מי בראשאלעד

אז הרב דוד יוסף "המזרחי זה האויב הכי גדול של היהדות" הוכנס למועצת חכמי התורה והרב שלום כהן "עמלקים" נבחר לרשת את מקום מרן, דרעי כמובן מבסוט, והמפלגה העבריינית מאבדת עוד ועוד מנדטים.

אם פעם ספרדי מסורתי הצביע לש"ס כי היא עממית ולאומית ומעליה מתנוסס מרן שר התורה-

אז בבחירות הבאות המפלגה תאבד את שאריות הליגיטימציה המגזרית המעורערת בה זכתה עד כה.

נקודת האור: אולי זה מה שיגרום לנפילתה של ש"סמרדכי

בס"ד

נקודה מעניינת היא זה שלא הכתירו את אחד הבנים של הרב עובידה להיות ה"מרן" הבא.

בזמנו גם היה דיבור שהרב עובדיה מינה כבר את הרב בקשי דורון (אם אני לא מתבלבל) לממשיך אחריו והטענה של המתנגדים הייתה מינוי של אחד מבניו של הרב עובדיה. 

אבל אין ספק שמי שהכי מחייך הבוקר זה דרעי שהמינוי הזה בעיקר פועל לטובתו ומביא לו תעודת ביטוח בראשות ש"ס וכמובן יותר חופשיות. מי שפחות מחייך היום זה אלי ישי שככל הנראה ידחק עוד יותר לפינה ממה שהוא כבר היום, וחבל.

אני רק מקוה שלא נשוב לדיבורים האלו שהזכרת.

נמאס! נמאס! נמאס!

אף אחד לא אוהב להתבחבש בגועל הזהאלעד

אבל נדמה שהפוליטיקה הישראלית מאפשרת הכל ומפתיעה כל פעם מחדש,

ויתכן מאוד שהבחירות קרובות מתמיד.

אם עד לפני כמה שבועות קולות מימין ומשמאל התלבטו האם הבית היהודי תפרוש או יש עתיד תפרוש, הרי שעתה, עם הוראת רה"מ לשרי הממשלה שלא להפגש עם הרש"פ יתכן שדווקא מפלגת התנועה תפרוש, ביחוד כאשר קריאות לכיוונה נשמעות משמאל, ממפלגת העבודה ומבסיס הבוחרים שלה.

והיה אם הגב' לבני תפרוש בע"ה, מי יחליף אותה?

יהדות התורה+ש"ס (18 מנדטים)? לא יוכלו להכנס כל עוד מר לפיד בקואליציה (19 מנדטים).

העבודה? אולי בעידן יחימוביץ', אך כעת, כאשר הרצוג ממנף מלחמה על רה"מ וחולם על יסוד קואליציה חליפית זה לא אפשרי.

קדימה?

קיצר, יתכן ויהיו בחירות בקרוב ממש.

אמן.

שמעתי הבוקר ניתוח של הפרשן מטי טוכפלדמרדכי

בס"ד

שאומר שלא סתם כחלון הודיע דווקא עכשיו על כך שהוא חוזר לפוליטיקה. לטענתו, כחלון החליט שזה הזמן שבו הבחירות מתקרבות וזה הזמן הכי מוצלח לחזור למשחק הפוליטי וזאת הסיבה שהשבוע הוא הודיע על כך. האם זה באמת העיתוי הנכון? הוא לא ידע לענות על כך.

כזכור, מצנע כבר הודיע שעד סוף החודש מפלגתו (התנועה) תעזוב את הקיאוליציה הם לא יהיה קידום בכל הקשור למו"מ.

הבוקר ראיינו בגלי ישראל את ח"כ שטרן (גם הוא מהתנועה) שאמר שכל עוד יהיה להם מה להשפיע על התהליך המדיני אז הם ישארו בממשלה אבל אם לא תהיה להם השפעה אז אין להם מה לחפש בקואליציה (ואני מקווה שאני מדייק, כך שאנא לקחת את מה שכתבתי בעירבון מוגבל).

אבל אין ספק שמשהו מתבשל שם, אבל את זה אמרנו (לפחות אני) כבר כמה וכמה פעמים במהלך הזמן האחרון.

גם אלי ישי יש לא הזכיר אותם בנאומו היוםאלעד

"כולם היו רוצים לראות את מפלת הבית היהודי, מפלת הליכוד, מפלת נתניהו ומפלת 'יש עתיד' ובצדק רב".

(מי נשארו מה"כולם" האלה שרוצים לראות בהפלת המפלגות האמורות? הלא הן קבלו יחד 62 מנדטים..)

ואף הוסיף: "יש אופציה שהבחירות יוקדמו הרבה יותר מוקדם ממה שכולם אוהבים לחשוב".

(מבטיח לכם שאם התנועה יוצאת וש"ס מוזמנת פנימה לקואליציה- ישי ודרעי מתחבקים ומדלגים בחדווה לזרועות רה"מ)

כמו בתגובה אחרתיקוט
זה ברור שאם תתקיימה בחירות בטווח הקצר לא יהיו לליכוד 61 מנדטים הדרושים להקמת ממשלה. החרדים כבר סגרו בחשאי עם הרצוג. מי נשאר. הליכוד יקבל 33 (אופטימי) והבית היהודי 14... לפיד צריך לגייס 14 מנדטים... אין מצב.
לא דיברנו על השנאה ההדדית בין נתניהו לבנט... הולכים לאופוזיציה.
הלווואי ויהיו בחירות חוזרותדי"מ
עבר עריכה על ידי די"מ בתאריך כ' בניסן תשע"ד 11:47
אני כל כך מתחרט שהצבעתי.עכשיו אני יוכל לתקן את זה.. .
היחיד שירויח מהנפילה- אלי ישייקוט
מה שהיה פעם המחנה הלאומי ממילא התפרק ועלה בעשן.
אכן התבלבלתי - מדובר ברב עמאר ולא ברב בקשי דורוןמרדכי

בס"ד

ותודה ל'יש גבול' שבזכותו שמתי לב לטעות שלי.

לא בטוחהרועה

לפחות בבחירות הקרובות ש"ס תוכל למנף את מרן ולהשתמש בו אולי אפילו יותר מבחייו.

רק מה שזכור לי שאז שפורסםבחורצ'יק

כביכול על הרב עמאר שמתכננים מקורביו למנותו ל'יורשו של מרן' , הוא תקף את "מי שחושב שיש למרן יורש"  ועכשיו לא אכפת לו?

בסדר..העיקר שהמפלגה הזו כבר תיעלם באמת איבדה מהליגיטמיות..

השמאלניות הקיצונית שלה היא לא אידיאולוגית אלא נובעת מיצר נקמנות ואינטרסים צרים על חשבון הכלל.והם לא מתביישים בזה.התנהלות של ארגון טרור.והכל בשם "מרן" ו"השד העדתי".. חלאס.ניגמר.

הרב עובדיה לפני פטירתו קצת כעס על הרב עמארחיה וקיימת

שתמך בבחירות לרבנות הראשית ברב בארון  ולא בבנו של ממרן.

כך שחסידי מרן לא יקבלו אותו כתחליף.

ככה שבכל מקרה אם יש משהו שאיכשהו יוכל להיכנס לנעליו הגדולות של מרן זה רק הרב שלום כהן (חכם שלום) גם אם פוליטית זה לא כ"כ נכון.

מי אמר הוא כעס?אותם חבר'ה שהמליכו את הרב כהןמושיקו

שסוף סוף הוא הצליח להפגש איתו הוא אמר לו דברים אחרים..

פספסת את הנקודה.בחורצ'יק

פעם פורסם שמקורביו של הרב עמאר רוצים למנותו ליורשו, וחכם שלום כעס על עצם ה"עזות" למנות. הרי אין מי שיוכל לרשת את מקומו, ועכשיו שממנים אותו,זה בסדר?

ואני גם לא רוצה להאמין ללכלוך שפורסם. וידוע שהעסקנים לא נתנו לרב עמאר לבקר את הרב עובדיה,כדי ש'חלילה' לא ידע את האמת.שיטה ידועה שלהם השליטה הבלעדית על הכניסות והביקורים.

נורא ואיום.פייגליניזית

הטוב רע והרע טוב

כנראה שדרעי עדיין לא יכול לנשום לרווחהמרדכי

בס"ד

אתר קרוקר מדווח שח"כ אריאל אטיאס צפוי לעזוב את ש"ס במהלך הקיץ, דבר שפוגע בדרעי שהרי אטיאס הוא זה שהחזיר את דרעי למפלגה.

דבר נוסף זה שפרישתו של איטאס תוריד לש"ס עוד כמה מנדטים.

אטיאס, תפרוש!

נקווה שלא יהיו בחירות חדשות. חבל על 2 מליארד שקל.ותן טל

(מכוון למספר תגובות בשרשור הזה).

כן, עלות בחירות כוללת, כולל יום שביתה כללי במשק, מגיע לעלות כספית של יותר מ2 מליארד שקל. לא חבל לעשות את זה פעם בשנתיים?

בחירות חדשות טוב מכמה בחינותהמדינאי
1. בעת הבחירות וגם לאחריהם עד כינון ממשלה חדשה אין משא ומתן.

2. הבדיחה הזאת ששמה יאיר לפיד תתגמד או לא יעבור את אחוז החסימה.

3. הקהל הדתי והחרדי מכפיל את עצמו כל 30 שנה לערך, לכן סביר להניח שגם כל כמה שנים הקהל גודל שנותן את אותותיו גם בבחירות.
1.א"א לקחת סיכון אם תקום ממשלה שמאלניתבחורצ'יק

2.זה נכון..אבל יכולים לבוא גרועים יותר ..

3.לא משמעותו משנה וקצת שעברו ..עוד כמה קולות כבר? וגם החילונים גדלו..

אבל א"א לקחת סיכון ..מי מתחייב לך שלא תקום ממשלה בראשות בוז'י (מרצ מקבלת גם כ10 ולפיד בערך גם 10 העבודה אולי 17 החרדים ביחד כ15 התנועה 4 עם הערבים יש ממשלת חורבן שמאל-חרדית.רח"ל!!.)

יש סיכונים יותר גדולים אם לא יהיו בחירות עכשיוהמדינאי
עבר עריכה על ידי המדינאי בתאריך כ' בניסן תשע"ד 01:07

ככה או ככה בעוד שנתיים אמורים להיות בחירות. ובינתיים המצב עם ממשל אובמה שהוא יוכל ללחוץ על ישראל ובכך גם להשפיל את נתניהו ואת הימין בכלל. עד הבחירות נתניהו (וגם ליברמן) כבר יהיה יותר זקן ובינתיים עוד לא קם מחליף.

וגם מה שכתבת על האפשרות שהחרדים יחברו לשמאל, האפשרות הזאת מתחזקת ככל שהחרדים ממשיכים יותר לסבול ולהיחנק עם הממשלה הנוכחית השבויה בידי לפיד. ואם בינתיים תהיה עוד התקפלות טקטית בעקבות הלחץ של אובמה, המאכרים שהשמאל כבר שתלו בקרב החרדים יבואו בטענה שבין כה אין הבדל בין ימין לשמאל. ואם כן הם יטענו עדיף שמאל כי החמאה מרוחה שם יותר.

אם לוקחים יחד את כל הסיכונים והסיכויים לכאן ולכאן, עדיף בחירות עכשיו.
גם בוזי יזדקן בשנתיים אז מה?בחורצ'יק

והימין =הליכוד והציבור הדת"ל אצל החרדים,כבר מחוקים! לא משנה אם הבחירות יהיו עכשיו או עוד שנתיים.( ואולי עכשיו זה עוד שעת כעסם אפי' אם רוצים לחלק בין הזמנים) וזה גרוע מאוד כי הם נקמנים אבל לא במקום כי אצלם לנקום ביהודים שחשובה להם אר"י זאת אומרת להלחם באר"י וכבר רואים זאת בכתבות של העיתון הניאו נאצי יתד נאמן שמכריזים שארץ ישראל איננה שייכת ליהודים וגם באמרותיהם של חברי כלא ..סליחה כנסת של ש"ס שינקמו "בנו" דרך ארץ ישראל וכ'ו

בכל ההיבטים תהיה בכייה לדורות ממשלת חרדים שמאל

ארץ ישראל=מלחמה מ

שותפת בה של השמאל החילוני והחרדי

דת ומדינה=החרדים בעד הפרדה רק תן להם את הגטו ולא אכפת להם מכלום

מו"מ=אסור חלילה להתגרות בכ"ק אובאמה ולכן הכל מקובל עליהם ואין צריך לומר על השמאל החילוני נאמניו של חוסיין אובאמה

בסידר, בחירות עכשו, אבל איך מרכיבים ממשלה?יקוט
החרדים נתנו- קיבלו גט פוליטי לבנט ולנתניהו. ובהנחה ריאלית שמפלגותיהם של השניים לא ישיגו 61 מנדטים ברירת המחדל תהיה ממשלת שמאל -חרדים. ברמה תיאורתית בלבד ניתן לכרות ברית פוליטית בין הבית היהודי ובין החרדים תמורת ראשו הפוליטי של לפיד שמתרסק בסקרים. לא ריאלי.
אלו גדולי תורה, ואין לשפוט את אמירותיהםנחש משקפיים

נקודות זכות ונקודות חובה ניתן לשפוט בכל אדם

הרבנים שצינתם כרגע מחזיקים את העולם החרדי שנמצא בנקודת שפל מאוד עמוקה בגלל עלילות בנט וחבריו

כחרדית עובדת (ומשלמת מס הכסה כמובן, 100 אחוז ארנונה ושווי מלא במעונות למי שרוצה לדעת) אני מרגישה מצוקה מאוד

קשה בימים אלו ומקווה שבקרוב תבוא הרפואה למכות שהנחיתו עלינו.

(בסוגריים אכתוב, שאני יודעת שתגובתי אינה מקובלת אבל הרגשתי צורך למחות)

בלי קשר לתוכן הכתוב,אאלעד

כל הכבוד לך על התגובה.

לרוב, אנשים שבעים את דעתם כאן הפוך מכולם ממש מתלהמים.

ואת ממש לא.

כל הכבוד!

מפני שהם גדולי תורה אין לשפוט את אמירותיהם??אלעד

הפוך גברת.

דווקא מפני שהם גדולי תורה, ראשי ישיבות וקהילות ובעלי השפעה ציבורית רחבה,

עליהם לשקול כל מילה או אמירה שיוצאת מהם במשנה זהירות.

אם יהיה פתרון למצוקה הזו שאת מתארת, ושאנחנו כולנו שותפים לה (גם הציבור ממנו אני בא מרוכז בישיבות, בכוללים וכד')

אזי אני מקווה שיבוא באופן בריא ומאוזן יותר ממה שהיה בעבר, לא מתחת השולחן או כחסדים מהאדון הפריץ כפי שנהגו עד היום המפד"ל, יהדות התורה וש"ס, אלא כהכרה לאומית בערך לימוד התורה ותיגמולו בהתאם.

*ומאוד לא אהבתי את המונח "עלילות בנט", כאילו לא לפיד, שטרן ואחרים הם הגורמים לגזירות הללו ובנט ומפלגתו מנסים למזערן ככל האפשר, ואף הצליחו די יפה בכך.

אבל זה כבר לחלוטין דיון אחר.

ידוע מה שנאמר בפרקי אבות: "הווי ....שנחישתן נחישת.נחש משקפיים

ועקיצתן עקיצת..."

אנחנו לא מבינים את העומק והגדלות של האנשים האלו, את הראיה למרחוק שלהם

ולכן אנו לא שופטים את דבריהם אלא מקבלים אותם

אני בטוחה שהרב עובדיה זצ"ל והרב שך זצ"ל שאמרו אמירות קשות כנגד אישים שונים וקהלים שונים בישראל ידעו את כובד משקלם על הציבור!!! (לדוגמא נאום השפנים )

לגבי עלילות בנט, בציבור שלנו כן מאשימים את הבית היהודי כי לולא חבירתם של "האחים" הגזירות לא היו יוצאות לפועל ,וזה ידוע

יתרה מכך, הציבור החרדי ידע שיש להשמר מלפיד הבן אך לא חשב לרגע שמפלגה שמעריכה ומוקירה תורה תצטרף אליו בצורה כזו

ונקודה אחרונה. כתבת בדבריך שגם הציבור שלכם סובל מהגזירות ואני מאמינה ויודעת.

אבל המכה שנתנה לציבור החרדי היא כמעט ואנושה. כיון שאצלינו אחוז הלומדים כל היום הינו גבוה מאוד והחוק  החדש נותן מלגה גבוהה לאברך בוגר הסדר בנגוד לאברך בוגר ישיבה שחורה. וחבל.  האם התורה ששניהם לומדים שונה? אם כך מדוע זה יקבל 800 פלוס שקלים על יום שלם ואברך חרדי יקבל 300 שקלים?

העוול צועק לשמיים

יש משנה נוספת בפרקי אבותאלעד

חכמים היזהרו בדיבריכם.

האסון הגדול ביותר שעלול לקרות לעולם התורה והרבנות יתרחש אם לא יוכלו להעביר עליהם ביקורת,

ודאי כאשר היא מגובה ע"י רבנים מהצד החולק.

אלו שתי הוראות פרקטיות נפרדותיקוט
הראשונה מכוונת לצאן והשניה מכוונת לרועים.
ברור שישנן מחלוקות בין רבניםנחש משקפיים

הדבר הזה מעוגן בכל ההיסטוריה שלנו. לדוג: בית שמאי ובית הלל

אבל  אין לנו האנשים הקטנים לשפוט את דבריהם של הגדולים ולחלוק עליהם.

אם היו  מאחורי או מאחוריך (רק בשביל הנמשל כן, או אחרי אחרים כאן בפורום) את כל שעות הלימוד והעמקות בתורה הקדושה. אז הינו שוים בין שוים והיה ניתן לחלוק

אבל מי אנחנו? אנחנו מגיעים לדרגות האלה?

בכלל אני חושבת שצריך לעגן פה בפורום. זה פורום דתי ולכן אין ללגלג/ללכלך/לחלוק על דברי רב באשר הוא רב

לא משנה להיכן הוא משתייך, לא משנה אם פתחו לו תיק פלילי, לא משנה האם הוא עמד בראש ישיבה או לא.

את הכלל הזה ראיתי בבית חסידי שהתארחתי בו בעבר. הם היו חסידי באבוב וכך הם אמרו לי

בבית שלנו, בשולחן שבת שלנו לא מדברים על אף רב ולא משנה מה היה ומה החדשות החמות.

אמצתי את זה בחום לליבי וכך אחנך את ילדי בעזרת השם

מומלץ לכולם חיוך

מחלוקת שמאי והלל היתה לשם שמייםיקוט
הדוגמא הזאת אינה מתאימה כשהרקע למחלוקת הוא פוליטי נטו.
יש בדבריך אמת. יש מחלוקות פוליטיותנחש משקפיים

אבל כיוונתי יותר למחלוקות בין מחנות (חרדי, דתי לאומי) והתבטאויות של גדולים משני הצדדים

יש לי מחלוקות נגד אישים מסויימים,אלעד

לא נגד ציבורים, חלילה.

וגם ההערות שיש לי כלפי אותם דמויות לא מגיעות ממני אלא מרבותיי, אוהבי אדם ותורה.

וכאשר אדם רם ונישא שרבים שומעים לו מבזה אותי ואת משפחתי, את חבריי ורבותיי ומכנה אותנו בשלל נאצות וכינוי גנאי, בבחינת "דברי פי חכם חן",

אזי כדאי לך להמליץ לו לאמץ את קבלת אותה משפחה חסידית מתוקה, לפני שאת באה בדרישה כזאת לפשוטי העם.

אם ההערות מגיעות מרבותיך תן להם להתנהלנחש משקפיים

עם מי שבדרגתם.

כאשר רבנים אומרים ביטוי מסוים (או קללה וכדומה) ישנה סיבה (אני חוזרת על דברים שכבר כתבתי)

ולא אני ולא אתה נחנך אותם, אלא להפך

אנחנו הולכים לאורם ומסוככים בצילם

זה לא אומר שגם אני מקללת או אומרת ביטויים אבל אני מאמינה שהם הרואים למרחוק יש להם סיבה

(ושוב, לא משנה מאיזה מחנה מדובר) את כל הביטויים שאתה כותב, לדוגמא  "דברי פי ידבר חכם" הרב עובדיה לא ידע? הרב שך? הרב שלום כהן? ולמרות זאת הם אמרו מה שאמרו.

אני לא רוצה לגלוש למקומות אחרים ולהתלהם כי לא בשביל זה כתבתי פה

אבל לפעמים כדאי לשמוע גם דעה של אחרים ולהבין קצת מעבר

אני מוחה על כבוד רבותיי וכבוד המגזר ממנו אני בא.אלעד

וכאשר רב, גדול ככל שיהיה, מכנה אותנו עמלקים ובהמות ומנבל את פיו כאחרון התלמידים, לא כאן המקום לסברות של "הם הרואים למרחוק יש להם סיבה". ממש לא.

את הסיבה כולנו יודעים היטב, ורשמתי אותה בתגובותיי בהמשך השירשור.

והאמיני לי, שאת רוב דבריי ומחשבותיי אני לא מעלה כאן על גבי הכתב, מפאת כבוד התורה.

מבחינתי הנקודה הובהרה והדיון יכול להסתיים כאן.

גם אם לא בהסכמה

קודם כל תודה על התגובה.ותן טל

דבר שני - עם כל הכבוד, ויש המון כבוד לחרדים שמקדישים את חייהם לתורה - חרדי שלא מצליח להחזיק את עצמו ואת משפחתו בצורה כלכלית טובה, לפי מה שאני מבין, צריך לצאת לעבוד, לפחות חצי יום, ולא להסתמך רק על קצבאות ילדים ומשכורת אברכים, ולהביא את משפחתו לחרפת רעב.

סליחה שאני חריף, אבל בלתי אפשרי שציבור שלם של גברים חרדיים שלומדים, יסתמכו על המדינה בעניין המשכורת שלהם. 

כן, זה לא בושה לצאת לעבוד כדי לכלכל את משפחתך. לא שמעתי שכל התנאים והאמוראים ישבו כל חייהם רק בישיבה וקיבלו משכורת מהעם. ממש לא - הם עבדו, ובזמנם הפנוי אחרי שגמרו להשיג כסף שיספיק למשפחתם, הלכו ללמוד - ובזמן הזה הוציאו את כל התורה האדירה שלהם.

אני מקווה שגם את מסכימה איתי בהנחה שלא ניתן לקבל ציבור שהולך וגדל בקצבי ענק, שאחוזים כה ניכרים ממנו לא עובדים.

אז נכון, נשים חרדיות עובדות, ויש גם כמות הולכת וגדלה של חרדים שעובדים - אבל עדיין ישנם המוני חרדים שלא עובדים, בכמות הרבה יותר גדולה מהכמות באוכלוסייה, ביחסיות המתאימה. 

דווקא בנט, מה שעשה, "שיחרר" הרבה חרדים שעד היום היו כבולים בישיבות ולא יכלו לצאת לעבוד בגלל הצבא - ועכשיו יכולים לבחור אם לצאת לעבוד.

לגבי הישיבות - כן, העובדה היא שבמדינת ישראל כל אחד מחוייב לשרת את המדינה שלו במשך כך וכך שנים, כחלק ממכלול החובות והזכויות שלו. אז המדינה יכולה לתת דחיות, יכולה להעניק פטורים למספר מצומצם של תלמידים ולהכיר בהם ככוח חלוץ בעולם התורה - אבל קשה מאוד להתלונן על כך שהמדינה - שהיא בסך הכל שליחת העם - לא מוכנה לפטור את כל החרדים בארץ מגיוס באופן מלא. מי שלא רוצה להתגייס לצבא הגנה לישראל - בבקשה, הוא לא חייב להתגייס, הוא יכול לגור בברוקלין - שם אף אחד לא יחייב אותו להתגייס לצה"ל. מצד שני, מה הסיכוי שיוכל ללמוד שם יום שלם, עד גיל 50 ומעלה? 

כל טוב לך

הנה למשל משהו מטופשפייגליניזית

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/274731

מאז ומעולם היו רבנים עם לשון מחודדת שלא היססו לקלל ולהוציא מפיהם מילים שנראות לנו ושהן באמת משקפות שנאה.

האם זו שנאה עצמה? האם הרב יוסף לא באמת אוהב ישראל? כל אלו לא קשורים לכך שוודאי לנו שמילים כאלו הן נחלתו ולא נחלתי(נו) אבל מניין מגיעות הזעקות האלו, כאילו מדובר בדבר חדש (ועוד אצליהם?)...

בושהה!!לא מוגדר!

תתביישו לכם שאתם מעיזים לשפוט רבנים.. גם אם לא הבנתם הוא לא מדבר על הציבור הדתי לאומי באופן כללי... רק על המפלגת "הבית היהודיי"!!

ועל הבית היהודי מותר לדבר ככה???????חנהודיה
אי אפשר לומר שדבריו נאמרו בחלל ריק.יזהר
צודק.אלעד

הם נאמרו בחלל בו נציגים מסויימים בתעונת ש"ס מנסים לקדם אישים מסויימים ולדחות אחרים.

האמירה שלו נועדה למטרות פוליטיות בלבד ועל כך יצא הקצף.

הן נאמרו עם טעם וסיבהיזהראחרונה

הקשורים באופן ישיר למושאי האמירה.

אפשר בהחלט לסלוד מהסגנון (גם אני סולד ממנו), אבל זה לא נוגע לתוכן.

שי צ'רקה הסביר את זה יותר טוב ממני...משה
זה ודאי נכון, אבל זה לא קשור.יזהר

כך טבעו של עולם. כך היה עם נכדו של הרמב"ם, כך היה עם בנו של הבן איש חי.

ולכן הם באמת לא החזיקו בתארים לא להם.אלעד

אגב אפשר להוסיף גם גדולי עולם כמו בני משה ובני שמואל ובני שאול ועוד ועוד,

שהואיל ולכו"ע לא היו במדרגה אחת עם אביהם ולא היו ראויים להמשיך את פעלם, התואר עבר הלאה.

לו לא היה מדובר בתרגיל פוליטי של דרעי, החרשנו כולנו.

וכי מה אכפת לנו למי יוקדם התואר "מרן" ולמי לא? מי ניצב בראש מועצת חכמי התורה ומי לא?

אבל כאשר מדובר במגמה שמוביל אדם מושחת אחד שמשפיעה על תנועת ש"ס כולה (שמאלה ולמטה, אם שאלת את עצמך מה הכיוון) ולמעשה על כל המפה הפוליטית ועל ציבור ענק שעומד משתומם ונבוך וכבר לא בטוח האם מפלגה זו אחרת מייצגת אותו או לא- אז קמים אנשים ומציבים סימני שאלה או קריאה, לעיון הציבור.

לדעתי לא במקום להביא קריטורה שמבזה ת"חנחש משקפיים

האם הייתם שמים פה קריקטורות של רבנים שלכם? הרב קוק? הרב נריה? הרב שפירא?

ממש לא מכובד ולא מכבד אותכם בתור אתר.

הוא לא ביזה אותו.זהפהלא
עבר עריכה על ידי זהפהלא בתאריך כ"ב בניסן תשע"ד 01:41
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ב בניסן תשע"ד 01:07

בס"ד

הוא רק הראה שהמידה לא מתאימה...

למרות שאני מניח שמגיע לו שיבזו אותו.

סבי זצוק"ל אמר שרב שמקלל ציבור יהודים אינו רב.

הוא "הרוויח" את זה.

ומי היה סבך?יזהר

כמדומני שגם הרב עובדיה קילל יהודים.

האמת שיש בגמרא כמה וכמה סיפורים על אמוראים שקיללו יהודים.

בנפול רשעים רינהאיתן גיל

נתניהו קורץ מחומר של מנהיגים נועזים, ואת זה לא יקחו ממנו. 

לצד זה יאמר שחיסול ראשי הטרור היא מכה קלה בכנף של הטרור.

נאסראללה חוסל וחיזבללה עדיין בועט.

סינוואר חוסל וחמאס עדיין בועט.

חמינאי חוסל ובתוך יום ימונה לו מחליף זמני צעיר יותר, וקיצוני יותר. 

ההערכה שההמונים יצאו לרחובות עם הוודע דבר חיסולו- לא התבדתה.

ואין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים

לא חושב שאתה צודקconet

חמאס עדין פועל מכח האנרציה של המלחמה

חזבאללה לא מתקרב למה שהיה פעם

ובאיראן הכל יתפרק שם גם המחליף שלו לא יחזיק מעמד

די לחמיצות, חיזבאלה ממש לא בועטהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"ב באדר תשפ"ו 9:54

כמעט חצי יובל אירן בנו אותו בשביל הרגע הזה. כל השנים שהתלבטו על תקיפה באירן, אחד החסמים היה שגם אם יש לנו מספיק מטוסים לגל ראשון, רגע אחרי כל המטוסים ישועבדו למלחמה שבהכרח תיפתח מלבנון.

כמעט שנה וחצי שחיזבאלה מפרפר, צה"ל תוקף אותו יום יום והוא לא מעז להגיב. בעם כלביא הם הסתפקו בהודעות לתקשורת וכעת חיסלנו את מנהיג אירן ונם שלחו כטב"מ אחד.

חיזבאללה פצוע קשה אבל לא מת, כמוהו חמאס.איתן גיל

לגבי אירן, העולם שותק, אבל בעוד שבוע אירופה תתהפך עלינו בהכוונת קפלן שר"י

תרגע. האינטרס של ארהב והסונים הוא למוטט את אירןקעלעברימבאר
האינטרס שלהם הוא להגיע להסדרה דיפלומטיתאיתן גיל
הוא לא בועט. ואנחנו ממשיכים להכות בו.הסטורי
מאז 'הפסקת האש' עם לבנון, אנחנו מכים בחיזבאלה יום יום והם לא מעיזים להגיב. בתקווה שהפעם נתניהו וטראמפ, שיצאו באמת למלחמה הירואית וראויים לכל שבח על כך, יחזיקו מעמד עד הניצחון על אירן, חיזבאלה ימות סופית. אין לו תקציב ולא הכוונה בלי אירן.

לגבי חמאס העניין יותר מורכב. ההחלטה האסטרטגית של ממשלת ישראל (בעקבות לחץ ציבורי כבד מאוד ובכל זאת מי שהוא הממשלה הסמכות והאריות אצלו) היתה להחזיר את החטופים, למרות שזה אמר להשאיר את חמאס כשאנחנו מסובכים בין-לאומית עם היכולת להפר זאת.

אני עדיין מתפלל ומקווה שנתניהו ינצל אחת מאין ספור ההפרות של חמאס ויכריז על חזרה ללחימה עד חיסול החמאס. בנתיים לא נראה שזה המהלך שהוא מתכנן. (הלוואי שזה עוד תרגיל הטעיה. מי יודע)

מול חמאס זו התשהconetאחרונה

לפי מה שאני מבין יש המון הגירה של עזתים לחול מסיבות רפואיות וכל מיני

אבל זה לא מספיק אנחנו צריכים שיהגרו בכמויות מסחריות אחרת הם מולידים יותר מאלה שעוזבים

מקווה שיפולו עליהם איזה כמה טילים איראניים שם בחוץ שנמצאים בו כל הפליטים

ההבדל הוא שאצלם שליש מהעם לא רצה לעשות הפיכה.קעלעברימבאר
באיראן שליש רוצים הפיכה, ועוד שליש יזרמו לכאן או לכאן.   רק שליש נאמנים למשטר.

וגם נגד איראן יש קונצנזוס של ארהב אירופה והסונים למוטט את השלטון. ורוסיה וסין לא מתערבות כבר

התבדתה כמובןאיתן גיל
נו מתי ההפיכה באיראן? למה העם שם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר
כבר בוקר או עוד לילה שם?
כי משמרות המהפכה עדיין חזקים מאודפ.א.

אנחנו רק ביום הראשון של מלחמה, שתימשך זמן.  לא רק כמה ימים אלא הרבה יותר

המנגנונים השלטוניים באירן לא קורסים בגלל סילוקו של המנהיג. צריך הרבה מעבר כדי לגרום לשלטון לקרוס. 

למה העם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר

לפני חודש יצאו 40 אלף

מהידיעה כי משמרות המהפכה ישובו וירצחו בדם קרפ.א.

כמו בסבב הקודם.

כמות הנרצחים שהיו אז, עולה על 40,000.

ומפגינים היו הרבה יותר מהמספר הזה.  

פורסם עכשיו:

שליש מהאיראנים מתים מאושר על חיסול חמינאיקעלעברימבאר
סבלנותברגוע
אין לי סבלנות. אני רוצה ביד או טו לנוח מאויביהםקעלעברימבאראחרונה
המומחיותרועישםטוב

המומחיות מספר 1 של צה"ל זה לאתר ולחסל כינוסי מחבלים (הכיזבלה, חמאס, איראן בעם כלביא, חותים) 

ועדיין הגאווה של חמינאי המטומטם לא נתנה לו לראות את הדבר הפשוט הזה ועשה את הכינוס 

ולכן מתתתת

אומרים שהיה גורם הפתעהשלג דאשתקד

והאמת, לרגע לא האמנתי שהם יורידו את חמינאי (ועדיין אני מתקשה להאמין שזה קרה...).

יש הבדל גדול בין להטריד פוליטיקאים או אנשי צבא (=טרוריסטים), ללהוריד שייך לשוב מצאצאי מוחמד ימ"ש

לא תרצה קודם לחזור בך מכמה שרשורי עבר?מרדכי
לא הבנת...שלג דאשתקד

הוא משחק "קפלניזם" (המשחק הומצא כשהודו רק לטראמפ על שחרור החטופים).

כשהוא רואה הצלחה, הוא מזהה אותה כשילוב של חוכמת הצבא (שמשום מה ברור שכולו כולל אך ורק שמאלנים) וטיפשות האויב.

^^^^הסטוריאחרונה
חילול השם לשמו!!!!סיעתא דשמייא1

חשד לטרור יהודי ביו"ש: רעולי פנים הציתו בתים ומכוניות של פלסטינים

אז הצלחתם להפחיד כמה ערבושים אבל טנפתם את שם השם.

המשטרה והשבכ מטפלים בזה מספיק. הם לא צריכים עזרהקעלעברימבאר
איך אתם אוהבים את אוזני חמינאי שלכם?נקדימון

שוקולד או פרג?

אולי נהפוך לשירשור הממים הגדול של חמינאינקדימון

יצרתם מם? שלחו לכם אחד? שתפו איתנו

אמנם אל יתהלל חוגר כמפתח ואכמ"ל, אבל על הטוב הזה אי אפשר שלא להודות - ובעז"ה נהפוך הוא וישלטו היהודים המה בשונאיהם

פרג אופיום (לעמונים)קעלעברימבאראחרונה
מי שברך אבותינו הוא יברך את הממשלה והעומד בראשהאיתן גיל
ואת חיילי צה"ל
ואת האזרחיםשלג דאשתקדאחרונה
נראה לכם מתאים שהציבור יממן רכב כזה?סביר11
רכב ממשלתי עם סמל רשות העתיקות ועם סרטי "חטופים". נראה לכם מתאים לממן מכספי הציבור רכב כזה

תתרכז בנהיגה כפרהצדיק יסוד עלום
ומה יהא על הפאטשים ועל כל שאר הרכבים עם סטיקריםפתית שלג

של עד הניצחון?

לא חכם לצלם בנהיגה.משהאחרונה
אני לא מבין משהו פשוטרועישםטוב

מה מונע מהאיראנים להסכים למה שטראמפ רוצה, והכל יהיה סבבה חיוכים והכל יפה ובדיוק עוד שנתיים

ומשהו כשייבחר מישהו דמוקרטי (תחשבו על מישהו בסגנון קמאלה או סנדרס או מטומטם אחר), הם פשוט

יחזרו במלא המרץ לענייניהם. ובשנתיים עד אז רק ירחיבו את הידע שלהם ויתכננו וכו'.

אם היית מקדים ושואל את Gemini, היית מקבל מענה מלא:פ.א.

זו שאלה מצוינת שנוגעת בדיוק בלב האסטרטגיה של "משחקי הכוח" במזרח התיכון. על פניו, התוכנית שתיארת נראית כמו מהלך מבריק: "תחייך לטראמפ, קח את הכסף (הסרת סנקציות), וחכה שהדמוקרטים יחזרו".

אבל במציאות, יש כמה מכשולים רציניים שמונעים מאיראן פשוט "לזרום" עם זה:

1. טראמפ לא מסתפק ב"חיוכים"

בניגוד להסכם הגרעין של אובמה (JCPOA), טראמפ הבהיר שהוא רוצה "עסקה גדולה". הוא לא רוצה רק הקפאה זמנית של הגרעין, אלא:

* פירוק תשתיות (לא רק הקפאה).

* הפסקת פרויקט הטילים הבליסטיים.

* הפסקת המימון לגרורות שלהם (חיזבאללה, חות'ים וכו').

עבור האיראנים, ויתור על "ציר ההתנגדות" הוא לא רק טקטיקה, זה הדי-אן-איי של המשטר. הם מפחדים שאם הם יוותרו על הנכסים האלה תמורת שקט זמני, הם יישארו עירומים מול ארה"ב וישראל כשטראמפ יחליט לשנות את דעתו (והוא נוטה לשנות את דעתו).

2. טראומה מהסיבוב הקודם (בעיית האמינות)

האיראנים כבר היו בסרט הזה. הם חתמו על הסכם ב-2015, ואז טראמפ נכנס ב-2018 ופשוט קרע אותו.

* מבחינתם: ארה"ב היא שותף לא אמין. הם מפחדים להשקיע את כל המשאבים בשיקום הכלכלה רק כדי שבעוד שנתיים שוב יטילו עליהם סנקציות שיחריבו הכל.

* הלקח שלהם: הם רוצים ערבויות שאי אפשר לבטל – וטראמפ לא יכול (או לא רוצה) לתת ערבויות כאלה שעוקפות את הנשיא הבא.

3. "הידע" הוא לא הבעיה – הזמן הוא הבעיה

כתבת שהם ירחיבו את הידע שלהם בנתיים. הבעיה היא שהם כבר די בשיא מבחינת ידע. מה שחסר להם זה צבירת חומר (אורניום מועשר) ומתקנים פעילים.

* הסכם עם טראמפ יחייב אותם להוציא את החומר המועשר מהמדינה או לדלל אותו.

* להתחיל מחדש ב-2026 או 2028 לוקח זמן יקר שבו הם חשופים לתקיפה או ללחץ מחודש.

4. כבוד המהפכה

צריך לזכור שאיראן היא תיאוקרטיה. עלי חמינאי בנה קריירה שלמה על שנאת "השטן הגדול". כניעה מוחלטת לתנאים של טראמפ (שהוא גם האיש שחיסל את קאסם סולימאני) נתפסת כהשפלה שתערער את היציבות הפנימית של המשטר מול הקיצוניים בתוך איראן.

בשורה התחתונה

האיראנים אכן מנסים "למשוך זמן", אבל הם מעדיפים לעשות את זה דרך התשה (כמו שהם עושים עכשיו) ולא דרך הסכם כובל. הם מפחדים שטראמפ יכניס אותם ל"כלוב זהב" שממנו הם לא יוכלו לצאת גם כשיבוא נשיא דמוקרטי.

האיראנים מבינים היטב את האסטרטגיה שתיארת – למעשה, זה כנראה החלום הרטוב של הדרג המדיני בטהרן. אבל יש הבדל עצום בין "לרצות" לבין "להצליח לבצע", והסיבה שהם לא פשוט חותמים על כל מה שטראמפ מבקש היא שהם דורשים "ערבויות ברזל" (Watertight Guarantees) כדי לא לצאת פראיירים פעם שנייה.

נכון להיום (פברואר 2026), הנה הערבויות המרכזיות שהאיראנים דורשים כדי למנוע מצב שבו הם מפרקים תשתיות ואז נזרקים לכלבים כשהממשל מתחלף:

1. ערבויות כלכליות ופיצויים

האיראנים דורשים מנגנון שיבטיח שהסרת הסנקציות לא תהיה רק "על הנייר".

* המשכיות חוזים: הם רוצים התחייבות שחברות בינלאומיות שייכנסו לאיראן יוכלו להמשיך לפעול גם אם ארה"ב תפרוש מההסכם בעתיד.

* פיצוי על פרישה: דרישה (די דמיונית, אך קיימת) שארה"ב תפקיד סכום כסף בנאמנות או תתחייב לפיצויים כספיים אם היא תפר את ההסכם שוב.

2. "ערבות חקיקתית"

אחת הבעיות הגדולות ב-2015 הייתה שהסכם הגרעין (JCPOA) לא היה "חוזה" (Treaty) שאושר בסנאט, אלא רק "הבנה" בין ממשלים.

* איראן דורשת שהפעם ההסכם יעבור כחוק מחייב בקונגרס האמריקאי.

* הבעיה: טראמפ כנראה לא יכול להבטיח את זה, ובטח שלא יכול לכבול את הנשיא הבא. זה משאיר את האיראנים בחשש תמידי.

3. שמירה על "נכסים הפיכים"

כדי לא להישאר חסרי אונים אם ארה"ב תפרוש ב-2028, איראן מתעקשת:

* לא להוציא את האורניום המועשר: הם מעדיפים "לדלל" אותו בתוך איראן ולא לשלוח אותו לרוסיה או למדינה אחרת, כדי שיוכלו להעשיר אותו שוב במהירות.

* שמירת צנטריפוגות מתקדמות: הם מסרבים להשמיד פיזית את הדגמים החדישים (IR-6 ו-IR-8) ורוצים רק לאחסן אותם תחת פיקוח, כדי שיוכלו להחזיר אותם לעבודה תוך ימים.

4. סגירת "תיקים פתוחים" בסוכנות לאנרגיה אטומית (IAEA)

האיראנים דורשים שכתנאי להסכם, ה-IAEA יסגור את כל החקירות על פעילות גרעינית צבאית מהעבר. הם יודעים שכל עוד התיקים פתוחים, נשיא עתידי יוכל להשתמש בהם כתירוץ להחזיר את הסנקציות (Snapback).

מה טראמפ רוצה בתמורה (ה"מוקשים")?

הסיבה שזה לא נסגר ב"חיוך" היא שטראמפ (לפי הדיווחים משיחות ג'נבה ואומן החודש) דורש דברים שהם כמעט בלתי הפיכים:

* פירוק מוחלט של תשתיות ההעשרה (Zero Enrichment).

* פיקוח הדוק שכולל ביקורי פתע בכל מקום, כולל בסיסים צבאיים (Additional Protocol).

* הגבלת טילים – מה שישאיר את איראן בלי כוח הרתעה קונבנציונלי.

בשורה התחתונה: איראן מפחדת שהמחיר שטראמפ דורש עבור "שנתיים של שקט" הוא ויתור על כל הקלפים שלהם, כך שב-2028, גם אם יבחר "דמוקרטי מטומטם" (כהגדרתך), לא יהיה להם עם מה לחזור לשולחן.

וואי כמה ארוךשלג דאשתקד
כבר עדיף לדבר עם אשתך 😵
בגמרא,על שאלה הרבה יותר פשוטה,נכתבה תשובה הרבהפ.א.

יותר ארוכה. ואין נער דתי שלא מכיר את הפתיחה של מסכת ביצה, וכנראה אצל רבים עלתה התהייה, מה כל כך מורכב ומסובך לקבל החלטה על ביצה שנולדה ביום טוב?

ראה נאשלג דאשתקדאחרונה

דבר ראשון, הגמרא לרגע לא דנה איך לפתור בעיה של אדם שנולדה לו ביצה ביום טוב. היא דנה מדוע יש סיבה להתיר או לאסור ביצה כזו.

דבר שני, בשונה מלדבר עם גימיני או עם אשתך, ללמוד גמרא זה מטרה בפני עצמה, ודווקא בגלל החפירות

אולי יעניין אותך