מי רוצה להיפטר מהחטאים שלו??? ותן טל

מדוסים מצייצים...

^^ חכה!! אני באה איתך!נקודה טובה
לא הבנתי...שום וחניכה

משתמע שהוא "קונה" את החטאים, וגם מקבל את הכסף,

איזה מין קניין זה?

ולגוף העניין:

צחוק צחוק, אבל יתכן שהעניין הזה רציני. יש כבר תשובה בתשובות הגאונים

בנוגע לתוקף מכירה שכזו, וכן בכמה וכמה מספרות השו"ת באחרונים.

אתה צוחק, נכון?מוטיבציה
ברישא - לא לגמרי. בסיפא - לא.שום וחניכה
הרישא דווקא מוצדק לענ"ד, אבלמוטיבציה

מה הנפקות של זה (=הסיפא) בפועל?

מוזר.

הדיעה הרווחת היאשום וחניכה

שזה בלתי אפשרי, אך יש מי שאומר שהקניין מועיל.

כמדומני שבשו"ת גנזי יוסף דן בזה.

איך אפשר למכור רמה רוחנית?שיר ידידת

(גבוהה או נמוכה...)

בשו"תים מדובר על קניית מצוות! לא קנייה או מכירתחסדי הים
עבירות.

יש הבדל גדול, שייך לעשות מכירה או קנייה בזכות, ולא בחובה.
לא נכון.שום וחניכה
אשמח למקור איפה שדנים על קניית עבירות. אולי יש.חסדי הים
אני ראיתי רק על קניית זכויות, וכך נראה לי מסברא.

אולי אני טועה בזה. איפה יש מקור?
יש הרבהשום וחניכה

ראה לדוגמא בשו"ת מחנה חיים ח"ב חחו"מ סי' כ.

קודם כל, הוא מביא שם את הסבראחסדי הים
שהבאתי בשם הגאון מלעמבערג "לא מועיל מכירת העבירות, כי זה נהנה וזה מתחייב לא אמרינן".

הוא שם מנסה להגיד שם שיהיה אפשר, כי גורם תקלה לחבירו, וגם זה הוא דוחה. הוא מביא שם כמה ראיות שאי אפשר למכור עבירות.

הנצי"ב ב'משיב דבר' כותב גם על זכויות: "דמכירת השכר בעוה"ב אינו אלא דברים בטלים". [משיב דבר חלק ג' סימן יד']
כתבת שאין מי ש*דן* בזה. הראתי שזה לא נכון. זה הכל.שום וחניכה
אבל ברגע שהם מגיעים למסקנה שאי אפשר, אז למה לכתובחסדי הים
"יתכן שיש ענין שזה רציני". הרי הם דוחים זאת מכל וכל.

[לא הכרתי את ה'מחנה חיים', אבל שמח שכיוונתי אל סברא שהוא מביא]
שתהיה בריא...שום וחניכה

משום שיש עוד דיעות בזה (וכמדומה שבהגהות הרב מרגליות לספר

חסידים כתב כו"כ דעות בזה. ואמ"א עתה).

וגם ובעיקר - עצם העובדה שדנו בנושא הזה, ולא דחוהו כלאחר יד בגילא דחיטתא

מורה באצבע דלאו מילתא דפשיטא הוא.

איפה יש דעות שמגיעים למסקנה שיש בזה חשש?חסדי הים
אשמח אם תמצא לי את המקור ברב מרגליות.

לא כל דבר שדנים בו, יש חשש בזה. הנצי"ב דן בזה ומסיק 'פשיטא...'. הקיצור הולכים לפי המסקנה, וצריך למצוא פוסק שיגיד במסקנה שיש בזה חשש.
גם אם יש פוסק, צריך לדון אם סברותיו נכונות או לא.
בינתיים הנצי"ב וה'מחנה חיים', כותבים שאין בזה חשש. עכשיו עליך הראיה להביא פוסק שבמסקנתו, הוא חושש.
ראה בשו"ת מהרש"ם ח"ג סי' קנא.שום וחניכה
'במת זה היה תלוי ברחוב?הלליש
מישהו התקשר אליו וניסה למכור לו רצחשירק

הבחור אמר שרצח הוא לא קונה.. אעלק אתאיסט

אני חושב שהוא תחמן לא קטןשום וחניכה

כנראה מדובר על אתאיסט שבכל זאת רוצה להוסיף כמה נקודות זכות למאזן. ידע הברנש

שלא ימצא מי שיואיל למכור לו את מצוותיו, ולעשותן - לא בראש שלו.

מה עשה מיודענו?

תלה את מודעתו במאה שערים, וזוהי פחות או יותר רשימת החטאים אותה יאסוף אל חיקו:

הרהר בד"ת בין מים אחרונים לבהמ"ז.

בזבז כסף על אתרוג מהודר והיה יכול לקנות ביתרה עוד ספר קודש נחשק.

לא קם מפני שיבה מרוב טירדתו בלימוד.

לא יכל להתאפק ולמד תורה בתשעה באב.

חשש קל לנשימה קלה באמצע אמירת עשרת בני המן.

וכן הלאה.

נו נו. אחרי 120 כשיעיינו בבי"ד של מעלה בפנקסו של הלה, יפטירו כולם בשפה ברורה:

אשרי האיש שאלו חובותיו.

חח..טווואווב!! קוצ'ינית =)
היה צריך להיות מוכר מצוות שעשה בעבר!חסדי הים
עבר עריכה על ידי חסדי הים בתאריך ב' באדר ב תשע"ד 00:31
1.לא שייך לקנות עבירות, שהם חובות. 2.לא שייך לקנות דבר ולקבל עליו כסף!
לא מאמין שזה אמתי, בגלל הטעות הלוגית שבזה!
אבל במחשבה שנייה אתאיסט במילא לא חושב בצורה לוגית, אז אולי כמו מחשבות השטות שלו על ה', גם שאר מחשבותיו מבולבלות!
"לא שייך" זה לא ניסוח לוגי במיוחד.דינה ל.
וגם המשפט האחרון שלך לא "לוגי" מי יודע מה.
למה ב'משפטים' היום גם לא קונים חובות, והקונה לאחסדי הים
מקבל כסף. זה לוגי. הפוך לקנות חוב, ושקונה יקבל כסף זה לא לוגי.

מתי פעם אחרונה היית בחנות וקנית משהו שלילי, או שקבלת כסף על קנייה שלך?
אני לא חולקת על העיקרון שלך שהסברת כאן.דינה ל.
אלא על נקודת ההנחה שרמזת עליה במשפט האחרון בהודעתך הקודמת (שלילת לוגיקה מאתאיסט).
כן אני מתנשא על אתאיסטים! מי שכופר במודע בה' שזהחסדי הים
עבר עריכה על ידי חסדי הים בתאריך ב' באדר ב תשע"ד 01:32
ההגדרה המילונית ל'אתאיסט', אני מתנשא עליו, וחושב שמחשבותיו מחשבות שטות.

[אני מניח, שכל אדם נורמלי שמזלזלים באבא ואמא שלו, לא היה נותן כבוד למזלזל, ק"ו למי שמזלזל בהקב"ה שהוא יסוד כל המציאות]
אוקידינה ל.
רק תבין שבאותו האופן בדיוק אתאיסט יזלזל באמונתך שלך.
זכור את גישתך הזהה, כשתתקומם אל מול הזילזול שלו...
(גם הוא גורס שאתה מקשקש שטויות)
ולמה שיהיה אכפת??עוגי פלצת
אני אזכיר לך את זה להבא, כישמע צליל זלזולדינה ל.
מע"ג הפורום,
ותתקומם.

נו באמת,
וודאי שאכפת.
לכל אחד אמונתו (או אי-אמונתו) חשובה לו, וכל אחד יתקומם נגד זלזול בה.
שוב: ולמה אכפת למאמין שהכופר מזלזל בו?עוגי פלצת

שיזלזל...

לא משנה אם זה כופר, פושר, או מי שקצת שונהדינה ל.
האמונה של האדם זה בנפשו. והאדם כאדם רוצה שיכבדו אותו.
פשוט מאוד.

אני מבינה את התדמית האדישה שאתה מנסה לייצר.
אך בפועל זה לא ככה.
באופן כללי, מי שמזלזל במישהועוגי פלצת

בין כך אדיש לתחושת הצד השני כלפיו

הרי זו המשמעות של זלזול...

אתאיסט מזלזל באמונתך שלך בעצם זה שהוא אתאיסטיוני
לכל המתנשאים המנופחים מעצמם.ברוך מאמסטרדם

חלק כתבו כאן שהאטאיסטים טיפשים...  מעניין האם הכותבים כך טרחו ללמוד את ספרי מחשבת ישראל הבסיסיים ביותר. האם קראתם את הרס"ג? את המורה נבוכים? - אני יודע שלא. כי אם הייתם קוראים, לא הייתם טוענים כך.

ענו לי בכנות - אם לא למדתם, על סמך מה אתם כל-כך בטוחים בעצמכם? איך יש בכם העוז לדבר בכלל? נולדתם לדת המונה כיום כמה מליונים בודדים של אורתודוקסים. וכל כך בטוחים בעצמם... האם מליארד נוצרים טועים? ומיליארד מוסלמים? ומיליארד סינים?... רק 0.0000001% מהאוכלוסיה צודק??.  -  השורה התחתונה היא שאין בכם יושר אינטלקטואלי בסיסי לומר "איני יודע". ועל אף שאין כמעט דתיים שחקרו באמת ובתמים את אמונתם - כולם כל כך בטוחים בעצמם.  סתם שתדעו, הרמב"ם טוען שאלוהיו אינו אלוהיכם, ושאתם כעובדי ע"ז (כך כותב הנשר הגדול על מי שטוען "אני דתי" אבל לא חקר על מציאות הבורא ונכונות התורה). ומעניין שהרמב"ם כותב על אריסטו (שהיה אפיקורוס! גיוועלד!) שהוא "הגיע לשיא יכולת החכמה האנושית, על סף מדרגת הנבואה"!!. אבל דתיים של היום חייבים לבוז ולזלזל באתאיסטים.. כדי להרגיש טוב עם עצמם. חבל.

לגבי הטענות על כך שהתורה היא מוסרית, ומלמדת אותנו מהו המוסר, ושאתאיסטים אינם מוסריים....

אז ככה - אין בתורה התייחסות למוסר. מלבד הוראות כלליות המופיעות בנביאים "לעשות משפט וצדקה" - אין הרי הוראות מוסריות. ישנן "הלכות" - לא תגנוב וכו'. (שאגב, לפי חז"ל היינו אמורים להבין דברים אלו לבד... אופס...).

התורה משאירה את המוסר להבנתו האישית של המאמין (וזו גם הסיבה שבענייני מוסר אין הסכמה בין רבנים. כי תאכלס אין "הלכות מוסר", מה מוסרי ומה לא).

יותר מכך - לאתאיסטים אין מוסר?? ולנו כדתיים יש??

האם יש כאן דתי שטוען שזה "מוסרי" להרוג מי שהדליק אור בשבת? - אתם רק תטענו שאלוהים אמר, ולכן זה מה שנכון לעשות. אבל אין אפשרות לטעון שזה מוסרי. (ומי אמר שאלוהים אמר? - החלטתם על סמך משהו). העניין הוא שאם אלוהים לא היה אומר - איש לא היה טוען שזה "מוסרי". עלינו להבין שאיננו מבינים את "ההלכה" כ"מוסר".

מתווכחים איתי?. אז נשאל ככה: מוסרי שאין להציל חיי גוי בשבת?? (זו ההלכה, היום מה שכן מצילים, זה מחשש שגוי לא יציל יהודי.. אבל בעקרון...). - שוב, אתם תטענו שאם כך אלוהים אמר, זה נכון. --  זה העניין, תבינו, זה לא בקטגורית המוסר. אתם "מניחים" שזה נכון משום שלטעמנו זה ניתן ממקור עליון.

עוד דוגמא: האם מישהו כאן טוען שמה שעשו הנוצרים באינקוויזיציה היה לא מוסרי?? למה?! הרי על פי מה שהם מאמינים שאלוהים אמר, עליהם לסלק או להרוג את כל  מי שאינו מאמין בנצרות. מה רע?? הפתעה!! - זו גם ההלכה היהודית (ומי שלא מאמין שיפתח רמב"ם). בזמן שמלכות ישראל תקיפה, יש לתת לגויים בארץ 3 אופציות: לקבל את הדת היהודית (מצוות בני נוח), או לצאת מהארץ, או לההרג!. אופס... לנו מותר ולהם אסור?... אז מי כאן עדיין טוען שהאינקוויזיציה ומסעות הצלב לא היו "מוסריות"??

מסקנה - רק ה"כופרים" יכולים להיות מוסריים... הם לא מחוייבים לרצוח גויים בארץ כמו במסעות הצלב...

אנא, אל תתלהמו. נסו להבין את הדברים.

ואם מגיבים, להגיב לטענות, ולא כמו דתיים חמומי מוח. (ואני מניח שלא קשה להבין שגם אני דתי. אבל אני מסתכל על המציאות נכוחה, לא ארמה את עצמי).

לפחות אני למדתיחסדי הים
רס"ג ומו"נ, וכן קראתי המון מאמרים של אתאיסטים וסרטונים שלהם. אני חושב שחסר להם בבדיקה התיאולוגית 'common sence', וזה פוגם בכל התהליך הלוגי והקונגטיבי שלהם.

מעניין מאיפה אתה מסיק, מה רמת הידע והנסיון של הגולשים פה?

לגבי מוסר, אינני רואה יכולת להתחייב למוסר שלם באופן מוחלט, ולהגדיר את מהות המוסר בעולמנו המורכב המלא תרבויות ודעות והשקפות, בלי הדרכה אלוקית. בתורה, ובנביאים, ובחז"ל, יש המון המון הדרכות מוסריות.

[גם לגבי אופי המוסר האלוקי, קראתי ספרי יסוד של דתות אחרות, וכן שמעתי הוגי דעות שלהם. הקיצור, אתה לא יכול להגיד כלום על הגולשים פה בלי שאתה מכיר אותם אישית. הגולשים פה, כמעט כולם אנשים חושבים ומשכילים, ולא סתם בטוחים באמונתם באופן עיוור]
לא ענית על כלום.ברוך מאמסטרדם

"ראית מאמרים וסרטונים"... - זה כמו שחילוני יטען לי שהוא ראה סרטונים של הרב אמנון יצחק.... אין רמה בדברים האלו...

לגבי המוסר: לא ענית, ולא הודית, שאין הדרכה מוסרית בתורה, ושאינך יכול לטעון שהדברים עליהם אנו מצווים מוסריים.

ראיתי וקראתי סרטונים רציניים ביותר, מכל הגוונים.חסדי הים
ברור שהתורה וחז"ל באים ללמד מוסר, תיקח ספר כמו מסילת ישרים, האין בזה הרבה הדרכות מוסריות, המבוססים על התנ"ך וחז"ל, וזה אחד מאלף.

אכתוב בקיצור, על אף שזה דיון פילוסופי ארוך איך הגעתי למסקנה, אני מאמין שיוצר העולם יודע גם מה המוסר הנכון.

עיקר מה שכתבתי לך, שאתה בא ואומר לאנשי הפורום שהם תמימים וסגורים? מי אמר לך? אני יכול להגיד לך באופן אישי שהיו לילות שלא נרדמתי מרוב ההתחבטויות לבחון את דרכי, ולהשתדל שאהיה בדרך האמת.
פעם אחרונה....ברוך מאמסטרדם

אין הדרכות מפורטות כלל.

הספרות של המוסר החלה מ"חובות הלבבות", שטוען בעצמו שאין שום ספרים על זה! (אלא אם אתה טוען שהוא "ראשון" טיפשון, ולא יודע מה הוא אומר. ראה את ההקדמה שלו).

אם כן, "ההדרכה" החלה לפני כ 900 שנה... - מוסר של רבנים. שוודאי מבחינתך זה "דעת תורה", אבל העניין הוא, שבדיוק בגלל זה, לכל אחד יש דעה אחרת. כגון: הרמב"ם טוען ש"חוש המישוש" "בושה היא לנו". (התאווה החומרית הגופנית. כגון "תאוות בשרים". ושזה חוש של בהמות). כך הרמב"ם.  מייד הרמב"ן יוצא חוצץ נגדו... (זאת הרמב"ן כותב בקונטרס ע"פ הקבלה... שיש הרי עניין גדול בזיווג....) וכותב שהרמב"ם טעה בגלל "היווני הטיפש" (מפאת כבודך לא אצטט את כל מה שיש לרמב"ן לומר על אריסטו. פשוט הרמב"ן לא רצה "לרדת" חזק כל כך על הרמב"ם, אז עבר לאריסטו.. כמובן שהרמב"ן שהיה קבליסט, לא יכל להסכים על רוב דברי אריסטו (שהיו מבוססים, מה לעשות, על השכל...) לעומת הרמב"ם, שהסכים עם אריסטו בהרבה דברים.

בתנ"ך ובחז"ל יש המון הדרכות מוסריות מוחלטות.חסדי הים
'חובת הלבבות', מציין בהקדמתו, שלא היה ספר שריכז את כל עניני המוסר בספר אחד, וכן הוא מדבר שם על החכמים אחרי חז"ל.

ברור, שיש מחלוקות כמו בדברים הלכתיים, אבל יש המון הדרכות חז"ל ברורים שאין עליהם מחלוקת.
המסקנה.ברוך מאמסטרדם

אדם שטוען שיש בתורה הדרכות מוסריות מוחלטות, ובאותה נשימה טוען שלמד את הרס"ג והמורה נבוכים = שקרן. לא למדת. או ששכחת הכל.

בוחן פתע:
מה אומר הרס"ג על הקורלציה שבין השכלתו של אדם, לדתיותו?.

מה דעת הרס"ג על מגוון האמונות? מה הערכתו כלפי המלומדים והפילוסופים?

מה דעת הרמב"ם על הקורלציה שבין השכלתו של אדם, לדתיותו?.

מה דעת הרמב"ם על מגוון האמונות? מה הערכתו כלפי המלומדים והפילוסופים?

מה עמדת הרמב"ם כלפי מהותו של האל?

מהי ההבחנה שעושה הרמב"ם בין סוגי המצוות/האמיתות בתורה (התועלתיות, לעומת האמיתיות)?

מה עמדת הרמב"ם על לימוד מאסיבי של התלמוד?

מה הוא הלימוד העליון ע"פ הרמב"ם.

נו, אתה טוען שלמדת. אני טוען שאתה משקר. צא לדרך.

אפשר לתת כבוד לבנ"א? רוצה שנצנזר לך את התגובות?שמואלג

אכן, סליחה על הניסוח.ברוך מאמסטרדם

ולאיים שתמחק, נשמע קצת אגרסיבי. השתדלתי לשמור על דיון תרבותי.

הבן אדם מתיימר שלמד, ואחרי שניה כותב ההפך הגמור ממה שכותבים הרמב"ם והרס"ג.

מכעיס אותי אנשים שטוענים לידע שאין להם.

פה תסביר מה הפוך, ונדון. אל תזרוק סיסמאות.חסדי הים
כתבתי ע"פ הבנתי ברמב"ם וברס"ג. בוא נבדוק בדרך שכלית עם הוכחות ולא בסיסמאות.
לא כ"כ נורא לי להיקרא אגרסיבישמואלג

ולצנזר זה טובה שאני עושה עם אדם שהכניס לתגובתו דברים שמצריכים מחיקה, אבל חבל לי למחוק את הודעתו ולפגוע בדיון, אז אני מנקה ממה שלא ראוי.

תשתדל חזק לשמור על דיון תרבותי!!!

בהצלחה

דבר ראשון, מספיק ללמוד את התנ"ך וחז"ל לדעת שישחסדי הים
מוסר מוחלט בתורה.

דבר שני, אתה יורד לפסים אישיים, ולא נעים.

וזה מה שהכי כאב בתגובה הראשונה ששלך ובהמשך שאתה דן את יושבי הפורום, בלי להכירם כלל.

אבל אענה לשאילות היותר קצרות, על אף שזה לא מהענין פה בכלל, ולא נעים.
הרס"ג סובר שככל שאדם יותר משכיל עולות לו שאילות בעניני אמונה, ודווקא הנשים והילדים ועמי הארצות מאמינים בתמימות. אבל האדם שחוקר עד הסוף יגיע לרמה דתית עליונה.
הרמב"ם סובר שצריך ללמוד את בעיקר את מסקנות התלמוד.
מה שענית, ענית נכון.ברוך מאמסטרדם

אבל ענית על השאלות הקלות ביותר.

זה לא העניין. העניין שזה מוזר שאתה טוען למוסר מוחלט... בתור מי שלמד מורה נבוכים.

לא משנה... אין לי כח להתווכח עוד בנושא. מי שחולק על הודעתי הראשונית, שייבושם לו.

אתה, בתור אדם דתי, כן חקרת על מציאות הבוראקאתרין

ונכונות התורה??

אני מזדהה מאוד עם השאלות שלך, גם אני חשבתי בדיוק כמוך.

אבל העניין הוא שכמה שניסיתי לבדוק- גיליתי שזה גדול עליי בכמה מספרים.. ושאי אפשר לדעת בוודאות איזו דת נכונה.. ולכן אני מסכימה שזה לא נכון לזלזל באתאיסטים, כל עוד אתה לא יודע בוודאות מוחלטת (ואין דרך לדעת בוודאות מוחלטת) שהדרך שלך נכונה.

אבל לפי מה שהבנתי מדבריך אתה כן בדקת.. אם כן-אשמח לשמוע איך.

מה שמוזר לי בתגובתך, שהתורה שאת מאמינה בוחסדי הים
מצווה להרוג יהודים אתאיסטים מוחלטים, אז איך לא תזלזלי בהם?! להרוג כן, לזלזל לא.

נראה לי, שהקושיא צריכה להיות הפוכה, איך אנשים מאמינים בלי לברר?! כנראה יש תשובה, מעניין אותי מה היא?
זו מהות הבעיה שלה. ושל מעט הדתיים החושבים.ברוך מאמסטרדם

ואם אתה שואל איך זה אפשרי - שאל כל דתי... הרי לצערנו רובם מאמינים סתם.

זאת לא קושיה הפוכהקאתרין

אלא בדיוק הקושיה שהעליתי!

מה שהתכוונתי לומר, זה שאדם יכול להיות בטוח בצדקת דרכו רק לאחר שבדק את כל הדרכים האחרות. כי מה לעשות? יש אנשים בעולם שמאמינים בדרכם בדיוק כמו שאתה מאמין בדרכך! אז מה הופך דווקא את הדרך שלך לנכונה? זה שנולדת בה?? ואם היית נולד כנוצרי למשל- היית מאמין בנצרות!

ולכן זה לא נכון לדעתי לזלזל באמונות אחרות, כל עוד אין לך דרך להיות בטוח שהן לא נכונות.

אז בעצם מה שאת אומרת שאת לא בטוחה בתורהחסדי הים
ובגלל זה את לא מחוייבת לגמרי לערכיה?! באמת זאת בעיה!

אני ביררתי, ולקח לי המון זמן. מעניין אם אדם מסויים יעלה כאן פתרון אחר. צריך לחשוב אם יש.

למה אתה מכניס לי מילים לפה??קאתרין

אני אמרתי שאני לא מחוייבת לערכי התורה?? כמובן שכן!! ואני דתייה ומאמינה. 

ועכשיו חזרנו למה ששאלתי בהתחלה- איך ביררת?! כי אני ניסיתי, רק כדי להבין שאני לעולם לא יצליח להגיע לאמת אבסולוטית אחת!

אם את מחוייבת לגמרי לערכי התורה וההלכה. הרמב"םחסדי הים
פוסק ע"פ הגמרא, שצריך לשנוא ולהרוג כופרים מוחלטים. ההריגה אין לנו כוח היום, אבל וודאי שהשנאה להם והערך שהם בני מיתה, גורם יחס מזלזל.

חקרתי המון בשכלי דרך ספרים יהודיים ושל גויים. מן הסתם יש דרכים אחרות. מעניין, אם מישהו מבאי הפורום יעלה אותם.
כנראה שאנשים מאמינים בדרך של היריסטיקותחסדי הים
זאת אומרת, שהם לא בחנו את כל הדברים השכליים, והם הולכים אחרי הערכה שזה הצודק, כמו שכל אדם עושה בהרבה תחומים בחיים. לי קשה לעשות כך בדבר כל כך מרכזי, אבל כמו שאת כותבת יש אנשים שכנראה לא מסוגלים לברר הכל, ואז הם מחליטים שזאת האמונה שלהם ע"פ היריסטיקה והערכה שזה הנכון.

אבל אם מחליטים ללכת על דרך מסויימת, אז למה לא להיות לגמרי עם הדרך הזאת?
אם הדרך מצווה יחס מסויים לכופרים מוחלטים, אז למה לא לקבל את זה?
פתטי משהו.שום וחניכה
כנראה אתאיסט במובן מסויים מזלזל באמונה שלך.ריבוזום

אם הוא סבור שאתה מאמין באירועים שלא התרחשו, ובדברים שלא קיימים, אז, ובכן, הוא חושב שאתה מאמין בהבלים.

א. זה לא אומר שהוא מזלזל בך.

ב. יתרה מזאת, זה לא אומר שהוא מזלזל ב"פעולת האמונה" שלך. מה שכתבתי למעלה הוא שאי אפשר להימנע מלומר שהוא מזלזל באמונה הדתית כשם עצם. אבל באמונה כפועל, בבחירה של המאמין להאמין, הוא לא בהכרח מזלזל. הוא יכול לחשוב מסיבותיו שתוכן האמונה חסר שחר, אך יחד עם זאת אולי לסבור:

-זו סוגיה מסובכת, והדיעות בנושא מושפעות גם מהרבה גורמים פסיכולוגיים וסביבתיים

-מישהו אחר הגיע למסקנה אחרת ממנו (מוטעית לדעתו)

ואין שום דבר נלעג, או דורש זלזול בטעות. אנשים טועים בהרבה דברים, קטנים, וגם גדולים.

מהסיבות הנ"ל: אני מאמינה באלוקים ובתורת משה, וזה שקול לכך שאומר שאתאיזם הוא שטות. אבל זה לא אומר שאזלזל בכל אתאיסט.

^^^ מנוסח היטב!עוגי פלצת

בכל זאת, גם אם לא אזלזל בו או בפעולת האי-אמונה שלו,

למצער אני מרחם עליו, וגם זו - התנשאות מודעת.

(גילוי נאות:

היות והזדהיתי לעיל עם דברי ר' חסדי,

אני לא שולל שהוא הולך צעד נוסף - וכן מפקפק ביכולת

ההיסק של אתאיסטים).

ההשקפה היהודית, היא לא כדברייך בסוףחסדי הים
הגמרא וכן נפסק ברמב"ם שמצווה להרוג כשהוא וודאי אתאיסט, דהיינו שהוא כופר בעיקר.
נכון, שהיום אין לנו כוח ליישם את זה, וכן הרוב לא ממש אתאיסטים, אלא מסופקים.

אבל רואים עקרון, שלא רק מתיחסים לדעות, אלא גם לאדם.
דעה, היא לא דבר נפרד מהאדם, ובמיוחד כאשר כל ההתנהגות של האדם משתנה לפי דעה מסוימת.
מנין ההתקוממות שלך נגד זלזול באתאיזם?עוגי פלצת

את מכירה תורה שאינה קוראת לזלזול שכזה?

משפטית הרעיון של להעביר חובה תופסהרועה
מצד שני בחטא מעבר לכפרה נדרשת גם טהרה ובזה לא שייך מכירה.
האמנם?אדם כל שהוא

הלוותי כסף למישהו, הוא יכול לומר לי העברתי את החוב לפלוני אלמוני, לך תחפש אותו?

מישהו שביצע שוד בנק, יכול להעביר את עונש המאסר למישהו אחר תמורת תשלום הוגן?

להעביר חוב תופס אם זה זכות, כמו שמלוהחסדי הים
יכול למכור את החוב שחייבים לו לאדם אחר. אבל אדם לא יכול לקנות מהלווה את החוב.
אתה מפולפל, אבל בעצם:ותן טל

הוא מוכר ניקיון מעבירה מסויימת, על ידי זה שהוא נוטל את הלכלוך שלה. רק כדי שיהיה מובן יתר, השתמש בביטויים שגורים לעין כל.

אפשר להמשיל זאת לעוזר ניקיון שכותב: אני קונה לכלוך שעל רצפות בחדרי מדרגות - מי שרוצה, שישלם כסף ואני אקח את הלכלוך הזה...

הבינות? בקטע של הלכלוך זה אכן נשמע מעט מוזר - אבל העיקרון מובן - וככה זה גם במודעה הזאת, רק שבה נכתב בלשון כזאת שהיא יותר "טבעית" נקרא לזה.

ועל זאת הדרךנקודה טובה
הוא פשוט יכול לקרוא לעצמו מנקה נשמות
אבל למה שירצה את זה הוא לא מרוויח כלוםחסדי הים
גם בדוגמא שהבאת, וגם במקור. לכן מבחינה משפטית לא קונים חובות.

מכירת מצוות, אני יכול להבין, כי הוא מרוויח כסף!
הוא מרוויח הרבה תשובה מאהבה לעשות בחיים...מאמע צאדיקה
אבל גם כאן הוא מרוויח כסף!ותן טל

בכל עסק יש קנייה ומכירה, וכל קונה מרוויח ומפסיד משהו, וכל מוכר מרוויח ומפסיד משהו.

עכשיו בוא ננתח את המקרה הבא: הבחור הזה הציע לך עבודת ניקיון על הנשמה שלך תמורת כסף.

בוא נראה: אתה הקונה, אתה קונה את קניית הנשמה - אתה מרוויח: ניקיון של הנשמה מעבירות, אתה מפסיד: כסף.

הוא המוכר, הוא מוכר את שירותי הניקיון שלו - הוא מרוויח: כסף, הוא מפסיד: ליכלוך שנדבק בו במהלך העבודה.

האם זה כל כך מסובך? מבחינה עקרונית - זה לוגיקה פשוטה מאוד...

וכן, גם ב"קניית ליכלוך בחדר מדרגות" - בעצם הקונה מתכוון שהוא מוכר שירותי ניקיון לחדרי מדרגות, ואזי - הוא מרוויח כסף, ומפסיד זמן ומאמץ ובגדים שאולי קצת יתלכלכו מהניקיון בחדר המדרגות, ואתה בתור זה שמזמין את השירות מרוויח שחדר המדרגות שלך נקי, ומפסיד כסף.

לא הבנתי מה כל כך מסובך בזה, ומה לא מתאים כאן

ואם אתה רוצה רגע, נצעד עוד צעד קדימה: ראובן ושמעון, ראובן חייב לשמעון 10 אלף שקל. 

בא לוי לראובן שחייב כסף, ואומר לו: אני מוכן לקנות ממך את החוב, שאני אהיה חייב את הכסף ולא אתה - תמורת 7000 שקל שאתה תשלם לי.

האם הקנייה הזאת תהיה תקפה משפטית והלכתית? אני לא רואה סיבה שלא - לוי קונה את החוב, בתמורה לכך שהוא יקבל 7000 שקל - ואם אתה רוצה את זה בניסוח פשוט יותר -  לוי מוכר את הפטור מהחוב לראובן, על ידי כך ששמו של ראובן נמחק משטר החוב ובמקום זה נכנס שמו של לוי, ובתמורה ראובן נותן ללוי 7000 שקל.

פשוט ביותר. וגם לא רואה סיבה שזה לא יהיה חוקי, מצד חוקי המדינה או מצד ההלכה.

ולשאלה מה הוא מרוויח מזה - זה כבר תשאיר ללוי, זה לא עניינך, אבל רק בשביל הדוגמא - יכול להיות שהוא עדיין מרוויח - כי נגיד, הוא יכול איכשהו להוריד את סכום החוב, לשכנע את שמעון לוותר לו על 4000 שקלים, מה שנגיד יהיה "הסדר חוב" - ונניח שיהיה קביל חוקית והלכתית - ואז, יוצא שהוא קיבל 7000 שקלים, ושילם רק 6000 שקלים על החוב - ויוצא שהרוויח 1000 שקל...)

ונא לזכור לא להתבלבל בין מקרה זה למקרה של קונה שטר חוב - כי קונה שטר החוב קונה אותו מיד המלווה ולא מיד הלווה...

ומה שכתבתי הוא תיאורטית ולאו דווקא קשור לעניין הראשי שלשמו התכנסנו - קניית חטאים, אלא העיקרון - שאתה אומר שאי אפשר לקנות חבות - נראה לי לא נכון כלל...

תביא ראיה מגמרא.חסדי הים
עכ"פ ה'מחנה חיים' מביא בשם הרב מלעמבערג שאי אפשר, לקנות דבר שלילי.
אז תשנה את הניסוח!ותן טל

הוא לא קונה דבר שלילי, הוא מוכר ניקיון נשמה, ניקיון מחטאים.

זה כבר ניסוח טוב? כי אם לא - אתה גם לא יכול למכור שום שירותי ניקיון...

שאני אבין - רק אופן הניסוח עצמו שזה הוגדר כ"קניה" - זה מה שמפריע לך? . אם היה כתוב:  "מוכר שירותי ניקיון נשמה וחטאים, נוטל את החטאים המבוקשים ומעלים אותם מהתיק האישי שלכם תמורת מחיר מוסכם! - אז

הניסוח הזה היה מתאים לך והיית אומר שזה אפשרי ?

הוא רצה ניסוח מתריסלשם שבו ואחלמהאחרונה
הדוגמה רק מחזקת את דברי חסדישמואלג

אם עוזר ניקיון היה כותב ככה הייתי אומר לו בבקשה: הנה הלכלוך, כמה אתה משלם לי?

או המחשה קצת שונה:

נקח את הרישא:

אני קונה לכלוך שעל רצפות בחדרי המדרגות -> אני אשלם כסף למי שנותן לי את זה (או את הזכות לקחת את זה)

והסיפא:

מי שרוצה, שישלם כסף ואני אקח את הלכלוך -> אני מוכר את השירות של פינוי הלכלוך.

לא נכון. אז לא הבנת את דבריי.ותן טל

עוזר ניקיון כזה כותב בפשטות: "קונה ליכלוך של חדרי מדרגות, תמורת שישלמו לי 200 שקל על הליכלוך הזה". ונא לא להתחכם - אם אתה רוצה לתת לו את הליכלוך תמורת ה200 שקל, תיתן - אם אתה לא רוצה, אל תיתן. אבל אתה לא יכול לבוא אליו ולהגיד לו - הנה הליכלוך של חדר המדרגות שלי, כמה אתה משלם? כי זאת לא העיסקה שנכתבה למעלה...

הוא מצידו כתב את כל צדדי העסקה, לא משנה כמה מוזר זה נוסח - בסופו של דבר שני הצדדים מבינים למה הכוונה, ומחליטים האם ללכת על זה או לא...)

חבל להתנשא על אחרים מסיבות לא נכונותהרועה
אני בעד גאווה, אבל רק אם יש לה כיסוי.
שקוף שזה לפורים. רואים שהמנסח חרדיחליל הרועים
המספר לא ברור...אבי אחד

חזק..

להקריא לך?נקודה טובה
האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק

או שנשארתם אותו הדבר?

ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..

לצערי לא. אותו בן אדם.צע
חח מה יש לפרט?צע

ובכל זאת..

המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..

לא זכיתי שקרה..

מבין אותךזיויק
לפחות אתה מרגיש וזה המון
המילואים השפיעו..ולא לטובהנחמד מאוד
חושב שיש השפעות לא קלות על החיים שלנו מהמילואים שזה די קשור לשמחת תורה תשפד
בעיקר עייף יותרבחור עצוב
למהזיויקאחרונה
במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע

כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.

נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..

ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..

אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..

(לא עשיתי במלחמה..)

האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?

במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..

רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..

בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃

תודה רבה..

אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה

מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?

סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה

בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק

1.AI

2. אקסל

ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.

נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע

אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..

וגם יודע שיש קורסים חינמיים..

איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?

ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה? 

אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה

כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו  בהתאם.

לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה? 

AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר  איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.

אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.

יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.  

אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'  

גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.   

מניסיון של הרבה תקופות כאלהעשב לימוןאחרונה

לעשות לו"ז יומי. שכולל לימוד קבוע קודש או חול, אם אפשר כזה שמתקדמים בו.

לקבוע יעדים, כמו ספר קודש מסויים או פרק זמן קבוע או קורס מקצועי אונליין, אפילו סדרת שיעורים תורניים באתר של ישיבה או מכון מאיר

זמני ארוחות יחסית קבועים, ארוחות מזינות.

לשים לב לזמנים האידיאליים בשבילך לשיון ולקום, להתאים את הזמנים של היום למקצב הטבעי שלך.

לשמור על קשר עם אנשים אחרים

לטפח את הבית והסביבה.

למצוא התנדבות- זה משהו שיכול להיות זמני ואחר כך להיפסק או להשתלב בעבודה שתמצא

לחפש פרויקט כלשהו שלך, שאתה רוצה לממש בזמן הבינתיים הזה.

בהצלחה ושיעבור מתישהו

פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

מוזמן לבקר בפורומים הנזכרים.אלה פורומים ברמה גבוההפתית שלג
בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולד
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
אני חושב שלתלמידי חכמים שעוסקים בכל רחבי התורהפתית שלג

ובפועל ב95% באותם התכנים שעוסקים בהם תלמידי החכמים החרדיים, הפורומים שהזכרת מספקים את הסחורה שצריך.

זה אפילו יתרון עצום, ומהמקומות הבודדים שבהם יכולים לדון באותה הסוגיה אברך מרמת גן עם אברך בכולל ברכסים וכד'.

אני מכיר יותר את פורום לתורה, והוא באמת נועד להיות מקום סגור יותר מאוצר החכמה, אבל עדיין הוא משרת המון לומדים מכלל הישיבות.

ייתכןרוצה להשתחרראחרונה

הבעיה שה'בעל הבית' שם חרדי. אתה יכול לבוא, אבל תרגיש אורח.

דברים שאני עושה לפעמים/משה

יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.

מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע .

ערוץ 7 הפורומים - Whatsapp

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוג

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

לא נוראנחלתאחרונה

כיף להיות במיטה עם אבא ואמא!  לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק

והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון

לילד.  אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאר
הפך היהדותזיויק
הפך הפסיכולוגיהקעלעברימבאר
מידות בסיסיות בנפש אי אפשר, אבל אפשר לנתב אותןקעלעברימבאר
למקומות אחרים בשבירת הרגלים. כדוגנת מי שזולד במזל מאדים בגמרא