מתיישבת בתחנהנועם ה
בקצה, בקצה השני חרדי.
בינינו יש כמה תיקים והוא קם...

שיקום.
אבל זה באמת לא נעים להרגיש שהקמת מישהו.
יש להם קטע מהותי לקום?

אני זוכרת שכבר היה על זה שרשור של נקודה טובה.
זה באמת מעצבן
לא הקמת מישהוהרועה

מישהו בחר לקום.

זאת "בעיה" שלו, אני לא רואה טעם להכנס לשיקולים של אחרים.

^^^b.n
בעיה שלו. ..
לא עשית משהו רע...
נועםבן של מלך
ב"ה
לכעוס זה להעניש את עצמך על טיפשות של אחרים!
החדרי הזה טיפש,
באמת שלא מגיע לך להרגיש ככה..
מצטער שאת מרגישה ככה
הרדי לא טיפש. אלא יש לו את האמונה שלו. ונועם:ותן טל

אל תרגישי רע. את יש לך את האמונה שלך ובחרת לשבת שצד כשיש עוד תיקים ביניכם ולא דווקא צמוד אליו - והוא עם האמונה שלו בחר שזה לא מספיק לו והוא רוצה לקום ולעמוד - זה בחירה שלו ושלו בלבד...אל תתעצבי מזה...

אבל הרגישות שלך לזולת זה מדהים!

השאלה היא מה הגבול בין החזקה באמונה לפגיעה בשנידינה ל.
ואם הבחירה שלו זה לירוק עלי כי אני "שיקצע" בעיניו?
ואם הוא נותן לי יחס מבזה בחנות, כמוכר, כי אני אשה?!

זכותו לקום. שיכאבו לו הרגליים....
לך תנסה להרגיש כמו אשה, שקמים בבהלה משום שהיא מתיישבת...

זאת טיפשות. לא "אמונה".
יש הבדל בין לירוק, או מוכר בחנותותן טל

לבין לקום, לא בפרובוקטיביות, אלא פשוט לקום, כאשר מישהי מתיישבת.

מה ההבדל? לירוק - פעולה אקטיבית נגד אדם אחר. לא צריך לירוק - אבל אם אותו אדם לא יסתכל על הילדה הזאת שעוברת אף אחד לא יוכל להאשים אותו - למה אתה לא מסתכל עליה? כי היא לא צנועה בעינייך? חצוף, זה לא דרך ארץ... - זכותו לא להסתכל...

ומוכר בחנות - בוחר להיות מוכר על כל המשתמע מכך. ברור שהוא יודע שהוא צריך לשרת גם בנות וברור שהוא יודע שהכלל מספר אחד לנותן שירות זה להיות אדיב. ככה שאם בחר לעשות אחרת - זה הוא שבמודע בחר לעשות טעות, ואכן הקושי הוא עליו...

אבל אדם שיושב בתחנת אוטובוס, ומגיעה בחורה ומתיישבת בספסל, ולו, לפי אמונתו, זה לא מתאים - אין בעייה שבנימוס יקום, ויעמוד ליד או בצד - אף אחד לא הכריח אותו לעמוד, אבל גם אף אחד לא יכול להכריח אותו לשבת.

אמנם זו לא פגיעה-אקטיבית-ישירה כמו יריקהדינה ל.
אך ההתנהגות הזאת, כמה אבסורדי, מנסה להיות עלק צנועה, אך עצם ההתיחסות הזו היא כאל אטבייקט נשי. ולא בן אנוש (ממין נקבה, אמנם) רק התישב ליד...

קוד ההתנהגות הזה הוא חרפה.
אז מה אם אני *אשה*. מה אני ערומה (מחילה) או מטרידה אותו?
מתישבת אשה, ובמקרה של נעם- מטר ממנו (הצדקת אפילו אירגנה מחיצה...).
אבל הוא מחליט להתיחס אליה כאל "גוועלד! א-ש-ה! שומו שמים..."
וקם. וזה מבזה.
שלא לדבר על אי הנעימות שנגרמת בהבנה שאני מסיבה לו אי נוחות בקיומי כאן, והוא קם.

אז אל תספר לי על ה"נימוסים" שלו.
אולי ב"תרבות" הזאת שלו זה מנומס, "מפאת כבוד האשה" או איזה בלה בלה בלה אחר.
אך לא בשאר העולם.
לפי גישתך זו - לצאת מטקס עם שירת נשים זה בעיה?ותן טל

בהנחה שלא ידעתי מראש שיהיה בו שירת נשים/חייבו אותי להיכנס בהתחלה.

את מייחסת את זה לאובייקט נשי, ייתכן שהוא הולך על פי דעה מחמירה בהלכה. אי אפשר סתם ככה לזלזל בדעות של אנשים - שזה מה שאת עושה כעת - ובה בעת לצפות שכולם יתחשבו בך.

זה לא שהוא העיף אותך מהמקום וזה לא שהוא אמר לך בפרצוף שאת ערומה או שאת מטרידה או אפילו שסתם הוא לא רוצה לשבת לידך - הוא פשוט קם. את יכולה לראות את זה כהטרדה או כדבר מגעיל, ואת יכולה לבחור לראות את זה כאדם שמקפיד הקפדה מיוחדת בהלכה שאת לא מקפידה אותה, או שאת לא מגיעה לרמת החמרה כזאת.

את רוצה להגיד שזאת לא הלכה בכלל, ואין שום חומרה כזאת בפוסקי זמננו או בכלל? האם את פוסקת הלכה?

ועם כל הכבוד למה שנחשב מנומס בשאר העולם - זה לא אומר כלום לגבי עם ישראל, עם סגולה. בשאר העולם מנומס ללחוץ יד כשנפגשים - זה אומר שאני אלחץ יד עכשיו לכל אישה שאנחנו נפגשים? 

את לא מסיבה לו אי נוחות בקיומך, חלילה - אלא שבסיטואציה שנוצרה, כשמתיישבת קרוב אליו בת, כן, זה לא נעים לו.

למה לך מותר שיהיה כל הזמן נעים ואסור  "לגרום לך אי נעימות" - ואילו לו כן מותר "לגרום אי נעימות"?

ואולי את זאת שלא תתיישבי מראש כדי לא לגרום לו אי נעימות? חשבת על זה?

אז זהו - אם את בוחרת לשבת על כל המשמעויות של כך, הוא יכול לבחור לקום על כל המשמעויות של כך, ולצאת נגד זה יהיה מעשה קצת לא הכי צודק והוגן...

אין לי כוח להכנס לדיון הפסה הזהדינה ל.

של שירת נשים.

ההבדל הוא שהאירועים האלו של צה"ל עם שירת נישם ידועים כרגישים, והכפייה שם ברורה (ואת דעתי אני שומרת

כעת לעצמי) שהן (או יותר נכון- מארגני האירוע) עושות משהו במוצהר שלא לרוח החייל הדוס (ראה: שירת נשים) בעוד שנעם, או כל יצור ממין נקבה שנתקל בתופעה המובאת בשירשור, כולה מהלך. מתישב. חי נושם (שלא נדע מצרות!)

אין בעיה, אז הוא הולך לפי "דעה מחמירה בהלכה". סיים סיים. אז הוא בבוחר ללכת בדרך חיים (כמו שאמרו כאן, זו לא אמונה, זו תרבות) שמתיחסת לאשה כאל אובייקט מיני-נשי שמסוכן לו ולנפשו המיוסרת. ויש להתרחק ולהשמר. אפילו ממרחק מטר על ספסל, עם מחיצה.

חולני משהו. ופוגע ומבזה, כשאתה בצד השני.

ושה' ישמרנו מה"הקפדות" האל.

ואל תגיד לי שזה "נימוסים" של עם ישראל הסגוליים.

יש יותר הלכות (הילכות דרך ארץ כוונתי) מאשר הוראות כיצד לברוח מנשים כמו מאש. וזה קודם כל. דרך ארץ קדמה לתורה, מה שנקרא.

ולטעון שזה "גויי" לנהוג כך, זה פשוט נסיון לטאטא את הכיעור הזה תחת שקר.

לעמ"י יש הוראה להיות צנועים וקדושים. זאת לא קדושה.

אני גורמת לו אי נעימות??

אוי! אני מצטערת כל כך.

סליחה שהתישבתי "לידו" (או מלפניו, כשמדובר בקו 2 של בני ברק, או 402 בני ברק-ירושלים) או שהעזתי לבוא לקראתו על המדרכה, או לקנות אצלו בחנות.

למה שלא נבנה "עיר של תורה" נוסח מאה שערים/שכונת ויזניץ' בבני ברק וזהו  (המכיר יבין)

[אני מתה לאיזה דיבור עם ההוא למעלה, לשמוע את דעתו על ההתנהגות הזאת שמתרחשת בעולמו, בין מין אחד למשנהו. איזה "נחת רוח" זה עושה לו]

[אה, אין צורך. יש שביררו ואמרו כבר שזה "רצונו"...]

אני לא מבין למה את כל כך תוקפנית.ותן טל

את בעצמך חשה שהוא גורם לך אי נעימות - למה לו אסור להרגיש אי נעימות מכך שמישהי יושבת לידו? אם הוא חש את אי הנעימות הזאת - מי את שתגידי לו לא ללכת משם? האם הוא עושה לך בזה משהו? הוא אומר לך משהו? הוא מקים אותך מהמושב?

את חושבת שזה הסתכלות על האישה כאובייקט מיני - אם ככה תסבירי לי את כל הדיוקים בהלכה עד איפה מותר לגלות ומאיפה כבר לא, באיזה אורך צריכה להיות שמלה, מתי מותר לבעל לגעת באישתו, על מה מותר להסתכל ועל מה לא (ההלכה אומרת שאפילו להסתכל על בגדים של אישה שאתה מכיר שתלויים בכביסה - זה אסור) - את טוענת בזה בעצם שכל התורה, כל המפרשים, כל גדולי הרבנים - החל מאביי ורבא, עבור ברמב"ם ובבעל הטורים, וכלה ברבי יוסף קארו וברב מרדכי אליהו - כל אלו, ראו באישה אובייקט מיני בלבד? הרי גם הם לא התירו ללחוץ יד, לא התירו לשמוע שירת נשים, וכו' וכו' - ההלכה מלאה בזה, אפילו לפני הקפדות מסוימות של חוגים חרדיים מסוימים...

זה קצת...יומרני להגיד דבר כזה...להגיד שאת יודעת יותר טוב מכולם.

את ביררת את ההלכה? את יודעת מהן הקפדות נורמליות ומה לא? שאלת פעם רב בנושא הזה? שאלת פעם רב האם ישנם חוגים רדיים שמקפידים יותר והאם זה נראה לו סביר ובגבולות ההלכה?

תועות יוצאות דופן לגמרי - גם חרדים יצאו נגדם, ברבם - כמו למשל תופעת נשות השאלים (אמא טאליבן) - שגם דעת רוב הרבנים החרדים לא נוחה מזה.

אבל כאן, מי אמר לך שרבו לא מורה לו להימנע מלשבת במושב אחד עם אישה?

למה את כופה את אורח החיים שלך על כולם - מעניין אותי לדעת?

את יושבת ליד גברים, או עם מחיצה ליד גברים - על הכיאפק, סבבה, תעשי מה שבא לך - אבל בשם זה לכפות גם את החרדי לשבת לידך כי אחרת "הוא פוגע בך וזה לא קדוש"? זה לא קצת...חצוף, נקרא לזה? ז-ה דרך ארץ?

הוא לא ביקש ממך כלום, ואם תנסי להיות קצת יותר עם עין טובה, הרי שבמילא לא תראי בזה זילזול ופגיעה בך, אלא שאותו אדם, חשוב לו מאוד דבר מסוים, והוא בוחר לשמור עליו בדרך של-א תפגע בך במישרין. הוא היה יכול להתחיל לצעוק עליך שתלכי, הוא היה יכול לקום תוך שהוא מסנן משהו עלייך, וכו' וכו' - והוא בחר להיות נורמאלי, לשמור על דרכו ובה בעת לא לפגוע בצד השני, ופשוט קם. 

אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, דינה - אפילו לא בשם הקדושה/לא קדושה שאת מדברת עליה... מצטער...

זוהי דעתי האישית.

איזה מצב הזוי...דינה ל.

שנוכחות אישה ברדיוס של איש, גם אם לא קרובה, גורמת לו אי נוחות. זה לא נראה לי בריא.

אבל פסדר. אני לא אפסכלג את המין הגברי, הדתי.

>> רק עכשיו ראיתי שלא כתבתי מדויק, מה שגרם לאי הבנה, לכן אני אתקן את עצמי:

אני לא אתישב מלכתחילה ליד גבר חרדי. התכוונתי לסוגריים: לפניו, למשל. בקוים החרדים, שמתי לב, קבוע הגבר שמלפניו אני מתישבת קם (ויש המגדילים לעשות, ומבקשים ממני לקום. $@#%@$ או, נשים שמעירות לי שזה לא בסדר.)

בכל אופן, הדיון פה לא נסוב על ישיבה בסמיכות לאשה באותו ספסל.

לא הבנתי מאיפה הגעת, ולמה הזכרת, את כל פסקתך השניה. אני לא בענין בכלל של לדון בזה, וזה לא קשור לדיוננו.

וכן, אני מכירה את ההלכות.

אני לא כופה את דרך החיים שלי על אף אחד, ואני לא עושה בדווקא לאף אחד (כמו שציינתי למעלה)

מה שכן, אני לא מוכנה שיתיחסו אלי כאל נושאת נגיף מסוכן, או כאל אשה מוחפצת- וזאת ההתיחסות שמובאת כאן. אשה, שיש לברוח ממחיצתה (גם אם היא לא אינטימית בעליל.) ולא כאל אדם,

בנחת.

וזאת הבעיה לדעתי. שמרוב ה"הקפדות וההחמרות" האלו, יש גברים שרואים "נ ש י ם" ולא אנשים.

אני לא הולכת לומר לו תודה על מה שהוא היה יכול לומר לי/לעשות לי, ולא עשה.

לא מגיע לבנאדם כפיים על שהוא מתנהג יפה (אא"כ הוא מתחת לגיל 5).

וגם על ההתנהגות שהוא כבר עושה (בסיפור הנ"ל) לא מגיע לו כפיים. עם או בלי עין טובה.

ועל איזה עוגה אתה מדבר למען ה'?

כשרוצים לצאת בטענות דמגוגיות זה תמיד קל...ותן טל

את באמת חושבת שהוא רואה בך נושאת נגיף? את באמת חושבת שהוא רואה בך אובייקט מיני בלבד?

ומה תגידי לחילונית שחושבת ככה עליי בגלל שאני לא אלחץ את ידה?

מי את שתחליטי מה ההלכה שלו או לא? אם זאת ההלכה שהרב שלו אומר לו - זה לא משנה אם הוא חושב עלייך שאת ככה או ככה - לא משנה מה, אם זאת ההלכה שלו הוא מחויב לקיים אותה.

ואני לא מבין מה הבעיה - ברור שאני רואה בך אישה, ולא איש. עובדה שאני לא נוגע בך, לא שומע את קולך ולא מסתכל עלייך כדי להינות ממה שאני רואה - את כל הדברים האלה לא הייתי עושה אם לא היית אישה...זה לא ברור?

ואם את לא הפסיכולוגית של הגבר הדתי - למה את שמה את עצמך במקום הזה?

אני לא מתחיל לנתח אותך ואת המעשים שלך ולהטיח בך כמה שאת כזאת או כזאת וכמה שמפריע לי שאת כזאת או כזאת.

מה שאותו גבר חרדי עושה, בהנחה שזה לא בצירוף פגיעה מילולית או פיזית עלייך - זה לא עניינך. ובמיוחד אם זה ההלכה שהרב שלו אמר לו.

את לא יכולה לדרוש מאדם לא להתנהג על פי אמונתו, אם א-ת חושבת שזה "נושאת נגיף מסוכן וכו'" - כי בדיוק ככה אישה חילונית יכולה להתייחס לכל שאר הדתיים הקיצוניים האלה שלא נוגעים בבנות ולא שומעים שירת נשים.

(ואני רק להוסיףאלעזר300

שזה עוד עלול להגיע לדברים חמורים יותר. אבולוציה תרבותית שקל לצפות (ואפשר בהחלט להרחיב). גם דברים שכרגע נראים מזעזעים - ובעוד כך וכך זמן ייראו "תנאי בסיסי לכבוד"...

ואנשים עלולים להתגמש גם אז מאותם טיעונים.

אני מקווה שזה לא יגיע לשם.)

דינה יקרה שלי!לבי ובשרי

את יכולה להסתכל על המקרה הזה כאל השפלה של המין הנשי,

ואת יכולה לחשוב שאותו בחור קיבל על עצמו לשמור מרחק מנשים, כי הוא חושב שזה מה שיחזק אותו בצניעות

וזה בשביל לחזק את העולם הרוחני שלו.

את יכולה להיעלב ולהגיד שההתחזקות שלו לא צריכה לבוא על חשבון היחס האנושי הבסיסי כלפי הנשים.

אבל נראה לי שאת העלבונות כדאי לשמור לעניינים אחרים ולהבין שזה ממש לא מגיע ממקום של ניסיון לפגוע או להשפיל.

מה שלעניות דעתי נכון לעשות, כשאפשר, זה לקום בצורה לא פתאומית, כאילו זה בדרך אגב, כי אתה לא יודע עד כמה תפגע במי שהתיישבה.

כל טוב!

לא תוכלי לשנות את העולם.מוטיבציה

אני מוצאת שלהיכנס למערכת השיקולים שלו -- רק יוסיף כאב ראש.

הוא קם כשהוא ראה שהיא ישבה באותו ספסל;

*את* רואה בזה אקט מפלה/מבזה/משפיל ואילו *הוא* רואה בזה קיום של ההלכה (ולא אכנס עכשיו לסייגים של ההלכה או הלכה-כן-או-לא).

לדעתי, הכי טוב יהיה להסתכל בעין טובה ולצאת מנקודת הנחה שהוא לא מתכוון לפגוע, אלא לקיים את מה שרבותיו הורו לו.

אם היא הייתה צריכה לקום?

לענ"ד, חד משמעית, לא.

אני לא מנהלת את החיים שלי ע"ס בחירות של אחרים.

את ה"גוועלד"פייגליניזית

את המצאת. רק תדאגי להזכיר את זה לעצמך, כי בקצב הזה השמש בצבע ירוק.

גאד, איזה קשקשת.דינה ל.

את הקודים שלך תשאירי לעצמך.

אומרים א-לוהיםפייגליניזית

בעברית

טיעוני ה"החפצה" משגעים אותי.אלעזר300

צריך שמשהו יהיה "חפץ" כדי שיהיו כללים איך להתנהג מולו?

בו נסתכל על מקרה אחרשמואלג

בן מתיישב בספסל שיש שם אישה.

הגברת בהריון וריח הבושם של הגבר כרגע גורם לה בחילה נוראית והיא קמה.

הבן צריך להעלב?

{רמז: לא, הבעיה פה היא של השני, היא יש לה בעיה, ופותרת אותה מבלי לערב את האחרים. אם הוא בוחר לקחת את הקימה כפגיעה זה בחירה, טיפשית, שלו}

"פגיעה" פייגליניזית

זה אשכרה פוגע בך.

נראה לי ענין של תרבות, ולא אמונה.חסדי הים
עבר עריכה על ידי חסדי הים בתאריך ו' באייר תשע"ד 15:38
מעניין שבעולם יכולים להיות התנגשויות בין תרבויות, שצד אחד רואה את זה כעלבון, וצד אחר רואה את זה ככבוד.
[נגיד יש מקומות במזרח הרחוק, שלחייך למארח שלך, זה נחשב כחוסר כבוד, כי המתארח צריך להראות כניעה למארח, ואצלינו זה הפוך, ועוד המון דוגמאות]

בעז"ה שנדע להכיל ולהבין וליישב את התרבויות השונות!
מסכימה. מדובר בתרבות (/מנטליות) ולא באמונה.מוטיבציה
זה אכן לא נעים, מבינה את ההרגשה שלך!אושר תמידי
אבל זה לא שהוא ביקש ממך לקום... הוא בחר לקום בעצמו.

אז הוא כזה, וככה הוא נוהג. ואני מאמינה שזו לא פעם ראשונה שזה קורה לו. אין סיבה שתתעצבני...
קצת חרה לי הציון שהוא "חרדי"אהבת חינם

זה יכול להיות גם כל אחד אחר.

זה כמו שאם יתיישב לידי בן באוטובוס אני אבחר לקום.

ולא,

אני לא חרדייה.

הציון של ה"חרדי" כי זה קורה לי רק איתםנועם ה
וזה קשור לגישה שלהם כנראה

ולא התיישבתי ליידו.
זה היה ככה- °_______° ובאמצע היו תיקים!
גם אני לא מסכימה עם חלק מהגישות שלהםאהבת חינם

אבל (בלי קשר אלייך) אני מרגישה שנוצרה אוירה כזו שדי מתקיפים את החרדים

ולוידעת, אולי הבעיה בי, אבל זה לא מרגיש לי נכון ונח כל הפילוג הזה (שאני יודעת שהוא קיים)

ואני מרגישה צורך לומר,

יחד (ולמרות) עם כל הפערים ההשקפתיים

ויחד עם כל חילוקי הדעות

אני אוהבת את החרדים, מעריכה ואפילו מעריצה אותם

(ואני חלילה לא יוצאת אישית נגדך או נגד מישהו אחר מכאן)

גם אני אוהבת אותם.מוטיבציה

|מה הקשר?|

הקשר הוא השורה הראשונה אהבת חינם

אני מרגישה שנוצרה אוירה כזו שדי מתקיפים את החרדים

טוב. עם הרגשה אני לא מתווכחת.מוטיבציה
אני לאינשוף פירות
אני מסתדר הרבה יותר טוב עם החילונים...
(שירשורפלצת בעוד 3...2....1 )
זהירות! טרול!! <צ>פריסבי
אתה צודק.אהבת חינם

אנחנו (הדת"לים) (רובנו לפחות) מסתדרים טוב יותר עם החילונים מאשר עם החרדים..

ויש לזה הרבה סיבות (גם מצד הנכונות שלנו וגם מצד הנכונות שלהם)

(אני חושבת שהיה על זה שרשור פעם אאל"ט)

אנחנו?פייגליניזית

מי זה ה"אנחנו" האלו? י'ענו הדוברת וכאלה?

כן אהבת חינם

סתם..

תראי לי איזו הידברות יש לציבור הדת"לי עם החרדים?

יש כ"כ הרבה ארגוני חזרה בתשובה, גרעינים תורניים

אבל נתק מוחלט (אני מקצינה) מהחרדים

(אני חושבת שגם כנ"ל החרדים הידברות/ערכים וכדו')

יש מחלוקות בין החרדים לדת"לים ואני לא רואה שמישו מנסה לגשר או להידבר

הדת"לים: החרדים האלה עצבני

החרדים: המסרוחניקים האלה עצבני

(אני לא מכלילה, אבל זה הלך הרוח בגדול)

צודקת.פייגליניזית

אול יכי אין נפקא מינא ל"קרב" את החרדים לא-לוהים? הם כבר קרובים, לא? 

את צודקת.  אבל למה זה קשור לכך ש"אנחנו" יותר קרובים לחילונים? קיים פער. דברים שחרדי חושב שהם חשובים וברומו של עולם- הדתי לאומי מבטל. החרדי נפגע ויוצר חומה כדי שח"ו זה לא יכנס אליו. הדת"ל חש מושפל ו"מחזיר" מנה אחת אפיים (או שדן לכף זכות ותוקע ראשו בחול) 

זה ממש נשמע בנאלי, אבל ככה זה בערך נשמע/נראה/מרגיש.

למה זה קשור למי אנחנו יותר קרובים? הדת"ל ככלל לא בונים חומות ולא סוגרים עצמם בתוך מן "גטו", אז הם פתוחים לאיבה מחד, ול"חול" מאידך. אני לא רואה את זה "יותר קרובים". הדת"ל יודע טוב טוב להיות במחלוקת ולהתעצבן כשהשמאלני/אנטי דתי/לא משנה מה בונים חומה ו"סוגרים" את הדת"ל מכל אפשרות של "איש לגיטימי"

הגדרת את זה יפה אהבת חינם

אבל אם נחבר את זה להידברות בתכלס,

ההידברות עם החילונים עולה על ההידברות עם החרדים..

נכוןפייגליניזית

כי אנשים כנראה לא ככ רואים מטרה בהידברות עם חרדים.

(אני חייבת לאמר שלא כולם ככה. אני עובדת לפעמים עם עמותה כלשהו של זהות יהודית , אנשים פשוטים ומאמינים ולא מקוטלגים כאן או אחרת. את היית אומרת שהם "דת"ל". בכל אופן שם אני לא רואה העדפה בהידברות עם מגזר כזה או אחר.*)

*מה שאני עושה שם זה פרוייקט החברותות. חברותא של מאמינה עם חילונית והמאמינה היא לאו דווקא ממגזר מסוים. אין שם שום העדפה, ולו הקטנה ביותר, וזה די אווטינג מה שעשיתי עכשיו אז להעריך

תלוי מי. דווקא הרבה אנשים שאני מכירהשוקולד לבן

ומשפחתי המורחבת בתוכם,

מסתדרים עם חרדים טוב יותר מאשר עם חילונים

(לא שיש בעיה עם חילונים, פשוט העולם שלנו הרבה יותר קרוב לחרדים, כי בסופו של דבר כולנו רוצים לעשות את רצון ה' ולכן יש יותר תקשורת ונושאי שיחה. אותי למשל לא מעניין הרבה נושאים שיעניינו חברה חילונית- ספורט, אופנה, פוליטיקה, תוכניות טלויזיה וכו'. ואני בכוונה מדברת על חברה חילונית, כי כשמדברים עם אדם בודד אפשר להסתדר עם כל אחד שהאופי מסתדר עם שלך)

כמובןינשוף פירות
שזה לא נכון.

ולא, אני לא הולך לכתוב שזה משתנה ותלוי איפה ובהקשר. כי נראה לי מיותר לציין את זה.

אני רק ארצה לציין שיש עולם תרבות שונה שהוא דתי-לאומי ואינו שילוב של/משהו באמצע/ איכשהו קשור לעולם התרבות החילוני או החרדי.
בדיוק!(על הסוגריים) וזה מה שמפליא..אהבת חינם

ולכן לא כתבתי כולם, כי בכל כלל יש יוצא מן הכלל

מעניין שככה את מרגישה, כי אבא שלי (והוא לא היחיד)שוקולד לבן

דווקא מרגיש ממש בנוח בבתי כנסת\מדרש חרדים

ותמיד יש עוד הרבה דתיים לאומיים יחד איתו

שלא לדבר על זה שיש להורים שלי הרבה חברים חרדים, שיש להם הרבה נושאי שיחה משותפים

ושוב, זה ממש לא רק ההורים שלי, כי אני מכירה עוד הרבה אנשים באותו מצב

(מי שנגד חרדים בציבור התורני זה בד"כ אנשים עם השקפת עולם מוצקה ונוקשה שלא מוכנים לשמוע על דעות אחרות, ולא מדובר על לקבל אלא לשמוע, לכן הם מסתדרים רק עם חילונים כי פה זה לא לשמוע שיש דעה אחרת, אלא להשפיע, וזה מצב אחר. כל אחד מעדיף להשפיע. ככה לפחות אני רואה את זה)

אני ממש שמחה לשמוע אהבת חינם

כן ירבו

*לקרואפייגליניזית

|מוציא לשון|

אולי משהו בסגנון "רואים את הקולות"ינשוף פירות
אבל הפוך. "שומעים את הכתובים" ?
אוליפייגליניזית

תעזור לה להחליט, יהיה לה קשה מן הסתםקורץ

אהבת חינםאחרונה

ינשוף כיוון לדעת

צודקת...נועם ה
עבר עריכה על ידי נועם ה בתאריך ו' באייר תשע"ד 17:42
בשבוע האחרון אני מרגישה באמת שמתקיפים אותם.. (לא בטוח שלא בצדק).

חשבתי על זה היום שקשה לי השבוע. אולי זה גם בגלל רוח התקופה בעיקר.
וגם בגלל שבשבוע האחרון כמה מהם (אפילו פה) מרשים לעצמם לשנוא את מי שלא נוהג כמותם..
כשאני מרגישה אנרגיות של שנאה, קשה לי לאהוב.

קשה לי.
ואת צודקת
אנחנו צריכים להתחזק ב"אהבת חינם" ()
בעיקר אני

ובכל זאת השרשור הזה לגמרי לא נפתח מהמניע הזה. לגמרי לא.
מותק שאת! אהבת חינם

אני מבינה אותך לגמרי,

ואני בטוחה שהוא לא נפתח מהמניע הזה

פשוט היה לי קצת קשה עם המילה "חרדי" אחרי כל השרשורים שיצאו כאן נגדם

מחילה שכתבתי את זה דווקא בשרשור שלך..

ואולי כדאי שתפתחי שוב איזשהו שרשור כמו הקישור שהתנערי הביאה

(אני חושבת שזה ישפר את ההרגשה)

מסכימה עם כל מילה...התנערי מעפר

התלבטתי איך להגיב על זה.

חבל לתת יד וכתף בשינאת חינם הזאת, זה לא מקרב את הגאולה השלימה ובניין המקדש.

מזכירה שפעם ניפתח פה שרשור יפה:

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t598582#6644346

נועם, במקרה את פתחת אותו

אולי קם בלי קשר?איש השקים
אחלה זיכרון יש לךנקודה טובה
וכן, זה הרגשה ממש לא נעימה שמישהו קם בגלל העובדה שאתה שם.
אבל הבעיה היא שלו ולא שלך. וזה מעצבן שהוא גורם לך להרגיש ככה...
אין לי יותר מידי מה לומר לך ..הלוואי והקב"ה יעזור לכולם להקפיד על הדברים שהם באמת צריכים להקפיד.
אולי פשוט תנסי לחשוב שהוא קם כי כבר כואב לו לשבת..תני לו סיבה אחרת
אצלי קרה אתמול מקרה הפוך מוטיבציה

הגעתי לתחנת אוטובוס וכבר ישב שם בחור חרדי.

נשארתי לעמוד כי האוטובוס בדיוק היה צריך להגיע.

הבחור: "מה, את לא יושבת בגללי? אני יכול לקום".

אני מנסה להסביר לו שזה לא בגללו.

הוא בשלו. נעמד ואומר לי: "שבי, נו!".

|אם הוא היה מכיר אותי...|

איזה חמוד!נועם ה
שימי לב לשינוי הגישה...ותן טל

הבחור הזה שמוטיבציה מספרת לך עליו, הוא חמוד, אבל על החרדי שכתבת למעלה - עליו לא אמרת מילים כאלו...אף שלמעשה מה שקרה ברמת הרעיון זה אותו דבר - אותו בחור חרדי אצל מוטיבציה קם ברעיון כדי שמוטיבציה תשב, כי הוא חשב שהיא לא יושבת בגללו - ואותו בחור חרדי אצלך, התיישבת, והוא קם...

אומנם כל אחד בא מכיוון שונה - אבל התוצאה הסופית היא אותו דבר... אצל הבחור החרדי של מוטיבציה ציינת שהוא חמוד - בטח, הרי הוא חושב על הבת ודואג לה וחושב שבגללו היא לא יושבת... אבל אצל הבחור החרדי מההודעה הפותחת, עליו את חושבת שהוא מעצבן - אוף, רק אני מתיישבת והוא קם?

תחשבי רגע על מצב שהיית נשארת לעמוד והוא היה שואל אותך "מה, את עומדת כי אני יושב? שבי, אני אקום..." - אז פתאום הוא היה הופך לחמוד?

האם כל העניין כאן זה רק מי ש"גורם" לבחורה להרגיש טוב? 

עין טובה, זה מה שאני חושב...

זו לא פונקציית מצב.מוטיבציה

לא דיברתי על הבחור החרדי שלי בכלל. לך תדע מה אנינועם ה
חושבת עליו.

ואל תתפלפל איתי על זה בכלל.

דיברתי על ההרגשה שזה עושה ולא עליו.

וחוצמזה הבחור של מוטיבציה חמוד בלי קשר. (גם אם הוא טועה).
לגבי הסיפאמישהו10

נסי לתת קצת פרטים מזהים, אני בטוח שחברינו החרדים כאן יוכלו לעזור לך...

אתה יותר גרוע מבל"חית מוטיבציה

אל תאשימי את עצמך בטעויות של אחרים....לשם שבו ואחלמה
שיהיה ברור לכולםנועם ה
לא באתי לדבר בגנותו/ם.. (אני מצטערת שזה התפתח ככה)

ולא לקחתי את זה כעלבון.. (למרות שיש בזה איזשהי באסה מזה שצריך לקום בשביל שאני לא אהיה בראש שלו.. מישהו אחר התיישב שם ואפילו לא שם לב שאני שם)
פשוט לא מבינה את הקטע וגם לא הרגשתי בנוח שלכאורה גרמתי לו לקום... אבל נשארתי לשבת..
מי שמחמיר (או ממציא הלכות), שיהנה עם עצמו...
האמת היא שעשית לו טובה!לשם שבו ואחלמה
בזכותך הוא שוב קיבל את ההרגשה כמה הוא צדיק, איזה תענוג זה!
אמר לך תודה לפחות?
כמו שאמרו כאןפייגליניזית

אולי קם בלי קשר?

אולי בלי קשר לדת הוא רצה ספסל ריק?

אולי עם קשר לדת, וזו באמת זכותו וזה לא אמור להזיז לך במטר?

הלך לשבת על האבנים.נועם ה
אוזניות נגד רעשיםנקדימון

אני מחפש המלצות לאוזניות מגן נגד רעשים אבל כאלה שלא מוחצות את המוח המסכן.

לא אוזניות שמתחברות למכשיר אלא פשוט אוזניות שמבודדות רעש. לא אלחוטיות.

מכירים כזה? אשמח מאוד מאוד לקבל המלצות.

מי עוד מתקשה לזכור פרצופים?חתול זמני
מכיר 2 אנשים כאלו. זו תופעה קיימת ולא נדירהקעלעברימבאר
זה ייחודי יחסיתהרמוניה

רוב האנשים דווקא מתקשים עם שמות אבל את הפרצוף זוכרים

מעניין

כן מענייןל המשוגע היחידי

שמות אתה זוכר?

כן פחות או יותרחתול זמני

בעיקר אם אני רואה אותם כתובים.

אבל יש הרבה שמות שאני פשוט לא טורח להכניס למאגר.

פרצופים לעומת זאת, כשאני מנסה להיזכר בהם, כמעט כולם מיטשטשים לי

ויש פרצופים שראיתי המון ואף ניסיתי בכל־כוחי לחרוט אותם בזיכרוני ואני פשוט לא מצליח להיזכר בהם

(לזהות כשאני רואה אותם, אין לי בעיה)

זה לא נשמע כ"כ חריגל המשוגע היחידי

בזיכרון פרצופים במחשבה

גם אני (ונראלי עוד אנשים) לא טוב,

אבל אם אח"כ אתה מזהה אותם

זה נשמע סבבה לחלוטין.

זו תופעה ממש שונה ממה שחשבתיריבוזום
שהתכוונת אליה ושאליה התייחסתי בהודעה הקודמת שלי בשרשור. זה לא שאתה לא זוכר, זה נשמע קשור יותר לכוח הדמיון. אתה מסוגל לדמיין באופן מוחשי דברים אחרים?
אז אולי אני כמוךל המשוגע היחידי

כשאני מדמיין

קשה לי לראות בראש את הפנים של האדם

גם אם אני מכיר אותו די טוב

אז זה משהו נקודתינוגע, לא נוגע

אני חושב שקשה לדמיין פרצופים כי הם דינאמיים (הבעות פנים), לעומת דברים דוממים או אפילו בעלי חיים. ובפרט לגברים שהמוח שלהם אנליטי יותר מטבעו.

נשמע שאצלך זה אולי דרסטי יותר, אבל זה עדיין לא משהו בעייתי.

הממ,ריבוזום
טוב, הדימיון שלי לא כל כך מוחשי. כלומר, אני לא ממש יכולה לראות ב"עיני רוחי" כמו שאני רואה בעיניים האמיתיות. אבל אני כן יכולה לדמיין "רושם", קשה להסביר - נראה לי כאילו מה שהמוח מפרש מתוך התמונה שרואים (אפשר לתכנן ציור באופן מדויק כך). במובן הזה אני מסוגלת לדמיין פנים כמו כל דבר אחר. 
בעיקרוןריבוזום
זה לא ממש שימושי להיות מסוגל לשלוף פנים, בניגוד לשמות. לא עשיתי מחקר אבל נשמע לי שזה ממש נורמלי להיות מסוגל לזהות ולהתקשות לדמיין. מעניין אם למי שמצייר הרבה יש יכולת שליפה חזותית טובה יותר מאנשים שלא. 
אני מתקשה, חוץ ממי שאני מדבר איתו בלימודחסדי הים
ולומד ממנו, כי אז בעל השמועה לפני.
לי לוקח זמן לזכור פרצופים של מדוייטותצדיק יסוד עלום
מה זה מדוייטות?חתול זמני
הבחורה שיוצאים איתה לדייטפ.א.
לא מכיר כזה דברחתול זמני
אחרי זמן מה זוכר די טובזיויק
אניאנימה

לרוב אם אני אראה את הבן אדם הנכון אני אזהה, אבל קשה לי לצייר את הפרצוף כשאני לא מולו ואז אין לי בטחון שאזהה.

עושה לעצמי סימנים: לקחתי את העט מההיא עם הסוודר הסגול, הבחור גבוה עם עיניים מודגשות.

יש לזה אבחנהנעמי28
והיא נקראת פרוסופגנוזיה
וואלהזיויק
פרוסופגניוזיהחתול זמני
סופגניות כמו בקונדיטוריה – הכי מושלמות!
אני זוכרת היטב, אבל חושבת שהכרתי פעם מישהוריבוזום
כזה... (מישהו שנפגשתי אתו פעם למטרות שידוך. אחר כך פגשתי אותו במקרה באיזה אירוע עם חברה. קצת אחר כך ניסינו שוב פעם אחת. כמה חודשים טובים אחרי כן, אחרי שהתחתנתי, החברה סיפרה לי שהיא פגשה אותו והוא אמר מזל טוב ושהוא שמע שהיא התחתנה... הם בכלל לא מכירים, ודי ברור לי שהוא התכוון אליי (אנחנו לא דומות במיוחד. רק בצבעים.)
בדיוק קראתי כתבהרקאניאחרונה

שראיינו באיזה עיתון 3 בנות שיש להן את זה

מסתבר שיש לזה שם
פרוסופאגנוזיה – ויקיפדיה 

לא לפתוחזיויק
אם פתחת תענה: למה ער?
אם למישהו יש חידון לפסח למבוגריםהרמוניה

או משחקים משפחתיים אשמח לשיתוף!

חג שמח!🌸🌸🌸

קישורים נחמדים לחידונים - אתר כיפה ומהאקדמיה ללשוןפ.א.
תודה רבה!הרמוניה

הראשון יפה...

בסוף הכנתיהרמוניה

אליאס לפסח (מילים ומושגים בנושא פסח) היה לי משהו כמו 105 מילים אז כל מילה היתה בקלף בפני עצמה

תודההרמוניה

באמת היה מוצלח ועם רמות קושי שונות... בשמחה תאמצו את הרעיון

הייתי משתפת אם היה לי קובץ מוכן אבל עשיתי ידנית בסוף

וואו, כל הכבוד!! 👍👏👏ל המשוגע היחידי
תודה רבה!הרמוניהאחרונה

האמת שהסתבכתי ממש עם לעצב לוח משחק בקנבה או בAI כי אין לי pro אז בסוף הכנתי ידנית.. אם למישהו יש כלי שטוב בזה, שאפשר להכין מהר ובקלות אני אשמח לשמוע😊

ההחלטה הכי גדולה שלקחתם בעקבות התייעצות עם AIפתית שלג

או הקניה הכי גדולה.

האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?

האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?

אני חושב שאצלי הכל קרה😅

נעזר באופן יומיומי- בהרבה דבריםפ.א.
אך זה עוד אחד מבין כלים ואמצעים רבים להתייעצות, ללימוד ולהבנה, לקבלת רעיונות ותובנות.  

אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.  

מרגישה מהדור הישןריבוזום

כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים. 

קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)

גם אצלינוגע, לא נוגע

אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..

עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.

וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.

ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן.. 

אניoo

מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות

רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים

והזמינות כמובן מיידית

מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים

אני משתמש בו לחישובים בעבודהחתול זמני

למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים

או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל

וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות

חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)

ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד

שינה את החיים בהרבה צורותמשהאחרונה

אני משתמש בו  לכל כך הרבה דברים. הן בעבודה, והן בעולם הרגשי.

רכבמחפש שם

אשמח לשמוע מכם הכוונות יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב לבחור בן 21 עם עבודה קטנה שמכניסה 3-4 אלף בחודש. בעיקר מהצד הכספי והנפשי.

תלוי בעיקר באיפה אתה גראריק מהדרום
בירושלים ובמרכז אין הצדקה.
יש מקומות שאין ברירהמשהאחרונה
יתרון: שופוניחתול זמני

חיסרון: יכניס אותך לחובות

אני לא יודע איזה רכב אתה מתכנן לקנות והאמת אני גם לא כזה מעודכן בטווחים אבל אם אינני טועה רכבים חדשים הם בערך 70K צפונה יכול להיות יותר, משומשים במצב טוב 25K+ (זול), וכמובן אפשר לקנות גם גרוטאות שמתפרקות תוך כמה חודשים בפחות מזה.

כאמור אני לא בקי במחירים אז אני מצטט מזיכרון מעורפל ומגוגל אבל זה מאוד משתנה למטה זה הערכה גסה מינימום

זה אומר שתצטרך לעבוד בערך שנה או שנתיים רק כדי לקנות את הרכב במזומן. אם במימון אז מתווסף הרבה.

תוסיף דלק לפי הנסיעות (דלק כזה זול) אם אתה נוסע הלוך ושוב לעבודה ולעוד כל־מיני מקומות אני מניח שנע בין 1000₪-2000₪

תוסיף טסט שנתי 150₪~ בהנחה והכל תקין

תוסיף אגרת רישוי סביבות ה־1000₪ בשנה

תוסיף טיפול לרכב 500₪~ פר טיפול

תוסיף ביטוח חובה יקר פיצוצים לנהג צעיר (כמה אלפי ש"ח בשנה) לא כולל ביטוח מקיף (מניח שאם זה רכב זול אז גם לא יבטחו אותו)

כמובן בהנחה וזה רכב משומש זול יש סיכוי גדול יותר שיהיה צורך בהחלפת צמיגים / רכיבים / כיו"ב כל הדברים האלה יקרים פיצוצים. אם נגיד הלך לך המנוע ואתה רוצה לתקן ואין לך כסף בינתיים אתה מושבת וממשיך לשלם על הרכב.

או לחילופין אתה יכול לשלם חופשי חודשי ארצי שנתי 3780₪ ואם יש לך הנחות אז אפילו חצי מזה + הבוס שלך אמור לממן לך את זה

ואתה יכול לטחון את כל הארץ הלוך ושוב כמה שתרצה ולישון תוך־כדי נסיעה.

תודה רבה על הפירוטמחפש שם

אני לא עומד להכניס אותי לחובות. אם אני קונה זה רק בתנאי שיש לי את היכולת להחזיק אותו לבד. יש בהחלט רכבים זולים יותר מהמחיר שכתבת שהם בסדר גמור לשימוש שלי, אבל אתה צודק מבחינת ההוצאות.

למה אתה מתכוון שהיתרון הוא שופוני?

25K זה עבור טויטה קורולה עתיקה במצב מדהיםחתול זמני

מניח שיש יותר זול מזה

האם וואו? זה איני יודע

ואם לא וואו אז צריך לקחת בחשבון שצריך להחליף א' ב' ג' ד' ה' ו'

ובשלב מסוים הרכב "מתעייף" ואין מה לעשות כל־כך חוץ מלהחליף

לעניות דעתי ביחס למשכורת שאתה מדבר עליה (בהנחה שאין לך שום הוצאות אחרות) זה נתח ענקי שנותן יתרון מועט מאוד על־פני תחבורה ציבורית ומוניות

זה לא בהכרח יכניס אותך לחובות אבל בשלב מסוים קלטתי שהרבה אנשים מסביבי מרוויחים כמוני או יותר (לרוב יותר) אבל המצב הכלכלי שלהם גרוע משמעותית ובסוף ה־פקטור תמיד היה הרכב

לגבי שופוני גם אין הכוונה כפשוטו כן יש לזה קצת יתרונות של ניידות אבל מעשית היתרון הוא זניח זה יותר פסיכולוגי

מעשית צריך לעמוד בפקקים, לחפש חנייה, לפעמים יש דו"חות (קורה לטובים ביותר), יש סיכוי נמוך אבל קורה לכולם בשלב מסוים להיתקע באמצע הדרך וגרר ובלגן

צא וחשב כמה יעלה לך להחליף את כל הנסיעות המיוחדות במוניות

נניח נסיעות רגילות כמו עבודה וחזור / נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית

אבל כל־מיני דברים של להסיע בחורה / לסחוב רהיטים / סתם לנסוע בעיר מונית יכולה לסגור את הפינה בקלות

נניח 10 נסיעות במונית בחודש 300₪-400₪ וכמה כבר בן־אדם יכול לנסוע במונית

אם אתה גר בפריפריה קיצונית (נניח לא יודע, איזה כפר ערבי נידח בצפון) יכול להיות שיש בזה משהו אבל גם אז איני יודע

הגזמתאני:)))))
זה אחוז גבוה מההכנסהארץ השוקולד
למה לא להסתמך על תחבורה ציבורית?
זה פשוט תלויל המשוגע היחידי

אם אתה מרגיש ששוה לך להוציא על זה בסביבות 2000 ש"ח, זה תלוי ברמת חיים שאליה אתה מתרגל...

ואפשר למצוא גם רכב סבבה שנוסע טוב באזור 10/15Kל המשוגע היחידי
נכוןנפשי תערוג
אבל צריך להבין טוב כדי להבדיל בין רכב תקול לרכב תקין בסביבות מחיר כזה
נכוןארץ השוקולד
אבל האם לא עדיף לחסוך משהו כשזה אחוז כה גבוה מההכנסה?
כל עוד אפשר להסתייע בתחבצ ברור שעדיףאריק מהדרום
אם אתה גר בחור ביו"ש מה תעשה?
לאו דווקא עדיףנפשי תערוג

זמן זה פרמטר חשוב בחיים

בדיוק כמו שאנחנו מחזיקים מכונת כביסה. מייבש ומדיח.

גם רכב זה על אותו בסיס

שילוב של נוחות+חיסכון זמן

אתה לא מוציא כסף על מכונית כמו כל השאראריק מהדרום

על מכונת כביסה מייבש ומדיח אתה לא עושה טסט, דלק, ביטוחים, חניונים, מוסכים, אחזקה, ריביות, לא דומה ולא קרוב.

בירושלים ובמרכז ובערים חרדיות לרוב עדיף לחיות בלי רכב, ביו"ש לרוב אין לך ברירה.

נכון.נפשי תערוג

אבל זה על אותו משקל.

אומנם מחיר גבוה יותר, אבל זה כסף תמורת נוחות + זמן

גם בריכה פרטית זה כסף תמורת נוחות+זמןאריק מהדרום
נכוןנפשי תערוג

ובאמת יש כאלה ששמים בחצר כזה

לי אישית אין חצר, אז אין לי את הדילמה הזאת

ויש סבירות גבוהה שאם היתה לי חצר הייתי שם שם בריכת אינטקס

על אותו משקל אפשר פשוט לעבוד פחות...חתול זמני

אם השכר של מיודענו הוא נניח 50₪/שעה

וההוצאה על רכב זה נניח 2000₪ בחודש

אז הרכב צריך לחסוך לו 40 שעות בחודש מינימום כדי שזה ישתלם.

או משהו כזה.

נכוןנפשי תערוג

לכן זה שיקול של עלות תועלת

במקרה שלו לדעתי זה לא כדאי

אבל יש כאלה שזה שווה להם

(ושווה זה לאו דווקא רק חיסכון כספי. כי רכב לא מביא בדרך כלל חיסכון כספי)

👍מחפש שם
מעניינת הנקודה שאתה מעלה על רמת החיים
זה גם קשור בהרבה לזהל המשוגע היחידי

תמצא הרבה יותר חרדים מקרית ספר בלי רכב כי הם התרגלו לרמת חיים אחרת, ואין להם שום סיבה להוציא עוד הרבה כסף בשביל זה (וגם בשביל חופשה בחו"ל נגיד), כמובן זה כלול בנוחות ובזמן כדלעיל.

רכב הכי פשוט עולה כ1000 שח בחודשנפשי תערוג

השאלה האם אתה חושב שזה מוצדק

יתרונות: נוחות

חסרונות: עלות

זה בגדול

תתחיל בלהבין כמה עולה ביטוח (אתה נהג צעיר)מרגול

עוד לפני שהרכב נסע מטר, כבר ירד לך סכום

תוסיף עלות שנתית של טסט

אתה כנראה תקנה רכב ישן אז מוסך

וכמובן דלק

אנחנו מחזיקים רכב, אבל אל תטעה- זה יקר מאוד.

ומוסיפה לגבי הביטוח- סביר שאין לך "היעדר תביעות" (אלא אם ההורים רשמו אותך בביטוח שלהם, או בחלק מהחברות מאפשרים לקבל היעדר תביעות על סמך ההורים אם היית נוהג ברכבם דרך קבע)

אם הצורך הוא ניידות עירונית: קורקינט/אופנייםמשה
מתחילים עם שעון קיץ..נועה.

מה זה הדבר הזוועה הזה. אין לילה, ושבת נמתחת כ'כ...

לא מבינה למה בכלל עוברים לשעון קיץ 

יום שישי ארוךךךךך - אפשר להספיק הרבה דבריםפ.א.
השבת נמתחת … זו באמת בעיה 
הפוךפצל"פ
אפשר להספיק גם שנצ וגם ללמוד וגם לשחק עם המשפחה
בכיף מוכן לישון פחות היום בישביל שבתות ארוכותכְּקֶדֶם
מת על זה
מה זה מדהיםחתול זמני

חוזרים מהעבודה יש זמן להסתובב בחוץ בשמש

מלא זמן להכנות שבת ומנוחה לפני

ים זמן לשיעורי תורה בשבת

ולעייפים סוף זמן ק"ש זז שעה קדימה

היום ערב פסח. אני בשעון הקודםמשה

ואני מצליח להחזיק בלי שעון קיץ. כלומר, החיים שלי מתנהלים לפי שעון חורף כמו שהיו עד עכשיו. מגיע לעבודה בסביבות 9-9:30 במקום 8-8:30

אין מסגרות להעיר אליהן ילדים אז למי אכפת.

רק התפילה ב9 קצת מציק בשבת (באחרונה לא קמתי).

שעון קיץ זה אחלהרקאני

רק חבל שהמזג אוויר לא מבין את הרמז

עד כדי כך?זיויקאחרונה
יש פה מדריכי חתנים בקהל?אוי טאטע!

אם כן אשמח לעזרה בפרטי

תודה מראש!

מזל טובל המשוגע היחידיאחרונה

אולי יעניין אותך