חוקי המשילות - דיוןמרדכי
בס"ד

דבר ראשון, לגבי העניין של משמעת הקואליציונית שמשחק פה תפקיד חשוב, צודק ח"כ גטאס (בל"ד) עכשיו במליאת הכנסת שיש לבטל את העניין שך משמעת הקואליציונית, בעיניי זה לא דמוקרטי ולא נותן לחבר בממשלה ללכת על פי מצפון ליבו אלא הוא מחוייב למה שחושב נתניהו, ובעצם הוא מחליט את הסדר היום, ואם כך למה צריך ממשלה?

לגבי העלאת אחוז החסימה:
אני נגד מכמה סיבות-
א. זה ימנע מייצוג של כל העם וקבוצה שיש לה מספר נמוך לא תקבל כלל ייצוג, גם לא קטן כמו שהיה היום.
ב. זה יגרום לכל המפלגות הערביות להתאחד, דבר שיגרום להגברה משמעותית של הערבים בכנסת.
אני רוצה לראות איך יש עתיד לאחר 19 מנדטים צוללת לשלושה מנדטים, ונשארים בחוץ רק בגלל העלאת אחוז החסימה.

ובכלל-
אני חושש שהגברת המשילות היה בעייתית, כי היא מגבירה את עוצמתה של הקואליציה ואת מעמדה (שיהיה עכשיו קשה להפיל בגלל הסעיף של הגדלת מספר הח"כים שזקוקים בשביל הצבעה של אי אמון) והפוך בנוגע לאופוזיציה. אז למה אנחנו צריכים אופוזיציה? לקישוט? להורידלהם אך הכוח זה שוב בעיניי לא דמוקרטי. כן צריך שיהיה הבדל בין הקואליציה לאופוזיציה אבל צריך להכנס לפרופורציות ולהשאיר לאופוזיציה מעט כוח לפעולה.
אין כ''כ בעיה עם החוק הזהלדבר יפה

כי עוצמה ממילא בפנים לפחות 6 מנדטים בכנסת הבאה

ואולי הערבים בחוץ

את האמת כרגע אני מפקפק בזה אבל בעז"ה מרדכי
בס"ד

בכל מקרה זה לא רק קשור לעוצמה לישראל, זה קשור לעוד כמה וכמה בחירות בשנים הבאות. צריך להסתכל לעתיד (אם התחלת ההכנות ל-6 מנדטים )
מש לא בטוח שהם יכנסו! העלו את אחוז החסימה.י"ל

אני בספק אם הם בכלל ירוצו

הם ירוצו בגדול!!לדבר יפה
אני מסכימה איתך (מרדכי)~מישי~

וודאי אם הערבים לא יתאחדו ויהיו בחוץ בכנסת הבאה התועלת רבה על הנזק אבל קשה לי להאמין שזה יקרה.. ואם הם יתאחדו זה יהיה קטסטרופלי.. וכמובן גם הסיבה הראשונה ו-הובכלל נכון. לדעתי בכלל לא צריך אחוז חסימה. שתהיה מפלגה עם מנדט אחד . מובן שאם מפלגה מקבלת פחות ממנדט היא לא תכנס לכנסת וזה רוב המפלגות הקטנות.. ועוד יותר חשוב מהענין של חוסר ייצוג (כי מפלגות שיש להם נניח 4 מנדטים לא יכנסו..) זה הענין של הפלת הממשלה שתהפך לכמעט בלתי אפשרית וזה דבר מאוד בעייתי כי אם ממשלה הורכבה לאחר הבחירות ויודעת שאין כמעט סיכוי להפיל אותה היא תהיה חופשית הרבה יותר בפעולותיה ולא תייצג את בוחריה במידה ויופעלו עליה לחצים או שיהיו לה אינטרסים שונים ובכלל זה מעלה את הסיכוי שתפעל בצורה מושחתת..

סליחה,נולאית

אבל מה זה "חוק המשילות"?

חוק המשילות הוא חוק אנטי דמוקרטי ברמות מפחידות.די"מ

לא במקרה הוא מבית היוצר של "ישראל ביתנו"

בבחירות האחרונות המפלגה הכי גדולה הייתה כל המפלגות שלא נכנסו לכנסת

רבע מליון הצביעו למפלגות שלא עברו את אחוז החסימה!

זה רצון של חלק לא מבוטל בעם אסור להתעלם מזה!

אבל כיוון שלא באמת אכפת לי מהמדינה הציונית אז אני לא מתעסק בזה...

אבל אם שאלת החוק הזה מחרפן אותי!

זה דופק את הערביםהכי הרבה אולי גם את עוצמהי"ל

מה הבעיה??

זה לא נכון זה לא קשור ל"מה הבעייה",די"מ
עבר עריכה על ידי די"מ בתאריך כ"ו באב תשע"ג 06:39

חוץ מזה היום זה דופק אותם מחר זה ידפוק מישהו אחר.

חוץ מזה שזה בטוח דופק את עוצמה

ח''כ אייכלר סיים את דבריו בשפה הערבית לדבר יפה
עבר עריכה על ידי rivka501 בתאריך כ"ט בטבת תשע"ד 00:13

אבל נו שוין, שנה שעברה זה היה על אנטומיה,

אז ברור שזה עדיף צוחקצוחק

תודה

להזדהות עם הערבים? אכפת לו מהדרת ערבים?~מישי~

נו באמ.. מדינה יהודית צריכה לא לאפשר לערבים לחיות במדינה במצב שאינם גרי תושב.. (שזה המצב כיום, והוא גם היה אפילו אם היה סנהדרין.. פשוט בגלל שהערבים לא מוכנים לקבל 7 מצוות בני נח ואת שליטתה של ישראל).

לא באמת להזדהות. אלא כדי שהתשקורת תגבה אותו...לדבר יפה
זה בדיוק הבעיה. כזה עיוות מוסר.. להגיד דברים~מישי~

שהם לא נכונים ואף מאוד בעייתיים כדי שהתשקורת תגבה..

הוא לא צריך להתשמש באותה צורה שהתקשורת..

איך בן אדם יכול להצהיר על נאמנותו בכל נימי גופו לתורה ובכל מיני דברים של מוסר ושל ערכים לתת לדברים אחרים להדריך אותו.זה לא רק הענין של להגיד דבר שאתה לא באמת חושב(אם כי גם זה), זה גם לסדר את האמונה שלך בצורה שבה צריכה להיות הכלכלה,בערכי בן אדם לחברו , בעניני זכויות האדם והומניסטיות לפי מה שמתאים לך כאילו שזה לא דבר שהתורה מכוונת אליו.. ככה אוהבים אכזריים מתוך הומוניסטיות שנובעת מתוך רצון לקבל יחס כזה בחזרה.. לדאוג לכולם באשר הם לא משנה מה.. 

אני מצפה שאדם יהי ישר ויחפש בכל חייו מה ה' רוצה ממנו ולא שיש תחומים שקשורים לאלוקים- מצוות פורמליות ולשכוח שצריך ללכת בדרך ה' בכל תחומי החיים.. לא מספיק ללמוד תורה, להתפלל ולהניח תפילין. תורה זה גם דרך חיים. ללכת בדרכי ה'..

מה הבעיה בזה שהוא נגד חוק המשילות?לדבר יפה

תודה

לא הבעיה שהוא נגד חוק המשילות!!!~מישי~

גם אני נגד, אם זה מעניין אותך..

הבעיה היא זה שהוא מזדהה עם הערבים, הוא קורא לו עמיתים והוא תוקף את המדינה על כך שהיא לא נותנת להם ייצוג ראוי וכו'..

ובקיצור הבעיה שהוא חש צורך לעזור לערבים.. שהוא מרגיש הזדהות איתם וכו' כמו שכתבתי בהודעה שאליה הגבת קודם: "להזדהות עם הערבים? אכפת לו מהדרת ערבים? נו באמ.. מדינה יהודית צריכה לא לאפשר לערבים לחיות במדינה במצב שאינם גרי תושב.. (שזה המצב כיום, והוא גם היה אפילו אם היה סנהדרין.. פשוט בגלל שהערבים לא מוכנים לקבל 7 מצוות בני נח ואת שליטתה של ישראל)."

תסתכל וןתראה בעצמך שהוא דיבר על הזדהותע ם הערבים, הדרת ערבים, חוסר ייצוג שלהם וכו'..

ולגבי הקמפיין של נץ- נכון אבל אתה מצחיק נץ דיברו בערבית לא כדי להזדהות עם הערבים אלא להיפך.. הם נגד זה שהערבים בארץ.. לעומת זאת איכלר דיבר בערבית כדי להזדהות ואולי אף להתחנף לערבים. זה גרוע! וזה ממש ממש ממש (וכו') לא דומה לנץ. 

נו באמת... זה נקרא הזדהות? לדבר יפה

וזה מה שכתבתי לך

כשמחפשים הזדמנות להתריע בעד ''הדרת חרדים'' עושים זאת...    ומה לעשות במדינת התשקורת שלנו לא מעניין מהדרת חרדים, אז הוא קיווה, ובצדק, שכשיכלול את הדרת החרדים עם הדרת הערבים שהתשקורת דואגת להם לצערינו יותר מיהודים, אז זה יותר יישמע.

אין לו שום ענין בייצוג הערבים, או בזה שקולם יישמע, מצידו שכולם ייחנקו, רק הוא מנצל את המצב שהממשלה לרעתם, להתריע שזה ממשלה רעה נגד אזרחיה, ובתוך הדברים להשחיל שהמדינה נהייתה אנטי יהודית ואנטי חרדית. [והוא צודק במאה אחוז לצערינו.]

לא שום הזדהות, סך הכל גימיק.  בדיוק כמו שעוצמה עשו כזה גימיק.  ותאמיני לי במקומו הייתי עושה אותו דבר, אפילו שאני מזדהה עם הערבים כמו שבן ארי מזדהה עמם...

מבינה?

שום גימיק.. הוא מדבר דברים ויש לו אחריות אליהם.~מישי~

והמפלגות החרדיות באמת קרובות לחרדים.. אפילו טיבי לקח את זה רציני.. ובכל מקרה הוא יכול לדבר על הדרת חרדים אל צריך להכניס לזה את הערבים. עדיף לא להגיד כלום מלהגיד דברים נוראיים אלה של תמיכה בערבים בצורה זו שאמר שזה עיוות נוראי ומכלים את תורת ישראל ופוגע בשם שמיים.

הוא מדבר בשיא הרצינות. אתה לא יכול להתעלם מזה. הוא לא מנסה להגיד שהתקשורת דואגת לערבים ולהם לא אלא שלא דואגים לא להם ולא לערבים ולכן הוא מזדהה עם בני המיעוטים, כלומר עם הערבים , גי גם הואר מיעוט במדינה שמרגיש שלא נותנים לו את מה שמגיע לו (גם אם זה נכון -ביחס לחרדים.. זה לא אומר שצריך להתחבר עם המיעוט ולהיות אוהד כלפיו כי הוא מסכן ומטרותיו הם כמו שלך שידאגו לחלש..)
וזה גם לא התבטאות חריגה של חברי כנסת חרדים אם תראה..

בכל מקרה שום דבר לא מצדיק להגיד דברים אלו. הוא רוצה להעביר מסרים כדי שלא יעשו הדרת חרדים והוא מעביר מסרים שגוים.(אלה שמדבר בהם על הדרת ערבים..) נורא ואיום! פשוט נורא ואיום!

אוקיי, חבל לי שאת גוררת את הענין למקום הזה...לדבר יפה

נראה לי שאפילו בן ארי ואלדד ומרזל לא היו חושבים ככה...

תקנתי.. לא שמתי לב למשהו בהודעה שלך ותקנתי את~מישי~

ההודעה. תסתכל שוב.

לא נראה לי חבל. נראה לי חובה לשים לב לדברים האלה. קריטי ביותר. 

בפוליטיקה אף אחד לא מתכוין למה שהוא אומר.לדבר יפה

תודה

אי אפשר לצחוק כי לכל דבר יש משמעות. כשאדם מדבר~מישי~

על ערכים שצריכים להיות מחויבים אליהם יש לזה משמעות. למה הוא חושב שיש בעיה בצורה שבה מתייחסים אליו- כיש ערכים ולא יכול להיות שככה מתייחסים אליו! אב ל כשהוא מכניס את הערבים לאותה סירה כי סולם הערכים הוא אוניברסלי לגמרי צריך לדאוג לחלש בלי לראות שאלה שונאי ישראל שבכלל לא צריכים להיות פה ויש כאן בעיה של "לא תחנם" אז זו בעיה. זו בעיה. 
בנוסף זה לא נכון לגמרי שבפוליטיקה אף אחד לא מכתווין למה שהוא אומרא..הרבה פעמים חברי כנסת ושרים אומרים דברי חנופה ולא מתכוונים למה שהוא אומר אבל זה לא כולם ככה וגם אם זה כן היה זה באמת מאוד בעייתי. חנופה זה אחד מהמידות והעבירות היותר בעייתים- הנביאים מוכיחים על זה וגם בספרי מוסר מתייחסים לזה בצורה מאוד שלילית יותר מלדברים אחרים לפעמים.. גם ספר תהילים מדבר על חנופה ועל אחד בפה ואחד בלב בשליליות ממש יותר מדברים אחרים.. בקיצור זו מידה רעה מאוד ובעייתית מאוד ו7גם מביאה אדם להיות מושחת (כפי שאנו רואים אפילו בעינינו במציאות הישראלית..) ובהכרח מסיתה אותו מעבודת ה' הטהורה.

לא מוכנה שאנשים יגידו דברים שהם אל מזדהים איתם, גם בשביל שיגבו אותם ואפילו בשביל גימיק ובדיחה. הוא מדבר על כך שיש ערכים ולא יכול להיות שפוגעים בחברה אז הוא צריך לשים לב שהוא מדבר על ערכים נכונים ולא מעוותים. ערכים מעוותים זה אסון נראה לי אפילו הרבה יותר גרוע מלהיות ללא ערכים כלל! ערכיםפ מעוותים ותורה מעוותת זה לדוג' הרפורמים שזה מסוכן לא פתוח ואף יותר מהחילונים. ערכים מעוותים, במיוחד כשיוצאים מפיו של אדם שקיבל על עצמו עול מלכות שמיים ועול מצוות, זה גם פשע בפני עצמו וגם מאוד הרסני.

מישי - גם אני ערכתי והוספתי, אז תקראי בבקשה...לדבר יפה
קראתי את מה שערכת. לא מסכימה עם דבריך. (כנס)~מישי~

*וגם אני ערכתי את ההודעה הקודמת אז תסתכל בה שוב. תודה רבה!

גם אם אל באמת אכפת לו מערבים והוא מנצל את המצב כפי שבאמת נראה- כלומר לא בהכרח שלא אכפת לו מערבים אבל כן בהכרח שהוא עושה את זה אך ורק בשביל לקדם את עצמו עדיין זה בעיה עיוות המוסר שנעשה שם וכמובן גם עוד בעיה זה שימוש בכל כלי ללא בקרה כל עוד יש לזה תועלת אישית (גם אם התועלת הזו היא לטובת הערכים ולטובת שומרי המצוות כביכול) ואפילו אם זו תועלת כללית. אסור לנהוג לא ביושר כדי לעשות תועלת. לא יתכן שבדרכים שגויות ובעייתיות יפעלו לשם התורה. מעבר לזה שזה חילול ה' נורא זה גם אבסורד- האם ה' רוצה שנפעל למענו ולמען התורה בדרכים שהם פסולות ואין יהודי שלא יגיד שהדרכים האלה פסולות מהתורה. ניתן לראות בכל ספרי המוסר...וכל בר דעת מבין.. בסופו של דבר שימוש באמצעים לא כשרים לתועלת אפילו אם זה לתועלת התורה זה גרוע ביותר ואין שום היתר לעשות זאת וכמובן שלא יועיל לתורה שמנסים להגן עליה ע"י שחיתויות ובצורה לא ישרה שסותרת את כל ערכי התורה... וזה גם גורם להם להיות לא ישרים. מי שמתחיל להיות לא ישר, לעשות דברים עקום כדי להביא תועלת סופו שיהפך להיות אדם לגמרי לא ישר.. אסור להיות עקומים ולעשות דברים בערמומיות ומלבד זאת אנו רואים איזה אנשים זה עושה, איזה תוצאות זה מביא לא עלינו.. אוי לנו שנציגי בני תורה מערבבים ענין בענין.. משכנעים את עצמם בדברים לא נכונים כדי להשיג כסף לבני הישיבות.. משתמשים באמצעים בעייתים.. אוי לנו מסחטנות ומאי יושר.

את צדיקה ותמימה, וגם צודקת... רק הערה קטנה:לדבר יפה

תודה

תגובה~מישי~

לא אתייחס הרבה ל4 שורות הראושונת, במחילה, כי זה רק דבר שאמרתי בדרך אגב וזה לא רלוונטי. גם אם ככה עושים כולם זה לא אומר שזה מותר ובכל מקרה יש דרגות שונות.. יש עדיין כמה חברי כנסת שדלעתי הם ישרים כמו סרגל אבל נו.. ז\ה לא הענין.זה שככה זה זה לא אומר שזה מותר. לא עובדים לפי מה שמשתלם מנסים לקדם את העקרונות בדרך טהורה!!!!!!!!!

תגובה ללעניינינו- בעייתי מאוד לפעול בשביל להשיג את העקרונות ע"י הזדהות עם אויב אנטישמי ששונא ישראל- עם סגולה ורוצה להשמיד מתחת שמי השמיים ובכלל לפעול כדי להשיג את העקרונות ע"י עקרונות מעוותים או מעשים לא מוסרים ובעייתיים מבחינת ההלכה.. ולכן גם בנסיבות אלו אסור היה לו לומר את מה שאמר..וזה נכון לכל אחד..

ולוואי כדבריך שבאמת נגיע למצב שכולם דוברים אמת ולא מגלגלים בלשון  למען אינטרסים כאלה ואחרים ואין לנו לחכות ולקוות למשיח (תמיד קל להגיד בעז"ה שכיבוא המשיח הכל יהי טוב.. בסופו של דבר גם אם מדובר בהבאת תקווה כי אתה מרגיש שבדורנו אין סיכוי יש כאן אמירת ייאוש שמביאה לבריחה מאחריות וגם אם רק בדור המשיח זה יהיה מושלם, יש מה לשפר גם בדורנו ולהתקדם והאמת שגם אפשר להגיע למצב מושלם בכל דור ולא בהכרח רק שיבוא המשיח) .בואו ננסה כבר עכשיו על עצמינו - תשומת לב גדולה לדברים שאנו אומרים שלא נאמר דברי חלקות וגם להעיר כפי מצוות תוכחה אם אנשים טובים וצדיקים שומרי תורה ומצוות לפעמים לא שמים לב ומדברים  לא כראוי.
מקווה להתקדמות בנושא של כל אחד מאיתנו (כולל עצמי!) וכמובן של כל עמ"י. בעז"ה נעשה ונצליח.בשורות טובות.

ואחמד טיבי ענה לו באידיש י"ל
העלאת אחוז החסימה היא חסימת הדמוקרטיה.Resiste

תודה

תגובהמרדכי

בס"ד

לגבי עוצמה לישראל:

אנח לא חושב שכדאי לפתוח שוב את הדיון על מי "איבד" 2 מנדטים, כי אני יכול להביא לך הוכחות שזה לא עוצמה לישראל אתה יכול להביא לי שזה כן הם ומשתמש אחר יכול להביא הוכחות שזה בכלל הליכוד (לדוגמה) הם האשמים.

כמו כן, לגבי הבחירות הבאות, אין אף אחד שיכול לנבא מה יהיה המצב בעוד שלוש וחצי שנים. יכול להיות שהבית היהודי יצליחו במהלך התקופה הזאת ואז הם יצליחו אולי מעל ההשיג בבחירות האחרונות, ויכול להיות הפוף. גם לא נשכח שזה מאוד תלוי מי עומד בראש המפלגה ומיהי הרשימה אחריו. דבר נוסף, זאת השאלה האם בכלל האיחוד הזה יישמר, כי כבר השבוע ראינו שבנט ענה לאחד הגולשים שהוא יבדוק שוב את עניין האיחוד לקראת הבחירות הבאות מכיוון שעל פי מה שנחשף במקור ראשון בשבת שעברה, אורי אריאל עשה בניגוד להחלטת הסיעה וביקש מהגוף הבוחר להצביע ברב שפירא לבחירות לרבנות. כך שאנחנו ממש לא יכולים לדעת מה יקרה בבחירות הבאות, כי הכל יכול כל הזמן להשתנות (כן, גם בשבוע הבא יכול להיות משהו שישנה את הכל).

לגבי המשמעת קואליציונית:

תראה, אני לא הולך על פי אינטרסים. כמו שכתבתי פה אתמול בנוגע לשחרור מחבלים תמורת פולארד, אמרתי חד משמעית שכמו שהייתי נגד שחרור מחבלים תמורת שליט, כך גם אני נגד שחרור מחבלים כנגד פולארד. כי אני נגד זה. נכון שלפעמים זה "פוגע" בי ולפעמים "פוגע" בצד השני, ולכן בדיוק צריך לשמור פה על דעה ולא לזגזג לפי איך שזה נוח. אז עמדתי הברורה פה היא שאני נגד משמעת קואליציונית גם כזה עוזר לי!

האמת שמאז הבחירות איבדתי אמון גם בעוצמה לישראל..ה' מלכנו

אז למי זה משנה?

בכל מקרה זה עניין של זמן עד שהממשלה תהרוס גם את המדינה.

זה לא הנושא. במחילההצרפ/ה לשיחה
זה כן הנושא.ה' מלכנו

כי הוא נגד העלאת אחוז החסימה בגלל שזה יפיל את עוצמה לישראל, ואני אומר שזה לא משנה, גם ככה אין לי אמון בהם שיצליחו לשנות משהוא.

טענת למחוק.Resiste
צריך רק תיקון אחד:המדינאי

מפלגה שלא עוברת את אחוז החסימה,

שכל קולותיה יעברו למפלגה אחרת שהמפלגה הקטנה תצהיר עוד לפני הבחירות, ואם גם המפלגה ההיא לא תעבור, מפלגה שלישית ורביעית.

(משהו כמו מוטבים בביטוח חיים, וקצת דומה להסכם עודפין שיש עכשיו בכנסת, אבל גם ללא הסכם, וגם אם המפלגה לא עברה את אחוז החסימה).

ככה מפלגות חדשות יוכל לנסות את מזלם לרכוש את אימון הציבור. אולי לחייב גם את המפלגות הוותיקות להצהיר מה יקרה אם הם לא עוברים את אחוז החסימה, לאן ילכו הקלות שלהם, ואולי לא צריך, הבוחרים כבר ידעו להצביע רק עבור מי שעשה כזו הצהרה שמבטיחה שהקול שלו לא ילך לאיבוד לגמרי.

של מי היה הרעיון "הגאוני" לעלות את אחוז החסימה?סמיילי...אחרונה
הלחץ של נתניהו על מעוז וסמוטריץ מוציא אותי מדעתימרדכי

בס"ד

הדיווח הבוקר על הלחץ של נתניהו לאיחוד בין אבי מעוז לבין בצלאל סמוטריץ' - הוא טעות בעיניי

מפלגה שפעם אחר פעם רצה ומתאבדת בשביל בסוף להצליח להיכנס - זה בעיניי סביר. יש אחוז חסימה גבוה שצריך לצלוח וזו הדרך היחידה בסוף לעשות חיבורים, וזה אכן מה שעשו נעם בתחילת דרכם. אבל זה לא הסיפור כעת. אבי מעוז קיבל פעמיים את הצ'אנס שלו ולא עשה כלום! העשייה שלו בכנסת מסתכמת בנאומים נגד הפרוגרס ושני חוקים וחצי שעברו בקריאה טרומית.

למה צריך לעזור לבן אדם כזה, שקיבל את ההזדמנות שלו להוכיח את עצמו, להיבחר שוב פעם?! בן גביר לדומה, הצהיר כל הזמן שברגע שהוא יכנס לכנסת הוא יוכיח את עצמו וייצור לו בייס - מה שאגן קרה. אבל אצל מעוז זה לא קרה והוא עדיין מייצג את עצמו ולא הרבה מעבר לזה.

אתמול פרסם דביר עמר, פה בערוץ 7, שגורם בסביבת רוה"מ אומר לו "מהסקרים שלנו גם אם אבי מעוז ירוץ לבד ישרוף בגג כמה אלפי קולות בודדים. לעומת זאת אם יתחבר עם סמוטריץ יבריח קולות שינדדו לאופוזיציה - יותר מהקולות שיביא". מוטב שכך ינהג נתניהו גם הבוקר.

נתניהו נתון ללחץ כפול- משני הצדדיםאיתן גיל

הרב טאו מקורבו של נתניהו לוחץ לשלב את הנציג שלו, וסמוטריץ' מתנגד מטעמים מובנים, ומפעיל לטובתו את לשכת ראש הממשלה.

ההשוואה בין מעוז לבן גביר אינה הוגנת בהנתן שבן גביר שלט בשני משרדים מרכזיים, ועוד משרד... בערך. מעוז, ח"כ בודד לא שלט בכלום.

כי משרדים מייצרים קבלות ובייס.

כך ואחרת, אם הרב טאו יורה לאנשיו להצביע מחל תמורת הישג כלשהו לסביבת הר המור, הכל יבוא על מקומו בשלום, אבל זה לא יקרה.

השוואה מדוייקת בעיניימרדכי

בס"ד

בכנסת הקודמת (24) בן גביר היה ח"כ בודד וכבר התחיל לצבור כוח רק מעצם כניסתו לכנסת והעובדה שהוא חרש את הארץ לכל אורכה.

וממתי נתניהו הוא מקורובו של הרב טאו?!

בסוף 2019 השתתף הרב טאו בהפגנה גדולה למען נתניהואיתן גיל

ברדיו קול חי הוא הוגדר מקורבו של נתניהו.

כעבור 3 שנים הוא גמל לרב טאו ונשכב על הגדר כדי שמעוז יכנס לרשימה לכנסת.

לא הבנתי את הטבלאות שצירפת.

בהערת אגב, יש הבדל מהותי בין בן גביר שפונה אל קהל ימני רחב, ולכאורה הבייס של הליכוד, ובין מעוז שפונה אל קהל נישתי שבין קטן לקטן מאוד.

זה מציף את השאלה, האם עדיין יש תועלת ממשית במפלגות נישה מכל סוג שהוא, אבל דומה שלא כאן המקום.

הטבלה מאוד ברורהמרדכי

בס"ד

היא מראה שבן גביר הביא בסקרים של הבחירות הקודמות (בתקופה בין פיזור הכנסת לסגירת הרשימות) בין 5-9 מנדטים וזה אחרי שנה וחצי כח"כ בודד. מעוז לעומת זאת לא עשה דבר או חצי דבר כדי לנסות להגדיל את הבייס שלו.

אז כן, אני חושב שמפלגת נישה שקיבלה את הצאנס שלה ולא הוכיחה לא עשייה ולא מעבר של אחוז החסימה - אין מה לפעול למענה.

לפי ההסבר שלךמשה

עכשיו יהיה (שוב?) המבחן של זהות. ניצלו סיטואציה ודחפו אותם לאיחוד. עכשיו יש עבודה אמיתית.

נכוןמרדכי

בס"ד

בניסיון הקודם הוא פישל. עכשיו הוא יהיה צריך להוכיח את עצמו שהוא למד להתנהל נכון.

השנקל שלי לעניין זהאריק מהדרום

נתניהו מעריך שיותר קולות יאבדו מאשר יכנסו מהרשימה של סמוטריץ ופייגלין בעקבות האיחוד, בעיקר מצד מצביעי פייגלין, אבל יאבדו בתוך הגוש כנראה.

והקולות של מעוז יקלטו מתהום הנשיה של החסימה.

אני בכלל לא משוכנע שהלחץ הוא של נתניהוהסטורי

פעילי נעם, מפעלים בימים האחרונים לחצים כבדים ולא בוחלים בשום מניפולציה לקידום העניין. בעשיה פוליטית ממשית הם חלשים, מאוד, אבל ברעש וצלצולים הם חזקים. אני בכלל לא משוכנע שהשמועות על 'לחץ מצד נתניהו', זה לא ספין שהם המציאו.

מסתבר שגם נתניהו יודע, ששריון של מעוז, שכאמור לא עשה בכנסת האחרונה שום דבר מועיל שלא יכל לעשות מבחוץ ורק גרם לרה"מ להזיע, ירחיק יותר מצביעים שעלולים לזלוג שמאלה משיביא מצביעים.

בגדול לכל החיבורים האלה יש מחירמשה

גם בשביל האיחוד בבחירות הקודמות ביבי שילם להם במנדט של הליכוד. יש סיבה למה אנשים לא אוהבים את המהלכים של אבי מעוז.

היו שני פרסומים הפוכים שמיוחסים לנתניהואיתן גיל

בראשון נאמר שנועם מבריחה יותר קולות משהיא מביאה, ובשני נאמר שהוא פועל למען שילוב נועם בציונות הדתית.

לפחות אחד מהם הוא שקר, ואולי כדבריך, זה ספין שהם המציאו, או שפשוט הוא חזר בו.

אני לא יודע למה הוא צריך לבחוש בכביסה המלוכלכת במגזר, ולמה המגזר עצמו לא מתאמץ בכל דרך שהיא להגדיל את מספר הפתקים מטעמו שיוכנסו לקלפי.

הלייטים שהתפזרו בין כל מפלגות השמאל הם יעד לחיזור ולהשפעה, ולהשבה הביתה. מדובר בכששה מנדטים, אלא שנתניהו אפילו לא יודע איך להגיע אליהם.

אכן ספין. לא היה שום לחץ.אריאל יוסף

לא צריך להאמין לכל שטות שמתפרסמת בתקשורת. בטח לא בזמן בחירות ובפרט בהגשת הרשימות.

לדעתי סמוטריץ עצמו צריך לרצות את החיבור הזהקורא נלהב לשעבר

כי הוא עדיין על סף אחוז החסימה.

כי גם אם פייגלין מוסיף מנדט, הוא בהחלט גם מרחיק כמות כזו, בטח כשיש חלופות דומות יחסית כמו עוצמה ווינטר.

לכן כדאי מאד שיחבור גם למעוז שיש לו הרבה מצביעים וגם פעילים מאד איכותיים שיכולים לעשות עבודת שטח חזקה שתביא אליו את המתלבטים האלה. נכון שגם נעם מרחיקה מצביעים אבל הוכח שמצביעים להם בסופו של דבר ופעילים איכותיים יכול להיות משמעותי מאד פה.

-לדעתי מעוז לא אשם בזה. הוא רק ח"כ בודד ולא נתנו לו כלום מהקצת שהוא ביקש. וכשאתה פועל נגד הזרם, בשונה מהדברים הנפלאים שבן גביר קידם שיש להם תמיכה רחבה בכנסת, אז קשה מאד לפעול כח"כ יחיד, ואדרבא חלק מהתנאים להצטרפות הפעם צריך להיות שייתנו לו גיבוי גם שאר השותפים. כי בלי זה הוא באמת מיותר בכנסת

ולשואלים אני אומר מדאגה לימין. מבחינתי הכי טובקורא נלהב לשעבר

היה שסמוטריץ ווינטר היו מתחברים פשוט. ואבי מעוז אם גם יצטרף זה היה נחמד וממקסם יותר קולות אבל פחות קריטי.

החיבור הזה רק יזיק לו ולסיכוי שתהיה ממשלה לאומיתהסטורי

כל ה'אכלו לי, שתו לי' - לא לגיטימי בפוליטיקה. חלק ממה שצריך לדעת בפוליטיקה, זה להתנהל בשיתוף פעולה, ההשגים מגיעים בתמורה לשיתופי פעולה. אם היתה סיעה של שמונה מנדטים ולא של שבעה, אולי אבי מעוז היה יכול להטריל קצת פחות - אבל כל הדברים המהותיים שחשובים לו, היו מקודמים יותר. ההתעקשות שלו לעבוד כסיעת יחיד, שממילא אין לו גם אמצעי לחץ על הקואליציה - היא שגרמה שהוא מסיים עם הרבה נאומים ו0 עגול של הישגים.

מעבר לזה - הוא הצליח להיות סדין אדום בעיני רבים. הקולות שהוא ירחיק מהמפלגה, רבים מאוד מהקולות שהוא יביא. לטעון שהקרבה לאחוז החסימה היא סיבה להכניס אותו - זה חוסר הכרות מוחלט עם הציבור.

הסיפור של אבי מעוזאיתן גיל

הוא מואשם בהטרלה כי כל הפעילות שלו בכנסת היוצאת, לטוב ולרע, היתה בענייני דת ומדינה.

יריבו הגדול סמוטריץ' התעסק בכלכלה, ובבטחון, ובקטטות עם בן גביר, ובאנטנות, ושום כלום בענייני דת ומדינה. החריג היה הפיאסקו עם הרב מיכה הלוי.

וממילא הוא לא הטריל.

ההטרלות של אבי מעוז, ממש לא הסתיימו בדת ומדינההסטורי

פעילות אמיתית לא היתה, לא בדת ומדינה ולא בתחומים אחרים, רק סיפורים והטרלות.

בזמן שהוא הטריל עם החלטות הצהרתיות על 'ריבונות', כשהוא יודע טוב מאוד שראש הממשלה לא יכול לאפשר לזה לעבור, סמוטריץ' דאג לריבונות בפועל.

בזמן שהוא הקריא במליאה סיפורים על פרוגרס, רוטמן דאג להחליש את הדיפ-סטייט שמוביל את הפרוגרס.

בזמן שהוא צעק 'חינוך יהודי, חינוך יהודי, חינוך יהודי, רק אני דואג לחינוך יהודי' - סמוטריץ' דאג שמוסדות החינוך יתפתחו, שההורים יוכלו לעמוד בתשלומים ואורית סטרוק דאגה לבנות השירות שיתנו חינוך יהודי.

ההתבכיינות של חסידיו ש'לא נתנו לו', מראה בדיוק שהם פשוט לא מבינים איך עובדים בפוליטיקה -בשיתופי פעולה- ואין שום טעם לתת עוד הזדמנות לאלו שפשוט לא מסוגלים.

שהימין לא יתבכן על שריפת חצי מנדטאיתן גיל

ומנדט שלם לאחר חלוקת עודפים.

אפשר היה להגיע איתו להסכם פרישה מהמירוץ תמורת תופינים כאלה ואחרים בכנסת הבאה.

אבל אוי השנאה.

לזה יהיה אפשר להגיע גם בהמשךהסטורי

אבל לתת לו מקום ברשימה, היה מרחיק יותר ממועיל.

אגב, לא חושב שישרוף אפילו חצי מנדט. כן, כמו שכבר ראינו בעבר 1,400 קולות יכולים להיות ההבדל בין ממשלה יציבה, לאין ממשלה.

אני חושב שהוא ( לא) בכוונה עושה את זהנוגע, לא נוגע

זה הקו של הר המור (תרתי משמע), בטרם ירד לעולם המעשה.

בסופו של דבר הם אנשים שטבוע בהם ניתוק מהותי מסויים מהפרקטיקה, לטוב ולרע.

רואים את זה גם אצל וינטר, שלכאורה אמור להיות אדם מאוד לוגי וריאלי אחרי כל מה שעבר.אבל עכשיו הוא לוקח סיכון עצום, שהרווח בו, גם אם יהיה, הוא קטן לעומת הללכת על בטוח ולהתאחד (וגם לצאת בסדר מול ה' ושהוא עשה את שלו).

הרי ברור שאם הוא היה ניצב בפני אותו סיכון כשהוא צריך להחליט על פעולה צבאית, הוא היה הולך על בטוח ולא לוקח סיכון גדול מאוד בשביל רווח קטן. אז למה פה, כשזה משהו שנוגע לכל העם, הוא מסתכן?

כי הוא מנותק מהפרקטיקה הפוליטית, שבניגוד לפרקטיקה הצבאית, אין אצלה מסלול מסודר של התחלה בקטן ועלייה לאט לאט.

אם וינטר יהיה גבולי בסוף המירוץאיתן גיל

ליברמן יעזור לו לעבור את אחוז החסימה.

בקרוב נדע עם מי הוא חתם על הסכם עודפים. ליברמן או בן גביר.

אם וינטר לא עובר, הוא שרף את עצמו מכל הכיווניםנוגע, לא נוגע

והפיקוד הבא שלו יהיה להיות מדסניק במכינת עלי

אם היא לא תיסגר...קורא נלהב לשעבר

אם בגלל מעוז ווינטר, תעלה ממשלת ליברמן-עבאסהסטוריאחרונה

היא אכן בסכנת סגירה.

העיקר שנם ימשיכו לצעוק, שהם ורק הם התורה בטהרתה.

לזה אני מסכים ולכן אין שום תועלת לעם ישראלהסטורי

מנוכחותו בכנסת כשהוא לא מסוגל לפעול בה בשיתופי פעולה.

אני מבין שלא נותרה לי ברירהאריק מהדרום

חייב להצביע למפלגת משפט צדק.

בתכלס יש אזרח שנמק שלושה עשורים בכלא בגלל שהשבכ רצח את ראש הממשלה וזיני לא עושה כלום.

לא עדיף כבר עלה ירוק?משה

אני נגד לגליזציה של קנאביסאריק מהדרוםאחרונה

מנגד אני לא מבין איך אנחנו חיים עם הדרייפוס של מדינת ישראל כבר כל כך הרבה שנים.

נסיעה לירושלים לתפילה בכותל המערבי בכביש 90….סיעתא דשמייא1

…מעורר את התקווה להתחדשות.

כל הכבוד🙂קעלעברימבאר

תזכה לחזור בתשובה שלמה ולהשאר על אדמת הקודשהסטורי

שבעז"ה אוירה גם יחכים אותך, לראות את הטוב במיישבי הארץ ומוסרי הנפש עליה.

אמן . הרצון קיים אבל יש אילוצים.סיעתא דשמייא1

שמחתי באומרים לי בית השם נלך….סיעתא דשמייא1אחרונה

…עומדות היו רגלנו בשעריך ירושלים.

יוסי בכר מצטרף לציונות הדתיתאיתן גיל

כל הכבוד למפלגה שמחזקת את שורותיה עם תלמידים מובהקים של הרב קוק זצ"ל

מי שלא טוב לו תמיד יכול להצביע נעםנקדימון

^^^^ יוסי בכר, כמו גם משה פלד, לא יוצב במקום ריאליהסטורי

אין צפיה שהוא ייצג אותנו. יש ערך במקום הסמלי, שקצינים בכירים, גיבורי ישראל, מכירים בזה שערכי הציונות הדתית הם הערכים שראויים וצריכים להוביל את עם ישראל כיום.

מדבריו של יוסי בכר נשמע שהוא בתהליך התפכחות וגם אם אולי מידי מורכב לו כיום בגילו המתקדם לקבל עול תורה ומצוות כמו בנו שחזר בתשובה שלמה ונשוי לנכדת הרב ליאור

(הועברת לדף אחר

להכרזה שלו יש ערך משמעותי.

בסופו של דבר, הוא הצטרף כהבעת תמיכה ולא כדי להיכנסארץ השוקולדאחרונה

לדעתי זה מעניין מאוד ומשמעותי שהוא ואיתם שהיו מפקדים במלחמה במילואים כעת מביעים תמיכה במפלגה של סמוטריץ',

אצל נתניהו יש את אלישע מדן וטליק גווילי ששילמו מחיר גדול במלחמה ותומכים בו,

אצל אייזנקוט יש בכירים לשעבר,

אצל גולן יש אנשי מחאה,

אצל וינטר יש אזרחים שהיו מעורבים במלחמה.

זה מעניין ומעורר מחשבה מה כל מפלגה מציגה

הילכו שנים יחדיו בלתי אם נועדו?אריק מהדרום

מי שמכיר את מלון וולדורף אסטוריה יודע שזה מלון יוקרה אולי הכי יקר בארץ.

נאמר שכדי להכנס בשעריו אדם ממוצע צריך לקחת משכנתא.

בוא נגיד שאיש לא נקרא לפגישה שם "באקראי" לפי הדיווח על וינטר ולייטנר.

אין שום סיכוי ששני אלה נפגשו שם באקראי במלון הזה דווקא לקראת סגירת הרשימות ודיברו שם דברי תורה, כל מי שמכיר את המלון הזה מבין את זה היטב.

אני חושש שיש מליארדר מאחורי לייטנר ואני חושב שעם שיווק נכון למאוכזבי החברה החרדית לייטנר עשוי להיות הפתעת הבחירות.

רק בהקשר של היוקרה של המלוןזמירות

לא יודע כי לא התעמקתי בזה על איזו פגישה מדובר ומי הם הדמויות המדוברות - באתי לתקן את הרושם שהבאת על המלון

הוא ברמת מחירים דומה לזו של מצודת דוד הסמוך. לא הכי יקר בארץ (קמפינסקי בת"א נחשב ליקר והיוקרתי - יותר מהמלך דוד בירושלים).

היינו בו פעם סוף שבוע, לא צריך להיות עשיר במיוחד.

גם בו וגם במצודת דוד רואים המון חרדים מתארחים.

הנפשות הם וינטר ולייטנראריק מהדרום

וינטר עם לייטנר זה חיבור טובאיתן גיל

שיביא עוד חמישה מנדטים גגד השמאל.

הלואי שיצא משהו טוב מהמפגש הזה

הלכתי לחפש ולקרוא מה קרהזמירות

זה מתחבר אצלי לנוהג של צעירי המגזר החרדי הנפגשים לדייטים ועושים זאת במיוחד בישיבה בלובי דווקא במלונות היוקרה בירושלים (וגם בהילטון ת"א. לא במלונות ה-'פושטים' במלעיל…)

זה משיקולי ארנונהמשה

בתי מלון מגדירים את הלובי שלהם כחצר ציבורית כדי לא לשלם עליהם ארוננה. זה אומר שכל אחד יכול להיכנס בלי לשלם (היי דייטים חרדים) כי מבחינה חוקית זה סוג של לא שטח פרטי.

משהו לא ברור שםברגוע

הם הודיעו עכשיו שלא ירוצו עם וינטר כי לפי הסקרים לא בטוח שיעברו, אבל הם כן יהיו בכנסת הבאה, איך בדיוק??

היה דיבור שוינטר יחבור לסמוטריץ'איתן גיל

אבל את פייגלין הוא לא רוצה, ולכן ירוץ בנפרד, וישרוף ביחד עם כולם.

מקווה שלייטנר ווינטר יפרשוברגוע

וינטר כבר הגישמשה

לפרוש אפשר גם ביום שלפני האחרוןאיתן גיל

וינטר לא יפרוש, מסתבר שהוא מגלומן רצינינוגע, לא נוגע

גם לייטנר לא נראה לי יפרוש כי הוא רוצה להוכיח למפלגות החרדיות את כוחו.

בתור חרדיקבלה

יגמור מחוץ לכנסת.

תרשמו.

ברורמשה

אבל אם יוכל להזיק אז יוכל להשתמש בזה בשביל "איחוד" בסבב הבא. כמו בן גביר וכמו פייגלין.

הוא לא יהיה שווה כמעט כלום.קבלה

זה שאנו שומעים עליו - כי יש לו מימון,

לא יודע מאיפה

אם יקבל מעל אחוז? בטח שיהיה שווהמשה

יהיה לחץ "להתאחד" איתו בפעם הבאה ולתת לו מקום ריאלי. איתמר בן גביר וחבריו עשו את זה במשך עשרים שנה עד שזה עבד להם.

11חלקבלה

למעשה הוא לא יקבל חצי אחוז.

לדעתי.

בוא נראהמשהאחרונה

עכשיו הוא נכנע ל'אישה חרדית עכשיו' ולקמפייו הזה וצירף לרשימה שלו אישה חרדית שמאלנית.

הממשלה הבאה צריכה…סיעתא דשמייא1

או לדחות רשמית את הסכמי אוסלו (מאז השתלטות חמס על עזה היתה לה עילה לעשות זאת) או לחזור לקווים של A B C ולא לזוז מהם מבחינת התיישבות. כמובן שצהל יהיה חופשי לנוע בכל מקום שיש בו סכנה בטחונית.

המצב הנוכחי בו שרים מעודדים זחילה התיישבותית לאזורי A B פוגעים בכל מפעל ההתישבות.

60 אחוזים של של שטחי C הם השג לא מבוטל.

בבקשה תשובה עניינית ולא השמצות ונבולי פה.

נתניהו הגיש תביעה נגד עיתון הארץ. זה לא מספיקhamedinai

הבית המשפט לא מסוגל להגן על הבוחר מפרסומי כזב תקשורתיים

​כשעיתון מפרסם ידיעה כוזבת וקשה נגד נבחר ציבור, התגובה הטבעית היא לחכות לתביעת הדיבה. אבל כשצוללים למורכבות המשפטית, מגלים אמת מטרידה: המערכת המשפטית לא בנויה להגן על תהליך ההכרעה הדמוקרטי בזמן אמת.

* אין פיצוי על "נזק פוליטי": בית המשפט בוחן פגיעה אישית בשם הטוב, ולא מתמחר אובדן מנדטים או נזק לאומי. מבחינה משפטית, תביעת דיבה עוסקת באדם הבודד ולא בתוצאות הבחירות.

* ​לתומכים אין מעמד משפטי: חוק איסור לשון הרע אינו מאפשר לאזרחים, לתומכים או לציבור שלם להגיש תביעה, גם אם הפרסום פגע קשות במדינה.

​* צדק מאוחר הוא לא צדק פוליטי: פסק דין שמגיע שלוש שנים לאחר הפרסום, כשהבחירות כבר הוכרעו והממשלה כבר התחלפה, הוא חסר משמעות מעשית. מבחינת גוף תקשורת המונע מאג'נדה, הפיצוי הכספי המאוחר הוא פשוט "הוצאה מוכרת" בדרך למטרה.

​המסקנה המתבקשת:

​במציאות שבה המערכת המשפטית לא מסוגלת להתערב, נטל ההגנה על הדמוקרטיה עובר כולו לכתפי הבוחר.

​אין לנו את הפריבילגיה להיות אזרחים פסיביים. כדי לשמור על המדינה ועל עתיד משפחותינו, כל אזרח חייב לפתח ספקנות בריאה, לגלות תחכום, לצרוך מידע באופן ביקורתי ולא ליפול בפח של הנדסת תודעה ופרסומים זדוניים. בית משפט זה טוב וראוי, אבל לא מספיק, התשובה לתקשורת מגויסת היא לא הבית המשפט – אלא ציבור ערני, חכם ומפוכח בקלפי.

נראה לי שאצביע למפלגתאריק מהדרום

שרשר לאהבה ולאחדות העם

אוחאריק מהדרום

גם הוא תומך בנתניהו.

משהאחרונה

אולי יעניין אותך