כאחד האנשים הדתיים שאני מכיר רציתי לשאול אותך, שאלה שמציקה לי הרבה זמן, אשמח אם תוכל לענות לי...
-מדוע היהדות היא היחידה מבין הדתות הדורשת נוסף לאמונה, גם ביצוע מירבי של כ"כ הרבה מצוות מעשיות?
פעם הראו לי ספר בשם "קיצור שולחן ערוך". פתחתי רק את "תוכן העניינים" וחשכו עיני. רשימה ארוכה, רובה הנחיות מה
לא לעשות, חודרת לכל הפרטים, כל פרטי הפרטים בחיים- תסלח לי, אך "הלכות הנהגת בית הכסא", "דין לבישת בגדיו",
"שמירת הגוף עפ"י הטבע", "הלכות סעודה", "דיני יולדת ומפלת" ועוד...
זה לא מוגזם ומגוחך? שילמדו אישה איך ללדת? שידריכו אותי איך לסעוד? איך להתיישב בבית הכסא? תנו לחיות!
אם זה רק הקיצור..אז מה מזמן השולחן ערוך השלם?ולמה אני בכלל צריך שמישהו אחר יערוך לי את השולחן שלי?
מדוע לא נסתפק- כמו בנצרות, בהצבת אידיאלים נפלאים ("דת אהבה והחסד") כמטרות שכל מאמין שואף להשיגן בדרכים פרטיות הנראות לו, בלי כפיה מלמעלה, איך להתלבש ואיך לשמור על הגוף? אפילו דת האלילים הסתפקה בכמה הנחיות של עבודת האל, אל לא התעכבה בחיי הפרט ובחברה.
דוג':לכל עם יש את חג החירות משל עצמו. מדוע יודעים האמריקאים לחגוג כה יפה את ה4 ביולי ביציאה לפקניק,כשיש רק "מצוות עשה" אחת- לאכול תרנגול הודו?! מדוע יודעים הצרפתים לשמוח בחופשיות ללא עול ב14 ביולי?!
ואילו אצלינו בחג החירות בפסח אמא מטפסת על החלונות לנקות חמץ, אבא זוחל מתחת למיטה לבדיקת חמץ עם נר ביד, ובלילה יושבים שעתיים וקוראים "הגדה", ועד שמותר לאכול סופסוף גם אז קודם תאכל מינימום כך וכך גרם מצה, ואח"כ מרור, ואח"כ שניהם ביחד ואח"כ חרוסת, וכבר אינני זוכר מה עוד, ותשתה מינימום 4 כוסות יין. מדוע הפקודות האלה? מה וכמה מתי לאכול ולשתות.
זו עבדות, לא חירות! איפה השמחה והשחרור? ביננו החילונים אנחנו מדברים על כך לא פעם, עם דתיים זה וויכוח מאוד גדול וארוך מאוד...
תודה מראש, נמרוד.
עכשיו, תארו לכם ששלחו לכם את המכתב הזה! מה הייתם עונים לו??