כיבוד הורים מס' 5. לקרוא בשם אביו או אמו.כיבוד הורים
לקרוא בשם אביו או אמו. ולהשבע בשמם. 
 
אסור  לבן לקרוא לאביו או  אמו בשמם הפרטי, לא בחייהם ולא  במותם, אלא יאמר 'אבא מורי'  ו'אמי מורתי', וכן  יכול לקוראם 'אבא' ו'אמא', וכשמזכירם בדברו עם אחרים  רשאי לומר 'אבי' או 'אמי'. ואם שואלים אותו בן מי אתה וצריך לומר את שם אביו (כגון שעולה לתורה  וכדו') רשאי  לומר את שם אביו כל שניכר  מתוך דבריו שזהו אביו וכגון  שיאמר 'ראובן בן שמעון' או שיאמר או  שיאמר 'אבי שמעון' או  'בן פלוני אני', והמחמיר  לומר 'ראובן בן רבי שמעון אני'  או 'רבי שמעון' או 'אבי מורי שמעון', תבוא עליו ברכה . ולהזכיר  שם אביו על ידי כתיבה (כגון כשממלא טופס וצריך לכתוב שם הוריו) מותר, ומהנכון  שיוסיף תואר כלשהו כגון ר' פלוני. ואם  שם חבירו כשם אביו ורוצה לקרוא לחבירו , אזי אם  הוא שם שהכל רגילין בו  מותר לקרוא לאחרים שלא בפני אביו , אבל  בפניו אסור ולכן יקראנו בכינוי חיבה או בשם משפחתו. אומנם  יש המקלים לקרוא לחבירו בשם שהכל רגילים בו גם בנוכחות הוריו, והנוהג להקל בזה יש לו על מה שיסמוך. אולם אם  הוא שם שאין הכל רגילין לקרות בו , לא יקרא לו בשמו , אפילו  שלא בפני אביו, אלא יקראו בשמו יחד עם שם משפחתו כגון 'זבולון כהן' או בשם חיבה וכדו'. ואסור  לבן להשבע בשם אביו או אמו.   

לקרוא בשם אביו או אמו. ולהשבע בשמם.

 

אסור[1] לבן לקרוא לאביו או[2] אמו בשמם הפרטי, לא בחייהם ולא[3] במותם, אלא יאמר 'אבא מורי'[4] ו'אמי מורתי', וכן[5] יכול לקוראם 'אבא' ו'אמא', וכשמזכירם בדברו עם אחרים[6] רשאי לומר 'אבי' או 'אמי'. ואם שואלים אותו בן מי אתה וצריך לומר את שם אביו (כגון שעולה לתורה[7] וכדו') רשאי[8] לומר את שם אביו כל שניכר[9] מתוך דבריו שזהו אביו וכגון[10] שיאמר 'ראובן בן שמעון' או שיאמר או[11] שיאמר 'אבי שמעון' או[12] 'בן פלוני אני', והמחמיר[13] לומר 'ראובן בן רבי שמעון אני'[14] או 'רבי שמעון' או 'אבי מורי שמעון', תבוא עליו ברכה[15]. ולהזכיר[16] שם אביו על ידי כתיבה (כגון כשממלא טופס וצריך לכתוב שם הוריו) מותר, ומהנכון[17] שיוסיף תואר כלשהו כגון ר' פלוני. ואם[18] שם חבירו כשם אביו ורוצה לקרוא לחבירו[19], אזי אם[20] הוא שם שהכל רגילין בו[21] מותר לקרוא לאחרים שלא בפני אביו[22], אבל[23] בפניו אסור ולכן יקראנו בכינוי חיבה או בשם משפחתו. אומנם[24] יש המקלים לקרוא לחבירו בשם שהכל רגילים בו גם בנוכחות הוריו, והנוהג להקל בזה יש לו על מה שיסמוך. אולם אם[25] הוא שם שאין הכל רגילין לקרות בו[26], לא יקרא לו בשמו[27], אפילו[28] שלא בפני אביו, אלא יקראו בשמו יחד עם שם משפחתו כגון 'זבולון כהן' או בשם חיבה וכדו'. ואסור[29] לבן להשבע בשם אביו או אמו.  

 

 

הלכות קודמות: http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t563476#6262474

 

 

 

 

 

 

 


מקורות לעיון והרחבה, השתדלתי להדגיש מה שחשוב:


[1] שו"ע סעי' ב'. ובשד"ח מע' ק' קד' ה' ובשו"ת אג"מ יו"ד סוס"י קלג'. שאין מועילה בזה מחילה. וע' בס' דבש לפי אות יב' שאם אומר את שם אביו באותיות נפרדות כגון ר', א', ו', ב', ן' מותר. ובשו"ת תורה לשמה סי' רסד' ובשו"ת יבי"א ח"ב יו"ד סי' טו' שמי ששם אביו 'אבא' מותר לקוראו 'אבא' ודלא כחיד"א בשם הגדולים מע' גדולים ערך 'אבא' שמחמיר בזה. (וכן אם שם אמו 'מזל טוב', רשאי לברכה בברכת מזל טוב. שם) וע' בבא"ח שופטים את ד' שמותר לקרוא לפני אביו בתנ"ך וכדו' אע"פ שנזכר בהם שם כשם אביו, אבל לא יקרא לפני אביו מכתב מאדם שנזכר בו שם אביו אם הוא שם פלאי, אבל שלא לפני אביו, מותר. ובשד"ח מע' כ' כלל קד' שמותר לקרוא לבנו על שם אביו במקום שנוהגין כן.

[2] בא"ח פר' שופטים אות ד'.

[3] שו"ע שם.

[4] ובפ"ת סק"ב בשם היש"ש פ"ק דקדושין סי' סה' דאינו רשאי לומר שם אביו אף כשאומר 'פלוני אבא מרי'. ודלא כהג'רעק"א סי' רמ' בשם הפר"ח שמקל בזה. ובשו"ת אג"מ יו"ד סי' קלג' שבצורך גדול יש להקל כפר"ח.

[5] שם הגדולים ערך 'אבא'. שו"ת יוסף אומץ סי' פז'. ראשון לציון סי' רמב' סעי' א'. טהרת המים שיו"ט מע' כ' אות יד'. ערוה"ש סעי' טו'. שו"ת אג"מ יו"ד סי' קלג'.

[6] ואע"פ שלקרוא לאביו ואמו בשמם אין מועילה מחילה, לגבי הזכרת שמם מועילה מחילה. ע' שו"ת אג"מ יו"ד סוס"י קלג'.

[7] ובן הקורא לאביו לעלות לתורה יאמר 'יעמוד אבי מורי רבי פלוני בן פלוני', ואף יכול לומר 'יעמוד אבי מורי פלוני בן פלוני'. ויש הנוהגים לומר 'יעמוד אבי מורי' בלבד. ע' בזה בשו"ת ארץ צבי סי' צז' ובילק"י כבוד הורים עמ' רעט' ובס' מורא הורים וכבודם ו' לג' בשם הגרב"צ אבא שאול זצ"ל. ובס' הליכות בין אדם לחבירו בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל אם עושה לאביו מי שבירך בנוכחותם של ההורים יאמר 'יברך את מורי אבי' או 'מרת אימי' בלא להזכיר שמותם ואם אין הוריו נוכחים בשעת המי שבירך יכול להזכיר את שמם בנוסח 'יברך את מורי אבי יעקב' או 'מרת אימי רחל'.

וע' בשו"ת שרגא המאיר ח"ב סי' עב' ובשו"ת צור יעקב סי' לג' שמי שיש לו אב חורג אין לקוראו לתורה בשם אביו החורג אלא בשם אביו האמיתי משום כבוד אביו.

[8] גדולת אלישע סקי"א. יפ"ל ח"ג סעי' י' בשם ס' פאת ים דף קלה' ע"ג. שו"ת יבי"א ח"ה יו"ד סי' טו'.

[9] אבל אם שם אביו ראובן וכששואלים אותו לשמו אומר  'ראובן' בסתם, הוא איסור גמור, שכן אין ניכר שהוא אביו.

[10] וכן מותר לבן לומר לבנו הקטן 'לך לסבא שמעון', כיון שיש כאן תוספת תואר. ואם הוא בפני אביו, המחמיר שלא להזכיר שמו ולומר 'לך לסבא' בלבד, תבוא עליו ברכה.

[11] שו"ת יוסף אומץ סי' פז'. יד אברהם יו"ד סי' רמב' סקט"ו. מצפה איתן ברכות ה. תפא"י קידושין פ"ט מ"ז. בית מאיר יו"ד סי' רמו. יפ"ל סק"י. בא"ח פר' שופטים אות ה'. הליכו"ע ח"ח עמ' צג'.

[12] הליכו"ע ח"ח עמ' צב'. קובץ מבקשי תורה כד' עמ' קצד' בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל ומ"מ הוסיף דטוב להחמיר כדעת הפ"ת.

[13] כן דעת הפ"ת סק"ב ושו"ת ארץ צבי סי' צז'. ולדעת המהרש"ל זי"ע קידושין סה. סובר שאין להזכיר כלל שם אביו אפילו בתוספת תואר (אם הוא בפני אביו). ע"ש והמחמיר כמותו תבוא עליו ברכה. 

[14] אבל לא יאמר פלוני בן רב פלוני אני.

[15] וע' בשכנה"ג סקי"א ובברכ"י סק"ד ובס' מעבר יבק מאמר שפתי צדק סופ"ח והג' רעק"א או"ח סי' קיט' ובבא"ח שופטים אות ה' שאם מתפלל על אביו יאמר 'אבי פלוני' או 'אמי פלונית', ולא אדוני אבי או אבא מורי ושאר תארי כבוד, והוא הדין באמו. ובשו"ת צפיחית בדבש סי' נה' שאם לומד לרפואת אביו או לעילוי נשמת אביו, יכול לומר שלימוד זה יהיה לרפואת 'פלוני בן פלוני'. ובשד"ח מע' כ' כלל קד' שכשאומר לחש או סגולה על אב או אם ומזכיר שמותיהם יכול להוסיף תואר. ובשו"ת אג"מ יו"ד ח"א סי' קלג' שאם דורש ברבים אין לו להזכיר שם אביו אפילו אם מוסיף תואר 'רבי' לפני כן, אלא יאמר 'כך אמר אבא מורי'. וע' בשו"ת זרע אמת ח"ב דף קצט' ע"ב ובגדולת אלישע סקכ"ה ובשו"ת שלמת חיים סי' צג' שכשמזכירו בהשכבה יזכירו בתארים כמו אבי מורי ורבי עטרת ראשי וכדו'. וכן כשהבן מזכיר את אביו בברכת המזון בהרחמן יכול לומר הרחמן הוא יברך את אבי מורי וכו', ואין צורך להזכיר את שם אביו בפניו. וע' בשו"ת זרע אמת ח"ב דף קצט' ע"ב ובגדולת אלישע סקכ"ה ובשו"ת שלמת חיים סי' צג' שכשמזכירו בהשכבה יזכירו בתארים כמו אבי מורי ורבי עטרת ראשי וכדו'. 

[16] ביש"ש פ"ק דקדושין סי' סה' וברו"ח סק"ב מחמירים גם בכתיבה ובס' הליכות בן אדם לחבירו עמ' קו' שכן דעת הגרי"ש אלישיב זצ"ל. אומנם בשו"ת יוסף אומץ סי' פז' ובשיו"ב ריש סי' רמ' ובשו"ת אג"מ יו"ד ח"א סי' קלג' ובשו"ת באר שרים ח"ב סי' נב' ובס' הליכות בן אדם לחבירו שם בשם הגרב"צ אבא שאול זצ"ל מקלים בזה. וכן מנהג העולם. וע' בבא"ח שופטים אות ד' שמותר לחתום פלוני בן פלוני, ויש המתחסדים לכתוב פלוני בן לאדוני פלוני. ובחתימת עדים בכתובה בכל אופן נוהגים לכתוב רק 'פלוני בן פלוני עד'. (ובשו"ת תורה לשמה סי' רסט' שאין לכתוב פלוני בן פלוני באופן ששם אביו למעלה משמו שהוא חסידות של שטות).

[17] אומנם אם כותב מכתב לאביו או לאמו או שכותב צ'ק לפקודת אביו וכן כשכותב מכתב או סיפור דברים לאחרים יש להזכירו בתואר כגון אבא מארי או אבי פלוני. בא"ח פר' שופטים אות ד'. ילק"י כבוד הורים עמ' רפב'.

[18] ובדין זה של קריאת חבירו הנקרא בשם אביו, מועילה מחילת הוריו. ע' בחיי"א כלל סז' סעי' ח'.

[19] ונכד הקרוי על שם סבו ורוצה הבן לקרוא לבנו הקטן (הנכד) בפני אביו ישנה את השם ויקרא לו בכינוי, ובכגון זה ראוי לבקש מן הסב מחילה ורשות קבועה לקרוא לבן איך שירצה. ילק"י כבוד הורים עמ' רפט'.  ועוד כתב שם שבקריאת השם לנכד בברית מילה על שם הסבא יכול לומר את שמו בלי שום תואר. 

[20] רמ"א סוסע"י ב'.

[21] כגון 'דוד', 'יוסף', 'משה' וכל כיוצ"ב.

[22] וכל שכן אחר פטירת אביו, ולאחר פטירתו רשאי לקרוא לחבירו שקרוי בשם אביו אפילו בשם פלאי.

[23] רמ"א שם. ט"ז סק"ה. מעשה רוקח על הרמב"ם פ"ה מהל' ת"ת. בא"ח שם. ילקוט מעם לועז פר' יתרו. ס' מורא הורים וכבודם עמ' פא' הע' כד' בשם הגרב"צ אבא שאול זצ"ל.  

[24] דרישה סי' סק"ד ושכן דעת השו"ע. ש"ך סק"ג. גדולת אלישע סק"ט בשם הפר"ח. ס' כיבוד הורים בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל שהמנהג להקל. ובחיי"א כלל סז' סעי' ח' הביא ב' הדיעות וסיים דעכשיו מקלים בזה דמסתמא אביו מוחל. ובשו"ת אג"מ יו"ד ח"א סי' קלג' דבזמנינו אף לדעת הרמ"א ודעימיה מותר. 

[25] שו"ע סעי' ב'.

[26] כגון 'נפתלי' 'זבולון' 'עקיבא' וכל כיוצ"ב. 

[27] ובבא"ח פר' שופטים אות ד' שאם נקרא אביו בשני שמות כגון 'אברהם יצחק' ולחבירו קוראים 'אברהם' או 'יצחק' רשאי או להפך שלחבירו קוראים בשני שמות ולאביו באחד מהם, רשאי לקרוא בשם חבירו אפילו בפני אביו. ובילק"י כבוד הורים עמ' ער' שאם אביו נקרא ישראל מאיר ונשתקע ממנו שם מאיר ונקרא בפי כל ישראל, מותר לבנו לקרוא לחבירו 'ישראל מאיר'.

[28] לבוש סעי' ב'. ט"ז סי' רמב' סק"ד. באור הגר"א סק"ח. גדולת אלישע סק"ט.בבא"ח שם. אומנם הדרישה סק"ד והש"ך סק"ג והחיי"א כלל סז' סעי' ח' מקלים אף בזה שלא בפני אביו.

[29] יפ"ל ח"ג סי' רמ' סקכ"ב. שו"ת יבי"א ח"א יו"ד סי' יז' אות ה'. וע' בשו"ת שבו"י ח"ג סי' עה'  ובמנ"ח לג' שהנשבע שלא יכבד להוריו, היא שבועת שוא ואינה חלה.

תודה רבה!ג'נדס
יישר כח..-משה ר-
תודה! יישר כח אהבת חינם
שכוייח! (למרות שהבן האחרון שיצאתי איתו אמר ליהתקדמות...

שאסור להגיד לבנות להגיד לבנים שכוייח.

לא בקטע של אסור..

פשוטזה לא נשמע לו מתאים...

 

לבחור הספציפי הזה זה נשמע לא מתאים..שוברת גלים

הוא עדיין לא רב, אני מניחה.

אל תדאגי, זה לא גרם לי להפסיק לומר את זה....התקדמות...

אם הוא היה אחי הגדול, אולי הייתי מקשיבה לו

משום כיבוד הורים

חחח שכוייח לךשוברת גלים

תודה רבה אשריך !מעריצה של אבאאחרונה
זכריםמחפש שם

כשאתם מדברים עם בנות רנדומליות אתם מסתכלים להן בעיניים? 

ובנות איך אתן מרגישות מול זה? הייתן רוצות? זה מוזר לכן אם לא? מפריע לכם אם כן?

 

לי מרגיש לרוב אנטימי מדי להסתכל למשהי בעיניים סתם ככה

ואולי גם מהצד שלה חודרני

מצד שני זה גם מוזר, ולא מרגיש לי בריא אם לא...

אז מתעניין

צודקתמחפש שם
נקודה חשובה
יש פה עוד מישהו ש...?מפחד מאוד!

יש לו חלומות שלא הגשים כי השם לא מסכים, אבל עמוק בפנים פועם הגעגוע אליהם בלי להרפות?

יש פה עוד מישהו שמסתכל על האנשים שהכל מותר להם ואומר: גם אני רוצה אבל לא יכול. אבל בפנים לעולם לא השלמתי עם זה שאיני יכול?

חלומות שה' לא מסכים?אני:)))))
מי זה האנשיםרקאני

שהכל מותר להם?

אין אנשים שהכל מותר להם...הסטורי
וגם מי שלא מקבל את הגבולות שכלשונך: "השם לא מסכים", יש לו איזשהם גבולות ערכיים/מצפוניים/חוקיים או פשוט מציאותיים - כמה שינסה לנופף בידיים ולעוף, הוא לא יצליח, כמה שינסה להכניס פיל בקוף של מחט - לא יצליח.

אגב, מציאות בלי גבולות בכלל - היא מציאות מאוד אבודה. יש היום שיטת חינוך (או יותר מדוייק: חוסר חינוך) שמנסים שילד לא ישמע אף פעם 'לא', אף פעם לא ידברו אליו בתקיפות, אף פעם לא יציבו גבול. אז מאבטחים את כל השקעים בבית, נועלים את האסלה וכו'. והנה מתברר שילדים שגדלו כך, אינם יותר בריאים בנפשם - אלא פשוט לא מסוגלים להתנהל בעולם.


אחרי שמקבלים שהמציאות היא כזו שבה "בוקר ויודע ד' - גבולות חלק הקב"ה בעולמו..." (רש"י פרשת קורח), יש הזדמנות להעמיק בהבנה למה דבר ד' הוא "לטוב לנו לחיותנו כל הימים".

הכל מותר לכולם במידה שווה, מותר לך לעשות מה שבא לךצדיק יסוד עלום
אתה לא באמת דתי והם לא באמת חילונים. כל היהודים חייבים במצוות, וחילוני שעובר על מצוות ה' נדפק בדיוק כמו אדם דתי.
מצ"ב שיר של אדם שמותר לו הכלצדיק יסוד עלום
הייתי פעם כזה "שהכל מותר לו"מבקש אמונה

זה סתם אשליה שהגשמת החלום שלך תשמח אותך...  זה לא קורה אף פעם.

כשמגיעים לשם לא מרגישים וואו כמו שדמיינת, חוזרים למציאות עצובים ומחפשים חלום חדש... זה לופ של ריקנות שלא נגמר.

 

אם נשארו "חלומות"? כן, אבל הבנתי שזה סתם חרטא.. לא צריך לשתות את כל הים כדי להבין שהוא מלוח

 

תסמוך על הקב"ה שיש סיבה טובה שהוא לא מסכים לך.

מבקש אמונה אתה יכול להסביר יותר?מפחד מאוד!
אם אוכל.. מה בדיוק להסביר? תמקד אותימבקש אמונה
בוא לשיחה אישיתמפחד מאוד!
לא חושד ספציפית באף אחד, אבל מציע להיזהר מאודהסטורי
משיחה אישית על נושאים מורכבים ובמיוחד על נושאים שהצנעה יפה להם.

אנחנו רוצים להניח שכולם רוצים רק טוב, אבל היו כבר מקרים גם כאן בפורום וגם בכלל בעולם.

נכון, אבל כל מקרה לגופו.מפחד מאוד!
ועוד משהו: לפני שאתה חושד - תכבד ואז תחשודמפחד מאוד!

אל תיתן שפכטל בלי מילה טובה לפני זה. כי אתה גם לא יודע מי אני, נכון??

וגם שתינו גברים. בחיים לא היית פותח נושא כזה עםמפחד מאוד!

מי שלא גבר

תכל'ס, במקום לחשוד, תנסה אולי לעזורמפחד מאוד!
כתבתי שאני לא חושד ספציפית באף אחדהסטורי
אני באמת לא חושד ספציפית בך, כתבתי את זה לשניכם והייתי כותב זאת לכל מי שמציע שיח בפרטי על נושאים מורכבים.

זה ששניכם גברים לא עוזר. גם גברים ניצלו ניקים בכל מיני צורות.

אוקיי. תודה. מרגיש שזה באהבהמפחד מאוד!
הערה חשובהארץ השוקולד

נכון לכולם בין אם ניק מוכר או לא,

וגם לא בהכרח מי שמציג את עצמו כגבר הוא גבר והפוך. (רוב האנשים בסדר ורוב ההצגות בסדר, אבל זהירות מומלצת תמיד)

ספרא, פרשת קדושים, פרשה י'פצל"פ
לא יאמר אדם אי איפשי (אין רצוני) ללבוש שעטנז, אי אפשי לאכול בשר חזיר, אי איפשי לבוא על הערווה, אבל (יאמר) איפשי ומה אעשה ואבי שבשמיים גזר עליי כך.
מה שבטוחמחפש שם

שה' לא רוצה שתרגיש ככה.

אתה צריך לברר על מה יושבים הרגשות הקשים האלה, לפעמים אנחנו בטוחים ואוחזים בסיבה מסויימת לכאבים שלנו בזמן שהסיבה היא בכלל אחרת.

התורה והאמונה כשלעצמם הם שיא החופש החיבור והשמחה, כנראה שמשהו במפגש שלך איתם נעשה בצורה לא נכונה, שלא מתאימה למהלך הנפש שלך.

התיקון הוא להסכים להפגש עם הפחדים והמקומות הקשים והכואבים שלך ולעבור בהם תהליך של ריפוי. ואולי בדרך גם תתן לעצמך לפרוץ גבולות שגדלת איתם כחלק מהתהליך, אבל התיקון הוא במפגש שלך עם עצמך. לא במעשים מסויימים או בחוץ.

בוודאי. וגם לחוסר ההשלמה יש שם...נקדימוןאחרונה

קוראים לזה "צידוק הדין". אתה לא מבין, אתה לא מסכים, אתה לא מקבל - אבל אתה מאמין. במה? בכך שאם אלוהים אומר לך שזה רע, אז זה רע. הוא קבע שאסור, אז אני מקבל את פסק הדין שלו. אני מאמין לו, לאלוהים.
 

ייתכן וזה יוביל אותך לשאלות אחרות על עצמותה של האמונה, ואז במצב כזה צריך ללכת ללמוד על זה. אם זה המצב, הייתי ממליץ בחום לא נורמלי על הספר "המצוי הראשון" של הרב מיכאל אברהם. ואפשר לשלב עם למידה מתוך האתר של מכון ידעיה.

מי מכיר את חיה הרצברג?מפחד מאוד!

מכירים.ות?

יצא לירקאני

לפגוש אותה כמה פעמים

ולקרוא את הספרים שלה

לא נשמע שאת דלוקה עליה..מפחד מאוד!
נהניתי מאוד מהספריםרקאני

וגם במציאות היא אישה חכמה מאוד

מה הכוונה דלוקה?

 

למה היא צריכה להיות דלוקה עליה?!יעל מהדרום
לק"י

זה משפט מאוד מוזר. במחילה מכבודך.


ואני אוהבת את הספרים שלה.

מתנצל שזה היה נשמע..מפחד מאוד!

אבל בואו תדונו לכף זכות. אתם כנראה לא מכירים את הדמות הזו, אבל אפשר לומר שהרבה מאוד אנשים גילו את עצמם מחדש בספרים שלה. צומת הדרורים למשל...

היא דמות, מישהו שהביא גילוי לעולם. לכן כתבתי 'דלוקה'. כי באמת הרבה אנשים מרגישים שהספרים שלה חוללו בנפשם שינוי פנימי עמוק..

כמובן שזה לא בקטע האישי, אלא בעיקר בדרך שלה, בגילוי שלה.

מוזמנים לנסות.

פשוט התפלאתי..מפחד מאוד!

איפה האנרגיות? האור בעיניים? התקווה שמשפריצה על המקלדת כשמדברים על הספרים ועל הגילוי של חיה הרצברג..

הייתם נשמעים לי אדישים מידי.

ניסיתי להבין: אולי רק צעדתם ליד האור, אבל פנימה - לא זכיתם להיכנס?

אני לא נוהגת להתנסחרקאני

במילים מתלהבות בדרך כלל

אישה חכמה מאוד

אני חולקת עליה בחלק מהדברים

אבל בחלק אחר אני בהחלט לוקחת ולומדת

מתייחס לשתי ההודעות ביחדהסטורי

לחיה הרצבגר יש ספרים באמת טובים. ספר טוב באמת יכול לעזור לאנשים לעבור תהליכים.


ההגדרה שכתבת : "אפשר לומר שהרבה מאוד אנשים גילו את עצמם מחדש בספרים שלה. צומת הדרורים למשל...

היא דמות, מישהו שהביא גילוי לעולם. לכן כתבתי 'דלוקה'. כי באמת הרבה אנשים מרגישים שהספרים שלה חוללו בנפשם שינוי פנימי עמוק..

כמובן שזה לא בקטע האישי, אלא בעיקר בדרך שלה, בגילוי שלה."


נכונה שבעתיים על סופר אחר, שהיה פעיל מאוד במשך קרוב לשלושה עשורים במגזר החרדי וגם בציבור הדתי לאומי, קראו בשריקה את ספריו ורבים יכולים להגיד שספריו עזרו להם לגלות דברים.  את הסוף אנחנו יודעים...


חלילה איני חושד בחיה הרצברג בשום דבר כזה. אבל, כן ממליץ מאוד לא לעבור את הקו הדק, שבין הערכה לסופר/זמר/מרצה/מורה/כוכב משהו/אחר - לבין הערצה שעלולה לטשטש גבולות בריאים. זה נכון על כל דמות ונכון שבעתיים, דווקא על דמות שגורמת לאדם לעבור תהליכים רגשיים.


