עבר עריכה על ידי אמיגו בתאריך י"ד בשבט תשע"ד 11:43
אני גם מכיר רבנים שסוברים כמעט הפוך לחלוטין, כמו הרב אליקים לבנון וכו'.
לא באתי לפסול את הדעה השניה, רק אמרתי שזה תלוי בהשקפת עולם, וכל אחד יבחר את מה שמתאים לו.
התורה לא השתנתה, לא מדובר כאן על מצווה, מדובר כאן על עונש, ולעונש מותר להתפוגג. אני לא חייב לפעול עפ"י העונש. כתוב למשל "בעצב תלדי בנים" - זה לא אומר שעכשיו אסור לשים אפידורל (מעין הרדמה) במהלך הלידה - כי התורה לא השתנתה ולכן האשה חייבת לסבול. לגבי ה"ואל אישך תשוקתך" - לא מדובר כאן על זה שתפסיק להיות משיכה של האישה לגבר (כי הייתה משיכה גם לפני העונש, וגם כי זה בכלל לא עונש), אלא שתהייה תלות נפשית כמעט מוחלטת של האישה באיש, וכן גם זה מתחיל להתפוגג לאט לאט.
יש הרבה דברים שהובאו בתורה, לא כדי שנמשיך לקיים את העונש אלא כדי ללמוד על המהות של עמ"י, ולתקן את עצמנו ואת העולם. כמו למשל חטא המרגלים, אנחנו לא חייבים היום לחיות במדבר, אבל אנחנו עדיין צריכים לתקן את חטא המרגלים, יש עדיין בעמ"י חוסר אמונה בה', וחוסר אמונה שהארץ הזאת שייכת לנו ורק לנו, והוצאת דיבת הארץ גם בימינו אנו (ומן הסתם עוד הרבה דברים), אז אנחנו צריכים לתקן את הדברים האלה. אבל זה לא אומר שאנחנו חייבים לחיות עכשיו במדבר... וכן אנחנו צריכים עדיין לתקן את חטא העגל, חטא אדם הראשון, קברות התאווה, וכו' (כל חטא והבחינות שלו). אבל דבר שאני משער שכמעט כל הרבנים מסכימים הוא שלא כל העונשים בתורה אמורים להתקיים לעד ולעולמי עולמים, יש כאלה ששעתן קצרה ויש כאלה ששעתן ארוכה ויקח יותר זמן עד שהעונש יעבור.
לגבי מצוות וגם לגבי אמיתות התורה, אני ממש ממש לא חושב שהתורה השתנתה, מי שחושב זאת הוא כופר לפחות באחד מ-13 העיקרים של הרמב"ם, והוא נקרא אפיקורס - יוצא מכלל ישראל. המצוות לא השתנו, וכל מה שכתוב אמיתי לחלוטין. אני רק דיברתי לגבי העונש, ואני מקווה שעכשיו אתה מבין אותי.
לגבי העבדות של היום, אני מסכים איתך לחלוטין, וגם אני חושב שיש היום השתעבדות לכסף ולצרכים חומריים כמו סמארט-פונים למיניהם, אבל האדם יכול לבחור אם להשתעבד לזה או לא. אני למשל החלטתי שאני לא רוצה שיהיה לי סמארט-פון, ואני גם אשתדל שבעבודות שלי ושל אשתי לעתיד בע"ה, הילדים שלנו לא יצטרכו להיות "ילדי-מפתח". ויש היום הרבה עבודות עם תנאי עבודה נוחים, שאפשר (עם ניהול נכון) לחיות איתם בשלווה וכבוד. ולעומת זאת פעם לא הייתה את האפשרות בחירה הזו, אם רצית לחיות (ובתנאים הרבה פחות נוחים מהיום) היית חייב לעבוד קשה. אז מכיוון שפעם לא הייתה בחירה, ולעומת זאת היום יש בחירה. אז הקושיה לא כ"כ רלוונטית, ואפילו להיפך, זה שוב פעם מראה שאמנם העונש לא חלף לחלוטין אבל הוא מתחיל להתפוגג.
ולגבי מעמד ותפקיד האשה, גם אדם וחווה לפני העונש היו איש ואשה, השלימו אחד את השני, אבל חוץ ממצוות ששם יש הגדרה ברורה מה הוא חייב וצריך לעשות, וגם נגיד לבנות לא יתאים לעשות צבא וכד'. אבל אין נוסחה מדוייקת, על מה תפקיד הגבר בבית ומה תפקיד האשה, כל אחד מחפש את מה שמתאים לו, את מה שמשלים אותו. יש היום למשל בנות שהן יותר שכליות וחכמות מחלק מהגברים, ויש היום גברים שהן יותר רגשניים מבנות, וכל זוג יחלק את התפקידים בצורה שהכי מתאימה ומשלימה את הבית שלהם.
אבל השאלות שלך הן טובות מאד, ותודה שאתה שואל אותן כי הן עוזרות גם לי לברר יותר טוב את העניינים.
אז תודה רבה!!