מצדיעים לפצועי צה״ל, אני משתף פה סיפור של-משה ר-

לוחם מהגדוד שלי(כמה מחזורים מעליי) שנפצע בחברון, הלוחם הזה הוא גם ניק ותיק בערוץ שלא כותב פה כבר תקופה, אבל חשוב לי לשתף את הסיפור שלו..

אהוד היקר אני מאחל לך רפואה שלימה בעז״ה..

אהוד???דינה ל.
ה-אהוד?

אוי...

רפואה שלימה!
אהוד אהוד...שייטת
אה, אז זה לא מעכשיו...דינה ל.
(למרות שאיחולי החלמה שלימה לברך אולי עוד רלוונטיים)

אני תוהה האם הניק אהוד מעוניין להיחשף כך, אאוטינג מוחלט שכזה.
איחולי ההחלמה עוד רלוונטיים-משה ר-

ודיברתי איתו, זה בסדר..

רפואה שלמה!הרועה
פצועי? מצוייני!!מושיקו

הרבי מלובאויטש אמר שמי שנפצע במהלך השירות הוא לא מנכי/פצועי צה"ל אלא ממצויני צהל שמסר את נפשו ..

כמו ״מנצחי השואה״.דינה ל.
כל הכבוד לבני עקיבא על היוזמה-משה ר-
סוכנות תצפית

סוכנות תצפית מדווחת:

בשעה זו נערך בכנסת טקס הוקרה לפצועי צה"ל ביוזמתה של תנועת הנוער בני עקיבא המקדמת את יום כ"ט בנובמבר להכרזה על יום לאומי כהוקרה לפצועי צה"ל.
>
 את הכנס מכבדים בנוכחותם הרב הראשי רב סרן במילואים הרב דוד לאו, וחברי הכנסת יוני שטבון,עמרם מצנע,משה פייגלין, אבי וורצמן, שמעון אוחיון, חאלד עמר ועופר שלח. מזכ"ל תנועת בני עקיבא דני הירשברג. בנוסף, נמצאים נציגי תנועות
 הנוער בני עקיבא, הצופים, הנוער העובד והלומד, והתנועה הדרוזית.
 לדברי גורמים בתנועת בני עקיבא, חניכי מחוז דרום של התנועה בהנהגתו של רכז המחוז אליעד אברקי יחד עם ראש עיריית באר שבע רוביק דנילוביץ' וראש עיריית ירוחם מיכאל ביטון, העלו את הרעיון לקבוע את יום ההוקרה בכט' בנובמבר שיצויין בכל מוסדות החינוך בטקסים ממלכתיים, ומפגשים עם פצועי צה"ל.

ביוזמה החדשה תומך גם ראש הממשלה בנימין נתניהו ואליו הצטרפו הרב הראשי האשכנזי, הרב דוד לאו, יו"ר החמ"ד אברהם ליפשיץ ומועצת תנועות הנוער. את הצעת החוק שתהפוך את היוזמה לאירוע ממלכתי מקדמים חברי הכנסת עופר שלח, קצין בצנחנים שנפצע בפעילות מבצעית בלבנון בה איבד את עינו וח"כ יוני שטבון סמג"ד במילואים בגולני שזכה בצל"ש הרמטכ"ל בתום מלחמת לבנון השנייה.

פצוע צה"ל, סמ"ר אהוד אמיתון שנפצע לפני כשבע שנים בפעילות מבצעית בחברון בירך את חניכי תנועות הנוער על היוזמה, לדברי אמיתון המשמש כמנהל דסק ישראל בסוכנות תצפית: "צה"ל הוא כור ההיתוך האמיתי של החברה הישראלית, ובית החולים והשיקום הם לב ליבו של כור ההיתוך. כאשר אני וחברי שכבנו במיטות בבתי החולים השונים, לא עניין אף אחד האם אנו ימניים או שמאלנים, מהפריפריה או מהמרכז, דתיים או חילונים, בני עדות המזרח או אשכנז, היינו לוחמים פצועים. חיבור הנוער למורשת הקרב תביא את הנוער לאהבת הארץ ולהבנה שאין לנו ארץ אחרת".

שרה העצני כהן, יו"ר תנועת "ישראל שלי" מסרה לסוכנות תצפית: "תנועת ״ישראל שלי״ מצדיעה השבוע לפצועי צה״ל. זו ההזדמנות שלנו ושל עם ישראל לעצור רגע ולהעניק לפצועים חום, אהבה וגאווה, עבור מה שהעניקו לנו ולמדינה".

ראש מחלקת חבריא ב' בתנועת בני עקיבא, דוד סעייד מסר לסוכנות תצפית: "אנו עדים שוב לכוחם של בני הנוער, לחולל מהלכים חשובים ולהשפיע על השיח במדינת ישראל. יום ההוקרה לפצועי צה"ל הינה יוזמה שצמחה מתוך בני הנוער המביטים אל העבר של מדינתנו, ומתוך כך חיים את העתיד. אני מברך את בני הנוער שלנו בברכת יישר כח וה' עמכם".

צילום: סוכנות תצפית

(סוכנות הידיעות תצפית)

מדווחת:

בשעה זו נערך בכנסת טקס הוקרה לפצועי צה"ל ביוזמתה של תנועת הנוער בני עקיבא המקדמת את יום כ"ט בנובמבר להכרזה על יום לאומי כהוקרה לפצועי צה"ל.
>
 את הכנס מכבדים בנוכחותם הרב הראשי רב סרן במילואים הרב דוד לאו, וחברי הכנסת יוני שטבון,עמרם מצנע,משה פייגלין, אבי וורצמן, שמעון אוחיון, חאלד עמר ועופר שלח. מזכ"ל תנועת בני עקיבא דני הירשברג. בנוסף, נמצאים נציגי תנועות
 הנוער בני עקיבא, הצופים, הנוער העובד והלומד, והתנועה הדרוזית.
 לדברי גורמים בתנועת בני עקיבא, חניכי מחוז דרום של התנועה בהנהגתו של רכז המחוז אליעד אברקי יחד עם ראש עיריית באר שבע רוביק דנילוביץ' וראש עיריית ירוחם מיכאל ביטון, העלו את הרעיון לקבוע את יום ההוקרה בכט' בנובמבר שיצויין בכל מוסדות החינוך בטקסים ממלכתיים, ומפגשים עם פצועי צה"ל.

ביוזמה החדשה תומך גם ראש הממשלה בנימין נתניהו ואליו הצטרפו הרב הראשי האשכנזי, הרב דוד לאו, יו"ר החמ"ד אברהם ליפשיץ ומועצת תנועות הנוער. את הצעת החוק שתהפוך את היוזמה לאירוע ממלכתי מקדמים חברי הכנסת עופר שלח, קצין בצנחנים שנפצע בפעילות מבצעית בלבנון בה איבד את עינו וח"כ יוני שטבון סמג"ד במילואים בגולני שזכה בצל"ש הרמטכ"ל בתום מלחמת לבנון השנייה.

פצוע צה"ל, סמ"ר אהוד אמיתון שנפצע לפני כשבע שנים בפעילות מבצעית בחברון בירך את חניכי תנועות הנוער על היוזמה, לדברי אמיתון המשמש כמנהל דסק ישראל בסוכנות תצפית: "צה"ל הוא כור ההיתוך האמיתי של החברה הישראלית, ובית החולים והשיקום הם לב ליבו של כור ההיתוך. כאשר אני וחברי שכבנו במיטות בבתי החולים השונים, לא עניין אף אחד האם אנו ימניים או שמאלנים, מהפריפריה או מהמרכז, דתיים או חילונים, בני עדות המזרח או אשכנז, היינו לוחמים פצועים. חיבור הנוער למורשת הקרב תביא את הנוער לאהבת הארץ ולהבנה שאין לנו ארץ אחרת".

שרה העצני כהן, יו"ר תנועת "ישראל שלי" מסרה לסוכנות תצפית: "תנועת ״ישראל שלי״ מצדיעה השבוע לפצועי צה״ל. זו ההזדמנות שלנו ושל עם ישראל לעצור רגע ולהעניק לפצועים חום, אהבה וגאווה, עבור מה שהעניקו לנו ולמדינה".

ראש מחלקת חבריא ב' בתנועת בני עקיבא, דוד סעייד מסר לסוכנות תצפית: "אנו עדים שוב לכוחם של בני הנוער, לחולל מהלכים חשובים ולהשפיע על השיח במדינת ישראל. יום ההוקרה לפצועי צה"ל הינה יוזמה שצמחה מתוך בני הנוער המביטים אל העבר של מדינתנו, ומתוך כך חיים את העתיד. אני מברך את בני הנוער שלנו בברכת יישר כח וה' עמכם".

צילום: סוכנות תצפית

(סוכנות הידיעות תצפית)
^^^ זה פשוט מדהים =)~nhykb~

כקומונרית במיל' של מחוז דרום בבנ"ע, אני זוכרת את הפעם הראשונה שראש המחוז העלה את העניין בכלל.. ואח"כ את השיחה שהביא לנו, הקמונורת, של פצוע צה"ל.. ואז את הכתבה הראשונה בעולם קטן, ואח"כ בית ספר שמשתתף, ואז רשת, ואז כל מיני גופים בכירים.. =) 

באמת מגניב בעיניי- חלום מתגשם בהתגלמותו

אפשר הסבר על זה?טופי תות

נשמע מעניין.

(ואין לי גישה לפייסבוק)

אז ככה..~nhykb~

ביום הזיכרון לחללי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה תמיד זוכרים את מי שנהרג/ נרצח וכו'..

הבעיה היא שמסתובבים ביננו המון חיילים (או חיילים לשעבר) שהיו באותו מקום ממש שחבריהם נהרגו, אך הם רק "נפצעו".

אותם אנשים מסתובבים עד היום, חלקם עם נכויות לכל החיים או עם בדיקות תקופות, וגם טראומות וכו' אך אין להם הוקרה ממלכתית כלשהי.

נראה שהם נשכחו..

אז קם אליעד אברקי, רכז מחוז דרום בבנ"ע עם רעיון להפוך את יז' כסלו, התאריך העברי של כ"ט בנובמבר, ליום הוקרה לפצועי צה"ל..

המיזם החל שנה שעברה, דובר על יום בו יהיה יחס בבתי הספר ותנועות הנוער- שיחות מפי פצועים, לימוד משותף, פעולות וכו'..

בתחילה התחילו עם זה מחוז דרום בבנ"ע, אח"כ כמה בתי ספר בב"ש, אז רשתות שלמות (כמו אמי"ת למשל) ולאחרונה גם הוכרז בכנסת וע"י הרבנות הראשית (אאל"ט).

מיום זה התפתח לשבוע.. אז היום זה היום והשבוע זה השבוע.. =)

ואוווו. מרגש.טופי תות

אצלינו במשפחה אנחנו בצד של השכול. דוד שלי נרצח מירי מחבלים ימ"ש, כשהיה חייל

אבל אני חושבת שלזכור את החיים מבחינתי זה גדול יותר מלזכור את המתים.

שה' ישלח להם רפואה שלימה בגו"נ.

תודה על ההסבר.. מפעים הדבר הזהנפשי ישובב

הם חיים את מסירות הנפש שלהם יומיום, בקושי ובשמחה, וזה נס גדול בפני עצמו. להצדיע ולהעריך אין קץ!

הגבתי ל ~nhykb~  (טעות קלה בשרשור)

ממש ככה-משה ר-אחרונה
אכן עצוב ששוכחים אותם...אבי אחד
יש לי מכר שנפצע אנושות בעופרת יצוקה..
עד היום הוא סובל בעיקר נפשית מכל הטראומה..
ויש עוד דברים נוראיים אבל לא המקום לפרטם..

שיהיו בע"ה בשורות טובות
רפו'ש והצלחהבקטנה
!
אני זוכרת שהוא סיפר לי בזמנו..באמת עבר הרבה זמן..אוהבת את אבא

רפואה שלמה!

נשמח לשמוע ממך (אם אתה רואה את זה..)

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלתאחרונה

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולדאחרונה

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

אולי יעניין אותך