נגיד ואני רוצה לשדך למישהי די דוסית מישהו. צריך להודיע לה לפני שיש לו סמארטפון עם אינטרנט פתוח?
אני לא יודעת אם זה יפריע לה או לא, אבל אני פוחדת שאם אני אגיד לה זה ירתיע אותה, כאילו יש לה ממה לפחד מזה שיש לו.
![]()
נגיד ואני רוצה לשדך למישהי די דוסית מישהו. צריך להודיע לה לפני שיש לו סמארטפון עם אינטרנט פתוח?
אני לא יודעת אם זה יפריע לה או לא, אבל אני פוחדת שאם אני אגיד לה זה ירתיע אותה, כאילו יש לה ממה לפחד מזה שיש לו.
![]()
אני יכולה לומר לך עליי-
אין לי פלא' כזה מאידיאל,
ובטח לא עם אינטרנט.
אבל, אני יודעת שיש המון דוסים שישי להם את זה,
והם משתמשים בזה בחכמה.
יצאתי עם כאלו שיש להם סמארטפון,
לא הפריע לי- כי הם היו באמת בחורים יראי-שמים,
ולא ראיתי שום צורך שיודיעו לי על זה מראש...
וזה נראה לי קריטריון שיש הרבה (במיוחד דוסיות) שהיו רוצות לדעת ולהתחשב בנתון הזה..
את יכולה להגיד שאת מכירה אותו והוא רציני ובלה בלה והיא תעשה את השיקולים שלה לעצמה.. זה לדעתי..
כמובן לוודא את הנתונים - איטרנט פתוח- את בטוחה בזה? אולי חסום? אולי רימון? אולי דרך החברה/אפליקציה? כדאי לברר.. אולי לא נכנס (רק בשביל הורדות וכזה..) אני לא יודעת מה יכול להיות אני חושבת שזה משהו שצריך לדייק בו אבל להסתיר נראה לי לא פייר..
[לא שאני מאשרת את כל הנ"ל אבל זה נתונים שונים (ולא שלמישהו אכפת מה אני מאשרת
)]
וסתם ככה, בקשה קטנה, תסננו את האינטרנט זה רק יקל על החיים, ועל השידוכים...
הוא יוכל לבדוק את זה במהלך הדייט.
כיום לצערנו זה קצת חניוקיות לא להיות עם סמרטפון בעיקר שזה משמש לעבודה בהרבה מקרים (לפחות כלי עזר במידה חלקית )
העבודה ושהיא תעשה את השיקול ותחליט אם זה סיבה או לא?
למה להסתיר את זה ממנה?
ולמה היא צריכה לבדוק את זה במהלך הדייט? ואם הוא לא יוציא את הפלאפון עד לדייט שלישי?? (סופסוף בחור מנומס
) אולי זה עקרוני לה?
לא כדאי לתת לבחורה לעשות את השיקול שלה? (שוב - עם הצגת כל הנתונים כראוי כמובן..)
לא בקטע של להסתיר,
זו פשוט ירידה לפרטים שלא נצרכת בעיניי.
או אם את לא מכירה אותה אז אם הגיוני שזה יהיה לה נצרך (לפי דוסיות, אופי ולא יודעת מה עוד)
בעיקרון לפי הלכה כמה שידוע לי אם מבררים אצלך צריך להגיד כל דבר שאם היא תיגש לזה ויוודא לה אח"כ היא הייתה מעדיפה בכלל לא לגשת [משהו כזה.. זה לא מדוייק.. שהתלמידי חכמים פה ידייקו אותי] ואם לא אומרים במקרה כזה זה בבחינת "לפני עיוור לא תתן מכשול" כך שגם לא להגיד זה לא תמיד נכון..
אבל פה את מציעה והיא לא הלכה ושאלה אותך מעצמה אז אולי זה לא מחוייב אני לא יודעת..
זה גם תלוי בכמה את חייבת לה (שוב עד כמה שידוע לי..) כאילו אם היא סומכת עליך אז יש יותר בעיה להסתיר ממנה... אם היא יודעת שאת "בצד" שלו אז יכול להיות שהיא צריכה לברר את זה לבד אם זה חשוב לה..
שזה נושא חשוב אצלה. אם זה לא- תזכירי כבדרך אגב בין השאר הפרטים., או שלא בכלל
למרות שאני משתמש בו בחכמה, מאוד הייתי רוצה אינטרנט מוגן בסמארטפון . כרגע זה לא אפשרי כל כך ולא אפרט...
לפחות מנקודת ההסתכלות הלא אובייקטית שלי, בשביל מה לומר לה דבר שירתיע כשקשה ללמוד ממנו משהו על הבחור? יש עלי ועל בחורים נוספים לחץ לא פשוט מהסביבה (ולא רק חברתי) שלא לחסום. המצב המתואר נותן תחושה של חוסר אונים, ובדיקה בציציות. ערב טוב ![]()
)אם זה לא חלק מהתרבות שלה אז זה הרבה מעבר ל״יש לו סמארטפון״.

ממתי סמארטפון עם אינטרנט לא מסונן הפך להיות קריטריון בבחירת בן הזוג?
גם אני וגם אישי היקר מחזיקים בטלפונים ללא חסימה, ואני סומכת עליו ב-100% בדיוק כמו שהוא סומך עלי.
הדבר הראשון עליו מבוססת מערכת יחסים זוגית היא האמון שבני הזוג רוחשים זה לזו.
הרי אין לדבר סוף...
יקרה,
צאי מנקודת הנחה שהבחור חף מפשע כל עוד לא הוכחה אשמתו,
ולא כל סמארטפון עם אינטרנט לא מסונן הוא כלי לצפיה בתכנים בעייתיים או אסורים.
את שאר השיקולים תשאירי לבחורה שאותה את רוצה להכיר לבחור.
הקריטריונים שלכן יהיו, מן הסתם, שונים... ולא כל מה שיפריע לך יפריע גם לה, ולהיפך.
אם יש לשניכם, אז אתם מתאימים.
השאלה אם צריך לספר כאשר לאחד אין ולאחד יש
את לא יודעת שיש אנשים (אני למשל) שחושבים שזה בעיה להחזיק אינטרנט לא מסונן?
גם אם את לא מסכימה איתנו, תקבלי שיש כאלה אנשים
זה הנתון של הגולשים באתרי מקולקלים (לרווקים לפחות) שאין להם סינון. ככה אומר הרב יהושע שפירא.
אין אפוטרופוס לעריות. בגמ' מסופר על תנאים ואמוראים שכמעט נפלו בזה.
לא להחשיב סמארטפון פתוח כשיקול? נראה לי שאת לא בעניינים.
אני באמת מאמין לך שאת ובעלך סומכים אחד על השני, אבל בימינו אייפון בלי סינון זה מכשול רציני, ומי שלא שם לעצמו סינון טוב(!) באייפון זה בהחלט אמירה כלפי היחס שלך לשמירת העיינים. בלי שום ספק.מבלי לפגוע ברגשות של אפחד, מי שבלי סינון פשוט מזלזל במצוות.
ברור מבחינתי שלא מתאים לשדך לדוסית מישהו עם סמארטפון בלי סינון. מי שבלי סינון הוא מקולקל/ת! והגיע הזמן שכולם יבינו את זה! זה לא "בערך", זה מקולקל!!! ובטח שלא מתאים לצדיקה.
כשהייתי בחור בישיבה היו כמה בחורים שנפתחו אלי וסיפרו לי כל מיני דברים שהם עושים
ואם היית רואה אותם - צדיקים באמת! יראי שמים באמת! מונחים בלימוד, כל היום רק לומדים ולא מתבטלים
ואף על פי כן הם נכשלו, והרבה
בזמני לא היה בעיה של אינטרנט, אז אני מדבר על דברים פחות חמורים, אבל העיקרון הוא אותו דבר
אין לאף אחד ביטוח!
לא אני זה שאמרתי שכולם מקולקלים
אני רק אמרתי שאין סיבה "לא להאמין" על מישהו רק כי הוא מתוק וירא שמים
היצר הרע עובד גם אצלו
אדון שוקו 2השאלה מה, השאלה כמה, השאלה אם חוזר בתשובה ומפסיק או לא
בעניינים האלה אני מניח שיש כאלה שלא חוטאים (בפרט מי שאין לו בכלל פלאפון ומחשב)
מה שרציתי להביע זה שלצערי יראת שמים ודביקות בתורה לא מבטיחים שום דבר, לא שכולם כאלה
לומר שזה 99%? אולי. אין לי איך לדעת!
ואני חושב שאתם נקים חברה בה יהיה ברור מי שאין לו סינון הוא מקולקל(!), וזה יהיה ברור- כמות המשתמשים בסינון תעלה דרמטית.
אני רוצה להבין- איך אנשים מעיזים אינטרנט בלי סינון? איך שואל הרב יהושע- היית שם דלת לרחוב מדירתך בקומה השביעית, אפילו שהדלת סגורה?
אני באמת חושב שמי שאין לו סינון הוא בעייתי. אם הייתי בת- לא הייתי מתקרב למי שאין לו סינון...
כדאי לראות- http://www.yeshiva.org.il/midrash/video/24370
סתם הוצאת שם רע על אנשים
למה להכליל בצורה כלכך גסה
מה? אין אנשים שמתגברים על היצר שלהם
יש הרבה(!) כאלה שמתגברים על היצר- ומוציאים את התועבה מביתם. יש לנו מה ללמוד בקטע הזה מחרדים...
מי שיש לו פרוץ בלי סינון- האחוזים הם כאלה.
מתוך כ60 גברים:
5 מעידים שיש להם אינטרנט פרוץ ולא נפלו מעולם
כ20 מעידים שהאינטרנט שלהם מסונן ונופלים.
מ.ש.ל
(אני לא מביע זעזוע מהתוצאות כיוון שהן ידועות לי גם ללא הסקר)
וחוץ מזה שגם מי שלא נופל יש עניין שעצם זה שאדם מכניס את עצמו לנסיון שקשה לעמוד בו זו עבירה בפני עצמה.. וכאן זה הרבה יותר מסתם קשה לעמוד בזה עד כמה שידוע לי מסטטיסטיקות...
אבל נראה לי הכי הסכמתי עם מה שמופים אמר - את יכולה להסביר למה לך זה לא מפריע ולא קריטריון אבל זה דבר מאד מצוי שיש כאלה שזה כן קרטריון להן במיוחד אם הן "דוסיות" כך שזה סוג של הסתרה לדעתי.
או שזה מפריע לה ואז חשוב שהיא תדע,
או שזה לא מפריע לה, וגם אם תאמרי לה זה לא ישנה,
או שמראש זה לא מפריע לה אבל עצם העלאת הנושא מצידך יכול לערער את ביטחונה ולכן חשוב במקרה שכזה להתנסח בצורה בה את תבהירי את עמדתך- שלך זה לא מפריע ושאת בסה"כ רוצה להביא זאת לידיעתה.
בהצלחה וישר כוח.
SMS? ואם יש לו מחשב נייד?
לפני שאתם יוצאים אתם מבררים שהוא עיקר את הוויפי מהמחשב?
אנשים תחזרו בבקשה לשפיות.
99% נופלים? מי עשה את הסקר הזה? אפשר לראות נתונים? בטח גם כל הנסקרים שנופלים הודו.
נכון שאינטרנט יכול להיות מכשול אבל לא להסחף
שיש דרכי חסימה שהם לאו דווקא "אינטרנט מסונן"
כמו: חסימת פרסומות ותמונות,
ויש בחורים שנטו משתמשים בזה למה שהם צריכים,
במיוחד אם הם כאלה שיושבים ולומדים- אז אין להם אפילו זמן.
פשוט נראלי שחבל לפספס בחור על דבר כזה...
הוא מחזיק פלא' עם אינטרנט פתוח, את לא יכולה להכריע את הכף ולומר שזה מפריע-
כי בעצם כך את אומרת שהוא עושה בזה שימושים שלא לעניין.
ולכן אין עניין לספר
(חייבת להודות שאני מתקשה להבין איך אפשר להחזיק אינטרנט לא מסונן במרבית המקרים בעיקר מבחינה דתית- זה מכשול של ממש..)
כשיש אינטרנט פרוץ ואני נכנס לערוץ שבע כמעט אין סיכוי שאראה משהו.
וגם במקומות אחרים ברוב המוחלט זה לא יותר ממה שיש ברחוב
מספיק שיש פרסומת אחת לא במקום,
מספיקה לחיצה אחת על משהו שנראה תמים ומסתבר שהוא לא..
וכו'.
ולגבי הרחוב זה שיש רחוב בעייתי, זו עובדה נתונה שלא תמיד ניתן לשנותה
זה לא אומר שאני רוצה שגם נשמתי תהיה נגועה.. ובכלל- אורח חיי
בין זה שאת רואה את המציאות כך,
לבין להכריז שכל מי שאין לו מסונן הוא בעייתי.
את יכולה לומר שאת ממליצה- שכך את רואה את הדברים,
אבל להכליל באופן כזה גורף?
את יודעת שיש בחורים יראי שמים שאין להם סינון כי הם פשוט לא צריכים את זה?
באמת שלא ברור לי הקטע הזה.
אם לבחור אין יראת שמים- זה יתבטא בעוד תחומים.
אם לא- אין בעיה. ואם יש בעיה- אז היא נקודתית וניתן לטיפול(שלו- לא שהיא תתקן אותו!!)
פשוט נראה לי חבל לפסול בחור בגלל חתיכת פלסטיק.
יותר נכון: לא אמרתי שצריך לפסול אם לא ברורה הסיבה שלשמה הוא צריך אינטרנט שלא מסונן.
ואת באמת מאמינה שיש מישהו שאינו צריך סינון מפני הדבר הפרוץ הזה?
איך אפשר להגיד דבר כזה? נשגב מבינתי..
ואני ממש לא חושבת שנפילה באינטרט קשורה לרמת יראת השמיים,
לפעמים זו עצת היצר שהיא רגעית לחלוטין ולא מעידה בכלל שום דבר על האדם ועל יראת השמיים שלו.
אין אפוטרופוס..
מה גם שלי בכלל אין אינטרנט בפלא' מעיקרון.
אבל,
אני לא חושבת שצריך לומר את זה לפני,
זה הכל.
ואני לא חושבת שמי שנופל אין לו יראת שמים-
(זה מה שאמרתי: אם יש לבחור יראת שמים ויש בעיות עם האינ'- זו בעיה נקודתית שניתנת לשינוי אצלו)
אבל אני כן חושבת שיש כאלו שלא שמים סינון מכל מיני סיבות,
ולא חושבת שיש מקום לדון על זה בשלב ההצעה בכלל...
נסתפק אם להשתדך איתו.
ותכלס, פעם אמרו את אותם דברים על מי שמחזיק מחשב. בסוף מתפכחים. לדעתי זה תהליך שאנשים עוברים.
בכל מקרה זה לא שאני לא בעד אינטרנט מסונן, ומי שיודע שעלול ליפול ברור שמחוייב לשים הגנות.
רק הקיצוניות...
אתה לא קיצוני?
בסדר, אז מתאימה לך אשה לא קיצונית
מי שקיצוני, מתאים לו רק קיצונית, אז צריך לומר לו את זה
זה שאתה לא קיצוני מחייב את כולם?
|קיצוני גאה|
זה בשבילו לא נושא של חולצות מכופתרות או לא
זה חלק מהגישה של האדם
זה נושא עקרוני מדי
זה לא חוכמה שאתה הופך את זה לדבר זניח ושולי, זה חלק מדעתך! אבל אם לדעתי זה איום ונורא, אז זה עקרוני וחובה לפסול על זה
מה שאתה אומר שלא אסרו חכמים לא ברור בעיני כלל
יש המון רבנים שחתמו על תקנה לאסור
ולא ידוע לי מה ה"חלות" של זה להלכה, אבל לדעתי זה בכלל בכלל לא גלאט הלכתית
והפירוד שלך לא מקובל עלי
אם הייתי אומר שהוא צריך לא להיות בבית כנסת אחד עם אחרים זה היה פירוד
אבל להתחתן זה לא להיות בקהילה אחת, זה לאחד נשמות, זה להשפיע על עצמך ועל חייך מאד מאד
אין שום סיבה לוותר על ערכים חשובים לך
שמתיר להיות עם סמארטפון בלי סינון. אחד.
מי שלא מאמין לנתונים שכתבתי, ורוצה לדבר עם אדם שבאמת מבין בנושא, ולדעת את המציאות- בכותרת יש את הטלפון של הרב יהושע שפירא. (מפורסם גם 144, זה לא סודי...)
הרב יהושע הוא ממש ממש לא חרדי, ובנושא של האינטרנט הוא מאוד חריף, כי הוא (בין היחידים ש) מודע לנתונים ולסטטיסטיקות ולהיקף האסונות באינטרנט בלי סינון.
מי שרוצה לדעת את האמת בנושא, יכול לדבר איתו. (הוא מאוד נחמד ואדיב, אגב. )
שבת שלום לכולם!
אבל כדאי לדעת לכבד גם דעות אחרות.
יש עוד רבנים עם עוד דעות,
ואני מאוד מכבדת את הרב יהושוע שפירא,
אבל כדאי לשים הכל בפורפורציות,
שבת שלום
כי הוא מתייחס לזה כאיסור של יהרג ואל יעבור כידוע
אין שום הלכה שאסרה, זה הכל גדרות (וחירטושים גם)
תודה רבה, נפתרה לי התלבטות קשה:
עד עכשיו התלבטתי אם אני באמת גרוע או שלא ממש,
עכשיו אני יודע שאני מקולקל , בעייתי, מזלזל במצוות ושלא מגיעה לי בחורה טובה גם בלי ליפול באינטרנט וגם בלי שתהיה לי אפשרות ממשית לחסום, כל זאת מבלי לפגוע באף אחד ועם הסכמות של רבנים.
לא בחרתי במצב הנוכחי ובלי נדר לא אמשיך בו מרצוני.
בבקשה לא להלביש עלי התמודדויות של אחרים, יש לי מספיק משלי.
נ.ב- ידוע לי שהרב יהושע ורבנים אחרים הרבה פעמים מדברים בחריפות מוגזמת בכוונה כדי להעצים מסרים. אחד הר"מים שלי שהוא תלמיד של הרב יהושע, מאוד מבקר את השיטה הזאת שאכן מולידה חוסר איזון וטוטליות בעייתית.
מתפלא על עצמי שהצלחתי לא לקחת ללב. לילה טוב ![]()
מכל חטא אפשר לחזור. זה שיש לך קלקול=אינטרנט פרוץ, זה לא אומר שאי אפשר לחזור בתשובה. הדרך לתשובה קלה ממה שחשבת.
הרב יהושע לא מגזים, הוא פשוט הרב שמכיר את המציאות הכי טוב. אני לא מכיר רב אחד שמכיר את המציאות של האינטרנט ושל כמות הנופלים בו טוב כמוהו.
זה מה מכאיב לי: הגלגול עיניים הזה של "מה הבעייה", "אפשר להתגבר" וכו'. אנשים אשכרה לא קולטים שזה חטא חמור להביא את עצמך לנסיונות. אחרי כל האידאלים, והפעולות בנ"ע, וכל הערכים שמדברים עליהם כל היום בישיבות ובאולפנות וכו 'וכו' וכו', בסוף עושים מה שנח ,וזהו.
מה בכלל ההשוואה ללצאת לרחוב? ההשוואה הנכונה היא ללכת לים מעורב! באינטרנט יש יותר סכנות מים מעורב. מי מכם היה יוצא עם מישהו שהולך לים מעורב ו'שומר על עצמו'?
אגיד את ענד
אקדים ואומר שאני מגדירה תצמי דתית לאומית (משתדלת להיות) חזקה.
אני כן רואה סרטים פעם ב...
וכן הולכת לקולנוע (עוד יותר פעם ב... רק לסרטים שבדקתי קודם כמובן)
והולכת יחסית תמיד צנוע והכל...
בקיצור, להגדרתי : דוסית אבל פתוחה ![]()
ואני חושבת שלעשות סינון במכשיר שיש לך בבית זה ח ו ב ה !
לא משנה אם זה סמארטפון, מחשב, טלפון וכו...
כמו שאם תדע שיש ברחוב כלשהו ״בית ****״ או אם תהיה לך אפשרות לא תעבור במקום שרוצחים בו על ימין ועל שמאל... לא תעבור, נכון???
למה, אני חושדת בך (או בי ) שתרצח?? לא!! שתיפול בעריות?? גם לא.... אז מה הבעיה ללכת שם??
לא הולכים שם. מתרחקים מיזה!! זה מזעזע כל נפש יהודית וכל תורה וכל לימוד וכל קשר לה׳
זה לא שאני חושדת בכל מי שאין לו סינון שהוא חוטא, ממש ממש לא. וזה גם לא מעניין אותי וזה גם לא עניני וזה גם לא משנה.
עצם זה שאדם מחזיק ביד את האפשרות הזו, זה בעייתי בעיני. כדעת הרבנים שסוברים כך (ולא כדעת אותו רב שהבאת איש השקים, מחילה מכבודו--ולא שאני חושבת שהוא טועה, אני רק אומרת את דעתי, לפי הרבנים האחרים)
כמובן, מי שכרגע לא יכול לשים סינון מסיבות טכניות...ומתכונן לשנות את זה... זה סבבה. הגיוני(כמו שאם אין ברירה ממש עוברים ליד מקומות בעייתיים)
בקיצור, לשאלת השואלת... לא צריך להגיד כזה דבר עוד לפני שמציעים את הבחור...
אבל אם הבחורה רגישה מספיק היא יכולה לדעת שזה המצב אחרי שני דייטים ולדבר על זה עם העלם ולראות לאן הדברים מתגלגלים...
בהצלחה רבה
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
הוא @חתול זמני.
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
עם שטויות
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
הוא כמובן לא קשור לכאן
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
ארץ השוקולדמזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳
רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.
חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)
מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.
אשמח להסבר קצר.
תודה.
-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.
-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.
נטית ליבי אומרת שזה לא אחריות שלך, מי שלא ירצה אז לא ירצה, אתה עשית את שלך.
איזה הצעה שהצעתי לחבר.
תתיעץ עם אנשים שמבינים