משככי כאבים?
פזיותרפיה?
כל דבר אחר.....אשמח לתשובתכם....!!
לצרוך סידן (וויטמין D ).
אפשר על ידי תזונה. אם תרצה אפשר לפרט יותר.
למעשה - עוד קודם לתזונה, רצוי לא לאמץ את המקום עד לקבלת טיפול.
ואפשר ללכת לטיפול הומאופתי שעושה שני דברים בו זמנית: משכך את הכאב ומרפא את הדלקת. - עובד כמו נס.
אם לא הולכים על הטיפול ההומאופתי, צריך לגשת לחבוש כראוי ולקבל הפניה לפיזיותרפיה.
הרבה פעמים דלקות בגיד נגרמות בגלל תנועה חוזרת ונשנית שמאמצת את הגיד כשברקע מחסור בסידן וויטמין D.
אז חשוב לצרוך צריכה מתונה של מוצרי חלב : 2-3 כפות גבינה לבנה פשוטה ליום מספיקות.
במצבך כדאי לאכול את הכמות הזו אפילו פעמיים שלוש ביום למשך ימים . מוצרי החלב יותר מאשר מספקים סידן, עשירים בויטמין D שאחראי על הספיגה של הסידן בגוף.
בנוסף, להקפיד על ביצה אחת ליום (או אם יש סיבות בריאותיות אז על 4-5 ביצים לשבוע). את הביצה לאכול רכה, או עין או חביתה מקושקשת כאשר זמן הבישול הוא מינימלי). כדי לשמור על הערך של הויטמינים ב"צהוב" כלומר בחלמון.
גם זה מקור חשוב לויטמין D.
הלאה לסידן:
לפחות שתי כפות של טחינה גולמית מלאה (לבדוק שיש לפחות 600 מ"ג סידן ל100 גרם טחינה) ליום.
אפשר מהכמות הזו להכין ממרח טחינה או להוסיף מעט דבש ולמרוח על לחם.
סרדינים - עדיף בשמן זית. אפשר למעוך אל תוך הגבינה (דלעיל) או יחד עם אבוקדו או סתם ככה. לאכול לפחות שליש חבילה ליום.
אלו פצצות סידן שיש. נשמע שאתה צריך לתת דחיפה רצינית בתחום הזה של הסידן.
את המידע הזה אספתי בשנים של ריפוי מטופלים. תשתמש בו.
רפואה שלמה.
לפעמים מתרחשת שקיעה של עודף סידן שיכולה לגרום לדלקות. (אבל זה קורה רק בקרב אנשים עם בעיות רפואיות נוספות).
בכל מקרה, סביר להניח שצריכת סידן מוגברת לא תשפיע על מצב הדלקת שלך - מקסימום היא תגרום לך לאבנים בכליות.
במוצרי חלב יש מעט מאוד ויטמין D אם כי מוסיפים ויטמין D לחלב ניגר. (אני חושב שמשרד הבריאות יצא בהוראה מחייבת בענין בשנה האחרונה).
בכל מקרה, אין קשר בין הדברים.
בעיקרון - מנוחה אמורה לפתור את הבעיה.
במשככי כאבים כמו למשל איבופרופן (אדוויל, אג'קס, נורופן - כולם זה אותו כדור בדיוק שמכיל איבופרופן) - הוא גם נוגד דלקות, אז הוא יכול גם לרפא דלקת. זה פיתרון לטווח המיידי.
משככי כאבים כמו אקמול - רק ירגיעו מעט את הכאב.
אם הדלקת נגמרה בגלל חבלה או פציעה - אז אפשר פשוט לנוח ולחכות שהיא תעבור.
אם היא חוזרת - זה יכול להיות בגלל שאתה עושה תנועות לא נכונות או שאתה מאמץ את הגיד יותר מדי.
יכול להיות גם שהיתה הסתיידות כלשהי על עצם שקרובה לגיד ונוצר זיז קטן שנוגע בגיד בכל תנועה שאתה עושה - מה שיגרום להופעת דלקות וכאבים תכופים יחסית.
זה מאוד תלוי בגורמים שגורמים לדלקת.
עשו לך בדיקות דם? כי לרוב לא נותנים אותם סתם. זה לא כמו איבופרופן - זה מצריך מרשם ונותנים אותם רק לדלקות מאוד חמורות (כמו למשל דלקות שנובעות מגאוט).
שני הכדורים הם NSAID - נוגדי דלקות שאינם סטרואידים.
לא הפנו אותך לבדיקות נוספות? אם נתנו לך ארקוקסיה כנראה שאתה ממש סובל. אם זה המצב, קח את זה. משהו אחר לא יעזור לך בטווח הקצר.
פחות חזק - איבופרופן, אבל אם הרופא רשם לך ארקוקסיה, כנראה שאתה צריך את זה.
לתרופה הומאופתית. אפשר להתאים לך תרופה גם במינונים גבוהים שתרגיע את הכאבים ותטפל בדלקת.
זו אינה תרופת סבתא ואם מתאימים את התרופה והמינון המדוייקים זה כמו ללחוץ על הכפתור הנכון.
מה גם שאלו תרופות בטוחות לחלוטין לשימוש וכמובן שאינן מכילות חומרים כימיים.
באמת הרבה פעמים עוזרת במקרה זה.
ויש גם משחות רבות משכחי כאבים.
וגם דיקור עוזר טוב במקרה כזה.
מה שכן אני קיבלתי בפיזיותרפיה אמבטיות שעווה לאיזור הגיד המודלק וזה חימם את המקום חימום עמוק שהקל מאוד.
אבל זה לפני שידעתי על האפשרויות האחרות לריפוי שהזכרתי כאן. מרגע שנקטתי בשיטות הפעולה האלו לא הגעתי יותר למצבים של דלקת.
מרופא המשפחה בדיקת דם לסידן וויטמין D כדי להיות בטוחים לאיזה כיוון לפנות.
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.