ותודה למצביעי הבית היהודי שהביאונו עד הלוםרק תפילה..
קישור להכנסות ממחשבשמואלג
הם דוחפים לאחדות עם הציבור החרדימושיקו

לפחות נושא הישיבות.

אולי מנהלי הישיבות הציוניו ישבו עם מנהלי הישיבות החרדיות שמנוסים בדברים האלו כבר שנים(גניבת תקציבים)

אה,כי פשוט אם היינו מצביעים עוצמה לישראל, היה טוב?ותן טל

מדהים איך שוב ושוב אנשים יודעים רק לבקר ולבקר (מלשון ביקורת) ולא עוצרים שנייה לחשוב...

בוא ננסה לנתח שנייה את המצב ביחד - קודם כל, תן לי שם של מפלגה אחת, אחרת, שתדאג לצרכים של הציונות הדתית יותר מהבית היהודי, שכזכור, היום תקומה חלק ממנה ולא מפלגה נפרדת... 

עוצמה לישראל? לא זכור לי שהם מעולם הציגו חזון לשמירה על עולם הישיבות, ואפילו את הקשר עם העולם הרבני הם לא כל כך הציגו, אפילו פחות מהבית היהודי, שכזכור מורכב גם מתקומה... וכן, אני י-ו-ד-ע שהרב ליאור הביע תמיכה בעוצמה לישראל, אבל ראשית כל - זה לא אומר שהוא כבר לא אחד מרבני תקומה, הוא רק הזדהה עם עמדות עוצמה לישראל... ודבר שני - אז הרב ליאור לבדו, עם כמה מנדטים של עוצמה לישראל בהנחה שהיינו מצביעים לה, היה מציל את עולם התורה?

עוצמה לישראל, חד וחלק, עיקר המצע שלהם היה מבוסס על א-ר-ץ י-ש-ר-א-ל, זה מה שהם התמקדו בו, יותר מאשר התורה...

קצת פוליטיקה בעולם אתם לא יודעים???

נתקדם הלאה? איזה עוד מפלגות יש?

יהדות התורה הייתה שומרת דווקא על הישיבות הציוניות? יש להם את הישיבות שלהם קודם, תעשו לי טובה...

ש"ס? תרשו לי להגיד: חחחחחחחח

ליברמן? עזבו...בואו לא נגכיח את עצמנו...

אני פוסל מראש את המפלגות הערביות+העבודה+מרץ+יש עתיד, בהנחה שאותם לא בדיוק מעניין עולם הישיבות הציוניות דתיות (ועם כל הכבוד לרב פירון, גם אם במידה מסויימת מעניין אותו, הוא לא ראש המפלגה, והוא רק אדם אחד, שנכנס למפלגה עם שאיפות שונות לחלוטין...)

מה נשאר? אה...ליכוד... כן, הליכוד בטח היה מציל את עולם הישיבות הציוניות דתיות...כשהוא עם המפלגות החרדיות חזקות, והבית היהודי חלשה מחוץ לממשלה או חלשה בתוך הממשלה... נו, באמת...

חוץ מזה, שלא זכור לי שהליכוד היא מפלגה שכל כך חשוב לה תורת ישראל הציונית דתית...כן, יש לה נציגים דתיים בכנסת, אז מה? ראש המפלגה=ראש הממשלה=ביבי, הוא שקובע. ולא נוח בהרבה ללכת עם חרדים...

בקיצור - תפסיקו להיות עם ראש בקיר, הרי אין לכם באמת פתרון אחר, ואתם גם לא מבינים כלום בפוליטיקה, ולא מבינים שעם 12 מנדטים, עם הרב בן דהן במשרד הדתות, ועם ניסן סלומיאנסקי שעשה יותר מכל אחד מכם ביחד למען עולם התורה (ואת זה עשרות ראשי ישיבות אומרים ומכירים לו תודה ענקית על כל מה שעשה בשנותיו בכנסת וזה מוכח!!!) כיושב ראש וועדת הכספים - רק ככה יש סיכוי להציל את עולם הישיבות ועולם התורה הדתי לאומי!!! כן, כוח פוליטי=הרבה מנדטים מקובצים במפלגה אחת=הרבה כסף למפלגה ולשולחיה.

תזכרו שנציגינו עושים הרבה גם מאחורי הקלעים שלא תמיד אנחנו רואים. כן, יש קיצוצים עכשיו במדינה ואי אפשר לצפות שזה לא יפסח גם עלינו, אבל אנחנו כן יכולים לנסות כמה שיותר להפחית בקיצוץ... ואת זה אני בטוח שמה שיכולים,חברי הכנסת עושים. סלומיאנסקי אמר וחזר ואמר שהוא יעשה הכל ביו"ר ועדת הכספים כדי למתן כמה שניתן - ותאמינו לי שהוא אשף בזה - את הקיצוץ, ויודעים מה - אני מאמין לו.   דרכו נכנס כסף לישיבות הדתיות לאומיות יותר ממה שאתם יכולים לשער בכלל, שאלו מנהלי ישיבות וראשי ישיבות, בבקשה...

בקיצור, די עם הפילוג ועם הניגוח...

אין תורה אילולא ארץ ישראל~א.ל
מה באת להגיד בזה?ותן טל

גם את ליברמן במידה מסויימת מעניינת ארץ ישראל - זה אומר שהוא תומך בתורה???

אם עוצמה לישראל מציגים חזון יחסית מגובש (אם כי לא אפשרי פולטית, מצטער) בנוגע לארץ ישראל - זה בהכרח אומר שיש להם מה להגיד או לתרום בנוגע לתורה? מאיפה הגיעה השטות הזאת? זה לא קשור...

ואגב, לעצם גופו של המשפט שאמרת - משום מה אני רואה שמהישיבות החרדיות גם יוצאים גדולי תורה, הגם שהם לא עוסקים בלהט בארץישראל...משמע שיש לעדן מעט את דבריך - אומנם תורה בשילוב ארץ ישראל זה משהו עוצמתי, שאלפיים שנה חיכינו לו, אבל זה בהכרח לא אומר שמי שקצת חסר צלו אהבת ארץ ישראל, או המדינה - אין לו אהבת תורה והיכולת ללמוד אותה ולגדול בה... 

ברור שאם כל מצביעי הבית היהודיעין הקורא

היו מצביעים עוצמה לישראל

היה הרבה יותר טוב לעם ישראל.

ומה קשור ליברמן?

אנחנו מדברים על אנשים שמאמינים שיש בעולם

ה' ותורה וארץ ישראל.

וברור שמה שיש לעוצמה לישראל להגיד בנוגע לתורה

הוא לעין ערוך ממה שיש לבנט להגיד.

בנט והציבור שלו, ששאיפת חייהם היא להיות כמה שיותר דומה

לחילונים, אבל עם (במקרה הטוב) כיפה שאפשר לראות רק בצילום אויר.

ולגופו של ענין - אין לי בעיה, אתה יכול לחכות עוד אלפיים שנה.

אני לא.

מדהים אותי כל פעם מחדש

הסתירה בין דברים שאנשים כותבים

לבין החתימה שלהם....

דרוש קצת בשלומה של ציון. רק קצת.

(יצא לי חריף. בבקשה אל תיקח קשה )

ככה:ותן טל

1. דבר ראשון זה לא ברור בכלל, סלח לי.

2. דבר שני - לכן בדיוק הדגשתי והדגשתי - צריך לחשוב על מציאות שהיא אפשרית וריאלית מבחינה חברתית!!! אין מצב שלעוצמה לישראל היו 12 מנדטים, פשוט אין, מצטער... היא קבוצת קיצון שפשוט לא יכולה לייצג ציבור רחב כמו הציבור שלנו, לעומת הבית היהודי שבא לפחות יש מקום להרבה יותר זרמים - כן, יש שם גם את בנט ואורבך שהם מייצגים את הקו הליברלי יותר, אבל יש שם גם את הרב בן דהן ואורית סטרוק שמייצגים את הזרם השמרני ומחוברים היטב לרב ליאור שאליו אני מקווה אין לך טענות, ויש שם גם את יוגב שמחובר לצבא ולהתיישבות, וגם את סלומיאנסקי שעשה כבר רבות מבחינה כספית, וששור היטב לעולם התורה ועשה למענו הרבה יותר אולי ממה שכל שאר החכ"ים החדשים, ומכל מה שבן ארי+אלדד+מרזל, עשו למען עולם התורה גם יחד, ויש שם גם את אבי וורצמן שמייצג במידה די טובה את הפריפריה ואת הגרעינים התורניים (איש מדהים שעשה המון, ואני אומר את זה בתור אחד שרבותיי הקרובים ואנשים שאני מכיר באופן אישי סיפרו לי רבות ונצורות על מעשיו הטובים למען עם ישראל, למען הפריפריה ולמען הגרעינים התורניים), ויש שם את יוני שטבון שמייצג ציבור גדול של צעירים דתיים לאומיים חזקים, שכן, נשמעים לרב דרוקמן, והוא שם בהמלצתו ותמיכתו, ותאמין לי שמבחינה אישית אני רואה אותו הרבה יותר קרוב לחרד"לים מאשר ללייטים ולמה שאתה מכנה בצורה מסויימת "בנטיזם"...

אז כן, בבית היהודי יש מגוון. יש שם אפילו חילוניה אחת שבזכותה יש חילוניים שהרגישו בנוח להצביע לנו. וככה יש כוח וככה יש כניסה לממשלה.

תפנים את זה, גם בהנחה מופרכת ביותר שלבן ארי ואלדד היו 8 מנדטים - שוב, מופרך לחלוטין אבל נגיד - ביבי לא היה מכניס אותם לממשלה, וככה שוב הם היו נרקבים באופוזיציה. להזכיר לך את קדימה שהייתה המפלגה הגדולה ביותר בכנסת הקודמת, ונרקבה באופוזיציה עד שהפכה למה שהיא היום, שריד מפלגה בן 2 מנדטים עלובים? 

זה שיש רעיונות גדולים ואידאללים נשגבים זה לא מספיק - צריך לחבר את זה לעולם המעשה.

לכן סלח לי שאני חולק עליך, אבל אני דווקא מחובר מאוד מאוד לחתימה שלי - אני דורש בצורה ריאלית לשלומה של ציון, ויודע שלפעמים זה עם מורכבוית. בציבור שלנו תמיד ידע להכיל מורכבות.

אתה לא יכול להכיל את בנט, ואת הצד הליברלי של הבית היהודי? בעייה...לך למפלגות אחרות - אבל אל תתלונן משם שאין דרך להשפיע...

זה ממש לא לחכות עוד אלפיים שנה, וחבל שאתה מייאש סתם אנשים שלא מסוגלים לנתח לבד מצבים ובעיקר מקשיבים לאנשים כמוך. 

גם הרצל שחזה את המדינה לא היה דתי. אולי כופר כמעט.

גם בן גוריון שהקים את המדינה לא היה דתי. בקושי הוא הסכים ל400 בחורי ישיבה להיפטר מהצבא וגם זה בקושי.

כל שיבת ציון המודרנית כמעט, נבנתה על ידי אנשים שפרקו עול תורה ומצוות, ובכל זאת אנחנו הדתיים הצטרפננו אליהם מתוך הבנה שהגאולה יותר מורכבת ממה שחשבנוץ

אז נכון, אני מודה שהייתי מעדיף ראש מפלגה שיהיה עם כיפה גדולה, פאות עד הברכיים ושאחרי שהוא גומר את הפעילות המפלגתית והממשלתית הוא יושב שלוש-ארבע שעות על לימוד גמרא אינטנסיבי - אבל זה לא אומר שאם מבחינה ריאלית ברור שכדי להשפיע ולהיות מסוגל להשפיע, צריך אדם עם כריזמה, ושעדיין כן, הוא דתי, כמה שלא תרצה להאמין בזה, שאדם כזה יהיה ראש המפלגה - וכן, תזכור שיש מאחוריו גם עוד חברי כנסת שגם להם יש כוח. הוא אומנם ראש המפלגה, אבל רק ראש, לא דיקטטור...