אפילו על תלמיד חכם, שכן מופיעים במקורותינו ביטויים של 'דביקות' ו'התבטלות' - צריך זהירות.


אין בעיה אם יש אור בעינים, כל עוד נשאר מאחוריהם שכל ביקורתי...

מסכימה ממשרקאני
הבנתי. אני בהחלט נהנית מהספרים שלהיעל מהדרום
לק"י

אבל אני לא הטיפוס המתלהב, שיקפוץ עליה ברוב התרגשות או משהו😅

לאיזה דמות הכי התחברתם בצומת הדרורים?מפחד מאוד!

זה עורר בכם געגוע לשבת על איזה סלע ולספר ליוחאי את מה שעובר עליכם, או שלא כל כך נכנסתם לאווירה ולסיפור?

בגדול-ruthiאחרונה
כנראה שאני יוחאי😜 
מקומות לטיול/ מעיינותאשר ברא

שאפשר להגיע אליהם בקלות בתחב"צ באזור ירושלים..

ולא ליפתא🙈

עין חמד. מניחה שיש מים בתקופה הזאתיעל מהדרום
לק"י

זה לא מעיין רציני, אבל מקום מוצל ונעים עם זרימה של מים. 

יש המוןמפחד מאוד!

סטף

עין לימון

מול עין חמד יש מעיין חמוד מאוד. זה מצד ימין של הכביש אם באים מירושלים

אם צריך עוד פרטים בשמחה

אשמח לפרטים על המעיין מול עין חמדארץ השוקולד
לא מכיר
עוד פרטיםמפחד מאוד!

נכנסים לבית נקופה נדמה לי [המושב מעל מחלף חמד] הולכים ישר עד סוף היישוב עוברים את השער הולכים קצת בשביל ומגיעים.

תודהארץ השוקולד
כמה זמן הליכה מהמחלף?
הארה- כשאתה רוצה להגיב להודעה מסויימתיעל מהדרום

לק"י


אתה נכנס אליה, ולוחץ על כפתור תגובה.

(פשוט הגבת לי כמה פעמים בטעות).

שביל המעיינותארץ השוקולד

קו 150 לעמינדב (נראה לי שאני זוכר את מספר הקו) מגיע כמה דקות הליכה מתחילת המסלול ויש אוטובוס או רכבת קלה להדסה עין כרם.

אני חושב שיש גם מים בעין חנדק.


עין לבן הוא כרבע שעה-חצי שעה הליכה מהחניון של הגן החיות התנכי.

שביל הדסה באזור היער ליד עין כרם, מניח שזה נגיש גם בקלות, לא זוכר מאיפה בדיוק נכנסים.


טיול בסגנון אחר יכול להיות על חומות העיר העתיקה וזה גם קל להגיע בתחבורה ציבורית.

אפשר גם להסתובב ביער ירושלים מתוך קרית יובל.


אם יוצאים מירושלים יש את נחל חלילים (המים במעיין שם לא באמת ראויים לכניסה אבל הטיול יפה) שמתחיל מתוך מבשרת, לדעתי בערך 20 דקות הליכה מקניון הראל ואולי יש תחנה קרובה יותר.


האזור ליד מטע מאוד יפה אבל זה הליכה מהתחנה בכניסה למטע (עין גרס, עין מטע - הם בכיוונים שונים).


אזור בר גיורא, ח'ירבת עיתאב ועין חוד, אזור ממש יפה, מניח שיש אוטובוסים לא רחוקים משם.


הסטף נגיש בתחבורה ציבורית, עם מלא מדרגות.

עמק המעיינות פנטסטי אבלמפחד מאוד!

יש הרבה מאוד אנשים בחופש. לא תמיד זה מתאים האווירה.

אבל יש הרבה בריכות [לפחות חמש] כך שתמיד אפשר למצוא משהו יותר מתאים

תודה על כל ההמלצות!אשר בראאחרונה
תתקלחו ותתרחצו. נאחובאס. באראכהקעלעברימבאר
צודקארץ השוקולד
אמירה שגויה שלי
מאוכזב קשות מאתרוג!!!מחפש אהבה

כתבתי פה על זה כבר, אבל מסתבר שאתרוג לא גומר להפתיע לרעה!!!

מה אתם אומרים על זה שבאופן קבוע אחרי שאני לא משתמש כמה שעות במחשב, אני יכול לפתוח אותו ולהיכנס לאיזה ערוץ שאני רוצה ביוטיוב כולל פורנו???

ואני עוד במסלול הכי חסום!!!

 

פנית למוקד שירות לקוחות?נקדימון
זה נשמע כמו תקלה טכנית. מעולם לא קרה לי דבר כזה ברימון. ייתכן ויש לך תקלה מקומית.
למה לא רימון?זיויק
לנו יש אתרוג, וזה מעולם לא קרה...מתואמת
יכול להיות שהרשת שלך מתנתקת והמחשב מתחבר לרשת אחרת בסביבה, שבה אין חסימה?
מאד סביר להניח שזו הסיבה ^^שושיאדיתאחרונה

כנראה אתה פשוט גולש על רשת לא חסומה.

לכן חשוב לשים חסימה על המכשיר עצמו, כי אחרת זה מאבד את התועלת.

פתית שלג

מוזר מאוד, גם לי לא קרה מעולם.

לגבי יוטיוב- דוקא זכור לי שהם לא מאפשרים תכניים בוטים (כמובן מה שלשיטתם מוגדר ככה😏)

אלימות בזוגיותנחלת

 

"הכל סיפור של פיקסלים" תמר.

 

ספר חובה לדעתי. במיוחד עבור נשים שתקועות במצב כזה,

ומבולבלות ממלכודת הדבש הזו. וכן עבור נערות בשידוכים.

 

 

ספר קשה מאוד, למרות שבראיון עם הסופרת, היא אומרת

שהרבה הרבה ריככה...

 

כל כך מצליחה להעביר את הנושא. ממש לתוך הלב.

מאוד ממליצה.

 

יש ראיון איתה באחת החוברות של "המקום".

בפורום הזה לא מדברים על זוגיותפשוט אני..אחרונה
אפשר לכתוב על זוגיות בפורומים אחרים, כמו נשואים טריים, לקראת נישואין, הריון ולידה 
תתקלחוזיויק

זאת בקשה אלמנטרית מטרמפיסטים.

עדיין מתאושש מהנסיעה שהיתה לי עכשיו 🤢

אתה מתלונן הרבה ביחס לאדםאריק מהדרום

שיש לו הפריבילגיה להתמודד עם הבעיה ופשוט לא להעלות טרמפיסטים.

ומה יעזור לך להתלונן כאן?

חס וחלילה לא לעשות חסד??זיויק
אשריך שאתה מעלה!ל המשוגע היחידי

אנ בתור טרמפיסט חשוב לי מאוד לשמור על הגיינה ועל התנהגות נורמלית בתור אורח,

ואני גם מתעצבן על אחרים שגורמים לאנשים טובים לא לרצות להעלות טרמפים

(ואני מכיר כמה סיפורים..), 

מבקש סליחה בשם כלל הטרמפיסטים למיניהם

 

 

אשריךזיויק
או לעשות חסד ולא להתלונן במקומות לא רלוונטייםאריק מהדרום
או לא לעשות חסד בכלל אם קשה לך, אף אחד לא מחייב אותך לעשות חסד ואף אחד לא מחייב אותך לעשות חסד דווקא בצורה של טרמפים אבל מה אתה רוצה מגולשי צמ"ע לא ברור.
ואף אחד לא מחייב אותך לקרוא😃זיויק
פשוט תדלג הלאה על מה שלא מעניין אותך
אף אחד לא מחייב אותך לקרוא את מה שאני כותבאריק מהדרום

תדלג הלאה, אתה יכול לסגור את האינטרנט גם.

מה התגובה המוזרה הזו? אתה כותב כאן בפורום מה אתה מצפה שאנשים יעשו?

דווקא עדיף שיכתוב פהל המשוגע היחידי

ויקבל תשובה מכאלה שאכפת להם מזה,

מאשר שימשיך עם זה ולא ירצה להעלות טרמפים.

 

הוא יכול להתלונן קצת פה, זה חלק מהמטרות של הפורום

הוא יכול להתלונן קצת והרבהאריק מהדרום
ואני יכול להגיב לו שהוא מתלונן הרבה ביחס למישהו שיכול לפתור את הבעיה.
כן ברורל המשוגע היחידיאחרונה

אבל הוא כן רוצה להעלות טרמפים ואני מבין אותו ומעריך אותו על זה.

ואני משתדל לתת לו פידבק על החסד ולא לנסות להניא אותו מזה.


בכל מקרה מותר להגיד מה שאתה רוצה, פשוט נראלי כדאי קצת יותר בנחת...

אולי יעניין אותך