בגלל עצם היותם לומדי תורה?
ואני מדגיש - אני לא מדבר מצד מה שרוצים יוזמי החוק בסתר ליבם, אני לא מדבר מצד מה שהם היו רוצים שיהיה - אני מדבר מצד החוק עצמו.
החוק עצמו הוא נגד התורה?
החוק עצמו בא לקעקע את התורה?
התשובה הפשוטה ביותר, לדעתי - היא, כמובן שלא.
וזאת הצביעות הגדולה של הציבור החרדי ושל הפוליטיקאים הפופוליסטים, ואני אסביר עוד שנייה, ולדעתי גם אפתח על זה שירשור נוסף.
הפוליטיקאים החרדים ורבים בציבור החרדי זועקים שהחוק פעם ראשונה יקבע שאדם שלומד תורה צריך ללכת לכלא בגלל זה. וזה שקר!!!שקר שקר שקר!!!
רק ששקר כאשר חוזרים עליו יותר מידי פעמים, כנראה הופך לסוג של אמת.
אני לא מדבר על זה שלא יכניסו לכלא. ממש לא.
אני מדבר על זה שהחוק לא קשור בכלל ללימוד תורה. כלומר - זה לא שהחוק קובע שמי שלומד תורה יכנס לכלא.
חוק שירות ביטוחן כיום במדינה קובע שמי שלא מתגייס לצה"ל בגיל 18, ייענש, כלומר - בצעד ראשון יגיע עוד צו גיוס, וכו' כו', עד שבצעד האחרון תגיע משטרה (צבאית נראה לי?9 ותיקח אותו לכלא על השתמטות. זה העיקרון.
וזה לא קשור בכלל מה עושה אותו אדם!
החוק, החדש, כפי שנוסח, בסך הכל מחזיר את החרדים למעמד שווה לכל אדם במדינת ישראל. החוק לא קובע שחרדי ילך לכלא בגלל שהוא לומד תורה. להיפך! החוק דווקא קובע שחרדי זכאי לדחות את הגיוס עד גיל 21, ורק אז יעמוד לפני הגיוס. דחייה. ויותר מזה - החוק מעניק עוד מתנה לחרדים - האפשרות לשרת בשירות אזרחי, שהוא לא צה"ל.
ובנוסף, החוק מעניק עוד מתנה לחרדים - פטור מלא ל1800 חרדים כל שנה (כל מחזור שנתי) מגיוס.
ובנוסף, החוק מעניק עוד מתנה לחרדים שזה יעדי גיוס - החרדים צריכים לעמוד אך ורק בסף גיוס מסוים שייקבע להם, ואם יעמדו בו כל שנה - לא ידרשו משאר החרדים להתגייס, והם יוכלו להמשיך לשבת וללמוד גם הרבה מעל 1800 המתמידים כל שנה.
אחרי כל זה - בישורת האחרונה, החוק מחזיר את המצב לאחר כל ההטבות - למצב של אזרח ישראלי רגיל ונורמטיבי - וקובע, שבמידה שהיעדים לא הושגו בשנה מסויימת - תחול חובת הגיוס על החרדים באופן מלא מלבד 1800 המתמידים כל שנה.
כלומר, דוגמא מספרית: בשנה מסויימת יש זנתון חרדי בגובה 10 אלף חרדים. 1800 מתוכם מקבלים פטור מלא - סבבה, נשארנו עם 8.2 אלף חרדים. מתוכם, נניח, יעד הגיוס באותה שנה הוא 3 אלף. אם הם הגיעו ליעד הגיוס באותה שנה - מה טוב, כל 5.2 החרדים הנוספים, יכולים להמשיך ללמוד עם אלף 800 המתמידים הנוספים, כך ש7 אלף ילמדו סה"כ, ו3 יתגייסו.
ואם לא יגייסו 3 אלף באותה שנה, אלא רק, נניח, 1700 חרדים - אזי, לפי החוק - גיוס החובה יחול על כל צעיר חרדי מה8.2 שהם מלבד ה1800 שבכל מקרה יקבלו פטור - וכל אחד ואחד מ8.2 אלף החרדים, יצטרך להתגייס.
ואם יבואו לקחת אחד מהם לצבא בכוח ו/או לכלא כי הוא מתנגד - זה לא יהיה בגלל שהוא ישב באותו רגע ולמד תורה! גם אם הוא היה יושב בסנוקר או היה יושב בבית קפה או להבדיל, היה עובד אדמה בחווה חקלאית באותה שעה - גם אז היו לוקחים אותו לכלא, על השתמטות!
כלומר - זה שקר להגיד שהחוק בא לקבוע שלומד תורה ילך לכלא בגלל שהוא לומד!
ואם אתם רוצים להבין עד כמה מגוחכת הטענה הזאת - בואו נדמיין מקרה שבו המשטרה פושטת על ישיבה מסויימת, ושולפת עשרה בחורים מהסטנדרים ישירות לבית המעצר. כאשר מתפרסם העניין - ההסבר הוא כזה - אותם עשרה חשודים בביצוע עסקאות סמים, ולכן נעצרו. ואכן, נניח שבבית המשפט המשטרה מוכיחה שהם סוחרי סמים - והם נשלחים לכלא.
האם יעלה בדעת מי מראשי הישיבה לפרוץ בטרוניא ובזעקה על כך שהבחורים נשלחו לכלא בגלל שלמדו תורה?
הרי לימוד התורה זה רק הסטטוס שבו הם היו מצויים באותה שניה - זה לא קשור לזה שהם עברו על החוק ולכן הם צריכים להיענש!
גם כאן, אותו הדבר - זה לא שחרדי יקבל אפליה לרעה מיוחדת - בדיוק כמו שהמשטרה אמורה לעצור כל משתמט מכל סיבה שהיא - משתמט על רקע שהוא מסומם עכשיו, משתמט על רקע שלא בא לו להתגייס והוא יושב כעת עם החבר'ה על הברזלים, ומשתמשט שחושב אידיאולוגית שאסור להחזיק נשק ולכן הלך לאוניברסיטה - את כל המשתמטים האלו המשטרה צריכה לעצור ולא משנה באיזה סטטוס הם נמצאים בדיוק! - וככה גם לגבי החרדי!
זה שהוא יושב ולומד תורה עכשיו - זה לא משנה ולא קשור בכלל! בפועל, הוא עבר על החוק כאשר לפי החוק היה צריך להתגייס - ולא התייצב לגיוס כנדרש - ולכן המשטרה תחפש אותו איפה שיהיה, ותגייס אותו או תשלח אותו לכלא. מצידה שהבחור יהיה עכשיו אפילו בפאב, או בסופר - היא תעצור אותו גם שם...
אז די עם השטויות והצביעות והפופוליזם הזה כאילו החוק הוא נגד לומדי תורה! החוק הוא חוק כי כל אדם במדינת ישראל מחויב לאותו חוק - ויש חוק אחד לכולם, ואם לא חוקקו סעיף מיוחד למישהו, אז הוא מחוייב לעמוד בחוק כמו כולם, ואם חוקקו סעיף מיוחד אבל עם הגבלות וסייגים - אז אם ההגבלות והסייגים לא מתקיימים, על פי החוק, הסעיף המיוחד נקצץ וחוזר החוק למקורו - אז זה החוק, וזה לא קשור ללימוד תורה בכלל!
כן, אני בטח נשמע עכשיו סופר יאיר לפיד - אבל באמת בהסתכלות פשוטה על עצם החוק - ולא על מי שחוקק אותו ומה רצונו בחוק, כי זה לא רלוונטי לעצם החוק עצמו - רואים שמה שאני אומר זה נכון!
מילא אם היו אומרים לי שמפלים פה חרדי לרעה לעומת שאר תושבי המדינה. לא היא! ממש לא! שקר וכזב! בדיוק להיפך - לחרדי מעניקים הכי הרבה הטבות לעומת כל מגזר ומגדר אחר במדינה, למעט הערבים (סיפור בפני עצמו) והבנות הדתיות והחרדיות - אבל גם שם נכנסות חרדיות וזה גם סיפור בפני עצמו. מלבדם - חרדי מקבל הכי הרבה הנחות והטבות מכל אזרח אחר, ואחרי כל ההטבות (בעניין הגיוס אני מתכוון)- הוא עדיין נדרש לעמוד בחוק, היה ואם...
דברים פשוטים ביותר.
ושלא יובן מדבריי שאני לא רוצה שיהיה לימוד תורה בישראל. זה לא שייך. אני מסביר למה החוק לא קשור לזה...
וכמובן - שאחרי כל מה שאמרתי, והסברתי את החוק - גם אני מודע לעובדה ששינויים כאלו צריכים לעשות על טווח זמן רב יותר ובנינוחות יותר, כי ככה מין הסתם זה לא ישיג את מטרתו - אבל אלו השוללים את החוק, לא מוכנים לקבלו גם עוד מאה שנה, וזה מה שמפריע לי! הם מעוניינים להנציח לנצח מצב מעוות, ומצב בו יש אפליה בין דם לדם. בין דם חרדי שלא צריך להתגייס וכלום, לבין דם שאר האזרחים שכן צריכים להתגייס. וזה לא הגיוני. בסופו של דבר החרדים יצטרכו להתגייס, יצטרכו ליטול חלק בזכות להגן על העם שלהם ג-ם בדרך פיזית של מלחמה ולא רק לימוד - כן, אני מאמין בזה, וזה גם מהותה של מדינה דמוקרטית.

.