הזכוכיות הפזורות התנוצצו לאור הירח. היה בהם משהו נוגע, מרתק, ממכר. משהו שונה. דומה כאילו לא היו אלה זכוכיות רגילות כאילו ניסו ללחוש לי סוד עתיק יומין.... מה אני יעשה? הארונות הגבוהים תמיד קשים יותר להגעה, אני בכל מקרה נמוך, והפינה הרחוקה של הארון- לא עזרה לי בכל הסיפור הזה. שלחתי את היד כמה שיותר רחוק, ניסיתי לגרוף אלי איזה כוס קריסטל ישנה של סבא, אף אחד לא נוגע בה כבר שנים, אבל כל פסח מחדש- אנחנו נוציא אותה, ננקה אותה, ונחזיר אותה לתפוס קצת אבק לשנה הבאה. הצלחתי לגעת בה, ניסיתי לתפוס אותה, הכוס התנדנדה, ניצלתי את ההזדמנות בה הכוס נטתה לכיווני, ומשכתי את היד בחזרה במהירות, הכוס עפה החוצה, התרסקה על הרצפה, אמא תהרוג אותי.
"שוב פעם אתה אם הפשלות שלך! כולך חתיכת פאדיחה מהלכת! בכלום את לא מצליח. כולה לנקות ארון מטבח זה מה שביקשתי"
קריאותיה כבר הדהדו במוחי. מה לעשות, זו אמי. לא אני בחרתי אותה. נדמה כאילו הזמן רק מרחיק ביננו. ההערות העוקצניות. המריבות הבלתי נגמרות. והכעסים. דמעה לחה התגלגלה במורד עיני. לו יכולתי לחזור לאותם הימים, בהם הייתי יושב על ברכיה, תחת שמש אביבית מלטפת, ואין סוף של צומת לב. היה נראה לי אז כאילו הזמן עצר מלכת ,כמו ישבנו במקום קסום חסר מגבלות. ובאוזני נשמעו מילות סיפוריה כמנגינה עריבה.
הזכוכיות עדיין התנוצצו להם, ואני מביט בהם בשתיקה. שתיקה רועמת מדי. שנשמעה באוזני כמו מערכת תופים בהופעה רועשת. מה יהיה איתנו? הלנצח נריב? הלעולם לא נסלח זה לזו? האם זו תהיה מנת חלקנו לעד? הרהורי תשובה החלו מכים בליבי. זוכר אני את אותו יום מר ונמהר. עמדתי שם ליד מפתן הדלת, צעיר, שאפתן, חסר כל גבולות. המילים שנורו אז לחלל האויר היו קשות ופוצעות. כן. זה נכון. פגעתי בה. פגעתי בה עד עומקי נשמתה. אמא החכמה רק ניסתה להציל אותי. לפקוח את עיניי. אך אני הייתי אטום לשמוע. מילותיה החמות והדואגות לא הצליחו להמיס את שיריון לבבי. את הגאווה שבי את היהירות המתנשאת.
לאחר שנפלתי בפח שמנשה טמן לי הבנתי כמה צדקה. לאחר שנים ארוכות של ישיבה בכלא בגין שיתוף פעולה בשדידת בנק, הבנתי כמה טעיתי ביהירותי. "רק תעמוד פה כמה דקות תראה שאף אחד לא בא ואני חוזר" הוא אמר. ואני בטיפשותי נפלתי למלכודת המרה. הכסף נגנב, מנשה לא נתפס על כך עד היום. אבל אני שבעתי על הדבר זה מרורים.
שנים רבות עברו מאז, מים רבים חלפו בירדן. אך את אותו יום לא נישכח. לא אני ובוודאי לא היא. ועכשיו הצעדים נשמעים. מתקרבים. איטיים אבל בטוחים. והיא עמדה בפתח. קצת מותשת מהיום החולף. דומה שטירדות שיגרת יומה העמוס אינם מיטיבים עימה. הביטה בי ובריצפה חליפות, כמו מנסה להבין לפשר המהומה, כמו מנסה לשאוב כוחות עלומים מקירות ליבה. ובצעדים ספורים התקרבה אליי, נשקה לי אל לחיי, ואמרה: "לא נורא דברים כאלה קורים, תשתדל להיות להבא יותר זהיר"
ועכשיו עודני מתהפך על משכבי. שעות על גבי שעות. האמנם יש תקווה? האם יש עוד סיכוי להשלמה? האם ביום הזה החלה דרך חזרה. ביום הזה נוצר המהפך? נזכרתי בזכוכיות הפזורות על הרצפה, אשר ניסו ללחוש לי דבר מה. והבנתי. מסתבר, שאין הדבר תלוי אלא בי...

)