בעולם החרדי קורה צונאמי אודות אזכרת אימרת הלל שאין משיח ללישראל, וכולם מתרצים את הרב שטינמן שליטא שכוונתו היתה לזכות את עם ישראל וכו'
אבל אף אחד אינו מזכיר את שיטתם של גאוני ושרפי מעלה ראשוני חובבי ציון כהרב קלישר והגריידיץ'ר עד להרב רייניס ולהרב מוהליבר והאור שמח ועוד מאות רבני חובבי ציון וגאולה בדרך הטבע, שהם אכן פירשו וליבנו הסוגיא בכל הצדדים, והגיעו למסקנה שאכן לכל יהודי יש בלבו משיח, וצריך להוציאו מכח אל הפועל ככל שיכול, ולאחד יוצא להיות דרשן, ולאחד בעל שדה, ולאחד מנהיג, ומזה יוצא תמונה שלימה של מלכות יהודי בארץ הקודש עם כל המשתמע מזה
ועכשיו אני תמה ומתמה! איפוא הם תלמידי חובבי ציון? אפוא הם? הלא צריכים להרעיש תבל ומלואה ולפרסם את השיטה הבהירה ולפרסמם בכל מיני אופנים כמו שעושים תלמידי הרב גינזבורג או הרב אליהו! אבל יש בארץ אלפי יהודים ההולכים לאור הצדיקים שתמכו בגאולה בדרך הטבע, למה לא יהא ניכר אף במשהו איזשהו פירסום של תורת חובבי ציון הראשונים????
ואני מעתיק לכאן דברים מאתר חרדי שתהנו קצת:
"כשמכניסין אדם לדין שואלים אותו...ציפית לישועה?"
יש להניח, שרוב ככל החרדים יוכלו להיישיר מבט מול בית דין של מעלה ולומר: "נשאתי ונתתי באמונה! קבעתי עיתים לתורה!" אבל כשיגיעו לשאלה "ציפית לישועה"-חוששני שרוב ככל החרדים יהיו בבעיה: במה ציפית לישועה? איפה זה בא לידי ביטוי?
ומאידך, יהיו כמה קבוצות שיוכלו לומר בקול רם: "אני ציפיתי לישועה!"
למשל,החבדניקים (בעיקר ה"משיחיסטים"). הברסלבים המתבודדים (לא התכוונתי ל"ערסים" המתקראים ברסלב).המקובלים הקמים מדי לילה ל"תיקון חצות" (מעטים המה, נער יספרם) והקבוצה האידיאליסטית מתוך המתנחלים. אלו שמתגוררים ב"גבעת עיזים ג".
כל אלו שציינתי, מאמינים בדבר שהם עושים, משקיעים בו, גם מקבלים עבורו בזיונות. וממשיכים בשלהם.
אפשר לטעון כנגדם שהם הזויים, הם טועים, הם ככה וככה. אבל אחרי כל הטענות והפירכות והקושיות והלעג: במה אתהציפית לישועה?
קחו תרגיל קטן: כל יום, בסוף התפילה, לפני "עושה שלום".עיצרו והתפללו 60 שניות עבור כלל ישראל. לא עבור הפרנסה שלכם, או כל ענין אישי אחר, אלא אך ורק עבור עם ישראל. הרי אין חולק שאנחנו שרויים בחושך איום ונורא מכל צד ופינה! מספיק לקרוא 15 דקות בפורום הנכבד הזה כדי לוודא שזה המצב! מה אנחנו עושים בנידון חוץ מאשר להשתלח איש ברעהו יום יום?
כל איש גדול בהיסטוריה, בין אם הוא מצד הקדושה או מצד הטומאה, פעל את מה שפעל בכוחו של חלום פנימי. שהניע אותו לעשות מעשים. החלום שלך עושה אותך גדול.
הרב מפוניביז זצ"ל יצק את אבן הפינה לישיבה בעיצומם של ימי השואה-כי היה לו חלום.
מרן הרב עובדיה זצ"ל פעל כל ימיו להנחלת פסיקתו של ה"בית יוסף"-וזכה להגשים חלום.
הרבי מליובאוויטש חלם ( "מיום הלכי ל'חדר' ועוד קודם לזה..." כלשונו במכתב) על גאולת ישראל. חלומו טרם הוגשם במלואו. אך צאו וראו את השינוי הכביר שחולל בעם היהודי אחרי השואה!
ומצד הטומאה: לא לחינם מתעקש לפיד על מה שמתעקש. הוא מרגיש קרוב כמטחווי הצבעה בכנסת להגשמת חלומו (היל"ת): חורבן עולם התורה.
ישאל כל אחד את עצמו מה החלום שלי? ומה אני עושה להגשמתו?
ייתכן מאד שהגאולה תלויה בחלום: "בשוב השם את שיבת ציון-היינו כחולמים". אולי זהו עניינו של "תיקון חצות". כולם ישנים-ורק אתה קם ממיטתך, ומדבר על החלום.
רבים נעלבו והתקוממו כנגד הסדרה "שטיסל". היא הציגה את כולנו, החרדים, כאנשים קטנים, שורדים בלבד ונטולי חלומות.מובן מאליו שצריך "שתי רגלים על הקרקע", אבל אם לא נחלום-אנו עלולים למצוא את עצמנו על ארבע. ולא על שתיים.