עוזר להעלאת סידן?
או שהזרחן עושה לו בעיות?
מישהו יודע משהו?
עוזר להעלאת סידן?
או שהזרחן עושה לו בעיות?
מישהו יודע משהו?
מוצרי חלב פרה הם אולי המזון הכי גרוע שאפשר לקנות בסופר בימינו.
כמו כן, לד"ר אבני (מחבר הספר שמוזכר לעיל) כבר יש אתר אינטרנט בו
ניתן ללמוד עוד:
יש כיום כ"כ הרבה תחליפי חלב שבאמת אינני רואה צורך להיצמד לעטינים
שנבראו בשביל העגל.
זה הכל עניין של לעשות סוויץ' בראש.
אנחנו עשינו את הסוויץ' לפני שנים מספר ואפשר לומר שאנחנו די גמולים.
רוב הזמן בריאים ומאושרים, מומלץ בחום!!!!!!!!!
לאט לכם. מנסיוני כמטפלת ראיתי שחלב פרה דוקא (וחלק ממוצריו) הוא המקור האיכותי והיעיל ביותר לויטמין D האחראי על ספיגת הסידן בגוף. ובמידה מסויימת הוא גם מקור טוב לסידן, בהיותו זמין ובעיקר - מבין המקורות לסידן- אהוב על ילדים.
יחד עם זאת יש אנשים -לא כולנו, ואפילו לא רובנו- הרגישים לחלב פרה ובכל מקרה לא יוכלו להינות מיתרונותיו.
והבנתי שבכל שקית חלב ישנם 1000 מ"ג סידן.
לצרוך או לא?
נתונים בנוגע לשכיחות סרטן במדינות השונות בעולם:
http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2011/jan/24/worldwide-cancer-rates-uk-rate-drops
נתונים בנוגע לנתוני צריכת החלב במדינות השונות:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_milk_consumption_per_capita
הד"ר המכובד טוען שיש קשר כלשהו. הוא רק לא מגלה לכם שאם כבר קיים קשר, אז הוא שסטטיסטית, צריכת חלב מפחיתה את הסיכוי ללקות בסרטן.
למשל: מקום ראשון בצריכת חלב בעולם היא: פינלנד!
מהי מיקומה בטבלת השכיחות למחלת הסרטן? 27
מקום שני בצריכת חלב: שבדיה.
מיקום בטבלת שכיחות הסרטן: 26
שלישית בצריכת החלב היא הולנד.
מיקום בטבלת שכיחות הופעת הסרטן: 12
מקום רביעי בצריכת חלב: שוויץ.
מיקום בטבלת שכיחות הסרטן: 20.
מקום חמישי בצריכת החלב: יוון.
מיקום בטבלת שכיחות הסרטן: אפילו לא בין 100 המקומות הראשונים.
אגב, זה טריק מגניב שגם עובד הפוך!
מקום 84 בצריכת החלב בעולם היא: ניו-זילנד (בכוונה בחרתי מדינה עם רפואה מערבית מתקדמת כך שיש רישום מהימן).
מיקום בטבלת שכיחות הסרטן: 4!
בקיצור, כל אחד ואחד מכם שמאמין לאותו שרלטן, טוב יעשה אם יעבור בעצמו על כל הטבלה הזאת ויווכח בעובדות בעצמו.
כלומר, למי שזה באמת חשוב ורוצה לברר את הדברים לעומק.
כמו שאפשר להפריך את הקשקושים של ד"ר אבני (שהממסד הרפואי זרק אותו מכל המדרגות ואף קופת חולים לא מוכנה שיעבוד בעבורה - ולכן הוא עושה את כספו מלרמות אנשים) בנושא הסרטן, כך ניתן להפריך כל שטות ושטות שאותה הוא כותב בקלות באמצעות בדיקת ה"עובדות" אותן הוא מציג בגוגל.
תשתו חלב ותהיו בריאים.
http://shevi.org.il/xhtml/nutrition/info/08_blood-type-diet.html
תקרא את ההפרכות שמביאים שם - שמה שממציא השיטה טוען, פשוט לא עומד במבחן המציאות.
אני לא עושה את המחקר - אני מחפש כאלה שעשו או שאני פשוט מסתכל על הנתונים של אותם "רופאים ותזונאים" ורואה שכל מה שהם כותבים פשוט לא נכון עובדתית. (כמו הקשר בין הסרטן לשתיית חלב - פשוט בודקים את הנתונים ורואים שהם מ-ש-ק-ר-י-ם. משקרים במצח נחושה כי הם עושים מזה כסף וזו הפרנסה שלהם).
אותם "רופאים" לא טרחו אפילו לבדוק בגוגל לפני שהם פרסמו את הנתונים השקריים שלהם או שגרוע מכך, הם בדקו והם יודעים שהם משקרים.
לפי התיאוריה - לא. הם גורמים למחלות לב ולבעיות בכלי הדם.
אז בקהילת הכושים העבריים - יש אחוז מאוד גבוה של בעלי סוג דם o. כמעט 40%.
הקהילה היא צמחונית ולכן חלק גדול ממזונה מבוסס על דגנים.
עכשיו תקרא את זה:
http://www.vanderbilt.edu/News/news/mar98/nr5.html
כמעט ואין חולי לב בקרב הקהילה הזאת. אבל רגע... לכמעט 40% מהם יש סוג דם o והם אוכלים הרבה דגנים ויש שם אחוז זניח של חולי לב??? איך זה יכול להיות???
אולי כי זה... חרטא???
יש כאלה שאלרגיים לסויה ולבוטנים שאם תבדוק את סוג הדם שלהם תראה שע"פ שיטת סוגי הדם באמת סויה ובוטנים נמצאים בין המאכלים המזיקים להם.
מה שמשותף לכל הדברים פה זה שיש דברים שמזיקים באופן גורף לסוג מסויים של אנשים, ואחת הדרכים לעלות על זה, ע"י שיטת סוגי הדם.
לא מובן לי למה אנשים מנסים להפריך דברים שהם לא כ"כ מתמצאים בהם
ויש כאלה שאלרגיים לסויה ובוטנים שעפ"י שיטת "תזונה לפי סוג הדם" - הם אמורים לאכול כמה שיותר מהם.
ברור שתמצא דוגמאות לכאן ולכאן - וזו בדיוק ההפרכה. הרי חסידי השיטה טוענים שזה תמיד נכון ולא רק ב-50% מהמקרים.
במילים אחרות: זה שכל הילדים בעלי הנמשים הם ג'ינג'ים לא אומר שלכל הג'ינג'ים יש נמשים... (זו רק דוגמא, אני לא באמת חושב - וזה גם לא יהיה נכון להגיד שרק לג'ינג'ים יש נמשים. זו בסה"כ דוגמא למושג המכונה 'לוגיקה').
כלומר, בעצם כתבת שהשיטה לא *תמיד* טועה. אפשר למצוא מקרים רנדומליים שבהם מה שהיא טוענת מתקיים... זה בערך כמו להגיד שיש קשר בין חלב לסרטן כי אני מכיר מישהו ששתה חלב וחלה בסרטן למרות שהסטטיסטיקה - כפי שבודאי ראית - שוללת כל קשר כזה.
אין שום דבר גורף בזה שאנשים עם סוגי דם שונים ומשונים אלרגיים לאותם מאכלים בדיוק. איפה ה"גריפה" פה בדיוק?
לאור ההפחדות והבורות שאני קורא כאן, אני דווקא מתרשם שאני מתמצא בנושא לא פחות מאף אחד אחר כאן...
בגדול, יש הרבה מאוד דברים שלא מזיקים ולא מועילים ברפואה הטבעית.
אבל, כשאנשים חסרי אחריות אומרים בהמון ביטחון לאנשים תמימים דברים שיכולים להזיק לבריאות שלהם, אז חובה על כל אדם שעד לכך להפריך את השקרים.
אדם שיעשה דיאטה לפי סוג הדם שלו ויימנע מאכילת מאכלים מסוימים או שלא ישתה חלב - עלול לפגוע בבריאות שלו ולעיתים בצורה בלתי הפיכה.
אנשים חסרי אחריות משקרים - כן, משקרים, כפי שאתה יכול לראות מהטבלאות שהבאתי מוקדם יותר - לעיתים ביודעין ולעיתים כיוון שהטעו אותם, ובכך פוגעים בבריאות של אנשים אחרים.
אז אם נטורופת או הומאופת כלשהו נותן לך לאכול שורש ג'ינג'ר - לא נורא. כנראה שזה לא יהרוג אותך.
אבל אם הוא אומר לך להימנע מאחד מאבות המזון - הוא מסכן את בריאותך וחובה להתריע על כך ולחשוף את השקר!
אני לא רופא ולא הומאופת ואין לי שום קשר לאף חברת תרופות - ולכן, בניגוד לרוב "יודעי הח"ן למיניהם" - לי, אין שום אינטרסים מלבד למנוע מאנשים לפגוע בעצמם.
שאלת "למה" - זה "למה"!
יכול להיות שאת במקרה אלרגית למזונות מסוימים או שאותם מאכלים עושים לך לא טוב בגלל אפקט פסיכולוגי כלשהו.
(אני עובד עכשיו על ניסוי מעניין בנידון - אבל אני לא יכול לפרט...)
אגב, יכול להיות מאוד שאת עושה לעצמך נזק ואת אפילו לא מודעת לזה היום. סתם בשביל הכיף - אולי תעשי בדיקת דם ותראי אם הכל בסדר?
וודאי שאני לא מדבר מניסיון אישי - רק אדם חסר כל אחריות יסיק מהניסיון האישי שלו לגבי אחרים.
לפי הנסיון האישי שלי יש דברים שאסור לי לאכול (ככה הרופא אמר ולא בגלל סוג הדם שלי וגיליתי שהוא צודק...) ושיכולים להיות מאוד מועילים לאנשים אחרים.
זה כמו שחולה צליאק יסיק מהניסיון האישי שלו שאסור לאנשים לאכול לחם. זה מגוחך.
ולפי כל האתרים, הכתבות והמאמרים שקראתי - עושה רושם שאפשר דווקא לקבל ג'ינג'ר מהומאופת. הם טוענים שזה סוג של מצח מרפא.
אצל חולי צליאק אובחנה מוטציה כלשהי שבגללה נגרמות להם בעיות אם הם אוכלים גלוטן.
ידוע מה הבעיה. יודעים איך לבדוק אותה ולמה זה משפיע - וניתן לאבחן את זה בצורה חד משמעית.
בקשקוש הקשור לתזונה לפי סוג הדם:
א'. זה פשוט לא נכון - כמו שהבאתי לך דוגמא אחת, יש עוד הרבה דוגמאות לכך שהתיאוריה הזאת לא עובדת.
כשמאובחנת אלרגיה או צליאק - אין פיספוסים כאלה ואין דוגמאות לכך ש"התיאוריה לא עובדת".
ב'. אין שום מוטציה או גן בעייתי שאמור לגרום לכך ושמופיע דווקא בסוגי דם מסוימים ואם יש אלרגיה - אז היא מתחלקת בצורה אחידה פחות או יותר בכל סוגי הדם הקיימים.
ג'. האדם שפיתח אותה עשה זאת בגלל שיקולים של התפתחות אבולוציונית - ומומחים לנושא טוענים שהבנאדם קישקש את עצמו לדעת ואין לו שמץ של מושג באבולוציה.
ד'. זה הופרך בכל מחקר מדעי שכלל קבוצת מדגם של יותר מבנאדם אחד שגם במקרה ערך את המחקר (כמוך, למשל...)
ה'. האדם שהמציא את השיטה הזאת היה יכול גם באותה מידה להחליט שלבעלי סוג דם A אסור ללבוש כותנה ולבעלי סוג דם O אסור ללבוש פשתן. זה שרירותי לגמרי פרי מוחו הקודח של ממציא השיטה פיטר ג' דאדמו שלא היה רופא.
בשפה מדעית, ההגדרה של השיטה הזאת היא: קשקוש בלבוש.
אם את עדיין לא מבינה מה ההבדל בין אלרגיה או צליאק (שיכולות לפגוע בכל אדם ללא קשר לסוג הדם שלו ושיש לך הסבר ידוע הניתן לאבחון) לבין השיטה הפסאודו-מדעית שבאופן שרירותי לחלוטין החליטה מה שהחליטה - אז אני באמת לא יודע מה להגיד לך.
אני לא בטוח שאי צריכת חלב זו עמדת הרפואה,ישנם אנשים(הכונה לגורמים,לא למי שהגיב בשרשור חלילה) שמנסים לקדם את זה איך אינני יודע מה עמדת הרפואה.כדאי לברר
לא כדאי וגם אין צורך לצרוך ליטר שלם של חלב פרה ליממה. הדבר יצור עומס על מערכת העיכול. אבל בהחלט רצוי לשתות במקרים רגילים (לא כשיש אובדן רב של סידן או ויטמין D) ככוס חלב ביום, להוסיף כף גבינה לבנה לתפריט ואת שאר הסידן הנדרש לגוף לספוג ממקורות אחרים, כמו שהציעו לעיל. כך שומרים על רמה סבירה של סידן וויטמין D ומשאירים מקום לויטמינים ומינרלים אחרים. כמו שאמא שלי, שתאריך ימים, תמיד אומרת " לפחות באוכל לא נהיה קיצוניים".
מחקרים = מדגם = סטטיסטיקה כבודם במקומם מונח אבל צריך להזהר בהם.
כמו אותם מחקרים שהוכיחו שצריכת חלמון ביצה ("הצהוב") מעלה את רמת הכולסטרול.
מה הפלא שמגיעים מטופלים עם תלונות על עייפות, חולשה ועצבנות. אפילו מטופלים -ילדים עם אי שקט (מחסור בברזל,B12,B3), עם נטיה להדבק בכינים (B12) , עם שינה לא רגועה או אי יכולת להרדם (B12,ברזל,B3) ועוד ועוד, כולם ויטמינים ומינרלים שאפשר לקבל בקלות מאכילת חלמון ביצה אחת ליום. דלדול כזה של המאגרים רק בגלל שאמא שלהם החליטה, על סמך מחקרים, לגרוע מהתפריט את הצהוב של הביצה כדי שלא יעלה להם הכולסטרול.
והינה היום הכף נוטה לצד השני ומחקרים מראים שדוקא להיפך, צריכת ביצים מורידה את רמת הכולסטרול בדם. (גם המחקרים האלו כבודם במקומם מונח וגם אותם יש לקחת בעירבון מוגבל).
בכל מקרה אני חוזרת שוב: חלב, גבינה לבנה, וחלק ממוצריו חשובים יותר כדי לספק ויטמין D3 שבלעדיו לא יכולה להתרחש ספיגת הסידן בגוף יהא המקור שלו אשר יהא. ומספיקה כמות קטנה ממנו כדי לספק D3.
אני מחפש אחר מקור שיספק לי סידן בכמויות רציניות (מטרת שיקום..לא משנה..)
עלים ירוקים אין לי ממש בהישג יד (בייניש במקצועי)
אבל גבינה לבנה קיימת בכמויות מסחריות.
לצרוך?
וחוץ מגבינה אילו עוד מאכלים נפוצים יכולים למלא את מאגרי הסידן?
ומה נסגר לגבי חלב? 200 מ"ל ביום?
תודה על התשובות המחכימות.
שקדים!
יש בזה סידן ומניסיוננו האישי בבית, הרופאים מביאים את זה כתחלופה לאנשים שאלרגיים למוצרי חלב.
זה גם דבר שאפשר לנשנש וגם דבר שיכול להיות בהישג ידך כבייני"ש.
לך למכולת הקרובה, קנה שקית שקדים ונשנש 10-20 כל יום.
אומרים שבטחינה גולמית וחלבה גם יש כמות נכבדת של סידן, שווה לבדוק אם יש לך אפשרות להשיג את זה בישיבה.
עיקר העניין זה קביעות, לקחת מאכלים שיש בהם סידן ולא לעשות יום כן יום לא, אלא ממש להפוך 'לחברים הטובים שלהם' לתקופה הקרובה.
עוד משהו שמצאתי, לא יודעת כמה אמין, מקווה שיעזור -
http://www.rambam.org.il/%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%A7%D7%95%D7%AA+%D7%95%D7%9E%D7%A8%D7%A4%D7%90%D7%95%D7%AA/%D7%A4%D7%A8%D7%90+%D7%A8%D7%A4%D7%95%D7%90%D7%99/%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%94+%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA/%D7%94%D7%93%D7%A8%D7%9B%D7%95%D7%AA/%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%AA/%D7%9B%D7%9C%D7%9C%D7%99/%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA+%D7%A2%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%
9D+%D7%91%D7%A1%D7%99%D7%93%D7%9F.htm
שיהיה בהצלחה!
30 שקל ל400 גרם...
וזה עוד ברמי לוי...

בגבינה לבנה אין בעיה.
שתה כ-200 מ"ל חלב פחות או יותר ליום , אפשר לפצל את הכמות למספר כוסות שתיה חמה במהלך היום. אבל אל תגזים עם גבינה לבנה. לא יותר מ2-3 כפות ליום. קנה לך טחינה גולמית -מה שנקרא חמאת שמשום. ותבדוק בטבלת הערכים התזונתיים שיש שם לפחות 600 מ"ג סידן ל100 גר' טחינה. (יש את הרדוף. את משק לין,אבל אפילו טחינה לא אורגנית של אחוה למשל, טובה בתנאי שזו הגולמית לא הלבנה). אפשר לתבל מלוח+ לימון, אפשר לערבב עם דבש ואפשר סתם ככה כמו שזה על לחם. לפצל את הצריכה למספר כפות ליום לפי הצורך. אני מאמינה שתרגיש שיפור כבר אחרי יום יומיים.
אפשרות טובה נוספת שכדאי להשתמש גם בה: סרדינים בקופסא,ממש עדיף בשמן זית (יש של מס' חברות). ואם אתה אשכנזי אתה יכול למעוך סרדינים אל תוך כף גבינה לבנה זה יקל על בליעת הסרדינים השומניים במקרה של צרבת- שוב בגלל מחסור בסידן.
אני מצטערת שאני מתדיינת ראש בראש כאן עם אנונימי אבל בעצמי הייתי בעבר במצב כזה של אובדן רב של סידן, מסיבה מסויימת, וראיתי (אני בודקת בעזרת מטוטלת עד לרמה של מיקרו גרמים) גם על עצמי וגם על מטופלים אחרים שקוטג' (יש לו יתרונות אחרים) וחלב עיזים לא ממלאים את הצורך הזה ולא עושים את העבודה. יוגורט לעומת זאת יכול להיות יעיל אבל כאן מדובר בבחור ישיבה שאני מניחה שיוגורט לא זמין לו. גבינה לבנה עושה את העבודה יופי.
צריך לדעת שיש גורמים נוספים שמשפיעים על ספיגת הסידן בגוף ועל ספיגה בכלל ולא כאן המקום לפרט. ואם מסתבכים עם זה כדאי להיעזר באיש מקצוע.
רפואה שלמה, ברכה והצלחה.
למה לא להגזים עם חלב וגבינה לבנה?
זה דווקא יש לי בשפע והם מכילים המון המון סידן ביחס לכל דבר אחר?
חוץ מזה שדברים אחרים פחות מצויים בהישג ידי.
חזרזיר-תודה על הקישור.
שוב תודה לכל העונים...
עקב חלק מהתגובות אני רואה צורך להבהיר:
אין לי שום בעיה עם מוצרי חלב!!! אני יכול לשתות שקית חלב כמו שוקו בשקית ולהשאיר אותה ריקה אחרי דקה.
מזיק.
ראה - חלב ומוצריו
לב.ש. לא להגזים עם גבינה כי זה מיותר, כבד על המערכת וגם כמו שהבהירו המלומדים בפורום חלב פרה ומוצריו אינם אידיאלים.
אתה זקוק למעט חלב וגבינה כדי לקבל בעיקר ויטמין D כדי שתוכל לספוג את כמות הסידן שאתה זקוק לה. לא תוכל לקבל את כל כמות הסידן החסרה לך ממוצרי חלב בלבד . מערכות הגוף שלנו פשוט לא עובדות ככה. מכמות (מועטה) מסויימת ומעלה יצא שכרך בהפסדך חלילה.
לכן למרות שהגבינה זמינה ביותר הכרחי לספק את כמות הסידן ממקורות שונים, צמחיים-טחינה, ירקות, עלים ירוקים, ודגים.
טחינה גולמית טובה ניתן להשיג כמעט בכל סופר בעלות קטנה יחסית (12-15 ש"ח) והיא מקור עתיר סידן שחבל לוותר עליו. סרדינים בשמן זית בקופסת שימורים גם הם חשובים ועלותם לא גבוהה ושווה את ההשקעה.
לגבי מוצרי חלב אחרים שהציעו כאן כגון קוטג' ויוגורט-נכון שהם נוחים יותר לעיכול וטובים יותר למאזן האקולוגי במעיים אבל אין בהם כמות יעילה של ויטמין D.
http://www.hayadan.org.il/milk-panic-120212/
ולכל אותם "ידענים" - לפני שתגרמו למישהו להגיע לתת תזונה ולאנמיה, אולי כדאי שתפסיקו סתם להפחיד אנשים תמימים עם הפסיכוזות שלכם.
אז זה סרטון תגובה בן כ-40 דקות שעובר על כל טיעון, שקר וסילוף המוצגים בו ומפריך אותם בצורה חד משמעית.
אם תרצה שאכתוב לך תקציר שלו, תגיד - אבל זה ייקח לי קת זמן. (זו תהיה עבודה קשה אבל בריאות של אנשים זו מטרה טובה...)
של אנשים אחרים.
משקרים, מספרים להם פנטסיות על "סין" (אני יכול לספר לך כמה דברים על סין ועל הבריאות של אנשים שם) ושאר מקומות "רומנטיים", מעוותים, מסלפים, מרמים והופכים אנשים לחולים - והכל בשביל הקליינטורה. כסף!
אם תבדוק בעצמך כל נתון שמופיע בכל סרטון או מאמר המסביר את נזקי החלב - אתה תראה שפשוט מדובר בשקרים.
למשל: הידעת שהיחס בין סידן לזרחן בסויה ובחלב הוא זהה? אז מה יאמרו כל אותם "יודעי ח"ן" שאומרים שהחלב מוציא סידן מהגוף בגלל הזרחן ולכן יש לצרוך סויה?
אגב, אפילו הפנטזיה ההזויה כאילו חלב הוא מזון "לעגלים" היא שרלטנות לשמה!
אתה יודע כמה סוגים ומינים של צמחים יש בעולם? כמעט כולם, אם תנסה לאכול אותם, רעילים ויגרמו לך לחלות במקרה הטוב ולמות במקרה הפחות טוב.
צמחים לא נוצרו ע"מ לשמש לנו אוכל. העובדה שיש מספר מועט מאוד של מינים מהצומח שהגוף שלנו יודע להפיק מהם תועלת היא פלא בבחינת "מה רבו".
2 הדברים היחידים שנוצרים בטבע ע"מ לשמש כמזון 'פרופר' הם דבש וחלב!
אתה לא מאמין לי? צא לגינה הקרובה למקום מגוריך ותאכל את הפרי הראשון שתראה צומח על אחד העצים. כשתחזור מהאשפוז, תספר לי איך היה.
אני קורא לפעמים דברים ונדהם. יש כאן מישהי שיש לה אתר שבו היא כותבת שליסטריה עמידה בפני פסטור!!! שקר!!!
לחלוטין שקר שנועד להפחיד אנשים כדי שלא יצרכו חלב.
אני מבין את זה שאנשים רוצים להאמין בפנטזיות ובתרופות פלא - שאם הם רק יאכלו את זה ולא יאכלו את זה, הם יחיו לנצח - אבל אני לא מוכן לקבל את העובדה שיש אנשים שמנצלים את זה ועושים מזה קופה תוך כדי פגיעה בבריאות של אנשים.
אנשים כאלה צריכים לשבת בכלא!
אגב, עוד סטטיסטיקה נחמדה ומזעזעת: בשנת 2010 נעשה סקר בקרב 50 מטפלים טבעיים. 70% מתוכם ממליצים להורים של ילדים אחרים שלא לחסן את הילדים שלהם.
88% מתוך אותם מטפלים, דאגו לחסן את הילדים שלהם עצמם.
אנשים כאלה, מקומם בכלא!
נניח שיש שני סוגים של רכבים. אחד רכב יקר ומהודר שמחזיק מעמד בממוצע נניח 100,000 ק"מ, ורכב שני במחזיק מעמד כ-50,000 ק"מ. (המספרים הם רק לצורך הדוגמא. רכב שיחזיק מעמד 100,000 ק"מ בלבד הוא ללא ספק גרוטאה...).
עכשיו, ידוע שצמיג טוב מחזיק מעמד 75,000 ק"מ.
מגיעים לפנצ'רמכר ושואלים אותו איזה רכב יותר טוב.
הפנצ'רמכר ראה כמעט בלעדית שרק לרכב היותר יקר הוא צריך להחליף צמיגים ורק לעיתים נדירות הוא מחליף צמיגים לרכב זול.
מה יאמר הפנצ'רמכר שלנו? שהרכב היקר שוחק את הצמיגים.
כמובן שמדובר במסקנה אוילית בכל קנה מידה.
מה גם, שאנשים שקנו את הרכב הזול לא יכולים להרשות לעצמם ללכת לפנצ'רמכר גם אם הם צריכים והם מבצעים את התיקונים בעצמם.
אם כן, מהו הנמשל?
הסרטן היא מחלה סטטיסטית. בכל רגע ורגע נוצרים בגופו של כל אדם תאים סרטניים. הגוף מתמודד איתם בגבורה כמעט בכל המקרים. בפעמים שבהם הוא מפספס - נגרמת המחלה.
כמובן, שככל שאדם חי זמן רב יותר, נוצרים בגופו במצטבר יותר תאים כאלה ויש יותר סיכוי לפספוס של מערכת החיסון.
לכן, הסיכוי של אדם לחלות בסרטן עולים עם הגיל.
נוסיף לכך את העובדה שהמערכת החיסונית נחלשת בגילאים מבוגרים - ונקבל שככל שאדם בגיל מבוגר יותר, כך יש לו הסתברות שגדלה בצורה לא-ליניארית לחלות בסרטן.
עובדה: תוחלת החיים בסין היא כ-10 שנים נמוכה יותר מזו שבארץ. (פלוס מינוס). אגב, נתון מפתיע בהתחשב בעובדה שהם לא צורכים את הרעל הנורא שנקרא 'חלב'... מדהים.
לכן, ברור לחלוטין שבארץ יהיו יותר מקרים מתועדים של סרטן - הסינים לא מגיעים בכלל לגיל שבו ההסתברות לחלות בסרטן היא כ"כ גבוהה - והרבה פעמים, גם אלה שחולים בסרטן, לא נכנסים לנתונים הרשמיים מפני שאין להם בית חולים בהישג יד או במרחק של יומיים הליכה...
וכמובן שהזנחתי כאן לחלוטין את ענין הגנטיקה שמהווה מרכיב מאוד מרכזי בכל הקשור לחלק גדול מסוגי הסרטן.
אז בפעם הבאה שמישהו אומר לך ש"בסין, ארץ הפלאות, לא שותים חלב ואין סרטן" - תבין שזה מישהו שחושב שהוא יכול להוציא ממך כסף.
זה אומר שאתם חסרי אחריות ושאתם בחיים ולא חליתם בגלל שאחרים חוסנו סביבכם.
אז בזמן שאתם סיכנתם את חייהם של כל מי שבא אתכם במגע, הם הגנו על הבריאות שלכם.
אם כולם היו נוהגים כמוכם, אחוזי התמותה במדינה היו דומים לאחוזי התמותה באירופה של ימי הביניים.
ברכותיי...
מזל שרוב האנשים במדינה שפויים.
נ.ב.
בא נבחן עד כמה אתה עצמך מאמין בזה שלא צריכים חיסונים ושלא הסביבה היא זו שמנעה ממך לחלות:
אל תעשה שום חיסון ותן קפיצה קטנה להודו לכמה חודשים...
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.