נראה לכם הגיוני או שסתם המשטרע מבלבלת את המוח?ה הוא המלך

הקשר בין תג מחיר לסמים

חקירה של שורת אירועים פליליים בישוב בת עין חשפה אירוע בו הציתה קבוצת נערים צמיג וניסתה לפגוע ברכבים של פלסטינים.

עוזי ברוך, פרסום ראשון: ט"ו באייר תשע"ד, 

חקירה מתגלגלת. אילוסטרציה
חקירה מתגלגלת. אילוסטרציה
צילום: פלאש 90

שוטרי מחלק נוער חשיפה במחוז ש"י פתחו השבוע בחקירה גלויה בישוב בת עין, בנוגע לנערים החשודים בעבירות רכוש, סמים והפרות הסדר.

עד כה נחקרו עשרה נערים ואותרו כמה מתלוננים שהתלוננו על עבירות רכוש שונות שבוצעו בבת עין.

במשטרת מחוז ש"י מציינים, כי מדובר בחבורות נערים, בהרכבים שונים, שנהגו לבצע עבירות רכוש שונות בישוב, במבנים ציבוריים ורכוש פרטי. חלקם אף היה מעורב בעבירות של הפרת הסדר הציבורי באיזור היישוב בת עין.

שלושה נערים הודו כי נכנסו לרכב של תושב המקום, דרדרו אותו ולאחר שלא הצליחו להניעו החליטו לנטוש אותו בישוב.
נער אחד הודה והפליל את שותפו בניסיון לגניבה של כסף מקופת המקווה וגרימת נזק במקום, כאשר תושב הפתיע אותם והם נמלטו.

במקביל, במהלך פעילות בילוש של נוער חשיפה נעצר נער תושב ירושלים בן 17 כשברשותו חומר החשוד כסם. הנער נחקר והפליל שני סוחרי סמים מירושלים, סוחר נוסף מהיישוב עצמו ועוד כתשעה נערים שלהם נהג למכור סמים מסוג חשיש ומריחואנה.

בנושא זה נחקרו נערים נוספים שהודו בשימוש והפלילו את הסוחר ובמשטרה מציינים כי צפויים מעצרים נוספים.

במשטרה מוסיפים, כי במהלך החקירה עלה כי מספר נערים מהישוב החליטו להגיע לכיכר כפר עציון במחאה על רצח שלי דדון ז"ל, חלקם הגיעו רעולי פנים, הציתו צמיג על הכביש וניסו לפגוע במכוניות של פלסטינים. חלק מהנערים הודו במעורבות במקרה ואף הודו בהצתת הצמיג.

הנערים שוחררו בבימ"ש בתנאים, ובמשטרה מספרים כי צפויים מעצרים נוספים.

ברור שזה הגיוני,די"מ

אבל זה לא אומר כלום על הכלל.

נסיון נואש של ערוץ 7 לברוח מויכוחים.אריאל דל"ת

כמו תמיד, בואו לא נענה "למה תג מחיר זה גרוע" אלא נגיד- "כל מי שעושה תג מחיר משתמש בסמים.

נער הייתי גם זקנתי ולא ראיתי בחיי סמים, לא בגבעות ולא בטיח.

בעצם, פעם אחת כן ראיתי, בזולה של ערסים מעפרה, כן כן, מלח הארץ, האלה שמתגייסים לצבא וזה..

פחדנים, מוציאים שם רע ושקרנים.

ובוגדים.

זה מה שיש לי לומר על מנהלי האתר הזה.

זקנת?סתם אחת
איפה בדיוק הם אמרו ש"כל מי שעושה תג מחיר משתמשותן טל

בסמים"?

אם אתה משקר לפחות תשקר מתוחכם שלא יעלו עליך כל כך מהר.

הערוץ הביא ידיעה חדשותית שהגיעה אליו - עד כמה שאתה שונא את הערוץ שלא מכוון בדיוק לפי מה שאתה רוצה שהוא יגיד.

האם זה הוצאת שם רע? ידיעה חדשותית שתפסו אנשים שהשתמשו בסמים ונקשרים גם למעשה כלשהו לאומני? רק בגלל שזה יכול כביכול "לפגוע בשמם של נערי הגבעות"?

אתה באמת פרנואיד אני רואה.

אם זה הוצאת שם רע אז מה שאתה אומר על הצבא והערוץ זה האבא של האבא של ההוצאת שם רע. 

שקרנים? הערוץ הביאו ידיעה חדשותית שהגיעה אליהם מהמשטרה - מה שקרנים? כי לך לא נוח להאמין בזה שזה נכון?

בוגדים? כאן ממש כבר חשפת את מטרתך. כי לא משנה לך, כל דבר בעיניך יהיה כשר כדי להוציא את הערוץ הזה - וגם הצבא והמשטרה כמובן - כאנשים מגעילים והכל.

מצטער - זה שאתה בחיים שלך לא ראית סמים זה אומר שאין? הצחקת אותי. אתה חושב שאתה יודע כ-ל מה שמתרחש בעולם?

מה גם שכמו שאפשר לקרוא בכתבה - לא דיברו שם על גבעות אלא על יישוב מסויים ביותר, בת עין, ועל עיר מסויימת ביותר ושמה ירושלים.

בבקשה אל תגיד לי שברצינות אתה מתכוון שאתה יודע בוודאות שאף אחד מירושלים או מבת עין השתמש או סחר או החזיק ברשותו סמים, כשבמקביל גם היה באיזושהיא הפגנה נגד המדינה ועשה בה משהו - בבקשה תגיד לי שאתה לא מחזיק מעצמך עד כדי כך גאון עולם.

די, אם בא לך להשמיץ - אתה יכול להשמיץ בפורופ פצועי ארץ מולדת בלמעש, דווקא ביקרתי בו היום, נראה פורום סבבה שבו אף אחד לא "ידכא את חופש הביטוי שלך ויגיד מילה רעה על נוער הגבעות גם אם היא לא קשורה דווקא לגבעות, וגם אם היא קשורה בכלל בסמים".

עכשיו על כל הודעה של אונס כלשהו שיודיעו שהיה ביישוב מעבר לקו הירוק תעמיד את ערוץ שבע מול כיתת יורם באשמת בגידה שהם כאילו אומרים שנוער הגבעות אונסים? נו, בחייך. יש גבול, באמת.

מה אתה עוצם עיניים?יוני

הכותרת! 

"הקשר בין תג מחיר לסמים" 

מה הקשר? 

הקשר הוא שע"פ חקירת המשטרה חבורה מסוימת של בני נוער שעושים בלאגן ומעשנים סמים השתתפו גם בהפגנה אלימה. 

או כמו שכותרת המשנה בכתבה אומרת- "חקירה של שורת אירועים פליליים בישוב בת עין חשפה אירוע בו הציתה קבוצת נערים צמיג וניסתה לפגוע ברכבים של פלסטינים." ואפילו לא אומרים בכתבה שאלו היו אותם בני נוער! "מדובר בחבורות נערים, בהרכבים שונים" 

קראתי עכשיו 3 פעמים את הכתבה ולא ראיתי קשר בין תג מחיר לסמים ואם היית יודע איך כתב אוסף מידע ומכין כתבה אז היה לך ברור כשמש שעוזי ברוך במזיד או שלא במזיד משתמש בכוחו הרב כאחד מכתבי החדשות המשמעותיים בציבור הדתי בשביל לעשות דה לגיטמציה לתג מחיר במקום לעשות את עבודתו נאמנה וזה פסול! 

אתה כל הזמן חוזר על זה שזה ערוץ פרטי וזכותם שיהיה להם קו מסוים שלפיו הם הולכים וזה באמת נכון כשמדובר בכתבות שמצונזרות מסיבות דת או מגזר אבל זה לא נכון כשכתב חוצה קווים של אתיקה.. 

*אין לי מושג באמת מה היה או לא היה שם ולא קראתי את הודעת המשטרה לתקשורת. אני מדבר רק על הכתבה עצמה. 

כן, הוא עוצם עיניים. בעיה מזרוחניקית ידועה..הגברת פיין
דווקא העיניים שלי מאוד פקוחות. ברוך ה' ותן טל
אגב, יפה שאת מאמצת את הטרמינולוגיה החרדית...ותן טל

"בעיה מזרוחניקית ידועה"...וחשבתי שאת זאת שכל הזמן כועסת שמקטלגים את כל נוער הגבעות תחת אידיאולוגיה וכותרת אחת...כשעכשיו מה שאת עשית לפחות לא פחות חמור - הכללת ציבור שלם תחת סטיגמה אחת, סליחה על הביטוי, מטומטמת...

סתם נקודה למחשבה בשבילך...

זה בגלל שאתה לא מכיר את הטרמינולוגיה "הגבעונית"הגברת פיין

(או לא יודעת איך לקרוא לה)

מזרוחניקים זו הגדרה מאוד רחבה!!

כמו שדתיים לאומים או הכיפות הסרוגות זו הגדרה רחבה,
אבל מבחינתנו זה בעיקר גיחוך  על כל מי שעושה משהו שאנחנו חושבים שהוא טיפשי ויש לו כיפה סרוגה..

[כל הטווח בין כיפה מרכזניקית גדולה לכיפת שקל]

וזה כולל הינף יד בביטול והפטרת "מזרוחניק" באופן שלא ממש מצריך לפתוח את הפה..

קח בקלות אח שלו

מוזר שאת לא לוקחת בקלות כשזה הפוך...ותן טל

כשאני או מישהו אחר אומרים משהו על "נוער הגבעות הזה"...את יודעת להזדעק מאוד יפה...

אז את כל מה שכתבת בהודעה הזאת, תחשבי שבדיוק ככה נגיד אני או אחרים מתייחסים כאשר אנחנו משתמשים בטרמינולוגיה כשאומרים "נוער גבעות".

למה שם את לא לוקחת בקלות?

הפעם היחידה שבה "הזדעקתי" (אתה לא ממש מרגש אותי)הגברת פיין

היתה כשייחסת אג'נדה שלא נכונה לרוב ציבור הגבעות - רק בגלל שמישהו כאן בפורום כתב לך משהו שהוא מאמין בו, ואתה השלכת את זה על כולם.

כשאתה מדבר על עמדה מסויימת וכותב נוער הגבעות אומרים כך וכך - 

כשבעצם רובם הגדול לא חושבים כך, אלא אתה חושב שהם חושבים כך, אני יכולה לומר שאתה מדבר בלי להכיר..

וזו גם זכותי.

אתה יכול גם לזעוק שאני מכלילה את כל המזרוחניקים.

בניגוד אליך, אני גדלתי בין מזרוחניקים..

ההורים שלי מוגדרים כדתיים לאומיים, היישוב בו גדלתי בטח מזרוחניק, האולפנה והחברות שלי עונות בדיוק להגדרה
(גם זו שבטרמינולוגיה החרדית וגם סתם "כיפה סרוגה")

ומתוך היכרות עם דעותיהם, לא מתוך הפורום - אלא במציאות - 

הם בהחלט עוצמים עיניים לדעתי.. לא אמרתי אפילו באיזה אופן והקשר, כך שאתה לא יכול אפילו להפריך את זה שטן

אם את יכולה להכליל את כל "המזרוחניקים"ותן טל

על סמך המזרוחניקים שאת מכירה - למה שאני לא אוכל להכליל את כל "נוער הגבעות" על סמך נוער הגבעות שאני מכיר?

הרי לא מדובר כאן על כמות אנשים שמכירים...כי אין לי ספק שגם את לא מכירה אחוז אחד מכלל המזרוחניקים שחיים במדינת ישראל, כמו שאני לא מכיר אחוז אחד מכלל נוער הגבעות שחי במדינת ישראל - אז אם לך זה מרגיש צביעות ולא נכון שאני יכול להגיד משהו על נוער הגבעות מתוך אדם כזה או אחר (אגב, מעניין שאף שאת לא מכירה אותי כלל את יכולה להגיד בכזה ביטחון שאני בטוח לא מכיר אף נוער גבעות כזה או אחר. אני לא אומר שאני מכיר - אבל מניין לך לדעת? את לא יודעת אפילו איפה אני גר...אז לאט לך... )

אני לא מחפש לרגש אותך, רק מציג את התהייה שיש פה שתי אמירות או התנהגויות סותרות שלך, אף שאת, כמו שאת מגדירה את זה לצד השני "עוצמת עיניים" מלראות את הסתירה שבדברייך...

אז בבקשה, קודם כל, אל תגידי "בניגוד אליך, אני..." - כי את לא מכירה אותי, לא יודעת איפה גדלתי ובטח ובטח שלא יודעת מי אני מכיר מקרוב או לא - וזה לא משנה אם זה נכון או לא - אלל תיטלי יומרות לעצמך להגיד משהו על מישהו אם את לא מכירה אותו...ואת לא מכירה אותי, כמו שידוע לשנינו.

לגבי ההורים שלך, כידוע לך אני יודע שזה נכון ולפחות את אבא שלך אני מכיר היכרות מסויימת. אבל זה לא משנה את העובדה שעדיין, מכלל הציבור המזרוחניקי בארץ, את לא מכירה כנראה אפילו לא אחוז אחד...אז לאט לך...

אין לי צורך להפריך מה שאת אומרת, כי את העיקרון הסברתי - את ואני לא שונים ברמות שלנו בקטע הזה, לכן מין הראוי שאם את משימה עצמך "הוגנת", אזי שתביני שכמו שאת לא אוהבת שעושים את זה לכאן...ככה את צריכה להבין שלא יפה לעשות את זה גם לכאן...

זה הכל. את יכולה לא להסכים איתי ובטח שאת לא צריכה להתרגש מדבריי...אבל אם את בוחרת באופן ספציפי לעצום עיניים כאן, אין לך מה להלין על אחרים שעוצמים עיניים

אני תוהה איזה נער גבעות אתה מכיר..הגברת פיין

ואם היכרות מבחינתך מסתכמת בהודעות הפורום...?

כי אני לא מתכוונת לצורת היכרות כזו.

בכל אופן - היה הבדל משמעותי בין לנכס לכל נוער הגבעות עמדה מסויימת מקובעת ומפורטת כפי שאתה עשית.

לבין לנכס התנהגות מסויימת שאני זו שמגדירה אותה בהתאם למשהו אחר כל פעם.

שוב, זה לא משנה באמת מה אני מכיר ומה לא -ותן טל

משנה זה שלא את זזאת שיכולה לקבוע דברים לגביי בלי להכיר אותי. את הרי לא יודעת מה אני מכיר ומה לא...לכן פשוט עדיף לא לקבוע דברים לגביי מישהו אחר.

השאלה לא רלוונטית לדיון שנערך כאן לכן אין צורך שאענה עלייה.

וחילוק יפה מאוד ומתחמק מאוד עשית כאן...את זאת שמגדירה מה אני עשיתי ומה את עשית...אז לא, לא נראה לי. זאת אכן עצימת עין מבחינתך.

(כאמור, מלבד העובדה שאף פעם באמת לא ייחסתי ל-כ-ל נוער הגבעות עמדה מסויימת, אלא את זאת שבחרת לראות את זה כך, לצערי)..

מדהים הרטוריקה..., אני " מנכס לכל נוער הגבעות עמדה מסויימת מקובעת ומפורטת"

ואילו את, "רק" : "מנכסת התנהגות מסויימת שאני זו שמגדירה אותה בהתאם למשהו אחר כל פעם"

חשבת פעם לעבוד כעורכת דין/דיפלומטית?

את תוכלי לזכות נאשם שחייב בכל רמ"ח איבריו רק בזכות הרטוריקה שלך...ואני מדבר ברצינות כרגע...

לצערך - או שלא לצערך כי את כמובן לא מתרגשת ממני - אני גם קצת מבין ברטוריקה. מה שעשית כאן הייתה מכבסת מילים משובחת ביותר, שלא עבדה עלי.

אין הבדל עקרוני בין דברים שאני אמרתי על נוער הגבעות, לבין דברים שאת אמרת, על "מזרוחניקים" - זאת האמת.

רק מזרוחניק אומר "מזרוחניק".די"מ
חרדים אומרים "מזרחיסט".
כמו שרק מי שנמצא בפורומים של ערוץ 7 אומר "גבעוניסטים"(באשמת הגברת פיין) נער גבעות יגיד "גבעונים".
ואז? הרי למה שהתכוונתי אתה יודע למה התכוונתיותן טל

אז בשביל מה צריך את התגובה הקטנונית הזאת?

או שזה סתם היה נטו בשביל הצחוק ואני פשוט יקה כבד מידי? |תוהה|

אתה סתם כבד.די"מ
היה בא לי להגיד את זה אז אמרתי ניצלשתי בלע"ז.

לא התערבתי בדיון.
די"מ פשוט היה נורא נחמד לאחרונה וגיבה אותי בזמןהגברת פיין

שהייתי במעצר בית..

(הוא ומרדכי - ובאמת תודה על זה..)

אז הוא חייב לאזן את זה עם עקיצה קלה.. תרשה לו

כמו שאמרתי כבר בעצמי - זה כנראה היה בגלל שאני יקהותן טל

חסר חוש הומור. תבינו אותי קשה לי להבין בדיחות, ובמיוחד בדיון כל כך טעון ורציני...

(אגב, שאלה טכנית שגם היא מעניינת אותי - במעצר בית לא מאשרים לכם להשתמש במחשב, של ההורים לדוגמה? עוקבים אחריכם באיזו שהיא צורה?)

איך אפשר בלי הומור?!די"מ
לא אמרתי בלי הומור. אלא יש לנו הומור שלנו...ותן טל

אל תגיד לי שאתה לא מכיר ייקים...

ובהקשר הזה, סתם כי בא לי לנצל"ש, וזה הזכיר לי את סבא רבא שלי הייקי לחלוטין, באופן הכי ייקי שיש - הוא היה מורה. כשהיה מלמד בשיעור והיה נשמע הצלצול להפסקה, היה עוצר באמצע המשפט, ומשחרר את התלמידים להפסקה. כשחזרו מההפסקה לשיעור, היה ממשיך מהמילה אחרי המילה שעצר בה...

אתה שם לב שאתה לוקח ציטוטים חלקיים ממקומות שוניםותן טל

כדי לנצל אותם לטובתך? זה גם סוג של שקר, או אם נדבר בלשון החביבה על אלירז - אתה מוציא דברים מהקשרם.

סבבה: "מדובר בחבורות נערים בהרכבים שונים" נאמר לגבי עבירות הרכוש בלבד. אל תסלף כאילו זה קשור לעניין הסמים ולעניין הפלסטינים והבערת הצמיג. 

בנוגע להבערת הצמיג ולמכוניות של הפלסטינים, לפחות מגופה של הכתבה מובן שמדובר בנערים שנחקרו לגבי השימוש בסם, שהם עצמם, חלקם לפחות - ככה כתוב בכתבה, נחקרו והודו גם בשריפת הצמיג וכו'...

אני אישית לא יודע מה המשטרה מסרה ואני מניח שגם אתה לא - שנינו נסמכים על מה שכתוב בכתבה, רק שאתה בוחר לראות דבר אחד ואני קורא את הכתבה בעיניים פקוחות מצד אחר ולא מנסה דווקא למצוא איך ערוץ שבע מסריחים רמאים ושקרנים - ורואה משהו אחר.

אם אתה רוצה להטיח בי שאני עם עיניים סגורות, בבקשה, מצד שני, אני יכול בדיוק אותו הדבר להגיד שאתה רק מנסה לחפש את הרע ולכן מסלף דברים. נו, שויין...לא יצא מהוויכוח בינינו כלום בסוף, עובדות יהיו ככה או ככה. אפשר אולי לחפש את הודעת המשטרה הרשמית או לראות אם יודיעו מי הורשע במה.

בנוגע לכותרת - אתה בוחר לקחת את הטרמינולוגיה הגרועה ביותר, אבל זה גם לא חייב להיות ככה - "הקשר בין... לבין..." יכול להיות גם במובן הפשוט של המילה - חבורה אחת שהיא מקרה אחד שקשור גם לעבירות כאלו וגם לכאלו.

אתה מנסה להוציא את זה כאילו ערוץ שבע מאשימים את כל נוער הגבעות בעבירות סמים, אני, מצידי, טוען שאתה סתם דמגוג שמנסה להרשיע בכוח את ערוץ שבע, ולכל הפחות לא יותר צדיק ממה שאתה מעמיד את ערוץ שבע.

לסיכום - כל אחד רואה מה שהוא בוחר לראות ולהבין, ולך אין שום טענה יותר חזקה ממני למה מה שאתה רואה הוא יותר אמיתית. שנינו רואים אותו דבר רק מזוויות ונקודת הסתכלות שונה.

אני מסתכל על זה בהיבט עיתונאי בלבדיוני

וכמו שכתבתי כבר, אני מדבר רק על הכתבה עצמה. 

אתה חי במגננה כזאת כאילו אתה מפחד שברגע שמשהו אחד יקרוס הכל יפול אחריו ואתה מהאנשים שלא יאמינו שזה קרה להם גם כשהם ישכבו בין ההריסות ויצעקו "מדינת ישראל חיה וקיימת" 

אין לי שום עניין בלחפש את ערוץ 7 ועוזי ברוך מעניין לי וכו'.. אבל כן מעניין אותי תקשורת וכן אני נחשף לתקשורת וביקורת תקשורת ברמה גבוה בתור תחביב. כשאני רואה מה שאני רואה אני כובל על זה ואני לא מחפש ישר להגן על הערוץ כי בשבילי הוא לא כלום בדיוק כמו וואלה או ויינט ותאמין לי שאני גם לא מחפש להרשיע את וואלה וויינט ואני מעדיף שכל עיתונאי יעמוד ביושר עיתונאי וכו' כי אנחנו צריכים תקשורת הוגנת. אבל אין ספק שערוץ 7 עובר את הגבול פעמים רבות ולא מרבים להתלונן עליו כי הוא הרע במיעוטו. 

לא אמרת בכל המלל כאן שום דבר משמעותי...ותן טל

תתפלא, אבל גם אני יודע לבקר ולסנן, וממש לא חי במגננה כל הזמן כמו שאתה בא לתאר. אני ממלכתי, זה כן - אבל אני בהחלט יודע להצביע על כשלים ועוד, גם אם לא כל בוקר אני שולח לך לאישי כל מה שאני חושב שדפוק במדינה הזאת.

העובדה היא שאתה בחרת לראות דבר אחד בכתבה ואני שקראתי ב-ד-י-ו-ק אותו חומר שאתה קראת, ראיתי את זה בצורה אחרת. כל אחד יכול לטעון למה השני ראה כמו שהוא ראה - בסופו של דבר הרי לא נסכים אחד עם השני, וכל אחד יישאר משוכנע במה שהוא חושב ובמה שהוא חושב שהשני עשה, למה הוא עשה - ואין באמת דרך להוכיח לכאן או לכאן, לצד השני, מה האמת שלך ולמה היא הנכונה.

אז עדיף שלא סתם נעכיר את האווירה כאן ונניח לזה, כי זה לא מועיל לאף אחד נעצור בנעימות את הדיון כאן ונמשיך הלאה, אני אלך לשכב בין ההריסות לצעוק שמדינת ישראל חיה וקיימתת ואתה תלך לקבול על כל מה שלא נראה לך - סבבה?

כל טוב, שובע טוב ול"ג שמח!!!

ותן טל - בדיוק על זה ציינתי "עצימת עיניים"הגברת פיין

הרי מי שלמד תקשורת (ואפילו סתם אדם עם שכל, ואני מניחה שכך הגדרת את עצמך בתגובה אחרת)

יודע שכותרת לא נותנים בכדי.. 

מעבר לזה שהיא נועדה למשוך קוראים,

היא קובעת עובדה הרבה לפני שמתייחסים לנתוני האמת שבכתבה עצמה..

האם אתה יכול להתעלם מזה?

הרבה מאוד פעמים אנחנו קוראים את הכותרת, וכותרת המשנה - ולא ממשיכים..

מה מתקבע לנו בראש?

אתה יכול להתכחש שאין פה כוונה להציג דברים בצורה מקבילה?

עושים תג מחיר - משתמשים בסמים..

אם אתה לא רואה את זה, אז אין לי הגדרה ברורה יותר לעצימת עיניים.

האם הכותרת האשימה את כ-ל נוער הגבעות בסמים?ותן טל

על זה טענתי, שמי שכתב את זה הגזים ממש...לא היה אפילו בכותרת, אם ניקח אותה לשיטה הכי לחומרה כמו שאת רוצה, אמירה שכ-ל נוער הגבעות לוקח סמים. היה כותרת שנועדה אכן למשוך את העין, שמדברת על כך שנמצא קשר - לא נאמר כמה קשר, איזה קשר, או איפה, בין תג מחיר לבין סמים.

כותרת ראשית ומשנית לא אמורים לספק את כ-ל הפרטים - הם אכן אמוריםלמשוך את העין - אבל בכדי שהקורא יקרא ה-כ-ל.

מי שקורא רק כותרת ראשית ומשנית וממשיך הלאה - מבחינתי הוא סוג של פושע, כי על פי זה הוא קובע קביעות כאלו ואחרות, לכאן או לכאן. הכותרת הראשית והמשנית מעולם לא התיימרו להציג את כ-ל מה שיש בכתבה, כי זה בלתי אפשרי, אז כן - לוקחים את הפרטים הפיקנטיים. את לא יכולה להתכחש לכך שבהחלט ניתן למצוא בכתבה קשר כלשהו בין סמים לתג מחרי - בהקשר של חקירה של קבוצת נערים שמודה גם בזה וגם נתפסת על זה...

אז הכותרת לאזעקה:  "נוער הגבעות כולו - תג מחיר וסמים", נכון? היא אמרה משהו מצומצם ביותר שלנסות להוציא ממנו הרי הררים ותילי תילים של "הוכחות" כאלו ואחרות, ל"רשעותו" של ערוץ 7 - כשלא טורחים אפילו לקרוא את המאמר ולראות מה יש בפנים, שזה דיווח די עיתונאי, ששאפילו לא מצמיד לנוער הגבעות שם ביטויים כמו "מסריחים" או "רשעים", ואפילו, למען האמת - לא אומר שמדובר בנוער גבעות, אלא בנערים מירושלים ומיישוב מסויים - דבר שלחלוטין לא מצביע על כך שמדובר דווקא בנוער גבעות אלא היה שם את הביטוי תג מחיר, כן - אבל תג מחיר, כידוע, עד היום לא ממש הוכח שהוא מבוצע דווקא בידי נוער גבעות, ולמעשה אפילו עירוניסט ירושלמי שלא ממש נמצא בגבעות, יכול ללכת ליוקנעם ולפנצ'ר צמיגים שם - ודברים מעין אלו קרו - ככה שמגוחך להאשים שערוץ שבע ניסה בדבריו להאשים את כ-ל נוער הגבעות שהוא גם עושה תג מחיר וגם מעשן סמים...אולי נוסיף גם שכל נוער הגבעות פורץ לבתים ומדרדר מכוניות? נו באמת... זה קצת קטנוני ומגוחך להאשים מי שמסתכל קצת פחות בקטנוניות על הכתבה, בכך שהוא "עוצם עיניים".

או שאתה חי בסרט, או שאתה *&^%$..צו חיוך

תגיד, אתה תמים? נולדת אתמול?

הרי כותרת נועדה לא ליופי ולא לשום דבר אחר, חוץ מאשר למשוך אותך לקרוא את הכתבה

ו"לתקצר" לך מה ה"מסר" של הכתבה.

אז, כן- הכותרת לא נכונה ולא הוגנת. מטרת הכותרת באופן חד משמעי- לקשר בין תג מחיר וסמים.

לגרום לקורא להבין שזו משוואה: תג מחיר=סמים.

או שאתה לא קורא מה שכתבתי או שאתה לא רוצהותן טל

להבין מה כתבתי.

הכותרת טוענת שכל נער גבעות בהכרח עושה תג מחיר ולוקח סמים?

הכותרת טוענת שכל מי שעושה תג מחיר לוקח סמים?

התשובות לשתי השאלות האלו הן לא.

אתם גם לוקחים את המילה קשר למחוזות שאתם רוצים.

אם הייתי נגיד כותב כותרת לכתבה: "הקשר בין מרי אנטואנט לעוגות" - מה היית מבין מזה? שמארי אנטואנט אוכלת כל היום עוגות? שמרי אנוטאנט = עוגות?

זהו, שהקשר בין מרי אנטואנט לעוגות הוא שבגלל שהיא אמרה על העם שלה "אם אין לחם שיאכלו עוגות", הניתוק שלה מהעם הזה, הביא לכך שבסוף כרתו את ראשה בגיליוטינה. אז מה הקשר בין מרי אנטואנט לעוגות? הקשר הוא שהנהנתנות שלה, שאמירתה לגבי עוגות - הביאו למותה.

ממש לא מה שהיית חושב אם היית קורא רק את הכותרת שנועדה למשוך את העין.

אז נכון, המקרה המשעשע (או שלא...גליוטינה זה לא בהכרח משעשע ) שכתבתי למעלה הוא לא אחד לאחד המקרה כאן - אבל גם כאן, לקחתם את המילה קשר כאילו אוטומטית הכותב אומר שכל מי שעושה תג מחיר בהכרח משתמש גם בסמים. נגד ההכללה המקוממת הזאת יצאתי - נגד ההאשמה החסרת בסיס הזאת אמרתי מה שאמרתי.

ואם אני חי בסרט, אני מקווה שלפחות יהיה לו סוף טוב

כמו שאמרתי - עצימת עיניים..הגברת פיין

אתה יכול לתת לזה הסברים מפולספים מכאן עד לאפריקה

בפועל - המסר הקצר עובד.

עושים תג מחיר, עושים סמים.

בדיוק כמו שערוץ 7 כתבו גם עליי "הסיתה במייל ונעצרה"..

גם אם בהמשך הכתבה - אני רק "חשודה בהסתה.. הכותרת כבר עשתה את שלה וחתמה את דעת הקהל.

וכן - זה עילה מצויינת לתביעה!

סבבה, אז תתבעי.ותן טל

מצטער - המסר עובד על מי שכל כך חפץ שהוא יעבוד כי הוא רואה בכל דבר מסביבו רשע שרוצה לפגוע בו.

אני, וכמוני עוד אנשים מסביבי, שלא שונאים לא את אנשי "נוער הגבעות" ולא את "הממסד" - קוראים את זה ולא מבינים אוטומטית שכל נער גבעות עושה תג מחיר. אנחנו מבינים שנמצא קשר כלשהו בין תג מחיר - שוב, לא נוער גבעות אלא תג מחיר - לבין סמים. אנחנו תוהים לעצמנו מה הקשר שנמצא - וקוראים את הכתבה.

זה לא הסבר מפולספף ולא עצימת עיניים - זה התנהלות נכונה ואחראית בעולם שפע המידע שיש לנו.

אני מקווה מאוד שאת לא קובעת עובדות ומצהירה הצהרות על סמך כותרות בלבד.

בן אדם דפוק, מסכן ואומלל שקובע עובדות על פי כותרות בלבד - אי אפשר להאשים רק את עורך החדשות שרצה למשו את הקורא לקרוא את הכתבה, בעיוות העובדות שלו. עובדה - העניין של העורך הוא למשוך את הקורא לקרוא את תוכן הכתבה, לא רק את הכותרת. הכותרת היא עמוד הפתיחה של הספר אבל היא לא כל הספר.

מסכן האדם שקורא כל החיים שלו רק כותרות וממשיך הלאה...בואי נגיד, בחלוקת האשמה - 85 אחוז של אשמה מוטל על אותו איש ואולי 15 אחוז על העורך, ואולי אפילו פחות.

הרי אם העורך רוצה רק להשמיץ, אדרבה - שיכתוב רק כותרות, מעין "מבזקונים" בלי לטרוח לכתוב בכתבה את כל האמת...

סלחי לי שאני לא חושב שכל העולם מטומטם, באמת...

וכמו שכתבתי בכותרת (תרתי משמע) - אם זאת עילה מצוינת לתביעה, אז בבקשה, אל רק תגידי - תתבעי. כי אם את סתם רק "אומרת" את זה, אפילו לא בכותרת, ולא באמת מתכוונת לזה, לעשות את זה בפועל - אז בשביל מה אמרת? סתם בשביל הדמוניזציה לערוץ?

ותן טל, אנשים קובעים עובדות לפי הכותרתלשם שבו ואחלמה

רוב האנשים הם כאלה וכמו שכתוב בתורה "העויילם גויילם"

הכותרת נכנסת למודע ולתת מודע ומתקבעת כמציאות

הכותרת הזאת (שבתמימות אני מעדיף לחשוב שיתכן ונעשה כך בטעות) 

מלמדת את האנשים שמי שעושה תג מחיר הוא גם מעשן סמים. 

בתור אחד שלמד תקשורת, שמע לי. 

בכללי, העורכים יודעים את זה וכותבים את הכותרות מתוך מגמה כזאת. 

אל דאגה, גם אבא שלי למד תקשורת, ולימד אותיותן טל

כמה מהטריקים - אבל זה לא משנה שאפילו אם אתה קורא את זה בצורה הזאת, קשה מאוד להגיע למסקנה מרחיקת הלכת שעורך הכתבה התכוון שאנשים יבינו שכל נוער הגבעות עושה תג מחיר ומעשן סמים גם יחד. זה פשוט מחוץ לכל פרופורציה מחשבתית - זה מה שטען אריאל דל"ת ונגד זה יצאתי, זה הכל.

זה שאנשים קוראים רק את הכותרת ועל פי זה מסיקים את כל המסקנות שלהם - סלח לי, זה בעיה בעיקר שלהם. התפקיד הראשוני של הכותרת הוא ל-מ-ש-ו-ך קוראים - יותר מאשר לספק אינפורמציה או לתת מידע שגוי. וכן, הרבה פעמים כותרת מעט פרובוקטיבית עושה את העבודה טוב - אבל מי שבוחר לקרוא רק כותרות - ובכן, אני לא רואה עניין להתווכח עם אדם כזה בכלל, בגלל שהוא אדם שטחי ביותר, לצערי...

אתה מודה שהכותרת פרובקטיבית?יוני
כמובן שבין השורות אפשר להבין מה באמת קרה שם אבל כותרת פרובקטיבית לא נוכדה רק בשביל למשוך צפיות ובמקרה הזה אני בטוח במאה אחוז שהמטרה היא לקחת חלק במסע הדה לגיטמציה נגד תג מחיר.
זה שאנשים קוראים רק את הכותרת וממשיכים זאת בעיה שלהם והם טיפשים אבל זה לא אומר שאותו כתב הוא לא רשע כי הוא משתמש בזה..
קודם כל, זה שהכותרת אכן "פיקנטית" - זה ברור. לאותן טל

טענתי שלא. מה שכ-ן טענתי זה שהגזימו כאן בטירוף במה שהוציאו מזה. חוץ מזה שבסופו של דבר לקרוא לכתב שקרן, רשע, מוציא שם רע - כשבתכל'ס אם קוראים ה-כ-ל, יודעים שהכתב לא אומר שכ-ל נערי הגבעות עושים תג  מחיר תוך כדי שהם מענים חשיש - זה דבר הזוי ולא הגון.

זה שהכותרת אכן יכולה קצת "לעצבן" - זה נכון - אבל האם על כותרות אנחנו בונים תילי תילים של הלכות? השתגענו? וחוץ מזה שגם אם היינו לוקחים את הכותרת להכי פרובוקציה שיש, כמו שאמרתי - לא יוצא ממנה כל הזוהמה ששפכו על הערוץ עכשיו.

לגוף העניין - אני בכלל לא רואה מה הבעיה בלעשות דה לגיטימציה לתג מחיר? אם הערוץ - והרבנים שלו נגיד - רואים תג מחיר בעין לא יפה, ולא רוצים לעודד תג מחיר - זכותם לפרסם בעיקר דברים שישרתו את מטרתם, והקול  היהודי יאזן ויפרסם ר-ק דברים לטובת תג המחיר ולא דברים נגד - ואז מה - אני אגיד שהקול היהודי רשעים שהם מנסים להוציא את התג מחיר יפה?

שערוץ 7 יעשה מה שהוא רוצה ושהקול היהודי יעשו מה שהם רוצים.

ערוץ 7 לא שיקר במילה. אכן - נמצא קשר כלשהו בין תג מחיר לסמים, במקרה מסויים. אכן - מה שכתוב בכתבה הוא העברת מידע מהמשטרה.

איפה פה השקרים? קדימה...תתחיל לשפוך איפה פה במהלך הכתבה הכתב אמר שקר. אני רוצה לשמוע...

-צינזרתי מההודעה הקודמת סוגריים-יוני

כתבתי שם שבעצם לא אמור להיות לך בעיה עם הדה לגיטמציה לתג מחיר. אז אתה אומר את זה בפה מלא. 

דה לגיטימציה זה לא דבר שעיתונאי אמור לעשות. נקודה. 

טוב,החלטתי להגיב.די"מ

הדבר המרכזי שמפריע לי בערוץ 7 זה שהוא בורח מהויכוח העקרוני על תג מחיר,

ובמקום לדון לגופו של עניין ולהסביר למה זה לא טוב ולא נכון,מנסה לצייר את זה שזה כביכול השב"כ או סתם ילדים וונדליסטים.ולא מתומדד עם הטענות עצמם.

בשונה לדוגמא ממקור ראשון שבהחלט יכול נראה לי לקבל את התואר העיתון הכי הוגן וישר.

מקור ראשון מפרסמים כל הזמן מאמרים נגד תג מחיר,אך לא בורחים מהאמת שיש אכן מאחורי זה אידולוגיה מסודרת,וזה לא חבורת ילדים משועממים.

וזה מה שבאמת מפריע לי.

יכול להיות שאריאל דל"ת אכן הגזים במה שהוא כתב.

ואתה יותר מדי נתפס למילה שהוא כתב "כל מי שעושה תג מחיר" נראה לי הוא התכוון שיש נסיון להראות שזה סתם ילדים עבריינים משועממים ואין פה עניין אידולגי ומסודר.

בסדר הוא קצת הגזים בתארים שהוא נתן למנהלי האתר,לא זה העניין.

אנשים לא "מסיקים מסקנות" הם פשוט מקבלים מידע כמולשם שבו ואחלמהאחרונה

שהוא.

אם הכותרת גורמת לאנשים להרגיש קשר בין סמים לנוער גבעות

אז זה מה שהם ירגישו, שיש קשר בין שניהם. 

זה לא שהם "יחשבו" שכל התג מחיר זה סמים, 

אלא שפשוט הם קשורים בקשר הדוק

ההמון לא מבחין בדקויות של "כל" נוער גבעות ל"תג מחיר" ול"חלק מהחבר'ה שעושים תג מחיר"

החשיבה ההמונית הרבה יותר פשוטה 

ואם העורך יודע את זה ומתכוון לזה, אז אתה לא יכול לפטור אותו מאחריות. 

ואם העורך יודע את זה, אז לומר שהוא מתעלם מהכוח שיש בידו להשפיע על הדעות של אנשים זה עצימת עיניים. 

כותרת זה לא רק למשוך קוראים, אלא בעיקר להעביר את המסר. 

בוגדים במי?להבה ירוקה
אני מצאתי!המצב חסה

בתא המעצר

רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך