מה אתם אומרים על המכתבים שקינג חילק?מינימאוס

אני לא יודעת מה לחשוב על זה 

אפשר פרוט?דוסית גאה!

מה תוכן המכתבים?

תודה!

לא נראה לי שזה יעזור במשו,דוסית גאה!

אבל זו יוזמה מבורכת.

מה כבר צריך לחשוב על זה?

העיקר זאת האמירה החדה והברורהמרדכי
בס"ד

מה שלצערנו רבים מפחדים לומר, בעיקר לא בקול.
"אמירה חדה וברורה"אלעד

לו היית מקבל מכתב הפוך, הוא היה משפיע עליך?

נראלי שהפעולה שלו נועדה להסברה אצלינו ולא אצל הערביוני

ולא אצל הערבים. 

הפרסום על מה שהוא עשה מועיל יותר מהמעשה עצמו..

מה הוא עשה?אריק מהדרום
זה יעיל מאד כלפי היהודים עצמם.די"מ

אמירה זה בשביל היהודים לא בשביל הערבים,הם רק כלי משחק.

^^ כל עוד א-נ-ח-נ-ו לא נאמין בזה, אחרים לא יאמינומרדכי
מה הבעיה בזה? דבר מצוין!מרדכי
בס"ד

נכון, סביר להניח שהערבים לצערנו לא יקשיבו לו והם לא יעזבו כ"כ מהר את ירושלים, אבל לפחות הוא אומר בגלוי את מה שרבים מפחדים לומר. הוא אומר בפה מלא שירושלים לא שלהם והוא קורא להם לצאת ממנה (ומישראל בכלל).

ובקשר לשרשור בפורום על יעלון- הוא לא יחזור בו, גם אם עיריית ירושלים גינתה את זה ויתנערה ממנו.

בעז"ה בפעם הבאה שאפגוש אותו אגיד לו על זה יישר כוח ענק! (אחרי שבפעם הקודמת זה היה ברכת מזל"ט לבבית לרגל נצחונו).
בעד התוכןהרועה
לא סגור על הצורה שבה זה נעשה.

בכל מקרה יפה לו על המאמץ
מצויןמושיקו

קול שפוי תורני יהודי ולא ציוני נשמע סוף סוף בירושלים.

תכלס אם אומרים דברים באופן נכון הערבים מקבלים אותם.

בפרט שזה טיעון דתימינימאוס

שהמדינה פה כבר 60 שנה לא מבינה שהערבים הם דתיים!

לא סתם ציוני, הכי ציוני שישדתי לאומי

זאת הציונות. 

לשנות את דעת הקהל לוקח זמן ומאמציםהמדינאי
עבר עריכה על ידי המדינאי בתאריך י"ד בשבט תשע"ד 13:29

ורוב הקהל אוהבים להתמקם איפה שהו באמצע.

הוא בהחלט הזיז את המפה שהאמצע יתחיל קצת להשתנות.

צריכים רק להתמיד בזה.

וראה מה שכתבתי בעניין הזה:

רגל אחת בים ורגל אחת ביבשה

https://sites.google.com/site/hamedinai/israel/regel

גברהיכנשהו..

הצרה שדבריו נופלים על אוזניים ערלות

ממש כל הכבוד לוהגמדההמיסתורית

נראה לי אפשר לפתוח מועדון למי שסובלת מבחילות כל ההיריוןחיוך

המטרה שלו נכונהפייגליניזית

הסיבה למטרה הזו לא נכונה... " עליכם להבין כי הדת שלנו מורה לנו לעשות כן"... מה יותר מוגחך מזה?!...

כך צריך לענות לאומות העולם!!-משה ר-

"אמר רבי יצחק לא היה צריך להתחיל את התורה אלא מ'החודש הזה לכם' שהיא מצוה ראשונה שנצטוו בה ישראל! ומה טעם פתח בבראשית? משום 'כח מעשיו הגיד לעמו לתת להם נחלת גוים', שאם יאמרו אומות העולם לישראל, ליסטים אתם שכבשתם ארצות שבעה גוים, הם אומרים להם, כל הארץ של הקב"ה היא הוא בראה ונתנה לאשר ישר בעיניו ברצונו נתנה להם וברצונו נטלה מהם ונתנה לנו."

זה משהו אחר לגמריפייגליניזית

מלאמר: "הדת שלנו אומרת כן, אנחנו מחויבים לה, ולכן...". את מי הדת הזו מענינת? היא לא מענינת אף אחד... ואם אני חילוני,  אז אין לי ארץ?... אתה מבין בעצמך שלא. הארץ היא שלנו כי יש לנו זכות, בעלות עליה. זו כל מהותינו, ואנחנו ישראלים ששיכים לישראל, כמו שלא יבוא כורדי ויטען שצרפת שייכת לו ושהצרפתים מבצעים כיבוש, כך הערבים (והשמאלנים) הם אבסורדים בטענה שלהם.  נוסף על כן, המוסריות דורשת שעמ"י יישבו את הארץ ויגרו בה בהשקט ובטח, אבל זה כבר נושא אחר... כך או כך, הארץ לא שלנו בגלל איזו "דת" הזויה וגלותית, הארץ שלנו כי אנחנו שלה.

אספר לך סיפור:מרדכי
בס"ד

לפני כמה שנים טובות ירדו כמה מתלמידי ישיבת 'ניר' בקריית ארבע להתפלל במערת המכפלה. באותה התקופה הכניסה למערה הייתה אסורה ליהודים אלא אם הם מבקשים אישור מראש.

אותה הקבוצה ביקשה אישור מהחיילים במקום, אבל הם סרבו כי זה היה היום האחרון שלהם בגיזרה והדבר האחרון שהם רצו זה לסיים בבעיות.

אותה קבוצה לא חזרה על עקבותיה ושני בחורים שלאחד קוראים זאב זמביש ולשני נעם ארנון, תיפסו על המסגד שיש (באופן זמני) במערה ודרכו נכנסו פנימה ופתחו לשאר הקבוצה את הדלת.

המעשה הזה לא עבר בשקט-
כבר ביום למחורת הייתה אמורה להתכנס מועצת החוץ והביטחון של האו"ם בשביל לדון איך זה יתכן שיהודים נכנסו כך למערה. השגריר אז של ישראל באו"ם שהיה פעם דתי והוריד את הכיפה (ברח לי השם שלו) לקח את פרשת חיי-שרה ששם מסופר על איך אברהם קונה את המערה מידי עפרון החיטי ואותו שגריר ערך את הסיפור שיראה כמו שטר מכירה והניח את זה על השולחנות של חברי המועצה באו"ם.

הדיון בוטל.
(את הסיפור שמעתי מאחד מחברי אותה הקבוצה)

כשבאים להאבק על זכותנו על הארץ אז עושים את זה דרך התורה. כך גם הסביר ריה"ל למלך כוזר (משל הגפן). אצל מלך כוזר זה עבד, באו"ם זה עבד וזה יכול לעבוד גם פה. השאלה אם א-נ-ח-נ-ו ב-ע-צ-מ-נ-ו מאמינים בזה.

מסופר על רבין שהיה שגריר באו"ם ודובר על מתן ביקעת הירדן לערבים (זה לא המצאה מהיום). ולמרות שרבין היה בעל כוח שכנוע מעולה והוא הכין מפות והסברים, עדיין הוא לא הצליח לשכנע. רבין התייעץ אם כמה אנשים ואחד מה שאל אותו "ואתה מאמין בזה?". שום דבר ושום הסבר לא יהיו שווים כלום אם המסביר בעצמו לא מאמין בזה.
בגדול אתה צודק, אבל בעיקרותן טל

כלפי מנהיגי הציבור שלהם, וגם זה בשכל ובחוכמה (כמו חוכמת אותו שגריר שערך את הסיפור וכו', אם זה באמת היה, אני מאמין שאתה לא משקר ) - אבל לפנות ככה סתם בתור גימיק לכלל ערביי מזרח ירושלים ולהגיד להם שבגלל שזה האמונה שלנו הם צריכים לפנות את בתיהם בשקט ולעבור למקום אחר - זה יותר מאשר הזוי...לא בטוח שלזה התכוון רבי יצחק...

מה שכן - בוודאי שכאשר ראשי הציבור שלנו מדברים עם העולם - הערבי או המערבי - הם צריכים גם להזכיר את הצידוק ההיסטורי-דתי שלנו על הארץ. וזה בדיוק מה שבנט, אגב, עשה בראיון לCNN אם אני זוכר נכון, כאשר שלף את המטבע העתיק...

כל טוב

אני לא ממש יודעפיבו

אבל חבר שלי ששמע מתוקף תפקידו הרבה חיזבללה

טוען שהם מייחסים הרבה חשיבות לתורה שלנו

ואחד הטיעונים שלהם כלפי עצמם לניצחון שלהם

הוא העובדה שרב עמנו אינו שומר תו"מ

תגובה-מרדכי
בס"ד

ישנו ספר בשם 'נחלת יעקב' שחובר ע"י הרב יעקב זיסברג (ראש מכון ההוראה בקרני שומרון, בוגר ישיבות ניר ומרכז הרב) שהספר סוקר את כל ענייני א"י באופן בהיר ומסודר. ושם יש התייחסות לעניין שלמאבק על הארץ כלפי הגויים צריך לבוא מכוח התורה והאמונה.

אני ממליץ לעיין שם (ובספר בכלל).

ולשאר ההודעה-
נתון: הערבים לא צריכים להיות בירושלים ובישראל בכלל.
קינג לא יכול (בגלל כמה וכמה עיוותים) לבוא ולהטיס אותם מפה למקום אחר. הוא גם אינו יכול להשתמש בטענה ביטחונית בזמן שהמחבל ממרכז הרב מקבל אישור להרחיב את ביתו. אז באיזה טענה אם לא האמונית הוא עוד יכול לבוא ולהגיד להם שפה זה לא מקומם?

וכן, ברגע שאנחנו נבין בעצמנו שאנחנו פה כי זה שלנו והשטר ההוכחה זאת התורה, אז יהיה לנו הרבה יותר קל להקרין את זה כלפי חוץ ולהשתמש בזה כלפי הערבים.

אבל כעת זה נראה שחלקים מאתנו בעצמם לא מאמינים בזה ואז טוענים שזה לא יעבוד. אם הם לא מאמינים בזה אז ברור שגם הערבים לא יאמינו בזה.
תיקון-מרדכי
בס"ד

הבוקר עשיתי חיפוש חפיף בספר ע"מ להביא את המקור המדוייק, וכנראה שאני זוכר את הדברים מהשיעור שמעביר הרב באופן קבוע בישיבה שלי (היום יש גם שיעור, אז בעז"ה אשאל את הרב אם זה מופיע גם בספר). בכל מקרה מצאתי את הדף מקורות מאותו השיעור:

הרב חיים קמינסקי (תלמיד של החוזה מלובלין) כותב בספרו 'זכרון חיים' על התורה:
"קשה, איזה תירוץ יש כאן לגויים. ראשית, הרי הם לא מאמינים בה', שנית, גם אם נאמר שהם מאמינים באחדות ה', הם לא יאמינו שהקב"ה רצה לתת לנו את ארצם. אלא כוונת דברי רבי יצחק (על הרש"י הראשון בתורה. הוספה שלי) לישראל עצמם. אם יהיה לעם ישראל ספיקות בגלל טענת "לסטים אתם" ויחשבו שמא כיבוש הארץ אינו ביושר, ולכן לא יהיו חזקים בדעתם לקחת את ארצם מידי הגויים, (אז) באה התורה ומודיע לנו, שבדין וביושר יעשו אם ייקחו את הארץ מידם, כי זה רצון אביהם שבשמים".

הרב יעקב משה חרל"פ זצוק"ל כותב בספרו 'מעניי הישועה' (פרק לג- הארץ המיוחדת רק לישראל) כך:
"וגם זאת היא מפלאי הפלאות שלא נאמר "כוח מעשיו הגיד לעמים" כי אם "כח מעשיו הגיד לעמו" שאם אך ישראל יודעים ומכירים את כח מעשיו, כבר מסתתמות פיהם של העמים, שאף על פי שהם עצמם אינם יודעים ואינם מכירים את כח מעשיו, בכל זאת כיוון שיודעים העמים שישראל מכירים את כח מעשיו אשר הגיד לעמו - מרגישים הם בזה את שפלותם ומכירים בתפקידם שעליהם להכנע בפני ישראל..." (וכדאי לעיין שם כי מפאת חוסר הזמן לא העתקתי הכל).

ד"ר יעקב הרצוג (בנו של הרב הרצוג, למד בישיבת חברון והיה אח של הנשיא הרצוג, שהוא השגריר שהזכרתי מקודם, כמו כן כהן הד"ר יעקב הרצוג כמנכ"ל משרד ראש הממשלה ומשרד החוץ) כותב במאמרו "הן עם לבדד ישכון" (עשרים שנה למדינת ישראל, עמוד 17):
זו טענה יפה מאוד ליהודים, אבל מנין לך שאומות העולם יקבלו אותה? התשובה היא שהבעיה קשורה בתפיסה היסתורית אם ברוח האמונה או אם בתפיסה היסטורית חומרנית... אך אם התפיסה היא ברוח האמונה יהיה מוכרח העולם לקבל שמבית ישראל באו מושג ההשגחה ויסוד האמונה במוסד ההשגחה..."

בסוף דבריו כותב הרצוג: "זה נראדי מאד בלתי מדיני ובלתי רציונאלי, אבל אני, העוסק במדיניות כבר 20 שנה, משוכנע היום יותר מתמיד, שזה המפתח".

אז גם אם אתה לא מסכים עם המעשה של אריה קינג, יש רבים וטובים שהיו עומדים מאחוריו ומכשירים את המעשה ותומכים בו.
הוא יכול להשתמש בטענה לאומית.פייגליניזית

יש ביהדות גם את זה, כידוע. ישראלי מישראל, ערבי מערב, צרפתי מצרפת, ואיטלקי מאיטליה.

זה שהוא משתמש ב"דת"- בתורה ובמצוות- לא גורם ללא "להטיס אותם מפה", כמובן.

(שטר הוכחה ו"דת" הם דברים שונים לחלוטין. במכתב קינג מבסס את כל זכותו על הארץ, "כי השם ציווה", ומה אם זה לא מזיז לי? הארץ לא שלי? בדור הזה אין מקום לאפשרות הזו, מה גם, שבלעדי כל אותם פורקי עול שבנו לנו את הארץ, לא יודעת איפה היינו היום. שים לב לדבריי: הטענה הזו לא יכולה להתקבל פשוט משום שניתן להפריך אותה / לפח' למצוא בה פרצות.

תיקון קטן:ותן טל

המחבל ממרכז הרב לא יכול לבקש להרחיב את ביתו אלא אם אתה מתכוון להרחיב את החלקה שניתנה לו בגיהנום באדיבות סרן דוד שפירא...

אני מניח שהתכוונת למשפחה עצמה, ועדיין חשוב לדייק - המחבל עצמו נהרג...

לעצם העניין: בוודאי שאני מאמין באמונה שלמה שארץ ישראל שלנו מה', ושהתנ"ך הוא ההוכחה לכך - אבל מכאן ועד לדרך הפרקטית לעבוד ו"לשכנע" ערבים ללכת מפה - אני בספק מאוד גדול אם ז-ה מה שהתכוון אליו רבי יצחק. אולי כלפי האו"ם זה יכול בגדול לעזור, כולל הזכות ההיסטורית, הדתית,וכו' וכו'... אבל לפנות ככה להמון הערבי - זה חמוד, אני לא אגיד שלא - אבל בתכל'ס אני איש שמשתדל להיות עמשי ולא נראה לי שזה דבר מעשי בכלל בכלל...

כתיאוריה זה נחמד, כן. אני עצמי לא הייתי משקיע לעשות דבר כזה .

תודה על התיקון מרדכיאחרונה

בס"ד

ושוב, אני הבאתי דעות החולקות עליך, זכותך לא להסכים עם הדרך שלהם, אבל מה שבטוח זה שלאריה קינג יש גב חזק מאחוריו של תומכים. ובכל מקרה מגיע לו שאפו על כך שהוא לפחות עושה משהו (גם אם המשהו הזה זה להזכיר לנו שזאת הארץ שלנו ומקומם של הערבים זה לא כאן).

לא מגוחך בכללכישוף כושל

כל סיבה אפשר להפריך

שכל זה דבר מוגבל ולכן תמיד יהיו ויכוחים

אבל דת

זה דבר מוחלט ולכן אין דבר יותר הגיוני מזה

הכי לא מוחלט שישפייגליניזית

מדהים אותי עד כמה ה"גאוליים" כה מרבים להשמתמש במושג "דת". במאה שערים יש אנשים שחיים בתוך דת. מחוצה לה- לא. 

(מאה שערים זו דוג' להמחשת השקפת האנשים..)

אני אישית לא הבנתי עומק דברייךמופים

אני מניח שיש עוד טיפשים כמוני.

במאה שערים חיים "בתוך" דת? דת זה סוג של בית שחיים בתוכו?

ואיך זה קשור לדברי בשה"ק שדת היא דבר מוחלט? רק אם חיים בתוך הדת היא מוחלטת?

תחשוב על זה.פייגליניזית

מה משמעות המונח "דת", ואיך היא קשורה ליהדות, ומי משתמש בה.

תראימופים

אני רגיל להתעמק בדברי הפוסקים, אבל לא ירדתי לסוף דעתך.

ואם כבר הגבת - למה לא להסביר?

כבר בשאלה הראשונה אין לי מושג מה משמעות המונח "דת" בעינייך, זאת הרי מילה מופשטת, שנשמעת לי יותר בסיגנון של אמונה בהדרכה של אלוקים איך לחיות בחיים. איך זה קשור לדברייך?

המושג "דת"פייגליניזית

.הוא קובץ חוקים מנותק מהמציאות, הוא נאמר בפעם הראשונה ע"י המן הרשע, שייחס גם את היהודים לכל שאר הדתות.

'בגלות עמ"י היה צריך לכווץ את היהדות למימדים של דת, ללא כל מימד גאולי, או חירותי, וכו',

בא"י מי שמנסה לשמר את חייו בדיוק נמרץ כמו שהיו בגלות, כולל את יחסו את השלטון- כאל מאיים ורודף יהודים באשר הם ובאשר הזמן שהם חיים בו, והמקום- זו דת במיטבה.

אני אכתוב עוד מאוחר יותר, אבל נסה להבין את משמעות המושג, ואתה גם מוזמן לחפש ברשת. אעלה מאמר על זה בהדמנות של טיפת זמן. 

לא מכיר בכלל מה שאת אומרתמופים

ואני מניח שגם בשק"ה לא התכוונה למושג הזה כשהיא אמרה "דת"

ואני לא מסכים שבמאה שערים חיים עם חוקים מנותקים מהמציאות, ואל שכך חיו בגולה.

מעניין אותי מהי ה"מציאות" הזאת שלך שחוקי התורה כל כך מנותקים ממנה...

כבר בשירשור הענק ההוא בצמ"ע דיברת כל הזמן על ניתוק מהמציאות, וגם אז לא היה ברור לי מה את רוצה

נו נופייגליניזית

תחשוב עוד קצת

אולי תחשבי את עוד קצת?מופים

רעיון טובפייגליניזית

בנושא הזה ספציפית, חשבתי המון, רק אין ככ זמן לסכם את כולו. אעלה מאמר.

מימינו אש דת למופיבו

לפני המן

מה לעשות הערבים מכבים את הדתמינימאוס

הערבים מאוד מכבדים את הדת שלהם ומכבדים אותנו כשאנחנו מכבדים את הדת שלנו

ואם את לא רוצה לקרוא לזה דת תקראי לזה משהו אחר העיקר שהם הבינו

זה הרבה מעבר למה שהדת אליה את משתייכת מחייבת אותךפייגליניזית

נסי לתאר מצב כזה, בו תבוא דת חדשה ותתבע את כל שטחי אפגניסטן, כי בסיפרה כתוב כך, לא מגוחך?

...

היהדות היא הרבה יותר מזה, נסיון להציג אותה כך, כמה שהערבים "אוהבים דת", מן הסתם יעלה בתוהו.

יש לנו זכות עליה, היינו ראשונים, יש לנו גם חובה עליה, אבל יש לנו עליה בעלות! אנחנו ישראלים, וזו ישראל...

טעות...דת זה הדבר הכי לא הגיוני שיש...ותן טל

לכן קוראים לזה " אמונה" - אני "מאמין" - אמונה זה יותר נוגע ברגש - אומנם אחרי שמאמינים רואים גם בשכל כל מיני הוכחות, אבל להוכיח בשכל לגמרי, בהיגיון מוחלט שזה נכון - אי אפשר, כי אלוקים הוא לא בשכל האנושי. אם הייתי יכול להוכיח את עניין הדת-אלוקים - אזי לא הייתי "מאמין" אלא הייתי "יודע".

אני שמח שאני מאמין - כי זה מה שנותן לי את הקונפליקטים שמתוכם נובע השכר של המצוות... (שהרי אם היינו יודעים בבירור מלא, היה הרבה יותר קל לשמור מצוות...)

זה הכל

מדהיםכישוף כושל

לא יעזור בשקל אבל מגניב

שהוא קינג. מוריה.ר =)
טוייב...והדת שלהם מורה להם לזרוק אותנו לים, כיותן טל

אנחנו כופרים...תרתי דסתרי...

אבל נראה לי אפשר להגיע להסדר - הם יזרקו אותנו לים תוך כדי שהם קונים כרטיסי טיסה בכיוון אחד, לאחת מהמדינות המוסלמיות באיזור.

הולך?

בעיקר שועשעתי מהמכתב הזה... באופן אישי אני קמצן חושב בעיקר על הצד הכלכלי ועל כך שצריך לחשוב האם המסר שהועבר שווה את כל הכסף שהושקע בכך - אבל ניחא, שיעשה בכספו הפרטי מה שהוא רוצה, בטוח זה יותר טוב מלקנות כל יום חבילת סיגריות...

ברור מדבריי שאני לא מאמין בשקל שזה יזיז משהו אצל הערבים - נכון? מה שכן, אולי כמה יהודים יחשבו בגלל זה קצת על העניין - אבל אני לא בטוח עד כמה זה יקבל פרסום רציני בכלי התקשורת הכלליים, שהם למעשה אלו שמיועדים לציבור החילוני שהוא הציבור אליו, אולי, מנסה קינג לפנות במכתב.

^^^^^פייגליניזית

קולע.

הלחץ של נתניהו על מעוז וסמוטריץ מוציא אותי מדעתימרדכי

בס"ד

הדיווח הבוקר על הלחץ של נתניהו לאיחוד בין אבי מעוז לבין בצלאל סמוטריץ' - הוא טעות בעיניי

מפלגה שפעם אחר פעם רצה ומתאבדת בשביל בסוף להצליח להיכנס - זה בעיניי סביר. יש אחוז חסימה גבוה שצריך לצלוח וזו הדרך היחידה בסוף לעשות חיבורים, וזה אכן מה שעשו נעם בתחילת דרכם. אבל זה לא הסיפור כעת. אבי מעוז קיבל פעמיים את הצ'אנס שלו ולא עשה כלום! העשייה שלו בכנסת מסתכמת בנאומים נגד הפרוגרס ושני חוקים וחצי שעברו בקריאה טרומית.

