לכל אלו שנמנעים מעלייה להר הביתפייגליניזית

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/275979

שאלה לי: באמת ובתמים: חוסר הנוכחות בהר מוביל אם נרצה או לא נרצה לבזיון הנורא הזה. (קחו את זה כעובדה לעת עתה)

באמת רלוונטי להקפיד ככ ולא לעלות בשום פנים ואופן ומקום להר? מה ההיתר המוסרי-יהודי-הלכתי לכך שמהלכים בו שועלים ופי כמה וכמה גרוע מכך?!

'הזבל יכול להמשיך להשפך, והמקום נהיה יותר ויותר טמא, העיקר שאנחנו לא עולים להר, כי זה כרת'. 

לא אבסורד?

האבסורדית היא השאלה כמובן,יהושפט

בהלכה יש כללים, תמצאי לי כלל שכשיש ביזיון מותר לעבור על איסור כרת, ואז נדבר.

טיפשיפייגליניזית

כשאנשים עושים דברים ללא להבין את המשמעות.

איסור כרת הוא לא כי בא לא-לוהים שלא נכנס לבית שלו...

מתוקף הקדושה בני אדם כמונו לא יכולים להכנס, וע"כ ישנו גם עניין הטבילה במקווה, והכניסה רק למקומות מסויימים.

אף אחד כאן לא עובר על איסור כרת. ההלכה היא לא רק המוחלטות שבחוסר העליה, היא נמצאת גם אצל אלו העולים ואל המקומות המותרים.

בפשטות: אין איסור כרתozd

אבל יש לכבד את הרבנות הראשית / ללכת לפי הרב שלך

כשהרבנות הראשית תכבד את עצמה יכבדו אותה.די"מ
^^ במידה מסוימת(!)פייגליניזית
את מנצלש"ת את עצמךיהושפט

השאלה לא הייתה למה יש כאלה שחושבים שאסור (רוב הרבנים, והרבנות הראשית לדורותיה.)

השאלה הייתה לפי אלה שחושבים שאסור עקרונית.

צריך להוביל תנועה לעלייה מצד צפון, כי שם אין ספקחסדי הים
לכל הדעות ששם לא היה העזרה, וזה יראה יותר שליטה שאנחנו נכנסים כביכול מהצד של הערבים.

אני נשמע לדברי גדולי הרבנים. זה עוד מותר לי?ותן טל

ו-כן, רלוונטי כאשר גדולי הרבנים לאורך דורות מורים לא לעלות, והרבנות הראשית לישראל מורה לא לעלות - אני, לפחות, הולך לפיהם, ואני לא צריך לתרץ את עצמי מעבר לכך. 

כמובן שברמה האישית כואב לי על המצב בהר, אבל זה לא סותר את זה שלא אעלה לשם. מי שרבו מורה לו שהוא יכול לעלות, שיעלה. 

ולא, זה לא נראה לי אבסורד.

לעומק השאלות ההלכתיות פני לרבנים, לא אליי, בבקשה אני מודה שאני לא מספיק בקיא בהכל.

פחחחחחחטוביה2
אני מכיר מישהו ששאל את הרב נבנצל מה המקור לאיסור העליה להר הבית
התשובה היא מכתב הרבנים מתשכ"ז
ועל זה אתה אומר פחחח?מעניין. את השו"ע אנחנו שומריםותן טל
עבר עריכה על ידי ותן טל בתאריך י"ב באייר תשע"ד 17:12

והוא נכתב לזיכרוני קצת לפני תשכ"ז, לא?

קצת פחות זילזול בגדולי הרבנים כיום שפוסקים לא לעלות, לא יזיק לאף אחד מאיתנו. אתה יכול ללכת לפי רב אחר - אבל לא חייב במקביל לזלזל בדעות ענקי תורה של היום ולייחס להם חוסר ענייניות.

וכמו שכבר אמרתי בעבר, באמת שאין לי טענות על כאלו שהולכים לפי הרב שלהם שמתיר להם לעלות. פעמים רבות יש חילוקים בין רבנים בארץ.

כמובן רק ששטות שכזו לא כתובה בשו''עטוביה2
המשנה ברורה אוסר. תקסא סק"ה.איש_בנימין
שטויות.די"מ
אמנם נכון שמקום המקדש נמצא בהר הבית אך לא כל הר הבית זה "מקום המקדש".

זה כמו שמישהו יגיד לי שהוא היה אתמול "בשומרון" ואני ישאל אותו איך זה יכול להיות אני הייתי באלון מורה ולא ראיתי אותך....
גם השטות לא להדליק אור בשבת לא כתובה בשו"ע.ותן טל

גם השטות לא להפעיל מכונת כביסה בשבת.

ובכל זאת...אמממ...נראה לי שאנחנו מקיימים את זה. למה? אממ..אה, בגלל ש...רבנים דהיום אמרו לנו! וואלה.

מעניין.

הם אמרו לנו שטויות כאלו שלא כתובים בשולחן ערוך ואנחנו מקיימים ככה. מדהים.

אין מה להשוות.די"מ

הר הבית היה קיים בזמן השו"ע מכונת כביסה וחשמל לא.

ושמע, זה אומץ גדול להגיד על הרב מרדכי אליהו, שהואותן טל

פוסק שטויות בעודו רב ראשי, וכמוהו רוב מוחלט מוחלט של הרבנים הראשיים לדורותיהם, למין הרב אברהם הכהן קוק והלאה.

טוב לדעת שכל אלו פוסקים "שטויות".

תסתכל בשו"ת דבר חברון חלק ג' ותראה למה הראי"ה פסקימני
לא מתייחסת אליך ספציפיתפייגליניזית

כל המצב החולני הזה ששופכים שם זבל כאילו זה איזור תעשייה (דמיינו לרגע את הר הבית בתחפושת זו) - (נורא), והכל סבבה כל עוד אני לא עולה ואני "נשמע להוראת הרב שלי", 'אני אשאר חי ללא איסור כרת מאיים שמרחף'. 

תסכימו איתי שזה מצב אבסורד. (לא אמרתי שהוא לא נכון נחרצות או שהוא מעוות, זה פשוט מצחיק!)

זה שאני אישית לא עולה, לא אומר שאני לא חושבותן טל

שבהחלט ראוי ונכון להלחם כדי להפסיק ביזיונות שכאלו - אבל אני לא מחוייב לדרך שאת אומרת שאם רוצים למנוע ביזיון, חייבים לעלות.

הרבה דברים הם כואבים\הזויים\וכו'יהושפט

לא כל דבר אפשר לפתור, ובוודאי של בכל דרך שנבחר.

במקרה הזה אפשר לפתור את זה גם בלי לעלות, אז בכלל.

אבל אילו לא היה אפשר, היינו בוכים ביחד, וזהו.

אני ממש לא מתנגד לעליה להר הבית,די"מ

ואני גם חושב שטענות המתנגדים הם במחילה קצת מצחיקות.

אבל בכל זאת.

1.זה שערבים שופכים זבל בהר הבית זה לא סיבה לעבור על ההלכה.

2.נו באמת,אפשר לחשוב יש זבל אחד גדול שנמצא בהר שנים צריך להתעסק בלהעיף אותו ולבנות את בית המקדש,ולא לבכות על כל פעם שהערבים שופכים זבל או משחקים כדורגל.

מסתבר שרבנים גדולים וחשובים,לא חושבים שזה מצחיק.ותן טל
עבר עריכה על ידי ותן טל בתאריך י"ב באייר תשע"ד 17:13

וכדאי קצת יותר להתנהג בכבוד כלפיהם, אפילו אם אתה חושב שזה מצחיק.

הוא לא התייחס לרבניםפייגליניזית

כדאי גם לדעת מהו כבוד ת"ח במדויק

להגיד על פסקי הלכה של גדולי הרבניםיהושפט

שהם "מצחיקים" חלילה, זה בוודאי לא כבוד ת"ח.

1.פייגליניזית

אבל מה זאת ההלכה אם לא למנוע את טומאת המקום?!?!!?!?!!?

(הרגע שבו הדתי מבין שהוא מאמין בפולחן שלא שונה ככ מהנצרות, כך נראתה התגובה הזו^^ שלך. במחילה.)

יש זבל אחד גדול, אבל כאן יש כל מיני בעיות בטחוניות כאלו ואחרות (שאתה יודע שאינני מסכימה איתן אבל הן פחות אבסורדיות משפיכת זבל בתוככי ההר)

אנחנו לא שומרים את "מטרת" ההלכה..אם היית

קודם כל אנחנו מקיימים אותה כתבה וכלשונה.

אי אפשר לפרש מהי הסיבה של ההלכה ואז להחליט לשנות אותה בהתאם למה היתה מטרת ההלכה.

גם שבת נועדה ליום מנוחה וזו מטרתה - ועבירה על כמה איסורי שבת יהפכו בשבילי את השבת למנוחה פנטסטית... אז אולי אני אעבור על כמה איסורי שבת רק כדי שאני אנוח כמו שצריך??

או בערך כמו מה שהחילונים עושים ממצוות שמיטה ענין "יהודי רוחני ותרבותי" - בלי לשמור על השמיטה כלל וככה הם מקיימים את ה"מטרה" בלי לקיים בכלל את ההלכה....

גם אם מטרת ההלכה היתה כדי לשמור על המקום מטומאה - עדיין אסור לנו לעבור על ההלכה גם אם מישהו אחר מטמא את המקום. זו ההלכה....

ההשוואות שלך גרועותפייגליניזית

מתגובה לתגובה זה מתגבר ביתר שאת. עשי טובה לאנושות והדירי אותן מתגובותיך, בסדר?

בקשר לשבת- מטורלל - אולי כי אנחנו פשוט *חושבים* שהם יהפכו לנו את השבת למנוחה פנטסטית, אבל אנחנו לא באמת יודעים זאת? משהו הוכיח לנו שהוא הצליח לקיים "מנוחה פנטסטית" כשהיא לא בשמירת השבת בצורה מלאה? לא ראיתי את זה, להיפך.

אני לא מדברת איתך על מקרים שבהם חובה  שההלכה להשתמר במתכונתה הנוכחית. אני מדברת איתך על הר הבית. המוני רבנים התירו במקומות מסוימים, ובמקומות המותרים אין בכלל בעיה! 

אבל זה כמו לדבר ראש בקיר, את שומעת בכלל מה אני אומרת?

וזה למשל סרטון יפהיפה:https://www.youtube.com/watch?v=rYGY4YZD-74

אז מי שהרבנים שלו התירו ההלכה שונה מבחינתו...אם היית

את באת לטעון נגד אלו שההלכה מבחינתם היא שזה כרת - איך זה שלנוכח הביזיון הם לא משנים את ההלכה שלהם.

זו היתה הטענה שלך בכותרת.

ההמון רבנים שלך לא שכנעו כנראה את המון הרבנים האחרים....

אולי את חושבת שביזיון של הר הבית זה זבל אבל את לא באמת יודעת שמבחינה אלוקית ביזיון של הר הבית הוא דווקא כשיהודים עולים עליו בשביל כרת?? וזבל הוא ביזיון פחות לדעת הקב"ה??

זה די אבסולוטי שתהיה מנוחה יותר גדולה בשבת אם במקום לחתוך ירקות ידנית נשתמש בקוצץ ירקות חשמלי... ובכל זאת אלוקים וההלכה חושבים אחרת.

מה שציינתי זה לא שאי רבנים שמתירים לעלות להר הבית - יש כאלו שחושבים שזו לא בעיה.

את באת לטעון נגד אלו שחושבים שהלכתית יש בעיה שהם לא מקיימים את "רוח ההלכה" .... ש"התכוונה" למנוע ביזיון מהר הבית.

שאלתי אותך אם "רוח ההלכה" שבשמה את דורשת מרבנים שפוסקים אחרת מדעתך לבטל את ההלכה לדעתם תקפה גם לשאר מצוות תרי"ג ??

את הרי לא באת "לספר" לרבנים שפוסקים אחרת שיש רבנים שפוסקים שההלכה היא אחרת - את באת לשאול איך זה שהם לא משנים את דעתם ההלכתית לאור הביזיון.

אז שאלתי מה ההבדל בין שאר תרי"ב מצוות ועבירות - לאיסור עליה להר הבית. גם בהלכות שבת יש הרבה הבדלים בין רבנים.

וההשוואה היא ממש במקומה.

ואת לא חייבת לענות לתשובות הגיוניות שמרגיזות אותך. פשוט תדירי את עצמך מלקרוא את תגובותי. אחלה??

מאיפה את לוקחת את זהפייגליניזית

ששועלים וזבל זה פחות חמור מעליית יהודית להר הבית?

(ולגבי השורה האחרונה- זה רעיון, יש לי מחלה שאני אוהבת לצרוך דברים שמעצבנים אותי, רוצה לעזור לי להתגבר על זה? חוץ מזה שלא עיצבנת אותי, לכן אני קצת מתלבטת אם להפסיק את הדיון הזה כאן)*

אני לקחתי את זה??אם היית

שאלתי אולי הקב"ה לקח את זה - כי הוא אסר עלינו לעלות להר הבית ולא הציב היתר אם יש עליו שועלים וזבל.

גם אלו שמתירים לעלות להר הבית לא מתירים בגלל שועלים וזבל--

אהה כן?פייגליניזית

לא זכור לי כרגע איסור מפורש, אדם מוסרי ומאמין- לא טיפש כדי להבין שבכזה מצב כשביתו של ה' מחולל מצווה לטהר אותו, צריך להיות עם בעית הבנת הנקרא חמורה מאוד כדי להבין מכל התורה הזו שמה שלא כתוב לי מפורשות הוא לא קיים, כאן זה קל וחומר. אני באמת לא מבינה איך אפשר להתייחס לטומאה שרובצת שם בכזו שאת נפש ולעמוד כמו דבילים ולקפוץ ולאמר "גם הכותל הוא חשש כרת". אנחנו לא חיות גסות שלוקחות מה בא ונוח, אנחנו מבינים שאם יש עלינו (עם ישראל) איסור עלייה למקומות מסויימים מפני קדושת המקום, אזי יש וודאי איסור על גוי/זבל. רוצה להסביר לי את הלך המחשבה הזה? זה בעצם מה שכיוונתי אליו למעלה. לא עובדים בפרך כדי כן למצוא פתרון הלכתי (ואל תזלזלי בזה עכשיו שאני מחפשת קולות; את מבינה שכל גדולי ישראל עשו זאת לאורך כל שנות ההיסטוריה בחיפוש אחר פתרון שישלב את התורה במציאות אצל אנשים כמוך) |מצטערת על הבוטות| בכל אופן במקום לחפש כזה ולהיות באמת מוטרדים מזה שהר הבית מחולל, עומדים על ארבע וקופצים "גם הכותל הוא חשש כרת".

