שאלה על התחוםנולאית

שלום, לא מזמן גמרתי תיכון ועוד מעט אני מתחילה שירות לאומי. ואני גם מתחילה לחשוב על מה שאני רוצה לעסוק בו "כשאני יגדל",

אני רוצה לשאול אתכם על התחום של תזונה טבעית/ נטרופתיה/ רוקחות טבעית.......

אני אולי ארצה לעבוד בתחום של התאמת תזונה טבעית לאדם לחיים בריאים יותר, לסתם אנשים שרוצים לחיות בריא וגם לאנשים לא בריאים או שהם מחסירים מהתזונה שלהם דברים (צמחונים, חולי ציליאק וכ') ולעזור להם להשלים את בפער התזונה שלהם על ידי אוכל בריא וכמה שיותר טבעי, ובכלל אני מאוד בעד רפואה טבעית, "תרופות סבתא" וכ' והייתי מאוד רוצה ללמוד איך לעזור ולרפא בדרך הזאת.

כמ שאלות,

מה ההבדל בין תזונה / נטרופתיה / ורוקחות טבעית?

אם אחרי השירות אני עדיין ארצה לעסוק בתחום, באיזה מסלול לימודים לבחור- ואיפה?

כבר חיפשתי לבד באינטרנט, אבל בכל מקום יש תוכנית שונה של לימודים תחת אותה כותרת,
במקום אחד כותבים תזונה ובמכללה או אוניברסיטה זה בכלל דבר אחר אותו דבר עם נטרופתיה ורוקחות טבעית........

אחרי הלימודים, איפה אני אוכל לעבוד?

ובאופן כללי, מה יש לכם להגיד על התחום?
עצות? מה זה בדיוק אומר? למי זה מתאים?

תודה רבה ושבוע טוב!!

עונה לךיעל -ND

והתשובה היום פשוטה, כי היום אין כבר ברירה.

את התחום שאת מתארת כרצוי עבורך נקרא תזונאית, אבל ממשלה בכוח החוק הוציאה מקצוע זה מחוץ לחוק, כך שכל התזונאיות שהיו בארץ יצטרכו - או לעזוב את המקצוע, או לעבור הסבה מקצועית או להשלים את הלימודים ולהפוך לנטורופתים.

בקיצור, אין היום ברירה ואם את מתכוונת לעסוק קודם כל התזונה עליך ללמוד נטורופתיה.

רוקחות זה תחום אחר של עיסוק.  עליך ללמוד פרמקולוגיה.

עיסוק. אחרי לימודי נטורופתיה תהיה עצמאית. תפתחי עסק ותלחמי על הפרנסה. או שתלמדי מקצועאחר ואת הידע בנטורופתיה תנצלי בתוך המשפחה (רבים מאד עושים את זה, כי קשה ביותרלסרוד בשוק נטורופתי היום והדבר נהיה יותר ויותר קשה עם הזמן, כי השוק רווי מזמן).

אחרי לימודי פרמקולוגיה תוכלי לעבוד בכל בית מרקחת או פארם - למכור תרופות ולהכין תרופות. רוב בתי מרקחת היום רק מוכרים תרופות מוכנות ופחות ופחות בתי מרקחת עדיין מכינים. כמו כן, תוכלי לעבוד בחברה שמייצרת תרופות - בתעשיה או במחקר. אל תקחי את האופציה הזאת בעדיפות ראשונה, כי אנחנו מדינה קטנה מאד, עם אוכלוסיה קטנה מאד, ובתעשיית התרופות אין מספיק מקום לכל בוגרי הפרמקולוגיה.

תודה ונולאית
עבר עריכה על ידי נולאית בתאריך ט"ז באב תשע"ג 19:13

תודה על המידע האופטימי הזה........ ועל הצעה...

אבל מה ההבדל בין נטרופתית לתזונתאית? או מה זה אומר נטרופתית?

למירב ידיעתי אין לימודים כאלה באוניברסיטאותבלדרית
עבר עריכה על ידי בלדרית בתאריך כ"א באב תשע"ג 10:05

רק רוקחות רגילה ואולי משהו באוניברסיטת אריאל.

אבל תנסי לבחור מקום עם שם טוב כדי שיהיו לך נתוני פתיחה טובים.

בהצלחה..

ייידודד
לפי דעת חלק מהרבניםנחש משקפיים

יש בזה רפואות שגולשות לעבודה זרה וצריך לברר זאת

שאלות!נולאית

בס"ד

כן, תודה.

1.  לאנונימי, יש בעיה עם "הרייקי" וכ' כי זה להתפלל "לישויות" כדי שיזרימו אנרגיות, ויש "רייקי" מגוייר", שמבקשים ומתפללים אל הקב"ה כדי שהוא יהפוך אותנו ל"צינור" של ריפוי, במקום לבקש את זה מישויות אחרות.

אבל עם הרפואה הטבעית, לדעתי, אין בכך שום בעיה הלכתית, זה פשוט מאוד, "רפואה מהטבע".

2. עדיין לא הבנתי מה ההבדל בין נטרופתיה לתזונה, מה ההבדל? מה זה נטורפתית? מה היא עושה? או מה היא עושה שונה

מהתזונאית?

3. למה אסרו בחוק על מקצוע התזונאות, מה הבעיה עם זה?

תשובות ופילסופיםת-ה-י-ל-ה

נטורופתיה זו שיטה טיפולית המתרכזת על תזונה, צמחי מרפא ותוספי תזונה.
לא תקבלי על זה תואר כי בארץ זה לא נחשב אקדמי,לעומת אירופה וארה"ב ששם זה כן אקדמי.
למה? זה כבר סיפור אחר, בקצרה: תעשיית התרופות לא רוצה שאנשים יתרפאו (כי אז לא יקנו תרופות והם יפסידו מליונים) ולכן הם משווקים תרופות וממציאים תחלואות שונות ומאד משתדלים "לזרוק לצד" את הרפואה הטבעית כי אי אפשר לעשות פטנט מצמחים, תזונה וכו(פטנט זה לקחת כמה חומרים ולעשות מזה תרופה ולמכור אותה בהרבה כסף)
זה קצת מסובך כל הקטע של רפואה משלימה בארץ ובעולם בכלל.
זה גם עניין של אידיאל- אם את רוצה ללמוד רוקחות זה ההפך הגמור מרפואה טבעית כי שם מלמדים אותך על תרופות קונבנציונליות שיבוא יום ותגלי שהן רק מדכאות סימפטומים ולא מרפאות מחלות.

תזונה שאין לי מושג אם מקבלים על זה תואר או לא- אני חושבת שלא מתרכז על טיפול טבעי בתזונה 

כל שאר התחומים ברפואה משלימה כמו רייקי,דימיון מודרך,הומאופתיה וכו מתבססות על אנרגיות ללא הוכחות מדעיות ולא כל אחד מתחבר.

לגבי תעסוקה אמרו לי שזה ממש קשה בארץ להיות נטורופתית וזה נכון אנשים מעדיפים לקחת תרופות ולסיים עם זה מאשר לשנות אורח חיים.
אבל כמו בחתימה שלך,אם את מאמינה במשהו, תלכי עם הלב שלך-זוהי הדרך הנכונה
בהצלחה,
סטודנטית לנטורופתיה שנה ג (:

שכחת רק לציין את החלק הכי חשוב של הקונספירציהאנונימי (פותח)

אותן חברות תרופות מרושעות גרמו לכך שתוחלת החיים כמעט תוכל ב-150 השנים האחרונות - הכל במטרה לגרום לאנשים לחיות יותר, וככל שיש יותר אנשים, אז יש גם יותר חולים ואז הן יכולות למכור להם עוד ועוד תרופות במטרה להאריך את חייהם האומללים ולעשות מהם עוד ועוד כסף... פשוט אנשים רעים שלא יעצרו עד שכולם יחיו עד 120 כדי שהם יוכלו לעשות על גבם כמה שיותר כסף... מרושעים שכמותם... 

ובנימה אחרת, זה נראה לי בעייתי משהו אם את צריכה להכפיש ולהמציא כל מיני תיאוריות קונספירציה ע"מ להצדיק את תחום העיסוק\לימוד שלך.

בא לא נתווכח יתר על המידהת-ה-י-ל-ה

חיים ארוכים באיזה מחיר? תבקר בבית אבות.
הכל במטרה לגרום לאנשים לחיות יותר? חח לא, אולי עוד קונספירציה אבל-לגרום לאנשים לתופעות לוואי כדי שיקנו עוד תרופות,לגרום לאנשים תלות\המכרות לתרופות, ובא לא נשכח... לגרום לאנשים לחשוב שהם עוד ועוד יותר חולים.....
מה שנקרא בלעז BIG MONEY
אני לא נגד הרפואה, זה דבר נפלא,מקסים,מציל חיים

אני פשוט פוחתחת לילדה תעיניים שתבין לאן היא הולכת לפני שהיא נכנסת ללמוד רוקחות,רפואה או מה שלא תרצה
http://ecowiki.org.il/wiki/%D7%AA%D7%A2%D7%A9%D7%99%D7%99%D7%AA_%D7%94%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%95%D7%AA

"לשם דוגמה, להפרעות קשב וריכוז ניתן לטפל על ידי תוכנות מחשב, על ידי תוספי מזון של אומגה 3, תרופות טבעיות ועוד, אך רופאים רבים נמנעים מלהמליץ על טיפולים אלה וממליצים בקלות על מתן ריטלין. במקרים של כאבי ראש, או כאבים אחרים, רופאים יכולים להמליץ על כדורים נגד כאבים, במקום לנסות להבין את המקור לכאבים, דבר שיכול לנבוע מחוסר שינה, ממתח, תזונה לא מאוזנת ועוד."

http://www.newdawnmagazine.com/articles/increasing-your-life-expectancy
תרגום:
"
מיליארדי דולרים מושקעים המצאה ובדיקת תרופות חדשות שרק באופן שולי מרחיבות את היתרונות של אלה שהם יחליפו, במקום להשתמש במשאבים קיימים בצורה טובה יותר לספק שירותים יעילים. למרות מיליארדי דולרים הוצאו, אין נתונים מבוססי אוכלוסייה כדי לאפשר חיבור הישיר של טיפול רפואי מוכתב להארכת החיים. למעשה, מחקרים רבים הראו את ההפך."

טוב, בסדר, לא יתר על המידה...אנונימי (פותח)

באיזה מחיר? אנשים היום עובדים ומנהלים חיים תקינים לחלוטין עד גיל הפנסיה - לפני כ-150 שנים הם אפילו לא הגיע לגיל 50. 

אנשים שפעם מתו ממחלות כמו סכרת type 1 בתוך פחות משנה תוך ייסורים - היום מזריקים אינסולין ויכולים למות בשיבה טובה. 

האם יש בזה כסף? כן. האם אנשים מרוויחים מזה הרבה כסף? כן. האם מגיע לאנשים שמצילים חיים ומשפרים אותם להרוויח הרבה כסף? כן. 

הייתי בבתי אבות - בשם כל עולם הרפואה, ברצוני להתנצל שאנשים בני 80-90 הם לא בריאים כמו אנשים בני 20 סליחה ומחילה... מעומק הלב,, באמת... כי מי שהולך לנטורופתים מסוגל לרוץ מרתון בגיל 102, נכון?

אף אחד לא מנסה לגרום לאנשים לחשוב שהם חולים - להיפך. בסופו של דבר, את רוב התרופות חברות הביטוח קונות והאינטרס שלהן הוא לשלם כמה שפחות ולת רק למי שנזקק לתרופה מסוימת. 

יש לי שאלה לגבי הציטוט שלך: וכמה מרוויחה החברה שיצרה את תכנת המחשב המדוברת? אולי היא יודעת שזה לא עובד ואפילו מזיק והיא רק רוצה לשמר את חוסר הריכוז של אותם אנשים כדי שיבואו לעוד ועוד טיפולים והחברה שלהם תתעשר? 
כמה מרוויחים אלה המשווקים אומגה 3? אולי תופעות הלוואי שבנטילת אומגה 3 הן יותר חמורות מאלה של רטלין? אולי תופעות הלוואי של אותן "תרופות טבעיות" הן חמורות יותר מאלה של רטלין? 
לא כל דבר "טבעי" הוא בהכרח בטוח. לא מאמינה לי? לכי לעץ האקליפטוס הקרוב למקום מגורייך ותאכלי כמה עלים... אחרי שתתעוררי בטיפול נמרץ תספרי לי עד כמה כל דבר טבעי הוא בהכרח בטוח... טוב? 
אולי גם הנטורופתים מנסים בעצמם לגרום לאנשים להיות חולים ולשמור עליהם חולים כדי שהם יבואו אליהם עוד ועוד והנטורופתים יתעשרו מזה? הם לא רוצים שאנשים יילכו לרופאים ויבריאו, ולכן הם אומרים להם כל מיני דברים רעים עליהם כדי לשמור עליהם חולים וכך לעשות מהם כסף... זה הרבה יותר הגיוני כיוון שרופאים לא יוצאים נגד נטורופתיה ואומרים שהיא מזיקה - אלא שהיא פשוט לא מועילה ושמי שרוצה וחושב שזה יכול לעזור לו שיילך על זה... 

בקיצור, כל מה שאת טוענת לגבי חברות התרופות, אני יכול להגיד גם עלייך ועל הנטורופתיה ואפילו יותר.  

אם את רוצה לספר כמה נטורופתיה זה טוב ונחמד - זה מצוין ואשרי המאמין. באמת. (פלצבו הוכח כיעיל במחקרים רפואיים...) - אבל אם אתה צריכה לזרוק בוץ ורפש על אנשים שעושים ימים כלילות כדי לעזור לאנשים (וכן, הם גם מרוויחים מזה כסף - הם לא עבדים ולא משרתים - מגיע להם) - אז זה אומר יותר על התחום שלך מאשר עליהם.  

"אין נתונים מבוססי אוכלוסייה כדי לאפשר חיבור הישיר של טיפול רפואי מוכתב להארכת החיים. למעשה, מחקרים רבים הראו את ההפך." - הבחלט... למעט העובדה שתוחלת החיים הוכפלה בסכותה, אין שום נתון שמאשר את זה... נו באמת... 

ועוד דבר שבו כתבת משהו ממש לא נכוןאנונימי (פותח)

רופאים מנסים להבין מה גורם לתסמינים. -את סתם מזלזלת בהם ומתייחסת אליהם בצורה לא ראויה.  

אני באופן אישי באתי לרופא שלי עם בעיה מסוימת והוא אמר לי שלרוב מה שאני מתאר הוא תוצאה של עייפות ומתח - בדיוק הדברים שעליהם כתבת שרופאים לא מסתכלים ורק נותנים כדורים. 

הוא הציע לי (כהצעה, לא המלצה) לקחת כדורים לסימפטומים אבל אמר שאם אני אשן מספיק ותמודד עם המתח, אז אין צורך לקחת שום דבר. 

והוא לא רופא חריג. רופא פשוט של קופת חולים. 

בית הספר "בריאה" לרפואה משלימה במכללת אורות ישראלשרה בר אשר

הנה כל התשובות לשאלות ששאלת:

תלחצי על הקישורים:

ריאיון בתחנת הרדיו "רשת מורשת". הריאיון מתחיל בדקה ה-3

הבחירה הטבעית , בעלון השבת "גילוי דעת"- כתבה על בית ספר "בריאה" 

כתבה על בית הספר "בריאה" באתר האינטרנט של "ערוץ 7" 

בהצלחה

שרה בר אשר, נטורופתית. מייסדת וראש בית הספר "בריאה" לרפואה משלימה במכללת אורות ישראל, קמפוס אלקנה

....נולאית
עבר עריכה על ידי נולאית בתאריך י"א בתשרי תשע"ו 05:52

תזונאית- תזונה קליניתגליה...אחרונה

נלמד ב3 אוניברסיטאות הארץ- אריאל, רחובות, תל חי.

זהו תואר ראשון, הדורש אחכ סטאג' ומבחן של משרד הבריאות לקבל את הרשיון.

סיוט!

מלא זמן, המתנה לסטאג' ארוכה, ועוד המתנה למבחן.

נטורופט זה כבר משהו אחר ונלמד במכללות פרטיות, נחשב תעודה ולא תואר אקדמי.

סטאג'רית לתזונה קלינית.

כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך