סויה - כמה מותר?נחשונית
אני אמא לשני קטנים, בני ארבע ושנתיים. לאחרונה אני מנסה לעבור מחלב פרה ומוצריו לתחליפים, כמו חלב סויה. לפי כל הסימנים חלב פרה לא טוב לנו, לא ממש רגישות מוכחת ללקטוז, אבל ברור שזה מחליש את המערכת החיסונית ומגביר מחלות אצלנו. שמעתי שאסור להגזים גם בצריכת סויה. אז קודם כל רציתי לדעת למה, ודבר שני, כמה חלב סויה מותר לי לצרוך ביום, ובשבוע?  וכמה לילדי? זה קשה כי אנחנו מאוד אוהבים דגנים בחלב. ומוצרי חלב בכלל, הולך אצלנו בבית המון. קשה מאוד להיגמל מזה.  וכמה מוצרי סויה כמו טבעולים? ובשבוע?
אולי בכל זאת? מישהו? אני באמת צריכה תשובה דחוף...נחשונית
תחליפי חלבאנונימי (פותח)
מה עם חלב עזים ויוגורט עזים? לפעמים זה פותר את הבעיות (גם אם את סולדת מהריח, אל תראי לילדים). דרך אגב, בטבעול אין הרבה בריאות. זה מאד מלאכותי. אם יש לך זמן, אפשר להשרות בלילה פתיתי סויה ובבוקר לסחוט ולהכין קציצות ולהקפיא חלק. שמעתי על בעיות בסויה לגיל ההתבגרות . ילדים זינקו בגובה וכו'. דרך אגב, יש לי אחיין (היום מעל 20) שגדל על חלב סויה, לא בגלל אלרגיה, אלא בגלל שאמו לא רצתה בעיות של בשר וחלב. הוא נראה בסדר גמור ונולדו לו צ'יק צ'ק בלי עין הרע שני ילדים...
סויה? - כמה שרוצים - למות מהרסבא גפטו
סויה וטופו לא נכנס לקיבה של אחד אדם שמעוניין לחיות חיים בריאים.
אשמח לקבל הסבר מפורט יותר בבקשה.נחשונית
למה, למה סויה זה לא טוב? כשהייתי ביסודי פותחו לראשונה בארץ ויצאו לשוק מוצרי "טבעול" וזה היה פלאי פלאות, מין קציצות מוזרות ובכל זאת טעימות יחסית. אני גדלתי על זה. זה היה נחשב טוב ובריא, וטעים ברמה נסבלת. אז מה קרה? למה פתאום זה הפך למאוד לא בריא? מה אמי לא ידעה שיודעים היום?
הדבר היחיד שידוע לי עליואופה.
זה מחקר אחד שטען שיש פגיעה בפוריות הגבר. הענין הוא שיש בהרבה מאוד דברים תוצרים של סויה. לא בהכרח טופו או רוטב סויה, אלא חלבוני סויה וכדומה. כך שבעצם בתפריט שלך יש יותר סויה ממה שנראה לך. 
אני לא יודעת על עוד מחקרים, אבל אני חושבת שכיום נוטים לומר שכל עוד לא ידוע ומוכח שמשהו טוב, אין להגזים באכילתו. וכנזכר לעיל, סויה נכנסת לתפריט שלך בכל מיני צורות בלי שאת אפילו יודעת על כך.

אני חושבת שבכל דבר, אם לא ידוע לך שזה מזיק לך, לאכול אבל לא להגזים זה הכי טוב. אין מאכל אולטימטיבי שעליו לבד אפשר לחיות, וסויה היא לא יוצאת מהכלל.
סויה זה לא רק טבעולאנונימי (פותח)

יש להבחין בין מוצרי טבעול ודומיו לפולי סויה. מוצרים תעשייתיים מכילים רכיבים המזיקים לגוף. בהם בעיקר הסכנה. 

הסויה לכשעצמה מזינה, אבל כפי שנאמר - במידה. 

 

פולי סויה מכילים ל-100 גרם:

ויטמין a, ויטמין b(טיאמין – 1.07מ"ג), ניאצין, חלבונים (34.9 מ"ג), ברזל ( 8.0 מ"ג) זרחן (586 מ"ג) אשלגן (540 מ"ג) שומן (18.1 גרם), פחמימות 34.8 גרם) ניאצין (2.3 מ"ג)

 

פולי הסויה טובים לסכרת, קלים לעיכול, ונמנים עם המזונות הבונים גוף ומסייעים לצמיחה ולהתפתחות. מצויינים לעייפות נפשית ולהגנה נגד משקעי כולסטרול, טובים לשמירה על עור בריא ומונעים פריחות.

 

יש להשיג גם שבבי סויה וגולש סויה העשויים מקמח סויה. מהם אפשר להכין מאכלים טעימים.

 

סויהאנונימי (פותח)

בטבעול יש סויה מעובד, ברגע שהסויה מעובדת היא לא טובה לנו -לפחות לא בכמויות

וכמו שגםציפור כתבה יש הבדל בין מוצרי טבעול לפולי סויה ומוצריו.

במקום מוצרי חלב- אפשר לשתות חלב סויה,חלב שקדים. כדי לבדוק האם יש גם רגישות למוצרים מחלב עיזים שהוא תחליף גם טוב למרות שזה גם חלב.

במקום גבינה לבנה- טחינה,ממרח שקדים-לשים לב שאין תוספות מיותרות ברכיבים

במקום מעדנים- לומדים לאכול פירות ופירות יבשים.

מוצרי חלב שפחות גורמים לרגישויות-הן מוצרים מוחמצים-לדוגמא-שמנת חמוצה,יוגורט ביו לבן בלי תוספות,קוטג'.

אם את רואה באמת שחלב פרה לא טוב לכם -לומדים ומתרגלים לתחליפים

וחזרה לסויה- את צודקת אין לצרוך בכמויות יתר-אך כך בכל דבר שאוכלים כול דבר צריך לאכול במידה לדעת איפה הגבול . גם הדבר שנראה הכי בריא צריכה מרובה מידי אינה טובה

המון בהצלחה

 

 

תודה לכל המגיבים והמייעצים.נחשוניתאחרונה
כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

 

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

 

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

 

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך