קטע יפה וחזק!שווה קריאה! אשמח לתשובות או תגובות...reut13

כאחד האנשים הדתיים שאני מכיר רציתי לשאול אותך, שאלה שמציקה לי הרבה זמן, אשמח אם תוכל לענות לי...

-מדוע היהדות היא היחידה מבין הדתות הדורשת נוסף לאמונה, גם ביצוע מירבי של כ"כ הרבה מצוות מעשיות?

פעם הראו לי ספר בשם "קיצור שולחן ערוך". פתחתי רק את "תוכן העניינים" וחשכו עיני. רשימה ארוכה, רובה הנחיות מה 

לא לעשות, חודרת לכל הפרטים, כל פרטי הפרטים בחיים- תסלח לי, אך "הלכות הנהגת בית הכסא", "דין לבישת בגדיו", 

"שמירת הגוף עפ"י הטבע", "הלכות סעודה", "דיני יולדת ומפלת" ועוד...

זה לא מוגזם ומגוחך? שילמדו אישה איך ללדת? שידריכו אותי איך לסעוד? איך להתיישב בבית הכסא? תנו לחיות!

אם זה רק הקיצור..אז מה מזמן השולחן ערוך השלם?ולמה אני בכלל צריך שמישהו אחר יערוך לי את השולחן שלי?

מדוע לא נסתפק- כמו בנצרות, בהצבת אידיאלים נפלאים ("דת אהבה והחסד") כמטרות שכל מאמין שואף להשיגן בדרכים פרטיות הנראות לו, בלי כפיה מלמעלה, איך להתלבש ואיך לשמור על הגוף? אפילו דת האלילים הסתפקה בכמה הנחיות של עבודת האל, אל לא התעכבה בחיי הפרט ובחברה.

דוג':לכל עם יש את חג החירות משל עצמו. מדוע יודעים האמריקאים לחגוג כה יפה את ה4 ביולי ביציאה לפקניק,כשיש רק "מצוות עשה" אחת- לאכול תרנגול הודו?! מדוע יודעים הצרפתים לשמוח בחופשיות ללא עול ב14 ביולי?!

ואילו אצלינו בחג החירות בפסח אמא מטפסת על החלונות לנקות חמץ, אבא זוחל מתחת למיטה לבדיקת חמץ עם נר ביד, ובלילה יושבים שעתיים וקוראים "הגדה", ועד שמותר לאכול סופסוף גם אז קודם תאכל מינימום כך וכך גרם מצה, ואח"כ מרור, ואח"כ שניהם ביחד ואח"כ חרוסת, וכבר אינני זוכר מה עוד, ותשתה מינימום 4 כוסות יין. מדוע הפקודות האלה? מה וכמה מתי לאכול ולשתות.

זו עבדות, לא חירות! איפה השמחה והשחרור? ביננו החילונים אנחנו מדברים על כך לא פעם, עם דתיים זה וויכוח מאוד גדול וארוך מאוד...

תודה מראש, נמרוד.

עכשיו, תארו לכם ששלחו לכם את המכתב הזה! מה הייתם עונים לו??

אולי אתה שמח במצוות אבל יש כאלה שזה כברreut13
עבר עריכה על ידי reut13 בתאריך ב' בניסן תשע"ד 19:07

חונק אותם כל המצוות וההלכות, ובצדק!

לא חושב?

שאלה יפהLook Smile

אני ישתדל לענות  בצורה הטובה ביותר.

המצוות הם דבר נפלא ,

דרך המצוות אנחנו מתחברים אל ה' כל עוד ועוד  מצווה  כך אנחנו מתקרבים עוד ועוד .

ה' לא צריך את המצוות שלנו , אנחנו צריכים את המצוות!

המצוות הם מחכנים אותו עושים אותנו, בני אדם !

כל מצווה שאדם עושה שווה זהב !

מה לא בצדק?reut13

אני יכולה להבין אותם!!

ההלכות לפעמים יכולות פשוט לחנוק!!

כשתהיה בת אולי תבין...(אולי גם כשבנים מבינים... אין לי מושג)

יש כ"כ הרבה מצוות! שלא נדבר על ההלכות!

ה' כ"כ מדייק ונותן אפילו לפעמים פקודות (מצוות) שת'כלס די הזויות!

כמו שהוא כתב במכתב: 

-מדוע היהדות היא היחידה מבין הדתות הדורשת נוסף לאמונה, גם ביצוע מירבי של כ"כ הרבה מצוות מעשיות?

פעם הראו לי ספר בשם "קיצור שולחן ערוך". פתחתי רק את "תוכן העניינים" וחשכו עיני. רשימה ארוכה, רובה הנחיות מה 

לא לעשות, חודרת לכל הפרטים, כל פרטי הפרטים בחיים- תסלח לי, אך "הלכות הנהגת בית הכסא", "דין לבישת בגדיו", 

"שמירת הגוף עפ"י הטבע", "הלכות סעודה", "דיני יולדת ומפלת" ועוד...

זה לא מוגזם ומגוחך? שילמדו אישה איך ללדת? שידריכו אותי איך לסעוד? איך להתיישב בבית הכסא? תנו לחיות!

מה תענה לו על השאלה הזאת?? 

כתבת שאדם שמבין יכול להבין שהמצוות הן בשבילו! אז איך אתה יכול להסביר לו את זה שיבין! וכך הוא ידע את המשמעות של המצוות!

אחרי שכתבת הסבר על כל מקרה...reut13

א.סחטיין! כל הכבוד! באמת.

ב. הסברת איך כל זה מראה לי איך זה קשור לה' ומה הסיבה שה' עשה זאת... אחרי כל זה לך תסביר לבנאדם שיש דבר כזה ה', ואיך זה שלא איזה מישו בא והמציא את כל הסיבות האלו והמציא שיש דבר כזה ה'! נכון! אני יודעת שיש ה' ואני יודעת שיש מקורות! הבנאדם לא מאמין!!!! הוא לא יודע!! 

אני רוצה תשובה שקשורה יותר למכתב... הוא כותב שזה מגוחך לו והוא *נגיד* מאמין שיש ה' אז למה כל המצוות האלו?? למה יש כ"כ דיוקים ודברים הזויים שבכלל עושים אותם רק בגלל שפעם היה לכמה אנשים שבמקרה היו בעם שלי מר ובגלל זה אוכלים מרור? מה זת'ומרת עכשיו אני בדיכאון אז עוד איזה 2000 שנה יצטרכו לעשות צום ולהיות בדיכאון??

א.הוא לא קרא שולחן ערוך!!!!reut13

הוא אמר שנתנו לו פעם ספר שקוראים לו קש"ע הוא רק ראה את תוכן העניינים וחשכו עניו!! רק הוא ראה את הנושאים (יענו התוכן) והוא התפעל! כמה הלכות אפשר לקיים?? ועוד כאלה "שטויות"  ודברים הזויים כמו איך לשבת "בבית הכיסא" וכו' (ח"ו אני לא רוצה לזלזל בהלכה...)

הוא אמר שעם אורך התוכן...של קש"ע נראה ככה אז הוא לא רוצה לחשוב איך נראה השולחן ערוך (כתבתי במילים אחרות...) אחלה? שים לב למה שהוא כותב... הוא לא מאמין!!

ב. אני יודעת... אני מאמינה!! אני באה להעלות פה גם את הצד של החילונים! לאנשים שלא מאמינים! וגם.. אתה לא צריך לפרט כ"כ על החגים והצומות סתם רציתי להראות לך דוג' ספציפית שיכולה לעלות בשאלה אצל החילונים, ועוד דבר זה מה שאני אומרת שכל דבר אנו מסתמכים על מה שאמרו פעם!! רוב החילונים לא מאמינים מה שהיה פעם... איך זה שירד מן מהשמיים?? פחח זה נשמע שאיזה ילד בא והמציא את זה! סיפור של ילד בגן...

אנחנו יודעים את זה כי אנחנו באמת מאמינים שיש ה' ויש לנו הרבה הוכחות ומקורות שיש ה' ויש כזה דבר נס, רואים שיש פה מאחורי העולם הזה שיש מישהו שדואג ונותן ועושה ניסים ונפלאות!

מובן? אל תכוון ת'תשובות שלך אלי, תכוון אותן למכתב! לבנאדם הזה שלא מאמין בה', ורוצה לדעת למה כל ההלכות האלו? למה בכלל המצוות האלו? מי זה ה' בעצם?

הייתי עונה לוזורמת עם החיים

כמו שכשמרכיבים שולחן יש לך הוראות וכל אחד בוחר אם לקרוא את ההוראות ולעבוד איתם או אם לבנות איך שהוא חושב כך גם בחיים יש לנו אמונה ודרך חיים וספר התורה הוא ספר ההוראות שלנו ואנחנו בוחרים לפעול על פי ההוראות ודתות אחרות בוחרות לזרוק את הספר ולפעול לבד (לא רק ליהדות יש מצוות גם לדרוזים יש וגם למוסלמים).

לגבי העניין שיש כל כך הרבה מצוות הרב יוני כתב על זה פעם קטע,

שאלה: למה היהדות כל כך עסוקה בפרטים קטנים ובלתי רלוונטיים, כמו כמה מצה בדיוק צריך לאכול בליל הסדר, איזה כלי חלבי ואיזה בשרי, איך לקשור את שרוכי הנעליים שלי. לי זה נראה כאילו היהדות מזניחה את העיקר כשהיא נתפסת לקטנוניות. לזה היהודים קוראים רוחניות?

(כבר שלחתי לך שאלה זו לפני שבוע אך לא נעניתי. אולי סוף סוף קיבלת שאלה שאין עליה תשובה?!...)

תשובה: שלום לך.

מעולם לא טענתי שיש לי את כל התשובות. הרבה שאלות הינם מעבר להשגתי. אך האמת היא שעניתי לך ואתה קיבלת את תשובתך. כשקיבלתי את שאלתך תיכף עניתי לך, והעובדה שלא קיבלת את תשובתי היא היא התשובה לשאלתך! ראה, השבתי לך, אך כשכתבתי את כתובת הדוא"ל שלך לא הוספתי נקודה לפני המילה com. סברתי שתקבל את הדוא"ל גם ככה, שהרי סך הכל חסרה רק נקודה אחת קטנה. זאת אומרת, זה לא שכתבתי את שמך לא נכון או מילה מוטעית, או משהו דרסתי אחר צריך להיות מאוד קטנוני כדי להבין ש- gmailcom ו- gmail.com זה אותו דבר. זה לא מגוחך שלא קיבלת את תשובתי רק בשל העדר נקודה אחת קטנה ולא רלוונטית?

לא, זה לא מגוחך! כי הנקודה היא לא רק נקודה. היא מבטא משהו. לאתה נקודה הרבה יותר משמעות מאשר כמה פיקסלים במסך. לי היא נראית בלתי רלוונטי בעליל, אך זה נובע רק מחוסר הידע שלי בדרכי האינטרנט. כל מה שאני יודע הוא שבתוספת הנקודה הדוא"ל שלי מגיע ליעדו אך בלא הנקודה הוא הולך לאיבוד ומגיע לאן שהוא.

למצוות יש עומק עצום. כל פרט מכיל עולם של משמעויות, ומרכיב את התמונה השלמה. כשמקיימים מצווה בשלמות ובדייקנות, גל רוחני נשלח מאיתנו אל היקום, עד ל"דואר הנכנס" של הקב"ה. אם ברצונך להכיר את המשמעות של הנקודה באינטרנט, תלמד על תפעולה של הרשת. אם ברצונך להבין את משמעות מצוות היהדות, תלמד תורה.

מקווה שעניתי בצורה טובה... (:

וואו! תשובות ממש יפות!! לא ציפיתי...reut13

נתי- אהבתי שכתבת:

ה' לא צריך את המצוות שלנו , אנחנו צריכים את המצוות!

המצוות הם מחנכים אותנו עושים אותנו, בני אדם !

אך לא ניראלי שבנאדם חילוני יבין זאת... 

שתגיד לבנאדם חילוני "המצוות עושים אותנו בני אדם" 

הוא יכול לענות לך הרבה דברים...

כמו: מה? אני לא בנאדם? תראה! אני הולך לים, אח"כ אני הולך לשופינג מה יותר טוב מיזה?. איזה סיפוק זה? 

זה סיפוק ענק בשבילם! הם קנו כ"כ הרבה דברים שהם צריכים לבית, למשפחה וכו', הם הלכו לים ונהנו!! היה כ"כ כיף! 

בשבילנו אם יהיה לנו יום פנוי ונתפלל בבוקר ואח"כ נסדר ת'בית כדי לעזור לאמא ולהגיד איזה 10 דקות תהילים וכו' זה סיפוק

גדול בשבילנו מכיון שעשינו וקיימנו מצוות! אם נחשוב על היום הזה ונאמר לעצמינו איזה יום מלא במצוות ובמעשים טובים! איזה כיף שהספקתי לעשות ולקיים זאת! איך אמא עכשיו תשמח! ואילו הייתי כל היום במחשב והייתי רואה סרטים הייתי אומרת לעצמי "יופי. ראיתי היום סרט שכ"כ רציתי לראות" ו..?? מה היום הזה עשה לי? זה באמת סיפק אותי?

מקווה שהובנתי...

זורמת עם החיים- אהבתי את המשל עם הנקודה! זה משל מאוד טוב! תשובה ממש יפה...

הוא שואל שאלה שמציקה לו מבחינה מעשיתשואף לאור
עבר עריכה על ידי שואף לאור בתאריך ג' בניסן תשע"ד 00:42

אומנם שורשיה רחבים יותר ומתקשרים למהות המצוות,טעמי המצוות,תפקידו של היהודי בעולם ועוד..

קטונתי לענות תשובה מקיפה בכלל ובפרט בכמה דקות,אומנם אולי אכתוב דבר קצר.

למעשה,היהדות אינה משקרת לאדם,אנחנו חיים בעולם מעשי,עולם שכדי להניע אותו ולהפיק ממנו יש צורך לפעול בו הרבה.

אנשים מקבלים כמובן מאליו מתוך נורמת החיים שללכת לעבודה מוקדם בבוקר ולצאת מהבית ב 5 או 6 בבוקר ולחזור ב 8 בערב (אם ניקח את הקרייריסטים שעובדים יומם וליל כפשוטו) זה דבר "נורמלי","מכובד","הכרחי" וכו'.למה אנשים חושבים כך ? האדם הזה מתעורר לפני שזרחה השמש,וחוזר לביתו לאחר שקיעתה שילדיו כבר ישנים,האם אין זה עול כבד ? האם אין זה עול כבד לעבוד במשך כל השבוע בצורה כזו בשביל לבלות כמה שעות בסוף השבוע בשקט ?

מכאן נמצאנו למדים,שכל השאלה איננה מגיעה מתוך תפיסת עולם המנוגדת לעמל ולעבודה,אלא מתוך חוסר היכרות עם עולם המצוות שלא נמצא בתוך הנורמה הרגילה להם.

אם ניקח מציאות נורמלית יותר שאדם קם בבוקר וחוזר לביתו ב5 או 6 בערב,על אף שהשעות סבירות יותר והוא יכול להשקיע במשפחתו,זהו עמל רב.בשביל מה הוא עשה את זה ? כולנו יודעים שזה לשם מטרה,אם לא יעשה זאת הוא לא יוכל לפרנס את עצמו ואת משפחתו ולכן משקיע מאמץ רב במשך רוב חייו בדבר הזה.(לא נכנס עכשיו לשאלות המהות,מדוע הוא לא שואל שאלות יסוד של "בשביל מה אני צריך משפחה ?") אם כן נמצאנו למדים שאף אחד לא חושב שהחיים הם כקלילות צפייה בסרט(ולא באתי לתת לגיטמציה להלך הזה,אלא לדבר על מציאות שגם קיימת בחברה המערבית) ומתן המפתחות לאדם אחר לחיות את חייך,כל הסיפורים על חג החירות והחוסר מחוייבות שבו הם רק לגבי יום אחד בשנה כאשר בשאר הימים (בעיקר אמריקאים) מזיעים מבוקר ועד ערב משאיפות חומרניות שהם כבר מעבר לפרנסה רגילה של משפחה.

כלומר,אפילו האמריקאים לא מאפשרים לעצמם לחיות בקלילות כזו,הם ברדיפה אחרי משהו,משהו שאינו ברור להם,אבל הם יוצאים,עובדים.ברדיפה תמידית אחרי סיפוק עצמי(ובהערה צדדית,הם לא משיגים,אלא רצים מאטרקציה לאטרקציה,משום שהעיסוק באחת הוא מוגבל ונגמר מהר מדי והאמת שזו רק הסחת דעת,ולכן הם באמת בעלי חיים "נהנתניים" משום שהם לא באים לסיפוק הם רצים ממקום למקום).

אנחנו יודעים אחרי מה אנחנו רודפים,אנחנו רודפים אחרי עשיית הטוב,אחרי עבודת ה' ית',תיקון עולם במלכות ש-די,בחירה בטוב.וכדי לעשות כן ישנה דרך ברורה לאדם שנולד לעם ה' לעשות זאת,וזה נוגע לפרטים הקטנים ביותר,כי גם שם קיימת כל המהות הגדולה הזו.שהרי אם לא כן,בשביל מה היינו קיימים באותו רגע ? אם הגענו לעולם לשם משמעות,לשם עשייה,אז גם שם ישנה עשייה ומשמעות,ולכן בין השאר צריך גם שם הדרכה,איך אפילו שם עושים ומקיימים את אותה מהות.

לא די באידיאלים,הגענו לעולם מעשי כדי לקיים אותם בפועל,בעולם המעשה,שאם לא כן לא הייתה משמעות לעולם הגשמי כלל.

מה לנו ידיים ורגליים,פה,אף,עיניים אוזניים אם אין בהם שימוש והכל צריך להשאר בחזקת הלב ??

הוזכר כאן ביטוי מזעזע כלפי הנצרות "דת אהבה והחסד",והאומנם שאולי אין קבוצה רעיונית בעולם מלבד המפלגה הנאצית בעצמה שלא ראויה לשבח זה פחות מהנצרות,גם הנצרות לא האמינה שהכל צריך להשאר בלב,היא הוציאה מתוכה פעולות שכתוצאה מהם היה אפשר למלא ימים של דם שנשפך.מסעות "צלב",אינקויזיציה,ובאופן "מיוחד" כלפינו: פוגרומים,עלילות דם,אנטישמיות,ובסופו של דבר שוטפות רעיונית ומעשית לשואה מצד אנשי דת בכירים רבים,ואף גילוי דעת מצד נציג האפיפיור לכך ש"אין דם נקי של ילדים יהודים" עדות מזעזעת שכתב הרב יששכר טייכטל הי"ד (בעל הספר החשוב,"אם הבנים שמחה") במפגש עם אותו "אדם" ביומנו שנקרא "אמונה צרופה בכור השואה".

כאמור ישנם שורשי יסוד רבים שהיה ראוי להרחיב שנוגעים לשאלה זו,ולכן האמת שהתשובה מקיפה יותר

>>>reut13

א.איך אנחנו בתור הדתיים (שומרים תורה ומצוות) יכולים להסביר לאינם שומרי תורה ומצוות שזו הדרך הנכונה, הטובה והבחירה??

ב.המשל ממש יפה, כתבת שהחיים שלנו לשם משמעות, לשם עשייה אך לדוגמא חברה שלי אומרת לי שהיא ממש לא מרגישה שיש לה משמעות בחיים! היא אומרת לי  שהיא לא מרגישה שהיא עושה משהו בעולם הזה ותורמת משהו לעולם הזה!

מה אני אמורה לענות לה??

ג.אל תיקח קשה כ"כ על מה שהוא כתב כי הרי אנו לא נדע ולא יודעים מי הוא, גם אם הוא צודק וגם אם לא זה הטענות שלו...

התשובות שלכם מאוד יפות אך תבינו! אני מדגישה לכם! אני שאלתי מה אתם הייתם מגיבים לו!!

התשובות שכתבם לא יכולות להגיע אל אוזן שאניה שומרת תורה ומצוות!!

הוא לא מבין שזו הדרך הטובה... וכו'

תגובהשואף לאור
עבר עריכה על ידי שואף לאור בתאריך ג' בניסן תשע"ד 09:41

א.כאן כבר מדובר על נושא אחר,ולכן אמרתי שאני לא יכול לתת היקף שלם לכל היסודות שצריך להתייחס אליהם,למעשה הוא מביע קושי מעשי,אך יכול להיות שאף לא מכיר באמיתות התורה,ואפשר וצריך להיוכח בכך.אולם זה שאלה אחרת ולה תשובות מגוונות ורבות מאד,מקור מרכזי בנושא הוא ספר הכוזרי,כיצד מעבירים דברים שדורשים העמקה זמן וחשיבה במהלך שיחה קצרה ודיבור ? אינני יודע,אולי להמליץ לו ללכת לשיעורים ברמה שלו בנושאים הללו.בשיח אקראי עם אנשים לפעמים ניתן להרחיב יותר ולפעמים פחות תלוי בסיטואציה ובידיעות של האדם שהוא שואל.

מה שכתבתי היה לגבי הטענה שזה מאד קשה וחונק כביכול,ולמעשה אין אדם שישן מבוקר עד ערב ולא עושה כולם.לכן מהבחינה הזו גם מי שלא קיבל חינוך תורני מלא יכול להבין מעט את הרציונאל ושלמעשה זו תורת חיים,קושי ? גם לקום בבוקר לעבודה זה מאד קשה,אבל אנשים עושים זאת כי הם מבינים את ההשלכות של העשייה הזו.

אם מדובר ב"הרגשה" שהיא לא עושה ולא תורמת ואומנם היא מקיימת מצוות,היא צריכה לפקוח עיניים ולראות מה היא עושה יש לנו נטייה להתרגל ולחיות מתוך הרגל,וצריך להלחם ולשבור אותה,לראות ולהבין מה אנחנו עושים,ללמוד אל חשיבות המצוות ולהגביר לימוד באמונה.אלו דברים כלליים אך למעשה יש צורך לראות מה מציק לאותו אדם באופן ספציפי ולתת מענה כמה שיותר מדויק בהתאם.

ב.לא לקחתי ללב אל תדאגי כוונתי הייתה לגנות את המושג הזה כי הוא הופיע כאן,ולא משהו אחר.גם ברור שאין ספק בכך שמי שכתב זאת לא יודע על דת זו מעבר לסממנים חיצוניים שהוא רואה בכל מיני תכנים מערביים,ולכן לא הייתה כוונה להאשים אותו (עצם ההתקלות במושג הזה אכן קשה בתור יהודים בפרט,כאשר השקר הזה חריף כ"כ על מי שגרמו לכ"כ הרבה שפיכות דם ודם יהודי יהודי בפרט,ולכן שלא יהיו לך ספקות הביטוי הזה אכן לא מתאים לדת זו בלשון המעטה).

א. היא מקיימת מצוות אך היא אינה חושבת שהיא עושהreut13

משהו לעולם ובעולם הזה. כמו שתמיד אומרים ה' ברא אותנו כי לכל אחד יש תפקיד בעולם, אז היא מרגישה שאין לה שום תפקיד. זה שמקיימים מצוות לא אומר שזה התפקיד שלנו בעולם הזה, היא מקיימת מצוות אך היא חושבת שהיא לא תורמת שום דבר לעולם...

ת'אמת אתה צודק בעניין של ההרגל! בגלל זה, אולי אנחנו לא מבינים עד כמה יש חשיבות למצוות, אך אתה כותב שאנחנו צריכים להילחם ולשבור אותה... מה זת'ומרת? איך אפשר לשבור את ההרגל? את המצוות אני מקפידה לעשות כל הזמן, מתישהו כבר אני לא שמה על החשיבות של המצווה וזה לא דבר טוב, כבר יש פחות כוונה...

ב.. חחח לא התכוונתי שאתה לקחת ללב... סתם, איך שהגבת לביטוי "הנוצרי" הוא די היה התקפי (בצדק...) הבנתי את מה שכתבת ובאמת ידוע לנו שהכותב לא יודע על דת וכמו שכתבת אין כוונה להאשים אותו (המושג הזה באמת לא מתאים...אך זו טענתו ולא רציתי לשנות כלום כדי שתבינו עד כמה הבנאדם מתעניין ורוצה להבין זאת ולהשוות בין העמים וכו')

ההיתי עונה לואברימלה מלמד

שכמו שהיצרן מביא הוראות ייצור לאיך להשתמש בבגד ואיזה צד ללבוש אותו ואיך לכבס אות.

ככה ה' מביא את ההוראות יצרן על ה"בגד" שלו = העולם איך להנהג וכו'

אתה מעלה שיש פה ה'- הוא לא מאמין שיש כזה מישו....reut13

אתה רק ענית על המצוות...

אם בן אדם לא מאמין צריך להביא לו הכחותאברימלה מלמד
^.אנונימי (פותח)

-נערך-

המצוות הם הביטוי לאמונה. או משו כזהמבשרת שירהאחרונה

אשמח לסיוע באמונהמחפש את האמונה

אולי מישהו כאן יוכל לסייע לי לפתור את הבעיה המובנית שאני חי איתה 

אני מודע שזה לא בוגר אבל זה מעגל שהולך ככה 

קשה לי , אני מתפלל לה' מתחזק, מבקש  , מחזיק את עצמי חזק שם מקפיד על דברים , ורואה הקשר בין זה לבין הצלחה בחיים, 

מצליח בחיים בעבודה בעסקים, מתחיל להיות שמח מזה ואז בום כמו במשל החניה תודה אלוהים הסתדרתי, אני פשוט משחרר וכבר בונה מגדלים הנה הולך לי בעסקים, ומתחיל לחשב את העסקים שבדרך, ומשהו בתוכי משחרר את הבורא ומההכנעה וההבנה שזה מאיתו, ומתחיל מרד עמוק מול ה' כאילו אם עכשיו אני ממש יצליח , הסיכוי שלי להיות קשור אליו ולהקפיד על מצוות וקדושה וכו הוא יורד משמעותית, 

ואז כמובן שהמכה מגיעה די מהר, פתאום זה נתקע, לא הולך, נהרס נופל ואני נשבר ושוב בוכה כמו תינוק לאבא, תעזור לי וכו 

זה תוצר של טראומות ילדות קשות וחיים מורכבים אבל לא מתבגר משם, ואני ממש רוצה לעלות על מסלול של הכנעה זו שאני בא לה' בהכנעה ויודע את סדר העולם שיש מי שמשגיח והכל מאיתו ולא להילחם בזה , אני רואה סביבי אנשים חילונים אבל יש להם תפיסת עולם בריאה  ומרגיש שמצליח להם, הם לא אנטי הם לא במרד מול ה' הם אולי חילונים אבל שקורה משהו הם אומרים זה לא שלי, מקבלים את המצב בהכנעה, מאמינים בקארמה גורם עליון ולא מורדים בו, ואני כל הזמן נלחם בו ראש בראש ותמיד מפסיד מן הסתם.

אשמח מבעל הבנה / ניסיון איך אני יכול להתקדם הלאה, ממש רוצה להיות יציב באמונתי, וגם שהולך לי שימשיך ללכת לי טוב וליהשאר בענווה ולא בגאווה כוחי ועוצם ידי, ולא לאבד הכל כמו שקורה לי כל הזמן 

הרבה ברכה והצלחה!advfb

כשטוב לך, במה תרצה לפנק את ה' יתברך?

לתרום צדקה?

להוסיף לימוד תורה?

באמת קצת באסה קשר שהוא תלותי והוא רק קשור בדברים חומריים.

אילו דברים משמחים אתה חושב שתוכל להוסיף לקשר?

..הרמוניה

ישר כוח על השאלה יש לך מודעות מדהימה.

זה יפה שאתה בקשר צמוד עם ה', וזה מראה שאתה מאמין בהשגחה פרטית עליך. אבל מצד שני נראה שצריך לעשות איזשהי הפרדה בין מה שקורה להשגחה. הקב"ה תמיד, תמיד תמיד בצד של הטובה. אבל זה לא עובד בצורה של רע-עונש, טוב- פרס. זה כן יכול לבוא בצורה של רווחה רוחנית והרגשה שהנשמה במקום הנכון, אבל לאו דווקא מצב גשמי. גם כי אחרת לא היתה בחירה, וגם כי מתן שכרן של צדיקים לעולם הבא.

תחשוב על הצדיקים מתחילת ההיסטוריה עד היום- יעקב אבינו, יוסף, דוד... עברו קשיים צרות ונסיונות... זה יעזור לך להיזכר שמכה משמיים אינה עונש או סימן שה' נגדך.

צריך גם להרים את המבט מהמציאות האישית שלי. החשבונות של ה' עמוקים מיני ים. שווה לשמוע סיפורים על כך שממחישים כמה התברר שהקב"ה צדיק ורחמן גם כשלא היה נראה כך.

ולנסות לעבוד את הקב"ה מהמניעים הנכונים. להעמיק בזה... זה לא יקרה ביום. תלמד, תשאף, תתפלל. 

ליראת שמיים ואהבת ה', בגלל האמת.. 

הינוקא אומר שהעולם שוכח שאנחנו פה לעבוד את ה' וחושבים שהוא עובד אצלנו... גם התפילה שהיא עבודה שבלב הפכנו אותה לכלי עבורנו, כאילו הקב"ה כספומט למילוי בקשותינו. אבל זו לא אמונה.

וזה בסדר שזה לא טבעי לך... אני מזדהה עם השאלה שלך, חושבת שאנחנו דור מורכב שעובר דברים ובעיקר שטיפת מוח ובלבול ויש בורות תורנית בגלל כל הריחוק והמסכים. ה' יודע איפה אנחנו מונחים, ולפום צערא אגרא. לדעתי הכי חשוב להקפיד על מידת האמת. קרוב ה' לכל קוראיו לכל אשר יקראוהו באמת. 

חזק ואמץ!

יכול להיותנרשםכלפעםמחדש

שאתה מגיע עם הרבה עוצמה לעבודת ה', עוצמה רגשית חזקה שגורמת לחיבור שלך לבורא להתבטא בהחזקת תחושות הכנעה וחיבור בכוח, אבל רגש כזה אי אפשר להחזיק לאורך זמן. בפרט אם העבר שלך היה מורכב וקשה מסתמא אתה מגיע עם כל זה לעבודת ה' - וזה יכול לקרות.

הרצון לחיבור חזק ומורגש הוא חשוב, לא כל אחד זוכה לזה, הרצון הזה צריך להחזיק אותנו מלמטה כמו השמן שמאפשר לנר לדלוק כל עוד הוא למטה, אבל צריך להיזהר לא להביא את כולו לכיוון הפתילה. זכור לי שהרב דסלר במכתב מאליהו (לצערי לא זוכר איפה) כותב שהרצון והכמיהה צריכים להיות גדולים יותר מהמעשים, ושזה ידחוף אותנו, אבל ההתקדמות המעשית צריכה לבוא בנחת.

מבחינה מעשית צריך לנהל את ההתקרבות לבורא בהיגיון, לוודא שההתקרבות הזו כוללת לימוד תורה ממצה שמוציא ממך את מה שאתה מסוגל, ואם חסר לך כלים לזה כדאי להשלים אותם בעודך צעיר. וכמובן עוד הרבה חלקים חשובים בתורה שכל אחד יודע את המקום בו הוא צריך חיזוק. בהדרגה. 

אין שום עניין לתלות הצלחה או אי הצלחה בעסקים וכו' בדברים האלה הקירבה לה' צריכה להיות בסיס יציב. לפעמים ה' מנסה בן אדם ומונע ממנו הצלחה, לפעמים ה' מנסה בן אדם ונותן לו הצלחה, ולפעמים ההצלחה היא לטובתנו ולפעמים לרעתנו. 

שתמיד תצליח.

...אילת השחר

לא קראתי עדיין מה כתבו הקודמים לי. בכל מקרה מתפללת ומייחלת שהדברים שיעלו דרכי יהיו מכוונים ויתיישבו על הלב.

אני זוכרת שלפני הרבה מאוד שנים, קראתי באחד מספרי התהילים שהיו אצלנו בבית מאמרי חיזוק שקשורים לדור האחרון. אחת הכותרות שתפסה אותי שם, והולכת איתי הרבה מאוד שנים, היא שהניסיון של הדור האחרון הוא ניסיון האמונה.

ואני חושבת על זה, שבעומק העניין האמונה היא השורש והיסוד לכל הבחירות ומהלך חיינו בעבודת ה'. ואולי בגלל זה, כשמגיעים קרוב קרוב כל כך לנקודת תיקון העולם, הנקודות שהכי יצופו בהתמודדויות שלנו יגעו באותה נקודת שורש שמבקשת את ריפוי העומק הזה. זה כמו צמח שמבקשים להחיות ולהבריא אותו, ורוצים לעקוב אחרי החלקים הבריאים ולהיכן מחוברים, ולהגיע עד השורשים. ואז אפשר לעשות עבודה - לשחרר את החלקים שאינם בריאים, לנקות את הדורש ניקוי ולהזין את הצמח בחומרים מיטיבים ומבריאים, כדי שיוכל לצמוח נכון מחדש.

אפשר ללמוד מכאן גם לעבודת ה'.

עצם זה שאתה מודע לכך שיש פה עניין שדורש עבודה, זה המון, איתרת את החלק שדורש הבראה וחידוש.  

בשורש העניין, עכשיו אתה יודע שהניסיון הזה שאתה עומד בו, הוא ככל הנראה אחד הניסיונות הכי גדולים שקיימים, אם זה הניסיון שבו אנחנו, כולנו, מתנסים בו ערב הגאולה.

אני לא יודעת אם זה מדבר אליך, אבל רק תחשוב שכל רגע שאתה מצליח להחזיק באמונה שהכל, בלי קשר לאיך נתפס בעיניך ואם הצלחת לראות את הטוב המוחלט שגלום בו או שזה עדיין סמוי מהעין לעת עתה, פשוט הכל מגיע מהקב''ה, זו עמידה בניסיון גדול.

כל חיבור שלך לקב''ה בתודעה הפנימית ובמחשבות שלך, בדיבור הפנימי שלך עם עצמך ועם אחרים, באיך אתה בוחר לגשת לדברים ולעשות אותם, מתוך איזו תפיסה פנימית אתה עושה אותם, הוא עמידה בניסיון בלבחור בחיים של אמונה.

ההפנמה של הידיעה הזו, שכל התנועות שלי בעולם, כל המחשבות, הרעיונות, המאמצים שהשקעתי והתוצאות של דיבוריי ומעשיי הם כולם נפעלים ונעשים מהכוח, החכמה, התנאים וכדו' שה' נתן לי בחיים, הם הבסיס היציב והקרקע המבריאה ממנה אפשר לצמוח באמונה.

אם לא האדמה המתאימה, זרעים אולי יכולים לנבוט, אבל להצליח להחזיק מעמד לאורך זמן ביציבות, ולזכות לממש את אפשרויות החיים הגלומות בהם ואף להביא פירות, זה יהיה כמעט בלתי אפשרי.

אחרי שיש את האדמה, אפשר להתחיל לדשן ולהזין את המערכת בחומרים מצמיחים מבריאים ומחדשי מערכות חיים. אפשר להרחיב רבות על הדברים שאכתוב פה, מה שכן אני אנסה להתמקד, ובעיקר להניח פה נקודות שתוכל להרחיב ולהתבונן בהן בקצב שלך ובמקומות שליבך מתחבר אליהם:

הודיה.

להתמיד בהודיה על כל פרט קטן, ובהתחלה במיוחד על מה שלפעמים מובן לנו מאליו, אבל אין ספק שזה מתרחש ומתנהל בחסד גמור בלי תלות בבחירה וברצון שלנו. למשל, על הגוף שמתפקד, על נשימה, על ראייה ושמיעה, על היכולת ליהנות מריח ומאכל, להזיז את הגוף, לחשוב, הלב פועם..

לא עשיתי דבר כדי שזה יקרה. אבל זה קורה בטבעיות, נכון?

זה לא מובן מאליו.

כשמתחברים לנקודה של הודיה על הקיים וזוכרים כמה שום דבר לא מובן מאליו, וה' עושה איתנו בחסד גמור, זה עוזר להתחבר להבנה הזו גם בדברים ששם לבחירות שלנו ולשותפות שלנו עם הקב''ה בעולם, יש ביטוי יותר גדול.

לפתח תודעת אני שותף.

לא יודעת אם יצא לך להיתקל בתפיסה הזו, אבל אני חושבת שיש בה כדי לחזק אותנו באותה נקודת ענווה שאתה מבקש להתחבר אליה. הקב''ה ברא את העולם, והוא הניח אותי פה בגוף הזה עם הכוחות, הכישרונות וכל המתנות שנתן לי ועם העבודה שבאחריותי לבצע, כדי שאהיה שותף איתו בבניין עולם ובתיקון עולם. תמצא דרך לחזק בתוכך את ההבנה ולתזכר את עצמך כל הזמן, שאתה שותף של ה', וכמו שהוא הכתובת עבורך לפנייה אישית ודיבור ובקשה כשדברים לא הולכים ואתה צריך עזרה וסיוע, תעשה שהוא יהיה הכתובת להודות לו על מה שנותן ומאפשר, ו''לחלוק'' את השמחה גם בהצלחות וב''רווחים'', בין הגשמיים ובין הרוחניים.

מה הכוונה? יש רווח גשמי, לתרום, לתת צדקה, לעשות חסד בקניינים שנתן לך. יש רווח רוחני, לשתף אותו הלאה, להאיר לעוד אנשים את ההשגחה האלוקית עליך, את החסד שה' עושה איתך, ששמע לתפילות גם אם בדרך אחרת משציפית, אבל הן בוודאי לטובתך, לשמוח על הזכות להיות שותף עם מי שנאמן לעולם ותמיד מבקש ועושה טובתך... וכדו'.

יחד כל הדרך

עוד נקודה שקשורה לכאן, ומתחברת למה שתיארת מול הקשר ברמת המצוות ועצם הקשר עם ה'. לחפש את המקום והדרך לשמור על היציבות בקשר איתו, בלי תלות במה ''מצב העסקים''. בני אדם שיש להם שותפות אחד עם השני יודעים שהם יעברו מסע ביחד. הם יודעים שיהיו ימים של עליות וימים של ירידות. טבעי שעליות יחברו כי כשיש שמחה החיבור קל יותר וטבעי יותר, אבל כשזה הפוך נכנסים למרחב רגשות שונים שיוצרים 'סערה' שקשה ללכת בתוכה ולראות ברור דרכה. מה שכן מחזיק אותם זו האמונה שהסערה תעבור, ועכשיו צריך לעשות הכל להיאחז בנקודה היציבה בשטח, ואחד בשני, כדי לצלוח את המהמורה הזו ולהצליח לשמור על הטוב. מה אני מכוונת פה? תמצא את הנקודה בקשר מול ה' שאתה יודע שיש בה יציבות עבורך, או שאתה רוצה לייצר בה יציבות, ולהתמיד בזה לא משנה מה המצב בחוץ, אם יש 'שמש' או 'סופת שלגים'.

קטעי/פסוקי חיזוק

אם מדבר אליך, למצוא קטעים בשבח האמונה, פסוקים לשנן שיהיו שגורים על פה, שכל פעם שתבוא לך מחשבה אחרת בסגנון ''תודה ה', הסתדרתי לבד ...", תחשוב ותדבר את המילים שיכניסו ללב - אני בידיים שלך. לכאן או לכאן, ותודה על החסד העצום שאתה עושה איתי עכשיו.

אין עוד מלבדו.

אין מה להוסיף על זה.

ועל זו הדרך אפשר לחשוב ולהעלות עוד רעיונות שמתחברים לך מעולמך.

התחלתי במאמר, ומגלה שיצא לי בעצמי מאמר.

מתפללת שהדברים יביאו אור גדול ויחזקו בדרך.

אניooאחרונה

לא רואה קשר בין אמונה לבין הצלחה בחיים

הצלחה היא תוצאה של

למידה- יישום- התמדה

שום קשר לאמונה או לעשיה דתית

כמובן שאפשר לעבוד/ לשפר את האמונה

לזה הטיפים שלי כנראה פחות יתאימו

(אישית ההצלחות שלי בחיים היו אחרי שעשיתי שינוי גדול דתי

לכיוון הפחות דתי)

גם יעקב אבינו עשה ביזנס. למה שנתבייש בזה?הבל הבלים

כולנו גדלנו על המיתוס של "לעשות לשמה". מספרים לנו שדת זה לא רק שכר ועונש, אלא אהבה טהורה ואידיאולוגיה.

אז בואו נסתכל רגע על המפגש הכי אמוציונלי בתנ"ך: יעקב פוגש את יוסף אחרי 22 שנה. דמעות, חיבוקים, "ויבך על צוואריו".

ומה הדבר הראשון שעובר ליעקב בראש לפי רש"י? העולם הבא שלו.

תסתכלו בצילומים המצורפים:

רש"י מסביר את המילים "אָמוּתָה הַפָּעַם" בצורה מפתיעה: עד עכשיו יעקב חי בפחד שהוא ימות "שתי מיתות" (בעולם הזה ובעולם הבא) כי השכינה נסתלקה ממנו. ברגע שהוא רואה את יוסף חי, הוא נרגע: "מובטח לי שאיני מאבד עולם הבא".

שימו לב: לא שמחה לאומית, לא "קידום עם ישראל", אלא פוליסת ביטוח פרטית. "הרווחתי את הנצח שלי".

אם אצל "בחיר האבות" השיקול המרכזי ברגע השיא הוא הרווח האישי והפחד מאובדן העולם הבא, אולי הגיע הזמן להפסיק לייפות את המציאות? בסוף, כולנו – דתיים וחילונים – מונעים מאינטרס. ההבדל הוא רק במטבע.

ואו כמה שאתה עקוםבחור עצוב
עולם הבא זה לא אינטרסים , זה דבקות בה'.קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"א בטבת תשפ"ו 11:47

אין סתירה בין מגמה אידאולוגית למימוש עצמי

עולם הבא זה פרטי????זיויק
נראלי חוסר הבנה בסיסי במושגים אחשלי
לא הבנת שום דברהסטוריאחרונה
עולם הבא זה לא עניין פרטי, אם עולם הבא היה פרטי הוא היה צריך להיות תלוי רק במעשיו של יעקב. מכירת יוסף לא נעשתה ע"י יעקב וגם אם יש לו אחריות עקיפה עליה - זה באונס גמור.

הנקודה כאן היא אחרת לגמרי - עולם הבא זה השייכות לנצח. היות שהתפקיד של יעקב היה לבנות בית שלם, בית של שנים עשר שבטים - אם אחד מהם היה מת בחייו, אין לו שייכות לעולם הבא, כלומר הוא לא מילא את תפקידו בעולם. לכן גם דווקא על יעקב - מה זרעו בחיים אף הוא בחיים, למרות שבוודאי פיזית מת. 

מיועד רק למי שהאור של חנוכה עדיין אצלו בלב:זיויק
זה רגש כזה או משהו מהותי של קודש?
נראה לי שאבן הבוחן היאadvfb

אם זה עוזר לממש דברים טובים שיוצאים מהכח אל הפועל.

אם זה נשאר בגדר הרגשה, יכול להיות שזה רק דמיון שווא

מעניין. יש לך דוגמא?זיויק
אדם שמרגיש התעלות רוחניתadvfb

אחרי שבת קודש, בזכות שירי שבת, דברי תורה, דיבוק חברים..

מגיע למוצאי שבת ואז יכול להרגיש קצת נפילת מתח. 

החכמה אם העליה שלו עכשיו מבוססת ואז הוא גם מצליח למשוך את החוויה הלאה למעשה.

יותר להתכוונן לימי החול ולפעול בהם מה שצריך לפעול, מתוך העליה הרוחנית שהוא חווה.

או שהוא מרגיש נתק בין החוויה המרוממת לחיי החולין היום יומיים..

הנתק הזה הוא טבעי אך הוא גם מעיד על משהו שלא חלחל עד הסוף.

אם אדם באמת חש קרבת ה', הוא צריך להרגיש רושם מסויים.

הרושם הזה יכול לבוא בצורה שונות מאוד, אבל יש איזה רושם.

הרושם הכי בולט הוא במעשים.

העליה הרוחנית היא לא רק חוויתית ריגשית, ויראת השמיים בא לידי ביטוי יותר חזק במעשים. בדקדוקי מצוות ועשיית חסד וכו'.

תוכל לתאר לי את התהליך של ההשפעה הזאת?זיויק
תן דוגמא
שירת שירי סעודה שלישיתadvfbאחרונה

עם דבקות מאוד גדולה ותחושת התרוממות.

כדי לבסס אותה, אדם צריך לקבל קבלה טובה מעשית - לקרוא עוד פרק תהילים למשל. לקבל תובנה מסויימת בעבודת ה' שתאיר לו - נניח כל אדם נברא בצלם ולכן להתייחס יפה לקופאית בסופר. 

אם שירי סעודה שלישית נשארים רק בזה שכיף שהיה מרומם, בלי שום צד מעשי לאחר מכן - אולי זה דמיון בעלמא.

אין על חגים שמתכוננים אליהם כמו שצריך,פתית שלג

ממילא ברגע האמת חווים אותם בעוצמה אחרת לגמרי,

ואחר כך מקבלים מהם ערך מוסף להמשך השנה הבעל"ט.

אחרי שטעמתי את זה כמה פעמים ב"ה, כל חג שמגיע בלי הכנה כזאת מרגיש לי כמעט ריק.

מכירים את זה? 

ואיך עבר עליכם חנוכה?

לא ממש התכוננתי המוןזיויק
אבל היה אש 🔥
אומרים "איך עוברים החגים"נפש חיה.

ההסבר הוא שחג זה לא מנהרה שצריך לעבור אותה ולהתקדם הלאה,  

אלא אנחנו נכנסים לתוכם. 

זה כמו מסע שרואים וחווים כל מיני דברים בדרך. החג נמצא בדרך ואנחנו מושפעים ממנו, ההשפעה נשארת ומעצבת את המסלול בהמשך המסע.

מענייןadvfbאחרונה

מצד אחד מזדהה עם דבריך,

מצד שני, מאמין שיש גם עניין סגולי שקיים בלי קשר להתכווננות. 

ההתכוננות נועדה רק לחשוף את התוכן הפנימי, לא ליצור אותו יש מאין.

מה ההבדל בין השתיים?

אם אני רוצה ליצור חוויה שהיא יש מאין - אז אם לא התכווננתי - באמת אין כלום.

אם אני חושף את ההתוכן הפנימי - גם במקרה שאני לא מודע אליו - הוא עדיין קיים.

זה הבדל משמעותי. ברור שיש גם עוד השלכות לשני ההסתכלויות הללו.

אתם מצליחים לתרגם גובה רוחני לחיים עצמם?זיויק

נגיד את העוצמה של קדושת חנוכה לחיים של קדושה בפרטים הקטנים? תלמדו אותי

הדלקת נרותadvfbאחרונה

לא תמיד מרגישים את זה, אבל כשאנחנו מברכים "אשר קדשנו במצוותיו" אז אנחנו מעיד על כך שאנחנו עומדים להביע את את הקדושה שהקב"ה טבע בנו ואנחנו עומדים להוציא אותה לפועל.

לכן כלל שיותר "מנכיחים" את המצווה ונותנים לה מקום בחיים שלנו אז הקדושה נכנסת.

ככל שאני יותר מכין את המקום בו אני שם את החנוכיה ואיך בדיוק אני שם אותה איזה נרות ואיזה שמן בדיוק להשתמש אני מרגיש שזה יותר נמצא אצלי ועושה רושם, בעת המצווה וגם אח"כ.

חג החנוכה מציין את יותר מכל את מה שנקרא "פרסומי ניסא", פרסום הנס. בדיבור מחשבה ומעשה להתעסק במצווה. לספר בגבורות ה' שהיו איתנו בדורות קודמים עד עכשיו.

לשאלתך - לצורך העניין, אני רואה שאם שנה הבא יותר אשקיע ואקנה שמן זית מבקבוק ואפרגן בנרות שידלקו שעתיים וזהו אלא אשים את מלא הכוס שספיק ל5 שעות, ולא רק אקנה נרונים זה ישדרג את החוויה. ההשקעה בפרטים עצמם גורמת לגלגל הזה של מחשבה- דיבור-מעשה לנוע וממילא המעשה הקטן מקבל מקום בתודעה.

שאלה כלליתרק להידבק בצדיק

חג שמח
מישהו יודע למה סגרו את הפורום של חסידות ברסלב? או שרק לי הוא לא מופיע?

כן פשוט בעמוד הראשי של הפורומים הוא לא נפתח לי..רק להידבק בצדיק
מוזרזיויק
פורומים שלא פעילים לא נמצאים בעמוד הראשיadvfbאחרונה

ברגע שמתחילים לכתוב כמה תגובות (לא יודע כמה) הם חוזרים לעמוד הראשי

ספרות תורנית והיסטורית לחנוכהזיויק
מה אתם קוראים ולומדים בימי החנוכה?
רק אצלינו צריך להחליף את "הפרט" עם "האומה"קעלעברימבאר
שאלהטאטע מלך העולם

איזה כוונות אפשר לכוון בהדלקת נרות?

של חנוכהטאטע מלך העולם

ואם יש לכם סגולות ותפילות אשמח ממש שתשתפו.

כוונה פשוטה. לקיים מצוות הדלקת נר חנוכה.נפש חיה.
כוונותדרור אל

כמובן הכי בסיסי זה לכוון לפי הברכות:

לקיים מצוות הדלקת נר חנוכה, כפי שתיקנו חכמים.

לפרסם את הניסים שנעשו לאבותינו בימים ההם בזמן הזה.

וזה כולל: את נס הניצחון על היוונים ואת נס פך השמן.

מעבר לזה:

להרחיב במשמעות הנס: ניצחון שהביא לשלטון ישראל. נצחון של האמונה על פני הכפירה, הטהרה על פני הטומאה.

לכוון נר איש וביתו - האור של הבית, המשפחתיות.

לכוון מוסיף הולך - שאנחנו מעלין בקודש ועל תוספת הניסים.

לכוון שהנר הוא הנשמה, נר ה' נשמת אדם, מה רוצים להאיר בנשמה ולהאיר כלפי חוץ לנשמות נוספות.

לכוון שהנר הוא התורה והמצוות, כי נר מצווה ותורה אור - התורה והמצוות שאני מבקש להאיר בנשמתי.

תודה!טאטע מלך העולם

יש סגולות שקשורות לתיקון המידות?

לקשר כל מדרגה לזו שמעליהוהוא ישמיענו
הנר (הכלי) כנגד הגוף, הפתילה כנגד הנפש, השמן כנגד החכמה והאור כנגד הנשמה
כבר עבר השנה, אבל עדיף מאוחר מאשר אף פעםadvfb

לפרסם את הנס. 

להאיר בתוכנו את האור שנמצא בחושך.

לשים לב לנפלאות שקיימים אצלנו. 

הדלקת נר חנוכה זה כנגדקעלעברימבאראחרונה
הדלקת והבערת אש ואור התורה מחדש ביתר שאת בישראל בצורה נצחית, אחרי שהיוונים ניסו לכבות אותה ולא הצליחו והתברר שהיא נצחית בישראל.

וזה התבטא בנצחון החשמונאים. וכסמל שביטא את זה - טיהור המקדש הדלקת המנורה מחדש במקדש המטוהר וזה שהנר דלק 8 ימים (8 ימים במקום יום אחד זה סמל לנצחיות הדלקת ההתורה בישראל כי מספר מעל הטבע)

אולי יעניין אותך