לק"י
אנחנו בדרך לזה. (אומנם בהתחלה אבל זה הולך ומתפתח) אנחנו עם שקפא לשם שימור במשך 2000 שנות גלות. נשארנו במצב של הישרדות בזמן הזה.
כאשר התחילה שיבת עמ"י לארצו גם התחלנו להתעורר ולהסיר מאיתנו את אפר הגלות. הלאומיות שלנו התעוררה, הרצון לעצמאות, צבא, מדינה משלנו, חקלאות משלנו וכו'- אלה תהליכים ישנים שהדור הקודם עבר.
הדור שלנו עובר התעוררות תרבותית- במוסיקה, בספרות ועוד.
הכול זה חלק מאותו מכלול של לידה מחדש של העם היהודי שהיה מפוזר בגלות, שקפא בזמן והתאמץ כדי לשרוד.
היה לנו תורה בגלות והיא זו ששמרה עלינו, היא התפתחה במשך הגלות. אבל היא הייתה מבחינת "הציבי לך סימנים" התורה ניתנה לעמ"י בתור עם כדי שנקיים את התורה בארץ. התורה היא חיים ולא רק ספרים. הקללה של "עם הספר "רודפת אותנו כבר שנים רבות.
חלק מההתעוררות התרבותית היא להפוך את התורה שוב לתורת חיים- תרבות שבאה ממנה, תרבות אותנטית לעם היהודי- תרבות יהודית.
נראה לי על זה דיברת.
אבל למה לדעתך צריך דוגמנות יהודית? צניעות היא מידה בנפש. גם אם מבחינת סנטימטרים הכול יהיה בסדר גמור לפי החומרות הגדולות ביותר, אני לא הייתי מסכימה להצטלם למקום כזה ציבורי. את היית מסכימה? שכל אחת תחשוב על עצמה או על אחותה, אמא שלה, הבת שלה.... האם היא הייתה רוצה שאחת מהן תצטלם לדבר כזה?
עכשיו יקפצו עלי כל הפמיניסטיות (לא באמת אין פה הרבה כאלו
או אולי כן?) ויגידו שאני רוצה להסתיר את הנשים, שאני בעד איסלאם... אז זהו שלא!!! כל התרבות האיסלאמית מתייחסת לאישה כאל לא צנועה מלכתחילה ולכן היא צריכה להסתתר כדי שלא "תטמא את הגברים"
לעומת זאת התפיסה הנוצרית הופכת את האישה לאובייקט, לבובת ראווה, ולכן הכול מותר.
היהדות לעומת זאת מתייחסת לאישה כאל אישה- כאל אדם שנברא בצלם אלוקים בדיוק כמו הגבר אך הם בעלי תפקידים שונים... (ויש המון מה להרחיב על זה ויש פה כאלו שיכולים לכתוב על זה טוב ממני- נשים וגברים כאן אבל זה לא הדיון)
כל מושג הדוגמנות לקוח מהתפיסה הנוצרית ולכן דוגמנות יהודית בתהליכי אמת של התרבות היהודית החדשה שנבנית כאן לדעתי זו סתירה פנימית.