איך מסתדריםאקונהמטטה

בסורוקה בלי תינוקיה...???

זה פתאום נשמע לי הזוי....

וגם אם הסתדרתי עם שלי (אני לא יודעת איזו לידה תהיה לי בע"ה ואיך אני אהיה אח"כ)-

מה עם התינוק של השכנה שאני יכולה לא לישון לילה שלם בגללו..??

איך עושים את זה?

אמנה לך יתרונות וחסרונות:אישה קטנה

יצא לי ללדת גם במקומות בלי ביות וגם ספציפית בסורוקה ולהלן המסקנות:

יתרונות תינוקיה-שהם חסרונות ביות:

את יכולה לישון בשקט כי אחרים מטפלים לך בתינוק

חסרונות תינוקיה ויתרונות ביות:

את מהתחלה עם התינוק, יודעת מה נעשה איתו, אם את מרגישה טוב זה סבבה,את מהתחלה מניקה בלי שמישהו מתערב ונותן לו בקבוקים,

אליי באו אחיות להראות לי איך לקלח , ואני רוצה להגיד לך שאפילו שזו לא הייתה הלידה הראשונה שלי- כשהאחות באה ובכזה ביטחון קילחה אותה- זה נתן לי המון ביטחון, כי כל פעם מחדש זה קצת מפחיד להחזיק את האפרוחים השבריריים הללו, הראתה לי בדיוק איך לנקות את שאריות חבל הטבור, בקיצור- ממש קיבלתי ביטחון.

הנסיכה ב"ה הייתה רגועה וישנה בין הנקות, לגבי שינה בשקט- הייתה לי שותפה לחדר ועם תינוקת צרחנית. פשוט שכבתי במיטה שלי, בעיניים עצומות וניסיתי להירדם, מתוך אמונה שאירדם כי הגוף שלי עייף, ומתוך אמונה שנייה, שגם אם לא אירדם- לפחות אנוח, ואח"כ אנוח בבית,כי השאר במסגרות.

לגבי הלידה הבאה אני לא חוששת כלל מסורוקה כי החוויה שי שם הייתה טובה.

אם יש לך אופציה אחרת- סבבה. אם לא- תזכרי את היתרונות, ואל תפחדי מהמשפט- כדאי לך לנוח כל עוד את בבי"ח כי בבית לא תוכלי. זה לא תמיד נכון.העיקר שתהיה לידה קלה בע"ה והחלמה מהירה!!

זה ממש לא קל. וזה באמת הזוי+mp8

ובכל זאת- נראה לי שגם בפעמים הבאות אלך לשם.

הקירבה, המקצוענות, היחס שווים את זה.

מוסיפה עוד דברבת 30

בלידה האחרונה ילדתי במעייני הישועה והתעקשתי על ביות. האחות שאלה אותי:" ומה אם יהיו לך נשים בחדר שלא רוצות ביות, והתינוקת שלך תצרח כל הלילה?".

אינסטינקטיבית עניתי לה:" למה שהיא תצרח כל הלילה אם היא לידי?"

איכשהוא, יש אקסיומה שתינוק צורח בלילה.אבל לדעתי, ברוב המקרים זה נובע מזה שהוא בתינוקיה!!

רחוק מאמא, בלי מגע, באור פלורוסנטים אחרי שהיה עד עכשיו ברחם. מה זה הדבר הזה?? הזוי שזה נחשב נורמלי!! ברור שהתינוק יבכה! הדבר הכי קשה לי זה להיות בתינוקיה באמצע הלילה ולשמוע הרבה תינוקות בוכים. עד שמגיעים אליהם הם כבר נרדמים בחזרה. זה מה שתינוק בן יומו צריך לחוות? הוא בסך הכל רוצה אמא.

נכון שיש תינוקת שבוכים, בעיקר אולי בלידה ראשונה, למשל כשאמא מנסה להניק ולא מצליחה, אבל בגדול נראה לי שתינוק שישן ליד אמא, בחושך, ואמא מרימה אותו בפיפס הראשון ומניקה אותו זה הדבר הכי מרגיע שיש.

בת 30 נהנתי מהגישה!מאושרת22
חחחח. שאלה טובה למה שיבכה בלילה+mp8

חבל שלא שאלתי את זה את התינוקות שהיו איתי בחדר וצרחו כל הלילה ליד האמא היולדת המותשת והטריה שלא ידעה איך להרגיע אותם.

זה לא אקסיומה.

זו פשוט מציאות.

אצלי התינוקות לא בכו בכלל בלילה.

עשו את זה השכנים לחדר- ובגדול.

הגישה והתיאוריה באמת מקסימה,

אבל באמת- הדבר האחרון שחסר לי אחרי לידה זה הצרחות של התינוקות בלילה.

מספיק שהוא יצרח חצי דקה וירגיעו אותו- אבל השינה שלי כבר נגמרה.

זה לא נכון.יש אימהות שלא מניקות בצורה טובהאישה קטנה

עד שנכנסות לעניינים וכדומה,ויש תינוקות לא רגועים.אסור לך להפריע ליולדות אחרות בהסתמך על האקסיומה שלך שתינוק ישן.במעייני הישועה יכולים לסדר ליולדת כמוך חדר עם יולדות נוספות שמעוניינות בביות.

היתה לידי יולדת במעייני הישועהאנונימי (פותח)

שרצתה ביות. והתינוק היה לידה וצרח בלילה 3 פעמים.

בבוקר ביקשתי להעביר אותי חדר - כי לי זה לא התאים ביות.

אז כשבאו להכניס לה יולדת אחרת שרצתה גם ביות היא כעסה וצעקה (עלי!!) שיהיה לה רעש כפול והיא ממש לא תוכל לנוח.. על הרעש שהיה לי היא כנראה לא חשבה...

למה תינוקות בוכים?? מהרבה סיבות....

כמה לילות טרוטי שינה עברתי עם תינוקות קטנים וצורחים.. ולא רק בילד הראשון..

נסי לגייס לך עזרה, אמא/חברה/ גיסה שתהיה איתך ותעזובהתהוות

זה יכול לגמרי לשנות את כל החוויה במחלקה.

אני אוהבת ביות. בלידה האחרונה הייתי בבי"ח שבו גם התינוקות ה'מבויתים' צריכים להגיע לתינוקייה לטיפולים ובדיקות, והביקורים בתינוקייה היו לי מאוד מדכדכים. ברחתי משם הכי מהר שיכולתי.

לגבי התינוק של השכנה, אני יכולה לספר רק על עצמי - כשאני שומעת בכי של תינוק ויודעת שלא אני אמורה לטפל בו אני נשארת נינוחה. ישנה או שוכבת ערה, זה לא משנה - אבל עניין שהוא לא בתחום אחריותי לא מטריד אותי ולא מפריע לי לנוח (תכל'ס אני בכל מקרה לא ממש ישנה בימים שאחרי לידה, אבל חייבת שהגוף יהיה במצב מנוחה).

ואני גם לא מקַלחת בימים הראשונים. מיותר בעיניי - ואם אני לא טועה אלו גם המלצות ארגון הבריאות העולמי, כי לתינוקות בגיל הזה קשה מאוד לשמר את חום הגוף, וכי הם זקוקים לשכבת ההגנה שנשארת על הגוף מהלידה.

נכון שצריך חדר שכולו נשים שרוצות ביותבת 30

הבעיה במעיני הישועה שאין להם כזה חדר קבוע, אלא לפי הצורך, ואז גם ההבטחה לביות יכולה להשתנות מרגע לרגע.

אם אני לא הייתי מתעקשת על זה לא היו מאפשרים לי.

גם נכון שתינוקות לפעמים צורחים. אבל בכל זאת, רובם צורחים בגלל שהם לא ליד אמא שלהם.

מוזר, בעין כרם יש מחלקה שלמה המיועדת לביות!עיניים זוהרות

נשמע לי כ"כ לא הוגן שלא מסדרים במקומות אחרים מחלקה שלמה בשביל זה.

כאילו, מה אשמה יולדת אחת לרצונותיה של השנייה?

מוזר.

בסורוקה אין בכלל מחלקת תינוקות.+mp8

כך שזה בכלל לא תלוי ברצון של מישהי.

זה מה יש- וזהו.

ביות זה בשביל התינוק לא בשביל האמא ולא בשביל השכנהיוקטנה
עם כל הכבוד לצרכים של היולדת, לתינוק בן יומו הצורך להיות קרוב לאימו, להריח ולשמוע ולחוש את מגע עורה בכל שניה ממש, הוא פי אלף קריטי.
(גם לאמא זה יכול להיות נפלא, אגב!!!!)
דמיינו שבעל יגיד לאשתו אחרי החופה: תשמעי אני קרוע מהארוע וממש חייב לישוןכמו שצריך אז תשני בחדר כלות במרחק 300 מטר ממני, ויש שם כבר ממלא מקום שייתן לך תשומת לב במקומי...
את צודקת אבל -אנונימי (פותח)

לא כל אחת יכולה אחרי לידה להיות צמודה לתינוק בבי"ח - בבית זה יותר קל (לא צריך להיכנס איתו לשירותים), לא לכל אחת יש את הכוחות הפיזיים, אני למשל ממוטטת אחרי לידות במשך שבועיים רק מניקה. מזל שיש אמא שמחליפה טיטולים ומכבסת וכו'.

חוץ מתינוק יש גם יולדת שצריכה להרגיש טוב בסוף

כמובן שיש מקרים שאי אפשריוקטנה
אבל אלו היוצאים מן הכלל ב"ה.
ובנוסף, רציתי להזכיר על מי הפוקוס צריך להיות. כל השרשור דן ביתרונות וחסרונות לאמא, בעוד שהשאלה היחידה (כמעט) צריכה להיות מה התינוק צריך ומה טוב *לו*.
מה שטוב לאמא טוב לתינוקמשיח עכשיו!

אמא שלא מצליחה לישון לפחות בין הנקות (בלילה)-ממש לא מקנאה בה.

הכי רע לתינוק זה אמא שרע לה.

אמירה נפוצה שאני לא מסכימה איתה בכלליוקטנה
כל אמא רוצה לתת לתינוק את כל מה שהוא זקוק לו.
אף אמא לא יכולה לעמוד בזה.
זה בסדר! השם יודע שאנחנו רק בני אדם, ועל כן ייצר את התינוקות כך שיוכלו לעמוד בכך.
אין לזה שום קשר להרגשה של האם!
אף אמא לא "מרגישה יותר טוב" כשהיא יודעת שחסר לתינוק שלה משהו. פשוט יש דברים שאין באפשרותה לספק. אין כאן כל בחירה בין הרגשתה הטובה וצרכי התתינוק.
באחת מהלידות הייתי בביות עם הילדאם היית

ולא הלכתי לבית החלמה.

הוא שילם על זה ביוקר. באמא מותשת. מלבד הנקות - כמעט ולא טיפלתי בו , הכל נזרק על בעלי או שלא קרה. (לצערי הרב).

מאז אני נפרדת בקלות מהילדים שלי לטובת תינוקיות וסבתות עוזרות.

ואף פעם ברוך השם המקרה הזה לא חזר שוב.

אמא - מטבע היותה אמא צריכה גם לדעת להרפות אף אחת לא חייבת להיות סופרוומנית. וגם לא להקריב את עצמן על מזבח. ולכן קיימות התינוקיות בבית חולים ובבית החלמה.

ואני לא אוהבת את הטענות כביכול אנחנו לא מודעות.

כולנו קראנו ושמענו את המידע בדיוק כמוך וכאמהות טובות ומדהימות והכי הכי מתאימות לילדים שלנו - החלטנו אחרת ממך! 

(ולא אנחנו גם לא אגואיסטיות באופן נדיר כמו שכל הארגונים והתנועות הטבעיות והירוקות מנסים לצייר אותנו)

ועוד משהו - בדיוק כמו שאתן תובעות זכות מלאה לביות מלא. הכירו את זכותינו לתבוע תינוקיה ולתבוע לא להיות בחדר עם אישה שהחליטה לביית.

קבלי לייק!!!עיניים זוהרות
לייק גדול!משיח עכשיו!
מסכימה איתך!!!!!!!נשואים פלוס
מוסיפה את הלייק שלי!!+mp8
אני לא מסכימה איתך. האמא היא זו שעברה לידהאנונימי (פותח)

מייסרת, ולא התינוק.

האימא היא זו שזקוקה להחלמה, ולא התינוק.

האימא היא זו שמתמוטטת מחוסר שינה, ולא התינוק.

האימא היא זו שעלולה ללקות בדיכאון, ולא התינוק

האימא היא זו שצריכה לחזור לבית מלאה ילדים ולטפל גם בהם, ולא התינוק.

בגלל זה היא אמא: אישה בוגרתיוקטנה

לכן ילדות לא יכולות ללדת ילדים, אלא רק נשים בוגרות.

תינוק הוא שיא החוסר ישע, ואמא היא אדם בתקופה שהיא שיא החוזק הפיזי בשנות קיומה.

היא הכי חזקה שהיא תהיה אי פעם, והוא הכי חלש שיהיה אי פעם (אולי חוץ מאשר בזיקנה, אבל אז לפחות תעמוד לו היכולת המנטליות שלו בע"ה).

וכמו שאמרתי:

אם היא עברה לידה מייסרת

אם היא זקוקה להחלמה

אם היא מתמוטטת מחוסר שינה (וזה נדיר, אחרי לידה טובה, אבל לפעמים הלידה היא לא משהו)

אם היא במצב נפשי לא טוב

אז זה המקרה שבו היא לא יכולה להתפנות לתינוק שלה, שזקוק לה כל כך, וחבל, אבל ככה זה לפעמים. העולם אינו מושלם.

כ"כ לא מסכימה איתך אנונימית!!!!מאושרת22
נכון שהאמא עברה את כל התהליך הזה!!!
השאלה מה היתה המטרה שלה בכל התהליך הזה??!!
זה נראה שאת אומרת לאמא להביא ילדים ולתת למישו אחר לטפל..סליחה אבל בעייני גישה גרועה ביותר!
למה זו גישה גרועה??+mp8

אם ביום- יומיים שאחרי הלידה כשהגוף של האישה מפורק ולפניה עוד משפחה ברוכה שהאי אמורה לחזור אליה ולטפל בה- מישהו נוסף יעזור לטפל בתינוק- מה יקרה??

אתן נשמעות כאילו מישהו דיבר על מסירת התינוק לאומנה או משהו....

לידה היא בדרך כלל מייסרת ומפרקת את הגוף,

אישה, גם אם היא בחרה להביא ילד לעולם- היא לא מכונה,

ולידה אינה חוויה קלה, גם כשקוראים לה לידה קלה  (מושג מפגר כשלעצמו)

ואם תינתן ליולדת אפשרות לישון בלילה יום יומיים אחרי זה-

לא ייגרם שום נזק לאף אחד.

במקרה ההפוך, בו האם לא מאפשרת לעצמה את מינימום ההתאוששות והמנוחה הזו- נראה לי שהסיכון הרבה יותר גדול.

לדעתי זו לא הגישהמאושרת22
ברור שצריך שינה וצריך מנוחה!! אין לי ספק בכך!!!
אך הצורה בה נכתבו הדברים נשמע כמו שכתבתי לפני כן..יכול להיות שזאת לא הכוונה שלה אך אני מגיבה לפי מה שאני רואה כתוב.
אדרבה אין טוב מזה לתינוק שתהיה לו אמא נינוחה ורגועה וכמה מנוחה שהיא צריכה שתיקח ואם היא צריכה עזרה שתיקח הכל למען הילדים!
זה לא סתם "יום יומיים". זה היומיים הראשונים!!!יוקטנה

לַכֹּל זְמָן וְעֵת לְכָל חֵפֶץ תַּחַת הַשָּׁמָיִם (קוהלת ג' 1)

יש דברים שאמורים לקרות בזמן מסוים, ואם הם לא קורים בזמן הנכון, הדברים עלולים להשתבש ולהתקלקל, והתיקון עלול להיות קשה.

תינוק ואמא נועדו להיות יחד אחרי לידה: צמוד צמוד! קורים שם דברים שאת חלקם אנחנו רואים ומבינים, וקורים שם דברים שאנחנו לא רואים, אבל הם חשובים לא פחות.

אם זה לא מתאפשר, אפשר לתקן אחר כך, אבל זה עלול להיות קשה, וחבל.

ראי את המשל שלי על חתן שעבר חוויה קשה מדי בחתונה, ומבקש מהכלה לתת לו לישון בשקט אחרי הארוע, ושולח אותה לחדר אחר. מה לא הגיוני פה? הוא עייף, פיזית ונפשית - סך הכל לילה אחד! אולי שניים... היעלה על הדעת דבר כזה? (וגם פה אני אגיד "כן", במקרים קיצוניים)

צודקת אבלמאושרת22
במציאות נראה שלא כך אחרת כולן היו עם ביות מלא..
כל אחת והגישה שלה לנושא.
כל אחת כמובן לפי הכוחות שלה באותו זמן.
כל אחת ועם איך שעבר עליה הלידה..
ודאי שיש לכל אחת שאיפה להיות עם התינוק שלה שבשבילו עברה תהליך ארוך מעייף וכואב לעשות הכל אבל לדעתי זה לפי נתונים בשטח נכון לאותו רגע.
אין לי נסיון בכלום עדיין אבל אני כן חושבת שתינוק מרגיש אם אמא שלו רגועה או לא..
תתקנו אותי אם אני טועה.
הבעיה היא חוסר מודעותיוקטנה

כחברה, אנחנו "שוכחים" את התינוקות.

הכל מתוך כוונות טובות, אבל "הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות".

יוקטנה, ביות מלא הוא האופטימלי בתנאי שכל הזמן ישעיניים זוהרות

מישהו ליד היולדת, שיכול לסייע לה בכל מה שתצטרך. כך היה פעם כשאישה ילדה, מיד הוקפה בנשים מסייעות מהמשפחה, היא יכלה לנוח כשחפצה, ואף אחד לא קרא לזה שהיא מזניחה את התינוק, הרי הוא עם הסבתא או הדודה.

כיום, אין אופציה כזו! ומגרשים את כל המבקרים כולל האב, והאם נשארת לבדה.

היא לא שוכחת את התינוק, היא נותנת למישהו אחראי לשמור עליו עמ"נ שתאסוף כוחות.

ככלל,לדעתי קיצוניות אינה טובה אף פעם.

לא לכיוון תינוקייה מלאה בכל מחיר ולא לכיוון ביות מלא בכל מחיר.

מסכימה עם עיניים זוהרות!שוקולית

רוב היולדות חוץ מיחידות סגולה צריכות הרבה מנוחה אחרי לידה, ואם אמא או חברה או בעל מטפלים בתינוק זה מעולה, ואין פה הזנחה. ומן הסתם היולדת באופן טבעי רוצה להיות שותפה בטיפול, אז זה לא שהיא נעלמת מהאופק.

רק צריכה עזרה מהסביבה.

מעניין מאוד שהרבה נשים הולכות לאמא שלהן אחרי הלידה, והרבה קהילות שמבשלים אוכל למשפחת היולדת. כי היא צריכה עזרה, זה לא ברור?

עם כל הכבוד לנו - אנחנו לא סופר וומן ולא כדאי להגיע למצב של קריסה.

יוקטנה- אם יש לך גוף חזק שיכול להתמודד עם טיפול עצמאי בתינוק בלי עזרה זה לא אומר שכולם כמוך

מאושרת מתוקה, נראה לי שקצת נסחפת....עיניים זוהרות

ראשית כל, מרשה לי לומר לך משפט מעצבן? משהו מסגנון כשתגדלי תביני? זה משפט מאוד מרגיז, אבל אחת שלא עברה לידה לא ממש יכולה לשפוט בתהליך הזה.

שנית, לא הבנתי בכלל מה השאלה לגבי המטרה. מה הקשר? המטרה של האם הייתה להביא ילד לעולם. זה אומר שהיא חוטאת למטרה אם היה ישנה בלילה שעתיים שלוש רצוף???? היא נטשה? הלכה הביתה? בסה"כ ביקשה לישון שעתיים עד הפעם הבאה שהתינוק מתעורר!! והיא תטפל בו לבדה לילות שלמים ותגדלו לחופה ולמעשים טובים!!! השאלה שלך מוגזמת ומקצינה, לא?

"לתת למישהו אחר לטפל"? הלו? גם בבית את תתני לבעלך לשמור על העוללים שעתיים ותלכי לישון. זה אומר שנטשת? שזו גישה גרועה ביותר?

עכשיו תנסי להיכנס לראש של אישה שאחרי הלידה, אחרי יומיים בלבד, חוזרת לבית עם חמישה מלאכים שהתגעגעו אליה נואשות. והנקיפות מצפון האימהיים שלה משתוללים. איך היא אמורה לשרוד את הטיפול בהם אם לא תישן אפילו שלוש שעות רצוף?

אגב, אני דווקא חושבת הפעם ללכת על ביות מלא.

פעם קודמת הילדה הייתה לידי רוב מוחלט של שעות היום, ובלילה בתינוקייה כשכל שעתיים באו להעיר אותי שהיא התעוררה ובוכה.

אין לי שום נקיפות מצפון, פשוט לא בטוחה שההליכה במסדרונות באמצע הלילה כשכולי רועדת וכמעט מתעלפת, היא חוויה נכונה.

אם בעלי היה יכול הביא לי אותה, מה טוב. כשלא, יתכן ואלך על ביות מלא.

קודם כלמאושרת22
המשפט לא מרגיז ונכון שעדיין לא עברתי לידה אך בכל מקרה לכל אחת גישה לנושא וזו דעתי והגישה שלי.
אני חושבת שצריך מאוד מאוד להיזהר כשמכלילים כלעיניים זוהרות

מיני גישות של כל מיני נשים כ- "גרועה ביותר", או "חוטאת למטרה" או "חוסר מודעות" או "הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות"....

הלו? שה' ישמור!  לפעמים יש תחושה שכל אחת בטוחה שהיא אורים ותומים ורק היא יודעת מה נכון וראוי והגיוני, וכל השאר.... ישר לדיווח לעבודה סוציאלית....

אפשר ורצוי לומר דעה, אך לא לקטול אישה בוגרת אחרת בזלזול או בהאשמות שווא חמורות.

יש הרבה דרכים להביע דעה שונה.

אלוקים חנן כל אימא בחוכמה בינה ודעת, וכל אחת יכולה ורשאית וזכאית להחליט לעצמה ולהביע את תחושותיה בלי שתואשם בנטישת הילד, לא?

הדיון הוא על הדעות, לא על הנשים המחזיקות בהן.~א.ל
כתבת שלא ראוי לכתוב כך לאישה בוגרת,~א.ל

אז תיקנתי את אי הדיוק

וההבדל, (למרות שלא ניסיתי להכנס לדיון חיוך)הוא שלדעות אפשר להגיד שהן לא מתאימות, או לא נכונות לראייתנו. לגיטימי לא עם הכל להסכים. אין עניין לראות את זה כפגיעה אישית, כי מצד האמת זה באמת לא כך..

כשמפנים אצבע כלפי המחזיקים בדעה- זה כבר באמת לא לעניין..

לא מבינה את ההבדל. לומר על גישה אישה בוחרתעיניים זוהרות

בה שהיא הדרך הטובה לגיהינום, זה אומר שהאישה בוחרת במעשה המוביל לגיהינום. 

לגיטימי למשל לומר כך על הבדלי גישות במה גורם להתחממות כדור הארץ, או דברים כאלה...... לא לגיטימי בעיני לומר בכזו חריפות על בחירה אישית שקולה ואחראית ואימהית של נשים לגבי היומיים שאחרי הלידה- "גישה גרועה ביותר".

זה מצביע על האישה ממש.

אגב, השתמשתי במונח "בוגרת" כי יוקטנה נקטה בו...

שימי לב איך כתבתימאושרת22
נזהרתי מאוווד לא לקטול אלא להדגיש שזו הגישה שלי וזו דעתי וכמובן לכל אחת זכות להביע דעה ואין חובה לאף אחת להסכים איתה.
קשה לי עדיין עם ה"גישה גרועה ביותר". מיותר ומזיק.עיניים זוהרות
האשמתי את המצב ולא אף אישה חלילהיוקטנה
חזרי וקראי את דברי: אמרתי שחוסר מודעות שנובע מכוונות טובות הוא הבעיה.
ויותר מזה: הדגשתי שכל אמא מבקשת למלא את כל צרכי התינוק, ואף הוספתי שאף אמא לא מסוגלת לעשות זאת.
קשה מתוך דברים אלה להאשים אותי בשיפוטיות.
זה העניין, שאינך צריכה כלל להאשים את המצב. המצבעיניים זוהרות

בסדר גמור, אנושי והוגן, ואתן שסבורות אחרת צריכות לחשוב קצת מחוץ לבועה שלכן.

תקיפות הדברים כן מעבירה תחושה של שיפוטיות. להגיד על נשים שבחרו בדעה צלולה לגמרי ובאחריות רבה בגישה שונה משלכן, שהן פשוט לא יודעות ולא מודעות ועושות את כל השגיאות בדרך לגיהינום, זו האשמה ושיפוטיות שאין להם מקום כיון שאינם נכונים ואינם נעימים לאוזן.

את וודאי לא מתכוונת אבל מרוח הדברים עולה התנשאות. כביכול, "אנחנו היחידות שאכפת לנו מהתינוקות ואנחנו היחידות שאנושיות כלפיהן".

חוסר הפרופורציה של "אלו לא סתם יומיים", כביכול היולדות נעלמו למלון ליומיים וזנחו את התינוק, היא הגזמה חסרת שחר שאינה הוגנת כלל. האמהות לא עזבו ליומיים, אלא נעזרו ביומיים אלו פה ושם בעזרת אחיות נעימות סבר בבית החולים. 

לומר שאותן אלו שבוחרות אחרת ממכן זה רק כי הן מהסוג האימהי המסכן שלא מסוגל לספק לתינוק את צרכיו זה חוסר רגישות ועובדתית לא נכון.

אני כלל לא בוחרת צד. אני מאמינה באמונה שלמה שכל יולדת מסוגלת וראויה וזכאית לבחור בהתנהלות משלה לאחר הלידה, ולזכות לכל הכבוד הראוי לה. מכולנו.

גם לתינוק לא פשוט. הוא לא בדיוק נהנה בלידהמה אני ומה חיי

במעבר בין הרחם המוגן והנעים אל אור חזק וקור. אני לא חולקת שךאמא זה לא קל, אבל התינוק  בהחלט זקוק לאמא צמודה, אבל עם כוחות.

גם בבי"ח אין צורך להיכנס איתו לשירותים!!מה אני ומה חיי

זה לא היגייני בשבילו, לא יקרה לו כלום אם תשאירי אותו כמה דקות לבד, או עם מבקר, או עם שכנה לחדר, בטח כשהוא ישן. הוא לא יקפוץ מהעריסה, מבטיחה לך! אין הבדל בין הבי"ח לבין הבית בעניין הזה...

לא עדיף להשאיר עם אחות מאשר להשאיר עם שכנה לחדר44444

או אורח???

מה כבר יקרה לו???? לא משנה אצל מי, להיפך-מבקרמה אני ומה חיי

או שכנה יתנו לו יחס אישי

סטטיסטית סביר להניח שכלום44444

אבל....

אני עדיין הייתי מעדיפה אחות מאשר שכנה לחדר אחרי לידה או אורח שאני ארגיש לא נעים וירצה ישר לצאת מהשירותים, לסיים מקלחת מהר וכד'... זה לחץ גרוע לאחרי לידה....

יחס אישי..... אני מעדיפה קצת פחות אישי אבל יחס של אחות......

בעיקר מקום סטרילי ושלא כל אחד יכניס ידיים לעריסה....

אם התינוק יבכה (מקרה נפוץ) אני מעדיפה שאחות תהיה איתו ולא אורח.

לפי דעתי צריכים להסתכל על התמונה הרחבה......44444

ז"א מה טוב למשפחה וזה נכון בהרבה דברים לענ"ד.

לא מה טוב לאם ומה לתינוק.

בעיקר, והכי חשוב זה להסתכל מה הכי נכון לטווח הארוך.

התשובות יכולות להשתנות מאשה לאשה ומלידה ללידה.

לרב אנשים, דר"א, אני חושבת שאידיאלי תינוקיה מאד מאד פתוחה כמו בבי"ח שאני הייתי, חבל שאין את זה בכל בתי החולים, זה הכי הגיוני......

בבי"ח שהייתי אפשר להיות עם התינוק כל זמן שאת לא ישנה, כל הבדיקות והכל בכל שעה ביום.....

את מחליטה....

רחצה האחיות עושות.....

החלפת חיתול בעיקרון האחיות אבל את יכולה להחליף בעצמך......

בסה"כ, את יכולה לעשות הכל, אם לא תעשי יהיה מי שיעשה את זה זה לא עלייך....

ביות מלא לא מתאים לכל אישה,ולא אחרי כל לידהיפעת1

וגם לביות מלא יש תנאים,תינוק לא פג מעל משקל 2.500 קילו,ושנולד מעל שבוע 37.

בדר"כ לא אחרי לידת ואקום או לידה קיסרית.

ייתרונות וחסרונות יש בביות מלא ובביות חלקי.

תראי איך תהיה הלידה שלך בע"ה וכמה כוחות יהיה לך.

ב"ח זה במילא מקום שלא ישנים כ"כ טוב. אני אישי ת עשיתי ביות מלא רק בלידה השלישית ובע"ה גם הפעם אעשה.. בלידה הראשונה לא הכרתי את האופצייה ולא הייתי כ"כ במצב הזה. בלידה השניה לא הייי בבי"ח שתומך בביות מלא,אז ביליתי חצי מהלילה בתינוקיה

אני אחרי הלידה הייתי כ"כ שבורה ורצוצה,שירה..!

וכל תנועה הייתה מלווה בכאבים, שהיה פשוט לא רלוונטי בעליל לנסות ביות מלא. בקושי בזמן שכן הייתי איתה, הצלחתי להסתדר. זה מאוד תלוי במצב.. 

בסורוקה גם אחרי ניתוח את מקבלת את הילד לביות מלאrinrin

רק 6 שעות או 8 אחרי הניתוח ולא שעתיים כמו אישה רגילה.

אחרי ואקום את מקבלת רגיל כמו כולם.

בסורוקה אין תנאים-תינוק בסדר, אמא לא במצב של רעלת הריון, או סכנת חיים, תקבל את התינוק ברגע שאפשר.

לא נחים ללא עזרה.

איך אפשר?? ממש לא נראה לי הגיוני. שלא נדע...זכיתי
ראיתי גם תאומים שהיו עם האם אחרי ניתוח+mp8

וראיתי גם יולדת שקיבלה דלקת ריאות בחודש תשיעי, ילדה בניתוח, ועם השיעולים של הדלקת, אחרי הניתוח וכל ההחלמה - היתה צריכה גם לטפל בתינוק.

זה היה פשוט מעורר רחמים.

נורא ואיום. הנה סיבה לא ללדת שם לעולםמאמע צאדיקה

אישה אחרי ניתוח צריכה עזרה רק כדי להתרומם משכיבה לישיבה

היא לא מסוגלת לעמוד בעומס הפיזי של לטפל לבד בתינוק

דווקא זה עניין של בחירה- שואלים מה תרציעדידפ
איפה זה בחירה? בסורוקה? מתי ילדת שם לאחרונה?+mp8אחרונה
בנות עם רף ניקיון יחסית גבוה לכאן👇Seven

אז בא לי לחדש בשטיח חדש לסלון הוא ימוקם בדיוק לפני היציאה לחצר כי שם זה פינת הישיבה בבית שלנו

אממה לאורך ההיסטוריה בבית היה לי כמה שטיחים (ביניהם שאגי מקורי/ שטיח ארוג ועוד)

כולם בסוף נזרקו או נמסרו כי אני חייבת שיהיה נקי ושטיח בסוף צובר הרבה ליכלוך ולנקות קשה...

עכשיו חשבתי על שטיח בסגנון הזה (שמתי תמונה)

בנות שחשוב להן ניקיון וניסו האם באמת אפשר לשרוד בית נקי ומסודר עם ילדים+שטיל בסלון

מצד אחד זה ממש משדרג מצד שני כל פעם אני שופכת יאמבה כסף ובסוף הרצון לנקי גובר

אם זה משנה לרוב אני מעבירה שאיבה עם שוטף שואב ופעם ב גורפת

גדלתי בבית עם שטיח מקיר לקירכתבתנו

תמיד השכנות היו מתפעלות מרמת הניקיון של השטיח אצל אמא שלי.

אבל רמת התחזוקה שלו היתה מאוד פשוטה (וגם סוג השטיח היה מאוד פשוט... ובצבע די כהה).

שאיבה

אם נוצרו כתמים לעבור עליהם כשהם טריים עם מים עם קצת סבון כלים ולשפשף היטב במברשת כביסה כזו (או אולי מברשת נעליים 🤔)

אם זה משהו שומני מיד לשפוך טלק או סודה לשתיה לספיגת השומן וכנל- שפשוף מקומי עם מים וסבון.

היה גם שלב של שימוש בתכשיר לניקוי שטיחים (תרסיס שיוצא ממנו קצף), לא בטוחה שהתוצאות שלו היו טובות יותר אבל גם לא פחות. כמובן גם איתו אחרי כמה דקות שהחומר עומד על הכתם ופועל, לשפשף היטב במברשת.

אולי אני סתם טועה, אבל יכול להיות שדוקא ההימנעות מלהרטיב כשיש ברירה שומרת עליו יותר.

בהצלחה

הייתי אצל רופאת נשים 6 שבועות אחרי לידה ןהיא לאאנונימית בהו"ל

בדקה אותי גופנית בכלל.

רק שאלה אם יש כאבים ואם אני רוצה הפניה לפיזיותרפיה או אמצעי מניעה.

זהו

כששאלתי אם לא צריך לבדוק כי תמיד בדקו אותי אז היא אמרה שאם אין תלונה אז היא לא בודקת.

לא היתה לה אפילו מיטה בחדר

מה דעתכן? קצת מלחיץ אותי לחזור לקיים יחסים כרגיל כי לא בדקו אותי אבל מצד שני רופאה אמרה שאפשר 😅😅

מה הייתן עושות?

גם אותי לא בדקורקאני

שאל אותי אם נגמר הדימום

אם משהו כואב באופן חריג

ולא בדק כלום

אני חזרתי לקיים יחסים עוד לפני הבדיקה

ואמרתי לו שזה קצת כואב

הוא אמר שהגיוני ושאני אהיה קשובה לגוף ואם זה לא כאב חזק מסתבר שהכל בסדר

ובאמת לאט לאט הכאבים עברו

גם הרופאה שלי לא בודקתהמקורית

כל עוד אין תלונות

ויש לה us  ומיטה והכל

וזה לא מוזר?אנונימית בהו"ל
איך אפשר לדעת אם התפרים החלימו כמו שצריך?
הייתי הולכת לרופא אחרתמולהבולה
היא חייבת לעשות לפחות אולטרסאונד 
למה חייבת?רקאני
אבל איך הם בודקים אם הכל חזר למקוםמולהבולה
ואין שארית שליה נגיד
אם אין דימוםרקאני

לא אמור להיות בעיה

כשיש שאריות בד"כ יש דימום או כתמים

אני סומכת על הרופא שלי

הוא ממש מומחה

ואני שמחה שלא בודק אותי כשלא צריך

לא אוהבת להיבדק

ומה הכוונה הכל חזר למקום? מה יצא מהמקום?

רק תינוק 😃מולהבולה

שמזיז שם הכל

זה מה שהרופאה שלי אמרה

אם את סומכת עליו אז מושלם

היו לי שאריות שיליה 3 פעמיםהשקט הזה
בחלק היו דימומים, בחלק לא.

בעיני רופא שלא עושה א"ס אחרי לידה/ נותן הפניה לא"ס זו רשלנות. 

לי היו שאריות שליה בלי דימוםזוית חדשה
או"ס אף פעם לא עשו לישלומית.
כן בדקה תפרים לבקשתי
אותי הוא שאלרקאני

אם התפרים נמסו

איך אפשר לדעת?אנונימית בהו"ל
רואים את התפריםרקאני

חוטים לבנים כאלה

אני בכל אופן ראיתי

וראיתי שנעלמו לאט לאט

עד הביקור אצל הרופא לא היה כבר

אבל לא היו לי הרבה תפרים

מעולם לא ראיתיאנונימית בהו"ל
כנראה זה תלוירקאני

איפה התפרים

בכל מקרה אם את מרגישה לא רגועה את יכולה לבקש לעשות בדיקה

לי לא.המקורית

אני מעדיפה כמה שפחות להיבדק כל עוד אין צורך

לא היו לי כאבים חריגים (גם לא ביחסים) מבחינתי הכל טוב והאמת היה בסדר ולא היה צורך בבדיקות לאחר מכן ב"ה

מה? בחיים לא שמעתי על דבר כזהמולהבולה
גם אותי לא בדקו גופנית - אחרי 2 לידותרוני_רון

בלי תפרים

כבר הייתי אחרי מקווה וחזרתי לקיים יחסים.

אמרתי שאין דימום בכלל, ואין כאבים.

אמר שמעולה ולא צריך בדיקה.

לא הייתי חוששת לקייםזוית חדשה

יחסים

אבל כן כדאי בדיקה פיזית לשאריות שליה

למה מסוכן?רקאני

גם אם יש שאריות וגם אם יש תפרים שלא החלימו לגמרי

אני לא חושבת שזה מסוכן

אין ושם בעיה עם יחסים לפני הבדיקהרק שואלת שאלה

מלבד כמובן מניעה אם את רוצה לקחת

אם לא אז אין שום איסור כזה..

הצורך להבדק זה לוודא שאין משהו חריג ואין שאריות שיליה שהמדד לזה הוא דימומים לרוב אבל אכן לא תמיד

ובדיקה פנימית ואו''ס

אז למה אומרים ללכת לרופאת נשים אחריואז את תראיאחרונה

6 שבועות מהלידה וגם לא לקיים יחסי אישות באותו פרק זמן?

אני יודעת שהולכים לרופא נשים כתנאי לחזרה לשגרה

לדרוש להיבדק!! מה השטויות האלה?אני וגם אני
אף פעם לא בדקו אותישומשומ
אחרי לידה 
מוזר. תמיד בדקו אותי לאחר לידהממתקית

והייתי אצל כמה רופאים, בכל לידה רופא אחר.
הייתי הולכת לרופא אחר.

גם לי חלק מהלידןת לא בדקובאתי מפעם
והאמת ששמחתי... חח

ב''ה הכל היה בסדר. מניחה שאם היה לך תפרים או כאב היתה בודקת.

מה גורם לכביסה לבנה להיות אפרפרה?1112

אפור בהיר

תודה רבה 

בגד לא לבןדרקונית ירוקה
מרכך לא מותאם
אצלי זה אף פעם לא היה מרכךהמקורית
אלא תוספים מלבינים (אבקות אוקסיגן וכאלה)

כבר הרבה שנים שאני מכבסת לבן רק עם אקונומיקה או רק מרכך ואבקה

מוזר..לפניו ברננה!
אצלי הכביסה מבהיקה הרבה יותר מאז שאני משתמשת באוקסיג'ן ג'ל/ אבקה של קליה..

למה שמלבין יעשה אפור?

אין לי מושגהמקוריתאחרונה

אבל זה מה שהיה אצלי

השתמשתי פעם אחת ומאז הגריקן 3 ליטר שקניתי שימש לשטיפה עד תומו

מאז משתמשת רק באקונומיקה על כביסה לבמה מלבד מרכך ואבקה והלבן בוהק

כמובן, ייבוש בשמש

רק לבן?מקרמה

מכבסים רק לבן עם וניש קליה לבן

תוכנית ארוכה

ותולה בשמש מידי פעם

ואז זה נשמר לבן

חשבתי שהשמש מצהיבה בגדים לבנים1112
שמש מצהיבה צמרלפניו ברננה!
ואקונומיקה עלולה להצהיב לבן, ממה שאני מכירה. 
להפך השמש מבהירה כתמים שעל הבגד.ממתקית

בגדי שבת לבנים אני תמיד תולה בצד של הכתמים לכיוון השמש, הכל יורד כלא היה.
בלי מלבינים בלי כלום

כביסה רק של בגדים לבנים1112

משתמשת באבקה/ ג'ל כביסה

וניש/סנו אוקסיג'ן לפעמים לכביסה רגילה לפעמים לצבעונית

לפעמים מרכך

60 מעלות

ועדיין נהיה לא כל כך לבן עם הזמן1112
60 מעלות עלול לקבע כתמים..לפניו ברננה!

החומרים של הכביסה היום מנקים מעולה גם ב30 או 40 מעלות.

אני עושה כמוך

התוכנית הכי ארוכה שיש במכונה שלי

וידאת שהמכונה נקייה?

את מייבשת במייבש או באוויר?

חום גבוה מידירקאני

או יותר מידי סיבובי סחיטה

יכולים לשחוק את הבגד 

לא קרה לי אף פעם...ממתקית

משתמשת בהכי פשוט
מעט אבקה
מעט מרכך
תוכניות הכי פשוטות

איך מתווכים לילד אבחון?אנונימית בהו"ל

ילד בן 6, חכם מאד וסופר מודע

רוצה להתחיל אבחון תקשורת, הלב שלי לא רגוע.

מה אומרים לו כדי להסביר את התהליך? בהנחה והמסקנה תהיה שהכל טוב וסתם אמא שלו חששנית כרונית? (ככה אבא שלו חושב...)

לציין שהוא קורא שוטף בעברית וקצת באנגלית...

אם יש לכן המלצות למאבחנים (פסיכיאטר) אשמח גם כן לשמוע, לא משנה איפה בארץ.

אותנו הינחומקקה

לדבר איתו על מה שהוא חווה, כלומר

שמת לב שתמיד בבוקר אנחנו כועסים עליךהרבה? ושהרבה פעמים חברים כועסים ש....?

בגלל זה רצינו ללכת לרופא שישאל אותך הרבה שאלות ויחשוב איך עוד אנחנו יכולים לעזור לך

אני אוהבת שקיפות ודיוקoo

כשעשיתי לילד אבחון קשב

וגם כשהוא מקבל טיפול תרופתי

אני מדברת איתו על זה בצורה ברורה וגלויה

משתמשת במונחים המקצועיים

אין בושה בשום אבחון

אנחנו אמרנו לו שהוא יפגוש אנשים שישחקו איתואנונימית בהו"ל

גם ילד מאוד מאוד חכם ומודע, קצת יותר קטן.

לא הכנו אותו הרבה מדי זמן מראש למרות שזה היה במחשבות שלנו כמה שבועות לפני כן. אמרנו לו יום או יומיים לפני שביום הזה הוא יסע עם אמא ואבא ויפגוש רופאים שישחקו איתו וידברו איתו ועם אמא ואבא.

זה היה הכנה ממש מספיקה בשבילו.

מה שכן, כדאי לדאוג שמדברים איתכם עליו בתשאול ומוסרים לכם את תוצאות האבחון שהוא לא יהיה נוכח וזה לא יהיה מעל הראש שלו אלא שהוא יהיה בחדר אחר או שיזמינו אתכם בנפרד בלעדיו. 

יש שאלה אחרת, איך מתווכים לילד את האבחנה שהוא קיבל. את זה את מוזמנת לשאול אם הוא יקבל אבחנה 

אם תהיה אבחנה יהיה לי יותר קלאנונימית בהו"ל

לומר לו 

נכון קשה לך כך וכך

והחוזקות שלך כך וכך

והתיעצנו עם הרופא שהיינו אצלו

והוא אמר שזה בגלל שהמח שלך בנוי בצורה אחרת 

וזה אומר ש..

וכדאי שנלך ל... כדי לעזור לך.

אבל אם אין אבחון

אני לא רוצה סתם להציף את הקושי אם אין לי מענה להציע

(החשד שלנו הוא הפרעות תקשורת אבל ברור שהוא בתפקוד גבוה מאד)

במיוחד שבמסגרת התלמוד תורה טוענים שהוא בסדר גמור,

אולי פחות משופשף חברתית. ולא רוצים לעזור לנו עם תהליך האבחון (רצינו כבר שנה שעברה לפנות להתפתחות הילד ממש הורידו אותנו מזה, שאין צורך ואנחנו הורים לחוצים וכו')

רק לשים לבפשוט אני..
כדי לקבל אבחון שמוכר על ידי רשויות המדינה, צריך גם פסיכולוג עם הסמכה לאבחן אוטיזם וגם רופא (פסיכיאטר או רופא התפתחותי או נוירולוג).
למיטב ידיעתימקקה

מעל גיל שש צריך לפנות לבריאות הנפש של הקופה לפסיכיאטר

הוא מפנה לפסיכולוג אם רואה צורך

זה לפחות היה התהליך אצלינו

זה תלוי באיזו קופהמתואמת

בכללית עד גיל 9 פונים להתפתחות הילד, והאבחון נעשה אצל פסיכולוג ובהמשך אצל רופא התפתחות.

לפותחת - למיטב ידיעתי האבחון העיקרי לתקשורת נעשה אצל פסיכולוג שמומחה לזה, ואחר כך מוסיפים אבחון אצל פסיכיאטר או אצל רופא התפתחות.

אם את רוצה ללכת בפרטי, אז הכי ממליצה על דינה זלזניק בירושלים.

בכל אופן, מה מסבירים לילד:

"אנחנו רואים שיש לך כמה קשיים בכמה נקודות (מפרטים), ושיש כמה דברים שאתה חזק בהם במיוחד (ומפרטים). אנחנו רוצים ללכת איתך לאישה נחמדה שתדבר איתך ותשחק איתך בכל מיני משחקים, ותוך כדי היא תוכל להבין למה יש לך את הדברים המיוחדים שיש לך."

לתווך לו את זה כמשהו נחמד מצד אחד וכמשהו נצרך מצד שני.

בע"ה שתראו ברכה ממנו!

באבחון של אוטיזם חייבים כאמור גם וגםפשוט אני..
ובכל מקרה אין חובה ללכת לאנשי המקצוע של הקופה, אפשר ללכת גם פרטי.

אם בסוף האבחון יוצא חיובי, אז זה שווה את התוספת הגדולה במחיר (אפילו במובן הכלכלי, שהרי מתחילים לקבל קצבת נכות מוקדם יותר)

חשבתי שהביטוח לאומי לא מכיר באבחוניםדיאט ספרייט

שלא בעזרת הקופה.

אני טועה? 

אכן, באופן אוטומטי הם לא מכירים באבחונים פרטייםמתואמת
אבל יש דרך בכל זאת לקבל הכרה, בעזרת הקופה. (אנחנו עכשיו בתהליך של זה...)
כן, טועהפשוט אני..
כל רופא עם רישיון מתאים, וכל פסיכולוג עם רישיון מתאים, יכולים לתת אבחון תקף.
לא בדיוקפאף

היום ביטוח לאומי עושה בעיות עם האבחונים הפרטיים...

עדיף ללכת דרך הקופה, ואם אין תורים קרובים ללכת דרך מכונים גדולים ומוכרים, כאלה שעובדים בהסדר עם חלק מהקופות-גם אם צריך ללכת בפרטי, כדי להקל על התהליך מול ביטוח לאומי, גם אם זה אומר לנסוע קצת רחוק או לחכות קצת יותר

זה לא נכון.עודהפעם

האבחון תקף אבל כאמור מתחתי לא בהכרח שבט"ל יכירו בזה.
עדיף אבחון של הקופה עבור בט"ל, לפעמים הקופה מכירה באבחון פרטי.

קראתי היטב את ההנחיות של בט''לפשוט אני..
לא מופיע ואף לא ברמז הצורך שהאבחון ייעשה דרך קופת החולים
אבל בפועל זה מה שקורה...מתואמת
יש לזה מקור אמין?פשוט אני..
אנחנו עברנו כמה ועדות של ביטוח לאומי, תמיד קיבלנו את מה שרצינו ואף פעם לא דרך קופת חולים
מקור אמין זה כמה וכמה הוריםעודהפעם

לילדים עם ASD שאמרו לנו שלא קבלו בבט"ל אבחון פרטי.
(עובדת בבי"ס לחנ"מ)

וזה מה שהיה כתוב להם בתשובה?פשוט אני..אחרונה
שהדחייה נובעת מכך שהאבחון פרטי? או שזה רק ניחוש?
ניסיון אישי🤷‍♀️מתואמת
לביטוח לאומיoo

יש הרבה סיבות למה לדחות תביעה

הרבה מהן לא מוצדקות

אני התלוננתי למבקר המדינה פעמיים על ביטוח לאומי

בשני הפעמים ביטוח לאומי התקפל מיד

ובזמנו ראיתי שביטוח לאומי הוא הגוף עם כמות התלונות הצודקות הכי גבוהה 

לבן שלי יש קצבה הרבה שנים

ואף פעם לא היה אבחון/ דוח רפואי מקופת חולים

הכל פרטי/ רופא של בית חולים

כדי לך במקביל לפנות למבקר המדינה

יכול להיות שהאבחון שיש לך מספיק

בינתיים דיברנו עם העו"ס בקופהמתואמת

והיא אמרה שנשלח לה את שני האבחונים (של הפסיכולוג ושל הפסיכיאטר) והיא תעביר לבט"ל, בתקווה שמשם זה יתקבל מהר.

(הבעיה שעוד אין לנו אבחון של פסיכיאטר, והתור הקרוב שמצאנו הוא רק רגע לפני פסח... פסיכיאטר פרטי)

עד שתכננו לנו יציאה זוגית מחרמולהבולה

בן ה4 הגיע עם 40 חום מהגן 🤦

לא הולך לנו..........

וגם האם יכול להיות משיניים? מחכים להרדמה מלאה,

אתמול התלונן מעט על שן כואבת ונראה שמעט התנפחה הלחי

ובמקביל חום גבוה ממש

יכול להיותרקאני

הגיוני שנהייתה לו שם דלקת

במיוחד אם את רואה שם נפיחות

חיבוק

מבאס ממש

הגיוני שהעלה חום בגלל זה?מולהבולה
האמת 40 מעלות זה המוןרקאני

אבל אם נהיה זיהום בשן זה יכול להיות מזה

צריך לבדוק אם צריך אנטיביוטיקה

אנחנו מחכים להרדמה... כי הוא קטן ולא רוצה לטפלמולהבולה

אבל האמת שלא נתקלתי בחום עם דלקת

אולי זה התחבר 🤦

ההרדמה היא כדי לטפל בחוררקאני

אבל אם זה הגיע למצב של חום כנראה שיש זיהום

שמצריך אנטיביוטיקה

דלקת בדרך כלל מגיעה עם חום... 

נכון אבל זה לא הזיהום הראשוןמולהבולה

שלו לצערי הרב

והקודמים לא היו עם חום

הג'יפיטי ישר אומר ללכת למיון 😂

קבעתי תור לרופא אונליין נראה מה יגיד

מנסיון זה מסוכןרק שואלת שאלה

לבן שלי גם היה והיה חייב אנטיביוטיקה דחוף

ורק אחרי זה לטפל בשיניים ואצלו היה חייב עקירות בגלל זה

אל תזניחי זה היה ארוע קצת מסוכן כי הזיהום עלול לפגוע במח חו''ש

כן. בהחלטניק חדש2

הבן שלי גם העלה חום מאד גבוה בעקבות זיהום בשן

יש צורך באנטיביוטיקה 

דרך הפה? או בוריד?מולהבולה
אכן נתנו אנטיביוטיקה מידמולהבולה
רפואה שלמה🩷ניק חדש2אחרונה
דרך הפהניק חדש2

הבן שלי העלה חום קרוב ל40 .

פלוס התנפחה לו השפה בקטע נוראי

קיבלנו דרך הפה.

ברוך השם התאזן וטופל בהמשך בטשטוש עמוק

שואב שוטףמתיכון ועד מעון

בורה בנושא ורוצה לקנות

מה חשוב לבדוק? דגמים מומלצים?

קניתי עכשיו ממש (פחות מחודש)אנונימית בהו"ל

ןממליצה בפה מלא

לקחת קודם ממישהי אחרת

ולנסות *בבית שלך*

אולי תחשבי אחרת אחרי זה..

קניץי דרימי 14

התלהבתי אבל תכלס=לא חושבת ששווה את ההשקעה

לנו זה ממש שידרג את הנקיון בביתואילו פינו

זה לא כמו שטיפה. אבל לשטיפה הייתי מגיעה פעם בשבוע, עם השואב מעבירה כל יום, גג יומיים,  עוזר בליכלוכים נקודתיים והבית הרבה יותר נקי מאז שיש לנו אותו.

יש לנו של רובורוק f25 

אני קניתי בדיוטי פרי ב200 דולרפרח חדש

יש להם כל פעם דגמים אחרים במבצע של ה200 דולר

הפונקציות החשובות הם

1. חיי הסוללה במהלך השימוש

2. עוצמת השאיבה

3. גודל המיכל

4. שיש לו קו אפס כך שמגיע אוב לפנלים

5. ניקוי וייבוש עצמי.

כל שאר הדברים זה גימיקים נחמדים

אבל לא באמת משפיעים על האיכות וסתם מעלים בגלל זה את המחיר. 

ידני או רובוטי?שושנושי

רובוטי אין לי המלצות.

מצטרפת להמלצה של אנונימית לקחת ממישהי אחרת, יש כאלה מאוהבות במוצר ויש כאלה שלא מבינות על מה כל ההייפ

אני אישית, בתור שוש אמא לשניים מרוצה מהדרימי 14

מדגישה שזאת אני כי יש כאלה ראו את ההמלצה קנו ולא התחברו

בגלל זה מדגישה את זה

מצד שני יש מלא שקנו ואהבו.

השירות של דרימי, לא משהו. יצא לי לנסות פעם אחת להגיע אליהם וקצת הסתבכתי (בפעם אחרת שכן הצלחתי הם היו ממש נחמדים ועזרו לי במקום). בשני הפעמים לא היה מדובר בתקלה אלא בנורה שנדלקה ולא ידעתי מה לעשות

המכשיר עצמו? עבורי הוא מעולה.

לא נעים להגיד אבל הוא מחליף אצלי שטיפה והבית לגמרי נקי. עבורי זה מספיק, יש כאלה שאולי לא מספיק להן.

שירותים אמבטיה שיש חלונות עושה עם סבון וגורפת עם הדרימי. אני משתמשת בו בתדירות של בין פעמיים לארבע בשבוע, הוא מתמודד מעולה עם לכלוך בדירה של 4 אנשים.

ארוחת ערב צלחות עפות באוויר והדרימי אוסף הכל מצוין.

מוצאי שבת, טינופת של שבת - כנל - מתמודד יופי.

קניתי אותו, אחרי פסח יהיה לנו שנתיים.

יצא לי בתקופה הזאת להחליף שלוש או ארבע פעמים - את המכשיר קיבלנו עם שניים ואת השלישי רביעי קניתי באלי אקספרס. חומר ניקוי אני לא משתמשת במקורי, אבל שמה ממש ממש קצת. אם שמים הרבה חומר זה יכול לפגוע במנוע. 

אם את גרה באזור ירושלים, בשמחה תקחי ממני לכמה שעות - תזהרי לך אם לא תחזירי מייד.  אני חייבת אותו לידי. 

יש עכשיו באושר עד ב 999 שקל, בלי אחריות.שושנושי
אין דבר כזה בלי אחריות. כל מוצר מעל 50 שחהמקורית
גם אם ייבוא מקביל, מחויב באחריות של שנה על פי חוק
אני חסידה של הרובוטישומשומ

מברכת אותו כל יום

לא ממליצה על הדגם שלי כי יש כבר הרבה יותר מתקדמים בשוק, בהזדמנות אשדרג בעז"ה …

וואו השרשור רק גורם לי להבין את בורותימתיכון ועד מעון

חרף הייתי אדם די משכיל בניקיון אני ממש פרימיטיבית שוטפת את הבית עם סמרטוט.

אין לי מושג מה הצרכים, שלחתן אותי לבירור מעמיק

תודה לכל העונות 

אחרי הבירורSeven

יש לי המלצה על שוטף שואב ידני

אוטמטי יש לי דיס וגם המלצה חיובית השאלה כמה את רוצה להשקיע

אשמח לשמועמתיכון ועד מעון
בפניםSevenאחרונה

שוטף שואב ידני יש לי את הדרימי h14 pro dual

שימי לב שיש h14 שהוא לא פרו אני לא ממליצה עליו בכלל מהמון פרמטרים (טווח שאיבה לא 180 מיכל מים קטן עוצמת שאיבה ועוד)

יש לי אותו כבר שנתיים ואני מרוצה מאוד היום כבר יצא h15 אבל אין לי ניסיון בו..

לגבי רובןטי יש לי xiaomi x20 אני פחות מרוצה כי הניקיון שלו ממש לא מספיק בעיני וגם החיישנים שלו לדעתי לא מספיק משוכללים..אחותי לעומת זאת קנתה את הדגם הכי מתקדם שעולה 5 אלף (אם תרצו אבדוק דגם) והוא מנצנץ לה את הבית הענק שלה אז זה כן שווה

אשמח גם לשמועבית פרטי
לי תענוג עם הרובוטימרגול

אבל- זוג ללא, דירה מפלס אחד (ודי קטנה)

עשיתי לו תזמונים קבועים לחלק מהזמן, ובשאר הזמן מפעילה מהאפליקציה לפי המפה שיש לו של הבית. (נניח- רק סלון, ואז בוחרת איזה סוג - שאיבה/שטיפה/גם וגם, עוצמה וכו).

לנו הוא מחליף גם שטיפה, אם יש כתם חריג אז לפעמים משפשפת אותו ספציפית.

אבל בעיקר ליומיום, מבינה? למי יש כוח לטאטא את הסלון מטבח כל ערב? (מה גם שלפעמים צריך גם להעביר סמרטוט).

לא קניתי ידני כי לא רציתי לעבוד איתו, רציתי שיעבוד לבד.

קנינו דגם של חברה מוכרת אבל יחסית פשוט, אז עלה בערך 2000 לדעתי.

שיקולים שצריך לקחת בחשבון כשיש ילדים- עד כמה זה פשוט להגיע למצב שאין משחקים קטנטנים על הרצפה/שטיח? כתמים רציניים באופן שגרתי?

אה, ואם יש לך שטיח זה משהו שצריך לבדוק לפני שקונים. שלי יודע להרים את המגבים ולעשות רק שאיבה על השטיח. לא כל הרובוטים יודעים. (בידני לא ככ בעיה כי את פשוט לא מנקה איתו על השטיח)

כיסוי ראשאיכה

היתה לנו שיחה על זה בשבת,

יש פה מישהי שיודעת להגיד אם מותר להוציא מעט שיער מקדימה במטפחת?

מעניין אותי מבחינה הלכתית... אז תגידו איזה רב פסק לכם שאפשר.

אבל לא מעיזה לשאול רב כי לא מסוגלת אחרת 🙈🙈

כמה שידוע לירקאני

יש רבנים ספרדים שמתירים 2 אצבעות

(הרב עובדיה אם אני לא טועה)

לא מצאתי רק אשכנזי שמתיר

כבר לא זוכרת איזה דעה של מיכורסא ירוקה

אבל קודם כל ממה שזכור לי כבר בגמרא אומרים שמותר להוציא מעט שערות מקדימה (ברמת ה"שוונצים", עדיין משתמשים במילה הזאת?), חוץ מזה מכירה דעה שמותר 2 אצבעות מקדימה, ועוד דעה (אולי הרב פיינשטיין?) שמותר סהכ בכל השיער טפח על טפח גלוי, מקדימה או מאחורה או ביחד. טפח זה בין 8-10 סמ, אז טפח על טפח זה די הרבה.

מכירה גם דעות יותר מתירניות או פחות אבל מבינה שזה לא מה שאת מחפשת 

הרב מלמד מזכיר בהקשר זה את הפסק של הרב פיינשטייןנייקיי
אני מכירה דעות שמותר אבלאנונימית בהו"ל

לא יודעת לבגיד בשם מי

מה שכן זה מוזר לי קצת מה שאת אומרת על הטפח על טפח

כי זה בערך השטח של כל הראש..

אשמח אם תוכלי לכתוב מקור כי זה מעניין אותי (אם תמצאי כמובן וזה לא בטירחה גדולה)

זה לא כל הראש. יש הסבר בפניני הלכה שנתנו למעלהחילזון 123

זה יוצא בערך רוחב 2 אצבעות

נראה לי מזיכרוןלפניו ברננה!

שמדובר על טפח מרובע

כלומר שסה"כ יש טפח גלוי

אבל לא בדקתי את זה..

זה מה שהתכוונתיכורסא ירוקה
זה עדיין יותר מרוחב 2 אצבעות
2 אצבעות כפול רוחב הראש זה טפח על טפחבלוט
אני מכירה שמותר שתי אצבעותבוקר אור
זוכרת מהמדרשה 2 אצבעותואני שר

לא זוכרת מקורות

מודה שאני מצד אחד לא מוציאה הרבה יחסית

מצד שני לא מודדת ולא מדקדקת כי זה גדול עלי

זהו רציתי מקורותאיכה
כולם מכירות את השתי אצבעות
אתגרת אותי לחפשואני שר

אז ממה שמוצאת

זה בכיוונים של מה שכבר אמרו פה

הרב עובדיה (ילקוט יוסף אוצר דינים עמ' שס"ח) 2 אצבעות: "נשים הנוהגות לגלות אצבע או שתיים משערות ראשן כלפי פנים, אין למחות בידן, שכן מנהגינו"

והרב פיינשטיין זה ארוך יותר לצטט, תחפשי אם זה מעניין אותך (אגרות משה אבן העזר נ"ח): "אבל הוא רק ערך ב' אצבעות בגובה שהפנים הוא ערך אורך ב' טפחים ויהיה בצרוף פחות מטפח ויותר אסורה"

תודה לקלסרים מהמדרשה שהביאוני עד הלום 😅

ומרפרוף קל מגוגל נראה שתוכלי למצוא גם שם הפניות.

שמעתי את זה מפורש מרב גדול אבל לא 4וצה לכתוב פהרק שואלת שאלה

אפשר בפרטי

אני אישית לא נוהגת ככה ומכסה מלא לדמרי ומאוד שמחה בזה

אבל זה כן מותר הלכתית

מצרפת סרטון של הרב יצחק יוסףבת מלך =)
תבדקי אם זה לא רק הלכתית אלא קושי אחרנפש חיה.

יש גם דעות שפאה מותר

ויש גם דעות שבבית אפשר להקל יותר.

תבדקי

שבעים פנים לתורה. 

צמה שאני זוכרתבאתי מפעם
שהרב עובדיה אמר לא להעיר לאישה שמוציאה שיער מקדימה כי ככה נהגו אמהותינו. משהו כזה
אישתו, הרבנית מרגלית יוסף ע"ה, גם הוציאה מעט שיערנייקיי
מקדימה. רואים זאת בתמונות רבות שלה לאורך השנים.  
נכון היא הייתה עם כובע וחלק מהשיער היה מגולהנפש חיה.
הייתי פעם בשיעור של הרב רונן טמיר בנושאשיפור

הוא הביא 3 שיטות בפוסקים:

1. אסור שייראו שום שערה- מי שפוסק כך מדריך ללכת עם פאה.

2. צריך להשתדל לכסות את כל השיער אבל מה שלא מצליח ויוצא קצת זה בסדר.

3. מותר שיהיה גלוי עד טפח מרובע של שיער, כך שמותר לגלות קצת שיער מקדימה ופאות לכתחילה.

מאיפה הביא שמותר פיאות?תודה לה'.
אני מכירה גם דעהרקאניאחרונה

שאסור שיראו שום שערה

ואסור פאה

מחפשת המלצה למטפלת מיניתאמאגיבורה
מניסיון אישי. ואשמח להתייעץ לגבי המטפלת בפרטי עם **נשים** בלבד
אני מזהירה משיחות אישיות בנושאים כאלהיעל מהדרום
לק"י

תמיד יכולים לפנות גם גברים שמתחזים לנשים או נשים עם שריטות.

וזה נכון לשני הצדדים.

לא מעוניינת בשיחה אישיתאמאגיבורה

התייעצות כללית

תודה

התכוונתי בפרטי. יש שיחות אישיות ויש מסרים אישייםיעל מהדרום
לק"י

בשניהם צריך להזהר.

ילדה גדולה ויודעת לשמור על עצמי;) תודה!!אמאגיבורה
לצערנו הרבה ילדות גדולות פה נפלו.... אז כדאי מאדאמהלה

להקשיב לאזהרה הזאת ולהתייחס לזה בכובד ראש.

היו מקרים שהיו נראים נורמטיביים לחלוטין ולקח זמן רב עש שהבינו שיש גאן בעיה

ובנות נפגעו.

לא סתם יעל מאד מזהירה על כך.

בהצלחה רבה לך.

ממליצה על ליאורה בוקסנבוים

תודה רבהאמאגיבורה
לא הבנתי מה יכול להראות נורמטיבי? אני לא מנהלת פה שיחות נפש לא עם נשים ולא עם גברים... מי שלא נזהרת ופותחת את הלב בצ'אטים אנונימיים על מה תתלונן? אני מבינה שהפורומים האלה יכולים להיות מאוד משמעותיים אבל בסוף אנחנו באינטרנט פה...
אז את יודעת להזהריעל מהדרום
לק"י

ועדיין, פניה באישי בנושא אינטימי עלולה להגיע למחוזות לא נעימים. וגם אם את תדעי לעצור או להתעלם, לא כולם יודעים/ לא נעים להם.

ועוד דבר- אנשים שכותבים פה הרבה, בסוף מרגישים "חברים", והרבה פעמים הזהירות נשחקת. ולמרות שאני מניחה שרובינו פה אנשים טובים, יש כאלה שלא.

מחדדת שהאזהרה היא לכל המשתתפות פהבארץ אהבתיאחרונה

אנחנו לא יודעות מי את.

אלו שפונות אלייך לא יודעות מי את.

את לא יודעת מי אלו שפונות אלייך.

אז מזהירות את כולן, אותך ואת האחרות - במיוחד בנושאים כאלו צריך זהירות מוגברת.

ומזכירה שאתן אף פעם לא צריכות להמשיך בשיחה אם משהו מרגיש לכן לא נעים או לא בטוח. גם אם זה לא משהו בעייתי באופן מובהק.

וממליצה לדווח לנו על כל דבר חשוד. (עצם זה שאנחנו מקבלות ואוספות את הדיווחים מכל אחת שיש לה סימן שאלה, מאפשר לנו לזהות בצורה יותר ברורה ניקים חשודים/בעייתיים).

מהממת את - יעל. לפותחתשושנושי

אני לא מכירה, מקפיצה ובהצלחה

ממליצה מהיכרות ולא מנסיוןמתיכון ועד מעון

על לימור טורקל. מקבלת באריאל, אם רלוונטי

באיזה איזור בארץ?רק רגע קט

אולי יעניין אותך