיות יותר סבלני ורגוע. המורים שמו לב לזה והתפלאו מאוד. 

אגב, הילד אובחן על ידי נוירולוגו ורשם תרופות אלב אני סירבתי והחלטתי לנסות את אטנגו וזה באמת הצליח. 

ליאת 

היה שרשור על ריטלין בפורום נוער וגיל ההתבגרות..אדם כל שהוא

סקר רטלין - נוער וגיל ההתבגרות

יש שם כמה שמתארים מתוך נסיון אישי שלהם עצמם, או של אחים.

אפשר לראות שההשפעה מאוד שונה מאחד לאחד. כך שאם אתם נותנים לבת שלכם, צריך לשים לב איך זה ישפיע.

זכור לי, שיש הנחיות כאשר נותנים ריטלין לילדים לעקוב אחרי הגדילה.

אז גם בני בכיתה גאנונימי (2)
גם אובחן עם בעית קשב וריכוז ןנתנו ריטלין מינון מאוד נמוך.ממש נלחצתי ופחדתי כי הוא גם קטן ורזה אז שיהיה לו גם חוסר תיאבון?! ממש נלחצתי.לבסוף עשינו ניסיון נתנו לו ולהפתעצי הרבה הבחור אכל רגיל את כל האוכל שנתתי לו כולל הארוחת צהרים.ואני לא רואה עוד תופעות לוואי ב"ה . אז את יכולה להיות רגועה.תעשי ניסיון ותבדקי וגם אני נותת לו רק כשהוא מסים ב3,4
לא ממליצה למי שלא יתמיד ויוכל לשבת 3 פעמים בשבועYamyam22
רכשתי עבור ביתי לאחר יומיים ניסיון היא כבר לא הייתה בעניין וזה הפך להיות עול שלי, נתתי לה הזדמנות חודש וכלום לא קרה היא פשוט לא היתה בעניין!!!
לאחר שפניתי אליהם בבקשה לבטל הם סרבו, באו לקראתי עם החזר של 40 אחוז מהתשלום כלומר ביקשו שאתרום להם למעלה מאלף שח היות לא הודעתי עד 14 יום, מנסיון אם את לא בטוחה שתתמידו אל תכנסי לזה
למה להקפיץ שרשורים ישנים? חוזרת

..אנונימי (3)
1. מוריד תאבון ממש ממש
2.לפעמים כאב בטן בקטנה ממש
3.לא נראה לי
בשל התיישנות- ננעלחוזרתאחרונה
לא צריך להגיב לשרשור מלפני 3 שנים...
מחפשת פסיכיאטר שיתן כדור להפרעת קשב וריכוזברכה אפל

אני די בטוחה שבעלי סובל מADHD.

הוא לא מצליח להתרכז ליותר מדי זמן, המחשבה שלו לעיתים מתפזרת לכמה כיוונים, ותפוקת העבודה שלו לא הכי גבוהה

הוא גאון, וזה מחפה מאוד על הכל, כי הוא מצליח להסתיר את זה, אבל מי שמכיר מקרןב שם לב (הוא ניסה לפתוח פם את הדלת עם השלט של הרכב..)

לאחרונה נהיה לו הרבה עומס בעבודה, והוא מרגיש שהוא לא מספיק ממצה את היכולות שלו

מחפשת בשבילו פסיכיאטר, אפשר גם פרטי, שיתן לו כדור שיוכל לתת לו קצת פוקוס בחיים

אשמח ממש להמלצות!!

תודה

מקפיצה שוב, יש מישהו שיש לו מידע בעניין?ברכה אפל
אולי תכתבי איזור בארץ? שיוכלו לתת רעיונות…מרגול

דבר שני, אם יש תור קרוב לנוירולוג של הקופה אפשר לבקש ממנו. הרבה פעמים נותנים בלי בעיה.

בעיקרון מי שמורשה לרשום כדורים לקשב וריכוז זה נוירולוג או פסיכיאטר, ולאחר שיש מרשם קבוע רופא המשפחה יכול לחדש לך אותו מדי חודש בחודשו. 

