קראתי איזו כתבה וזה עיקריהאנונימי (פותח)
תשוקה לסוג מאכל - איזה מינרל חסר (באילו מאכלים יש את המינרל):
תשוקה למלוח - חסר כלוריד (לפזר מלח ים אמיתי על אוכל).
תשוקה למתוק - חסרים גופרית (שום, בצל). כרום (שמרי בירה, קליפות תפוא). טריפטופן (בטטה, בננה, תרד).
תשוקה לבשר - חסר ברזל (תרד, קקאו גולמי, רימונים).
תשוקה לשוקולד - חסר מגנזיום (קקאו גולמי, שקדים טריים).
תשוקה למזון שומני (כמו פיצה, ציפס,מטוגן) - חסר סידן (לפת, חרדל, ברוקולי, קטניות).
בנוסף, לשתות טוב, ולאכל כשרעבים.
יש כאן למטה בעמוד שירשורלב אמיץ
שבין היתר עוסק גם בדיאטה. מיום ג' שבט.
תציץ/י שם.
לאכול מסודראמא ל2 קטנטנים
כל שלוש שעות לאכול משהו.
3 ארוחות עקריות ביום
ו3 ארוחות ביניים.
(הדיאטה של חלי ממן טובה..)
לא יכולה לצפות... רימון
ייחודית שכמוני
הרזיהיעל -ND
אם אין לך בעיה רפואית, תעברי לתזונה נכונה ותורידי משקל יתר באופן טבעי.
עוד טיפ - לעבור לצמחונות. תזונה צמחונית גורמת להרזיה.
במקרה אידיאלי, שגם שומר על משקל אידיאלי שלך ללא שום מאמץ מצידך, את עוברת לתזונה צמחונית בריאה עם הפרדת מזונות.
במקרה ויש לך בעיה רפואית - יש לטפל בה!
במקרה ויש לך גורם השמנה תורשתי - תעברי לתזונה נכונה, זה יעזור לך להיות בקו התחתון של הטווח שלך, אבל אל תצפי ליותר מזה. אין דרך להלחם נגד גנטיקה.
לאכול הכל אבל במידהאנונימי (פותח)
כלל ראשון: לא להקשיב לאף אחד שאומר לך לחתוך מזון מסוים. יש כל מיני אנשים שאומרים ש"אם רק לא אוכלים משהו מסוים -(חלב, בשר, ביצים, שמן, קמח, סוכר) אז יורדים במשקל". קשקוש. אין דבר כזה.
(כמובן שאם נמנעים מכל המזונות המוזכרים לעיל ביחד - אז יורדים במשקל כי פשוט לא אוכלים כלום...).
גם צמחונות לא גורמת להרזיה - אפשר להיות צמחונים ולאכול הרבה אורז ותפוחי אדמה ושאר פחמימות וסוכרים - ולעלות יופי במשקל.
יש גם צמחונים שמנים.
קל להאמין לזה שצמחונות בריאה יותר או שעוזרת להרזיה אבל זה רק בגלל שלצמחונים יש פחות אפשרות של אכילת ג'אנק פוד שהוא לרוב לא בריא ודי משמין. (דוגמאות: פיצה, המבוגר, שווארמה, טוסטים למיניהם, גלידה, צ'יפס וכו').
לכן, רוב הצמחונים באמת אוכלים בריא יותר - אבל אדם לא צמחוני שיימנע מג'אנק פוד - יהיה לא פחות בריא או רזה.
חשוב להבין שהרזיה זה תהליך ארוך ומייגע. אין "זבנג וגמרנו" - ואם עושים דיאטה קיצונית, סביר להניח שכל המשקל יחזור בסוף הדיאטה עם ריבית.
טיפים להרזיה:
1. לאכול מכל אבות המזון. הכי חשוב, לשמור על הבריאות.
ישנם מאכלים שהם כמעט ולא משמינים והם מאוד בריאים - כמו עוף. (חזה עוף בתנור, פסטרמה וכו').
2. לאכול מסודר - בארוחה אוכלים צלחת אחת שעליה גם יש ירקות.
3. לאכול פחמימות אבל במידה - אם לא אוכלים פחמימות - אז רעבים כל היום. הן גורמות לתחושת השובע.
4. לפני כל ארוחה, לשתות. זה מרגיע את תחושת הרעב וגורם לאכול פחות.
5. כשממש ממש רעבים - לא לשבת לאכול. לקחת משהו קטן - פרי או יוגורט - ורק אחרי כמה דקות לאכול. לוקח למח כמה דקות להבין שהכנסנו משהו לפה ואם מתיישבים לאכול כשממש רעבים, עלולים לאכול יותר מדי.
לגבי הגנטיקה:אנונימי (פותח)
זה נכון שיש כאלה שמסיבות מטבוליות קשה יותר יותר להוריד משקל ומאוד קל להם להשמין - אבל עדיין, אם מכניסים לגוף פחות אנרגיה ממה שמוציאים - יורדים במשקל. השאלה היא רק באיזה קצב.
לרוב אנשים משתמשים בגנטיקה כתירוץ להתייאש.
(אני לא כותב את זה סתם, אלא כאדם שבא ממשפחה עם נטיה להשמנה ושסבל מעודף משקל בחלק מחייו, אני יכול לפר שאחרי ששהיתי במשך מספר חודשים במקום שבו לא היה יותר מדי אוכל כשר ועשיתי הרבה פעילות גופנית, ירדתי בצורה דרסטית במשקל - חרף הגנטיקה הבעייתית).
יש לי רעיוןאנונימי (פותח)
תחליטי עם עצמך ש:
ממתקים וחטיפים קנויים, לא נכנסים לגוף הפרטי שלך,
ובמקום זה, תכיני לעצמך חטיפים:
פירות מתוקים כשבא לך ממתק מתוק (כמו בננה... או שאר פירות העונה) שוקולד שאת מכינה בבית מקקאו+מעט מים חמים+דבש/סילאן
קרקרים, שקדים, אגוזים..
וזו התחלה טובה להרזייה! תוך שבוע תרגישי בשינוי בעז״ה...
מקווה שנשמע ממך בשורות טובות בפעם הבאה..
יותר להקפיד על ארוחות מאוזנות עם פחות דברים מוכניםממיזה
מראש, כל המנות החמות וכל זה לא משביעים אם רק דוחים את הרעב ליותר מאוחר
הרזיהלא יודעאחרונה
שווה לבדוק סדר יום באוכל וגם לא באוכל, שעות שינה וכו'
המטרה לבנות אורח חיים ולא הרזיה ואז להשמין
בדיקה של גבולות עם האוכל משפיעה על כל ההתנהלות שלי
שווה לעבור לקמח כוסמין בלבד
ואם צריך להוריד הרבה להשתדל להימנע מפחממות באמצע השבוע
וכמובןן, הנושא הנפשי הריגשי...
העיקר לא להסתער
בהצלחה
כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא
האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא
קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.