בס"ד
נירק בחזרה ונמטיר עליהם מטר.
נפסיק לתת כבוד ובמה לרבנים שמחרפים אותנו.
ורק כלפי חוץ נראה פנים שבעות רצון מחויכות
האם לא לעת הזאת דברנו כל העת על אחדות?
נכון, יש רבנים מהציבור החרדי שפוגעים בציבור הדתי לאומי, ואני לא חושב שיש אחד שנהנה מהשנאה ומהקרע שיש בין שני הציבורים, השאלה היא מה דרך הפעולה על מנת לאחד ומתוך כך לסיים את כל הסיפור הרע הזה.
בשנה האחרונה שקדו במועצה אזורית שומרון להביא לשומרון מעבר לפוליטיקאים סלב וידוענים הם החלו להביא אדמו"רים וחסידויות שיבואו לראות על מה באמת מדובר. וכאן מתחיל השינוי האמיתי. ממה שאני ראיתי במו עיני יש בורות בציבור החרדי על הנעשה בציבור הדתי לאומי, הם חושבים שבישיבות שלנו לומדים חצי יום תורה וחצי שני מקצוע ועוד כל מיני מחשבות והמפגשים האלה לא רק שמורידים את הסטיגמות אלא יותר מכך הם יוצרים הערכה.
בשבוע שעבר ביקר אצלנו בישיבה במסגרת הזאת האדמו"ר משאץ-ויז'ניץ שליט"א שהופתע גם הוא לגלות ש"שיטת הסימנים המפורסמת שהיא שיחת היום", כלשונו, יוצאת מהישיבה שלנו, חובשי הכיפות הסרוגות. לפני כחודש התארחו באזור חסידי חב"ד שהרעיפו בלי סוף דברים על השומרון וממש שינה להם דברים. כחודש לפני זה התארחו ב-2 שבתות באותו מקום חסידי בעלז שגם הופתעו להכיר באמת מי עומדים מולם.
הפורייקט הזה, שזה המקום לתת קרדיט ענק לסגן יו"ר המועצה אזורית שומרון, יוסי דגן ולמי שמרכז את זה מטעם המועצה, דוידי בן-ציון שעושים עבודת קודש (לצערי שכחתי את שמו של מי שעושה את התיאום מהכיוון החרדי, גם אדם מדהים שזכיתי לפגוש בשבוע שעבר), הביא לשומרון כמה וכמה אדמו"רים כמו האדמו"ר מנדבורנא-אלעד, האדמו"ר מביעלא-בני ברק ועוד ועוד אדמו"רים ובכל פעם לקחו אותם למקום אחר, פעם לישיבה באלון מורה ופעם לישיבה ביצהר ובפעם אחרת לישיבה שלי ושם הם מכירים את המציאות וזה עובר אחר כך לחסידים שלהם שלפעמים מדובר במאות אם לא באלפים. וכך משפיעים!
לפני מספר שבועות נפגשו הרב בן-דהן והרב עובדיה שליט"א בתאום בנו הראשל"צ החדש, הרב יצחק יוסף שליט"א לפגישה שהייתה מצוינת. כשבוע-שבועיים לפני זה נפגשו רבנים מש"ס עם רבנים מהציבור הדתי לאומי וגם שם יצאו באווירה של שינוי ושל תחילת הידברות.
אז אפשר לירוק, לגדף ולהחזיר,
אבל מצד שני אפשר לשלוח יד מחבקת ואוהבת, כי בסופו של דבר לנו ולחרדים יש ציפיות תואמות כגון שמירה על ציביונה היהודי של ישראל, שמירה על הישיבות ועל התורה, ושמירה על ארץ ישראל (ואני לא מדבר כרגע על עסקנים ופוליטקאים למינהם).
לדעתי הדרך השניה היא זאת שתשים סוף לכל זה.