לגבי ההרשמה – ראשית, אני לא יודעת למה בדיוק את מתכוונת במונח "אזור ירושלים", אבל רק בירושלים עצמה מבקשים להירשם מראש. אין צורך להירשם המון זמן מראש. בעין כרם שולחים מדבקות בדואר אחרי ההרשמה, וזה לוקח איזה שבוע שבועיים, אז כדאי לעשות את זה לפני אמצע התשיעי. בחלק מבתי החולים אפשר להירשם דרך האתר, אני לא בטוחה שבכולם. שווה לחפור באתרים. בהרשמה אני זוכרת שצריך תעודות זהות של שני בני הזוג, לא זוכרת מה עוד.
אני כותבת כמה קריטריונים בבחירת בית חולים, תראי אילו מהנקודות חשובות לך:
בעל בקבלה: בשערי צדק יש זמנים (כשעמוס) שאומרים לבעלים לצאת, ואת נשארת לבד בחדר קבלה. יש נשים שמעדיפות ככה, כי בין יולדת ליולדת יש רק וילון, ולא נעים ששומע אותך גבר זר. אני ממש לא יכולה לעבור מוניטור בלי בעלי איתי, אז בשבילי זה שיקול נגד. בהר הצופים ובעין כרם לא מוציאים בעלים. בעין כרם חלק מחדרי הקבלה (או כולם?) הם לא וילון אלא ממש חדר נפרד.
שעות ביקור: על אותו עיקרון, בשערי צדק הבעל לא יכול להיות איתך כל היום במחלקה אלא יש לו שעות ביקור (אמנם יותר מלשאר המבקרים). אאל"ט בשני האחרים זה לא ככה. שוב – יש כאלה שיעדיפו בלי הבעל ובלי הבעל של השכנה מעבר לווילון, ויש כאלה שהפוך.
שירותימקלחת: בהר הצופים אין שירותים ומקלחת ברוב חדרי הלידה. משתדלים בלידה ראשונה כן לתת חדר עם שירותים ומקלחת, אבל לא תמיד זה מתאפשר. יש שירותים ומקלחת במסדרון ואפשר להשתמש בהם בלי הגבלה, אבל לי היה קשה עם חוסר הפרטיות שבמסדרון, והצורך להתלבש בצניעות בכל פעם הלוך וחזור... (לא תמיד נוח להיות צנועות בלידה).
ביות: בעין כרם יש מחלקה נפרדת לביות מלא, למעוניינות. מי שבוחרת באפשרות הזאת לא צריכה להגיע לתינוקייה בכלל – כל הבדיקות והטיפולים בתינוק ליד המיטה. החדרים האלה גדולים ומאובזרים (כיור גדול לרחיצת התינוק וכו'). בבתי החולים האחרים למיטב ידיעתי נושא הביות המלא פחות מוסדר ויותר תלוי בנסיבות ובמזל, וגם פחות נוח (אבל אולי אני לא מעודכנת).
נראה לי שבעין כרם יש היום איזה הסדר עם המלונית, לילה בחינם או משהו כזה, אבל אני לא ממש בעניינים.
טוב, נראה לי שאיכשהו הובן בין השורות על איזה בי"ח אני ממליצה (-;
לגבי הקורס, אני חושבת שפרטי עדיף מאוד, ואם לא פרטי – אז קבוצה לדתיים.
בהצלחה ובבריאות!