סיפור (ארוך אבל מגניב..)~בממוצע~
הי ישבה בשקט וניסתה להעסיק את עצמה בלימוד, כשזה הגיע. הכאבים האיומים האלה! הדקירות של כאב שמוקרנות לכל מקום בגוף ולא נותנות לה מנוח. היא זזה על מקומה ונאנחה קלות, אולי זה יעבור.
זה לא עבר, זה התגבר, והיא הכניסה אגרוף קפוץ לפה בהבעה אומללה. הדמעות החלו זולגות והיא ניסתה כל מה שהיא יודעת כדי להקל על עצמה. אבל לא חשוב מה עשתה, הכאבים המשיכו, ואף החמירו. היא החלה גועה בבכי, מקווה שמישהו יתפנה אליה ויעזור לה. אבל כולם סביב מתרוצצים ולא עוצרים לדאוג לה, אחד אפילו נתן לה מכה בחולפו על פניה ולא עצר לבדוק כמה נפגעה.

עכשיו ננוספו לכאבים גם כאב העלבון, תחושת חוסר האונים שהיא כבר מכירה טוב מדי. היא נעמדדת ומועדת, ומנסה שוב.. היא חייבת להגיע למקום מבטחים! היא משננת לעצמה בראש שאם רק תגיע הביתה הכל יהיה בסדר. הכל יהיה בסדר..

מסביב נשמעים קולות מהסים "ששש...שש" והיא נפגעת עד עמקי נשמתה. למה משתיקים אותה? כואב לה! הבכי מתעצם ויד נוספת נשלחת לאחוז בראש בתסכול.

היא על ארבע, על הריצפה הקרה, והכאבים החזקים מטריפים אותה. גלים של מיחושים עושים את דרכם במקומות שונים בגופה.. בבטן, בגב, באוזניים, בפה, ברגליים..היא כולה חלשה. והנה מגיעה אשה ומרימה אותה, היא נאחזת בה בחוזקה ומגבירה את הבכי, ליתר ביטחו. האשה מערסלת אותה ומכוונת אותה אל כלוב גדול שנועד לשכמותה. היא לא רוצה לכלוב, היא רוצה הביתה! היא רוצה שהכאבים יפסיקו! היא נאחזת באשה הזרה, מבועתת מהמחשבה שתושאר לבד בכלוב הזה, המבודד כל כך.

האשה מקלפת אותה ממנה בנחישות ומניחה אותה, מובסת, בכלוב הלבן. היא יושבת בתוכו וממלמלת חרישית, גונחת ונאנחת, ידה עוד קמוצה בתוך הפה בנסיון נואש להקל, ולו במעט על הכאבים האיומים ההם.
במקום לגרום לכאבים להיעלם, האשה הזרה יחד עם עוד נשים גבוהות ונחושות, מדמיעות מוזיקה. מוזיקה! איך הם לא מתביישים?? האם הם לא רואים כמה היא סובלת. הנשים פוצחות בריקוד נלהב הכולל מחיאות כפיים והנפות הידיים לכיוונים שונים. היא פוחדת שזה מה שמחכה לה לשארית חייה ופורצת בבכי בלתי נלשט, מפוחד נעלב וסובל.
ביסקוויט נדחף אל מבין הסירגים, ובקבוק ממים מונח לידה. מה, הם מנסים להשתיקג אותה בעזרת ביסקוויט ומים? לא יקרה!
היא נעמדת בכוחות מחודשיםד נחושה להכריח אותם לעזור לה ולא להתעלם. היא לא בוכה עכשיו, היא צורחת וצווחת, יללותיה ממלאים את החלל כולו בהדים שמשיבים על יפחותיה. לבסוף אחת הנשים מתרצה ומשחררת אותה מהכלוב. אבל לא מעבר לכך. הכאבים עודם קיימים וגורמים לה סבל, והבית רחוק מתמיד.
היא רועדת מתסכול, זיעה קרה שוטפת אותה והיא מרימה קולה בבכי עוצמתי, מטלטל, שאי אפשר להתעלם ממנו.
רעש קלוש עולה מקצה החדש, רחש שהיא מכירה מהבית. היא מטה אוזן לשמוע. הלחש מתגבר ואדים ממלאים את האוויר המחניק סביבה. היא נרגעת מעט ומצמידה לחיקה את הבסקוויט המתוק שנשאר לה נאמן ולא נטש.
אצבעותיה בפה והוא כבר פוצעת אותן מרוב שאין היא משחררת אותן מבין הלסתות. לפיה מוגש משקה סמיך עם ריח משכר. היא כבר עייפה מכדי להתנגד. עייפה מכדי לבכות, שותה אותו עד תומו באין ברירה.
היא שוקעת לערפול חושים ורק בקושי מרגישה איך מחזירים אותה אל הכלוב הלבן. מנסה להבליג, אבל נכנעת מייד ועוצמת עיניים, תשושה.

"נו" שואלת הסייעת את המטפלת העייפה. "נרדמה, הקטנטנה?" המטפלת מסדרת את כיסוי הראש וניגשת לרחוץ את בקבוק המטרנה "כן" היא עונה בלאות "מסכנונת קטנה, יוצאות לה שיניים והיא סובלת. והיא גם לא רגילה להיות כל כך רחוקה מאמא שלה."
הסעיית מהנהנת בהשתתפות והן ניגשות יחד לטפל בשאר התינוקות הקטנים.
חמוד פורק
כואבהרועה
עושה חשק עמוק להישאר צמודים לילדים עד גיל שלוש

כתוב טוב, חד מאוד.

מתי התכוונת שהקורא יבין על מה מדובר?
רק בסוף, כמובן.~בממוצע~
ולגבי הכואב.. ממש לא תכננתי לגרום לפרנויה או משהו. רקהלעזור לעצמינו להיות רגישים יותר לקטנטנים ולנסות לקלוט עד כמה העולם הזה מפחיד ומבלבל בשבילם.
ככה נוכל יותר להזדהות ולעזור..
אה, וברור שהקצנתי כל סיטואציה. זה לא באמת כזה נורא (בדרך כלל)
יש ספר כזהמאמע צאדיקה

שמישהוא תיאר את החוויות של התינוק- כאילו זה מזג האוויר (סערות, רוחות, שמש... )

להמחיש לנו שלתינוק אין מילים להביע את מה שהוא מרגיש

ולדעתי כתבת מוקצן מידי

מטפלת של תינוק היא דמות "כמו אמא" -לא "אישה זרה" (אלא אם היא מטפלת גרועה במיוחד....)

ותינוק מזהה מהר שהפלסטיק הזה -זה הבקבוק שלו...

הרועה- חלק מפיתוח יכולת של ילד להתמודד עם כאב- זה לתת לו להיות קצת חסר אונים, טיפה מתוסכל (בצורה רגישה ומבוקרת מאוד- כמובן.. ) -לכן לא נכון לרפד להם את החיים -להיות צמוד להורה תמיד תמיד עד גיל גדול...

ואמ"ל

שנזכה

נכון. בכוונה כתבתי מוקצן מידי.~בממוצע~
כי זה כאילו על גבול הסאטירה. את ההשראה קיבלתי מסרטון של משפחת סימפסון האגדית שמתאר את היום הראשון של התינוקת במעון יום כמו איזה סיוט מעורפל.. וזה כל כך הזוי שאי אפשר להפסיק לצחוק.
מישהו רוצה למצוא ולהעלות?
אאייייי..ככ כואב!!!!מרים*
נוראייייי
הו, וואו!ריבוזום

כישרון

אין לי מושג אם בגיל קטן המחשבות יכולות להיות בהירות כל-כך (לגבי הרגשות החזקים אין לי ספק).

אוי בקטנה
כמה רעיונות באו והלכו עד שהגעתי לסוף
בתור אמאהריוןראשון
שהבת שלה אמורה להתחיל את המעון- זה כאב!! מאוד!! מאוד!! שאפילו קצת בא לי לבכות..
צריך המון רגישות!!
אוי ואבוי. סליחה!!!~בממוצע~
זאת ממש לא הייתה הכוונה!!!
זה מאוד מאוד מוקצן וברור שהבת שלך תקבל את היחס הכי אישי והכי מגונן שיש!
סליחה מעומק הלב.. יא, אני כזאת מטומטמת לפעמים..
מחולהריוןראשון
בס"ד
ועדיין מומלץ פעמים הבאות להתייחס לסך רגישות של מי שאולי יקרא את הסיפורים שלך..
כתיבה וחתימה טובה!
אמנם לא קראתי את הסיפורשוברת גליםאחרונה

אבל ברור שבאמנות, יצירה, דברים יפגישו אותנו עם כאב שלא תמיד נוכל לו. זו בחירה שלנו אם לקרוא או לא.

כמו הסיפורים הקודמים שלך שהפגישו אותי עם כאב עצום, וצימררו, וזו עדיין בחירה שלי.

לא חושבת שצריך לבקש סליחה על משהו, זו יצירה, והיא אמורה לפגוש כאב כנראה.

(ובלי קשר את לא מטומטמת, מה זו השטות הזאת)

מוזמנת לאישי אם את רוצה... (האמא)מאמע צאדיקה

היו לי התלבטויות ממש על מעון או בבית או מה

אז חברה שלי אמרה לי- עם אמא בבית משעמם! במעון יש חברים... אפשר לשחק...

תכלס יש משו שהיא צודקת (יש צדדים אחרים שלא... אבל זה לא הדיון עכשיו)

ותזכרי שהסיפור פה לא כלל בכלל את גורם ההכירות-

התינוק משייך כל דמות מטפלת כ"סוג של אמא" -לא אישה זרה

אז תקדישי בהתחלה כמה דק' לטקס העברת ידיים מאמא למטפלת- כדי שהתינוק יקלוט אותה- ויהיה לו טוב!

אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץ

מה אתם חושביםהתלמיד העייף

הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??

עצוב ממשכְּקֶדֶם

אופייני לג'ן זישבורת,לבאחרונה

והלוואי שיתעוררו מחשבות

אממ… בנותבנות רבות עלי

מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?

שלכן*בנות רבות עליאחרונה

שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!

לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים

אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום

לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה

הפיצ'ר האהוב עליי בתקופה הזועשב לימון

שנכנסים לאתר אינטרנט והוא מציע לי לאשר שימוש בקוקיות 🤭

אם יש שיער מספיק ארוך אני מאשרת

עד עכשיו אני לא מבינה מזה הקוקיס האלהנחלת

וגם, למה מכנים את מה שזה לא יהיה, כך.

אבל אני לא דוגמא...

תודה!נחלתאחרונה

משה

עוגיות זה משמין (את בקשת ה http)

עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי

בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.

כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.

לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.

מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?

כמו בקניון, מטשטש תחושת זמןעשב לימון

ונועד להיות כזה.

את מבלה הרבה בקיונים?משה

אני לא מסוגל להיות בהם. הרעש הורג אותי.

לא הרבהעשב לימון

אבל כשאני צריכה כמה דברים מכמה חנויות אז זה המקום המתאים. פשוט להיות ממוקדת, להגדיר מראש מה אני צריכה

נתתי את ההקבלה כי יש על הקניון פרק של חיות כיס אאלט. וזה אחד המאפיינים שהם מונים שם

אולי בגלל שאני רגיש מאוד אף פעם לא אהבתי קניוניםמשה

אני מבין שלאנשים נוירו-טיפיקלים המקום הזה הוא מקום בילוי.

כאן ההבדל, בהכללה גסה, בין גברים ונשיםפ.א.

סביב life style, סטיילינג, אופנה, שופינג, טיפוח

ובין הציפיות השונות בין גברים לנשיםעשב לימון

מנשים מצפים יותר

מצפים יותר כלומר בקניון?משה

מצפים להיות יותר מטופחותעשב לימון

ומכאן הקניון כמודל אופנה וסטייל וכמקום שבו "הופכים" אישה להיות "אישה לפי הציפיות" עם כל מה שפ.א כתב

אה. כן. ציפיות מגדריותמשה

אני מבין בין המילים שאת לא בדיוק מנסה להיצמד אליהן.

(גם אני לא, בצד הגברי של העניין).

נכון מאודפ.א.אחרונה

אני באמת דקה מחזירה תשאלה אליךSeven

מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?

(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)

הממחתול זמני

– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).

פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).

– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.

– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.

אפשרoo

להגביר שליטה ע"י

צמצום טריגרים

(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)

מציאת חלופות

(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)

אימון

(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)

אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת

(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)

כשמשפרים שליטה בנושא אחד

הוא יכול להשפיע על עוד נושאים

כנראה שיש לך יותר מידי זמן פנוי?פ.א.

אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…

אינטרנט זה אתגר קשוח. והבחירות לא חד משמעיות.משה

והוא קשוח בעיקר בגלל שהתוכן שיש בו הוא תוכן באיכות טובה ממש. כלומר, אני יכול לצרוך זבל (ואז לי אישית יותר קל להפסיק, רילס למינהם).

ואז מגיע איזה מישהו שאני מעריך עם סרטון שיש בו חכמה שאולי אני צריך לחיים שלי. ועוד אחד. ועוד פוסט עם טקסט מעניין, ועוד שרשור בפורום רגישים שאני מתעניין בו כי הוא באמת מקדם אותי בחיים.

והופס, עברו שעתיים.

אם אני לא אצרוך שעה ביום מדיה חברתית אני אבוד והמקצוע שלי מת ובעוד 3 שנים לא יהיה לי במה לפרנס משפחה.

אם אני נכנס לטוויטר כדי לקרוא חדשות AI כי זה מקור המידע הנכון אני נסחף לרעל של החדשות הרגילות ומבזבז עליהן את הזמן.

שעה טוויטר צריך.

שעתיים?

שלוש שעות?

ארבע?

אולי בשעה השלישית או הרביעית אני אמצא כתבה שתשנה לי את החיים (קרה במוצ"ש לפני שבועיים, עם Laguna AI)?

אצל מי שזה צורך מקצועי, כמותך, ההסתכלות אחרתפ.א.

ובדורות קודמים, וגם היום למי שרלוונטי, יש הרבה שמבלים זמנים מאוד ממושכים בספריות וארכיונים לצרכי עבודתם.

גם בצורה הזו הרבה מהזמן "מתבזבז" עד להגעה למידע הרלוונטי.

בספריה אפשר להאבד בדיוק כמו באינטרנטמשה

נכון. לזה התכוונתיפ.א.

הזכרת לימשה

שכחת לכבות את האור יערית, ונרדמת עם הספר ביד יערית...

שיר נוסטלגי מקסים 😻פ.א.

יש אפשרות בפלאפון של איכות חיים ובקרת הוריםארץ השוקולד

להגדיר זמן מסך ואז הוא יכול להגביל אותך בזמן.

אפשר גם להגדיר מצב ריכוז בשעות מסוימות שתצטרך אקטיבית ללחוץ על פסק זמן כדי להיכנס והוא יעיף אותך אחרי זמן קצוב.

לכל הפחות screenzenשבורת,לב

אני מכיר את הבן אדם בתור ילדל המשוגע היחידי

אבל אז הוא דווקא היה מפחיד קצת לילדים

כמה טוהר, אמת וכנות יש בונחלתאחרונה

ממש ממש מהלב. באמת, גרם לי לחלישות הדעת. איזו נפש, נשמה, יפה ונקייה!

עזרא שיינברג - מישהו יודע מה סוף הסיפור?חוזר תמיד לאשתי

הסוף עוד לא הגיע לצערינו...הסטורי

ישב כמה שנים בכלא, שוחרר כמיטב המסורת של מערכת המשפט הישראלית המלאת חמלה והגנה על אלו שהרסו חיים.

מסתבר שתוך כמה שנים יחזר להסתובב עם פמליה וחסידים שוטים, בדיוק כמו מוטי אלון...

זה השאלה... מתפתח שם משהו?חוזר תמיד לאשתי

היו מחאות, דיבורים, ואז השתקה.

אולי צריך להציף את הנושא הזה שוב.

צריך לעקוב, לבדוק מה הסטטוס של הרוע הזה

מעניין... אנשים כאלו תמימים?חוזר תמיד לאשתי

מי מסוגל לחזור לכזה איש? להאמין בו?

מדובר על אנשים אינטלקטואלים... לא לבושי שחורים שנוהרים אחרי כל כת מזדמנת וכל איש אשר בשם רב יכונה, אשר כל רדיפה שבעולם וכל פיצוץ פרשייה לא תרחיק אתם ממנו אלא תוסיף ותעצים את אהבת והערכתם אליו..

לא יודע, איך חזרו שוב ושוב למוטי אלון?!הסטורי

איך יש עדיין אלפי חסידים לברלנד?!

אין לך לעקוב אחרי כל דבר בעולםנקדימון

אם אתה מכיר שמישהו שמתפתה לשם, תציל אותו. זהו.

נדמה לימשה

שהיכולות שהביאו אותו למקומו הקודם עדיין שם. ספויילר: זה אכן דבר שלא מסובך מדי ללמוד. אבל רוב האנשים המערביים לא מאמינים בזה ואז כשזה עובד להם זה שוק חייהם.

אני חושבת שדווקא במקרה שלו, הוא מנודה עד היום והלואוריןאחרונה

הלואי שכל המתעללים/אנסים/פדופילים היו מקבלים יחס כזה לתמיד. יש יוצאים מהכלא וממשיכים במעלליהם וגורמים כאב וצער לעוד קורבנות.

למיטב ידיעתי גר היום בקצרין ומנודההריון ולידה

עוד יש איזו הפגנה קטנה כל מוצש מתחת לביתו בקצריןיהודי שואף לטוב

תגובתי נוגדת את תקנון האתר 4ne1

אולי יעניין אותך