עם כל שינוי בהר הבית צריכה להיות וועדת רבנים שתדון ותוציא פסקים כל אחד לפי דעותיו. מדומני שיש כזו של רבנים מהציונות הדתית, תעני לי למה החרדים לא דואגים לזה כמשאת נפשם.  

(אני מכירה המון שלא עולים ואין לי עם כך בעיה- אישית. כציבור- למה אף אחד לא דואג לזה? למה זה לא חורה לאף אחד?)

תסכימי איתי שיש כאן אבסורד, או שתוכיחי אחרת

לא זכור לך איסור מפורש לעלות להר הבית??אם היית

כנראה שאין לנו אותה תורה.

כי בתורה שיש בידי בחומש דברים יש דינים שאוסרים עליה להר הבית מפורשות. לא מוסרית לא רעיונית.

והתורה היא בשבילי מקור המוסר והאמונה. היא מכתיבה לי כאישה חרדית מה מוסרי ומה לא.

והרבנים שפוסקים את ההלכה אינם "דבילים" .. גם עם פייגלינזית לא אוהבת את פסקי ההלכה שלהם. והם לא "עומדים על ארבע וקופצים" - זו כנראה את שמתחממת מזה שהם חוששים גם לארבע אמות של הכותל - ואז החרדים לא מצטרפים לגחמותייך.

וודאי שיש איסור גם לגוי בהר הבית - אני פשוט לא אעבור על איסור בעצמי כדי לדאוג לגוי ההוא.

קודם כל אני דואגת להלכה של עצמי.

לכן זה מגוחך לומר - עלייך לעבור על ההלכה כדי שגוי מסוים לא יעבור על ההלכה.

משאת נפשי כחרדית היא קודם כל לדאוג שאני לא אעבור עבירה. אחר כך שיהודים נוספים לא יעברו עבירה, ואז אני אגיע לגויים.

אם הדרך היחידה לדאוג שאחמד לא יעבור עבירה - היא לעשות עבירה בעצמי - אז זה אסור וזהו.

האבסורד הכי גדול הוא ללכת לגיהנום ולעבור על איסורי כרת - בשביל שאחמד לא יעבור על איסור ...

אין שום איסור לטמא מת להיכנס להר הבית!די"מ
יש איסור להכנס מעבר לחיל.
האוסרים אוסרים או כי הם רוצים לחשוש לכל השיטות של מה מקום המקדש..או כי הם חושבים שאם הם יתירו אנשים יעלו בלי טבילה/למקומות האסורים.

אני אישית חושב ששתי הסיבות הם שטויות.
אתה פוסק גדול?ותן טל

מנגד, פוסק גדול יכול לחשוב על מה שאתה אומר שזה שטויות.

מי נחשב יותר רציני - פוסק גדול ושקול שיש לו תפיסת עולם רחבה ושנים של פסיקה - או אתה?

אני מעדיף להאמין לאותו פוסק גדול.

האם הרבנים שמתירים לעלות להר חושבים כמוך שהסיבות האלו הן "שטויות". אני בספק. הם יכולים לפסוק אחרת ועם זאת לא לחשוב שהדברים שהצד השני אומר הם "שטויות".

מעולם לא הצלחתי לשמוע תשובה שמניחה את הדעת.די"מ

אם  האוסרים היום אומרים "אנחנו רוצים להחמיר ולחשוש לכל השיטות ולכן אנחנו לא עולים",סבבה זה זכותם.

אך כאשר הם מדברים על "כרת!כרת!" כשזה ממש לא זה בהחלט גורם לזלזל בדעתם.

אני ישמח אם מישהו יסביר לי מה שונה הר הבית מכל דבר אחר ביהדות שדווקא בו חייבים לחשוש לכל השיטות?[

וכשאני שמוע פסק בלי שום הסבר שמניח את הדעת,וכמו שהסברתי זה לא סתם שהם מורים לתלמידים שלהם לא לעלות הם מדברים כביכול מי שעולה עובר על כרת,כשברור שזה לא נכון,אז זה בהחלט גורם לזלזול.

אם חוששים לכל השיטות - וודאי שחוששים לכרת.ותן טל

הרי אם אתה הולך  במקום שבו לשיטה מסויימת היה בית המקדש - אתה טמא מת וזה כרת...

האם מישהו יכול להסביר לך? לך תשאל את הרבנים, אם ירצו יסבירו לך. אבל להגיד על משהו שאתה לא מבין אותו " זה שטויות" - זה קצת מעיד על ילדותיות...בלי להעליב, כן?

שוב ושוב אתה חוזר על כך ש"ברור שזה לא נכון שיכול להיות איסור כרת" - ובזה אתה מוכיח שלא אכפת לך מה יגידו, בשבילך זה לא יהיה מספיק הסבר, כי הרי "אין אפשרות של כרת". 

מסתבר שיש פוסקים גדולים מאוד שחושבים אחרת ממך - אני מניח שבדיני כרת הם יותר בקיאים ממך, וזה לכל הפחות לא דעה של "שטויות"...גם אם אתה הולך לפי רב אחר.

אבל כש"חוששים"די"מ

קוראים לזה חומרה,כשבן אדם מחמיר על עצמו זכותו,אך הוא לא יכול לצאת נגד מי שלא מחמיר (בעיקר כשיש לו הרבה על מה להסתמך) ולקראו לו ."חייב כרת".

אני לא "לא מבין" זה דבר ברור שיש הרבה על מי לסמוך,משום מה רבנים החליטו להחמיר על עצמם ולהפוך את זה לעיקר הדין.,זה ממש לא ילדותי זה פשוט שאני לא הולך בעיינים עיוורות אחרי רבנים.

יש כמה שיטות מוזרות מאד בקשר למקום המקדש,תסביר לי למה אני מחוייב אליהם?

למה כמעט כל עם ישראל לא כותב על קלף מעובד בעפצים?(שלפי הרמב"ם חייבים רק עפצים ולפי השו"ע זה לא משנה)אתה יודע שעל פי הרמב"ם אתה (בהנחה שאתה מניח תפילין רגילות) "קרקפתא דלא מנח תפילין"?

אז למה רק בהר הבית חוששים לכל השיטות?

זה שטויות לא בגלל הסברה,זכותם לחשוש לכל השיטות,אני חושב שזה לא נכון,בסדר, ה"שטויות" נסוב בעיקר על האוסרים מחשש שיעלו אנשים בלי טבילה/למקומות האסורים 

אבל כשהם מדברים על משהו שלפי לא מעט שיטות אין בו שום בעייה ורק בגלל שהם חושבים שצריך להחמיר הם מדברים כאילו זה איסור גמור ומי שעולה לשם "חייב כרת".

ושוב אתה פוסק שזה חומרה.ותן טל

לא, פשוט לא. אם יש רבנים שחוששים לדעות כאלו ואחרות - זה לא חומרה, בשבילם, אלא הם מקבלים עליהם דעה זאת ודעה זאת ופוסקים לפי זה שלא לעלות עד שיגיע משיח ויגלה לנו מקום המקדש.

שוב אתה נכנס לכרת וזה אומר שלא הבנת את מה שאמרתי קודם אבל לא אחזור לזה.

אתה שואל למה אתה מחוייב להם - אמרתי שאתה מחוייב? לך לפי איזה רב שאתה רוצה - אבל למה שאני אהיה מחוייב לדעה המקילה שלו? בדיוק אותה טרמינולוגיה שלך לגבי ההחמרה, רק הפוך. אם אתה רוצה לטעון שאותם רבנים "מחמירים", אז אני רוצה לטעון שהרבנים שאתה מסתמך עליהם, "מקלים".

אבל נמשיך - שאלות הלכתיות ולמה בזה כן ובזה לא, באמת תלך תישאל את הרבנים כי אני בניגוד אליך לא פוסק הלכתי - אבל אני כן יכול לשער שלכל רב יש סיבה הלכתית שעליה הוא מסתמך והיא רצינית והוא לא סתם שלף מהמותן. ואני מדבר בעיקר על גדולי דור, שלא שולפים סתם מהמותן אלא למדו איזה כמה שנים ללפני זה...לא כמונו...

בפסקה הלפני אחרונה שלך נפלת חזק - כי בהחלט יכול להיות מצב שגודרים גדר הלכתית כדי למנוע סכנה הלכתית כזאת או אחרת - וכן, גם היום - וזה ממש לא שטויות, גדר הלכתית. לא שמעתי מעולם שרק לתנאים היה מותר לעשות סייג לתורה. ובהחלט במקום שבו יש חשש הרבה יותר מסביר שבעקבות אישור עלייה המוני תיאורטי, יבואו אנשים רבים לעלות ללא ידיעת הגדרים המדוייקים ויעברו עבירות דאורייתא של כרת גמור גמור. ובהחלט הגיוני הלכתית שרב יעמיד את השיקול הזה מול השיקול של להראות נוכחות בהר הבית ויחליט החלטה הלכתית שהוא חושש יותר מהסכנה של האיסורים שיכנסו למקומות אסורים, מאשר מאי עלייה להר הבית, שכמו שאמרנו - בכל מקרה הר הבית הוא לא בית המקדש ככה שאין פה באמת מצוות עלייה לבית המקדש - כי לבית המקדש אתה לא תיכנס גם אם הוא יאשר לעלות להר, כי הוא יגביל עד לאן אתה יכול ללכת כדי לא להגיע בטעות לתוך החיל.

ובפסקה האחרונה שוב חזרת לכרת החביב כל כך עליך, ושוב אני כבר לא אסביר את עצמי שוב. לילה טוב

>>>>>>>>>>>די"מ

כיוון שנראה לי לא משנה מה אני יגיד יהיה קשה להסכים אז תקרא את מה שמופים כתב כאן

לעניין הכרת הסברתי כמה פעמים אי אפשקר להגיד על מישהו שהוא "חייב כרת" ולצאת נגדו כשיש לו הרבה על מה לסמוך,חוץ מזה שברוב המקומות החשש הוא לא כרת אלא חטאת כמו שכבר הסברתי פה איפשהוא.

במחלוקת שהיא על המציאות אני בהחלט יכול לחלוק על רבנים,והנסיון מראה שזה שמישהו רב גדול לא אומר שאין לו טעויות בקריאת המציאות.

אתה צודק שבפשטות אין מצווה שמחייבת אותך לעלות (חוץ מברגלים) אבל עם עולים מקיימים מצוות שמירת המקדש (אם מקפידים על ההלכות...)

אם הרבנים היו קוראים לעלות להר הבית ובמקום ללכת לכותל היו עולים להר הבית הגיוני מאד שהיו מצלחים לגרום ללחץ לשים שלטים,וחוץ מזה שבוודאי אפשר לדאוג למישהו בכניסה שיתדרך (כמה פעמים יצא לך למנוע מיהודים לעלות להר בלי טבילה?מן הסתם פחות ממני,למה?כי אתה לא עולה להר הבית,כשאני עולה אם אני רואה בכניסה מישהו שלא נראה לי הכי דתי אני שואל אותו אם הוא טבל ואם לא אני משכנע אותו שלא יעלה,ברוך ה' זה מצליח)

הרי כשחילוני נכנס לכותל הוא שם כיפה זה ברור לו,כמה חילונים יודעים שצריך לטבול?ומה ההלכות של הטבילה?ומה המקומות המותרים ומה האסורים?

אני חוזר זכותו של כל אחד לא לעלות,אבל לצעוק על מי שעולה "כורס!כורס!" זה פשוט לא נכון.

הרב ישראל אריאל אמר לי כשדיברתי איתו על קרבן פסח שצריך לעשות שלט "איפה הרבנות הראשית,איפה מעוצת חכמי התורה,איפה מעוצת גדולי התורה?הרי זה גם כרת,זה מי שאשם בזה,הממשלה הם חילונים למה אפשר לצפות מהם?אבל הם,איפה הם?"

אולי תתירי גם לגבר לשכב עם אישה נידה -אם היית

כי יש זבל בהר הבית??

אולי נאכל חמץ בפסח בגלל שזה גורם לאיזה ביזיון נורא איפשהו??

אם זה אסור באיסור כרת שזה איסור חמור ביותר - אז לא יעזור שום ביזיון נורא או זבל כדי לבטל אותו.

וגם אם זה לא היה איסור חמור של כרת - גם סתם איסור לא מבטלים אם הקב"ה לא קבע לבטלו גם אם זה יוצר ביזיון ענקי נוראי משפיל ומבזה....

לכן ברור לגמרי מעל כל צל של ספק שלדעת אלו שפוסקים שזה איסור לעלות - שום ביזיון כמה שהוא יהיה נורא לא אמור לשנות את דעתם.

מנקודת ראות יהודית מוסרית הלכתית כמובן...

פייגליניזית

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t636840#7114168

רצינית?

...

כל הדוג' שהבאת למעלה הן לא יותר מאשר מתכת זולה...מאיפה בכלל ההשוואה?

היהדות היא לא החיים והמציאות ומשהו מקביל שתמיד מעצבן ומציק שקוראים לו הלכה/דת. היהדות היא המציאות, וההלכה היא המציאות. ובמצב כזה לא נותר אלא להבין מה ההלכה הזו רוצה מאיתנו ומה מהותה. וודאי שמהותה היא לא הר הבית מלא בשועלים ובזבל ובע"ז, ועם ישראל נשמר מלעלות אליו אף למקומות המותרים. 

^^^*זה* לא אבסורד- זה כואב

ההשוואה היא בחומרת האיסור כמובן.אם היית

כל הדוגמאות הנ"ל שהבאתי - כולן עונשם כרת בדיוק כמו איסור העליה להר הבית.

והייתי רצינית לגמרי. ההצעה שלך היתה שקולה בדיוק. (עבירה על איסור כרת לדעתם בגלל ביזיון של הר הבית)

ועל קיום "מטרת ההלכה" ו"רוח ההלכה" - כבר עניתי לך למעלה....

לא. כי הן הלכות שלא קשורות לעלייה להר הביתפייגליניזית

אם כבר יכולת לאמר, "אולי תתירי לשכב עם אישה נידה כי היא שוקלת להתגרש בגלל בלהבלהבלה"

או "אולי תתירי לאכול חמץ בפסח כי במילא כל ארץ ישראל מלאה חמץ ורוב עם ישראל אינם שומרים בכהוא זה את מצוות הפסח" (לא נכון אגב, שימי לב לאולי ולכי, לא למשמעות הדברים עצמם, כן?)

או "אולי תתירי לגור בחול כי במילא רוב העם היהודי נמצא בחול" (שטויות כנל)

בכל אופן, את מבינה עכשיו על מה צחקתי.

זו לא "עבירה על איסור כרת", זה עבירה על עלייה להר הבית, בגלל שהר הבית הולך לאבד את תוקף קדושתו כהר הבית. (לא יקרה לעולם, לעצם ההמחשה) את קולטת מה הולך כאן? יש איזה חומה שאסור להכנס אליה, היא נמצאת בתוך אי מבודד. קבוצת פושעים השתלטו עליה, וכל שאר העם מנוע מלעלות אליו כי הוא תמיד היה שמור, אבל מה נהיה כיום? מי שעולה זה הפושעים, ולא מספיק שהם עולים בעודו קדוש ומבזים אותו במעשיהם ובמנהגם, הוא הפך למין איזור תעשייה עזוב ומוזנח עד כדי שפיכת זבל במקום השמור בתוככי החומה הבצורה, (מוזמנת להמשיך את הסיפור הדרמטי כאוות נפשך)

מבינה?

וזו בדיוק היתה תשובתי.אם היית

מה ההבדל בין הר הבית לשאר תרי"ב מצוות..

ומה ההבדל בינו לבין שאר איסורי כרת.

אז בסך הכל לא עבדתי קשה למצוא ביזיון שמתאים לכל מצווה ספיציפית כדי שהתשובה תהיה מהוקצעת לגמרי וכתבתי "איזשהו ביזיון"....

את רוצה דווקא - יש כבר חוכמולוגים שרוצים להתיר אישה נידה על בעלה בשם זה שהרי בטוח ריבונו של עולם לא התכוון שהיא תצטרך להכניס הורמונים לגוף אם הביוץ שלה מוקדם כדי להביא ילדים...

מה ההבדל בין זה לבין הר הבית??

ועליה להר הבית - היא באיסור כרת לפחות לדעת הרבה רבנים. אפילו את כתבת את זה בהודעתך הראשונה.

אז זו עבירה על איסור כרת.

גם אכילת חמץ בפסח היא עבירה על אכילת חמץ בפסח - וגם עבירה על איסור כרת.

עברית תקינה. זה שקול.

אם עבירה של עליה להר הבית עונשה כרת כי אז עליה להר הבית היא עבירה על איסור שעונשו כרת.

יש טעם להסביר אלף פעמים?פייגליניזית

נכון, פתחתי את הדיון הזה, אבל זה מוגזם. שלומי- קרא את הודעתי הקודמת ל"אם היית" וכנל אלייך, יותר מזה אני אוכל רק כשאגמור את העבודות כאן

להגיד שני שעולה להר הבית עובר על איסור כרתדי"מ
זה כמו להגיד שני שאוכל בשר בתשעת הימים עובר על איסור דאורייתא
איזה שטויות.די"מ
רואים שמעולם לא באמת בדקת את הנושא ואת רק מקשיבה לרבנים.
בכניסה להר הבית אין איסור לפי אף שיטה. מה שכן בסדר זה להיכנס לחיל.
אבל גם כניסה לחיל אינה איסור כרת אלא חטאת.ואאל"ט אפילו לעזרה זה לא כרת אלא רק מעזרת ישראל האיסור הוא כרת.
זה לא "רק"פייגליניזית

הם הרי הקול להעברת דברי א-לוהים חיים. הם מתנבאים יום יום, למה זה "רק"?

כבר עדיף אותם ע"פ ספרים וכל מיני פסקות ומכתבים, זה סתם קשה וזה גם לא "המקור". הרבנים זה המקור

כבר דיברנו פעם על זה .אם היית

וכבר אז גילית שיש הרבה מחלוקות איפה מתחיל הר הבית איפה החיל ואיפה עזרת ישראל.

וגם עכשיו אתה מיתמם כיוון שאז שפעת ידע רב בנושא---

א.בשום דבר ביהדות לא חוששים לכל השיטות,די"מ

מה נשתנה הר הבית?

רוב עם ישראל לא חושש לר"ת,רוב עם ישראל הולך עם תפילין שלפי הרמב"ם פסולות,מה קרה בהר הבית?

דווקא בהר הבית צריך לחשוש לכל שיטה הזויה?

בהחלט אפשר לעלות להר הבית בלי להכינס למקומות בעייתים לפי רוב ככל השיטות הנורמליות.

ב.חשוב להדגיש שמי שאשם בזה שאי אפשר כיום לעלות להר הבית הם הציונים,שלא נותנים להיכנס ולצאת מאיזה שער שתרצה,כך שאתה מחוייב למסלול שהם קבעו.

הקטע המוזר אצל האוסרים זה שברור שלערבים אסורמשה

אבל אף אחד לא מוחה על זה.

אם היו סוגרים את ההר לכולם, היו כאלה שבעד לעלות ומסוגלים לקבל את זה.

ענין החוק הוא ענין שונה מענין איסור העליה ההלכתי..אם היית

פייגלינזית פנתה לאלו שנמנעים מעליה להר בעצמם בגלל סיבות הלכתיות.

והטענה לא היתה על המדינה איך היא לא משנה את החוק ....

ענין ההתערבות בחוק שונה מהענין ההלכתי של אלו שלא ישנה להם אם חוקית מותר לעלות או אסור או אם מונעים מהם או לא - הם לא יעלו.

אדמין דיבר על החוק?פייגליניזית

איפה ראית את זה?

עניין ההתערבות בחוק? אדם שאכפת לו שהר הבית מחולל לא יעשה חשבונות של חוק/לא חוק. או שהוא פשוט יכנס למקום בו מתכנתים את החוקים וינסה לשנות שם משהו. ואם הוא נגד המדינה אז זו באמת בעיה, אם הוא כבר מתעלם מכל הנושא שיעבור לחו"ל כרטיס טיסה עליי

בקצב הזה יכול להיות שהם טועניםפייגליניזית

שמותר לערבים, יש כאן נציגות מופלאה מאלו שאוסרים, הלורמקול פתחו פיכם ויאירו עיננו (ככה זה הולך?)

להיפך ככה לכולם שם מגיע כרת ותן טל

דרך טובה להיפטר מהם בלי אפילו שאתה תעשה את זזה בעצמך

אני מבטיח שאני ניסיתי להבין את הטענה שלך..שלומי20104

בגלל שיש פה זלזול בקדושי ישראל מותר לי לעבור עבירה?

אם אני יגלה שבשבת מטבילים בירדנית לנצרות מותר לי ליסוע לשם בשבת למנוע זאת מהם?

אם אני יגלה שהורי חוטאים מותר לי כדי למנוע מהם לחטוא להרביץ להם?

אם אני מגלה שמישהו מסוים (יהודי) קונה בכספו חזירים, מותר לי לגנוב את כספו?

למה שאת מציעה לעשות(בעיני הרבנים האוסרים) קוראים בשפה ההילכתית מצווה הבאה בעבירה שלידע כללי הלכתית גם ידי חובת המצווה לא יצא(מי שנוטל בסוכות לולב הגזול לא רק שחייב להחזיר, הוא גם לא יצא ידי חובת מצוות לולב).

אני עוד לא מצליח להבין את הטענות שלך.

ובפרפרזה על מה שאמרת פה למישהו שהוא הופך את הדת לנוצרית אז את הופכת אותה לרפורמית, מי שפוסק לפי מטרת ההלכה ולא לפי הכללים הכי יבשים ובסיסים של השו"ע אינו שונה במאומה מרפורמים..

במשפט האחרון קצת נפלתיעקב רובין

הכללים הכי יבשים יוצאים מתוך הבנה בגמרא ובפוסקים.
כבר היו פוסקים גדולים ממך שלא ניסו להפיל מגדולתו או סמכותו של המחבר ובכל זאת לא בטוח שהגיעו לאותם מסקנות.
הם לא ניסו ולא נרשמו בארון הספרים היהודי כרפורמים. אני מקווה שאני מנוסח נכון..

עדיף רפורמית מנוצריתפייגליניזית

לא?

חצי חיוך

ולתוכן הדברים:פייגליניזית

שוב, מדובר על הר הבית, לא על הלכה שהפסיקות עליה ברורות ונחרצות. יש מקומות מותרים לכל הדעות, אבל כל מיני סטיגמות "הלכתיות" מונעות עלייה.

וכל הדוג' שלך מאוד מדויקות, (יותר מהנל הנל וכו וכו) אבל לא מדובר על הלכה קלאסית שהוכרעה למעשה ע"פ רוב פסיקות או אנ'לא'ידעת מה. זה משהו פתוח, זה מעורפל. זה ברור שלחלק מקומות מותר, ויש כאן באמת דיון הלכתי שאני ח"ו לא באה לבטל אותו. אבל די ברור שיש מקום שהוא מותר לכל הדעות כולן, למה להתעלם מכל זה בגלל האיום ה"דתי" הזה "כרת". שבכלל מדובר בו על משהו אחר, אבל ה"איום" הוא איום...

ו"מצווה הבאה בעבירה" לא ברור שזו עבירה! יודע מה, מה עם "מצווה הבאה בעברה" כלפי זה שהערבים עולים?... ושהוא מחולל?...

כאן אתה גם, נזהר מלעבור על האיסור ("מצווה") ובמקביל מסתובבים שם ערבים, ובלב ההר ישנו מסגד טמא, (שועלים), וזבל! זבל...

עם רבי אומר לי שזה אסור זה אסור!!שלומי20104
בדיוק כמו חילול שבת!
"אם אומר לך על שמאל שהוא ימין"

ואין שום הבדל בין נצרות לרפורמים.
בעצם הרפורמה יותר גרועה"מראה את טלפיה ואומרת ראו אותי שאני טהורה"
ראה את תגובתי זופייגליניזית

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t636840#7116026

מה שאתה כותב כאן זה לא מה שכתבתי כאן^^^ זה גרוע מכך...

אם אומר לך על ימין שהוא שמאל וכו' : אם הרב שלך באמת טוען (שאלת אותו?!) כך, שכל המקומות הם אסורים- אין לי שום בעיה עם זה. אבל אחרי הכל, יש מקומות שהותרו הלכתית ע"י כל גדולי הפוסקים. כמו בכניסה למשל, ואף רב גדול ככה שיהיה לא יכול להמציא מעבר לזה. מבין?

חוץ מזה שכבר נדמה לי שכתבתי שאני לא טוענת אישית, אלא על המצב כולו

ומה שכתבת על הנצרות זה לא נכון, את הפס' הזה אתה שייכת, לא אף אחד אחר. ברמת העקרון זה לא ככ משנה לי, נכתב בצחוק אבל אדרבה- אם כבר מדיינים, הנצרות היא ע"ז, לא ראיתי את זה על הרפורמים (שהם אויבי היהדות הנאמנה וכו' אבל לא שלוש מצוות חמורות וכו' שהנצרות כן מתאפיינת בהם)

עם ההלכה אומרת שזה אסור זה אסור.די"מ
אם רבך חושב מכל מיני סיבות שזה לא טוב לעלות או שצריך להחמיר זה לא הופך את זה לאסור.
הפסוק שהבאת מדבר על הסנהדרין לא על סתם רב.
לסיכוםפייגליניזית

הדיון בקרב שומרי המצוות על הר הבית בדילמה האם לעלות או לא מתוקף קדושה המקום הוא לא הלכתי אלא חומרתי (משפט יפה של פייגלין;)

ולאור המצב בו המקום מחולל, מצווה על כל ירא א-לוהים וחרד לדבר השם לעלות להר בהתאם להוראות הפוסקים במקומות המותרים ע"מ להביא את המקום לרמת קדושה של ביתו של בורא עולם.כאילו מוציא לשוןכאילו מוציא לשוןכאילו מוציא לשון*

*ברצינות, מיצינו את הנושא.

רק שהדיון נשאר הלכתי....אם היית

גם אם הרב הגאון הגדול פייגלין לא מסכים עם הרבנים שההלכה שלהם שונה מרצונותיו. ויותר מתאים לו שהדיון לא יהיה הלכתי.

ובכן איפה הם המקומות שמוסכמים על כל הרבנים שאין בהם איסור עליה??

ולמה יש כמה רבנים שעדיין חושבים שגם על המקומות הללו יש שיטות שהם אסורים בעליה??

אה, הם כנראה לא רבנים וההלכה שלהם לא הלכה. כי הם העזו לחשוב הלכתית אחרת מרשכבה"ג פייגלין - נציג רוח הקודש והנבואה בדורינו...

הרבנים שלי למשל סבורים שאפילו ד' אמות ראשונות של הכותל המערבי - הם כבר בחשש איסור כרת. הלכתית ולא "חומרתית" - יש לך מקום "מותר" בהר הבית בשבילי ?!

את בינתיים לא הבאת לי כאן אפילופייגליניזית

דעה אחת שסוברת כמוך, מנין לך שהוא הלכתי?

לגבי הוכתל- מעולם לא שמעתי כדבר הזה, תוכלי לפרט איזה רבנים?

ולגבי תוכן ההודעה את כותבת ומוציאה לי מילים מהמקלדת (...) הוא דיבר נטו על המקומות המותרים הלכתית, ואם כבר הלכת רחוק לסופרלטיבים של "אה, הם כנראה לא רבנים", אז מנין לך השכות לבטל את כל גדול העולם שסוברים שכן ישנם מקומות מותרים לעלייה, אחרי הכל הכניסה זה לכל הדעות מקום מותר, וע"כ עד שלא תבררי את העניין הזה הלכתית עם בעלך, אין לנו מה לדון כאן

החזון איש למשל.. בעל הקהילות יעקב למשל....אם היית

זה שלא שמעת לא אומר שהם לא קיימים....

הם אסרו להתקרב לד' אמות של הכותל המערבי מחשש איסור כרת.

פייגלין דיבר על המקומות ה"מותרים הלכתית"  - אז הוא בחר להתעלם מזה שיש רבנים והרבה שאף שטח משטחי הר הבית אינו ידוע להם כמותר הלכתית בוודאות.

אז שוב - הוא שהוא בור ומדבר מחוסר ידיעה , או שהוא לא גורס רבנים שחושבים אחרת מדעתו ואין לדעתם מקומות "מותרים" , או שהוא כמוך חושב שהרבנים צריכים לבטל את ההלכה בשביל שלא יהיה "ביזיון נורא"....

ושוב הדיון הוא לא האם יש רבנים שמתירים מקומות מסוימים - את שאלת בראשית הדיון איך זה שהרבנים לא משנים את ההלכה לאור הביזיון הנורא בהר הבית....

ואחר כך מחליטה לצאת מתוך נקודת הנחה שאין בכלל רבנים שאוסרים את כל שטח הר הבית כולל כולו - ועוזבת את הנושא ההלכתי בשמו התחלת.

הצמדי לנושא המקורי ואל תנסי להסיח את הדיון - בהנחה שיש כאלו רבנים שאוסרים את כל שטח הר הבית כולל כולו - למה את חושבת שמצב הביזיון בהר הבית אמור לשנות את דעתם ההלכתית כמו שביקשת בפתיחת השירשור?!

אם הוא בורפייגליניזית

אז את עם הארץ

מי שישמע.. אם היית מדברת לי כאן על מקומות מותרים הלכתית, גם אני יכולה להפריח אימרות של כל מיני רבנים.. החזוא אמר שמותר בכניסה להר הבית.

עכשיו הכל טוב?

שימי לב שזה לא דיון הלכתי אלא רעיוני. מי שמתכחש לכך שהדיון על הר הבית הוא לא הלכתי אלא חומרתי בעצם מבטל את כל אלו שטוענים שמותר לעלות למקומות מסוימים. יש מחלוקת, בסדר. אבל מדובר במחלוקת על חומרות! עובדה שיש כאלו שהקלו וזה נתפס כהלכה לכל דבר ועניין!

את יכולה לחשוב שאסור (ואת יכולה גם אנערף לענות לשאלה המקורית שהצגתי בהודעה הפותחת) אבל את לא יכולה לאמר שמי שטוען שמותר עובר על ההלכה. המשפט הזה של פייגלין הוא לא בומבסטי ופופוליסטי, ואם רק תביני אותו- תדעי כמה הוא נכון. 

אני חושבמופים

שיש לך טעות

יש אמנם חשש בקירבת הכותל לדעת כמה פוסקים (לא שמעתי שהחזו"א חשש לזה, אבל יתכן)

אבל זה לא קשור לדיון.

מבואר במשנה, ונפסק להלכה במרמב"ם שהר הרבית שהוא מחנה לויה אסור רק לטמא שהטומאה יוצאת מגופו (=נדה\בעל קרי) ואין שם איסור כרת בכלל, ולשאר טמאים מותר לגמרי

רק מהחיל ואילך אסור לשום טמא להינכס, והנכנס חייב כרת

אין בזה מחלוקת, ולא יתכן בזה מחלוקת. זה משנה מפורשת!

(יש פוסקים שחששו ללשון אחד ברדב"ז שהכותל הוא כותל העזרה, ואז אסור להיכנס לכל רחבת הכותל בלי טבילה

למעשה כל עם ישראל נוהג אחרת ונכנס לרחבת הכותל בלי טבילה.)

יש פוסקים שחששו שמא הכותל עצמו הוא עקום פנימה, ואנחנו נמצאים בחלקו העליון, ולכן צריך להתרחק כמה מטרים מהכותל כדי לא להיכנס להר הבית בלי טבילה. (מי שטובלת ולא היתה עם בעלה תוכל להתקרב לכותל לכולי עלמא, אבל זה לא נשמע מעשי)

מה שהפוסקים אסרו להיכנס להר הבית כולו זה כי יש כמה פרטי דין בטבילה הזאת שקשה להקפיד בהם (המנח"י חשש שצריך הערב שמש, וצריך לא ללכת לשירותים, ויש לחשוש שהוא זב וצריך לטבול דוקא במעין, ועוד כמה חששות)

ועיקר הטענה (שכתב גם הרב עובדיה) שגבולות העזרה לא ברורים, יש עליהם מחלוקות גדולות, וגם אם נלך למקום שאין עליו ספק, יבואו האנשים לטעות להיכנס לעזרה ממש, ואז יש חשש כרת

הנה! כאן הגענו לכרת! אז לא מדובר על כרת בעצם הכניסה, אלא בחשש שעלולים להגיע לכרת

לגבי עיקר טענותייך ברור שאת צודקת, ואין שום ספק שאין הו"א לגרום מכשול ליהודים, ולהגיע למצב שאנשים יעברו על איסורי כרת בשביל שאיזה אחמד אחד לא יעבור עבירות

כן.די"מ

יש חלק בצפון שהוא בוודאי תוספת הורדוס לפי כל השיטות.

רק שהציונים לא נותנים להכינס מהשער (אם אני זכור נכון זה שער האריות) אלא רך ורק להיכנס מהמוגרבים ולצאת מהשלשלת.

כדאי שגם אתה תסתכל בשו"ת דבר חברוןימני

אולי זה של הרב דב ליאור אבל הוא כותב בפירוש על מקומות שלכל הפוסקים מותר לעלות לשם

אני ישמח לראות את ההסמכה של הרה"ג פייגליןשלומי20104
שליט"א.

ממתי פיגלין פוסק??
חחפייגליניזית

ממתי הוא פסק שם משהו? פשוט תיאר את המצב, אגב אם למשהו יש זכות לתאר מצב זה לו.. לא לך.

תיאר את המצב בלי להיות מודע למצב??אם היית

ביטל במחי יד את כל הרבנים שכן חושבים שהלכתית יש איסור לעלות להר הבית והחליט שהם סתם מחמירים?

צריך איזו הסמכה כלשהי בשביל זה.. לא?!?

איך הוראה של פיגלין בעניין הילכתישלומי20104
אמורה לעניין אותי?
הוראה?פייגליניזית

רק פעם הבאה תודה בזה שאתה זה שאמרת שפייגלין הוא רב...

הם בהחלט מחמירים.די"מ

את יכולה לטעון שהם לא "סתם" מחמירים אבל הם בהחלט מחמירים.

(הרי לפי הראב"ד מותר להיכנס אפילו לקודש הקדשים בזמן שהבית חרב)

ולא נפסק ככה להלכה אלא לפי הרמב"ם שהקדושה נשארהימני
נכון.די"מ
אבל כשאתה שומע את האוסרים מדברים זה נשמע כאילו אין ל תירים הכלל על מי להסתמך
"החליט שהם סתם מחמירים" זה את אמרת.פייגליניזית

רק שיהיה ברור, ושאנשים כאן לא יתבלבלו. ויכוח חומרתי זה לא גנאי, זה פשוט הגדרה אחרת להלכתי. זה הכל.

אפשר להירגע ולנשום עמוק (יש גם תרגילי נשימה אם בא לך אני אשלח קישור) ולהבין שאולי זה פשוט דרך אחרת לנסח את זה ע"מ להבהיר שאין כאן אף צד שטוען שהצד השני לא מקיים את ההלכה, אלא יש כאן כזה שמחמיר כך ויש אחרת

לא זכור לי שר"ג, רבי אלעזר בן עזריה, רבי יהושעשמואלג

ורבי עקיבא נכנסו לגרש את השועל...

די"מ

אבל הם נכנסו......

ולא חששו ל"כל הרבנים הגדולים שאוסרים" ו"לאיסור החמור שיש בכניסה להר הבית".

איפה כתוב שהם עלו להר הבית?!איש_בנימין
בפשטות הם ראו את זה משם ולא מרחוק,די"מ

וברור שאז היה אפשר לעלות כי עדיין ידעו מהו מקום המקדש,לא נראה לי שיש מי שחולק על זה,כל האיסור ה וא בשביל לחשוש לכל השיטות.

בוודאי...רק שלא מופרך לטעון שראו מרחוק את בית קה"קאיש_בנימין
אבל אין שום סיבה לטעון את זה.די"מ
כדי לסתור בציניות את הציניות שלך מקודם.איש_בנימין
מחילה,אבל זהה ממש לא היה נשמע כמו ציניות.די"מ
אין בעיה.שמואלג

הנקודה היא שהטענה של פותחת השרשור זה שמותר להיכנס גם למקום כרת בשביל "לטהר" את המקום.

והנה רואים שזה לא נעשה...

וכפי שכתבת בהמשך, בזמנם לא היה ספק במקום. ולגיטימי שאנשים חוששים לעלות מהספק.

כל אחד לרבותיו

מסכים.די"מ

אבל בהחלט מותר להיכנס בשביל כיבוש.

אבל כיבוש זה לגרש משם את הערבים ולבנות את בית הבחירה,כיום כשעולים זה לא מה שעושים.

לא טענתי שמותרפייגליניזית

טענתי שהמצב הנוכחי כיום הוא אבסורד. אני לא פוסקת הלכה ולא מתיימרת להיות כזו אז נא לא לעוות

שאנשים שיש להם כתפיים רחבות די ידאגו לפתרונות הלכתיים, המצב הנוכחי בו כולם מתעלמים ממה שקורה בטענה מגוחכת של "כרת" היא אבסורדית. גם לדאוג שגוי יכנס לנקות או אנערף אין לי מושג מה, זה לא דאגה מוגזמת, התקוממתי על התודעה המעוותת הזו של "הר הבית" כמשהו מנותק ובלתי רלוונטי כיום

אבל זה לא נכון לבוא לפוסקים בדרישה:די"מ

"הבו לנו היתר".

לא באתי בכזו דרישה.פייגליניזית

גם אם בפועל בסוף לא יהיה כזה היתר, אבל התייחסות לנושא זו לא דרישה שבשמים היא

באמת?יהושפט

"באמת רלוונטי להקפיד ככ ולא לעלות בשום פנים ואופן ומקום להר? מה ההיתר המוסרי-יהודי-הלכתי לכך שמהלכים בו שועלים ופי כמה וכמה גרוע מכך?"

ההיתרפייגליניזית

שים לב למה הפניתי אותו. 

ואני לא חוזרת בי. איפה ראית פה דרישה?

אני באמת חושבת שלא מוסרי לתת לזה להמשיך מבלי לפצות פה או לפחות להניד עפעף.

את מוזמנת לצקצק בלשונך ולפלבל בעינייךיהושפט

לא לדרוש היתר לעלות.

לא כל בעיה, גדולה ככל שתהיה, היא אבסורדיהושפט

עצוב? מאד. מעצבן? לגמרי. מכעיס? גם כן.

להסיק מזה בגלל ההבנה המפליגה שלך בטעמי איסור העלייה בטומאה, שזה עדיף על המצב הקיים -

זה אסור, יותר מזה, זה גם ממש טיפשי.

^^^^ (הכותרת)פייגליניזית

מתי אמרתי אחרת?

"להסיק מזה שזה עדיף על המצב הקיים זה אסור", א. לא הסקתי על דעת עצמי, 

ב. גם אם הייתי עושה זאת זה לא משנה, אם בפועל הלכתית זה מותר                                                                                    (גם אם זו " קולא" הדרך ל"אסור" ארוכה,)

"טיפשי"- אולי, אבל זה נתון לויכוח. השאלה אם זה נתון לויכוח שהמשפט שכתבת על האיסור הוא טיפשי. לדעתי לא;

בהחלטיהושפט

להתיר איסור תורה ע"פ הכביכול הבנה שלך טעם האיסור, בלי הזדקקות לשום כלל הלכתי,

סתם כי זה נראה לי לא לעניין - אסור וטיפשי.

הזדקקתיפייגליניזית

חקרתי את הנושא הזה הלכתית בעבר יחד עם עוד כמה שעניין אותם. זה היה רציני (מפגש של פעם בשבוע וכזה)

בנימוקים שהבאת כאןיהושפט

לא הזדקקת לשום היתר הלכתי.

כדאי שכל אחד יבדוק את העניין במוקורות כמו:ימני

שו"ת הרדבז סימן תרצא, שו"ת דבר חברון סימן שסד, שיחות ושיעורים של הרב עובדיה, בית ה' נלך של הרב ישראל אריאל, בשו"ת של הרב משה פיינשטיין, ברמב"ם ועוד פוסקים.   

דרך אגב ההסתמכות לעלייה היא לפי שיטת הרדב"זימני
הנושא הוא לא הדיון ההלכתי הזהיהושפט

האם יש מקומות מותרים, האם אפשר לדעת, וכו' וכו'

הטענה שלה היא למה לפי אלה שסוברים שאסור, לא יהיה מותר בגלל הביזיון הנורא בהר.

לזה כמובן אין שום סימוכין הלכתיים, ולפיכך זו לא טענה קבילה בכלל. אין כזה צד.

אם הם אוסרים לעלות לפחות שימחוימני

למה אני לא שומע מאף רב שאוסר לעלות מיחוי על ביזוי מקום המקדש, גם אם הוא לא עולה חובה למחות, זה מקום מקדשנו!!!

נושא אחריהושפט
זה לא נושא אחר זה קשור בקשר מאד ישיר לשרשורדי"מ
ממש לא!יהושפט

והתגובות שלך לאורך השרשור הן בכלל ניצלוש מוחלט וניסיון לדחוף את האידיאולוגיה

שלך בנושא בכל חור(, תוך זלזול בכל הרבנים שחולקים, אבל זה כבר עוד עניין).

זה מאוד קשורימני

כי גם אם אוסרים לעלות צריך לכבד את מקום המקדש ובמקרה של זילזול למחות ולהחריב עולמות על זה וכמעט כולם שותקים

שים לביהושפט

לא אמרתי שזה לא נכון - אמרתי שזה לא קשור לשרשור.

זה לא כל כךקשור אבל שווה קריאה(אני קראתי את זה פה)ימני
סיפור שקראתי פה בפורום:
ישראל מעולם לא היה איש של מריבות, הוא היה איש נחמד, אוהב שלום ורודף שלום, כל רצונו היה רק לגור בשלווה  עם אשתו וילדיו בבית יפה עם נוף לטבע. אך למרבה הצער משאלת ליבו לא מיהרה להתגשם, ומהר מאוד הוא נוכח לדעת שתהליך בניית בית הוא דבר מורכב ובכלל לא פשוט כמו שחשב.
לעת עתה הוא גר בקראוון פשוט וצנוע, אך הוא מעולם לא שכח את משאלתו.

כך עברו להן חמש שנים, והנה ישראל מקבל מהבנק את חשבון העו"ש שלו ורואה כי לשמחתו הרבה כי בידו סכום כסף נכבד איתו יוכל להתחיל לבנות בית, כמובן עם משכנתא לכמה שנים.
ברגע שישראל שמע את הבשורה המשמחת התחיל מיד לחפש בית כלבבו.
וכך חלפו להן כמה שבועות של חיפושים עד שיום שישי בהיר אחד בעודו מעלעל להנאתו באחד מעיתוני סוף השבוע, צדה את עינו מודעה ובה נכתב על בית שככל הנראה היה בדיוק לטעמו: 4 חדרי שינה, מטבח יפיפה, חצר מרהיבה ומרפסת עם נוף מדהים להרים.
מיד התקשר ישראל לקבלן, דיבר איתו, התמקח קצת ולאחר כמה שבועות סוכם על מחיר סביר והוגן והעסקה נחתמה. חלומו של ישראל התחיל להתגשם.

שנה וחצי של המתנה והמון ניירת עברו על ישראל אך היום הגיע היום המיוחל, היום יכנס לגור בביתו החדש.
משאית ההובלה כבר הגיעה לבית והסבלים כבר פורקים את הרהיטים ואת כל החפצים לתוך הבית החדש.
סוף היום הגיע וישראל משכיב את ילדיו לישון, נשכב במיטה והולך לישון עייף, אך מרוצה  עד מאוד.

אמנם עברה כבר שנה וחצי מאז שקנה את הבית, אך ישראל אף פעם לא הפסיק להעריך אתו, הוא כל כך נהנה לשבת במרפסת הבית, ולהשתעשע עם ילדיו בחצר.
אבל דווקא אז, כשהכל היה נראה מושלם, הוא הגיע.
דפיקות נשמעו בדלת הכניסה.
ישראל פתח את הדלת, בפתח עמד איש זר, בן 35 לכל היותר, גבוה ורזה, מגולח היטב מרכיב על עיניו משקפי שמש שחורים, כיפה זהובה לראשו ומבט חתום נסוך על פניו.
"בוקר טוב, נעים לפגוש אותך סוף סוף, באתי לראות את הבית לפני המכירה".
"בוקר טוב גם לך אדוני", אמר ישראל "אבל אני חושש שחלה פה טעות, הבית הזה לא עומד למכירה", אבל זה היה מאוחר מידי כיוון שהזר כבר נכנס לבית ולא שמע מה שאמר.
ישראל הלך אחרי הזר ומצא אותו במטבח פותח את הארונות, ממש כאילו זה הבית שלו.
ישראל התייצב מולו בבטחה ושאל "אתה מוכן להסביר לי בבקשה מה קורה פה אדוני?"
הזר התרומם ושאל "אדון ישראל זילברשטיין זה אתה?"
"כן, זה אני" ענה ישראל.
"אז באתי לראות את הבית, כמו שסיכמנו" אמר הזר " ואם אפשר לשאול, מדוע לא פינית את הרהיטים מהבית, למה אתה מחכה?" שאל במבט כועס במקצת .
"על מה אתה מדבר?" פלט ישראל כשמבט מבולבל על פניו,
הזר הוציא מתיקו כמה מסמכים וטפסים והראה אותם לישראל המבולבל. אלו היו מסמכי מכירת בית שכולם היו מלאים חתומים.
"על זה אני מדבר, אתה מכרת לי את הבית שלך, מה יש לך איבוד זיכרון?"
המום לגמרי עיין ישראל במסמכים וראה שאכן, הדבר נכון כל המסמכים היו חתומים על ידו כדת וכדין.
אך הדבר הנורא ביותר היה כישראל קרא את הסעיף שעסק בתאריך הכניסה לבית ע"י הקונה. התאריך שצויין שם היה למחרת.
דממה השתררה ברחבי הבית.
הזר פצה את פיו ראשון "אז אני מקווה שעד מחר תפנה כבר את הרהיטים, ונוכל להיכנס בלי ויכוחים מיותרים"
הזר פסע חרישית לכיוון הדלת ולחש לישראל באוזן: "תאמין לי שאתה לא רוצה להתווכח איתי, מחר אני רוצה שתעוף מפה לפני שאני אצטרך להשתמש באמצעים שאתה ואני לא רוצים שנשתמש בהם, אל תעשה בעיות", אמר בטון מאיים ויצא מהבית בטריקת דלת.
ישראל היה לחוץ מאוד אך הוא לא איבד את עשתנותיו ומיד התקשר לעורך הדין שלו, אך לאחר שזה בירר את הנושא במשרד הבינוי והשיכון ובטאבו הוא בישר לישראל שהרכישה אכן התבצעה.

עכשיו היה ישראל ממש על סף דמעות. "מה אעשה עכשיו?" שאל את עצמו אובד עצות.

שעה ארוכה חשב ישראל עד שהחליט לבסוף, שאין מנוס אלא להתפשר עם המציאות. אם היו בידו של הזר את כל המסמכים, כנראה שבאמת מכרתי לו את הבית, ושכחתי" אמר לעצמו ביגון.
למחרת הזמין ישראל חברת הובלות להעביר את תכולת ביתו וחזר לגור בקראוון הישן שלו שהיה בקרבת מקום.
ומאז כל בוקר בדרכו לתפילת שחרית כשהיה ישראל עובר ליד ביתו שנגזל ממנו,  היה עומד ליד קיר המרפסת של הבית בוכה, שופך את מר ליבו ויגונו על הבית שהשקיע בו את כל כולו ועכשיו כבר איננו שלו...

וכך במשך השנים זה הפך להיות לו מנהג קבוע הוא היה עומד על יד קיר המרפסת וצופה על ביתו האהוב ולפעמים גם היה ממרר בבכי חרישי.
 עד שבאחד הבקרים, בעוד ישראל צופה לעבר חצר הבית המטופחת במבט נוגה יצא מהבית אותו הזר שגזל ממנו את ביתו ותחיל צועק לעברו גידופים.
בין גידוף לקללה עסיסית הצליח ישראל להבין שהזר דורש שישראל יסתלק מיד ושהוא לא רוצה לראות את הפרצוף שלו פה באזור, ואם יראה אותו, זה לא יהיה נעים ויגמר רע מאוד.
למחרת כשעבר ישראל ליד ביתו הישן ראה שהבית הוקף בגדר גבוהה, ועכשיו, גם לבכות על קיר המרפסת הוא לא יכול לא כל שכן לראות את הבית.

******

כך עוברות להן כמה שנים עד שבוקר אחד הגיע אל ביתו של ישראל מכתב משמח מאוד:

לכבוד מר ישראל זילברשטיין שלום רב,
לפני כשבע שנים נלקח מאיתך ביתך ע"י מר עומר אלאקצא, כעת מתברר שהקניה היתה טעות חמורה במערכת המחשוב שלנו, והבית שנמכר למר אלאקצא לא היה שלך אלא של ישראל זילברשטיין אחר, אנו מצטערים מאוד על עוגמת הנפש הרבה שנגרמה לך. כמובן שאתה יכול לבוא ולחזור לגור בביתך באופן מיידי.
בברכה ,
          יוסי ששת, ראש אגף רישום
                                משרד הבינוי והשיכון.

את אושרו של ישראל באותם רגעים לא ניתן לתאר במילים  וכמובן שהדבר הראשון שעשה מיד לאחר שקרא את המכתב היה לרוץ לביתו הישן והאהוב.
לאחר כמה דקות של ריצה מאומצת הגיע ישראל לבית, וכשראה את קיר המרפסת מיד עלו דמעות בעיניו ומיד, בלי יותר מדי מחשבה הוא הולך ומחבק את הקיר של המרפסת חיבוק אדיר כמו פעם... אחחח.. כמה התגעגע... כמה טוב לחזור סוף סוף.
לאחר כמה דקות של התרפקות על העבר הוא נכנס אל הבית ברעד.
כבר בכניסה ישראל זיהה שהבית לא נשאר כמו שעזב אותו הסלון נראה שונה לחלוטין אחד החדרים הוסב למקלחת ובאוויר עמד ריח משונה.
לאחר מספר שניות הגיח הזר מתוך אחד החדרים והלך במהירות לכיונו של ישראל. הוא נראה אבוד, מובס.
 לאחר כמה שניות של שתיקה הדדית הזר פתח בהתנצלות רפה. וכך בפנים חמוצות והושיט לישראל את מפתחות הבית.

אך ישראל, רחמן וטוב לב, בראותו את פניו האומללים של הזר, נכמרו רחמיו על הזר ואמר " אתה יודע מה?, אני מוכן ללכת לקראתך, אתה יכול להמשיך לגור בבית שלי, אני כבר התרגלתי לקראוון שלי, פה אני פשוט כבר לא מרגיש בבית.
אבל על דבר אחד קשה לי מאוד שתיקח לי, דבר אחד אני רוצה: את הקיר שליד המרפסת בשביל להתגעגע לימים הטובים...".
"אין שום בעיה" עונה הזר מיד בפנים זוהרות משמחה על מזלו הטוב.
וכך הם לוחצים ידיים ונפרדים לשלום כרעים ותיקים.

ומאז הם חיו באושר, הזר המשיך לגור בבית, וישראל המשיך לבכות ליד הקיר.

לכולם היה טוב.

מדוע רוב עמ"י חושב שהמקום הקדוש ביותר לעם היהודי הוא הכותל?

מדוע הר הבית אפילו לא נכלל ברשימת אתרי המורשת היהודית?

חומר למחשבה.

באמת לא קשוריהושפט

וגם לא משקף את הנמשל כמובן. אבל בסדר.

מה לא משקף בו את הנמשל?ימני

לא משקף אתיהושפט

א. הבעיות ההלכתיות בעלייה להר. 

ב. הבעיות הביטחוניות בהשתלטות מוחלטת עליו.

בגל זה מוותרים לערבים? שגירשו אותנו משם!ימני

פתרת את הבעיות?יהושפט
לא, אבל לפחות לפטור את בעיית הביזויימני
השאלה היאיהושפט

מה ברצונך לעשות? בהתחשב בשתי הבעיות שציינתי.

א. בשו"ת דבר חברון כתוב על מקומות שלכולם מותרימני

לעלות.

ב.אני לא חושב שיש בעיה ביטחונית בהשתלטות על הר הבית.

וסתם לידיעתך אני פוסק כמו הרב ישראל אריאל.

שים לביהושפט

א. השרשור הזה הופנה לנוהגים שלא לעלות.

ב. קצת תלוש לדעתי, אבל זכותך.

א. מדובר גם לפי האוסרים ב. תסביר מה הבעיה הבטחוניתימני
ובכןיהושפט

א. "האוסרים" הכוונה - אלה שאוסרים ה-כ-ל.

ב. מממ... התפרעויות אדירות, סכנה להסכם השלום עם ירדן.

זה^^^^^^^^פייגליניזיתאחרונה

למשל, ניצלו"ש. לפי חוקי הפורום המנעלים יכולים למחוק ניצלו"שים? אם כן...רמקול

התגובות שלי אכן היו ניצלו"ש.די"מ

אני לא מכחיש את זה.

אבל התגובה של "ימני" הייתה מאד קשורה.

הלופייגליניזית

מה נשוא אחר? זה ניסוח בהיר וקולע לכל מה שניסיתי להגיד מתחילת השרשור ועד לתגובה האחרונה שלי.

|אח... העברית היפה|

^^פייגליניזית

מנוסח טוב.

הפוסל, במומוהסטורי
הזחיחות היא שלך. אתה פותח כאן שרשור מבקר, תוך 0 ידע הסטורי והבנה מהותית. האבות המיסדים של ארה"ב באמת ראו בבני ישראל ובעם ישראל את הדגם המבני והמוסרי שלהם. נכון שהפרוגרסבים זנחו את הערכים הללו, אבל רבים בארה"ב (בעיקר בחוגי המפלגה הרפובליקנית), חיים בתודעה כזאת עד היום.

לא שאנחנו חותמים על כל ערך שלהם. הרבה מתפיסת 'בני ישראל' שלהם, עברה דרך התרגום של הנצרות-הפרוטסטנטית על עיוותיה.

אני לא שגריר ארצות הברית בישראל…סיעתא דשמייא1

….  מתי תבינו שאנחנו מתגרים במעצמה שבראשה עומד הפכפך שלא חושב פעמיים לפני שהוא מחליט לעשות מעשה.

אתם עוד תביאו עלינו את החורבן ומרד בר כוכבא ביחד. אתם סכנה לכל יהדות העולם כולל העם בישראל.

ימי בין המיצרים הבאים עלינו לרעה רק מחזקים בליבי את גודל הסכנה .

בעזרת השם אני אהיה בחגים בארץ . רק שלא יבטלו לי את הכרטיס בגלל השטויות שהמנהיגים שלך עושים.

ודרך אגב אני מכיר ההסטוריה שאתה מנסה ללמד.

רוב האמריקאים לא יודעים או לא רוצים לדעת את זה.

אתה קורא את עצמך?!הסטורי
מי שאמר את הדברים, הראויים כשלעצמם, אינו שגריר ישראל בארה"ב, אלא שגריר ארה"ב בישראל. הוא יסתדר עם מי ששלח אותו ואשריו שמוכן להגיד את האמת, גם כשמסתכן בפיטורים.

את החורבן הביאו ברי-קמצא כמוך, שהעדיפו להיות נגד אחייהם ולרקוד מה יפית מול הגויים. אנחנו גמרנו עם הגלותיות.

מה אתה רוצהברגוע
מי מתגרה?? שגריר ארה"ב החליט לבד לומר את זה
הוא גם אבגליסט. כשהיה...סיעתא דשמייא1

.... מוסלמי נשיא ארצות הברית עשו מזה מטעמים לגבי נאמנות.

מספיק להתמם ולגלגל עניים.

??ברגוע

כתבת כאן על זחיחות והתגרות באומות, על מי דיברת??

זה התגרות בפירוש.סיעתא דשמייא1
שהאקבי התגרה בטראמפ?ברגוע

זה חדש.. לצאת נגד התגרות של נוצרים בנוצרים..

אבל מה אתה רוצה מחברי הפורום??

כלום. פשוט...סיעתא דשמייא1

... הפורום בו נאמרו הדברים שם אותנו יחד איתו.

זה בדיוק כמו השמועה שביבי דחף את טרמפ לצאת למלחמה וזה גרם לטרמפ להתרחק מביבי בלשון המעטה.

מי יודע איך יגיב לזה טרמפ. כיום הוא שומע לקטרים יותר ויותר.

אתה חייב למצוא לך תחביבברגוע

במקום לחפש כל הזמן איך להוציא את המתיישבים הצדיקים ביו"ש רע

יש מתיישבים ויש מתיישבים.....סיעתא דשמייא1

... באופן כללי התיישבות מנקרת בתוך אוכלוסיה עויינת לא תורמת לעניות דעתי לשלמות ארץ ישראל. זה רק מבעיר אש.

בעבר עשינו את זה יותר בחוכמה.

האוסטרלים מעולם לא עשו זאת בחכמההסטורי

אולי אם כוונתך שעל המתיישבים לפעול נגד הפולשים מערב, כמו שהאירופאים שפלשו לאוסטרליה נהגו בילידים שבאמת חיו שם אלפי שנים - זאת באמת תהיה חכמה.

אבל בחכמה הם יודעים לפייס את הצצאים....סיעתא דשמייא1

1. בכל מוסד כולל בתי ספר נוסף על דגל המדינה גם הדגל של הילידים.

2. בכל טופס ממשלתי יש שאלה ספציפית אם אתה יליד כדי לתת הפליה מתקנת.

3. שבטים שעל אדמתם יש מחצבים מקבלים תמלוגים.

....ועוד הרבה זכויות .

הכל כדי להמעיט להבות.

כמובן שזה לא דומה אבל מה לעשות  השם שם את הישמעלים בארץ ישראל 

כדי להצדיק את הדברים בפרקי דרבי אליעזר:

"ולמה נקרא שמו ישמעאל? שעתיד הקדוש ברוך הוא לשמוע באנקת העם ממה שעתידין בני ישמעאל לעשות בארץ באחרית הימים"

בפרק ל"ב, המדרש מתאר תיאור נבואי (הנמסר על ידי רבי ישמעאל) ובו חמישה עשר דברים שעתידים בני ישמעאל לעשות בארץ ישראל באחרית הימים. אירועים אלו מתארים בעיקר תקופות קשות של שלטון ומלחמות, כגון: [1, 2]

• מדידת הארץ בחבלים.
  • הפיכת מקומות קדושים לאתרים עבורם.
  • מלחמות שונות, חרפת רעב ואי-שקט בארץ ישראל לפני בוא המשיח

בקיצור הערבים בארץ ישראל זה גזרה משמים שהציונות צריכה לחיות אותה בחכמה דבר שהפסקנו לעשות מאז 1977.

אין לך מושג איך לומדים מדרש אגדההסטורי
ואיך מוציאים ממנו מסקנות (בעיקר איך לא).

אגב, אני בהחלט בעד שנחזור לטפל באויב הערבי בשיטות של בן גוריון:

כיבוש-גירוש-התישבות שמוחקת את שרידי הערבים שישבו שם.

בלי אגב כל ישראלי…סיעתא דשמייא1אחרונה
… היה בעד הפנטזיה הזאת אבל זה ילדותי לחשוב שמהשהיה אפשר לעשות ב48 אפשר לעשות עכשיו. הטרגדיה היא שבממשלה יושבים אנשים מכובדים שמאמינים שאפשר וגורמים לנו לכל היהודים  צרות בהתבטאויות שלהם כשהם יודעים שזה לא ראלי לבצע את הדברים ועושים זאת כדי לשמר קולות בוחרים בלבד.
סיבה מצוינת לכך שתשתוקנקדימון
השגריר צודקאיתן גיל

האבות המייסדים של ארצות הברית שאבו מן היסוד היהודי התנכ"י, ועלה רעיון לאמץ את השפה העברית, שירד מן הפרק בשל דלילותה של השפה העברית באותם הימים. כנגדה עלתה הצעה להפריד את המדינה מהדת, מכל דת, והיא התקבלה בסופו של יום.

כך ואחרת, לארצות הברית של אמריקה אין שפה רישמית, ונכון להיום האנגלית אינה שפה רשמית. העברית נפסלה כאמור, והיא אולי עוד תשוב.

שטרות הכסף בארצות הברית נושאים עד היום שם שמיים, ולא בכדי.

הבעיה בארצות הברית היא נחילי הארבה הפרוגרסיבי שמשתלטים עליה 24/7, ואם לא די בכך הם מקבלים חיזוק מן השרץ הקפלניסטי המקומי שמכסה את עין הארץ, ומתפשט במהירות האור אל מעבר לאוקיינוס.

אם מטרת הגעתך ארצה היא בהשראת המרגלים מפרשת שלח, אז במטותא, השאר במקומך. לא מעוקצך ולא מדובשך.

כן בעל הבית . סליחה שלא בקשתי ראשות.סיעתא דשמייא1
רשות ולא ראשותאיתן גיל

אתה לא מקורי, כל הדר בחו"ל מרשה לעצמו לירוק עלינו, ואין שום סיבה שתנהג בשונה מדף המסרים של קפלן 

תתבייש....סיעתא דשמייא1

....כאחד שעדין חי את הטראומה של בונדי ביץ  ששניים נהרגו חצי מטר משמאלו  ואחד נפצע חצי מטר מימינו

כדאי שתבין שיש שותפות גורל לכולנו!!!!

אחרי כשלון מרד בר כוכבא כל היהודים בעולם סבלו.

כאן בארץ נרצחו יותר אנשיםאיתן גיל
ועדיין זו ארצנו, וכאן נהיה, ולא בארץ נוכרית
היא ארצם של כל היהודים בעולם.סיעתא דשמייא1
Interbeingנקדימון
בלי היסוד היהודי אכן לא היתה אמריקה, כיקעלעברימבאר
אמריקה נוסדה בגלל ההומניזם של עידן האורות. שקיבל השראה מהתנך.

לא יודע מה היה קורה אם האמריקאים לא היו מורדים בבריטים. איזו מדינה היתה כיום שם

זה ממש לא מעניין את רוב האמריקאים ולכן...סיעתא דשמייא1

...להתנצח אתם על זה ממש זה לא מועיל.

את אוהבי ישראל בארהב, כןקעלעברימבאר
וגם את האוונגליסטים.

הם יודעים שלעם ישראל יש בשורה לעולם

ברור. אני פוגש אותם יום יום כאן גם כן…..סיעתא דשמייא1

….זה מחמם את הלב , מעודד ומביא תקווה . אבל לצערינו הם לא הרוב האלקטורלי. בנינו גם בישראל הימין האמיתי אין לו רוב אלקטורלי . זה שהליכוד תאב שלטון וחיבר אותם אליו יחד עם הדתיים ונתן להם להיות דומיננטיים עשה את ההבדל.

אז כמו שהדתיים בגלל הליכתם עם הליכוד קבלו לאחר השביעי באוקטובר את המכה על ידי כך שהם כרגע בפוקוס לגבי הגיוס ימין מקבל בממשלת הליכוד חוסר בטחון בכל הגזרות וצונמי מדיני בכל העולם.

תקציבים ומשרות אמנם יש אבל

השגים אמיתיים אין ממש.

זאת המציאות לצערי.

למה טראמפ התהפך מול אירןאיתן גיל

הוא טעה?

הטעו אותו?

כולי האי ואולינקדימון
מניסיון רב חודשים למדני שאין סיבה לרוץ רגליים להרע ולפטפט את עצמנו לדעת על ההתנהגויות של המלך שחזל התלבטו עליו אם הוא חכם או טיפש.

אבל, בהנחה ש, כלומר אם, ואני מתכוון להתנות את הדברים שלי באופן ברור, אכן ייחתם הסכם כניעה ללא אף שפן בכובע או טריק בשרוול אזי הייתי אומר שמישהו שם עוד כמה דברים במטוס הקטארי שטראמפ קיבל במתנה.

העובדות לגבי איראן לא השתנו, ההשלכות של כניעה לאיראן הן הרות גורל על המערב כולו, על אמריקה, על ישראל, על המחשבה האילאסמית, על המסקנות של סין ושל רוסיה (וגם של צפון קוריאה), על העולם הערבי - הכל נשאר זהה, אז מה קרה לטראמפ? המישור הרוחני "לב מלך ביד ה'" אבל במישור הארצי זה נראה לי דבר פרסונלי לחלוטין כלומר שתלוי במשהו שקשור בטראמפ עצמו.

אבל כמו שפתחתי ואמרתי: מניסיון רב חודשים למדני שאין סיבה לרוץ רגליים להרע ולפטפט את עצמנו לדעת על ההתנהגויות של המלך שחזל התלבטו עליו אם הוא חכם או טיפש.

הוא לא חשב שיסגרו את מיצרי הורמוזברגוע
איפה כל הגנרלים שלו.איתן גיל

אם היה מפציץ אותם 24/7 עד שיתחייבו לשמור על מיצרים פתוחים, האמינות שלו היתה מרקיעה לשחקים במקום יורדת לטמיון

הוא אוכל עכשו את מה שבישל, וגם אנחנו.

ובעיקר אנחנו.

שאלה טובהברגוע

לא בטוח שהיה עוזר להפציץ אותם בלי הפסקה כי הם עקשניים, אבל כן היה צריך להתכונן יותר טוב לאפשרות שהם ינסו לחסום את הורמוז

אי אפשר היה להפציץ אותם 24/7 כי הם כבר הצליחוכמו🐌תמס

להבעיר את שדה הנפט של אחת המפרציות ואיימו להבעיר את כולם.

הוא היה צריך במכת הפתיחה להשמיד את הגרעין עם הרבה אמהות של כל הפצצות ולא עם כמה בודדות. ואז מההלם הם היו יורדים על ארבע. אבל הוא פחד. הם איימו לפגוע במתקני ההתפלה של המפרציות ושכולם ימותו מצמא. אי אפשר לנהל מלחמה כשאתה מפחד מהאויב ולא מוריד לו את האאש. והראש פה זה הגרעין, לא הנפט.

אפשר היה לייצר שטח סטרילי ברדיוס 500 ק"מ מהמיצריםאיתן גיל

אבל טראמפ ההפכפך התהפך פעם נוספת.

כמו סטייק.

אולי הוא חשב על זהכמו🐌תמס

אבל האמין שמאורע כזה ייצר קואליציה של המערב, דהיינו נאטו תצטרף, והמפרציות יואילו לעזור.

נאטו לא רצתה לשלוח אפילו שולות מוקשים שלא לדבר על לאבטח ספינות.

והמפרציות, עצרו אותו מתלקוף והתחיחו לשלם מליארדים פרוטקשיין לאיראן. זה הרס את הסנקציות והסגר שהוא יצר.

לא נותרו לו הרבה ברירות לפתוח את הורמוז. אם היה מפציץ את האי חארג האיראנים כבר הודיעו שיפציצו את שדות הנפט של המפרציות. והוא נבהל - הוא מצא את עצמו בעמדת הדביל שהרס את כלכלת המערב, ורצה להחלץ מזה בכל מחיר. והאיראנים גבו את כל המחיר.

קודם כל - המילה האחרונה עוד לא נאמרההסטורי
בנתיים, כל הסיפור הוא הארכת הפסקת האש לצורך מו"מ, אמנם בתנאים שפחות מחזיקים את הרגל על הצאוור שלהם וחבל שכך - אבל האפשרות לחזור ללחימה, קיימת. אני מצטרף ל @נקדימון, בזה שטראמפ כבר כמה פעמים היה נראה שהוא הולך למו"מ גרוע, כשבפועל התכונן ללחימה.

אחרי שאמרנו את זה, מסכים שאיך שהדברים נראים נכון לכרגע - טראמפ נשבר וויתר על כל מה שהציג כקווים אדומים בוהקים.

הרושם הוא שהוא עם כל זה שאינו פוליטילקלי-קורקט כמו יריביו במפלגתו ומחוצה לה, הוא עדיין חושב בראש מערבי-חילוני-מודרני, ולא העריך נכונה את כח העמידה של אומה בת שלושת אלפים שנה ועם אמונה דתית פונדמטליסטית. כמי שכבר עשה כמה עסקאות מוצלחות בחיים - היה ברור לו שאחרי שערפנו את רוב ההנהגה ופגענו להם קשה בכלכלה, הם יבינו שהצעד ה'הגיוני', הוא להסכים ל'עיסקה' בתנאים שלו. ממילא, אין צורך והצדקה לגרום שם הרג מיותר והרס שיגרום לאזרחים התמימים לרעוב.

בגלל זה הוא עצר, פעמיים, את המתקפה כשהם היו קרובים לקריסה במחשבה שעכשיו הם יסכימו לעסקה, מה שיותר אלגנטי מבחינתו מלהשמיד מדינה (אגב, בדיוק כמו שעיסקת החטופים הראשונה הגיעה כשחמאס היו על סף קריסה ולוחמים שלהם סירבו להלחם. לולי הלחץ הציבורי המטורף בנושא - הנצחון המוחלט בעזה היה מגיע בסביבות חנוכה תשפ"ד). הוא רק לא לקח בחשבון את כח העמידה שלהם. יותר מזה, המצור על הורמוז היה גאוני - הם כל יום דיממו מאות מליוני דולרים, עוד כמה שבועות היו קורסים כלכלית. רק ששוב מתברר שהמערב השבע פחות מסוגל לעמוד בעליית מחירי הדלק, מאנשי האמונה (המעוותת) כשהם רעבים ללחם.

מתי באמת נדע שהופקרנו לגורלנו?נקדימון

ביום שתרד הפקודה להסיג את הכוחות בחזרה לאמריקה.

אבל אם נהיה כנים, אחרי 39 פעמים שהוא איים בחודשיים האחרונות ולא עשה כלום, אני כבר נוטה להאמין שטראמפ הגדול הוא הרבה יותר קטן ממה שיש בחלון הראווה.

אבל גמו שאכן כבר אמרתי, קל לפטפט. מניסיון העבר אי אפשר ללמוד כלום, מהכתבלבים השונים אפשר ללמוד פחות ממה שאפשר ללמוד מהניסיון, ולכן נותרנו רק עם תחושות ומשאלות לב. 

זה לא המערב השבעסודית
בשבוע האחרון המפרציות עלו לרגל לאיראן לשלם פרוטקשיין. כל הסגר הכלכלי שלו ירד לטימיון. הוא מצא את עצמו ללא שום מנוף.לחץ מולם. אלא אם היה מתגבר על הפחד להפציץ אץ האי חאג. אבל כל הזמן הם איימו שישרפו את כל המפרץ ו אמין להם
השאלה היאזיויק
איך הוא לא צפה את חסימת מיצרי הורמוז
הורמוז שבר אותוזיויק
כסף (מהקטארים?)סודית

לעניות דעתי

כי הייתה אפשרות להמשיך עם המצור עוד חודשיים. הכלכלה העולמית הייתה נקלעת למיתון? היה יכול להפציץ גשרים כמו שאיים והכל היה נראה אחרת.

ברור שרק הורמוז מעניין אותו, אבל היה יכול להלחם קצת יותר. בלי מגפיים על הקרקע. 

אבל אז היינו מודים לטראמפ המשיח ואמריקה הגדולה שהצילו אותו

בקיצור, זאת הסיבה:

"אשור לא יושיענו, על סוס לא נרכב, ולא נאמר עוד אלוהינו למעשה ידנו, אשר בך ירוחם יתום". 

כה אמר ה' למשיחו לכורשנקדימון

לא ברור לי למה את מחליטה בשביל עם שלם איך הוא תופס את המהלכים בעולם. תחליטי בשביל עצמך בלבד. את כנראה היית אומרת שאלוקים לא שותף להצלחה ולניצחון.

אל תדברי בשמנו.

את מחליטה בשביל נציגי הציבור הדתיים והחרדיים שיש בממשלה.

את מחליטה בשביל המוני חוזרי בתשובה ומתחזקים במהלך 3 השנים האחרונות.

את מחליטה בשביל אלפי חיילים שמבקשים ציציות לפני שיוצאים לקרבות.

את מחליטה בשביל ציבור דתי וחרדי ענק.

על סמך מה את מחליטה את הקביעות ההבליות האלה?!

מה?סודית

לא הבנת אותי בכלל.

אם טראמפ היה פותר לנו את בעיית איראן ברור שהיינו אומרים שהוא שליח ה'.

אבל הוא בגד בנו.

במה ההתחזקות ולבוש הציצית סותר את מה שכתבתי? ערב הגאולה יש שיבה אל ה'. וכן. אנחנו במצב שאין לנו על מי להישען חוץ מהקב"ה. הוא מזריח מאות מליארדים לאויב הכי חזק חזק שלנו שמקיף אותנו סביב עם הפרוקסי שלו, והם כולם צוהלים ושמחים, רק אנחנו שואלים להיכן נלך ונבוא. 

באמת לא הבנתינקדימון
בתגובה עליה הגבתי כתבת שהיינו אומרים שטראמפ ואמריקה הם אלה שהצילו אותנו. את באת שם לקטרג על עם ישראל.
אני בחיים לא מקטרגת על עם ישראלכמו🐌תמס
תסתכל בעיניים טובות ותראה בעצמך
הוא מתכוון אליסודית
הוא חושב שאם אמרתי שהיינו רואים בטראמפ מושיע זה אומר ששכחנו את הקב"ה. וזה לא מה שאמרתי. אני אמרתי שהקב"ה רצה שנרים עיניים רק אליו. לא דרך שליח. אולי לא כתבתי מספיק ברור
יש פה מהלכים גאונייםש.א.צ

איך זה שכל פעם אנחנו שוב פעם אוכלים את מה שטראמפ וביבי מספרים לנו דרך התקשורת בכזאת תמימות?

כמה פעמים האמנו שהם רבו והם בכאסח ואז פתאום תקיפה מטורפת באיראן עם שיתוף פעולה מדהים בין טראמפ לביבי?

כמה פעמים היינו עוד שנייה בהסכם ואז קרה משהו מפתיע ובלתי צפוי?

עובדים עלינו ומסובבים אותנו דרך התקשורת

כל מה שיש בתקשורת קחו בערבון מוגבל

נחיה ונראהכְּקֶדֶם
גם הגירוש מעזה והבריחה מלבנון היו גאונייםאיתן גילאחרונה
אז למה הוא התהפך עלינו.איתן גיל

לא. הוא לא התהפך. בקדנציה הקודמת הוא היה הנשיא ה- 45, ועכשו הוא ה- 47.

לנשיא ה- 47 יש עוזר יהודי אוטואנטישמי ששיכנע את הבוס למסור את התווך בעזה למצרים ולקטאר, שתי אוהבות ישראל ידועות, ועכשו מול אירן הוחלפה מצרים בפקיסטן שאין לה קשרים דיפלומטיים עם ישראל.

כל כך פשוט.  

חדשות לא טובות, למי שלא מעודכןסביר11

קשבנו המוערך על ידי כל דרגי השטח ,בעל חמ"ל המתנדבים הדרוזים ועוד,

מסביר לנו האם אנו קרובים להפסקת תמרוני ההתאבדות המיותרים (לדעתי ולדעת אחרים ).

😡😮‍💨הוא מספר שיש להתכונן  ש יותר  היום לפרסום לגבי פעולת רחפנים .

אני שמעתי במהירות 1.25 .

עצוב שהחיילים התמימים 🐣🐣כולל ממשפחתי,משתפים פעולה בהמוניהם,

במקום תוכנית האלופים ומצור

אשמנו, בגדנו, קונספרצנו...איתן גיל

הזהרתי מפני הג'ינג'י האמריקאי אבל לא הקשיבו.

אמרו לי שהוא איש עסקים מצליח, ועניתי שהמצליח הזה, בעיני עצמו, פשט רגל 4 פעמים.

נחמה פורתא, שהוא פחות גרוע עשרות מונים מהאנטישמית השחורה קמלה שחולקת את חייה עם יהודי מתבולל.

הוא לא מקורי, וקדם לו שארל דה גול הצרפתי שברח כמו שפן מאלג'יריה אחרי התקוות הגדולות שתלו בו הבוחרים הצרפתיים.

קדם לו גם אהוד ברק, החייל המעוטר ביותר בצ.ה.ל, וחברו הקרוב ושותפו של ג'פרי אפשטיין, שברח מלבנון.

קדם לו גם אריאל שרון שברח מגוש קטיף אחרי שגירש משם עשרת אלפים מתיישבים פטריוטים.

המסקנה הראשונה היא: ארור הגבר אשר יבטח באדם... 

המסקנה השניה שמשתלבת עם הראשונה: ולא תקיא הארץ אתכם... 

ב- 29 בנובמבר קיבלנו מנדט מהאומות המאוחדות להקים מדינה יהודית! בארץ ישראל. מדינה יהודית, ולא דמוקרטית, ולא מדינת כל אזרחיה, ולא מדינת פרוגרס קפלניסטית. 

בשנותיה הראשונות של המדינה נפנפנו כל הזמן בקלף: המדינה היהודית היחידה בעולם, וזה עבד. אבל מאז זרמו מים רבים, וההגדרה יהודית נשארה במסמכים הרישמיים למראית עין בלבד.

זקני צפת מתקשים לזכור מתי פסק בג"ץ שמדינה יהודית היא ערך בפני עצמו, כאשר ערכים אחרים נסוגים ממנו.

אולי הגיע הזמן להכריז איסטרטגית שמערכת הבחירות הקרבה תוקדש לביצור יהדותה של המדינה, ולא לקידום אג'נדות להטביות, ובתי זימה על זחלי טנקים.

ומי שמתעקש לחיות במדינה חילונית דמוקרטית בדווקא, מוזמן להתחפף מכאן, ולתקוע יתד בצרפת או באיטליה, או בכל דמוקרטיה אחרת, וכאלה לא חסרות בעולם. הרחב. 

המשךאיתן גיל

מומחי הבטחון שלנו הסבירו שישראל היא מעצמה אזורית שבמידת הצורך תגן על המפרציות מפני איומיה של אירן.

מסתבר שלא דובים ולא זבובים, תכלית ההתחמשות שלהם היתה ועודנה כדי לתקוף את ישראל מתי שהוא. 

גורמי הבטחון שלנו האמינו ועודם מאמינים שהיריבות בין הסונים לשיעים יכולה לשרת את ישראל, ועתה הוכח שלא כן הדבר. 

האם יופקו אצלנו לקחים? חליווה כבר לא יסע לאילת על חשבון בטחוננו, אבל מחליפיו ימשיכו לנסוע.

כל מילהכְּקֶדֶםאחרונה
נתניהו וטראמפ - שתי אפשרויות, שתיהן לטובתינוהסטורי
העובדות כרגע, טראמפ מדליף לברק רביד שהוא נזף בנתניהו, במקביל שר המלחמה שלו משבח את התגובה הישראלית.

להערכתי, נתניהו וטראמפ מתואמים ביניהם עד הפרומיל האחרון, כולל מה בדיוק טראמפ ידליף לברק רביד. אבל אם כשיטת @איתן גיל שמאמין שהאמת היא מה שמפרסם רביד - עוד יותר טוב, נתניהו והממשלה הבהירו שהם דואגים עצמאית לבטחון ישראל ולא מקבלים הכתבות מהבית הלבן.

בין אם כאפשרות הראשונה - משחקי 'השוטר הטוב והשוטר הרע' מול אירן עובדים. אבל גם אם האפשרות השניה, כרגע התוצאה היא שטראמפ דורש מאירן לא להגיב.

אם לא יגיבו, שברנו את משוואת הדחיאה=תקיפה מאירן, אם כן יגיבו - הפרו את הוראת טראמפ.

יש גם עוד אפשרותברגוע

איראן כן יגיבו וטראמפ יגיד להם סבבה עכשיו תחזרו למו"מ, ובמקביל טראמפ יתקשר לנתניהו וידרוש לא לתקוף בחזרה

ואז נתניהו כן יתקוף בחזרההסטורי
בדיוק כמו שהוא תקף בדחיאה.

בסופו של יום -עם טראמפ, או בלעדיו- האחריות על בטחון ישראל, מוטלת רק על ממשלת ישראל.

לא בטוחברגוע

היו כבר תקיפות שנתניהו ביטל לדרישת טראמפ

הנה, שברנו את המשוואההסטורי
אנחנו תקפנו בדחיאה, אירן לא תקפה אותנו.
הם השיגו בתמורה הפסקת אש מלאה בלבנוןברגוע
בעז"ה ובהשתדלותנו - לא תהיה. ובזאת תבחן ממשלתהסטורי
ישראל.

מודה, בשונה מהערכותי עד לרגע זה - הרושם הוא שטראמפ אכן נשבר ונכנע (עדיין מקווה שזה חלק מתרגיל הונאה מתוחכם וכבר היו תקדימים משמעותיים בשנה וחצי האחרונות, אבל קשה לראות זאת).

אבל בזאת תבחן ממשלת ישראל! בסופו של יום, מי שאחראי לשלום ובטחון ישראל - זו רק ממשלת ישראל, שצריכה לשקול מה נכון לישראל. ייחסי חוץ הם אחד השיקולים, אבל לא השיקול היחיד וממש לא השיקול המכריע.

ההכרזה של שר הביטחון מהבוקר - חשובה ומאוד וכדאי מאוד שגם רה"מ עצמו יגיד בקולו דברים דומים. מדינת ישראל אינה חלק מההסכמות והיא צריכה, עם או בלי נשיא ארה"ב, להלחם על שלומה, בטחונה ושגשוגה.

"אי אפשר ללמד כלב זקן טריקים חדשים"shaulreznik

לממשלת ישראל קוראים בנימין נתניהו. ומה לעשות שהוא די זקן, אבל מאז שהיה לפוליטיקאי, לא הצטיין בכישורי משילות. אז יהיה עוד סבב, עוד שיחה טלפונית לקקנית עם טראמפ, ואז בבחירות השמאל חלילה יגרוף את כל הקופה.

רק עניין של זמן שהחיזבאללונים יתגרו בישראלאיתן גיל

ולו כדי להביך את השלטון "המרכזי" (עלאק) בלבנון.

או אז ישראל תחזור לתקוף מכוח הזכות להגנה עצמית.

וגם, לא פוסל אפשרות שטראמפ החדש יארגן פגישה בין נתניהו לנשיא לבנון, כדי להסיט את דעת הקהל מהזגזגנות המופקרת שלו.

אמןברגוע

כרגע נראה שעצרו את הפעילות, מקווה שלפחות לא ניסוג מהכפרים שצה"ל נמצא בהם

טראמפ היה יכול להיכתב בהסטוריה כמנהיג האמיץנוגע, לא נוגע

ששינה את פני המאבק ברוע העולמי (ונצואלה, איראן וכו'. שנפילתן גם תחליש את סין) והביא לשלום אזורי נרחב, אבל במקום זה הוא בחר בפוליטיקה קטנה ובלבזות את ראש ממשלת השותפה העיקרית של ארה"ב במאבק מול הרוע הזה. כרגע נראה שמה שיזכרו ממנו זה הרבה דיבורים, התקפלות מפוארת, מזרח תיכון ישן והסכם שאפילו עד סוף הקדנציה שלו לא החזיק מעמד.

שיטת איתן גיל חחחה.איתן גיל

העובדות הן שטראמפ החדש נמצא בריצת אמוק להסכם עם אירן בתנאי אירן. אמת, הייתי רוצה שהאמריקאים יכתיבו הסכם כניעה וההנהגה האירנית תחתום עליו ותעזוב את המדינה או תוצא להורג.

האירנים כנגדם מבינים דבר או שניים, ומפעילים את חיזבאללה נגד ישראל, כדי לסכסך בין ישראל לאמריקה שכאמור מתחננת להסכם.

מה צפוי לנו, האירנים יגיבו על התקיפה בדאחיה, וישראל תגיב באירן אחרי חתימת "הסכם" עם טראמפ החדש. או אז אירן תבטל את חתימתה, ומדינת ישראל תהיה הכבש שיעלה לעולה.

לגבי משחקי השוטר הטוב והרע, זה ריאלי בפוליטיקה הפנימית שלנו, אבל לא מול טראמפ החדש והטיפש.

המשך יבוא.

אנחנו לא נעלה לעולה כי יש לנו את הקב"הסודית

אבל מה שכתבת על טראמפ מדויק למרבה הצער.

בגד בנו ומסכן את קיומינו כאן ומזרים לאוייבים שלנו מאות מליארדים, בשעה שאנחנו תלויים בארה"ב לאספקת מיירטים ונשק. מי שלא מבין את עוצמת הבגידה חי בחלום

הזהרתי מפני טראמפ החדש אבל לא הקשיבו.איתן גיל

במובן מסויים דונאלד טראמפ הוא אריאל שרון. אם תרצי, דונאלד שרון ואריק טראמפ. שניהם שווקו כתקוותו הגדולה של הימין הישראלי ושניהם אכזבו כל אחד בדרכו.

השמאל הקפלניסטי רוכב על מבוכת הימין, ורגע השיא שלו יהיה אם יוכרז על חיסול מדינת ישראל. הילת. 

אני סקרן אם איתן גיל הוא אדם אמיתינקדימון

לפעמים הוא ממש מרגיש כמו טרול מיומן.

זה לא דף מסרים, זה כאילו ספר מסרים.

אני יכול לדמיין אותו מכתיב לאחרים את המתקפה היומית ברשתות החברתיות.

חחחחח...הסטורי
האמת שלפני שנים שאלתי אותו למה אף פעם לא רואים אותו בצמ"ע, בלנ"ו/נשו"ט, בביהמ"ד, או בעוד תחום עניין כל שהוא חוץ מאקטואליה...
אם תחפש- תמצאאיתן גיל

אבל בארגז הכלים שלך נמצא רק מוצר אחד- סמוטריץ', וגם אותו תפסיד בחודשים הקרובים

מוזמן לבדוק בכ.א. שלי, כמה הודעות שלי בכלל לאהסטורי
קשורות לאו"ח...
למה תחומי העניין שלך ושלי אמורים לעניין מאן דהואיתן גיל

כתבתי כמה פעמים בפורומים אחרים. האם עובדה חשובה זו מוסיפה לי ניקוד בעיניך.

ספרתי כשלושים פורומים, כן ירבו. אז מה? האם אני חייב להוכיח נוכחות בכולם.

ולמה הריון ולידה, או בישולים ומתכונים, ושאר ירקות, אמורים לעניין אותי, ומה אני יכול להוסיף לשיח שמתנהל שם.

תכל'ס, עשה טובה. הנח לי.

אויש. תנוחאיתן גיל

לך תמכור פיתות עירקיות...

ותמיד, תמיד, תתעסק במה שאתה מבין בו באמת.

וסיג לחכמה שתיקה.

גם אויל מחריש, חכם יחשב.

אם היית מחריש, היית נחשב לחכםנקדימון
זה נכון. 
Wishful thinkingshaulreznik

טראמפ הוא עסקן גס רוח וכסיל שאת אבחנותיו הרפואיות נדע אחרי שיעזוב את הבית הלבן. קרבות כלובים במסיבת יום ההולדת שלו מעידים על האיש יותר מכול. נתניהו הוא סתם ימין חלש המפטפט את עצמו לדעת, מאז 1996. לא צריך לחפש הגיון בשיגעון ובחוסר משילות. יהיה הסכם עם איראן, ביבי יפסיד בבחירות, וטראמפ ישמח לקדם "הסכמי שלום" עם הפלסטינאצים כדי לקושש את פרס נובל לשלום.

אני חושב שכולם משחקים בשטויות כדי להחביא את החשובמשה

והחשוב זה הזרבוב. כלומר ההרס היסודי שמבצעים עכשיו קבלני עבודות עפר. גם בדרום לבנון וגם בעזה. כל יום שעובר והורסים להם כפר, זה עוד מקום שהם לא יכולים לחזור אליו ונזק אמיתי.

אנחנו מכירים את הצבא שלנו שיכול ליסוג תחת פקודה פוליטית מממשלה פחדנית. אבל כפר שכבר נדרס ונהרס יהיה יותר קשה לשקם.

שיקום תשתיות זה אחד הדברים המהירים ביותרנקדימון
שמעתי הרצאה של גיא אביעד על עזה (חוקר חמאס וותיק) והוא סיפר שאחרי אחד המבצעים שנעשו בעזה לא רק שבתוך פחות משנה שיקמו את ההריסות אלא גם מה שנבנה היה פי כמה וכמה ממה שנהרס.

אז מה זה כפר בלבנון? בתוך שנה למפלצת שחתכת את ראשה יהיו שני ראשים.

לא כל כך מהר. גם לפנות הריסות לוקח זמןמשה

(וגם להרוס)

אז יקח 3 או 5 או 10 שנים, אז מה?איתן גיל
לקיחת אדמה זה כואב ועם כל השאר אפשר להסתדר
זה לא אותו דבר, אז רק פוצצוהסטורי
כעת, גם בעזה וגם בלבנון, משמידים להם לחלוטין
אז רק הרסו בתים ששימשו באופן ישיר ללחימהמשה

היום פשוט הרסו את כל הכפר. כפרים כפרים. 3/4 מעזה כבר לא קיים היום. וכל כפרי קו המגע בדרום לבנון גם לא.

כמה זמן לוקח להקים גבעה או חווה?נקדימון
אז תחשוב עכשיו בערבית מוסלמית עם ים של כסף ותמיכה וגב פוליטי ומנהלי. 
גבעה זה לא כמו שכונה עירונית צפופה.משה
כנראה שכחת איך נראיתנקדימון
ההשתלטות הערבית בשטחי c
שקופלה יפה יפהמשהאחרונה
זקן הודי אמר פעם כך (בסרטון שראיתי)נקדימון
"אם אתה חושב כל הזמן 'אני חכם' אז איך תוכל לשתוק? אתה מסכים או לא מסכים, מעיר הערות בתוכך, מעיר הערות על הבגדים שמישהו לידך לובש, מעריך אחרים או מזלזל בהם... ברגע שאתה חושב שיש כל כך הרבה ערך למה שאתה חושב אז אתה לא יכול לעצור את זה (כלומר את הדיבור). זה פשוט ימשיך וימשיך וימשיך..."
מפרשת השבוע לפרשת השעה: כוחה של מילהhamedinai

מפרשת השבוע לפרשת השעה: כוחה של מילה

פרשת השבוע מפגישה אותנו עם אחד הרגעים הדרמטיים ביותר במנהיגות של משה ואהרן. העונש הכבד שנגזר עליהם – שלא להיכנס לארץ ישראל – הגיע בעקבות חטא אחד מרכזי: הם הכו את הסלע במקום לדבר אליו.

המסר האלוקי כאן מהדהד לדורות: תמיד עדיף לדבר מאשר להכות.

גם כשנראה שמולנו עומד "סלע" קשוח, אטום, שאין שום סיכוי שיבין מילים או יקשיב לדיבורים – התורה מלמדת אותנו שאסור להרים ידיים (או מטה).

והכוונה היא לא רק להימנע מאלימות פיזית. דיבור נוקשה, צעקות, כעס והטחת האשמות – כל אלו נכנסים תחת אותה קטגוריה של "הכאה". השינוי האמיתי מגיע מתוך הסברה, סבלנות, ודיבור רך בגובה העיניים.

מימין לשמאל: מדברים בדרכי נועם

​אנחנו במחנה הימין רוצים להשפיע, להוביל ולחבר. כדי לעשות את זה, אנחנו חייבים לשנות דיסקט. במקום להתווכח ולהתעמת, עלינו למצוא את הדרך לדבר אל אחינו מהשמאל בדרכי נועם ובדרכי שלום – בשפה שהם יוכלו וישמחו לשמוע.

איך עושים את זה בפועל? הנה שתי הצעות מעשיות (על קצה המזלג) לשינוי הטרמינולוגיה שלנו:

* להכניס ללקסיקון את המושג "עוטף יו"ש": בדיוק כמו שכולם מבינים את החשיבות של עוטף עזה, הביטוי הזה ממחיש בצורה גרפית וברורה שיישובי יהודה ושומרון הם השכפ"ץ שמגן על גוש דן ועל המדינה כולה.

* לאמץ את המשפט "אין ציונות ללא יהודים": אמירה פשוטה שמבהירה באופן מובן מאליו שלמדינת ישראל אין זכות קיום כבית לאומי ללא השורשים, המסורת והזהות היהודית שלנו.

​יש עוד רעיונות רבים, אך בינתיים נתחיל מאלו. הצעד הראשון לשינוי פני המדינה מתחיל במילים שאנחנו בוחרים להוציא מהפה. בואו נדבר, לא נכה.

תכין תגובות טובות לנקודות המחלוקת העיקריות ביןפ.א.אחרונה

ימין ושמאל ואז תגיע עם הצעות ורעיונות.  

הוויכוח בין הימין לשמאל בישראל בנוגע לעתיד יהודה ושומרון (יו"ש) הוא אחד מקווי השסע העמוקים והמשמעותיים ביותר בחברה הישראלית. המחלוקת אינה רק פוליטית או ביטחונית, אלא נוגעת בשאלות יסוד של זהות, היסטוריה, דמוגרפיה וצדק.

להלן ריכוז נקודות המחלוקת המרכזיות והפערים בתפיסות העולם:

## 1. הזכות על הארץ וההיבט ההיסטורי-דתי

* **תפיסת הימין:** רואה ביהודה ושומרון את ערש ההיסטוריה היהודית (שם נמצאים אתרים תנ"כיים מרכזיים כמו חברון, שילה, ובית אל). הזיקה לחבל ארץ זה נתפסת כזכות אבות היסטורית ודתית שאינה ניתנת לערעור. מבחינת הימין, ויתור על שטחים אלו הוא פגיעה בזהותה היהודית של המדינה ובזכותו הטבעית של העם היהודי על ארצו.

* **תפיסת השמאל:** אינו מכחיש בהכרח את הזיקה ההיסטורית, אך מציב במרכז את חשיבות המשפט הבינלאומי, ההכרה העולמית והצורך בפשרה. השמאל טוען כי מימוש "זכות האבות" על מיליוני פלסטינים החיים באזור גורר פגיעה מוסרית ודמוקרטית, ולכן יש להעדיף שיקולים פרקטיים של שלום וחלוקת הארץ על פני החזקה בכל חבלי המולדת ההיסטורית.

## 2. ביטחון לאומי ואסטרטגיה

* **תפיסת הימין:** השליטה הצבאית והאזרחית ביו"ש חיונית להגנת מדינת ישראל. השטח משמש כ"עומק אסטרטגי" וההרים שולטים על שפלת החוף ומרכזי האוכלוסייה (נתב"ג, תל אביב). הימין מזהיר כי נסיגה מהשטח תוביל להקמת "חמאסטן" בלב הארץ, בדומה למה שקרה לאחר תוכנית ההתנתקות מרצועת עזה, ותהפוך את ערי המרכז למטרות לירי רקטות יומיומי.

* **תפיסת השמאל:** המשך השליטה במיליוני פלסטינים הוא עצמו האיום הביטחוני הגדול ביותר, שכן הוא מייצר חיכוך מתמיד, טרור ומחייב השקעת משאבים צבאיים עצומים בהגנה על התנחלויות מבודדות במקום במשימות אסטרטגיות. השמאל מאמין שביטחון אמיתי יושג באמצעות היפרדות, קביעת גבולות מוכרים בינלאומית, והסדרי ביטחון קפדניים (כמו פירוז המדינה הפלסטינית העתידית ושליטה ישראלית בבקעת הירדן במסגרת הסכם).

## 3. האיום הדמוגרפי ודמותה של המדינה (יהודית ודמוקרטית)

המחלוקת כאן היא אולי החריפה ביותר, כאשר שני הצדדים משתמשים באותו טיעון – שמירה על עתיד המדינה – אך מגיעים למסקנות הפוכות:

* **השמאל מזהיר מפני "מדינה דו-לאומית":** לטענת השמאל, סיפוח יו"ש או המשך המצב הקיים יובילו לכך שבין הים לירדן יהיה רוב ערבי או שוויון דמוגרפי. במצב כזה, ישראל תצטרך לבחור: להעניק לפלסטינים זכויות הצבעה מלאות (ואז המדינה תפסיק להיות יהודית), או למנוע מהם זכויות (ואז המדינה תפסיק להיות דמוקרטית ותהפוך למדינת אפרטהייד). הפתרון מבחינתם הוא **היפרדות** לשתי מדינות כדי לשמור על רוב יהודי מוצק במדינה דמוקרטית.

* **הימין מציע פתרונות חלופיים:** בימין יש המפקפקים בנתונים הדמוגרפיים וטוענים שהשמאל מפריז במספר הפלסטינים ביו"ש. מעבר לכך, הצעות הימין נעוצות במנעד רחב: החל מסיפוח שטחי C בלבד (שבהם רוב יהודי מוצק) והשארת שטחי A ו-B תחת אוטונומיה פלסטינית, דרך מודלים של תושבות ללא אזרחות, ועד למודלים של אזרחות הדרגתית למי שיצהיר נאמנות. מבחינת הימין, הקמת מדינה פלסטינית היא איום קיומי מיידי, החמור בהרבה מהאתגר הדמוגרפי.

## 4. מפעל ההתנחלות ועתיד היישובים

* **תפיסת הימין:** רואה בהתנחלויות מעשה ציוני חלוצי, הממשיך את הקמת המדינה. היישובים נתפסים כחלק בלתי נפרד ממדינת ישראל. עמדת הימין הרשמית היא שאין לפנות אף יישוב או תושב יהודי מביתו, ושנוכחות אזרחית היא זו שמקבעת את האחיזה הביטחונית בשטח.

* **תפיסת השמאל:** רואה בהתנחלויות (ובעיקר באלו המבודדות, מחוץ לגושי ההתיישבות הגדולים) מכשול מרכזי לשלום ונטל כלכלי וביטחוני. השמאל שואף להקפאת הבנייה וטוען כי בעתיד יהיה צורך לפנות עשרות אלפי מתיישבים, או לחילופין לבצע חילופי שטחים כדי להשאיר את גושי ההתיישבות הגדולים (כמו גוש עציון או אריאל) תחת ריבונות ישראלית, תמורת שטחים מתוך הקו הירוק.

אולי יעניין אותך