חייב לדעת - מה דעתכם על צמחונות.
מה דעתכם על אופן הטיפול במסתננים.
מה דעתכם על נישואים חד מיניים.
אני יודע שזה קשה, אבל יעזור מאד אם כל אחד יציין את שיוכו הדתי (דתי, דתל"ש).
תודה רבה
חייב לדעת - מה דעתכם על צמחונות.
מה דעתכם על אופן הטיפול במסתננים.
מה דעתכם על נישואים חד מיניים.
אני יודע שזה קשה, אבל יעזור מאד אם כל אחד יציין את שיוכו הדתי (דתי, דתל"ש).
תודה רבה
את הצמחונים צריך להצמיח, את המסתננים לסנן, ואת החד מיניים למיין
![]()
ועכשיו ברצינות:
צמחונים - אין טעם ואין תועלת. מותר לאכול בשר, התורה התירה וזהו
מסתננים - "לא ישבו בארצך פן יחטיאו אותך לי", כך שסתם כך יש בעיה להשאיר כאן גויים, וכשאין בעיה בינלאומית - למה לא לגרש?
ונישואים חד מיניים - "תועבה היא" "באבן ירגמו אותם דמיהם בם"
מה חשבת שנענה?
תודה, קודם כל.
אני מחפש תשובות אישיות, לא הלכתיות.
ביקשת גם דתיים, לא?
לא תשובות דתיות.
אם זה מה שאתה מרגיש אישית, אחלה.
אשמח לעוד תשובות
צמחונות: בימינו מיותרת.
אופן הטיפול במסתננים:רך מידי
נשואים חד מיניים: צריך להמשיך לאסור בחוק, ולו רק מבחינה חינוכית. (אה, וגם זה מגעיל)
דתי.
צמחונות - חזון.
טיפול במסתננים - אאוט.
נישואים - מגעיל, דוחה, איכסה פיכסה (ביקשת דעה אישית, כן?).
צמחונות- צמחונית בעצמי, נכון שהותר לאכול בשר, אבל למה בעצם צריך את זה בימינו?
לאט לאט גם אנשי דת מבינים את זה כמו הרב פפנהיים שבאירוע של צמחונות אמר שיש לחבוש שטריימל סינטטי.
בסה"כ מדובר ברגשות שהם חיובים של חמלה, וכן, גם כלפי בע"ח זה חיובי ורצוי.
אני מבינה שפעם זה היה אולי יותר נצרך עקב כך שלא היה שפע של מזון כמו היום.
בקיצור, בתור דתייה לדעתי צמחונות היא מגמה נהדרת.
או שזה עוד סוג של שעשוע
מכיוון שזה לא כזה: צמחונות- יכולה להבין אותם, לי אישית זה לא מפריע. (טענות מוסריות כאלו ואחרות מגיעות ממניע רגשי לחלוטין, ולא מוסרי כפי שהצמחונים נוהגים לאמר)
אופן הטיפול במסתננים- אני לא חושבת שניתן לגרש פליטים תמימים שלא פשעו. כאן מדובר במהגרי עבודה, שפושעים יום יום שעה שעה, והופכים/ יהפכו את תל אביב למין מדינת פשע אומללה.
נישואים חד מיניים- פירוק מבנה המשפחה. לאורך כל ההיסטוריה היו עיוותים, הם קיימים גם היום, רק שכיום ישנו רצון להכיל אותם, (את העיוותים) ולהעלות אותם כרלוונטים לכל בן אנוש שפוי בראשו. מעבר לתורה (או אם תרצו, "לדת") שקוראת לכך "תועבה", כל אדם על פני האדמה מבין שזה עיוות, וזה מגעיל, ולא ניתן להכלה.
שומרת מצוות, כמובן. סוג של דתל"שיות...
צמחונות - אישית אני משתדל למעט באכילת בשר, בעיקר מכיוון שהצורה שבה בעלי החיים מגודלים היום היא אכזרית,
ולא נראה לי שהיא כלולה בהיתר שהקב"ה נתן לבני האדם לאכול ולשעבד את בעלי החיים אליהם.
לאחרונה קצת התוודעתי לנתונים והם מזעזעים נורא!!!
אחוז אחד מהתרנגולות לא שורדות את המעבר מהלול למשחטה ומתות בדרך.. וזה ממש קצה הקרחון.
הטיפול במסתננים - ממש לא עושים מספיק כדי להוציא אותם מהארץ.
צריך לעבוד כמה שיותר מהר בצורה שיטתית לברר מי הם הפליטים ומי לא, (ככל הנראה למעלה מ95% אינם פליטים)
וכל מי שלא לשלוח בחזרה אל ארץ מוצאו.
נישואים חד מיניים - א. מושג שלא קיים! לצערנו המושג הזה חודר לתודעה, ויוצר מצג שווא כאילו זוג נשים או זוג גברים יכולים להיות משפחה. אין כזה דבר.
ב. כמובן איסור חמור ואין צורך להרחיב בזה.
ג. אם יש ילדים בסיפור זה גם עוול מוסרי נוראי.
צמחונות- אני אוכל בשר. מי שרוצה לחשוב שהוא ממשפחת הארנבונים שיבוסם לו
מסתננים- אני גם אוכל מסתננים. אבל לא בשבת! יש בזה חשש בורר
נישואים חד מיניים- עד כאן. את זה אני כבר לא מסוגל לאכול..

חרדי מקוריברמה העקרונית אין לי בעיה עם צמחונות. זה דבר חיובי. ברמה האישית- לא בקטע
מסתננים - הם מסכנים אבל התושבים שלנו מסכנים עוד יותר אז מה לעשות
ועל דברים דוחים כגון נושא ג' אני לא מתכננת להתיחס אפילו
צמחונות- אני חושבת שהיום בתקופה שבה אנחנו חיים זה לא מתאים מבחינת הרמה הרוחנית.
אני חושבת שיש הרבה מה לעבוד על עצמנו לפני שמתחילים לעבוד על זה שנהיה צמחונים.
אם אדם עושה את זה כי הוא נגעל מאכילת בשר- שיבושם לו..
הטיפול במסתננים- דיי גרוע. בקושי אנחנו מצליחים לטפל בעצמנו, אז להוסיף עוד אנשים?!
ובגללם יש יותר אלימות ובאמת מפחיד ללכת בדרום ת"א ובמרכזית.. וזאת הארץ שלנו!!
אני חושבת שלטובתנו ולטובתם צריך לשלוח אותם מהארץ.
נישואים חד מיניים- מגעיל, זה נוגד את היעוד של האדם בעולם, ומבלבל את היוצרות.
ואני דתייה!! אם לא הבנת לבד מהתשובה![]()
כנראה
ובנוסף, מה הדעה של כל אחד כאשר הא מוציא את הדת מהמשוואה
ההגדרה "מה נקרא מוסרי" אצל אדם דתי, היא חלק מהדת.
אם תוציא את הדת - תוציא גם את המוסר, ואז אין שום שאלה - תעשה מה שבא לך וזהו.
אמנם גם מעבר לדת יש מוסר אנושי, אבל הדת ממש מנתבת אותו, כך שקשה מאד (וגם לא צריך) להפריד בין השניים
אני יודע מה הדת אומרת.
בשביל לגלות את מה שהדת חושבת על כל הנושאים שהעליתי לא הייתי פותח שרשור.
אני מבקש רק לצאת מהקופסה ולהגיד מה דעתך, האישית, בלי קשר למה שהדת אומרת.
שאתה יוכל לומר "נניח התורה היתה מתירה"
אבל יש בתורה גם מצוות שאנחנו מבינים את טעמיהם, והתורה באה לבטא כאן מוסר פנימי, ואנחנו מפנימים אותו.
אם התורה היתה מתירה זה היה משנה את כל המהות שלנו, כך שזה בערך כמו לשאול איך היית עונה אם היית נולד כושי באפריקה, התשובה האמיתית היא שאני לא יכול לדעת, כי אז הייתי מישהו אחר.
רגשות המוסר האנושי הם רגש עם טווח רחב, ואם אין מה שיכוון אותו - הוא יכול להגיע לכל מיני מחוזות, ואין אפשרות לומר למישהו - אתה טועה!, כמו שאי אפשר להתווכח על טעם וריח, כל אחד ומה שהוא מרגיש שמוסרי.
כשיש לך עוגן של תורה, אתה מכוין את המוסר שלך למה שכתוב בתורה, וכשאין גילוי בתורה אתה מנסה לחפש מה הקב"ה היה אומר על זה, וממילא אתה מנסה לחפש מה הוא הטמיע לך בלב בלי השפעות של גורמים אחרים (קשה מאד מאד...)
אבל בלי התורה ובל התחשבות בהקב"ה בעצם אנחנו בספינה בלי מצפן, ויכולים לומר מה שבא לנו, והכל יהיה לגיטימי. מה שייך להתווכח על רגשות?!
זה שייך בחוקים, אבל הרמב"ם אומר שזה לא שייך במצוות שאנחנו יודעים את הטעם המוסרי שלהם
אני מתערב שמעולם לא הבנת חילוני שהתווכח איתך.
התורה אומרת ואני כמובן הולך לפיה.
אבל אני מדבר בתיאוריה על נושאים שגם אנשים שלא הולכים לפי התורה יכולים להביע את דעתם עליהם.

אם את רוצה שזה יתפוס גם אצלך, זה תלוי רק בך
בקטנהאני חושב שאנחנו באותה דעה.
אשמח לשמוע על הסתירה

איזה ארטיק
יותר טעים שוקו שוקו או שוקו בננה?
שיר ידידת

ברור שעדיף שוקו וניל! ![]()
שצמחוניים יותר רעבים.
מסתננים=פחות ביטחון
ונישואים חד מיניים פחות ילדים.
ולכל אחד יש הבחירה שלו
יש בחירות שאסור לבחור בהן.
מי שעומד על ראש צוק יכול לבחור לקפוץ ולמות או להישאר בחיים..
יש לו בחירה חופשית לטוב ולרע
או שאת מאלו שמלכתחילה לא צריכים לאכול
שפרוסה בבוקר עם כוס תה מחזיקה אותם עד הצהרים
טוב לא יודעת מה נפלתי עליך הבוקר עם הצמחונות
טוב לך שמח לך מתאים לך? זהו
ולכן זה לעולם יהיה ביולוגית רק של אחד ולא של שניהם
לגדל ילד שהוא רק של אחד מבני הזוג
יש בהחלט זוגות שיעדיפו אימוץ על פני זה
אף אחד לא משלה את עצמו שילד מאימוץ זה ילד שלו
"כל המגדל יתום ויתומה בתוך ביתו מעלה עליו הכתוב כאילו ילדו"
אני מסכים שיש בזה מעלה כאילו הוא היה אבא, אבל זה רק כאילו
זה לא אותו דבר, ולא נכון לומר שהוא שייך "לא פחות", זה קרוב, דומה, כמעט, אבל לא "לא פחות"
ואין מה להיעלב מזה, לא מזלזלים ברגשות של הורה מאמץ, רק אומרים שהם לא שווים לרגשות של הורה אמיתי.
הורה מאמץ משתדל מאד להעניק לילד כמו לבן שלו, הוא משתדל להרגיש כאילו זה הבן שלו, ולפעמים גם מצליח שזה יהיה קרוב מאד.
אבל זה לא אותו דבר לגמרי
תנסי לחשוב על מה שאני אומר לפני שאת עונה לי.
הקשר שיש להורה עם ילדים הוא קשר שאת בעצם לא מכירה, ואת לא מבינה את העוצמה שלו,
אני מכיר הורים מאמצים, יש לי גיסה שהיתה מאומצת, ובמשפחה שלה מתייחסים אליה כבת רגילה לכל דבר,
עד כדי כך שלא עניין אותה להכיר את האמא הביולוגית שלה.
ועדין זה לא כמו ילד ממש.
שימי לב כמה מילים כתבת כאן עלי ועל אחרים אישית...
חבל שאת לא יכולה לנהל דיון ענייני בלי כל הזמן לומר כמה את בטוחה שהחולק עלייך הזוי\חסר רגישות\מצומצם\חשוך\מקובע
וכמה הדברים שלו הזויים\צורמים\לא ברמה וכו'
לא נחמד לדון כך. וחבל!
(הערתי פעם ליונתן הערה מעין זו, מעניין...)
אי אפשר באמת לדעת.
זה גם תלוי תרבות
בספר "יתומה לשתי אמהות" מתואר ספור אמיתי על ילדה יהודיה שאומצה בהונגריה, ומשפחת האבא לא הכירו בה והתייחסו אליה בעויינות.
מה שאני מכיר זה אימוץ שמבחינה רגשית הוא ממש כאילו הוא הילד שלך, אבל אני לא מאמין שזה עד כדי כך, במיוחד אצל אמא.

התכוונתי שיש אימוצים שלא עוברים חלק, זה הכל
איפה שמעת אחרת מדברי?
סתם הערתי שאין כמו הילדים שלך, ואימוץ זה רק כאילו.
ברור שאני בעד אימוץ במקרים מסוימים.
בכלל לא דיברתי על זה!
תקשיבו, אתם לא תשנו את המציאות, אף הורה מאמץ לא משלה את עצמו שילדו הוא שלו ביולוגית, אולי הוא שלו מכל הבחינות האחרות, והן בעצם מה שיוצרות אותם הורה ובן, אבל ביולוגית לא. מה כה נורא? על מה המהומה והזעקה?
חשבתי שלש' הרבים תגרום להבנה, מסתבר שלא
ומתייחס אילו בהתאם.
אחד שבשבילו ילד זה לסמן עוד וי על דבר שהוא עשה בחיים למלא את סיפוקו בלי לחשוב על טובתו של הילד - הוא איש אכזר ורע
מרב.צמחונים? שיהיה להם בתאבון. לי טעים הבשר..
המסתננים- צריך לעשות עם זה משו יותר רציני. עושים צחוק מהם ולא רציניים לגביהם והאונסים והגניבות והפחד רק גוברים.
נישואים חד מיניים?
מבחינה דתית- זוועת עולמים.בשיא הרצינות. ההפך הגמור ממה שהתורה מכתיבה.
מבחינה 'חברתית- שיערב להם. נראלי הורסים קצת את הנורמטיביות של העולם ואת ההיגיון שבו אבל שיהנו.. מה אכפת לי?
(ואני לא נגד אנשים עם נטיות הפוכות. אני לא אוהבת את ההחצנה של זה ואת הקבלה של "אני כזה" וזהו. זה נגד חוקי הטבע וצריך ואפשר לטפל בזה אם רוצים חיים בריאים ונכונים וטבעיים..)
צמחונות - יחס מורכב. למדתי חזון הצמחונות והשלום ודווקא ממנו עולה בבירור שהיום זה בסדר גמור לאכול בשר כי העולם עדיין לא הגיע למדרגה של לא לאכול בשר - ומצד שני כן ברור שהאידיאל הוא לחזור למצב המקורי של גן עדן שם לא הייתה פסולת ולא אכלו יצורים חיים ואפילו לא פירות האדמה - רק פירות העץ אכלו. העולם נפל מחטא אדם הראשון והמשיך להידרדר גם אחרי המבול ( מי שזה מפתיע אותו - עד המבול היה א-ס-ו-ר לאכול בעלי חיים! אחרי חטא אדם הראשון ה' התיר לאדם לאכול גם מפירות האדמה, אבל בעלי חיים עדיין לא. אחרי מבול, שה' ראה כי הארץ הגיע למצב של השחתה, התיר לאדם לאכול גם בעלי חיים).
אני - ואני די בטוח שגם העולם - עדיין לא במצב של להגיע להינזרות מוחלטת מבשר מטעמים אידיאולוגיים - ולפי חזון הצמחונות והשלום זה יכול להעיד אפילו על השחתה מוסרית אצל האדם.
לכן אני אוכל בשר - משתדל כמובן כמו כל מאכל אחר לאכול בצורה נורמאלית ולא תאוותנית נטו - אבל זה נוגע גם לשוקולד ואפילו לפירות וירקות שצריך לאכול בנורמאליות.
מצד שני אין לי שום בעייה עם צמחונים כל עוד הם לא פוגעים בי ומכריחים אותי לא לאכול בשר או לא ללבוש פרווה של חיה
(גילוי נאות - אימי בעצמה היא צמחונית ולמרות זאת מכינה לנו בני הבית בשר. היא עצמה צמחונית מטעמי טעם ואהבה בלבד, לא בגלל אידיאולוגיה - והראיה, שהיא מבשלת בשר בלי בעייה בעוד צמחונים אידיאולוגיים לא מסוגלים להתקרב...).
חוץ מזה שצמחוני אידיאולוגית צריך להינזר גם מחלב וביצים - וזה מאוד בעייתי מבחינה תזונתית להימנע מבשר, חלב וביצים. בן אדם כזה יהיה צריך להיות קבוע על כדורים של ויטמינים וברזל למשך כל ימי חייו. פירות וירקות ל-א מספקים הכל.
עד כאן החפירה על הצמחונות (ניסיתי להעביר שיעור שלם בכמה פיסקאות, תעריכו
)
אופן הטיפול במסתננים - כל עוד הם כאן, גם הם בני אדם וצריך לדאוג שלא יגיעו לפשיעה ברחוב, לדאוג למקומות למגורים בשבילם בין אם במתקני שהייה ובין אם בפיזור יחסי בארץ כדי למנוע ריכוז גבוה מידי כמו בדרום תל אביב שמביא להרבה סכנות. צריך לתת להם שירותים בסיסיים של רפואה וכו'. במקביל צריך להגביר את קצב בדיקת בקשות המקלט והפליטות שלהם, וכל אחד שלא מאושרת בקשתו פשוט להטיס אותו מכאן לארץ אחרת - בין אם ארצו המקורית ובין אם ארץ שמוכנה לקלוט אותו. ואולי כדי לתמרץ אותם לעשות את זה כן להבטיח מענק כספי חד פעמי.
בגדול חדירת המסתננים הפסיקה - כעת צריך רק לדאוג לבעייה של אלו שכאן. אני מאמין שרובם לא באמת פליטים וניתן בשקט ובחוכמה לאט לאט לפזר אותם מכאן...
אלו שכן באמת פליטים ואין להם לאן לחזור - לתת להם מעמד כמו עובדים זרים, שיעבדו כאן על חשבון עובדים זרים אחרים שישלחו בחזרה לארצם - ואז הפליטים יעבדו בחקלאות וכו', וכל כמה שנים יקבלו אשרת שהייה מחודשת לאחר שתיבחן שנית מעמד פליטותם והאם ניתן להחזירם לארצם.
נישואין חד מיניים - באופן האישי - עצב רב על אלו שה' העמיד בפניהם ניסיון כל כך כל כך קשה - אבל הבנה שגם אם זה ניסיון, הם צריכים לעמוד בו (בעיקר אם הם דתיים) - וגם אם הם עצמם לא עומדים בו, למדינה כמדינה יהודית אסור לתת הכרה לגיטימית בנישואין כאלו. גם לא של פסולי חיתון ככהן וגרושה, אגב...
(לגבי מעמד כספי לתת או לא לתת להם - זה כבר מחוץ לתחום השגתי, מצטער.. משאיר את זה לחכמים ממני).
יש מלבי"ם מדהים על פרשת נוח שמדבר על ההתר לאכול בשר אחרי המבול
מומלץ
צמחונות-אין עניין להיות (אא"כ מישהו לא אוהב בשר- ואז- מה אכפת לי- "על טעם ועל ריח")
מסתננים- להוציא מהארץ וכמה שיותר מהר.
נישואים חד מיניים- ניסיון נואל להפוך את המדינה למדינת כל אזרחיה "נאורה" לפי ערכי העולם המערבי- בקיצור- אחד מתחלואי החברה. (אני מדברת על החקיקה בעניין) האנשים עצמם- צריכים טיפול פסיכולוגי\פסיכיאטרי (למרות שהוציאו את ההומוסקסואליות מה-DSM ועכשיו זה לא נחשב מחלת נפש- זה לא אומר שזה לא מחלת נפש, פשוט ערכי החברה המערבית השתנו.)
צמחונות - אין לי מספיק אומץ להיות כזה למרות שאני רואה בזה אידיאל. - צריך אומץ
מסתננים - למדינה אין מספיק אומץ למרות שזה לא אידיאל. - צריך אידאלים.
נישואים חד מיניים - למדינה יש אומץ למרות שזה לא אידיאל.
קשה לי לתמוך בצעד שכזה אבל אני לא בטוח שאשקיע מזמני ללכת להפגנה נגד.
השאלה הכי קשה היא מה היא שיוכי הדתי.. יהודי מאמין שמשתדל לקיים תורה ומצוות יהיה טוב.
בקטנהצמחונות- היום אנחנו לא ברמה הזו. לכן זו בעיה להיות צמחוני מבחינה אידיאולוגית (ענייני טעם זה משהו אחר).
זה עלול להוביל למוסר מעוות, שבו אדם מרחם על בע"ח ולא על בנ"א.
צריך לדעת לבנות נכון את המידות שלנו- קודם לרחם (ולפעול בעקבות זה) על האנשים הקשורים אליך- עמ"י, אחר כך אפשר להמשיך לכל העולם ורק אח"כ אפשר לרחם על חיות.
כמובן שאני לא מדברת על צער בע"ח, שצריך למנוע. אבל זה עניין אחר.
אפשר לראות במציאות מקרים של צמחונים שזלזלו בבנ"א, כמו בגרוש- שאגודת צער בע"ח ריחמה על החיות בגוש קטיף, ודאגה להם יותר מאשר למגורשים, או לא זמן שאחת מהשרות בכנסת (נדמה לי שליבני) אמרה בגאווה שהיא צמחונית מאידיאולוגיה כדי לא להתעלל בבע"ח, ובאותו עמוד היתה גם כתבה על יחס משפיל למתנחלים (יחס שלה, כמובן).
(ולהבדיל היה אפשר לראות את זה גם עם הנאצים, שריחמו על בע"ח ורצחו בשמחה מליוני אנשים).
בקיצור, אדם צריך לשאוף לתקן את מידותיו לפי סדר מסויים, כדי שלא לעוות אותם בצורה חמורה יותר. (ותן טל מרחיב על זה, אז אני אסיים כאן..)
כמובן שגם כשאוכלים בשר צריך שזה לא יבוא מתאווה, אלא כדי לתקן את הגוף (וכנ"ל כל אוכל אחר). ואם רוצים לתקן את החיה- אפשר לברך בכוונה. לפעמים זה מועיל לה יותר מאשר לא להאכל.
הטיפול במסתננים- מזעזע מה שהולך כאן. זו דוגמא למוסר מעוות. נותנים להם להיות בארץ מרחמים מקולקלים, ולכן הם מזיקים לעם ישראל, שזה אמור להיות האינטרס הראשוני.
הפתרון הוא באמת לבדוק מי פליט, מי שלא פליט להחזיר בחזרה לסודן.
מי שפליט, ומסוכן לו לחזור לסודן, יש כמה אפשרויות- או להעביר לארץ אחרת ואם אין אפשרות- לתת להם לשהות במרכז למסתננים, תחת שמירה, ואפשר להעסיק אותם במקום עובדים זרים בחקלאות (בתשלום כמובן) כמו שתן טל הציע. אבל הכל צריך להיות בשמירה הדוקה, כך שמי שמזיק למישהו מעמ"י ולו בדבר קטן או לא מקשיב לחוקים- יגורש לארצו.
כשכמובן, ברגע שהאיום עליהם יעבור הם יחזרו לארצם בלי אופציה להישאר.
(וכל אלא שמשווים לשואה- אני בטוחה שם היו מציעים ליהודים את הפתרון הזה הם היו מעדיפים מאשר את השואה. רק שכמעט אף ארץ לא הסכימה לתת את האופציה הזו)
ובקשר לנישואים חד מיניים- עצם השילוב של המילים אבסורדי. נישואין זה דבר שמקשר בין גבר לאישה בצורה הקדושה ביותר, איך אפשר להשוות את זה לדבר הכי טמא ומתועב בעולם?
זה נורא שמדינה יהודית נותנת לגיטימציה לפשע כזה לאנושות. זה הרי הרס לאנושות (הרי כל מה שאחד מישראל עושה משפיע על כלל ישראל. מי יודע אם ה לא גורם בעקיפין לכל האסונות שקוראים לנו בזמן האחרון?)
אם זוג מצהיר על עצמו ככזה, צריך לאשפז אותו במוסד סגור. זה שהמוסר התעוות בכל העולם ומה שהיה ברור פעם שהוא גרוע הופך לנחשב טוב, לא אומר שזה עדין באמת טוב ומוסרי.
תרבות המערב רק מדרדרת מבחינה מוסרית ואין שום טעם לחכות אותה.
על נישואים חד מיניים אבל לא הרבה תשובות.
אשמח לעוד
בדבר הכי מוסרי שיש
אם מפריע לי ההתאכזרות לבעלי חיים תקנה כשרות מהודרת שיש השגחה קפדנית שהבעלי חיים לא יחטפו מכות וכדו' בצורה שתטריף אותם .
בשר שיהודי אוכל אותו ועובד את ה' על ידו רק מתעלה, לא לאכול אותו זה האכזריות
שיש לי ולשורש משהו משותף.
באופן כללי אתה צודק שבתעשייה בלי הקפדה על כשרות מהודרת יש הרבה יותר אכזריות.
אבל גם בכשרות מהודרת האכזריות היא נוראית.
(ההובלה לשחיטה ע"י שוקרים חשמליים, לדוגמא, קיימת בכל מקום כמעט.
אני ראיתי הסרטה שהצליח לעשות משגיח כשרות - במקום עם השגחה מאוד טובה)
לקנות בשר ובכך לעודד את התעשייה להמשיך בצורת התעשייה האכזרית שלה - ייתכן שיש בזה מן האכזריות.
בעיקר עצימת עיניים מהמציאות.
הלוואי והעולם הדתי, שבעיני אמור להוביל בכל ענייני המוסר, יחליט שצער בעלי חיים זה נושא שהוא רוצה שההשגחה הכשרותית תהיה תקפה גם לגביו.
שלפחות ידֻוָוח בצורה גלויה ושקופה, מסלול העינויים שעבר הפולקע או הסטייק או הדג שלך לפני שהוא הגיע אל הצלחת.
(אזהרה לבעלי לב חלש- יתכן שכדאי שלא תקראו, אבל אולי אם תקראו ותעשו עם זה משהו,זה יעזור קצת)
החל בפיתוח הגנטי שהעוף עבר (תרנגולות שמגודלות לשחיטה על פי רוב הם תרנגולות שפותחו בצורה כזאת שרק החלקים ה'שווים' מתנפחים - מה שאומר שהם כמעט לא מסוגלות לזוז כי החלק התחתון של הדגל נשאר פצפון ורק הבשר מהשוק ומעלה מתנפח ובעיקר החזה. אם ראית פעם תרנגולת כזאת לפני שחיטה - זה מזעזע), כמה צפיפות יש בלול, כמה זריקות של הורמונים העוף מקבל כדי להתנפח (העופות שמגיעים אלינו, נשחטו בערך תוך 35-40 יום מאז שנולדו!!!), כמה שעות מנוחה יש לו (בלולי הטלה יש בערך שש שעות 'יום' ושש שעות לילה' לסירוגין כדי להגביר את תפוקת הביצים), וכלה במה עושים בתרנגולות או באפרוחים שהוחלט שלא לשווקם או שסיימו את תפקידם [לדוגמא - סוגרים את כולם ביחד בשקים עד שהם מתים מחנק - (ב"ה נאסר כבר לפי החוק), הכנסתם למגרסה - מצוי מאד, להעביר עליהם טרקטור - גם מצוי. הפתרון הכי מוסרי שידוע לי כיום, לתת את כל העופות לשוחטים שבאים להתאמן].
אלה רק דוגמאות מני רבות.
בדקת נתונים?
אתה צודק שצריך לדאוג מאוד גם לבני האדם.
אבל מה מפריע לך כמו שאמרת שזה לא שסותר, לדאוג לבעלי חיים?
לא אני רצחתי אותם.
את מה שאני יכול לעשות כדי להיות מוסרי אשתדל לעשות.
מה אתה לא מאמין? שזו המציאות?
לך תבדוק!!
למיחש מיבעי, לא?
ומאיפה אתה לוקח שלאנשים איכפת יותר מבעלי חיים מבני אדם?
אני מסכים שיש כאלה. אבל למה להכליל?
ככל שאני מכיר את עצמי חשוב לי מבני אדם, וגם מבעלי חיים.
אני יכול לומר על עצמי שכדי למנוע סיכון חיי אדם, הסתכנתי בעבר במעשים שיכלו להכניס אותי לכלא.
או במילים אחרות -
יש כאן הסכמה כללית לא לענות לבן אדם חולה
שרואה גרמנים בכל מקום.
זו גם בקשת מנהלי הפורום.
אבל שכלית, זה לא אכזרי, האם זה כואב להם יותר מאשר שחיטה?
שאר הדברים שכתבת אכן מהווים אכזריות נוראית.
בלי נדר מקבל על עצמי להשתדל למעט באכילת בשר עוף.
האם גם בבקר יש התעללות?
תלוי באיזו צורה המגרסה עובדת.
תנסה לדמיין משהו שנכנס למגרסה מהכיוון של הרגליים.
זה אמנם מהיר מאוד, אבל שחיטה הרבה יותר מהירה.
לגבי בקר אין לי הרבה נתונים שאני יודע אבל אם אני זוכר נכון יש פחות התעללות.
אבל עדין יש.
מה שאני יודע:
לאחרונה יצאו כמה סרטים על נסיון הולכה למשחטה של עגלים שעוד לא למדו ללכת עם שוקרים.
אמנם זה לא חוקי, אבל קיים, ייתכן שבעקבות הפרסום הרבה פחות.
רמת הצפיפות גבוהה מאוד.
אני יכול לברר לך פרטים עם יהודי שאני מכיר שבדק את העניין לעומק.
הוא מתנזר מכל דבר כמעט שבא מבעלי חיים.
הוא אפילו בודק כשהוא קונה עוגה אם יש בה ביצים או לא..
ציטוט מויקי:
עם התפתחות המודעות לזכויות בעלי-חיים גדלה גם הביקורת על השימוש שנעשה בפרות ואופן גידולן. ביקורת זו מופנית בעיקר מצד ארגונים לזכויות בעלי חיים הטוענים כי צורת הגידול איננה מוסרית וגורמת לסבל רב לפרות, אשר לדבריהם זכאיות לאותו היחס המוסרי לו זוכה האדם. המחאה מתמקדת בתנאי הגידול של הפרות בתעשיית החלב והבשר, כגון מרחב מחייתן, אופן האכלתן והשמירה על בריאותן. כמו כן נשמעה ביקורת בדבר תהליכי הסירוס, חיתוך הקרניים וסימון החיות על ידי תגי מתכת, במיוחד בגלל שאלו לא מתבצעים לאחר מתן משככי כאבים לחיות.[3]
אלא שבשנים האחרונות נעשתה בישראל חקיקה ברורה בנושא, שאף נאכפת בקפדנות בידי מפקחים של השירותים הווטרינריים (הממונים על צער בעלי חיים). במסגרת החקיקה החדשה, מיושמות הנחיות חד משמעיות הנוגעות לטיפול בפרות. כך, למשל, כל פעולה כירורגית הכוללת פגיעה ברקמה של גוף הפרה מחייבת שימוש בחומר מאלחש או מרדים ומוכרחה להתבצע בפיקוח מלא מצד הרופא המטפל של החיה. כמו כן, ברפתות כבר לא חותכים כיום קרניים לפרות, וסימון החיות מתבצע רק תוך שימוש בקרח יבש.
לגבי הקישור הבא ייתכן שהאמינות שלו לא ממש חזקה, כי זה כתב תביעה ויתכן שנפחו קצת דברים.
http://tnuvacruelty.co.il/high-court/
כשהם הופכים את זה לעוד סוג של נישואים ועוד מבנה משפחה, אז יש לנו הזכות להגן על עצמינו, ואולי זה מה שנדמה לך כהתערבות.
מי מתערב?
על מה אתה מדבר?
שאלתי מה דעתך. לא יותר מזה
לזה שהוא לא רואה לנכון להתערב בחייהם הפרטיים (וזה כמובן מונע שיפוט שלהם, אם הוא חיובי/שלילי, אלא אם כן הוא נכלל בהם)
זו עניות דעתי (הבנתי)
עדיין, היה מתחשק לי לייצר עוד הכנסות חודשיות כדי להרגיש את הרווח שבהשקעות שלי.
ועבודה זה בשביל המסגרת, אני בן אדם שטוב לו ללכת בבוקר ללימודים / עבודה ולחזור הביתה - נותן לי סיפוק!
(האמת, עכשיו כשאני חושבת על זה אני אוהבת יותר ללמוד מאשר לעבוד, אז אולי הייתי נרשמת ללימודים, וצוברת מלא תעודות).
* אין להזדהות ברשתות החברתיות כעובד *** אלא באישור וגם אז יש לשמור על שיח מכבד.
* ובשום מקרה אין לכתוב דברים בשם החברה, זה תפקידו של הדובר
נראה לי אני מתפטר
לא הכל חומרי בעולם הזה
סעיף ב מאוד הגיוני. זה טריוויאלי, אלא אם כן יחליטו שכל אמירה אישית היא בהגדרה של מייצגת.
סעיף א יהיה סופר מובן אם מדובר במקום בטחוני/ממשלתי וכיוצא בזה, או אם מדובר בסטראטאפ וכדומה שכל קימטוט יחרב להם את התדמית ויפגע כלכלית בגלל האטמוספירה הפוליטית שהכל שזור בה היום במקומות האלה. אחרת לא ברור בכלל למה אסור להגיד שאתה עובד במקום פלוני.
מה עדיף?
ידע?
טיולים?
חיבור להתיישבות?
חקלאות?
אני בדיוק מתלבט בעניין
ומסעות
זה אכן אחד הדברים החשובים ביותר שמקבלים מהשנים היפות בתנועת הנוער. טיולים, מסעות, מחנות קיץ
מכל דבר פה (אולי חוץ מחקלאות)
יש לי קצת ואני לאט לאט מקבל עוד.
אני לא חושב שזה סותר,
ודווקא לפעמים זה דברים מקבילים ומשליכים אחד לשני.
סיורים, טיולים.... הכי נכון וטוב בעיניי.
אם אתה מתחבר דרך ללכת בה ולהכיר בה עוד ועוד מקומות ועוד ארבע אמות אז טיולים
אם ההיסטוריה מחברת אותך למשמעות של הנצח- תוסיף ידע
אם אתה ממש רוצה להיות בחזית של כיבוש הארץ אז לך להתיישבות הצעירה או הותיקה
ואם אתה רוצה חיבור פיזי לאדמה עצמה- אז חקלאות
אישית אני חושבת שזה משלים אחד את השני ועוברים בכל התחנות כדי לקבל תמונה מלאה ולפתח קשר עם משמעות. אחר כך אפשר להתמקם בזווית אחת ולגוון מדי פעם.
(זה נשמע כמו חיבור זוגי אבל באמת יש בחיבור לארץ מימד כזה. ראה ערך השיר 'הנני כאן' שכתב חיים חפר ושר יהורם גאון ואחר כך הראל סקעת, והשיר הוותיק 'עוד לא אהבתי די' שקיבל לאחרונה עיבוד מחודש והוסב בקלות לשיר אהבה לאישה)
ואני רק מרגיש רצון להתקרב עוד ועוד ועוד
על מה אתה מתלבט?
אתה אוהב לשאול שאלות, אה?
יותר מלשתף בעצמך😏
לדעתי הכי כדאי להתחיל בלצאת לסיורים עם מדריכים שמלמדים את ההסטוריה של המקומות מאז התנ"ך ועד ימינו.
גם להבין פשט תנ"ך. בדיוק קראתי את החוברת של נתנאל אלינסון על מגילת רות, ואתה רואה שאי אפשר להבין באמת את מה שקרה שם בלי הבנה בסיסית במציאות החקלאית ובתנאי האקלים של האזור לדוג'.
יש כזה דבר?
כתבתי דברים לא יפים בכלל על חג הסיגד,
בדיעבד הבנתי שזה נבע נטו מבורות.
הפוסט נמחק לבקשתי, ומאז למדתי לקח...
בתור מי ששנים גדל על זה שהתורה נמצאת רק אצל החרדים..
למרבה ההפתעה משהו בליבי מושך אותי דווקא לרוח הלימוד של הדת"ל.
אני לא מכיר הרבה, אבל נשמע לי שיש שם משהו יותר בריא.
תוכלו להחכים אותי בנושא?
אשמח לשמוע גם את מי שחושב שזה לא נכון.
לומדת במוסדות חרדיים ותמיד נמשכתי לדתל, משהו היה נשמע לי מאוזן יותר, אהבת עם ישראל, ארץ ישראל, השילוב שלהם בתורה, השמחה שראיתי שם......
מבינה מאוד מאיפה זה מגיע.....
אין פה דרך נכונה או לא נכונה, לכל נשמה יש את מה שמושך אותה, אצלי אישית כרגע הבנתי כמה דברים על הדתל ועל מגזרים בכללי אבל לא משנה מה דעתי, רק תדע שכנראה זה קורה לעוד ופשוט תבדוק עם עצמך מה בדיוק הנקודה שמושכת אותך לשם, נניח אם זה הדגש אהבת העם והארץ(כמו שהיה אצלי) פשוט תעתיק אתזה לחיים שלך...
לאידעת מזה אומר חרדי ומה נער גבעות אבל הדרך חיים שלי היא לקחת את הטוב מכל המגזרים, יכול להיות שיתאים גם לך... אם לא-יכול גם להיות שהדרך של הנשמה שלך היא באמת יותר בדרך הדתל ופחות בחרדי....
אגב, יכול להיות שדווקא בגלל שכל השנים אמרו לך שהתורה האמיתית היא אצל החרדים ולא אצל המזרוחניקים-אתה עכשיו אולי קצת בהלם שזה לא נכון ורוצה לברר את זה...
בקיצור, תנסה, הרב קוק נשמע לך דתל? תנסה ללמוד אותו, רבנים אחרים? תחפש ספרים או מאמרים ופשוט תקרא, תראה אם זה מה שהנשמה שלך חיפשה......
ובין אם כן ובין אם לא-תמיד אפשר לשלב, זה קשה מאוד ועבודת חיים אבל אתה יכול להיות עם כובע וחליפה ולאהוב את כל עם ישראל, למרות שלפעמים זה לא נראה ככה😅🫣😅
באמת בהצלחה🙏🙏
(אני צעירה ולא מעל עשרים אבל פשוט תפס אותי מאוד... לא לסקול אותי😜🫣)
הוא אולי הלך שחור לבן, וגם לא היה פתוח.
בסוף גם היום, קח את החבר'ה מחרשה - הם לא חרדים, הם שמורים כמו חרדים אבל הראש אחר
זה מגזר עם התנהלות. ושם הרב קוק לא שייך.
ומבחינת תפיסת עולם ותפיסת התורה, הרב קוק אמנם זכה לכבוד מהחזו"א שבא לפגוש אותו (החזוא את הרב קוק, ושמא היה זה הרב שך?) אבל בדעותיהם היו שונים.
נאמר כך, הרב קוק הסמיך את הרב צבי יהודה להיות אחראי על הוצאת כתביו - שכידוע הם ליקוטים מכלל פנקרי הראי"ה והכתבים שהשאיר אחריו. דהיינו הרצי"ה נחשב לממשיך בפשטות של הרב קוק.
האם הרצי"ה נחשב חרדי, ואפילו קיצוני? אני סבור שהתשובה ברורה.
אבל המחשבה של הרב קוק מאוד פתוחה ורחבה
באופן שהוא כמעט ההיפך הגמור מהקו המרכזי של הדרך החרדית של ימינו.
התשובה שלך מאוזנת ובוגרת.
תיקון קל: המגזר החרדי אוהב את העם לא פחות מהדתי לאומי. הוא פשוט מסתגר יותר מהטעמים שלו.
זו ממש טעות לחשוב אחרת.
אבל (נקדימון), הבה לא נגרר שוב למחלוקת דאז. בבקשה. טוב?
תודה, מחמיא לי מאוד❤️😅
אני לא מדברת על אנשים אלא על המגזרים, מההיכרות שלי עם שני המגזרים-שניהם לא אוהבים במיוחד אחד את השני וזה הגיוני, הרבה פעמים כשאנחנו בטוחים בצדקת הדרך שלנו עלולים קצת לדחות את הדרך של האחר(למרות ששבעים פנים לתורה וכל הדרכים כן צודקות לאנשים שהולכים בהן...) וגם כשמחנכים ילדים צריך לחנך אותם שהדרך שלנו נכונה, אמנם לא שהדרך של השני שגויה, לכן אני גם מדברת רק על המגזר ולא על האנשים אבל בכללי-במוזגות הלימוד של שני המגזרים די מחנכים לכך שהדרך של האחר שגויה...
האנשים עצמם אוהבים אחד את השני, לפחות רובם, מי שמתייחס לואהבת לרעך כמוך יותר משהו מתייחס לצורה בה חינכו אותו....
כותבים @ ואז בצמוד אליו ובלי רווחים מתחילים לכתוב את שם המשתמש שאת רוצה לתייג. תיפתח כמו תיבה שממנה תבחרי את האחד הרצוי. @נחלת
אמנם אני מניח שהפעם דווקא התכוונת לא באמת לתייג אותי 
לי יש מנהג, שאולי אנשים לא שמים לב, להפריד בין הקבוצות השונות בציבור החרדי כי לא כולם זהים. אני כן חושב ככלל שהציבור החרדי אוהב פחות, אבל לא דווקא במזיד, אלא פשוט כי כשנושא האהבה לא נמצא על ראש שמחתך אז זה בפועל לא באמת מתגלה. למשל, אפשר להשוות למשל מגזר כלשהו לחב"ד? נושא אהבת ישראל שם הוא כל כך חזק שזה לא מהשפה לחוץ אלא ממש ניכר בכל המעשים.
בנוסף, לאחרונה, ההתבטאויות של מי שאמורים להיות מנהיגי הציבור ומתווי הדרך לקהל מאוד מקשים על ההבנה שאת רוצה...
מבחינתי את שלי אמרתי בהקשר הזה. לא חייבים להמשיך לדון בנקודה, ואני בהחלט מקווה שלא נתדרדר חלילה כמו בפעם ההיא. ברור לי שאת לא מסכימה עם מה שכתבתי, אז את לא חייבת להגיב אם את מוצאת לנכון.
ומה הכוונה ב"רוח הלימוד"? איך לומדים גמרא והלכה? או שאתה מתכוון לתפיסה של התורה עצמה ולאופן שהיא מתממשת בחיים.
תלך ללמוד במקום של דת"ל שמושך אותך
לא חייב שזה יהיה ה-ישיבה שלך, אפשר ערב בשבוע.
תלמד תורה במקומות שנוגעים בך ומתחברים לך. לפעמים זה אפילו לא עניין של הגדרה מגזרית אלא מי הרב הספציפי ומה רוח המקום מבחינת אווירה
מכירה איש צדיק שלמד במגוון ישיבות על ספקטרום מגזרי מאוד מאוד רחב (אני עצמי הייתי בהלם, למרות שמכירה אותו). ברובן כאיש נשוי. מבחינת מגזר שלו הוא בערך כמו הבית בו גדל, זה לא היה מתוך בלבול, אלא מתוך ללמוד תורה. גם מרבנים שהם לא רבנים שקשורים למגזר שלו.
בקיצור- לא הכל חייב להיות בתוך תבנית מוגדרת. אתה בין לבין? תלמד גם מפה וגם מפה.
לאט לאט אני מניחה שתמצא דרך שלך.
נורא קל היום לאתר, תסתכל על הדברים השונים ותראה מה משכנע אותך ולמה אתה מתחבר (אפשר לשלב כמובן)
בהצלחה רבה
יש את אתר ישיבה עם שיעורים רבים של רבנים שונים (נדמה לי בעיקר של רבני מרכז ושלוחותיה) :
יש את הבית מדרש הוירטואלי של ישיבת הר עציון:
בית המדרש הוירטואלי - VBM ע"ש ישראל קושיצקי
יש את האתר YBM של ישיבת מעלה אדומים:
ישיבת מעלה אדומים | YBM - מאגר השיעורים
יש את האתר של גל עיני של הרב גינזבורג (כיוון חסידי) :
גַּל עֵינַי - השער לפנימיות התורה
יש את האתר של הרב מלמד וישיבת הר ברכה:
יש אתר של הרב אבינר:
הרב הגאון שלמה אבינר – שיעורי הרב שלמה אבינר
האתר של ישיבת שיח (הרב שג"ר) :
אולי לדגש על לימודי אמונה ומחשבה? אולי לדרך החינוך? אולי בכלל בהקשר ישיר לעניין העם והארץ?
ברוב הישיבות הדת"ל תמצא שלומדים הכל.
הרב קוק אבל גם ברסלב וחב"ד
פסיקה של ילקוט יוסף/ שמירת שבת כהלכתה
יחלקו כבוד לרבנים חרדים
לעומת זאת, ברוב הישיבות החרדיות זה לא קיים.
לא תמצא ישיבה שלומדת הרב קוק
אפילו את ההלכות הרב מרדכי אליהו רוב החרדים הספרדים לא לומדים
וכבוד לרבנים הדת"ל. אין מה להרחיב.
תסיק כאן למה ומה זה אומר
מה האסוציאציה הראשונית שעולה בכם כשאתם רואים חרדי?
אותם הקילקולים שראה רבי ישראל סלנט כשהקים את תנועת המוסר.
בעניין הזה המציאות מוכיחה, לצערינו, שנפש החיים טעה כשכתב שלימוד גמרא מתקן את מידותיו של האדם. תנועת המוסר צדקה.
למעשה כבר קדם הרמח"ל ותיאר במדויק בהקדמה למסילת ישרים את המצב שבו החכמים לא לומדים מוסר והבעלבתים גם לא לומדים מוסר. ללמוד על מנת לעשות.
בתחנת אוטובוס?
בתור לרופא?
באמת?
ב. התחושות האלה עולות יותר מול צעירים וגילאי האמצע.
ג. ניתוק, בשונה מיהירות וגסות רוח, אינו מידה רעה אלא מידה עצובה. יכול להיות אדם טוב ועדין שיהיה מנותק לגמרי.
ד. האם אני מרגיש בוז וריחוק כלפיי גם בתחנת אוטובוס ובהמתנה לרופא? כן, למרבה הצער..
על כל אדם/מגזר איזשהו.
מה עולה כשרואים חילוני?
מה עולה כשרואים עץ?
האם אתם מסתכלים על הדרך שלי בעין טובה או רעה?
אז זהו- כשאני רואה חרדי שמח עם מלא חיים- אני שמח ומעריך. בדרך כלל אלה חסידים.
כשאני רואה חרדי שכלוא בתוך המגזריות שלו, או בתוך דרך שהוא לא רוצה להיות חלק ממנה, שרואים על הפרצוף שלו מלא אתכפיא- אני מרחם עליו..
ותמיד תוהה אם טוב לו באמת בדרך הזו
+ באופן כללי הגישה שלי שעדיף שכל אחד יתקן את המגזר שאליו הוא 'שייך' ולא מגזרים אחרים
אז היחס הכללי שלי הוא בעיקר 'זה עושה את החיים קלים לגור באזור שלידו יש חרדים - שטיבלך/קניית ארבעת המינים/בתי מדרש שפתוחים במשך היום וכו' '
כמו שלא עולה לי כלום עבור דת"ל או חילני
תות?
אבל נחכה לשם הרשמי כדי לוודא 
60 לשעה
80 לשעה
לא כולל הפסקות אוכל