למה צריך לעזור לבן אדם כזה, שקיבל את ההזדמנות שלו להוכיח את עצמו, להיבחר שוב פעם?! בן גביר לדומה, הצהיר כל הזמן שברגע שהוא יכנס לכנסת הוא יוכיח את עצמו וייצור לו בייס - מה שאגן קרה. אבל אצל מעוז זה לא קרה והוא עדיין מייצג את עצמו ולא הרבה מעבר לזה.

אתמול פרסם דביר עמר, פה בערוץ 7, שגורם בסביבת רוה"מ אומר לו "מהסקרים שלנו גם אם אבי מעוז ירוץ לבד ישרוף בגג כמה אלפי קולות בודדים. לעומת זאת אם יתחבר עם סמוטריץ יבריח קולות שינדדו לאופוזיציה - יותר מהקולות שיביא". מוטב שכך ינהג נתניהו גם הבוקר.

נתניהו נתון ללחץ כפול- משני הצדדיםאיתן גיל

הרב טאו מקורבו של נתניהו לוחץ לשלב את הנציג שלו, וסמוטריץ' מתנגד מטעמים מובנים, ומפעיל לטובתו את לשכת ראש הממשלה.

ההשוואה בין מעוז לבן גביר אינה הוגנת בהנתן שבן גביר שלט בשני משרדים מרכזיים, ועוד משרד... בערך. מעוז, ח"כ בודד לא שלט בכלום.

כי משרדים מייצרים קבלות ובייס.

כך ואחרת, אם הרב טאו יורה לאנשיו להצביע מחל תמורת הישג כלשהו לסביבת הר המור, הכל יבוא על מקומו בשלום, אבל זה לא יקרה.

השוואה מדוייקת בעיניימרדכי

בס"ד

בכנסת הקודמת (24) בן גביר היה ח"כ בודד וכבר התחיל לצבור כוח רק מעצם כניסתו לכנסת והעובדה שהוא חרש את הארץ לכל אורכה.

וממתי נתניהו הוא מקורובו של הרב טאו?!

בסוף 2019 השתתף הרב טאו בהפגנה גדולה למען נתניהואיתן גיל

ברדיו קול חי הוא הוגדר מקורבו של נתניהו.

כעבור 3 שנים הוא גמל לרב טאו ונשכב על הגדר כדי שמעוז יכנס לרשימה לכנסת.

לא הבנתי את הטבלאות שצירפת.

בהערת אגב, יש הבדל מהותי בין בן גביר שפונה אל קהל ימני רחב, ולכאורה הבייס של הליכוד, ובין מעוז שפונה אל קהל נישתי שבין קטן לקטן מאוד.

זה מציף את השאלה, האם עדיין יש תועלת ממשית במפלגות נישה מכל סוג שהוא, אבל דומה שלא כאן המקום.

הטבלה מאוד ברורהמרדכי

בס"ד

היא מראה שבן גביר הביא בסקרים של הבחירות הקודמות (בתקופה בין פיזור הכנסת לסגירת הרשימות) בין 5-9 מנדטים וזה אחרי שנה וחצי כח"כ בודד. מעוז לעומת זאת לא עשה דבר או חצי דבר כדי לנסות להגדיל את הבייס שלו.

אז כן, אני חושב שמפלגת נישה שקיבלה את הצאנס שלה ולא הוכיחה לא עשייה ולא מעבר של אחוז החסימה - אין מה לפעול למענה.

לפי ההסבר שלךמשה

עכשיו יהיה (שוב?) המבחן של זהות. ניצלו סיטואציה ודחפו אותם לאיחוד. עכשיו יש עבודה אמיתית.

נכוןמרדכי

בס"ד

בניסיון הקודם הוא פישל. עכשיו הוא יהיה צריך להוכיח את עצמו שהוא למד להתנהל נכון.

השנקל שלי לעניין זהאריק מהדרום

נתניהו מעריך שיותר קולות יאבדו מאשר יכנסו מהרשימה של סמוטריץ ופייגלין בעקבות האיחוד, בעיקר מצד מצביעי פייגלין, אבל יאבדו בתוך הגוש כנראה.

והקולות של מעוז יקלטו מתהום הנשיה של החסימה.

אני בכלל לא משוכנע שהלחץ הוא של נתניהוהסטורי

פעילי נעם, מפעלים בימים האחרונים לחצים כבדים ולא בוחלים בשום מניפולציה לקידום העניין. בעשיה פוליטית ממשית הם חלשים, מאוד, אבל ברעש וצלצולים הם חזקים. אני בכלל לא משוכנע שהשמועות על 'לחץ מצד נתניהו', זה לא ספין שהם המציאו.

מסתבר שגם נתניהו יודע, ששריון של מעוז, שכאמור לא עשה בכנסת האחרונה שום דבר מועיל שלא יכל לעשות מבחוץ ורק גרם לרה"מ להזיע, ירחיק יותר מצביעים שעלולים לזלוג שמאלה משיביא מצביעים.

בגדול לכל החיבורים האלה יש מחירמשה

גם בשביל האיחוד בבחירות הקודמות ביבי שילם להם במנדט של הליכוד. יש סיבה למה אנשים לא אוהבים את המהלכים של אבי מעוז.

היו שני פרסומים הפוכים שמיוחסים לנתניהואיתן גיל

בראשון נאמר שנועם מבריחה יותר קולות משהיא מביאה, ובשני נאמר שהוא פועל למען שילוב נועם בציונות הדתית.

לפחות אחד מהם הוא שקר, ואולי כדבריך, זה ספין שהם המציאו, או שפשוט הוא חזר בו.

אני לא יודע למה הוא צריך לבחוש בכביסה המלוכלכת במגזר, ולמה המגזר עצמו לא מתאמץ בכל דרך שהיא להגדיל את מספר הפתקים מטעמו שיוכנסו לקלפי.

הלייטים שהתפזרו בין כל מפלגות השמאל הם יעד לחיזור ולהשפעה, ולהשבה הביתה. מדובר בכששה מנדטים, אלא שנתניהו אפילו לא יודע איך להגיע אליהם.

אכן ספין. לא היה שום לחץ.אריאל יוסף

לא צריך להאמין לכל שטות שמתפרסמת בתקשורת. בטח לא בזמן בחירות ובפרט בהגשת הרשימות.

לדעתי סמוטריץ עצמו צריך לרצות את החיבור הזהקורא נלהב לשעבר

כי הוא עדיין על סף אחוז החסימה.

כי גם אם פייגלין מוסיף מנדט, הוא בהחלט גם מרחיק כמות כזו, בטח כשיש חלופות דומות יחסית כמו עוצמה ווינטר.

לכן כדאי מאד שיחבור גם למעוז שיש לו הרבה מצביעים וגם פעילים מאד איכותיים שיכולים לעשות עבודת שטח חזקה שתביא אליו את המתלבטים האלה. נכון שגם נעם מרחיקה מצביעים אבל הוכח שמצביעים להם בסופו של דבר ופעילים איכותיים יכול להיות משמעותי מאד פה.

-לדעתי מעוז לא אשם בזה. הוא רק ח"כ בודד ולא נתנו לו כלום מהקצת שהוא ביקש. וכשאתה פועל נגד הזרם, בשונה מהדברים הנפלאים שבן גביר קידם שיש להם תמיכה רחבה בכנסת, אז קשה מאד לפעול כח"כ יחיד, ואדרבא חלק מהתנאים להצטרפות הפעם צריך להיות שייתנו לו גיבוי גם שאר השותפים. כי בלי זה הוא באמת מיותר בכנסת

ולשואלים אני אומר מדאגה לימין. מבחינתי הכי טובקורא נלהב לשעבר

היה שסמוטריץ ווינטר היו מתחברים פשוט. ואבי מעוז אם גם יצטרף זה היה נחמד וממקסם יותר קולות אבל פחות קריטי.

החיבור הזה רק יזיק לו ולסיכוי שתהיה ממשלה לאומיתהסטורי

כל ה'אכלו לי, שתו לי' - לא לגיטימי בפוליטיקה. חלק ממה שצריך לדעת בפוליטיקה, זה להתנהל בשיתוף פעולה, ההשגים מגיעים בתמורה לשיתופי פעולה. אם היתה סיעה של שמונה מנדטים ולא של שבעה, אולי אבי מעוז היה יכול להטריל קצת פחות - אבל כל הדברים המהותיים שחשובים לו, היו מקודמים יותר. ההתעקשות שלו לעבוד כסיעת יחיד, שממילא אין לו גם אמצעי לחץ על הקואליציה - היא שגרמה שהוא מסיים עם הרבה נאומים ו0 עגול של הישגים.

מעבר לזה - הוא הצליח להיות סדין אדום בעיני רבים. הקולות שהוא ירחיק מהמפלגה, רבים מאוד מהקולות שהוא יביא. לטעון שהקרבה לאחוז החסימה היא סיבה להכניס אותו - זה חוסר הכרות מוחלט עם הציבור.

הסיפור של אבי מעוזאיתן גיל

הוא מואשם בהטרלה כי כל הפעילות שלו בכנסת היוצאת, לטוב ולרע, היתה בענייני דת ומדינה.

יריבו הגדול סמוטריץ' התעסק בכלכלה, ובבטחון, ובקטטות עם בן גביר, ובאנטנות, ושום כלום בענייני דת ומדינה. החריג היה הפיאסקו עם הרב מיכה הלוי.

וממילא הוא לא הטריל.

ההטרלות של אבי מעוז, ממש לא הסתיימו בדת ומדינההסטורי

פעילות אמיתית לא היתה, לא בדת ומדינה ולא בתחומים אחרים, רק סיפורים והטרלות.

בזמן שהוא הטריל עם החלטות הצהרתיות על 'ריבונות', כשהוא יודע טוב מאוד שראש הממשלה לא יכול לאפשר לזה לעבור, סמוטריץ' דאג לריבונות בפועל.

בזמן שהוא הקריא במליאה סיפורים על פרוגרס, רוטמן דאג להחליש את הדיפ-סטייט שמוביל את הפרוגרס.

בזמן שהוא צעק 'חינוך יהודי, חינוך יהודי, חינוך יהודי, רק אני דואג לחינוך יהודי' - סמוטריץ' דאג שמוסדות החינוך יתפתחו, שההורים יוכלו לעמוד בתשלומים ואורית סטרוק דאגה לבנות השירות שיתנו חינוך יהודי.

ההתבכיינות של חסידיו ש'לא נתנו לו', מראה בדיוק שהם פשוט לא מבינים איך עובדים בפוליטיקה -בשיתופי פעולה- ואין שום טעם לתת עוד הזדמנות לאלו שפשוט לא מסוגלים.

שהימין לא יתבכן על שריפת חצי מנדטאיתן גיל

ומנדט שלם לאחר חלוקת עודפים.

אפשר היה להגיע איתו להסכם פרישה מהמירוץ תמורת תופינים כאלה ואחרים בכנסת הבאה.

אבל אוי השנאה.

לזה יהיה אפשר להגיע גם בהמשךהסטורי

אבל לתת לו מקום ברשימה, היה מרחיק יותר ממועיל.

אגב, לא חושב שישרוף אפילו חצי מנדט. כן, כמו שכבר ראינו בעבר 1,400 קולות יכולים להיות ההבדל בין ממשלה יציבה, לאין ממשלה.

אני חושב שהוא ( לא) בכוונה עושה את זהנוגע, לא נוגע

זה הקו של הר המור (תרתי משמע), בטרם ירד לעולם המעשה.

בסופו של דבר הם אנשים שטבוע בהם ניתוק מהותי מסויים מהפרקטיקה, לטוב ולרע.

רואים את זה גם אצל וינטר, שלכאורה אמור להיות אדם מאוד לוגי וריאלי אחרי כל מה שעבר.אבל עכשיו הוא לוקח סיכון עצום, שהרווח בו, גם אם יהיה, הוא קטן לעומת הללכת על בטוח ולהתאחד (וגם לצאת בסדר מול ה' ושהוא עשה את שלו).

הרי ברור שאם הוא היה ניצב בפני אותו סיכון כשהוא צריך להחליט על פעולה צבאית, הוא היה הולך על בטוח ולא לוקח סיכון גדול מאוד בשביל רווח קטן. אז למה פה, כשזה משהו שנוגע לכל העם, הוא מסתכן?

כי הוא מנותק מהפרקטיקה הפוליטית, שבניגוד לפרקטיקה הצבאית, אין אצלה מסלול מסודר של התחלה בקטן ועלייה לאט לאט.

אם וינטר יהיה גבולי בסוף המירוץאיתן גיל

ליברמן יעזור לו לעבור את אחוז החסימה.

בקרוב נדע עם מי הוא חתם על הסכם עודפים. ליברמן או בן גביר.

אם וינטר לא עובר, הוא שרף את עצמו מכל הכיווניםנוגע, לא נוגע

והפיקוד הבא שלו יהיה להיות מדסניק במכינת עלי

אם היא לא תיסגר...קורא נלהב לשעבר

אם בגלל מעוז ווינטר, תעלה ממשלת ליברמן-עבאסהסטוריאחרונה

היא אכן בסכנת סגירה.

העיקר שנם ימשיכו לצעוק, שהם ורק הם התורה בטהרתה.

לזה אני מסכים ולכן אין שום תועלת לעם ישראלהסטורי

מנוכחותו בכנסת כשהוא לא מסוגל לפעול בה בשיתופי פעולה.

אני מבין שלא נותרה לי ברירהאריק מהדרום

חייב להצביע למפלגת משפט צדק.

בתכלס יש אזרח שנמק שלושה עשורים בכלא בגלל שהשבכ רצח את ראש הממשלה וזיני לא עושה כלום.

לא עדיף כבר עלה ירוק?משה

אני נגד לגליזציה של קנאביסאריק מהדרוםאחרונה

מנגד אני לא מבין איך אנחנו חיים עם הדרייפוס של מדינת ישראל כבר כל כך הרבה שנים.

נסיעה לירושלים לתפילה בכותל המערבי בכביש 90….סיעתא דשמייא1

…מעורר את התקווה להתחדשות.

כל הכבוד🙂קעלעברימבאר

תזכה לחזור בתשובה שלמה ולהשאר על אדמת הקודשהסטורי

שבעז"ה אוירה גם יחכים אותך, לראות את הטוב במיישבי הארץ ומוסרי הנפש עליה.

אמן . הרצון קיים אבל יש אילוצים.סיעתא דשמייא1

שמחתי באומרים לי בית השם נלך….סיעתא דשמייא1אחרונה

…עומדות היו רגלנו בשעריך ירושלים.

יוסי בכר מצטרף לציונות הדתיתאיתן גיל

כל הכבוד למפלגה שמחזקת את שורותיה עם תלמידים מובהקים של הרב קוק זצ"ל

מי שלא טוב לו תמיד יכול להצביע נעםנקדימון

^^^^ יוסי בכר, כמו גם משה פלד, לא יוצב במקום ריאליהסטורי

אין צפיה שהוא ייצג אותנו. יש ערך במקום הסמלי, שקצינים בכירים, גיבורי ישראל, מכירים בזה שערכי הציונות הדתית הם הערכים שראויים וצריכים להוביל את עם ישראל כיום.

מדבריו של יוסי בכר נשמע שהוא בתהליך התפכחות וגם אם אולי מידי מורכב לו כיום בגילו המתקדם לקבל עול תורה ומצוות כמו בנו שחזר בתשובה שלמה ונשוי לנכדת הרב ליאור

(הועברת לדף אחר

להכרזה שלו יש ערך משמעותי.

בסופו של דבר, הוא הצטרף כהבעת תמיכה ולא כדי להיכנסארץ השוקולדאחרונה

לדעתי זה מעניין מאוד ומשמעותי שהוא ואיתם שהיו מפקדים במלחמה במילואים כעת מביעים תמיכה במפלגה של סמוטריץ',

אצל נתניהו יש את אלישע מדן וטליק גווילי ששילמו מחיר גדול במלחמה ותומכים בו,

אצל אייזנקוט יש בכירים לשעבר,

אצל גולן יש אנשי מחאה,

אצל וינטר יש אזרחים שהיו מעורבים במלחמה.

זה מעניין ומעורר מחשבה מה כל מפלגה מציגה

הילכו שנים יחדיו בלתי אם נועדו?אריק מהדרום

מי שמכיר את מלון וולדורף אסטוריה יודע שזה מלון יוקרה אולי הכי יקר בארץ.

נאמר שכדי להכנס בשעריו אדם ממוצע צריך לקחת משכנתא.

בוא נגיד שאיש לא נקרא לפגישה שם "באקראי" לפי הדיווח על וינטר ולייטנר.

אין שום סיכוי ששני אלה נפגשו שם באקראי במלון הזה דווקא לקראת סגירת הרשימות ודיברו שם דברי תורה, כל מי שמכיר את המלון הזה מבין את זה היטב.

אני חושש שיש מליארדר מאחורי לייטנר ואני חושב שעם שיווק נכון למאוכזבי החברה החרדית לייטנר עשוי להיות הפתעת הבחירות.

רק בהקשר של היוקרה של המלוןזמירות

לא יודע כי לא התעמקתי בזה על איזו פגישה מדובר ומי הם הדמויות המדוברות - באתי לתקן את הרושם שהבאת על המלון

הוא ברמת מחירים דומה לזו של מצודת דוד הסמוך. לא הכי יקר בארץ (קמפינסקי בת"א נחשב ליקר והיוקרתי - יותר מהמלך דוד בירושלים).

היינו בו פעם סוף שבוע, לא צריך להיות עשיר במיוחד.

גם בו וגם במצודת דוד רואים המון חרדים מתארחים.

הנפשות הם וינטר ולייטנראריק מהדרום

וינטר עם לייטנר זה חיבור טובאיתן גיל

שיביא עוד חמישה מנדטים גגד השמאל.

הלואי שיצא משהו טוב מהמפגש הזה

הלכתי לחפש ולקרוא מה קרהזמירות

זה מתחבר אצלי לנוהג של צעירי המגזר החרדי הנפגשים לדייטים ועושים זאת במיוחד בישיבה בלובי דווקא במלונות היוקרה בירושלים (וגם בהילטון ת"א. לא במלונות ה-'פושטים' במלעיל…)

זה משיקולי ארנונהמשה

בתי מלון מגדירים את הלובי שלהם כחצר ציבורית כדי לא לשלם עליהם ארוננה. זה אומר שכל אחד יכול להיכנס בלי לשלם (היי דייטים חרדים) כי מבחינה חוקית זה סוג של לא שטח פרטי.

משהו לא ברור שםברגוע

הם הודיעו עכשיו שלא ירוצו עם וינטר כי לפי הסקרים לא בטוח שיעברו, אבל הם כן יהיו בכנסת הבאה, איך בדיוק??

היה דיבור שוינטר יחבור לסמוטריץ'איתן גיל

אבל את פייגלין הוא לא רוצה, ולכן ירוץ בנפרד, וישרוף ביחד עם כולם.

מקווה שלייטנר ווינטר יפרשוברגוע

וינטר כבר הגישמשה

לפרוש אפשר גם ביום שלפני האחרוןאיתן גיל

וינטר לא יפרוש, מסתבר שהוא מגלומן רצינינוגע, לא נוגע

גם לייטנר לא נראה לי יפרוש כי הוא רוצה להוכיח למפלגות החרדיות את כוחו.

בתור חרדיקבלה

יגמור מחוץ לכנסת.

תרשמו.

ברורמשה

אבל אם יוכל להזיק אז יוכל להשתמש בזה בשביל "איחוד" בסבב הבא. כמו בן גביר וכמו פייגלין.

הוא לא יהיה שווה כמעט כלום.קבלה

זה שאנו שומעים עליו - כי יש לו מימון,

לא יודע מאיפה

אם יקבל מעל אחוז? בטח שיהיה שווהמשה

יהיה לחץ "להתאחד" איתו בפעם הבאה ולתת לו מקום ריאלי. איתמר בן גביר וחבריו עשו את זה במשך עשרים שנה עד שזה עבד להם.

11חלקבלה

למעשה הוא לא יקבל חצי אחוז.

לדעתי.

בוא נראהמשהאחרונה

עכשיו הוא נכנע ל'אישה חרדית עכשיו' ולקמפייו הזה וצירף לרשימה שלו אישה חרדית שמאלנית.

הממשלה הבאה צריכה…סיעתא דשמייא1

או לדחות רשמית את הסכמי אוסלו (מאז השתלטות חמס על עזה היתה לה עילה לעשות זאת) או לחזור לקווים של A B C ולא לזוז מהם מבחינת התיישבות. כמובן שצהל יהיה חופשי לנוע בכל מקום שיש בו סכנה בטחונית.

המצב הנוכחי בו שרים מעודדים זחילה התיישבותית לאזורי A B פוגעים בכל מפעל ההתישבות.

60 אחוזים של של שטחי C הם השג לא מבוטל.

בבקשה תשובה עניינית ולא השמצות ונבולי פה.

נתניהו הגיש תביעה נגד עיתון הארץ. זה לא מספיקhamedinai

הבית המשפט לא מסוגל להגן על הבוחר מפרסומי כזב תקשורתיים

​כשעיתון מפרסם ידיעה כוזבת וקשה נגד נבחר ציבור, התגובה הטבעית היא לחכות לתביעת הדיבה. אבל כשצוללים למורכבות המשפטית, מגלים אמת מטרידה: המערכת המשפטית לא בנויה להגן על תהליך ההכרעה הדמוקרטי בזמן אמת.

* אין פיצוי על "נזק פוליטי": בית המשפט בוחן פגיעה אישית בשם הטוב, ולא מתמחר אובדן מנדטים או נזק לאומי. מבחינה משפטית, תביעת דיבה עוסקת באדם הבודד ולא בתוצאות הבחירות.

* ​לתומכים אין מעמד משפטי: חוק איסור לשון הרע אינו מאפשר לאזרחים, לתומכים או לציבור שלם להגיש תביעה, גם אם הפרסום פגע קשות במדינה.

​* צדק מאוחר הוא לא צדק פוליטי: פסק דין שמגיע שלוש שנים לאחר הפרסום, כשהבחירות כבר הוכרעו והממשלה כבר התחלפה, הוא חסר משמעות מעשית. מבחינת גוף תקשורת המונע מאג'נדה, הפיצוי הכספי המאוחר הוא פשוט "הוצאה מוכרת" בדרך למטרה.

​המסקנה המתבקשת:

​במציאות שבה המערכת המשפטית לא מסוגלת להתערב, נטל ההגנה על הדמוקרטיה עובר כולו לכתפי הבוחר.

​אין לנו את הפריבילגיה להיות אזרחים פסיביים. כדי לשמור על המדינה ועל עתיד משפחותינו, כל אזרח חייב לפתח ספקנות בריאה, לגלות תחכום, לצרוך מידע באופן ביקורתי ולא ליפול בפח של הנדסת תודעה ופרסומים זדוניים. בית משפט זה טוב וראוי, אבל לא מספיק, התשובה לתקשורת מגויסת היא לא הבית המשפט – אלא ציבור ערני, חכם ומפוכח בקלפי.

נראה לי שאצביע למפלגתאריק מהדרום

שרשר לאהבה ולאחדות העם

אוחאריק מהדרום

גם הוא תומך בנתניהו.

משהאחרונה

אולי יעניין אותך