גם אתם נתקלים בתופעה? ערבים...חיהלב
אתמול, נעמדתי בתור איפשהו. מיד אחרי הגיע גבר גברתן ופשוט התעלם מנוכחותי (עקף) לפעמים יש לי כח לעמוד על זכותי, אתמול לא...
כשהגיע תורי המוכר ביקש לטפל באדם עם קושי לעמוד (נעזר במקל הליכה) סבבה.
תוך כדי הענינים מגיע גם מחבל (פוטנציאלי) בן 15 ובמעט אסרטיביות מצד אחד אך עם חשש מהצד השני לא נתתי לו להכנס לפני.
בתור אחרי היו לפחות עוד 5 אנשים. את כולם הוא עקף! והם- הסתכלו אחד על השני בחוסר אונים ובשתיקה. האמת? אני מבינה אותם... גם אני חששתי שלא יוציא עלי סכין פתאום...
אבל זה נוראי שאנחנו מפחדים מהם!!! מה יהיה עם זה??? נמאס לי. זה פשוט מתסכל כל פעם שזה קורה (ולצערי אני נתקלת בזה הרבה. ישראלים מפחדים והערבים מנצלים...)
התופעה שאת מתארת היא חוסר אסרטיביותנפשי תערוג

והיא לא קשור לערבים או לא

הערבים שאת פוגשת הם בד"כ אסרטיבים יותר

אלה שלא הם כאלה לא יוצאים מכפרים אלא נותנים לבן משפחה אסרטיבי (שמבין וכו' קוראים לזה) שיטפל בכל מיני עניינים.

אני לא מתכוונת לאסרטיביותחיהלב
אני מתכוונת לפחד להתגונן מולו שמא הוא יוציא עלי סכין...
(אתה לא רוצה לדעת כמה חששתי כשלא נתתי לו לעקוף אותי.. פשוט כבר לא היתה לי סבלנות (נו, וגם כי הייתי מיואשת מאד כמה דברים באותו זמן אז אמרתי לעצמי שמקסימום הוא ידקור אותי...
יהודים דוקרים לא פחות מערביםנפשי תערוג

הסיכוי שיהודי יוציא עלייך סכין גבוה יותר לצערנו

זה נכון בתאוריהאלעד

אחרי פיגוע כמו שהיה אתמול, ישנו חשש טבעי.

יתכן ובזמן מלחמה למשל, או בעת שהערבים שפלים וכפופים יותר, המצב היה הפוך

? למה החלטת?מייכ
הסיכוי שיהודי יוציא סכין גבוה יותר? למה? מאיפה החלטת? קודם כל אנחנו באים בחיכוך עם יותר יהודים מאשר עם ערבים. ככה שגם אם יש יותר סיכוי שיהודי יוציא על ישראלי סכין עלול להיות גבוה יותר . אך זה ממש לא אומר שיהודי ממוצע דוקר יותר מערבי ממוצע! כי זה לא נכון! הקבוצות לא שקולות בגודל שלהן פה במדינת היהודים. ברוך ה.

חוצמיזה שיש דרכים יצירתיות נוספות- בקתבים למשל..
נכון שהקבוצות לא שקולותנפשי תערוג

אבל גם המגע איתן הוא בערך ביחס שלהן (נו , לא בדיוק, אבל בערך)

משמע שאם יש סיכוי יותר גבוה שערבי ידקור (מה שלא נכון בהכרח, כמה פיגועי דקירה יש מעומת דקירות בקטטות או סתם על חניה) עדיין בגלל שיש סיכוי נמוך יותר לפגוש אותו

אז אם נדקרים, בד"כ זה יהיה על ידי יהודי, סטטסטית

שלא יובן לא נכון

גם אני חושב שצריך לחתוך להם את הידיים על זה 

אבל אני לא מפחד שהם ידקרו אותי

(בצבא רואים את זה טוב, ערבי זה כמו כלב, שאתה מראה שאתה מפחד ממנו הוא מעז יותר)

אבלמייכ
אבל המסקנה לא נשמעת ל הגיונית.
כי אם אתה אומר שיש סיכוי גבוה יותר להידקר בישראל עי יהודי. ובאופן כללי ערבי דוקר יותר מיהודי. המסקנה ההכרחית היא- שראית ערבי תחשוש יותר. כי זה הסתברות מותנית!
נו באמת..

יכול להיות גם שיש יותר דקירות יהודים עי יהודים בישראל בגלל שעם יהודי פחות חוששים לריב.
מה גם שבמיקרה קטטה לא אומרים לך את מוצא הדוקר! כמו שבתאונת דרכים לא ממבחינים בין הנפגעים..
י
אם הערבים באמת דוקרים יותרנפשי תערוג

בדיוק מה שכתבתי שזה לא בטוח

ואם כבר,

ערבי שדוקר (לפחות מה ששומעים) זה לא בגלל שרבים איתו על תור

אלא על רקע לאומני, פיגוע, ואז הוא דוקר הרבה לפני

"על רקע לאומני"? על רקע השמדתי! רוצה להשמיד אותנולהתראות

הביטוי הזה "על רקע לאומני" זה המצאה של עיתונאים שרוצים לתאר בצורה חיובית את הערביפ שמץתאמצים להשמיד אותנו..  אז אצלם יש "על רקע פלילי" שזה נשמע לא טוב , סתם פושע.

ויש אצלם "על רקע לאומני" שזה נשמע טוב על הערבים , כאילו שהם לוחמים בעד זכויות העם שלם ( שבעצם הוא שקר אחד גדול הם סתם כל מיני כאלה שפלשו מכל מיני מקומות).

לא תמיד! הוא גם עלול לפגוע בקטטה!מייכ
הם אלימים יותר בטבע שלהם!
שטויות!!-משה ר-

מתי בפעם האחרונה אויימת ע״י יהודי?

זה שיש בחברה מיעוט של חוליגנים זה לא אומר כלום..

הרב כהנא אמר כל ערבי בחזקת חפץ חשוד, לא כל יהודי, מגמת הערבי לרצוח יהודי, יהודי לא קם בבוקר אם מחשבה של לרצוח משהו..

לבנות אכן החשש גבוה יותר.ותן טלאחרונה

בכביש יש כלל - אל תהיה צודק תהיה חכם. הוא נכון לפעמים גם בשאר תחומי החיים - לעיתים כאשר המציאות (גבר ערבי גדול פיזית או "כוחנית", מול בת שמטבעה היא...בת...) אומרת שיש סכנה, צריך לשקול האם העוד כמה דקות שווים את הסיכון הפוטנציאלי.

המצב שאת תיארת באמת מעורר פליאה - כי דווקא מגבר בוגר וחסון לא הייתי מצפה שיכנע כל כך בקלות לשתלטנות ערבית, ואילו אישה לא תכנע...זה היפך המציאות הטבעית.

אני יכול להגיד שאני - בדרך כלל הערבי הוא זה שיחשוש ממני ברוך ה' הגודל עושה את העבודה... גם מחבל עם סכין משתדל להיטפל קודם כל למי שנראה חלש וקטן, או חסר אונים - כמו החייל שישן ולא הספיק לצערנו להתגונן בזמן אם המחבל היה מנסה לתקוף מישהו ער כשכל חושיו בפעולה, ייתכן שההתגוננות המיידית של המותקף הייתה מונעת את הירצחו - אבל מה שקרה אתמול, היה דקירת אדם ישן וחסר אונים... אני לא אומר שאי אפשר לרצוח גם אדם ער בדקירות - הרי קרו הרבה דברים כאלו, אבל ברור שכאשר הבנאדם ישן הוא הרבה יותר פגיע.

אוף!!! צריך לעשות משהו, זה מזעזע!~בממוצע~
כמו העובדה שהערבים נוסעים עם חלונות פתוחים, עוצרים לרגע להתרענן בצידי השרך, ואנחנו? לא.
סה מסוכן מידי..

נוסעים כמו בבונקר, חלונות ממוגנים, סגורים, עיניים על הכביש ועל הצדדים, מתכוננות לבקט"ב או אבן או אפילו ירי.. ואחרי שהנסיעה נגמרת..אתה לא ישן, כי אתה עסוק בלדאוג לחברים שלך שבדרכים.

יש לי חלום שנוכל ללכת ברגל את כל יו"ש, סתם ככה כי בא לנו..
בזה אני מסכים שזה ממש מרתיחנפשי תערוג

שאנחנו צריכים להיות בבונקר והם חיים בחופש

קצת הפוך הייתי אומר

הדובר שלנו הסביר פעם למה אין אצלינו גדר..~בממוצע~
הוא אמר
"כשהולכים לגן חיות, מי בתוך כלוב, אנחנו או החיות..??"
כן. נכון. זה לא נעים אךמייכ
אך כמו שנפשי אמר זה בעיקר קשור לאסרטיביות.. כי גם ערבי אלים וגם יהודי אלים עלולים לחשוש מאדם שעומד מולם עם ראש מורם ואמת מוצקה. בלי חוצפה אלא בביטחון שליו
עמידה יציבה זה לא מספיקדינה ל.
אדם תוקפני ואלים לא יתרשם מאדם קטנטן, או מאשה עדינה למראה, ויתקוף. לא מענין אותו הביטחון כל עוד יש לו עליונות פיזית.
לפענ"ד זה תלוי ברוח של היהודי. אם היהודיחסדי הים
מחזק את רוחו ובטחונו בה', הוא לא יפחד מהערבים, ויעמוד על שלו באסרטיביות ובנחישות. יהודי צריך להרגיש בן מלך וחופשי בא"י. כמובן, אם זה מקרה, שהאדם בטוח שיסתכן, שלא יעשה משהו. אבל ברוב המקרים, זה לא כך. ערבים מכבדים כוח.

היו לי כמה מקרים כאלו ברובע המוסלמי, ברכבת, באוטובוסים, בתורים. ברוב המקרים דחפתי את הערבי לצד, או שנתתי לו מרפק. (היו מקרים שנתתי לו אגרוף או בעיטה. פעם גם תפסתי מקל, ונתתי לו לתוך הפנים)

כלפי יהודים, אני מתיחס בדיוק הפוך, נותן להם לעקוף אותי. אבל לגבי ערבים, אני מרגיש, שזה כבוד האומה.
תעשה לי טובה! אתה וכל הבנים..~בממוצע~
אז אני אולי יודעת להרוג אדם בתיאוריה, אבל לא הייתי בצבא, ובשונה מחיילים אין לי נשק.
ומבחינת ערבים אשה היא עפר. כך שגם אם אני אתנהג בתוקפנות, זה רק ישעשע אותם, הם לא ישימו על זה, מנסיון.

אסרטיביות זה כשאתה ברוב של יהודים ואיזה ערבי מתחצף אז מרגיעים אותו.
כשאתה בסביבה עויינת, יש עניין של ונשמרתם.
לא לרוץ בראש מורם כאילו כלום..כי יש זכנה! ולפעמים צריך להיות לא צודק, אלא חכם.
מסכים שזה גם תלוי במבנה גוף ובכושרחסדי הים
עבר עריכה על ידי חסדי הים בתאריך י"א בכסלו תשע"ד 09:58
לחימה.
אבל, אני אומר לך שהיו לי מאות מקרים כאלו (זאת לא הגזמה), ברובע המוסלמי, וכמעט תמיד יצאתי עם ידי על העליונה.
גם נראה לי בת, שמראה אסרטיביות במקום שהרוב יהודים, כמו המקרה הנ"ל, הערבי יכבד ולא יתחצף.
נכון, שהיה מקרה שאשה אחת נתנה סתירה לערבי ברובע המוסלמי וראיתי עוד מקרים של בנות שהראו אסרטיביות גם ברובע המוסלמי, אבל אולי הרוב לא יכולים שם.
אני לא יודעת אם אפשר לקרוא לזה אסרטיביותבקטנה
הייתי שנה ברובע המוסלמי, אי אפשר להגיד עלי שום דבר שמתקרב לכושר לחימה.
בזמנו אמרו לנו- תלכו עם הראש למעלה, אפילו תגידו שלום לשכנים, שידעו שאתם כאן ומרגישים בבית.

אני לא יודעת כמה זה נכון. השבוע הייתי שם שוב, ולבד. כשמולי עברה קבוצה ענקית- שכבה אולי, של ילדים שצעקה אללה אכבר.
אז טכנית לא היה טעם לפחד, כי הם רק מלא ילדים קטנים ושני מורים עם פרצוף משוגע, אני עברתי בתוכם אבל כן ראיתי שני בחורים שחיכו בצד ולא עברו.
לפעמים בלי קשר לאסרטיביות מעדיפים לחכות עד יעבור זעם כי למה להסתבך.
(ואני לא מכלילה מקרים כמו דחיפות בתור למרות שאני מניחה שבמקרים כאלה גם הייתי שותקת ומבליגה)
גם בתור בת אפשרguest

לפחות בחלק מהמקרים.

בתור - לא הייתי מוותרת.

כבר רבתי עם קבוצת ערבים בתור (משרד הרישוי) אחרי שעקפו הרבה אנשים, בסוף חזרו

(מה הענין לתת ליהודי לעקוף?)דינה ל.
אפשר לחשוב שזאת מידה טובה ונאצלת...
אולי את צודקת...חסדי הים
ברור שאני דפוק ברמות, בענין של אסרטיביות בנוגע לעצמי, אם זה לא נוגע לכבוד עמי.
לכן אני לא דוגמא, ואת מבינה ומן הסתם מתנהגת הרבה יותר נורמלי וטוב ממני.
גם אני לא דוגמא לכלום.דינה ל.
תמהתי למה לתת לאנשים לעקוף: ״מתיחס בדיוק הפוך״ נשמע שכך אתה נוהג באופן שיטתי.
קראת והבנת נכון... ואת צודקת בתמיהתךחסדי הים
אמת, ואנחנו אשמים.~א.ל

וחלק מהתגובות כאן מבישות אותי כל כך שאני אפילו לא מסוגלת להגיב מעבר לזה..

לנפשי תערוג: רוב הרציחות זה ע"י ערביםלהתראות

כתבת כאילו ממוצע ערבים רוצחים יותר אבל הגלל שהם מיעוט עיקר הסכנה זה מיהודים רוצחים.

אבל האמת היא לגמרי אחרת . חיפשתי בגוגל ומצאתי את זה :בדיוק מלפני חוגדד.

http://www.hakolhayehudi.co.il/?p=75150 

15.10.13 הפשיעה בקרב אוכלוסיות המיעוטים במדינת ישראל גואה ללא הרף והגיעה למימדים עצומים. אחוז האזרחים הערבים במדינת ישראל עומד על כ 20% , אך לפי נתוני המשרד לביטחון פנים, בשנה האזרחית 2011 היו ערבים מעורבים ב-67%  מהרציחות בישראל, 70% מנסיונות הרצח, 38% מן התקיפות החמורות, 36% ממעשי השוד ו-52% מההצתות .

זה אומר לך שבממוצע ערבי רוצח  יותר מפי שש מיהודי , וזה גורם לזה אפילו שהם מיעוט רוב הרציחות זה על ידי ערבים . 

למה טעית ? כי כל דבר שרק נדמה שמתנחל עשה כותבים הכי בולט שבטוח שמתנחל עשה. אבל כשערבי עושה כל מיני דברים זה כמעט תמיד לא בכותרת  רק ברמז בפנים או בכלל לא.  מסכים ?

אם מסבירים לו בתקפיות הוא מתחיל להביןמושיקו

הם כל הזמן עושים את זה ובכל מקום מטרמפיאדות עד חנויות וכו'.

שמסבירים להם בתקיפות אבל יפה (אין ענין לרדת לקללות או באופן אישי)הוא מבין ועוד איך

לא קרה שערבי עקף אותי. אבל זה סתם במקרהנועם ה
אני עובדת בסופר, והחוליגנים האלה עובדים אצלינו (בדגים).
אצל כל שאר הקופאיות הם נכנסים חופשי דרך הצד ההפוך בכדי לעשות קניה (לא משנה שיש 15 אנשים בתור עם זקנים וילדים מתוקים)!!!
אצלי ב"ה הם יודעים שלא יעזור להם. אני לא מקבלת אותם. אני מתעלמת מהם או דורשת מהם בקטנה לחכות בתור. ככה שבזמן האחרון, אוטומטית הם עומדים בתור כמו טאטאלך כשאין קופאית אחרת.
חחחח לחיי האסרטיביות! ימח שמם!!
מחשבה אישית - אל תאכלו אותי חי..מחפש אהבה

מעניין אותי אם גם הנופלים עומדים במתיבתא דרקיעא בשעת הצפירה ומצדיעים...

מעניין אותי גם אם הם צופים במטחי היריות ובזרי הפרחים לרוב...

מישהו יודע?

שאלת אם הנופלים מצדיעים מלמעלה. על זה עניתימרגול
שמתי לב למשהו מענייןנוגע, לא נוגע

כל הבנות שזכו בחידון התנ"ך בשנים האחרונות הן בנות כהן שלמדו בבהר"ן

בד"כ אני לא מתחבר לכיוונים האלו, אבל כאן לדעתי בנוסף לכל הכשרון וההשקעה שלהן עומדת להן זכותו של מקים האולפנה הרב בהר"ן שהיה כהן

אם בדרך כלל אתה לא מתחברפשוט אני..
אני לא מבין למה הפעם החלטת לשנות...

באותה מידה יכולת להגיד שלכולן יש שיער בצבע מסוים או משקל מסוים או מידת נעליים מסוימת או עדה מסוימת או גננת גן חובה עם אותו השם.

כל דבר מקרי הוא מקרי, גם אם זה נראה וואו ממבט ראשון.

הסברתי למהנוגע, לא נוגע
אבל אתה בוחר לקבוע מראש שזה מקרי וכותב דברים לא קשורים לעניין

בעייני זה הסבר בדיעבדפשוט אני..

כמו לנסות להסביר למה אוכלים צ'ולנט בשבת, ואז לחפש איך צ'ולנט בגימטריא מזכיר משהו שקשור לשבת.

בכל מקרהפשוט אני..
לא מדובר כאן על מזל אלא על החלטה שלהן להשקיע במשך שנים רבות, וההשקעה שלהן השתלמה בגדול.

הזכות שעמדה להן היא לא של מקים האולפנה אלא של המאמץ האדיר שלהן, הזיכרון שלהן, החוכמה שלהן וכיוצ''ב.

וזה שכולן בנות כהן - מקרי לחלוטין.

רק שים לב שאתה מגיב לאיש קש שיצרתנוגע, לא נוגע
הרבנית ימימה גם התייחסה לזה…פ.א.

👍נוגע, לא נוגע

קראתי על הרב בהר"ן עכשיו בויק', נשמע דמות מיוחדת

הרב בהר"ן זצ"ל הוא קצת כמו הרב טאו ומרכז הרבפ.א.

על רקע פרישה מטעמים אידיאולוגיים.

יודע מאמא שלי שלמדה באולפנת כפר פינס, בתקופת הרב בהר"ן שם.

פרש מראשות האולפנה על רקע חילוקי דעות אידאולוגים מול מרכז ישיבות בני עקיבא על אופי האולפנה.

(אולפנת כפר פינס היא אם האולפנות)  

מעניין, אהבתי את הקישור..נוגע, לא נוגעאחרונה
פעם זה היה קטע של ישיבת חורב לנצח בחידון התנךאריק מהדרום
חאבייר מיליימחפש אהבה

מישו יכול להסביר לי למה חאבייר מיליי ביקר דווקא בישיבת חברון ולא במרכז הרב?

בגלל הרב שהביא אותו לשם, שגריר ארגנטינה בישראלפ.א.
כי ישיבת חברון נחשבת ל"אם הישיבות" הליטאיות, מסמלת מבחינת הרב את עולם התורה היהודי בישראל.

גם מתוכננים לנשיא ארגנטינה פגישות גם עם גדולי הדור הליטאים, הרב דב לנדו והרב משה הלל הירש.

בדיוק. בגלל פוליטיקהנקדימון
ולא מהצד של מיליי עצמו
היית אומר כך אם זה היה הפוך?חתול זמני
כנראה שלאנקדימון
כי הישיבות הציוניות יכולות לייצג את המדינה, ואילו החרדיות מתעקשות להתנתק ולהתבדל מהמדינה, ולכן יש היגיון שאם הוא מבקר בישיבה (מאיזו סיבה מוזרה שתהיה לו) אז זו תהיה ישיבה ציונית - ממש כמו שנתניהו מגיע למרכז הרב ביום ירושלים, ולא הולך לישיבת חברון.
מיליי מתעניין ביהדותחתול זמני

למיטב ידיעתי, הציונות הדתית אינה חזקה בארגנטינה.

ייתכן שהוא נחשף יותר ליהדות החרדית, כמו שרבים חוזרים בתשובה נמשכים ליהדות החרדים מכל־מיני סיבות.

ההתבדלות החרדית היא לא רק מהמדינה באופן ספציפי, אלא קו כללי.

ייתכן שלעיני הגוי, אוסטיודן מעניינים יותר מאשר בחורים בפולו.

מה זה אוסטיודן ובחורים בפולו?נחלת
אוסטיודן = יהודי מזרח אירופהחתול זמני

שהיו הולכים במעילים ארוכים ושטריימלים

בניגוד ליהדות מערב אירופה שנראתה יותר מודרנית

פולו זה סוג של חולצה לא?

מח מצומצם כמו אבטיח מרובע...מחפש אהבה
זה מזכיר לי משהומחפש אהבה

קצת כמו לראות ציורים של ציירים לא יהודים..

אתה רואה שכולם מבינים שיש סוג של מראה יהודי נצחי עם זקן ופאות...

לא אומר שחייב, זה סוג של אותנתיות.

תכל'ס, אין על נערי גבעות בעולם!!!

ציירים לא יהודים ארופיים...עיונית
אוקיי,חתול זמני

איך בדיוק נשיא ארגנטינאי שמתעניין ביהדות אמור להיחשף לנערי גבעות?

אני מניח לעצמי שמה שהוא חשוף אליו הוא:

– הקהילה בארגנטינה (שאינם נערי גבעות למיטב ידיעתי)

– שיעורי תורה בספרדית

– שיעורי תורה באנגלית

מכירני כמה גרים (וגויים מארצות שונות שמתעניינים או התעניינו ביהדות)

באופן גורף הם חשופים או לחב"ד (כי הם בכל מקום), או לנישה של אותה שפה (למשל: רוסים וחב"ד/יהדות בוכרה, גרמנים לרבנים בגרמניה)

ובאופן כללי, גרים נוטים להיות מאוד אינדיבידואליסטיים

מה שפחות מתחבר לכל ה"כלל ישראל"

(מזכיר שיש הלכה שגרים פסולים לדיינות ולמשרות ציבוריות)

אותו עצמו אני בוודאי דן לכף זכותנקדימון
נו אז מה הקשר לפוליטיקה?חתול זמני

זאת פשוט תוצאה סבירה של הנסיבות.

וגם "לדון לכף זכות" שביקר בישיבה חרדית ולא בישיבה דתית־לאומית... יש ביותר מתנשא

בוא נשאל אחרתשבור לרסיסים

מה אתה מתכוון לשאול בשאלה?

אתה מציף תאים רדומים...

השאלה שלי היא למה הכל פרנויהחתול זמני
תקרא שוב את מה שכתב פ.א.נקדימון
עדיין לא ממש הבנתי מה פוליטי בזהחתול זמני

ומה הנפק"מ העצומה.

אין נפק"מ הפעםנקדימון

באמת סרק מבחינתי, והיה טוב אילו התעלמתי מזה מלכתחילה

כי חרדים לא מציינים את יום ירושליםאני:)))))
מצוין, שיכניס בהם קצת ציונות ותנךנוגע, לא נוגע
וקפיטליזםברגועאחרונה
לא רוצה להיות נשוי למלבנים דיגיטליים!!!!!!!!מחפש אהבה
כל 5 דקות שרשור חדש?אני:)))))
אהה. לא חייבת להגיבמחפש אהבה
זה לא ביקורתאני:)))))

תהנה, זה פורום ציבורי.

מה הכוונה להיות נשוי למלבנים דיגיטלים?

שאלי את אלייצורמחפש אהבה
גמנישבור לרסיסים

זה נורא ואיום

לא שורד ככה

[12 הצעדים... אחי, תהיה חזק אתה בכיוון]

מה הבעיה? דווקא נשמע נחמד קעלעברימבאר
זה נחמד אם אתה @קעליברימבער שאוהב את זה ל המשוגע היחידי

כמובן הכל ברוח טובה

נחמד שמישהו משתף את הגיגיו וליבו ורגשותיוקעלעברימבאר
תכלס נכון, וזה יעבוד רק אם אנשים פה יהיו מגיביםל המשוגע היחידי

ומוגבים..

לא מחייב. לפעמים אנשים קוראים גם בלי להגיבקעלעברימבאר
אולי כדאי לעשות פצל"ש לנושא הזה אבל,ל המשוגע היחידיאחרונה

אני חושב שמה שגורם לאנשים הרבה לכתוב (אא"כ זה ברו"מ או אנשים מיוחדים) זה שאנשים מגיבים ועונים לך, ואז אתה לא מרגיש שאתה משתף לאוויר..

תקנה טלפון כשר / חצי־כשר וזהוחתול זמני

ההצעה שלי: לא לעבור אליו ישר בבלעדיות

אלא להחזיק גם וגם

לשימוש השוטף תשתמש במוגן (במיוחד אם אתה נוסע לאנשהו וכיו"ב) ואם אתה צריך משהו תשתמש בראשון

בסוף גם לא תצטרך את הראשון

לדעתכם - חילוני חוגג עצמאות אחרת מדתי?מחפש אהבה

כן?

איפה לדעתכם נעוץ ההבדל?מחפש אהבה
שדתי רואה את ה' ואת המהלך האלוקי וחילוני לאאני:)))))
שטויותכְּקֶדֶם

פשוט חילוני חוגג כמו שצריך בצורה אותנטית ודתי מלמל מילים ומשחק אותה שמח

תרשה לי כקדם לחלוק עליך.נחלתאחרונה
חילוני לא מברך על ההללאריק מהדרום
ולא צופה בחידון התנך
ממתי חילונים לא צופים בחידון התנך?קפיץ
חילונים מאוד אוהבים תנ"ךמחפש אהבה
יש וישאריק מהדרום

המשתתפים בחידון התנך כבר שנים רבות דתיים לאומיים בלבד, החילוני האחרון למיטב ידיעתי שהשתתף בחידון התנך היה אבנר נתניהו.

אולי הסטייק יותר זול..שבור לרסיסים

עוד משהו שפיספסתי?

מה הדיבור?אריק מהדרום
אני מבינה שגם אתה לא צופה בחידון התנךקפיץ

בדיוק כמו החילונים שעליהם אתה מדבר

אחרת היית יודע - שמראש עולים לחידון שניים מהחינוך הדתי ושניים מהחינוך הממלכתי. ממש ככה הוא מוגדר

אני דווקא צופה בואריק מהדרום

אני לא מצליח לזהות חילונים.

בוודאי שיש השנה חילוני - גיאורגי ריבניקובפ.א.

כןנקדימון
חילוני מסתכל על שעבר, ואילו אנחנו מסתכלים על שעתיד לבוא. בעוד החילוני רואה כמעט רק את השואה, אנחנו רואים את הגאולה. בעוד החילוני בעיקר רואה הצלה, אנחנו רואים חזרה של עם ישראל למילוי תפקידו. בעוד החילוני ממוקד ב"כוחי ועוצם ידי", אנחנו ממקדים ב"וידעת... הוא הנותן לך לעשות חיל".
אם כבר אנחנו בשוונגאריק מהדרום
ומעוררים שרשורים מפעם על עמידה בצפירה, למה שלא נעורר גם את השרשור מפעם על תגלחת ותספורת ביום העצמאות בספירת העומר ועל הברכה לבטלה של ההלל ביום העצמאות?
יש לי רעיון טוב יותרחתול זמני

ניקח את ג'פטו ונבקש ממנו להציג טענות בעד ונציב מולו ג'פטו נוסף שיציג טענות שכנגד

כך הם יוכלו ללעוס את אותם טיעונים שחוזרים על עצמם כל הזמן

ובינתיים אנחנו נהיה פנויים ללכת ללמוד תורה

ג'פטו הוא במקרה הרע בעל הטיותנקדימון
ובמקרה הרע השני הוא מהאו"ם.
אפשר להמציא בינה דתייהחתול זמני

ואז היא תעשה את הדיונים האלה במקומנו

גם אנחנו, כמובןנחלת
רק אם יובטח שיתנהל פה דיון אמיתינקדימון

בלי חרדיות מבוהלות שחייבות לצופף שורות,

או לחילופין פשןו עם חרדיות לא מבוהלות, זה גם יהיה בסדר

מישו מבין מה הסיפור של נקדימון?שבור לרסיסים

ממש מרתק אותי לחקור את התופעה הזו..

אם תצליח לפענח אשמח שתשתף אותי בפרטינקדימון
אני זה שמדברנקדימון

כי כשאתה התחלת שם את הדיון אני הייתי יסודי והתייחסתי לעצם הטיעונים, ואף טרחתי להביא ציטוטים של ממש ונימוקים של תורה.

אגב, אם כבר מורשה לי להעיר, פוסט הפתיחה שלך בעצמו היה רעיל ולעגני: "מישהו יודע אם הנופלים עומדים בשעת הצפירה ומצדיעים.. האם הם צופים בזרי פרחים לרוב?".

ואתה לא מתבייש להגיד לי "קשוט עצמך"? יקח אדוני מראה גדולה כדי שיוכל ליטול קיסם מבין שיניו וקורה מבין עיניו.

חחחחחחחחחחחחחחחשבור לרסיסים

רבים כמו שתי תרנגולי הודו מרוטי נוצות

אני נהנה

תמשיכו

חושבת שצריכה לבקש סליחה מכולםנחלתאחרונה

אמנם לא אני היא שהתחילה ראשונה את הויכוח כאן (אלא מישהו שרמז על חרדים אגואיסטים, באותו הקשר)

אבל אני קפצתי...וכל השאר, ידוע.

באמת נקדימון לא אשם כי אפשר לאמר שהתגרינו בו, בהשקפה שלו, ובבית שלו.  סליחה!

וצריכה באמת לבקש סליחה מהשם; כל יום אני מבקשת "אל תביאנו לידי מחלוקת", וכמתחילה כזו

אני מייד מוצאת את עצמי שם....

בטוחה שלקב"ה לא משנה, ואף אחד לא יתבע אם עמד או לא בצפירה, אם הניף או לא דגל, ואפילו אולי

אם אמר (או לא) הלל ביום העצמאות.

העיקר שכולם משתדלים לשמור מצוות, בין אדם למקום ובין אדם לחברו (שזה יותר קשה, לי , בכל אופן)..

אולי, חס וחלילה, אתבע על הונאת דברים, ליבון מחלוקת, לגלוג, חוצפה...

כל היתר ממש לא חשוב.

כל טוב.

חרדיות זה קטע יותר מורכבמשה
יש להן מתח מורכב בפנים שהן לפעמים משליכות החוצה 
איזה קטע מורכב ואיזה מתח, אפשר הסבר?נחלת
תגידו, כל המתנחלים הם כאלו אידיאליסטים?מחפש אהבה

שאין להם בראש שום דבר אחר חוץ מיישוב הארץ, או שמתערבבים פה עוד דברים אחרים [כסף, נדל"ן, מקום לגור, ועוד ועוד].

כי פעם חשבתי ככה, אבל כשהכרתי עותם קצת יותר מקרוב ראיתי שכנראה יש פה עוד המוווווווווווווווווווווווווון דברים אחרים.

מה אתם אומרים.ות?

בכל אידיאולוגיה יש המון דברים אחריםקפיץ

מתנחלים פשוט ממש טובים בלספר שכל מה שמעניין אותם זה אידיאולוגיה ולהתעלם מכל מה שהם מרוויחים ממנה

ונגיד שכן אז מה? גם עולים חדשים מרוויחים מהעליה.מיקעלעברימבאר

אמר שבשביל לגור ביו"ש אסור להנות ובגליל מותר להנות? יו"ש זה כמו כל מקום אחר בארץ וכל אחד יכול לגור שם גם אם עושה זאת בשביל תאוות בצע. דין קדומים כדין כפר שמריהו. גם תושבי פריפריה מקבלים מענקים גם אם הם עשו כסף מההתישבות שלהם בפריפריה

אמרתי שאסור?קפיץ
מה רע בזה?רוני 1234

אני מתנחלת, גרה במקום בורגני ומעולם לא התיימרתי לחשוב או להציג את עצמי כאילו שרק ארץ ישראל בראש שלי. זה שהיה לך משהו בראש… זה שלך.

אני חושבת שבלי איכות חיים, מפעל ההתנחלויות היה מצליח פחות וזה דוקא היה בעוכרינו.

למאי נפקא מינה?נקדימון
עבר עריכה על ידי נקדימון בתאריך ד' באייר תשפ"ו 11:53

עבר עריכה על ידי נקדימון בתאריך ד' באייר תשפ"ו 11:53

בעבר בכל מקום זה היה אידיאולוגיה צרופה, כי המחיר היה אדיר (בטחונית, חברתית, גאוגרפית, תקשורתית, איכות חיים וכו).

היום יש מקומות שבהם ברוך השם המטרה הושגה ויכולים לגור בהם גם מטעמים נוספים, כי המקום כבר מוסדר ומפותח ויציב ובטוח.

ויש אנשים שגם בחינם לא יסכימו לבוא לגור ביהודה ושומרון, אז מה אכפת לי אם מי שבא יש לו גם אידיאולוגיה וגם מחשבות נוספות?

אם אתה מכבד את ההורים גם כי אתה אוהב אותם וגם כי זה מצווה, אז יש בזה בעיה?

אם אתה לומד תורה גם כי אתה מקיים מצווה וגם כי אתה נהנה מהלימוד, אז יש בזה בעיה? האגלי טל דן על זה בתחילת ספרו כידוע, והמסקנה ברורה: אשריו.

לאברגוע
יש היום הרבה שבוחרים לגור ביו"ש בעיקר בגלל מחירי הדירות או הרצון לגור בישוב דתי
מחירי הדירות זולים יש גם בפריפריהנפשי תערוג
וישובים דתיים אפשר להקים גם שם.

כמובן שיש ערך בדברים שכתבת. אבל זה חייב להיות משולב באידאל של ישוב הארץ.

אם מדברים על פריפריה במרחק סביר מהמרכזברגוע

אז אין בתים פרטיים/צמודי קרקע במחיר כזה.

(מי שגר בהתנחלות בחור רציני כנראה באמת הגיע לשם מתוך אידיאולוגיה)

והישובים הדתיים שהם לא ביו"ש מלאים עד אפס מקום.

מתנחלים זה קשת רחבה מאדשוקולד לבן

לצורך העניין גם מודיעין עילית מעבר לקו הירוק.

בגדול רוב האנשים לא מסוגלים לחיות רק על אידיאלים, זה מאד מאד קשה. זו מסירות נפש גדולה מאד מכל הכיוונים. כל שבכל ציבור יש קבוצה יחסית קטנה של אנשים כאלו. גם בציבור הדתי לאומי יש קבוצה כזאת והיא אילו שגרים בחוות ובגבעות מתחילות (רובם). אנשים שחיים צמוד לערבים, בסיכון תמידי עם כל רעיית צאן, השב"כ, הצבא והמשטרה רודפים אותם בין אם הם עשו משהו ובין אם לא ויכוחים להתעלל בהם בלי שאף אחד יעשה משהו ובלי זכויות בסיסיות. אנשים כאלו באמת מוסרים את הנפש בצורה יוצאת דופן על ארץ ישראל.

ב"ה שהגענו למצב שאנשים רגילים ופשוטים שלא יכולים רק למסור את הנפש, וצריכים פרנסה כמו כולם ומקום לגור בו מגיעים לגור בישובים. בעבר היה מסירות נפש לגור במקומות כאלו, זה נהדר שהיום זה גם נוח. יש פה הקרבה מסויימת עדיין לרוב, הרבה יותר נוח לגור ליד קופת חולים ובתי חולים, ליד סופרים זולים, בתי ספר וישיבות/אולפנות, במקומות שיש בהם תחבורה ציבורית טובה ולא חייבים להחזיק רכב ובעיקר להיות קרוב לעבודה ולא לנסוע שעה או שעתיים כדי לעבוד בעבודה מכניסה. זה עדין לא קל לגור במקומות כאלו ורוב הישובים כאלו. ואין ספק שמי שגר במקומות כאלו מקריב בשביל ארץ ישראל. אבל טוב מאד שזה כבר לא מסירות נפש כמו שהיה פעם וכמו שיש בגבעות ובחוות, זה הדבר שמחזיק את ההתיישבות שתהיה ברת- קיימא ולא תהיה מעורערת מכל דבר.

כדי שארץ ישראל תהיה מיושבת חשוב שיהיו גם אידיאליסטים מאד וגם אנשים רגילים שמוכנים להתאמץ קצת אבל קשה להם להקריב מאד.

(אגב, גם בצפון ובנגב יש חשיבות מאד גדולה לגור)

נ.ב.

כשכותבים אומרים\ות כדאי לכתוב קו נטוי ולא נקודה. מאחורי הנקודה עומדת אידיאולוגיה פרוגרסיבית שלא לפי רוח היהדות.. 

מי זה כל המתנחלים?רקאני

כל מי שגר מעבר לקו הירוק?

ברור שיש עוד שיקולים כשאנשים בוחרים מקום מגורים

מעולם לא היה דבר שתרם למפעל ההתנחלויותאריק מהדרום

כמו יוקר הדיור הארץ.

קיץ 2005 גירוש מגוש קטיף, יכלת לקנות בית ביו"ש בכלום כסף, דיברו אז על תוכנית ההתכנסות של אולמרט מיו"ש.

2006 החלה העליה המטאורית בנדלן

קיץ 2011 עם ישראל כולו יוצא לרחובות כי דירה ממוצעת בישראל חוצה את המליון שקל

2026 דירה ממוצעת 2.4 מליון שקל, חצי מליון יהודים ביו"ש ניכרת התמתנות במחירי הדיור.

זה נכוןמשה
ומי שקנה אחרי הגירוש... התעשר
נשמע לא טוב כל הסיפור הזה.נחלת
למה לא?קפיץ

זה לא כאילו הם ידעו שזה מה שיקרה

נכון בעצם. שוקולד לבן צודק. בכל זאת ישנחלת

הקרבה מסוימת. סתם נעים לחשוב שהכל מתוך אידיאליזם טהור.

אם כבר אז צודקתשוקולד לבן

הכי בריא זה שלא חייבים לגור רק בגלל אידאליזם, זה הופך את זה לנורמלי ורגיל מוחזק את האחיזה בארץ. זה כמו שבעליות הראשונות היה צריך מסירות נפש רק כדי להגיע לארץ והיום זה אולי לא קל אבל ממש לא אותה מסירות נפש. ככה בונים עוד שלב ועוד שלב.

ועדין יש הרבה מאד אידיאליסטים שפועלים רק מתוך אידיאליסטיות, לכי לבקר בחוות ובגבעות החדשות ותראי (אגב, היום מאד יקר לגור בישובים וקשה מאד למצוא דירת קרקע, למרות המרחק מהמרכז, זה לא שהיתרון כל כך מובהק)

למה?רקאני
ממממממחפש אהבה

הגבעונים זה נטו מסירות נפש.

במי שלא, יש כאלו שהמניעים טהורים ויש כאלו שזה מעורבב.

אבל חבר'ה - בבקשה כנות!!!

אל תנופפו בדגלים שלא שלכם!!

בדגלים שלא שלכם?שוקולד לבן

יש עניין ומצווה גדולה ליישב את ארץ ישראל ובמיוחד במקומות בהם רוצים אויבים להתיישב ומנסים לגרש אותנו מהם.

זה שזה גם נוח מבחינות מסויימות שולל את המצווה שבזה?

אם כיף לך לשבת בסוכה ואתה נהנה לשבת בחוץ בצל הסכך וללמוד זה הופך את זה לפחות מצווה מאשר מישהו שלא נהנה עושה את זה במסירות נפש? 

בסוף אתה צודקמחפש אהבה
אני מבינה שאני צריכה לכתוב בפירוש שאני אישה 🤦שוקולד לבן
נכון. למה, כולם ישר חופרים בכרטיס משתמש?מחפש אהבה
כשפותחים את 3 הקווים בצד שמאל למטהשוקולד לבן

מופיע אם זה בת או בן (מסר למחבר או שיחה אישית עם המחבר או אם זה בת מסר למחברת וכו')

למי שרשם בהגדרות שלו את המגדר, מי שלא עשה את זה לא יופיע לו

אבל התכוונתי לתגובה הקודמת שלי, שבה כתבתי למי שכתבה לי 'צודק', שאם כבר אז 'צודקת', חשבתי שמובן מזה שאני אישה

איזה צדיקיםשבור לרסיסים

אלוקים יברך את כל המתנחלים

מי נופף בדגל לא שלו??רקאני
דרך אגבל המשוגע היחידיאחרונה

אם אתה באמת רוצה לדעת, אפילו בגבעונים לא אצל כולם זה מסירות נפש,

כמו בכל מקום לא כולם מאה אחוז.

אני גר ביישוב נורמלי וזה לא מרגיש שום התנחלות מיוחדת או הבדל מיישוב שלא מוגדר "התנחלות",

וכמו שכבר כתבו, זה לא חייב להיות מסירות נפש,

מסכים עם @שוקולד לבן. 

החיים וזהמישהי719

היי לכם

איך מתקדמים החיים שלכם?

אתם מרגישים שהגשמתם את המטרות והחלומות שלכם?

האם קרה לכם שהרגשתם שכל הדלתות נסגרו בפניכם? מה עשיתם אז?

מתייעצת כי אין לי מושג מה אני עושה עכשיו עם החיים שלי...

הכי חשוב זה לאהוב את החיים ולשתות אותם עד הסוףLavender

אז אם אתה נהנה באדישות- עוף על זה (אם יהיה לך כוח לעוף) אם אתה לא נופל לדיכאונות- אחלה.

לענ"ד לחיות בגדול זה לשאוף, לחלום, להעז, לבצע, לנצל כל רגע בחיים ולחיות באמת, לא לסחוב את החיים...

לחיות בקטן זה לחיות את הרגע הנוכחי, לשמור על הקיים ולהימנע מסיכונים או מאחריות רחבה, ובאופן כללי להימנע.

אולי יעניין אותך