צריכה אתכם למשהו קטן..שרון כהן

לכול המבינים בסיפורי פנטזיה ולכל אלו שמבינים בסיפורים..

אני שלחתי לא מזמן פרק א' בפנטזיה אני לא בטוחה שהוא יתקבל בכלל כי אין לי שם אפילו ובקושי רב הצלחתי להוציא הבפרק הזה משהו בכלל...

אבל אני רוצה שתתנו את הדעה האמיתית שלכם (אפילו אם זה אומר לכתוב: "שמעי חמודה זה כל כל לא הז'נר שלך.. תשארי במציאות.." )

אני באמת הודה לכם עם תעשו זאת!

שרון   

הינה הסיפור פנטזיה אם אפשר לקראו לו ככה.. שרון כהן
פרק א:
יום אפרורי גשום וקר בנו יורק. רק כמה אנשים מסתובבים עם מעילים ומטריות.
לפתע, נשמע פיצוץ ליד פינת הרחוב כמה אנשים הביטו בסקרנות מה קרה.
ברחוב מספר 67 יש הרבה בניינים אך, לא בניינים גבוהים במיוחד. זה סתם רחוב נוי יורקי ממוצא.
איש מבוגר אולי בן 40 ונער יצאו לרחוב כשבגדם מלאים פיח ושערותיהם נעמדו.
" מה נראה לך שאתה עושה! " צעק המבוגר.
" אבא... אנשים מסתכלים..." לחש הנער.
האב רתח אך, הבליג.
אנשים הביטו בהם בתמיהה. והם המשיכו ללכת.

בקצה השני של נוי יורק אישה התחילה לצרוח " שמישהו יעשה משהו!! הצילו! "
איש אחד פנה אילה- " מה קרה? " שאל ברוגע לא נראה לו שהיא בסכנה ממשית. " תסתכל למלה!! " צרחה.
האיש ראה על הגג נערה- הוא לא היה נותן לה יותר מ 17 נראה שהיא מתלבטת עם לקפוץ או לא.
"הי את! " צעק האיש "את לא קופצת! אני מגיע! "
הבחורה נלחצה אך, לא זזה ממקומה.
האיש הגיע לשם והוריד אותה מהגג, הוא דיבר אל היא לא שמע כלל. הוא הוריד אותה בגרם המדרגות מהגג לקומה תחתונה. אז ירדו את כול הדרך במעלית.
" מה שמך? " שאל האיש.
" ליז " ענתה ללא רצונה כי, לא הייתה לה בררה.
" איפה ההורים שלך? " חקר בסבר פנים חמור.
" מתו בתאונה. " אמרה כמעט בבכי.
" איפה את אמורה להיות? " אמר הפעם ביותר רכות, ופניו החווירו.
"אני אמורה להגיע לדודים שלי שגרים בצד השני של העיר... " אמרה בעייפות.
פניה היו חיוורים ענייה בהירות ושערה חום אגוז בגדייה היו מסודרים. מעילם ארוך ושחור. צעיף ארגמן וכובע תואם.
לאחר זמן, האיש לקח את ליז לכתובת של הדודים שלה רחוב 67 . "מקום נחמד. " אמר האיש כמו מנחם.
ליז הנהנה לשמע דברו.
" פעם הבאה שאני אראה אותך מנסה להתאבד אני אקראה למשטרה ואז זה לא יהיה נעים! " קרא האיש ונסע לו.
ליז הביטה על הרחוב במבט מיוסר ועייף היא נעמדה מול הקיר האחורי של בניין 8 ואמרה את הסיסמא:
" כוכב השחר לא איפול אך לפעמים שמש יכולה להעלם פתאום ."
לרגע היה הבזק אור ואז ליז נעלמה לתוך יער עבות.
היא התהלכה בשביל המסומן זמן לא רב אך, בכול זאת יכלה לפגוש בחיות כמו: שנאים, נמיות, ציפורים ופרפרים עוברים בין רגליה.
בסוף השביל הייתה בקתה מעץ אלון, בגג הייתה ארובה שהוציא עשן.
וככל שליז התקרבה לבקתה ככה ריח הבישול גבר. ליז דפקה חלושות על הדלת.
אישה גבוהה עם עור ככה ושער עורבני פתחה את הדלת- היא חייכה.
" הו! את בטח ליז! " קראה במבטה צרפתי כבד.
" בואי היכנסי! היכנסי! " אמרה ונתנה לה ארבע נשיקות כמו שצרפתים עושים.
"את בטח דוד ג'קלין. " אמרה בקול מונוטוני.
" כן, ג'ימס ומייק יצאו, רגע הם יחזרו! בואי תראי את סופיה כמה שנים כבר לא ראית אותה! אני לא זוכרת! כנראה שזה היה מזמן. " דברה במהירות מבור התלהבות.
"סופיה! סופיה יקרתי בואי תראי את ליז!" צעקה לה אימא מהקומה התחתונה לקומה העליונה.
סופיה ירדה במדרגות, היא מאוד דמתה לאימה רק שענייה היו ירוקות, היא זכרה ליז, כשהייתה קטנה. ג'קלין תמיד אמרה שענייה שייכות לסבתא עליה השלום.
שנהן הביטו אחת בשנייה וצחקו. "כמה זמן עבר!! " קרא סופיה וחיבקה את ליז.
" התגעגעתי! " קראה ליז.
בדיוק באותו הרגע נכנסו ג'ימס ומייק בצעקות רמות מצידו של ג'ימס.
" אני אומר לך פעם הבאה שאתה עושה את זה אני יחרים לך את הפלוצר! " איים אביו.
מייק לא פחד ממנו הוא ידע שהוא מכור לפלוצר בדיוק כמוהו.
בטח אתם שואלים את עצמכם מה זה פלוצר. אז, פלוצר זה מכשיר עגול וקטן. בגודל של כפתור שמפעילים עלו קסם שכתוב באריזה. (כל מכשיר זה שונה..) אז רואים דמויות בגודל לא יאמן... (כמובן שאפשר לבחור את הגודל. זה יכול להגיע לגודל של בית ולראות כמה חבריה ביחד על הדשה.. ויכול להיות משהו אישי ונחמד.)
" טוב... טוב תריבו אחר כך.. עכשיו ארוכת צהריים. " אמרה ג'קלין בחומרה.
מייק היה נבוך כשראה את ליז הוא הוזז כמה שערות חומות בהירות מענייו הדבשיות והסמיק. זה היה ניקר על עורו הבהיר.
ליז חייכה אך, הסתירה את חיוכה והלכה למטבח עם סופיה.
הם ישבו ואכלו פשטידת ירקות ושורשים, בשר צלוי עם רוטב דובדבנים מתוק.
ולבסוף עוגת תותים טעימה.
" תודה רבה ג'קלין, הארוכה הייתה מעולה! הרבה זמן לא אכלתי ככה! " הודתה לה ליז.
ג'קלין חייכה בסיפוק.
" את יודעת שאת מצטרפת לבית הספר של סופיה ומייק לומדים בו..." אמר ג'ימס לפתע.
ליז הרהרה רגע, " כן, אני מתארת לעצמי. "
ג'ימס חיכה שתגיד עוד משהו אך לא אמרה, אז הוסיף. " הם לומדים בבית ספר לקסמים... מה שאני הבנתי מאחי זה שאת לא למדת בבית ספר לקסמים..." אמר והבעה מודאגת על פניו.
" כן, זה נכון. אבל, אימא לימדה אותי בבית... על צמחים ועל חיות קסומות ועל דרך טיפולן.. היא לימדה אותי לרפא בעזרת כסמים.. וגם לעוף! " אמרה ליז מנסה לגוננן על הוריה.
" אני לא יודע עם זה יספיק..." ניסה ג'ימס לומר.
"אני יעשה לה מבחן ונראה... וחוץ מי זה תמיד אפשר לסדר מורה פרטי! " התפרצה ג'קלין
ג'ימס השתתק, 'הרי על אח שלי אני מדבר... גם אם אני מסכים איתו על חינוך הילדים..זה עניין שלו... וחוץ מי זה הוא מת עכשיו! ' חשב בכובד ראש.
לפתע היה שקט בשולחן ג'ימס הביט מסביבו וצעק: " מייק! שלא תעז לגעת בלפוצר! אני יחרים לך אותו! "
" בואי ליז... " אמרה סופיה וקמה ממקומה לא לפני שפינתה את הצלחת שלה ושל ליז.
שנהן יצאו לעבר היער והתהלכו בין העצים הגדולים והירוקים. בין ציוצי הציפורים הקטנות. סופיה הביטה בליז, נראה היה שהיא רוצה לשאול אותה דבר מה אך לא ידעה איך לשאול אותה.
"קרה משהו סופי? " שאלה מהרהרת.
" האמת, כן. את יודעת על המלחמה? " שאלה בחרדה.
" כן. ההורים שלי היו קשורים... אני לא ממש יודעת הם לא סיפרו לי דבר. " אמרה ליז בעצב.
אני יודעת...שרון כהן
אני יודעת שאני לא אמורה לגיד את זה..
אבל אני אשמח לתגובות...
דעתינור
לפי דעתי, הסגנון שלך ממש נחמד, אני חושבת שאת בהחלט יכולה לכתוב סיפורי פנטזיה.

אני אישית, הייתי ממליצה שבסיפורים האלו במיוחד, תאטי קצת את קצב העלילה, אל תקפצי ישר ללב העניינים ולמלא דמויות שעושות בלאגן במוח.

( בהתחלה, זה היה נורא מוזר שישר היא ניסתה לתאבד ואז ישר האיש בא והיא ישר ענתה ואז היא הגיעה ואז היא עשה איזה סיסמא ונכנסה לאיזה יער ואז..)

חוצמזה, הייתי ממליצה לך לתת לקוראים להבין את כל הדברים הטכניים תוך כדי סיפור (לדוגמא: העסק הזה עם הפלצור.. היה נחמד אם היינו מבינים מה זה תוך כדי השיחה של השניים, ולא בהסבר הזה שקצת קטע את הרצף.. )

הערה שלישית ואחרונה: אל תגלי את כל הפרטים בסיפור מיד. לפי דעתי, אנחנו יודעים הרבה יותר ממה שכדאי לאחר קריאת החלק הראשון, (לדוגמא: אני כבר יודעת שהבן-דוד שלה מחבב אותה, ושאבא שלה נפטר..)
אהבתי את הסוף שמשאיר מתח, אבל היה נחמד אם היית משאירה עוד כמה דברים לגילוי בפרקים הבאים...
הוא ממש יפה!!חתלתולה
יש רק כמה שגיאות כתיב
כסמים-קסמים..
ארוכה-ארוחה
והיו עוד כמה שאני לא זוכרת....
אם.. אני לא חושבת..שרון כהן
אני צריכה לשנות אותו..
התחלתי כבר בראש אני רק צריכה לכתוב את זה..
ניסיתי לסדר את הסיפור.. אם כבר התחלתי..שרון כהן

פרק א:
יום סתוי אפרורי גשום וקר בנו יורק. רק כמה אנשים מסתובבים עם מעילים ומטריות.
ברחוב מספר 67 יש הרבה בניינים אך, לא בניינים גבוהים במיוחד. זה סתם רחוב נוי יורקי ממוצא.
האב רתח אך, הבליג.

איש אחד פנה אילה- " מה קרה? " שאל ברוגע לא נראה לו שהיא בסכנה ממשית. " תסתכל למלה!! " צרחה.
האיש ראה על הגג נערה- הוא לא היה נותן לה יותר מ 17 נראה שהיא מתלבטת עם לקפוץ או לא.
"הי את! " צעק האיש "את לא קופצת! אני מגיע! "
האיש הגיע לשם והוריד אותה מהגג, הוא דיבר אל היא לא שמע כלל. הוא הוריד אותה בגרם המדרגות מהגג לקומה תחתונה. אז ירדו את כול הדרך במעלית.
" מה שמך? " שאל האיש.
" ליז " ענתה בקצרה, היא כלל לא רצתה להתאבד אך, לא אמרה דבר כדי לא לגלות את סודה, היא נאנחה קלות.
" מתו בתאונה. " אמרה כמעט בבכי, זה היה עדיין טרי במוחה, לא עבר חודש מאז.
פניה היו חיוורים ענייה בהירות ושערה חום אגוז בגדייה היו מסודרים. מעילם ארוך ושחור. צעיף ארגמן וכובע תואם.
לאחר זמן מה, האיש לקח את ליז לכתובת של הדודים שלה רחוב 67 . "מקום נחמד. " אמר האיש כמו מנחם.
ליז הנהנה לשמע דברו.
" פעם הבאה שאני אראה אותך מנסה להתאבד אני אקראה למשטרה ואז זה לא יהיה נעים! " קרא האיש ונסע לו.
ליז צחקה לשמע דבריו של האיש ' מסכן... חשב שאני רוצה להתאבד.. ' חשבה בחיוך .
' מגוחך ' . ליז הביטה על הרחוב במבט מיוסר ועייף ' המון זמן לא הייתי כאן... ' חשבה בכאב. היא נעמדה מול הקיר האחורי של בניין 8 ואמרה את הסיסמא:
" כוכב השחר לא איפול אך לפעמים שמש יכולה להעלם פתאום ."
לרגע היה הבזק אור ואז ליז נעלמה לתוך יער עבות , עלי העצים בערו בצבעים כתומים ואדמים שהעידו על הסתיו, השביל כולו היה מלא בעלים שנשרו.
השמים מכחולים והשמש השקרנית( למי שלא מבין שמש שאינה מחממת.) שהתפרסו מול ענייה. ליז נדהמה מהיופי של היער.
היא התהלכה בשביל המסומן זמן לא רב אך, בכול זאת יכלה לפגוש בחיות כמו: שנאים, נמיות, ציפורים ופרפרים עוברים בין רגליה.
"את בטח דודה ג'קלין. " אמרה בחיוך.
" כן, ג'ימס ומייק יצאו, רגע הם יחזרו. בואי תראי את סופיה כמה שנים כבר לא ראית אותה! אני לא זוכרת! זה היה מזמן... " דברה במהירות מרוב התלהבות.
"סופיה! סופיה מונשרי (יקרתי) בואי תראי את ליז!" צעקה לה אימא מהקומה התחתונה לקומה העליונה.
סופיה ירדה במדרגות, היא מאוד דמתה לאימה רק שענייה היו ירוקות, היא זכרה ליז, כשהייתה קטנה. ג'קלין תמיד אמרה שענייה שייכות לסבתא עליה השלום.
" התגעגעתי! " קראה ליז.
" אני אומר לך פעם הבאה שאתה עושה את זה אני יחרים לך את הפלוצר! " איים אביו.
וגם מייק היה תמיד יכול להעלים את הפלוצר כי הוא היה מכשיר קטן כל כך קטן.. אולי בגודל של כפתור.
"אני יודע מה אתה חושב! " קרא. " אני יודע שבלילה תשב בחוץ אם החברים המופרעים שלך ותסתכלו בקולי קולות בדמיות המרצדות בגודל של בית!! " התעצבן.

" מה הקטע עם הפלוצר? " לחשה ליז לסופיה.
סופיה נאנחה: " מייק תפריע לאבא שלי לישון... את יודעת הוא מכשף את הפלוצר ככה בכוונה תחילה! "
ליז חייכה אך, שאלה: " מה זה פלוצר? " .
סופיה נראתה המומה לרגע אך, הסתירה את ההפתעה והסבירה: " זה מכשיר קטן שמגיע באריזה. מכשפים אותו על פי מה שכתוב באריזה, זה כמו שאומרים..." חשבה לרגע סופיה. "טלביזיה רק הרבה יותר משוכלל.. זה יכול להיות סרט בכול הגדלים( זאת אומרת בגודל של בית קולנוע עד גודל של אם פי 4 במוסג של בנ"א) וזה לא דווקא טלביזיה! אפשר גם ליצור סרט לפי הדמיון שלך! ואפשר לעשות עם זה עוד המון דברים. רק שאני לא משתמשת בזה כל כך... "
" טוב... טוב תריבו אחר כך.. עכשיו ארוחת צהריים. " אמרה ג'קלין בחומרה.
מייק הביט לפתע בענייו הדבשיות בליז חייך במבוכה והסמיק.
" מה קרה למייק? " לחשב ליז שוב לסופיה.
סופיה צחקה בשקט כדי שהמסובים לא ישימו לב. " הוא ככה עם כל בחורה... עוד יומיים והוא יתחיל לריב איתך... אימא שלי אומרת שזה הגיל..."
הם ישבו ואכלו פשטידת ירקות ושורשים, בשר צלוי עם רוטב דובדבנים מתוק.
ולבסוף עוגת תותים טעימה.
" תודה רבה ג'קלין, הארוכה הייתה מעולה! הרבה זמן לא אכלתי ככה! " הודתה לה ליז.
ג'קלין חייכה בסיפוק.
" את יודעת שאת מצטרפת לבית הספר של סופיה ומייק לומדים בו..." אמר ג'ימס לפתע.
ליז הרהרה רגע, " כן, אני מתארת לעצמי. "
ג'ימס חיכה שתגיד עוד משהו אך לא אמרה, אז הוסיף. " הם לומדים בבית ספר לקסמים... מה שאני הבנתי מאחי זה שאת לא למדת בבית ספר לקסמים..." אמר והבעה מודאגת על פניו.
" כן, זה נכון. אבל, אימא לימדה אותי בבית... על צמחים ועל חיות קסומות ועל דרך טיפולן.. היא לימדה אותי לרפא בעזרת כסמים.. וגם לעוף! " אמרה ליז מנסה לגוננן על הוריה.
ג'ימס השתתק, 'הרי על אח שלי אני מדבר... גם אם אני מסכים איתו על חינוך הילדים..זה עניין שלו... וחוץ מי זה הוא מת עכשיו! ' חשב בכובד ראש.
" אני ניסיתי לעוף לכאן.. אבל קרה לי משהו מצחיק... חשבו שאני מנסה להתאבד!! " צחקה ליז על ביש מזלה.
כל המסובים צחקו יחד על המקרה המוזר.
לפתע היה שקט בשולחן, ג'ימס הביט מסביבו וצעק: " מייק! שלא תעז לגעת בלפוצר! אני יחרים לך אותו! "
שנהן יצאו לעבר היער והתהלכו בין העצים הגדולים. בין ציוצי הציפורים הקטנות שעוד נשארו לפני נדידתן. סופיה הביטה בליז, נראה היה שהיא רוצה לשאול אותה דבר מה אך לא ידעה איך לשאול אותה.
" האמת, כן. את יודעת על המלחמה? " שאלה בחרדה.
" כן. ההורים שלי היו קשורים וגם אחי הגדול ביל. ההורים שלי כמו שאת יודעת נרצחו, ואחי. הוא נעלם... אני לא ממש יודעת הם לא סיפרו לי דבר. " אמרה ליז בעצב.
אני באמת צריכה את עזרתכם..שרון כהן
נאנחת
דעתי...דמוסתנס
לדעתי יש בסיפור כמה בעיות.
א.שגיאות כתיב. נכון שזה רק טכני אבל כשיש שגיאות זה לא נעים לעין.
ב.תיאורים- אם תשימי לב את רוב הספרים בכלל היה אפשר לצמצם לרבע מהגודל שלהם אם רק היו "מורחים" אותם פחות והיו מספרים רק את העלילה. א ב ל המריחה הזו של התיאורים (אם היא עשויה טוב) ממש עושה את הספר, למשל אצלך בסיפור כשהם אוכלים ביער הארוחה נמשכת על פני שורה וחצי אם תפתחי את אחד הספרים של הארי פוטר הארוחה נמשכת על פני 2-3 עמודים.
או למשל כשההאיש עולה להוריד אותה מהגג צריך לתאר את רגשי החרדה שלו את התהיה שלו למה היא רוצה להתאבד וכו.
הפירוט והתיאור הזה נצרכים לסיפור (לפי דעתי) כדי שהקורא יוכל להתחבר ולהזדהות עם הגיבור של הסיפור וכך ממילא הסיפור מושך אותו.
אני לא יודע איך להסביר את זה, אבל אם תקראי את הסיפור שוב, יש מן הרגשה שהוא רץ מהר מדי ונדמה לי שזה בגלל זה.
ג. סתם כך לדעתי היה צריך להעלות משהו קצת יותר ארוך שנותן התחלה של עלילה. כאן אמנם יש כאן התחלה אבל לא התחלה שתשאיר אותי במתח גדול כדי לקרוא את ההמשך.
ד. בנוגע להמשך דבר שהבחנתי בו מקריאה של הרבה ספרי פנטסיה. (ואולי זה ככה גם בשאר הז'אנרים, אני לא יודע כי אני לא קורא אותם כ"כ )
הם מחולקים לכמה סוגים:
1. יש ספרים שבראו עולם חדש (דוגמה הכי קלאסית "שר הטבעות" של טולקין)
ונכון שהעלילה שם מסומנת מראש, (כלומר יש טבעת וצריך להשמיד אותה) אבל העלילה עצמה לא צפויה אע"פ שאין בה איזה מהפך מדהים שהופך את כל מהלך הספר.
2.המון המון ספרים ניסו לחקות את טולקין והם יצאו די בנאלים ודי משעממים. (כלומר שוב פעם אורקים, אלפים, קוסמים ושוב פעם גיבור יחיד שצריך לעשות משימה נגד האופל ולהשמיד אותו ושמצטרפת אליו חבורת גיבורים) ולרוב קוראים את הספרים האלו רק כדי לדעת איך זה בדיוק הלך. (ונרדמים באמצע...)
בתוך הנ"ל יש ספרים שכתובים יפה ומעניין לקרוא אותם אבל עדיין חבל שהם רק חיקוי.
3. ספרים הכי הכי טובים לדעתי הם ספרים בעלי מהפך. כלומר נדמה לך שאתה יודע איך יגמר הסיפור ולפתע הכל משתנה. (למשל "המשחק של אנדר", "הארי פוטר", וגם טולקין עשה את זה למעשה כשבסוף לא פרודו משמיד את הטבעת אלא גולום).
4. ספרים שלדעתי הם הכי נוראיים לקריאה לדעתי הם אותם ספרים שבעמוד 800 של כרך א' (מתוך 6) אתה עדיין לא מצליח לזהות לאן העלילה מובילה אלא זה סתם סיפור של איזה מישהו באיזה עולם. והם בדרך כלל הספרים שאחרי כמה זמן סוגרים את הסםר והולכים לישון...

זה לדעתי (ואני מדגיש: "לדעתי") הדברים שצריך לשים עליהם דגש.
בהצלחה
תודה!!עזרתה לי מאוד!!!שרון כהן
סדרתי אותו שוב בפעם השלישים..(בעצם רביעית.)שרון כהן

פרק א:
יום אפרורי גשום וקר בנו יורק. רק כמה אנשים מסתובבים עם מעילים ומטריות.
ברחוב מספר 67 יש הרבה בניינים אך, לא בניינים גבוהים במיוחד. זה סתם רחוב נוי יורקי ממוצע.
האב רתח אך, הבליג.

האיש קימת את מצחו בקדיחה ."הי את! " צעק בחרדה. "את לא קופצת! אני מגיע! "
פניו היו נוקשים וליבו הלם בפראות לנוכח אותה נערה. הוא פחד שכאשר יתקרב עליה היא תקפוץ
האיש הגיע לשם והוריד אותה מהגג, הוא דיבר בפיזור נפש ובלבול, ואפילו תמיהה על יהירותה ורצונה להרוג את עצמה ככה. ולאחר מכן כעס על הוריה שהם לא רואים מה קורה לבת שלהם, ולא דואגים לה והוא זה שצריך לעשות את זה . הוא הוריד אותה בזהירות בגרם המדרגות מהגג לקומה תחתונה. אז ירדו את כול הדרך במעלית.
" מה שמך? " שאל האיש באנחת רווחה.
" ליז. " ענתה בקצרה. היא כלל לא רצתה להתאבד אך, לא אמרה דבר כדי לא לגלות את סודה, היא נאנחה קלות.
" מתו בתאונה. " אמרה כמעט בבכי, זה היה עדיין טרי במוחה, לא עבר חודש מאז.
פניה היו חיוורים ענייה בהירות ושערה חום אגוז בגדייה היו מסודרים. מעיל ארוך ושחור. צעיף ארגמן וכובע תואם.
לאחר זמן מה, האיש לקח את ליז לכתובת של הדודים שלה רחוב 67 . "מקום נחמד. " אמר האיש כמו מנחם אותה.
ליז הנהנה לשמע דברו.
ליז צחקה לשמע דבריו של האיש ' מסכן... חשב שאני רוצה להתאבד!! ' חשבה בחיוך . מחשבה כזאת אף פעם לא עלתה במוחה אפילו לא לרגע.
' מגוחך ' . ליז הביטה על הרחוב במבט מיוסר ועייף ' המון זמן לא הייתי כאן... ' חשבה בכאב מצב רוחה השתנה בפתאומיות. זה קרה לעיתים קרובות מאז שהוריה מתו.
היא נעמדה מול הקיר האחורי של בניין 8 ואמרה את הסיסמא: " כוכב השחר לא נופל אך לפעמים שמש יכולה להעלם פתאום ."
לרגע היה הבזק אור ואז ליז נעלמה לתוך יער עבות , עלי העצים בערו בצבעים כתומים ואדמים שהעידו על הסתיו, השביל כולו היה מלא בעלים שנשרו.
השמים כחולים והשמש השקרנית( למי שלא מבין שמש שאינה מחממת.) שהתפרסו מול ענייה. ליז נדהמה מהיופי של היער.
היא התהלכה בשביל המסומן זמן לא רב אך, בכול זאת יכלה לפגוש בחיות כמו: שנאים, נמיות, ציפורים ופרפרים עוברים בין רגליה שהתארגנו לחורף הקרב ובא.
"את בטח דודה ג'קלין. " אמרה בחיוך.
" כן, זאת אני! " צחקה ואז הוסיפה באותו מצב רוח טוב. "ג'ימס ומייק יצאו, רגע הם יחזרו. בואי תראי את סופיה כמה שנים כבר לא ראית אותה! " "אני לא זוכרת! זה היה מזמן... " דברה ליז במהירות מרוב התלהבות.
"סופיה! סופיה מונשרי (יקרתי) בואי תראי את ליז!" צעקה לה אימא מהקומה התחתונה לקומה העליונה.
" התגעגעתי! " קראה ליז.
" אני אומר לך פעם הבאה שאתה עושה את זה אני יחרים לך את הפַלוֹצֵר! " איים אביו.
וגם מייק היה תמיד יכול להעלים את הפלוצר כי הוא היה מכשיר קטן כל כך קטן... אולי בגודל של כפתור.
"אני יודע מה אתה חושב! " קרא. " אני יודע שבלילה תשב בחוץ אם החברים המופרעים שלך ותסתכלו בקולי קולות בדמיות המרצדות בגודל של בית!! " התעצבן.

" מה הקטע עם הפלוצר? " לחשה ליז לסופיה.
סופיה נאנחה: " מייק מפריע לאבא שלי לישון... את יודעת הוא מכשף את הפלוצר ככה בכוונה תחילה! "
ליז חייכה אך, שאלה: " מה זה פלוצר? " .
סופיה נראתה המומה לרגע אך, הסתירה את ההפתעה והסבירה: " זה מכשיר קטן שמגיע באריזה. מכשפים אותו על פי מה שכתוב באריזה, זה כמו שאומרים..." חשבה לרגע סופיה. "טלביזיה רק הרבה יותר משוכלל.. זה יכול להיות סרט בכול הגדלים( זאת אומרת בגודל של בית קולנוע עד גודל של אם פי 4 במוסג של בנ"א) וזה לא דווקא טלביזיה! אפשר גם ליצור סרט לפי הדמיון שלך! ואפשר לעשות עם זה עוד המון דברים. רק שאני לא משתמשת בזה כל כך... "
" טוב... טוב תריבו אחר כך.. עכשיו ארוחת צהריים! " אמרה ג'קלין בחומרה.
מייק הביט לפתע בענייו הדבשיות בליז חייך במבוכה והסמיק.
" מה קרה למייק? " לחשב ליז שוב לסופיה.
סופיה צחקה בשקט כדי שהמסובים לא ישימו לב. " הוא ככה עם כל בחורה... עוד יומיים והוא יתחיל לריב איתך... אימא שלי אומרת שזה הגיל..."
הם ישבו ואכלו פשטידת ירקות ושורשים, שהייתה מעט מוזרה בגלל צבעה הירקרק אבל, טעימה פלא ממש ודלעת ממלאות בשר צלי שיצא רך רך , וירקות בשלל צבעים ומינים מגינת הירק של ג'קלין בארוגות שבכניסה לבית, חוץ מהעובדה שזה באמת היה טעים זה גם נתן כניסה ירוקה לבית. ירקות כמו: סלרי, ברוקולי, קישואים, עגבניות. ועוד מינים נוספים.
ולבסוף עוגת קרמל תותי עץ מתוקה וטעימה שנקטף בשדה האחורי של בית הדודים, שזה היה שייך לג'ימס.
" תודה רבה ג'קלין, הארוחה הייתה מעולה! הרבה זמן לא אכלתי ככה! " הודתה לה ליז.
ג'קלין חייכה בסיפוק.
" את יודעת שאת מצטרפת לבית הספר של סופיה ומייק לומדים בו..." אמר ג'ימס לפתע באמצע הארוחה.
ליז הרהרה רגע, " כן, אני מתארת לעצמי... "
" כן, זה נכון. אבל, אימא לימדה אותי בבית... על צמחים ועל חיות קסומות ועל דרך טיפולן.. היא לימדה אותי לרפא בעזרת כסמים.. וגם לעוף! " אמרה ליז מנסה לגוננן על הוריה שגבר לא מבין החיים.
ג'ימס השתתק, 'הרי על אח שלי אני מדבר... גם אם אני לא מסכים איתו על חינוך הילדים..זה עניין שלו... וחוץ מי זה הוא מת עכשיו! ' חשב בכובד ראש.
" אני ניסיתי לעוף לכאן.. אבל קרה לי משהו מצחיק... חשבו שאני מנסה להתאבד!! " צחקה ליז על ביש מזלה.
כל המסובים צחקו יחד על המקרה המוזר.
לפתע היה שקט בשולחן, ג'ימס הביט מסביבו וצעק: " מייק! שלא תעז לגעת בלפוצר! אני יחרים לך אותו! " הוא נאנח ' הילדים של היום...' חשב בעגמומיות.
שנהן יצאו לעבר היער והתהלכו בין העצים הגדולים. בין ציוצי הציפורים הקטנות שעוד נשארו לפני נדידתן. סופיה הביטה בליז, נראה היה שהיא רוצה לשאול אותה דבר מה אך לא ידעה איך לשאול אותה.
"אני באמת תוהה איך תוכלי להצטרף לבית ספר שלנו..." אמרה סופיה מודאגת.
"אל תדאגי.. אני אהיה בסדר..." צחקה ליז כשראתה את הרצינות שעל פניה.
סופיה נראתה עדיין מודאגת.
" יודעת מה.. אני יוכח לך שאין לך מה לדאוג בתנאי שאת לא מספרת לאף אחד! " קראה ליז בהזהרה.
סופיה הסתקרנה: " טוב בסדר. " למרות שלא רצתה הסכימה.
" אני אזמן פיות! תראי..." אמרה ליז.
סופיה נרתעה לאחור, היא מצדה חשבה שהיא הולכת לעשות את התנועות ומילות הקסם. במקום זאת ליז התיישבה על האדמה לחשה כמה מילים.
סופיה הופתעה כשהופיעו שתי פיות מאירות. כנפן ורודה וסגולה, ושמלתן ארוכות ונוצצות גם שהשמים התחילו להתערפל. בידיהן החזיקו גבשושים מאירים בצבע זהב בוהק שאם היו מסתכלים זמן רב אפשר היה להסתנוור מרוב בהירותם.
שלושת הפיות עפו סביב סופיה והנחיתו את הגבשושים שהפכו לאבקה בהירה. לפתע, סופיה הרגישה שמחה חמימה מתפשטת בגופה וזה גרם לה לחייך. ואז הפיות עפו סביב ליז.
היא לחשה עוד כמה מילות קסם והן נעלמו.
" נו... מה את אומרת? " שאלה ליז ונעמדה.
סופיה התלהבה: " בחיים שלי לא ראיתי קסם כזה יפה! ראיתי כבר שמזמנים פיות... וזה לא היה מחזה כזה.. זה היו פיות אחרות.. למטרות לחימה.. לא מטרות שמחה יופי! " הודתה סופיה.
" מטרות לחימה! " נרתעה ליז מן המחשבה.
"כן, את יודעת שאנחנו בתקופת מלחמה..." תמהה סופיה, ' לא זה לא סביר... ' חשבה לעצמה.
" אני יודעת... אבל זה מחליא אותי ששולחים פיות למטרות מלחמה!! " אמרה ליז בכאב.
" הן לא נראות אותו הדבר כלל... הפיות ההן כלל לא זוהרות הן אפלות... נטולות כל צבע! הן לא דומות בכלל לפיות האלו..." ניסתה סופיה להסביר.
" אז מה את חושבת? אני אתקבל? " חייכה במבוכה.
סופיה צחקה, "כן..."
ליז נאנחה והביטה בסופיה: "אני היום לא מבינה למה ה רוֹקִים הרגו את ההורים שלי. " יבבה ליז. היא הרגישה כילו גוש ענק עומד לה בגרון והוא עומד להתפוצץ כל רגע.
סופיה נאנחה והביטה בה, " אל לך לשאול שאלות כאלו... את לא תקבלי תשובה! "
לפתע גשם התחיל לרדת, בהתחלה היו רק טיפות ולאט לאט הפך הטיפות למבול של גשם. ליז הביטה לשמים ולפתע שמה לב שיחד עם אותן טיפות גשם גם דמעותיה שלה זולגות עם הגשם.
אני יודעת שזה לא אופר לבקש...שרון כהן
גם בגלל האורך של הסיפור... וגם שיש כאן שגיאות כתיב.. אבל רציתי קודם לעבוד על התוכן.. ושגעאות אני תמיד יכולה לבקש ממשהו שיעזור לי... בקיצור..
טמח מטנצלת על האורך של הסיפר.. אבל זה יעזור לי אם תכתבו לי הארות ודימו.. אני העתקתי את ההערה שלך למחשב שלי.. לקחתי אותך ברצינות!! גם את נור.. פשוט דמו כתב לי עוד כמה הערות שהייתי צריכה לסיפור שלי...(בסיפור פנטחזיה..)
גם כאן כדאיההיא מהחוף
לבדוק שגיאות כתיב ומקלדת לפי שלוחצים על "שלח" לפחות להשתדל..
אני קודם כל רוצה לסיים את הפרק מבחינת התוכן ואזשרון כהן
לעבור על שגיאות כתיב..
לא שייך.ההיא מהחוף
תקראי שוב את שכתבתי.
כמה עצות.ארגמן

מתוך לקסיקון טרקי-סיטי, ה"אל תעשה" של ספרות המד"ב והפנטזיה. הרבה מהכללים תקפים לסיפורת מכל סוג.

---אנגרית
השפה שבה משתמשים, בטעות, כותבים רבים מדי בעברית, בעקבות השתלטות מונחים מאנגלית על עולם המושגים שלהם. אמנם רוב המדע הבדיוני בעולם נכתב באנגלית, אבל אם האותיות שבהן כתוב הסיפור נקראות מימין לשמאל, מוטב שלדמות יקראו חיים ישראלי ולא ג‘ון סמית, ושחיים ידידנו יימנע מביצוע מסע מחוף לחוף, תיאור חוויות הקולג‘ שלו, יריה בפייזרים על צבא הקראשרים צמא הדם ממרס, או כל ביטוי אחר שמקומו לא יכירנו בסיפור עברי מקורי. הרבה יותר הגיוני שחיים ייזכר בחוויות מוזרות מהטיול השנתי במצדה, או יספר לחבר‘ה על חוויותיו מהריתוק עם הפקידה הפלוגתית ביום שבו פלשו אנשי המאדים.
המונח שימש במקור את יצחק בן-נר לתיאור העברית המאונגלזת בישראל הדיסטופית של ”מלאכים באים“. עברי, דבר עברית.

---הלו!!! מישהו שומע אותי???
יש כותבים המשוכנעים כי הקורא לא יתייחס לדבריהם ברצינות אם לא ישתמשו בדי סימני קריאה ושאלה. סיפורים פרי עטם נוטים להיות צעקניים משהו, וכן לכלול שלל שאלות הרות גורל. במובן מסוים הם צודקים – הקורא אכן לא יתייחס לדבריהם ברצינות!!!

---תופעת עלוני ”אמר“
פעלים מלאכותיים שמשמשים לעקיפת המילה ”אמר“. ”אמר“ היא אחת מאותן מילים בלתי נראות בשפה שכמעט שלא ניתן להשתמש בה יותר מדי. אין ספק שהיא מסיחה את הדעת הרבה פחות מאשר מלים כמו ”החזיר“, ”חקרה“, ”פלט“ ומוזרויות אחרות. המונח ”עלוני ’אמר‘“ בא מחוברות דקות שהכילו מאות מלים נרדפות למילה ”אמר“, אשר נמכרו לסופרים שאפתניים במודעות קטנטנות במגזינים האמריקניים בתקופת טרום מלחמת העולם השניה.

---הראה, אל תסביר
עקרון חיוני בכתיבה טובה. הקורא צריך להיות מסוגל להגיב באופן טבעי לעדויות שהסיפור מספק, מבלי שהסופר ידריך אותו כיצד עליו להגיב. מהלכי ארועים ספציפיים ופרטים שתוכננו היטב יכולים לבטל את הצורך בהרצאות ארכניות מיותרות. כך, במקום לספר לקורא ש“היתה לה ילדות קשה ואומללה“, אירוע ספציפי – המערב, למשל, ארון נעול ושתי צנצנות דבש – ימחיש את העניין טוב יותר.
היצמדות מופרזת לעקרון הראה-אל-תסביר יכולה להפוך לעניין חסר כל טעם. בעניינים שוליים עדיף, לפעמים, לטפל באופן הישיר ביותר שניתן.

---עמעם
מרכיב מוטיבציוני שהכותב התעצל לספק. הביטוי ”משום מה“ הוא סמן טוב לאזורים העמומים בסיפור. ”משום מה היא שכחה להביא את אקדחה“.

---צחוק מוקלט
דמויות צועקות מהיציע ומושכות בשרוולו של הקורא בנסיון לכפות עליו תגובה רגשית מסוימת. הן צוחקות בפראות לבדיחות של עצמן, בוכות בקול על כאביהן, ושודדות מהקורא את האפשרות לתגובה רגשית כנה מכל סוג שהוא.

---דאוס אקס מכינה, או ”האל שיצא מהמכונה“
רכיבים סיפוריים עם פתרונות מופלאים לקונפליקט סיפורי, שמגיעים משום מקום והופכים את כל תהפוכות העלילה עד אליהם לבלתי רלבנטיים. ה“ג וולס הזהיר מהחיבה המופרזת של המדע הבדיוני לאל שבמכונה כשטבע את האימרה ”אם הכל אפשרי, דבר אינו מעניין“. המדע הבדיוני, המתמחה בהפיכת הבלתי אפשרי לסביר, רותק מאז ומתמיד לרעיון הכוחות העליונים הנצורים בכיס החולצה. בינה מלאכותית, מציאויות וירטואליות וננוטכנולוגיה הם שלושה נו-מה-שמו-ים נפוצים במיוחד במדע הבדיוני העכשוי, שמהווים מקור זול וזמין לנסים מכל סוג וצורה

---היה זה לילה קודר וסוער
היה זה בוקר זיוותני וחם. הסופר חיפש פתיחה, אבל לא היה לו מושג מה לכתוב. בצר לו, ויתר על הנסיון למצוא פתיחה שתהיה קשורה במשהו לתוכן הסיפור או לאופיו, ובחר באופציה המטאורולוגית - תיאור סוער, קודר, מפזז, מעונן חלקית עם ממטרים פזורים, והרוח מתגלגלת בשלווה בין הקלישאות ויוצרת אווירה זולה ומשומשת.
המושג ”לילה קודר וסוער“, הפך לשם מקובל של תחרויות בכתיבה קלישאית מכוונת.

---יש לי, יש לי, יש לי!
”הרעיון שלי כל כך טוב עד שהוא חייב להיות הפואנטה של הסיפור“. הכותב מפתח רעיון, בונה אותו בקפידה, וברגע שהוא חושף אותו בפני הקוראים, בום! הסיפור נגמר. כמעט תמיד הסיפור ירוויח אם גילוי הרעיון יהיה התחלה להתפתחות מורכבת יותר, ולא המטרה הבודדת שאליה מוביל הסיפור.

---זרקור באפלה / בריאה ספונטנית
מצב בו הכותב לא טרח לפתח את העולם לפני שהחל לכתוב, וכתוצאה מכך אלמנטים חיוניים בעלילה אינם מקבלים אקספוזיציה עד הרגע בו הם נחוצים לכותב. כך אנו מתוודעים לחברו הטוב של הגיבור, שהוא כאח לו והיה שותף לכל האירועים החשובים בחייו, רק כשמגיע זמנם לצאת למסע נועז יחדיו; וכך אנו גם מתוודעים לחליפת החלל חסינת הלייזרים רק לאחר שגיבורנו ניצל מאש לייזרים צולבת. לעתים קרובות, כתיבה זו מתאפיינת בריבוי סוגריים וכן בפסוקיות לוואי ארוכות כאורך הגלות, שנועדו להשלים את המידע החיוני שלא הוצג קודם לכן. השם נובע מכך שבכל רגע נתון, רק חלק העולם שמואר בזרקור תשומת לבו של הכותב זוכה לקיום, וכל שאר העולם מוסתר בצללים.

---עלילת ואז
עלילה שבה קורה דבר אחד, ואז דבר אחר, ואז עוד משהו, והכל פחות או יותר מסתכם בשום דבר.

---"אתה הבנת את זה, ברוך?“
צורה ממארת של מסלקת מידע (ע“ע) שמועברת תוך כדי דיאלוג, שבו הדמויות מספרות זו לזו דברים אותם הן כבר יודעות, על מנת לעדכן את הקורא מהר ככל הניתן. טכניקה נפוצה זו ידועה גם בשמות ”דיאלוג רון ודון“ (במקור, דיימון נייט), או ”דיאלוג המשרתת וראש המשרתים“. (אלגיס בודריס).

---מסלקות מידע
מקטעים של מידע סביבתי בלתי ניתן לעיכול שמיועד להסביר את סיטואציית הרקע. מסלקות מידע יכולות להיות מוסוות, כמו עיתון דמיוני שמוכנס לעלילה או מאמרים של ”אנציקלופדיה גלקטיקה“, או גלויות לכל, כאשר ההתרחשויות קופאות במקום והמחבר תופס את הבמה ומתחיל להרצות. מסלקות המידע ידועות גם כ“גיבובי הבהרות“. השימוש במסלקות מידע מהירות, בנויות היטב ונוחות לקריאה ידוע גם כ“קיטנור“ או Kuttnering, על שמו של הנרי קאטנר. כשהמידע מוכנס ללא כל הפרעה לזרימתו הטבעית של הסיפור, הדבר מכונה Heinleining, או בתרגום קלוקל – ”היינלון“.

---סטייפלדון
השם שניתן לדמות הנעמדת במרכז הבמה ומתחילה להרצות. לרוב מובא כשם עצם פשוט, כמו ב“הבאת סטייפלדון לפתור את הבעיה במקום לתת לדמויות להתמודד איתה“.

---גברת כהן (או בראון)
האיש הקטן, הפשוט והיומיומי, שבדרך כלשהי מצליח ללכוד נקודה מהותית וחשובה על הקיום האנושי. ”גברת כהן“ היא דמות נדירה במדע הבדיוני, עקב היותה חוסה בצלם של תת מיתוסים (ע“ע) בולטים העשויים מהקרטון מצופה הזהב המשובח ביותר. במאמר מפורסם שלה, ”מדע בדיוני וגברת בראון“, גינתה אורסולה לה גווין את היעדרותה של גברת בראון משדה המדע הבדיוני (במקור, וירג‘יניה וולף).

---ג‘ון אפללו משכונת התקווה
דמויות שאינן מתאימות לסביבת החיים שלהן. גיבורי סיפור שמתרחש בישראל אמורים להיות ישראלים בשמם ובהתנהגותם, בדיוק כמו אמריקנים בארה“ב, סינים בסין, וקלינגונים בקלינגוניה עילית. אופייני, באופן מטריד, לאחוז גדול מסיפורי המדע הבדיוני המקוריים בעברית. חופף, חלקית, לבעיית האנגרית (ע“ע).

---צלמי קרטון
דמויות – החל באדם בודד וכלה בצבאות שלמים – שתפקידן מתמצה בהיותן תפאורה. הן מושלכות לתוך הסיפור כמו היה קדרה מהבילה, במטרה להגיד לגיבור שהוא צריך לפנות ימינה בפניה השלישית, או פשוט לאפשר לו להפגין את גבורתו בקרבות אדירים אליהם הן מסתערות ללא מחשבה או סיבה נראית לעין. אופייני במיוחד (אך לא רק) לפנטסיה הנוסחתית.

---כולה עז
גורם בסיפור שנראה לכותב מזעזע, מחריד או דרמטי להדהים – ומתקבל על ידי הקורא באדישות או בשוויון נפש מוחלט.

ועוד כמה פרטים טכניים שנוגעים ספציפית אלייך.ארגמן
-שגיאות כתיב, הקלדה ופיסוק. מאד חשוב לעבוד על זה.
-כדאי להימנע מעלילה קלישאתית שמוכרת לנו מאיפה שהוא ומדמויות קלישאתיות [כמו הדודה הצרפתייה האלגנטית].
-כדאי להוריד באנטרים ולהשאיר פסקאות שלמות כגוש. לא חייב לבוא אנטר אחרי כל נקודה.
-יש תיאורים מיותרים. לדוגמה- לא צריך לתאר לנו איך כל דמות נראית ומה היא לובשת ואוכלת לארוחת ערב, אם זה לא רלוונטי לעלילה.

אל תקחי את זה קשה. הכל במטרה לעזור לך...
תודה ממש על הביקורת!!שרון כהן
משהוא דווקא אמר לי שבפנטזיה צריך לתאר את זה... לפני כן התיאור על האוכל היה בערך שורה וחצי..
אמם... התבלבלתי..
לגמרי!!שרון כהן
עומס תיאורים לא הכרחי לפנטזיה.ארגמן
הוא בעצם מעיק.
חוץ מזה שהוא מאפיין בעיקר את הפנטזיה הז'אנרית ולא את הפנטסיה האורבנית [שזה מה שאת כותבת].
מה ההבדל?שרון כהן
האם את כותבת על עולם דמיוני או נשענת על המציאות.?יעקב רובין
נראה לי
כן, זה פחות או יותר ההבדל.ארגמן
פנטסיה ז'אנרית לא רק מתעסקת בעולם מומצא אלא גם יש בה את אותם יסודות בדר"כ. לכן היא נקראת גם פנטסיה נוסחתית.
פנטסיה אורבנית מתעסקת בתחום העל-טבעי והנסתר שמסתתר לכאורה בעולם המציאותי.
ויש גם כמה דברים באמצע...
הצילו!!שרון כהן
יש לי עריונות חדשים בקשר לסיפור... אבל משהוא יכול לתת לי תגובה שפשוט מסבירה על מה אני צריכה לעבוד??
כול אחד אומר לי משהו אחר... (והם דברים נכונים וצודקים..) מה אני אומורה לעשות?...
אני מתחילה לטבוע כאן.. ובכלל גם מה שאנשים אומרים לי על הסיפור "שינוי הגורל"..
אני מבינה את הביקורת..רק אני לא ממש יודעת איך לייסם אותה!!
משהוא יכול להסביר לי לפני שאני נופלת לבור שממנו היצאה... (טוב די ברורה! אני אפסיק לכתוב מרוב יאוש!!)
לשרון.אהובה קליין
עם קצת מחשבה ופחות פאניקה, בע"ה תצליחי לכתוב סיום טוב כמו שאת מסוגלת ויכולה!
" אין דבר העומד בפני הרצון".
בהצלחה.
מאהובה.
תודה על העידודשרון כהן
אבל זה לא עוזר לי!!
תודה באמת..שרון כהןאחרונה
נראה לי שאני מבינה מה הבעיה..
אני מתכוונת להפעיל אותה!
נשמע שהיה שווה פה פעםאני הנני כאינני

עם המפגשים בארגון @פסיפס 

מי יכול לספר?

מי יקום ויעלה את הדברים באוב?

אולי אנחנו דור אחר?

CureTypes: Convenient Access to Quality Medicationdonaldjohn

CureTypes serves as your one-stop shop for all-encompassing health care answers. It offers a broad selection of pharmaceutical goods, and CureTypes aims to back your path to good health by supplying medicines designed to address various health requirements. CureTypes concentrates on providing top-notch dependable choices for patients ranging from antibiotics to antiviral drugs and treatments for long-term conditions. CureTypes has a user-friendly platform that makes ordering medicines simple and hassle-free guaranteeing prompt deliveries to meet all your healthcare demands.

האמת.אנונימי (פותח)

זה היה יום שבת קייצי, ואני, כהרגלי זה קצת יותר משנה, הלכתי לבקר את זקן בית הכנסת הבודד בביתו. בדרך הקצרה שהיתה לי הפשלתי את שרוולי חולצת השבת הארוכה, שקבלתי על עצמי לכבד בה את השבת כדמותו של אבי, תוך שאני מנסה לסדר את הרעיונות שאומר לר' מאיר הזקן, לפשטן קמעא מהעופפות המופשטת המאפיינת את דברי התורה של בחורי הישיבות הגבוהות בציבור.

כשהגעתי הוא כבר המתין לי בחוץ, רכון, בעל כורחו, על ספר התהילים הישן בתוך כסא הגלגלים שלו. "שבת שלום ר' מאיר! מה שלומך?" אמרתי סקול רם, בעודי כופף אליו את קומתי כדי שיוכל להביט בפני ולזהות אותי. "או! או! שבת שלום!" קרא בשמחה, "מה שלומך? בא שב.." 

"כן כן, מיד" השבתי ושלפתי כיסא מערמת הכסאות שניצבה ליד. "תקרא למטפל שיביא כמה עוגיות וקולה, יש במקרר" הוא אמר לי, מניח באיטיות את ספר התהילים על השולחן שלידו והחל לסובב את כסאו אל עבר כיסא הפלסטיק שהצבתי בסמיכות. "זה בסדר, אין צורך", השבתי לו, "אולי אתה רוצה שאביא לך קצת קולה? או סודה?" 

"לא, זה בסדר, לי יש מים", הוא הורה לי בידו הגרומה אל הבקבוק עם הקשית שניצב על השולחן לא רחוק ממנו. "מה שלומך?" הוא שב ושאל, "מה שלום ההורים? ב"ה אבא שלך אדם טוב, כל שבת  הוא אומר לי שבת שלום ושואל איך אני מרגיש.."

"ב"ה" אני משיב, "השבח לאל, הכל בסדר, כולם בריאים". הוא מהנהן קלות בראשו כאומר 'ב"ה'. "באו לבקר אותך השבת?" אני שואל, "אולי הבנות? או שלום?"

"כן, כולם הגיעו בערב שבת, היה יפה מאוד" הוא משיב בשמחה, "שרו, והיה אוכל טוב..."

"איזה יופי" אמרתי בהקלה, "כל הכבוד להם שהם כולם באים". "כן כן" אמר, ואז נזכר ושאל "איפה היית שבוע שעבר? בישיבה?"

"כן ר' מאיר, צריך ללמוד.." עניתי כמתנצל. "כמובן", אמר, "אבל זה בסדר, יש בחורה חכמה שבאה לבקר אותי, יעל. איזה חכמה היא, לומדת, משקיעה, וגם אומרת לי דברי תורה על פרשת השבוע..."

מעניין, אני חושב לעצמי, זה חדש... מי כבר מכיר את ר' מאיר בשכונה ובא לבקר אותו? בטח מדובר על מישהי מבוגרת שבאה לדבר איתו. כבר יצא לי, בזמן ששהיתי במחיצתו של ר' מאיר, להפגש עם אחת מן השכנות לשעבר שגרו לידו ובאה לשוחח עימו קצת ולהפיג את בדידותו.

"איזה יופי" אמרתי לו בקול מעודד, והתחלתי לדבר על מעלת החסד מן הדברים שלמדנו לאחרונה בנושא מן הגמרא במסכת שבת. במהלך הדברים, כהרגלו, ר' מאיר הפסיק אותי בסיפורים על העבר ועל משפחתו, כשהוא מידי פעם מזכיר את אותה 'יעל' שבאה לבקר אותו מידי פעם, ומאבד את ההקשר של דברי הקודמים.

ולפתע, מאחורי גבי נשמעת חריקת שער הברזל, ואז קול צעיר קורא "סבא מאיר! מה שלומך? התגעגעתי אליך!" וכבת בית, בחורה צעירה שנראית קרוב לגילי, שולפת כיסא פלסטיק נוסף וממקמת אותו מצידו הנוסף של ר' מאיר הזקן. "או! יעל! מה שלומך? מה שלום ההורים?" פתח ר' מאיר בשמחה ופנה אלי "זו יעל שסיפרתי לך עליה".

"נעים מאוד.." אני מסביר לה פנים, והפנים שהוסברו אלי חזרה מוכרות לי מאיזה שהוא מקום. "אתם מכירים?" שואל ר' מאיר. "כן," מיד משיבה יעל, "היינו יחד בסניף, אתה עומר נכון?"

ואני מתפלא. לא הייתי דמות שאמורים להכיר אותה משם. "אמת". "היית באמצע לומר כמה דברי תורה נכון? תמשיכו בבקשה" אמרה בנימה קצת מתנצלת. "ר' מאיר סיפר לי שאת גם אומרת לו דברים על הפרשה מידי שבוע, אז בכבוד", די מיציתי את מה שהיה לי להגיד, הרהרתי.

"לא לא, תמשיך, זה באמת לא משהו רציני, אני רק קוראת לסבא מאיר קצת מהחומש ומסבירה.." היא משיבה. דליתי עוד איזה רעיון במחשבתי והתחלתי לומר אותו, ולאחר כמה רגעים ר' מאיר הפסיק אותי ובאופן מפתיע אמר "אתה יודע, יש לה משפחה ממש טובה, אנשים טובים, וגם חכמה – אולי תצאו יחד?"

באותו רגע נאלמתי דומיה, ולפני שהספקתי להיות מובך כדבעי, היא הזדרזה ואמר "תודה סבא מאיר, אבל אני כבר נפגשת עם מישהו.." התעשתי וקצת שחקתי על הסיטואציה, מנסה לחזור אל הנושא הקודם עליו דברתי לפני רגע. בינתיים ר' מאיר מפשיל את שרוולו ומביט אל שעונו המיוחד, שסימניו באותיות עברית חילוף המספרים "כבר צריך לצאת לבית הכנסת" הוא אומר וקורא למטפל, תוך שהוא מגדף אותו קמעא.

ליווינו את ר' מאיר לבית הכנסת, ולפני שנכנסתי אחריו גם אני, פניתי אל יעל וחזקתי אותה על ההשתדלות לבוא לשוחח עם ר' מאיר, תוך שאני מתפלא איך ומניין היא מכירה אותו. היא סיפרה לי שלא מזמן סבתא נפטרה ממגפת הקורונה שפקדה את העולם, וכשעברה ליד ביתו כאשר באה לבקר חברה שגרה בשכנות, ראתה אותו כשישב בחוץ והחלה לשוחח עימו. כשסבתא היתה בחיים היא היתה דואגת לה ובאה לבקר ולשוחח בקביעות, ועתה השיח הזה חסר לה, כך שהיא שמחה שפגשה את 'סבא מאיר'.

הנהנתי ונפרדתי ממנה לשלום, נכנס לתפילת מנחה של שבת בבית הכנסת הספרדי, מהרהר בסיטואציה המוזרה. ומאז, על אף כל הבחורות שיצאתי איתן לפניה ואחריה – היא לא יוצאת לי מהראש.

העלה לי חיוך.כְּקֶדֶם

ובאמת מעורר השראה

תודה על זה

...אנונימי (פותח)אחרונה

היא התחתנה לפני שבועיים. מזל טוב.

היושעלמת חן

היה פורום של שירים נכון? אני לא טועה..

אממ מחפשת בלי קשר צילצול של השיר אם תבנה של בית ,של איתי דוד אם למישהו יש

תודה

את מכוונת אולי לפרוזה וכתיבה חופשית?אנונימי (2)
לאעלמת חן
היה פורום שנקרא שירים, אני כמעט בטוחה בזה
יש את זה:כי קרוב.
עבר עריכה על ידי כי קרוב. בתאריך י"א בשבט תשפ"ד 08:17

פורום שירים

הוא נטוש למדימבולבלת מאדדדדאחרונה

עדיף בפורום אחר (צלילים ומוזיקה, או גיטרה)

ואפילו בצמע הגיוני יותר שיענו לך על זה...

תמיד זוכרת אותך, לא צריך חודש או יוםסתוית סימה

בס"ד

חודש המודעות הגיע ככה אומרים,

לידות שקטות בלי קול, ככה באוקטובר פתאום,

אני רושמת לך תינוקות שלי, שככה תישארי לעד,

על חיים שהגיעו בשקט, בתוך סערה גועשת,

בחדר לידה במקום שבו יש כל הזמן חיים,

פתאום את המוות פוגשים,

עברו 5 שנים מאז,

רציתי להגיד לך שאני זוכרת אותך, בדיוק כמו שהיית,

יפת תואר שקשה לתאר,

זכיתי בך ל9 חודשים קסומים, להרגיש אותך עמוק בפנים,

בלב שלי תהיי תמיד, מחכה לך כבר שתחזרי,

אומרים שתקומו ראשונים בתחיית המתים, כי אתם טהורים,

לא חטאתם בכלל ככה אומרים,

אחרי קבורתך קברתי גם את אבי, את בטח יודעת הוא לידך,

הרי הוא סבך,

הרגשתי שהעצב גובר עליי, לקחתי את התהילים ביד,

והלכתי להדליק נרות לשבת,

אמרתי לחוקר ליבות וכליות שלח לי נחמה בקרוב,

ופתאום הם הגיעו בלי שהתכוונתי, אוליי ככה כיוונתי,

שתי נשמות חדשות הופיעו, תאומים מבלי שציפינו,

אמרתי תודה רבה לבורא עולם, תודה שהראת לי שאני יכולה,

לאסוף את השברים ולקום, להתמודד עם לב שבור,

לחבק את האמונה בבכי של שמחה,

את , את התיקון שלך סיימת, הוא היה שלם ומיוחד,

אנחנו פה למטה מנסים לתקן את עצמנו, לחבר את החלקים שנותרו בחיינו,

ולהאמין שאת שלמה, ומתפללת עלינו,

אני אוהבת אותך בדיוק כמו שהיית, זכיתי בך לעולמים,

מחכה לך שתחזרי , עד שיבוא משיח יקירי בקרוב,

תודה שלמרות הכל בחרת לרדת בשבילי,

ותודה אבא, תודה שבחרת בי .

...אילת השחראחרונה

כמה עוצמות יש בך.

נגעת בי ממש.

ואיתך בתפילות ובייחולים ובתודות לבורא עולם.

🤍

טוב, פה בטח אין אף אחד שמסתכל, ובכל זאת..אני הנני כאינני

אנחנו מנסים להקים לתחייה את פורום "צלילים ומוסיקה" - נגנים ויוצרי מוסיקה יקרים וחביבים! נשמח שתצטרפו אלינו!!

מוזמנים להתחיל בשרשור הכירות החדש שהכנו לכם, שם תתודעו לעוד כמה דברים אנחנו מכינים לכם!

🎵🎶 שרשור היכרות תשפ"ד + עדכון! 📢📣 - צלילים ומוסיקה

בברכת "הזורעים בדמעה ברינה יקצורו" - המנהלים החדשדשים!

ב"ה, בהשגחה אלקית, עכשיו כבר לא כ"כ מפריע לפרסם.אני הנני כאינני

האם את חושבת עליי כמו שאני חושב עלייך?

האם מה שאמרתי לך מסיח דעתך בתפילותייך?

האם את האחת? האם זו אהבה עיוורת? 

איך בכלל אדע, אם לא חוויתי מעולם אחרת?

איך אעבור את המסע הזה בלי שום חרטות?

איך אהיה שלם עם אלקים על אף ההסתרות?

תם, ועוד אשלים עם זה.

מה זה לדעתכם יוצר טוב?yaeli1989

מתעניינת איך לדעתכם נוצר יוצר מעולה?

אולי יעניין אותך