האם חלב הוא המקור הטוב ביותר לסידן?tzvib
חינכו אותנו בתור ילדים שהמקור הטוב ביותר לסידן הוא מוצרי חלב. לפני כמה זמן גיליתי מקור הרבה יותר טוב: תחינה מלאה (אורגני). לכל 100 מ"ל תחינה מקבלים 800 מ"ג סידן, לעומת חלב שלכל 100 מ"ל מקבלים כ100 מ"ג סידן. אפשר למרוח את התחינה על לחם וגם להתשמש בו כרוטב על סלטים וגם להשתמש בו להכנת עוגיות.

מזה 'הכי טוב'?סבא גפטו
הכי טוב - הכי בריא -  לגוון.
בכל אוכל.
ארוחות ערוכות ומסודרות - בזמנן.

חלב עיזים יש בו הרבה סידן שקל לו להיקלט לגוף.
כמו"כ שקדים [לא קלויים, לא מלוחים, לא מתוקים ולא נעליים.]
ואפשר לפרט עוד מלא דברים.

כך שאני לא מוצא את הטחינה כחשובה יותר / טובה יותר מכל מוצר אחר.
בין טחינה לחלב? אני כרגע בתהליכים להסדרת החשיבה בראש בנושא חלב. אך נכון לשעה הזאת אני נגד לצרוך המון מוצרי חלב. וחשוב לציין שבמקורות ובחז"ל כן מצאנו שאנשים היו ניזונים מזה באופן קבוע. כך שלא מדוייק לומר ש"חלב נועד לתקופה שאנחנו יונקים ומציגים את הקופים כדוגמא הקרובה לבנ"א.

לא שאני מתמצא באפיית עוגיות.. אבל ממש מוזר לי: טחינה כמרכיב להכנת עוגיות?

מצ"ב קישור למאמר קליט וקצר בנושא סידן.

המשך קצר וחשוב:סבא גפטו
אני לא מסכים עם כל מה שהיא כותבת.
ואני ממליץ להתרחק מסויה וכל דבר שקשור לסויה יותר מכל חומר מסרטן. ובקיצור "כמו מאש"!
לגבי טחינה בעוגיותtzvib
לא שיש לי לנסיון באפיית עוגיות כאלה, אבל אכלתי גם אכלתי כאלה ממאפיית הבחירה הטבעית. זה טעים מאוד, בריא ומזין. אני מתכוון להוסיף לטחינה לעוגיות שיבולת שועל לכבוד שבת
אני עשיתי גםמחורפנת
עשיתי עוגיות טחינה וזה יוצא נפלא! בטעם של חלווה..
רק שזה משמין..מחורפנת
לא ממשאנונימי (פותח)
לאכול טבעוני זה נראה לי מעולה ל דיאטה אני חוץ מלקפל בגדי תינוקות לא עושה בכלל פעילות גופנית ואולי אם אשנה את הרגלי האכילה גם עור הפנים שלי ייראה יותר צעיר ואני לא אצטרך לעשות ניתוח עפעפיים
חלבאנונימי (פותח)

חלב בצורתו הנקנת היום בשוק הוא לא מקור לסידן כלל. הסידן שיש בחלב לא(!!!) נספג בגוף...

חלב פרה שיוצא ישר מהעטין ועובר רק הרתחה ביתית פשוטה הוא החלב הבריא יותר, כאשר לגוף שלנו קל יותר לעכל חלב עיזים, כמובן טרי, טבעי, בלי עוד תוספות

לכן חז"ל והרמב"ם ממליצים על חלב ומוצרי חלב- כי הכוונה היא לחלב בצורה הטיבעית שלו

חלב סויה איכותי הוא בסדר!!!

קרן-אור - "ארץ ושמים"

טיפולי רפואה סינית-דיקור, צמחי מרפא, תזונה

0523777318

אז איזה תחליפים מצויים ופשוטים יותר יש לסידן?ט'
מקורות מזון עשירים בסידןאנונימי (פותח)

סרדינים, שומשום מלא, ירקות ירוקים, אגוזים, שקדים, גרעינים ופרות יבשים -
בחסה בכרוב בגבעולי סלרי (חי) בבמיה מבושלת בברוקולי בכרישה (פרסה) בפטרוזיליה בזיתים ירוקים בשעועית ירוקה בתפוח-עץ מיובש בתפוזים טריים בתאנים טריות בתאנים מיובשות בתמרים לחים בתמרים מיובשים בפקאן בשקדים בגרעיני דלעת בגרעיני חמניות בשומשום מלא בלבד בבוטנים בטחינה מלאה בדוחן בגריסים בביצה בסרדינים עם עצמות

מה שמסומן בקו והבלטה- עשיר מאוד בסידן

קרן-אור - "ארץ ושמים"

טיפולי רפואה סינית-דיקור, צמחי מרפא, תזונה

0523777318

תודהט'
בשמחה.... בבקשהאנונימי (פותח)
מאמר שכתבתי בנושא חלב וסידןאנונימי (פותח)
האמת שמאחורי המיתוס אודות חלב וסידן....\סיון דראי

מאז שאנחנו קטנים מזכירים לנו שוב ושוב כמה חשוב לצרוך מוצרי חלב על-מנת לספק לגוף את כמות הסידן שהוא זקוק לה, בין אם זה בפרסומות בטלוויזיה, ברדיו או אפילו רופא המשפחה שלנו.

האמת היא אחרת, והיא ידועה ליותר ויותר אנשים כיום:
מוצרי חלב אינם תורמים לבריאות העצם ואף מזיקים לה.

מאחורי ההמלצות שאנחנו שומעים כל חיינו, עומד מי אם לא משק החלב...
בריחת סידן הינה מחלה של העולם המערבי, אשר בו מוצרי חלב תופסים חלק נכבד מהתזונה.

הידעתם למשל, כי שכיחות השברים אצל נשים יפניות ביפן, נמוכה פי 2.5! מאשר אמריקאיות? וכי שכיחות התמותה שלהן כתוצאה משברים, נמוכה פי 10!! מזו של האמריקאיות?
ההסבר אולי יפתיע אתכם, כיוון שהיפניות אינן צורכות כמות גדולה יותר של סידן (בסה"כ 400-500 מ"ג סידן ביום). מה שכן, מקורו של הסידן הוא בעיקר בסויה ודגי ים.
ולמי שבכל זאת מטיל ספק, אין מדובר פה ביתרון גנטי, שכן נבדק והוכח במחקר: יפניות שחיות בארה"ב וניזונות כמו שאר האמריקאיות, יסבלו בדיוק כמוהן.

ובאפריקה...
נשות שבט הבנטו הצורכות רק 400 מ"ג סידן ביום ממקור צמחי ולא מחלב פרה, אינן סובלות כלל מבריחת סידן!!
והן בצעירותן ילדו כ-10 ילדים והניקו כל ילד כ-10 חודשים

בהמשך יתברר, כי אכן כמות הסידן בחלב אינה משמעותית כמו צורת ספיגתו בגוף והיחס בין הסידן לשאר מרכיבי החלב.

אולי קשה לנו לתפוס זאת, אך זהו אינו גילוי מסעיר וההסבר הוא פשוט..

1. סידן הוא מינרל אשר זקוק לסביבה חומצית על-מנת להיספג. מוצרי חלב הם בסיסיים.
2. היחס בין זרחן לסידן חייב להיות מדויק על-מנת שהסידן ייספג. מוצרי חלב עשירים בזרחן יחסית לסידן. במצב זה, הגוף ירצה לתקן את חוסר האיזון וזאת הוא יעשה על-ידי בריחת סידן מהעצמות אל הדם. מהדם הסידן ייצא אל השתן.
3. צורת הסידן הנמצאת בחלב עלולה להוות תשתית לאבני כליה.

השוואת תכולת הסידן:
ב 100 גרם טחינה מלאה (משומשום מלא) יש 1160 מ"ג סידן, לעומת 118 מ"ג בלבד בחלב פרה. כלומר-בטחינה גולמית מלאה פי 10 יותר סידן מאשר בחלב!!
(דרך אגב, בטחינה לא מלאה יש רק 100 מ"ג סידן ב 100 גרם, כך שמומלץ לעבור לצריכה של טחינה מלאה בכל מקרה)

מזונות נוספים המכילים כמות סידן גבוהה מזו שבחלב (כמות ב 100 גרם):

• אצות ים-בין 1100 ל-1400 מ"ג
• זרעי דלעת-1151 מ"ג
• מולסה (תוצר של קנה סוכר)-684 מ"ג
• עשב חיטה-514 מ"ג
• סרדינים-443 מ"ג
• חרובים-352 מ"ג
• פולי סויה-277 מ"ג
• כוסמת-282 מ"ג
• שקדים-233 מ"ג
• כרוב חי-225 מ"ג
• פטרוזיליה -205 מ"ג
• זרעי חמניות- 174 מ"ג

אסיים עם עולם החי:
החיות הבוגרות בטבע אינן ניזונות מדברי חלב.
אצלן כמות הסידן בעצם יורדת עם הגיל, אך אינה "בורחת"
ואם כבר חיות..
חיות הבית האהובות עלי,
שעל לא עוול בכפן צורכות תזונה מערבית מעובדת... סובלות ממחלות ניווניות.
חיות בטבע לעומתן,אינן סובלות כמונו מסכרת,ל"ד גבוה, מחלות לב או סרטן.

סיון דראי

נטורופתית

054-4237757

מאמר מרתק - תודה רבה!tzvib
ואחרי הכל-אלעד

חלב זה טעים

DXfbmgvJcrCM:http://www.pitasami.co.il/var/271/5024-13a.jpg" width=107>

[מוגש מטעם מועצת החלב בישראל ]

ועם קוטג' מגיעים לירח....ט'
לרוב הסידן שבחלב לא נספג בגוף בכלל.הודיה מהדרום
בעע! "הודיה, המורה שלי אמרה שמי שלא אוכל מוצרי חלב כמעט ואין לו סידן", "תגידי לה שזה שטויות. אני לא אוכלת מוצרי חלב ולא חסר לי שום סידן"..
יש כמה סוגים של סידן...ד"ר אריקאחרונה
בס"ד
הסידן שבמוצרי חבל אינו בריא לגוף שלנו. הוא נתקע בגוף ולא עושה את העבודה שהוא צריך לעשות, בירקות ירוקים יש סידן שחיוני לגופינו, בהצלחה רבה, אני.
כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך