דבר בעיתו מה טובאבא שמואל
מקפיץ. חשוב.המצב חסה
ראיתי את תחילת הסרט והייתי חייב להגיב-___
נכון שהרצל הציע את הרעיון הזה, אבל אחרי שנים הוא כתב ביומנו:
"בראשונה פגעה בי שאלת היהודים עד מאד. אולי היה זמן, שהייתי מתחמק ממנה ברצון, אולי אל הנצרות, לכל מקום שהוא. מכל מקום, היו אלה נטיות עמומות שבחולשת- נעורים." (– כתבי הרצל, כרך ב' היומן א פאריז אביב תרנ"ה (1895))
אז תראה את כולו ואז תגיבהמצב חסה
שקר!בחורצ'יק
יכל להיות שזה מה שראיתי בעבר בכל אופן חבל לבזבז כמעט שעה וחצי (!!!) על שטויות כאלה,דברים בטלים הבלים והוצאת שם רע,בהם יש כפיות טובה עצומה של אנשים ליצנים.
מומלץ לקנות את הספר הרצל קריאה חדשה ששובר כמה מיתוסים וכמה סטיגמות של אנשי דלא מעלי על שליח האלוקים.
לגבי ה'התנצרות' קראו מה שמישהו העיר ביושר על כך שהרצל עשה על כך תשובה וגם יש לזכור שההתנצרות באותם ימים אין לה משמעות דתית אלא חילונית דהיינו להיות חלק מהתרבות הגויית את זה חשב הרצל ע"ה בגלל האנטישמיות הנוראה אך הוא כמו יהודי טוב הבין מה שאחרים לא הבינו שהצלת ישראל איננה בהתבוללות,אלא אדרבה בשיבה אל עצמנו אל ארצנו ולכן פעל רבות למען שיבת עם ישראל לארצו ועלתה בידו.
עכשיו אנשים קטנים שמתקיים בהם הפס' וישמן ישורון ויבעט' אינם זוכרים את רוע הגלות או שנולדו לתוך מציאות זו של 'שמן' ובועטים בטובת 'חבריהם' יהודים גדולים אלה,ובטובות ה' וכשזה ברשות התורה נבל כזה הוא אפי' עוד יותר גרוע.
לסיום נציין את תמיכתם של גדולי ישראל באדם הגדול בנימין זאב הרצל זצ"ל קישור למאמרו של הרב אליעזר מלמד
http://www.inn.co.il/Besheva/Article.aspx/1652 בו מובא יחס גדולי הדור להרצל
אם אינני טועה לא מוזכר יחס רבי משה כלפון הכהן זצ"ל והנה הדברים: "בימינו אלה הופיע בקרבנו איש רם המעלה זך השכל וחד הרעיון, בנימין זאב הרצל שמו... המציא רעיון נכבד להיות כל איש הבא להסתופף בצל החברה הציונית ובשם ציוני יקרא..., ודפק על פתחי מלכים ורוזנים לקחת מהם משפט גלוי להיות ארץ ישראל לנו כמלפנים".
יהי זכרו ברוך
מה ז"א הוא חזר בתשובה? הוא עשה חרטה וידוי וקבלהחסדי הים
הוא שינה את תוכניתו, אבל ברור שעדיין נשאר לו מהרוח הזאת של יניקה וספיגת ערכים מהגוים בצורה של ביטול היהדות המסורה.
לחשוב להטביל את כל היהודים לנצרות, גם כאקט חילוני, הוא מחשבה של טשטוש מוחלט של הזהות היהודית, וזו מחשבה חמורה ביותר, שמראה על יסודות האשיות שלו, גם אם הוא שינה את תוכניתו אחרי זה.
הרבה רבנים לא הכירו אותו אישית. הרב קוק זצ"ל לא הזכיר אותו באופן אישי לשבח, אלא רק את המהלך שהוא מוביל. בכל ההספד עליו, הוא לא מזכיר שום דבר אישי.
עכ"פ היום שעיקר, הוויכוח הוא לא על הציונות, אלא יותר על זהות הציונות, ואנחנו חושבים שיש צורך לחבר את הציונות לתורה ולערכיה באופן מוחלט, הרצל הוא דוגמה שנלחם בנו
בענין הזה, וחלילה לנו להתחבר לאשיות שלו ולעשות אותו מושא להערצה.
^^^^^^^די"מ
"עשה תשובה" = למד להחניף לרבני המזרחיזיז ספורדי
ולומר בפגישותיהם עמו בדיוק את מה שהם רוצים לשמוע, עם ציטוטי פסוקים לשליש ולרביע, ביודעו שהם לא קראו את ספריו ובטח שלא את יומניו.
כמו שאמר לעותמאנים את מה שרצו לשמוע.
למרבה הצער, הסולטאן קלט מיד את שקר הדיפלומטיה החלקלקה של הרצל. ורבני המזרחי נשארו בעוורונם אפילו עד היום.
הוא חזר בתשובה כן.בחורצ'יק
כפי שהוא כותב ביומן אלו היו משוגות נעורים,והמחשבה שלו הייתה למען הצלת היהודים,כמובן זה נבע מההתבוללות וזה שהוא ועוד רבים נולדו בין הגויים המשכילים ועם כל זאת הוא הבין את טעותו ואכן התחרט התוודה ביומן לעיני כולם ממש שיטת נובהרדוק וקיבל לעתיד כן.
אינני יודע אם הרב זצ"ל הכירו אישית אבל בטוח הכירו משהו כי הספידו.והחשק שלמה הכירו וקיבל פניו עם ספר תורה ואמר לו נלך יחד עם ספר התורה לארץ ישראל (לא ציטוט) רבי משה כלפון הכהן אמר מה שכתבתי,העריכוהו גם הרב ריינס והראשונים לציון הרב יעקב מאיר היש"א ברכה ועוד..הרצי"ה ועוד מגדולי ישראל.
ראה עוד פה http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t552288#6167686
קראתי בעיון את כל הקישורים. ולא ראיתי חידוש בטענותחסדי הים
*הקב"ה מביא ישועה דרך רשעים כפי שכותב הנצי"ב ועוד גדולי ישראל.
*הרב קוק זצ"ל לא אמר שבחים עליו באופן אישי, והספיד אותו רק כדי להראות איך דרכו הפוליטית יש לו מקור בקדושה כדי להעלות את הניצוצות מדרכו, כפי שהוא כותב באיגרת לחותנו.
* ה"חשק שלמה"- רק ברכו בברכת כוהנים, וכנראה חשב שיוכל לקרבו ע"י כך.
* אכן היו גדולים בימיהם ובימינו שמעריצים אותו, מחשבתי לא מחשבותם ודרכי לא דרכם.
*הבעיה הכי גדולה שאני רואה בימינו להערצתו, זו יניקה מדעותיו על דמות המדינה, שהוא ראה אותה בחזונו כמדינה חילונית. לפי דעתי ושל עוד רבים, זוהי נקודת הויכוח העיקרית על סדר היום, מה יהיה טיבה של מדינתנו, האם היא תהיה מחוייבת לחוקי התורה האלוקיים או לחוק החילוני. אין טעם לינוק מאדם שהוא אויב שלנו בבירור בנקודה הזאת, כפי שהרצל כותב בספרו.
*אני לאבטוח לגבי זה.כי זה לא רק ידיעה יבישהבחורצ'יק
*בסדר.לא אמרתי שהוא היה גדול ופוסק הדור,אבל שליח ה' כן.
*אז יש לדרכו מקור של קדושה אז למה כתבת מה שכתבת ב* האחרונה?
*ניראים לי הם מאשר אתה (לא אישית,אבל אתה תלמיד חכם צעיר אני מעריך,והם כפי שכתבת גדולים.
*לא אמרתי לאמץ את כל דרכו ושיטתו וללמוד אותה בעיון רב,אבל לדמות להתייחס במבט חיובי.
(בנוגע ל* הראשון-הרי הוא גדל ונולד לתוך מציאות קשה של התבוללות,השכלה,ושיא החילון,לכן גם אם יש ידיעה של מקורות "ישנים" קשה להגיד שהוא נולד מאמין בתוך ישיבה וכפר בכל,אלא יש להתפלאות מכל זיקתו דווקא שם..הרי המבט החילוני המשכיל הוא לא ציוני אלא מתבולל.)
לא נראה לי שהרצל הכיר...אדם כל שהואאחרונה
בצורה רצינית את מקורות היהדות. הוא לא ידע בכלל לקרוא בעברית. את הפסוק "אם אשכחך ירושלים.." הוא קרא בקונגרס הציוני בעברית מתוך פתק באותיות לטיניות. ייתכן שהיתה לו היכרות מסויימת ושהיא השפיעה עליו.
את הסרט הזה לא ראיתי, כן קראתי ציטוטים שהובאו...אדם כל שהוא
מתוך דבריו של הרצל מתוך מטרה לתקוף אותו בנושאים האלה, חלקם מסולפים מאוד.
וקראתי חלקים מכתביו (בעיקר את "מדינת היהודים", וכמה קטעים מהיומנים). כמובן שלא כל מה שהוא כותב תואם ב100% את רוח היהדות הנאמנה, אבל בהחלט הנסיון להציג את הרצל כאנטישמי, ואת המחשבה על התבוללות כתוכניתו העיקרית, ואת הציונות כהמשך למחשבה זו, מסלף מאוד.
אני מביא ציטוט מתוך הספר מדינת היהודים של הרצל, ביחס להתבוללות (מפרוייקט בן יהודה)
"אמנם גדולה היא הטענה, כי הנני נותן יד לצוררנו להתעוֹלל בנו, באמרי כי עם אחד אנחנו, וכי אעצור בעד התבוללות במקום שכבר החלה, ומבטלת למפרע באשר עתידה להיות, אם בכלל יש לאל יד איזה סופר לעצור ולבטל דבר.
הטענה הזאת תגיע ביחוד מארץ צרפת, אמנם גם ממקומות אחרים תבאנה השגות כאלה, אך הנני להשיב ראשונה ליהודי צרפת, יען כי ביניהם רב מספר המתקוממים נגדי.
בכל הכבוד והיקר אשר ירחש לבי אל "הפרט", בין שהוא איש יחידי בתור מחוקק, חרש וחושב, הוגה-דעות ושר-צבר, ובין שהוא קבוץ פרטי של איזה כתה תולדית, שאנו קוראים בשם עם, בכל הכבוד אשר ירחש לבי אל הפרט, אין אני דן עליו ואיני מצטער על חדלו מהיות. כל החפץ לחדול, כל היכול וכל אשר נטל עליו לחדול מהיות – טוב לו שלא יהיה, אך הקבוץ הפרטי של עמנו אינו רוצה ואינו יכול לחדול מהיות, וגם עוד לא בא יומו. אינו יכול! הן כל צורריו מבחוץ מכריחים אותו להעשות אגודה אחת ולהיות לעם אחד. אינו רוצה: כזאת ראינו ונוכח לדעת במשך אלפים השנה, שנות תלאות ונדודים לאין מספר. וכי לא באה עתו להיות כלה ועובר מן העולם, זאת הנני להוכיח גם אני בספרי, אחרי שכבר העידו על זאת לפני רבים מבני עמי אשר לא נואשו מהתקוה לחיות ולהתקים. ענפים רבים יבולו, יפלו מעלינו, אך גזענו חי וקים לעד."
וציטוט נוסף - "על דבר ההתבוללות כבר חויתי דעתי. איני חושב אף רגע, כי דרושה היא לנו. הקבוץ הפרטי של עמנו נעלה הוא הערכו בדברי הימים, אף גדול כבודו, למרות הכנעתו ושפלותו, ולא לו להיות כלה ועובר מן העולם."
וזה לא משהו שפונה לרבני המזרחי כפי שזיז כתב, זה מתוך ספר המרכזי שבו הוא מציג את תכניתו, ובציטוט הראשון הוא פונה דווקא למתבוללים.
[ולא שאני מסכים עם כל מה שמצוטט, אני בהחלט חושב שיש מקום להצטער גם על יהודים פרטיים שבחרו להתבולל]
הסרט מעלה בי מחשבות יותר שונות ממה שחשבתי על .....ה הוא המלך
הרצל זה שבירת מיתוסים מזעזעת
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?
(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר

קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א
בשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל
אשמח לעזרה
מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...