חברים, אפשר התייעצות קטנה?נוצה ברוח

אז ככה, התקשר אליי עכשיו איזה בחור לברר על חברה טובה שלי, סבבה, דבר שבשיגרה..

נתעלם מזה שהבחורצ'יק טרח מיד להדגיש שהוא רואה את כל עולמו בתורה ואת שנותיו הקרובות בישיבה והשאלה השניה שלו בערך הייתה- איך היא נראית? (אני יודעת, אני יודעת, לגיטמי, אבל לכל דבר יש דרך.. אבל לא לשם כך התכנסנו היום..)

בקיצור, מהון להון אחרי חקירה די מדוקדקת על המראה שלה הוא ניסה לרמוז לי שהוא ישמח לקבל תמונה שלה..

אני לא השדכנית, כע? רק הפנו אותו אליי לברר על הבחורה והוא ביקש שהבחורה לא תדע שהוא ביקש תמונה..

עכשיו, ב-ל-י לפתח דיון על האם נותנים תמונה לפני הפגישה או לא!

אני אשמח לשמוע את דעתכם- האם לשם ההגינות והפרטיות של חברתי, אני צריכה לשאול אותה אם היא בכלל מעוניינת להראות תמונה? ואם כן, אז איזה?

או שעדיף לחסוך לה כאב לב וציפיות מיותרות ולהעביר תמונה ללא ידיעתה? (מה שממש ממש לא בא לי לעשות לכן אני מתלבטת...) ואם ההצעה תצא לפועל מה טוב.. ואם לא- הרווח שלה..

לדעתיריבוזום

לא הגון להעביר תמונה של מישהו\היא ללא ידיעתו\ה.

(לא הייתי מספרת לחברה על כל העניין, אלא הייתי אומרת לבחור שלא אוכל למלא את בקשתו, אא"כ "יאשר" לשאול את הבחורה)

^^^^^ לגמרי..מייכ

פעם לא הייתי מעבירהכוכבי בוקר

היום, אחריכמה שנות דייטים מתישות ולא מעט חברות מיואשות, אני מנסה כל מה שיכול לעזור.

מניחה שכדאי לחסוך דייטים מיותרים ולעשות מה שאפשר כדי לקדם כאלו מוצלחים.

(וחוץ מזה- אם הוא יצא איתה הוא יראה אותה ממילא, אז מה זה משנה?)

מסכימה איתך לחלוטין שכל התרבות הזאת מעצבנת אבל מעדיפה חתונות מלהתעצבן.

את היית מסכימה שיעבירו תמונה שלך בלי ידיעתך??-משה ר-
תמוה!
בכ״א הייתי אומר לו, אתה רוצה תמונה? תפנה לשדכנית..
תמונה לא,אבל חקירה מדוקדקת על המראה כן?a-a-a

לא כ"כ מבין מה ההבדל. אותו חוסר שביעות רצון של הבחורה על העברת תמונה,

מנהסתם יהיה גם על פירוט יתר על המידה של ענייני מראה בטלפון..

אין לי דעה חד משמעית לגבי הנושא.יש פה איזו גניבת דעת בכך שהוא מבקש תמונה,

אבל מבקש בפירוש שהבחורה לא תדע שביקש.

מצד שני,יש מצב שזה מסוג הדברים שלפעמים חייבים לקרות,ועדיף שלא ידעו שהם קורים..

יכול רק לספר שמנסיון ממקרה דומה,הבחורה שבררו אצלה אמרה לבחור:תראה,הבחורה נראית טוב.

אם אתה מתעקש על תמונה,אני אומרת לה שביקשת,אם אתה לא רוצה שתדע שראית תמונה-אל תראה.

הבחור התרצה וויתר על התמונה-והיום הם נשואים באושר ועושר..

יש לי פייסבוק ככה שהשאלה לא רלוונטיתכוכבי בוקר

אבל הייתי בהחלט מעדיפה שזה יהיה בלי ידיעתי ועם פחות סיכוי להפגע אם הוא יחליט שלא על סמך התמונה, מאשר להסכים ואז לשמוע שלא.

מהסיבה שציינת אני כ"כ מתלבטת!נוצה ברוח

כי אני יודעת שהיא תפגע אם הוא יפסול, אבל להעביר תמונה ללא ידיעתה??

אני מרגישה שאני מרמה אותה...עצוב

לא משנה שהוא בכלל לא נשמע לי מתאים לה, אבל לא אני אחראית לקבוע אם כן או לא...

אני אומרת, ולו מהסיבה הזו הייתי מעבירה בלי ידיעתהכוכבי בוקר

במיוחד אם על זה יקום או יפול דייט מבחינתו (כלומר הוא לא יתרצה אם תאמרי לו שלא נעים לך)

ואני כן אציין שכשלעצמי לא הייתי רוצה לצאת עם בחור שמתנה דייט בתמונה, בכזו סיטואציה, אבל אני רואה סביבי מצבי נואשות כאלו, שזה פשוט נראה כמו ברירת מחדל.

היית גם מוסרת מספר טלפון שלה כדי שישמע את קולה~א.ל

האם ערב הוא בעיניו, לפני שהם נפגשים וכך יחליט. מבלי ידיעתה רק כדי שיפגשו והוא יתרצה?

כוכבי בוקר

ואם השאלה היתה רצינית- אני מאמינה שמספר הבחורים שפסלו בחורה שמצאה חן בעיניהם, חיצונית, על סמך הקול שלה, לעומת בחורים שפסלו על סמך מראה- הוא אפסי.

ולכן אני פחות חוששת, מה גם שנראה לי בסופו של דבר יותר מעליב כשפוסלים אותך בגלל מראה מאשר בגלל קול.

ולכן היית ממליצה לשלוח? ~א.ל

ישנה קצת סתירה בדברייך.....

או שמא לא הבנתי אותם נכון.

על כל פנים, לא נראה לי שהבנת את כוונתי: התכוונתי לומר שישנם גבולות שלא חוצים. כדוגמת כאן: לא שולחים תמונה מבלי ידיעת הצד השני ומבלי רצונו אפילו. לא עושים הכל רק כדי שהצד השני יתרצה ותהיה פגישה ביניהם..

כששאלו אותי אם להעביר תמונה התעצבנתי. כבר תביאו לוטרילילי

וזהו בלי לשגע אותי. מעצבן אח"כ להבין מה קורה מהתגובה שלו.

והכי גרוע- את יכולה להביא תמונה שלך. מה?? אני אמורה להתחיל לחפור ולתהות איזה תמונה שלי הכי טובה?

מעדיפה לצאת לדייט בלי לדעת שהוא ראה תמונה שלי, זה סתם מוריד לי מהערך של האיש, למרות שאני מבינה שזה לגיטימי.

רלוונטי.. את יכולה להגדיר אותך להיות נסתרת בחיפוש.מייכ

אבל כדי למנוע דילמות כאלו מחברות הפורוםכוכבי בוקר
אני מעדיפה שלא
לא הייתי מעביר.שמואלג

הדבר הראשון שהייתי מנסה לחשוב זה, מה יכול לגרום לבחור לבקש תמונה ללא שהצד השני ידע?

סביר מאד להניח שהסיבה פשוטה, המראה חשוב לו, והוא רואה בחשיבות המראה משהו פסול.

לכן הוא מפחד שאם יודע לבחורה שהוא רוצה תמונה היא תראה בזה משהו שלילי...

לגבי להעביר לבחור אחרי ההודעה לבחורה לא הייתי עושה מצד סתם שקר.

הפתרון הוא או לומר לא!!!! או לומר שאת מוכנה אבל רק אם לא אכפת לו שתדברי קודם עם הבחורה

ייתכן דבר אחרריבוזום

אני גם חשבתי על המוטיבציה לזה, ויש אפשרות אחרת, שהבחור חושש שבחורה יכולה להיעלב אם פוסלים אותה בגלל תמונה יותר מאשר מסיבות אחרות. אולי.

אפשר לשמוע ע"פ הטון שמואלג

ובכל מקרה לא הייתי מעביר תמונה ללא ידיעה, לא מתפקידי להחליט כאלה החלטות לחבר

לדעתי לא שייךקצת xחרת

לא כ"כ משנה מה הסיבה שלו, 

אולי תשאלי אותה על הנושא בדרך עקיפה וכך תוכלי להבין ממנה אם  מפריע לה או לא.

לדעתי לאנפשי תערוג

לא עושים דברים כאלה מאחורי הגב

לי זה לא היה נעים אם היו עושים לי את זה

אני לא מעוניין שהתמונה שלי תסתובב אצל כל מי שחפץ...

אני לא הייתי מוסרת ללא ידיעתה..~א.ל

אך מה שכן, ניתן לנסות או-

לומר לו שאת צריכה לשאול אותה לגבי עניין התמונה, והאם זה מתאים לו בכ"ז לאחר שיבין שפני הדברים הם כאלה

או פשוט לומר שאת לא יכולה להעביר תמונה ללא ידיעתה.

לעניין הפגיעה במידה ותישלח תמונה-

לטעמי צריך לשים דברים קצת בפרופורציה:

א. זה בטח ובטח לא יהיה נעים אם הוא לא יהיה מעוניין לאחר שליחת התמונה,

אך אין סיבה של ממש להפגע... כי לא מכירים את הצד השני.

ב. ברגע שתהא ההוגנות הזו שבזכותה היא יתדע שכך הוא בחר היא תוכל או: להחליט שפתאום לא מתאים לה

או לקבל את פני הדברים בצורה נוחה יותר: כי אם היא מסכימה לשליחת התמונה טרם הפגישה, היא ככל הנראה מודעות לתוצאות המעשה על אף היותם לא נעימים לפעמים..

כשלי מישהו עשה את זהנקודה למחשבה
אמרתי לו..
1. תבקש מהשדכנים.
2. אתה לא רוצה לבקש מהם אני מוכנה לתת רק אם אני שואלת לרשותה.
3. אחרי שבוע וחצי שהיא לא אמרה לי כלום בקשר אליו והבנתי שהוא פסל עוד שטרם נפגשו.. סיפרתי לה מה שהיה..
4. לא שתקתי לבחור ואמרתי לו מה אני חושבת בעניין.. הוא התנצל ואמר שאני צודקת ולא חשב על זה.. בישבילו אני מקווה שלא יתנהג ככה שוב
עם החקירה הדקדקנית שהוא עשהנוצה ברוח

על המראה שלה, אני ממש מתפללת שגם אם הוא יסכים להצעה, שלפחות היא תסרב...אפאטי

ות'אמת שדי התאפקתי להגיד לו את דעתי, במיוחד שבהתחלה אמרתי לו שלא נראה לי כ"כ נכון להעביר לו תמונה ללא ידיעתה..

ואח"כ הוא התקשר שוב כדי להגיד שזה בכל זאת חשוב לו לקבל תמונה..המום

דעתי כנראה קצת שונה ממה שרוב החבר'ה פה חושבים..מחפשתותו
עבר עריכה על ידי מחפשתותו בתאריך כ"ח באייר תשע"ג 23:35

זה אכן נשמע לא מוסרי להעביר תמונה ללא ידיעת אדם.

אבל בגלל שהמטרה בסך הכל טובה-

הבנאדם רוצה להתחתן.

והוא בטח לא רוצה לפרסם את התמונה שלה על איזה בניין גבוה בתל אביב ללא ידיעתה או לעשות מעשה שלילי עם תמונתה-

אני חושבת שזה בסדר להעביר תמונה שלה.

חבל שייפגשו סתם אם אין חיבור ראשוני קשור בסגנון ובמראה..

(יש מצב שלפני כמה שנים לא הייתי כותבת את זה והשחיקה מביאה למקום של סינון ומניעת פגישות מיותרות)

כמובן תבחרי תמונה שהיא נראית בה טוב, משהו שיחמיא לה ולא יהרוס..

עצה:

אני חושבת שאם לא מרגיש לך הכי בנוח,

כדאי שתקבלי הסכמה מחברותייך הקרובות להעברת תמונה במקרה שבחור מבקש,

לאו דווקא מתוך סיטואציה קיימת, אלא באופן כללי למקרה שזה יקרה,

ואז יהיה לך הכי פשוט לדעת איך לפעול בעתיד..

אם מסכימה- סבבה, אם לא- לא..

אני באופן אישי נתתי הסכמה לכמה ששאלו מראש...

אני הייתי שואלת אותה לפני.הלליש

האינטואיציה הראשונית שליפסימי ריאלי

היתה להסכים לדעת הרוב. ככלל, אני לא אוהב שעושים לי דברים מאחורי הגב ולא לעשות דברים מאחורי הגב לאחרים.

אבל במחשבה שניה: יש שיקולים טובים לעשות דברים כאלה ללא ידיעת המועמדת. כבר צוין פה החשש לפגיעה אם הוא יפסול. עוד משהו, לדעתי יותר חשוב: ככל שמדובר בשלבים מוקדמים יותר ויודעים פחות על השני, מנסים לנתח את אישיותו ואופיו על סמך המידע המועט שיש לנו. זה יוצר הרבה פעמים תמונה מעוותת. הוא חושש, ובצדק, שהדרישה שלו לתמונה תתפרש אצלה כמתן דגש מוגזם לדברים חיצוניים בכלל וליופיין של נשים בפרט. גם אם היא לא תפסול אותו בגלל זה, מדעות מוקדמות קשה להשתחרר. הוא לא רוצה שהיא תקבל רושם כזה עליו, לכן הוא לא רוצה שהיא תדע מזה.

ומהם השיקולים נגד? הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא פגיעה בפרטיות. האם ביום יום אנחנו נמנעים מלהראות תמונות של חברים לאנשים אחרים מחשש לפגיעה בפרטיותם? מה ההבדל בין כל זר שרואה אותה ברחוב לזר שרואה תמונה שלה? כל עוד אנחנו לא חושדים שמדובר באדם מסוכן, והוא גם לא מתכוון לפרסם את התמונה בשום מקום, אני מתקשה לראות פה פגיעה של ממש בפרטיות.

לדעתי יותר הפריע לך האובססיביות שלו לגבי המראה שלה בכלל, והבקשה שלו לתמונה בלי שהיא תדע פשוט היה מבחינתך "הקש ששבר". אם הרגשת שהיה כאן אובססיביות, שווה לבדוק את זה, אבל זוהי שאלה שונה לחלוטין מהשאלה שנשאלה..

תיארת ממש את המחשבות שליריבוזום
עבר עריכה על ידי ריבוזום בתאריך כ"ט באייר תשע"ג 01:29

עבר עריכה על ידי ריבוזום בתאריך כ"ט באייר תשע"ג 00:50

למרות שכתבתי למעלה רק מה השורה התחתונה מבחינתי.

כמו שכתבתי, למרות כל מה שציינת, עדיין אני מרגישה התנגדות מאוד גדולה למעשה כזה. לא לחלוטין ברור לי למה. אבל אולי הסיבה היא  כזו: רוב האנשים כאן ציינו שזה מעשה לא הוגן. זאת-אומרת, שיש להניח שגם החברה שעליה מדובר חושבת כך. זאת-אומרת שמעשה כזה הוא בגדר בגידה באמון. הרי אם החברה היתה אומרת מראש: "אני נותנת את המספר שלך לברורים. אם מישהו יבקש תמונה - אל תתני לו", כולם כאן היו מסכימים שזה לא היה בסדר לתת תמונה (לפחות, כך נראה לי).  וכאן אמנם לא היתה אמירה מפורשת, אך זו ההתנהגות המצופה גם ללא אמירה, כך שגם בלעדיה זו הפרת אמון.

פתרון אחרפסימי ריאלי

אני מוכרח לציין שהניתוח שלך הוא מאוד משפטי, לנסות לאבחן כוונות משתמעות ודברים כאלה... המליצו לך ללמוד משפטים?מוציא לשון

לגופו של עניין, אני עדיין חושב שהשיקולים לתת תמונה ללא ידיעת המועמדת גוברים. אבל יש לי גם פתרון חלופי לפותחת השרשור:

תלכי לחברה שלך ותתייעצי איתה בדיוק על השאלה הזאת, ותגידי שהשאלה התעוררה לך בעקבות שיחה עם חברה/חיטוט בפורום אינטרנטי כלשהוקורץ. תני לה להבין שהשאלה בכלל לא עליה, אלא איך לדעתה כדאי לנהוג במצב כזה. ברגע שתשמעי את דעתה, לא תצטרכי לנסות לגלות את כוונתה המשתמעת - את כבר תדעי את דעתה המפורשת..

אגב, יתכן שהתשובה תהיה משהו בסגנון של: "לי אישית לא אכפת שיתנו בלי שאדע, אבל סתם ככה צריך לשאול", וכך תקבלי אישור לתת את התמונה ללא ידיעתה, גם אם יש לה התנגדות עקרונית לעשות כך לאחרות.

בהצלחה!

לענ"ד,ד.

צריך לומר לו שאינך יכולה להעביר תמונה ללא ידיעתה, וזה גם לא נראה לך הוגן - ולכן אם הוא רוצה, את תשאלי אותה אם היא מסכימה.

ויחליט מה מעדיף: עם לשאול אותה - ואופציה לתמונה.

או בלי לשאול - ובלי תמונה..

[וכפי שביקשת - ללא התייחסות לכל השיחה עצמה, שגם חסרים לגביה נתונים..]

^^^^^ דרך האמצעהלליש

לשאול אותה..יעל מהדרום

לק"י

אלא אם כן, את מכירה אותה ממש טוב ויודעת בודאות שזה בסדר מצידה (או שהיא מעדיפה שאם הוא יפסול בגלל התמונה- אז לא לדעת על ההצעה בכלל).

מזל שיש את צוקרברג...טל ים

פשוט כותבים את השם, בעברית או באנגלית ומקבלים תמונת פרופיל...התמונה שהיא רוצה שכולם יראו..

אם היא לא חברה ברשת החברתית..יותר טוב..

אם אין לה שם תמונה, יכולות להיות 2 אופציות:

1. שהיא נראית טוב והיא לא רוצה שיציקו לה (צנועה וחסודה)

2. ההיפך

מה קרה לכם?????נחתתת

תמיד אבל תמיד בנות ישראל הכשרות מסתכלות מהעזרת נשים בשביל למצוא שידוך. יש איזשהי בעיה לראות קודם את המועמד\ת ורק אחר כך לצאת איתו? נפלתם על הראש? מה זה לא טבעי ופשוט ובריא?

הוא לא רוצה תמונה לאוסף. הוא רוצה לראות שאין משהו שמפריע כי כנראה נפגע מזה בעבר. ולכן חובה לשלוח לו תמונה והיא לא צריכה בכלל לדעת מזה. אם יצא מזה משהו מעולה, ואם הוא יפסול מראש, גם מעולה ושלום על ישראל. איזה בלבולים....

עד כאן העיקרון ואתם מוזמנים לחלוק עלי.

מצד שני מרוח השיחה שלך נראה לי שיש לך בעיה איתו כי הוא מברר רק על הצד החיצוני. מי אמר לך שלא בירר על הצדדים המשמעותיים יותר וקיבל תשובות מספקות?

יאללה, תפסיקו עם ההתבחשויות. יש מספיק רווקים. מי מוכן להתחתן???

תמונה יכולה להכשיל את ההצעהdb81

מרוב שמתעסקים במראה שוכחים את שאר הדברים.  מסתבר שאם הבחור/בחורה מוצאים חן בפגישה = כיף לדבר איתם , יש זרימה של הפגישה, אז המראה (אם הוא לא יוצא דופן) מפסיק להיות הדבר החשוב ביותר.

בחורים (יותר מבחורות) פוסלים על פי המראה.

אם הוא יראה תמונה הוא כבר יכול לפסול לפי התמונה וכלל לא לצאת עם הבחורה.

לעניות דעתי, שיחליט על סמך הנתונים אם מתאים לו. רוצה תמונה? שיבקש מהבחורה כאשר הוא מדבר איתה .

ואני הייתי ממש לא שמחה אם היו מעבירים תמונה שלי.

שהיא תיבחר את התמונהב.ש.
תמונה?!מיטל סלון כלות

תמונה?!

לא הייתי נותנת תמונה בעד שום הון שבעולם. מה?!

קודם כל להכיר מה מדברים? איך מגיבים. התמונה ממש לא משקפת. היופי בעיני המסתכל.  

לבקש ממנה תמונהטופי תות

זה מה שאני עושה. (אלא"כ יש לי תמונה יפה שלה, וגם מבקשת ממנה רשות קודם....)

אז רק לעדכן-נוצה ברוח

שמסתבר שחברה שלי ידעה על ההצעה הזאת, והיא פנתה אליי מיוזמתה לשמוע אם הוא הצליח לתפוס אותי..

אז תוך כדי שיחה אמרתי לה שהוא ביקש תמונה ושאלתי אותה, האם באופן עקרוני היא הייתה מוכנה שאעביר תמונה שלה ללא ידיעתה. כמובן שהיא ממש לא הסכימה.

אבל לבסוף סיכמנו שלגבי הבחור הספציפי הזה, אני אעביר לו תמונה שהיא במילא מפרסמת בג'ימייל שלה.

אם הוא יפסול על סמך התמונה- הרווח כולו שלה..

ואם הוא יסכים להצעה, היא תעשה כבר את השיקול שלה בידיעה שהוא ביקש תמונה..

מה שבטוח, אני הולכת לעשות עכשיו סקר בין כל החברות שלי האם הן תסכמנה שאעביר תמונה שלהן ללא ידיעתן...אפאטי

נשמע ש...טל ים

הגיע סוף העולם בוכה

איזה עולם שטחי...רוצים לראות תמונה לפני הדייט...בוכה 

אחחח....תרבות המערב....שלא נדע...

תודה על העדכון!!

דווקא לא סוף העולם בכלל..נוצה ברוח

אבל לפחות המצפון שלי נקי, שלא עשיתי שום דבר מאוחרי גבה של חברתי.. חיוך

איזה עולם אצילי!שלום ש

רוצים לראות תמונה לפני הדייט, כי חשים הערכה גדולה ליופי שברא הקב"ה.

כי בלב יש עדינות שמחפשת גם את העדינות והיופי שבמראה החיצוני.

אני יודע שאני לא מדייק,

אבל מעצבן אותי היחס השלילי כלפי יופי ומראה חיצוני.

השאיפה למצוא מישהי יפה היא טובה וחיובית.

אין שום בעיה לבקש תמונה לפני, וזה ממש לא מעיד על התדרדרות רוחנית והשתלטות של תרבות המערב.

הנטייה ליופי היא דבר בריא שמעיד על אצילות בנפש.

בעיניי, זה שבעבר פחות חיפשו יופי, זה תסמינים של גלות.

מכיוון שבגלות כל התחום הנפשי לא היה מפותח.

(זו גם הסיבה שאמנות היא דבר שמתפתח במאה שנים האחרונות ביתר שאת.)

הבעיה,

כמו כל דבר בחיים,

היא המינון.

גם פעם יופי היה חשוב...טל ים

אבל!

אברהם - לא ביקש תמונה של שרה

יצחק - לא ביקש תמונה של שרה

יעקב - לא ביקש תמונה של רחל (אבל קיבל את לאה ואח"כ את רחל)

הדור הקודם גם לא ביקש תמונה, משום שזה לא היה נגיש..

ואם זה היה נגיששלום ש

לפני 200 שנה,

האם לדעתך היו מבקשים תמונה?

לדעתי לא,

בגלל הגלותיות...

אבל העובדה שיצחק לא ביקש תמונה של רבקה,

נובעת מהעובדה שפייסבוק מוגבלת בגיל

(אין לי חשבון, אבל נראה לי שמדובר על גיל 13-14...)

נו באמתפסימי ריאלי

אתה חושב שהילדים לא יודעים איך לעקוף את ההגבלות המטופשות האלה?מוציא לשון

אבל יצחק היה כולו תמיםשלום ש

הוא לא עשה דברים כאלה...

(אוי, זה כבר ממש זילות...)

תסלחו לי. הציניות פה מגעילה..ילדה טובה...אחרונה

רק סוגר ל-40doni

ברור שלא!!!זמר הפלוגות

זה ממש לא פיר להעביר תמונה ללא ידיעתה, אני בחיים לא הייתי רוצה שיעשו לי את זה

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך