הוא ארוך, אבל בשבילי זו הייתה חווית עיבוד נצרכת...
מבחינתי, הכל התחיל בדיוק שנה לפני. תחילת אייר תשע״ג.
הייתי אז בשבוע 11, הריון שנקלטתי אליו שבועיים אחרי החתונה...
היינו אז צעירים, תמימים ומאושרים. חשבנו שהכל ברור מאליו...
אבל אז, התחילו פתאום כתמים חומים ומיד אחר כך דימום. טסנו לרופא, ואת המילים שלו אני לא אשכח בחיים ״אני מצטער מאוד, לעובר שלכם אין דופק״...
מיון, גרידה, החלמה והמון כאב לב.
התקופה שאח״כ הייתה קשה מאוד, ההפלה שיבשה לי את כל המערכת. דימומים שלא נגמרים, כאבים מוזרים.. כך יצא שהיינו שלושה חודשים אסורים, שלושה חודשים שכל מה שהייתי צריכה זה רק חיבוק ומגע.
אבל זה נגמר בסוף, ובסוף התקופה ההזויה הזו טסנו לחופש, ניקינו את הראש וחזרנו עם המון כוח..
עוד חודשיים עברו, בהם ניסיתי לא להתאכזב כשהמחזור הגיע. ואז בערב ראש השנה, בדיקת הריון חיובית. בשורה נפלאה לתחילת השנה.
התרגשנו מאוד אבל גם לא מעט חששנו..
שלושת החודשים הראשונים היו לא פשוטים בכלל, בחילות והקאות מטורפות, ובעיקר דאגה גדולה... יותר מכל חיכינו לעבור את שבוע 11.
וב״ה השבוע עבר ואני לא וויתרתי והלכתי לעשות אולטרסאונד בשביל לבדוק שהכל כשורה...
שאר ההריון עבר מקסים. התנועות שהגיעו הרגיעו אותנו מאוד.
שבוע 31 - הערכת משקל. הכל מצוין ב״ה, וכדרך אגב הרופא מציין שהוא עדיין עכוז אבל עוד מוקדם.
לא דאגנו בכלל...
בשבועות הבאים הבטן שלי הולכת וגדלה ואני כבר מזהה איברים קטנטנים... למעלה היה משהו עגול וקשה ואני חששתי שזה הראש...
אולטרסאונד, שבוע 36 מאשר את החששות, הוא עכוז ואני אכן מרגישה את הראש.
אז כתבתי בפורום וקיבלתי עצות, וניסינו לעשות הכל. חיפשנו בכל הבית איזשהו ספר הפוך, עשיתי עמידות נר בלי סוף, זחלתי בכל הבית על ארבע, כיוונו פנס לתחתית הבטן, דיברנו, שרנו והתחננו אליו להתהפך. אבל הוא, נוח לו אז למה שיזוז? אנחנו כבר מתחילים להכניס לראש שיש סיכוי שהלידה תסתיים בניתוח...
קבענו תור להיפוך. הרופא בודק ואומר שאין שום סיכוי. העכוז כבר יושב לו יופי בתוך האגן, ובנוסף, אין מספיק מים...
אז ניתוח.
ההשלמה הייתה קשה. כבר היה לי תסריט מוכן איך בדיוק אני רוצה שהלידה שלי תהיה (טבעית לגמרי...), כבר תרגלתי נשימות, ונענועי אגן ופתאום... ללדת בלי ללדת...
לאט לאט עיכלנו, השלמנו וניסינו לראות את הצדדים הטובים שבזה...
כאן בפורום קיבלתי המון עצות, עידוד ותמיכה.
החלטנו לעבור את הניתוח בלניאדו, שם הם מתייחסים לניתוח כמעט כמו לידה רגילה והחיבור לתינוק נעשה ממש מיד..
אז קבעו לנו תאריך.
שבוע לפני כבר לא ישנו... ניצלנו כל יום שיש לנו כזוג ולא הפסקנו לחכות.
יום הניתוח (או הלידה כמו שבעלי התעקש לקרוא לזה). יוצאים מהבית ב5:30.
לבית הזה נגיע בפעם הבאה בשלוש...
כל הדרך אני רועדת ובעלי מנסה להרגיע.
הגענו. קבלה, החלפת בגדים, חיבור לאינפוזיה. מחכים... יש ניתוח לפנינו...
קוראים לי. חיבוק אחרון ואני נכנסת. (אחרי הרבה התחבטויות, החלטנו, שלנו מתאים יותר שבעלי יחכה בחוץ...), כובע, נעליים ואני מועלית למיטה. שם מזריקים לי חומר הרדמה (אפידוראל) והרגליים שלי מתחילות להירדם... המרדימה בודקת כל הזמן שהרגליים נרדמות ואני כל הזמן צועקת שלא יתחילו כי אני עדיין מרגישה את הרגליים. פחדתי נורא שיחתכו ואני ארגיש.
מניחים וילון ביני ובין הבטן, הצוות נכנס...
בשלב הזה אני לא מפסיקה לרעוד, והמרדימה מחזיקה לי את היד חזק ומנסה להסיח את דעתי.
מתחילים, אני מרגישה שמתעסקים לי בבטן וההרגשה שהבטן שלי פתוחה, לא נעימה בכלל... בשלב מסויים אני מרגישה לחיצות חזקות, זהו שלב הוצאת התינוק. הלחיצות מתגברות ואז... קול בכי חזק נשמע פתאום.
אני מיד מתחילה לבכות איתו... המיילדת מראה לי אותו מרחוק, מתוק וברור.
מטפלת בו כמה דקות ומניחה אותו לידי...
לגעת בו אני לא יכולה, אז קירבתי את הפנים שלי לשלו וניסיתי לנשק.
לוקחים אותו לחימום. אותי מטשטשים ומשלב סגירת הבטן אני לא זוכרת הרבה..
מסיימים. מעבירים אותי לחדר התאוששות שם בעלי מחכה. ״מזל טוב אמא״. הדמעות לא מפסיקות ואני מחכה שיכניסו אותו אלי.
אחרי כמה דקות הוא מוכנס וסוף סוף אני יכולה להחזיק אותו... מצמידה אלי, מחבקת. הוא מיד מתחיל לינוק. אנחנו שוכבים מחובקים חצי שעה, עד שאותי מעבירים למחלקה ואותו לתינוקיה. שם אחרי שש שעות מקימים אותי, ואני לא מוותרת וחוזרת מיד לתפקוד רגיל. כואב מאוד אבל הקטן משכיח הכל...
מיום ליום אני מרגישה טוב יותר, עד שחמישה ימים לאחר הניתוח, כבר כמעט שוכחת... רק הקימה מהמיטה קצת קשה.
תודה לך אלוקים על היצור המופלא הזה שהפך אותנו להורים!
תודה לבעלי על האהבה, התמיכה והעידוד לכל אורך הדרך!
תודה לפורום שהיה פה כשהייתי צריכה!