כתוב "ארץ זבת חלב ודבש"
איך התורה משתבחת בחלב והטבעונות טוענת שהוא לא בריא?
כתוב "ארץ זבת חלב ודבש"
איך התורה משתבחת בחלב והטבעונות טוענת שהוא לא בריא?
לא כל הטבעונים אותו הדבר.
יש כאלה שהם טבעונים מטעמי מצפון ולהם לא קשה.
אלה שטוענים שהוא לא בריא - כל מזון שקיים קיימת קבוצה כלשהי שתאמר עליו שהוא לא בריא.
אלה שדוגלים ב'פליאו' אומרים שדגנים לא בריאים.
יש את אלה שלכל אחד יש דברים בריאים ולא בריאים וזה לפי סוג הדם.
אתה יודע מה אלה שטוענים שחלב לא בריא אומרים ואתה יודע מה ציטטת. עכשיו תבחר למי להאמין.
ה"חלב" הזה לא מקבל טומאה, כי יש לו שם לווי
'ארץ זבת חלב ודבש'. יש מחלוקת בנושא, איך לפרש האמור. למשל, (מכילתא דרשב"י יג, ה) ר' אליעזר אומר 'חלב' - זה חלב הפירות, 'דבש' - זה דבש תמרים.
בפרשת המרגלים כתוב: ויבאו עד נחל אשכל ויכרתו משם זמורה ואשכול ענבים אחד... ומן הרמנים ומן התאנים. ...ויאמרו באנו אל הארץ אשר שלחתנו וגם זבת חלב ודבש הוא וזה פריה (במדבר י"ג, כג, כז).
באמרם "וזה פריה" מתכוונים המרגלים בפשטות לפרות שבזכותם הארץ נקראת "ארץ זבת חלב ודבש". המרגלים לא הביאו עמם חלב ולא מוצרי חלב, הם הביאו "ענבים... ומן הרמנים ומן התאנים" (שם, כג). במקור נוסף עולה ש"ארץ זבת חלב ודבש" אינו מתייחס לחלב מן החי: דתן ואבירם התוקפים את משה, באים בתלונה - "אף לא אל ארץ זבת חלב ודבש הביאתנו ותתן לנו נחלת שדה וכרם..." (במדבר ט"ז, יד). גם רש"י (שם), (שאר הפרשנים מן הסתם משתמשים כלאחד בלשונו שלו), מפרשים במקום: "לא הביאותנו ולא נתת לנו נחלת שדה וכרם". סביר להניח שהביטוי "נחלת שדה וכרם" הוא המקבילה ל"ארץ זבת חלב ודבש", וב"נחלת שדה וכרם" מתמצית טובה של "ארץ זבת חלב ודבש". ויש עוד פירושים רבים ל"חלב" שבפסוק: יין לבן, שפע של פירות ועוד.
בהרחבה בנושא וגם על חלב.
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.