קודם כל תודה שהגבתברכה אפל

אנחנו מהמרכז, ובגלל שזה נהיה לנו דחוף אנחנו מוכנים גם לנסוע רחוק

התור הקרוב בקופה הוא לעוד 3 חודשים

מה שכן, חשוב לי ללכת למישהו שיתן לי מענה תרופתי, ולא ינפנף ב"זה שום דבר"

מספיק נוירולוגadvfb

אפשר לקבוע דרך כללית/מכבי/מאוחדת איפה שאתם

אין תורים קרובים גם לנוירולוגיםברכה אפל
אני יודע שבאתר של כללית יש לפעמים אופציות יחסיתadvfbאחרונה

קרובות באיזורים יותר פריפריאליים

..ADHD

שלום,

אני רוצה לפתוח פורום סגור לאנשים שמתמודדים עם הפרעות קשב וריכוז, יש לזה ביקוש? הייתם רוצים להצטרף?
אפשר גם במסר/ש"א.

הפרעות למידה והיכולת ללמוד בכל זאתאנונימי (פותח)
אוקי אני לא בטוחה עד כמה הפורום הזה פעיל בכלל ומי עשוי לקרוא את זה. אבל יש נקודה שחשוב לי להציף דווקא כאן. יש לי הפרעות למידה ( adhd דיסלקציה וגיסגרפיה ) ואם אתם בפורום הזה אז בטח גם לכם.
בזמן האחרון אני שומעת הרבה על כך ששופטים ילדים עם הפרעות למידה לא נכון כאשר מצפים מהם להיות טובים דווקא בלימודים טיפוסים. ההנחה היא שיש לילדים או מבוגרים עם הפרעות למידה יכולות ונקודות חוזק אחרות שלא קשורות ללמידה הקלאסית ושבכלל לא כל אחד חייב ללמוד. כל זה מאוד נחמד ואני באמת מאמינה שיש דרכים רבות להצליח בלי הלימודים ה"טיפוסיים". אבל זה לא אומר שאדם עם הפרעות למידה לא יכול להצליח בלימודים כאלה. לפעמים מרגיש שלי שבגלל שמזכירים לעיתים קורובות מקרים בהם אנשים עם הפרעות למידה הצליחו ממש במסלולים שלא כללו לימודים גבוהים יוצרים תחושה שרק ככה אדם עם הפרעות למידה יכול להצליח.
כשהתחלתי תואר ראשון מתתי מפחד ורק רציתי שמישהו יגיד לי שאני יכולה לעשות את זה .אבל כל מה ששמעתי הוא שאני לא חייבת להצליח ,או בכלל ללמוד . אבל אני כן רציתי ללמוד וכל הדיבורים האלה בכך שאנשים כמוני ( מה שזה לא אמור להיות ) לא *חייבים* ללמוד ולא מצפים מהם יותר מידי להצלחה רק הורידו לי את הבטחון .
ברוך ה בסוף כן למדתי ( וברוך ה עדיין לומדת ) ואת התואר הראשון סיימתי בהצטיינות. אז פשוט חשוב לי להגיד למי שכן רוצה ללמוד: זה לא חובה אבל זה מאוד מאוד אפשרי.
נ""ב
מצטערת על שגיאות הכתיב , אני דסלקטית ובדיוק התיקון האוטומטי החליט להתקלקל .
וואו.עפהאחרונה

וואלה.. מעורר מחשבה...

והפורום הזה באמת נראלי לא פעיל וחבל....

הפרעות קשב וריכוזענבר 2
איך מטפלים בהפרעות קשב וריכוז ללא ריטלין ?
יש תוספים טבעיים. אבל לא יודעת מה ואם זה מוכחאנונימי (2)
שמעתי שריצה מאוד עוזרת..והעיקר-לשמוח:)
תסתכלי באינטרנט בטוחה שיש להם מה להציע
חברה שלי הייתהוהעיקר-לשמוח:)
כל הזמן קמה מוקדם בבוקר (כמובן שישנה מוקדם) ורצה איזה שעה, לפי מה שראיתי זה מאוד עזר לה..
היא סיפרה שיש לה קשב וריכוז והריצה ממש עוזרת לה ואפילו מחליפה לגמרי את הכדור.. כי הריצה עוזרת לאזן את האדרנלין בגוף , לאנשים שהאדרנלין שלהם גבוה זה מאוד עוזר.. וגם גורם להם להיות שמחים לעומת הכדור, שהרבה פעמים גורם הפוך..
אכילה בריאה וספורט או תחביב אהוב, זה משחרר אנדרנליןHodaya11
אפשראנונימי (3)אחרונה
לנטרל רעשים מפריעים עם אוזניות עם מנגינות ללא מילים.
אפשר ללמוד למבחנים בקול ובתנועה למשל בהליכה בחדר.
אם רוצים טיפים ספציפיים שמתאים לך אםשר לפנות לפסיכולוג התנהגותי שמכיר את התחום של adhd
אשמח לעזרתכם למילוי שאלון לעבודה סמינריוניתנדיה
שלום, אנו עושות עבודה בנושא לקות למידה. נשמח לעזרתכם על מנת שנוכל לאסוף נתונים לצורך העבודה הסמינריונית מצורף קישור:
השפעת התמיכה החברתית על הדימוי העצמי
ריכוז בלימוד גמראyyl

הרגשתי שיש לי קושי מסויים בלימוד, בעיקר בלימוד גמרא, ורציתי לברר אם זה דבר נורמטיבי או שזה נובע מקו"ר, אז אשמח לשמוע (לקרוא..) חוות דעת...

כשאני לומד, בעיקר גמרא אבל גם לימודים אחרים, אני צריך ממש ממש להתאמץ כדי להתרכז! אפילו אם אין רעש ושום דבר, פשוט כדי להבין מה אני קורא! זה לא משהו חריף, פשוט מקשה...

ככה"נ אין לי קו"ר, אפילו עשיתי אבחון ויצאתי עם קשב טוב, ובכל זאת אני לא לגמרי בטוח.... לפעמים אני קורא ד"ה ברש"י ארבע פעמים ומגלה שלא שמתי לב למילה ממה שקראתי, לקח לי ללמוד דף גמרא רש"י אחרי שכבר למדתי אותו כמה פעמים, שעתיים וחצי! דף פשוט יחסית, וזה היה כמעט אך ורק לקרוא ולהבין, פשוט כל משפט כמה רגעים הייתי צריך "לתפוס את עצמי" שוב ולהתרכז. ואני לא ברמה של מתחיל...לומד הרבה זמן...

וזה ככה בכל דבר שאין בו סקרנות, אם זה משהו חדש ומעניין וקל להבנה אז הסקרנות עוזרת לי להתרכז ולרוץ, אפילו שעות רבות, אבל בחזרות וכאלה... ובגמרא גם לימוד ראשוני...

אני יודע שללמוד זה קשה ויש עמל תורה אבל התלבטתי אם זה נובע ממקום אחר, ונראה לי שכן... זה לא המאמץ להבין, זה מאמץ גדול לשים לב מה אני קורא, להתרכז... זה נשמע מוכר למישהו?

חשבתי אולי יש איזו נקודה מסויימת שלא בודקים באבחון רגיל ואולי זאת הבעיה...

התיאור מתאים לקו"ר אבל זה לא המצב היחידאצאצאחרונה

יש עוד הרבה דברים שיכולים לגרום לזה, אני ממליץ לעשות אבחון פסיכודידקטי, הוא הרבה יותר מקיף ומתייחס לכל קשיי הלמידה, הריכוז והחשיבה

יש כאן עוד מישהו שמרגישיהוקפץ

שהכדור מפריע לו לכוון בתפילה?

הייתה לי תקופה של כדור שגוי,שפרינצא בוזגלו

שהייתי צריכה להחזיק את עצמי שלא להירדם, 

אבל אם זו התחושה- כנראה שצריך להחליף כדור.

כדור אמור לעזור להתרכז, לא להפריע.

עוזר בשיעור ומפריעה בתפילהיהוקפץ

אז אני עכשיו על תרופה מאזנת.שפרינצא בוזגלו

היא ממש מגניבה- כאשר יש מחסור בדופמין והורמונים נוספים, היא מאיצה את ייצורם,

וכאשר יש עודף- היא מונעת מהם להיספג במוח.

אולי נעבור לפרטייהוקפץ

איזה כדור זה?עפה

יש לי פרטי, מוזמנת.שפרינצא בוזגלואחרונה

מישהו פה?אנונימי (פותח)

זה נראה שלא פעיל כאן..אנונימי (פותח)

אפשר להפעיל חוזרתאחרונה

אולי יעניין אותך