ח"כ יוני שטבון:אצביע נגד חוק הגיוסמושיקו

ח"כ יוני שטבון (הבית היהודי) הצהיר בדיון במליאת הכנסת בנוגע לחוק הגיוס, כי יתנגד לחוק, וזאת בניגוד לעמדתה של הקואליציה בה הוא חבר.

"אתנגד לחוק הגיוס. החוק הולדתו בחטא, חלק מגל חקיקה אנטי דתית שתכליתו לאתגר את זהותה היהודית של המדינה בדרך למדינת כל אזרחיה", אמר שטבון.

יישר כוח לשטבון!מרדכי
שאלה טכנית - יו"ר המפלגה לא יכול להפעיל משמעתותן טל

מפלגתית שתחייב את כל החברים בה? 

אני לא יודע איך זה בדיוק הולך בדברים כאלו, אז לכן אני שואל... ברור לי למשל שבנוגע לשרים וסגני שרים ויו"רי ועדות זה קל יותר - היו"ר יכול לאיים שאם לא יצביעו כמו שהוא דורש, הוא יפתר אותם וימנה אחרים במקומם - אבל מה בנוגע לחבר כנסת מהשורה (כמו שטבון, שאין לו תפקיד מיוחד) - יש אפשרות כלשהי לבנט ו/או שקד להפעיל עליו משמעת שתחייב אותו להצביע בצורה מסוימת?

נכון, זה גם מה שאני חשבתי..קאתרין

נראה לי שהמשמעת הקואליציונית מחייבת אותו לתמוך בממשלה בעת ההצבעות בכנסת..

אבל לא יודעת, נראה לי שהוא יודע את זה.. ואם הוא בכל זאת אמר- אז כנראה שהוא בכל זאת יכול.. חצי חיוך

הוא אכן מפר משמעת קואליציוניתמרדכי
בס"ד

הקודם שעשה את זה היה פייגלין והוא נענש ע"י נתניהו והליכוד והוא הוצא מהסיעה ונהיה כאילו ח"כ ללא מפלגה.

אני מאמין שאם אכן שטבון יצביע נגד החוק אז הוא יקבל נזיפה מבנט ושקד ובזה זה מסתכם. בלאו הכי זה לא משנה כי בטוח החוק יעבור אז הפרת המשמעת לא משמעותית בכלל.
טוב, אז בבית היהודי לוקחים את זה קשהמרדכי
בס"ד

רק שלא הבנתי איך שטבון פוגע בישיבות ההסדר כדברי הגורם?

ואני מקוה שהלחץ המופעל עליו לא יגרום לו לחזור בו. לפחות אני את מה שאני יכול עשיתי ושלחתי לו הודעת חיזוק ותמיכה במהלך.
כל אחד והפייגלין שלומושיקו

זה מצחיק. כי החוק הזה זה הדבר הכי טוב שהיה יכולותן טל

לקרות לחרדים.

כל אפשרות אחרת הייתה רעה יותר לחרדים באופן משמעותי. החוק הזה ישאיר את המצב הקיים, מבחינת הצבא, ולעומת זאת יפתח את פקק העבודה ויאפשר לחרדי שרוצה לצאת לעבוד, לצאת לעבוד.

הח"כים החרדים לא יכלו לבקש משהו נוח יותר וטוב יותר - והם יודעים את זה בעצמם. וזאת בדיוק הסיבה שבגללה הם זועקים נגד החוק - ביודעם שאם אפילו קצת "ישבחו" את החוק - מישהו מיוזמי החוק יתעורר (אהמ יאיר לפיד אהמ) ויבין שהוא צריך לערוך שינויים דחופים בחוק לרעת החרדים. אז לא - הם פועלים בפסיכולגיה הפוכה - הם זועקים וזועקים על החוק ביודעם שככה כולם יירדמו, וישאירו את החוק כמו שהוא - וזה בדיוק מה שהח"כים החרדים רוצים.

בקיצור - שטבון בהתנגדותו לחוק, בלי כוונה, רק פוגע במטרות החרדים. הסכנה הכי גדולה לחרדים כעת היא לא שהחוק יעבור - אלא בדיוק להיפך, חלום הבלהות בו החוק לא עובר וצריך לחוקק חוק חדש.

לא מסכיםמופים

החוק הזה יותר טוב מחוק גיוס חובה

אבל החוק הזה הוא גזירת שמד

אם גוזרים על אדם מוות, ויושבים לחוקק חוק שבמקום למות מגרשים אותו מהארץ, זה יותר טוב מלמות, אבל זה גזירת גירוש

כך שהזעקה שלנו אמיתית, אפילו שהחוק הזה יותר טוב מהמצב שהיה בלי החוק.

זה לא כל כך מסובך...

הוא אמר שהוא מסכים עם החוק עצמו...רוני60

אבל הוא לא מוכן מבחינה ציבורית, להצביע לחוק שהוא רצף לחוקים אנטי דתיים. (ברית הזוגיות וכו')

אז למרות שהחוק טוב להם, בגלל שהולדתו בחטא, הוא לא ישתף פעולה.

פייגלין חזר לסיעה כבר אני חושבצבי-ליזציה
ניתן לו לעלות להר הבית והוא הצביע בעד חוק הגיוס למרות שהסביר כל כך יפה למה להתנגד
כן..ביבי כנראה הצליח לחנך אותואלעד

אחרי שנאם נמרצות נגד החוק ואף סימס "יישר כח" ליוני שטבון על הצהרתו שיתנגד לחוק,

הצביע בעד.

מעין, שטבון הורחק מוועדה לא מתפקדתמושיקו

ועדת חוץ וביטחון..

לצפיה בנאומו של שטבון במליאת הכנסת-מרדכי
למי שיש רימון העלתי את הנאום לגוגל דרייב ולקופי.רוני60

אחד הנאומים הכי חזקים ששמעתי.

קישור 1

קישור 2

והנה, לפני 5 שניות הוא התקפל והצביע בעדאלעד

סוף הסיפור.

בעצם,

בתחילה נראה על המסך 67 בעד, ו1 נגד (כנראה יוני שטבון)

ורגע לאחר מכן 68 בעד.

מי מכיר מי יודע איך הדברים מתנהלים שם?

אתה בטוח? כתוב שהוא התנגדמרדכי
הוא הצביע נגדמושיקו

כל שאר ההצבעות היו על ההסתיגויות וכו'

וזה התחלף כי היו צריכים לעדכן את הצבעות של לבני ולפיד ידנית בגלל קלה זו או אחרת

הוא הצביע נגדלדבר יפה
מעניין אם ח"כ מוטי יוגב יצטרף אליומרדכי
בס"ד

לפני כשבועיים הודיע יוגב שהוא לא יצביע בעד החוק (ובאמת בהצבעת הוועדה הוא התנגד). מאז היה את חתימת ההסכם של המפלגות אבל בראיון הערב לאתר סרוגים סירב להגיד מה הוא יעשה מחר.

אם הוא היה מצביע בעד אז לענ"ד הוא לא היה מפחד להצהיר את זה, לכן לדעתי ישנו סיכוי שהוא או ימנע או יצטרף לשטבון כנגד החוק.
לגבי יוגב-מרדכי
בס"ד

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/272507
חבל
לפחות הוא פועל לטובת שטבון.
סתם שאלה, מרדכי - למשמעת סיעתית אין שום ערך בעינך?ותן טל

ובעיקר במצב שבו הצבעה נגד לא עושה כלום מלבד הצהרה - האם אין שום שום שום ערך להחלטה סיעתית מחייבת?

ואם בפעם הבאה, נגיד, תהיה החלטה סיעתית בבית היהודי להצביע נגד חוק אנטי דתי כזה או אחר - ותידרש משמעת סיעתית שכולם יצביעו נגד - ואחד הח"כים סיבותיו הוא יחליט שהוא לא מקשיב למשמעת הסיעתית בעקבות המצפון שלו, ויצביע בעד החוק - האם זה יראה לך בסדר? הרי "מותר להפר החלטה סיעתית בעקבות צו המצפון..." ?

אה, ברור, אתה תגיד -מותר להפר משמעת סיעתית רק כאשר זה בשביל להצביע בעד/נגד חוק שאני - מרדכי - חושב שהוא נכון. ברור.

בקיצור - בכלל לא פשוט שמה שהוא עשה היה חכם, היה נכון, והיה בסדר. כאשר אתה בכנסת אתה חלק מסיעה, וזה מחייב לפעמים. אם כל אדם יעשה הישר בעיניו, אז בואו, כל סיעה לאחר שתיכנס לכנסת תתפרק למפלגות יחיד, ויהיו בכנסת 120 מפלגות יחיד - ואז כל אחד יעשה מה שהוא רוצה מתי שהוארוצה.

הייתי רוצה לראות איך תגיב כאשר תהיה משמעת קואליציונית, נגיד, להצביע נגד חוק שמאוד מאוד מאוד יפריע לך ותרצה באמת שכל הקואליציה תצביע נגד - ואז, כל הח"כים של יש עתיד יפרו את המשמעת הקואליציונית בעקבות צו מצפונם ויצביעו בעד החוק.

לעשות דין לעצמך זה מאוד נחמד וטוב ויפה - אבל יש מדינה ויש כנסת ויש סיעה מסביבך.

ובכלל - כפי שזכור לי, אתה לא בדיוק היית מהמצביעים לבית היהודי בבחירות האחרונות. כלומר - הגיוני שגם בבחירות הבאות לא תהיה. ולא אתה זה שיציל את יוני שטבון מנפילה מוחצת בבחירות הבאות כאשר רבים רבים מבוחרי הבית היהודי שבחרו בו בבחירות האחרונות, יתעצבנו על ההחלטות העצמאיות שלו ולא יצביעו לו שוב. לא אתה זה שתהיה שם כדי לבציע בשבילו ולחזק אותו - נכון? אתה בכל מקרה תומך במפלגה אחרת.

ושיהיה ברור - שאין בדבריי כדי להגיד שאני שמח מחוק זה או אחר - אבל כן יש בדבריי כדי להגיד שאני רואה את המציאות בצורה יותר מורכבת ממה שכמה אנשים כאן רואים אותה.

אני נגד מדינה דמוקרטית בכללימרדכי

בס"ד

אני בעד מדינה שהולכת על פי ההלכה ועל פי מה שכתוב בתורה. 

ולכן אני אתמוך במי שהולך הכי קרוב להלכה בלי קשר לסיעה שלו או לקואליציה בה הוא יושב.

בסופו של דבר הדמוקרטיה היא שטויות, ובפעם הבאה שבנט יצהיר שהבית היהודי היא המפלגה הדמוקרטית היחידה אז יהיה ניתן להזכיר לו מה קרה לאחרון שהעז רח"ל להמרות את פיהם  הקדוש של המפלגה. וזה לא רק בבית היהודי, זה גם בקואליציה ובדברים רבים נוספים.

כרגע, כרגע אני שואל. במציאות של היום.ותן טל

אם אתה נגד מדינה דמוקרטית באופן מוחלט - אתה גם לא אמור להשתתף בבחירות לכנסת, לתמוך במפלגה שהיא בתוך מדינה דמוקרטית, וכו' וכו'. זהו, שאתה כן בעד מדינה דמוקרטית - נכון להיום. ואתה יודע את זה גם אם לא מוכן להודות בזה בפה מלא. בדיוק כמו החרדים.

ברור שהשאיפה - גם שלי - היא מדינה שהמשיח יהיה בה המלך והמדינה תונהג על פי ההלכה - אבל במציאות שבה עדיין אין משיח, מדינה דמוקרטית זה הדבר הכי טוב שאפשר לשאוף אליו.

תבין, מרדכי - אתה לא יכול לשחק בתוך המשחק בלי לקבל את כללי המשחק. אתה יכול לא לקבל את כללי המשחק מלכתחילה - ואז לא להכנס בכלל למשחק. ואם אתה מחליט בכל זאת להכנס לתוך המשחק - אתה חייב לקבל את כללי המשחק. אתה יכול לנסות בהחלטה דמוקרטית כמובן לשנות את הכללים והחוקים הדמוקרטים לחוקים שאתה רואה לנכון - אבל הכל במסגרת כללי המשחק.

זה צביעות מצד אחד להיות בתוך המשחק ומצד שני ללכת נגד חוקי המשחק.

ואחרי זה אתה מעיז בכלל לטעון נגד אריאל שרון שהוא לא פעל בצורה דמוקרטית ושהוא לא הקשיב למתפקדי הליכוד? מאיפה האומץ? אתה - שלא מקבל את הדמוקרטיה, לא מוכן לקבל את כללי המשחק - איך אתה יכול בכלל להעיר למישהו על דמוקרטיה?

האם אתה רציני שאתה לא מוכן לקבל את הדמוקרטיה? לא מוכן לקבל את כללי המשחק?

כי אם כן - זכור את זה, אני אזכיר לך את זה בכל דיון על מדינת ישראל שאתה תעיז להזכיר משהו שנמצא בתוך כללי המשחק - שנאי אזכיר לך שאין לך זכות לדבר על זה כי אתה לא מוכן לשחק על פי כללי המשחק...

זה מידרון חלקלק, מרדכי...כדאי לך להבהיר את עצמך - כי מה שאתה אומר יוצר סתירות בתוך דבריך שוב ושוב ושוב ושוב...

אני אנסה להבהיר את עצמימרדכי
בס"ד

במצב הנוכחי ברור שאם זה דמוקרטיה אז אני יהיה שותף לתהליכים כמו בחירות וכדומה, אבל אם זה או התורה או הדמוקרטיה אז אני אתמוך בתהליך התורני גם אם הוא סותר את הדמוקרטיה. וכך אני רואה את זה גם פה.

כן, במאבק בין התורה למדינה אני בצד של התורה והדמוקרטיה לא מעניינת אותי במצב של סתירה.
עכשיו בכלל נכנסת לשאלה אחרת. יש פה מאבק נגד התורה?ותן טל

ואני מדגיש - אני לא מדבר מצד מה שרוצים יוזמי החוק בסתר ליבם, אני לא מדבר מצד מה שהם היו רוצים שיהיה - אני מדבר מצד החוק עצמו.

החוק עצמו הוא נגד התורה?

החוק עצמו בא לקעקע את התורה?

התשובה הפשוטה ביותר, לדעתי - היא, כמובן שלא.

וזאת הצביעות הגדולה של הציבור החרדי ושל הפוליטיקאים הפופוליסטים, ואני אסביר עוד שנייה, ולדעתי גם אפתח על זה שירשור נוסף.

הפוליטיקאים החרדים ורבים בציבור החרדי זועקים שהחוק פעם ראשונה יקבע שאדם שלומד תורה צריך ללכת לכלא בגלל זה. וזה שקר!!!שקר שקר שקר!!!

רק ששקר כאשר חוזרים עליו יותר מידי פעמים, כנראה הופך לסוג של אמת.

אני לא מדבר על זה שלא יכניסו לכלא. ממש לא.

אני מדבר על זה שהחוק לא קשור בכלל ללימוד תורה. כלומר - זה לא שהחוק קובע שמי שלומד תורה יכנס לכלא.

חוק שירות ביטוחן כיום במדינה קובע שמי שלא מתגייס לצה"ל בגיל 18, ייענש, כלומר - בצעד ראשון יגיע עוד צו גיוס, וכו' כו', עד שבצעד האחרון תגיע משטרה (צבאית נראה לי?9 ותיקח אותו לכלא על השתמטות. זה העיקרון.

וזה לא קשור בכלל מה עושה אותו אדם!

החוק, החדש, כפי שנוסח, בסך הכל מחזיר את החרדים למעמד שווה לכל אדם במדינת ישראל. החוק לא קובע שחרדי ילך לכלא בגלל שהוא לומד תורה. להיפך! החוק דווקא קובע שחרדי זכאי לדחות את הגיוס עד גיל 21, ורק אז יעמוד לפני הגיוס. דחייה. ויותר מזה - החוק מעניק עוד מתנה לחרדים - האפשרות לשרת בשירות אזרחי, שהוא לא צה"ל.

ובנוסף, החוק מעניק עוד מתנה לחרדים - פטור מלא ל1800 חרדים כל שנה (כל מחזור שנתי) מגיוס.

ובנוסף, החוק מעניק עוד מתנה לחרדים שזה יעדי גיוס - החרדים צריכים לעמוד אך ורק בסף גיוס מסוים שייקבע להם, ואם יעמדו בו כל שנה - לא ידרשו משאר החרדים להתגייס, והם יוכלו להמשיך לשבת וללמוד גם הרבה מעל 1800 המתמידים כל שנה.

אחרי כל זה - בישורת האחרונה, החוק מחזיר את המצב לאחר כל ההטבות - למצב של אזרח ישראלי רגיל ונורמטיבי - וקובע, שבמידה שהיעדים לא הושגו בשנה מסויימת - תחול חובת הגיוס על החרדים באופן מלא מלבד 1800 המתמידים כל שנה.

כלומר, דוגמא מספרית: בשנה מסויימת יש זנתון חרדי בגובה 10 אלף חרדים. 1800 מתוכם מקבלים פטור מלא - סבבה, נשארנו עם 8.2 אלף חרדים. מתוכם, נניח, יעד הגיוס באותה שנה הוא 3 אלף. אם הם הגיעו ליעד הגיוס באותה שנה - מה טוב, כל 5.2 החרדים הנוספים, יכולים להמשיך ללמוד עם אלף 800 המתמידים הנוספים, כך ש7 אלף ילמדו סה"כ, ו3 יתגייסו.

ואם לא יגייסו 3 אלף באותה שנה, אלא רק, נניח, 1700 חרדים - אזי, לפי החוק - גיוס החובה יחול על כל צעיר חרדי מה8.2 שהם מלבד ה1800 שבכל מקרה יקבלו פטור - וכל אחד ואחד מ8.2 אלף החרדים, יצטרך להתגייס. 

ואם יבואו לקחת אחד מהם לצבא בכוח ו/או לכלא כי הוא מתנגד - זה לא יהיה בגלל שהוא ישב באותו רגע ולמד תורה! גם אם הוא היה יושב בסנוקר או היה יושב בבית קפה או להבדיל, היה עובד אדמה בחווה חקלאית באותה שעה - גם אז היו לוקחים אותו לכלא, על השתמטות!

כלומר - זה שקר להגיד שהחוק בא לקבוע שלומד תורה ילך לכלא בגלל שהוא לומד!

ואם אתם רוצים להבין עד כמה מגוחכת הטענה הזאת - בואו נדמיין מקרה שבו המשטרה פושטת על ישיבה מסויימת, ושולפת עשרה בחורים מהסטנדרים ישירות לבית המעצר. כאשר מתפרסם העניין - ההסבר הוא כזה - אותם עשרה חשודים בביצוע עסקאות סמים, ולכן נעצרו. ואכן, נניח שבבית המשפט המשטרה מוכיחה שהם סוחרי סמים - והם נשלחים לכלא.

האם יעלה בדעת מי מראשי הישיבה לפרוץ בטרוניא ובזעקה על כך שהבחורים נשלחו לכלא בגלל שלמדו תורה?

הרי לימוד התורה זה רק הסטטוס שבו הם היו מצויים באותה שניה - זה לא קשור לזה שהם עברו על החוק ולכן הם צריכים להיענש!

גם כאן, אותו הדבר - זה לא שחרדי יקבל אפליה לרעה מיוחדת - בדיוק כמו שהמשטרה אמורה לעצור כל משתמט מכל סיבה שהיא - משתמט על רקע שהוא מסומם עכשיו, משתמט על רקע שלא בא לו להתגייס והוא יושב כעת עם החבר'ה על הברזלים, ומשתמשט שחושב אידיאולוגית שאסור להחזיק נשק ולכן הלך לאוניברסיטה - את כל המשתמטים האלו המשטרה צריכה לעצור ולא משנה באיזה סטטוס הם נמצאים בדיוק! - וככה גם לגבי החרדי!

זה שהוא יושב ולומד תורה עכשיו - זה לא משנה ולא קשור בכלל! בפועל, הוא עבר על החוק כאשר לפי החוק היה צריך להתגייס - ולא התייצב לגיוס כנדרש - ולכן המשטרה תחפש אותו איפה שיהיה, ותגייס אותו או תשלח אותו לכלא. מצידה שהבחור יהיה עכשיו אפילו בפאב, או בסופר - היא תעצור אותו גם שם...

אז די עם השטויות והצביעות והפופוליזם הזה כאילו החוק הוא נגד לומדי תורה! החוק הוא חוק כי כל אדם במדינת ישראל מחויב לאותו חוק - ויש חוק אחד לכולם, ואם לא חוקקו סעיף מיוחד למישהו, אז הוא מחוייב לעמוד בחוק כמו כולם, ואם חוקקו סעיף מיוחד אבל עם הגבלות וסייגים - אז אם ההגבלות והסייגים לא מתקיימים, על פי החוק, הסעיף המיוחד נקצץ וחוזר החוק למקורו - אז זה החוק, וזה לא קשור ללימוד תורה בכלל!

כן, אני בטח נשמע עכשיו סופר יאיר לפיד - אבל באמת בהסתכלות פשוטה על עצם החוק - ולא על מי שחוקק אותו ומה רצונו בחוק, כי זה לא רלוונטי לעצם החוק עצמו - רואים שמה שאני אומר זה נכון!

מילא אם היו אומרים לי שמפלים פה חרדי לרעה לעומת שאר תושבי המדינה. לא היא! ממש לא! שקר וכזב! בדיוק להיפך - לחרדי מעניקים הכי הרבה הטבות לעומת כל מגזר ומגדר אחר במדינה, למעט הערבים (סיפור בפני עצמו) והבנות הדתיות והחרדיות - אבל גם שם נכנסות חרדיות וזה גם סיפור בפני עצמו. מלבדם - חרדי מקבל הכי הרבה הנחות והטבות מכל אזרח אחר, ואחרי כל ההטבות (בעניין הגיוס אני מתכוון)- הוא עדיין נדרש לעמוד בחוק, היה ואם...

דברים פשוטים ביותר.

ושלא יובן מדבריי שאני לא רוצה שיהיה לימוד תורה בישקראל. זה לא שייך. אני מסביר למה החוק לא קשור לזה...

וכמובן - שאחרי כל מה שאמרתי, והסברתי את החוק - גם אני מודע לעובדה ששינויים כאלו צריכים לעשות על טווח זמן רב יותר ובנינוחות יותר, כי ככה מין הסתם זה לא ישיג את מטרתו - אבל אלו השוללים את החוק, לא מוכנים לקבלו גם עוד מאה שנה, וזה מה שמפריע לי! הם מעוניינים להנציח לנצח מצב מעוות, ומצב בו יש אפליה בין דם לדם. בין דם חרדי שלא צריך להתגייס וכלום, לבין דם שאר האזרחים שכן צריכים להתגייס. וזה לא הגיוני. בסופו של דבר החרדים יצטרכו להתגייס, יצטרכו ליטול חלק בזכות להגן על העם שלהם ג-ם בדרך פיזית של מלחמה ולא רק לימוד - כן, אני מאמין בזה, וזה גם מהותה של מדינה דמוקרטית.

איך שאני רואה את החוק הזה, כן הוא פוגע ביהדותמרדכי
בס"ד

ואני מסתכל על התמונה הכוללת ולא רק על התכלס (שגם בעייתי) וכן זה מתנגש עם היהדות. ולא סתם הרב אליהו פנה הבוקר לבנט לאפשר חופש הצבעה ולא סתם יש רבנים שמתנגדים לחוק הזה (ומצד שני הם כן תומכים בגיוס).
גם חוק שמחייב להכניס נהגים במהירות מופרזת לכלא,ותן טל

פוגע ביהדות - אם נניח שתוך כדי הנהיגה הם שומעים שיעור תורה, מתווכחים עם חבר על התוספות שלמדו בשיעור, וכו' וכו' - האם זה באמת חוק שפוגע ביהדות???

יש חוק במדינה שצריך להתגייס. אם אתה רוצה תגדיר שכל כולו בא לפגוע ביהדות, על זה כבר נענה בנפרד. אבל אם אתה מסכים שהחובה להתגייס קיימת וכשלעצמה היא לא נועדה לפגוע ביהדות - הרי שזה צביעות להחריג מזה ציבור קטן ולהגיד שלגביו אם יהיה החוק הזה זה תהייה פגיעה ביהדות. זה שקר, זה דמגוגיה. החוק הוא כללי לכולם - והוא לא בא לאסור אף לומד תורה בגלל שהוא לומד תורה. הוא בא לאסור לומד תורה כי תמול הוא לא התייצב כמו שנדרש, בבקו"ם. זה הכל.

זה פגיעה ביהדות? ובכן - תגדיר כבר את החוק כולו כפגיעה ביהדות. כל חיוב הגיוס במדינה הוא פגיעה ביהדות - כי הוא לא מאפשר לכל מי שרוצה בכך, חילוני, דתי לאומי וכו', ללמוד כמה שחשקה נפשו בלי מגבלה, הוא מחייב אותם להתגייס. אז זה חוק שפוגע ביהדות בכללותו, לא?

אם היו חייבים לנהוג במהירות מופרזת על פי תורהמופים

בוודאי שכן

הדוגמא לא נכונה כי אין מצוה כזאת, זה הכל

ואתה שוב מקדש את כללי המשחק, כאילו אם יש חוק שיוויוני לפי ערכים מערביים, אז הוא בסדר.

אז לא!

טוב, אתה גררת אותי לזה בכוח...ותן טל

ניסיתי להימנע,, כי זה לא ייגמר, אבל בסדר:

אין שום הלכה בתורה שאסור להתגייס לצבא שמגן על עם ישראל. להיפך - חובה להצרף למלחמת עזרת ישראל מיד צר. גם הרב אליישיב הגדיר את מלחמות ישראל כעזרת ישראל מיד צר.

לא ראיתי עד היום ברמב"ם או בשו"ע פסיקה שקובעת שאסור ליהודי להלחם במלחמה בארץ ישראל נגד עמים שרוצים להשמידו.

כל גדולי התורה החרדים, יסכימו שמי שמציל נפש מישראל, שמי שנלחם במלחמות ישראל למען עם ישראל - הוא קדוש ועשה מצווה גדולה לעין שיעור, של הצלת נפשות מישראל, של מלחמת עזרת ישראל מיד צר. לא זוכר מי הרב, שהבחור שבא אליו לסר לו שהוא נוסע לקברי צדיקים בצפון, והרב - החרדי, אבל לא זוכר מי - אמר לו, למה שתלך לצפון? תלך פה להר הרצל - קבורים שם המו צדיקים.

אין מקור אחד בכל התורה הכתובה שאם אני מתגייס לצבא במדינת ישרא, כדי להגן על עם ישראל - אני עובר עבירה. לא מדאורייתא ולא מדרבנן.

ולפי דבריך - כל חרדי שמתגייס אתם צריכים להקיא אותו מקרביכם כי הוא עובר עבירה לכל הפחות מדרבנן, ביודעין, ובכוונה.

האם אתה שונא חרדים שמתגייסים לצבא?

האם אתה אישית חושב שזה עבירה להתגייס לצבא?

איך גררתי אותך?מופים

מתי דיברתי על "למה זה עבירה"

לקחתי את זה בכדבר ברור, ואחרי זה דננו

למה אני בעצם צריך לענות לך? כל רבותינו הורו מאז קום המדינה שחייבים לתת לבחורים ללמוד, וחמור מאד ללכת לצבא, מהרב קוק, ועד הרב עובדיה, מהרב שך ועד הרב אלישיב, אין בזה שום ספק כלל ועיקר

הרב עובדיה כאב את הנושא יותר ממות בנו הבכור.

אז גדולי הפוסקים כך הורו, וזאת ההלכה ואין בלתה.

למה בעצם אני צריך לענות לך?

מה אני אישית חושב על הנושא כתבתי שם

http://n2.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t616447#6827961

אבל הרי כבר שלחתי לך את זה באישי, מה פתאום התעוררת לזה שוב?

מהרב קוק??? חזור בך!!! שקר גמור!!!ותן טל

הרב קוק מעולם לא אמר שצריך לא להתגייס.

הרב קוק מעולם לא אמר שחמור מאוד ללכת לצבא.

מאיפה הקרצת את זה???

ועדיין לא ענית לשאלותיי.לפי זה - אם חמור מאוד ללכת לצבא, כל מי שהולך לצבא עושה עבירה? כל חרדי שהולך לצבא - עושה עבירה?

וזה לא שתעוררתי שוב לנושא - פשוט בגלל הכותרת שכתבת - אם היו חייבים לנהוג במהירות מופרזת... - התשובה שלי היא גם: ממש לא חייבים לא להתגייס לצבא. אין שום מצווה כזאת בתורה לא להתגייס לצבא.

ואתה יודע מה מצחיק במה שאמרת על הרב עובדיה, נניח? שרוב מוחלט ממצביעי ש"ס - כן משרתים בצבא. ואני מתכוון לא רק למצביעים המסורתיים - אלא גם למצביעים החרדים ספרדיים. רוב החרדים שלא משרתים בצבא - אלו הליטאים האשכנזיים, והסידים האשכנזיים.

רוב החרדים הספרדים כן מתגייסים בשלב כלשהו לצבא - ובדוק בנבחרי הציבור שלהם, כמה מהם היו בצבא, וכמה מהבנים שלהם הולכים לצבא בסופו של דבר.

אממה? הציבור החרדי כיום בעניין זה נגרר אחרי הציבור האשכנזי חרדי, בלית ברירה, כחלק מאחדות המחנה החרדית.

אבל החרדים הספרדים מאז ומעולם התגייסו בשיעורי גיוס גבוהים לען ערוך, מאחיהם האשכנזים.

ואתה יודע את זה! ואיך זה בדיוק מסתדר עם מה שאתה אומר? ובעיקר על הרב עובדיה...

ויש הבדל גדול בין לדחות ואז להתגייס, לבין בעצם לא לדחות - אלא פשוט לא להתגייס בכלל, כשהדרך היא לדחות עד סוף כל הדורות.

זה שאתה לא יודעמופים

לא אומר שהוא לא אמר

הוא אמר במפורש שחייבים את החיילים של התורה, והם אלה שמקיימים את המערכה, ואי אפשר ללכת לצבא כי זה יפסיק את העליה הרוחנית או משהו כזה

הנה! אני יודע משהו של הרב קוק שלא הכרת!

לא ברור לי מה אתה רוצה ממני. ולטעמיך? איך אתה מיישב את הסתירה?

תראה 3 בלילה, צום מחר, אולי נמשיך מחר?

הרב קוק נפטר לפני הקמת המדינה.די"מ
לאיזה הרב קוק אתה מתכוון? הרצי"ה???ותן טל

שמעתי מפי תלמידיו המבהקים - ששמעו מפיו - שאין דבר כזה לא להתגייס - הוא אמר במפורש - אנחנו לא מבטלים את הצבא, אנחנו רק דוחים אותו בכמה שנים בשביל ללמוד תורה, אבל כולם חייבים להתגייס.

את זה שמעתי מפי תלמידיו של הרב צבי יהודה הכהן קוק!!! במפורש!!! אז אל תגיד לי בבקשה מה הוא אמר...

יש רק אדם אחד עליו הוא אמר שהוא לא צריך עקרונית להתגייס,ושרק יישב וילמד תורה, וזה הרב דב ליאור - ובכל זאת הלך הרב דב ליאור לעשות טירונות של שלושה חודשים, שבמקרה הצורך אם תהיה מלחמה - הוא ידע להחזיק נשק ולהלחם.

אנא, אל תלמד אותי מה הרב צבי יהודה קוק אמר! "אי אפשר ללכת לצבא" - זה שקר גמור! לא יודע מאיפה הבאת את זה! כ-ל תלמידי הרב צבי יהודה הלכו לצבא, מי מוקדם ומי מאוחר.

ואם אתה מתכוון לרב קוק האבא, הרב אברהם יצחק הכהן קוק - ובכן, כמו שכתבו בדיוק עכשיו - הוא נפטר לפני שבכלל הייתה מדינה, ככה שזה לא רלוונטי.

הרצי''ה זצ"ל אמר שמי שלומדלדבר יפה

פטור מגיוס, שלא יתגייס אלא ימשיך  בילמוד תורה

שקר!! שמעתי באוזניי,מתלמידיו!! עיוות של הרצי"ה!!!ותן טל

הרצי"ה במפורש אמר שחובה להתגייס, ושאנו לא פוטרים מגיוס, אלא רק דוחים גיוס.

אנא לא לשקר בשם ה"אמת" עלאק. מה שאני אומר - שמעתי מפי תלמידים של הרצי"ה, תלמידי חכמים עצומים - שאין חשד שרצונם בדברים אלו לשקר. לא יודע מאיפה שמעת מה ששמעת, אבל בדוק את מקורותיך שוב ופשפש בהם.

כמו שכתבתי, היחיד עליו אמר הרב קוק שהוא יכול לפטור עצמו מגיוס ורק ללמוד תורה, הוא הרב דוב ליאור - ואפילו ככה, הלך הרב דוב ליאור לטירונות קצרה של שלושה חודשים כדי להיות מוכן בשעת צורך.

אז אנא, לא להכניס דברי הבל ושקר. הרצי"ה לא פטר מגיוס, ומי שיגיד לך ככה - הוא בחזקת טועה ומטעה, או שקרן מדופלם.

כן, היו בודדים שהרצי"ה אמר להם שלהם אסור להתגייסמרדכי
בס"ד

הדוגמה המוכרת היא הגר"ד ליאור שליט"א שהרצי"ה זצוק"ל נלחם על כך שהוא ישאר בישיבה וימשיך ללמוד ולא יתגייס. בספר משמיע ישועה יש כמה סיפורים בנושא הזה, אתה מוזמן לקרוא. וכן, אני סומך יותר על העדות האישית של הרב ליאור מאשר על מה שאתה הבאת.

אגב, הרצי"ה אמר בהנחייה כללית לא להתגייס לפני י' (או בקיצור גיל 28, אם חישבתי נכון זה שיעור י').
שוב, יכול להיות שהיו עוד בודדים - אבל הם מעידים עלותן טל

הכלל! אתה רק מחזק אותי!

נכון, לגבי הרב דוב ליאור הוא פסק ככה, וזאת שמעתי בעדות אישית מתלמידים של הרב קוק שהיו שם (לא הרב ליאור). ייתכן שהוא אמר ככה לעוד בודדים - אבל בפירוש בפירוש הוא אמר שההנחיה הכללית היא שא-י-ן דבר כזה פטור מגיוס, אלא כולם צריכים להתגייס, רק שדוחים את הגיוס.

גיל הגיוס הוא לא רלוונטי כעת - לא משנה באיזה גיל אמר להתגייס, משנה שבסופו של דבר הורה לרוב המוחלט המוחלט להתגייס. אם היו עוד בודדים חוץ מהרב ליאור שלהם הורה לא להתגייס - בסדר, אבל הם בודדים ממש, שרק מעידים על הכלל של הרצי"V!!!

חוץ מזה, שראה - בכל זאת הרב ליאור הלך לצבא, אומנם רק לשלושה חודשים, אבל הלך, מיזומתו. מה זה אומר? ...

צודק, זאת לא הייתה אמירה כלליתמרדכי
בס"ד

אלא למי שהרצ"ה ידע שיצא ממנו תלמיד חכם. אבל זה מראה שהרצי"ה עד כמה שהרב העריך חיילים אז מי שהיה יכול להיות ת"ח נשאר בישיבה.

אגב, הרב ליאור היה חודש בצבא ולא 3.
אגב, בנוגע לשורה האחרונה שלך - זה כבר *צום היום*ותן טל

באמת...אני לא יודע באיזה שעה בדיוק נכנס הצום אבל אני מניח שזה לא עוד הרבה זמן...

ובשמחה... מחר...

אבל עדיין לא ענית על הקושיה על הרב עובדיה ואנשי ש"ס החרדים ספרדים שהולכים לצבא...

בוקר טובמופים

המחשב שלי מזגזג. כתבתי באריכות ופתאום הוא נכבה! (בלו סקרין) 

אז דיברתי על הרב קוק האבא, וכן, היה צבא גם אז - הצבא הבריטי.

והעיקרון שהוא אמר נכון גם לצבא של המדינה היום, העיקרון שצריך לומדי תורה בשביל המערכה, ושא"א להפסיק את הלימוד בשביל הצבא - הוא עיקרון שמתאים בכל צבא, גם לדעתם שהמדינה קדושה, וכ"ש לדעתינו שהמדינה הזאת היא בדיוק כמו הבריטים

ולגבי ההתגייסות של החרדים - נראה לי שאתה לא מעורה במה שנאמר אצלינו על הנח"ל החרדי

לפני 12 שנה כשהתחיל החוק - כל גדולי ישראל יצאו נגדו בחריפות, והרב עובדיה והרבנים הסרדים חתמו על מכתב חריף לא ללכת לשם.

גם הרב שטינמן שהיה בעד ההקמה של הנח"ל החרדי - הורה לא ללכת לשם! הוא הקים את זה בשביל בחורים שהתקלקלן - שיהיה להם לפחות מסגרת בצבא ולא יתקלקלו לגמרי, אבל בחור נורטמטיבי - אסור שילך לצבא!

לומר שהוא היה בעד הנח"ל החרדי באופן גורף זה הכפשה גדולה, שהוא הכחיש בתוקף!

אבל גם לפני הנח"ל החרדי היו חרדים שהתגייסו בלית ברירה,מה הם יכולים לעשות? יש חוק, וכל עוד הוא לא גזירת שמד לא צריך למסור את הנפש עליו. אם אין ברירה אז הולכים.

ממש לא היתה הוראה מעולם אצלינו ללכת לצבא לכתחילה גם  למי שלא לומד , אלא שאם אין ברירה - אין ברירה, לא צריך ללכת לכלא

הדברים שאני כותב ברורים ופשוטים לכל חרדי. פשוט תשאל מסביבך.

זה כל כך לא נכון. צבא בריטי כל כך לא קרוב לצבאותן טל

יהודי. לא משנה כמה תנסה להגיד.

עובדה שבנו הרב צבי יהודה, שאביו העיד עליו שהוא ממשיכו הישיר - לא פסק בנוגע לצבא היהודי שהוא כמו הצבא הבריטי ושלא צריך להתגייס אלא רק ללמוד תורה.

נראה לך שהרצי"ה היה אומר משהו כזה שהוא יודע שאביו לא היה רוצה??? אז אתה לא מכיר את טיב היחסים ביניהם,אתה לא יודע כמה הרצי"ה היה ממשיכו של הרב קוק (יחד עם עוד תלמידים בודדים, כמובן, אבל זה כבר לא קשור).

פשט פשוט הוא שצבא בריטי לפני הקמת מדינה יהודית כמו שחלם הרב קוק, לא דומה לצבא יהודי במדינה יהודית - לא צריך להיות בקיא עמוק בתבי הרב קוק כדי להבין את זה.

אבל במטותא ממך - האם למדת באריכות ובעומק את כתבי הרב קוק, שאתה יודע להגיד כזה בבירור ובמפורש שקבע דברים כאלו, בכזה נחרצות?

לא נראה לי.

במקום זאת, אנא תן לי ללכת לאחד הרבנים שלי - אחד ממפרשי דברי הרב קוק הנודעים בדורנו, רב שנטוע עמוק עמוק בתוך תורת הרב קוק, ושוחה בה, ומפרש אותה לציבור - ותן לי לשאול אותו האם הרב קוק, בעניין הרעיוני, היה מתייחס אותו דבר לצבא בריטי ולצבא יהודי.

אני אחזור אליך לאחר מכן עם תשובה, בסדר?

אם אסור ללכת למבא מצד עצמו,זה לא משנה אם אתה לומדדי"מ

או לא.

ואם הליכה לצבא זה "עבירה על דת" זה לא משנה אם אתה לומד או לא.

אז איך אתה מסביר את הרב שטינמן וקשריו לנח"ל החרדי?די"מ

או שהוא לא מרבותיך?

נו באמת...מרדכי
בס"ד

אני מסתכל על התמונה הכוללת. החוק הזה נועד מלכתחילה לפגוע ביהדות. אם הוא היה מגיע ממיניעים אמיתיים אז היה על מה לדבר, אבל הוא כל כולו חלק מרצף של חוקים שמחוקקת הממשלה על מנת לפגוע ביהדות, וכאן הבעיה.

כל השנים זה לא הפריע, עד שבא לפיד והחדיר את זה שזה המחויבות הלאומית - לגרום לחרדים להתגייס. וזה הרי ידוע מה עמדת לפיד על היהדות ומה הוא רוצה לעשות לה ומה הוא מחוקק נגדה.

וכן, חוק הגיוס הוא חלק מזה ולכן הוא בא נגד היהדות והתורה. ח"כ שטבון המחיש את זה יפה בנאומו במליאה ואתה מוזמן לצפות.
בעיקר שהיו מגיעים למכסה גם ללא החוקמושיקו

ועם החוק יש סיכוי שלא יגיעו אליה...

מושיקו - עובדתית אתה טועה.ותן טל

לפני החוק הזה, אולי יש לכם זיכרון קצר, אבל היה חוק טל כבר 10 שנים, עם יעדים - ובהתסכלות לאחור, ראו שבמפורש לא עמדו ביעדים - וגם אם המגמה הצומחת לאט לאט הייתה ממשיכה, עדיין לא היו מגיעים ליעדים.

ככה שאנא, לא לזרוק ססמאות בלי עובדות בשטח, ונתונים. העובדות הם שהחרדים לא היו יכולים להגיע עקרונית למכסות האלו גם אם היו ממשיכים במצב כיום. נכון, היו מתחילים להתגייס קצת יותר כל פעם - אבל ממש לא בכמויות שעקרונית רוצים...

חוק טל לא הקים את שח"רמושיקו

מי שהקים את שח"ר היה אלעזר שקדי שהיה מפקד חיל האויר , וזה התחיל לרוץ בעוד חילות והביא הצלחה מאוד גדולה..

מה זה קשור? איפה אמרתי שחוק טל הקים את שח"ר?ותן טל

אמרתי דבר פשוט ביותר - עובדתית, לפי הנתונים, בעשר השנים האחרונות חוק טל ל-א עמד ביעדים שהציבו לפני יותר מעשר שנים, כשחקקו אותו פעם ראשונה כהוראת שעה לחמש שנים, ואז שוב לחמש שנים.

אם חוק טל לא עמד ביעדים שלו - למה אתה אומר שהיו מגיעים למכסה גם ללא החוק? איך בדיוק? פתאום היה זינוק מטאורי בגיוס? סתם ככה? 

ממש לא. מצטער, אתה לא מדבר לפי הנתונים הקיימים.

אגב - למעשה, זאת הסיבה שפסלו את חוק טל. אם, נניח, היו רואים שחוק טל זכה להצלחה מטאורית ושאפילו רק בשלושת השנים האחרונות שלו, הוא הצליח כל שנה לחצות את רף היעד שהציבו מראש - אזי שופטי הבג"ץ לא היו נמהרים כל כך לבטל אותו, והיו נותנים לממשלה ולכנסת להאריך אותו כהוראת שעה שוב, בהבנה שהוא מספק את הסחורה שהוא התבקש לספק.

בפועל, הוא לא סיפק - ולכן הוא לא היה "משתלם" מבחינה חוקתית, ובג"ץ נאלצו לבטל אותו.

בג"ץ עשו את העבודה שלהם - אין מה להתלונן. החוק לא עמד בדרישות, לכן הוא נאלץ להיגמר. לאחר מכן, הכנסת צריכה להתמודד עם המציאות החדשה ולחוקק חוק חדש - בג"ץ לא מחוקק חוקים. וכהכנסת ישבה, וחוקקה חוק. זהו.

ואני אמרתי שעובדתית שח"ר הביא חרדים לצבאמושיקו

יותר מכל חוק אחר, ואם לפיד לא היה מפריע אותו מספר של חרדים היו מגיעים בין כך לצבא ואפילו יותר.

אז הכנסת עשתה חוק שחרדים לא יגיעו לצבא למרות שיכלה להביא לבג"ץ נתונים אחרים.

ואולי זה יסביר יותר טוב את כוונתימרדכי
בס"ד

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/272563

וכן, זאת הפוליטיקה וכך זה מתנהל, אבל יש לנו תורה שהיא זאת שמנחה אותנו איך להתנהג ולא דילים של פוליטיקאים של "שמור לי-אשמור לך".
אתה מדבר על רצונות, על מאווי נפש. אני מסתכלותן טל

על החוק עצמו - מה הוא אומר בסופו של דבר.

ואם לפיד בסתר ליבו רוצה להשמיד את כל החרדים ולזרוק את האפשר שלהם לים - זה אומר שהחוק הזה נועד כדי שישמדו והאפר שלהם ייזרק לים? תעשה לי טובה - אתה לא מדבר בצורה הגיונית ושכלית אלא רגשית בלבד! בצורה הגיונית ושכלית, מסתכלים על נוסח החוק המדויק, ורואים על פיו, בשכל ובהגיון, מה הוא אומר ומה הוא עושה למעשה.

בסופו של דבר, כל החוק הזה אומר דבר אחד - כל אזרחי ישראל צריכים להיות יותר שווים זה לזה, עם חריגות מסויימות פה ושם, אבל הורדת חריגות ענקיות שהיו בעבר.

לא הזכרתי פה במילה אחת תורה - כי זה לא קשור, זה לא מעניין, זה לא צריך להיות מוזכר בחוק! זה חוק שירות ביטחון - זה לא חוק "בואו-נראה-איך-דופקים-את-החרדים-ואיך-הופכים-אותם-לחילונם". זה רק הפרנויה שלכם ואי האמון בסיסי שלכם בכל המערכות במדינה.

לא כל כך יעזור לי שוב ושוב להסביר לכם כי אתם מסרבים לחשוב בצורה קרה, אתם מערבים רגשות בתוך תחום משפטי קר ונטול רגשות - וזה סוג של ילדותי... 

אתה יכול להגיד, כן - החוק לא נועד לפגוע בלומדי תורה, אלא נועד לקדם את הגברת השיוויון במדינה בין כלל האזרחים, אלא שעל הדרך אנחנו מרגישים שזה יפגע בעולם התורה.

זה משהו אחר לגמרי! זה שאולי החוק יגרום בסופו של דבר שפחות אנשים ילמדו תורה - זה לא אומר שזאת מטרת החוק! לא אכפת לי בכלל מה יוזם החוק רצה!!! יוזם החוק זה לא החוק עצמו! החוק עצמו זה מסמך משפטי. אם היה כתוב במסמך המשפטי: " אדם שלומד תורה צריך להשליך אותו לכלא אם עבר את הגיל הזה והזה - אזי הייתי מסכים איתך, שזה עצמו חוק שבא לפגוע בלימוד תורה.

בדיוק כמו שלא תגדיר ש"אדם שלומד תורה תוך כדי נהיגה" - דינו קנס של 10 אלף שקל. אלא מגדירים:  "אדם שמדבר בפלאפון בלא דיבורית תוך כדי נהיגה - דינו קנס 10 אלף שקל" (חוק פיקטיבי שכרגע המצאתי כולל הקנס, רק בשביל הדוגמה). מבין? זה לא קשור מה הוא מדבר בפלאפון - אם הוא לומד עם חברותא טלפונית או אם הוא רק מריץ בדיחות עם החבר'ה מהעבודה!!!

אתה מסכים שגם בחור בן 18 חילוני שביום שבו הוא אמור להתגייס, יילך לאוניברסיטה ויתחיל ללמוד כי זה מה שבא לו - ייקחו אותו לכלא, עקרונית? האם זה אומר שלוקחים אנשים שלומדים באוניברסיטה לכלא, רק בגלל שהם לומדים באוניברסיטה? האם זה אומר שזה חוק שבא לפגוע בלימודים באוניברסיטה?

בסופו של דבר זכור שהחוק בא רק לתקן עיוות שנוצר מזמן - עיוו שבו במשך עשרות שנים, ציבור שלם! לא שותף למאמץ המלחמתי הפיזי הכללי של שאר אזרחי ישראל! נא לא לכבס את האמת - זאת האמת! לא משנה אם יש סיבות לכך - זה המציאות! המציאות הקרה,, היא שכל הציבור החרדי מצא דרכים דרך פה ודרך שם להשתמט מגיוס במשך עשרות שנים. מעולם הוא לא קיבל פטור מלא לכך, אלא רק מצא דרכים רבות, דחיות וכו', כדי להשתמט מהגיוס.

אם מראש, לפני שישים שנה, בן גוריון לא היה מאשר את המתווה הזה עם החוזן איש על 400 תלמידי הישיבות, והיה מכריז שכל אזרח בישראל היה שווה, וכולם חייבים להתגייס באותו זמן - כנראה שההיסטוריה הייתה אחרת. או שפחות חרדים היו עולים לארץ, או שכל החרדים היו הולכים בחזרה לחו"K, או שהם היו משתלבים בצורה קשה ואיטית ומייסרת, בתוך הצבא - וכיום כבר השאלה לא הייתה רלוונטית. אני לא יודע - אבל זה העובדה.

אז היום הגיעה השאלה לכדי מצב שבו צריך כבר לספק לה פיתרון - וזה הפיתרון שהגיעו אליו בנתיים. אם הוא יעזור או לא - רק הזמן יגיד.

אבל אין מנוס מלהודות בעבודה, גם אם זה לא כיף - החרדים השתמטו מגיוס שווה לכל אזרחי ישראל, במשך עשרות שנים. ואתם יודעים את זה!

בסופו של דבר, אכן ייתכן נגיד מצב היפותטי שבו נגיד יחוקקו חוק, שאדם שלא ממלא את חובתו לשרת בצבא הגנה לישראל, ומשתמט ממנה - נשללת ממנו אזרחותו על כך, כיוון שהוא לא אזרח שווה חובות - ואז, בלאו הכי, אותו אזרח יצטרך לעזוב את ישראל ולעבור למדינה אחרת, כי פה לא תהיה לו אזרחות. ואז, כן, בתרחיש ההיפותטי הזה - כנראה שציבור ענק של חרדים יעזוב את הארץ ויילך לשבת במקום אחר, ארה"ב, נגיד.

ושם? בואו נחשוב רגע - האם מ-י-ש-ה-ו יממן אותם בזמן שהם לומדים?

בארה"C רוב מוחלט של החרדים הבוגרים - עובדים. בישראל - עדיין לא.

תסבירו לי למה הפער הזה בין ארה"ב לישראל? ובארה"ב - אין להם חוק גיוס חובה, תזכרו את זה!!

רצונות ומאווי נפש מאוד משנים.די"מ

ובארה"ב עובדים בדיוק בגלל שאין שם את חוק סיוס חובה שמחייב אותם לאר לעבוד בשביל לא להתגייס.

אתה קר ולא רגשי, נכון?מופים

אז בוא נסדר את הדברים שוב

הרבנים שלנו הורו לנו לעשות הכל ולא להתגייס, מדובר על גדולי עולם, שגם אם נניח שהרבנים שלכם ברמה שלהם (מה שלא נראה לי), הם עדיין הרוב, וגם אם הם לא היו הרוב, ברור שזכותינו וחובתינו ללכת אחרי רבותינו

איך אפשר לקרוא ליהודי שעושה מה שהתורה מצווה עליו עיוות?

בגלל שהם עוברים על "כללי המשחק" המקודשים שלך?

אתה חושב שאנטיוכוס לא קבע בחוק שחייבים לעבוד ע"ז? את מי מעניין החוק? אם התורה אומרת לעשות משהו, עושים בלי להתייחס אליהם, "אם לעבור על דברי תורה - אתה והכלב שווים!"

ובן גוריון אמנם ויתר על הבחורים, אבל הוא לא ויתר על גיוס בנות, אז הוא הבי בדרך הקשה שאנחנו מקשיבים לאלוקים, ולא שמים עליו! אז מצאו דרך חוקית לא להפעיל את החוק...

ברור לי שזה מה שיהיה כאן בסוף, השאלה כמה נאכל כאן קש עד אז

אני אהיה קר מאוד, כן:ותן טל

ככה - העיוות נוצר כי אין חוק מוסדר. לא אכפת לי שהחוק המוסדר יקבע שהחרדים פטורים לגמרי מהגיוס, לא אכפת לי שהחוק יקבע שאין צבא עם אלא רק צבא מקצועי - אבל יש חוק, יש כללי משחק.

אם אתה נמצא במדינה ונהנה מכל הזכויות שלה, אתה חייב גם לעמוד בחובות שלה. במקרה הזה החובות הם החוקים.

אם אתה לא מוכן לעמוד בחוק מסויים, בשום מצב, ולא מצליח לשנות את החוק - אזי בסופו של דבר הוא יצטרך או לעמוד בו, או לשלם את המחיר - בין אם בסנקציות פליפליות ובין אם בכלכליות - אז אין מה להתבכיין על זה יותר מידי. מצד עצמו החוק הוא חוק וזה מה שהוא צריך להיות. אם מתייחסים לצד המעשי, אם רוצים שהחרדים יתגייסו ולא ישבובכלא ולא יקבלו תקציבים - אז כן, צריך לעשות את החוק מדורג - אבל גם אם לא מסתכלים על זה, החוק הוא חוק, ואם אתה לא עומד בחוק אתה לא יכול לבכות על כך שאתה מקבל "עונש" מסוים.

אמרתי קר או לא?

עכשיו - האפשרות האחרת, מלבד לעמוד בחוק או לא לעמוד בו ולשאת בתוצאות - היא כמובן, לא להיות מחויב לחוק, לכללי המשחק כאן. ואת זה אפשר לעשות רק בדרך אחת. לא לחיות במדינת ישראל.

סיכום קר ולא רגשי, יש רק שלוש אפשרויות מעשיות במדינה דמוקרטית - ולא משנה איזו מדינה:

1. לעמוד בחוק.

2. לא לעמוד בחוק ולשאת בעונש המוטל על מי שלא עומד בחוק.

3. להחליט שאתה מראש לא רוצה להיות מחויב לחוק ולכללי המשחק - ופשוט לא לגור באותה מדינה.

עכשיו אתה מכניס את התורה? בסדר. אין בעיה - אם אתה מבחינת התורה שאתה ורבותיך מבינים, מחליטים שאתם לא יכולים להקשיב לחוק - אז אפשרות א' לא רלוונטית בשבילכם, לכן אתם צריכים לדעת שאו שתקבלו את האפשרות השנייה, או שתבחרו באפשרות השלישית ותהגרו לארץ אחרת (שבה, כמובן, הסיכוי שתוכלו לשבת כל היום וללמוד תורה - הרבה יותר נמוכה מאשר בישראל). ואם אתם יודעים שתקבלו את אפשרות ב' - אז תהיו שלמים עם זה, אל תזעקו שזה לא ראוי. זה ראוי וראוי. מי שלא עומד בחוק של מדינה דמוקרטית, מקבל את העונש הקבוע בחוק - זה המדינה. אם אתה חושב שלא ראוי לקבל את העונש, אבל גם לא ראוי לקיים את החוק - בבקשה, נתב"ג ומבחר מדינות העולם פתוחים בפניך.

זהו, עד כאן הניתוח הקר והלא רגשי. תסביר לי למה לדעתך אחד מהדברים שכתבתי כאן לא נכון מבחינה חוקית ומבחינת מדינה דמוקרטית. תשובות דוגמת " זה נגד התורה" - לא שייכות לכאן, כיוון שאתה יכול לבחור באפשרות השלישית ולא לחיות במדינה הזאת. אם אתה בוחר לחיות במדינה ולקבל את כל הזכויות שלה - אחת משתי האפשרויות הראשונות, יקרו אצלך - וזה נורמאלי והגיוני לגמרי.

אתה מערבב בין המציאות למה שראוי להיותמופים

שלושת האפשרויות שלך הם האפשרויות העומדות על הפרק

והניתוח שלך נכון - הראשונה לא באה בחשבון וצריך לשקול מה לבחור מהשאר

(אגב זה לא רק בדמוקרטיה, זה שייך בכל שילטון מכל סוג שהוא)

אבל זה שזאת המציאות לא עושה את זה לנכון וראוי

אם במדינה בסיגנון רוסיה יהיה החוק שאסור ליהודי למול את בנו

האפשרויות הם 

1. להקשיב לחוק 

2 להתנגד לחוק ולשאת בתוצאות

3. לברוח לארץ אחרת

אפשרות 1 לא שייכת, אז צריך לבדוק אם לעשות את 2 או 3 וזה נורמאלי והגיוני לגמרי

זאת המציאות העובדתית, אבל זה לא רק לא ראוי, זה מזעזע! זה חילול ה' וזה נורא

אתה בסך הכל אומר שלפי ערכי הדמוקרטיה זה בסדר, ואין כאן שום עבירה על ערכי הדמוקרטיה. אבל אנחנו לא חילונים. מערכת הערכים שלנו לא מתייחסת לדמוקרטיה, היא מבוססת על התורה, על רצון ה', על להקשיב לרצונו.

זה לא משנה. אף אחד לא כופה עליך לא לחיות כמו שאתהותן טל

רוצה לחיות. יש היום במדינה יותר מ120 מדינות ריבוניות - ואם אתה מרגיש שבמדינה אחת אתה לא יכול לחיות כמו שאתה רוצה, אתה יכול לעבור למדינה אחרת ולנסות לחיות בה כמו שאתה רוצה.

ברוסיה, אם נגיד מחוקקים חוק נגד יהדות - עקרונית זה זכותם לגמרי. זכותם לקבוע שהמדינה היא כזאת וכזאת - הם רק צריכים לאפשר לאדם לבחור את שלושת האפשרויות. וזה בדיוק ההבדל בין מדינה דמוקרטית למדינה לא דמוקרטית - בעבר, ברוסיה, היא לא הייתה דמוקרטית ויהודי לא היה יכול לבחור באפשרות השלישית, לעזוב את המדינה. היה מסך הברזל. וברגע שאתה לא יכול לבחור אחת מהאפשרויות - זה אכן לא דמוקרטיה. 

ברגע שיש לך שלוש אפשרויות אלו לבחירה - זה אומר שלא כופים עליך גזרת שמד. שמד זה שרוצים להשמיד אותך ולא מאפשרים לך אפשרות אחרת. המן, לא שינה לו אם יהודי יעבור ממדינה למדינה - הוא רצה וציווה להשמיד את כל היהודים. כנ"ל היטלר.

אבל כאשר מדינה, נגיד באירופה, אוסרת חוק שחיטה כשרה - אז אפשר לנסות לבטל את החוק, ולהצליח - אבל במקרה שלא מצליחי, אז כן, המדינה אולי אנטישמית וכו' וכו' ומה שתגיד - אבל זה זכותה לגמרי. ואם אתה לא רוצה - בבקשה, כך ויזה ותעבור לארץ אחרת ותקבל אזרחות אם יאשרו לך. במדינת ישראל יאשרו לך בכל מקרה, מכוח חוק השבות (וזה, אגב, הסיבה שבסתר ליבי אני דווקא מקווה שהאפשרות לחיות כיהודי שומר מצוות וכיהודי בכלל בחו"ל, תקטן בעקבות כל מיני סיבות - מה שימשוך את היהודים לכאן. בדיוק מה שקרה ברוסיה. לאחר שנפל מסך הברזל וכאשר הבינו הרוסים שלחיות ברוסיה כיהודי שומר מצוות וכיהודי בכלל זה מסוכן - ואז הם עלו לארץ בהמוניהם - לא משנה כרגע אם חלק מהם לא יהודי בדיוק - העיקרון חשוב. הם עלו.)

אגב - האפשרות הראשונה בהחלט באה בחשבון. עובדה שיש חרדים שבחרו בה ויש חרדים שאפילו הרבנים שלהם בסתר מעודדים אותם ללכת לנח"ל, לשח"ר וכו'...

זה שהתקשורת החרדית והרבנים חושפים רק את מה שהם רוצים - לא אומר שלא היו חרדים שבחרו באפשרות הראשונה - וכן, כמה שזה מפתיע, גם רבנים שאישרו את זה.

אני לא מבין אותך - כמו שדי"מ כתב באחת ההודעות כשאלה אליך - אם הגיוס זה גזירת שמד, אם הגיוס זה דבר שאין שום סיכוי בעולם שמותר לקיים אותו - למה יש נח"K חרדי? מה - לנוער חרדי שאין לו כוח ללמוד, מותר לו לעבור עבירות? הרי לפי מה שאתה אומר - אני מבין שגיוס לצבא זה עבירה דרבנן בשבילכם. איך אתה מוכן בכלל להסתכל על חרדי בצבא, חרדי בוגד, חרדי כופר שעובר עבירה כאשר כל הרבנים אומרים לא להתגייס! איך אתה מסתכל עליו?

זה מוזר ה"זכויות" שלךמופים

למה אתה חושב שזה זכותה?, מאיפה היא קיבלה את הזכות? מה פתאום יהיה זכות למדינה כלשהי לאסור לקיים את מצוות ה'?

הקב"ה מסכים עם המשפטים שלך? הוא גם חושב שזכותם?

אני לאט לאט משתכנע שמבחינתך - כצורת ממשל - הערכים של העולם המערבי, הזכויות הדמוקרטיות ושאר ירקות - זה עולם הערכים האמיתי, זה חוקי המשחק שבהם מותר לנו להתנהל, ואלוקים יכול לומר מה שהוא רוצה, יש כללי משחק, וזהו! גם אם צריך להתנגד לכללי המשחק - הם עצמם בסדר גמור, זה אנחנו שעברנו על כללי המשחק, ונורמלי וראוי שנישא בתוצאות

כמעט נשמע שאם היו תופסים יהודי שמל את בנו בבמדינה דמוקרטית שאסור למול בה עפ"י חוק, אתה תעזור לשוטרים לתפוס אותו. הוא עבר על כללי המשחק! נורמלי שיא בתוצאות! אם הוא רוצה שיעבור ארץ!

ואני חוזר ושואל מנלן הזכויות שלך? זה זכות שנקנתה לו מהתורה? יש איזה מקור בחז"ל לזכות הזאת? או שזה דבר שלמדת מהגויים, ומשום מה אתה חושב שעולם הערכים שלנו מחייב אותך איכשהו?

אז אתה בכלל לא תופס מה אני כותב.ותן טל
עבר עריכה על ידי ותן טל בתאריך י"א באדר ב תשע"ד 21:51

וגם לא מבין מאיזו זווית ספציפית אני כותב את זה.

אני לא כותב את זה מהזווית האישית שלי וממה שאני רוצה שיהיה.

אני לא כותב את זה מהזווית של התורה.

אני כותב את זה מהזווית של המציאות, מסתכל על המציאות ורואה איך ניתן לחיות היום במציאות ומה כללי המשחק במציאות.

בוודאי שאני חולם שכללי המשחק ישתנו, והרבה פעמים אף נלחם על כך. בוודאי. אבל כעת אני חי במציאות ובמציאות צריך לשחק לפי הכללים של המציאות.

אף יווני שהיה עומד מולך בזמן חנוכה, לא היה מעניין אותו שהיית מתחצף אליו ואומר לו שזכותך למול את בנך, ושמי הוא שבכלל יגיד מה לעשות, מי הוא שימנע מיהודי לשמור מצוות - הוא פשוט היה מוריד לך את הראש במיידית.

לכן המכבים התחבאו. הם ידעו שאם יעמדו בראש גלוי ויצהירו מה שיצהירו, הם ימותו שנייה לאחר מכן. לכן הם התחבאו, והם ידעו שבמציאות הקיימת, הם לא מקיימים את החוק ונלחמים נגדו, ושאם הם יתפסו, הם יקבלו בראש.

כלומר - אתה חי בעולם אוטופי שבו העולם מתנהל בדיוק כמו שה' רוצה. הלוואי שהייתי חי באותו עולם כמו שלך - אבל אני לצערי לא לוקח סמי הזיה. לכן אני עדיין חי בעולם הזה (וחלילה לא התכוונתי לפגוע ולהגיד שאתה לוקח סמי הזיה, זה היה במילתא דבדיחותא ). ובעולם הזה אני יודע שאם אני רוצה לקדם את הערכים שלי אני צריך להתנהל על פי כללי המשחק. אני צריך להעביר חוקים, אני צריך להשיג בדרך כזו או אחרת תמיכה ממשלתית במה שאני רוצה (גם ספציפית בנוגע להתיישבות ביו"ש, נגיד - בסופו של דבר המתיישבים פעלו על מנת שהממשלה תכיר באופן רשמי או בהעלמתעין, במאחזים. הם ידעו שאם ילכו רק ראש בקיר ולא ינסו לקבל הכרה רשמית - זה לא יתפתח, זה יוחרב שוב ושוב ושום התיישבות יהודית לא תקום ביו"ש. וזה מה שמבדיל בין הדור הקודם של ההתיישבות - אותם אלו שנערי הגבעות היום מכנים בוגדים ומשתפי פעולה עם הפוליטיקאים וכו' וכו' - בינם, לבין אותם נערי גבעות דהיום, שדמוגרפית הם לא משפיעים כמעט בכלל, הם לא מצליחים להקים מאחזים שמונים מעל לכמה משפחות בודדות ושיחזיקו מעמד יותר מכמה זמן שידרש לצבא ולפוליטיקאים להתעצבן ולהרוס את המאחז. אז עם כל הכבוד וההערכה לרצון הגדול שלהם - ללכת רק ראש בקיר פשט לא יילך, חייבים גם שיתוף פעולה עם הממשלה, ורק ככה הצליחו בסופו של דבר לייצב אחיזה יהודית חזקה ואיתנה ביו"ש. בואו נגיד את זה ככה - אני שמח שמי שהקים את ההתיישבות ביו"ש לפני 30 שנה, היו בני קצובר וחבריו - ולא אותם נערי גבעות דהיום. אם נערי הגבעות של היום, בדרך שבה הם פועלים היום ובסירוב שלהם לשתתף פעולה באופן מוחל, היו אלו שמקימים את ההתיישבות ביו"ש אז - אני כמעט בטוח שלא הייתה היום התיישבות פורחת ביו"ש. הרי הם לא היו מוכנים לקבל עזרה מאריאל שרון דאז, שהוא שותף לממשלה הפושעת, וכו' וכו'... עד כאן 60 שורות על ההתיישבות - לא קשור לעניין העיקרי, סטיתי )

אז נחזור למה שכתבתי קודם - בעולם הזה, במציאות שקיימת - אני מתנהל לפי כללי המשחק שקיימים. אם זה נוח לך להגדיר את זה ככה, אז "כללי המשחק שכפו עלי". להזכירך - מאז סוף ימי בית ראשון, לא היה שום שלטון יהודי על פי ההלכה נטו ועצמאי לגמרי, במדינת ישראל. לא היה. אולי באופן חלקי בימי החשמונאים, וגם אז לא לגמרי - כי החשמונאים לא היו אמורים להיות מלכים.

אז תמיד יהודים למדו להסתדר. הם למדו לשחק על פי כללי המשחק. גם בארצות ערב, בהם הפכו יועצים יהודים להיות מקורבים למלך מרוקו, למלך ספרד, ולכל הסולטאנים וכו' וכו'...

וגם בארצות אירופה, שם ידעו להתברג איפה שיכלו, ללמוד לחיות אף על פי ולמרות כל החוקים, ולשרוד.

אם הם היו הולכים תמיד דווקא ראש בקיר נגד כל ראשי המדינות שלהם - לא בטוח שהיית מדבר איתי היום.

אם אסרו עליהם לשמור מצוות - אז הם ידעו שהם חייבים לעשות את זה בסתר ובוודאי שלא בגלוי, כדי להמשיך לחיות. אם אתה היית שם, נראה לי שהיית מקיים את אותם מצוות בגלוי והיית טורח להסביר לי: " מי הם שיגידו לי איך לחיות? הם מחליפים את הקדוש ברוך הוא? אני אחיה בדיוק כמו שאני רוצה על פי המצוות ובגלוי. אז יתפסו אותי ויעשו לי דברים? אולי אפילו יהרגו אותי? נו, שוין - אבל מי התיר להם להרוג אותי? ה' התיר להם?

בקיצור - אני חי במציאות, ובמציאות אני חי על פי המציאות שיש כרגע, ולא על פי עולם דימיוני שאני רוצה.

אתה רוצה מדינה שבה אתה תוכל לא להתגייס בכלל ולא לשלם על כך מחיר. אני יודע שאתה חי בעולם שבו אם אתה לא תתגייס אתה תשלם על כך מחיר. אתה מסרב להבין את זה, אני מבין את זה.

זה לא אומר שאני מאושר מזה. זה ממש לא אומר כמו שניסית להציג את זה, שאני ארוץ ואלשין על כל חרדי שלומד תורה ולא מתגייס, וזה לא אומר שאני מאמין שזאת הדרך שצריכה להיות ושאלוקים ילך לעזאזל. ממש לא. אבל אני מבין שזה מה שיש כרגע ושעם זה צריך להתקדם.

ואני מבין גם, שאם אני עושה תג מחיר בכפר ערבי, וצה"ל תופס אותי ומכניסים אותי לכלא - אני יודע מראש שהתכוננתי לזה, אני יודע שזה החוק וכו' וכו' - גם אם אני לא מסכים איתו.

אני לא מסכים עם הרבה חוקים, ואני בטוח שכמעט כל אדם בארץ לא מסכים עם חוק כלשהו - ובכל זאת, במציאות צריך לחיות במציאות.

מי שחי במציאות דמיונית שלא יתפלא כאשר יקבל מכה כואבת מהשקוף של בית הכלא, זה הכל.

מבין?

ובבקשה אל תהפוך אותי לעוכר ישראל שכל מה שהוא רוצה זה לעקור את מצוות ה' ותורתו, שרוצה להפוך את תרבות המערב לאידיאל של העולם היהודי. זה מעליב.

תודה ולילה טוב, ושבת שלום!

טובמופים

אז אני לא כזה הזוי!

גם אני יודע את המציאות, ועושה חושבים מה עדיף לעשות.

למעשה יש הוראה של הרב שך ללכת לחו"ל, וכך גם הרב עובדיה אמר לעשות

אבל זה נשמע מסובך מאד! איך נקבל ויזה לשם?

אני אישית חשבתי שכיון שמדובר מקסימום על חצי שנה בכלא - אז שיהיה! זה לא שווה בשביל זה לעזוב את א"י, מלבד מה שאין כ"כ סיכוי שבאמת יכלאו את כולם.

אבל אני מזכיר לך איך התחיל הדיון, אתה שאלת את מרדכי אם אין "ערך" למשמעת סיעתית בעיניו, ואמרת שלא בטוח שמה שהוא עשה היה נכון ובסדר.

לא דיברת רק על "מה המציאות שאיתה צריך להתמודד" אלא האם זה היה בסדר מה ששטבון עשה.

ועל זה אני אומר לך שכן! זה בסדר גמור, זה "ראוי" ומוסרי, זה שזה לא מסתדר עם "ערכי" הדמקרטיה - זה לא משנה כלום

לגבי המציאות, כבר אמרו כאן שהוא "נענש", והוא לקח את זה בחשבון, אבל אל תקרא לזה "לא בסדר"

רוב תלמידיו של הרב עובדיה, הספרדים - הולכים לצבא.ותן טל

כלומר - הציבור הספרדי חרדי, בסופו של דבר, הולך באחוזים גבוהים לעין שיעור מהחרדים האשכנזים לצבא.

ואין בעיה - אם אתם רוצים לרדת לחו"ל ולהפסיק ללמוד שם תורה כי אף אחד לא יממן אתכם, תרדו, בבקשה. 

אתה חושב שבחו"ל יהיה לכם קל יותר ללמוד תורה? הצחקת אותי ואת המדינה. המדינה היחידה בעולם שתומכת בלומדי תורה.

תזכיר לי כמה אחוז של החרדים בחו"ל יוצאים לעבוד, ולא רק מגיל 50???

שיהיה ב"הצלחה למי שרוצה לרדת וחושב שככה הוא יוכל יותר ללמוד תורה.

בסופו של דבר בחו"ל ההתבוללות מגיעה גם לציבור החרדי - ורואיםן את זה כבר היום. אם רצונך חלילה שנכדך או נינך יהיה כבר גוי - תרד, איש לא יעצור בעדך.

ולגבי ויזה - כל עוד אדם לא הגיע לגיל גיוס הוא יכול בלי בעיה לקבל ויזה ולרדת לכל ארץ שהוא רוצה. היחידים שיהיהו בבעיה יהיו השנתונים שעכשיו הגיעו לגיל 18-21. נו, בחברה הכוללת של החרדים זה מיעוט, אתם תסתדרו...<צ>

ובאמת, ברצינות - אם זה מה שיגרום לכם לוותר על ארץ ישראל, הבקשה שתגנו עליה - אז חבל מאוד. כנראה שאתם באמת לא ראויים לגור כאן.

כתב שעדיף ללכת לכלא מאשר לוותר על א"ימינימאוס2

אז איך קשורה התגובה שלך?!

אוףמופים

יש לך כישרון לערבב את כל הנושאים שיש עליהם ויכוח

כן, הגיוס אסור לדעת הרבנים שלנו, אם אין ברירה מתגייסים, כל עוד זה לא שעת השמד, אבל זה אסור לכתחילה.

אתה לא מקבל את זה, אבל זה כך. זה ממש ברור שזה דעתם. באמת יש לך ספק על זה?

אתה אומר שיש יותר ספרדים שמתגייסים? אז אתה בעצם אומר שלא מקשיבים לרב! זה נכון שיש כאלה הרבה שהם מקורבים לרב עובדיה, אבל הם לא הכי חזקים בדת. מה לעשות?

מה זה משנה בכלל?

אז יש אנשים שלא מקשיבים לרב, מה זה קשור לענין?

לגבי חו"ל אתה לא מדבר בכבוד. וזה לא מקובל עלי! הרעיון של ללכת לחול הוא לא שלי (אני אפילו כתבתי שזה לא נראה לי מעשי) הוא של הרב שך והרב עובדיה.

אז אל "תצחק"! קצת כבוד לרבנים שקצת יותר גדולים ממך, שכנראה סברו שהסכנה בצבא יותר גדולה מהסכנות (האמיתיות) שיש בחו"ל

אתה חושב שהמדינה כאן מחזיקה אותי, עם 400 שקל שהיא נותנת לי לחודש?

תמשיך לחלום!

ללמוד נוכל גם בחו"ל, ויש היום אלפי אברכים בחו"ל.

והתבוללות לצערינו יש גם בארץ

מלבד מה שלהיות חילוני ולהיות מתבולל לי אישית אין הרבה הבדל. להתחתן עם גויה זה איסור לאו שיש עליו כרת, אבל חילול שבת חייבים עליו סקילה, והוא הרבה יותר חמור.

מה מפחיד כל כך ההתבוללות?

ולא הבקשה להגן על המדינה הציונית גורמת לנו לעזוב את ארץ ישראל, אלא הניסיון להכריח אותנו להתבולל בחברה החילונית, לקבל את ערכיה, לקבל את "ערכי הדמוקרטיה", וגם הניסיון לגרום שלא יהיו לומדי תורה, ושישארו רק אנשים שלומדים לרבנות, ונהיים דרשנים, ואז קוראים להם "הרב הגאון" ואוי למי שמזלזל בהם.

עונה במקומומופים

כי גם אני מתייחס לדמוקרטיה כמוהו

דע לך שאתה מדבר כמו נטורי קרתא!

לדעתם באמת להיכנס לחוקי המשחק שהחילונים המציאו, זה חייב להיות לקבל אותם

ואני לא מסכים!

אתה שוכח נקודה חשובה -  החילונים הם חצופים! הם חצופים שהם לא מקשיבים להקב"ה, הם חצופים שבנו כאן מדינה שלא מכבדת את הקב"ה, ומתיימר לקבוע חוקים לא כהלכה. זה חוצפה, פשע, וחילול ה'!

אין בכוחינו להכריח אותם לא לעשות את העוול הזה, אז אנחנו נכנסים לתוך המשחק שלהם, אבל זה לא אומר שאנחנו מכבדים אותו.

ואין כאן שום צביעות. צביעות היה שייך רק אם זה היה זכותם, אבל עכשיו שזה לא זכותם להתנהג כך - אם היתה ידינו תקיפה היינו מעיפים את המשחק שלהם לכל הרוחות, עכשיו שאין ידינו תקיפה אנחנו מצילים מה שניתן

זה כמו שגנב יכנס אלי הביתה, ואני לא אוכל לגרש אותו.

והוא ישחק איתי קלפים, והוא יחליט שלפי כללי המשחק הוא יקח כסף מהבית אם הוא ינצח, ואני אקח אם אני אנצח.

אני אשחק את המשחק שלו, מה יש לי להפסיד, אבל זה צביעות אם לא אקבל את כללי המשחק?!

חצוף הגנב הזה! מי שם עליו בכלל?!

מצא את ההבדלים:פייגליניזית

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/272468

לא מזכיר קצת את הליכוד? אז אם כבר באותה השיטה, למה לא אצל מפלגת השלטון?

מעורר השתאות והערכה.לא פשוט לחתור ככה נגד זרם עכור+mp8
כ"כ קל ופופוליסטי להתנגד כך בריש גליאלעד

כאשר אתה יודע ובטוח שבכ"מ החוק יעבור.

עכשיו הוא מתחיל לגמגם ולהצטער על זה..כשהבין שהמעשה המאוד נכון והעוד יותר ילדותי הזה עשוי לעלות לו ביוקר.

שטבון הוא הח"כ היחיד מהבית היהודי שבונה לעצמו תיק עבודות מרשים ומציג אותו לציבור מידי פעם. כל ההצלחות, החוקים שהעביר וכיוצא בזה. ודאי לי שהוא ינופף בהתנגדות הפאטתית הזו בעוז, השאלה האם יותר ירוויח או יותר יפסיד ממנה.

ימים יגידו.

בדיוק מה שהם כולם עשו בשחרור מחבלים..יוני

(בקשר לכותרת)

לא נכון.אלעד

א. בקשר לשיחרור מחבלים אני בהחלט מבין את אלה שמראש מכריזים "אין לי חלק בזה וידיי לא שפכו את הדם הזה". לעומת חוק הגיוס המוזר, לגביו מדובר בהצבעה על נושא שנוי במחלוקת ולכל הדעות הרבה פחות חמור מחתימה על שיחרור מרצחים.

ב. כאשר גם שרי הבית היהודי וגם שרי ישראל ביתנו התנגדו לשיחרור האומלל ההוא, ההתנגדות היהת משמעותית הרבה יותר מאשר ח"כ בודד שמתנגד לחוק, כאשר הוא היחיד במליאה שיתנגד אליו (נו, אולי חוץ מאדון פייגלין. שני ג'וקרים), בעוד האופוזיציה עצמה מחרימה את ההצבעה

למה היחיד?הרועה
גם בנט עושה את זה.
מה הקשר? 85% מהציבור שלו תומכים בחוק הגיוסזיז ספורדי

איך זה פופוליסטי בדיוק אם זה נגד דעת הפופולום ועשוי לגדוע לו את הקריירה הפוליטית? אתה הזוי ברמות

יש גם משמעות להצהרות!יהושפט

הוא הרי אמר שהעניין הוא לא החוק הזה אלא העובדה שהוא חלק מסדרת חוקים שנועדו לפגוע ביהדות.

חשוב מאד שנרשם, שמתוך המפלגה של הציונות הדתית היה אחד(, לפחות,) שהתנגד.

כל הכבוד לשטבון = מדבר ומקייםלדבר יפה

חבל שהגענו ליום המביש הזה

שבית 'יהודי' מצהיר ההיפך מ'ואהבת לרעך כמוך'

וומצביע על משהו שאפילו הנשיא החילוני פרס מבין שזה פוגע נורא

יוני שטבון קידשת שם שמים בתוך ההסתה הלפידית בכנסת

בסוף הוא יצא מאוד בזול מהסיפוראלעד

כמעט כאילו נאמר לו "נו נו נו" בשביל הפרוטוקול

מאוד זול? מה הוא כבר עשה?hamedinai

מעשיו של לפיד שקורץ לכוחות הבינלאומיים ללחוץ על ישראל הם חמורים פי כמה, ולא ענשו אותו כלל על זה.

הוא הפר משמעת קואליציוניתאלעד

קשה מאוד להעביר חוקים כאשר כל אחד פועל על פי "צו מצפונו".

מחר שטבון ינסה להעביר חוק בנושא דתי, למשל, ואם הקול של חברתו לסיעה אילת שקד לא תעמוד לרשותו ועל זה תיפול ההצעה הוא יצטער מאוד. 

ואין שום קשר למעשים אחרים שעושים ח"כים אחרים. לפיד גם אוכל לא כשר. אז מה?

מה הקשר למשמעת קואליציונית ולנושא הנדון?

מאד זול?יהושפטאחרונה

הדיחו אותו מהועדה הכי יוקרתית בכנסת!

(וגם מתפקיד סגן היו"ר)

קיבלתי במייל- הערכה להזדהות שטבון עם אחינו החרדיםלדבר יפה

בעקבות הודעות ‘הבית היהודי’ על העונשים שיוטלו על ח”כ יוני שטבון

סדום

זה קרה לפני אלפי שנים, וכמו דבר לא השתנה זה קורה היום ממש.

בעיר הרשעים גר אדם בעל מצפון, כמו לוט, גם הוא ‘צדיק בסדום’ דהיינו הוא צדיק, אך הוא עדיין בסדום. את שגרת היום הוא מצליח להעביר בחריקות קלות, הוא הרי השופט של סדום. לכשעצמו?! הוא כבר היה הולך מזמן… אבל אם הוא לא ישפוט בסדום, מי יודע לאן הם יגיעו?

בדומיית אחד הלילות מופיעים שני מלאכים ומציבים בפני הצדיק בסדום את זכות הבחירה: “ויאמרו ,לא! כי ברחוב נלין” אנחנו נפגין ברחוב, אין צורך בהזדהות נוספת. לוט יודע מה יקרה לאיש אשר יסתובב במדרחוב של סדום והוא מפציר בהם מאד: תנו לי לחפות עליכם, שלא תרגישו לבד. תנו לי את הזכות להצבעת מחאה.

טרם ישכבו… ואנשי סדום נסבו על (חבר) הבית (היהודי), ובעוד לוט מתחנן “רק לאנשים האל אל תעשו דבר” נשמעים צעקותיהם של יו”ר סיעת סדום וסגניו “עתה נרע לך מהם”

גם אז כהיום אנשי תרבות החטאים, אנשי הכשלון הטוטאלי בחינוך הדור הצעיר, הם אלו המנסים להתאים את האורח למיטתם, לדרכם, לשיטתם.

ורק קולו של הנביא עולה וזועק “שמעו דבר ה’ קציני סדום! האזינו תורת אלקינו עם עמורה! … מי בקש זאת מידכם רמוס חצרי?”

[ערך נקוב: ר' יוני שטבון בגימ' צדיק בסדום ועמורה]

מכתב תמיכה של רבנים בשטבון-מרדכי
בס"ד

אחלה עיצוב, אחלה עקיצה אלעד

נהינתי

גם אני מרדכי
בס"ד

רק שאם הייתי עורך בכדי להוסיף את זה אז התמונה הייתה יורדת (פלאפון).
קטונתי מלהגיד ״אכן״ על דברי רבותי הגדוליםדניאל55

אבל אשרינו ואשרי חלקינו שיש לנו חבר כנסת כזה!! ושרבותינו מצדדים בדעותיו האמיתיות והתורניות

יוני שטבון, זכינו בך!!

בנפול רשעים רינהאיתן גיל

נתניהו קורץ מחומר של מנהיגים נועזים, ואת זה לא יקחו ממנו. 

לצד זה יאמר שחיסול ראשי הטרור היא מכה קלה בכנף של הטרור.

נאסראללה חוסל וחיזבללה עדיין בועט.

סינוואר חוסל וחמאס עדיין בועט.

חמינאי חוסל ובתוך יום ימונה לו מחליף זמני צעיר יותר, וקיצוני יותר. 

ההערכה שההמונים יצאו לרחובות עם הוודע דבר חיסולו- לא התבדתה.

ואין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים

לא חושב שאתה צודקconet

חמאס עדין פועל מכח האנרציה של המלחמה

חזבאללה לא מתקרב למה שהיה פעם

ובאיראן הכל יתפרק שם גם המחליף שלו לא יחזיק מעמד

די לחמיצות, חיזבאלה ממש לא בועטהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"ב באדר תשפ"ו 9:54

כמעט חצי יובל אירן בנו אותו בשביל הרגע הזה. כל השנים שהתלבטו על תקיפה באירן, אחד החסמים היה שגם אם יש לנו מספיק מטוסים לגל ראשון, רגע אחרי כל המטוסים ישועבדו למלחמה שבהכרח תיפתח מלבנון.

כמעט שנה וחצי שחיזבאלה מפרפר, צה"ל תוקף אותו יום יום והוא לא מעז להגיב. בעם כלביא הם הסתפקו בהודעות לתקשורת וכעת חיסלנו את מנהיג אירן ונם שלחו כטב"מ אחד.

חיזבאללה פצוע קשה אבל לא מת, כמוהו חמאס.איתן גיל

לגבי אירן, העולם שותק, אבל בעוד שבוע אירופה תתהפך עלינו בהכוונת קפלן שר"י

תרגע. האינטרס של ארהב והסונים הוא למוטט את אירןקעלעברימבאר
האינטרס שלהם הוא להגיע להסדרה דיפלומטיתאיתן גיל
הוא לא בועט. ואנחנו ממשיכים להכות בו.הסטורי
מאז 'הפסקת האש' עם לבנון, אנחנו מכים בחיזבאלה יום יום והם לא מעיזים להגיב. בתקווה שהפעם נתניהו וטראמפ, שיצאו באמת למלחמה הירואית וראויים לכל שבח על כך, יחזיקו מעמד עד הניצחון על אירן, חיזבאלה ימות סופית. אין לו תקציב ולא הכוונה בלי אירן.

לגבי חמאס העניין יותר מורכב. ההחלטה האסטרטגית של ממשלת ישראל (בעקבות לחץ ציבורי כבד מאוד ובכל זאת מי שהוא הממשלה הסמכות והאריות אצלו) היתה להחזיר את החטופים, למרות שזה אמר להשאיר את חמאס כשאנחנו מסובכים בין-לאומית עם היכולת להפר זאת.

אני עדיין מתפלל ומקווה שנתניהו ינצל אחת מאין ספור ההפרות של חמאס ויכריז על חזרה ללחימה עד חיסול החמאס. בנתיים לא נראה שזה המהלך שהוא מתכנן. (הלוואי שזה עוד תרגיל הטעיה. מי יודע)

מול חמאס זו התשהconet

לפי מה שאני מבין יש המון הגירה של עזתים לחול מסיבות רפואיות וכל מיני

אבל זה לא מספיק אנחנו צריכים שיהגרו בכמויות מסחריות אחרת הם מולידים יותר מאלה שעוזבים

מקווה שיפולו עליהם איזה כמה טילים איראניים שם בחוץ שנמצאים בו כל הפליטים

אין ספק שבלי החמצן האירני הוא ימות סופיתאיתן גיל

לכל היותר יתנהל כתנועה רעיונית, שלא בדיוק מחובבי ציון...

לגבי חמאס, יותר משהוא פרוקסי של אירן, הוא פרוקסי של קטאר, החברה של משפחת טראמפ. נתניהו מבין את זה יותר טוב מכולנו, וידיו כבולות באמת.

בפגישתו האחרונה עם טראמפ הושגו הבנות לגבי האיום האירני, אבל באשר להמשך הטיפול בחאמס הוא יצא מהפגישה בלא כלום.

איזה כיף להאשים את טראמפ...הסטורי
נתניהו קיבל מטראמפ אור ירוק לפתוח על חמאס את שערי הגיהנום ולגרום לעזתים להגר - הוא העדיף עסקת חטופים שנותנת חמצן לחמאס ואחריה עוד אחת כזאת.

אני לא אומר זאת כרגע ממקום מאשים, היתה כאן בחירה קשה בין שתי חלופות שכל אחת מהם היא חשובה מצד עצמה, אך עם מחיר כבד בצידה.

לדעתי (וכנראה לדעת רוב חברי הפורום) זאת היתה האופציה הלא נכונה, אבל קשה להכחיש שהאווירה הציבורית נטתה אליה. אבל זו היתה הבחירה של נתניהו.

אני חושב שזה נכון...משה
קיבל אור ירוק לפעול נגד אירןאיתן גיל
אבל לא נגד חמאס- בטרם שיקום הרצועה. 
אתה מתחיל את ההסטוריה מהנקודה הנוחה לךהסטורי

עם כניסתו לתפקיד טראמפ הודיע לחמאס שאנחנו יכולים לפתוח עליהם את שערי הגיהנום, הוא גם דיבר על הגירת עזתים. אם היינו פותחים עליהם את שערי הגיהנום - טראמפ היה תומך לחלוטין.

נתניהו העדיף עסקת חטופים. גם כשחודשה הלחימה (מרכבות גדעון א וב) היא היתה כולה מכוונת ללחץ עד שחמאס יסכים לעסקה (ממליץ לחפש את הפרקים של עקיבא ביגמן על המבצעים).

טראמפ, שכפי שרואים שוב ושוב מתואם איתו בכל פסיק (וכל הטענות על 'פערים' הם רק הצגות לתקשורת שכל מיני קונים שוב ושוב את אותה 'סחורה'), נתן לנתניהו בדיוק את מה שהוא רצה.

מה לעשות שחמאס אינם טפשים ואפילו שהם נאלצו לוותר על רוב דרישותיהם, שבזמן ביידן הם לא העלו על דעתם, אבל בהחלט שמרו על הישרדותם. כעת זה ההסכם שנתניהו רצה וטראמפ ערב לו.

לבוא לערב שאתה גררת לסיפור בתלונות - זו עזות מצח.

(חשוב להדגיש, נתניהו עצמו לא בא בתלונות. אני משוכנע שהוא רוצה תיאורתית בהשמדת חמאס, אבל לא באמת רוצה בכיבוש וישוב הרצועה. רק חסידיו, שמנסים להאמין בו יותר ממה שהוא מאמין בעצמו - מספרים לעצמם שטראמפ הוא הבעיה).

זה לא פשטני כדבריך- עשית סלטאיתן גיל

עמדת נתניהו מהרגע הראשון היתה לפרק את חמאס ולהחליפו בממשל צבאי ישראל, אלא שהוא נתקל בשני מחסומים לא פשוטים:

א. היהודונים של טראמפ הוזהרו מפני ההשלכות הכלכליות שיהיו עליהם אם חמאס תחת הגדרת כיסוי חדשה: "ממשלת טכנוקרטים" יחדל מלהיות סוס טרויאני של קטאר בחצר האחורית של ישראל. טראמפ אכן מקשיב לנתניהו, אבל על היהודונים שלו הוא סומך יותר.  

ב. צמרת צה"ל, כאיש אחד, הטילה וטו על עצם הרעיון להחיל ממשל צבאי על עזה.

בנסיבות האמורות בחר נתניהו להשהות את הכרעת חמאס, וללכת בכל הכח על שחרור כל החטופים, וכך היה. וכמאמר השקלישאה: מוטב ציפור אחת ביד, וכו'

בתוך כך זימן את עצמו נתניהו לפגישה נוספת עם טראמפ שבה עלתה תכנית מגירה למוטט את משטר האייטולות, אולי כחלופה לפירוק חמאס שתקוע כאמור.

במאמר מוסגר יאמר שטראמפ נעתר, כי ליהודונים שלו אין אינטרסים כלכליים באירן- לכאורה.

סוף דבר, דוקטרינת נתניהו גורסת שאם משהו תקוע, זה הזמן ללכת על משהו גדול אחר. כך למשל הסכמי אברהם יצאו לדרך במקום תכנית המאה של טראמפ ש"חברים טובים" טרפדו.  

לא נכוןהסטורי
נתניהו לרגע לא נתן הוראה לכבוש את עזה ולהקים ממשל צבאי. גם באיזורים שכבר התישבנו ויושבים בהם שנתיים. נתניהו מאוד נזהר לא להכריז שנשאר לשלוט בהם ומאוד נזהר שמאף החלטת קבינט לא ישתמע כך.

אי אפשר להאשים את טראמפ, במה שלא הוכרז כמטרה רשמית ולא כהוראה לצבא, עוד בזמן ביידן.

טראמפ אפשר לפתוח על עזה את שערי הגיהנום ולתת לתושביה להגר. נתניהו המהם, אבל מנהלת ההגירה לא הוקמה עד רגע זה (זה עניין פנים ישראלי, לא תלוי באנשי טראמפ בכלל) ובמקום שערי הגיהנום, הפעילו לחצים כשכל הזמן היה ברור שהמטרה היא עסקת חטופים במחירים יחסית סבירים.

זה מה שנתניהו רצה וזה מה שהוא קיבל.

נו באמת.איתן גיל

הסדר הוא תמיד הפוך וטוב שכך.

גורמי הבטחון עוקבים אחרי פצצות מתקתקות, וכשסוגרים על מישהו, מבקשים אישור מראש הממשלה, שמאשר או לא מאשר לפי העניין, ולפי שיקול דעתו.

כך גם לגבי כיבוש עזה, ראש הממשלה הציע בחדרים סגורים להערך לביצוע, ושמע את ששמע, אז הוא נסוג.

טוב, אז חיזבאלה בכוחותיו האחרונים העז להתערבהסטורי
בעז"ה ובהשתדלותינו הביא על עצמו את קיצו.

כבר חוסל ראש סיעת חיזבאלה בפרלמנט. משום מה ל'מדיניים' מהפרלמנט נתנו חסינות בסיבוב של לפני שנה וחצי. אז כעת הסרנו את הכפפות גם בעניין הזה.

בדיוק כךאיתן גיל

פעם נרתעו מלפגוע בהנהגות פוליטיות של גופי טרור, אז לא עוד.

כולם בני מוות.

חיזבאללה עדיין בועט וגם חוטף. @הסטורי תתנצלאיתן גילאחרונה
ההבדל הוא שאצלם שליש מהעם לא רצה לעשות הפיכה.קעלעברימבאר
באיראן שליש רוצים הפיכה, ועוד שליש יזרמו לכאן או לכאן.   רק שליש נאמנים למשטר.

וגם נגד איראן יש קונצנזוס של ארהב אירופה והסונים למוטט את השלטון. ורוסיה וסין לא מתערבות כבר

התבדתה כמובןאיתן גיל
למה לחגוג את מות חמינאי???????אריק מהדרום

הייתם מתפללים עליו שיחזור בתשובה!!!

יתמו חטאים מן הארץ!  חטאים ולא חוטאים!!!!

🥳🥳🥳🥳🤠🤠🤠🤠

עוד חודש אפטר פארטי במצרים.

מעניין מה יקרה אם שבר טיל גדול ייפול בטעות על כיפתקעלעברימבאר
הסלע
מדינת ישראל תתקן על חשבונינו...הסטורי
השאלה אם איראן לא תטען שעשינו זאת בכוונה, ואזקעלעברימבאר
הם יקראו לכל ערביי הארץ להתקומם בשם אל אקצא, ואז הם ינסו להתקומם, ואז נוכל לגרש מכאן את כל הרשעים שנגד המדינה
בעז"ההסטורי
אמןןןרקאניאחרונה
וואלה אני כל הזמן שואלשלג דאשתקד
מה יקרה אם איזה טיל ענק יכסח את מכה או אל-מדינה...
הם לא נראה לי יכוונו בכלל לאזור מכה.קעלעברימבאר
באסלאם יש מסורת שמכה מחוץ לתחום המלחמתי
נכון, אבל השיעים מאוד מתוסכליםהסטורי
(והאמת שגם רוב הסונים) מזה שבית סעוד, אוכף על מכה את הגרסה ה'וואהבית' שזה תת זרם בסונה. עד מלחמת העולם הראשונה, זה לא היה ככה.

יום אחד (והיום שבו האייתולות יבינו שזה סופם עלול להיות היום הזה) זה עלול להתפרץ.

לא עד כדי פגיעה במכה.קעלעברימבאר
האם היה בהיסטוריה אחרי מוחמד אי פעם מלחמה במכה שהביאה לפגיעה בה?
השאלה כמה יש שליטה על זהשלג דאשתקד
הרי שאריות של טילים/יירוטים/מטוסים יכולים להגיע לכל מקום
הם פשוט לא יירו לחיגאז, אלא לריאדקעלעברימבאר
אני לא מבין גדולשלג דאשתקד

אבל לכאורה טיל עודה כברת דרך עד שהוא מגיע מאיראן לישראל. על הדרך מגיע מולו המיירט ומפיל אותו באיזשהו מקום.

אם הם יורים לכל שטח ישראל, זה יכול ליפול בכל מקום בטווח הזה, לכל אורך הדרך.

צריך לבדוק במפה אם מכה היא בדרך (עד כמה שזכור לי, אל-מדינה יותר דרומית מישראל).

בכל מקרה אם זה מעניין אולי אשאל בהזדמנות את ידידיי מומחי הטילים..

אל מדינה דרומית כמה מאות קילומטרים מישראלקעלעברימבאר
בדיוק הסתכלתי במפה...שלג דאשתקד

גם מכה וגם מדינה מאוד דרומיות.

לא נורא, מה שלא יעשו השיעים - יעשה המהדי שלנו, "כי יום נקם בליבי".

אסלאם הוא לא עבודה זרה, ואין ענייןקעלעברימבאר

להרוס את מוסדותיו, אלא לתקנם שיכירו בכך שהאמת היא רק אצל עם ישראל.

הרב קוק טוען שעם ישראל יעלה ויזכך את הדתות ולא בהכרח יגרום לכלייתם.

איך אומר הרב שרקי ? לעתיד לבוא מגיעים האומות אל המשיח,ומניחים על הדלפק את הדתות שלהם, והוא כבר יתקן אותם. יסיר מהדתות את החלקים הרעים , ישפץ וישאיר את החלקים הטובים

סבבהשלג דאשתקד
אנחנו מחכים לנקמה על האכזריות וההרג שהיו בסעודיה בראשית האסלאם. "גדולה נקמה".
זה לא מחייב פגיעה בכעבה.קעלעברימבאר
אגב, גם את כיפת הסלע אפשר להעביר בשלמותה מחוץ להר הבית, כדי שתהיה בית תפילה או התכנסות לגויים שיעלו בחג הסוכות לרגל לעבוד את ה אלוקי ישראל בעתיד
או על אל אקצה.משה

אבל זה נכון שהמדינה תתקן על חשבון מס רכוש.

"לפעמים צריך להוריד את הכיפה" (הסלע)קעלעברימבאר
מקווה שלא יעצרו אותי במחלקה היהודית😅
מי שברך אבותינו הוא יברך את הממשלה והעומד בראשהאיתן גיל
ואת חיילי צה"ל
ואת האזרחיםשלג דאשתקד
ואת ממשלת ארה"בנקדימון
והעומד בראשה, ואת חייליהם.

שמעתי בשם הרב שמואל אליהו שנכון בהחלט להכליל את צבא ארהב והעומד בראשם בתפילות שלנו להצלחה ולניצחון.

למה ארהב? אנחנו לא בגלות. אפשר לומר "ייתן ה'קעלעברימבאר

את ישראל ואת עוזריהם מהעמים מצליחים" אבל להתפלל בשלום מלכות גויית זה רק חידוש של ירמיהו מגלות החרש והמסגר "וישלח ירמיהו לאנשי הגולה לאמר התפללו לשלום העיר אשר הגלתי אתכם שמה כי בשלומה יהיה לכם שלום", עצם זה שירמיהו היה צריך לחדש זאת סימן שזה לא היה לפני, גם כשצבא מצרים עזר ליהודה. כשם שתפילה מתפללים "רופא חולי עמו ישראל" ובמילא זה כולל את כל החולים בעולם, למעט רשעים שמותם עדיף לעולם.

בארץ ישראל במדינה, לא מתפללים תפילה לשלום המלכות הגויית.

וצריך לזכור שעדיין ארהב מייצגת את מלכות רומי הרשעה שהגלתנו לבין האומות, ושרפה את היכלינו. ואת הפרוגרס. נכון שחצי ממנה טוב וטראמפ ידיד ישראל ונגד הפרוגרס, ולא במקרה ה' השתמש בו כשליח להגן על ישראל דווקא חצי שנה אחרי שחוקק חוק שיש רק 2 מגדרים, בעוד הפרוגרסיבים בארהב בעד איראן כמו קאמלה האריס. אבל "חסד לאומים חטאת" וכל מה שעושים הקולקטיבים הגויים, אינם עושים אלא לטובת עצמם, בסוף יש לארהבה אינטרס להשמדת איראן לא פחות מאיתנו, והיא עושה זאת במחיר מזערי כאשר אנחנו סופגים את רוב ההרס. ואל תבטחו בנדיבים. והנביאים מוכיחים אותנו על בטחוננו במצרים ויחזקאל רואה בזה ממש ניאוף ובגידה בה' לסמוך על האומות שיצילו את ישראל.

להיעזר ריאלית כן, לסמוך בקטע הנפשי, לא.

אני לא קורא מגילות של הבליםנקדימון
תחסוך ממני את הלהג הריק שלך. לפחות בפורים תקיים "ונהפוך הוא".
אשריך צדיק❤️🙂 תקרא דברי גדולי הדורקעלעברימבאר
לא דברים שלי❤️❤️❤️❤️
ברוראיתן גיל

מישהו סיפר פעם על תחזית לבצורת בשנה הבאה, והנוכחים זלזלו, ואז הוא תיקן את עצמו לבצורת בשנה הבאה- בארצות הברית, וכולם נכנסו ללחץ.

ככה זה כשאנחנו תלויים בארצות הברית...

גם דוד ושלמה עשו בריתותנקדימון
לא צריך להיות לא טיפש ולא יהיר. כל מדינה צריכה חברים, ונגד כל קואליציה וציר רשע צריך קואליציה חזקה וציר של צדק.

גם נגד גרמניה הנאצית ומדינות הציר התאספו בעלות הברית לשתף פעולה ולהכריע.

החברים שלנו באו לעזור לנו, בוודאי שארצה בהצלחתם ואתפלל עליהם. מה גם שהם כיום מדינה של צדק ומוסר תחת טראמפ; כמדינה.

בריתות- כן, תלות- לאאיתן גילאחרונה
איזה חמוד אתה נקדימוס. סליחה שגרמתי לךקעלעברימבאר
לצחוק גם כשלא רצית❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂
נו מתי ההפיכה באיראן? למה העם שם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר
כבר בוקר או עוד לילה שם?
כי משמרות המהפכה עדיין חזקים מאודפ.א.

אנחנו רק ביום הראשון של מלחמה, שתימשך זמן.  לא רק כמה ימים אלא הרבה יותר

המנגנונים השלטוניים באירן לא קורסים בגלל סילוקו של המנהיג. צריך הרבה מעבר כדי לגרום לשלטון לקרוס. 

למה העם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר

לפני חודש יצאו 40 אלף

מהידיעה כי משמרות המהפכה ישובו וירצחו בדם קרפ.א.

כמו בסבב הקודם.

כמות הנרצחים שהיו אז, עולה על 40,000.

ומפגינים היו הרבה יותר מהמספר הזה.  

פורסם עכשיו:

שליש מהאיראנים מתים מאושר על חיסול חמינאיקעלעברימבאר
אז חבל שלקח לטראמפ חודש לקבל את ההחלטה…רוני 1234
ועוד עודד אותם לצאת ונהרגו בהמוניהם סתם… בהנחה שהוא בא לעזור להם כל רגע
לא לקח חודש לקבל החלטההסטורי
לקח חודש לארגן את הכוחות, הגיוני.
סבלנותברגוע
אין לי סבלנות. אני רוצה ביד או טו לנוח מאויביהםקעלעברימבאר
גם אניברגוע

אבל אם הם יצאו עכשיו לרחובות יהרגו אותם.

איראן זאת מדינה מאוד גדולה ולוקח זמן להחליש את השלטון שם.

שום שלב בגאולה לא מתקדם בלי סבלנותהסטורי
הדרשה של ר' חיא על גאולה קמעה קמעה, מתבססת על מהלך מגילת אסתר. 
כי טראמפ אמר להם שיחכו ויתכוננונקדימון
וגם נתניהו אמר להם שיכינו את עצמם.

קודם כל, צריך לתת לנו לעבוד. ורק כשהשטח יהיה מספיק פנוי וחלש, העם יוכל ויצטרך לצאת ותפוס את המדינה. כרגע זה סתם יהיה טבח המוני וחבל על החיים.

התפקיד שלהם יגיע בעיתו ובזמנו. בנתיים טראמפ אמר להם שדווקא יישארו בבתים. שלא יפריעו, לא יסכנו את עצמם, ולא חלילה יגרמו לשינוי תוכניות מבצעיות כדי למנוע פגיעה באזרחים תמימים באמת.

רק התחלנו. הם עוד יצאו לרחובות בעז"ה.

יפהקעלעברימבאראחרונה
איך אתם אוהבים את אוזני חמינאי שלכם?נקדימון

שוקולד או פרג?

אולי נהפוך לשירשור הממים הגדול של חמינאינקדימון

יצרתם מם? שלחו לכם אחד? שתפו איתנו

אמנם אל יתהלל חוגר כמפתח ואכמ"ל, אבל על הטוב הזה אי אפשר שלא להודות - ובעז"ה נהפוך הוא וישלטו היהודים המה בשונאיהם

פרג אופיום (לעמונים)קעלעברימבאר
לא לא אוזני חמנאינפשי תערוג
למה לא צלעות או סטייק?
הכי טוב ספינג' בסיג'קעלעברימבאר
יסתיים בשחמט?נקדימון

מי זו המלכה? שרה?קעלעברימבאר
לא יפה לביבי לגנוב כתר של ספר תורה😅קעלעברימבאראחרונה
חילול השם לשמו!!!!סיעתא דשמייא1

חשד לטרור יהודי ביו"ש: רעולי פנים הציתו בתים ומכוניות של פלסטינים

אז הצלחתם להפחיד כמה ערבושים אבל טנפתם את שם השם.

מה דוד תעלה לארץ ישראל עזוב אותך שטויותקעלעברימבאר
אל תקשיב ליצר אל תקשה לבבך כמריבה כיום מסה במדבר עזוב אל תקשיב לצפוני. תעלה לארץ זרוק תשכל פשוט תעלה עכשיו מייד תנצל את אור הגאולה שעולה בימים אלו.

סורו סורו צאו מתוכה היברו נושאי כלי ה'!!!!!!

להיזהר עם היום שאחריhamedinai

אני זוכר היטב איך, אחרי התפרקות ברית המועצות ב-1991 והתחלת המגעים החשאיים שהובילו להסכמי אוסלו, אחד ממובילי הדעה הבולטים בשמאל הישראלי (בגוון מסוים, כמו יוסי ביילין או חוגים קרובים אליו) ניסח רעיון דומה מאוד:  "עם קריסת ברית המועצות נעלמה המטרייה הסובייטית שהגנה על ארגוני הטרור הפלסטיניים ועל מדינות ערב העוינות. עכשיו, כשהאיום הגיאופוליטי הגדול ירד, אפשר לקחת סיכונים שלא העזנו לקחת בעבר, כשברה"מ עוד עמדה מאחורי הצד השני."

ואכן, הממשלה דאז – בראשות יצחק רבין ושמעון פרס – לקחה את הסיכונים האלה: הכרה באש"ף, החזרת ערפאת מעונש גלות, מסירת שליטה בשטחים, יצירת הרשות הפלסטינית – הכול מתוך תפיסה ש"חלון ההזדמנויות" נפתח בגלל השינוי העולמי הדרמטי. התוצאה? במקום שלום יציב, נכנסנו לסבב סיכונים חדש ומסוכן בהרבה: גל טרור מתאבדים, האינתיפאדה השנייה, אלפי הרוגים ופצועים, ופגיעה עמוקה באמון הציבורי.

הלקח ההיסטורי ברור: נפילת אויב אסטרטגי גדול (ברה"מ אז, איראן אולי מחר) לא בהכרח מביאה שלום אוטומטי. לפעמים היא יוצרת ואקום, כאוס, התחזקות כוחות קיצוניים אחרים, או – מה שחמור יותר – פיתוי פנימי לרוץ להסדרים מהירים מדי, מתוך אופוריה זמנית של "עכשיו או לעולם לא".

אם מחר יקרוס משטר האייתוללות באיראן (בין אם במלחמה, בהתפכחות פנימית או בהתפרקות), סביר מאוד שחלקים ניכרים מהשמאל והמרכז-שמאל יראו בכך "חלון הזדמנויות" דומה ל-1991–1993. הם ילחצו בכל הכוח על מהלכים מדיניים דרמטיים מול הפלסטינים – ויתורים טריטוריאליים גדולים, חזרה לגבולות 67' עם התאמות מינימליות, פתרונות יצירתיים לירושלים ולפליטים – מתוך ההיגיון: "האיום האיראני ירד, חיזבאללה וחמאס ייחלשו, עכשיו אפשר לקחת סיכונים שלא העזנו לקחת קודם".

אבל המציאות כנראה תהיה מורכבת ומסוכנת יותר:

ככל הנראה, טורקיה צועדת בדיוק לאותו כיוון שאיראן הלכה אליו – ממדינה עם יחסים טובים יחסית לישראל (בעבר, לפני עידן ארדואן, היו שיתופי פעולה צבאיים, מודיעיניים וכלכליים משמעותיים) למדינה עם רטוריקה אנטי-ישראלית חריפה, תמיכה בחמאס, השפעה גוברת בסוריה, קטאר וגורמים איסלאמיסטיים, וניסיון לבנות "ציר סוני" (neo-Ottomanism) שמקיף ומאיים על ישראל. טורקיה, עם צבא גדול בהרבה (השני בגודלו בנאט"ו), תעשייה ביטחונית מתקדמת, והשפעה רחבה יותר בסביבה הסונית, עלולה להפוך לאויב קשה ומסוכן יותר מאיראן – לא דרך פרוקסי שיעיים בלבד, אלא דרך השפעה ישירה, צבאית ודיפלומטית רחבה יותר.

ועוד נקודה קריטית: גם איראן וגם טורקיה מלמדות אותנו שאסור לסגת מאף שטח חיוני. כי גם אם מוסרים אותו לישות שהיא "בסדר" כיום (או נראית כזו), אי אפשר לדעת מה יהיה בעוד חודש, שנה או עשור. הנה איראן: לפני 1979, תחת השאה, הייתה מדינה ידידותית לישראל – שיתוף פעולה אסטרטגי, מכירות נפט, טיסות ישירות, אפילו פיתוח משותף של נשק. ותוך זמן קצר, אחרי המהפכה האיסלאמית, הפכה לאויב מושבע. אותו דבר עם טורקיה עכשיו: יחסים היו טובים יחסית בעבר, אבל תחת ארדואן הם התדרדרו דרמטית – והאיום גובר.

שטח שנמסר – עובר לאויב לעולם ועד, ואין חזרה אמיתית ממנו. הנה רואים את זה בעזה: למרות שכבשנו חלקים ממנה מחדש אחרי 7 באוקטובר, קשה ביותר (עד בלתי אפשרי בפועל) לחזור להתיישבות יהודית כמו לפני ההתנתקות ב-2005 או אוסלו. המחיר הפוליטי, הבינלאומי והביטחוני גבוה מדי, והשטח נשאר בסופו של דבר תחת שליטה או השפעה עוינת.

לכן: להיזהר ליום שאחרי. לא רק מפני "פנטזיות השמאל", אלא מפני שההיסטוריה מלמדת אותנו שקריסת אויב גדול יכולה להביא לא רק הזדמנות – אלא גם לסיכונים חדשים, גדולים ומתוחכמים יותר, כולל עליית אויבים חדשים חזקים יותר. צריך ערנות, איפוק אסטרטגי, ולא לרוץ שוב לאותה מלכודת של אופוריה מדינית שכבר שילמנו עליה מחיר כבד בעבר.

היום הוא 2026 – והלקח מאוסלו, מאיראן ומטורקיה עדיין צורב. אל תתנו לו להישכח.

המומחיותרועישםטוב

המומחיות מספר 1 של צה"ל זה לאתר ולחסל כינוסי מחבלים (הכיזבלה, חמאס, איראן בעם כלביא, חותים) 

ועדיין הגאווה של חמינאי המטומטם לא נתנה לו לראות את הדבר הפשוט הזה ועשה את הכינוס 

ולכן מתתתת

אומרים שהיה גורם הפתעהשלג דאשתקד

והאמת, לרגע לא האמנתי שהם יורידו את חמינאי (ועדיין אני מתקשה להאמין שזה קרה...).

יש הבדל גדול בין להטריד פוליטיקאים או אנשי צבא (=טרוריסטים), ללהוריד שייך לשוב מצאצאי מוחמד ימ"ש

לא תרצה קודם לחזור בך מכמה שרשורי עבר?מרדכי
לא הבנת...שלג דאשתקד

הוא משחק "קפלניזם" (המשחק הומצא כשהודו רק לטראמפ על שחרור החטופים).

כשהוא רואה הצלחה, הוא מזהה אותה כשילוב של חוכמת הצבא (שמשום מה ברור שכולו כולל אך ורק שמאלנים) וטיפשות האויב.

^^^^הסטוריאחרונה

אולי יעניין אותך