חוקי המשילות - דיוןמרדכי
בס"ד

דבר ראשון, לגבי העניין של משמעת הקואליציונית שמשחק פה תפקיד חשוב, צודק ח"כ גטאס (בל"ד) עכשיו במליאת הכנסת שיש לבטל את העניין שך משמעת הקואליציונית, בעיניי זה לא דמוקרטי ולא נותן לחבר בממשלה ללכת על פי מצפון ליבו אלא הוא מחוייב למה שחושב נתניהו, ובעצם הוא מחליט את הסדר היום, ואם כך למה צריך ממשלה?

לגבי העלאת אחוז החסימה:
אני נגד מכמה סיבות-
א. זה ימנע מייצוג של כל העם וקבוצה שיש לה מספר נמוך לא תקבל כלל ייצוג, גם לא קטן כמו שהיה היום.
ב. זה יגרום לכל המפלגות הערביות להתאחד, דבר שיגרום להגברה משמעותית של הערבים בכנסת.
אני רוצה לראות איך יש עתיד לאחר 19 מנדטים צוללת לשלושה מנדטים, ונשארים בחוץ רק בגלל העלאת אחוז החסימה.

ובכלל-
אני חושש שהגברת המשילות היה בעייתית, כי היא מגבירה את עוצמתה של הקואליציה ואת מעמדה (שיהיה עכשיו קשה להפיל בגלל הסעיף של הגדלת מספר הח"כים שזקוקים בשביל הצבעה של אי אמון) והפוך בנוגע לאופוזיציה. אז למה אנחנו צריכים אופוזיציה? לקישוט? להורידלהם אך הכוח זה שוב בעיניי לא דמוקרטי. כן צריך שיהיה הבדל בין הקואליציה לאופוזיציה אבל צריך להכנס לפרופורציות ולהשאיר לאופוזיציה מעט כוח לפעולה.
אין כ''כ בעיה עם החוק הזהלדבר יפה

כי עוצמה ממילא בפנים לפחות 6 מנדטים בכנסת הבאה

ואולי הערבים בחוץ

את האמת כרגע אני מפקפק בזה אבל בעז"ה מרדכי
בס"ד

בכל מקרה זה לא רק קשור לעוצמה לישראל, זה קשור לעוד כמה וכמה בחירות בשנים הבאות. צריך להסתכל לעתיד (אם התחלת ההכנות ל-6 מנדטים )
מש לא בטוח שהם יכנסו! העלו את אחוז החסימה.י"ל

אני בספק אם הם בכלל ירוצו

הם ירוצו בגדול!!לדבר יפה
אני מסכימה איתך (מרדכי)~מישי~

וודאי אם הערבים לא יתאחדו ויהיו בחוץ בכנסת הבאה התועלת רבה על הנזק אבל קשה לי להאמין שזה יקרה.. ואם הם יתאחדו זה יהיה קטסטרופלי.. וכמובן גם הסיבה הראשונה ו-הובכלל נכון. לדעתי בכלל לא צריך אחוז חסימה. שתהיה מפלגה עם מנדט אחד . מובן שאם מפלגה מקבלת פחות ממנדט היא לא תכנס לכנסת וזה רוב המפלגות הקטנות.. ועוד יותר חשוב מהענין של חוסר ייצוג (כי מפלגות שיש להם נניח 4 מנדטים לא יכנסו..) זה הענין של הפלת הממשלה שתהפך לכמעט בלתי אפשרית וזה דבר מאוד בעייתי כי אם ממשלה הורכבה לאחר הבחירות ויודעת שאין כמעט סיכוי להפיל אותה היא תהיה חופשית הרבה יותר בפעולותיה ולא תייצג את בוחריה במידה ויופעלו עליה לחצים או שיהיו לה אינטרסים שונים ובכלל זה מעלה את הסיכוי שתפעל בצורה מושחתת..

סליחה,נולאית

אבל מה זה "חוק המשילות"?

חוק המשילות הוא חוק אנטי דמוקרטי ברמות מפחידות.די"מ

לא במקרה הוא מבית היוצר של "ישראל ביתנו"

בבחירות האחרונות המפלגה הכי גדולה הייתה כל המפלגות שלא נכנסו לכנסת

רבע מליון הצביעו למפלגות שלא עברו את אחוז החסימה!

זה רצון של חלק לא מבוטל בעם אסור להתעלם מזה!

אבל כיוון שלא באמת אכפת לי מהמדינה הציונית אז אני לא מתעסק בזה...

אבל אם שאלת החוק הזה מחרפן אותי!

זה דופק את הערביםהכי הרבה אולי גם את עוצמהי"ל

מה הבעיה??

זה לא נכון זה לא קשור ל"מה הבעייה",די"מ
עבר עריכה על ידי די"מ בתאריך כ"ו באב תשע"ג 06:39

חוץ מזה היום זה דופק אותם מחר זה ידפוק מישהו אחר.

חוץ מזה שזה בטוח דופק את עוצמה

ח''כ אייכלר סיים את דבריו בשפה הערבית לדבר יפה

ח"כ ישראל אייכלר אף דיבר בערבית, ואמר כי הוא רוצה להזדהות עם בני המיעוטים, קמה פה מדינה שנלחמת נגד אזרחיה, , זו ממשלה אנטי יהודית ואנטי דמוקרטית. יש מיליון ומאה אלף אזרחים ערבים ששותקים, יש הדרת ערבים והדרת חרדים . אבוי למדינה שהפכה למדינה לא יהודית ולא דמוקרטית",

ולאחר מכן הוסיף בערבית והכריז בערבית: "נחנו מעכום בנידלאקום מן עג'אל אל דימוקראטיה".

חיוך    אייכלר למד משהו כנראה מהקמפיין של עוצמה לישראל  חיוך

להזדהות עם הערבים? אכפת לו מהדרת ערבים?~מישי~

נו באמ.. מדינה יהודית צריכה לא לאפשר לערבים לחיות במדינה במצב שאינם גרי תושב.. (שזה המצב כיום, והוא גם היה אפילו אם היה סנהדרין.. פשוט בגלל שהערבים לא מוכנים לקבל 7 מצוות בני נח ואת שליטתה של ישראל).

לא באמת להזדהות. אלא כדי שהתשקורת תגבה אותו...לדבר יפה
זה בדיוק הבעיה. כזה עיוות מוסר.. להגיד דברים~מישי~

שהם לא נכונים ואף מאוד בעייתיים כדי שהתשקורת תגבה..

הוא לא צריך להתשמש באותה צורה שהתקשורת..

איך בן אדם יכול להצהיר על נאמנותו בכל נימי גופו לתורה ובכל מיני דברים של מוסר ושל ערכים לתת לדברים אחרים להדריך אותו.זה לא רק הענין של להגיד דבר שאתה לא באמת חושב(אם כי גם זה), זה גם לסדר את האמונה שלך בצורה שבה צריכה להיות הכלכלה,בערכי בן אדם לחברו , בעניני זכויות האדם והומניסטיות לפי מה שמתאים לך כאילו שזה לא דבר שהתורה מכוונת אליו.. ככה אוהבים אכזריים מתוך הומוניסטיות שנובעת מתוך רצון לקבל יחס כזה בחזרה.. לדאוג לכולם באשר הם לא משנה מה.. 

אני מצפה שאדם יהי ישר ויחפש בכל חייו מה ה' רוצה ממנו ולא שיש תחומים שקשורים לאלוקים- מצוות פורמליות ולשכוח שצריך ללכת בדרך ה' בכל תחומי החיים.. לא מספיק ללמוד תורה, להתפלל ולהניח תפילין. תורה זה גם דרך חיים. ללכת בדרכי ה'..

מה הבעיה בזה שהוא נגד חוק המשילות?לדבר יפה

גם הקמפיין של נץ היה בערבית...חיוך גדול

לא הבעיה שהוא נגד חוק המשילות!!!~מישי~

גם אני נגד, אם זה מעניין אותך..

הבעיה היא זה שהוא מזדהה עם הערבים, הוא קורא לו עמיתים והוא תוקף את המדינה על כך שהיא לא נותנת להם ייצוג ראוי וכו'..

ובקיצור הבעיה שהוא חש צורך לעזור לערבים.. שהוא מרגיש הזדהות איתם וכו' כמו שכתבתי בהודעה שאליה הגבת קודם: "להזדהות עם הערבים? אכפת לו מהדרת ערבים? נו באמ.. מדינה יהודית צריכה לא לאפשר לערבים לחיות במדינה במצב שאינם גרי תושב.. (שזה המצב כיום, והוא גם היה אפילו אם היה סנהדרין.. פשוט בגלל שהערבים לא מוכנים לקבל 7 מצוות בני נח ואת שליטתה של ישראל)."

תסתכל וןתראה בעצמך שהוא דיבר על הזדהותע ם הערבים, הדרת ערבים, חוסר ייצוג שלהם וכו'..

ולגבי הקמפיין של נץ- נכון אבל אתה מצחיק נץ דיברו בערבית לא כדי להזדהות עם הערבים אלא להיפך.. הם נגד זה שהערבים בארץ.. לעומת זאת איכלר דיבר בערבית כדי להזדהות ואולי אף להתחנף לערבים. זה גרוע! וזה ממש ממש ממש (וכו') לא דומה לנץ. 

נו באמת... זה נקרא הזדהות? לדבר יפה

וזה מה שכתבתי לך

כשמחפשים הזדמנות להתריע בעד ''הדרת חרדים'' עושים זאת...    ומה לעשות במדינת התשקורת שלנו לא מעניין מהדרת חרדים, אז הוא קיווה, ובצדק, שכשיכלול את הדרת החרדים עם הדרת הערבים שהתשקורת דואגת להם לצערינו יותר מיהודים, אז זה יותר יישמע.

אין לו שום ענין בייצוג הערבים, או בזה שקולם יישמע, מצידו שכולם ייחנקו, רק הוא מנצל את המצב שהממשלה לרעתם, להתריע שזה ממשלה רעה נגד אזרחיה, ובתוך הדברים להשחיל שהמדינה נהייתה אנטי יהודית ואנטי חרדית. [והוא צודק במאה אחוז לצערינו.]

לא שום הזדהות, סך הכל גימיק.  בדיוק כמו שעוצמה עשו כזה גימיק.  ותאמיני לי במקומו הייתי עושה אותו דבר, אפילו שאני מזדהה עם הערבים כמו שבן ארי מזדהה עמם...

מבינה?

שום גימיק.. הוא מדבר דברים ויש לו אחריות אליהם.~מישי~

והמפלגות החרדיות באמת קרובות לחרדים.. אפילו טיבי לקח את זה רציני.. ובכל מקרה הוא יכול לדבר על הדרת חרדים אל צריך להכניס לזה את הערבים. עדיף לא להגיד כלום מלהגיד דברים נוראיים אלה של תמיכה בערבים בצורה זו שאמר שזה עיוות נוראי ומכלים את תורת ישראל ופוגע בשם שמיים.

הוא מדבר בשיא הרצינות. אתה לא יכול להתעלם מזה. הוא לא מנסה להגיד שהתקשורת דואגת לערבים ולהם לא אלא שלא דואגים לא להם ולא לערבים ולכן הוא מזדהה עם בני המיעוטים, כלומר עם הערבים , גי גם הואר מיעוט במדינה שמרגיש שלא נותנים לו את מה שמגיע לו (גם אם זה נכון -ביחס לחרדים.. זה לא אומר שצריך להתחבר עם המיעוט ולהיות אוהד כלפיו כי הוא מסכן ומטרותיו הם כמו שלך שידאגו לחלש..)
וזה גם לא התבטאות חריגה של חברי כנסת חרדים אם תראה..

בכל מקרה שום דבר לא מצדיק להגיד דברים אלו. הוא רוצה להעביר מסרים כדי שלא יעשו הדרת חרדים והוא מעביר מסרים שגוים.(אלה שמדבר בהם על הדרת ערבים..) נורא ואיום! פשוט נורא ואיום!

אוקיי, חבל לי שאת גוררת את הענין למקום הזה...לדבר יפה

נראה לי שאפילו בן ארי ואלדד ומרזל לא היו חושבים ככה...

תקנתי.. לא שמתי לב למשהו בהודעה שלך ותקנתי את~מישי~

ההודעה. תסתכל שוב.

לא נראה לי חבל. נראה לי חובה לשים לב לדברים האלה. קריטי ביותר. 

בפוליטיקה אף אחד לא מתכוין למה שהוא אומר.לדבר יפה

ולכן כל אחד מבין שהוא לא באמת מזדהה עמם. ועל כאלו דיבורים אפשר רק לצחוק חיוך גדול.

שלא תחשבי שאני לא מבין אותך..., בעיקרון את צודקת כמובן,

אלא שלי באופן אישי לא נראה שיש כאן איזשהי טענה נגד אייכלר. בפוליטיקה של מדינת ישראל זה לגיטימי ביותר, וכל אחד מבין שזה סתם משחק וגימיק פוליטי,

כמו שאחמד טיבי לא מזדהה כמובן עם החרדים, להבדיל בין טומאה לטהרה ובין ישראל לעמים, ואף על פי כן בנאומו על חוק הגיוס הוא אמר '' צריך ללכת לקראת הציבור החרדי בענין הגיוס, ולא לגייסם בכפייה, כי זה נוגע בציפור נפשם''

משפט נכון וחכם לכשעצמו, והלוואי שכל החברים כאן ובכנסת יפנימו את זה,

אבל מצד טיבי אין כוונה ''להגן על החרדים'', רק הוא הוסיף על זה עוד משפט שמשרת אותו  ''וצריך ללכת גם לקראת הערבים במה שנוגע לציפור נפשם''

מבינה? בפוליטיקה משקרים וכאילו מזדהים עם הצד השני, כדי להרויח. מה לעשות זה עולם השקר ואתו ההתמודדות שלנו וגם ההתמודדות הפוליטית הבזויה.

אי אפשר לצחוק כי לכל דבר יש משמעות. כשאדם מדבר~מישי~

על ערכים שצריכים להיות מחויבים אליהם יש לזה משמעות. למה הוא חושב שיש בעיה בצורה שבה מתייחסים אליו- כיש ערכים ולא יכול להיות שככה מתייחסים אליו! אב ל כשהוא מכניס את הערבים לאותה סירה כי סולם הערכים הוא אוניברסלי לגמרי צריך לדאוג לחלש בלי לראות שאלה שונאי ישראל שבכלל לא צריכים להיות פה ויש כאן בעיה של "לא תחנם" אז זו בעיה. זו בעיה. 
בנוסף זה לא נכון לגמרי שבפוליטיקה אף אחד לא מכתווין למה שהוא אומרא..הרבה פעמים חברי כנסת ושרים אומרים דברי חנופה ולא מתכוונים למה שהוא אומר אבל זה לא כולם ככה וגם אם זה כן היה זה באמת מאוד בעייתי. חנופה זה אחד מהמידות והעבירות היותר בעייתים- הנביאים מוכיחים על זה וגם בספרי מוסר מתייחסים לזה בצורה מאוד שלילית יותר מלדברים אחרים לפעמים.. גם ספר תהילים מדבר על חנופה ועל אחד בפה ואחד בלב בשליליות ממש יותר מדברים אחרים.. בקיצור זו מידה רעה מאוד ובעייתית מאוד ו7גם מביאה אדם להיות מושחת (כפי שאנו רואים אפילו בעינינו במציאות הישראלית..) ובהכרח מסיתה אותו מעבודת ה' הטהורה.

לא מוכנה שאנשים יגידו דברים שהם אל מזדהים איתם, גם בשביל שיגבו אותם ואפילו בשביל גימיק ובדיחה. הוא מדבר על כך שיש ערכים ולא יכול להיות שפוגעים בחברה אז הוא צריך לשים לב שהוא מדבר על ערכים נכונים ולא מעוותים. ערכים מעוותים זה אסון נראה לי אפילו הרבה יותר גרוע מלהיות ללא ערכים כלל! ערכיםפ מעוותים ותורה מעוותת זה לדוג' הרפורמים שזה מסוכן לא פתוח ואף יותר מהחילונים. ערכים מעוותים, במיוחד כשיוצאים מפיו של אדם שקיבל על עצמו עול מלכות שמיים ועול מצוות, זה גם פשע בפני עצמו וגם מאוד הרסני.

מישי - גם אני ערכתי והוספתי, אז תקראי בבקשה...לדבר יפה
קראתי את מה שערכת. לא מסכימה עם דבריך. (כנס)~מישי~

*וגם אני ערכתי את ההודעה הקודמת אז תסתכל בה שוב. תודה רבה!

גם אם אל באמת אכפת לו מערבים והוא מנצל את המצב כפי שבאמת נראה- כלומר לא בהכרח שלא אכפת לו מערבים אבל כן בהכרח שהוא עושה את זה אך ורק בשביל לקדם את עצמו עדיין זה בעיה עיוות המוסר שנעשה שם וכמובן גם עוד בעיה זה שימוש בכל כלי ללא בקרה כל עוד יש לזה תועלת אישית (גם אם התועלת הזו היא לטובת הערכים ולטובת שומרי המצוות כביכול) ואפילו אם זו תועלת כללית. אסור לנהוג לא ביושר כדי לעשות תועלת. לא יתכן שבדרכים שגויות ובעייתיות יפעלו לשם התורה. מעבר לזה שזה חילול ה' נורא זה גם אבסורד- האם ה' רוצה שנפעל למענו ולמען התורה בדרכים שהם פסולות ואין יהודי שלא יגיד שהדרכים האלה פסולות מהתורה. ניתן לראות בכל ספרי המוסר...וכל בר דעת מבין.. בסופו של דבר שימוש באמצעים לא כשרים לתועלת אפילו אם זה לתועלת התורה זה גרוע ביותר ואין שום היתר לעשות זאת וכמובן שלא יועיל לתורה שמנסים להגן עליה ע"י שחיתויות ובצורה לא ישרה שסותרת את כל ערכי התורה... וזה גם גורם להם להיות לא ישרים. מי שמתחיל להיות לא ישר, לעשות דברים עקום כדי להביא תועלת סופו שיהפך להיות אדם לגמרי לא ישר.. אסור להיות עקומים ולעשות דברים בערמומיות ומלבד זאת אנו רואים איזה אנשים זה עושה, איזה תוצאות זה מביא לא עלינו.. אוי לנו שנציגי בני תורה מערבבים ענין בענין.. משכנעים את עצמם בדברים לא נכונים כדי להשיג כסף לבני הישיבות.. משתמשים באמצעים בעייתים.. אוי לנו מסחטנות ומאי יושר.

את צדיקה ותמימה, וגם צודקת... רק הערה קטנה:לדבר יפה

כתבת שבפוליטיקה לא כולם שקרנים...

הלוואי... בפוליטיקה כולם שקרנים, מגלגלים עם הלשון איך שמשתלם, וכשאני אומר כולם אני מתכוין באמת לכולם = 120, פשוט זה המקצוע שנקראת ''לעבוד בפוליטיקה''...

פוליטיקה מתחילה עם האות פ', היא אות עגולה, מתעגלת, וכשכשכותבים אותה צריך לגלגל הרבה את העט, והאות מתגלגלת יותר ויותר, כי זה המקצוע... בפוליטיקה הכל אחיזת עיניים וגלגולי לשון איך שמשתלם.

לעניינינו אני חושב שבנסיבות האלו אייכלר פעל כפי שבן ארי, למשל, היה פועל אילו היה משיג משהו לעקרונותיו ע''י הזדהות עם הערבים.

לכן אני חושב שדברייך קצת מוגזמים, אבל הם בטוח באים ממקום טהור, ותמים באמת, שהלוואי ובאמת נגיע למצב שכולם דוברים אמת ולא מגלגלים בלשון למען אינטרסים כאלו ואחרים... מה שנראה שיקרה רק כשמשיח צדקינו ינהל את הארץ היקרה שלנוחיוך

תגובה~מישי~

לא אתייחס הרבה ל4 שורות הראושונת, במחילה, כי זה רק דבר שאמרתי בדרך אגב וזה לא רלוונטי. גם אם ככה עושים כולם זה לא אומר שזה מותר ובכל מקרה יש דרגות שונות.. יש עדיין כמה חברי כנסת שדלעתי הם ישרים כמו סרגל אבל נו.. ז\ה לא הענין.זה שככה זה זה לא אומר שזה מותר. לא עובדים לפי מה שמשתלם מנסים לקדם את העקרונות בדרך טהורה!!!!!!!!!

תגובה ללעניינינו- בעייתי מאוד לפעול בשביל להשיג את העקרונות ע"י הזדהות עם אויב אנטישמי ששונא ישראל- עם סגולה ורוצה להשמיד מתחת שמי השמיים ובכלל לפעול כדי להשיג את העקרונות ע"י עקרונות מעוותים או מעשים לא מוסרים ובעייתיים מבחינת ההלכה.. ולכן גם בנסיבות אלו אסור היה לו לומר את מה שאמר..וזה נכון לכל אחד..

ולוואי כדבריך שבאמת נגיע למצב שכולם דוברים אמת ולא מגלגלים בלשון  למען אינטרסים כאלה ואחרים ואין לנו לחכות ולקוות למשיח (תמיד קל להגיד בעז"ה שכיבוא המשיח הכל יהי טוב.. בסופו של דבר גם אם מדובר בהבאת תקווה כי אתה מרגיש שבדורנו אין סיכוי יש כאן אמירת ייאוש שמביאה לבריחה מאחריות וגם אם רק בדור המשיח זה יהיה מושלם, יש מה לשפר גם בדורנו ולהתקדם והאמת שגם אפשר להגיע למצב מושלם בכל דור ולא בהכרח רק שיבוא המשיח) .בואו ננסה כבר עכשיו על עצמינו - תשומת לב גדולה לדברים שאנו אומרים שלא נאמר דברי חלקות וגם להעיר כפי מצוות תוכחה אם אנשים טובים וצדיקים שומרי תורה ומצוות לפעמים לא שמים לב ומדברים  לא כראוי.
מקווה להתקדמות בנושא של כל אחד מאיתנו (כולל עצמי!) וכמובן של כל עמ"י. בעז"ה נעשה ונצליח.בשורות טובות.

ואחמד טיבי ענה לו באידיש י"ל
העלאת אחוז החסימה היא חסימת הדמוקרטיה.Resiste

בין אם זה יפגע בשוליים (עוצמה לישראל - חד"ש) ובין אם זה יפגע במפלגות הערביות.

איחוד המפלגות הערביות זו פגיעה בדמוקרטיה גם כן...

"בעיניי זה לא דמוקרטי" - האם אתה דואג לדמוקרטיה? המום

תגובהמרדכי

בס"ד

לגבי עוצמה לישראל:

אנח לא חושב שכדאי לפתוח שוב את הדיון על מי "איבד" 2 מנדטים, כי אני יכול להביא לך הוכחות שזה לא עוצמה לישראל אתה יכול להביא לי שזה כן הם ומשתמש אחר יכול להביא הוכחות שזה בכלל הליכוד (לדוגמה) הם האשמים.

כמו כן, לגבי הבחירות הבאות, אין אף אחד שיכול לנבא מה יהיה המצב בעוד שלוש וחצי שנים. יכול להיות שהבית היהודי יצליחו במהלך התקופה הזאת ואז הם יצליחו אולי מעל ההשיג בבחירות האחרונות, ויכול להיות הפוף. גם לא נשכח שזה מאוד תלוי מי עומד בראש המפלגה ומיהי הרשימה אחריו. דבר נוסף, זאת השאלה האם בכלל האיחוד הזה יישמר, כי כבר השבוע ראינו שבנט ענה לאחד הגולשים שהוא יבדוק שוב את עניין האיחוד לקראת הבחירות הבאות מכיוון שעל פי מה שנחשף במקור ראשון בשבת שעברה, אורי אריאל עשה בניגוד להחלטת הסיעה וביקש מהגוף הבוחר להצביע ברב שפירא לבחירות לרבנות. כך שאנחנו ממש לא יכולים לדעת מה יקרה בבחירות הבאות, כי הכל יכול כל הזמן להשתנות (כן, גם בשבוע הבא יכול להיות משהו שישנה את הכל).

לגבי המשמעת קואליציונית:

תראה, אני לא הולך על פי אינטרסים. כמו שכתבתי פה אתמול בנוגע לשחרור מחבלים תמורת פולארד, אמרתי חד משמעית שכמו שהייתי נגד שחרור מחבלים תמורת שליט, כך גם אני נגד שחרור מחבלים כנגד פולארד. כי אני נגד זה. נכון שלפעמים זה "פוגע" בי ולפעמים "פוגע" בצד השני, ולכן בדיוק צריך לשמור פה על דעה ולא לזגזג לפי איך שזה נוח. אז עמדתי הברורה פה היא שאני נגד משמעת קואליציונית גם כזה עוזר לי!

האמת שמאז הבחירות איבדתי אמון גם בעוצמה לישראל..ה' מלכנו

אז למי זה משנה?

בכל מקרה זה עניין של זמן עד שהממשלה תהרוס גם את המדינה.

זה לא הנושא. במחילההצרפ/ה לשיחה
זה כן הנושא.ה' מלכנו

כי הוא נגד העלאת אחוז החסימה בגלל שזה יפיל את עוצמה לישראל, ואני אומר שזה לא משנה, גם ככה אין לי אמון בהם שיצליחו לשנות משהוא.

טענת למחוק.Resiste
צריך רק תיקון אחד:המדינאי

מפלגה שלא עוברת את אחוז החסימה,

שכל קולותיה יעברו למפלגה אחרת שהמפלגה הקטנה תצהיר עוד לפני הבחירות, ואם גם המפלגה ההיא לא תעבור, מפלגה שלישית ורביעית.

(משהו כמו מוטבים בביטוח חיים, וקצת דומה להסכם עודפין שיש עכשיו בכנסת, אבל גם ללא הסכם, וגם אם המפלגה לא עברה את אחוז החסימה).

ככה מפלגות חדשות יוכל לנסות את מזלם לרכוש את אימון הציבור. אולי לחייב גם את המפלגות הוותיקות להצהיר מה יקרה אם הם לא עוברים את אחוז החסימה, לאן ילכו הקלות שלהם, ואולי לא צריך, הבוחרים כבר ידעו להצביע רק עבור מי שעשה כזו הצהרה שמבטיחה שהקול שלו לא ילך לאיבוד לגמרי.

של מי היה הרעיון "הגאוני" לעלות את אחוז החסימה?סמיילי...אחרונה
@ נקדימון כתב בשרשור על נהג האוטובוס שהרג את הנערנ א

החרדי באחת התגובות שלו: "כלשונך המושחתת" וכן, כתב לי: "תדחוף את האף ותקבל עליו מכה"

במקום לחסום אותו או למחוק את התגובות האלו, נעלו את השרשור.

מדובר בדיון חשוב על נהג אוטובוס שהרג נער...

בסרטון האחרון שהפיצו, רואים שיש הרבה אנשיםנ אאחרונה

שמתקהלים סביב האוטובוס ומפחידים את הנהג (אומרים שגם ירקו עליו), אח"כ הוא נוסע אחורה במטרה לברוח מההמולה אך כולם ממשיכים ללכת אחריו. הבנתי גם שבאזור שהאוטובוס היה, לא היה אישור להתקהל ולהפגין. עכשיו, לגבי הנער - שאלה גדולה מה קרה שם? איפה הנער עמד? האם הנהג נסע עם עצבים והחליט לדרוס ולהרוג או שהוא פשוט לא שם לב והיה בלחץ מהמפגינים?

חשבתי על כך שכדאי שלאנשים שם (למפגינים) יהיה נשק, כדי שאם יבוא נהג לדרוס - ישר יירו בגלגלים של הרכב או בנהג (לפי הצורך), כפי שנאמר: שמות (כב א) "אִם בַּמַּחְתֶּרֶת יִמָּצֵא הַגַּנָּב וְהֻכָּה וָמֵת אֵין לוֹ דָּמִים רש"י (א) אם במחתרת - (סנהדרין סב) כשהיה חותר את הבית: "אין לו דמים" - אין זו רציחה הרי הוא כמת מעיקרו. כאן למדתך תורה - אם בא להרגך, השכם להרגו. וזה להרגך בא שהרי יודע הוא שאין אדם מעמיד עצמו ורואה שנוטלין ממונו בפניו ושותק. לפיכך, על מנת כן בא. שאם יעמוד בעל הממון כנגדו - יהרגנו.

אם פטור לחרדים יביא להפלת נתניהו אני בעד פטוראיתן גיל

כך אומר רביב דרוקר ממובילי הדעה באגף הקפלניסטי של המפה.

הפוך מהקונספציה של הציונות המזרוחניקית שמקדמת את הפלת חוק הגיוס של ביסמוט כי לשיטתם החרדים מורתעים וואין סיכוי שיעבירו את תמיכתם לקפלן.

ועל כגון זה אמרו חז"ל; ענוונותו של בצלאל, וכו'.

ובמילים אחרות, בנחישות וברגישות, החל מסוף אוקטובר ש.ז. ביי ביי שלטון הימין.

שזה נוראארץ השוקולד
ולכן אנחנו צריכים נבחרי ציבור אחרים שאכפת להם מחיינו פה, כי לצערנו המועמדים כרגע מכל הכיוונים מוכנים להתפשר על חיינו לטובת מועמדים ספציפיים.
וחלק מהאשמה היא בזה ששנתיים הממשלה לא השכילהארץ השוקולד
למצוא דרך טובה לנציגינו.
באופוזיציה מבינים שבלי חרדים אין תרחיש לממשלת קפלןאיתן גיל

מנגד, בצלאל לא מבין.

ולכן מקומו באופזיציה

כי משם מבינים...

האובססיה שלך לבצלאלהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ' בטבת תשפ"ו 8:31

צריכה אבחון מקצועי.

אתה יודע טוב מאוד, שהסיבה שהחוק עוד לא עבר היא, שהמקסימום שהליכוד יכול לתת, נמוך בהרבה מהמינימום שהחרדים מוכנים לקבל וממילא גם חוק שיעבור, הוא רק קניית זמן עד שבג"ץ יפסול אותו. אבל משום מה אתה מתגולל על בצלאל.

השבוע היה נראה שהחרדים קיבלו סוף סוף קצת שכל והודיעו שיאפשרו לקואליציה להעביר את החוקים שנוגעים לתיקון מערכת המשפט. אם לפני שלוש שנים הם היו מבינים שזה צריך להיות על ראש שמחתם - כל שאר המורכבויות, שלהם ושל כל עם ישראל, היו הרבה יותר פשוטות. 

אם היה חכם, והוא לא.איתן גיל

היה מגיש לחרדים דף ריק- חתום בחתימת ידו, ואומר להם: בסוגית חוק גיוס תכתבו מה שאתם רוצים.

אם הקפלניסטים יתקפו, הוא יענה להם: למדתי מכם.

באותו עניין, כדאי שיתעסק במה שציונות דתית צריכה להתעסק באמת:

נכון- יידישקייט.

או שיחבור עם קבוצתו לליכוד במקום לשרוף 3.5 מנדטים לימין.

אם אתה היית פחות אובססיביהסטורי
היית מבין שבצלאל עדיין לא ראש הממשלה והחרדים צריכים לקבל או לא לקבל דפים וחתימות מהליכוד והבעיה הפוליטית שלהם היא מול הליכוד.

במהות - בני גנץ יכול להסכים ל'חלוקת עבודה', ניתן לחרדים לעסוק ביידשקייט של גלות - ד"א של הלכה בלבד (ונעצום עיניים מאלפי בטלנים שבמקרה הטוב עובדים בשחור ובמקרה המצוי מלסטמים את הציבור או מפגינים באלימות) ושהחרדים יתנו לבני גנץ לנהל את המדינה.

(ואז יום אחד נתניהו והחרדים מגלים שאחרי שניסו שנים לתת לאהרון ברק וכנופייתו שקט תעשייתי, זה מתהפך הכי חזק עליהם)

התורה שלנו, הרבה יותר גדולה וכוללת את ארץ ישראל, את המלחמה עליה, את הצורך והחיוב ההלכתי להחזיק בארץ כלכלה מפותחת כדברי החתם סופר ועוד תחומים רבים שמשום מה לשיטתך אינם 'יידישקייט'.

כשגנץ הציע דף ריק, הוא לא היה ראש ממשלהאיתן גיל

לא זו אף זו, סיכויו העתידיים להיות ראש ממשלה הם פחות או יותר כמו סיכויו של בצלאל...

כך או אחרת, נבצר מבינתי להבין איזה תועלת עניינית תצמח לציונות הדתית מריצה עצמאית לכנסת ברקע הסקרים הלא מחמיאים בלשון המעטה.

לצד זה, אם בצלאל יחבור לליכוד בתמורה לתיק התקשורת הוא יציף את יו"ש באנטנות, ללא הגבלה כמובן.

הוא היה מועמד ואם החרדים היו הולכים איתוהסטורי

הוא היה ראש ממשלה.

מציע לכם בדוברות הליכוד לטפל בבעיות הפנימיות במפלגה שלכם, ולא להפריע למי שכרגע מציל את מדינת ישראל מאסון המדינה הפלסטינית.

מה לי ולליכוד שמקדם פוליטית את יו"ר הכנסתאיתן גיל

שאורחות חייו לא עולים בקנה אחד עם דת משה וישראל.

הוא שותף טוב בשביל גפני, דרעי, וסמוטריץ' כמובן, אבל לא בשבילי.

תנוח, גם אבי מעוז הצביע למינוי יו"ר הכנסת...הסטורי
אני לא יודע מה לך ולליכוד,

אני כן יודע שמשום מה את עסוק באובססיה, בהשמצת אחד הנציגים הכי מוצלחים של הורדת התורה הגואלת למציאות הפוליטית הממשית מאז קום המדינה.

ויש מצב שזה סיפק יותר לגיטימציה ללהט"בארץ השוקולדאחרונה

כזוג, שאפילו אבי מעוז בסדר עם קריאה לאוחנה ובו זוגו בכל טקס רשמי, יותר מכל מה שהורביץ עשה.

כי זה הרבה יותר קיצוני תפיסתית מהמקום של בנט בצד המדיני והכנסת רע"מ לקואליציה.

טעותנקדימון

Null

נהג האוטובוס שהרג את הנער החרדי בהפגנה - משוגע!!!נ א
אגבSARITDO

מאיפה הגעת למסקנה שאני חרדית ?!

במקרה אח''כ שמעתי את עמית סגל מביא כמעט מילה במילה את הטיעונים שלי

אתה תמשיך להתעסק בדמגוגיה (איזה חוכמה להגיד דמגוגיה על כל מה שלא מוצא חן בעיניך

ואנחנו נתעסק באמת

בהצלחה.

אולי בעולם נקדימון התנהגו כמוך

בבקשה תקשיבו ותגידו איפה הוא טועה.סיעתא דשמייא1
התבלבלתי , התכוונתי יסוד שבתפארת.קעלעברימבאר

זה על פי הפסוק "והיה אם יגאלך טוב יגאל (זה גאולה באחישנה-טוב) ואם לא יגאלך וגאליתך אני חי ה' (זה גאולה בעיתה). כאשר חי קשור ליסוד (המילה המקבילה ליסוד בנביאים וברב קוק היא בדרך כלל חיים), והוי"ה זה שם ה' המקביל לתפארת. אם כן יסוד שבתפארת.

לזכרוני האר"י אטנר שבפסוק הזה יש רמז לזמן הגאולה.

בכל מקרה ברור שרבי עקיבא לא לקח החלטה פוליטית מסוכנת על סמך חישוב קץ, אלא על סמך שקלול אחר. החישוב קץ בוא רק אסמכתא לזה

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחהסטורי
/flashes/1090246

טוב שהוא מסתפק בכך ש'בנט יגיד בקולו' ולא מבקש שבנט יחתום על זה בשידור חי...

הפסקה על השנתיים האחרונות היתההסטורי

מאמר מוסגר. בנט לא הגיע למבחן הזה. אם כי, בהנחה הגיונית שבנט היה פועל כמו ששותפיו דאז וגם לעתיד לחצו (ושעליו לא היה לחץ נגדי של סמוטריץ' ובן גביר מבפנים) - כנראה שהיינו מתפרקים מכל הישגי המלחמה, תמורת שליש או מקס' חצי מהחטופים, כשסינואר חי, חיזבאלה בשיא כוחו וממילא אי אפשר לתקוף באירן.

לגבי העבר:

אני חוזר ואומר, גם אני ביקרתי את נתניהו על קונספציית השקט. ועדיין אי אפשר לברוח מזה שמדיניות ממשלת בנט  היתה שבירה שמאלה:

בעצמו בהכנסת הפועלים נגד עמדת גורמי הביטחון.  (כפי שציינתי, לא שזה מצדיק אבל לנתניהו לפחות היה 'עלה תאנה' של הצמדות להמלצות גורמי הביטחון).

וממשלתו - הן בהחלטה של גנץ, להפסיק את מדיניות 'כיסוח הדשא' ביו"ש כמחווה לאבו מאזן. זה היה שבירה שמאלה מכל הממשלות מאז חומת מגן (גם ממשלת אולמרט עם אהוד ברק שר ביטחון הקפידה על זה).

והן בהסכם הגז עם חיזבאלה, שבו לפיד הסכים (תוך עקיפת כל פרוצדורות האישור המקובלות) למסור ללבנון שטח שהיה במחלוקת ונתניהו כל השנים לא הסכים לזה למרות לחצים בנ"ל כבדים. בנט נאלם דום.

תעדכן אותם שזה לא חטיבת חשמונאיםברגועאחרונה
מי כאן מבין בפאשיזם?זיויק
יאיר גולן נחשב פאשיסט?
בכל לאומיות טבעית שאינה יונקת מאלוקים, ישקעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך ט"ז בטבת תשפ"ו 23:33

קצת פשיזם. לכן מי שטוען "עם ישראל הוא עם ככל העמים, ולא עם האלוקים" הוא טוען טענה אידאולוגית פשיסטית במקצת. למרות שמבחינה רגשית ברגש הלאומי שלו אין בו כלל פשיזם וזה בסוף מה שקובע.

לא ייתכן כזה דבר פשיזם לאומי-יהודי ברגש הלאומי. מכיוון שהאתוס של עם ישררל הוא בבסיסו אלוקי ולהיות אור לגויים ולהיטיב לכל העולם ולא רק אגואיזם קולקטיבי לאומי, והאתוס הקולקטיבי לא מוחק את הפרט בישראל מכיוון שהפרט קשור בנשמתו לקולקטיב.

גם אם האידאולוגיה של יאיר גולן טיפונת פשיסטית , זה ממותן בטענה המפא"יניקית שכל עניינו של עם ישראל מראש זה להפיץ את מוסר הנביאים הכלכלי-סוציאלי בעולם, וטענתם על הציונות והסוציאליזם כבלתי ניתנים להפרדה. כלומר מפא"י הודו שאנו ישורון אבל כפרו בהיותינו ישראל (לפי המינוח של הרב קוק באורות ישראל)

לא בדיוק, הוא טוטליטריהסטורי
כלומר הפאשיזים העלה את דרגת האומה למשהו מוחלט שהיחיד צריך להתבטל אליה ואל מנהיגיה. (כמובן, בצורה הקיצונית ביותר, זה הופיע בתורה הנאצית שהכניסה לזה גם את הגזע - אבל היתה את הגרסה הרכה יותר של איטליה או ספרד, שהגזע פחות הטריד אם אתה נאמן ללאומיות המודרנית).

יאיר גולן ממש לא כזה. הלאומיות לא מטרידה אותו. הוא כן טוטליטרי - בצורה הטוטליטרית נפגשו הפאשיזים מימין והקומוניזים משמאל - לא רק שלטון מוחלט כמו דיקטטורים רגילים, אלא שלטון על המחשבות, על הדעות, חינוך מחדש של כל מי שחושב אחרת.

כשאדם עם רקע קרבי-פיקודי, רוצה לשלוט גם על הדעות, זה מסוכן, מסוכן מאוד.

כן ולאנקדימון

לפי ההגדרה המלומדת - לא.

לפי האופן בו משמשת המילה הזו היום, קרי ככינוי גנאי לאנשים בריונים וטוטליטריים, אז כן בהחלט.

לא, הוא סתם סותם פיותshaulreznikאחרונה
ואולי דיקטטור בפוטנציה, אם חלילה יעלה לשלטון. חינוך מחדש, סגירת אמצעי התקשורת של הימין וכד'.

אולי יעניין אותך