חלב רגיל-ב.ש.

עוזר להעלאת סידן?

או שהזרחן עושה לו בעיות?

מישהו יודע משהו?

חלב פרה גורם לבריחת סידןאנונימי (פותח)

מוצרי חלב פרה פוגעים מאוד בבריאות בני האדם !

ממליצה לקרא את הספר "שוטי החלב"

אכןאמא מכל הלב

מוצרי חלב פרה הם אולי המזון הכי גרוע שאפשר לקנות בסופר בימינו.

כמו כן, לד"ר אבני (מחבר הספר שמוזכר לעיל) כבר יש אתר אינטרנט בו

ניתן ללמוד עוד:

http://www.avni-med.com/

 

יש כיום כ"כ הרבה תחליפי חלב שבאמת אינני רואה צורך להיצמד לעטינים

שנבראו בשביל העגל.

זה הכל עניין של לעשות סוויץ' בראש.

אנחנו עשינו את הסוויץ' לפני שנים מספר ואפשר לומר שאנחנו די גמולים.

רוב הזמן בריאים ומאושרים, מומלץ בחום!!!!!!!!!

חלב פרהלב אמיץ

לאט לכם. מנסיוני כמטפלת ראיתי שחלב פרה דוקא (וחלק ממוצריו) הוא המקור האיכותי והיעיל ביותר לויטמין D האחראי על ספיגת הסידן בגוף. ובמידה מסויימת הוא גם מקור טוב לסידן, בהיותו זמין ובעיקר - מבין המקורות לסידן- אהוב על ילדים.

יחד עם זאת יש אנשים -לא כולנו, ואפילו לא רובנו- הרגישים לחלב פרה ובכל מקרה לא יוכלו להינות מיתרונותיו.

אינני רגיש לחלב כלשהוב.ש.

והבנתי שבכל שקית חלב ישנם 1000 מ"ג סידן.

לצרוך או לא?

עדיף שלאאנונימי (פותח)

אפשר לקבל הרבה סידן מעלים ירוקים, פטרוזליה וגבעולים

יותר בריא ויותר נקלט בגוף..

לבריאות!

לדעתי בהחלט כן. מקור מצויין לסידןאורין
ד"ר אבני הוא שרלטן. אל תאמינו לי. תבדקו בעצמכםאנונימי (פותח)

נתונים בנוגע לשכיחות סרטן במדינות השונות בעולם:

http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2011/jan/24/worldwide-cancer-rates-uk-rate-drops

 

נתונים בנוגע לנתוני צריכת החלב במדינות השונות:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_milk_consumption_per_capita

 

הד"ר המכובד טוען שיש קשר כלשהו. הוא רק לא מגלה לכם שאם כבר קיים קשר, אז הוא שסטטיסטית, צריכת חלב מפחיתה את הסיכוי ללקות בסרטן. 

 

למשל: מקום ראשון בצריכת חלב בעולם היא: פינלנד!

מהי מיקומה בטבלת השכיחות למחלת הסרטן? 27

 

מקום שני בצריכת חלב: שבדיה. 

מיקום בטבלת שכיחות הסרטן: 26

 

שלישית בצריכת החלב היא הולנד. 

מיקום בטבלת שכיחות הופעת הסרטן: 12

 

מקום רביעי בצריכת חלב: שוויץ. 

מיקום בטבלת שכיחות הסרטן: 20.

 

מקום חמישי בצריכת החלב: יוון. 

מיקום בטבלת שכיחות הסרטן: אפילו לא בין 100 המקומות הראשונים. 

 

אגב, זה טריק מגניב שגם עובד הפוך! 

 

מקום 84 בצריכת החלב בעולם היא: ניו-זילנד (בכוונה בחרתי מדינה עם רפואה מערבית מתקדמת כך שיש רישום מהימן). 

מיקום בטבלת שכיחות הסרטן: 4!

 

בקיצור, כל אחד ואחד מכם שמאמין לאותו שרלטן, טוב יעשה אם יעבור בעצמו על כל הטבלה הזאת ויווכח בעובדות בעצמו.

כלומר, למי שזה באמת חשוב ורוצה לברר את הדברים לעומק. 

 

 

כמו שאפשר להפריך את הקשקושים של ד"ר אבני (שהממסד הרפואי זרק אותו מכל המדרגות ואף קופת חולים לא מוכנה שיעבוד בעבורה - ולכן הוא עושה את כספו מלרמות אנשים) בנושא הסרטן, כך ניתן להפריך כל שטות ושטות שאותה הוא כותב בקלות באמצעות בדיקת ה"עובדות" אותן הוא מציג בגוגל. 

 

תשתו חלב ותהיו בריאים. 

 

 

 

בלי קשר למה שאתה או ד"ר אבני טועןאנונימי (פותח)

לפי שיטת תזונה ע"פ סוגי דם, ישנם סוגי דם שמוצרי חלב מזיקים להם. אז לא לכולם חלב כ"כ בריא. 

אני לא טענתי כלום. הבאתי עובדות לבחינתכם.אנונימי (פותח)

אתה רוצה שאני גם אפריך את הקשקוש בנוגע לתזונה עפ"י סוגי דם באותה צורה? 

אם תרצה, תגיד, ותן לי רבע שעה... גוגל לא הולך לשום מקום... 

 

כן למה לא?אנונימי (פותח)

תשב רבע שעה על גוגל ותפריך מחקרים שלמים של רופאים ותזונאים שחקרו את הנושא ומבינים לעומק.

בכיףמופיע ונעלם

http://shevi.org.il/xhtml/nutrition/info/08_blood-type-diet.html

 

תקרא את ההפרכות שמביאים שם - שמה שממציא השיטה טוען, פשוט לא עומד במבחן המציאות. 

 

אני לא עושה את המחקר - אני מחפש כאלה שעשו או שאני פשוט מסתכל על הנתונים של אותם "רופאים ותזונאים" ורואה שכל מה שהם כותבים פשוט לא נכון עובדתית. (כמו הקשר בין הסרטן לשתיית חלב - פשוט בודקים את הנתונים ורואים שהם מ-ש-ק-ר-י-ם. משקרים במצח נחושה כי הם עושים מזה כסף וזו הפרנסה שלהם). 

אותם "רופאים" לא טרחו אפילו לבדוק בגוגל לפני שהם פרסמו את הנתונים השקריים שלהם או שגרוע מכך, הם בדקו והם יודעים שהם משקרים. 

האם דגנים טובים לבעלי סוג דם o?מופיע ונעלם

לפי התיאוריה - לא. הם גורמים למחלות לב ולבעיות בכלי הדם. 

 

אז בקהילת הכושים העבריים - יש אחוז מאוד גבוה של בעלי סוג דם o. כמעט 40%. 

הקהילה היא צמחונית ולכן חלק גדול ממזונה מבוסס על דגנים. 

 

עכשיו תקרא את זה: 

http://www.vanderbilt.edu/News/news/mar98/nr5.html

 

כמעט ואין חולי לב בקרב הקהילה הזאת. אבל רגע... לכמעט 40% מהם יש סוג דם o והם אוכלים הרבה דגנים ויש שם אחוז זניח של חולי לב??? איך זה יכול להיות??? 

אולי כי זה... חרטא??? 

 

 

אבל יש אנשים אלרגים - כמו לכל דבר כמעטאנונימי (פותח)

ולהם זה לא עושה טוב. 

יש אנשים שאלרגים לסויה, יש אנשים שאלרגים לבוטנים. יש אנשים שאלרגים ללחם ויש אנשים שאלרגים לקרדית אבק. 

 

הדבר המשותף לכל אותן אלרגיות הוא שאין לזה שום קשר לסוג הדם.  

לא כ"כ בטוחאנונימי (פותח)

יש כאלה שאלרגיים לסויה ולבוטנים שאם תבדוק את סוג הדם שלהם תראה שע"פ שיטת סוגי הדם באמת סויה ובוטנים נמצאים בין המאכלים המזיקים להם.

 

מה שמשותף לכל הדברים פה זה שיש דברים שמזיקים באופן גורף לסוג מסויים של אנשים, ואחת הדרכים לעלות על זה, ע"י שיטת סוגי הדם.

 

לא מובן לי למה אנשים מנסים להפריך דברים שהם לא כ"כ מתמצאים בהם

ברור...מופיע ונעלם
עבר עריכה על ידי מופיע ונעלם בתאריך ד' בתמוז תשע"ג 17:03
עבר עריכה על ידי מופיע ונעלם בתאריך ד' בתמוז תשע"ג 17:00

ויש כאלה שאלרגיים לסויה ובוטנים שעפ"י שיטת "תזונה לפי סוג הדם" - הם אמורים לאכול כמה שיותר מהם. 

ברור שתמצא דוגמאות לכאן ולכאן - וזו בדיוק ההפרכה. הרי חסידי השיטה טוענים שזה תמיד נכון ולא רק ב-50% מהמקרים. 
במילים אחרות: זה שכל הילדים בעלי הנמשים הם ג'ינג'ים לא אומר שלכל הג'ינג'ים יש נמשים... (זו רק דוגמא, אני לא באמת חושב - וזה גם לא יהיה נכון להגיד שרק לג'ינג'ים יש נמשים. זו בסה"כ דוגמא למושג המכונה 'לוגיקה').

כלומר, בעצם כתבת שהשיטה לא *תמיד* טועה. אפשר למצוא מקרים רנדומליים שבהם מה שהיא טוענת מתקיים... זה בערך כמו להגיד שיש קשר בין חלב לסרטן כי אני מכיר מישהו ששתה חלב וחלה בסרטן למרות שהסטטיסטיקה - כפי שבודאי ראית - שוללת כל קשר כזה. 

 

אין שום דבר גורף בזה שאנשים עם סוגי דם שונים ומשונים אלרגיים לאותם מאכלים בדיוק. איפה ה"גריפה" פה בדיוק? 

 

לאור ההפחדות והבורות שאני קורא כאן, אני דווקא מתרשם שאני מתמצא בנושא לא פחות מאף אחד אחר כאן... 

לגבי שאלתך לגבי ניסיונות של אנשים להפריך דברים:מופיע ונעלם

בגדול, יש הרבה מאוד דברים שלא מזיקים ולא מועילים ברפואה הטבעית. 

 

אבל, כשאנשים חסרי אחריות אומרים בהמון ביטחון לאנשים תמימים דברים שיכולים להזיק לבריאות שלהם, אז חובה על כל אדם שעד לכך להפריך את השקרים. 

 

אדם שיעשה דיאטה לפי סוג הדם שלו ויימנע מאכילת מאכלים מסוימים או שלא ישתה חלב - עלול לפגוע בבריאות שלו ולעיתים בצורה בלתי הפיכה. 

 

אנשים חסרי אחריות משקרים - כן, משקרים, כפי שאתה יכול לראות מהטבלאות שהבאתי מוקדם יותר - לעיתים ביודעין ולעיתים כיוון שהטעו אותם, ובכך פוגעים בבריאות של אנשים אחרים. 
אז אם נטורופת או הומאופת כלשהו נותן לך לאכול שורש ג'ינג'ר - לא נורא. כנראה שזה לא יהרוג אותך. 

אבל אם הוא אומר לך להימנע מאחד מאבות המזון - הוא מסכן את בריאותך וחובה להתריע על כך ולחשוף את השקר! 

 

אני לא רופא ולא הומאופת ואין לי שום קשר לאף חברת תרופות - ולכן, בניגוד לרוב "יודעי הח"ן למיניהם" - לי, אין שום אינטרסים מלבד למנוע מאנשים לפגוע בעצמם. 

 

שאלת "למה" - זה "למה"!

אני מבינה שאתה לא מדבר מנסיון אישיאנונימי (פותח)

אני כבר שנים אוכלת ע״פ שיטת סוגי דם, ואני ב״ה בריאה מאוד. שום נזק לא נגרם לי. להפך- כשאני אוכלת משהו שמזיק לי אני מרגישה את זה מאוד מאוד בגוף שלי ואני סובלת כמה שעות.

 

דבר שני- ממליצה לך לקרוא קצת מה זה הומאופטיה, גינגר לא תקבל מהומאופט ;)

שוב - דוגמא נקודתית זו לא הוכחהמופיע ונעלם

יכול להיות שאת במקרה אלרגית למזונות מסוימים או שאותם מאכלים עושים לך לא טוב בגלל אפקט פסיכולוגי כלשהו. 

(אני עובד עכשיו על ניסוי מעניין בנידון - אבל אני לא יכול לפרט...) 
אגב, יכול להיות מאוד שאת עושה לעצמך נזק ואת אפילו לא מודעת לזה היום. סתם בשביל הכיף - אולי תעשי בדיקת דם ותראי אם הכל בסדר? 


וודאי שאני לא מדבר מניסיון אישי - רק אדם חסר כל אחריות יסיק מהניסיון האישי שלו לגבי אחרים.

לפי הנסיון האישי שלי יש דברים שאסור לי לאכול (ככה הרופא אמר ולא בגלל סוג הדם שלי וגיליתי שהוא צודק...) ושיכולים להיות מאוד מועילים לאנשים אחרים. 

זה כמו שחולה צליאק יסיק מהניסיון האישי שלו שאסור לאנשים לאכול לחם. זה מגוחך. 

 

ולפי כל האתרים, הכתבות והמאמרים שקראתי - עושה רושם שאפשר דווקא לקבל ג'ינג'ר מהומאופת. הם טוענים שזה סוג של מצח מרפא. 

נו!אנונימי (פותח)

כמו שלחולה ציליאק לא טוב לחם, לסוג מסויים של אנשים לא טוב מאכל אחר

את באמת לא מבינה את ההבדל?מופיע ונעלם
עבר עריכה על ידי מופיע ונעלם בתאריך ד' בתמוז תשע"ג 22:41

אצל חולי צליאק אובחנה מוטציה כלשהי שבגללה נגרמות להם בעיות אם הם אוכלים גלוטן. 

ידוע מה הבעיה. יודעים איך לבדוק אותה ולמה זה משפיע - וניתן לאבחן את זה בצורה חד משמעית. 

 

בקשקוש הקשור לתזונה לפי סוג הדם: 

א'. זה פשוט לא נכון - כמו שהבאתי לך דוגמא אחת, יש עוד הרבה דוגמאות לכך שהתיאוריה הזאת לא עובדת. 
כשמאובחנת אלרגיה או צליאק - אין פיספוסים כאלה ואין דוגמאות לכך ש"התיאוריה לא עובדת".  

ב'. אין שום מוטציה או גן בעייתי שאמור לגרום לכך ושמופיע דווקא בסוגי דם מסוימים ואם יש אלרגיה - אז היא מתחלקת בצורה אחידה פחות או יותר בכל סוגי הדם הקיימים. 

ג'. האדם שפיתח אותה עשה זאת בגלל שיקולים של התפתחות אבולוציונית - ומומחים לנושא טוענים שהבנאדם קישקש את עצמו לדעת ואין לו שמץ של מושג באבולוציה. 

ד'. זה הופרך בכל מחקר מדעי שכלל קבוצת מדגם של יותר מבנאדם אחד שגם במקרה ערך את המחקר (כמוך, למשל...)

ה'. האדם שהמציא את השיטה הזאת היה יכול גם באותה מידה להחליט שלבעלי סוג דם A אסור ללבוש כותנה ולבעלי סוג דם O אסור ללבוש פשתן. זה שרירותי לגמרי פרי מוחו הקודח של ממציא השיטה פיטר ג' דאדמו שלא היה רופא.  

 

בשפה מדעית, ההגדרה של השיטה הזאת היא: קשקוש בלבוש. 

 

אם את עדיין לא מבינה מה ההבדל בין אלרגיה או צליאק (שיכולות לפגוע בכל אדם ללא קשר לסוג הדם שלו ושיש לך הסבר ידוע הניתן לאבחון) לבין השיטה הפסאודו-מדעית שבאופן שרירותי לחלוטין החליטה מה שהחליטה - אז אני באמת לא יודע מה להגיד לך. 

הערהשואף לאור

אני לא בטוח שאי צריכת חלב זו עמדת הרפואה,ישנם אנשים(הכונה לגורמים,לא למי שהגיב בשרשור חלילה) שמנסים לקדם את זה איך אינני יודע מה עמדת הרפואה.כדאי לברר

תשובה לב.ש.לב אמיץ

 לא כדאי וגם אין צורך לצרוך ליטר שלם של חלב פרה ליממה. הדבר יצור עומס על מערכת העיכול. אבל בהחלט רצוי לשתות במקרים רגילים (לא כשיש אובדן רב של סידן או ויטמין D) ככוס חלב ביום, להוסיף כף גבינה לבנה לתפריט ואת שאר הסידן הנדרש לגוף  לספוג ממקורות אחרים, כמו שהציעו לעיל.  כך שומרים על רמה סבירה של סידן וויטמין D ומשאירים מקום לויטמינים ומינרלים אחרים. כמו שאמא שלי, שתאריך ימים, תמיד אומרת " לפחות באוכל לא נהיה קיצוניים".

נזקי החלב.אנונימי (פותח)
מחקריםלב אמיץ

מחקרים = מדגם = סטטיסטיקה כבודם במקומם מונח אבל צריך להזהר בהם.

 

כמו אותם מחקרים שהוכיחו שצריכת חלמון ביצה ("הצהוב") מעלה את רמת הכולסטרול.

 

מה הפלא שמגיעים מטופלים עם תלונות על עייפות, חולשה ועצבנות. אפילו מטופלים -ילדים עם אי שקט (מחסור בברזל,B12,B3), עם נטיה להדבק בכינים (B12)  ,  עם שינה לא רגועה או אי יכולת להרדם (B12,ברזל,B3) ועוד ועוד, כולם ויטמינים ומינרלים שאפשר לקבל בקלות מאכילת חלמון ביצה אחת ליום. דלדול כזה של המאגרים רק בגלל שאמא שלהם החליטה, על סמך מחקרים, לגרוע מהתפריט את הצהוב של הביצה כדי שלא יעלה להם הכולסטרול.

 

והינה היום הכף נוטה לצד השני ומחקרים מראים שדוקא להיפך, צריכת ביצים מורידה את רמת הכולסטרול בדם. (גם המחקרים האלו כבודם במקומם מונח וגם אותם יש לקחת בעירבון מוגבל).

 

בכל מקרה אני חוזרת שוב: חלב, גבינה לבנה, וחלק ממוצריו חשובים יותר כדי לספק ויטמין D3 שבלעדיו לא יכולה להתרחש ספיגת הסידן בגוף יהא המקור שלו אשר יהא. ומספיקה כמות קטנה ממנו כדי לספק D3.

בגבינה לבנה קיימת בעיה?ב.ש.

אני מחפש אחר מקור שיספק לי סידן בכמויות רציניות (מטרת שיקום..לא משנה..)

עלים ירוקים אין לי ממש בהישג יד (בייניש במקצועי)

אבל גבינה לבנה קיימת בכמויות מסחריות.

לצרוך?

וחוץ מגבינה אילו עוד מאכלים נפוצים יכולים למלא את מאגרי הסידן?

ומה נסגר לגבי חלב? 200 מ"ל ביום?

תודה על התשובות המחכימות.

ממה שידוע לי, מוצרי חלב מוחמציםאנונימי (פותח)

(גבינה, קוטג', יוגורט וכו') יותר קלים לעיכול מחלב ניגר.

אם אתה יכול לצרוך מוצרים מחלב עיזים זה ממש עדיף.

עוד כמה דברים שאולי יעזרו -*חזרזיר*

שקדים!
יש בזה סידן ומניסיוננו האישי בבית, הרופאים מביאים את זה כתחלופה לאנשים שאלרגיים למוצרי חלב.
זה גם דבר שאפשר לנשנש וגם דבר שיכול להיות בהישג ידך כבייני"ש.

לך למכולת הקרובה, קנה שקית שקדים ונשנש 10-20 כל יום.

 

אומרים שבטחינה גולמית וחלבה גם יש כמות נכבדת של סידן, שווה לבדוק אם יש לך אפשרות להשיג את זה בישיבה.
עיקר העניין זה קביעות, לקחת מאכלים שיש בהם סידן ולא לעשות יום כן יום לא, אלא ממש להפוך 'לחברים הטובים שלהם' לתקופה הקרובה.

עוד משהו שמצאתי, לא יודעת כמה אמין, מקווה שיעזור -

http://www.rambam.org.il/%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%A7%D7%95%D7%AA+%D7%95%D7%9E%D7%A8%D7%A4%D7%90%D7%95%D7%AA/%D7%A4%D7%A8%D7%90+%D7%A8%D7%A4%D7%95%D7%90%D7%99/%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%94+%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA/%D7%94%D7%93%D7%A8%D7%9B%D7%95%D7%AA/%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%AA/%D7%9B%D7%9C%D7%9C%D7%99/%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA+%D7%A2%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%

9D+%D7%91%D7%A1%D7%99%D7%93%D7%9F.htm

 

שיהיה בהצלחה!

שקדים-ב.ש.

30 שקל ל400 גרם...

וזה עוד ברמי לוי...

נכון, זה יקראנונימי (פותח)

בגבעולים של פטרוזליה יש הרבה סידן

גבינה לבנהלב אמיץ

בגבינה לבנה אין  בעיה.

שתה כ-200 מ"ל חלב פחות או יותר ליום , אפשר לפצל את הכמות למספר כוסות שתיה חמה במהלך היום. אבל אל תגזים עם גבינה לבנה. לא יותר מ2-3 כפות ליום. קנה לך טחינה גולמית -מה שנקרא חמאת שמשום.  ותבדוק בטבלת הערכים התזונתיים שיש שם לפחות 600 מ"ג סידן ל100 גר' טחינה. (יש את הרדוף. את משק לין,אבל אפילו טחינה לא אורגנית של אחוה למשל, טובה בתנאי שזו  הגולמית לא הלבנה). אפשר לתבל מלוח+ לימון, אפשר לערבב עם דבש ואפשר סתם ככה כמו שזה על לחם. לפצל את הצריכה למספר כפות ליום לפי הצורך. אני מאמינה שתרגיש שיפור כבר אחרי יום יומיים.

 

אפשרות טובה נוספת שכדאי להשתמש גם בה: סרדינים בקופסא,ממש עדיף בשמן זית (יש של מס' חברות). ואם אתה אשכנזי אתה יכול למעוך סרדינים אל תוך כף גבינה לבנה זה יקל על בליעת הסרדינים השומניים במקרה של צרבת- שוב בגלל מחסור בסידן.

 

אני מצטערת שאני מתדיינת ראש בראש כאן עם אנונימי  אבל בעצמי הייתי בעבר במצב כזה של אובדן רב של סידן, מסיבה מסויימת, וראיתי (אני בודקת בעזרת מטוטלת עד לרמה של מיקרו גרמים) גם על עצמי וגם על מטופלים אחרים שקוטג' (יש לו יתרונות אחרים) וחלב עיזים לא ממלאים את הצורך הזה ולא עושים את העבודה. יוגורט לעומת זאת יכול להיות יעיל אבל כאן מדובר בבחור ישיבה שאני מניחה שיוגורט לא זמין לו. גבינה לבנה עושה את העבודה יופי.

 

צריך לדעת שיש גורמים נוספים שמשפיעים על ספיגת הסידן בגוף ועל ספיגה בכלל ולא כאן המקום לפרט. ואם מסתבכים עם זה כדאי להיעזר באיש מקצוע.

 

רפואה שלמה, ברכה והצלחה.

 

 

 

 

לב אמיץב.ש.

למה לא להגזים עם חלב וגבינה לבנה?

זה דווקא יש לי בשפע והם מכילים המון המון סידן ביחס לכל דבר אחר?

חוץ מזה שדברים אחרים פחות מצויים בהישג ידי.

חזרזיר-תודה על הקישור.

שוב תודה לכל העונים...

 

 

עקב חלק מהתגובות אני רואה צורך להבהיר:

 

אין לי שום בעיה עם מוצרי חלב!!! אני יכול לשתות שקית חלב כמו שוקו בשקית ולהשאיר אותה ריקה אחרי דקה.

גבינה לבנה וחלב ממש לא בריאיםאנונימי (פותח)

עדיף קוטג

חלב על סוגיו ומוצריויעל -ND

מזיק.

ראה - חלב ומוצריו

ב.ש. גבינהלב אמיץ

לב.ש. לא להגזים עם גבינה כי זה מיותר, כבד על המערכת וגם כמו שהבהירו המלומדים בפורום חלב פרה ומוצריו אינם אידיאלים.

 

אתה זקוק למעט חלב  וגבינה כדי לקבל בעיקר ויטמין D כדי שתוכל לספוג את כמות הסידן  שאתה זקוק לה. לא תוכל לקבל את כל כמות הסידן החסרה לך ממוצרי חלב בלבד  .  מערכות הגוף שלנו פשוט לא עובדות ככה. מכמות (מועטה) מסויימת ומעלה יצא שכרך בהפסדך חלילה.

 

לכן למרות שהגבינה זמינה ביותר הכרחי לספק את כמות הסידן ממקורות שונים, צמחיים-טחינה, ירקות, עלים ירוקים, ודגים.

 

טחינה גולמית טובה ניתן להשיג כמעט בכל סופר בעלות קטנה יחסית (12-15 ש"ח) והיא מקור עתיר סידן שחבל לוותר עליו. סרדינים בשמן זית בקופסת שימורים גם הם חשובים ועלותם לא גבוהה ושווה את ההשקעה.

 

לגבי מוצרי חלב אחרים שהציעו כאן כגון קוטג' ויוגורט-נכון שהם נוחים יותר לעיכול וטובים יותר למאזן האקולוגי במעיים אבל אין בהם כמות יעילה של ויטמין D.

קישקוש מקושקש. חלב זה בריא מאוד המינון הנכוןמופיע ונעלם

http://www.hayadan.org.il/milk-panic-120212/

 

 

ולכל אותם "ידענים" - לפני שתגרמו למישהו להגיע לתת תזונה ולאנמיה, אולי כדאי שתפסיקו סתם להפחיד אנשים תמימים עם הפסיכוזות שלכם. 

 

רימוןןיצור .. =]
ראית את הסרטון השקרי של ד"ר אבני על "נזקי החלב"?מופיע ונעלם

אז זה סרטון תגובה בן כ-40 דקות שעובר על כל טיעון, שקר וסילוף המוצגים בו ומפריך אותם בצורה חד משמעית.

 

אם תרצה שאכתוב לך תקציר שלו, תגיד - אבל זה ייקח לי קת זמן. (זו תהיה עבודה קשה אבל בריאות של אנשים זו מטרה טובה...)   

חלב פרה אינו בריא כל כך, בכללי..לב אדום.
אני מסוקרן: מה גורם לך לחשוב ככה?אנונימי (פותח)
אתה מסקרן אותי בריבוע!!! מי אתה?אנונימי (פותח)
סתם מישהו שנמאס לו משרלטנים שפוגעים בבריאותאנונימי (פותח)

של אנשים אחרים. 

 

משקרים, מספרים להם פנטסיות על "סין" (אני יכול לספר לך כמה דברים על סין ועל הבריאות של אנשים שם) ושאר מקומות "רומנטיים", מעוותים, מסלפים, מרמים והופכים אנשים לחולים - והכל בשביל הקליינטורה. כסף!

אם תבדוק בעצמך כל נתון שמופיע בכל סרטון או מאמר המסביר את נזקי החלב - אתה תראה שפשוט מדובר בשקרים. 

למשל: הידעת שהיחס בין סידן לזרחן בסויה ובחלב הוא זהה? אז מה יאמרו כל אותם "יודעי ח"ן" שאומרים שהחלב מוציא סידן מהגוף בגלל הזרחן ולכן יש לצרוך סויה? 

אגב, אפילו הפנטזיה ההזויה כאילו חלב הוא מזון "לעגלים" היא שרלטנות לשמה! 

אתה יודע כמה סוגים ומינים של צמחים יש בעולם? כמעט כולם, אם תנסה לאכול אותם, רעילים ויגרמו לך לחלות במקרה הטוב ולמות במקרה הפחות טוב. 

צמחים לא נוצרו ע"מ לשמש לנו אוכל. העובדה שיש מספר מועט מאוד של מינים מהצומח שהגוף שלנו יודע להפיק מהם תועלת היא פלא בבחינת "מה רבו". 

2 הדברים היחידים שנוצרים בטבע ע"מ לשמש כמזון 'פרופר' הם דבש וחלב! 

אתה לא מאמין לי? צא לגינה הקרובה למקום מגוריך ותאכל את הפרי הראשון שתראה צומח על אחד העצים. כשתחזור מהאשפוז, תספר לי איך היה. 
 

אני קורא לפעמים דברים ונדהם. יש כאן מישהי שיש לה אתר שבו היא כותבת שליסטריה עמידה בפני פסטור!!! שקר!!! 

לחלוטין שקר שנועד להפחיד אנשים כדי שלא יצרכו חלב. 

 

אני מבין את זה שאנשים רוצים להאמין בפנטזיות ובתרופות פלא - שאם הם רק יאכלו את זה ולא יאכלו את זה, הם יחיו לנצח - אבל אני לא מוכן לקבל את העובדה שיש אנשים שמנצלים את זה ועושים מזה קופה תוך כדי פגיעה בבריאות של אנשים. 

 

אנשים כאלה צריכים לשבת בכלא! 

 

אגב, עוד סטטיסטיקה נחמדה ומזעזעת: בשנת 2010 נעשה סקר בקרב 50 מטפלים טבעיים. 70% מתוכם ממליצים להורים של ילדים אחרים שלא לחסן את הילדים שלהם. 
88% מתוך אותם מטפלים, דאגו לחסן את הילדים שלהם עצמם. 

אנשים כאלה, מקומם בכלא! 

אני אתן לך עוד דוגמה מעניינת על סין, חלב וסרטן:אנונימי (פותח)

נניח שיש שני סוגים של רכבים. אחד רכב יקר ומהודר שמחזיק מעמד בממוצע נניח 100,000 ק"מ, ורכב שני במחזיק מעמד כ-50,000 ק"מ. (המספרים הם רק לצורך הדוגמא. רכב שיחזיק מעמד 100,000 ק"מ בלבד הוא ללא ספק גרוטאה...).

 

עכשיו, ידוע שצמיג טוב מחזיק מעמד 75,000 ק"מ. 

 

מגיעים לפנצ'רמכר ושואלים אותו איזה רכב יותר טוב. 

הפנצ'רמכר ראה כמעט בלעדית שרק לרכב היותר יקר הוא צריך להחליף צמיגים ורק לעיתים נדירות הוא מחליף צמיגים לרכב זול. 

מה יאמר הפנצ'רמכר שלנו? שהרכב היקר שוחק את הצמיגים. 

כמובן שמדובר במסקנה אוילית בכל קנה מידה. 

מה גם, שאנשים שקנו את הרכב הזול לא יכולים להרשות לעצמם ללכת לפנצ'רמכר גם אם הם צריכים והם מבצעים את התיקונים בעצמם. 

 

אם כן, מהו הנמשל? 

הסרטן היא מחלה סטטיסטית. בכל רגע ורגע נוצרים בגופו של כל אדם תאים סרטניים. הגוף מתמודד איתם בגבורה כמעט בכל המקרים. בפעמים שבהם הוא מפספס - נגרמת המחלה.

כמובן, שככל שאדם חי זמן רב יותר, נוצרים בגופו במצטבר יותר תאים כאלה ויש יותר סיכוי לפספוס של מערכת החיסון. 

לכן, הסיכוי של אדם לחלות בסרטן עולים עם הגיל. 

נוסיף לכך את העובדה שהמערכת החיסונית נחלשת בגילאים מבוגרים - ונקבל שככל שאדם בגיל מבוגר יותר, כך יש לו הסתברות שגדלה בצורה לא-ליניארית לחלות בסרטן. 

 

עובדה: תוחלת החיים בסין היא כ-10 שנים נמוכה יותר מזו שבארץ. (פלוס מינוס). אגב, נתון מפתיע בהתחשב בעובדה שהם לא צורכים את הרעל הנורא שנקרא 'חלב'... מדהים. 

לכן, ברור לחלוטין שבארץ יהיו יותר מקרים מתועדים של סרטן - הסינים לא מגיעים בכלל לגיל שבו ההסתברות לחלות בסרטן היא כ"כ גבוהה - והרבה פעמים, גם אלה שחולים בסרטן, לא נכנסים לנתונים הרשמיים מפני שאין להם בית חולים בהישג יד או במרחק של יומיים הליכה... 

וכמובן שהזנחתי כאן לחלוטין את ענין הגנטיקה שמהווה מרכיב מאוד מרכזי בכל הקשור לחלק גדול מסוגי הסרטן. 

 

אז בפעם הבאה שמישהו אומר לך ש"בסין, ארץ הפלאות, לא שותים חלב ואין סרטן" - תבין שזה מישהו שחושב שהוא יכול להוציא ממך כסף. 

 

 

חבל שאתה מאנונימי, כזה חכםאנונימי (פותח)

וגם מופיע ונעלם זה ניק אנונימי בעצם לא?

אבל בכל אופן בקשר לחיסונים- אצלינו לא חוסנו, וב"ה אנחנו בריאים. בטח יהיה לך הרבה הרבה הרבה מה לומר על זה.

 

נכון. הכל אנונימי, סתם אין לי כח לקבל מסרים אישימופיע ונעלםאחרונה

זה אומר שאתם חסרי אחריות ושאתם בחיים ולא חליתם בגלל שאחרים חוסנו סביבכם.

אז בזמן שאתם סיכנתם את חייהם של כל מי שבא אתכם במגע, הם הגנו על הבריאות שלכם. 

אם כולם היו נוהגים כמוכם, אחוזי התמותה במדינה היו דומים לאחוזי התמותה באירופה של ימי הביניים. 

 

ברכותיי...

 

מזל שרוב האנשים במדינה שפויים. 

 

נ.ב. 

בא נבחן עד כמה אתה עצמך מאמין בזה שלא צריכים חיסונים ושלא הסביבה היא זו שמנעה ממך לחלות:

אל תעשה שום חיסון ותן קפיצה קטנה להודו לכמה חודשים... 

כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

 

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

 

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

 

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך