מה דעתכם?נעמה*

בס"ד

בפורום השכן [תורת חי'ים בעוז] נפתח השירשור הבא:

/Forum/Forum.aspx/t55327

הרעיון- שם משותף לשבט/גרעין החדש בשלושת התנועות [בנ"ע , עזרא, אריאל]

מה אתם אומרים?

כן, בטח....לבן כהה
אי אפשר למצוא רעיון יותר מועיל לחיבור בין התנועות?

אני לא חושב שזה מה שיביא לחיבור.....
כאילו לקרוא לכל השבט החדש בכל תנועה את אותו שם?מיטל
בעצם רק עזרא צריכים לשנות כי אריאל במילא תמיד עושים את אותו שם כמו שלנו..
הבעיה שמקשה על האחדותעמית-טליה
היא לא השמות השונים..

הבעיה היא הגאווה
שכל אחד חושב שהשני טועה ורק הוא צודק
שרק הוא צדיק ודוס והשני חפיפניק

אני חושבת שכאשר יעשו פעילויות משותפות זה ישבור הרבה חומות
זה יוסיף קירוב לבבות וחיבה אחד לשני וממילא האחדות תבוא.

שם זה מעטפת חיצונית וצריך להשקיע בפנים.
יציב ואמת!האריאלניקהנאמן
כל עוד אנחנו לא מתוקנים בעצמנו השמות הדומים יגרמו מקסימום לאחידות ולא לאחדות ואחידות זה לא דבר טוב, וזה נגד רצון ה'. אפשר לעיין במה שכתבתי שם בשירשור בפורום של אריאל באורך.
הי, אם לא שמת לב, עמית קצת "ירדה" עליך.אוסנת
"הבעיה היא הגאווה
שכל אחד חושב שהשני טועה ורק הוא צודק
שרק הוא צדיק ודוס והשני חפיפניק".

לתשומת ליבך, לתשומת ליבי, לתשומת לב כולנו.

"וזה נגד רצון ה'" - אתה יודע משהו על רצון ה' שאנחנו לא יודעים?!
מה שידוע לי, שאנחנו לא יכולים לדעת מה בדיוק ה' רוצה... מוזר.

בכל מקרה, לא אכפת לי שהתנועות לא יתאחדו (למרות שזה יהיה ממש טוב, לענ"ד). העיקר שלא תהיה שנאה ופירוד ביננו, ושמי שיש בידו הכח להשפיע, יבוא לעזור בסניפים של בנ"ע.
לא ירדתי עליו חלילהעמית-טליה
אמרתי שמי שככה זה בעייתי אם אדם חושב שהוא כזה זה הזמן לחשבון נפש..

קטנוניות...??? -זה לא עניין של שחצנות..מ.דוסא
אלא ענין של הקפדה -יעני אם אני רוצה להיות יהודי יותר טוב אני צריך להקפיד על מצוות בלי דאווינים...(לא שכולם ככה..)

אז תכל'ס מה הכוונה..- שיש בעיה של תערובת 'חמץ' בין בנים לבנות בבני עקיבא- "דבר שיש לו 'מתירין'(ע"י חופה ..כדת משה וישראל...) אפילו באלף לא בטיל " חח
ומי שהולך לאריאל כנראה שהוא מבין שלתערובת הזאת אין בתורה מקורות, וזו הסיבה למה הוא מסתייג מבני עקיבא לאו דווקא בגלל איזה גאווה פסולה-שחצנות "להכעיס" !

* כמובן שנוצרת (בצורה טבעית) איזו אש בעיקר בין חברה צעירים שלא מבינים מהחיים שלהם.. ומזה זה מתלבה לשנאה קשה (הדדית) לא תקינה..

נ.ב אני הייתי קומונר (אריאל) ואני יודע את מקומי ויש יתרונות וחסרונות לכל אחד וצריך לדעת לכבד בכל מקרה כל אחד למרות המחלוקת.
יש בבני עקיבא דברים טובים ממש-בעצם אריאל לא הסתייגה ממנה אלא רק בענין ההפרדה.... ככה שאין מחלוקת רחבה כל כך -סתם נפוח...
איפה כתבתי קטנוניות?עמית-טליה
ראשית אם נדע שלמצב הקיומי של בנ"ע יש רבנים גדולים שמעודדים אותו
נכניס בנו ענווה ונבטל את המחשבה שאני יותר דוס מהקומונר של בנ"ע כי היא פסולה מהשורש.
שנית אם אדם רוצה להיות דוס אז שיהיה דוס
אבל אם אדם רוצה להיות דוס ולגרום לאחרים להיות כאלה זוהי מעלה גדולה יותר.
בפועל יש יותר מקום להצליח בזה בתנועה שהיא פתוחה לכולם (לא רק אומרת אלא גם מקיימת)וגם בתנועה שרוב הנוער של עם ישראל נמצא בה.

אז אם בא אדם ואומר וואלה אני לא חזק מספיק אז אני צריך מקום מסוגר יותר,אחלה לגיטימי בהצלחה בדרך
אבל אם יש קבוצה גדולה שאומרת שהיא נבנתה מספיק כדי להשפיע ולקדם את הנוער בעם ישראל(כשידוע רובו נמצא בבנ"ע במעל 300 סניפים) אז צריך לעודד אותו.
אני חושבת שאם אדם חושב שהוא לא בנוי לכך מספיק הוא צריך להיבנות יותר כדי להיות ראוי להכנס למקום בשביל להשפיע(בדיוק כמו בצבא)
בעיני אחד המקומות היותר טובים והיותר צריכים השפעה חיובית ערכית אמיתית זאת התנועה הזאת.

אז באמת אפשר לחשוב בצורה פרטית על המצוות שלי
ואפשר לחשוב בצורה כללית על המצוות של כלל העם שלי.

איך אמר הרב זצ"ל עבד לעם קדוש
עבד!!ממש עבד!!זה גם אדם שמוכן להסתכן להתלכלך ולאבד נפשו למען העם.

ואיש הישר בעיניו יעשה.
קודם כל..מ.דוסא
אני כן בעד להרים אנשים אחרים מעם ישראל ואני חושב שזה כל כך חשוב (אני בעצם נכון לעכשיו מדריך בבנ"ע תלפיות-סניף עולים..).

אבל, את זה אני עושה אחרי שגיבשתי את אישיותי ודעותי ...ואני חושב (ע"י בדיקה יסודית) שאני מוכן ע"מ להיכנס למשימה הנ"ל ולהישאר מועיל לעם ישראל גם אחרי שאצא מההדרכה...

ואני אומר את זה על סמך..- מראה עיניי (והרבה דיונים) איך שכל זאטוט בכיתה ד' נכנס לבני עקיבא רגיל (פעולות נפרדות ,סניף ומפקד -מעורבים) ושהדוסיות שמה לא הכי שולטת..-נאמר את זה כך:"יש הרבה חברה שמתקלקלים- חילונים- לא תמיד הרבה.., והשאר "היו יכולים להיות יותר לולא הקשר עם הבנות בבנ"ע"

אם כי ח"ו לא נשכח לציין לשבח, שהדוסים של בנ"ע הם אנשים שאין עליהם (אם כי אני בטוח שגם באריאל יש כאלה-תלוי תכל'ס באופי של הבנ'אדם )!

- הסיכון הוא מתוך סיכוי- לא להתאבד , יש סכנה אבל לא לחפש למות עד הסוף- לא הולכים למשימה אם יודעים שאי אפשר לחזור משם, "מאי נפשך" בשביל מה הלכת?!?!?!

כמובן בציפיה לאחדות ישראל ולבנין בית מקדש ואריאל....(תענו אמן)

אוקיעמית-טליה
מתוך אותה דעה שאתה אמרת אני יודעת שמקומי ומקום הדוסים האיכותיים באמת בבנ"ע כי שמה צריך אותם

יש סכנה בכל מקום,צריך פשוט להתחזק ולמלא את הפרט למען הכלל.

אם את אומרת ,אני אחלוק עלייך?!מ.דוסא
נ.ב לא חייבים לחפש סכנות
כמובן לענין זה ראה לעיל ....
תלויעמית-טליה
אם אתה רוצה לדבר שטויות אתה יכול לחלוק עליי
סתם

חחחחכמה...אה?!מ.דוסא
שוס להיות דוס נננננה
זה נורא קל לברוח מאחריות "כי אני יותר דוס"gross
גם אני יכולתי לעבור לאריאל. אבל ראיתי שאז לא ישאר בשבט שלנו כלום ותהיה בו הדרכה מעורבת... {אצלנו יש לבנים לפני גיל ברמצוה מדריכה ומדריך ביחד אלא אם כן יש דוסים בשבט שמתנגדים לזה..}.
יפה לך...שכוייח אבל..מ.דוסא
אתה מסכים איתי תכל'ס ש..(כמובן שאני מתכוון למקומות כמו ישובים דתיים סה"כ)התערובת הזאת לא מותרת ואפשר לפחות לצמצם אותה וגם אם לא אז אני החניך הקטן לא צריך /יכול להרשות לעצמי להתערבב ולהטמע עם בנות אה?...
הרבה מסכימים עם זהעמית-טליה
אבל אתה מסכים איתי שאם לא יהיו דוסים או מדריכים רציינים ותורניים בתנועה אף אחד לא יקדם את זה?
גם אם זה הכי נכון בעולם אין מי שיקדם...

זאת הבעיה
אין ויכוח על הפסול שבעירבוביה יש ויכוח על התפקיד שלנו.
צבבה השאלה מתי איך כמה ולמה...מ.דוסא
בנ"ע עושה הרבה עבודת קודש.מ.מ.י.ראחרונה
סיפור שאני מכיר:

על משפחה אחת חילונית, והבת הגדולה (שהייתה אז בת 15-16) הייתה באה לסניף של בנ"ע בקביעות. כלומר זה סניף שהיו בו גם דתיים וגם חילוניים.
לאט לאט היא התחזקה בסניף (וזה לא סניף דוס, אלא סניף רגיל, שיש עוד הרבה מה לעשות על מנת שיהיה מושלם מבחינת גדרי הצניעות), והתחילה לשמור שבת למרות ששאר המשפחה התנגדה לזה.

לאט לאט היא גררה אחריה את ההורים ואת אח שלה, והם חזרו בתשובה. כלומר - 4 נשמות יהודיות חזרו לחיים של תורה!! (והיא נהייתה ממש 'דוסית'. רק שתבינו.. היום היא נמצאת באחד מהגרעינים התורניים!)

יש עוד הרבה מה לשפר בבנ"ע, אין על זה חולק. אבל כשמסתכלים במבט רחב, כמו שהתורה מלמדת אותנו לעשות בכל דבר - רואים כמה עבודת קודש עושה בנ"ע, כמה היא השתפרה מלפני 60 שנה, וגם במבט קדימה בע"ה.
דעתי..נעמה*
ברור שצריכה להיות אחדות בין התנועות- לעשות דברים ביחד וכו'
אבל,
דווקא השמות זה דבר שכ"כ שי'יך לכל תנועה בנפרד.
כל תנועה מתמקדת בדרך אחרת- וחשוב לה דברים אחרים- והשם מי'יצג את זה.
אין קטע שי'היו שמות דומים- אולי פשוט נתאחד שלושת התנועות?
אני לא חושבת שצריכות להיות מריבות- שכל תנועה תלך בדרכה- תגדל ותפרח- ויחד לנגיע לגאולה!
נסחפת עם הגל השחור.סבא גפטו
ברור לכל יהודי יר"ש שאחדות היא דבר טוב, צריכים לשאוף אליה ושהיא נדבך חשוב בהחשת הגאולה השלימה.

אולם בל נשלה את עצמנו שאחדות בין כל המגזרים תהיה אי פעם (ולא היתה אף פעם) ושאחדות היא הערך העליון.

אפשר לבנות איזה מודל (עכשיו אני ממציא אותו, כשנזכרתי ב"משולש הנצחי: ארץ ישראל לעם ישראל ע"פ תורת ישראל...") בצורת מש"צ כשהקדקד הוא קידוש ה'. זהו הערך העליון וכל פעולה שלנו אמורה לשאוף להגדלת והאדרת שמו בקרב יושבי הארץ.
אני רואה את ה'אחדות' נמצאת איפשהו בין הקומות (צריך להגדיר איפה, זה יעזור לנו) ועוד לפני שהגדרנו איפה האחדות נמצאת, צריכים להגדיר ולבנות את אבני היסוד של הפירמידה.
טיפשי יהיה לומר שאחת מאבני היסוד תהיה אחדות. כי אין אחדות אבסולוטית, אחדות אוניברסלית... האחדות הזאת קיימת בסיפורים. אפילו בהיסטוריה היא לא קיימת.
חשוב לזכור את זה. אנשים כל הזמן אומרים "אחדות, אחדות" אבל אחדות לא תהיה. כי ההגיון של אנשים שונה מאחד לשני ולשלישי.
כל השוני שדיברת עליועמית-טליה
ושאינו קיים זה אחידות
נכון אין אחידות לא צריכה להיות אחידות

בית שמאי ובית הלל היו שונים מאד
אבל עדיין מתחתנים יחדיו

אצלנו הפך להיות חצרות ציבורים
רק תסתכל בפ"ת איך כל קבוצת אנשים שחושבת שהיא יותר דוסית מכל העולם פותחת בית ספר...
זה פשוט זוועה

אחידות לא תיהיה גם לא בזמן הגאולה
אחדות אני מקווה שתיהיה הרבה לפני הגאולה..

ועוד משהו שהציק לי
המשולש הנצחי
שגוי להציג אותי בצורה שהצגת
אם כבר קודם הוכרזנו כעם ע"י פרעה
אחרי ניקוי וטהרה קיבלנו את התורה
ואחרי כל זה נכנסנו לארץ ישראל..

אם ארץ ישראל היתה בראש אז קודם היינו נכנסים לארץ ישראל הופכים לעם ישראל ומקבלים את התורה

אבל לא כך ה' רצה..אז לנו לא נותר אלא לקבל את רצון ה' ולהבין מה סדר העדיפויות שצריך להיות לנו כיום..

אני לא חושבת שיש בעי'ה..נעמה*
אם בין קבוצות שונות אין מריבות- ויש אחדות- אבל כל קבוצה הולכת בדרך שהיא מאמינה בה- מה הבעי'ה?

לדעתי, אנחנו לא צריכים בשביל להגיע לגאולה שלכולם תהי'ה אותה דעה- וי'היו בדיוק אותו דבר. פשוט שלא י'היו מריבות בין הקבוצות.
ואיך יקראו לתנועה הזו? [הופנתי מתח"ב]צחקן
בעז"ה.

אני לא כ"כ מוכן לשאת את השם 'בני עקיבא', וכן להכנע לתכתיבים. אני לא חושב שזה נכון (ואפשרי) למזג את התנועות.
בית המקדשעמית-טליה
כן, גמני הופניתי מתח"ב.אוריה שמחה
אני נגד.כולם יסכימו איתי שלכל אחת מהתנועות יש אידיאלים שונים, מטרות שונות, והוצאה לפעול שלהם בצורה שונה- ואפילו לגמרי. ובעיקר השם של השבט החדש, שהוא מסמל ממש מהות, שם שנשאר תמיד, ומכיוון שהמהות של התנועות שונה -השמות לא יוכלו להתערבב. לא בגלל שאנחנו לא מאוחדים אלא בגלל שלכל אחד יש את הדרך שלו, וכל אחד עושה אותה בצורה הטובה ביותר שלו, ולכן אין כאן וויכוח של אחדות וגיבוש בין התנועות, אפשר לעשות פעולות משותפות ואפשר לחשוב על הרבה רעיונות מקוריים לגיבוש, זה רעיון מעולה. אבל אם משנים שמות שישנו רק לשבטים הקטנים, שזה מסמל רק גיל ולא מהות. זוהי דעתי בעניין.
נ.ב. זה ממש נחמד הקישורים האלה.. אתם גם מוזמנים לבוא ולהגיב אצלנו
השם החדשבניעקיבא
אין לי מושג איך נבחר השם החדש בתנועת עזרא, ולענ"ד אריאל לוקחים את השם שמליאת התנועה בוחרת.
מליאת התנועה מאמינה שהשם החדש צריך לענות על הצורך של הדור. את כל הצורך הם מנסים לרכז בשם אחד. ואת המהות הזאת של השם הם מנסים להעביר לדור הזה.
בינינו, לא באמת אכפת לי איך כל אחד יקרא לעצמו, כל עוד הוא מבין כמה דברים בסיסיים. אם איננו מבינים שכולנו חלק מאותו העם הצועד כלפי אותה מטרה- אין לנו מה לחפש בשמות. לענ"ד לצאת בהצהרה כזאת לאיחוד השמות- דבר מיותר. את הכוחות האלה כדאי להשקיע בדברים קצת יותר חיוניים כרגע.
כמו מה?gross
תסביר איזה דברים חיוניים יש לעשות עכשיו ע"מ לגרום לאחדות?
אני חושבת שאת רעיון ה"אחדות" בין התנועותאוסנת
לא נגשים בזמן הקרוב.
אני גם לא חושבת שאת כל משאבינו וכוחותינו צריך להפנות לשילוב בין בנ"ע לךאריאל, לויכוחים ולמחלוקות שמסביב.
מה גם, שאם התנועות יתחברו, לבטח תקום תנועה חדשה בנוסח "אריאל" של המתנגדים למהלך.

מה צריך לעשות כדי שזה יקרה פעם?
להפסיק לזלזל אחד בשני, לשנוא ולהדגיש את ההבדלים.
לעשות פעילויות משותפות לכל התנועות בכל עיר וישוב וברמה ארצית.
להפסיק את "גאוות היחידה" שיוצרת תככים. כל עוד זה חביב ונחמד (כמו בין ישיבות או אולפנות) זה בסדר. הבעיה היא, שזה הופך למריבות. חבל.
ככה גם צריך לחנך את החניכים שלנו.

בסה"כ, להמשיך להגדיל את התנועה בלי לפגוע בחברתה (אריאל, עזרא). אם שני הצדדים יתמידו בכך, באופן טבעי התנועות יגיעו להסדר אחדותי.
את באמת מאמינה בזה?!אוסנת
את באמת חושבת שהאידיאלים של התנועות שונים?
איך זה יתכן?
הרי כולנו הולכים לפי התורה (מי שיותר מחמיר, ומי שפחות. אבל עדיין האידיאלים של התורה - אם אפשר לקרוא לזה כך - נמצאים בכל מקום), כולנו משתייכים לציבור הדת"ל-חרד"ל (גם אם יש הבדלים, זה לא נכון לגבי כל הסניפים. לבנ"ע יש הרבה סניפים שהיו יכולים להיות הרבה יותר ברמה, אם היה להם מוטיבציה. בבנ"ע - אין להם), וכולנו רוצים בית מקדש!
אידיאלים שונים?! לא הייתי אומרת.
אי אפשר להפריד אותנו לשני ציבורים שונים, רק בגלל ההפרדה.

בגלל שם התנועה, שמבטא מהות כמו שאת אומרת, אי אפשר לשלב? זה נשמע מטופש לחלוטין.
רגע, השם קודם לאידיאלים של אי-פילוג בציבור?!
זה תירוץ דחוק ביותר.
דבר שני - לשם באמת יש מהות?! רק בעזרא יש לו. וגם אז - אפשר להחליף שם! זה בהחלט לא סוף העולם וסיום המשמעות והאידיאלים...
גם ככה אריאל מעתיקים כל שנה את השם מבנ"עgross
אפשר לחשוב שמעתיקים זה איזהה כינוי גנאי,neriag
תכל'ס, בלי חוכמות, אתם מעתיקים...
לא הוא צודק, אנחנו מעתיקיםהאריאלניקהנאמן
נא לא ליפות את זה
לא נראלי שזה ילךך..צאקי 2
מצטערת להגיד אבל בכול תנוע יש כמה סנובים שיהרסו הכול..
>>>>טליש-נעמה*
לדעתי את קצת מתבלבלת.
את באה בגישה שבנ"ע ואריאל הולכים כאסח ביני'הם- ומה שצריך לעשות כדי פתור את זה- זה רק אם כולם י'היו אותו דבר.

זה לא ככה.

בדיוק כמו שלא תלבשי בדיוק את אותם הבגדים של חברות שלך- כדי להראות את ה'אחדות' ביניכם- ככה אותו דבר כאן- לא צריך להיות אותו הדבר בדיוק כדי להיות מאוחדים- אפשר שכל אחד ילך בדרך שלו- שהוא מאמין בה- ופשוט י'הי'ה שיתוף פעולה/בלי מריבות עם הצד השני.

מקווה שהסברתי טוב- הבנת?
לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך