אני אלרגית לקקאו, ולחרובים..
יש למשהו רעיון על ממתק טבעי שאני יכולה להכין בלי קקאו(זאת אומרת, שאני לא יכולה להכין שוקולד..) וחרובים?
תודה.
לדוגמא:
חטיף גרנולה:
חומרים לתבנית 30*20 (20 חטיפים מלבניים)
2/3 1 כוסות קוואקר שלם
1/2 כוס סוכר חום
1/3 כוס קמח מלא
1/2 כפית מלח
1/2 כפית קינמון
1 כוס אגוזים
3/4 כוס צימוקים
1/3 כוס טחינה
1/4 כוס דבש/ סילן
1/3 כוס שמן
1 כף מים
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
עוגיות אווריריות ומיוחדות:
המרכיבים (לכ-50-60 עוגיות):
1 כף קמח מלא
1 כפית אבקת אפייה
1.5 כפות שומשום מלא (אפשר גם רגיל)
1/4 כפית מלח
קמצוץ או יותר קינמון + קמצוץ אגוז מוסקט
1/4 כוס שמן (או קצת פחות)
1/2 כפית גרידת לימון (לא חובה)
1.5 כוסות שבולת שועל מהירת הכנה (קוואקר)
1/3 כוס סוכר
1 ביצה בטמפטורת החדר (השארתי ביצה מחוץ למקרר למשך לילה)
אופן ההכנה:
מכניסים לתוך קערה את הקמח, אבקת האפייה, המלח, השומשום והתבלינים ומערבבים.
מוסיפים את שבולת השועל, גרידת הלימון והשמן ומערבבים.
טורפים ידנית את הביצה והסוכר עד שנהיה קצפי ואחיד (בערך דקה, אפשר גם עם מזלג).
מוסיפים את הביצה המוקפצת לתערובת ומערבבים.
מרפדים 2 או 3 תבניות אפייה גדולות בנייר אפייה.
מניחים כמות קטנה, פחות מכפית שטוחה ע״ג התבניות. אני נעזרת בשתי כפיות. לא צריך לדייק. היות והעוגיות מתפשטות ומשטטחות, יש להשאיר מרווח של כ- 5 ס"מ בין העוגיות. בתבנית נכנסות כ-20-25 עוגיות בלבד. אם תשימו יותר צפוף העוגיות ידבקו זו לזו. כמו כן, לא להתפתות ולשים כמות יותר גדולה מאשר כפית שטוחה.
אופים בין 8 ל-8.30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מוציאים את העוגיות כשהן מזהיבות. לא לחכות שיהיו שחומות… הן טיפונת רכות אך אחרי צינון הן נהיות קריספיות.
חשוב לצנן כמה דקות לפני שמוציאים אותן מהתבנית. כשהצטננו, מוציאים ושומרים בקופסא אטומה בקירור.
אם זה הכיוון, אז הנה עוד מתכון נחמד לעוגיות קווקר:
עוגיות קוואקר
המרכיבים:
1/3 כוס שמן
2 כפיות סילאן או דבש
3 כפיות מולסה
2 ביצים
1/2 כוס סוכר חום
כוס קמח מלא
10 גרם אבקת אפייה (1 אבקת אפיה)
100 גרם קוקוס טחון (אפשר פחות)
1/2 2 כוסות קוואקר (שיבולת שועל)
50 גרם צימוקים חתוכים / שקדים קלופים חתוכים גס / שקדים ופקאנים טחונים– או מיקס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-165 מעלות.
2. מערבבים את הנוזלים (שמן, ביצים, סוכר, דבש/סילאן ומולסה)
3. מוסיפים את היבשים- קמח, אבקת אפיה, קוקוס, קווקר ומערבבים טוב
4. מוסיפים את השוקולד צ'יפס או התוספת האחרת ומערבבים לתוך העיסה.
5. לוקחים בערך כף מהתערובת בכל פעם, מהדקים באגרוף בתוך כף היד ומשטחים בעדינות.
6. מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק ראוי אחת מהשניה ומכניסים לתנור.
7. אחרי 20 דקות בודקים אם העוגיות הפכו למוצקות אבל לא קשות מדי. אם העוגיות עדיין רכות מדי, משאירים לחמש דקות נוספות בתנור. זמן האפייה לא צריך לעלות על 25 דקות.
ועוד אחד (לא ניסיתי, אבל נראה נחמד):
2 כוסות סוכר – 1 לבן 1 חום (לדעתי אפשר אפילו חצי מזה. 1/2 1 בטוח יהיה טעים)
2 כוסות קמח
2 כוסות קוואקר
2 כפות דבש
2 כפות שומשום
2 ביצים
1 כפית קינמון
1 שקית א. אפייה
1 כוס שמן
לשטח בתבנית גדולה של התנור. לאפות כרבע שעה, לא יותר מדי!. כשיוצא לחתוך.
תקבלי יותר תשובות..
(לכבוד חודש אדר הפורום נקרא כרגע 'משחקי השף').
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.