אורטופד אמר שאני גמיש ולכן צריך לחזק את שרירי הברכיים ואת שריר הסחוס (מה הקשר?), והוא נתן לי הפנייה לפיזוטרפיה.
משהו מכיר תרגילים או איזה מאכלים שמועילים נגד הכאבים??
אני לא יודע אצל איזה אורתופד היית, אבל אם הוא היה מומחה לקרסול, למשל, אז לא בטוח שהאבחנה שלו נכונה.
(באופן כללי, לרופאים בכלל ולאורתופדים בפרט - כדי ללכת למישהו שמתמחה ספציפית באזור הבעייתי).
מבחינת תרגילים - כדי שלא תפגע בעצמך, כדאי שתשאל את הפיזיותרפיסט\ית. אם תעשה משהו לא נכון אתה עלול לפגוע בעצמך ולהחמיר את המצב - וגם אם מישהו יכתוב לך כאן משהו לעשות, ואפילו משהו שיכול להועיל, בלי הדגמה והסבר פרונטלי, אני לא ממליץ לך לעשות שום דבר.
לגבי תזונה - הדבר היחיד שאתה יכול לעזור הוא להפחית במשקל אם אתה בעודף משקל כדי להקל מהעומס שנופל לך על הברכיים.
מפרק גמיש זה פשוט מבנה של המפרק, העצם. כמו שתזונה לא יכולה לשנות את מבנה הגולגולת שלך או את אורך הידיים שלך, היא גם לא יכולה לשנות את מבנה המפרקים שלך.
(תזונה יכולה אולי להשפיע על בריאות העצמות ועל הגדילה שלהן בגילאים הרלבנטיים, אבל לא על הצורה שלהן).
המאכל היחיד שאני מכיר שמקל על כאבים - או יותר נכון, משקה - הוא אלכוהול... אבל זה לא מומלץ... הכאבים שלך, לפי דברי האורתופד, גם לא נובעים מדלקת, אז חוץ ממשככי כאבים רגילים אני לא רואה מה אתה יכול לעשות בנידון מלבד מנוחה.
גם בפיזיותרפיה נותנים תרגילים שיכולים להקל על הכאבים.
לגבי התזונה מומולץ להמנע ממוצרים שגורמים ללחות וליחה כמו: בוטנים, בננות, חלב, ירקות סולנים (עגבניות, חצילים, פלפל ירוק, תפוח אדמה...)
פשוט יש לי את אותה הבעיה...
הברך היא חיבור של שתי עצמות(השוק והירך) באמצעות סחוס- הפיקה של הברך.
מישהו גמיש (גמישות יתר בד"כ) צריך לחזק את שריר הברכיים כדי למנוע שחיקה של הסחוס שלו.
פשוט, מה שקורה זה שבכל יישור\ קיפול של הברך (תלוי מה הבעיה המדויקת) הברך מתיישרת\מתקפלת יותר מדי(בגלל הגמישות של המפרק) וזה שוחק את הסחוס וגורם לכאב.
חיזוק השרירים באיזור יגרמו למפרק להישאר יציב יותר ולא להישחק בכל תנועה.
בעיקרון זו בעיה שמחמירה אם לא מטפלים בה או אם עולים עליה מאוחר מדי. (כמובן שהכל תלוי במידת הגמישות).
לי אישית גם נוצרה דלקת באיזור- מרוב מאמץ ושפשוף... שלא תגיע לזה 
אז תקפיד לא לעשות דברים שמכאיבים לך(אם כואב-תחליף תנוחה או משו כזה...) ולשאול את הפיזיוטרפיסט מה בדיוק לעשות. ותעשה את התרגילים שהוא ייתן!!
ובקשר לתרגילים-אם אתה רוצה אני מוכנה לכתוב...
תשתה הרבה מים! זה אמור לעזור איכשהו...
ב"הצלחה!
בתור התחלה- נחמד לפגוש מישו צעיר עם אותה בעיה(הרגשתי שאני היחידה מתחת לגיל 70 שיש לה את זה! )
דבר שני- לי עוזר, לפעמים יותר ולפעמים פחות ללכת עם תחבושת אלסטית(שזה תחליף לבירכיה שתהיה לי עוד מעט בעז"ה-תשאל את הפיזיותרפיסט כשתפגוש אותו אם גם אתה צריך ברכיה...בינתיים אני ממליצה לנסות תחבושת אלסטית)
תשתדל לא לעמוד על הרגל הכואבת יותר מדי וכשאתה יושב, למצוא תנוחות לא מכאיבות, שלא יוצרות לחץ ועומס על הבירכיים.
בקשר לתרגילים(זה קצת בעיה כי רוב התרגילים הם עם גומיה של פיזיותרפיה...) אני אכתוב מה שלא:
1. לשכב על הבטן. לקפל אחת מהרגליים ל90 מעלות ולהעלות אותה לאט כלפי מעלה (לא הרבה, קצת...) סטים של 10, 3 פעמים לסרוגין- סה"כ 30 בכל רגל.
2. לשכב על הצד. את הרגל שלמעלה לקחת אחורה ולהחזיר(כמה שאתה יכול בלי ליפול\ לעקם את הגוף.. זה גם לא אמור להיות הרבה מדי) כנ"ל מבחינת הסטים.
3. לשכב על הצד עם רגליים מקופלות ל90 מעלות. (להשאיר את הקרסול מחובר לאורך כל התרגיל) להפריד בין הרגליים.. לנסות לפתוח את העליונה כמה שיותר.(זה יוצר צורה כמו של מעוין בערך...)

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.