אם חלילה מחליטים על גרוש השומרוןאיש השקים

תגיבו כמו בהתנתקות? שונה? במה?

לא בא לי לחשוב על זה אפילו..יעל מהדרום

מעיין כעת ב"כתום המאבק" ושואל את עצמי בדיוקעוגי פלצת

את השאלה הזאת...

אזמין את כל הפורום אלי הביתה וכך לא יצליחו לגרש..יעלי_א

וברצינות, טאטעעע לא יודעת..

וכמו יעל, לא רוצה לחשוב על זה..

לא הגיע הזמן ללמוד מטעויות העבר?איש השקים

אני רואה סרטונים ולא מאמין איך הלכו כצאן לטווח

זאת בדיוק הסיבה שנלמד מהעבר..יעל מהדרום

לק"י

חוץ מזה, שאז לי לפחות זה לא נתפס כמשהו שיכול לקרות בכלל, ועד עכשיו זה לא נראה לי הגיוני שזה אכן קרה בסוף בוכה

אבל את אומרת שאין לך כח לחשוב על זהאיש השקים

ואני אומר שאם לא נחשוב לא נדע מה לעשות בעת פקודה (היה לא תיהיה)

כי באמת אני לא יודעת מה הדרך הנכונה..יעל מהדרום

לק"י

ברור לי שלמנוע מראש הכי טוב, אבל אם חס וחלילה מגיעים לזה- נראה לי שהתנגדות אקטיבית (למרות שלא ברור שאני בכלל אצליח..).

ואני יודעת שאני מתנהגת כמו בת יענה..

לא כזה פשוטעוגי פלצת

יכול להיות שמאבק תקיף היה מעצים את התמיכה בתוכנית בקרב העם והפוליטיקאים

ואז?איש השקים

חלילה היינו מפסידים והיו מחריבים את הגוש?

ה'אמת שאני מאוד פסימית בעניין..יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהגירוש היה קורה בכל מצב, אלא אם כן היו מצליחים למנוע מראש את כל הכניסה של החיילים וכו'.

וגם היתה נוצר מומנטום מסוכן להבאעוגי פלצת

כלומר החרבת הגוש היתה מייצרת תיאבון לעוד, ליצר הנקמנות

ולא זוועה של אחים שמבינים שהמיטו חורבן על אחיהם...

בוא נגיד- שיש תאבון להרס בממשלה שלנו בכל מקרה..יעל מהדרום
כמו אחרי עמונה לדג?איש השקים

או שמא ההתכנסות הייתה צריכה להיות אחרי ההצלחה המסחררת בהתנתקות ועמונה עצרה אותה?

אני מדבר על חסימות כבישים והשבתת המדינהעוגי פלצת

עמונה הוא יום אחד נקודתי.

והרבה ממה שעשה את ההבדל זה שבאו לרוצץ גולגולות מלכתחילה,

מה שלא היה בהתנתקות באותה רמה.

תקשיבו, אנשיםפייגליניזית

אני לא באה לתת פה מוסר, אבל... תשעה באב.

ואפילו שלום אסור לברך.

שמרו על תרבות דיון אבלה, בבקשה... שיהא יותר ריאלי להיכנס לראות אם העלו שיעורים, מבלי להיתקל בדיונים לא כל כך אקטואליים להיום.

מה את רוצה? מה יותר אקטואלי מזה??איש השקים
כל הנושא של הגירוש מתאים מאוד לתשעה באב לצערי..יעל מהדרום
וודאיפייגליניזית

להאבל על תלישת פיסה מארץ ישראל, זה מתאים מאוד, ורלוונטי...

אבל להתחיל דיון מה היינו עושים אם כך וכך...

אני לא יודעת אם אפשר לאמר שזה אסור ממש, כי עובדה שאתם לא שמתם לב לזה, 

כדאי בכולופן לדחות את זה לאחרי, למפגש פורום על כביש ירושלים תל אביב, בדרך לבית המקדש.

אם את לא לומדת במה טעית שגרם לחורבןאיש השקים

אין משמעות ליום הזה

נו...פייגליניזית

זה לא העניין

אפשר וצריך ללמוד את הלקחים.

מה אני מדברת בכלל? 

יש כאן תגובות על פוליטיקה נטו. טוב לא משנה, לא רוצים לא צריך. אני לא אכפה עליכם שום דבר, אני יכולה פשוט לא להכנס.

אסון לאומי ומלחמת אחים זה לא פוליטיקה נטועוגי פלצת

ואם כן, זה מוכיח שפוליטיקה זה מישור קריטי בשאלת החורבן.

אני לא מדברתפייגליניזית

על זה

איך אפשר כך לזלזל בהגליית יהודים מארצםעוגי פלצת

ונסיגה במצוות ישוב ארץ ישראל?

זה לא זלזולפייגליניזית

חס וחלילה. אסביר. לא עכשיו.

אני לא יודעת מה הייתי עושה בפועל.רחלקה

בעזהי"ת.

אבל הסרט הזה בהחלט נותן כמה נקודות למחשבה [אם כבר מדברים על ללמוד מהעבר וזה..]:

אולי מחר אראהאיש השקים
זוועה!!!!!!!!!!!!!!!!!איש השקים
סרט מחרידט'

דמעות של כאב וזעם באו לי בחלק של חורבן ירושלים כשהדבר היחיד שהצלחתי לסנן זה "ימח שמו וזכרו של טיטוס" מת

מבדיקה ברשת מסתבר שזה חלק מסדרה שנעשתה בBBC על עלייתה ונפילתה של האמפריה הרומית, לכן מאוד חשוב לזכור שהסרט נעשה על פי מקורות לא יהודיים (לא יודעת אם אפשר להחשיב את יוסיפוס - יוסף בן מתיתיהו כמקור יהודי) והוא בעצם תעודה היסטורית חברתית-גאופוליטית ולא הסטוריה יהודית לפי מדרשי חז"ל.

הוא סרט מאוד אמין גם לפי חז"לקחו עמכם דברים

מה שכן, יוספוס פלביוס לא אמין בצורה שבה הוא מתאר את הרומאים מכיוון שאחרי הבגידה שלו הוא נעשה חבר שלהם והוא מתאר אותם בהרבה התחנפות ו"ראיית הטוב".

בסה"כ לפי מה שהבנתי מבחינת אירועים היסטוריים הסרט די מדויק

את כל הפרטים הגרפיים, הסיפורים שחסרים לנו וכו'- זה כבר מדרשים...

גם המדרשים של חז"ל על החורבןאלעד

הם סיפור של הצד המנצח, מול סיקריקים וכוחות אחרים המתוארים היטב בסרט.

לעולם לא נדע איך אותם מורדים הרגישו ומי היה לצידם בעת המצור.

יוספוס פלביוס הוא ההיסטוריון המקיף היחיד של התקופה+mp8

והוא יהודי- על אף שחטא.

כל מה שאנחנו יודעים על הזמן הזה-מבחינה היסטורית- יודעים ע"פ ספריו, בעיקר מלחמות היהודים.

יש מדרשי חז"ל- אך הם לא מקיפים את התקופה אלא נקודתיים.

היום אני מבינה- שלדבר עם המגרשים בשעת מעשה לא עוזריעל מהדרום

לק"י

הם מתוכנתים!

להכנס לתודעה של העם זה טוב ויפה, אבל בשעת מעשה (חו"ח) זה לא עוזר בכלל.

אז אולי כמה יחליטו שהם לא משתתפים בגירוש, אבל זה לא ימנע.

להגיב פסיכולגיתמושיקו

בגירוש המגורשים הגיבו בדיוק כמו שהצבא ציפה והוא היה מאומן לכך.

הפתרון הוא להשתמש באמצעים פסיכלוגים על מנת לשבור את התודעה.

מסיורי משקפת ועד איך שמדברים עם המגרשים (לא לצעוק וכדו')

מושיקו אתה לא חסיד של הרב יצחק....?אלירז
אני חסיד של הרב של הרב יצחקמושיקו
הציבור שיגן היום יהיה שונה מהציבור שהגן אז.לב אדום.

עכשיו יש לו הרבה פחות אמון בממלכתיות ובממשלה,

אם כי יותר כוח פוליטי.

אני מאמין שאם חלילה יהיה פינוי באותו סדר גודל, יהיו כאן מהומות.

גם אני סבור שההתנגדותאלעד

תזכיר יותר את הפינוי מעמונה מאשר את הגירוש מהגוש.

מדובר באנשים שאיבדו אמון ומוכנים לשבור את הכלים

ומדובר בזמן שעבר וביגר אותנו כציבור תקיף בדעותיו

ומדובר בדעת קהל שרואה שאפילו הפיצוי המובטח עוד לא הושלם

ומדובר ברבים מהפוליטיקאים ואנשי הבטחון שמתנצלים ומכים כיום על חטא

ומדובר בשוטרים שחוששים הרבה יותר, אחרי שלקו בתביעות רבות על העבר.

אבל זכור - גם הפינוי בעמונה הושלם ובוצע...מחפש את האור..

חוץ מזה שגם בעמונה, ככל הידוע לי, לא הגיעו למצב שהמתנגדים לפינוי תקפו ברוטאלית את המפנים, אלא להיפך... כלומר, לדעתי, אסור שיגיעו למצב שבו מישהו כמפונה, יתקוף מפנה ויגרום לו לפציעה או חלילה מוות, כי זה דבר ראשון לא תורם בכלום לעצירת הפינוי, דבר שני מנוגד להלכה, דבר שלישי הופך אותנו לגרועים כמוהם.

אז לא יעזור לנו שפינוי כזה או אחר יזכיר את הפינוי בעמונה - כי בפועל הפינוי התבצע.

והוא גם יתבצע במקרים אחרים. 

לכן צריך להגיע למצב שבו מראש מ-ו-נ-ע-י-ם את הפינוי. בדרכים דיפלומטיות, בדרכים פוליטיות, דרך העם שיצביע או יתנגד לנבחריו...

הנה, רק עצם זה שהליכוד היום נראה כמו שהוא נראה, כשציבור הבוחרים החליט להכניס נבחרת שמורכבת מרשימה יותר ימנית מאשר בעבר, כבר מוכיח שהעם קצת יותר קיבל שכל, ולפחות מתפקדי הליכוד.

כיום נראה מצב שבו אם ביבי נתניהו ירצה לבצע את תוכנית 2 מדינות ל2 עמים, אזי יתרחש מהלך דומה למה שאריאל שרון ביצע לאחר הגירוש, רק שכעת הוא יתרחש ל-פ-נ-י הגירוש, כלומר - הליכוד יתפצל, ביבי יצא מתוך הליכוד המקורי ויקים מפלגה חדשה או להיפך, וכך יש סיכוי גדול שהממשלה תיפול, כי בלי חלק גדול מהליכוד, ובלי הבית היהודי, יהיה יחסית קל להפיל את הממשלה ולהגיע לבחירות חדשות.

הלוואי.

אולי אתה לא זוכראיש השקים
עמונה הייתה המאחז הראשון בסדרת פינויים גדולה שדיברו עליה בזמנו. לאחר עמונה הרוחותשקטו

בצד ההלכתי יש דעות לכאן ולכאן

בעמונה ההתנגדות הייתה שונה מהגוש.
הכל יהיה אחרת, שונה מהיסודמאמע צאדיקה

הציבור שישנו- עבר התבגרות, עבר את שבר התמימות

ההנהגה שישנה- היא שונה

מי שחושב שעשיה אפקטיבית תתחיל מול כוחות שיבואו לגרש- טועה!

התעורר הרבה יותר מידי מאוחר!!

ירמיהו הנביא הלך וזעק ברחובות ירושלים-

לכם נראה שהכל סבבה, שהאנשים צדיקים ועובדים את השם-

אבל תדעו שיש צביעות!! שאנשים לא באמת צדיקים גם בפנים! שיש רשע ורוע חברתי בין אנשים גם אם עובדים במקדש!

ועל זה- עוד יבוא חורבן... והוא בא

כדי למנוע את ההתנתקות הבאה צריך להתחיל לעבוד היום!

כדי למנוע אותה- כבר התחילו לעבוד אתמול

מבחינה פנימית -הגותית -הלכתית

יש עיסוק רחב יותר בבתי המדרש במשמעות של ישיבה על אדמתנו,

במשמעות של השלטון היהודי פה בארץ- מה תוקפו?  מה הגבולות שלנו לציות אליו?

הסוגיה מתבררת, השאלות מקבלות מענה- נוצרת שידרה הגותית משמעותית -

שיום פקודה לא יכול להפתיע באמירות שונות וסותרות ומבולבלות- שלא התגבשו מספיק

התודעה כבר אינה- זה בינינו לבין אלוקים- הבה נתפלל ונשיר ונבכה

התודעה היא- זה בינינו לבין העם- זה בינינו לבין הממשלה- בידינו לעשות! לפעול בכלים של המדינה! עשיה בעולם הזה היא שתשנה

מבחינת התודעה של העם

יש בכל שדרות העם התעוררות רוחנית- אנשים מאסו ביציבות הכלכלית, בחיים הנוחים- הם מחפשים משמעות, מחפשים קשר למסורת ישראל

אנשים כבר לא יקבלו סלוגנים של "לחיות בשקט תמורת לעזוב את הארץ מאחורינו"

את התודעה הזו- אפשר וצריך להעמיק - להביא לידיעת כלל הציבור את הקשר שלנו לארץ הזו, את המורשת ההיסטורית והרוחנית- והפיזית- שלנו בכל מרחביה.

מבחינה פוליטית

הבולדוזר הגדול שם רשעים יירקב- הלך הביתה....

אין היום גורם שיש לו ריכוז כוח כזה אדיר בידיו,דיקטטור

אם נסתכל על מי היושבים בבית המחוקקים - יש שוני עצום בינם לבין מי שישבו בו בתק' ההתנתקות

מבחינת הפוליטיקה של הציבור המתיישב- כבר אין בכנסת את הדובים השמנים שישבו שם פעם וחיממו את הכיסאות... עד שהיה מאוחר מידי, שלא קמו והפילו את הממשלה ושברו את כל הכלים- כי דיבורים על התנתקות לא יעברו אצלם בשתיקה.

אני לא אציין שמות של פוליטיקאים שיושבים היום הכנסת- אבל הם מראשי ההתיישבות באמת, האנשים שקמו וניערו, שלא נכנעו למערכת וצעקו "המלך עירום"

אבל!!!

יש עוד גורמים בשלטון הישראלי שועמדים לשטן לנו, שעומדים נגד טובת עם ישראל, שלא טובת מדינת ישראל היא המנחה אותם

הפרקליטות -שצריך בדחיפות לדרוש מהממשלה להעביר מתפקידיהם את כל היושבים בה

בג"צ -ושופטי בית המשפט העליון- מקום המשפט שמה הרשע

מבחינת הציבוריות התוך-מגזרית שלנו

כבר לא שבויים של עסקני מועצת ישע- יש לנו עסקנים של וועדי מתיישבים- ללכת אחריהם

כבר לא מחפשים את העסקנים שיובילו את הציבור שלנו, ונישא אליהם עיניים- הרבה יותר תודעה של "אנשים קטנים- קומו פעלו! אתם הכוח הגדול"

האנשים כבר לא מחפשים את הפיתרון במאבקים ציבורי- אין אמון בהפגנות ומחאות- זה לא מועיל חבל על הכוח

קמו כמה וכמה אירגונים של עשיה אזרחית לפי כללי המשחק- ארגוני זכויות אדם של מתנחלים,

הציבור שלנו הבין שדברים לא נחתכים בכנסת, ולא ברחוב- אלא בפרקליטות ובבג"צ- ולשם צריך להפנות מאמצים וכוח

ואת הכוח הזה צריך להפנות מוקדם מאוד במהלך העניינים- עוד לפני שיש מי שמעלה הצעת חוק פינוי-

להעלות כשיש מי שעושה שהקפאה בפועל

כשיש מי שמערער על זכותנו על חלקת אדמה זו או אחרת

מבחינה אישית

אם התקדמות מהלך העניינים של היישובים לידי- עמונה- למשל שנמצאת בדיבורים על אישרור או פינוי -

מה אני אעשה?

אני לא יודעת

אני יודעת שאני היום זקנה יותר, כבדה יותר, עם אחריות לעוד אנשים בבית, פאסימית הרבה יותר, רואה את העבודה של המנגנונים והממסדים- ולא ביום אחד משנים דברים בהם.

מה לומדים מטעויות העבר? לא מקשיב לרבנים מטעםיוני
כל רב שהמשכורת שלו מהמדינה או שהישיבה שלו מקבלת תקציבים מהמדינה מועד לסחיטה ע״י הממשלה (ויש כאלה סתם רפורמים)

הגיע הזמן ללמוד מטעויות העבר ולא להקשיב לרבנים שפתאום ביום גירוש יוצאים נגד המאבק.
רק שאלה פרקטית:מחפש את האור..

תמצא לי מתוך הציבור שלנו 10 רבנים שהם מהגדולים, החשובים והמשפיעים - כאלה שהם באמת רבנים גדולים ולא סתם איזה רב זוטר שלפני שנתיים קיבל הסמכה וכעת כותב בפייסבוק לכל העולם ואשתו מה הוא חושב - שלא מקבלים תקציב/משכורת מהמדינה בכל דרך שהיא, דהיינו:

1. אינם רבני ערים/מועצות/יישוב

2. אינם ראשי ישיבות הסדר

3. אינם ראשי ישיבות גבוהות.

4. אינם ראשי מכינות

5. אינם מלמדים בישיבת הסדר/גבוהה/מכינה

כמה כאלה יש?

אם נלך למה שנקרא היום שבעת זקני הציונות הדתית - כולם נכנסים באחד מהסעיפים הנ"ל (הרב דרורי - רב עיר וראש ישיבה, הרב זלמן - רב יישוב וראש ישיבה, הרב דרוקמן - ראש ישיבה, הרב רבינוביץ - ראש ישיבה, הרב אריאל - רב עיר, הרב דב ליאור - רב עיר וראש ישיבה, הליכטנשטיין - ראש ישיבה).

אין מה לעשות, רוב רובם המוחלט של רבני הציונות הדתית המובילים, נכנס לאחד מהקטגוריות הנ"ל. אין זה אומר שלא צריך להקשיב להם.

אם אתה רוצה, לך הקשב לרב שלא מכהן בשום משרה רבנית (כי כאמור, כמעט כל משרה רבנית כיום מתוקצבת בדרך זו או אחרת על ידי המדינה) - וייערב לך

צריך לצאת מתוך נקודת הנחה אחת וממנה לחזור אחורה:מחפש את האור..

ונקודת ההנחה הזאת היא שאם המדינה החליטה שיהיה פינוי, והפינוי כבר מתחיל בפועל (כלומר מגיעים לפנות - לא משנה אם חיילים או לא וכו'...) - הפינוי יתרחש בשלב זה או אחר. גם ההתנגדות הכי אקטיבית ומלחמתית שיש לא תצלח מול מדינה שקובעת דברים ליישום.

צריך להפנים את זה טוב טוב - נניח לרגע מצב כמו בגוש קטיף, כעת במקום אחר בארץ - שומרון וכו', זה לא משנה איפה - מגיעים חיילים/מג"בניקים/יס"מניקים וכו', לפנות אותך מהבית. אתה יכול להתנגד אקטיבית מכמה סיבות - אם אתה מתנגד מתוך מחשבה שככה לא יפנו אותך ואתה תישאר לגור שם,  תמחק מהר את המחשבה הזאת מהראש, זה שטויות, והם יפנו אותך יפה מאוד גם אם זה ייקח קצת יותר זמן ומשאבים - מקום שהמדינה רוצה אותו מפונה, יפונה.

כמובן שיכול להיות סיבות נוספות לרצון להתנגד אקטיבית והוא להשאיר רושם שכואב, שהוא לזעזע את העם - וגם אז צריך לחשוב עד כמה התנגדות אקטיבית אפשר?

נלך הכי רחוק שאפשר - מגיע אלייך חייל/מג"בניק לפנות אותך מהבית ואתה רוצה להתנגד אקטיבית - האם תרצח בשביל זה את המפנה?

פחות מזה - האם תכרות לו איבר?

פחות מזה - האם תפצע אותו פיזית ברמה גבוהה?

פחות מזה - האם תפצע אותו פיזית ברמה נמוכה? 

אני מקווה מאוד שהתשובות לכל השאלות הנ"ל יהיו לא.

לכן, כל אדם ריאלי מבין שהתנגדות אקטיבית במהלך הפינוי עצמו - דבר ראשון לא יביא להפסקת הפינוי, ודבר שני אסור לו להיגמר בכל מקרה בפציעה כזאת או אחרת של הכוח המפנה, וכמובן וכמובן שלא ברמה גבוהה יותר ח"ו... (כן, זה גם קשור לדעת הקהל, כמה שיש כאלה שלא מתחשבים בזה, זה חשוב).

על כן, הדרך היחידה ל-מ-נ-ו-ע פינוי, היא בשילוב של 2 דרכי פעולה - דרך אחת שמתבצעת כל הזמן היא עיבוי וביסוס ההתיישבות היהודית בכל מקום, שוב ושוב, בנחישות, וכמובן מה שיכול לקבל את אישור הממשלה, לקבל וכו'... - כאשר יש התיישבות מוצקה ומוגמרת במקום כלשהו, יותר קשה מחשבתית לפנות אותו, גם למקבלי ההחלטות, והנה אנחנו רואים שכיום גם השמאלנים לרוב מודים שג-ם אם יהיה הקמת מדינה פלסטינית, גושי ההתיישבויות העיקריים הגם שהם יושבים לכאורה מחוץ לקו הירוק, יישארו בתחומי המדינה שלנו... כלומר, הם גם מבינים שאי אפשר לפנות גושים צפופים של עשרות אלפי יהודים מהשטח...

הדרך השנייה, שצריכה להתבצע במקביל לדרך הראשונה אבל לבצע חריש עמוק, היא באמת דרך הסברתית, לעם ולמנהיגיו גם יחד - אם והיה, נניח, שכאשר מחריזים על פינוי ביהודה ושומרון, היו יוצרים שרשרת אנושית כמו בגוש קטיף, אבל הפעם בגלל ההסברה אנשים היו מתחברים הרבה יותר, והיו מגיעים 3 מליון יהודים לשרשרת - זה היה פועל הרבה יותר מפעם, כי 3 מליון אנשים זה רוב מוחלט של מצביעים, זה כוח של מעל 70 חברי כנסת שפשוט מפילים את הממשלה והכנסת ומובילים לבחירות חדשות וכו'...

אבל זה יקרה רק אם נגיע ללבבות העם בכל דרך שהיא, שנצליח לגרום לעם לא רק להזדהות ברמה נמוכה ופסיבית, אלא גם להפגין לעמן זה, לצאת לרחוב ולהגיד את דברו - ואז נבחריו ישמעו זאת, ידעו שעתידם הפוליטי נתון בידי העם, ויבחרו נכון...

בגלל זה אצל הערבים יש מקומות שלא מפניםאיש השקים
למרות צווי בגץ?

או מצד אחר, יש מקומות מלאי תחמושת שהמדינה לא נכנסת לשם כי היא מפחדת מהערבים. האם אין החלטה לאסוף נשק לא חוקי?

מי יודע כמה יישובים ניצלו בעקבות ההתנגדות בעמונה
צריך לצאת מנקודת הנחה..יוני
שמאבק אלים זה לא פתרון?
אם יפצע אייזה מגבניק שבא לפנות אותי זה יפגע בדעת הקהל?
מה הם יגידו? אוי ואי באו לפנות אותו אז הוא פצע חייל אז עכשיו צריך לפנות אותו..
אולי אם איזה שוטר יגמור בבית חולים זה יגרום לאנשים להבין שהקרע רק נהיה יותר גדול ושצריך להפסיק לגרש יהודים מהבית שלהם..
אולי אם איזה חייל ימות פתאום החיילים יבינו שהם משתתפים במלחמת אחים שעד עכשיו הייתה חד צדדית ועכשיו הם יסרבו פקודה?
אני לא אומר שכן צריך לפצוע כל בנאדם שלא יהיה, לובש מדים או לא. אבל להגיד שאלימות קשה לא תפסיק את הגירוש בלי שבדקו את זה אף פעם זה לא נכון.
יש לי עץ רימונים בחצר וזה לא נחמד שזורקים עליך רימון, אז אל תתקרבו לבית שלי
מה זה משנה איך כשאף אחד פה לא מאמין שאפשרי לנצח?אלירז

ואפשר!!!

עם קצת שכל! והרבה מוכנות לפעול ולמסור את הנפש!

למסור את הנפש לא לשתף פעולה עם הרשעיםמושיקו

כל השאר הרבה יותר קל

ראיתי עכשיו את זהבצלםאלוקים

http://www.chabad.info/#!g=1&url=article&id=77032

דמעות..כאב

אני אישית דיי חצויה ונקרעת..ודיי בקונפליקט פנימי כבר כמה זמן..בגלל הנקודה של 2 מדינות מצד אחד..והכאב העצום ואי המוסריות בקריעת אנשים מהבתים שלהם..וכו'..(ועוד ע"י האחים שלהם. הקושי פה הרבה יותר גדול )

אבל עזבו..אני לא הנקודה-

אני רק יודעת שבמקומכם..הייתי מבעירה את הארץ

קל לדבר קשה לעשות

אני לא יודעת מה ואיך

אבל אין מצב לשתוק או רק להפגין בקטנה

זו פשוט החרבת עולם

והייתי מבעירה תמדינה 

כמובן בלי לפגוע בנפשות

אבל מאבקים בכוח..לא יודעת מה. להבעיר טכנית ומטאפורית את הכבישים וכו'..

ללכת לכלא בצורה המונית

כן..שכוולם יתפרעו וייעצרו..לא יודעת מה אבל זה מטורף שציבור כ"כ גדול נתן לדבר כזה לקרות

(למרות שאני מבינה שהכוח מאד מוגבל..במיוחד בגלל שבציבור באופן כללי היתה תמיכה לפעולה הזו.

כמו שעל הגיוס..אנחנו חושבים שאם נלך לכלא בהמונינו העולם יסער..(נראה בקשר לזה 0:0: )..אבל .. העולם לא יסער אם מתנחלים נכלאים או מפונים, והציבור במדינה..חלק יבעיר..אבל החלק השני לא יסער ולא יעשה דבר במצב כזה..)

בכל מקרה..לא יודעת

באמת לא יודעת

אבל כשאני רואה את התמונות האלה ומתחברת לכאב אני פשוט אומרת לעזאזל, הייתי שורפת את המדינה .

הורסים את העולם שלי..א"א לשתוק.

בצלם - שימחת אותי. אלירזאחרונה
ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוגאחרונה

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28

אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..

ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים..  מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?

השאלה מה חשוב לךפשוט אני..

לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++. 

אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...

נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...

מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.

נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.

מצטרף לנאמרנפשי תערוג

הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה

לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.

עלה 7000+

שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש

לעומת זאת.

אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת. 

קצת דיוקיםגירגירמיאחרונה

כל מה שכתבת גם מכשיר ב-1000₪ יכול לתת, חוץ מסים וירטואלי שזה שמור למכשרים יקרים.

כמו שכתבת בעצמך, המכשירים הפשוטים היום הם הכי טובים שהיו לפני 5 שנים.

ההבדלים בעיקר הם "הפרמיום", ועל זה משלמים הרבה מאוד.

לדוגמא, אם המכשיר מפלסתיק או מאלומיניום מוסיף עלויות ייצור של בערך 30$, האם זה משנה? כנראה שלא, עוד לא הכרתי מישהו שלא משתמש בקייס (חוץ ממני). 

כנ"ל לגבי מסך אם הוא LCD או OLED מדובר על הפרשים של 100$ לפחות עבור היצרן, אני אישית לא רואה הבדל בצבעים או בבהירות גם באור שמש.

כנ"ל לגבי המצלמה, אם אתה מצלם צילומים קלים (ללא תנועה, אור טוב) ולא אכפת לך ש-AI ישפר את הצילומים, לא תוכל להבדיל בין תמונה שצולמה למכשיר יקר או זול.

כנ"ל לגבי איטום למים, כל המכשירים שראיתי מבפנים היו חסינים למים, זה בסה"כ אטמי גומי פשוטים יחסית, אבל לזה שאין תקן אומר שהיצרן לא לוקח אחריות ולא משלם תמלוגים עבור ההסמכה.

יש עוד הרבה הבדלים כאלו, היצרנים יודעים את זה ולכן המכשירים הזולים פשוט חותכים את על הפינות האלה.

כל האמור לעיל לא מנע ממני לקנות את מכשיר יקר מאוד מאוד.

אגב, סים וירטואלי לא יותר זול מסים רגיל מחברה מקומית או סים רגיל גלובלי שתזמין מאליאקספרס, הוא רק יותר נוח,  זה יותר זול רק עבור סים עם חבילת גלישה בלי מספר. 

את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק

כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.

אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.

כמו שכתבו כולםפצל"פ

זה תלוי למה את משתמשת...

וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות

אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם

אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל

אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק

אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי

מה הצורך?משה

מכשירי ביניים (1500+) מספיקים לדעתי לרוב השימושים. אני עצמי מסתפק במכשיר ביניים שקניתי בפסח של 2021 ועבר מאז קצת שדרוגי תוכנה קצת יותר מורכבם (כן, בניתי לו רום !). הוא אחלה ומשרת אותי יפה לבינתיים.

קנית בסוף גלאקסי כלשהו אבל אל תשאלומתיעצת28

נמחקה לי כל היסטורית הצטאים בווצאפ במכשיר *הישן* .. ואחרי דו שיח ארוך עם הצאט GPT/גמיני נראה שאין לי שום גיבוי... מצד שני אם להיות רציונלית מה כבר איבדתי? הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. נראלי נחיה.. 

תתחדשי🤗 ומעכשיו את מקפידה לגבות את הדברים בסלולריפ.א.

שלך באופן שוטף 

תתחדשי! נשמע לא קריטי בכללזיויק
"הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. "יוני.ו.
נשמע די מבאס לאבד חחח
ווטסאפ זה צרה צרורהמשה

וגיבוי שלו (באמצעי חיצוני, כלומר קובץ טקסט) בעיניי זה די קריטי.

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאראחרונה
דייטיםאבוד
בנות תעזרו לי, אני לא מבין אני לוחם משוחרר נראה באמת טוב, אבל בנות פוסלות אותי סתם, מה קטע?
הפורום הלא נכוןארץ השוקולד

יש פורום לנו שנועד לזה.

לגופו של עניין, יש מגוון סיבות להחליט שכן או לפסול, לא הייתי מניח שהמראה היה הסיבה.

מוזמן לשאול בפורום לקראת נישואין וזוגיותפשוט אני..אחרונה
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך א' בטבת תשפ"ו 22:03

ו...

בנות הן לא בנים, תחליף דיסקט 🤭

רעיונות למשחקי קופסאהרמוניה
עבר עריכה על ידי הרמוניה בתאריך כ"ג בכסלו תשפ"ו 20:09

מגבשים וכייפים ששווה לקנות?

תודה

אליאסדרור אל
קטאן כמובןריבוזום
טיקט-טו-רייד שיחקתי פעם אחת ומאוד נהניתי אבל אין לנו בבית, אז אין לי ניסיון אישי אם הקסם שלו מחזיק מעמד. לפי מה ששמעתי מסביב נראה שכן משחק שווה. 
נראה ככה...הרמוניה
שם קוד!ריבוזום
איך שכחתי (דורש לפחות ארבעה שחקנים)
זהוו גם אליאס...הרמוניה
סיאנס. לא משחק קופסא אבל מגבש.די שרוט
ואם יש בעיה הלכתית של עבודה זרה אז טוויסטר. ואם יש בעיה הלכתית של נגיעה אז טלפון שבור. ואם יש בעיה הלכתית של במושב ליצים אז תלמדו הלכות לשון הרע.
אני בוכה😂Shandy
אציע כמה שונים:ארץ השוקולד

שם קוד,

אליאס,

דיקסיט,

עידן האבן,

טיקט טו רייד,

Robo rally,

The crew,

Avalon,

Shadows over Camelot,

Nefarious,

Colloretto,

סושי גו,

אזול,

Draftasorus

יואוהרמוניה

מה זה השמות האלה אתה בטוח שזה בישראל?😂

ממש תודה!

מה ה3 הכי מומלצים בעיניך? (חוץ משם קוד ואליאס)

הרבה משחקים הם באנגלית במקורארץ השוקולד

ולא יודע אם תרגמו אותם, בכל מקרה, בכלל המשחקים שפירטתי אין מלל כמעט.

תלוי מה הסגנון שאת מחפשת?

האורך? מספר השחקנים?

אה וואלה...הרמוניה

טוב אז יש לי שיעורי בית לחקור.

לא משנה הסגנון והאורך העיקר שיהיה אפשר גם בשני שחקנים ומעלה ולא מ-4

מה שלא מתאים רק ל2 מהרשימהארץ השוקולד

שם קוד (יש לו גרסה לזוג),

אליאס,

דיקסיט (אפשר לבצע התאמות שיעבוד לזוג),

Avalon,

Shadows over Camelot

סושי גו,