בקיצור - אני דווא זה הריאלי פה שדורש בשיבת ציון ומוכן לקבל הליכים קצת יותר מורכבים ממה ש"בא לי" כאן ועכשיו לקבל, אתה לעומת זאת, לא מוכן לקבל את זה, ולכן בערך עד ביאת המשיח תשב בצד ותחכה למציאות מושלמת... 

ווגם אני מצטער שיצא לי קצת חריף, אל תיקח את זה קשה...

ואם כבר מדברים על חתימות אגב, נראה לי שאתה די מזדהה עם החתימה שלך - לא אכפת לך לאן להגיע, העיקר שזה יהיה עם הנציג שאתה רוצה בכנסת, גם אם זה יוביל אותנו לאבדון פוליטי. אני לעומת זאת, עובד הפוך. אני קודם מכוון את המטרה, יודע לאן אני שואף, ואחרי זה אני בוחר בדרך שתוביל אותי לשם, גם אם היא מלאה קוצים ועקרבים (אני ואתה זה רק דימויים כמובן...).

שבת שלום אח יקר!!! אוהב אותך באמת!!!

ואגב, אם כבר מדברים על כיפה ...ותן טל

לא זכור לי שלאלדד יש כיפה על ראשו...

וזה לא חלילה שאני מזלזל באיש העצום והנפלא הזה!!!אני מעריך אותו מאוד מאוד והייתי רוצה לראות גם אותו וגם את בן ארי בתוך המפלגה המאוחדת - אבל כבר דיברת על גודל כיפה וכו', אז כדי להיות הוגן כלפי בנט, הייתי חייב לציין את זה שאלדד הוא חילוני, כן חילוני.

עכשיו תבוא ותגיד אכפת לו מהתורה וכו' וכו', וגם כל שאר המפלגה דתית וכו' וכו' אבל בנט לעומת זאת הוא כו' וכו'... זה בסדר, רק רציתי להסיב את תשומת הלב לזה..

אני דוקא אוהב קרב חתימות עין הקורא

חבל שהפסקת למספר אחרי 2 כי קצת קשה לי לעקוב,

אמרת פה המון דברים.

בכללי:

אין לי שום דבר נגד הבית היהודי בינתיים,

לבד מזה שאני לא כ"כ מאמין שמה שמנחה אותם

הוא מה שהייתי רוצה שינחה אותם,

כמו שכתבתי מקודם.

מה שהפריע לי בהודעה שלך,

זה הדעה הנחרצת שלך שמי שיש לו

חזון מגובש בנושא ארץ ישראל,

בהכרח לא יהיה לו חזון בנושא תורת ישראל....

מדוע אתה בטוח שעוצמה לישראל לא היו דואגים לעולם התורה?

ולכמה מהטענות שלך:

זה ויכוח ישן מאוד, עד כמה הפרקטיקה והפרגמטיזם

גוברים על האידיאולוגיה.

וזה, אגב, התשובה שלי בענין קדימה:

המפלגה קמה על מנת להיות בקואליציה,

ולא היתה שום אידיאה להתבסס עליה,

מלבד אולי לשנוא מתנחלים ולעשות התכנסות.

ברור שזה לא מחזיק מים באופוזיציה.

עוצמה לישראל, לעומת זאת, קמה על אידיאולוגיה

ולכן לדעתי תחזיק גם באופוזיציה.

ע"ע מרצ.

ולצערי אני יודע מה המטרה....

ולא נראה שהבית היהודי מתקרבים אליה 

יותר ממפלגות אחרות בכנסת.

אפילו יש עתיד פעלו למען מטרת העל שלי

יותר מהבית היהודי....

את אלדד אני מעריך מאוד, ואני חושב שאני גם יודע

פחות או יותר מה הרעיון הגדול שלו.

לעומת זאת, אין לי מושג מה בנט חושב.

אין לי מושג אם הוא מאמין במה שהוא אומר,

או שזה עוד פרמטיזם/ תעלול עסקי

בשביל להשיג איזושהי מטרה אחרת

שאין לי מושג מה היא....

אני מפחד מאוד מהאיש הזה.

ואני מאמין שלאנשי המפלגה אין הרבה כח מולו.

על כן אין לי הערכה רבה לאנשים הטובים שנמצאים שם,

כי בסופו של דבר הבית היהודי הוא נפתלי בנט.

כמו שהליכוד הוא ביבי.

ובינתיים גם כאן וגם כאן מיישרים קו עם הראש.

ואני מבכה את המפלגה היחידה שהראש שלה היה במקום

ובגלל דמוניזציה מצד הבית היהודי בעיקר!!

לא עברה את אחוז החסימה.

תשובות:ותן טל

ככה: (אנסה למספר טוב יותר הפעם)

1.אני דווקא כן מאמין שמה שמנחה אותם בגדול זה האידאיל שאני סבור שצריך להנחות, גם אם לא בצורה מושלמת. מצד שני, על אמונות של אנשים קצת קשה להתווכח, אחרי הכל שנינו רק מאמינים וקשה לדעת. המעשים יוכיחו.

2. ממש לא אמרתי שמי שיש לו חזון בנושא א"י, לא יהיה לו חזון בנוגע לתורת ישראל. ממש לא. רק אמרתי שעדיין לא שמעתי יותר מידי, גם אז, וגם בכנסת הקודמת, את בן ארי ואלדד פועלים יותר מידי למען הישיבות. אשמח להתבדה על ידי שתקשר לי קישורים להצעות חוק/התבטאויות רציניות שלהם בנושא. עיקר מה שאני זוכר מהם זה בעיקר (בעיקר מצד בן ארי) פופוליזם בנושא א"י בלבד. זה הכל. ברור שאפשר לשלב גם וגם, אבל פשוט לא ראיתי את זה. אשמח לדעת שאני טועה, כאמור, רק תראה לי את זה...

3. העניין עם הבית היהודי, הוא שהיא קמה גם על אידיאולוגיה (המפד"ל קיימת כבר 60 שנה, חביבי, הרבה יותר מעוצמה לישראל/תקומה, והיא עדיין חייה ובועטת...כמו מרץ להבדיל). זה לא שעוצמה לישראל לא הייתה יכולה להמשיך ולהתקיים אם היא האופוזיציה, היא בהחלט הייתה יכולה לעד להישאר בתור מפלגת קיצון כמו מרץ רק לצד השני, בכוח האידאולוגיה החזקה שלה - אבל בפועל לא להצליח לעשות ולהזיז כלום, בדיוק כמו מרץ (וכן, מרץ לא מזיזים דברים בכנסת, לא באמת...אולי בתקשורת וכו', אבל בפועל בכנסת, מפלגת העבודה היא זאת שפועלת בממשלה למען ערכי השמאל...וקדימה כמובן, בזמנה...).

אבל, וזה האבל הגדול - מה שחשוב בכנסת זה לא רק האידיאולוגיה, אלא גם מספר האצבעות שהיא תוכל להניף בהצבעות שונות, וכמובן, כניסה לממשלה שרק משם אפשר להשפיע באמת...ובזה אין עוררין. זה הסיבה שתקומה הבינו שהם חייבים חיייבים להתאחד עם הבית היהודי...כדי להשפיע באמת, חייבים איחוד...

4. אז מה אתה מעדיף - מפגת קיצון שלא תצליח להזיז כי לא תהיה בממשלה, לא יהיו לה שרים וראשי וועדות, ולא יהיה לה כוח בהצבעות, אבל כן יהיה לה חוסן אידיאולוגי לא מתפשר, 

או מפלגה גדולה בהרבה, חזקה פוליטית, בתוך הממשלה, שיש לה גם אידיאולוגיה של א"י, תורת ישראל ועם ישראל, אולי לא בדיוק כמו שאתה רוצה ושאולי היא יודעת להיות יותר גמישה, אבל שציבור רבנים גדול תומך בה. ציבור רבנים גדול מאוד -  ומזיזה דברים...?

העדפה שלך...

אני עשיתי את הבחירה.

5. לגבי בנט - אני לא מסכים איתך, לדבריך בנט הוא דיקטטור בלעדי של המפלגה וזה פשוט לא נכון.

6. זה עוולה להגיד שהבית היהודי עשתה משהו לעוצמה לישראל - הבית היהודי הייתה היחידה בערך מבין המפלגות, שלא פגעה בשום צורה מילולית או חזותית בשום מפגה אחרת בזמן הקמפיין, אפילו לא בליכוד שכיסחו לה את הצורה, ובטח לו בעוצמה לישראל. הם פעלו בצורה ל להגיד מה טוב אצלו, ולא מה רע אצל אחרים, וזה לגיטימי בהחלט ואין בזה שום פסול!!!! אדרבה, שעוצמה לישראל יגידו מה טוב אצלם ויתחרו באומץ מול הבית היהודי נוהבוחר יבחר מה שיבחר. אבל לא, הרבה מהקמפיין של עוצמה לישראל בין השאר כווון כדי להגיד מה ל-א טוב במפלגה האחרת וכו' וכו', במקום להגיד מה טוב אצלם..

וזה חבל... כי יוצא בדיוק הפוך ממה שאמרת, מי שפעל בצורה לא יפה זה בדיוק הפוך...

שבת שלום!

הכל נכון מלבד דבר אחד:עין הקורא

אני לא רואה את הבית היהודי

מתנהגת בהצבעות כמו שאתה מתאר.

אני בינתיים רואה התיישרות מוחלטת עם ביבי.

אני לא מדבר על שדולות ופוסטים ופייסבוק וראיונות ושאר ירקות.

לדבר אפשר עד מחר.

מה קורה בפועל?

כלום.

בעצם, גרוע מכלום.

אני לא יודע מה עוצמה לישראל היתה מועילה בזה,

אבל כשאני צריך לבחור בין רוממות אל בגרונם לבין חרב פיפיות בידם...

מה עוזר לי שאורית סטרוק מתראיינת השכם והערב 

ואומרת דברים יפים?

היחיד שלא התיישר בינתיים עם המשמעת הקואליציונית זה פייגלין 

(בלי קשר לבית היהודי).

כל הבית היהודי פועל, לפחות בשורה התחתונה, כאיש אחד.

ואני לא אוהב את האיש הזה.

המציאות מורכבת...ותן טל

מצטער, אין לי זמן עכשיו לכתוב הרבה, אז רק אגיד: בוא נפגש עוד 4 שנים,סבבה? בקמפיין הבחירות הבא נוכל לראות בדיוק מה היה ומה לא היה, ומשם לשפוט הרבה יותר טוב...

מי יודע, אולי אז אפילו אודה לדעתך...(אפילו שלא נראה לי, אבל מי יודע...).

ודבר אחרון - לא כל דבר אתה יודע, יש דברים מאחורי הקלעים ששנינו לא יודעים...חוץ מזה שסלומיאנסקי באמתנאבק למען הישיבות, גם כיום, ואת זה אני יודע. וגם הרב בן דהן.

זה לא נכוןלהגיד מה שאמרת, בקיצור, זה עושה עוול עם אנשים נפלאים שהחליטו לעבוד ולעבוד למרות שהציבור פעמים רבות כפוי טובה ולא יודע שהמציאות יותר מסובכת ממה שהוא רואה ורוצה שתהיה...

סבבה. ו תמוז תשעז, 1400, קפה קפה כנפי נשרים.עין הקורא
מפורט עד הסוף, אה?ותן טל

קודם כל שיהיה כסף בשביל קפה קפה... בנתיים בקצב הזה הדייטים ירוששו הכל...

ודבר אחרון:ותן טל

זה די פוגע שאתה אומר "בנט והציבור שלו ששאיפת חייהם היא להיות כמה שיותר דומה לחילונים אבל עם (במקרה הטוב) כיפה שאפשר לראות רק בצילום אויר.

אתה מכליל פהבצורה נוראה ועושה עוול בין השאר גם לרב דרוקמן. כן, גם הרב דרוקמן ככל הנראה הצביע לבית היהודי ו-ל-א לעוצמה לישראל - זה אומר שהוא "ציבור ששאיפת חייהם...?" מאות רבנים, וגם, כן, חרד"לים, הצביעו לבנט באמונה שמפלגה מאוחדת זה הכי חשוב, הכי גדול והכי חזק, יותר מכל הפלגנות...

להזכירך, רק להנחית על קרקע המציאות - בן ארי לא עבר את אחוז החסימה. הוא קיבל פחות מ2 מנדטים... 

מעניין, אתה אומר שיש פחות משני מנדטים של יהודים דתיים לאומיים שרוצים לא להיות דומים לחילונים ולהיות עם כיפה שרואים מכל כיוון אפשרי?

נראה לי שצריך פה קצת חזרה בתשובה על פגיעה בציבור שלם...

חוץ מזה שעוד משהו אחרון באמת - אשמח אם תראה לי איפה עוצמה לישראל מדברים על התורה, דיברו על התורה, או עסקו בעניינים למען התורה..באמת שאשמח, אתה יכול גם באישי... 

לעומת זאת, בוא נמנה: הרב בן דהן, ראש בתי הדין לשעבר. ניסן סלומיאנסקי, הכניס עשרות מיליוני שקלים לקופות הישיבות בזמן שהיה בכנסת. אבי וורצמן, הקים את הגרעין התורני הגדול הארץ בית מוריה, היה מנכ"ל ישיבת הכותל, תלמיד קרוב של הרב דרוקמן. מוטי יוגב, פעל בתור מנכ"ל בני עקיבא וקידם עוד את התנועה הנפלאה הזאת שכמה חסרונות שיש בה, עדיין היא מוציאה אור גדול לעולם (יש מקום לשיפור, תמיד, אבל היתרונות ענקיים...). אורית סטרוק - אין מה להרחיב על מה שהיא עשתה לחברי הכנסת בית ספר בנוגע לכל מה שקשור למערים וכו', ונשמעת לרב ליאור. יוני שטבון, תלמיד של הרב טאו, ושל הרב דרוקמן,, אדם שאני אישית מאמין בו, ואני בטוח שכמוני עוד רבים. 

נראה לי שמניתי פה די הרבה חברי כנסת מהבית היהודי שכן פעלו, פועלים, ויפעלו למען התורה, לומדיה, ויושבי ארץ ישראל...

עכשיו בבקשה, תראה לי אתה כנ"K...

שבת שלום!!!

על חלק עניתי לך למעלה..עין הקורא

ובענין הרבנים והפלגנות:

אני לא יודע אם הרבנים האלה הצביעו לבנט.

אולי הם הצביעו לרב בן דהן.

ותמיד היה חשוב לכולם להתאחד עם המתונים ולא עם הקיצונים.

מי צריך אותם בכלל???

הם קיצונים ושיחנקו עם עצמם.

אנחנו המרכזניקים רודפי האמת והשלום, אוהבי ישראל באמת

ושונאי מחרחרי מלחמה יצהרניקים שונאי ישראל ימח שמם,

נתאחד עם הדת"לים מפתח תקוה ורעננה,

עם החילונים מתל אביב וראשון,

ונביא גאולה לעולם.

אה, וגם נגיד לכולם שלא יעזיו להצביע עוצמה לישראל

חס ושלום, כי הם ימח שמם עוד יגנבו לנו מנדטים

ויפגעו בתכנית הגאולה השלמה שרק אנחנו מבינים אותה.

זה לא הוגן שאתה עושה את זה ככה.

דבר ראשון - אין דבר כזה "להצביע לרב בן דהן" או "להצביע לבנט". אתה לא מצביע לאיש, אתה מצביע למפלגה כי האיש הוא חלק ממפלגה!!!ואתה יודע את זה!!!! אם אני מצביע לרב בן דהן בהכרח אני יקבל גם את בנט ואני יודע את זה, וגם הפוך, אם אני מצביע לבנט אני מקבל גם את הרב בן דהן...

לא לשחק משחקים...

בנוגע לאחדות - זה לא נכון ולא מוסרי להגיד את זה. ציבור ענק רצה שגם בן ארי ואלדד יתאחדו איתנו, אבל להזכיר לך מי פרש מתקומה? הם בעצמם...

עכשיו תגיד אם הם היו נשארים לא הייתה אחדות והיינו נשארים שתי מפלגות וכו'...יודע מה הבעייה שלך? שאתה לא יכול להוכיח את זה.. יכול להיות בהחלט שגם אם אלדד ובן ארי היו נשארים עם תקומה, בנט היה מבין שכדי שתהיה אחדות באמת, הוא יצטרך לבלוע את הלשון ולהכניס את המפגה בשלמותה לבית היהודי (כמו שהבטיח עוד לפי, כשעדיין בן ארי ואלדד היו במפלגה...) - ואז גם הם היו בתוך המפלגה של הבית היהודי. אולי זה היה פוגע אולי לא, אני לא יודע - אבל אני יודע בהחלט של הבית היהודי הם האשמים בפילוג. זה בן ארי ואלדד שבחרו להתפלג...

לצערי למרות שרצינו והתפללנו לאחר הפילוג של בן ארי ואלדד, והחיבור עם תקומה, בכל זאת לא הצליח מהלך של איחוד גם עם בן ארי (גם הם עצמם לא רצו, לא לשקר את עצמך...).

אבל לחלוטין לא הגון להאשים את הבית היהודי בזה. זה עיוות ההיסטוריה הקרובה ממש!!!

ודבר אחרון - איפה בדיוק שמעת התבטאות מצד המפגה "שחס וחלילה לא יצביעו עוצמה לישראל וכו' וכו'...???" לא זכור לי פעם אחת התבטאות רשמית או לא רשמית כזא.

להיפך לגמרי מקמפיין הבחירות של עוצמה, אב, וזה מוכח ואפשר להראות את זה...

מה יש לך להגיד על זה?

קשה המציאות, אה?

מה לעשות וזה האמת, ואני מקווה שלא תשקר לעצמך עוד ותרמה את עצמך שזה היה הפוך, כי זה פשוט גם לעשות עוולה לעצמך וגם לציבור רחב...

ודבר אחרון - אורית סטרוק היא מהמתונים? טוב לשמוע..ותן טל

תמיד חשבתי שהיא "מתנחלת שגרה בחברון ונלחמת בחירוף נפש למען נערי הגבעות". כנראה שהיא רק מתחסדת אחרי הכל...

<צ<>

ושוב עניתי לך על חלק למעלה..עין הקורא

ובמקרה אני יודע שביום הבחירות

הבית היהודי הפעיל טלפנים שעמלו לשכנע

שלא כדאי להצביע עוצמה לישראל כי ממילא היא לא תעבור את 

אחוז החסימה.

וגם אתה קצת משקר לעצמך, כי אתה יודע

שהיחס במפד"ל לעוצמה לישראל היה תמיד

פטרנליסטי ומתנשא של המיינסטרים

כלפי הקיצונים שסתם זורקים קולות לפח.

אפילו כשהאיחוד הלאומי היה יותר גדול מהמפד"ל

זה עדיין נשאר היחס.

1. לגבי יום הבחירות - איני יודע מה הלך בכל מקום ומקום, אני יודע שאצלנו לפחות ניסו בדרך הגונה להוכיח לאנשים שדרכנו היא טובה, ושיבחרו בה. אני לא מסוגל לדעת מה הולך בכל מקום ומקום. מה שכן, ומה שרואים בגלוי, הוא שבזמן הקמפיין האינטרנטי, ברדיו, בטלוויזיה ובעיתונות הכתובה - בכל המדיות האלו, הבית היהודי הייתה בערך המפלגה היחידה שלא ליכלה על אף מפלגה אחרת. אתה יכול לעבור על כל הקמפיין במדיה שלהם, לחקור אותו - ברור לי שבו לא תמצא שום בדל של ליכלוך על מפלגה אחרת.

לעומת זאת עוצמה לישראל לא היו ככה, וזה היה לא כל כך נעים בלשון המעטה...חלק נכבד מהקמפיין שלהם בוסס על להראות למה הבית היהודי לא טובים ובלאו הכי כדאי להצביע לעוצמה לישראל - במקום להגדיל את עצמם, הם הקטינו את הבית היהודי. ז-ה מגעיל...

2. בנוגע לחלק השני של הודעתך - מאוד קשה לעסוק בנושא מסוג זה, אתה נכנס לדעות של אנשים, לגישות ומחליט שיש תפיסה כזאת או אחרת - זה ממש מעורפל ולחלוטין לא נכון אצל הרבה אנשים, ומצד שני גם אם זה נכון אצל חלק מהאנשים, זה נכון גם לכיוון השני. אם בבית היהודי יש אנשים שמתנהגים בדרך שציינת, פטרונות, התנשאות וכו', אז בדיוק אותו דבר אני יכול להגיד על אנשים מעוצמה לישראל שגם שם יש אנשים שמתנשאים על הבית היהודי, אומרים שהם יותר שומרי מצוות מהם וכו' וכו', ושהם יותר שומרים על הארץ וכו' וכו'...

לכן עדיף לא להיכנס לסוגיה הזאת כי או שאף אחד לא יצא ממנה נקי, או שנבין שהחיים מורכבים ובכל מחנה יש אנשים לכאן ולכאן, יותר קיצוניים ופחות קיצוניים.

אבל לחלוטין אני לא יכול להסכים לקביעה שהבית היהודי כמכלול מתנהג בפטרונות.זה שקר ועיוות ולא הגון לעשות. ישנם חלקים נרחבים מאוד ממצביעי הבית היהודי שממש היו רוצים לראות את עוצמה לישראל נכנסת לתוך הבית היהודי, עוד מראש כאיחוד הלאומי, או גם אחרי. יש הרבה אנשים שממש מעריכים בטירוף את אלדד, את בן ארי - אבל עדיין הצביעו לבית היהודי כי זה המעשה החכם לעשות מבחינתם, וכי האחדות חשובה להם...

3. בנוגע לאיחד הלאומי - אי אפשר לעסוק בסוגיה, פשוט כי האיחוד הלאומי כבר לא היה איחוד... מה שנותר ממנו זה מפלגה של 2 קולות - תקומה, ומפלגה חדשה עוצמה לישראל שמעצמה בנויה מ2 מפלגות - התקווה ובן ארי ומרזל... 

בקיצור, אי אפשר לדבר על יחסי גודל... זה לא רלוונטי... 

הבית היהודי ותקומה היום ביחד, ואומנם מה שנקבע בסוף היה יחס של 1:2, אבל זה כבר החלטות פוליטיות ואם נמשיך לבכות, לא נתקדם לשום מקום.

להמשיך הלאה, לחייך, להבין שצריך להתאחד, ולהשפיע כמה שיותר.

אתה בכלל רוצה שעוצמה לישראל יתאחדו עם הבית היהודי או לא?

שבת שלום!!!

רק הערה לעניין האחדותשלום ש

אתה יודע למה יש יותר אחדות במרכז?

בגלל שמי שבקיצון לא מוכן לעשות את הצעד שדורש ממנו לוותר על מנת להתאחד.

אין מה לעשות - אחדות דורשת ויתורים.

כל אחד צריך להחליט מה הקו האדום שלו לויתורים,

אבל חובה (בפוליטיקה בלבד, כמובן) שתהיה יכולת להתפשר על מנת להתקרב.

כאשר מישהו תופס עמדה קיצונית, הוא היחיד שצודק וכולם טועים,

אז איך יהיה אפשרי להתאחד איתו???

אני לא חושב שצריך לעשות הכל למען האחדות.

יש אנשים שצריכים להיות במפלגות שונות כי הפערים ביניהם גדולים מדי.

אבל אם אתה מתלונן על כך שהמרכזניקים מעדיפים להתאחד עם אנשי פ"ת,

כנראה שאתה רואה את עצמך גם כמועמד להתאחד איתם,

ולכן עליך לשאול את עצמך האם אתה באמת יכול להתאחד? מה אתה מוכן לעשות כדי להתאחד?

אני מתנחל.

כבר מהישיבה התיכונית הייתי בפינויים (הראשון היה הפינוי בחוות גלעד).

יש לי חברים ביצהר ואני מכיר שם הרבה אנשים.

גם בתוך יצהר יש מריבות ומחלוקות קשות - הישיבה, הישוב, הרב...

אני מרגיש מאוד קרוב להרבה אנשים שם,

אבל איך אפשר להתאחד אם כל אחד רק שומר על דעתו ולא מוכן להתקרב?

זה נכתב בכאב, כי גם אני הייתי רוצה לראות בכנסת את בן ארי.

אבל אי אפשר להאשים רק צד אחד בכישלון האחדות.

לצערי, לרוב מי שמכשיל אחדות הוא דווקא הקיצוני.

אני חולק עליך..עין הקורא

גם אני מכיר שם הרבה אנשים.

מנסיוני, הקיצונים הם אנשים

הרבה יותר מתונים וסבלניים 

מאלה שבאמצע,

שלהם יש סבלנות רק לאלה שלא התרחקו יותר מדי

מהמרכז.

וגם לא אכפת לי שלא תהיה אחדות.

מפריע לי שהם מדברים אחדות

אבל לא עם כולם אלא רק עם אלה שמוצאים חן בעיניהם.

זאת לא אחדות.

קצת מסובך לי להבין...ותן טל

המשפט קצת סותר את עצמו... קיצוני מטבע הדברים זה אדם שאוחז בעמדתו הצדדית באופן נוקשה ולא מתפשר, לעומת מי שבאמצע שאומנם הוא אולי "מתנדנד", אבל זה בגלל שהוא מנסה לקחת גם מזה וגם מזה, כלומר, לקבל יותר דעות... זה לוגיקה פשוטה.

לכן נשמע קצת קשה להגיד שהקיצונים יהיו מתונים, יותר מאלה שבאמצע...לא יודע, לא מסתדר לי... 

ולא מדויק - לאלה שבאמצע יש סבלנות במידה מסויימת כמו שלאה שבקיצון יש סבלנות במידה מסוימת. מה ששלום ניסה להגיד זה, שכדי להתאחד גם הקיצוניים צריכים לזוז 2 תעדים לכיוון הצד השני, וגם האמצעיים צריכים לזוז שני צעדים לכיוונם...

זה שאתה אומר שהם רוצים אחדות רק עם אלה שמוצאים חן בעיניהם, אני חולק עליך שאתה בעצם מתכוון שהם לא רוצים לעשות אחדות עם הקיצוניים. לא נכון. אני ועוד המוני מצביעי הבית היהודי היו רוצים אחדות גם עם מרזל ובן ארי. מאיפה הסמכת את עצמך לקבוע שהבית היהודי לא רוצה להתאחד עם הקיצוניים? אי אפשר לדעת...אולי לכאן ואולי לכאן... אם אתה לוקח מידע אך ורק לפי האנשים שאתה מכיר, אז גם אני עושה את זה...

מעולם לא שמעתי את בנט מצהיר במפורש שאם בן ארי היה במפלגת האיחוד הלאומי, הוא היה מכשיל את האיחוד. להיפך, כאמור, הוא חתם על הסכם שיהיה איחוד כשבן ארי עוד היה ב-ת-ו-ך האיחוד הלאומי עם תקומה... משמע, בנט ידע שגם בן ארי יהיה שם...

(אומנם, כן, הייתה פליטת פה של אורי אורבך שלא יהיה קשה להתאחד עם בן ארי, אבל דבר ראשון אורבך לא קובע אלא ראש המפלגה בשיתוף מוסדות המפלגה, ודבר שני אם אכן האיחוד הלאומי היה מגיע כמקשה אחת, הוא היה נכנס כולל בן ארי בטוח, כי בנט לא היה לוקח את הסיכון בלהישאר 2 מפלגות ואז הכוח היה קטנטן ולא משפיע...זה אין ספק. אממה, בן ארי קודם התפצל ועכשיו זועקים...קצת מסובך לא?).

בקיצור - לא יפה לעשות הכללות, להחליט החלטה שרירותית ש"הבית היהודי לא רוצים איחוד עם בן ארי", רק כי זה נוח...מי הסמיך אותך לקבוע שזה ככה? אתה היית כל רגע בסוד העניינים? אתה מקובעי ההחלטות? והכי חשוב - תאה כול לדעת מה היה אילו ואום? האם נביא אתה?

נשמע שהעיקר זה לזרוק ארס כלפי הצד השני, גם אם העובדות לא בדיוק על מקומן...זה לא הוגן.

אני משתדל להיות הוגן כלפי עוצמה לישראל, וכאמור, הייתי רוצה גם אותם בממשלה איתנו, אנא, השתדל גם אתה להיות הוגן כלפי הצד השני...

מרזל אמר בפירוש שהוא ילחם למען הישיבותמושיקו

וקבל את האמת מפי שאמרה - ארו מראש שזה מה שיקרה ..

בינתים הח"כ הדתי היחיד שעושה רצון בוחריו זה פייגלין

הנקודה שהמצב עדיין הפיך מבחינת הבית היהודי - רק צריך להעיר אותם

נ.ב.ואם הלל הורביץ היה בפנים זה גם לא היה משנה שום דבר

שוב, זה לא תגובה עניינית, מצטער...ותן טל

מרזל לא יכול להילחם למען ישיבות בצורה מעשית וריאלית, כאשר מראש ראשי המפלגה שלו מצהירים שתפקידם יהיה לשבת באופוזיציה, להציף נושאים לסדר היום בצורה פופוליסטית יותר ופופוליסטית פחות- אבל בתכל'ס, לא להיות בתוך הממשלה, עם כוח ושרים בוועדת שרים לענייני חקיקה, עם יו"ר כספים וכו', שיכולים להשפיע באמת...)

אני רואה שאתה מבין גדול בפוליטיקה, אז בוא ספר לי - איך מגיע כסף לצרכים שונים? דרך זה שכמה חכי"ם מהאופוזיציה צועקים וצועקים אבל בתכל'ס אין להם שום דרך להעביר חוק רציני אם הממשלה לא תרצה את זה? דרך זה שהחרדים יהיו בממשלה ולא אתה, ושוב רוב הכסף יילך אליהם? דרך זה שלא משנה כמה הצהרות הם מפזרים, בפועל מי שעושה את המעשים הוא מי שיושב שם למעלה בתוך הממשלה ולא הם??? דרך מה???

גם פייגלין, עם כל ההערכה האישית לאיש הזה - הוא בעיקר בתור "אות מחאה", ולא כדי להזיז דברים באמת... כלומר, עם כל הכבוד לא, ועם הצעדים המחאתיים שהוא עושה, זה לא נקרא לעשות רצון הבוחר באמת - אולי זה לצעוד אך ורק עם האמת שלך בלי להסתכל ימינה ושמאלה, אבל מה לעשות שהמציאות בארץ ובפוליטיקה היא לא בדיוק דרך התורה, היא לא מה שאתה חולם שתהיה, והיא מורכבת ומסובכת יותר? אנחנו באנו כדי לשנות באמת, ובשביל זה צריך כוח. ובשביל כוח, צריך הרבה חברי כנסת.

פייגלין הוא זאב בודד, שלא יכול לשנות הרבה. אז הוא לא עושה את רצון בוחריו, כי הבוחרים רוצים שהוא יוכל להזיז דברים בכנסת ובממשלה, ובשביל זה הוא צריך ליצור קשרי אמון, ליצור קואליציות סביב נושאים מוסכמים יותר ופחות - ובנתיים, לצערי, הוא הרבה פעמים נסחף לצעדים שנועדו בעיקר להביע את מחאתו נגד פעילות כזו או אחרת, ולא לצעדים שיכולים להוביל ברצינות לפעילות שהוא רוצה, בדרך הפוליטית...

ושוב - הכל בהנחה שכמה שתרצו, בן ארי ומרזל לא היו מצליחים לקבל יותר מידי מנדטים. פשוט, כמו כל קבוצת קיצון, הם לא יכולים באמת להכיל מגוון גדול של אנשים, ולכן באופן טבעי הם יהיו קבוצה קטנה יחסית... בדיוק כמו מרץ, לעומת מפלגת העבודה למשל...גם מרץ, מצטיירת כקיצונית לשמאל בהרבה ממפלגת העבודה, ותוצאות הבחירות בהתאם...

בקיצור, להפסיק לדבר מהרגש ולהתחיל לעבוד עם השכל הקר, המתמטי וההגיוני - יהיה מעשה חכם מצד כל המתלהמים למיניהם...

פילוג?!פייגליניזית

את מתלוננת על פילוג, ובמקביל תומכת בבית היהודי, שבמודע או שלא במודע- הופכים למפגה מפולגת משאר הכנסת, סקטוריאלית, ולא קשורה בעליל לממשלה? (ועצם זה שהיא בקואליציה- לא משנה..)

אם כבר ללכת על מפלגה מחוץ לשלטון- צריך ללכת עד הסוף על העקורנות, וכן- עוצמה לישראל הייתה רלוונטית מאוד.

ואם רוצים להתפשר, אז ש"יתפשרו" עד הסוף, יכנסו למפלגת השלטון וישפיעו ממנה...להצביע ליכוד.

ועוד דבר. לאמר שהליכוד גרם לכל הפינויים, זה כזה אבסורד. הבית היהודי בדיוק באותה מידה גם גרם לכך- בכך שלא היו לא שום סמכויות למנוע אותם...

פייגליניזית:ותן טל

דבר ראשון, צר לי לבשר לך אבל כל הקואליציה הזאת היא קואליציה שלמעשה מפורקת בתוך עצמה ושורדת בניסי ניסים אלא אם כן יתרחש שינוי כלשהו... הרי לבני לא באמת יכולה לשבת עם דנון ופייגלין ואורית סטרוק באותה ממשלה. וגם יאיר לפיד וביבי זה אסון, ובקיצור - זה נס שהקואליציה לא מתפרקת כל יום. אי אפשר להאשים בזה את בנט או הבית היהודי. זה פחות או יותר אשמת נתניהו שלא הלך מראש לקואליציה נוחה ובטוחה של בנט+החרדים+אולי קדימה כקישוט, ועם לפיד בצד,חלש...

אבל זה לא הלך כי כזכור ביבי העדיף ראשית לזרוק את הבית היהודי לצד ולכן האפשרות היחידה הריאלית שלנו הייתה ליצור ברית שבתחילה נראתה בלתי אפשרית אבל בסוף התבררה כנכונה, עם לפיד. כן,זה היה מוכרח, והצלחנו בסוף, אנחנו בפנים, ועכשיו המטרה היא לגרום לקואליציה לא להתפרק בתוך עצמה.

אבל להצביע לליכוד? ממש לא. הוא לא דואג לאינטרסים שלי, ובעיקר - לא פועל מתוך תורה ומצוות. עם כל הכבוד לנציגים הדתיים בליכוד - אם ביבי חלילה ירצה לעשות גירוש, הם לא אלו שיעצרו אותו, בדיוק כמו שקרה עם שרון בזמן הגירוש...

צריך לחזק מפלגה מחוץ למפלגת השלטון על מנת שתהווה אלטרנטיבה... (ופייגלין, אם תסלחי לי, אומנם טוב בלשמור על הדעות שלו בתוךך הכנסת, וגם מתנסח ממש ממש יפה וברהיטות, אבל אין לו באופן אישי את הכוח שי לבית היהודי...)..

ודבר אחרון - כן, הליכוד גרם לפינויים ולא צריך להחליק את זה...אם הבית היהודי היה חזק אז, בתור המפד"ל, יכול להיות שהיינו יכולים למנוע פינויים דוגמת גוש קטיף/ימית...

אמרתי. מפלגה מגזריתפייגליניזית

סקטוריאלית. זהו. טוב שאת מודה בזה. להסתגר בדלת אמות, בדיוק כמו "החרדים", חס וחלילה לא להתחבר ל'עמך'.

דבר ראשון - אני בןותן טל

(נוגע ל"שאת מודה בזה..." אולי זה היה רק טעות, ובכל מקרה...). 

דבר שני, ממש לא להסתגר בדלת אמות. להשפיע מבפנים, החוצה, זה הדרך וזה מה שאנחנו עושים.

פייגלין מנסה הפוך, להשפיע מבחוץ, כשהוא בודד במערכה, וזה גם הרבה יותר קשה, וגם הרבה פחות ישים.

ברור שאני רוצה מפלגה דתית, כי רק ככה אנחנו נוכל להעביר באמת את העקרונות שלנו, את הרצונות והשאיפות לתיקון עולם במלכות שדי.

זה שונה לגמרי מהחרדים. הם עושים לעצמם רק כדי לשרוד, בעיקר, אנחנו לעומת זאת עם הפנים א-ל עם ישראל, אבל מתוכנו... לא עם הפנים אל עם ישראל מתוכם, כי אחרת לא נוכל להשפיע. 

להשפיע זה רק כשאתה בעצמך מוצק במקומך, אז אתה יכול להשפיע. בתור "זאבים בודדים" בתוך מפלגה חילונית כולה, זה קשה הרבה יותר עד בלתי אפשרי כמעט.

ובכל זאת אני שמח שיש כמה חברי כנסת דתיים בכל המפלגות, זה מסייע סצורה מסויימת לאינטרס הדתי לאומי של תיקון עולם במלכות שדי. מצד שני, אסור לוותר על המפלגה שלנו. אחרת גם אלה שבמפלגות החילוניות, לא יהיה להם כוח... תתפלאי. עצם זה שיש מפלגה דתית חזקה, בעצמו נותן כוח לנציגים הדתיים בשאר המפלגות...

שבת שלום!!!

חחחפייגליניזית

אי אי אי |נאנח|. אני חושת שכבר פעם אמרת לי את זה...

תגיד מה שבא לך.

בירברת שטויות

היצגת דעה בתור עובדה ועוד ועוד...סתרת עצמך ועוד צרות אחרות...

עזוב, מחלוקת לא רלוונטית.

שב"ש

מעניין מאוד...ותן טל

לא ראיתי בשום מקום שבירברתי שטויות, ואת לא בדיוק מפרטת מהן, אולי כי קל לך לצאת באמירה פופוליסטית בלי לעמוד מאחוריה. גם לא ראיתי שהצגתי דעה בתור עובדה, ואולי לא הבנת אותי נכון - אבל שוב לא עמדת מאחורי מה שאת אומרת ור זרקת אמירה פופוליסטית בלי להסביר אותה.

וכנ"ל לגבי לסתור את עצמי - בשום מקום לא ראיתי שסתרתי את עצמי,, אולי רק את לא הבנת אותי, אבל שוב חוזר על עצמו הקטע הזה שזרקת אמירה פופוליסטית בלי לעמוד מאחוריה ולהסביר אותה. 

אני אשמח להתמודד עם טענותייך אם רק תתני לי סיכוי, ככה אי אפשר...

אז מי שיקרא רק את ההודעה שלך ויבחר להאמין לה נטו, למעשה יאמין לאמירה פופוליסטית שאין מאחוריה דבר, בלי יכולת להשיב עליה...

חבל שאנשים נוהגים ככה...

אגב, ככה נוהג גם הרבה מהשמאל הסהרורי היום בישראל...משתמש באותם רוטינות, אותם משפטים כבר שנים, זורק אמירות פופוליסטיות בלי צורך לנמק ולהסביר ולעמוד מאחוריהן - בשביל מה, הרי התקשורת שלו ממילא...

לא אמרתי חלילה שאת שמאל, אני יוד שאת לא כנראה, כמשתמע מכינוייך, אבל כאמור, את משתמשת כעת באותה דרך שהם משתמשים...

אני נוהג בדרך כלל לעמוד מאחוריי דבריי ולהסביר אותם, אשמח אם תעשי זאת גם את, ומקסימום במסר אישי אם את לא רוצה יותר להרחיב כאן...

אם את לא רוצה ופוטרת אותי בזה ש"זה מחלוקת לא רלוונטית" ולכן לא תסכימי להמשיך לדון בזה, אז למה בעצם כתבת את ההודעה הזאת בעצמה? הרי המחלוקת לא רלוונטית, לשם מה להגיד את המילה האחרונה?

או שזה ממש היה חשוב לך בכל זאת לזרוק מילה אחרונה, לא לנמק אותה וללהגיד שאין טעם להמשיך, בלי לתת לי אפשרות כלשהי לנסות אולי לסתור את טענותיך, זה עצוב, כי זה מראה משהו על יכולת הוויכוח והכנות שלך...

חבל להתנהג ככה...זה לא הגון כל כך...לא היית רוצה שיתייחסו אלייך ככה...

פופוליזם?פייגליניזית

כן.ותן טל

ומצטער אם זה קצת מעליב...

אי אפשר להסתתר מאחורי אמירה קצרה וחסרת משמעות אמיתית שלא באמת מנקמת את מה שהיא אומרת...

אחרת, זה בעצם סתם להעליב ולפגוע באמירות של מישהו לחינם. יש לך טענה על מה שאמרתי, תגידי הגיוני - אל תזרקי משפט סתום ותברחי...

מצטער שזה נשמע קצת חריף שבוע טוב.

מה שכתבתי לך- זה גם על זה.פייגליניזיתאחרונה

ששש אל תפגע ב"קודשי ישראל" אסור לומר שום דבר-משה ר-

על הבית היהודי ועל בנט בפרט, הם קודש קדשים כל הנוגע בהם יקדש, איך עלה בדעתך להטיל דופי במפלגת הקודש? גוועלד..

אין להם את האומץ וגם לא יהיה להם את האומץ לומר טעינו בבחירה הזאת, למרות שכבר שמעתי כמה ראשי ישיבות שהתחרטו שהצביעו לו, אבל הם לא יתנו לעובדות לבלבל אותם, הבית היהודי אחד ושמו אחד.

נחמד שאתה אומר את זה - תתמודד בענייניות עם העובדותותן טל

ותציע הצעה אחרת, ריאלית, שתעזור יותר לציבור שלנו...

ואני מדגיש - ריאלית פוליטית וחברתית...

בבקשה...

מעולם לא אמרנו שבנט הוא קדוש, מה שכן אמרנו - שמפלגה דתית לאומית מאוחדת, וגדולה פוליטית - יכולה להביא להרבה יותר כוח מאשר מפלגות קטנות ומפוצלות.

לא מסכים? בבקשה, שטוח את טענותיך המלומדות נגד... רק לתקוף, ללגלג, בלי להציג משנה מסודרת מהצד השני שגם יכולה להגיע לכדי מעשה, זה לא יעזור כלום...

תבין, אפילו שתי מפלגות של 7 מנדטים כל אחת (נניח שזה היה המצב עם עוצמה לישראל ועם הבית היהודי) - לא שוות למפלגה בת 12 מנדטים, למרות שמספרית יש לה פחות מנדטים...

אז לפני שאתה מתלהם, ומלגלג על נבחרי ציבור שעובדים בין השאר גם בשבילך - תראה רצינות ותגיד טענות אמיתיות ולא סתם אמירות פופוליסטיות...

תודה ושבת שלום.

א. הם לא עובדים בשבילי והם לא מייצגים אותי, סבבה?-משה ר-

ב. נכון לעכשיו הבית היהודי, היו שותפים לכל ההחלטות הבזויות של הממשלה, כנגד עולם התורה, הביאו לפילוג עם החרדים חברו לאדם ששונא את התורה ואת ההתיישבות יש הקפאה בנייה בירושלים כבר המון זמן ומגזרתו של שר השיכון, שהוא כאמור מהבית היהודי, יש קול דממה דקה, נתניהו ממשיך לקדם הקפאה בירושלים, לא שמענו עד עכשיו שום קול שיוצא נגד, איפה כל ההבטחות של המפלגה הזאת ערב הבחירות שיבנו ויעשו ויקימו? למה לא שומעים אותם.

רוצים לקצץ בתקציבי ההסדר, דבר שעלול למוטט את הישיבות, מי נותן לזה יד? 

אפשר להמשיך ולהביא עוד ועוד דוגמאות.

ואתה יכול לדבר על בן ארי עד מחר בינתיים הוא אם כלום הנמדטים שהיו לו בכנסת הקודמת היחיד שדאג לתושבי דרום תל אביב ובזכותו העלו את הנושא לסדר היום, כנ"ל לגבי הבנייה הבלתי חוקית בנגב ובגליל, וסיוע למאחזים שונים ביוש ועוד ועוד פעילות שלו, הבעייה שלא נתנו לו צ'אנס ורק ידעו לצעוק כל הזמן אין לו מנדטים..

מצטער, אתה מדבר מהרגש, לא מהשכל...ותן טל

ודבר ראשון - עדיין לא הבאת לי באמת טענה עניינית אחת לזכותה של עוצמה לישראל...

מצטער, יש "להעלות נושא לסדר היום", ויש "לקבל כסף" - וזה שני דברים שונים לחלוטין. הראשון, כרוך בהרבה פרובוקציות לפעמים... גם השמאלנים יודעים כל הזמן להעלות את זה שהמתנחלים רעים וכו' לכותרות - זה אומר שבגלל זה הם יקבלו יותר כסף לתל אביב? זה לא קשור - פרובוקציות לא שווה כסף, תפנים...

ודבר שני, אם מדברים כבר על המסתננים וכו' - מצטער, אבל אתה מסלף את האמת - מי שדחף באופן ממשלתי את הרחקת המסתננים מהארץ, היה דווקא אלי ישי, כשעמד בראש מפלגה חזקה ומשפיעה בכנסת הקודמת... כלומר, אולי בן ארי באמת עשה את הרעש הגדול, אבל בפועל מי שהצליח לגרום לכך שיבנו את הגדר ושלא יסתננו כבר מסתננים לארץ (תבדקו את זה, בחודשים האחרונים אחוז המסתננים לארץ הוא אפסי) ולאט לאט להביא לסילוקם, היה דווקא שר הפנים החרדי של מדינת ישראל, אלי ישי... לא בן ארי, שעם כל הכבוד לא, לבד לא היה יכול להעביר כלום מהאופוזיציה...

בשביל כסף, צריך כוח פוליטי.

וכאן אנחנו מגיעים לעניין שאמרתי קודם - אפשרות ריאלית פוליטית וחברתית. מצטער, כמה שתצעק ותצעק ותדבר מהרגש, אין לך 10 מנדטים שתומכים בבן ארי, גם אם תהפוך עולמות. גם אם כל החר"דלים היו מצביעים לבן ארי. אתה פשוט מדבר מרגש בלי לתת לשכל הריאלי והקר לעשות את שלו... בן ארי בפני עצמו הוא צד קיצון בלבד, שפשוט לא מסוגל להכיל את המרחב של הציונות הדתית - ואגב, המפלגה בעצמה אמרה שתפקידה יהיה לא להיכנס לממשלה אלא לצעוק מבחוץ...את זה הם אמרו... וככה, אי אפשר לעצור קיצוצים בעולם הישיבות...מצטער...

אם, אולי, היה אפשרי שבן ארי ואלדד כן יכנסו לבית היהודי, אני לא יודע אם זה היה מוסיף או מוריד קולות לבית, אני מקווה שמוסיף, אבל אז המצב היה אחרת, ועל מצב כזה קשה לדבר כי הוא שונה בתכלית מהיום ואנחנו לא נביאים ולא בני נביאים.

אבל בעיקר מה שחשוב לי להגיד לך, הוא שאתה רק מחזק את טענותיי - בן ארי התמקד כמעט אך ורק בקטע של ארץ ישראל, חיזוק התיישבות וכו'. איפה במחילה מכבודך ראינו שהוא דאג באופן מיוחד לעולם הישיבות? אשמח אם תפנה אותי לקישורים להצעות חוק שלו בקשר לעולם התורה, אוא אפילו רק לקריאות פופוליסטיות שלו למען עולם התורה הדתי לאומי...

עכשיו, בנוגע לבית היהודי, קל מאוד לסלף הרבה דברים ולהציג דברים שקריים ומגמתיים על מנת להצדיק את עמדתך או לפחות להגחיך את העמדה השנייה, כי זה עדיין לא מצדיק את עמדתך - אבל כל כך הרבה סילופים וחד צדדיות יש במה שכתבת על הבית היהודי שזה אפילו לא שווה שיענו על זה, רק אומר בקצרה - את כל הטוב שהם עושים, ויש הרבה, לא הראית, את זה שמגוון רבנים בציבור שלנו, מכל שכבות הציבור הדתי לאומי, מכל הגוונים, מהחרד"לים ביותר ועד הליברלים, עדיין סומכים עליהם וסומכים ידם על המפלגה (כן, גם הרב דרוקמן, למרות שהבית היהודי היו יכולים לעשות קצת יותר למען הרב אריאל, עדיין הרב דרוקמן מאמין בבית היהודי. וכמוהו גדולי וטובי רבני הציונות הדתית...). גם אם רק נעשה "מלחמת רבנים", וכל אחד ישלוף את הרבנים שתומכים במפלגה שהוא מצדד בה, הבית היהודי מול עוצמה לישראל - לא קשה לנחש מה נגלה...

אז כן, יש כמה רבנים מסויימים שמזדהים בצורה מסויימת עם עוצמה לישראל, אבל גם הם יודעים שזה רק בשביל להציב סמן ימני ביותר בכנסת, ולא באמת כדי להשפיע מתוך הממשלה (כי להשפיע באמת, בין השאר גם בענייני כספים, צריך להיות ב-ת-ו-ך הממשלה, ולא מחוצה לה...).

כל טוב ושבת שלום.

נ.ב: כשיהיו לך טענות רציניות יותר ומבוססות מבחינה פוליטית, ריאלית, וחברתית מעשית  - אשמח שתציג אותם כאן או אפילו אצלי באישי. אני לא נלחם נגדך או נגד בן ארי באופן אישי, אבל אני בהחלט אומר שכדי להזיז דברים בצורה רצינית, הדרך של הבית היהודי פשוט יותר טובה מאשר של עוצמה לישראל...)

אה, ודבר נוסף -תרצה או לא תרצה, הם כן עובדים למענךותן טל

הם אלו שידאגו לצרכי הציבור הדתי לאומי, גם אם אתה ממש לא רוצה בכך, וגם אתה תיאלץ ככה או ככה להינות ממה שהם עושים בכנסת. אולי לייצג אותך הם לא מייצגים, כי אתה בוחר מי ייצג אותך, אבל לעבוד בשבילך, הם עובדים ועוד איך, כל עוד אתה בוחר לחסות תחת צילו של הינוך הדתי לאומי (בניך ילמדו במסגרת דתית או חרדית? או שמא חילונית?) וכל עוד אתה בוחר לגור ביישובים או בגרעינים תורניים שרק הבית היהודי תוכל לדאוג להם כעת... בקיצור, כמה שזה קשה לך לשמוע את זה - הם בהחלט עושים למענך, אפילו שאתה לא רוצה את זה.

ואם אתה ממש לא רוצה להרוויח מהם כלום, בבקשה, יש כמה אופציות: א. לעבור לגור בארצות הברית/כל מדינה אחרת בעולם.

ב. להפוך להיות חילוני ולהתרחק מכל מה שמזכיר יהדות (וגם אז יש חשש שפתאום שר השיכון אריאל יחליט לעזור להוזיל את המחירים באיזור מגוריך ובכ לעזור לך באופן אישי לקנות בית ולהקים בו חיים חילוניים נוחים).

ג. להתאסלם, לעבור לגור בפזורה הבדואית בנגב או בכפרים ערביים בשומרון, גם דרך.

סלח לי שאני ציני, זה פשוט מתבקש - אל תיקח את זה אישית, כן?

כמה טוב שהצבעתי לפיראטים.אריק מהדרום
אריק, הציניות שלך משובבת נפש כתמידותן טל

טוב שיש אנשים כמוך בעולם...צוחק

אני רק מקווה שאתה תמיד יודע איפה נכון לשים את הציניות ואיפה לא...כי יש מקומות שבהם זה בכלל לא מתאים ויכול לפגוע אישית באנשים... (אבל נראה לי שאתה יודע...אני צודק?חושף שיניים).

ולטובתך - אני באמת מקווה של-א הצבעת הפיראטיםצוחקאחת המפלגות ההזויות ששמעתי עליהן... (כן, אפילו יותר משל זה שטען שהוא המשיח...צוחק)

למה עושה רושם שכל תשובה אתה שולל מיסודה?...כתר הרימון

(סתם שורשר לזה.)

לא בדיוק שולל מיסודה. תשובה:ותן טל

מסתבר שיש לי עמדה מגובשת, מנומקת, ושנטועה עמוק עמוק במציאות, וכל שאר העמדות שהוצגו פה היו חסרות בסיס חזק במציאות ועל כן היה קל לי להפריך אותן... בבקשה, תנולי טיעוניתם חזקים שמחוברים למציאות ולא מרחפים באוויר בשמא ואולי והלווואי, ואשמח לדון בהם ברצינות... בנתיים א אחד לא נתן לי אתגר קשה שאני מוכן להודות שהוא לא שגוי מבחינה מציאותית...

אז כן, בנתיים את העמדות שיש פה, אני שולל מהסיבה שהם לא רציניות, לא מוברות למציאות וחסרות נימוקים שאפשר להשתכנע בהם מבחינה שכלית קרה ומבחינה מתמטית (כן, בענייני פוליטיקה אני פועל בעיקר מתוך שכל קר, ומתמטיקה, כי אם נערב יותר מידי רגש, אז זה יהיה חורבננו... את הרגש יש לשמור בפנים, לעשות את הצעדים הנכונים מבחינת השכל, וככה גם נוכל לבטא את הרגש בצורה הכי טובה שיש, כאשר השכל הוא זה ששולט ומנחה אותו על פי המציאות...).

כל טוב ושבת שלום

(חשוב להדגיש, אין לי מריבה עם האנשים, אלא ני אך ורק חולק על דעתם...זה יכול להיות אפילו אחי הקרוב אליי שאני הכי אוהב...).

אבל למה לא להסביר בלי להגיד "אתה לא רציני" וכדו'?כתר הרימון
כי לעיתים זה באמת לא רציני...ותן טל

ואני לא מנסה חלילה לפגוע באף אחד...

אגב, בנתיים עין הקורא מציב לי אתגר יותר חזק, רק תראי...ובכל זאת אני מנהל דיון מעניין ומפרה איתו, וכנה...

נהדר, תהנו‎כתר הרימון
סתם הערתי שזה לא נחמד לקבל תגובות כאלו...
אז באמת סליחה אם מישהו נפגע...ותן טל

אלוקים עדי שבאמת אין לי רצון לפגוע באף אחד וסליחה אם מישהו נפגע באופן אישי בכהו זה מדברי...

יש תשובה הגיוניתאריק מהדרום
למה השרשור הזה עדיין לא נעול?
למה, אתה לא אוהב אותו?עין הקורא

עבור לשרשור הבא.

כן, ישותן טל

כי אני כזה חמוד שהמנהלים לא רוצים לנעול הודעות שליחושף שיניים (הייתי חייב)

וברצינות עכשיו - לא חייבים לנעול שרשור אם הוא מעביר בצורה עניינית, ולא מעליב, דעות שונות...לצורך זה קם הפורום, שאנשים יוכלו להביע עמדתם... אם זה היה מגיע לרמת העלבות פומביות, גידופיםוחירופים, אז הייתי מסכים איתך... בנתיים איני חושב שהשרשור ברמה נוראה כזאת. אני, לפחות, משתדל לשטוח בצורה עניינית את דבריי, ומקווה לקבל גם תגובות ענייניות, גם אם איני מסכים איתם, ובלבד שלא סתם יטיחו דברים בלי לנמק ולהראות דרך אחרת הגיונית...

בשביל שרשורי פוליטיקה זבליים יש את או"ח ואר"מאריק מהדרום

פה זה פורום צמ"ע.

מעתה כל שרשור שלא קשור לצמ"ע יש לנעולרק תפילה..
אולי כדאי לבצע מיון של שרשורי טכנולוגיה אוכל מוזיקה זוגיות כלום וכו לפורומים המתאימים

כאן נשאיר רק שרשורים נעולים
אל תשחק אותהאריק מהדרום

אתה רואה כמוני כמה רעל זה מכניס לפה, אתה יודע כמוני גם שיכלתי להיות הרבה יותר ציני.

מעתה והלאהעין הקורא

יימחקו פה שרשורי תהילים כי הם שייכים לפורום תפילה

שרשורי שירים כי הם שייכים לפורום צלילים ומוזיקה

שרשורי משחק כי הם לנסיו"פ

אה, וכמובן כל מה שקשור לחתונה אין צורך להזכיר.

נישאר פה עם שרשורי מי ער ואיזה דיכאון היום...

אכן פורום חי ומרתק.

עריכה: לא התכוונתי לרדת אישית על אף אחד, סורי

אחינו צמ"ע הוקם כפורום חברתי, שבו אפשר-משה ר-

לדון על כל נושא פרט לנישואים וזוגיות שהוסכם שלא יעלה פה, אין חובה להשתתף בכל שרשור כמו שלא פעם ולא פעמיים היו פה שרשורי סטודנטים וחפירות על לימודים שלא עניינו אותי במיוחד, פשוט המשכתי הלאה לשרשור אחר, ולא נתתי לזה להפריע לי יותר מדי, למרות שגם אז יכלתי להגיד, יש פורום סטודנטים/לימודים וכ"ו.. הבנת?

^^^^^שדרותי, לשם שינוי אני מסכים איתךותן טל

(אתה רואה, אפילו ממלכתי ולא ממלכתי יכולים להסכים לפעמים!!!חושף שיניים).

שבת שלום אחים אהובים שלי!!!ואני לא אומר את זה מהפה ולחוץ, אני באמת חושב ומאמין בזה!!!

אין לי בעיה עם שרשורי פוליטיקהאריק מהדרום
כל עוד הם לא זבליים.
יש?
מה הופך שירשור פוליטקה לזבלי?הרועה
מה זבלי בשרשור הזה?עין הקורא

ומהו המדד לקביעה הזאת בעצם?

איך יודעים?

אתה רומז שמצביעי הבית היהודי הם זבליים?רק תפילה..
לא יפה!

סתם נו חלאס עם הכבדות
כלנחלת

כך אוהבת לכתוב על ספרים

האם יש כאן ניקים

עם אותם תחביבים?

וזה בלי קשר - האם כדאי לעבור לספק HOT?????????

חברת HOT ידועה בתעריפים מושכים ואטרקטיבייםפ.א.

תעריפים הבאים לחפות על מיתוג מאוד גרוע ומעמד בעייתי מאוד בשוק התקשורת, מבחינת שירות הלקוחות שלה ותמיכה טכנית בתקלות.  

תשובת Gemini:

המוניטין השלילי של חברת הוט (HOT) בשוק הישראלי אינו מקרי, והוא תוצאה של הצטברות תלונות וביקורת ציבורית לאורך עשרות שנים. למרות ניסיונות של החברה להשתפר בשנים האחרונות, היא עדיין נתפסת על ידי רבים כ"סדין אדום" בתחום השירות.

להלן הגורמים המרכזיים שהובילו למעמד הזה:

1. שירות לקוחות ומערך הטלפוניה

במשך שנים, הוט הייתה מזוהה עם זמני המתנה ארוכים במיוחד (לעתים מעל שעה) במוקדי השירות והתמיכה. למרות שמשרד התקשורת החיל תקנות מחמירות (כמו "חוק ה-3 דקות"), הזיכרון הציבורי של חוסר האונים מול המענה האוטומטי נותר צרוב. בנוסף, לקוחות רבים התלוננו על יחס לא מקצועי או חוסר יכולת של נציגים לפתור תקלות מורכבות.

2. קשיים בתהליך ההתנתקות

אחד המקורות המרכזיים ל"שנאה" כלפי החברה הוא הקושי להתנתק משירותיה. בעבר נפוצו סיפורים רבים על לקוחות שביקשו להתנתק אך נתקלו בנציגי "שימור לקוחות" אגרסיביים, או שגילו כי החברה ממשיכה לחייב אותם חודשים לאחר שהודיעו על סיום ההתקשרות. התופעה הזו הובילה להקמת אתרים כמו "Hot Sucks" (בעבר) ולתביעות ייצוגיות רבות.

3. "שיטת מצליח" וחיובים עודפים

החברה נקנסה לא פעם על ידי הרגולטור בשל חיובי יתר או העלאות מחיר חד-צדדיות ללא הודעה מספקת. לקוחות חשו שהם צריכים "לשמור על המשמר" ולבדוק את החשבונית מדי חודש כדי לוודא שלא נוספו לה שירותים שלא ביקשו או שהמחיר לא קפץ פתאום.

4. תקלות טכניות ותשתית

בעוד שתשתית הכבלים של הוט נחשבה בעבר למתקדמת, היא סבלה (ועדיין סובלת באזורים מסוימים) מתקלות שדורשות ביקור טכנאי. הדימוי של "הטכנאי שלא הגיע" או "חלון זמן של 4 שעות" הפך למזוהה מאוד עם החברה, מה שהוסיף לתסכול הצרכני.

5. שיווק אגרסיבי

הוט ידועה במאמצי שיווק ומכירה אינטנסיביים מאוד. לקוחות שעזבו את החברה או כאלו שרק התעניינו בשירות מדווחים לעיתים קרובות על טלפונים חוזרים ונשנים ממוקדי המכירות, גם לאחר שביקשו להפסיק זאת.

נתונים מהתקופה האחרונה (2024-2025):

* דו"ח משרד התקשורת: גם בנתונים העדכניים, חברות מקבוצת הוט (כולל הוט מובייל) מככבות לעיתים קרובות בראש רשימת התלונות המוצדקות של הציבור.

* קנסות: רק לאחרונה הוט מובייל נקנסה במאות אלפי שקלים בשל חיובי יתר, מה שמעיד על כך שחלק מהבעיות המבניות טרם נפתרו לחלוטין.

לסיכום: השילוב בין שירות בעייתי בעבר לבין קשיים בירוקרטיים בהווה יצר "מותג" שנתפס כדורסני ולא קשוב לצרכן. עם זאת, חשוב לציין שהחברה משקיעה בשנים האחרונות משאבים רבים במעבר לערוצי שירות דיגיטליים (וואטסאפ, צ'אט) כדי לנסות ולשנות את התדמית הזו.

תודה רבהנחלת

זה לשון הרע לתועלת, נכון?

דווקא המוקדנית שפנתה אלי היתה נחמדה. אמרתי לה שאני אחשוב על זה ואענה לה והיא לא פנתה יותר (עדיין. עבר די זמן)

אמנם רימון השתפרו מבחינת זמני ההמתנה, אבל עדיין קורה לא  פעם שאני מספר 35 או משהו כזה, וקרה שהספקתי לחלום כמה חלומות

מאוד נחמדים תוך כדי ההמתנה וממש התעוררתי בחלחלה כשהם ענו....   צריך כנראה להתקשר מוקדם בבוקר.

אבל הם בסדר. תמיד אדיבים תמיד סבלניים  והאמן לי שעם חוסר הכשרון הטכני שלי - הם מלאכים!

הבעיה היא שלמרות החסימה הגבוהה, לפעמים נפתחים דברים בעייתים ולעומת זאת, נחסמים דברים לגמרי כשרים, כמו למשל: כיצד להחמיץ מלפפונים מלוחים.

כך שמעדיפה חסימה הרמטית יותר. נטפרי למשל. רק חוששת שאם ארצה להקשיב למוסיקה אחרת, הם יוקיעו אותי בשער העיר....

אני קצת מרחמת על הוט ומקווה שבכל זאת יצליחו.  

תודה לך.

אז תכתבי ותשתפי אותנוחיה.מושקא

גם אני מתעניינת בתחביבים של אנשים, כי משעמם ליי בחיים 😩 (לא כל היום אבל לפעמים באלי למלאות את היום שלי במשהו והכל מבאסס).

ועל הוט שאלת כמה פעמים, לא קראתי את כל התגובה שכתבו לך אבל ידוע שמלאא אנשים מתלוננים עליהם וזה משו שצריך לדעת לפני כדי להתחשב בו.

תודה!נחלת
מהנחלת

עם חוגי אמנות למשל: ציור, קרמיקה, שזירת פרחים וכו' וכו'.

או טיול פעם לחודש, או לנסוע לעיר חדשה שאף פעם לא היית בה,

או להתנדב במשהו שמעניין אותך ואת יודעת לעשות זאת טוב וללמד אחרים?

(עד כמה שזה נשמע משעמם ומעצבן, שמתי לה שללמד או לעשות משהו

חינם לזולת, נותן סיפוק; מרגישים שעושים משהו משמעותי בחיים..

או לקרוא, או לרקום לך תמונה, או לסרוג לך משהו נחמד, בשתי מסרגות

או אחת - באינטרנט אפשר ללמוד הכל - יש המון דברים...

לא שאני טובה בזה, אבל חייבים למצוא משהו שמעניין, שמעסיק

שמעשיר את החיים...

אני אומרת לפעמים לבת שלי: אסור להגיד : משעמם. אסור שיהיה משעמם בחיים. הזמניים והיקרים האלה. אסור!

(גם לעצמי אני אומרת את זה. נכון שהכי קל זה ללכת לבית קפה עם חברה, לאכול עוגה, להזמין גלידה, לראות

סרט...זה נחמד אחת ל.....אבל באמת, זה לא שנותן באמת שמחה)

לחיות כל יום בפני עצמו ולהשתדל למלא אותו בטוב, בעניין, בשמחה, בחסד כל שהוא..

לא שאני טובה בזה. לצערי. אבל יודעת שזה כך.

יש ס פר "אל דאגה" ויש לו עצה טובה שהוא קורא לה: רק היום. ומביא רשימה של דברים. מאוד יפה.

התחביבים שלי הם קריאת ספרים (אבל אין הרבה ספרים איכותיים), לאכול (אללי!), בעלי חיים, טיולים בטבע (שאני כמעט אף פעם לא עושה)

וללמוד איזו שפה. סתם כך. זה נחמד.

אבל באמת אני חושבת שצריך וכדאי לעשות מעשה חסד אחד ליום, קטן ככל שיהיה.

טוב. זו לא הטפת מוסר. זו הצעה. והיות ואני כבר סבתא (ראי הבורות שלי במחשבים...) אז אני פשוט משתפת אותך במה שאני חושבת שכדאי. בראש ובראשוה - לי. לאדם שאני.

ואז - גם לך.

אגב, אפשר ללכת לגן חיות אחת ל....הפינגווינים מקסימים ושמעתי שיש להם פנדה אדומה!

למדור של הזוחלים את לא חייבת להיכנס. אלא אם את אוהבת..

הא, יש את האתר "התבוננות פנימית" - מכירה? אם את חבדניקית אז בטח כן. ואם את לא מכירה. כדאי מאוד. נפלא. זה של ד"ר יחיאל הררי, שכתב את "סודו של

הרבי" והוא מדבר שם על כל הדברים שבעולם: שמעסיקים אותנו, שמדאיגים  אותנו, שמעציבים אותנו....הכל. הוא חבדניק חבדניק!

שבוע טוב!!

יפה מאודשלג דאשתקד

בהצלחה בהגשמת התחביבים.

לכבי הוט, אם כוונתך לפלאפון של הוט-מובייל, טל תתקרבי. התעריף אולי נמוך אבל פעם עברתי אליהם והייתה קליטה על פנים (או ליתר דיוק: לרוב לא הייתה קליטה), ומאז ועד היום (כ6 שנים) לא הצלחתי לנתק את הקו הזה...

באינטרנט הביתי נדמה לי שהם בסדר. יש לי וכשקראתי הגיעו מהר ותיקנו והיה בסדר. יש לפעמים בעיות אבל יכול להיות שזה לא דונה מחברות אחרות.

זה תלוי אזוררקאני

לי יש קליטה מעולה בהוט

אבל השרות לקוחות שלהם מזעזע

רודפים אחריך ולא משחררים וחופריםםםםם

וברגע שאתה עובר אליהם אין מענה ואין תקשורת

אני חושב שגם אצלינו זה בסדר כיוםשלג דאשתקד
יותר מדבר על הקטע שאי אפשר להשתחרר מהם...
להוט ולפרטנר אנטנות משותפותזמירות
אין בעיות קליטה באופן כללי. אולי היה לך נקודתי בבית שלך. בכל זאת מדובר בכ-1/3 ממנויי הסלולר בישראל. 
יש לי מחשב. לא פלאפון חכם. תודה רבה!נחלת
ישכויח!נחלת
זהו. התכוונתי לאינטרנט במחשב נייד.נחלת

בני הבית אומרים שלא כדאי וגם רוב התגובות כאן לא המליצו בחום...

תודה!

איזה ספריםצדיק יסוד עלום
האם זו תגובה לשאלה שלי?נחלת
מה כבר ביקשתי? כרית לישון עליה?נקדימון
מה זה מיליארד סוגים ואפשרויות בשביל סך הכל כרית לישון עליה בלילה? איזה מילוי, איזה חומר, איזה ריח, עם/בלי קימור, נושם או נחנק, מרופד או כאילו מרופד, לשינה ישר/על הצד/על הצדדים/על הירח.

הלכתי לאיבוד, ורק רציתי כרית

כדאי לחפש מה שיעשה לאדם טוב לטווח הארוךצדיק יסוד עלום

ולכן כדאי לשלם באהבה את המחירים שיכולים להיות ביחס לעניינים של יציאה מאיזור הנוחות.

יש עיקר ויש טפל

מה שעיקר - כדאי להתעקש ולא לוותר

מה שטפל - כדאי להתגמש ולוותר.

אני מאמין שלכל אדם יש עיקר וטפל שונים (קצת או הרבה)

בהצלחה! 😴

נראה לי הבנת את זה כמשלנקדימון

אבל אני באמת דיברתי על כרית לשינה.

לא יודע איך להתייחס לכל הוריאציות האלה.

לא מבין את זה בכלל

בכל מקרה, תודה 😀

עשיתי העתק הדבק לתגובה בשרשור אחר 😁צדיק יסוד עלום
כדאי לחפש מה שיעשה לאדם טוב לטווח הארוך - לקראת נישואין וזוגיות

שלח צילומסך של הגלריית כריות נעזור לך לבחור

אני פשוט נכנסתי לחנות ושאלתיטיפות של אוראחרונה

"אפשר כרית? הכי פשוטה"

היום אני יודע שכריות שהן לא רכות מדי יותר נעימות לי, אז הייתי מרגיש רגע ואם היא לא טובה הייתי שואל "יש אחת פחות רכה?"

(אבל בטח יש כאן אנשים שיהיה להם דברים חכמים יותר להגיד 🙃)

האם בבקשהנחלת

יש למישהו ידע אם חברת HOT - שייך לעבור אליה מרימון?

הרבה יותר זולה.

יישר כוח.

זה מוצר אחר לגמרי. סינון כמו של רימון עולה כסףפשוט אני..
אם את חושבת שהמחיר שווה לך, אז אל תעברי.

לא הבנתי נכוןנחלת

יש לנו רימון. חשבנו לעבור לHOT (אולי המודם בזק) יותר זולים בחצי, נדמה לי.

השאלה אם הם טובים. ברור ששניהם עולים כסף.

תודה.

בהוט אין סינון כמו ברימוןפשוט אני..
לכן כתבתי שזה מוצר אחר
תודה רבהנחלת

הם אמרו לי שאפשר לסנן כמו רימון, או להישאר עם הסינון שלהם ואפשר לעבור לנטפרי.

אז אם זה כך, שווה לעבור אליהם? (חצי מחיר) 

יש 2 דבריםרקאני

ספק אינטרנט

והגנה

HOT מספקים אינטרנט

רימון מספקים הגנה

רימון הם גם ספק אינטרנט עצמאישלומית.
נכון נכוןנחלת

הם דיברו על ספק. האם כדאי או שיהיו מליוני תקלות מביכות?

זה ככהפצל"פ

יש ספק תשתית שזה אומר הוט ובזק

ויש ספק אינטרנט שזה יכול להיות הוט בזק אינטרנט רימון פרטנר סלקום ועוד

אני מבין שאת רוצה לברר על מצב של לקבל תשתית מהוט ואינטרנט מרימון

ממה שזכור לי מפעם, רימון והוט פחות מסתדרים ביניהם

מה שאומר שאם תהיה לך תקלה כל אחד מהם ישלח אותך לצד השני לטפל בזה, ואת תישארי תקועה, וזה חתיכת כאב ראש לסנכרן בין שתי המוקדים עד שאחד מהם מוכן באמת לטפל בזה

אולי היום זה כבר השתנה... אני לא מעודכן

יש אבל לרימון חבילת בנדל, שזה אומר שגם את התשתית של בזק והוט וגם את האינטרנט את מקבלת דרכם, ואז אם יש לך תקלה באינטרנט אז את פונה רק לרימון, והם ידאגו ויטפלו לך בהכל כי רק להם את משלמת

אין לי מושג לגבי מחירים, ומן הסתם שיש חבילות של הוט ובזק שמשלבות אינטרנט לבית עם טלפון ביתי למי שעוד משתמש בזה וזה יכול להיות גם כולל מנוי סלולרי משפחתי של הוט מובייל אולי, ואז בסוף זה יוצא יותר זול מאשר הבנדל של רימון

אבל בעיניי בכל מקרה כדאי את הבנדל של רימון נטו בשביל התקלות

אלא אם אתם מברי המזל שאף פעם אין להם בעיות באינטרנט ואז אתם יכולים להיות סבבה עם השילוב של תשתית מהוט ובנפרד אינטרנט מרימון

בס"דנחלתאחרונה

תודה רבה.

תקלות?!   אף פעם אף פעם......אוף! שובפם הלך לי החומר......

מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

טוב, לזה אני קורא 'לא מסכימה איתו' טיפות של אור
(הסברים אחרים לאי גיוס, הערכות שונות למה שיקרה למי שילך לצבא, נתינת משקל שונה לערכים מסויימים)
שאלות ששאלתי בפורום טכנולוגיהנחלת

ואולי גם מישהו כאן יודע?

1.  נעלם מקובץ וורד האפשרויות: שחזר מסמכים. נעלמו לי כמה. איפה הם?..... 

2.האם השמירה האוטומטית של וורד (צפינו בסרטון המסביר) חזקה כמו זו שהם מציעים בתשלום? לשמור כל דקה - שוכחים.

3. האם מישהו מנוי על נטפרי ויכול לאמר אם הוא מאפשר דברים נקיים (נופים, הרצאות,  מוסיקה ) או שישנן תקלות לא פרופורציונליות?

שונאת מחשב. מצד אחד ממכר, מצד שני מתסכל.

תודה רבה!

עונה על השלישינקדימון

בנטפרי הכל חסום כברירת מחדל, ואם את רוצה לפתוח משהו אז צריך להגיש בקשה, והם מחליטים אם לאשר או לא. בכל מצב של ספק החסימה נשארת. בכל מצב של אי עמידה בתקנון הרבנים החסימה נשארת. ועל זה הדרך.

נופים - יש אתרים של מאגרי תמונות מאושרים.

הרצאות - רק אם זה חרדי. גם רבנים מהציבור שלנו חסומים שם.

מוזיקה - לא יודע, אבל מן הסתם כמו לגבי נופים. כלומר מאגרים ספציפיים של מוזיקה ממקור חרדי.

מניין הידע שלי? לאח שלי יש נטפרי.

תודה רבה!נחלתאחרונה
שאלהנחלת

1.  לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.

ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.

2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.

יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?

זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.

תודה.

את עם סינון של רימון?פצל"פ
הוא הרבה פעמים עושה בעיות עם אליאקספרס
כן.תודהנחלת

עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?

אני בןפצל"פ
ואני לא מכיר את נטפרי
מחילה!נחלתאחרונה
עונה לדעתיחיה.מושקא

1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!

2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷‍♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח

תודה!נחלת

בס"ד

תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).

דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין

אבל...מדכא קצת. סביב השואה.

אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר  וייזר.  למרות שמדובר

על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.

זה אגב סיפור אמיתי.

"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.  

😊 תודה! אעיף מבטחיה.מושקא
למה ארץ ישראל הישנה ו*הטובה*?פתית שלג

או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)

או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)

הרהורים של בוקר😏

כמובן שאלתי חבר טוב:

המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:

1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.

• למה אומרים שהיום לא? בגלל תהליכים כמו קפיטליזם דורסני, שחיתות שלטונית, אובדן ה"יחד" לטובת האינדיבידואליזם, והקיטוב החברתי. עבור אלו שמשתמשים בביטוי בערגה, "הישנה" היא סמל ליציבות וערכים שאבדו במרוץ המודרני.

2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.

• מי זו "ארץ ישראל הלא טובה"? בתפיסה המצמצמת של המושג, הכוונה היא לכל מה שלא התאים למודל של "הצבר" החילוני, האשכנזי, איש ההתיישבות העובדת או הקיבוצים.
  • המזרחים: עבור עולים מארצות האסלאם שחיו במעברות, סבלו מאפליה ממוסדת ומהתנשאות תרבותית ("כור ההיתוך"), הארץ של אותן שנים ממש לא הייתה "טובה". עבורם, המושג הזה מייצג תקופה של דיכוי ומחיקת זהות.
  • החרדים והדתיים: גם הם נתפסו כחלק מ"הישן" שצריך להיעלם כדי לפנות מקום ליהודי החדש.
  • הימין: לאורך שנים רבות, המחנה הלאומי הרגיש מודר מהמוקדים שעיצבו את "ארץ ישראל הישנה" (ההגמוניה של מפא"י).

לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:

• עבור צד אחד: געגוע לישראל היפה, התמימה והמאוחדת.
  • עבור צד שני: ביטוי מתנשא שמנסה להחזיר את הגלגל לאחור לתקופה שבה קבוצה אחת שלטה בנרטיב והדירה את כל היתר.

במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.

או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?

תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.

בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.

הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:

1. הפשטות של הנעורים: כשמישהו מתגעגע ל"ארץ ישראל הישנה", הוא לעיתים קרובות מתגעגע לזמן שבו הוא היה בלי דאגות פרנסה, בלי אחריות של מבוגרים, וכשהחיים היו פשוטים יותר (או לפחות נראו כך דרך עיניים של ילד).
  2. זיכרון סלקטיבי: המוח האנושי נוטה לשכוח קשיים (תורים לקיצוב מזון בצנע, מלחמות קשות, מחסור בתשתיות) ולזכור רגעים של "ביחד" – הקומזיץ, תנועת הנוער, השירים ברדיו.
  3. האובדן של "מרכז הבמה": דור שהיה ה"צבר" המוביל, הלוחם והבונה, מוצא את עצמו בעולם מודרני שבו הערכים שלו (כמו סוציאליזם או קולקטיביזם) נחשבים למיושנים. הגעגוע הוא לא רק לארץ, אלא למעמד שהיה להם בתוכה.
  4. המוזיקה כעוגן: הביטוי נטבע חזק בזכות אריק איינשטיין. המוזיקה שלו יצרה "מרחב מוגן" של נוסטלגיה. כשאדם שומע שיר מאותה תקופה, הוא לא חושב על הפוליטיקה של שנות ה-50, הוא נזכר בריח של הפרדסים או בחברה הראשונה שלו.

אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".

לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.

אוקיי, אבל מה המסר שלך?נקדימון

א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").

האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.

ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.

כשמתשמש במושג אריק איינשטיין וכדו' זה מובן ליפתית שלג

אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.

או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).

גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.

ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...

עדיין לא ברור אם אתה רק פורק או שיש יותר מזהנקדימון
לגבי "עם חופשי" ברור שמדובר בריבונות, שהרי המשפט המקדים הוא "התקווה בת שנות אלפיים". מהי אותה תקווה? מה איבדנו לפני אלפיים שנה? יפה, את הריבונות והחירות; החופש הוא מעול הגויים שהיה על צווארינו.

ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.

וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?

בקיצור, הבנת.

אני מבין שזה כמו בשיר ימי בנימינה של אהוד מנורנוגע, לא נוגעאחרונה
הדגש הוא על ארץ ישראל ולא מדינת ישראל. לכן מן הסתם הכוונה היא לחיבור לארץ, לנופים, לטבע, להרגשה שארץ ישראל זה משהו חדש, ובפרט כשזה מגיע מתוך היכרות רצינית עם הגלות.

לצערנו, הרבה מהצאצאים של הדור הזה כבר לא מחוברים לארץ.

יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
לא, אי אפשרנקדימון
"אבן הראשה" זה כמו "האבן הראשית" כי זה תפקידה במבנה של הקשתות. שם, במקור היחידאי הזה, זה משמש כמילת תואר.

ואילו, "ראש עיר" "ראש דשא" זה שם עצם, כאשר הביטוי כולו הוא בכלל אנלוגיה ולכן לא שייך להטות. אין "ראש" נקבה, אין דבר כזה "ראשה". כמו שאין "ידת ימינה" של אף אחד, יש רק "יד ימינה" בין אם מדובר בגבר או באישה.

מקשר לדיון עבר..טיפות של אור

אז אין כוכבת קולנוע, רק כוכב קולנוע? 🙃 - צעירים מעל עשרים

(אמלק: לדעתי אנשים אומרים כוכבת קולנוע ותותחית בחשבון ושפיצית בגמרא, למרות שכוכב ותותח ושפיץ הם שמות עצם, בגלל שהם למעשה מתפקדים כתואר. באקדמיה ללשון העברית מציינים שגם שמואל הנגיד וביאליק השתמשו ב'ראשה' בלי בעיה)

נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
כמו זכות בחירה לנשים, אתה אומר 😏טיפות של אור
כמו המצאת נורת החשמלזיויק
אבל בול ממש
(אתה באמת חושב שרעיונות טובים ולא טוביםטיפות של אור

מתחלקים לפי אג'נדות פוליטיות? כמה עצב)

ברור שכל רעיון חברתי זו אג'נדהזיויק
יש אג'נדות טובות ויש רעות, יש לך בזה ספק?
כמה עצבטיפות של אוראחרונה
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויק

אולי יעניין אותך