בינישים ואנשים צדיקיםמי מנוחות

דבר ראשון אני חדשה

אני קוראת פה כמה זמן ורציתי להגיד שזה אחלה פורום באמת רמה גבוה

ועכשיו השאלה

בינשים וצדיקים..תצאו עם מישהי שהיה לה חבר בשנות הנעורים (קשר ארוך)

זה יהיה שונה בעינכם שאהבה מישהו אחר במסגרת הזאת

מאשר שאהבה מישהו במסגרת קשר ארוך למטרת נישואין?

גם אם תצאו עצם המחשבה שאהבה אחר תפריע לכם?

מקווה שהובנתי ותודה מראש לעונים

איינני צדיקפשוט_

אבל למה שזה יפריע?
ואם לא הייתה מישהי שהוא אהב יפריע לך?
קצת צבוע מצידי מהמקום בו אני נמצאתמי מנוחות

ואולי אני אומרת את זה כי אני חדשה בעולם הדייטים

אבל ירגיש לי לא נעים לחשוב על זה שבעלי אהב מישהי אחרת לפני

כאילו אני רק עוד 'אחת' מתוך רשימה

לי יפריע אם הוא ממשיך לאהוב אותהים...

זאת הנקודה^מי מנוחות

אהבה משאירה רשמים על הנפש 

איך נהיה בטוחים שלא נשאר עליו משו?

(כמה שאני מבולבלת)

ברור שנשאר, לוקח זמן להגבר על אהבה קודמת...הלוי
אבל בסוף, זה נעלם ונשאר בגדר זיכרון.
*להתגברהלוי
את לא יכולה לדעתים...

וכן זה מעצב את האדם כמו שהרבה דברים מעצבים את הזהות

אני מניחה שאת מאוד צעירה. ההתאהביויות שלפני גיל 18-20 בערך הם ממש לא משמעותיות.

סתם הדלקויות

זה אולי נראה לך משמעותי כרגע אבל זה ממש לא

והזמן תמיד עושה את שלו. בסוף אפילו שוכחים את ההרגשה של להיות מאוהבים

בד"כ כאלו שלא בנו קשר ארוך..רוני60

תהיה להם רשימה הרבה יותר ארוכה.

בסופו של דבר אם יהיה לכם טוב ביחד ותאהבו אחד את השניה, את לא תחשבי "עוד אחת" אלא "ה-א-ח-ת".

אז לא נראה לי ששיקול כזה רלוונטי בכלל.

ה"בדרך כלל"ד.

אינו מחוייב כלל.

תלוי במי מדובר/ת, ציבור, חינוך (כמו שרואים גם מתגובות כאן, לגבי מציאות אצל עצמם).

וגם - יש נבדל בין "עומק" הרושם - על אף שבאמת אין זה דומה לנישואין.

אז מה את מצפה ממנו?!?פשוט_
וכי יש אנשים מושלמים בעולם
כולנו לפחות אני עם פגמים ושמיים מכל מהלכי חיי
אז אם אישתי תרצה אותי,חלק מהכל שתיזור אחורה בזמן ושתפגש איתי 40 יום קודם יצירה
חושב שלי יפריעמצפאי
כי כמו שאני "חלק" בלי רשמים רגשיים מהעבר כך גם היא..
זה ממש חסר משמעותלשם שבו ואחלמה
את יכולה להיות בטוחה ורגועה שגם משהו שהיתה לו אהבה קודמת יכול לאהוב אותך בכל ליבו, לשכוח לחלוטין מהקודמת, ולעשות אותך האדם החשוב ביותר בחייו
"ממש חסר משמעות"?...ד.

טוב - כבר כתבתי שלא מסכים. לגבי להתנער ולעלות - זה כבר ענין אחר.

מסכימה.הלליש

גם מי שהיו לו קשרים בעבר- אם ידע להתנתק מהם- אין לזה שום משמעות.

הם הרי לא סתם נגמרו, ולא סתם הוא יבחר בך דווקא.

וכאשר יש קשר משמעותי, הקשר הקודם מתמוסס ונהפך לחסר כל שמץ של משמעות. 

א.ד.

לא עונה בתור "צדיק" (אם כי אין אדם משים עצמו רשע - ויש במישהו מהראשונים שאפילו לא "שאינו צדיק"..).

ב. אני חושב שעקרונית זה דבר גרוע. צריך להיזהר לכתחילה, גם מצד עצם הענין,  וגם כולל חשיבה על החשבון של להגיע לחתונה בלי זה.

ג. גם "במסגרת קשר ארוך למטרת נישואין" - צריך לדעתי תמיד לזכור ש"קשר" כזה אין לו כל תכלית עצמית. כל ה"הרגשה" שם היא במסגרת הבדיקה אם יש התאמה; אז בודקים אם נוצרת הרגשה. ואין כל ענין שיהיה "ארוך" מעבר לנדרש לצורך הענין. לפעמים, מרוב שרשורים בנושא, עוד יכולה מישהי לחשוב שבלי כך-וכך "קשרים" אולי "לא יצאה ידי חובה", חלילה...

ד. זה לא טוב שהיה. זה לא טוב ש"אהבה". אבל, בדיעבד, יש להניח שזה נגמר כי הבינו שלא שייך. אז עדיף לא לשאול "חוות דעת" כללית - אלא להשתדל לתפוס את עומק ההבדל בין נישואין לזה, להתמקד ברצון לבנין אמיתי ולהתנער מ"שאריות". בעז"ה תמצאי מי שמתאים ותוכלי להתחדש לגמרי. זה תלוי הרבה בגישה הנוכחית.

אף-אחד לא אמר שזה טוב,רוני60

אבל לפסול מישהו, כי היא השניה שלו? כי אולי הוא אהב פעם מישהי אחרת?

מוגזם לחלוטין!

הוא לא אמר שצריך לפסול...נועם ה
נראה שהוא דיבר על הרעיון הזה שצריך לתפוס נכון את מהות הקשר.
ככה שאם ככה- ברור שמלכתחילה קשרים כאלו שמראש לא מכוונים לנישואין לא יתקיימו. (ואם התקיימו צריך לזכור שזה "חבל" וזה ממש לא המלכתחילה)

ולי נראה שגם אחרי שקורה בדיעבד קשר ארוך- אם תופסים נכון את ההבדל המהותי שבין קשר כזה לנישואין כמו שאמר-, קל יותר להתנער מהשאריות......
לא עניתי לו לתגובה הזאת ספציפית, עניתי לכל..רוני60

התגובות שהוא כתב לעיל.

אבל זה עדיין לא מתייחס למה שהוא אמר...נועם ה
כי הוא לא נכנס ל"לפסול"....

חוצמזה, שבנינו, אני אישית פסלתי בחור כזה....... (אבל זה היה יותר מורכב כי זה היה כלול בנגיעה)...
ו... בקשר למה שאתה כתבת למעלה- להפך. ככל שאתה יותר נקי, הרשימה קצרה יותר לדעתי.
א.ד.

אינני יודע אם "אף אחד לא אמר".. אבל חשוב להדגיש את זה - כאן קוראים גם חבר'ה צעירים. כדאי שידעו שזה לא טוב, וגם שעלולות להיות השלכות.

ב. בהיות שההנחה היא שלמי ששאלה יש השלכה מעשית, אז אפשר לראות בתגובה שלי שאני דווקא נזהרתי מלהתייחס ישירות לכך כדי לא להחליש חלילה - אלא יותר למה שראוי להיזהר לכתחילה ולמה שכדאי לעשות כעת.

אבל כיוון ש"הגבת" על משהו שלא כתבתי מפורש, אז אכן אני לא חושב שזה מוגזם, וזה לגיטימי (אגב, היא לא שאלה על "שניה שלו" אלא ההיפך. לפעמים יש הבדלים. ודיברה על משהו "ממושך". ושאלה אם זה "יכול להפריע"). ובוודאי שהכי טוב זה שאדם לא בא עם אופציה של "חוויות" קודמות שאין להן מקום. ואם כותבים כאן כאילו "אין לכך כל משמעות", אז זה יכול לגרום את הפעם הבאה שתישאלנה כאלו שאלות, ע"י חבר'ה צעירים ש"הסתמכו" על זה, ויבואו לכאן לפתור מה שהסתבכו בו... 

אבל לגבי בדיעבד - אכן אני חושב שאין טעם כעת לעשות "סקרים" על הענין. כמה שיהיה ברור שבאמת אין לכך מקום, וכמה שיהיה ברור שזה "לא רציני", וההתחדשות של הנישואין - כך בעז"ה תמצא מי שמתאים לה. יכולת הבחירה של האדם והתיקון וההתרוממות גדולה מאד.

מאד משנה איך העניין נגמר.אור חדש
מאד תלוי איך העניין נגמר...אור חדש
אמנם אני בת..
אבל נראלי שכשיציעו לך בחור לא יגידו לך שבתיכון הייתה לו חברה..
לענ''ד נכון שאי אפשר לדעת את זה לפני.. אבל ואולי זה נשמע קטנוני אבל למה שארצה להתחתן עם מישו כזה ? כל השנים האלו שמרתי על עצמי ולא נכנסתי לקשרים ( ולא בגלל שלא היו 'הזדמנויות' אלא בגלל שידעתי שזה לא הזמן הנכון וכו'.. ) ואני בעיקרון מגיעה לחתונה מהמקום הכי נקי בנפש שאפשר..
ואני אתחתן עם מישו שכל השנים האלו עשה 'מה שבא לו' ?! לענ''ד לא נראלי..

בכל מקרה לא צריך להיכנס לחשבונות האלו.. שידוע שמזמנים לכל אדם את זיווגו לפי מעשיו!
עוד לא חוויתי את זה...אור חדש
אבל גם נראלי שכשמתחתנים עוברים כ''כ הרבה רגעים ורגשות עצומים שמקטינים ומשכיחים את העבר..
כן. אבל-מרדכי
בס"ד

תלוי איך יתנהל הקשר (מבחינת שמירת נגיעה וכדומה) ושהיא באמת יצאה מזה.
וגם שהיא מבינה / מגדירה את זה כטעות ולא כדבר חיובי.
בתור בת..מרב.
שהיו לה חברים, ומכירה ביינישים צדיקים שהיו להם חברות-
כן..
כל עוד היא /הוא לא תקועים באהבה ההיא ומסוגלים לאהוב מישו אחר שבעז"ה יהיה בעלה/אשתו- אז זה בסדר גמור.
חייב לומרשלום בית
כמישהו שהיו לו קשר או שניים שהיו בסהכ למטרה טובה והיו ארוכים..
אין כזה דבר שלא משאיר רושם על הנפש. אדם שיטען בפנייך שהתגבר על מישהי שהיה איתה ואהב אותה אך הקשר לא הגיע למימוש מסיבות כאלה ואחרות. נוטה לומר שיש בזה שקר מסויים. הוא משקר לעצמו
הדיבור על קשרים של תיכון לא הכי רלוונטיים בעיניי כי בהם פחות יש לך מושג מהי אהבה

יש אנשים שהנטייה הנפשית שלהם היא לקשרים יותר ארוכים. ואין דבר כזה שלא משאיר רושם על הנפש. יצא לי לדבר עם קרובת משפחה כלשהי שהתחתנה- סהכ עם מדוייט שני, לאחר קשר ארוך עם הראשון- ולמרות שהיא הכי שבעולם בתוך הנישואים, עדיין יש לה כל מיני פינות בנפש שמזכירות לה אותו

העניין זה לדעת להכיל את זה. כמו שטראומה משאירה צלקות גם קשר ואהבה מותירים רשמים, וההתמודדות של האדם הוא להיפגש עם מי שהוא אוהב לכל החיים וגם אם הייתה עוד אהבה, לתת לה את המקום שלה

ואני חייב לומר. אין מה לחשוש. גם אחרי פרידה טראומתית מקשר שהיתה בו אהבה האדם יכול להכיל את הרגשות שהיו בו ולהתכוונן הלאה לטובת משהו שיהיה הרבה יותר טוב והרבה יותר גדול. ועם אהבה שתהיה הרבה יותר אמיתי

בקרוב אצל כולנו בעז"ה
ברור שתמיד נשאר משומרב.
בכלזאת, זה לעבור תקופה שלימה עם בנאדם.
אבל כל עוד אין רגש כלפיו, הוא לא החלום הקבוע בלילה, לא כל דבר בעולם מזכיר אותו, יש מקום בלב למישו חדש ולא לעוד מישו- זה בסדר.
אם אין לי זכרונות מתוקים ורעים מהאקסים? יש. ומלא.
לא נראלי אני אצא לדייט שוב אי פעם במקום מסויים כי זה היה המקום הקבוע שלנו, בספסל מעל הכביש, מתחת לעץ. ויהיה לי לא טוב להיית שם עם מישו אחר.
אבל זה לא החיים שלי. זה לא חלק מהם עכשיו. זה חלק ממה שהייתי פעם, ממה שהיה לי פעם. וזה גם ככה תיק חבר זה החלק הטוב של התקופה..

אז בזה אני לא רואה בעיה.
בדיוקשלום בית

מה שאמרתי, קשר שהיה רציני והיה בו רגש, אם האדם לא נכה רגשית, אין סיבה שימחק מהלב..תמיד ישאיר משהו.

אנחנו כולנו תמצית האינטראקציות שקרו מסביבנו. כלומר, לאורך חיי ההתנהגות והאישיות שלי התפתחה בהתאם לאנשים שפגשתי, התחברתי, חוויתי איתם חוויות וכו', החל מהמשפחה דרך חברים, דרך קשרים רומנטיים וכו' וכו'.. גם לעולם יישאר לך בתוכך, החלקים מהאישיות שלך שהושפעו בצורה חזקה מהאדם הזה. ומאישיות שלך עצמך אי אפשר וגם לא כדאי ולא בריא להתעלם...

מה שיש זה להכיל את זה בתור עבר. ולא לחיות דווקא בתחושה רעה. אלא לצמוח מזה לכיוון טוב

כל מילה מרב.
(זה ייגמר מתישו שאני אפסיק להסכים איתך? )
^^^^^^^^^^^ כתבת מאוד יפה.הלליש
לא נכון.ד.

אפשר לעבוד על דברים. לראות את הקטנות שבהם. ו"להעיף" אותם.

אופנה חדשה של ותרנות נהייתה היום. אדם שמשאיר לו "חוויות" מקשר עם מישהו אחר כשהוא נשוי - זו ה"נכות" ולא ההיפך. לקרוא "נכה רגשית" למי שמוחק דברים כאלה, זה משחק-מילים שבא "להכשיר" שֶרץ בקלות..

"תמיד ישאיר משהו"?.. ככה מתחתנים?  ואח"כ "מתפלאים" שאנשים אומרים שאינם רוצים את זה?.. אין מה להתפלא. אם מישהו שמר עצמו למי שיתחתן/תתחתן עימו/ה - אין סיבה שיסכים להתחתן עם מישהו/י שמצהיר מראש ש"תמיד ישאר משהו" מקשר קודם. ר"ל.

אנחנו לא "תמצית אינטראקציות". אנחנו קודם כל אנחנו, כאשר ה' עשה את האדם ישר. אח"כ יש אינטראקציות - ולכל אדם הבחירה מה לעשות איתן.

ו"קשרים רומנטיים" זו בחירה של האדם אם לקשור אותם. עפ"י התורה והשכל הישר, אין להם כל מקום שלא לנישואין.

אז מי אומר שה"אינטראקציה" זה "להכיל את זה" "לא בתחושה רעה". לדעתי, זו "מכבסת מילים". אולי ה"אינטראקציה" זה דווקא לדעת לעבד את הדברים בצורה שדוחה אותם ממך?  היום בקלות דברים נהיים "אי אפשר". זו בחירה.

מה זה "לצמוח לכיוון טוב" עם "השארה" של רגשות קרובים עם מישהו מהעבר, במובן המדובר?..  כאשר זה הופך לסתם עוד בן אדם שהיכרנו, למדנו מזה משהו וכו' - ניחא. כאשר זה השארה של "רגש" בתוך האדם, כדבר שהיה - אז מובן לחלוטין מי שלא ירצה להינשא עם "שארית" כזו.

יש לאדם יכולת בחירה גדולה. מוטב להשתמש בה  - ולא להיכנע לתיאוריות של החלשה, תחת הכותרת "אי אפשר". ומי שאוחז בכך, אל ידרוש מאחרים ללכת עם זה. 

השאלה זה אם "רגש", גם במובן הזה,מרב.
זה בהכרח רגש כלפי אותו אדם, וזה בהכרח רגש אהבה כלשהו.

(רק על עצמי לספר ידעתי. האקס שלי מעלה בי הרבה תהיות, הרבה רגשות, הרבה מחשבות. לא עליו. על החיים. כי הכרתי אותו בצורה x והוא הפך לy, ומה זה אומר על החיים? כשאני אוהבת מישהו או משהו- אהבה זה מה שהרגשתי כלפיו או שזה מה שאני מרגישה עכשיו? אני יודעת לשלוט על הכעס שלי- ראיתי את זה אצלו- אז אני אצליח גם הפעם. וכו' וכו'... הוא לימד אותי הרבה דברים על החיים מעצם היותו בנאדם, ובנאדם קרוב אלי. אם זה היה נכון? לא יודעת. מה שבטוח- זה בנה אותי ועיצב אותי להיות מי שאני היום.. אז זה חלק ממני לגמרי. לא נושא היום גצחי בשיחות, ואפילו לא נושא החודש. אבל זה חלק ממני. יש דברים שאני עושה כי ככה עשינו. יש רגשות שאני מתמודדת איתם בדרך שהוא לימד אותי ושנכונה לי. יש דברים שאני עושה כמוהו, חושבת כמוהו.. כי היינו ביחד תקופה ארוכה וזה חלק מהחיים שלי..

ואם נלך על משהו מעבר למובן הזה של דייטים ואקסים וכו'- האדם מושפע ברובו מהסביבה, נכון?
אז בוודאי שהאדם בנוי מהאיטראקציות שלו. לטוב ולמוטב
התמודדויות עם מצבים, קו מחשבה, רגשות וכו'.. זה הרי הרבה גם מהסביבה.. ..
אספר לך סיפורשלום בית
עבר עריכה על ידי שלום בית בתאריך כ"ט באדר ב תשע"ד 11:12

יצאתי מקשר ארוך יחסית לפני כמה חודשים. סה"כ כמה חודשים. קשר רציני שמשלב מאוד מוקדם היה מוגדר בדיוק לאן הוא הולך, ולפי כל הכללים והמסגרות שאתה קובע פה (למרות שאני אישית חושב שאין להם תמיד מקום אבל נזרום איתך...) אבל מה לעשות, שהקשר הזה לא הגיע לחתונה בסוף. וב"ה שהוא לא הגיע כי במבט מבחוץ אני יכול לומר כל מיני דברים שלא תפסתי כשהייתי בפנים. אני אחריו ומאוד ברור לי מה מקומם של הדברים. זה לגביי, בגילי זה הגיוני לגמרי ובטוח שיישמע גם לך הגיוני לגמרי. ואני חייב לומר לך, שלמרות הכל, נשארים (אני לא יודע אם לקרא לזה) 'צלקות ריגשיות', כלומר כל מיני קונוטציות שבהם אתה נזכר, וסיטואציות ומצבים שאתה פשוט מרגיש חוסר בגלל שבאמת היה חיבור מבחינה רגשית.

ואותו דבר לגבי נניח בחורה שהיה לה חבר בשנות הנעורים. (לטעמי גם קשר שלא הבשיל אבל היה בו פוטנציאל לנישואין הוא בסדר גמור. ואני נוטה לחשוב שבאזור 17-18 כבר יכול לצמוח קשר כזה שיש בו פוטנציאל לנישואין)

אני ממש לא משאיר רגשות קרובים, אבל מה לעשות, שבתוך קשר שכזה אדם משתנה ומתפתח. קשר רציני שלמטרת נישואים שלא מגיע בסוף לתמציתו יש לו כוח בדיוק כמו לקשר שמגיע בסוף לכדי נישואים כי האינטראקציה הריגשית שנוצרת בו היא חזקה מאוד. משום מה לא נראה לי שהיית כותב אותו דבר על מי שביטל אירוסין או על גרושה צעירה, אבל מה לעשות, שהמילה "חברה" ו"קשר לפני הנישואין" מביאות לך את הקדחת. אז מי שמכבס פה מילים זה לא אני זה אתה.

ומה לעשות, שמתוך כל החוויות האלה יש לצמוח לכיוון חיובי, ממש לא אמרתי להישאר עם רגשות קרובים, אבל לדעת להכיר את המקום הזה בתוכך. כי אין מנתחים לנפש. ואי אפשר פשוט לחתוך חלק. וכמובן שכולנו כאן מסכימים איתך שאי אפשר להשאיר את האהבה שהייתה במקביל לאהבה הגדולה שאנחנו מתפללים שתצמח,

ומקווים גם בשבילנו, שלא יפסלו אנשים כמו מרב וכמוני, כדי שיצליח להיות פה משהו

(ושוב פעם אגיד. יש לי תחושה חזקה שהסמנטיקה והמילים "חברה" ו"קשר אהבה לפני הנישואין" העלו לך את הסעיף. תעבור בבקשה על מה שכתבנו למעלה, ובכל מקום שכתוב חברה תכתוב ארוסה, ובמקום "קשר"- אירוסין שהתבטלו- ותראה אם זה ככ מרגיז אותך.

כי אחרי הכל, זה רק עניין של טיימינג. יש אנשים שהיו פיפס מלהתארס וחתכו, וזה האהבה שנשארה להם, ויש אנשים שהזדרזו להתארס והיו צריכים לבטל את האירוסין., וזו האהבה שנשארה להם. מבחינתי קשר ארוך זה ממש ככה. ולא ניכנס כאן עכשיו לנושא הזה כי זה באמת לא ייגמר. אבל בגדול דעתי היא שלא חייבים להתארס תיק תק וברור לי שיש כאן אנשים שיחלקו עליי)

יפה..ד.

אני בכוונה לא הגבתי, אע"פ שזה לא קשה - 

כי אין לי כל ענין לגרום ל"פסילות" כלשהן,

יש ענין שחבר'ה צעירים ידעו להיזהר מראש. ויש ענין לדעת שלגיטימי לחוש לא נוח עם מי שבא עם משהו משמעותי מקודם.

ויש הבדל עצום בין לחפש כשכל הזמן מול העיניים הבירור האם זה מתאים לנישואין או לא. לבין כאילו "משהו בפני עצמו" בין בן לבת, שזה דבר אכן גרוע ומזיק. ומי שכותב שקשר בגיל צעיר זה "בסדר" גם כשאינו מוכוון-נישואין כי יש בו "פוטנציאל נישואין".. אז שלא יתפלא שלא ירצו בכך, ושמי שנוהגים כך עלולים להסתבך אח"כ. גם לפי דרכה של תורה, וגם לפי הבריאות הפשוטה, אין מקום ל"סתם" קשר קרוב בין בן לבת - וזה אכן יכול להזיק אח"כ בנוסף. שוב - לא אומר שבדיעבד זה "אבוד" חלילה, אבל "להכשיר" כדי לתת הרגשה נוחה, זה לא.

ולהציע לכתוב "במקום" דברים כאלו, שזה כאילו "לצורך נישואין", זה אכן משחק מילים שאינו משנה את התוכן.

יש מצבים דיעבדיים, שאדם הולך לשם שמיים ומשהו לא הלך. כיוון שכל כוונתו למטרה נכונה - ומן הסתם לא סתם "התבטל" - זה יעזור לו לצאת מזה. אין לכך שמץ "הכשר" לבנין "קשרים" סתם וגם לא לטענות כלפי מי שאינו רוצה להיות עם שאריות מהם.

ובוודאי שצריך להשתדל לצמוח מכל דבר שעוברים, לקחת את נקודות הטוב - ולהרחיק מה שלא שייך.

אני את התגובה שלי נתתישלום בית
לא מתכוון להיכנס לזה מעבר לזה.. אתם מוזמנים להסכים או לא להסכים עם מה שכתבתי
מעבר לכך דן, שכל הכללה גורפת משאירה אנשים רבים מחוץ לכלל. כדאי שתשים לב אז את מי אתה משאיר בחוץ
כנ"לד.

גם אני..

כל אחד יכול להסכים או לא..

אבל לגבי הדבר השני, חלילה. ומי אני שאשאיר מישהו "בחוץ", חס ושלום. הרי הדגשתי מפורש שאני מדבר כדי למנוע תקלות מראש, וכדי שמי שחש משהו כזה ידע שזה לגיטימי.

אבל לא הזכרתי בכהו-זה "לפסול".

ואדרבה, אמרתי שאני מאמין שאפשר ע"י עבודה נכונה לעלות ולהתחדש. 

תלוי אם הייתה צנועה אז,ובמצבה העכשוויאורel
אני בןHakuna.Matata
ורוצה להתיחס לכל אלו ששמרו על עצמם!

יישר כח! אשריכים שגדלתם במקום שאפשר לכם את העניין הזה.

אך צר לי לספר לכם יש אנשים שהגיעו ממשפחות לא חזקות בשמירת תורה ומצוות שהיו להם קשרים סתמיים ולא שמרניים שהחליטו לחזור בתשובה והם לא נופלים מכל בינניש ממוצע ..
האם תפסלו אותו בגלל זה?

הרי ברור שהשואלת לא התכוונה למצב שבו האדם עדיין שקוע בחברה מהעבר

ככואב לשמוע. יש אנשים שעשו מה שבא להם.
אבל גילו את את התורה קצת אחריכם. אז זהו? פסלת אותו?! למה ?..
(ויש אנשים ממשפחות דוסיות למהדריןמרב.
שמרדו בתיכון וחזרו בתשובה שלימה)
מה הכוונהאורel
אם מישהי /מישהו היה חוזר בתשובה באמת ,הייתי מקבל אותו .
כמובן שיש דברים אולי שיפריעו לי ,אבל כעיקרון אני מבין שחייבים לקבל !!
לא.. רק הוספתי על האקונה..מרב.
שלא מחייב שדווקא "חוזר בתשובה קלאסי" ממקום פחות חזק הגיע לקשרים סתמיים והיו לו אהבות לפני..
(כשחושבים עלזה, גם לא מחייב שמישו שהידרדר היה לו.. מכירה כמה בחורים מעולים ודוסים וביינישים שבשמינית/שיעור הייתה להם חברה וזה היה נראה רציני והם נפרדו.. והם ישאו את ה'צלקת' ממנה לנצח כנראה.. והם דוסים..)
אני לא מאמין בצלקת לכל החיים! מסתגלים!אורel
אני לא חושבת שזו צלקתמרב.
אני חושבת שזה פשוט חלק מהחיים שלהם, וחלק ממה שהם היום. (מדברת על קשרים רציניים, כן? לא על רבע חברה בכיתה ט' שנפגשו פעמיים..)
הצלקת בכוונה במרכאות.. לא מצאתי מילה אחרת..
"חלק מהחיים שלהם" ממש יפה.אורel
יפה או לאמרב.
הוא קיים..
הוא מעצב, הוא משנה. כל אחד ואיך שהוא יצא מזה.
נכון..אורel
מאמין או לא. יש מציאות.Hakuna.Matata
ואנשים מושפעים במודע או לא קשרים מהעבר.

למען האמת בחקר המוחארוון

מגלים שאהבה ראשונה משאירה במוח חותם כמו שימוש בסמים...

ככה שזיכרון של אהבה כזאת נשאר תמיד...

(ויש אנשים ממשפחות דוסיות למהדריןענבל

בס"ד

שלא מרדו באף אחד ולמרות זאת היו להם קשרים בגיל הזה...)

וזה גם לא טוב..ד.

קורה גם ב"משפחות טובות" שעושים דברים לא בדיוק נכונים..

לא דיברתי על טוב או לא.ענבל

בס"ד

לא רוצה בכלל להיכנס לדיון.

רק הבהרתי שיש המון אפשרויות...

ה' ישמורמופיםאחרונה
בתור נשואה-זהר הרקיע
אמנם לא היה לי קשרים עם בנים בגיל ההתבגרות.
אבל נפגשתי המון שנים..והיו כמה פעמים שהלב חשב שהוא אוהב..

כשפגשתי את בעלי הבנתי עד כמה שום דבר לא דומה למה שהוא מרגיש כלפיו.
וכל מה שהיה לפני- כ'כ לא קשור אלי יותר.
בקושי זוכרת..

ברוך ה'!
^^^ ד. ונועם ה תסתכלו ^^^רוני60

בדיוק על זה דיברתי!

יפהד.

שעל זה דיברת.

אבל על זה בדיוק אני לא דיברתי...

אדרבה, זו דוגמה טובה למה שאמרתי. ובוודאי שיש הבדל מהותי בין המדובר בנושא השרשור לבין דברים שקורים תוך כדי חיפוש לנישואין, שאינו נסחב סתם כ"קשר" שיש לו כביכול מהות בפני-עצמו, ומתבררים כלא-שייכים.

[וגם אני מכיר כמה דברים מנסיון חיים, גם של אחרים, לכל מיני כיוונים]

אני מסכימה שפגישות וחברות ממושכת זה לא אותו דברזהר הרקיע
וגם קשר ממושך עם מלא רגש כשהוא במסגרת הכרות לנשואין זה שונה מחברות בגיל העשרה..

למה?
כי לפגישות יש תכלית יותר עמוקה מאהבה או קשר קרוב- הקמת בית במשותף בעז'ה לעד.

וכך גם אם היתה אהבה והקשר פסק לא נשארים ריקים- נשארת השאיפה העמוקה יותר.ורק מתעצמת.

בעוד שבחברות- כשהיא נפסקת לפעמים יותר קשה להשתחרר ממנה רגשית כי עיקר הדגש היה על הרגש ולא על מה יבנה ממנו.

איני בעד קשרים לא לתועלת!
הלואי והיו נחסכים ממני כל שנות הפגישות וההמתנה!הלואי ובעלי היה הראשון שלי!

כך רצה ה'..

ובחרתי קודם להגיב כמו שהגבתי כדי לומר ולחזק שגם אם היה מצב של קשר רגשי ממושך- לא בהכרח שזה ילווה אתכם גם בהמשך אחרי שתמצאו את שלכם.
יחד עם השפע של החתונה יש שפע גדול של התחדשות פנימית שיכולה לנקות הכל.

ושוב- דיברתי למצב שזה כבר קרה!
לא התכונתי להפוך את זה לאידאל.

אם זה קרה-יש תיקון ויש אפשרות להטהר ולהתחיל מחדש. לא רואה סיבה לפסול באופן גורף. אלא תלוי באדם ובעבודתו הפנימית.

אבל אני באמת מברכת את כולם שיגיעו לחופה טהורים,בלי שפיזרו כוחות נפשם למי שלא להם.

אין יותר עמוק מקשר שנובע מברית קודש כדת משה וישראל.
תודה רבה על התשובותמי מנוחות

למרות שאני חייבת להודות שבילבלתם אותי קצת

תודה

אל תתבלבלי..שלום בית
הויכוח למעלה היה עקרוני.. אבל אם את במצב כזה זה ממש לא צריך לייאש אותך. ואם את בחורה טובה אין לך מה לחשוש
נראה לי שכולם כאן יסכימו איתי

אני צדיק ומבחינתי אני לא הייתי פוסל על משהו כזה .. P:
אם ככה אז אני רגועהמי מנוחות

נלחצתי שבגלל השטויות שעשיתי פעם אף אחד כבר לא ירצה אותי

מה פתאום! למה לחשוב כך?רוני60

בכ"מ, בהצלחה!

ב"הד.

שאת יודעת שזה היה שטויות.

תמשיכי לעלות - ותמצאי מישהו מצוין בעז"ה.

בשו"ט בקרוב.

מה פתאום?מרב.

חח מוזמנת לאישי לשמוע כמה שטויות שלי, את התוצאות שלהן ועל הבחורים שיצאתי איתם למרות שהם ידעו עליהן או על חלקן...

[רמז: הבחורים בחורים טובים. מאוד. אני לא מרגישה ראויה לטוב הזה.. (לא בגלל זה זה נגמר אלא כי לא התאמנו, אבל בחורים מעולים אחד אחד..)]

ושלום בית, יפה שאתה עף על עצמך

במקום שבעלי תשובה עומדיםשלום בית
אף צדיקים גמורים אינם עומדים

ברצינות..שלום בית
אני חושב שלכל צד יש את היתרונות שלו.
נכון שאני לא באמת צדיק אבל גם לאנשים כמוני שעברו גלגולים בחיים וקשרים ואהבות קודמות, יש יתרון בזה שמבינים דבר או שניים מהחיים, וגם אם לא כל החוויות היו טובות, ודאי כולן היו מלמדות.

ואותו דבר בשבילך מי מנוחות. בטוח שאת בחורה נפלאה ושיש לך הרבה יתרונות מעבר לכולם.. מי שלא ירצה אותך בגלל דברים כאלה, אין לי מה לומר.. מפסיד סתם
לא צריך לקרואד.

"יתרון" לדבר שאינו יתרון.

זה בדיוק מה שגורר את התגובות ההפוכות.

מכל דבר בחיים צריך ללמוד - גם מטעויות.

זה לא הופך אותן ל"יתרון". ברור שלכתחילה עדיף בלי "נסיונות קודמים" ש"מלמדים משהו בחיים".

ואין כל מקום לסגנון של "קלות ראש" (מרב) ביחס ל"שטויות". ובשביל לאזן - אני כבר ראיתי גם דברים רעים מאד שקורים לנישואין בגלל "שטויות" קודמות, בפרט כאלו שמתייחסים אליהן בקלות ראש.

יש יתרון לזה ויתרון לזה, לדעתי.מרב.

וזה לא עניין של קלות ראש, אלא עניין של למידה.

למדתי ממה שהיה לי, למדתי מכל אחד שעברתי. זה לא ישאר כמשקע אלא כמקפצה.

והמקפצה זה מה שהופך את זה ליתרון.

כמובן יש גם יתרון למי שמגיע נקי לקשר הראשון והאחרון שלו..

וא"א להשוות.

[אם אני לא הייתי עוברת מה שעברתי ועושה מה שעשיתי לא הייתי איפה שאני היום. וכנ"ל על בנאדם נקי.. אולי זה לא 'יתרון', אבל זה בהחלט עזר לי להגיע למי שאני, ובלי זה הייתי במקום אחר לגמרי.]

יכול להיותד.

שעבורך אישית, בדיעבד, יש לימוד מכל דבר שהיה. אם כי לא בהכרח זה גם יתרון כלפי הזולת.

גם מי שנפגש באופן כשר לגמרי ורואה שלא היה שייך, יכול ללמוד מזה להמשך, ויכול גם לראות בחיוב את האישיות שעימה נפגש - ככל אדם - בלי שיישאר מכך "משקע" לא רצוי. אין בעיה.

אבל כאשר מדובר לא ב"בירור" כזה, אלא ב"קשרים" לא נכונים מהעבר, זה לא "יתרון" להתחתן עם זה; וגם לא למישהו לרצות כביכול דווקא בזה. ואין כל מקום ל"הקבלה" בין זה לבין כאילו "גם יתרון מקביל" להגיע בלי זה.. פשוט לא שייך. 

מה שכתבת בסוגריים בסוף - אכן יכול להיות נכון לגבייך, אם כך את חושבת. יש כמה וכמה בעלי תשובה בעולם - בלי להתייחס אלייך שאינני מכיר את עניינך כלל - שמתוך שעברו דברים שאינם רצויים, העלו את עצמם, תיקנו וכו'. זה בוודאי לא "יתרון", כפי שאכן ציינת, לעבור דברים לא טובים. אבל לפעמים אדם אומר, בדיעבד, זה מה שניער אותי, בגלל שמלפני כן לא היה היכן ש"צריך". 

אבל אין לערבב בין מה שאישית אדם עבר והעלה את עצמו, לבין איך ראוי וטוב להגיע לנישואין לכתחילה, וכאילו לנהוג "קלות" בדברים מצערים כאלה (וה"קלות ראש" שהזכרתי היה על סגנון מסוים שהוזכר מקודם לגבי "שטויות"..).

אלא שאכן מי שבאמת מתאמץ לעלות, יודע להבחין בין רע לטוב ולא עושה "אידיאולוגיות" מהרע - גם אם יודע להפיק ממנו לקחים חשובים - אז בוודאי הקב"ה יסייע בעדו למצוא מי שמתאים וטוב; לתקן ולהיבנות ולהתחדש. 

דן יקרשלום בית
במה שכתבתי לא התכוונתי להלל את החברויות הקודמות כיתרון,
באתי להסביר את העניין שבמקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם עומדים.
מבקש שתפסיק לתקוף על כל חצי מילה שמעצבנת אותך מבחינת סמנטיקה.
בהחלט לא סתם אמרו חכמינו שבעלי תשובה עומדים במקום יותר גבוה
אולי בגלל שיש להם יכולת הכלה. ויכולת להתקדם לעתיד
ידידי הנחמד,ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך א' בניסן תשע"ד 20:52
שים לב: אתה מגיב על כל (בערך) תגובה שאני מגיב, גם אם אינה אליך (כמו זו האחרונה) - ואתה רואה את זה כלגיטימי, אולי בצדק;

אך את מה שמגיבים - גם לא אליך - אתה מכנה "מבקש שתפסיק לתקוף על כל חצי מילה שמעצבנת אותך מבחינת סמנטיקה". זה קיים גם בחלק מההודעות הקודמות שכתבת, והערתי על זה. לחשוב שע"י "מילים" משנים את המהות. אז לא. אני לא "תוקף" אלא מביע את דעתי, שאני חושב שהיא אמיתית לגמרי. סגנון ה"תקיפה" נמצא דווקא בדבריך, גם בתגובה זו, וגם בתגובה קודמת שהתעלמתי מזה אז במכוון כדי לא לרדת לכך. מי שעונה עניינית אינו צריך להיזקק לכך. לא לנסות לסתום פה למי שאומר אחרת, ודברים נכונים לגמרי.

אתה מחליט בשביל השני שהדברים "מעצבנים אותו מבחינה סמנטית" - נא לא להכניס מילים/דעות לפי. הדברים אינם "מעצבנים" אותי - ואני מעיר לא על דברים סמנטיים-בעיני אלא על מהות לגמרי. עקרונית. וכבר הסברתי את זה כמה פעמים.

וסגנון ההערה מנסה לנווט בין אמירת מה שצריך לומר, כדי שלא יעשו "לא-כלום" מדברים חמורים - שאני גם יודע מה עלולות להיות תוצאותיהם בנישואין - לבין הצורך לשמור על כבוד האנשים וגם לא להחליש מי שאכן רוצה להתרומם מדברים ואני מאמין שיכול, כפי שסיימתי את הודעתי הקודמת. 

ולגבי מה שאמרת על הודעותיך הקודמות - אע"פ שכלל לא הגבתי אליך כאן כעת - אתה לא דיברת שם רק על "מקום שבע"ת עומדים" אלא גם על לגיטימיות כביכול של "קשרים ארוכים קודמים" אפילו שאינם מוכווני בירור נישואין, על "לא נורא" כלפי רגשות שנשארים לאחרים, ועוד. אין טעם לחזור - כבר דובר לעיל.

לגבי "מקום שבע"ת עומדים" - כמובן זה לא צריך הסכמה של מי מאיתנו. אבל זה לא כמו שאתה מנסה להציג כעת, בגלל "יכולת הכלה", כאילו לוקחים לא כ"כ חמור דברים שלא בסדר...  הרמבם כותב שמדרכי בע"ת להיות עניו, לא להתפאר בדברים לא ראויים ולהגיד שהוא "מכיל" אותם. מעלת התשובה היא בחרטה ובהתנקות הגמורה, שמביאה להוצאה לפעל של כחות חשובים בשביל זה, וכן להעלאת כחות למקומם האמיתי.

[זה בלי להתייחס לכך שאיש כלל לא דיבר פה על כאילו מי שחוזר בתשובה מעלתו פחותה משל מישהו אחר. זה שייך למעלתו האישית. דובר על אפשרות שדברים מסויימים יפריעו. זה לא בהכרח קשור למעלתו הרוחנית של האדם. גם אם אדם אישית במעלה חשוב המבחינה זו, לזולת יכולים להפריע משקעים מקשרים אחרים]

ומכל מקום, דווקא התגובות האלו שלך, חושבני שחבל שבאות. אני משתדל כל פעם להדגיש את הצד של האפשרות החיובית לתקן ולעלות. באות "תגובות" כאלה שמציגות במעוות מה שנאמר, או - לפני כן - מקצינות לצד השני - ו"מכריחות" להגיב, מה שלא רציתי.

בשום מקום לא אמרתי שזה אידיאלי.מרב.
הלוואי שהייתי כמו חברה שלי, שהייתה עם חבר שלה מכיתה ו' והיום הם נשואים באושר עם ילדה בת שנה
(ולא מצד הקטע עם החבר, אלא מצד הנקיות שבעניין... להתחתן עם הראשון וזהו...)

זה לא אידיאלי המקום הזה. זה לא השאיפה של כולם, הקשרים האלו. גם אצל החילונים הם ישמחו להתחתן עם החברה הראשונה, תכלס. זה לא נכון לעבור מלא אנשים..

א-בל
ברגע שיש את זה, מסיבות כאלה ואחרות, אני לא חושבת שזה צריך להיות עניין של "אוי אוי אוי עשיתי משו לא טוב" אלא יותר "עשיתי משו לא טוב אבל הוא מקפצה לדבר ענק"-- ומשם להתחיל.
כמובן, אינדיווידואלי לכל אחד ואחת, אבל בגדול- מי ש'זכה' והיה לו קשר בצעירותו-- שיהפוך את זה ליתרון, ללימוד, לאהבה של אותה נפילה. מבינים שזה לא נכון, וזה לא אידיאלי, אבל משם רק עולים. לא מוחקים, כי זה לא ימחק. לא מסתירים, כי זה חלק ממך. אבל מבינים מה זה, איפה זה בשבילך ומה זה בשבילך וצומחים.

וכאן תם נאום החיזוק של מרב שניסתה בעיקר לחזק את עצמה ונראלה שהצליחה
שמח בשמחתך,ד.

שהצלחת לחזק את עצמך. וכמובן, אין כל ענין להפריע בכך. אדרבה..

ורק שתי הערות:

גם ההיא שמכיתה ו' זה לא טוב (וכמו שאכן הזכרת). כל קשר לא מתוך נישואין לא טוב ואין לו מקום. וה"ראשון שלה" זה אחרי החתונה. רק אז זה "שלה". לא לטשטש בין נישואין ללא-נישואין, כי אז מפסידים מה זה נישואין. "חברה" זה אחרי שמתחתנים: "כי היא חברתך ואשת בריתך".

ב. לא "אוהבים את הנפילה", אבל אכן עולים ממנה. וזה מתחיל כן מחרטה וצער: "אוי".. ודווקא מתוך זה יש התנקות ועליה.

חח תודה מרב.

התחתנה עם הראשון שפיתחה איתו קשר כלשהו, סבבה? לא כדאי לתפוס אותי על המילה..

אוהבים את מה שיצא מהנפילה ומבינים שהיית במקום אחר (יכול להיות שזה היה יותר טוב, אבל היי- אנחנו במקום נפלא עכשיו! למה לחשוב על *מה היה אילו* כשאפשר להתמד ב*מה אני היום ומחר*?) ומתוך זה לוקחים את הנפילה והקושי והטעות למקום עמוק, גדול, חזק, מחזק.

העיקר שאת אופטימית ושמחה ובעליה. ב"ה.ד.
אחד ששמר על עצמו- זכותו לדרוש אחת ששמרה על עצמהיוני
כל השאר, תפסיקו לעוף על עצמכם.
לא תהיה בעיה רצינית מדי. אהבה של נישואים זה דברחג'דומט

שלא ניתן להשוות אליו שום דבר קודם. לא רואים את זה ליד זה.

לעניות דעתי

אבל כן יש ערך לבחורה\בחור שלא עברו קשרים לדעתי.

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאיאחרונה

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולדאחרונה
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
מחשבות מתקופה ההמתנה\מתנהאביעד מילוא

אני משתף אתכם בשאלה שהייתה לי לעצמי האם כשאין הצעות והתקופה הזו היא מורכבת ומאתגרת כי הרבה מתרחש סביב ויש הרגשה שאותך "שכחו" 

האם הרגשתם בסוף שהתקופה הייתה המתנה או מתנה? 

והאם כשהתחיל קשר אחרי תקופה ארוכה ללא הייתם עם ודאות וברוגע או שהייתם עם חששות שעוד פעם לא ילך

שנאתי את התקופה ואני עדיין שונאת אותה במבט לאחורתמיד בבטחה

אבל גם אני רואה שהייתי צריכה את הנסיונות כדי להגיע לנישואין ממקום בריא...

אז לא יודעת.

גם אני לא אוהב את התקופה הזואביעד מילוא

אבל אני עדיין מנסה להבין האם היא מתנה או רק המתנה

תראה קראתי ב"והגדת"חתול זמני

שהרב גלינסקי אומר שאמנם כתוב "לא טוב היות האדם לבדו" אבל גם לאו דווקא רע. אפשר לעשות מזה רע, אבל לא חייבים. אפשר ליהנות ממה שיש. לשיר בקולי־קולות בבית. לתופף על הבטן. לשים שעון מעורר לתיקון חצות ולימוד בהתעלות עצומה עד עלות השחר. לטוס לביקיני אטול. הקב"ה מבקש השתדלות לא השתגעות.

שכחת:לגדל קודם בטן הראויה לתיפוףנחלת
כבר בוצע, לדאבוני.חתול זמני
אהבתי מאודאני:)))))
על העצה הזאת אני גובה 50₪חתול זמני

לא כולל מע"מ.

שווה הרבה יותראני:)))))
אני יודע, זה מחיר מיוחד. אפשר להעביר לי בריאלחתול זמני

איראני בקריפטו.

אתה נוהג בכללי לקחת כסף על עצות של אחרים? אני:)))))
אני לא לוקח כסף על העצה עצמה,חתול זמני

זה יותר כמו דמי טיפול.

חחח יפהאני:)))))

הכסף הועבר

בZoom out הצעות או לא הצעות זה פחות משנהadvfb

זה משנה אם יש הצעה מתאימה והיא יוצאת לפועל.

לכן כל הטווח באמצע פחות משנה.

זה כן נותן תקווה וכיף שחושבים עלי ומציעים לי אבל בעיני זה בעיקר התמודדות אישית וריגשית ולא קשורה בהכרח לדייט הבא.

כסבתא בת דורות רחוקיםנחלת

מה זה ZOOM out?

יש לי מישהי בשידוכים בבית. קשה לפנות לשדכנים, או למלא טפסים עם

פרטים דקדקניים שלא נגמרים ואחראים לחלק מהמיגרנות, אז מה זה הדבר

הזה - גם צריך למלא מליון פרטים ?

תודה!

היא לא חרדית רגילה, גם לא ציונית, גם לא לא ציונית.  היא  -  היא.

פירוש zoom out - להסתכל במבט כללי, בלי לרדת לפרטיםפ.א.
להסתכל מרחוק, לראות את המציאות באופן כללי - ללא התעמקות בנסיבות הספציפיות 
מישהי או בת?אני:)))))
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