אני טבעונית (לא של אוכל בריא)הודיה מהדרום
יש לכם מתכונים בשבילי? אני משתגעת בלי גיוון באוכל... (מתכונים ללא מוצרים מהחי כלל...)
מה הפשט "טבעונית" אבל לא של אוכל בריא?tzvib
סוכר ממתקיםהודיה מהדרום
קצפות גלידות חטיפים. העיקר בלי שום מוצרים מהחי.
זה מעניין מאוד. זה נשמע כמו אידיאולוגיה ולא בריאותtzvib
האם את נגד אכילת מאכלים מן החי? והאם את לא מעוניינת לשמור על הבריאות?
הבריאות אף פעם לא עניינה אותי... יותר האידיאולוגיההודיה מהדרום

. כן.

(כמו שאני לא אוכל את האוגרים, הדגו, הכלבה, התוכונים, ציפורי האהבה, והפנקים שלי, ככה אני לא רואה סיבה לאכול חיה אחרת..)

לזה קוראים צמחונות...אנונימי (פותח)

טבעונות= דברים מהטבע.

צמחונות= כל מה שלא מהחי לאו דווקא טבעי.

למה את מתכוונת שאין גיוון?

יש הרבה מתכונים של פשטידות, שילובים של אורז/ פתיתים עם קטניות, ירקות מבושלים... לא חסר רק תתני כיוון לאיזה סוג אוכל את מתכוונת.

מה עם מוצרי חלב? גם הם מחוץ לתחום? אם לא אז הגיוון גדל יותר.

אני חושבת שהיא מתכוונת גם בלי חלב וביציםאופה.
צמחונות-קיימת אכילת חלב ומוצריו, ביצים ומוצריהןהודיה מהדרום

טבעונות-שום מוצר מהחי.

ככה זה נקרא. גם לי זה נראה טיפשי, אבל ככה זה.

שום דבר מהחי.הודיה מהדרום
גם אני טבעונית - מסיבות מוסריותאנונימי (פותח)

כל הכבוד הודיה!!!  את תמיד יכולה למצוא מתכונים במחשב, אני האמת אוכלת לרוב אוכל די בסיסי ופשוט, ואת רב המטעמים הטבעוניים אני אוכלת במסעדות, אבל זה בעיקר בגלל שאני לא יודעת לבשל מי יודע מה.

ולמי שלא מתמצא, צמחוני זה אחד שנמנע מבשר, וטבעוני זה אחד שנמנע גם ממוצרים שמקורם בחי, כמו חלב וביצים. הסיבה לכך היא בעיקר מוסרית - למנוע את חלקנו בתעשייה האכזרית שקוטלת את חייהם של בעלי החיים המסכנים (בביצים למשל קוטלים כל אפרוח ממין זכר). וגם מבחינת איכות הסביבה, שכן ידוע שהתעשיות הללו הן גורם מזהם מאוד. 

חדשה בפורוםאנונימי (פותח)

אז דבר ראשון שלום לכל חברי הפורום!

הודיה, גם אני טבעונית כמוך, לא בריאותית במיוחד... יש לי בלוג שלא עידכנתי כבר הרבה זמן אבל זה ישתנה בקרוב ויש בו מתכונים, בעיקר של אפייה וממש קצת בישול (גם זה ישתנה בקרוב) אולי תמצאי בו משהו שיעניין אותך.

בלוג

איזה מתכונים את מחפשת אולי אני אוכל להציעה לך כמה דברים...?

לא יודעת מה... אין לי משהו ספציפי.הודיה מהדרום
מתה על האנשים שחושבים שהם יותר צדיקיםנעמה11

מכל הדור ויתר צדיקים ממה שהתורה מתירה.

לדעתי אדם צריך ללמוד קצת לפני שהוא מחליט כזאת החלטה.

א. ממהיבט הבריאותי של מחסור בברזל,B12 וכל השאר

ב. מההביט האומוני של "למה ה' התיר לאכול בשר אחרי המבול", מה הצמחונות עושה לבני האדם ולטבע האנושי וכו'

ג. קצת ספרי מוסר, מידות, ענוה (ושלא תבינו לא נכון, אני מסוג האנשים שיש להם הרבה לאן להתקדם בתחום....)

אני לא מסכימהאנונימי (פותח)

נכון, כיום מותר לנו על פי התורה לאכול בשר, אבל אין מצווה כזו. לעומת זאת יש ציווי מפורש של צער בעלי חיים.

כיום בע"ח כגון תרנגולות חיות בסבל נוראי ובאכזריות עד שנשחטות וזו הסיבה שאני באופן אישי צמחונית וגם משתדלת לקנות ביצים אורגניות - זאת אומרת ביצים מתרנגלות שלא נדחסו לתוך כלובים וחיו כמעט 24 שנות עם אור כדי שיטילו עוד ביצים.

פשוטמטוםסבא גפטו
אין קשר בין אכילת בשר לצער בעלי חיים.
אם היית נוכחת במשחטות (מסויימות) היית יודעת שמקפידים שעד שניה לפני השחיטה עצמה, הפר לא רואה שעומדים לשחוט אותו. ממש שניה לפני השחיטה מגיח מדלת צדדית שוחט, מברך ושוחט.
לגבי התנאים שבהם מגדלים היום בע"ח בדגש על תרנגולות בלולים - זה בהחלט צער בע"ח. וע"כ אסור לקנות מהם את הבשר וצריך לצאת נגדם. אפשר לגדל באופן פרטי / לקנות מחווה אורגנית שהיא גם מקפידה על 'תרנגולות/לולי-חופש'.
יש מצווה לאכול בשר. ואפשר להביא עשרות ציונים ומקורות לעניין.
גם ביצי חופש לא משהו..הודיה מהדרום
אבל לא חשוב. לא בא לי להכנס לוויכוח.
לנעמה, לפחות תחשבי לפני שאת כותבת לא לעניןאנונימי (פותח)

א. הקב"ה רצה בבראשית שנהיה טבעוניים. ההיתר לאכול בשר ניתן רק לאחר המבול, על כך אין עוררין, אבל יש מצוות צער בעלי חיים שעליה אף אחת מתעשיות הבשר המודרניות מקפידה לשמור. והמצווה היא לא רק ברגע השחיטה, אלא מרגע הלידה ועד רגע השחיטה. מחסור בברזל ובויטמין B12 לא קשור להמנעות מאכילת בשר, כבר מוכח וידוע שישנם מזונות מן הצומח שגם עשירים בברזל ובויטמין B12, ואנשים שסובלים ממחסור אינם בהכרח צמחונים.

ב. הקב"ה התיר לאכול בשר כי נפש האדם חשקה בבשר. ושוב, אף אחד לא אמר לך לא לאכול בשר, גדלי לי את בע"ח שאת אוהבת לאכול, תדאגי שיהיו לו חיים טובים, ואז ,ע"י שחיטה פרטית, תוכלי להנות מבשר טרי ומשובח מבע"ח שלא עבר סבל והתעללות.

ג. הייתי גם ממליצה לך לקרוא ספרים שנוגעים בצביעות והתחסדות. אם יש מאיתנו שמצפונם לא מאפשר להם לתרום את חלקם בתעשיית הבשר האכזרית, ומשום כך ויתרו על אכילת בשר, גם אם אינך מעונינת ללכת בדרך הזו, אל תקראי עליה תיגר, ע"י כך שאת מעוותת עובדות.

אל תתרגשי ממנה (מי שמדברת...)הודיה מהדרום
אנשים שאיפהשהו בתת מודע שלהם יודעים שהם לא בסדר-מייד תוקפים.
אני  ל א  מאמינה ולא מסכימה עם הדת.הודיה מהדרום

הלאה?

א.הבריאות לא יותר חשובה ממוסר.

ב.הגבתי

ג.הגבתי.

עוד?

ועוד-את ממש דוחה.הודיה מהדרום

מצטערת. אבל מה שכתבת רק גורם לי לשנוא את הדת יותר. (ותאמיני לי שיש לי נסיון רב בתחום הדת. נסיון של 18 שנים. וכדוסה מוחלטת)

אנשים כמוך רק גורמים לי לחפש דרך מהירה יותר החוצה. בלי שיסתכלו עלי עקום.

לא בא לי לריב. אבל ההודעה המפגרת שלך רק גורמת לי לעשות את זה.

זהו זה. הוצאתי.

נ.ב.-

לגבי ב. למדתי את חזון הצמחונות. טוב לך? יופי.

ג. קשוט עצמך תחילה ואח"כ קשוט אחרים.

תקשיבו-אני רק ביקשתי מתכונים!הודיה מהדרום

לא לרצוח אותי.

(כל הזמן השרשורים שלי הופכים לוויכוחים? אפילו שירים שכתבתי הפכו למלחמות חורמה!!)

תראי- כתבת 4 הודעות רצופות שכל מטרתן ניגוחאלעד
אז את מצפה שלא יריבו איתך?
תקפו אותי.הודיה מהדרום
ציפית שאשתוק? מלכתחילה הם לא היו אמורים לכתוב את זה.
חברה להרגע מה זה הקטילות האלה????????אנונימי (פותח)

בכל אופן לי נראה שיש לנו מספיק דברים שאסור לנו לעשות (הכל כמובן לטובתנו ולטובת העולם) כאשר אנחנו מוסיפים על עצמנו איסורים זה עלול לבוא על חשבון דבר אחר (שאולי הוא איסור ממש) אני דווקא מבינה יותר את אלה שלא אוכלים כי הם פשוט נגעלים. .. במחילה זה קצת מזכיר לי את אלה שהולכות מטעמי צניעות עם משהו דמוי רעלה ונראות כמו מחבלות( -באמת מחילה!!!)

איפה הגבול? לפי השכל אפשר לאסור על עצמנו אין סוף דברים שמותרים שהם אולי האידיאל העליון- אבל דחילק בואו נעשה במיטב את מה שמוטל עלינו  לעשות פה בעוה"ז.

ממה נובע הרצון הזה?- אשמח לדעת -בכנות!

אצלי זה נובע ממוסר.הודיה מהדרום
אני לא חושבת שיש צדק בהחלטה של :"אני רעב, אז אני אוכל אותך".
שלום הודיהאלעד

אחרי משפט כמו "אני רעב, אז אני אוכל אותך" אני תוהה אולי הדיון צריך להיות קצת אחרת. השאלה היא מה היחס שלנו, בני האדם, כלפי החי שסביבנו, שמזה בין השאר נגזרת צורת האכילה.

הרי גם לך ברור שלא תפני לבעל חיים כזה או אחר בגוף שני נכון? מקס' הוא ינבח או יקרקר עלייך, לא יותר. לכן השאלה היא האם בעל חיים הוא "מי" או שמא "מה", ואולי מה שביניהם.

למה לא?הודיה מהדרום

אני בהחלט פונה לכל בעלי החיים שלי בגוף שני, מדברת איתם בהחלט!!

"הרי גם לך ברור שלא תפני לבעל חיים כזה או אחר בגוף שני נכון? מקס' הוא ינבח או יקרקר עלייך, לא יותר. לכן השאלה היא האם בעל חיים הוא "מי" או שמא "מה", ואולי מה שביניהם."

הריי גם תינוקות לא יגיבו לי אז בוא נעביר את זה למשהו אחר:

"הרי גם לך ברור שלא תפנה לתינוק זה או אחר בגוף שני נכון? מקס' הוא יצרח או יבכה לך, לא יותר. לכן השאלה היא האם תינוק הוא "מי" או שמא "מה", ואולי מה שביניהם."

חחח תגידי את סתומה לגמרי?אלעד

התינוק ידבר עוד כמה חודשים, ומדברים אליו בהנחה שזה יקרה, וכך הוא גם מתרגל לדבר. האם אי פעם חיה איתה דיברת פנתה אלייך בחזרה? האם האדם הוא סה"כ יצור יותר משוכלל?

סליחה, אבל אחרי משפט כמו "אני בהחלט פונה לכל בעלי החיים שלי בגוף שני, מדברת איתם בהחלט!!" אני תוהה בכמה רצינות לקרוא את תגובותייך פה.

יש לי כלבה, למשל.הודיה מהדרום

הכלבה מבינה פקודות. אם לא תדבר אליה היא לא תקלוט לעולם מילים כמו "אסור, בואי, וכו'", זה א'.

ב-עשיתי שירות לאומי שבועיים (ואחרי זה עזבתי נגד רצוני ) בגן של ילדים אוטיסטים, למה שם לא דיברנו אליהם כי הם לא ידברו והם לא מבינים? דיברנו ועוד איך. אם אתה בא בהנחה שמי שלא ידע לדבר ולהבין הוא מישהו נחות אני שמחה לבשר לך שכל הילדים שם, אחד אחד, חמודים מלאי שמחת חיים ואוהבים אדם הרבה יותר ממך.

ולגבי "האם האדם הוא יצור משוכלל יותר?"הודיה מהדרום
כן. הוא משוכלל להרע.
אז היית מעדיפה להיות כלבה?אלעד
לא. כי היחס של האדם לכלבים זוועתיהודיה מהדרום
ולא הייתי מעוניית בכזה יחס. (אגב, פעם ראיתי כלב לחוץ והיסטרי, ואחרי שדיברו איתו הוא נרגע.)
אם כך,אלעד

בואי נעשה עסק:
את תהיי כלבה- ואני אתייחס אלייך יפה. מסכימה?

ככה כולנו נהיה מרוצים..

זה כי אין לך תגובה לעניין?הודיה מהדרום
זה כי אני לא מבין מה הקשר בין זהאלעד
שאנחנו אכזריים כלפי חיות, לבין האפשרות לאכול אותן.
האפשרות לאכול אותן אכזרית גם כן.הודיה מהדרום

אבל היינו באמצע דיון כשפתאום הצעת לי להיות כלבה. זה לא היה קשור לעניין, ונראה כמו התחמקות.

א. זה כן היה קשור. עייני ותראיאלעד

ב. בהנחה שאת לא באה בטענות אל החיות הטורפות למה הן אוכלות בשר, למרות שגם הן יכולות לזון את עצמן בעשבים וכדו' (ולפחות חיות הבית יכולות לקבל תוספות מזון וויטמינים) - כי הן חיות ממשפחת אוכלי הבשר, כך אין לך זכות לבוא בטענה כלפינו בני האדם, אם אכן אנו בסה"כ חיה משוכללת יותר, כפי שאמרת בעצמך.

ג. והיה אם תגידי שלאדם יש בחירה, והוא לא חייב להיות "אכזרי" (-מתוך אותה הנחה מוטעית שלאכול בע"ח זו אכזריות) אז ממילא יוצא שהאדם הוא לא עוד חיה, אלא ברמה אחרת לגמרי.

א. אין לי כוח לעיין. אני מאמינה לך.הודיה מהדרום

ב.טורפי בשר לא יכולים להיזון (לזון את עצמן בקיצור) בעשבים. הן טורפות. האדם הוא לא חיה טורפת. (הקיבה והרוק עד כמה שזכור לי מוכיחים זאת.)

ג.האדם הוא חיה, אבל משוכללת, הוא טורף בצורה אכזרית (אתה יכול לעיין כמה הודעות מעלי, אם בא לך) ומנצל את זה שהוא חזק יותר-להרע.

חולק עלייךאלעד

גם טורפים יכולים להיזון מעשבים (חתולים אריות נמרים כלבים וכו)' בדיוק כמו האדם. וגם להם יהיו חסרים וויטמינים ומינראלים חשוביםאם יימנעו מאכילת החי והיוצא מן החי- בדיוק כמו לאדם (כמו B12, ועוד)

ולגבי האכזריות, אני באמת לא מבין מה אכזרי בי כשאני אוכל בעל חיים.

אני עונה בקצרה. אני מפלאפוןהודיה מהדרום
בעלי חיים טורפים ינזקו. האדם לא. (רוב הטבעונים לא לוקחים תוספים מלבד B12. וגם זה לא תמיד. אני בד"כ לא לוקחת, ובדיקות הדם שלי תקניות) לגבי האכזריות-אם אתה לא מבין דבר כזה פשוט אני לא יכולה גם להסביר לך.
אז אל תסבירי לי- תסבירי לכל הצופים כאןאלעד
לגופו של עניין, את עצמך מודה שרוב הטבעוניים לוקחים B12 (וזה גם הוראות משרד הבריאות), זאת אומרת שהגוף שלנו באופן טבעי זקוק למזון מן החי. דהיינו אנו צריכים לאכול מזון כזה. ואם אדם צריך לאכול דברים כאלה אז מדוע הוא נקרא אכזרי?? הרי הוא סה"כ חיה, אז שוב, כשם שאת מביהנ שהם חייבים לאכול בשר כך תביני גם אותנו.
עכשיו אני במחשב. אז קבל:הודיה מהדרום

אם אני אוכל בני אדם, מה תגיד לי? שאני אכזרית? אני רק צריכה B12, לא?

ולגבי הB12 ממש לא אמרתי שהרוב לוקחים. אמרתי שמי שלוקח-זה רק מה שהוא לוקח. עובדה שאני לא לוקחת, (כשאני לוקחת זה כשבא לי לי. ממש לא כל יום כמו שכביכול "צריך") והגוף שלי מספק הכל נהדר.

יש מבין?

נמאס לי להסביר לפרט להדגים לנמק ולהתקל באנשים אטומים. זה קורה לי מספיק בבית. אז כנראה שאני נוטשת את הדיון הווירטואלי הזה (אולי... אם התגובה ממש תגרה לי את המוח יש מצב שאני אגיב...) אני צריכה את הכוחות האלה של "איזה אנשים חסרי הבנה ורגישות" גם לבית. אני לא יכולה לבזבז את הכל באנטרנט. מספיק לי שאני כמעט ומחסלת בבית את כולם (כשהם מתווכחים איתי עם עובדות לא נכונות מצידם. או עם לעג ולגלוג כלפי. כמוך.).

ולשאלה אחרונה-למה אתה שותה חלב ואוכל ביצים? הגוף שלך ישמח לקבל חלבונים מלאים מהצומח (סויה טריה\פולים\קטניה+דגן) וסידן (שאני לא זוכרת במה יש, אבל אני יודעת שיש, כי אני אוכלת טבעוני ויש במזון שלי סידן.)

.

סוף סוף מתכוניםאנונימי (פותח)
לאחר שבועיי של דיונים בבקשתך, הגיע הזמן למתכונים. האם את מעוניינת במתכונים לממרח בצל בטעם כבד, או מימרח (או סלט) קישואים בטעם כבד, או קציצות טונה (מטוגנות)?
כמו כן, כדאי שגדירי באילו מתכונים את מעוניינת (מנות עיקריות, סלטים מבושלים, פשטידות,...).
יש! הודיה מהדרום

אני לא רוןצה ממרחים (הם יישארו מלא זמן, כי חוץ ממני אף אחד לא יאכל מהם... ואבא שלי שונא שאוכל סתם "יושב" במקרר), טונה אני לא אוכלת-אני טיבעונית....

אז מה שנשאר זה:

מנות עיקריות ופשטידות שיהיו מצויינים בשבילי

(בלי מוצרים מהחי, כן? לא עוף\בשר\דג\חלב\ביצה וכו')

לכולם-בכללי-אין צורך בתגובה-זו שאלה רטורתית בלבדהודיה מהדרום

מה כואב לכל מיני אנשים כאן שיש כאן טיבעוניים? אני נמצאת, עד כמה שידוע לי בפורום  ט י ב ע ו נ ו ת ,  אז זה אמור להיות בסדר מה שאני מבקשת כאן. לא?

אתם יודעים, כשמישהו עושה משהו רע (שקרן, למשל) והוא רואה בניאדם שלא נכשלים דווקא היכן שהוא (דוברי אמת, למשל) הוא דיי שונא ומתקיף אותם. אולי כי הוא יודע שהוא לא בסדר?

הקישו משם לכאן.

. למחשבה

פשטידות ללא ביציםכלנית1
באתר מצפה הילה יש מתכונים לפשטידות ללא ביצים.נראה כמעט בלתי אפשרי אבל, כן.
תודה!הודיה מהדרוםאחרונה
כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך