חברים, עליתי על הבעיה.אלעד

במקום להשקיע כ"כ הרבה משאבים וכסף בבניית מכונות זמן שיוכלו להקפיץ אותנו לעבר או לעתיד,

למה שלא נבנה רק את שער הכניסה כך שמהעתיד יוכלו לקפוץ אלינו?

זה יזרז את כל התהליך כי כך נוכל לקבל מאותו נוסע-בזמן את כל הידע איך לבנות מכונה כזו כבר עתה,

וההפסד יהיה רק לתעשיית הסרטים בתחום זה!

לא שווה?

מי בונה לי מודל עסקי?

לא למדת כנראה תורת היחסותמינימאוס2

אפשר לסוע בזמן רק קדימה 

קדימה זה לא מושג יחסי?טוביה2
לאמינימאוס2
עבר עריכה על ידי מינימאוס2 בתאריך כ"ג באדר ב תשע"ד 13:15

הזמן לעולם מתקדם רק קדימה

מה שיחסי זה רק קצב ההתקדמות שלו

את לא מעודכנתמופים

יש איזה שהיא אפשרו לחזור אחורה בזמן

דרך חור שחור עם צינור לחור לבן

רק שבנתיים האדם מתפרק לחלקיקים הבסיסיים ביותר (נראה לי שאפי' פרוטונים מתפרקים שם לחלקיהם, אבל אני לא בטוח)

אל תשאלי אותי איך זה עובד, לא נכנסתי לזה בעיון, ויש לי הרגשה שזה סתפ משהו מופחלץ שהמדענים המציאו כדי שיהיה מעניין

אבל שתדעי שזה התאוריה השלטת

אבל מתפרקים אז מה זה עוזר?מינימאוס2

וכן אם אתה תעמוד עכשיו על כדור שבאמצע לההיפך לחור שחור

ואנחנו נראה אותך מכאן

אז יחסית אלינו הזמן שלך יזוז מאוד מאוד לאט (תורת היחסות המורחבת)

וכן, אם תצליח ליצור חללית שנוסעת מהר ממהירות האור תוכל אולי לחזור אחורה

ולהחליט שבפסח הקודם אתה נשאר בבית ...

ואז השרשורים כאן יהיו לא נכונים בעליל תצטרך לעבור אחד אחד ולתקן 

בהצלחה

כן?מופים

וליסוע במהירות שקרובה למהירות האור כן מעשי?

תנסי!

הכל רק תאורטי, למעשה אין מספיק דלק בעולם בשביל מסע כזה

וחללית שתיסע במהירות כזאת תתפרק לגמרי, כי גם בחלל יש טיפה חומר דליל מאד, ובמהירות כזאת ההתנגשות של החללית בחומר הזה תחורר את החללית לחלוטין

אה ברור שלאמינימאוס2

אין לנו חלליות שמסוגלות לעמוד בזה

אבל לעבור את מהירות האור זה לא שייך גם מבחינת פיסיקה לא רק טכנית

קראת מה שכתבתי?מופים

לא בחללית שעוברת את מהירות האור

אלא בחור שחור

כן קראתי. וכתבתי שזה לא עוזר כי מתפרקים לחלקיקיםמינימאוס2
תזכרו שאתם מדברים על פי המדע של היום.ותן טל

אני לא בטוח שלפני 1500 שנים מישהו חשב שהגיוני שיהיה דבר כמו אינטרנט היום. ולא, התירוץ של: אז לא היה מדע מפותח בכלל ולכן לא האמינו אבל היום המדע מפותח וכבר יודעים מה אפשרי ומה לא - לא מתקבל. זה לא תירוץ טוב, כי אם נדמיין לרגע עולם שבו המדע מפותח פי 50 אלף מהיום - הרי שאז, נניח שזה יהיה בעוד 250 שנים - יסתכלו עלינו היום ויגידו שפשוט לא היינו מפותחים מספיק כדי להאמין שזה אפשרי, כל מיני דברים כאלו.

אז היום לא ניתן לפרק אדם לחלקיקים ולהרכיב מחדש, נכון - אבל זה לא אומר שעוד מאות שנים לא ימצאו דרך לפרק את כל האדם, ולהרכיב אותו מחדש במקום אחר, לאחר שיגור במהירות האור לשם - אין לנו שום אפשרות להוכיח שזה בלתי אפשרי, כי אין לנו שום אפשרות לדעת איפה המדע יהיה בעוד 250 שנים.

וכן, מופים ומינימאוס - גם לעבור את מהירות האור, כיום זה לא נראה הגיוני ואפשרי, אבל זה לא אומר שזה לא אפשרי ושזה לא יקרה אי שם בעתיד, אולי...

מישהוא ראה את הסרט דז'וו?י. נחמיה
יס אי אמנקודה טובה
לא בטוח כל כךטוביה2
נדמה לי שהטענה הזו ממ''ש מוזרה הרי אין חולק שממד הזמן קשור בתנועה (התנועה היא זו שמגדירה את הזמן. באופן תאורטי אנו יכולים לדמיין באופן מופשט את המרחק גם ללא תנועה, אבל את הזמן לא. וכמובן כמו שכבר כתבתם מהירות התנועה משפיעה על הזמן שעובר עלינו.)

ומצד שני אין אף אחד שיודע מה קורה באמת במהירות האור או קרוב לכך אז זה נשמע מוזר לפסול בצורה כ''כ נחרצת על סמך תאוריות שהמדע מודה שאין לו דרך לבדוק

(אומנם יש התקדמות מסויימת כי לפחות לפי החישובים כעוד זמן לא גדול נוכל לצפות בערפילית נבלעת בחור שחור כך שאולי זה יתן עוד מידע. כרגע התאוריה המקובלת שזה יראה כאילו זה ממהר עד שזה נעצר כי אנו לא יכולים לראות תנועה כ''כמהירה (אני לא זוכר למה זה לא נעלם. פרטים בנשיונל ג'אוגרפיק האחרון)

אבל אם באמת נוכל לעבוד במהירויות כאלה או יותר אז אני לא חושב שאי אפשר לחזור בזמן. כך שתאורטית אולי זה אפשרי
לפי תורת היחסות זה לא נכון..רוני60
עבר עריכה על ידי רוני60 בתאריך כ"ג באדר ב תשע"ד 19:00

זה הגרף של האנרגיות שצריך להשקיע כדי להגביר מהירות של גוף.

מקרא:

E - אנרגיה (ציר ה-y מראה את כמות האנרגיה שצריך להשקיע)

c - מהירות האור (ציר ה-x מראה את המהירות שמתקבלת)

graph of total energy, proper plus kinetic

אז שים-לב, שיש אסימפטוטה אנכית ב-c שזו מהירות האור.

בערך בחמישית ממהירות האור, אנחנו מפסיקים להשתמש בנוסחאות הרגילות של מכניקה ש- Ek=0.5mv^2 (הקו הסגול)

וכדי להגיע למהירות האור, צריך להשקיע אין-סוף אנרגיה.

יש היום מאיצי חלקיקים שמגיעים איתם למהירויות קרובות למהירות האור, וביינתיים זה מאשש את התאוריות.

לפני כשנתיים חשבו שהצליחו לעבור את מהירות האור, אבל התברר בסוף שהייתה שגיאה בחיישנים.

הכל נכון ברמת התאוריהטוביה2
תסכימי שב1930 נניח. לפני תורת היחסות התאוריה המקובלת היתה שתאורטית אפשר אבל זה דורש המון אנרגיה. אחרי תורת היחסות זה נכון אבל זה בתנאי שתורת היחסות נכונה. הטענה שלי היא שבמידה שהיא אכן נבחנה היא נבחנה במהירוית הרבה יותר נמוכות, אבל אם נניח שזה לא נכון (ולא חסרות תאוריות שנתבדו) אז באופן ראלי מאחר שאין אפשרות להגיע לא''ס אנרגיה האמת היא שאף פעם לא תוכלי להוכיח אפסוליטית את התאוריה, ולכן הדיון הזה (באופן הפוטתי) עדיין יכול להיות נכון

אזכיר רק שלפי זכרוני יש תאוריה נוספת (הקוונטים נידמה לי.) שהיא לא באמת מסתדרת עם היחסות ועדיין היום המדה פועל מתוך הנחה ששתיהם נכונות (ברמה שהיא משמעותית לנו) אבל בעצם זה אומר שאחת מהן לא נכונה אבל לנו ברמות הבסיסיות שאנו משתמשים במדע זה לא משמעותי
א. אני בןרוני60

ב. התיאוריה שלא מסתדרת עם היחסות (וגם עם תורת הקוונטים), זו המכניקה הקלאסית.

ומשתמשים בה רק מטעמי נוחות, כי עד מהירויות מסויימות (בערך 1/5 ממהירות האור) היא די קרובה למציאות.

והיא לא מסבירה התנהגויות של מסות קטנות כמו אטומים, ומכניקת הקוונטים היא זאת שמשלימה אותה בעניין זה.

פשוט הרבה יותר נוח לחשב איתה חישובים, אז לכן משתמשים בה.

ועל תורת היחסות עושים ניסויים שמאד קרובים למהירות האור במאיץ-החלקיקים בשוויץ.

וכל הזמן מנסים לעבור את מהירות האור, ואפילו כשהניעו שני חלקיקים במהירות הקרובה לאור בכיוונים מנוגדים,

אז יצא שהמהירות ביניהם הייתה פחותה ממהירות האור.

למשל:

אם אני אסע במהירות 50 קמ"ש דרומה ואתה תיסע במהירות 50 קמ"ש צפונה, אז אנחנו מתרחקים אחד מהשני במהירות 100 קמ"ש.

אבל כשעשו את זה על חלקיקים, שאחד נע במהירות 250,000 ק"מ בשנייה בכיוון אחד

והשני נע במהירות גם במהירות של 250,000 ק"מ בשנייה בכיוון הפוך.

התברר שסכום המהירויות הוא בערך 270,000 ק"מ בשנייה. (ועשו זאת גם על מהירויות עוד יותר גבוהות)

למה? אני לפחות עדיין לא יודע.

ודרך אגב, תורת היחסות היא זו שקישרה בין הזמן למהירות.

אז אם אתה מבטל את החלק שבה, שא"א לעבור את מהירות האור,

אתה גם תצטרך לוותר על החלק שיש קשר בין המהירות לזמן.

כי יש קשר כלשהו בין זה לזה.

אבל אם אתה רוצה, אתה מוזמן לפתח תיאוריות משלך

רוני אני לא מביןטוביה2
הטענה שלי היתה שזה שהזמן קשור לתנועה זה ברור גם ללא תורת היחסות

העובדה שלא יודעים למה ההנגשות היא במהירות נמוכה יותר היא בדיוק טענתי שבמהירויות כאלו שום דבר לא ידוע בוודאות

מה שכתבתי על מהירויות נמוכות הכוונה היא באופן יחסי
עד גלילאו האמינו שאבן גדולה נופלת מהר יותר מקטנה וזה לא שינה כלום כי זה לא היה משמעותי. אולי בעתיד יהיו תאוריות מוצלחות יותר

וכמובן שעדין טענתי על כך שבאופן מובנה תורת היחסות לא נתנת להוכחה מוחלטת גורמת לחוסר אמינות מסוימת

אני כמובן לא אינשטיין אבל מעצבנת אותי קבלת התאוריות הלא ממש מוכחות שלו כאילו נתנו מפי הגבורה

ונדמה לי שאת ''אלוקים לא משחק בקוביה'' הוא כן אמר על תאורית הקוונטים

האמת היא שאת הפצל''ש פתחתי רק כי תקפו פה רעיון שבברור היה בצחוק כאילו יש כאן כפירה ממ''ש אז לא התאפתי וניג'זתי קצת
טוב,רוני60

אז..

א. זה שההזמן קשור לתנועה, זו אחת התיאוריות הבסיסיות שתורת היחסות מצאה. ואף אחד לא שיער זאת לפני.

ב. מה זה יחסי? 99.9% ממהירות האור, זה נחשב מהירות נמוכה יחסית?

ג. אתה צודק, אין אפשרות לתת הוכחות מוחלטות בפיזיקה, תמיד בסוף נאלץ להגיע למסקנה שיש א-לוקים.

ד. גם נכון, באופן כללי, שיטת מציאת התיאוריות בפיזיקה, זו נתינת מענה לכמה שיותר מיקרים פיזיקלים.

וכרגע, תורת היחסות היא זאת שנותנת את המענה הכי קרוב לכל הבעיות הפיזיקליות שנתקלו איתם.

אבל בהחלט יכול להיות שימצאו תיאוריה יותר טובה בעתיד.

ה. נכון שאיינשטיין כתב את ''אלוקים לא משחק בקוביה'' על מכניקת הקוונטים,

אבל זה נבע מזה שהתיאוריה הזאת, מציעה הסתברות, ולא פיתרון מוחלט. וזה הרגיז אותו, אבל לא סתר את משנתו.

לעומת המכניקה הקלאסית, שלפי משנתו כל היסודות שלה לא נכונים.

אבל אפשר לראות שדווקא נראה שהוא לא צדק, כי למשל כשאתה מכניס USB למחשב (שהמבנה שלו נבנה לפי מכניקת הקוונטים)

אז לא תמיד ב-100% הוא עובד, לפעמים צריך להוציא ולהכניס אותו שוב

- שזו בדיוק ההסתברות שרוב הסיכויים שזה יעבוד אבל לא תמיד.

וגם הוא לא צדק לדעתי, בכלל במשפט "אלוקים לא משחק בקוביה''.

כי נפלאות דרכי ה', ובעיני בן-אנוש דרכיו של ה' כמעט תמיד יראו כמשחק בקוביה.

וגם, יש הנהגה של הקב"ה בעולם של מזל, אפשר לראות זאת בסוף מסכת שבת.

ו. גם אני מסכים שאסור לקבל את דבריו של איינשטיין כתורה מסיני, אבל הדברים שכתבת הראו על ידע חובבני בפיזיקה, ולכן הגבתי.

אני אתחיל מהסוףטוביה2
אם זה מראה על ידע חובבני. זה כבר הל''מ.

ה. בנוגע להסתברות האמת שבתאוריה אין בעיה לשחק בקוביות. בהנתן ללחץ האויר בחדר, עוצמת הזריקה, זווית הזריקה והפגיעה, משקל הקוביה. ועוד כמה מדדים שכנראה שכחתי. אמורה להיות אפשרות לחשב גם את תוצאות זריקת הקוביה

מהמפורסמות שחלק מההבדל בין ההפקולטות למדעי הרוח לבין הפקולטות למדעי הטבע. שהראשונים מאמינים שיום אחד האחרונים ימצאו תשובות לכול השאלות של הבריאה

ב. כן והסיבה היא שתאוריה שמובנה בה שהיא בלתי נתנת להוכחה זה דבר בעיתי

א. יכול להיות. אבל טענתי נראת לי עדיין נכונה (שלא חייבים את תורת היחסות כדי להבין את זה. אפשר להסביר לכול ילד בן7 (אם יש לו מספיק דמיון) שבלי תנועה אין משמעות לזמן גם ללא שימוש במשוואות. במדה מסימת של צדק ניתן לומר שתורת היחסות היא דרך למדוד את היחס בין תנועה לזמן אבל ההכרח לכך לא תלוי בה
נענה לפי הסדר שלך,רוני60

ה. יכול להיות שקיימת אפשרות, אבל צריך להתחשב בכ100,000,000 משתנים כדי להצליח לחשב במדויק (כמו חלוקת האטומים בתוך הקוביה, רמת הליכלוך בקוביה (עד רמת האטום) ע"מ שיהיה אפשר לחשב את החיכוך, צפיפות החומר, סוג החומר, השתנות של מבנה החומר בכל מכה ומכה שהקוביה מקבלת, וגם תזוזה של אלקטרונים בתוך הקוביה - שזו מכניקת הקוונטים שמחזירה אותנו להסתברות וכו').

ולא ידוע לי על מחשב שמסוגל לחשב דבר כזה, אולי בקירוב, עם התעלמות מכל מיני נתונים שנחשבים יחסית קטנים, אבל זה יכול לשנות את התוצאה, וכך חזרנו להסתברות.

ב. חלק מההגדרה של תיאוריה היא שאפשר להפריך אותה. ולא, זו לא תיאוריה.

אז לפי מה שאתה אומר יש בעיה בהגדרה של המילה תיאוריה ולא בתיאוריה עצמה.

א. ממש לא! כי אז לפי הבנתך בן-אדם שעומד במקום הזמן אצלו לא זז???

וחוץ מזה, זה שאתה יכול להבין (שלפי מה שאני מבין אותך, סיכוי גדול שגם אותם אתה לא מבין) חלקים מתורת היחסות,

וחלקים אחרים אתה לא מבין, זה לא מכשיר את האפשרות לנתק אותם זה מזה.

עם א' לא הסכמתימופים

אדם שעומד במקום אינו נשאר בדיוק באותו מקום. הלב פועם, הדם זורם, הוא מכניס ומוציא אוויר, חילוף החומרים ממשיך וכו'

אם תצליח להקפיא אדם לגמרי, גם בפעילות המולקולרית והאטומית והתת אטומית, שהכל ישאר במקומו - אפשר לומר שהזמן לא התקדם אצלו.

לפי הסדר הקבוע (מהסוף)טוביה2
א. ברור שלא זו היתה כונתי.
כוונתי היתה שתעצום עיניים ותחשוב על זמן ללא אפשרות של זמן השמש לא זזה א''א למדוד זמן בכול הדרכים הקימות וזה לא רק שא''א למדוד זמן באמת לא קורה כלום בשביל זה לא צריך משוואות

זו באמת היתה כוונתי מדוברר בתאוריה ולא בתורה מסיני. (ולכן מגוחך לרדת על ניק אחר בשם תאוריה)

את ה. הבאתי רק בשביל לקחת בפרופורציה את ה''אלוקים לא משחק בקוביה'' אין לכך שום סיבה ויתר מכך אפילו שאינשטיין היה חכם מאוד הוא לא היה צריך לקחת קשה את זה שה' כן יכול
עכשיו אני מבין מה שבשיחה אישית לא קיבלתיאיש השקים
עבר עריכה על ידי איש השקים בתאריך כ"ג באדר ב תשע"ד 12:27
חחחח
לא יעבוד. ייצור תגובת שרשרת הרסנית.ותן טל

והפרדוקס לא יצליח להחזיק את עולם החומר כמו שהוא קיים היום, וכל החומר יתפורר אל תוך עצמו ויחזור למצב הבראשיתי. מתי שימציאו את המכונה, ימציאו - ואז כנראה שכבר יותר ידעו להיזהר וידעו את גבולות השימוש - כל ניסיון להקדים את זמננו 0תרתי משמע) - יכול לגרום לתוצאות הרות אסון.

וכן, זה באמת תשובה רצינית לגמרי, למי שתהה.

מה שנקרא פרדוקס הנסיעה בזמןבן של מלך
למה שפרדוקס מחשבתי ישבש את עולם החומר?הרועה
בשמחה! רק צריך לחכות למישהו מהעתידבקצרה
שיבוא ויסביר לנו איך לבנות שער כניסה.
מינימאוס2

תשובה ברוח השאלה 

נראה לי שאלעד לא התכוון שכולם יפלו עליו כזה כבד

בדיוק חשבתי היום איזה מגניב יכול להיותחוזרת

לעבור בזמן קדימה, ושככה כל התהיות יפתרו...

מגניב לחשוב על זה, לא באמת הייתי רוצה את זה

רק לי נשמע מפחיד לחשוב על זה?מינימאוס2

זה מגניב ומפחיד ביחד לחשוב על זה חוזרת
אותי זעזע לחשוב שמינימאוס2

אם את הולכת קדימה בזמן, אז האהובים עליך בזמן הזה יזדקנו בהרבה שנים 

שנה וחצי- תספיק לי.....חוזרת

רק כדי לדעת כמה דברים...

רימון (על הקישור)חוזרת

ואני לא רצה כ"כ מהר...

??מופים

זה ויקיפדיה, וזה פתוח ברימון

לא יודעת... חסום ליחוזרת

אני לא יודעת מה הרמה פה של הרימון

יש לי הכי גבוהמופים
אני ממזמן הגעתי למסקנה שזמן זה מושגלשם שבו ואחלמה
שלא קיים, הוא רק תחושה שלנו, סוג של רגש
אין לו מציאות
וממילא אי אפשר לנוע בזמן
מגובה בתאוריה רחבה יותר?הרועה
לא, פשוט לא הצלחתי למצוא שום סיבה הגיוניתלשם שבו ואחלמה
לחשוב שהוא קיים.
אני לא מדען, אבל כדי לשכנע אותי במשהו
שנראה לי לא הגיוני (כמו התאוריה שיש זמן, שאני אפילו לא יודע מה זה זמן)לא מספיק לומר
"איינשטיין אמר"
המסקנה היא על בסיס זה שלא מצאת סיבה?הרועה
אני לא טוען טענה, אלא פשוט לא מבין מה זה זמןלשם שבו ואחלמה
ולא רואה סיבה להניח שהוא קיים
אתה קצת צודק. אבל קשה לי להסביר למהמאמע צאדיקה
השאלה היא כמובן איך אתה מגדיר 'קיים'.אלעזר300
מתווכח עם איינשטיין על תורת היחסות שלו?!מינימאוס2

מבינה את תורת היחסות?הרועה
לא בשביל לעמוד למבחןמינימאוס2

אבל כן בשביל לדעת שאם אני אצא לטייל בחלל במהירות של כמעט מהירות האור 

ואחזור לכאן עוד 5 שנים לפי שעון החללית כאן יעברו בזמן הזה הרבה יותר שנים 

וזו הדרך להתקדם בזמן אם דווקא נרצה

אגב בשביל לחזור אחורה בזמן היה צריך לסוע מהר יותר ממהירות האור

אבל זה לא משהו  בר ביצוע בכלל

יש לזה הוכחות שדווקא הבנתי לא שאני זוכרת

את הכל עד הסוף יש בודדים שמביניםהרועה
אינשטין ושות'. אני לא מתיימרת להיות שם...מינימאוס2

למה לא בר ביצוע לנסוע יותר ממהירות האור?ותן טל

ולמה שיהיה חייב לנסוע יותר ממהירות האור כדי לנסוע אחרוה בזמן?

תזכרו כל הזמן שאתם מדברים על פי המדע שקיים היום - אתם לא מנסים רגע להכנס לראש עתידני של עוד מאות שנים - ולכן אתם קובעים עובדות בנחרצות. 

מישהו חשב לפני 1000 שנים שחפץ שנוצר בידי אדם וישקול מאות טונות, יוכל לעוף מעל הים שעות ארוכות? וודאי שלא - כי אז עדיין לא הכירו את כוח העילוי, או יותר נכון - לא היו להם הכלים המדעיים להגדיר אותו ולהפוך אותו לנוסחאות המאפשרות בניית מטוס.

כנ"K גם כאן - מאוד ייתכן שהמדע היום לא מספיק מפותח כדי להבין כוחות ונוסחאות שיובנו רק בעוד מאות שנים, ושבעקבותיהם ההבנה שלנו לגבי המרחבים השונים, היחסים ביניהם, והאפשרות לשחק איתם - תשתנה לגמרי מהיום. זה לא מופרך בכלל, רק צריך לצאת לרגע מהקופסה, מהמקובעות שלנו.

לא נראה לי שאיזה שהוא מדען יטען שלא יהיה ניתן לעולם לבצע משהו מסוים - כי הוא יודע שכמה שידע, לעולם לא ידע הכל, ובטח שלא ידע מה יהיה ניתן לדעת בעתיד. 

מדען שקובע דבר כזה בנחרצות, הוא טיפש, מצטער... וקל וחומר אנשים החיים היום.

ולא - גם אם בכלים המדעיים הקיימים היום מוכיחים שמשהו מסוים בלתי אפשרי, זה עדיין לא אומר כלום לבי העתיד, רק לגבי זה שזה לא אפשרי במציאות כיום עם הידע כיום. כי ייתכן שבעתיד יתגלו חומרים חדשים, תרכובות חדשות, הבנות חדשות - שיאפשרו עשיית דברים שהיום הוכחת שהם בלתי אפשריים בכלים של היום...

יש הרבה נוסחאות ומשפטים שקובעים בנחרצותשמואלג
שדבר לא יכול לקרות לעולם.
בעיה...
והאנשים שאמרו/קבעו אותם היו אנשים חכמים שהוכיחו את דיברהם, ולא סתם זרקו לאויר העולם.

אבל כנראה ההגדרה לזה היא לא טיפשות, אלא גאווה
וכל מיני משפטים כאלו, כבר הופרכו בעבר...ותן טל

ובהווה.

הוא שאמרתי - לא ניתן באמת לקבוע בדבר דינמי, כמו מדע, שהוא ממש ממש ממש דינמי בעולם - שמשהו לא יהיה אפשרי ב-ע-ת-י-ד.

תקרא לזה טיפשות, תקרא לזה גאווה - בסופו של דבר רק העתיד יוכיח אם זה היה נכון או לא נכון. (בעצם להוכיח שהמשפט נכון לא יהיה ניתן להוכיח אלא אם כן העולם ייחרב ועד אז זה לא יקרה. לעומת זאת להוכיח שהמשפט/העובדה הם לא נכונים - פשוט צריך להראות בעתיד שהצלחת לעשות מה שאותה עובדה טענה שאי אפשר.

ואמרתי - אולי אלו אנשים חכמים וכו', והם באמת הוכיחו. א-ב-ל. הם הוכיחו על פי מה שידוע היום. וזה בדיוק הנקודה הרכה בהוכחה הזאת.

אף אחד לא יכול להמר מה המדע יידע בעוד 200 ו300 שנה, אז להגיד שמשהו יהיה בלתי אפשרי עולמית? קשה, קשה...

אבל זה לא יעזור לאלעד. הוא רוצה מכונה כזאת היוםמינימאוס2

אבל תיאורטית אם בונים של מכונה כזאת בעתיד,ותן טל

היו רוצים לגלות לנו כבר היום איך לעשות את זה, הם עקרונית היו יכולים לקפוץ לזמן הזה ולהסביר לו.

אבל יש המון סיבות מהותיות שהם בחרו לא לעשות את זה, נניח...

מן הסתם הם היו מעדיפים לחזור לזמן אחרמינימאוס2
עבר עריכה על ידי מינימאוס2 בתאריך כ"ה באדר ב תשע"ד 18:11

יותר אטרקטיבי

אולי הם גם עשו את זהטוביה2
הרב שלנו באולפנא ניסה להסביר לנו את זהדינה ל.
זה כל כך בלבל אותי,
שעד היום לא שבתי להרהר בכך...

ראיתי במו"נאלעזר300

(אני לא יכול לציין מיקום מדויק)

שזמן הוא מושג מעורפל שהרבה תוהים לגביו, כי הוא מקרה מדרגה שניה - מקרה בתנועה שהיא מקרה בנע.

הרב שרקי על הכוזרי (מאמר ראשון אות מז') מציג, בניגוד לתפיסה הרווחת שזמן הוא קואורדינטה שאדם עובר בה, תפיסה שלפיה האדם (באופן מדויק יותר, המובחרים שבבני אדם ובפעולותיהם) הוא שיוצר את הזמן.

לפני כמה שנים ניסיתי לשבת על התפיסה המדעית-מודרנית של זמן, טרנספורמציית לורנץ, תורת היחסות... עכשיו אני לא כ"כ זוכר.. (למרות שבעיקרון יש לי יותר רקע מתמטי בשביל העניין מאשר אז)

אכן מושג מעורפל.

האמת, העובדה שאף אחד מהעתיד לא הגיע אלינולשם שבו ואחלמה
מוכיחה שלעולם לא נצליח לבנות מכונה כזאת.
לעבור לא יתכן. אבל לצפות בזמנים קודמים אולי זה יתכןטנגענס
לא נכון.ותן טל

זה אולי מוכיח, נגיד, שגם אם בעתיד יהיה ניתן לבנות מכונה כזאת, הבונים והמשתמשים בה ידעו שהיא מצריכה הרבה הגבלות על מנת לא לפגוע במרקם העדין והרגיש של הזמן והחלל, ונגיד - איסור מוחלט להתגלות בפני תושבי העבר או העתיד אפילו. למניעת פרדוקסים וכו'...

ובקיצור - זה בהחלט לא מוכיח את זה

ראיתי טענהמופים

שאפשר לבנות מכונה כזאת רק בשיתוף תושבי העבר, שהם יבנו את החלק שלהם במכונה, וממילא גם אם יבנו אי פעם כזאת מכונה, יוכלו לחזור אחורה רק מתחילת ההמצאה שבנו בה את החצי ששייך לעבר

טענה מוזרהטוביה2
אף אחד אינו מכיר את המכניקה של המכונה
מכירים את החוקים שמתארים מציאות כזאתמופיםאחרונה

וזה גם הגיוני

על כל פנים זה דוחה את הראיה.

אולי זה כך, ולכן אין אנשי עתיד שמסתובבים כאן

(מלבד מה שהמשיח אמור להגיע כבר, לא? אתם חושבים שכשהמשיח ידיע ירצו לחזור לזמן הגלות?)

אם כבר יחזור אחורה לא יחזרו להיוםמינימאוס2

יש תקפות יותר מענינות בהסטוריה

האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק

או שנשארתם אותו הדבר?

ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..

לצערי לא. אותו בן אדם.צע
חח מה יש לפרט?צע

ובכל זאת..

המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..

לא זכיתי שקרה..

מבין אותךזיויק
לפחות אתה מרגיש וזה המון
המילואים השפיעו..ולא לטובהנחמד מאוד
חושב שיש השפעות לא קלות על החיים שלנו מהמילואים שזה די קשור לשמחת תורה תשפד
בעיקר עייף יותרבחור עצוב
למהזיויקאחרונה
במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע

כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.

נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..

ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..

אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..

(לא עשיתי במלחמה..)

האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?

במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..

רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..

בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃

תודה רבה..

אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה

מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?

סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה

בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק

1.AI

2. אקסל

ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.

נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע

אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..

וגם יודע שיש קורסים חינמיים..

איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?

ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה? 

אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה

כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו  בהתאם.

לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה? 

AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר  איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.

אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.

יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.  

אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'  

גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.   

מניסיון של הרבה תקופות כאלהעשב לימוןאחרונה

לעשות לו"ז יומי. שכולל לימוד קבוע קודש או חול, אם אפשר כזה שמתקדמים בו.

לקבוע יעדים, כמו ספר קודש מסויים או פרק זמן קבוע או קורס מקצועי אונליין, אפילו סדרת שיעורים תורניים באתר של ישיבה או מכון מאיר

זמני ארוחות יחסית קבועים, ארוחות מזינות.

לשים לב לזמנים האידיאליים בשבילך לשיון ולקום, להתאים את הזמנים של היום למקצב הטבעי שלך.

לשמור על קשר עם אנשים אחרים

לטפח את הבית והסביבה.

למצוא התנדבות- זה משהו שיכול להיות זמני ואחר כך להיפסק או להשתלב בעבודה שתמצא

לחפש פרויקט כלשהו שלך, שאתה רוצה לממש בזמן הבינתיים הזה.

בהצלחה ושיעבור מתישהו

פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

מוזמן לבקר בפורומים הנזכרים.אלה פורומים ברמה גבוההפתית שלג
בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולד
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
אני חושב שלתלמידי חכמים שעוסקים בכל רחבי התורהפתית שלג

ובפועל ב95% באותם התכנים שעוסקים בהם תלמידי החכמים החרדיים, הפורומים שהזכרת מספקים את הסחורה שצריך.

זה אפילו יתרון עצום, ומהמקומות הבודדים שבהם יכולים לדון באותה הסוגיה אברך מרמת גן עם אברך בכולל ברכסים וכד'.

אני מכיר יותר את פורום לתורה, והוא באמת נועד להיות מקום סגור יותר מאוצר החכמה, אבל עדיין הוא משרת המון לומדים מכלל הישיבות.

ייתכןרוצה להשתחרראחרונה

הבעיה שה'בעל הבית' שם חרדי. אתה יכול לבוא, אבל תרגיש אורח.

דברים שאני עושה לפעמים/משה

יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.

מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע .

ערוץ 7 הפורומים - Whatsapp

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוג

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

לא נוראנחלתאחרונה

כיף להיות במיטה עם אבא ואמא!  לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק

והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון

לילד.  אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאר
הפך היהדותזיויק
הפך הפסיכולוגיהקעלעברימבאר
מידות בסיסיות בנפש אי אפשר, אבל אפשר לנתב אותןקעלעברימבאר
למקומות אחרים בשבירת הרגלים. כדוגנת מי שזולד במזל מאדים בגמרא