ביום ראשון השבוע התפרסם אירוע יוצא דופן, הדבר התרחש מעל הים התיכון במרחק לא רב מחופי עזה, מטוס חדיש של חיל האוויר הישראלי צלל לים מגובה של מס' קילומטרים הטייסים הצליחו בנס לנטוש את המטוס וחולצו בחסדי שמים בשלום. מיותר לספר מה נשאר מהמטוס.
אני לא רוצה להישמע כמי שיודע חשבונות שמים, אולם בכל זאת אי אפשר להתעלם מכמה אירועים שהתרחשו ביום ראשון השבוע, בטווח השעות שבין 12 בצהרים ל-17:00 אחה"צ.
זה התחיל בירושלים בישיבת הממשלה שבה אישרו שרי הממשלה את החוק לגיוס תלמידי הישיבות, והמשיך אח"כ בחילוץ הטייסים וחילוץ שברי המטוס.
בישיבת הממשלה בירושלים, לא היה צדיק אחד שהרים ידו נגד החוק. היו כמה בודדים שנמנעו בהצבעתם, ובסופו של יום החוק כמובן עבר.
קשה מאד להתעלם ממה שהתרחש שעות מועטות בלבד לאחר מכן. המטוס צלל מגובה רב בגלל מנוע שכבה. בכל שנות השירות של המטוס בחיל האוויר, אף אחד לא זוכר אירוע שכזה בו נכבה מנוע בפתאומיות במהלך טיס!. ספק אם בחברת 'לוקהיד מרטין' המייצרת את המטוס, זוכרים תקלה שכזו של כיבוי מנוע בשעת טיסה. הנס הגדול הוא בכך שהדבר לא התרחש מעל מקום מיושב. נס נוסף, שהטייסים הצליחו לפתוח את כסא המפלט ולהיחלץ בשלום והנס הגדול שהטייסים צנחו לים ובחסדי שמיים לא צנחו מס' ק"מ דרומה ברצועת עזה.
נתונים אלו, גרמו לי לשאול את עצמי האם אין בכך אות וסימן משמיים (תרתי משמע). כששמעתי שהרמטכ"ל בני גנץ היה באזור בתרגיל שדימה בדיוק נמרץ את אותו האירוע של חילוץ טייסים שנטשו מטוס בלב ים!!! וטס היישר למקום נפילת המטוס, ולאחר מכן אף עזר בחילוץ שבריו מהים, היה ברור לי שזה לא מקריות והכל בהשגחה פרטית.
אתם יכולים רק לדמיין לעצמכם בעל בית שמול עיניו נשבר חפץ יקר בביתו, וכשהוא מרימו הוא מתחיל לתרגם את עלות האבידה. עכשיו תרגמו את אותו מטוס שהתרסק בלי שום סיבה שנראית לעין, ושעלותו למעלה מ 50 מיליון דולר, תרגמו את הסכום הזה ותעשו את החשבון בעצמכם: כמה ישיבות ניתן להחזיק בסכום הזה? ולא, שלא יובן לא נכון. אני לא סבור שהמטוס לא חשוב לשמירה על ביטחוננו, אבל אין ספק בכלל, מה חשיבותה של התורה בשמירה על עם ישראל.
וכאן הבן שואל, האם מישהו ניסה לרסק את עולם התורה ביום ראשון? איני רוצה לקרוא לכך 'תג מחיר', כי לא אני ולא אחרים יודעים את חשבונותיו של הקב"ה, אבל תסכימו איתי שיש בצירוף המקרים הנ"ל כדי לעורר את מקבלי ההחלטות!!!