סוף סוף גם כומר נוצרי צריך לצאת לדייטחסדי הים

ואולי זה נזיר?תהלליה

|מלמדת זכות|

ראיתי זה היה כומר. [למדתי כבר לזהות] חסדי הים
אממתהלליה

התכוונתי שהכומר נפגש עם נזיר...חצי חיוך

(פשוט שגם הנזיר מתנזר מנזר הבריאה..)

זאת שאתו אשה רגילה.חסדי הים
לא התכוונתי ברצינותתהלליה

.

האמת ש"נזיר" אצל הנכרים לא מקיים את כללי הנזיורתשואף לאור

של התורה,הוא לא מקפיד לא לספר את השיער וכו'

נזירים בנצרות הקדומה דווקא היו מגלחים את ראשםחסדי הים
ומשאירים פס שיער מסביב, כי הם המשיכו את מנהגם של עובדי השמש
היהודים ביהדות הקדומה (בית המקדש)ברוך מאמסטרדם
הין נוהגים להקריב קורבנות. כי הם המשיכו את מנהגם של עובדי האלילים הפגאניים. (רמב''ם. אז אם יש השגות - לפנות אליו, לא אלי).
הרמב"ם כותב שעמ"י עשו זאת בציווי אלוקי כדיחסדי הים
להקריב לה' במקום הע"ז, לעומת הכמרים הקדמונים שפשוט המשיכו מנהגי ע"ז.
הרמב"ם אומר שה' היה "חייב" לתת להםברוך מאמסטרדם

להמשיך עם המנהג הזה, היא הם היו עם אלילי, כמו שהיה בתקופתם. ולכן מה שהיה אפשר לעשות - זה "לנווט" את זה למקום יותר נכון.

כלומר - גם עמ"י היו מושפעים מע"ז אז.

מה החידוש כאן ?שואף לאור

מה שחסדי הים התכוון הוא שישנו מיסוד מעשי של מנהג עבודה זרה בתוך חלק ממנהגי ה"נזירות" הנכריים שלהם.

אתה מערבב יסודות רעיוניים עם מצוות מעשיות,קורבנות היא מצווה וגם לעתיד לבוא שבו אין ע"ז ואין צורך בזה לפי הפרדיגמה הזו,ולכן אי אפשר להביא דברים של הרמב"ם ללא הקשר,ללא ציטוט וללא לימוד מעמיק,שבודאי יש קושיות על הדרך שהצגת את הדברים והם אינם יורדים לסוף דעת הרמב"ם.

ובא ננסה לחשוב ביחד למה האומות עבדו בקורבנות?טנגענס
מאיפה הגיע להם הרעיון? אלא שהרב קוק כותב שהיצר של ע"ז זה יצר של בקשת אלוהות. והם ידעו שע"י זה הם מסוגלים להתקרב לאלוה. בקרבנות יש משהו עצמי של התקרבות לה'. וההוכחה הכי פשוטה היא מאדם הראשון שהקריב בלי שאף אחד ציווה אותו.‎
נמצא שלא עמ"י העתיק מהגויים. אלא הפוך. שנזכה אמן...
הניסוח שלך קצת בעייתי.הלליש

זה לא שהם המשיכו את מנהג האלילות.

היה כח גדול מאוד בעולם של הקרבת קורבנות ואכילת בשר.

אצל הגויים- זה נעשה בצורה מאוד גסה ולא מעודנת (כמויות בלתי- נתפסות של בשר) ובשביל עבודה זרה.

בעולם כל דבר שקיים בטומאה- קיים בקדושה.

הקב"ה הוריד כח עצום של קורבנות, שמקויים בצורה קדושה ומעודנת.

אכן, לפי הרמב"ם עבודת הקורבנות היתה כמענה לצורך שהיה באותו דור- רק בקדושה.

אבל לא הבנתי את הקשר של זה לשרשור הזה..

בסדר לזה התכוונתיטנגענס
אבל הרב קוק מחדש שזה לא רק צורך שהיה. זה צורך שקיים ואנחנו לא מרגישים כי אנחנו נחותים מדי. בגלל זה אין לנו נבואה. בקרוב זה יתחדש שוב רק בצורה מתוקנת
לא אמרתי לך על הניסוחהלליש
רק להוסיף שלעבודת הקורבנות יש גם ערך נוסף.שיר ידידת

בבית המקדש עולם  החומר שימש בשלמות לתכלית רוחנית- של התקרבות לה'.

בימינו גם כן יש תשוקה לבשר (אנשים אוכלים בשר) היכולת לשתף את העולם החומרי עם  עבודת ה'  יש לה ערך הרבה יותר גדול מאשר רק לשכך  תשוקה של עבודה זרה.

(וזה באמת לא קשור לשרשור, רק תוספת, כי יש לאנשים לפעמים נטייה לחשוב בטעות שעבודת הקורבנות לא רלוונטית לימינו.)

נכון.הלליש

כל עוד יש יצר של אכילת בשר-

יהיה לזה מענה בקדושה.

^^^^^עוגי פלצת

וכן שלכל הפחות - כל עוד האנושות תופסת הרג חיות לצרכי מאכל זה לגיטימי,

אז אין מקום לטעון כלפי מי שעושה זאת לצורך עבודת הבורא.

"הקב"ה הוריד כוח עצום של קורבנות"...ברוך מאמסטרדם

זה לפי הקבלה או מה שתרצי. אבל זה לא רמב"ם. אז נא לא לערבב. הרמב"ם לא אוחז מכל הנ"ל, כידוע. ונוצר ערבוב אצל הציבור עם כל העניין של הקבלה.

אם לא התכוונת שזה כוונת הרמב"ם, אני מתנצל מראש. אבל היה חשוב לי להבהיר.

אם. הבנתי נכון, לא נוח לך כשמבכרים דעהחסדי הים
מסוימת שהיא חריגה כפי שכתבת בהמשך השרשור, אז למה אתה מבכר את שיטת הרמב"ם בזה.

[אין לי אישית בעיה שאדם יאמין בהסבר הרמב"ם אם גם במודע אצלו שזה ציווי אלוקי, אני רק שואל על שיטתך שלכאורה לא עקבית]
לא ביכרתי. הבהרתי שזה לא לרמב''ם.ברוך מאמסטרדם
קרוא - וכתוב !
התכוונתי להודעה הראשונה שלך שהתחילחסדי הים
את המתקפה הזאת שהדגשת את שיטת הרמב"ם, ויכלת להוציא את היהודים נקיים לפי הדעות האחרות על קרבנות.

אבל בחרת משום מה להתקיף את היהודים עם שיטת הרמב"ם, [וגם בשיטת הרמב"ם הבהרנו לך את ההבדל.]

ובנוסף עוד שרשורים אחרים שהדגשת את דעתו.חסדי הים
לכמרים אמור להיות אסור להתחתן לא?גפן36
כן. אבל מה לעשות גם הוא סוג של גבר ש'רודף שמלות'חסדי הים
תרתי משמע!
כמה חכמה נוטפת פה...ברוך מאמסטרדם
הוא סה''כ מדבר איתה! לא דייט ולא כלום! הוא קתולי. איזה דייט הוא יעשה במקום ציבורי??

ולגבי 'תרתי משמע'... אז גם הראשון לציון 'רודף שמלות'?... - הרי יש לו שמלה...

בקיצור - חוסר רמה.
לא כי פה יש עודף רמב..נועם ה
תלוי איזה כומר- אם הוא קתולי או לאשוקולד לבן
הוא קתוליחסדי הים
איך אתה מבין בזה?שוקולד לבן
למדתי המון על נצרות, והסתובבתי המון ביניהם.חסדי הים
[במקרה למדתי הסמסטר בהיסטוריה "בין יהודים לנוצרים בימי הביניים", אבל דרך הקורס הזה אי אפשר להבחין בלבוש. זה יותר מהידע הכללי והנסיון שלי.]
דווקא מספיק להסתכל בויקי...ארוון

שם מובאים הסברים על לבוש כמרים לפי זרמים....

יוני

לא היית רוצה שאיזה זר יצלם אותך עסוק בענייניך הפרטיים ויפרסם את זה באינטרנט.. 

מה ששנוי עליך אל תעשה לחברךטנגענס
וכאן הוא לא ממש חבר שלך. ולהפך
ליצנותא דעבודה זרה מותרת תהלליה
מוטיבציה

ביקשת ממנו רשות להעלות את זה לכאן?

מענין מה היתה התגובה שלךדינה ל.
אם איזה גוי משוקץ היה מעלה תמונה לרשת של זוג יהודי סופר דוס, ולועג (הרי מבחינתו זו עבודה זרה מנהגינו! אז מותר לו הכל...): "תראו את היהודונים המסריחים האלו! תראו איך הם יוצאים לדייטים...." (ולועגים על המרחק הפיזי, הלבוש, הגינונים, אנערף מה)
לידיעתךחרדי מקורי
הם עושים זאת בכ"מ

וליצנותא דע"ז מותרת
איפה המקום?יוני

נראה אחלה בשביל דייטים

ברובע הנוצרי! יש שם תעודת כשרות של האפיפיור.חסדי הים
אם אתה מעוניין... <צ>
^^ אחד האיזורים היפיפיים...תהלליה

אולי אפשר לוותר על המסעדה, אבל המקום בכללו מתאים בהחלט...

נכון! אזור יפה מאוד מאוד!חסדי הים
[חוץ מהכנסיות והמנזרים]
זה בירושלים, זה לא בשבילך..אושר תמידי

אולי הוא מתכוון רק לבדוק איך זה דייט,הלליש

ולחתוך

אולי זאת אחותו או אמא שלו,

ואולי הוא חשב ששם אף אחד לא ישים לב שהוא בעצם בדייט

אני תוהה באיזה אומץ נעמדת לצלם את זהאייכה!
אולי הוא מהכמרים שפנו עכשיו לאפיפיורבת 30

בבקשה לאשר להם להתחתן...

חחח אוליחסדי הים
גם אני אוהב כשמצלמים אותי בלי רשות בדייטצוללן
ומעלים את זה לאינטרנט.
אתה שווה ערך לכומר?!?!לשם שבו ואחלמה
מדובר ברשע שעובד ע"ז ומטמא את העיר הקדושה,
יש לו זכויות בכלל אנושיות?! יש לו זכות קיום בכלל?
לא אנחנו נחליט אם יש לו או אין לו זכות קיום.מוטיבציה

הקב"ה ברא אותו.

מוזר שאני צריכה לכתוב את זה בכלל.

גם את עמלק הקב"ה בראשיגר

ועדיין צריך להרוג אותו

כן, נכוןפייגליניזית

תודה באמת שאתה מזכיר לכולנו שאי אפשר לדעת היום מי זה עמלק.

השאלה מה הוא החליט לעשות אחרי שהקב"ה ברא אותומופים

הידעת?

גוי שנמצא בסכנה בעיקרון אסור להציל אותו (גמרא ושולחן ערוך מפורשים)

למעשה אנחנו מצילים משום איבה, כדי שגם הגויים יצילו יהודים, אבל לא בשביל הגוי עצמו

הרחמנות הזאת על הגויים לא נראית לי במקום!

א. הוא ציטט שו"ע וגמראחרדי מקורי
כך שמה שאת אומרת זה בעצם שלהם יש בעיה בראיה(!?!?!)
וב. מאוד לא יפה לרדת על חסרונות של אחרים, את הרי יודעת שהוא היה כמעט עיוור! ( ואח"כ את עוד מתלוננת על האנושיות שלו?!?! )

ואגב אם הית פונה אלי בצורה מעליבה שכזו גם אני לא היתי עונה לך

יום טוב.
ובדיוק בגלל זה - אל תתלונן על מסעות הצלב!ברוך מאמסטרדם
גם אתה עובד ע''ז מבחינתם.
כל-כך נכון...קאתרין

לנו מותר ולהם אסור... היושר האנושי בהתגלמותו...

כ"כ צבוע...ד.

כאילו מדברים ב"תיאוריה", ולא יודעים מי עשה מסע צלב למי...

יודעים מי עשה מסע צלב למי. ומבינים כמה שזה נורא.קאתרין

ודווקא לכן שואלים - מה גורם לאותו הדבר להיות בסדר כשהוא מגיע מצד ההלכה היהודית ("תיאוריה" לשיטתך).

כבר צוינה כאן מספר פעמים במהלך השרשור ההלכה היהודית (רמב"ם)

שלפיה בזמן שמלכות ישראל תקיפה וחזקה - יש להציב בפני הגויים בארץ את האולטימטום הבא:
לקבל עליהם את הדת היהודית (7 מצוות בני נוח), או לצאת מהארץ, או להיהרג!.

האם במקרה זה יוכל מישהו לטעון כי רצח המוני של גויי הארץ יהיה מוסרי?.. - לא.

אבל אתה מקבל זאת כמוסר משום שלפי אמונתך זה מה שאלוהים ציווה לעשות.

וכמוך אף הם...

זה לא נכוןשואף לאור

7 מצות בני נח איננה דת יהודית אלא מוסר וערך אנושי בסיסי,כבר כאן את רואה את הפער שלא מדובר בכפיית דת,אלא בדרישת אמת ערכית ומוסר בעולם.

מעבר לכך אין כאן הסתכלות של "נרטיבים" השאלה היא מהי האמת לאמיתה,מסעות הצלב נועדו להפיץ ולמסד ע"ז ואיננה אמת,לכל אלו ניתן להגיע מברור מעשי ולכן שאלת האמת היא הרלוונטית כאן ביותר.

אולי די עם מצג השווא?? עובר כל גבול.ברוך מאמסטרדם
עבר עריכה על ידי ברוך מאמסטרדם בתאריך ח' בסיון תשע"ד 15:00

הרי אחת ממצוות בני נח זה - ע"ז !!

כלומר - אתה מחייב אותם להאמין באלוהים שלך! ואוסר עליהם להאמין בשלהם.

זה לא שאתה אומר להם, תהיו פה, אבל רק תהיו מוסריים.

אנשים!! - אתם משקרים במצח נחושה, או פשוט עיוורים? (וסליחה מראש, אבל זה מדהים ממש).

ולגבי שאלת האמת - אתה יכול להעיד על עצמך שיש לך ראיות פילוסופיות ליהדות? קראת חצי ממורה נבוכים? (אולי תתן פה ראיה אחת?). (שונא את המשחק של "יש הוכחות פשוטות ליהדות", כי אין. פשוט אין. רק חבל שכבודו לא טורח לקרוא את המורה ועוד ספרים).

כמו שהציבור שלנו מאמין (בדר"כ) ללא ראיה - כך גם הם.

כמה פעמים אאלץ להסביר את זה?.

אין כאן שום מצגי שווא,זו הסתכלות לא נכונהשואף לאור

זה לא רק האלוקים "שלנו" אלא האלוקים בה. הידיעה,זו האמת.

ואין דבר מעוות יותר מאשר להתהלך בעולם שברא הקב"ה ליצור לך אלילים ולעבוד אותם תוך התרסה והתעלמות מבוראך,זה בודאי מוסר וערך בסיסי ,ויותר מזה...מעבר לצד הזה,אדם לא יכול לחיות ולקיים את משמעות חייו תוך ניתוק ממקורם.ואין כאן הרבה מקום להרחיב על הדברים הגדולים הללו.

כל אחד יכול להגיד זאת ? גם כל משוגע יכול להגיד שלרצוח זה "בסדר",ובכל זאת נגדיר זאת כשגעון ולא כ"נרטיב",מדוע ? כי האמת שלא מתקבל על הדעת שלקיחת חיים בכח וכפייה מאחרים זה דבר "בסדר",כך גם בסוגיות אחרות,בהן ניתן לברר מהי האמת.ולכן לא כל אחד יכול להגיד שהאמת אצלו ולהראות זאת.

אתה לא יכול להעליב ביודעין ולבקש על כך סליחה מיד אחר כך

טענו חיטין, והודה לו ב....ברוך מאמסטרדם

כתבת שלא מחייבים אותם בדת, אלא במוסר. הנה דבריך: "7 מצות בני נח איננה דת יהודית אלא מוסר וערך אנושי בסיסי,כבר כאן את רואה את הפער שלא מדובר בכפיית דת,אלא בדרישת אמת ערכית ומוסר בעולם."

ועל זה אמרתי שזה פשוט שקר (שהרי מחייבים אותם להאמין באלוהינו, ולא באלוהיהם, ואוסרים להם לעבוד את אלוהיהם). ותהיתי איך אפשר להיות עיוור כל כך.

ואתה הולך למקומות אחרים.

סוף דיון. (משום שההגדרה של דיון - לא קיימת בשיח הזה).

אתה לא מדבר באותם מושגים..שואף לאור

כוונתי הייתה שהם לא יהודים,ולא מחוייבים ב"דת יהודית"

אין הכוונה שאין כאן חיוב ערכי,רעיוני רוחני.אלא שאין כאן כפייה של מערכת מעשית במובן הרגיל של המילה על הרבים,אלא יסודות ערכיים מוסריים ורוחניים.

אסור להם לעבוד את אלוהיהם, זאת אומרתברוך מאמסטרדם

שאסור להם...

כמו שיגידו לך, "אני לא כופה עליך להיות נוצרי, רק אוסר עליך למול את הבן שלך, לשמור שבת, חגים, לקרוא בתורה, להניח תפילין וכו'... כי זו ע"ז. אה... עוד דבר קטן, אתה חייב להכיר בישו כאלוהים. וזהו... אני לא מחייב אותך לקיים שו"ע נוצרי... חלילה... מה, אני אכפה עלייך?...".

אני לא מבין על מה הויכוחשואף לאור

אסור להם לעבוד אלילים,זו הגדרה אובייקטיבית מבחינת האמת.לא מדובר פה בנסיון סובייקטיבי של כפייה משום שזו אמת.

כוונתי הייתה שאין מטרה לכפות עליהם מערכת "דתית" מסויימת שאינה מתאימה להם,ואין מטרה לכפות עליהם מערכית "דתית" שהיא שקרית כגון נצרות.אלא לחייב אותם במוסר,ערך,אמונה ורוחניות שכל אדם מעצם היותו בריה של ה' מתחייב בה כיסוד להווייתו.

חח... כלומר - אתה כופה עליהם את האמת שלך...ברוך מאמסטרדם

ב"ה....

אז תשלים עם זה שגם הם יכפו עליך את האמת שלהם... ואל תצרח "אנטישמיות"... ואל תצרח "לא... תנו חופש דת..."

את האמתשואף לאור

לא התפיסה(אמת היא אמת,אין מושג כזה "אמת שלי" או שלך) הסובייקטיבית שלי שאין דרך להשיגה ולבררה.אלא זו שהיא אמת

אז אל תתפלא שגם אחרים שבטוחים שהשיגו את האמתברוך מאמסטרדם

יכפו עליך.

ואל תתלונן על "מלכויות הרשעה" שניסו לכפות אותך לדתם.

הם עושים מה שאתה עושה.

והכי נורא - שאנשים מאמינים כי הם נולדו לזה - ועוד מעזים לכפות.

נראה לי שמיצינו.

אני כן אתלונןשואף לאור

למעשה,הם אינם מתיימרים להוכיח את אמונתם בראיית אמת,הם טוענים שאמונה זה המנותק לחלוטין מיסודות חשיבה,ולכן המציאות היא שהם אפילו לא מתיימרים ללכת בדרך הזו.זאת לעומת כל מי שהגיב כאן,שככל הנראה לא התכוון לתפיסה הזאת ולנתק הטוטאלי הזה כלל.

אני גם אתלונן אם זו סתם אמטלה אם הם אומרים שהם "בירור את האמת" ולא הגיעו לתוצאות משכנעות ובכל זאת פעלו פעולות שהשפיעו על חייהם של אחרים,אני גם אתלונן אם הם אומרים שהם "ביררו את האמת" ולא עשו זאת.

מכיון שהאמת ברורה ומתבארת אצל עם ישראל דור דור,לא יכול לטעון אדם שהוא בירר את האמת והגיע למסקנה מנוגדת,זו סתירה לוגית,כמו כן כפי שכבר אמרתי,אותן דתות מודעות שאין להן כח בזה,ואינן מתיימרות מלכתחילה לצעוד בנתיבים אלו

אסתפק בזה:ברוך מאמסטרדם

אתה כותב: "מכיון שהאמת ברורה ומתבארת אצל עם ישראל דור דור,לא יכול לטעון אדם שהוא בירר את האמת והגיע למסקנה מנוגדת,זו סתירה לוגית"

מומלץ שתלמד קורס בלוגיקה.

א. מה זהד.

תיאוריה "לשיטתי"...  

אנחנו לא יודעים מההיסטוריה מי שפך דמם של ישראל כמים?...

מה זה "אותו דבר"?.. היה דבר כזה בעם ישראל?! זה "במקרה" לא היה?.. עם ישראל עשה פעם "אינקויזיציה"?!.. הרי אפילו לפי "שיטתך" המעוותת, יש אפשרות לצאת מהארץ.. כדאי אולי קצת לקרוא איך נתנו אפשרות ליהודי פוטוגל "לצאת" בזמנו; עם השארת ילדיהם שם.

יש לי חשש לא-קטן מי מסתתרת מאחורי ההודעה הזאת (מלבד בחירת שם הניק..). יהודי שיוכל לכתוב בשיוויון נפש שאצלנו "בסדר" לעשות אינקויזיציה?...  "רצח המוני של גויי הארץ"..  כאילו עם ישראל הוא משהו שעוד לא התחיל ומדברים בתיאוריה מה יכול להיות...  כאילו לא עברנו מה שעברנו מיד הרשעים הללו.

ובנוסף גם הכתיבה "לפי אמונתך זה מה שאלוקים ציוה לעשות" "וכמוך גם הם" (בלי להתייחס כרגע לחוסר הדיוק במובאה. זה בהמשך). כלומר: כאן כותבת מישהי ש"לפי אמונתה", מה שכתוב בתורה שלא ימצא חן בעיניה, זה לא מה'. זה כמו שהנוצרים אומרים בשם האל...  אז למה את כותבת כאן?!  כאן ערוץ 7 על הבסיס של האמונה בתורת ה'. אפשר לכתוב ישירות באתר של המיסיון; לא צריך "להתחפש" (אגב, מסע הצלב שלהם היום, "צלב הכסף", לנסות להעביר ישראל על דתם ולהשמידם מהעולם כך, אינו טוב הרבה משל אז).

ב. איזו "הלכה יהודית"?... (אגב, מענין מאד שבדיוק אלו שמקודם ציטטו את הרמב"ם חלקית ומגמתית, כדי להראות כאילו הדרך האמונית שהכוזרי עצמו משבחה, היא בעצם "ע"ז"...  ר"ל - יש להם פתאום "טענות" על הלכות מהרמב"ם.  לא יחס אל תורת ה', אלא יחס של כפירה בתורת ה', שמצטעצע כביכול "בשם גדולים" עד שיגידו משהו שלא מוצא חן..  מלבד הבעיה שגם הציטוטים מעוותים) - 

אגב ה"ציטוט" מהרמבם: הרמבם לא כותב בהלכות מלכים ש"בזמן שמלכות ישראל תקיפה, יש להציב בפני הגויים בארץ את האולטימאטום הבא".

הרמבם כותב שזה היה הדין בשבעת עממים כשנכנסו ישראל לארץ, וכן בעמלק.  כלומר: נתנו להם אפשרות ללכת, לקבל שבע מצוות (לא את "הדת היהודית". שקר! אדרבה: "אין כופין אותו לקבל תורה ומצוות". ההיפך מטומאת וזוהמת הנוצרים). או להילחם מלחמת חורמה.  כמובן, לא היה אף בעולם אז שנהג בהתחשבות כזו באויבי נפשו (לא שאנחנו צריכים "הסכמה", אבל רק כנגד העיוות שהוצג כאן).

השאר בכלל כתוב לגבי "מלחמת רשות". כלומר: שאם פותחים במלחמה עם מישהו (לא קשור ל"מלכות ישראל תקיפה" וגם לא לארץ דווקא) - מציאות שעמים אחרים לא היו עושים בה שום חשבון - אז קוראים קודם לשלום. ושלום כולל קבלת 7 מצוות בני נוח (הדברים האלמנטריים של מוסר אנושי, שלא ירצחו, שלא ינאפו, שיהיה להם בתי דין, וכו'); אם לא השלימו/לא קיבלו - הורגים את הזכרים, לא את הנשים והטף.

יש ענין כללי, שכלל אינו תלוי "בארץ" והוא שעקרונית על כל באי העולם לקיים 7 מצוות בני נוח. וכמו שבישראל יש דין מיתה על עבירות מסויימות, כך לגביהם על 7 מצוות.

וכמו שאין היום דין מיתה נוהג בישראל למעשה. כך קל וחומר בזה. ומסביר הרב קוק זצל שזה לא "במקרה". אלא כאשר יש מצב שזה יתקיים, זו מציאות בה בהיר בעם ישראל חומר המשמעות והריסת האומה שיש בעבירה על העבירות החמורות הללו. אם כן - במקביל באומוצת העולם. ועל כגון דא נאמר "הלכתא למשיחא"

אבל מי שבא מגישה שמתאימה למה שהיתה מגמת העברת ישראל על דתם אז - הוא יקרא את הדברים לא כפי שהם כתובים, ו"יבינם" ההיפך מכל מה שההיסטוריה שלנו אומרת, ובדם חתומה.

לכל התגובה הזו...ברוך מאמסטרדם
עבר עריכה על ידי ברוך מאמסטרדם בתאריך ח' בסיון תשע"ד 16:57

אין לי מה להייחס... שכל אחד יקרא.

בעניין ההלכה ברמב"ם - תבדקו מי שיקר כאן... בדקו מה הדין של גויים בארץ (ולא רק 7 עממין) כשמלכות ישראל תקיפה...

לגבי הטענה ששבע מצוות בני נוח הן לא כפיית הדת היהודית...

הרי אחת ממצוות בני נח זה - האיסור לעבוד ע"ז !!

כלומר - אתה מחייב אותם להאמין באלוהים שלך! ואוסר עליהם להאמין בשלהם.

זה לא שאתה אומר להם, תהיו פה, אבל רק תהיו מוסריים.

כמו שיגידו לך, "אני לא כופה עליך להיות נוצרי, רק אוסר עליך למול את הבן שלך, לשמור שבת, חגים, לקרוא בתורה, להניח תפילין וכו'... כי זו ע"ז, ואסור לך לעבוד ע"ז.... אה... עוד דבר קטן, אתה חייב להכיר בישו כאלוהים. וזהו... אני לא מחייב אותך לקיים שו"ע נוצרי... חלילה... מה, אני אכפה עלייך?...".

אנשים!! - אתם משקרים במצח נחושה, או פשוט עיוורים? (וסליחה מראש, אבל זה מדהים ממש).

???ברוך מאמסטרדם

באמת כבוד גדול שהיינו תמיד עם קטן ומסכן, שלא יכול היה לקיים את כל המצוות של רצח עמים אחרים.

(ואגב - קרא את תאור כיבוש הארץ... ניסית פעם לספור כמה פעמים כתוב: "וילכדו אותה (את העיר) ויכוה לפי חרב, ואת העיר שלחו באש" או "ויכו את העיר לפי חרב, מאיש עד אישה עד עולל ויונק" וכד'? ושאר התיאורים איך באנו לעמים שישבו כאן ורצחנו את כולם צ'יק צ'אק? אז אל תמכור לנו שאנחנו מדברים רק "בתיאוריה"... זה היה גם בפועל).

ושוב - אם זה התיאוריה - זה מה שנעשה כשיהיה בכוחנו. אז מה הטענה על הנוצרים? שהם היו חזקים והוציאו את התיאוריה לפועל ואנחנו לא??...

אז כל מה שאני אומר - לפעולות בשם אלוהים - יש השלכות.

ואם לך מותר - מה לך כי תלין עליהם?.

איך אנשים טוענים שמסעות הצלב הם דבר נורא, ומדברים על השקר של "דת האהבה", בעוד זו בדיוק ההלכה היהודית....?

ואתה עוד אומר בסוף שאני צבוע (ומי שהסכים איתי). לא יאמן.

וכמאמר הילדים - אתה צבוע!.

אתה יודע מי שכנו בערים אלו ?שואף לאור

מי היו עמי כנען ? למד על מנהג התופת ממנו התפתח המושג "כאבי תופת",על מנהגי עבודה זרה בסגנון של קבירת הבנות של עובדי האלילים בחיים וכו',ותחזור עם מסקנה האם ברור לך כ"כ שהם בגדר בני אדם על כל המשתמע מכך,ומה הרציונאל שהיה מאחורי הדברים.

אוי....ברוך מאמסטרדם

אם זה היה העניין - היה צריך להרוג אנשים לא רק בארץ.

הרגנו אותם - כדי לכבוש את האדמה. ואם זה לא ברור לך, אין לי מה לעשות.

ובכלל - לא התייחסת לעובדה שההלכה מצווה לנהוג כמו האינקוויזיציה. (למה קשה לכם לעכל? כי אז תאלצו לומר שהנוצרים תאכלס היו סה"כ עובדי ה'?... על פי הבנתם? בדיוק כמו שלנו יש הלכה לנהוג כך, ולא היינו אומרים שזו רשעות להרוג עכו"ם בארץ, כי זו ההלכה...?)

אתה לא מכיר את הפסוקשואף לאור

"{טז} וְד֥וֹר רְבִיעִ֖י יָשׁ֣וּבוּ הֵ֑נָּה כִּ֧י לֹא-שָׁלֵ֛ם עֲוֹ֥ן הָאֱמֹרִ֖י עַד-הֵֽנָּה:" (בראשית פרק טו)

כי לא שלם עון האמורי. להיות משתלח מארצו עד אותו זמן, שאין הקב"ה נפרע מאומה עד שתתמלא סאתה, שנאמר בסאסאה בשלחה תריבנה (ישעיה כז, ז.): (רש"י)

,הפרדיגמה שלך לא נכונה,אם זה לא היה רלוונטי אז היה אפשר להכנס לארץ מוקדם יותר.

דבר שני,הדבר הזה התאפשר בגלל עוונם,ובנוסף לכך לעם ישראל היה מצווה לכיבוש הארץ.

ב.אני כן התייחסתי בתגובה אחרת שהגבת עליה,ולא התייחסת לדברים שנאמרו שם

עייפתי. נראה לי שהבהרתי את עצמי.ברוך מאמסטרדם
אני תמה מדוע אינך מגיב על ראיה מפורשתשואף לאור

שמפריכה את הנסיון להטיל דופי במוסר הישראלי ובתורת ישראל

כי אתה פשוט לא מבין....ברוך מאמסטרדם

ברור שהתורה - *מבחינת התורה* - מוסרית. הרי אלוהים אמר, ואם אמר - בטוח יש סיבה.

הנה, ראה את השלבים...

1. אני מנסה כבר 100 שנה להסביר, שגם מסעות הצלב נעשו מתוך אמונה שזה דבר אלוהים, ולכן אין להאשימם בחוסר מוסריות, שהרי גם אתה מאמין שיש מצווה לבער עובדי ע"ז... (עכ"פ בארץ, כשיד ישראל תקיפה) ולהשמידם...

2. ואז אתם עונים שאנחנו לא רצחנו בפועל... (ראה את מהלך השרשור...)

3. ואז אני עונה שכן... ושזה גם ההלכה...

4. ואז אתה עונה שיש לנו סיבה טובה... כי אלוהים אמר, ויש לו סיבות.... (היה להם עוונות וכו')

אז לאן חזרנו? - להתחלה. (חזור ל 1 ....)

שמת לב שזה גלגל חוזר?...

אתה לא עונהשואף לאור

הבאתי לך כאן רציונאל שאנו כבני אדם יכולים להבין לגבי עמי ארץ כנען

אני לא מבין איך 1-4 יכולים להוות תגובה למה שדיברנו עליו עניתי לך מפורשות על רוב הדברים הללו ובפרט על 1,עוד אינני מבין איך זה מתקשר בפרט לתגובה האחרונה

תתפלא. גם אני לא מבין... יש קצר בתקשורת.ברוך מאמסטרדם

אני מתרשם שאתה עונה לא לעניין בכלל. כפי שהראיתי כמה פעמים. וגם אתה טוען ככה עלי...

אז עזוב. בזבזתי כאן יותר מידי זמן.

רציתי שמי שיקרא - ויבין, יבין את דברי. עכשיו זה סתם וויכוח סרק.

..שואף לאור

אני חושב שיש כאן תפיסה שאינך מקבל,וזה מושג ה"אמת" מול מושג שנקרא "נרטיב",אני מאמין שאם תקרא את הדברים שוב תראה את ההפרש,ותקבל תשובה,ויהיה ברור לפחות יותר,מדוע לא ניתן לעשות אנלוגיות בין שקר ובין אמת כאשר סוף סוף מבררים את האמת ויודעים להצביע על כיוונה.וכן שנרטיבים,אינם רלוונטיים ונובעים מחוסר בירור של האמת (לפחות במשמעות המקבולת של המושג הזה),ומימלא אין צידוק או איזה שהיא נחמה על מי שמייצג שקר ונקט בפועולות חמורות שהשפיעו על חיי אחרים,זאת לעומת מי שייצג את האמת למעשה.

שבת שלום

זהו. התאפקתי עד עכשיו. אבל אם כבר מדברים על נרטיב-ברוך מאמסטרדם

יש שתי אפשרויות: או שאת ממש ממש דוס. או שאתה חוזר בתשובה. אחרת לא הייתה כל כך מקובע בנרטיב *שלך* ועוד טוען את זה עלי. (והמטרה היא לא לפגוע, אלא לומר לך לנסות לבחון את נקודת המבט שלך).

(יש גם את האפשרות של טיפש, אבל לא חשדתי אותך).

שבת שלום.

אני לא טוען שזה הנרטיב שלישואף לאור

אלא האמת שרבים מעם ישראל שותפים לה במשך דורות,דורות ממעמד הר סיני.*אגב,אני לא זוכר שטענתי דבר לגביך.מה שאמרתי,הוא שאתה ממשיך לדבר על מושג הנרטיב,ואני מסבר שאנו לא מדברים על נרטיבים,אלא דורשים את האמת,ולפי האמת,ע"ז אינה לגיטמית וכו'.אתה יכול להתייחס לזה בתור נרטיב,אבל ברור יביא לידיעה שזה אינו נרטיב,אלא יסוד אובייקטיבי.

ובכלל אינני מבין למה משמשת ההבחנה הזו,יש בעיה בלהיות מאד תורני ?,ואם נצא מהשדה של הגדרות חברתיות ודאי כוונתך לשומר מצוות וירא שמים ?,או חוזר בתשובה שחקר באופן אובייקטיבי והגיע לאמת של הכרה בתורת ישראל ?

כל קבוצה מחשיבה את הנרטיב שלה,אחרת לא הייתה חייה לפיו,אומנם,הם לא ישאו אותו בגאון באופן מפורש מול אחרים (אומנם חלקם כן בצורה עקיפה שאינה מפורשת מילולית.לדוג' למרות שהשמאל טוען לפלורליזם,הוא דווקא מרבה לפסול דעות המנוגדות באופן יסודי לתפיסותיו),אין להם ראיות,והם לא הגיעו לתפיסה הזו בצורה של ברור וליבון.דווקא שני הקבוצות הללו הצטרכו לעשות זאת.

מי שמאד תורני בירר את יסודות אמונתו כדי להמשיך להיות כזה,ביתר שאת וכח או בירר והגיע לרמה תורנית גבוהה ממה שהיה במובן של קיום האמת בצורה שלמה,ומי שלא היה בכלל שומר מצוות בירר ונעשה שומר מצוות.

מימלא אני דווקא מבין מהצד הזה למה אתה מזהה את מי שטוען ל"אמת" לעומת "נרטיבים" שהוא משתייך לאחת מהקבוצות הללו.. אומנם אני כלל לא בא להכניס או לייחס את עצמי לאחת הקטגוריות,זה לא קשור אלי.אלא הדברים נסובים רק על ההבחנה שלך ע"פ הדברים שנאמרו.

שבת שלום

א. מאיפה החלטת שמישהו מתלונן על מסעות הצלב?טנגענס
אני מבין את מה שהם עשו. לא סותר את זה שאני שונא אותם שנאה יוקדת על מה שהם עשו לעם שלי
ב. יש הבדל היהדות לא שואפת לגייר את כל העולם. מי שנמצא בארץ שלי, זכותי המלאה לגרש/להרוג אותו אם הוא לא לפי אמונתי. בחו"ל אין ציווי כזה. אנחנו שואפים שכל הגויים בעולם יכירו בעמ"י מתוך בחירה ולא כפייה. בטח שלא רצח המונים ח"ו
^^^^ וגם זה-הלליש

אנחנו יכולים להרוג רק בתנאים מסויימים,

בטח לא בגלל שהם בדת אחרת.

צר לי. אינך מודעת להלכה. אנא פתחי רמב''ם.ברוך מאמסטרדם
עבר עריכה על ידי ברוך מאמסטרדם בתאריך ח' בסיון תשע"ד 14:58

ואני שונא שאנשים כותבים "בטח" - על דבר שהם לא יודעים. (באמת בלי כוונה לפגוע, אבל... זה מעצבן).

הדת שלך, כן - שלך, מצווה בהחלט להרוג עובדי ע"ז... (עכ"פ בארץ ישראל, כשיש לנו אפשרות).

והם מאמינים שהם צריכים להשליט מלכותברוך מאמסטרדם

אלוהיהם בכל העולם. מופרך?

וספרד - הייתה שלהם.

הם עוברים בעצמם על דברי יש"וטנגענס

שכתב שלא בא לגרוע דבר ממה שכתוב בתורה

וחוצמזה איך זה מסתדר עם "דת החסד" שלהם?

אבל עזוב את זה אני לא בקיא מספיק בנצרות להתוכח על זה

אני רק פשוט שואל מה אתה טוען תכל'ס?

שורה תחתונה? כן זוהי דתם. ו..... אז...

אבל בא נסכם ת'דיון כי הוא חוזר על עצמוטנגענס

יותר מדי פעמים

תכל'ס אתה טוען שאמונה שלא עוברת את מבחן השכל לא שווה כלום

ואנחנו מנסים להסביר לך שיש מעלה עצומה בלחקור בשכל

אבל זו לא ה-אמונה. אלא מחזקת אותה.

ולגבי הטיעונים שלך מהנוצרים זו אכן שאלה שחשבתי עליה כבר כמה פעמים

א. רב אמר לי: כן. אין צדק בעולם. כמו שאפרקאי מת ברעב כי ככה הוא נולד

והוא נדפק. ככה נוצרי או מוסלמי יעבוד כל החייים שלו וידפק מזה. ב"ה שנולדתי לדת הנכונה

(אישית מאד קשה לי אם התשובה הזו)

ב. אפשר להניח בפשטות ששופט כל הארץ יעשה משפט. ולכן לכל מוסלמי או נוצרי יש הזדמנויות

בחיים לחזור בו. ולהבין שהוא טועה. אם הוא לא עשה את זה- יקבל גיהנם/ לא ג"ע

ג. נכון שבאמת להגיע לרמת אמונה מאד גבוהה זה קשה וצריך ללמוד הרבה ספרים

אבל רמה שמספיקה להפריך את שאר הדתות ולהאמין שהיהדות היא אמיתית היא רמה קלה

שהרבה מגיעים אליה. ואני מניח שאצל הדתות האחרות זה אפ' לא מתחיל.

ד. יש אמונת חכמים שאני מכיר רבנים גדולים שחקרו את כל הנושא הזה

ובכל זאת חושבים שהיהדות היא אמת. וניכר מתוך דברם שהם דוברי אמת

מה גם שחזקה עליהם שלא שיקרו סתם ויקבלו על עצמם כלכך הרבה מצוות לחינם

לכן אני סומך עליהם שהם עשו את העבודה כמו שצריך.

ויש את התשובה של הרמב''ם ושאר הראשונים שמניתי.ברוך מאמסטרדם
שעונים שצריך להוכיח.

ועל סמך מה אתה קובע שזו ''לא ה-אמונה''? כאשר זו *כן* דעתם של הרמב''ם, הרס''ג, החובות הלבבות ועוד?

מה שהרב ענה לך - 1. לא הגיוני. 2. סותר לכל הראשונים הנ''ל.
הבאתי את הרב קוק וגם ד. הסכים איתי ועוד כמהטנגענס

אני מניח שיש לרב ראשונים להסתמך עליהם

כן אני יודע אני לא אוהב את ההסבר הזה

הרב קוק אוחז שמי שיש לו יכולת שכליתברוך מאמסטרדם

חייב לברר שכלית. שאל כל רב הבקיא התורת הרב קוק, ואל תביא ציטוטים מפה ומשם. הרי כתבי הרב בהחלט מסודרים מורכב, ולא ערוכים כספר פשוט שאפשר לקרוא פסקה אחת ולהוכיח משם. (אני לדוגמא, ווידאתי עם הרב שרקי, הבקיא מאוד בתורת הרב, ולא הסתמכתי על ידיעתי, כי בתורת הרב קוק, אינני בקיא מספיק).

ולומר ש"מן הסתם" הרב ששאלת הסתמך.....כן, הבנת יפה שזה לא ראיה לכלום.
(מה גם, שאינני יודע מי הרב. היום כדי להיות רב יש מבחני הסמכה הבוחנים ידע פרקטי הלכתי. ולא שום ידע במחשבת ישראל, לצערי, שהרי זה יסוד היסודות, עוד לפני מה עושים עם כפית חלבית שהתערבבה. ככה שזו ממש לא ראיה...).

נסחפת. אין שום קשר.הלליש

אם היתה פה קריאה לצאת ברצח המוני של נוצרים- היה קשר לוגי.

אבל אין.

ההלכה מורה לעשותברוך מאמסטרדם

בדיוק מה שהאינקוויזיציה אמרה.

זה מה שאני אומר.

זה הכל.

אם ה' אמר - אז אמר. אבל תבינו שזה מה שגם הם מאמינים.

(מכאן הכאב על אמונה עיוורת.... בין היתר)

זו דמגוגיה רעיוניתשואף לאור

אז מה,מדינת ישראל הורתה לעשות לאייכמן בדיוק מה שהנאצים עשו ליהודים ?,זה בדיוק האנלוגיה שאתה מציב.ההבדל שהוא היה בעל דין מוות מבחינת האמת.

מעבר לכך ההשוואה לאנקויזציה פשוט לא במקום,מקוממת,אי אפשר להשוואות בין דברים בעלי מגמות סותרות ומנוגדות משום שבמציאות לא אידיאלית שאיננה אחרית הימים גם לפי דין תורה יש מקום להשית מוות.אצלם לא תמצא מושג ביקורתי של "בית דין קטלני" וכיוצא בזה,אלא תאוות שפיכות הדם שלטה שם מאד.ולכן כל הקריטריונים,המגמות,ודרכי הפעולה שונים גם מבחינה ערכית,וגם מבחינה ישומית,זאת מעבר לערך הגדול של האמת ודין אמת.

מכיון שהמערב נטש כליל  את המושג אמת,והפך אותה ל"כל אחד עם האמת שלו" אפשר להבין מדוע אתה מסתכל על הדברים בצורה כזו,אבל זה בודאי לא נכון,לא רק מבחינה מעשית חומרנית יש אמת (כמו שאני מקליד עכשיו על מקלדת) אלא גם מבחינה רעיונית,רוחנית,ערכית.

והקריטריון הזה תמיד יהיה מוצב כאור ודרך לכל החלטה ופעולה.

אפשר גם לומר שאנחנו אוכלים כפי שהנאצים אכלו,אלא שהם אכלו כדי לצבור כח ולרצוח,ואנו כדי לצבור כח ולעשות הטוב. וכך הלאה.. את זה אנחנו מבינים באופן ממש אנטואיטיבי דווקא

תגיד, אתה מאוזן?ברוך מאמסטרדם

לך יש מצווה להרוג עובדי ע"ז, וכן להם.

מה אתה רוצה? זכותם גם להאמין בדת שלהם. לא? (הרי אתה לא חש מחוייב לברר את הדת באופן שכלי עמוק. כפי שראינו, אז גם הם מאמינים).

מה הקשר אייכמן שרצח - ולכן הרגו אותו?.

נו באמת,תפסיק להשתמש בביטויים חצופיםשואף לאור

הדברים שלך לא נשמעים חזקים ותקיפים יותר.

אנא,תקרא שוב את מה שכתבתי,כל התשובות נמצאות שם על זכותם או שאין זה זכותם ומה הקשר בין מי שרצח והרגו אותם לבין רצח.

אתה מניח הנחות יסוד רבות,ולא שם לב שיש כאן עניין של טרימינולוגיה.

א.לא אמרתי שלא צריך לברר. ב.גם ברור של קבלת המסורת הוא ברור שכלי,הגיוני, אך לא נקרא ע"י הכל בשם "ברור שכלי" רק משום טרימנולוגיה,זה מושג,אך אין הכוונה שאין כאן "הפעלת שכל" מן הסתם.

מסתבר שהקב"ה החליט.. ואפילו גילה לנו את החלטתו!עמיחי
הרמב"ם מצווה קפה
לאבד עבודה זרה וכל משמשיה, שנאמר: "אבד תאבדון את כל המקומות" (דברים יב,ב).

ואם יש לך ספק למי הוא התכוון אז בכבוד:
עבודה זרה א,ג:
ודע שזאת האמה5 הנוצרית, הטוענים טענת המשיח, לכל שינויי כיתותיהם, כולם עובדי עבודה זרה.

חולין א,ב:
ומינים אצל חכמים הם הכופרים מישראל... ופקפקו בתורה והנביאים עליהם השלום מתוך סכלותם, ומכחישים את הנבואה במה שאין להם בו ידיעה, ועוזבים את המצוות מתוך זלזול, והכת הזו היא כת של ישוע הנוצרי...

2. משנה תורה
עבודה זרה ט,ד:
הנוצרים - עובדי עבודה זרה הן.

עבודה זרה י,א:
אבל מוסרי ישראל והמינים והאפיקורוסין - מצוה לאבדן ביד ולהורידן עד באר שחת, מפני שהן מצרין לישראל ומסירין את העם מאחרי ה', כישוע הנוצרי ותלמידיו, וצדוק וביתוס ותלמידיהם... .

תשובה ג,ח:
שלשה הם הכופרים בתורה: האומר שאין התורה מעם ה'...; וכן הכופר בפירושה... והכחיש מגידיה, כגון צדוק וביתוס; והאומר שהבורא החליף מצוה זו במצווה אחרת וכבר בטלה תורה זו, אע"פ שהיא היתה מעם ה', כגון הנוצרים והגרים...

תשובה ג,י:
מחטיאי הרבים... - שהטעה אחרים והדיחם כישוע.

מאכ"א יא,ז:
הנוצרים - עובדי עבודה זרה הן.

מלכים יא,ה:
אף ישוע הנוצרי, שדימה שיהיה משיח... גרם לאבד ישראל בחרב, ולפזר שאריתם ולהשפילם, ולהחליף התורה ולהטעות רב העולם לעבוד אלוה מבלעדי ה'.

3. מורה הנבוכים
א,נ: אמנם מי שהאמין שהוא אחד בעל תארים רבים, כבר אמר, שהוא אחד - במילתו, והאמינו רבים - במחשבתו; וזה - כמאמר הנוצרים: הוא אחד, אבל הוא שלשה, והשלשה - אחד... כאילו כוונתנו וחיפושנו: איך נאמר, לא: איך נאמין...
הרמב''ם גם אמר שהמאמין מפני המסורת והקבלהברוך מאמסטרדם
ללא חקירה אישית - הוא עובד ע''ז. ו'אלוהי אינו אלוהיו'.
על זה אתה מקפיד? (אם לא, כלשון הרמב''ם, מה עדיף אתה מהם, המאמינים משום שקיבלו אף הם...).
פחח מה אני עדיף? אני מאמין באמת והם מאמינים בהבלעמיחי
אני מאמין בבורא עולם ששמו נכתב ואינו נהגה, והם מאמינים בהבל ורעות רוח. הם יענשו ואני אקבל שכר, אותם צריך לבער מהארץ ואני צריך ליישבה, ואם ינסו הם להורגנו נהרגם.
אז תפנה לרמב"ם. כי הוא טועןברוך מאמסטרדם

שאם אתה מאמין כי אבא אמר לך, וגם הם - אין הבדל מהותי.

יש לך סתירה להגיונו הצרוף של הרמב"ם?

יש הרבה שחלקו על הרמב"ן בתפיסות האמונהעמיחי
עבר עריכה על ידי עמיחי בתאריך ז' בסיון תשע"ד 19:24
אבל על כך שע"ז צריך לבער קצת קשה יותר לחלוק.
מי חלק?ברוך מאמסטרדם

ולא החולקים עליו מחמת שחששו מהתפקרות הקהילות....

אלא מסיבה עניינית.

ושוב יש לך סתירה להגיונו הצרוף של הרמב"ם (שאם אתה מאמין כי אבא אמר לך, וגם הם - אין הבדל מהותי.)?

הכוזרי:חסדי הים
"ומי שקיבלה בתמימות בלי התפלפלות ובלי התחכמות, מעוּלֶה הוא מן המִּתְחַכֵּם והחוקר". (מאמר שני, סוף אות כ"ו, עיין שם באורך)
תצטט מה שהוא כותב אח"כ!!ברוך מאמסטרדם

מצטט מהזכרון: "אבל בדורינו, אין אשר יכול להגיע למדרגת האמונה, אלא מי שעבר את כל מדרגות הכפירה כולם" - כי כבר לא שייך "תמימות".

ולא ענית על ההגיון....

הוא לא כותב כך ולא הענין הזה כלל.חסדי הים
הוא כן כותב כך. באחריות. חבל שאין לי כרך לידי.ברוך מאמסטרדם

וגם אם לו - הוא היחיד! לעומת הרמב"ם, הרס"ג, החובות הלבבות, ועוד.

הקישור שהבאת לא מגיע לסוף אות כ"ו (אצלי לפחות..).קאתרין

מצרפת קישור נוסף:
http://www.tsel.org/torah/kuzari/sheni.html

כתוב במפורש בהמשך:
"אך מי שנטה מן המדרגה העליונה הזאת אל המחקר מוטב לו כי יבקש טעם לדברים האלה אשר יסודם בחכמה האלוהית מאשר יעזבם לסברות רעות ולספקות המביאים את האדם לאבדון".

הבאתי להתחלה שיוכלו לקרוא את כולושמואלג

הסוף שם 2 עמודים אח"כ, אפשר לנוע שם.

מה את מנסה לומר בציטוט שלך?

נכון. מתנצלת.קאתרין

לא שמתי לב שאפשר לנוע שם.

הציטוט לא היה מיועד אליך, אלא למגיבים הקודמים.

(ביקשו את ההמשך לציטוט שהביא "חסדי הים").

נכון. אבל גם מוכח מזה שהמדרגה העליונהחסדי הים
היא התמימות.

[לפי שיטת הכוזרי כמובן]
נכון. אבל גם מוכח מזה שמי שנוטהקאתרין

מן המדרגה העליונה הזו אל המחקר - מוטב לו.

[לפי שיטת הכוזרי כמובן]

חיוך

אני בטוח בוודאות. אמצא את דברי - ואעלה.ברוך מאמסטרדם
הנה, מצאתי.ברוך מאמסטרדם

קיראו תחילה את סוף או כ"ו שהביא שמואלג.

ועכשיו הכוזרי חוזר לזה במאמר חמישי, לקרוא את אות א', ותחילת ב. (מספיק חצי ראשון להבין את העניין).

הוא כותב שם שהיום אין מי שיכול להגיע ישר לאמונה - אלא יחידים, שמזהים מייד את הטעות.. (כלומר - הם יחידים חכמים, שמבינים מייד את מקור הטעות הפילוסופית. לא "תמימים מאוד" שלכן אין להם בעיה.) אבל כל שאר האנשים - כפי שציטטתי, חייבים לעבור על דעות הכפירה כדי לבדוק. ואין מי שיכול ללא זה, מלבד יחידים. (אגב, זה תרגום ישן ומסורבל. מומלץ לפתוח ספר בתרגום "אבן שמואל" או של הרב קאפח).

הינה: http://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=38087&st=&pgnum=114&hilite=

שם הוא כותב על אלו שכבר חוקריםחסדי הים
כפי שכותב ה"כוזרי" בפירוש בפסקה א.

אלו שכבר חוקרים, אז יש יחידים שעומדים ישר על הטעות, ויש שצריכים לעבור את דעות הכופרים.

אבל עדיין המאמין בתמימות הוא המדרגה העליונה, כפי שכתב לעיל.
אכן,ד.

ה"פרשנות" שהובאה לפניך אינה דברי הכוזרי.

ה"יחידים" אינם כאלה שבכוונה מתעסקים עם ה"ניצוח" הפילוסופי ותופסים מהר את הטעות..

כמו שאומר מלך כוזר: "כי כבר חסרתי המדרגה העליונה מבירור האמונה מבלי מחקר". בלי להתעסק כלל בטענות ה"מחקר", הפילוסופיות, כדרך כת ה"מדברים" הערבים שניסו להתאים הפילוסופיה עם הדת. בכך הוא רואה חיסרון. והמעלה העילאית היא אכן תמימות האמונה הבאה מהמשך ישר מפגישתנו עם ה', מיציאת מצרים, היותנו לעם, מעמד הר סיני, המשך הנבואה בכל הדורות, קיום האומה וכו'. כל אלו אינן "הוכחות", אלא פגישה חיה עם דבר ה' המחיה אותנו ומדריכנו.

ולא במקרה דחה הכוזרי, ריה"ל, דבר זה לחלק האחרון של ספרו. לא זו דרך המלך שלו בבנין האמונה.

תקרא את הפסקה כולה! די סתם להתווכח.ברוך מאמסטרדם
עבר עריכה על ידי ברוך מאמסטרדם בתאריך ח' בסיון תשע"ד 04:55

ריה''ל כותב שכיום אין מאמין אלא מי שעבר בדעות האפיקורסיות.

ובכלל - נניח שריה''ל כדבריכם, מה עם על הראשונים שהבאתי? למה אתם מבכרים אותו? - סתם כי אתם חוששים ש'אנשים יצאו בשאלה' אם הם יפעילו את השכל?. ככה נוצר מצב שאף אחד לא יודע למה הוא מאמין, וכולם מאמינים שאסור לבדוק... (זה התיאור של החובות הלבבות - שורה של עיוורים שכל אחד מניח ידו על כתף חברו שמלפניו, ויש לקוות כי יש בראש השיירה אדם שהוא לא עיוור).

כתבתי כי זאת דעת הריה"ל כפיחסדי הים
שכותב בפירוש בפסקה שהבאתי, הפסקה שלך הוא על אנשים שחוקרים, כפי שהוא כותב בפירוש שם.
יש לי ענין לאמת את דעת הריה"ל, ולא שום כוונה אחרת.

[לא ביכרתי את הריה"ל בשום הודעה, אבל אני כן חושב שמי שהולך על פי הריה"ל והגר"א שהסכים עמו, הוא הולך בדרך ישרה]
לא נכון. מי שקורא את הפסקה רואה בבירור את עמדתו.ברוך מאמסטרדםאחרונה

ושוב - ממליץ לקרוא בתרגום של אבן שמואל, או הרב קאפח, שהם חדים יותר.

הבאתי את דברי הכוזרי - קישור למטה. בתגובה לשמואלגברוך מאמסטרדם
אבא שלי נוהג לומרדינה ל.

"תמים תהיה עם ה' אלוקיך"

ותמיד אני תוהה,

מה הערך של עם שהולך כמו זומבים (זה הדימוי שעולה בעיני רוחי) אחרי המנהיג שמודיע מהי האמת, בלי לחשוב, בלי להקשות, ולקבל כך סתם. ל"תמימות" הזו אין  ערך רב בעיני.

(אותה השאלה על "נעשה ונשמע")

נעשה ונשמע?שמט

בס"ד

שחוץ מלעשות,

אנחנו גם שואלים, חושבים, מקשיבים, אבל באים מתוך קבלה.

המושג 'תמימות' הוא לא טיפשות. אלא הוא חיבורחסדי הים
עמוק לנקודת האמונה האמתית שנמצאת בפנימיותו של כל אדם.

[לא באתי להכריע בין ראשונים רק להציג את דעתם]
אפשר לנסח את זה בהרבה צורותדינה ל.

פשוטות, ישירות, יפות וססגוניות...

(ואני לא חיפשתי הכרעה בין מי למי. אמרתי את דעתי שלי)

זה לא הבדל סגנון, אלא הבדל מהותי בהתבוננות.חסדי הים
על זה אנחנו מדברים לאורך כל השרשור.מוטיבציה

אולי שלם תהיה?חוזרת

כלומר לעבוד את ה' בשלמות, לא 'לפסוח על שני הסעיפים'?

עצוב...קאתרין

כמה אנשים דתיים כבר יש שחקרו ברצינות את אמונתם?...

וכולם כל-כך בטוחים בעצמם.....

מי אמר לך שאין?????נועם ה
לא צריך להפריך את מה שלמדת בשביל להוכיח שאתה חיפשת וחקרת שיכלית.
גם אם תעשי מאה סימני שאלה זה לא מרשים אותי..קאתרין

הרוב לא בודקים.
נסי לערוך סקר כמה למדו מורה נבוכים, רס"ג, עקרים, וכד'. (ולא אלה שלמדו כמה רעיונות מכל ספר... אלא לימוד מכריכה לכריכה).
תהיי מופתעת...
(את יודעת שהראשונים בצרפת שרפו את ספרי הרמב"ם, נכון?... לא הכל פשוט כל כך).

ולפי דברים שכתבת במקומות אחרים, נכון שאת מאלה שמאמינים כי אחרים כבר בדקו?... (בדיוק מה שהרמב"ם, הרס"ג והחובות הלבבות יוצאים מכליהם להתנגד לו. עייני לדוגמא בהקדמה לחובות הלבבות).

ומניין לך שצריך ללמוד את כל אלוטנגענס
הנוצרים לא לומדים עשירית ממה שבחור ממוצע לומד באמונה
הוא אשר דיברתי.קאתרין
אם היית לומד - היית רואה שכל הראשונים הנ"ל אחזו שזה חיוב ראשון במעלה.
לא רוצה להתווכח עם אדם שלא למד.
ומה הראיה מהנוצרים בכלל? זה המדד שלך?
לא המדד. אבל הוויכוח היה בעניינם.טנגענס
לא משנה
נכון שזה חשוב ללמוד הכל. לא אמרתי שלא. אבל מי אמר שזה חובה? א"א להיות יהודי ולהאמין גם בלי זה?
מי שמרגיש שזה חסר לו, אדרבה שילמד. אבל מי שלא, אני לא חושב שזה חיסרון באמונה.‎
את מתיחסת לאמונה כאילו הייתה רק שכל
הרב קוק כותב במאמרי הראיה שאמונה היא לא שכל ולא רגש. הם רק כלים לחזק אותה. אבל מי שהשכל שלו לא מפותח בתחום, לא אומר שהוא בחסרון של אמונה
‏(חוצמזה שלא חייבים דווקא את הספרים האלו. לא חסרים ספרים אחרים של עבודת ה'. כל אחד צריך ללמוד מה שליבו חפץ)
כמובן שהוא בחסרון חמור של אמונהעוגי פלצת

אבוי לנו אמונה בלי שכל

(דרכו לאליליות סלולה)

(וגם מדבריך זה מתחייב, בלי כלים אין תוצר)

לא הבנתי מה אתה רוצהטנגענס
חשוב מאד ללמוד אמונה. אבל תגיד שמי שלא לומד הוא לא מאמין. האמונה תבועה בתוך היהודי פנימה. אין אפשרות לשנות אותה. כמו שראינו שברגעים של מסירות נפש היא מתגלה בכל תקפה. לימוד האמונה משבח את הופעתה בחיי היומיום. אבל היא איננה תלויה בו. השכל כפוף לאמונה ולא האמונה לשכל
לא שמעת ממני שאיננו מאמיןעוגי פלצת

אבל ככל שהשכל מוזנח - המצב האמוני חמור.

העמקה באמונה היא הכרחית, והיא מצווה ראשונה במעלה

(אותה שם הרמב"ם בראש ספריו)

הרמב"ם הוא לא הזרם היחיד ביהדותטנגענס
הוא מוביל קו מאד שכלתני שלא בהכרח נכון לכולם
נתתי את זה כסימןעוגי פלצת

הרמב"ם הוא היחיד שמונה אמונה כמצווה?

(גם אלה שלא מונים את "אנוכי" כמצווה יסכימו על

החיוניות של מושג אמוני מבורר.)

המקורות שלו הם לא בחז"ל?

האם לא כתבו גדולי ישראל חוץ מהרמב"ם

ספרים שעוסקים ברצינות ובחרדת קודש בבירור

המושג האמוני בישראל?

האם לא חזרו בכל תוקף על חשיבותו

של הבירור הזה?

(גם אם לאו דווקא במישור המחקרי)

לא ברורים לי דבריךמופים

מי שיודע את הי"ג עיקרים הוא מאמין, וקיים מצות אמונה

יש מידת חסידות להשקיע בזה, זה הידור במצוות אמונה, אבל יש עוד מידות חסידות בעולם!

מי שלא מקפיד על ר"ת במוצ"ש מצבו "חמור"?

מי שקונה אתרוג כשר לברכה מצבו "חמור"?

לא הגזמנו קצת?

^^^מסכימה. עבודת השם היא שילוב של אמונה תמימה ושלמוטיבציה

חקירה ועיון.

האמונה היא מעל השכל, אך יש להעמיק בה.

(והטענות שהם מעלים מופיעות במורה נבוכים).

האמונה לא מעל השכל. אם היא כן מעלברוך מאמסטרדם

אז היא לא כלום. דמיון בלבד.

איך את מאמינה "מעל השכל"??

מתקשה להבין את המילים הללו. - מעל השכל זה אשליה. זה רגש.

אנא עייני בתגובתי הארוכה. כמה שורות מתחתייך.

אין בינינו ויכוח. זה בבחינת "דע מה למעלה ממך".מוטיבציה

הכוונה היא שאני לא צריכה הוכחות רציונאליות כדי להאמין שהקב"ה קיים (עם כל כמה שאני שכלית בתחומים אחרים בחיים).

"מעל השכל" = חכמים ככל שנהיה, לא נוכל להוכיח את זה וגם אין צורך.

זה ***לא*** סותר את העובדה שיש להעמיק ולחקור באמונה.

אם את בטוחה שאי אפשר להוכיחברוך מאמסטרדם

למה את מאמינה?...

זה ב-ד-י-ו-ק  מה שהרמב"ם (ושאר הראשונים שצויינו) אומרים. שאם אין הוכחה - לא נאמין. (ולמה שכן??).

הנקודה היא שגם אילו לא הייתה הוכחה, הייתי מאמינה.מוטיבציה

יש היום הוכחות, זה נכון --

אבל, בסופו של דבר, אחרי כל החקירה והעיון צריכה להיות גם אמונה תמימה.

אני מסכימה עם מה שכתבת בהודעה הארוכה ההיא.

את כותבת דבר והיפוכו. אני מצטער לומר לך.ברוך מאמסטרדם

*היום* - כוונתך לכל ההוכחות בעקבות המדע? - שתדעי שהכל שקר. בדקתי. ההוכחות הללו לא מחזיקות מים. ובכלל - חז"ל אומרים במפורש שהידע המדעי שלהם הוא מחכמי התקופה.

אם כבר הוכחות - זה מה שהיה *פעם*. שוב - רמב"ם רס"ג וכו'.

לומר: "אחרי כל החקירה והעיון צריכה להיות גם אמונה תמימה." ולומר: "הנקודה היא שגם אילו לא הייתה הוכחה, הייתי מאמינה."

זה אוקסימורון... ממש פרדוקס שאין להכיל.

(אין לי כל כוונה לפגוע חלילה, סליחה אם לא מנוסח יותר עדין. אני פשוט מותש. הייתי כאן שעות. אצא להפסקה...).

ההוכחות שיש היום למדע הן -- לא בדיוק הוכחות מוטיבציה

לכן יש ללמוד הרבה הגות ראשונים, לחקור ולשאול. לא לפחד מזה.

האמונה נשענת על השכל, במובן הזה שאין לנו דרך התייחסות לעולם מלבד השכל.

אבל אמונה לא יכולה להתבסס *רק* על שכל.

היא צריכה להיות אמונה ודאית שספקות בשכל, לא משפיעים עליה.

היא צריכה להיות שילוב של אמונה תמימה ושל עיון וחקירה.

"גדר האמונה בכללה היא, שאמתת העניין הנודע קבועה בקרבו, לא מצד הידיעה לבדה, כי אם מצד מנוחת הנפש כשהוא מקבל אותה בקבלה שלמה, מבלי שיסתער בו מאומה נגד זה".

(הראי"ה זצ"ל)

"האמונה אינה לא שכל ולא רגש, אלא גילוי עצמי היותר יסודי של מהות הנשמה, שצריך להדריך אותה בתכונתה. וכשאין משחיתים את דרכה הטבעי לה, איננה צריכה לשום תוכן אחר לסעדה, אלא היא מוצאה בעצמה את הכל. בעת החלש אורה, אז בא השכל והרגש לפנות לפניה דרך"

(הראי"ה זצ"ל).

אתה רואה כאן סתירה? אני לא.

זה לא ממש קשור.ברוך מאמסטרדם

הרב מדבר על שלבים שאחרי.

ואני יכול ציטטות אחרות מהרב עצמו.

ושוב - ההגיון!! לא ציטטות, לא מקורות. - איך אפשר להאמין ללא וודאות של השכל??

איפה אמרתי דבר כזה? צריכה להיות ודאות שכלית ונפשיתמוטיבציה

התכוונתי למה שכתבתי. צריך להיות שילוב של השניים.

אם אתה מתכוון לזה שאמרתי: "גם אילו לא הייתה הוכחה, הייתי מאמינה", אז הכוונה היא שכאשר מתקיים השילוב הנ"ל אז לספקות שכליים יש פחות משקל.

אתה חושב שאמונה שהיא רק מצד השכל היא אמונה שלמה?

ואדרבה, אשמח אם תביא מקורות, כפי שכתבת.

אני מוכרח לעשות עוד דברים מלבד לכתוב פה.ברוך מאמסטרדם

ההוכחה צריכה להיות שכלית לחלוטין. לא ייתכן "לתת פחות משקל" וכד'.

ציטטתי את הרמב"ם - הוא כותב במפורש שזה דמיון ללא חקירה שכלית מוחלטת.

תקראי את הפרק...

וגם את ההקדמה לחובות הלבבות..

וההקדמה לאמונות ודעות...

אבל שוב - זה אמור להיות ברור מהשכל. אם אין הוכחה (נקייה מרגש) - אין להאמין. מה יותר פשוט?...

אני תוהה אם אני לא כותבת ברור . שוב:מוטיבציה

ההוכחה צריכה להיות שכלית באופן מוחלט. כן.

אמונה שמתבססת *רק* על השכל היא לא אמונה שלמה (לדעתי) כיוון שבנוסף לזה צריכה להיות תמימות בעבודת השם ("תמים תהיה עם השם אלוקיך" והדברים ידועים).

מעבר להוכחות השכליות, האדם צריך לקבל על עצמו את האמונה ולרצות בה והקבלה הזו היא הודאות הנפשית.

כך שלמעשה מצד אחד יש לחקור וללמוד ומצד שני לא צריך לסמוך רק על השכל כיוון שבסופו של דבר הראיה שלי וההבנה שלי מוגבלות.

לכן, צריך לשלב את שניהם. לאחר ההוכחות השכליות ותוך כדי.

בשילוב של השניים יוצא שלהוכחות שכליות יש פחות משקל. לא בגלל שלא לומדים אותן! לא בגלל שמסתמכים רק על אמא ואבא!

לא אמרתי שלא צריך ללמוד בעיון את ההוכחות ולא אמרתי שהאמונה לא מתבססת על השכל. ההפך הוא הנכון.

ואת המקורות שכתבת  - קראתי ואני משתדלת לחיות ככה.

תקשיבי...ברוך מאמסטרדם

אני מסיים בזאת...

לא יודע מה תאכלס יוצא מדברייך. אני שואל שוב, מה שכתבת מקודם, שגם ללא הוכחות היית מאמינה - התכוונת לזה?

אם השכל היה מראה לך שאין הוכחות - היית יוצאת בשאלה?

אם לא - את לא מאמינה ע"פ השכל. זה הכל.

(אלא ע"פ רגש וכו'... ואז אין הבדל בין דתי יהודי, לדתי נוצרי שמאמין. שניהם מאמינים להורים או ל"רגש". תשמעי שיחות של נוצרים... יש שם טונות רגש. וחבל שהיהדות הולכת לשם. ולכל מיני אמונות טפלות).

"תכלית הידיעה - שלא נדע".מוטיבציה

הדבר הכי חשוב שצריך לדעת הוא שאנחנו לא מסוגלים לדעת הכל. השכל שלנו הוא מוגבל! אבל-- עצם העובדה שאדם מבין שהוא אינו יודע הכל, מאפשרת לו להגיע לידיעה מושלמת.

תראה,

אתה מנסה להציג את הדברים שחור-לבן, אבל זה לא כך.

אני חושבת שצריך להאמין בקב"ה מתוך *ידיעה* אך צריכה להיות האמונה תמימה שבאה לידי ביטוי אחרי הידיעה.

גם אדם שחקר ולמד ויש לו ודאות מוחלטת מצד השכל, לא יגיע לאמונה שלמה אם זה המימד היחיד בעבודת השם שלו. הוא צריך לקבל את זה ולרצות את זה.

אם ע"י לימוד וחקירה שכלית הגעתי לכפירה ח"ו, טעיתי איפה שהוא בדרך

וגם הכוזרי מדבר על זה בדרך משל.

המלך ביקש מאדם מסוים לחלק סכום כסף, בין כמה אנשים.
הלך האיש וחילק את הכסף.
כשחזר, שאל אותו המלך כמה כסף נשאר לו.
לאדם היו שתי אפשרויות - או לספור את הכסף או לחשב כמה היה לו בהתחלה וכמה הוא נתן וכך להגיע לסכום.

במקרה וזה לא יצא חופף, הוא היה צריך לבדוק שוב ושוב.

הכוזרי משווה את זה לאמונה. הספירה היא אמונה תמימה.

יש דברים שאני לא מבינה ולעולם לא אוכל לדעת הכל. אני רק בן אדם (ולפעמים זה קשה לקבל את זה שאנחנו לא מושלמים) אבל הקב"ה קיים ואין עוד מלבדו.

אני *יודעת* את זה. בשכל ושלא בשכל.

עד כאן.

היה מעניין

אז אם ככהברוך מאמסטרדם
עבר עריכה על ידי ברוך מאמסטרדם בתאריך ח' בסיון תשע"ד 04:58
עבר עריכה על ידי ברוך מאמסטרדם בתאריך ח' בסיון תשע"ד 02:22

גם המחבל המתאבד חקר, וגם אם הוא גילה שזה לא הגיוני, הוא האמין שזה נשגב מבינתו. וכן הנוצרי. וכן את.
ואם זה פייר שצריך להאמין בכל אופן - כולם צריכים לסיים בגן עדן. לא? למה רק לך מותר להיות בטוחה שהיהדות אמת אף אם תגלי שלא מסתדר לך בשכל?...

ושוב - את חולקת על כל הראשונים שמניתי על דעת עצמך. ולא עונה לסתירה ההגיונית שבאמונה ללא יכולת לצאת ממנה ע''י שכל. - כי תחליטי שטעית, אם תגיעי למסקנה שלא מתאימה לך. שהרי את אומרת, שאם תגיעי באופן שכלי שאין אמת בדת - את תחליטי שטעית בחקירה...

וזו חקירה שאין טעם להתחילה, והיא אף שקרית מראש. כי את כבר החלטת מה יהיה בסוף. (אולי נעשה ככה גם ניסויים על תרופות חדשות? נחליט מראש מה יהיו תוצאות הניסויים הקליניים?...)

כדאיד.

להוסיף ל"המלצות", לקרוא עוד כמה דברים, מהכוזרי וכו'.

ואת דברי הגר"א ש"היה אומר ללמוד ספר חובות הלבבות זולתי שער היחוד ובמקומו היה אומר ללמוד ספר הכוזרי שהוא קדוש וטהור ועיקרי אמונת ישראל ותורה תלויים בו".

המשפט האחרון, "אם אין הוכחה"... וכו' - הוא כפירה כפשוטה, לא לראשונה חייבים לציין ("בשם היהדות" כמובן, כפי שהזכרתי בהודעתי הקודמת..).

ולומר על זה "מה יותר פשוט"... זו אפילו לא בדיחה, חוץ מהשקר.

הדברים הללו, הם חולי אחד גדול. באים מחולשות ידועת, כמו גם ביזויי חז"ל שהיו מכותב זה בעבר, ולא במקרה.

[מענין אם אנשים כאלה גם מבקשים "הכוחות" מהוריהם על הורותם לפני שהם מאמינים בכך..]

הבנתי. אני חושב משמע אני חולה.ברוך מאמסטרדם

הנח לי לנפשי.

תתדיין עם עצמך.

עכ"פ - אמרת על הרמב"ם עכשיו דברים חמורים מאוד. כי הוא כותב כמוני במפורש.

שלום - ולא להתראות.

לא נכון!ד.
עבר עריכה על ידי הלליש בתאריך ז' בסיון תשע"ד 23:57

הרב לא מדבר על שלבים שאחרי.

להגיד מה שאמרת "בשם הרב"  -עד כאן.

באוזני שמעתי מהרצי"ה שציטט את האדר"ת, שאמר כשמישהו הביא לו ספר  עם "הוכחות" בשם "אכן יש ה' " - שהאדר"ת שילחו ממנו ואמר - דבר שצריך "הוכחות" זו כבר בעיה..

הרצי"ה - בנו של הרב, וכן מתוך דברי הרב עצמו באין-ספור מקומות, היה לחלוטין נגד מה שאתה אומר.

והאמונה אינה מתחילה מ"הוכחות" במובן זה, אלא הרבה מעבר לכך.

השכל של האדם הוא כח חשוב ויסודי, אחד הכחות. כשבני ישראל עמדו בהר סיני - הם לא חיפשו "הוכחות".

אתד.

לא צריכה להתבלבל..

ואת צדקת במה שכתבת מקודם: האמונה היא מעל השכל וגבוהה ממנו. היא קישור עצמי. כמו "ויהי אומן את הדסה". היא כח עצמי, ללא סתירה לחשיבות הופעתה גם בשכל, גם ברגש, גם בדימיון. וגם מה שאנו רואים בעינינו אינו צריך "הוכחה", וגם לא היחס אל הורינו.

והרמבם כותב באיגרתו המפורסמת: "וגדלו בניכם על המעמד (מעמד הר סיני) שהוא העמוד הגדול שכל האמונה נשענת עליו" (כותב מזיכרוןף, בערך לשונו), שבעינינו ראינו..

אצל הרב קוק זצ"ל יש הרבה מאד בירורים מעמיקים בענין הזה.  

ובאמת הפלטורמה הזו לא בדיוק מתאימה לכך..

לא מתבלבלת ולא נבהלת. אני אוהבת דיונים כאלה.מוטיבציה

למה הפלטפורמה לא מתאימה?

עיוות נוראי של הרמב"ם....ברוך מאמסטרדם

קרא את ההודעות שלי לפחות, אם את הרמב"ם כולו אין לך כח....

"תאמיני כי זה טוב"....

גם המחבלים מאמינים! ואפילו מתים על זה!

הם יהיו איתך בגן עדן - כי אין הבדל בין האמונה שלך לשלהם.

אתה מאמין ללא ראיה, וגם הם.

הפוך..ד.

את הרמבם אני הרי קורא, עוד לפני שזה כתוב בהודעותיך... [וגם מה שציטטתי מאיגרתו אינו "עיוותו", אלא בדיוק מה שאומר]

את שלך לא - כי כבר הבאת לא פעם דברי תורה בצורה מוטה.

והנה, כרגע ציטטת (במרכאות של מובאה..) כביכול מהודעתי הנמצאת שתי שורות מלמעלה.. מה שלא נאמר שם - לא במיליו ולא ברעיונו. דוגמה קלאסית ל"יושר" שבציטוט, ולמגמה...

להמשך הדברים שכתבת - לא ראוי אפילו להתייחס.

ומי שמשווה אמונת ישראל, שיצאו ממצרים ("התגלות האמת המעשית שאינה יכולה להשתנות בבהירותה הכללית ג" אצל כל יחיד ויחיד", לשון הרב קוק..) שעמדו על הר סיני, ורואים המשך גילוי שכינה לאורך כל הדורות, ל"אמונת המחבלים" - מוטב שלא יספר לאחרים חלקו של מי עלול להיות עימם...

כך גם ביחס למי שעושה מחולשותיו וספקותיו "מעלות" - ואינו תופס, כדברי הכוזרי, את מעלת הראיה הנעלה על כל "ראָיה" שקוצר שכלו של האדם משיגה. בלי לשלול את ערך השימוש השכלי, במקומו וערכו. 

חבל לנסות לרדד דברים שאחרים אומרים, רק כי לא מבינים על מה הם מדברים.

יקראו הקוראים - וישפטו בעין שכלם.ברוך מאמסטרדם
וודאי שיש הבדל,פייגליניזית

אותה מנחה גם המוסר, מלבד האמונה. דרך ארץ וכו' וכו'

אני לא חושבתפייגליניזית

שניתן להכריע האם האמונה היא שכל/ מעל השכל- רגש/השתיי כות וכו'. כל אחד בדרכו שלו יכול להאמין ולקיים את 13 עיקרים בשלמות. בכך שאתה מכריע לכאן ולכאן בדרך האמונה אתה בעצם פוסל יהודים כשרים אחרים שלא דוגלים בשיטה שלך.

אני לא מסכימהדינה ל.
אמונה (אמונה באל, בשונה משאר האמונות) בסופו של דבר היא הכנעה של השכל אל מול משהו גדול ונשגב *שאין בכוחך להכיל ולהבין באמת* ואתה *בוחר* להאמין. (אין הדגשה דרך הפון)

זה מעל השכל.
(אשליה או רק רגש (?))

אם היא כלום או לא- זה כבר האדם דתי/לא דתי יחליט.
אם זה מעל השכלברוך מאמסטרדם

על סמך מה את מאמינה?

ולמה לא נצרות? סתם כי זה מה שנהוג בבית?

מתוך זיקה, הרגשת שייכות ובעיקר בחירהדינה ל.
כמו שאמרתי-
הכל ענין של החלטה והכנעת השכל.

כן.
גם נוצרי וגם בודהיסטי מאמינים, באותו האופן.
ולכל דת יש את הסיפורים והמסורות שלה.
וזו בדיוק השאלה-ברוך מאמסטרדם

מה ערך יש בזה? אם את מאמינה במקרה?

גם הנוצרי יהיה בגן עדן ממש כמוך? - כי גם הוא האמין "סתם"?

ומה נותן לך את הזכות להרוג גויים וכד', אם זה לא דבר אלוהים (בוודאות)?

^^^^^עוגי פלצת

ניסחת טוב ממני.

מקובלנו שהאמונה שורשה עליון,

ועדיין צריך לעמול על הגילוי שלה בקרבנו

באופן נאות ולא עקום.

אם אתה מניח מראש שיש אמונה ושורשה עליון.ברוך מאמסטרדם

אזי החקירה שלך - מוטה מלכתחילה.

כבר ענו לך למעלה היטב. רק אוסיף.ברוך מאמסטרדם

אתה כותב שזו לא חובה, כאשר מסבירים לך שוב ושוב שזו כן. לו רק היית לומד את הדברים... הם (הראשונים שהוזכרו) כותבים מפורשות שזה חיוב מן המעלה הראשונה לחקור בעיון. שללא זה - אין ערך. כי אם אתה מאמין סתם, אז הכל שווה לכלום. בדיוק כמו נוצרי שמאמין בסיפור שלהם. לדעתך הוא יהיה איתך בגן עדן? כי הוא האמין בדיוק כמוך? למה לך מותר להאמין לאבא ואמא, ולו אסור?
זה בדיוק ההגיון המנחה של הרמב"ם (ושאר הראשונים שצויינו).

"ספרים אחרים של עבודת ה" - זה לא לימוד הוכחות האמונה היהודית.

"עבודת ה' ", זה לא מה ש"בא בטוב".

אגב, למדת פעם את ההלכה הראשונה בי"ד החזקה? "יסוד היסודות ועמוד החכמות *לידע* שיש שם מצוי..."

והרמב"ם לא משאיר לנו ספק מה הכוונה "ליידע". זה לא "להאמין לאבא ואמא" וגם לא "ללמוד בערך". קרא את עמדתו ואת עמדת הרס"ג ושאר הראשונים. (הרמב"ם כותב שרבנים שלמדו הלכה וגמרא, ולא למדו פילוסופיה, משולים לאנשים שסובבים סביב ארמון המלך, ולא יודעים אפילו איפה הדלת. יודע מה... טרחתי... ואני מביא פה את פרק נ"ג ממורה נבוכים חלק שלישי. ככתבו וכלשונו. הרמבם כותב שם משל לכל העניין. - אין חשש. זה רק משל והסבר עמדת הרמב"ם, אין שם פילוסופיה שעלולה להטות פה מישהו. אנא לא להבהל, והמצנזר - מצנזר את הרמב"ם -
הנה: - אנא קרא הכל. בריכוז.

פרק זה, שאותו אנו מביאים עכשיו, אינו כולל עניין נוסף על מה שנכלל בפרקי ספר זה, אלא הוא רק מעין חתימה המבהירה גם את העבודה1 המיוחדת למשׂיג האמיתות2 - אחרי שהשׂיג מה הוא [יתעלה] - מדריכה אותו להשׂגת עבודה1 זאת אשר היא תכלית האדם, ומלמדת אותו כיצד תהיה ההשגחה בו בעולם זה עד אשר יעבור לצרור החיים (שמואל א', כ"ה, 29)3

הריני פותח את הדיבור בפרק זה במשל שאמשיל לך. אומַר אפוא: המלך בארמונו4. בין כל האנשים הכפופים למרותו יש אנשים בעיר ויש מחוץ לעיר. בין אלה שבעיר יש מי שפונה עורף לבית המלך ופניו פונים אל דרך אחרת, ויש מהם מי שמתכוון אל בית המלך, פונה אליו, ומבקש להיכנס אל ביתו ולהתייצב בפניו, אלא שעד עתה לא ראה מעולם את חומות הבית. יש בין המתכוונים אל בית המלך מי שהגיע אל הבית ומסובב אותו כדי לחפשׂ את השער שלו. ויש ביניהם מי שנכנס בעד השער והוא הולך בפרוזדורים. יש מהם מי שהגיע לטרקלין הבית והוא נוכח עם המלך במקום אחד והוא בית המלך. אבל עם שהוא בתוך הבית אין הוא רואה את המלך או מדבר אליו. אלא אחרי שאדם נוכח בבית המלך יש הכרח שישתדל השתדלות נוספת ואז יעמוד לפני המלך ויראה אותו מרחוק או מקרוב או ישמע את דיבורו של המלך או ידבר אליו5
והנה אסביר לך את המשל הזה שהמצאתי6, ואומַר: אלה שמחוץ לעיר הם כל אדם שאין לו אמונה דתית7, עיונית8 או מסורתית9, כמו התורכים שבקצה צפון10והסודאנים11 בקצה דרום והדומים להם מבין הנמצאים עִמנו באקלימים12 אלה. דינם של אלה כדין בעלי-חיים מחוסרי שׂכל. בעינַי אין אלה בדרגת בן-אדם. הם בדרגות הנמצאים נמוכים מדרגת בן-אדם וגבוהים מדרגת הקוף, שכּן יש להם תבנית ומִתאר של בן-אדם והבחנה גבוהה מדרגת הקוף13
אלה אשר הם בעיר, אבל הפנו עורף לבית המלך הם בעלי דעה ועיון שנוצרו להם דעות לא נכונות, או בשל טעות גדולה שאירעה להם בשעת עיונם, או מתוך שקיבלו9 ממי שטעה. לכן בגלל דעות אלה, כל-אימת שהם הולכים הם מוסיפים להתרחק מבית המלך. הללו גרועים בהרבה מהראשונים. אלה הם אשר לעתים ההכרח מחייב להורגם ולמחות את עקבות דעותיהם, כדי שלא יַתעו את דרכי זולתם. 
אלה הפונים אל בית המלך ומתכוונים להיכנס אליו, אולם מעולם לא ראו את בית המלך הם המון בני-התורה, כלומר, עמי הארץ העוסקים במצוות14
המגיעים אל הבית וסובבים סביבו הם חכמי ההלכה המאמינים בדעות נכונות שקיבלום במסורת9, דנים בהלכות הפולחניות, ואינם בקיאים בעיון בעקרונות הדת15, וכלל לא חקרו לְאַמֵּת אמונה16
אלה שהעמיקו לעיין בעקרונות הדת15 נכנסו לפרוזדורים. האנשים שם ללא ספק בדרגות שונות. מי שיש לו הוכחה מופתית לכל מה שהוכח בהוכחה מופתית ויודע ידיעה ודאית את כל מה שאפשר לדעת ידיעה ודאית מהדברים האלוהיים, והוא קרוב לוודאות במה שבו אפשר רק להתקרב לוודאות - הוא עם המלך בתוך הבית17
דע, בני חביבי, שכּל עוד אתה עוסק במדעי המתמטיקה ובמלאכת ההיגיון אתה בכלל הסובבים סביב הבית ומחפשׂים את השער שלו, כמו שאמרו (החכמים) ז"ל על דרך המשל: עדיין בן זומא מבחוץ18. כאשר תבין את הדברים הטבעיים19, הרי נכנסת לבית20 ואתה מהלך בפרוזדוריו. כאשר תשלים את הפיסיקה ותבין את המטפיסיקה, נכנסת אל המלך אל החצר הפנימית (יחזקאל מ"ד, 21, 27)21 ותהיה עמו בבית אחד. זאת היא דרגת החכמים. והם שונים מבחינת השלמות22
המפעילים את מחשבתם, לאחר שהגיעו לשלמות, במטפיסיקה, ונוטים כל-כולם כלפי האל יתגדל ויתרומם, ונמנעים ממה שזולתו, ומפנים את כל פעולות שׂכלם להתבונן בנמצאים להביא מהם ראיות עליו [יתעלה] כדי שיֵדעוּ את הנהגתו אותם בכל אופן אפשרי - הם הניצבים במושב המלך. זאת היא דרגת הנביאים23. יש מהם מי שמגיע מתוך השׂגתו הגדולה והימנעותו מכּל מה שזולת האל יתעלה לידי כך שנאמר עליו ויהי שָם עִם ה' (שמות ל"ד, 28)24, שואל ונענה, מדבר ודיבור מופנה אליו באותו מעמד קדוש. מרוב שׂמחתו במה שהשׂיג לחם לא אכל ומים לא שתה (שם), שכּן השׂכל התחזק עד כדי שהושבת כל כוח גס בגוף, כלומר, מיני חוש המישוש25. אך יש נביאים שרק רואים. מהם הרואים מקרוב, ומהם הרואים מרחוק: מרחוק ה' נראה לי (ירמיה ל"א, 2). וכבר דיברנו על דרגות הנבואה26
נחזור-נא אל מטרת הפרק והיא הדגשת הפעלת המחשבה על האל לבדו, לאחר השׂגת הידיעה אותו, כמו שהבהרנו. זאת העבודה1 המיוחדת למשׂיגי האמיתות27. וככל שהם מרבים לחשוב עליו ולשהות אצלו, הם מרבים לעבוד אותו. אבל החושב על האל ומרבה להזכירו בלי ידיעה, אלא בעקבות דמיון גרידא, או בעקבות אמונה שקיבל9 מזולתו - הרי, לדעתי, לא רק שהוא מחוץ לבית ורחוק ממנו אלא גם אינו מזכיר את האל באמת ולא חושב עליו, כי דבר זה שבדמיונו ושהוא מזכירו בפיו אינו תואם שום נמצא כלל. אלא הוא בדוי. דמיונו בדה אותו, כמו שהבהרנו כאשר דיברנו על התארים28. אין ראוי להתחיל במין זה של עבודה1 אלא לאחר התפישׂה29 השׂכלית. כאשר תשׂיג את האל ואת מעשׂיו לפי מה שהשׂכל מצריך, אחרי זאת תתחיל להתייחד עמו30 ותשתדל להתקרב אליו וּתְעַבֶּה את הקשר31 אשר בינך ובינו שהוא השׂכל. הוא אמר: אתה הָרְאֵיתָ לדעת כי ה' [הוא האלהים. אין עוד מלבדו] (דברים ד', 35)32. ואמר: וידעת היום והשבֹת אל לבבך [כי ה' הוא האלהים בשמים ממעל ועל הארץ מתחת. אין עוד] (שם, שם, 39)33. ואמר: דעו כי ה' הוא אלהים (תהלים ק', 3). 
התורה הבהירה שהעבודה1 האחרונה הזאת שהסבנו את תשׂומת-הלב אליה בפרק זה לא תהיה אלא אחרי ההשׂגה. הוא אמר: לאהבה את ה' אלהיכם ולעָבדו בכל לבבכם ובכל נפשכם (דברים י"א, 13)34. וכבר הבהרנו כמה פעמים שהאהבה לפי מידת ההשׂגה35. אחרי האהבה (תבוא) אותה עבודה1 שגם (החכמים) ז"ל העירו עליה ואמרו: זו עבודה שבלב36, והיא, לדעתי, הפעלת המחשבה37 על המושׂכל הראשון וההתבודדות לשם זאת במידת היכולת38. לכן מוצא אתה שדוד ציווה לשלמה והדגיש בפניו את שני אלה, להשתדל להשׂיג את (האל) ולהשתדל לעבוד אותו לאחר ההשׂגה. הוא אמר: ואתה, שלמה בני, דע את אלהי אביך ועָבדהו [בלב שלם ובנפש חפצה, כי כל לבבות דורש ה', וכל יֵצֶר מחשבות מבין]. אם תדרשנו יִמָּצֵא לך [ואם תעזבנו יזניחך לעד] (דברי הימים א', כ"ח, 9). 
הזירוז הוא לעולם להשׂגות השׂכליות, לא לדמיונות, מפני שהמחשבה על הדמיונות אינה קרויה דעה. היא קרויה רק העֹלָה על רוחכם (יחזקאל כ', 32). התברר אפוא שלאחר ההשׂגה הכוונה היא להתייחד עִמו [יתעלה] ולהפעיל את המחשבה השׂכלית לחשוק39בו תמיד. זה קורה לרוב ביחידות ובהתבודדות. לכן מרבה כל אדם מעולה להתבודד ולא נועד עם אף אחד אלא לצורך40
הערה 
כבר הבהרנו לך שהשׂכל הזה ששָפַע עלינו ממנו יתעלה הוא הקשר31 שבינינו ובינו41. לך ניתנת הבחירה: אם תרצה לחזק קשר זה וּלְעַבּוֹת אותו, תעשׂה זאת, ואם תרצה להחלישו וּלְדַקֵּק אותו בהדרגה עד שתקטע אותו - תעשׂה זאת42. אתה תחזק קשר זה רק על-ידי שתפעיל אותו באהבתו [יתעלה] ותלך לקראת זאת, כמו שהבהרנו. תחליש אותו וּתְדַקֵּק בהעסיקך את מחשבתך בזולתו. דע שאפילו היית האדם הבקי ביותר באמיתת המטפיסיקה, כאשר תרוקן את מחשבתך מן האל ותעסוק כל-כולך באֹכֶל הכרחי או בעיסוק הכרחי, כבר קטעת את הקשר אשר בינך ובין האל. אז אין אתה עִמו וכן אין הוא עִמך, מפני שאותו יחס שבינך ובינו נקטע בפֹעַל באותה שעה. לכן היו המעולים מקמצים בפרקי הזמן שבהם עסקו לא בו. הם הזהירו מפני זאת ואמרו: אל תְּפַנּוּ אֵל מדעתכם43. ודָוִד אמר: שִוִּיתי ה' לנגדי תמיד כי מימיני בל אֶמּוֹט (תהלים ט"ז, 8). הוא אומר: אני לא רוקנתי את מחשבתי ממנו44, וכמוהו כיד ימיני שאיני מתעלם ממנה הרף עין בגלל תנועתה המהירה. לכן איני נוטה, כלומר, איני נופל. 
דע שכּל המעשׂים האלה של עבודת ה', כגון קריאת התורה, התפילה ועשׂיית שאר המצוות אין מטרתם אלא שתרגיל עצמך לעסוק בְּצִווּיָיו יתעלה, ולא תעסוק בענייני העולם הזה, כאילו אתה עוסק בו יתעלה ולא בזולתו45. כשאתה מתפלל בהנעת שׂפתיך בפנותך אל הקיר וחושב על מה שאתה קונה ומוכר, וקורא את התורה בלשונך כשלבך נתון לבניין ביתך מבלי שתתבונן במה שאתה קורא, וכן כל-אימת שאתה עושׂה מצוָה אתה עושׂה אותה באיבריך כמי שחופר חפירה בארץ או חוטב עצי הסקה מן היער מבלי להתבונן במשמעות המעשׂה הזה ולא במי שממנו יצאה (המִּצְוָה) ולא מה תכליתו (של המעשׂה) - אזי אל תחשוב שהגעת לתכלית, אלא תהיה אז קרוב למי שנאמר עליהם קרוב אתה בפיהם ורחוק מכליותיהם (ירמיה י"ב, 2)46
מכאן ואילך אחל להדריכך אל צורת התרגול, כדי שתשׂיג את התכלית הגדולה הזאת. הדבר הראשון שתשתדל לעשׂותו הוא שתרוקן את מחשבתך מכּל דבר בשעה שאתה קורא קריאת שמע ומתפלל. אל תסתפק בכַוָּנָה בקריאת שמע בפסוק ראשון47 ומן התפילה בברכה ראשונה48. כאשר זה יעלה בידך וישתרש במשך שנים, השתדל לאחר-מכן שכּל-אימת שאתה קורא בתורה או שומע אותה, אל תחדל מלפנות כל-כולך ובכל מחשבתך להתבונן במה שאתה שומע או קורא. וכאשר גם זה ישתרש לך במשך תקופה, השתדל שבכל מה שאתה קורא מכּל דברי הנביאים תהיה מחשבתך לעולם נקייה (מהרהור בעניין אחר). אפילו בכל הברכות תתכוון להתבונן במה שאתה מבטא ולשׂים לב מה משמעותו49. כאשר יזדככו לך מעשׂים אלה של עבודת ה' ומחשבתך תהיה בשעת עשׂייתם נקייה מהרהור בדבר כלשהו מענייני העולם הזה, השתדל לאחר-מכן להעסיק את מחשבתך בצרכיך או במותרות חייך, ובכלל תפעיל מחשבתך במילי דעלמא50 בשעה שאתה אוכל או שותה, או שאתה בבית-הכיסא, או בשעה שאתה שׂח עם אשתך או בניך הקטנים או בשעה שאתה שׂח עם המון העם51. אלה הם זמנים מרובים וארוכים שזימנתי לך לחשוב על כל ענייני הרכוש, הנהגת הבית ותקנת הגוף. אבל בשעת המעשׂים שעל-פי התורה, לא תעסיק את מחשבתך אלא במה שאתה עושׂה, כמו שהבהרנו. בשעה שאתה לבדך בלי אף אחד ובשעה שאתה מתעורר על מיטתך - היזהר מאוד מאוד מלהפעיל את המחשבה בשעות יקרות אלה בדבר אחר מלבד אותה עבודת האל השׂכלית, והיא לִקְרַב אל האל ולהתייצב לפניו בדרך האמיתי שלימדתיך, לא בדרך ההיפעלויות הדמיוניות52. זאת בעינַי התכלית שעשׂוי להשׂיג אותה חכם שהכשיר עצמו לה בדרך זאת של תרגול53
אבל שייווצר לבן-אדם מצב כזה של השׂגת האמיתות ושׂמחה במה שהשׂיג, שישׂוחח בו עם אנשים ויעסוק בצרכים ההכרחיים של גופו - ובו בזמן שׂכלו מופנה כולו כלפיו יתעלה כשהוא בלבו תמיד לפניו יתעלה - תוך שהוא עם בני-אדם בחיצוניותו - באופן שנאמר במשלים הַשִּירִיִּים שהומשלו לעניין זה: אני ישנה ולבי ער. קול, דודי דופק, [פִּתְחִי לי אחֹתי, רעיָתי, תמתי, שראשי נִמלא טל, קוֻצותַי רסיסי לילה] (שיר השירים ה', 2) - איני אומר על דרגה זאת שהיא דרגת הנביאים כולם, אלא אומר שזאת דרגת משה רבנו, שנאמר עליו: ונִגש משה לבדו אל ה' והם לא יגשו (שמות כ"ד, 2)54, ונאמר עליו: ויהי שם עם ה' (שמות ל"ד, 28)55, ונאמר לו: ואתה פה עמֹד עמדי (דברים ה', 2856)57, כמו שהבהרנו משמעות פסוקים אלה58. זאת גם דרגת האבות שקרבתם אליו יתעלה הגיעה עד כדי ששמו נודע לָעולם בם: אלהי אברהם אלהי יצחק ואלהי יעקב[...] זה שמי לעֹלם59 (שמות ג', 15), והתאחדות שׂכליהם בהשׂגתו60 הגיעה עד כדי שכרת עם כל אחד מהם ברית מתמדת: וזכרתי את בריתי יעקוב [ואף את בריתי יצחק ואף את בריתי אברהם אזכֹר והארץ אזכֹר] (ויקרא כ"ו, 42)61, כי באשר לארבעה אלה, האבות ומשה רבנו, התברר שהתאחדו עם האל62, כלומר השׂיגוהו ואהבוהו, כמו שמעידים הכתובים. כן השגחת האל עליהם ועל צאצאיהם אחריהם רבה. עם זאת עוסקים היו בהנהגת האנשים, בריבוי הממון ובהשתדלות למען הקניין. לדעתי זאת ראיה שעשׂו מעשׂים אלה באיבריהם בלבד בשעה ששׂכליהם לא פסקו מהיות לפניו יתעלה63. כן נראה לי שמה שחִייב את הישארותם של ארבעה אלה בתכלית השלמות אצל האל, כשהשגחתו עליהם מתמדת, אפילו כאשר עסקו בריבוי הממון, כלומר, בשעת הרעייה, העבודה החקלאית והנהגת הבית, הוא שבכל המעשׂים האלה מטרתם היתה להתקרב אליו יתעלה. ואיזו התקרבות! שכּן תכלית מאמציהם במשך קיומם היתה להביא לידי מציאות אומה היודעת את האל ועובדת אותו64: כי ידעתיו למען אשר יצוה [את בניו ואת ביתו אחריו ושמרו דרך ה' לעשֹות צדקה ומשפט...] (בראשית י"ח, 19). התברר לך אפוא שתכלית כל מעשׂיהם היתה מופנית להפיץ את ייחוד השֵם בעולם ולהדריך את בני-אדם לאהוב אותו יתעלה. לכן נכונה להם הדרגה הזאת, שכּן העיסוקים האלה הם עבודת ה' צרופה וגדולה65. דרגה זאת אינה דרגה שאיש כמוני יבקש להדריך אל השׂגתה66 
אבל אותה דרגה שהוזכרה לפני-כן יש לבקש להגיע אליה בתרגול זה שהזכרנו. נתחנן אל האל שיסלק את המכשולים החוצצים בינינו ובינו, אף אם רוב המכשולים האלה מקורם בנו, כמו שהבהרנו בפרקי ספר זה67: עֲוֹנֹתֵיכֶם היו מבדִלים בינכם לבין אלהיכם (ישעיה נ"ט, 2). 
עלה בדעתי68 עכשיו היבט נפלא69 מאוד של עיון שעל-ידו נפתרים ספקות ומתגלים סודות אלוהיים. כי כבר הסברנו בפרקי ההשגחה70 שלפי מידת שׂכלו של כל בעל שׂכל תהיה ההשגחה בו, לכן האדם שהשׂגתו שלמה, ששׂכלו ממשיך להיות עם האל תמיד, תהיה ההשגחה עליו תמיד. אך האדם שהשׂגתו שלמה שבמשך זמן-מה התרוקנה מחשבתו מהאל, ההשגחה עליו תהיה רק בשעה שהוא חושב על האל, ותסור ממנו בשעה שהוא עסוק. אבל אין היא סרה ממנו כמו שהיא סרה ממי שלא השׂכיל מעולם. אלא ההשגחה עליו מתמעטת, שכּן אין לאותו בעל-השׂגה-שלמה בזמן עיסוקו שׂכל בפֹעל, אלא אותו שלם משׂיג אז בכוח קרוֹב71, והוא משול אז לסופר מומחה במצב שאין הוא כותב72. אבל מי שלא השׂכיל את האל כלל כמוהו כמי ששרוי בחושך ולא ראה אור מעולם, כמו שהבהרנו באשר לדברו: ורשעים בחֹשך יִדָּמּוּ (שמואל א', ב', 9)73. ואילו מי שהשׂכיל והוא ניגש בכל ישותו אל מושׂכלו כמוהו כמי שבְּאוֹר השמש הצלול. מי שהשׂכיל והוא עוסק (בזולת האל) משול בשעת עיסוקו למי שהוא ביום מעונן שאין השמש זורחת בו בגלל הענן החוצץ בינה ובינו. לכן נראה לי שכּל מי מבין הנביאים או המעוּלים השלמים שפגעה בו רעה מרעות העולם הזה, לא פגעה בו אותה רעה אלא בשעת הסחת-הדעת ההיא. ולפי מידת אורך אותה הסחת-הדעת, או שפלות הדבר שבו התעסק, יהיה גודל הצרה. אם כך הדבר, נפתר הספק הגדול שעורר את הפילוסופים לשלול את ההשגחה האלוהית מכּל פרט מפרטי האדם ולהשוות בינם ובין פרטי שאר מיני בעלי-החיים74. הראיה שלהם לזאת היתה שבמעולים הטובים פוגעים פגעים גדולים. והנה התברר הסוד, אפילו לפי מה שדעותיהם מצריכות. השגחת האל יתעלה מתמדת על מי שיש לו השפע ההוא המסור לכל מי שמשתדל להשׂיגו75. כאשר מחשבתו של אדם, השׂגתו את האל יתעלה בדרכים האמיתיות ושׂמחתו במה שהשׂיג (כולן) זַכּוֹת, לא ייתכן כלל שיפגע באדם ההוא מין ממיני הרעות, כי הוא עִם האל והאל עִמו76. אבל כאשר הוא סר ממנו יתעלה ויש אז חציצה בינו ובינו - אזי הוא חשׂוף לכל רעה המזדמנת לפגוע בו. מפני שהעניין המחייב את ההשגחה וההצלה מִיַּם המקרה הוא השפע השׂכלי הזה77. לעתים יש לזמן-מה חציצה בינו לבין האדם המעולה הטוב הזה או שאינו מגיע כלל אל האדם הפגום הרע ההוא, לכן קורה לשניהם מה שקורה. 
אמונה זאת נכונה, לדעתי, גם על סמך לשון התורה. הוא יתעלה אמר: והסתרתי פָנַי מהם והיה לאכֹל ומצאֻהו רעות רבות וצרות. ואמר ביום ההוא: הלֹא על כי אין אלהי בקרבי מצאוני הרעות האלה (דברים ל"א, 17)78. ברור שאנחנו הסיבה להסתרת הפנים הזאת ואנחנו עושׂים את החציצה הזאת. זה דברו: ואנכי הסתר אסתיר פני ביום ההוא על כל הרעה אשר עשֹה (שם, שם, 18)79. ואין ספק שדין היחיד כדין הציבור80
התברר לך אפוא שהסיבה להיות אדם מופקר למקרה ושהוא מסור להיאכל כמו הבהמות, היא שיש חציצה בינו לבין האל. אבל כאשר אלהיו בקרבו לא יפגע בו רע כלל. הוא יתעלה אמר: אל תירא כי אתך81 אני, אל תִּשְתָּע כי אני אלהיך, [אִמַּצְתִּיךָ אף עזרתיך, אף תמכתיך בימין צדקי] (ישעיה מ"א, 10). והוא אמר: כי תעבֹר במים אתך אני, ובנהרות - לא ישטפוך [כי תלך בְּמוֹ-אֵש לא תִכָּוֶה ולהבה לא תבער בך] (שם, מ"ג, 2) <שיעורו: כי תעבור במים ואני אתך - הנהרות לא ישטפוך>82, מפני שכּל מי שנעשׂה ראוי שישפע עליו השׂכל הזה, צמודה אליו ההשגחה, ונמנעות ממנו הרעות כולן. הוא אמר: ה' לי - לא אירא. מה יעשֹה לי אדם? (תהלים קי"ח, 6), ואמר: הַסְכֶּן-נָא עִמּוֹ וּשְלָם (איוב כ"א, 21). הוא אומר: פְּנֵה אליו ואז שלום לך מכּל רע83
התבונן בשיר של פגעים84. תמצא אותו מתאר את ההשגחה הרבה, השמירה וההגנה מפני כל הפגעים הגופניים הכלליים ואלה המיוחדים לפרט אחד ולא לאחר, הן אלה מהם הנובעים מטבע המציאות והן אלה שמקורם נִכְלֵי האדם85. הוא אמר: כי הוא יצילך מִפַּח יָקוּש, מִדֶּבֶר הַוּוֹת. בְּאֶבְרָתוֹ יָסֶך לָך, תחת כנפיו תֶּחְסֶה, צִנָּה וְסֹחֵרָה אֲמִתוֹ. לא תירא מִפּחד לילה, מֵחֵץ יעוף יומם; מִדֶּבֶר בָּאֹפֶל יַהֲלֹך, מִקֶּטֶב יָשוּד צָהֳרָיִם (תהלים צ"א, 3-6). בנוסף אל תיאור ההגנה מפני נִכְלֵי בני-האדם הוא אמר שאם יזדמן לך לעבור בשׂדה קרב רחב-ידיים - כשאתה בדרכך - אפילו ייהרגו אלף חללים משׂמאלך ועשׂרת אלפים מימינך, לא יפגע בך רע כלל. אלא אתה תסתכל ותראה בעיניך את דין האל וגמולו לרשעים אלה שנהרגו, ולך שלום86. זה שאמר: יפֹל מצדך אלף ורבבה מימינך - אליך לא יִגש. רק בעיניך תביט, וְשִלֻּמַת רשעים תִראה (שם, שם, 7-8). אחרי-כן הוא מדבר על הנצירה, ולאחר-מכן הוא נותן את הטעם להגנה רבה זאת ואומר שהסיבה להשגחה רבה זאת באדם פרטי זה היא: כי בי חָשַק וַאֲפַלְּטֵהוּ, אֲשַׂגְּבֵהוּ כי ידע שמי (שם, שם, 14)87. וכבר ביארנו בפרקים קודמים שמשמעות ידיעת השם היא השׂגתו. הרי הוא, אפוא, כאומר: הגנה זאת לאדם זה היא מפני שידע אותי ולאחר-מכן חשק בי. הרי יודע אתה את ההבדל בין אוהב וחושק, כי האהבה המופלגת עד שלא נותרת מחשבה על דבר אחר זולת האהוב הזה היא החשק88
הפילוסופים הבהירו שבגיל הנעורים הכוחות הגופניים הם לרועץ לרוב מעלות האופי89, כל שכּן למחשבה זכה זאת הנובעת משלמות המושׂכלות והמביאה לחשוק בו יתעלה, כי לא ייתכן שהיא תימצא עם רתיחת הלחויות של הגוף90. אבל ככל שנחלשים כוחות הגוף ואש התאוות דועכת, מתחזק השׂכל ומתפשט אורו ומזדככת השׂגתו ו(האדם) שׂמח במה שהשׂיג. והיה כאשר השלם בא-בימים ומתקרב למוות, גדלה השׂגה זאת מאוד. והשׂמחה בהשׂגה זאת והחשק אל המושׂכל גדלים מאוד עד שהנפש עוזבת את הגוף אז, בשעת אותו עונג91
אל עניין זה רמזו החכמים במות משה ואהרון ומרים ששלושתם מתו בנשיקה ואמרו שדברו וַיָּמָת שם משה עבד ה' בארץ מואב על-פי ה' (דברים ל"ד, 5) מלמד שמת בנשיקה92 וכן נאמר על אהרון: על-פי ה' וימת שם (במדבר ל"ג, 38). וכן אמרו על מרים: אף היא בנשיקה מתה93, אבל לא נזכר בה: על-פי ה' בגלל היותה אשה, שלא נאה להזכיר משל זה לגביה94. הכוונה היא ששלושתם מתו במצב של עונג ההשׂגה מעוצם החשק95. החכמים ז"ל נהגו באשר לקביעה זאת בדרך השירית המפורסמת הקוראת את ההשׂגה המצויה בשעת עוצם החשק בו יתעלה בשם נשיקה, כמו שאמר: ישקני מנשיקות פיהו [כי טובים דֹדיך מיין] (שיר השירים א', 2)96
אופן זה של מוות, שעניינו באמת להיות שמור מן המוות, ציינו (החכמים) ז"ל שהיה למשה אהרון ומרים97. יתר הנביאים והמעוּלים נמוכים מזאת98, אבל, כללית, מתחזקים שׂכליהם בשעת העזיבה, כמו שנאמר: והלך לפניך צדקך כבוד ה' יאספך (ישעיה נ"ח, 8). אחרי זאת נשאר שׂכל זה הישארות נצחית במצב אחד, שכבר התבטל המוֹנֵעַ שהיה חוצץ בעדו לעתים99. הישארותו תהיה באותו עונג גדול שאינו מסוג הנאות הגוף, כפי שהבהרנו בחיבורינו100 והבהירו אחרים לפנינו101
התאמץ להבין את הפרק הזה ותהי שאיפתך להרבות שעות אלה אשר אתה בהן עם האל או משתדל להגיע אליו ולמעט את השעות שבהן אתה עם זולתו ולא משתדל להגיע אליו102. הנחיה זאת מספקת בהתאם למטרת ספר זה. 

ואגב, אמונה - זה לא כמו שמקובל היום בשפה העברית, שזה "להאמין", אפילו שאין הוכחות. אמונה בעברית קדומה, פירושה "אמיתה". אמונה = אמיתה. לכן כשאתה עונה "אמן" אתה בעצם עונה "אמת". שמת לב?.. זה הפירוש של "אמן" (בדוק בספרי ההלכה...).

^^^^ מסכימה עם כל מילה.קאתרין

תודה. חסכת לי תגובה.

לא מדוייק.הלליש

לדעתי הספרים האלו הם ספרי יסוד.

בכל מקרה, בשביל להבין על מה ברוך מאמסטרדם וקאתרן מדברם חייבים להיות בקיאים בהגות ראשונים,

בעיקר במורה נבוכים.

אני לא נכנסת לדיונים האלונועם ה
מה שכן, כדאי להכיר אישית לפני שממהרים להסיק מסקנות על אחרים.

מה שאמרת (עלי)- כשלעצמו לא מדוייק בכלל (ואין לי עצבים לפרט). (ובמקרה למדתי את הנושאים האלו).
אוקיי. צודקת.קאתרין

לא מכירה אותך אישית,

ולא הייתי צריכה לקפוץ למסקנות אודותייך.

מתנצלת אם פגעתי.

אז זה בסדר שגם הוא יהרוג אותך? הרי מבחינתוברוך מאמסטרדם
לך אין זכויות אנושיות! אתה עובד ע''ז!

(רק שכנראה הם מתקדמים יותר. ולא חושבים כמוך)
אתה מוזמן ללכת ולהתחבר איתםנועם ה
עם המתקדמים שלך.

לגבי הטענה שלך-
גם הם מבני נוח.
לגבי תחילת דברייךברוך מאמסטרדם

לא רואה צורך להתייחס.

ולא הבנתי מה הקשר לבני נוח.

אפשר לעבור לדיבור מהוגן?

יש לו זכות מלאה לצלם את זה ולהעלות לאינטרנטרחלים

כל עוד הוא לא עושה עם זה משהו בזוי. (ראו לשון החוק בצילומי רחוב)

כל שכן שלא רואים פה בכלל את פני המצולם.

לכמרים כידוע אין שום איסור לדבר חופשי עם נשים.ברוך מאמסטרדם
ובכלל - הוא לא היה עושה דייט במקום ציבורי.

תוהה אם זה ברצינות בכלל...
כידוע הגמרא בשבת אומרת שצריך לדון רשעים לכףחסדי הים
חובה, וצדיקים לכף זכות, ואתה בכל השרשור עושה הפוך. או שאולי בעצם התגלה מי אתה חושב שצדיק (הכומר) ומי אתה חושב שרשע (אנשים כאן בפורום)...
לדון לכף חובה - זה כאשר יש חשד הגיוני.ברוך מאמסטרדם

לחשוב שקתולי יוצא לדייט לעיני כל - זה *מאוד* לא הגיוני...

ובכלל, ההגיון בלדון רשעים לכף חובה, זה שהם *רעים*, ולכן מן הסתם הם אכן עשו דבר רע. וצדיקים הם *טובים* ולכן מן הסתם לא עשו רע.

ולכן - לגבי כומר, שפשוט מאמין בדת שנולד אליה (כמו 99% מהחבר'ה אצלנו), אין כל סיבה להניח שהוא *רע* באופן אישי. כאדם. אנא נסה להבין.

למה החלטת ש99 אחוז כאלה?טנגענס
עבר עריכה על ידי הלליש בתאריך ז' בסיון תשע"ד 17:23

אני בטוח שרוב מוחלט של הדתיים יודע בדיוק למה הוא דתי. ולא כי ככה הוא התרגל

חשבון פשוט...ברוך מאמסטרדם
עבר עריכה על ידי ברוך מאמסטרדם בתאריך ז' בסיון תשע"ד 16:35

יש למעלה ממליון וחצי חרדים+דתיים.

יש לפחות 800,000 חרדים. - אצלם לימוד אמונה זה כמעט ע"ז... (ובוא לא נתווכח על זה).

אצל הדתיים - זה בעיקר כוזרי. וראי"ה. - ממש לא לימוד מקיף. ממש ממש לא. זאת האמת.

עכשיו, אני אמרתי 99% לא למדו, אז אחוז אחד כן, כלומר - לפי דברי יש לפחות 150,000 אנשים שלמדו אמונה ברמה גבוהה! והאמת - אפילו זה אין. והדברים ברורים (נסה לחשוב, כמה למדו מורה נבוכים מכריכה לכריכה? וזה רק ספר אחד מתוך הרבה! וכדי ללמוד את המורה, צריך לדעת פילוסופיה יוונית, שהרי הרמב"ם מבוסס עליהם, ויש הרבה חומר... וכו' וכו').

אם כל רצונך להתנצח - בבקשה לא איתי.

מאיפה ההנחת יסוד שמי שמאמין צריך ללמוד אמונהטנגענס
'ברמה גבוהה' לשיטתך?
אמונה היא לא שכל בכלל. והארכתי קצת יותר בתגובה למעלה
עניתי למעלה.ברוך מאמסטרדם
תגידחרדי מקורי
עבר עריכה על ידי הלליש בתאריך ז' בסיון תשע"ד 17:23

כמה חרדים אתה מכיר שאתה ככה מוציא להם שם רע? אחד?
וכן, דווקא בא לי להתווכח על זה.

אני למדתי במיטב הישיבות החרדיות.ברוך מאמסטרדם

וזה רדוד לצאת עלי ככה...

אתה לא מודע לזה שמתנגדים שם ללימוד אמונה?

אני חושבתהלליש

שאתה צריך להגדיר מה זה לימוד אמונה.

אתה משתמש במושגים שרוב החברה פה לא מכירים מהזווית שלך,

וזה יוצר בלבול מיותר.

אצל רוב הציבור הדתי/חרדי לימוד אמונה לא נתפס כרמב"ם/רס"ג ובטח לא לימוד פילוסופיה מתאימה כדי להבין נכון את 

הכתוב, שזה בעצם מה שאמרת- אבל הם מתעצבנים כי הרי ברור שבישיבות לומדים אמונה-

רק שזה מתפרש כלימוד שונה לגמרי...

לימוד אמונה זה ללמוד מה שהרמב"ם והרס"גברוך מאמסטרדם

קראו לו ללמוד אמונה. - זה ללמוד למה אתה מאמין. ולא להאמין כי אבא ואמא אמרו.

אין כוונתי ללימוד של כל מיני ספרים "אמוניים" שבכלל לא מתעסקים בהוכחות, בפילוסופיה וכו'...

ואת צודקת. זה כנראה לא מבינים. אבל זה אמור להיות ברור.

מדוע רמב"ם ורס"ג יותר רלוונטיים לבניין האמונהעוגי פלצת

מספר "שיחות הרב צבי יהודה"?

אם יש לנו ויכוח אמוני היום, זה לא עם אריסטו וה"מדברים".

כי אני לא מדבר על וויכוח אמוניברוך מאמסטרדם

אלא על לדעת למה אתה מאמין בכלל!

בספר השיחות הנ"ל יש הוכחות פילוסופיות לאמונה?

למה החלטת שדרכו האמונית של הרמב"ם היא היחידה?שיר ידידת

יש עוד דרכים להגיע לאמונה כמו שיש אנשים מסוגים שונים.

אתה מדבר כ"כ הרבה על אמונה בשרשור.

האם אתה מאמין בה'? האם אתה מאמין שה' בחר בעם ישראל להיות לו לעם? אתה מאמין שהתורה ניתנה מה' למשה? אתה מאמין שגם התורה שבעל פה וכל מה שכלול בה היא גם מהשמיים?

ובכן? אתה לא עונה על השאלות האלו?שיר ידידת

אתה מדבר על אמונה אבל בעצמך לא מאמין?

מי שלא מאמין לא יכול לדבר על אמונה? מוטיבציה
אם הוא היה מחפש תשובותשיר ידידת

זה לא המקרה כאן. ניכר בו שהוא רוצה להראות עד כמה הוא חכם ובעל ידע ושהאחרים בורים ומאמינים בגלל טיפשותם....

אני לא רואה שום עניין להגיב לו.

אין לי זמן לבוא כל שניה. במקרה שמתי לב שכתבת.ברוך מאמסטרדם

אני מאמין - אבל זה לא רלוונטי. (כי אם אני לא - דברי לא דברי טעם?).

אבל אחרי שתלמד בעיון את המורה - תבין למה הוא אמר שרוב הדתיים למעשה עובדי ע"ז...

ותבין למה הראשונים האחרים שרפו את ספריו.

ויותר מזה - לא היו מקבלים אותו היום לשום ישיבה.

לומר "יש עוד דרכים" זה אמירה ריקה. תענה על ההגיון - איך אתה מאמין אם לא הוכחת?? מה שווה אמונה ללא ביסוס? במה אתה שונה מכל מוסלמי שמאמין ל"רב" שלו?

ובכלל - בראשונים - כמעט ולית מאן דפליג על הרמב"ם, הרס"ג, החובות הלבבות, וכו'.

אפילו הכוזרי - כותב שהיום "אין אדם יכול להגיע למעלת האמונה אלא לאחר שעבר את כל מדרגות הכפירה כולם". והוא עוד תמך בעיקרון בסוג של אמונה תמימה. אבל לא היום. (וזה עוד לפני 1000 שנה...)

אם אתה לא מאמין אתה כופר בתורה ואין עניין לדוןשיר ידידת

איתך ויותר מזה- אם תהיה בסכנת חיים יהיה אסור להציל אותך.

"אין לך עניין" - זה לא ענייני....ברוך מאמסטרדם

בכל אופן - אני לא.

ונכון. זו ההלכה.

ולפי ההלכה אף יש להציב אולטימטום לגויי הארץ - או לקבל 7 מצוות, או לצאת, או למות.

אז מי אמר שהאינקוויזיציה לא הייתה ממש מוסרית?...

(לפחות שים לב במה אתה מתגאה...)

וחבל שלא אמרנו את ההלכות הנפלאות הללו לפרנסיסקוס שביקר כאן לאחרונה. שידע לו... כמה אנחנו מתים עליו.

ואגב - כל ההסתכלות הזו, הילדותית משהו, על "כופרים" "גויים" ועוד, נובעת בדיוק מחוסר לימוד הספרים הללו! אם רק היית לומד מורה. היה לך מושג. כמה שהרמב"ם שופך שבחים על אריסטו, איך הוא קורה לו, ומה הוא כותב על כל מיני דברים שאתה היית קורא להם כפירה.

אבל - אתה לא טורח ללמוד. אז לא עליי לטרוח.

את אומרת דברים קשים.שלוות עולמים.
הוא כתב במפורש שהוא מאמין-הלליש

רק אני כאן רואה את זה כתוב???

ובלי קשר, וזה לא אישי אלייך- אלא באופן כללי לחבר'ה בשרשור הזה:

תלמדו לדון בצורה עניינית.

כל מי שלמד מורה נבוכים בצורה רצינית אי פעם בחייו, מבין למה הוא אומר את מה שהוא אומר.

אני ממש לא מסכימה עם הרבה מדבריו,

ואני חושבת שבדברים מסויימים הרמב"ם התכוון למשהו שונה בתכלית,

אבל לכן יש כאן דיון.

מי שמתאים לו לענות בצורה עניינית- סבבה,

זה יכול להעשיר.

אבל השתלחויות אישיות לא מתאימות בכלל.

באמת שאני לא מצליחה להבין את זה.

בעולם תפגשו כל כך הרבה פעמים עם דעו שונות, גם כאלו שיהיו הרבה יותר מנוגדות מאלו לדרככם.

כדאי מאוד ללמוד איך לענות ולהגיב.

"דברי חכמים בנחת נשמעים".

^^^^מוטיבציה

אפשר לא להסכים ועדיין להגיב עניינית ולא לעבור לפסים אישיים.

א.ד.

לא "הראשנים האחרים". אלא כך כתבו ר"א בן הרמבם והרד"ק אל הנוצרים לעשות זאת. ור"י גירונדי, על אף שהיה מהמתנגדים, אמר ששריפת התלמוד אח"כ היתה כעונש על כך.

ב. הוא  כמובן לא אומר ש"רוב הדתיים" הם "למעשה עע"ז", הוצאַת דברים מהקשרם התכני וממגמת כתיבתם.

ג. להגיד "לא היו מקבלים אותו", זה לגלוג נמוך. הרמב"ן - שגישתו אחרת - יצא להגנת הרמב"ם בדברי הערצה נלהבים. וגם הסביר חלק ממגמתם.

איני מתכוין להמשיך לדון כאן בכך, שהרי המקום לא יכיל ורק תינתן במה להוספת שמן מגישה ידועה. כתבתי לטובת מי שהתרשם מה"ציטוטים", כפי שכבר נעשה בעבר, להראות שיש עולם אחר לגמרי - כולל בהסתכלות על אותם דברים (הרב קוק זצ"ל, שכנ"ל, גישתו הפוכה מהכותב כאן, דיבר על "חמשת ספרי המופת" שלנו בלימוד אמונה מהראשונים: מו"נ, הכוזרי, חוה"ל, רס"ג והעיקרים.  אז יש "קריאה אחרת לגמרי...)

כל דברי אמת. לא הוצאתי דבר מהקשרו.ברוך מאמסטרדם

ולמעשה - לא ענית על כלום.

תמיד אתה בא, אומר "יש תשובות להכל", מפזר כמה אמירות שלא עונות - והולך.

ותמיד אומר "לא להתרשם"....

תהנה.

דוגרי - קראת את המורה נבוכים כולו? או לפחות חצי?

עניתי בדיוקד.

על מה שרציתי ושהיה כתוב.

[אח"כ אתה הוספת עוד להודעתך...]

"מפזר כמה אמירות והולך".. באמת מגוחך. רק לפני כמה הודעות "הסברת" למישהי שטענה כך עליך, שיש לך עוד מה לעשות חוץ מלכתוב כאן.. 

ואכן, זו היתה דרכך גם בנושאים אחרים שעלו בעבר, להביא ציטוטים מוצאים מהקשרם, ועם מגמה ברורה. כולל ביזוי חכמי ישראל ומסורתם.  כעת, זה קצת יותר "מתוחכם", כנראה הפקַת-לקחים, ואולי מזה גם הרוגז על מי שעולה על זה.

וברור שכאשר אדם שהוחזק להביא דברים מגישה שהיא היפך מסורת ישראל, בצורה בוטה, "מצטט" דברים שרוב הקוראים מן הסתם לא הספיקו ללמוד בעומק אותם ומה שסביבם, ראוי להתייחס בקצרה, ולהראות שאכן יש התייחסות אחרת לגמרי לאותם דברים עצמם מגדולי עולם (לכן ההבאה מהרב קוק זצ"ל, שאותו עצמו הבאת מקודם, אינני יודע אם בטעות או במכוון).

וגם ברור שאין כאן המקום להתייחס באריכות לנושאים הללו - גם בגלל שזו בדיחה, להעלות המוני מקורות כאן והסברות עיוניות עמוקות (בערך כמו שמישהו היה אומר שתורת היחסות אינה נכונה, ואח"כ אומר: אה, אם לא כותבים בפירוט הפוך, סימן שצדקתי..); וגם בגלל שברור שיש כאן מגמה הרסנית - וכבר כתבתי בעבר שלא אני אהיה זה שאתן לה את הבמה ע"י "ויכוח" כביכול. כנראה גם מסיונרים כבר ניסו באותה שיטה לכתוב בפורומים פה. זו לא חוכמה גדולה. קל מאד להוליך אנשים שולל ע"י כל מיני "ציטוטים" כביכול, ולנצל את תמימותם.  אבל את ה"רוח" של הדברים - אפשר לזהות מיד.

על כן כתבתי בקצרה, לטובת אנשים אחרים, שמכירים מי כותב, יותר מאשר לגלוגך שאינו ראוי להתייחסות.

אתה יכול להמשיך עם הסגנון הזה, הוא לא מראה על תוכן מרשים.  

ואני באמת חושב שזו טעות - לצד השני ממה שרק לפני זמן קצר נכתב עליו בצמ"ע - שנותנים את הבמה לכתיבותיך, שבאות ממי שמתעקש לקרוא עצמו על-שם שפינוזה, שהחרימוהו חכמי אמסטרדם "ברוח ה' אשר עליהם", כדברי הרב קוק זצ"ל, וממגמה ברורה. ומי שנאיבי כאן ואינו תופס שזה כך - בטוחני שבעוד כמה שרשורים, כש"יורגלו" שכאילו הדברים חוזרים שוב - יתפוס...

כפי שאמרתי - אתה יכול להמשיך בלגלוגיך, אני לא אתייחס יותר. לא אני זה שאתן את הבמה לרוח כזו, שכלל אינה באה מתוך רצון ל"דיון אמוני" טהור.

אתה מדבר בצורה חצופהשואף לאור

מעבר לכך שזה פורום,כשם שאתה לא פתחת בהסבר,אלא רק הרצת את דבריך בצורה מגמתית כך הוא ענה ותיקן אותך,זה לא בית מדרש.למען האמת החכמה הגדולה בפורום היא לזהות את מגמות הכותבים יותר מאשר לצפות לדיון רחב ועמקני שירד לסוף דעתה של תורה ולהסתמך על המסקנות שלו.

אכן,ד.

דווקא בגלל שיש ענין "לזהות את מגמות הכותבים" - התרעתי מהמגמה שהוכרה כאן לא לראשונה. אין ענין להיות נאיביים בדברים כאלו.

ב. אני לא "פתחתי" אלא עניתי. בצורה מוסברת בקצרה, למען הדיוק.. (והוא לא "תיקן" אותי..)

[תיקון: כרגע שלח לי "שואף לאור" שתגובתו לא היתה לדברי, אלא ל"אמסטרדמי"... טוב, אז חיזקתי את דבריו..]

אני אסביר למה.הלליש

הוויכוח האמוני עם אריסטו- אכן נגע לתקופתם,

אבל מה שהרמב"ם טען כנגדו- נכון יהיה לעולם.

עיקר דבריו- באמונה, הם נצחיים.

אני אקרא את אריסטו כדי להבין היטב את מה שהרמב"ם אומר,

אבל אין לי שום ספק שאם היה פילוסוף אחר, הרמב"ם הי עונה לו בכלים שלו-

אבל על אותו קונספט. ולכן, אני אלמד את הרמב"ם.

השיחות של הרצי"ה זה דבר חשוב ועליון, ואני לא מזלזלת בחשיבותו חלילה,

אבל אני כן חושבת שיש משהו מאוד מאוד בסיסי אצל הרמב"ם,

שחבל לפספס. בדורות שעברו לא הבינו את מעלת המורה, כיום יש יותר למידה שלו-

ועדיין, לא מספיק.

רמב"ם, כוזרי, רס"ג ומסילת ישרים זה ספרי הבסיס לדעתי,

ואחריהם כל השאר...

(אגב- גם במרכז וישיבות הקו ההוראה היא ללמוד קודם כוזרי ומסל"ש לפני שיחות הרצי"ה..)

בהקשר של יחידותו של הרמב"ם כמובןעוגי פלצת

ואין ספק שיש הרבה מאוד מה ללמוד בהם במישור האמוני.

אבל בהקשר של ליבון ספקות שצצים בפועל,

הרי המקומות בהן לבן דורנו יש ספקות וקשיים באמונה

לא נוגעים לפילוסופיה האריסטוטלית הקדומה.

אם אני יודע לגונן על אמונתי מפני הקשיים בפניהם הרמב"ם

ושאר הראשונים עמדו, אין ספק שזכיתי.

אבל לא בטוח (או: בטוח למדי שלא) שזה נותן לי כלים

להתמודד עם ספקות דורנו,

ואפילו אלה שהפילוסופיה (העכשוית) או המדע מעוררים.

(מסכים לחלוטין עם אמירתך שאלה ספרי הבסיס,

סתם מעיר כהערת אגב שבד"כ שיחות הרצי"ה לא

נלמדות כחלק מסדר מסויים אלא ע"י מגוון של לומדים

בגילאים שונים)

זה תלוי.הלליש

אם לוקחים את דבריו כנצחיים- אז כן.

לי אישית המורה עזר הרבה פעמים,

חלק לא מבוטל מעולם האמונה שלי מבוסס על הרמב"ם.

וודאי, שעם התפתחות הדורות- הצרכים נהיים שונים ויש צורך בעוד תוספות.

אני חושבת שמי שלא בקיא במורה הנבוכים מפספס חלק אדיר בבניין הרוחני של אדם מאמין.

(לא חשבתי שזה נלמד כחלק מסדר מסויים, התכוונתי לחשיבות ולשלב של כל ספר.)

אני לא מודע?!?חרדי מקורי
למה אתה מזלזל בכל מי שלא מסכים איתך?
אני בהחלט מודע לכך שכן מעודדים למוד אמונה
דבר ראשוןברוך מאמסטרדם

לשאול אם אתה לא מודע למשהו - זה לא זלזול.

דבר שני - אתה זה שיצאת עלי ככה. ולכן גם ערכו אותך.

אני לא יודע מאיפה אתה יודע שכן - אבל זה שקר מוחלט.

אנחנו מדברים על חרדים, כן?

ועכשיו אתה גם מכנה אותי שקרן?חרדי מקורי
כן, מדברים על ישיבות חרדיות
ואני ממש לא יודע איפה למדת שלא עודדו אותך ללמוד אמונה
אותי תמיד עודדו (ב5 ישיבות שונות)
מה אתה מגדיר "לימוד אמונה"?? שעודדו אליו?ברוך מאמסטרדם
עבר עריכה על ידי ברוך מאמסטרדם בתאריך ז' בסיון תשע"ד 21:13

ולא קראתי לך שקרן. כל מי שקורה רואה שלא.

ובכלל - מדובר בישיבות חרדיות מיינסטרים?... פונוביז', חברון, עטרת, וולפסון, מיר?...  (כי אני בא מישיבות חרדיות... ורק תנסה לפתוח שם ספר אמונה.... אז ככה שיש כאן איזו אי הבנה בסיסית...).

זה היה במקום מבודד. מסעדה ריקה. במקום שכמעטחסדי הים
לא עוברים אנשים.

זאת יחסה של הגמרא ל'כומר':
"המינין היו מורידין ולא מעלין" רש"י:" 'מינין'- כומרין לעובדי כוכבים". [ע"ז כו:]
"הנוצרים עובדי עבודה זרה". [רמב"ם הלכות ע"ז ט, ד]
זה בגלל שהם עובדי ע"ז.ברוך מאמסטרדם

ולא מצילין אותם וכד'.

אבל - לומר שהוא אדם רע *במהות* - אין סיבה. ולא הגיוני. ואתה יודע את זה. הוא מאמין במה שלימדו אותו.

ואגב, יש דברים שהשתנו. נניח היה דין שהיזק גוי פטור. והנימוק הוא משום שגם הם נוהגים כל כלפינו. לכן, המאירי כותב, שבזמנינו (זמנו של המאירי...) שהמלכות מתוקנת, ויש בתי משפט שלהם שפועלים גם לטובת יהודים, אין את הדין הזה.

הגמרא אומרת "מעשה ידי אבותיהם בידיהם" לאחסדי הים
על הכמרים שלהם. זאת הסוגיא שם בע"ז שמחלקת בפירוש.
הכמרים של היום לומדים תיאולוגיה בעומק. ברור שהוא אדם רע שבחר בשקר ומגשים את הבורא.

עכ"פ לענין הסוגיא הנדונה, יש את דברי אביו של הרד"ק שהבאתי בהמשך, ומעשיהם של הכמרים רק החמירו במשך הדורות, ועברו לילדים רח"ל.
שרפתי כאן שעות. אני נאלץ לסיים.ברוך מאמסטרדם

בכל אופן - לומר "מעשיהם של הכמרים...עברו לילדים" - זו סתם הכללה. אפשר לחשוב שכל כומר הוא פדופיל.

איך הרגשת כשהיה יחס כזה לדתיים בגלל הרב ** והרב **............. שהורשעו?

ציטוט:ר' יוסף קמחי (אביו של הרד"ק) בין כמרים לנשיםחסדי הים
"ואפילו כמרים שלכם והגמונים שלא יישאו נשים, בידוע שכולם מנאפים". [ספר הברית עמ' 28]
שמעתי עדות דומה גם מיהודי מומר לשעברשום וחניכה

שסיפר שמה שהולך שם זה שמחה וששון.

המערכת מספקת סיפורים מביכים בנדיבות רבה.

רוה"ק חוגגת שם...

^^^^^^^ כנ"לחרדי מקורי
כומר שהתגייר אמר לי שהבדיחה המפורסמת -שבין כניסיה למנזר נשים, יש בית יתומים- כ"כ נכונה
יהודי שהתנצר אמר לי על היהודים ש....ברוך מאמסטרדם

כמה אמין זה נשמע?...

על אותו רעיון - אדם שחזר ליהדות, להעיד על הנוצרים...

הבדל קטן:שום וחניכה

אצלך: יהודי> נוצרי.

אצלי: יהודי>נוצרי> יהודי.

אך תיתי לנו שלא עליו בלבד אנו נשענים. השמועות היו קימות גם לפניו וכנראה יהיו קיימות גם אחריו.

דפוס החשיבה שלך עובד רק בצורת "יש/אין הוכחה". הרשה לעצמך לחשוב גם בסיגנון של ראייה נסיבתית.

מנאפים יכול להתפרש לא עם אישה. אבל לא משנה.ברוך מאמסטרדם

הרי לא היית חותם על כל מה שאבא של הרד"ק אמר...  (ומקובל בשם הגר"א, שאמר על הרד"ק ש "רובו שקר". סתם לידיעתך. וכמובן - כי הרד"ק היה חדשן, כלומר, כתב נגד חז"ל וכד', לא שאני פוסל את דבריו חלילה. אלא מראה לך שהגר"א... כמו נניח שהאור החיים, כותב על האבן עזרא ש"יכו אותו עם שוטים של אש בגהנום", - כי הוא חולק על חז"ל בכמה דברים. וכן שריפת ספרי הרמב"ם. לא הכל שחור לבן. והכללות הם דבר רע).

על עובדות היסטוריות שאביו של הרד"ק מעיד עליהםחסדי הים
אני מאמין, אלא אם כן הוכח או יש לי סיבה טובה לחשוב אחרת.

בייחוד שקראתי עדויות מגוים על זה.

היקף האחוזים של מקרי אונס של ילדים בכמורה הקתולית היום, הוא לא בר השוואה לשום כוהני דת אחרים, ויש על זה עדויות משפטיות.
זה בגלל שהם מתנזרים. המשוואה פשוטה.ברוך מאמסטרדם

זה "עובדות" מעדות שמיעה. מה שטענו בימיו. הוא הרי לא "ראה". וברור שהיה גם עניין להכפישם, ולא ללמד זכות.

נו. אז אתה בעצם אומר שההתנזרות לא מביאה לקדושהחסדי הים
אלא להפך.
באופן טבעי - אכן.ברוך מאמסטרדם
עבר עריכה על ידי ברוך מאמסטרדם בתאריך י"ג בסיון תשע"ד 04:16

(בדיוק כמו שנניח יש מקרים חמורים של נטיות הפוכות בישיבות, שנובעים מבידול חמור של הבנים. מגורים יחד, וללא שום קשר לנשים במשך זמן ארוך. זה טבע האדם).

<צ>כמה תגובות יהיו כשאצלם את ה'דלאי לאמה' חסדי הים
כמה הערות כלליות לשרשור:חסדי הים
עבר עריכה על ידי חסדי הים בתאריך ח' בסיון תשע"ד 10:24
* מוזר לי שדווקא חלק מאלו שטענו לחקירה שכלית חודרת ומוחלטת בענין האלוקות, דווקא יצאו להגן על כומר נוצרי שמאמין בדבר הסותר את ההגיון השכלי כפי שכותב הרס"ג, והם יצאו לתקוף יהודים במקום.

* מזעזע ההשוואה בין האמונות והציווים האלוקיים הישראלים לבין אמונות וציווים שהומצאו בידי אדם.
[השוואת הקרבנות, השוואת מסעי הצלב והאינקוויציזיה, השוואת האמונה היהודית לנוצרית]
מה שנראה שאנשים שכן נטו להשוות, הם באמת לא מקבלים בלב שלם את ההנחה שאלו ציווים אלוקים של בורא עולם, ואלו הומצאו בידי אדם. [וצריך לשכנע אותם בנקודה יסודית זו]

*העידוד שיש בשרשור לחקירה שכלית לכולם. לפענ"ד מנותקת לגמרי מהמציאות, ויכולה לגרום פריצות מוסרית איומה.
הרי אנחנו יודעים שרוב העולם אין בכוחו לחקור שכלית וגם זה לא מעניין אותם, אז להגיד להם, שלא יהיה לכם בסיס כל שהוא לאמונה בלי החקירה השכלית, יכול להביא לפרצות איומות מבחינה דתית ומוסרית, כי יגידו לעצמם אנחנו לא חוקרים שכלית, אז אין לנו בסיס לשום אמונה, ואנחנו יכולים לעשות מה שבא לנו.
הרס"ג שהיה בעד חקירה שכלית, כותב בפירוש שיש אמונה בסיסית על פי הקבלה מדור דור, וזה נותן בסיס אמוני לאלו שלא יכולים לחקור.
יפה כתבת!!!!חרדי מקורי
וישר כח על הבאת התמונה. והדיון המרתק בעקבותהטנגענס
עיוות של כל מה שהלך פה...ברוך מאמסטרדם
ובסוף דבריך - אז אם כן גם רוב הנוצרים יאמינו בתמימות. אם לך מותר אז גם להם. ויהיו איתך בגן עדן. וגם המוסלמים. (אם מותר להאמין סתם - אז מותר).

וממי קיבלת תגובות?....מאלה שזה נוח להם לא ללמוד... כפי שראינו בשרשור.

טוב שאתם מעודדים את עצמכך.
אף פעם לא אמרנו שמותר להאמין סתם. הבהרנוחסדי הים
ש"תמימות", זאת התחברות לנקודה האמונה פנימית באדם, ועל פי קבלה אמתית מהאבות.

האם הנוצרים והמוסלמים הפשוטים (לא אנשי הדת שלמדו והיתה ביכולתם בצורה שכלית להגיע לאמת), יש להם יכולת להשתחרר מכבלי דתם על ידי התבוננות פנימית והכרה שקבלת אבותם לא מבוססת. זה מחלוקת גדולה בין תיאולוגים יהודים ופוסקים יהודים במשך הדורות.

עכ"פ, או שיש לאנשים הפשוטים בדתות אלו עוה"ב, או שיש בכוחם בהתבוננות פנימית והכרה במסורת לא מבוססת, לדעת שהם חיים בשקר.
[אני מקווה שיש להם אכן עוה"ב, אבל ברור שאין בכוחי להכריע]
לא היית צריך לפרסם את התמונה הזו. נקודה.מוטיבציה

בלי קשר לנושאים שאליהם התגלגל השרשור.

זה לא מביא שומדבר מלבד שנאה ולעג.

ואני מתעלמת משאר העיוותים שהצגת בהודעה. זה לא מה שנאמר לאורך השרשור.

שבת שלום

אירוע לפו"פ לציבור הדתי. האם בחור דתי יעשה צעד?ראומה1

אם כן מתי במהלך האירוע?

מעבר להחלפת מבטים הדדיים ובהייה ממושכת בה..

כשהיא לבד יגש? כשהיא עם חברות יגש?

איך בחור דתי אחד.לגיטימי?

יש מי שייגש.

יש מי שלא ייגש.

יש מישהו שייגש רק כשהיא לבד.

יש מישהו שייגש כשהיא עם חברות ויבקש לדבר איתם בנפרד.

בקיצור, הכל פתוח, לא ניתן לדעת..

איך זה שבחור דתי אחדצדיק יסוד עלום

ייגש?

איך הוא ייגש?

למען ה'

בחור דתי אחד

אני לא הייתי מעז

ובעצם...

הליכה לאירוע כזה זה כבר צעד מעורר כבוד בעינייזיויק
והלכתי אליו שלשום חחחראומה1
ו...?זיויק
מה התובנה?
יש כמה..ראומה1

1. החלפת מבטים הדדית לא תורמת אם אין התקדמות להיכרות.

2. יש הרבה ביישנות, צריך מתווכים בתוך האירועים האלה שיסייעו.

3. לא להציק למי שלא בעניין שלך בהנחה וכבר פנית. אמרה לא.. הסבה מבט לצד השני ... תבין שהיא לא מעוניינת בך. נקודה.

4. עדיף שלא להגיע בחבורות כי אז נדבקים אל המוכר ופחות משתלבים..

זהו בנתיים

אתגר לא קלזיויק

יש מי שמצליח להתגבר על זה?

איך?

ונשמע שזה באמת לא פלטפורמה שמתאימה לכולם.

יש ויש לא מתאים לכולם מנגדראומה1
גם הבנתי שלא להתסמך על האתרים והאפליקציות ויותר על מפגש אנושי וחי.
לא לבהותהפי

או לגשת או לא

זה מביא לי עצבים 

הבהייה מאותת להם שאת בקטע שלהם זה קטע חיזורי מסתברראומה1
אם הם לא נגשיםהפי

מבחינתי זה לא רלוונטי

למה שאני אצא עם מישהו שאפילו לפנות אלי לא מסוגל? 

אם הוא מתבייש שישלח צד ג זה גם בסדר

אבל אם כלום אין עניין סתם לבהות 

זה סתם מתסכל

על זה התרעומת שלי בדיוק. בהית תפנה חחראומה1אחרונה
האחזות במערכת יחסים *טריגר בריאות נפש*advfb

מעורר מחשבות ביחס להפרעה נפשית, זוגיות, משפחה, חלומות. ממליץ לראות למי נשמע לו מעניין.

עצם האחזות הגדולה שלו בזוגיות הקיימת זה פשוט מפליא. קשה לתפוס את זה.

סיפור כואב ממשזיויק
טוב בשעה מאוחרת צפיתי עד הסוףאריק מהדרום
למרות שאני חייב לקום מוקדם מחר.

אני כמתמודד עם הפרעת מצבי רוח לא אהבתי את הראיון כי כביכול הוא מציג שנישואיו עם אשתו המתמודדת פירקה אותו ואת משפחתו.

זה לא המצב שלי וחשוב היה אולי לציין את זה בראיון שיש מתמודדים, גם עם הפרעות מצבי רוח שכן מקימים משפחות ומביאים ילדים וחיים לצד המחלה.

במיוחד שהבאת את זה דווקא בפורום לנ"ו, המודעות היא דבר מאוד חשוב כשלעצמו וחשוב לדבר על זה אבל חשוב גם שלא לגרום נזק ולהפוך את כלל אוכלוסיית המתמודדים בהפרעות מצבי רוח לפסולי חיתון.

מסכימה עם על מילהיעל מהדרום

לק"י

(לא ראיתי את הכתבה, אבל קראתי כתבה איתו. כואב מאוד, אבל לא ברור לי למה החלטת להביא את זה פה....

אני מקווה שכולם יודעים שלהנשא למישהו עם התמודדות רצינית זה עניין שמצריך בירור. אבל לקחת את זה ישר למחשבות של חיים קשים זה גם לא נכון. בטח כשמדובר על סיפור של לפני הרבה שנים, והיום יש יותר מודעות ויותר דרכים לטפל).

את ואריק צודקים בהערה שלכםברוקולי

אני חושבת שדווקא הוא הביא את זה להתבוננות על היאחזות בקושי למרות הכל 

יכול להיות שזו היתה כוונתויעל מהדרום
לק"י

אבל בעיני זה מרתיע יותר ממועיל.

לא כל כך הבנתיadvfb

ממה זה אמור להרתיע?

מאנשים שמתמודדים עם הפרעה נפשית כלשהי?

היה ברור לי שמסופר על מישהי שבקצה של הסקאלה של התמודדות נפשית. לא חשבתי לרגע על הכללה ביחס לכל המתמודדים. אני גם לא רואה שכתבתי ביחס מכליל כלשהו.

האמת שלא הבנתי למה העלית את זהיעל מהדרום

לק"י

ונראה לי שפספסתי את מה שכתבת או שלא קראתי לעומק.

מהצד שלו, לא מהצד שלהadvfb

הוא נאחז בקשר בצורה טוטאלית וזה מזכיר לי את העוצמות של קשר זוגי ועד כמה הוא חזק ומשמעותי.

זה פותח לי את הראש ביחס לזה...

בתור רווק לפעמים יוצא לחשוב על קשר כעניין פונקציונלי, כאמצעי למשהו אחר.

עצם הרעיון שקשר הוא עניין תכליתי שעומד בפני עצמו הוא לא עניין מובן מאליו בשביל רווק.

ואפשר להוציא מזה עוד דברים ביחס לפלא הזה שנקרא קשר זוגי.

קטונתי מלהביע עמדה ביחס לרגישות הענייןadvfb

נשמע הגיוני מה שאתה אומר.

הבאתי את זה בפורום לנ"ו כי הדגש שלי לא היה ביחס אליה, אלא ביחס אליו.

הוא מתאר האחזות בקשר בצורה טוטאלי וזה הזכיר תחושות שקיימים בי ואני מזהה בזולת, במינונים שונים לגמרי כמובן.

מפליא אותי עד כמה קשר זוגי יכול להיות חזק ועד כמה בנאדם אוחז בו. זה לא נתפס.

בנוגע לפירוק המשפחה, נראה שלפני שהיא "פירקה" את המשפחה היא "התפרקה" בעצמה

זה כמומותקקק
שמישהו יספר שאישתו נכה פיזית במאה אחוז והוא מתמסר וסועד אותה עד שבסוף נתן לה גט ואז יגידו לו שחשוב לציין שיש נכים (עם נכות קלה) שכן מקימים משפחות

למה צריך לציין את זה? זה לא ברור שנכות מאה אחוז ונכות 10 אחוז זה לא בר השוואה?

נורא פשוטאריק מהדרום
הפרעת מצבי רוח היא מחלה שקופה, אנשים אומרים את זה כקולקטיב לרמות שונות, רמה התפקוד שלי אינם מדידים במספרים והם משתנים כל הזמן.

כלפי הרב בני וורצמן עצמו אין לי טענה בכלל, הוא נחשף והוא מגלה אחריות על הפצת המודעות לכך.

יש לי בעיה כשמעלים את הנושא בפורום הזה, לא היה ברור לי למה, וזה עלול לפגוע באנשים דיכואניים כאן או מאני דיפרסיים או סכיזו אפקטים ומה שהוא מתאר זה דבר שמלכתחילה היית נכנסת לקשר נישואין איתו ברמת התפקוד הזו?

עזבי שזה התפרץ אצלה אחרי הנישואין, כשאת שומעת את התיאור של התפקוד הזה, היית מתחתנת עם מישהו שאומר לך שיש לו דיכאון? אולי זו מלנכוליה בלי אחוזי נכות בכלל? סתם לוקח ציפרלקס פעם ביום לא מעבר, לא ילחיץ אותך לצאת איתו אחרי התיאור.

וזה לא שכולם מבינים שהתמודדות נפש משתנה מאדם לאדם, רוב האנשים לא בעולם הזה בכלל ואני חושב שלהעלות תיאור כזה לפורום לנ"ו  זה לא בסדר, זה הופך הרבה מאוד אנשים כאן לפסולי חיתון.

לא הבנתי, למה לא לדבר על זה בפורום?advfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך י"ב בשבט תשפ"ו 1:13

עבר עריכה על ידי advfb בתאריך י"ב בשבט תשפ"ו 0:56

אני מבין שנושא רגיש אז לדבר אותו בצורה מותאמת ורגישה.

אבל מה ההגיון לא לדבר בכלל?

אדרבה, כאשר מדברים בצורה מותאמת ורגישה אנשים זה מנרמל את התופעה. כאשר נמנעים לדבר על משהו הוא נשאר טאבו.

ממש אין הכוונה להכליל את כל סוגי התמודדויות השונים.

ממש גם אין הכוונה להזהיר אנשים להכנס לזוגיות בגלל ההתמודדות או רמת תפקוד מסויימת.

בכלל, לא היתה שום אמירה פרקטית ביחס לכניסה למערכת יחסים עם מישהו שמאובחן בהבחנה כזו או אחרת.

עצם ההתמודדות של הרב בני היתה נשמעת לי מרתקת, גם בלי השלכה או אמירה כלשהי.

למה זה בפורום לנ"ו?

כי זה מדבר על קשר זוגי. מכאן שכל אחד יפתח תראש שלו לאיזה מסר לצאת עם זה.

ההנחת היסוד הכל כך ברורה אצלי, היתה ועודנה, שכל אחד יכול ללמוד משהו מהסיפור הזה כי זה סיפור מעורר השראה.

האמת שמסכיםארץ השוקולד

אוסיף שלדעתי היתרון הגדול בפורום הוא היכולת לדון באופן אנונימי ובתקווה מכבד אודות דברים שהיינו חוששים לשאול באופן ידוע.

מאחר ואינני יודע להסביר בצורה טובה יותראריק מהדרום
ממה שהסברתי עד עכשיו את נקודת המבט שלי אינני יודע מה תועיל החזרה על הדברים.

לא אהבתי את הקישור לעניין בפורום לנ"ו כי בעיניי זה גורם נזק והתיאורים בקישור יהפכו אנשים עם דיכאונות לפסולי חיתון.

אתה אומר קכל אחד יפתח את הראש שחו וכו' אבח רוב האנשים אינם בעולם הזה של מחלות הנפש ולהביא תיאור של אשה לא מתפקדת ושחוסר התפקוד שלה פירק את בעלה ומשפחתה ואחרי הרבה שנים גם התגרשו בסוף זה לא סיפור הצלחה ומה שאני הייתי מסיק מהסיפור לו הייתי רווק צעיר מהסרטון הזה זה שאוי ואבוי לי אם אשא אשה עם דיכאונות.

הסברת מעולה והבנתי מעולהadvfbאחרונה

זאת החוויה סובייקטיבית שלך ביחס לראיון ואני מקבל את זה לגמרי.

בודאי שהחוויה שלי לא עולה על החוויה שלך, אבל גם החוויה שלך לא שווה יותר מהחוויה שלי ביחס לראיון.

לא חושב שנכון להכליל את החוויה שלי או את החוויה שלך על כלל האנשים או משתמשי הפורום.

לגופם של דברים - מסתבר לי שמי שיש לו דעות קדומות על התמודדויות נפשיות יהיה לו את החששות שהזכרת עם הראיון הזה או בלעדיו.

הוא כתב גם ספר מעולה! כדאי לקרואברוקולי
תודה!advfb
כקריעת ים סוף - שיר לפרשהגלויה

שלום לכם חברי פורום יקרים!

קפצתי מהפורום אחר 

פעם הייתי פה 

בתור גרושה צעירה בלי ילדים...

ברוך ה' 

נבקע לי הים

היום אני נשואה באושר 

ואמא לשני ילדים מתוקים.

מצרפת שיר שכתבתי השבוע לפני 9 שנים

זו היתה שנה מזעזת באופן אישי

אבל... ביום האחרון שלה נפגשתי עם בעלי!!

ב"ה התארסנו במוצאי ט"וֹ בשט כעבור שנה... 

אפשר להעביר הלאה את השיר, 

ואם מישהי (בנות בלבד) רוצה עוד שירים, מוזמנת לפרטי.

מצדיעה לכם!

וואוזיויקאחרונה
שימחת
היי, אני בת 22 יוצאת עם בחור בגילימחפשת עצה...

בקשר יחסית רציני..

בתחילת הקשר (תקופה של חודש+) הרגשתי חיבור חזק, משיכה, עניין.. אבל לאחרונה מרגישה ש'ירד' לי ממנו ולא מצליחה להבין איך זה קרה ומתי.

הוא מצידו מתכונן כבר להציע..

מצד אחד אני מבינה שיש כאן קשר עם הרבה פוטנציאל,

אבל מצד שני מרגישה שלא נכון להמשיך ככה, אבל גם לא רוצה לשקף לו את המצב שלי כי אני בעצמי לא יודעת מה הסיבה שאני נרתעת פתאום

אני אשמח לעצות, או אם למישהו קרה דבר דומה..

תודה מראש..

ממליץ להתייעץ בהקדם עם מאמנת לחתונה.היום הוא היום
יש לך פה משהו חשוב ביד אבל מצד שני יש פה בירור משמעותי וחשוב לא לצער אותו וגם לא להחליט סתם ללכת על זה. בהצלחה
תודהמחפשת עצה...
אם מכירין המלצות למאמנות כאלו אשמח
כמה זמן שאתם בזוגיות?נייקיי
בקשר קצת יותר מחודשייםמחפשת עצה...
חודשיים זה לא הרבה, אבל גם לא קצת. איפה שהוא באמצענייקיי

מצב מאוד מתסכל ומבלבל, אבל חשוב שתדעי שזה קורה להרבה מאוד אנשים.  אתם אחרי השלב הראשוני. התחושה הזו ש"ירד לך" יכולה להיות פשוט ירידה במתח הרגשי אחרי שיא ההתאהבות.

ציינת שאת מרגישה באויר שהוא כבר מתכונן להציע נישואין.

בקשר של חודשיים בסהכ, זה קצב מהיר מאוד. כשצד אחד "רץ" קדימה והצד השני עוד בתהליך בחינה, נוצר פער שיוצר לחץ פנימי.

את צריכה לשאול את עצמך - האם ה"רתיעה" היא ממנו, או מהמחויבות הכבדה שפתאום מונחת על הכתפיים שלך?

אולי הגוף מגיב בנסיגה כדי להגן עלייך מהמהירות בה הדברים מתגלגלים.

בחודש הראשון אנחנו מאוהבים ב"דמות" שבנינו לעצמנו. כשהערפל מתפזר, מתחילים לראות את האדם האמיתי.

האם יש משהו ספציפי (התנהגות, ריח, צורת דיבור, משהו באופי, בדמות, אולי במחשבות על העתיד המשותף, על האחריות והתמודדות עם החיים האמיתיים, פרנסה, בית) שמפריע לך?

מה אפשר לעשות עכשיו?

1) קחי מרחק של יומיים-שלושה: אל תיפגשו. תראי אם את מתגעגעת או מרגישה הקלה. הריחוק עוזר להבין מה חסר.

2) בדיקת ערכים: תשאלי את עצמך – מעבר ל"משיכה", האם הוא אדם שאת מעריכה? האם טוב לכם ביחד ביומיום?

3) אל תמהרי להחליט: את בת 22, אין שום סיבה לקבל החלטות גורליות (כמו חתונה) אחרי חודשיים כשאת בספק. מותר לך לקחת את הזמן.

לא כ"כ מסכימהשלומית.

זה מאוד תלוי אישיות ותרבות, אבל יש מקומות שחודשיים זה לגמרי הסטנדרט לפגישות. כמובן אם מרגישים שצריך עוד זמן אז סבבה, אבל בעיניי לא נכון להציג את זה כתקופה קצרצרה.

לפותחת- הייתי ממליצה לשתף אותו שאת לא ממש בקצב שלו. כמובן לא צריך לומר ש"ירד לך" ממנו, אבל כן שיבין שאתם לא באותו קצב.

וכן לעשות פגישה, אפילו ח"פ (יש מקרים שזה לגמרי מספיק) שתעזור לך לזקק את התחושות שלך.

תכתבי אזור בארץ, מאמינה שיהיו כאן המלצות 

בהצלחה!

בטח תודה!מחפשת עצה...

לגבי הצעה אסביר לו שצריכה עוד קצת זמן

השאלה היא מה אני עושה עם עצמי בזמן הזה..

ותודה, אני מאזור הצפון 

תודה רבה!מחפשת עצה...
פגעת בדיוק בנקודות צריכה לשבת לענות על השאלות האלו בכנות.. 
מצטרפת להמלצות - לנסות לבררלגיטימי?

האם הרתיעה היא ספציפית ממנו, מהקשר הזה,

או משהו כללי יותר.

זה בהחלט משהו שיכול לקרות.

ואגב

אני לא בטוחה שנכון לא לשקף לו את זה. אם זה מה שאת מרגישה, את כנראה מבטאת את זה בצורה לא מודעת. לדעתי, קשר אמור להיות מקום של פתיחות, של כנות - שבו מרגישים בנוח להגיד - אני מרגישה שיש הרבה פוטנציאל בקשר שלנו, אבל פתאום אני מוצאת את עצמי בחששות, שאני לא יודעת בדיוק מה הם ואיך להתמודד איתם, ושזה שלב שאת צריכה לעבור לפני שאת מוכנה לעשות את הצעד הבא.

הוא לא חייב לתת לך פתרון, אבל עצם השיתוף יוצר איזשהו אינטימיות.

לגבי המלצות - את צריכה למצוא מישהי שמתאימה לך. 

נכון מאוד, תודה!מחפשת עצה...
מצטרףפצל"פ

קודם כל לשקף לו את זה

שאת שמחה בקשר שלכם ואת רוצה להמשיך טוב לך איתו

אבל את מרגישה שאת לא בקצב שלו ושאת לא יודעת למה

ואת צריכה עוד זמן לעבור תהליך/בירור עם עצמך

הרבה פעמים עצם זה שאת לא מפחדת מלומר לו את זה זה כבר פותח משהו בנפש ואת אולי תביני יותר מה קרה

ואם לא אז באמת שווה פגישה עם מישהו חכם בתחום או איש מקצוע

לנסות להבין אותך ומה חסום לך או חסר לך

המון בהצלחה

תודה!מחפשת עצה...

יש סיכוי שאני מפחדת לפתוח איתו את זה דווקא בגלל שזה יקרב ביננו.

צריכה כאן בירור רציני עם עצמי..

מעניין ממשפצל"פאחרונה
מה בעצם מפחיד אותך בזה שזה יקרב ביניכם?
לגיטימי ממשזיויק

פשוט לומר שצריכה עוד זמן.

בהצלחה!

זה מה שעולה ממה שאמרו כאןמחפשת עצה...
תודה לך, ותודה לכולכם!
לי קרה משהו דומה 3 פעמיםהאופטימי

ובכל מקרה ומקרה זה הוביל למסקנה אחרת.

הרבה פעמים כשמגיעים לשלב ההחלטות אחד מבני הזוג (או שניהם) יוצר משבר בתת-מודע, והתוצאות של המשבר מובילות להכרעה לכאן או לכאן.

בפעם הראשונה, ארוסתי דאז יצרה משבר שלאחריו יצאנו להפסקה בקשר ונפרדנו.

בפעם השניה, התכוונתי להציע נישואין וכשהיא הבינה את זה היא יצרה משבר שהוביל כל אחד מאיתנו לכיוון ההפוך.

שלאחריו היא התחרטה על המשבר ומאד רצתה להתחתן ואני נכנסתי למומנטום שלילי ביחס לקשר שהוביל בסוף לפרידה.

בפעם השלישית (אשתי כיום), חשבתי שהיא יוצרת משבר ובדיעבד התברר שאני זה שיצרתי משבר מדומיין, אבל זה עזר לאשתי להוריד את החסמים האחרונים שהיו לה, ובסוף אותו היום הגענו להכרעה חיובית.

אז ההמלצה שלי היא לעצור ולחשוב עם עצמך מה גורם לך להרגיש כך, ואפשר גם להתייעץ עם אנשים שמכירים אותך טוב ושאת סומכת על דעתם.

עצם השיתוףadvfb

הוא יכול לעזור לבנות עוד קומה בקשר.

דווקא שיוצאים מהפוצימוצי הכיפי של הקשר ואומרים דברים טיפה פחות נעימים אז זה באמת קשה, אבל לטווח טיפה יותר ארוך - זה בדיוק מה יכול לבנות את הקשר.

מעניין..דרייב

את יודעת להצביע על נקודת זמן בה התשוקה ירדה?

ייתכן שזה פחד מהעמקת הקשר כמו שכתבו פה, וייתכן שהיה מאורע ספיציפי שהשפיע. אולי התנהגות מסויימת מצידו? 'וידוי' שלו שהוריד לך וכו'. משהו ששיתפת והרגשת שהוא לא מבין אותך?

או שזה דווקא בגלל דריכה במקום וחוסר העמקה רגשית שאת מצפה לה והיא לא מגיעה, ואת מרגישה קשר תקוע מבחינתך למרות שמצידו זה לא מפריע להתקדם...

אני סתם זורק פה השערות.

תנסי לנתח בעצמך מה ומתי השתנה. כך או כך זה יקדם אותך. אפשר ללמוד מזה המון על עצמינו ועל הדינמיקה עם האחר. 

עישון בזוגיותחגית 222

שלום 

אני בחורה דתיה תורנית בת 22, נפגשתי עם בחור מקסים דתי בן 24  והתפתחה בינינו אהבה וחברות מדהימה . כולל מחשבות כעל חתונה . 

אחרי כחודש הבנתי שהבחור מעשן גראס אחת לשבוע .

מה דעתכם ? כדאי להמשיך את הקשר הזה ? 

אני לא בונה על כך שהוא מסוגל להפסיק עם העישון .

תודה לעונים .

תלוי אם זה בפיקוח רפואי או לאintuscrepidam

בהנחה שזה לא בפיקוח רפואי, לא כדאי להמשיך לענ"ד. גראס פוגע בהתפתחות המוח והתפקוד הקוגניטיבי אצל צעירים, פוגע בבריאות הנפש, במערכת החיוניות של הגוף, בפוריות וזה התמכרות.

כמובן שיש חשיבות לכמות שהוא מעשן, אבל במידה וזה לא בפיקוח הייתי יוצא מנקודת הנחה שהוא רק ידרדר.

ולאור כך שאמרת שאת תורנית, איבוד הדעת ע"י אלכוהול וסמים זה שיא השפלות האפשרית לפי חלק מהאחרונים

שאלה מורכבתפתית שלג

אם הוא לא מנסה להיגמל במסגרת מקצועית, אין סיבה שזה ימשיך לקרות אחת לשבוע בלבד, ואין ערובה שזה ישאר רק בגראס.. ואני לא חושב שאת רוצה לחיות בזוגיות עם בעל כזה.

השאלה היחידה היא על זה? כי אפשר להבין מהניסוח שלך שהוא גם פחות תורני ממך. שאולי זו גם סוגיה מבחינתך.

לא כתבת מה דעתך האישית בענייןהאופטימי

אם מבחינתך זה סבבה, אז זה סבבה.

אם מבחינתך זה משהו רע או שעלול להביא לדברים רעים, אז זה רע.

עם כמה שזה מבאס, זו שאלה שאת צריכה לענות לעצמך ובפורום את לא תקבלי תשובות שיותאמו אלייך באופן אישי.

השאלה שהייתי שואל, זה איך עישון גראס יכול להשפיע על זוגיות/משפחה/חינוך?

אבל לא נראה לי שבפורום הזה תוכלי לקבל את התשובה, אולי בפורומים אחרים..

לאחר שתקבלי תשובה על השפעות נפוצות, תוכלי להחליט אם זה באופן אישי מתאים לך או לא.

ברור שלפסולבא בימים

ולא רק גראס , כל עישון הוא סיבה לפסול .
אם המטומטמים שמעשנים היו יודעים שבזה הם מאבדים כל סיכוי לבת זוג ראויה , אולי הם היו מחשבים מסלול מחדש .

מסכים עם הטענה, אבל יותר אנשים מתים מהשמנת יתרintuscrepidam
האם היית אומר את זה גם על זה?
לדעתי לפסולבתאל1

ולא להתחתן על סמך זה שהוא ישתנה ויפסיק מתישהו כי זה יכול גם לא לקרות ואז סתם ציפית והתאכזבת והתחלת את החיים בצורה כזאת מבאסת. גם ככה יש הרבה שוני בין גברים לנשים ויש הרבה על מה לעבוד בשנה הראשונה לנישואים כך שלא צריך להוסיף בעיות אם יודעים אותן מראש.

סמים זאת צרה צרורה ועדיף לא להכניס ראש למיטה חולה.

..שפלות רוח

יש לי חברים שמעשנים והם סבבה לגמרי, אני לא אומר שזה בסדר רק אומר שהם נורמלים ואין להם איזושהי מחלת נפש..

יחד עם זאת, זה שנוא שנאה גדולה אצל השם יתברך-זה אני לא אומר בשמי זה בשם הרב שלום ארוש.

ודבר אחרון, אין אדם שיודע להגיד כן או לא על שידוך, אם תשימי לב, רבנים צדיקים אמיתיים עם יראת שמים אמיתית, אף פעם לא יגידו להוריד שידוך או ללכת על שידוך, הם תמיד ימליצו ואף פעם לא יכריעו כן או לא- מזווג זיווגים הוא רק השם וזהו. אין עוד. תתפללי אליו שיאיר לך מה לעשות.

זה צריך להיות החלטה שלך.לגיטימי?

אם את שואלת כאן שאלה רפואית, מה ההשפעות של העישון עליו ועל סביבתו - זה לא המקום הנכון.

אם את שואלת איך זה משפיע על הזוגיות - זה כבר תלוי בך.

כמו שכל דבר אצלו יכול להשפיע -

איך הוא נראה, מה הוא עשה\עושה בחייו, מה התוכניות שלו לעתיד וכו' וכו' -

יכול להיות שאלה דברים טובים ומקסימים בעינייך, אבל בעיני זה ממש לא מה שאני מחפשת.

[ורק רוצה להעיר לעניין האהבה: האם זה האדם הראשון שכלפיו את מרגישה כך? איך זה משפיע על קבלת ההחלטות שלך?]

^^ברוקוליאחרונה
איזה סוג שדכנית עדיףאביעד מילוא

אחת שהיא מחפשת לך בחורה שתואמת 1 ל1 למה שאתה מחפש  או אחת שגם אם זה לא תואם לכל מה שכתבתם אבל בגדול יש את אותה רוח  ולפחות כמה מכנים משותפים היא תציע את זה?

האחרונהadvfb
^מסכימה. אם אתה יוצא לדייטיםלגיטימי?

אתה כנראה בוגר מספיק כדי להבין שאנשים לא תמיד נכנסים לתבניות, ותוכל להפעיל את שיקול הדעת שלך כדי להחליט האם החריגה מההגדרות שלך זה משהו שאתה מוכן לנסות או לא, לפי הנתונים הספציפיים. אם השדכן נדבק אך ורק להגדרות היבשות, מה אנחנו מרוויחים מזה שיש בן אדם שעומד מאחורי זה?

צודקתאביעד מילואאחרונה

פשוט  אני מרגיש שהשדכנית שפניתי לה מחפשת משהו שאחד לאחד תואם את מה שאמרתי וזו שיטת עבודה שאני לא בהכרח חושב שבאמת היא הכי נכונה והיא גם לא מזמנת הצעות רבות

why not both?פצל"פ

לא מכיר שיש בלעדיות אצל שדכנים...

אבל בהנחה שצריך לבחור אז

לרוב באמת עדיף השניה, כי שידוכים מוצלחים הם לא תמיד (או אפילו לרוב לא) זוג שמתאימים בול, אלא זוג שפשוט יש התאמה וטוב להם ביחד

אבל יש פעמים שאתה בלי יותר מידי כוח ללצאת לדייטים, ואתה מעדיף רק לקבל הצעות שהם ממש מתאימות ומדוייקות, כי אז יש כביכול יותר סיכוי שהקשר יצליח לחתונה וגם אם לא לפחות הוא יהיה טוב ופחות דורש...

לא יודע אבל אם הייתי אומר התאמה דווקא מבחינת רשימה או פרטים שכתבת, אלא יש פשוט שדכנים כאלה שיש להם חוש חזק והם מצליחים לקלוט טוב אנשים ולקלוע להצעות שממש מתאימות להם

עצה שידוכיםתודהלכם

שבוע טוב לכולם.

אני בוחר להתייעץ כאן, בתקווה למצוא תשובה ועזרה.

אני בחור בן 23 (צעיר יחסית אני יודע) ובאמת דיי מתקשה בעולם השידוכים, לא חסר לי משהו, אני נראה טוב יחסית, וגם בשאר הקריטריונים אני בסך הכל עונה על הדרישות.

הבעיה היא למצוא מישהי שמתאימה.

אני בעל תשובה כבר שלוש וחצי שנים, בא ממשפחה דתית, ההשקפה שלי קרובה להשקפה חרדית אבל אני לא ממש מוגדר, אני לומד ימים ולילות, היתה עכשיו תקופה שגם עבדתי במשך ארבע שעות כל יום, אני נותן שיעורי תורה פעם בשבוע לחברה בגילי, וגם כותב חידושי תורה ובדרך להוציא ספר בעזרת ה', עם באמת חידושים מתוקים.

משפחה נפלאה, ובאמת בסך הכל לא חסר כלום, הבעיה היא ההסתכלות של בחורות ואני מבין אותם.

אני מצד אחד לא נמצא בישיבה( זה באמת לא מתאים למי שאני) יש לי רב, ומה שקשור לתורה באמת שאני לא נופל מהמון בחורי ישיבה, אבל ברגע שאני ניגש לשידוכים אך אחת לא רוצה להסתכל עלי, גם בעל תשובה, וגם בלי עבר של ישיבה, לא נראה מזמין...

אני רוצה להקים בית של תורה,בית של קירוב לבבות, ומצד שני הרבה מהבחורות שכן נמצאות בעולם השידוכים לא בראש שלי בכלל.

אני לא רוצה לשנות את מי שאני בשביל למצוא זיווג, זה לא אני, וגם בסופו של דבר הקב"ה מזווג זיווגים אנחנו פשוט צריכים לעשות את השתדלות.

אבל אני באמת שואל מה לעשות? איך לנסות? ניסיתי דרך שדכנים, או שאין הצעות או שהם לא בראש שלי, אני שלוש שנים בעולם השידוכים היו מעט פגישות, ומתוכם היו אולי שתים שזה באמת היה בכיוון של מה שאני מחפש, אבל בסוף לא התאים, או להן, או לי... נסיתי שבע ברכות לא ממש מצליח שם, שליש גן עדן ממה שראיתי לא מתאים גם כן. ואני נשאר באוויר ובאמת שואל מה לעשות? איפה לנסות?

אני לא מחפש שלמות, מחפש בעלת תשובה או מישהי מבית חרדי, שרוצה להקים בית מתוך רצון אמיתי לעשות נחת רוח להקב"ה, מישהי שרואה קודם כל את הקב"ה.

חשבתי לפנות לרבנית ממדרשה עם הפרטים שלי, אבל לא נראה לי מתאים, ובדרך כלל במדרשות יש שדכנית שהקשר עם איזה ישיבה במקביל...

אני לא מחפש הגדרות בדיוק כמו שאני לא הכי מוגדר, פשוט מחפש מישהי עובדת ה' באמת, שמכוונת לבית בסגנון חרדי. מאוד אשמח לעצות בנושא, ותודה רבה לעוזרים.

אתה מודע לעובדהפצל"פ

שאתה שואל שאלה בפורום דתי לאומי?

אמנם יש פה טיפה ניקיות בעיקר נראלי מהמגזר החרדי

אבל הייתי ממליץ לך לנסות להגיע למקומות שיש בהם יותר חרדים, לא שאני מספיק מכיר...

לא מודע... לא מכיר את הערוץ הזה יותר מדיתודהלכם
לירות לכל הכיווניםadvfb

שדכנים מיזמים חברים

לא להתייאש

להתפלל

כן צודק, זה מה שאני מנסה עד עכשיו חחחתודהלכם
היה חשוב לי להגידadvfb

שאל תוותר מיזמים בגלל שהם לא נראים

גם מיזמים שיש סיכוי קטן - מצטרף למכלול הסיכויים

אנסה תודהתודהלכם
סע לחו"ל תמצא מלא.בנות רבות עלי
הנה משהו:דרייב

עוד קבוצות של סגנון תורנידרייב

אתה יכול לפרסם שם גם את עצמך.

https://chat.whatsapp.com/BZv5k2y7qYr3RZMmSKjAmd

טובים השניים- שידוכים למגזר דתי💜

אל תתייאש. אתה נשמע בחור טוב ואיכותית שהרבה בנות ירצו. רק צריך לחפש במקומות הנכונים. אתה לא צריך לרקע שלך להוריד לך. ההפך. זאת המעלה שלך שעל אף שלא למדת בישיבה אתה משקיע עצמך בלימוד והתמדה. תציג את עצמך באור הטוב והחיובי שלך, שהצד השני יוכל להתרשם מזה.

תן לחבר טוב/רב/שדכן שמבין אותך לומר את האמת ולפרגן עליך. אדם לא נמדד רק בנתונים הטכניים. בהצלחה!

תודה רבה אח, מחמם את הלב לראות אנשים שאכפתתודהלכם
להם ואוהבים לעזור
בשמחה😃דרייב
ישSeven

שידוכים כהלכה

ושגרירים בלב

בשניהם יש בסיגנון הזה

ואם תשלח כרטיס אני יכולה להעביר לחברה שהיא שדכנית במגזר הדתי חזק 

שלחתי בפרטי תודה 🙏תודהלכם
..שפלות רוח
אני לא יודע אם זה תמיד היה ככה או שרק ממש בתקופה האחרונה יש התעוררות לזה, של אני לא שם ולא שם אבל מחפש אמת, מכיר המון כאלו, וזאת אחת הסיבות שאני לא בעד שדכנים כי להם יש תבנית הם רוצים הגדרה-מה אתה? ואין לי הגדרה(ואגב לא רק לי ולך, מכיר הרבה בלי הגדרה וגם לא מחפשים כזו) יש לי פשוט רצון למשהו אמיתי שיעשה נחת רוח להשם, וזה נראה לי משהו שמתעורר בזמן האחרון אצל הרבה חברה, ואולי זה גם חלק מתהליך הגאולה אין לדעת.
אמת וזה מכל המגזריםתודהלכם
בהצלחה!לגיטימי?

יצאתי עם אנשים שדומים לתיאור שלך - 

אבל איתך כנראה לא הייתי יוצאת, בגלל העניין החרדי.

לא הרתיע אותי לצאת עם מישהו שלא למד בישיבה מסודרת (או בעל תשובה). אבל אני גם לא חרדית, ונראה לי ששם זה באמת יותר קשה.

לשאלה שלך איפה אפשר לנסות -

התשובה שלי זה לנסות בכל מקום.

יש רשימת שדכנים ומיזמים בשרשור הנעוץ בראש הפורום. (כולל נגיד מיזם דת"ל שמיועד למי שמחפש\ת אברך).

למה לא להתקשר לרבניות ממדרשות?

אין מה להתבייש. 

אולי כדאי לחשוב על מי שאתה מחפש, איפה היא תחפש? האם אתה נמצא שם?

אני גם לא חרדי...תודהלכם
פשוט יש דברים ההשקפה שאני יותר בכיוון חרדי, למשל אני לא הולך שחור לבן וכו' זה יותר בהקשר לחינוך ולבית שאני רוצה להקים
מה שניסיתי להגידלגיטימי?אחרונה

אתה "מהגר תרבותי". 

השפה שלך, ההגדרות שלך - זה משונה ממה שאני רגילה.

ומאיך שאתה מתאר את עצמך כאן - כנראה שלא הייתי מבררת אפילו, למרות שבפועל יש מצב שאנחנו כן קרובים בדעתוינו לגבי חינוך וערכי הבית וכו'.

אתה צריך לשים לב איך אתה מציג את עצמך, ואיך אני קוראת את זה..

אולי במיזם של אתר הידברותזיויק
מיזם חדשלגיטימי?

נתקלתי השבוע בפרסום למיזם שידוכים חדש.

לא מכירה באופן אישי, לא יודעת מי היוזם והמארגן.

ממה שאני קוראת בין השורות באתר שלהם (שנראה שהם עוד עובדים עליו, נניח נראה שהוא מתאים יותר לקריאה במחשב מאשר בטלפון) - זה נראה שהם מנסים לקחת את הרעיון של שגרירים ולקחת אותו למקום בוגר ומקצועי יותר. זה לא חבר מייצג חבר, אלא שדכני קהילות\ישיבות\אולפנות\מדרשות.

מוזמנים להתרשם בעצמכם:

מפה לחופה - מיזם שידוכים למגזר הדתי לאומי

[לפי הפרסום שראיתי, 500 הנרשמים הראשונים יכולים להירשם בחינם, ולכן משתמע שאח"כ יהיה תשלום.]

זה מה שכתבו על עצמם באתר:
מפה לחופה - מחברים עולמות, ברגישות ובמקצועיות

"מפה לחופה" הוא מיזם חברתי-ערכי שנועד ללוות צעירים וצעירות מהציבור הדתי-לאומי במסע האישי והעדין אל הקמת בית נאמן בישראל. אנחנו לא עוד שירות שידוכים קלאסי, אלא מערכת מקצועית שמובילה תהליך היכרות מדויק, אישי – שאתה או את שולטים בו.

המיזם נולד מתוך ההבנה שרווקים ורווקות רבים מחפשים זוגיות, אך מעוניינים להימנע ממסגרות לוחצות או פורמליות מדי. המטרה שלנו היא לאפשר לכל אחד ואחת למצוא את החצי השני בקצב שלו, בלי לחץ ובלי מחויבות, תוך שמירה על דיסקרטיות מלאה וכבוד לעולם הרגשי שלכם.

איך זה עובד? השיטה הייחודית שלנו

במקום להסתמך על תחושות בטן או "הצעות על הדרך", פיתחנו מודל עבודה המשלב כלים מקצועיים עם ליווי אנושי חם:

מקצועיות ועומק: אנו משתמשים בשאלוני עומק ובניתוח נתוני אישיות שפותחו על ידי אנשי מקצוע מובילים כדי להבין אתכם באמת. כל התאמה נבחנת לפי שכבות רבות של נתונים: התאמה ערכית, סגנון תקשורת, צרכים רגשיים ושלבי מוכנות. בלי השאלון זה כמו ללכת בלי מפה - איתו, הדרך ברורה הרבה יותר.

ליווי אישי וצמוד: אתם לא לבד בתהליך. לכל משתתף מוצמד שדכן או שדכנית שעברו אצלנו קורס במשך מספר חודשים שמלווים אותו מהרגע הראשון ומייעצים לאורך הדרך.

בלי לחץ: "מפה לחופה" לא עובד עם דד-ליינים. אתם מנהלים את הקצב, יכולים לקחת הפסקה מתי שצריך, ובוחרים מתי ואיך להתקדם.

האני מאמין שלנו

אנו מאמינים ששידוך טוב לא מתחיל במזל - אלא בהבנה עמוקה. השאלון והתהליך שלנו הם הלב המקצועי שמאפשר לנו לראות מעבר לנתונים היבשים ולחבר בין אנשים על בסיס ערכים, אישיות וחיבור רגשי אמיתי.

עם הלב הנכון, הכלים המקצועיים והכוונה המדויקת - אפשר להגיע הביתה.

המיזם הוקם לעילוי נשמת הלל דחבש ז"ל, בן אהוב ואח יקר, שחייו הקצרים היו מלאים באור, עומק, אמת וצניעות. הלל נשא בליבו חלום גדול - להקים בית של אהבה וקדושה מתוך חיבור של אמת ולב פתוח. "מפה לחופה" ממשיך את דרכו ומורשתו, מתוך תחושת שליחות להעניק ליווי אמפתי שמכבד את הקצב והעומק של כל אדם.

די כברבחור עצוב

אני בטוח שהם מתכוונים לטוב, אבל עוד מיזם או פחות מיזם כבר לא משנים יותר מדי.

וזה בלי לדבר אם הם יהפכו בעתיד למסחטת כספים כמו חלק מהעסקים האלו. 

האם האלטנרנטיבה עדיפה בעיניך?לגיטימי?
לדעתי - א. אי הקמה ותחזוק מיזמיםלגיטימי?

ב. אם ננקה את המרחב מאינטרסים כלכליים, על מה אנחנו נשענים?

כאמור - לא רואה תועלת בעוד מיזםבחור עצוב

עוד מאותו הדבר לא נותן כלום.

לגבי אינטרסים כלכליים - צריכים להיות משניים. אחרת את הופכת להיות מוצר. במקרים קיצוניים - יהיה עדיף לשדכן שתשארי רווקה ותשלמי כמה שיותר זמן. 

לא מסכימהלגיטימי?

כסף הוא מניע. ותחרות בעיני יכולה להיטיב - וכן, אנחנו סוג של מוצר. בין שתרצה ובין אם לא.

אני מאמינה שהם הקימו מיזם כי הם מאמינים שיש להם משהו שונה, שהם לא עוד מאותו הדבר.

את לא חייבת להסכיםבחור עצוב

אוי ואבוי למי שמתייחס לבן אדם כמוצר. מה שבטוח - לא טובתך היא שעומדת לעיניו.

אביא לך דוגמא - שדכן שדורש שתירשם אצלו בתשלום כדי שיעביר את ההצעה שלך משודכת שלו.

הבן אדם פוגע באופן אקטיבי המשודכת שלו. היא משלמת לו כסף כדי שיביא לה הצעות והוא מונע ממנה כי הוא מנסה לסחוט את הצד השני.

וזה בלי לדבר על תופעה חדשה של שדכנים שלוקחים כרטיסים שמסתובבים, שמים את המספר שלהם ודורשים כסף ממי שפונה. 

בהחלט שילמתי לשדכנים כאלה.לגיטימי?

ובסה"כ,

יש הרבה מיזמים\אתרים\אפליקציות וכו' בשוק.

חלקם עולות כסף.

ואני בוחרת למי מהם אני רוצה לשלם, וממי מהם אני נמנעת.

יש גם משהו נעים במחשבה שאני משלמת על שירות, מאשר מתחננת לחסדיו של מישהו.

את מתייחסת לחצי מהדברים שליבחור עצוב

אין בעיה לשלם לשדכן על הצלחה, יש בעיה לשלם לשדכן שמנסה לסחוט את הצד השני ובדרך לא מעביר לך הצעות!

הבן אדם פוגע בך אקטיבית ואת עוד משלמת לו! 

לדעתך זו בעיה - כפי שכתבתי, אני עשיתי זאתלגיטימי?

[שדרך אגב, מופיע ברשימה בצורה לא מעודכנת - 

ואולי בעיניך תראה עוד יותר מזעזעת: לא "דמי רישום", אלא בנוסף ל"דמי שידוך" (במידה ומצליח) - יש "דמי מנוי" שנתיים עבור הזכות לקבל הצעות.

מתאים לך? תשלם.

לא מתאים לך? אל תשלם.

כל אחד יכול לעשות כראות עיניו.

בעיניך זה נראה סחיטה, בעיני זה נראה התחייבות שלה להקדיש לי זמן.

את ממשיכה להתייחס רק לחצי מדבריבחור עצוב

הבאתי לך דוגמאות של שדכנים שפוגעים אקטיבית במשודכים( המשלמים! ) שלהם בשביל בצע כסף.

הראתי לך גם שכשמתייחסים לזה כעל עסק לכל דבר - האינטרס שלהם הוא לשדך כמה שפחות! כל עוד יש מספיק הצלחות.

זכותך לעשות מה שאת רוצה. אני מאיר את הצד האפל של תעשיה שמנצלת מסכנות.

ובחזרה לתגובה הראשונה שלי בשרשור - כנראה שהמיזם החדש הזה לא יצמיח לך בחור חדש מהשמיים. הבחור כבר נמצא איפהשהו, איך בדיוק המיזם הספציפי הזה יקדם אותו למצוא אותך? 

יש שמשלמים רק על אירוסין בע"המרגול

ואז גם השדכן, האינטרס שלו הוא להביא לידי זיווג מוצלח ולקצר את זמן החיפוש

ובכללי, חושבת שמי שלא עוסק בזה כמקצוע, מעוניין שימצאו את שאהבה נפשם…

חברה פעם העלתה לסטטוס בווצאפ (שיש בו רק חברות שלה) שהיא מעוניינת ומחפשת, ואם למישהי יש רעיון היא תשמח שתציע

היה לי ממש כיף לקרוא את זה וגם זה עורר בי מחשבה אקטיבית על הבנים בסביבתי שעשויים להיות רלוונטיים (כולל חברים של אחי וכו)

ב"ה כבר התארסה. אבל זה אדיר בעיניי לבוא ולהגיד את זה לסביבה הקרובה. 

הפסימיות שלך היא לא רציונליתadvfb

מה הבעיה בעוד מיזם?

אם הרעיון שלו ייחודי וטוב - מדהים.

אפילו אם הוא בנאלי - גם מיזמים בנאלים משדכים זוגות בסוף.

אני לגמרי יכול להבין את היאוש. אבל הוא לא כלי עבודה.

הפוךבחור עצוב

זה שיא הרציונליות. לנסות שוב ושוב אותו הדבר ולצפות לתוצאה שונה זו ההגדרה של אי שפיות. איינשטיין שם שם.

אז תתייחס בצורה ענייניתadvfb

א. המיזם מציע עניין ייחודי, אתה לא חושב כך?

ב. מיזמים בנאלים ומשמעממים -מקימים בתים בישראל - זה לא נכון?אם זה נכון, מעולה שהקימו אותם ולמה שלא יקימו עוד

אני לא עובד אצלךבחור עצוב
את דעתי כבר כתבתי. הבנות אותן בנות והבנים אותם בנים. עוד מיזם מאותו הדבר לא ישנה יותר מדי. גם אם הכותרות מפוצצות. 
חבל שאתה מכניס אגו לשיחהadvfb
למה אתה הורס את הדרמה צדיקבנות רבות עלי
מתוך סקרנות- את מרגישה שזה עניין של דיוק?מרגול

במחילה, לא הייתי מספיק בעולם הדייטים בשביל לגבש דעה ולהבין בעצמי.

לפעמים אני תוהה כמה הפער הוא בדיוק של תכונות האופי/רצונות של האדם. וכמה זה אולי מחשבות שהאדם בא איתן מראש, במקום בכללי שהוא נמצא בו כרגע, על מה שם דגש בדייט, ואז גם להצליב את כל זה עם הבן/בת זוג בדייט! אוהו זה מסובך…

הרי זה לא שהרווקים שמעוניינים בזוגיות זה אחוז קטן מהאוכלוסיה. וגם, אני לא חושבת שיש פה איזה תכונה שיטתית שאפשר לשים עליה את האצבע ולהסביר את רוב הסיבות לרווקות.

ואני רק תוהה, בכמה מהמקרים חסר הלדייק בהתאמה מראש, ובכמה מהמקרים זה יותר עניין של "מזל" ואולי אם היית פוגשת עכשיו את ההוא שיצאת איתו לפני שנה, אולי זה היה הולך מדהים ויאללה חתונה.

(הבעיה היא כמובן שזה לא מתמטי, אלא בעיקר עניין של הלב, ובשביל שיהיה סיכוי לדייט צריך להתמסר אליו באיזושהי רמה, מצד שני אם זה לא הולך, משהו בהתמסרות יכול להיות שוחק וכואב. וכמובן כמובן שכל אחד אינדיווידואלי

רק תוהה אם *זה* המיזם שחסר. כאילו, אם הוא יתן מענה, או אולי יכול חלילה לגרום למפח נפש מיותר)

^ברור לי שכל אחד ואחת שונים. ברור. שואלת ברמה הכללית. 

תראי,לגיטימי?

אם הייתי יודעת מה העניין, הכל היה נראה אחרת, לא?

אין נראה לי תשובה אחת נכונה לשאלה שלך.

אני חושבת שמיזם 252 פנה לכיוון הזה - לא שידוכים, אלא ליווי והדרכה בתהליך. הם טוענים שמאות זוגות התחתנו בזכותם - לא הכירו בזכותם, אלא התחתנו בגלל הליווי.

באופן אישי, רוב האנשים שיצאתי איתם (ויצאתי עם לא מעט) - הקשר נגמר מהר (פחות משלוש פגישות). ואני די מדויקת, ומבררת, ולא יוצאת עם כל אחד. 

מצד שני, יש אנשים שיצאתי איתם, ונגיד הפריע לי משהו מסוים. אם כעבור שנה-שנתיים-שלוש הייתי יודעת שזה השתנה - יכול מאוד להיות שניסיון נוסף יוביל לתוצאה שונה. (בעיקר עניינים של בגרות ובשלות). גם אני כמובן עברתי מסע עד לנקודה הזאת, ובהחלט ייתכן שמשהו שפעם לא התאים בכלל היום יהיה יותר מוצלח.

בהסתכלות אחורה, מהחוויה האישית שלי, אין מישהו שאני נפרדתי ממנו (הפוך יש) והיום אני מתבאסת על זה.

השאלה שלי היא ברמת הכללמרגול

כלומר, האם יכול להיות שברמת הכלל, מה שחסר זה פחות העניין של הדיוק ויותר העניין של לצאת יותר.

(אם יצאת יותר יש יותר סיכוי שתמצאי איש שמתאים לך וטוב לך איתו, מצד שני, חבל לצאת עם גברים שזה בכלל לא רלוונטי).

מבינה?

ממש לא התכוונתי שתדעי להגיד מה הבעיה, כי כמו שכתבתי, אני לא חושבת שזה בהכרח עניין של תכונה בבן אדם. (לכולנו יש תכונות שהן פחות, אבל היופי זה שזה אצל כולנו, אז זו אולי התמודדות אבל לא בהכרח חסם)

לענ"ד דיוק יותר מידי רק פוגע ביכולת להתחתןintuscrepidam
לא מבינה אותךלגיטימי?

את שואלת אם אני מעדיפה לצאת עם כמות או עם איכות?

לדעתי רוב האנשים פה לא נהנים במיוחד לצאת שוב ושוב לדייטים.

אם אסתכל על העולם בצורה כזו, יש אלפי אנשים בטווח הרלוונטי שלי מכל מיני בחינות, ואם אנסה לצאת עם נניח מאה כדי למצוא את ההתאמה הטובה ביותר - דווקא אז הסיכויים נמוכים מאוד בעיני, וזה זמן מבוזבז (צריך זמן כדי לצאת עם כ"כ הרבה). ובכלל, זה יגרום לזה שתמיד בראש יכולה להיות המחשבה - אולי אם הייתי בודקת עוד הייתי מוצאת מישהו יותר מתאים. מבחינתי, יש אדם אחד שקיים בעולם שרלוונטי לי כרגע - זה שאני יוצאת איתו, ואני צריכה להחליט אם כן או לא. כל שאר האנשים בעולם לא מעניינים אותי. לא אכפת לי אם יש מישהו עם סיכויים יותר גבוהים - האם הקשר הזה מתפתח טוב או לא?

ברור שנרצה להיפגש עם מישהו שרלוונטי לצרכים ולרצונות שלנו, לא?

בוודאימרגול

בעיניי גם אין דבר כזה "האחד"  

כלומר, בוודאי שבסוף אני רוצה אחד, אבל זה לא שיש את ה-

הרעיון שלי זה לא לצאת עם כמה שיותר ולברור. הרעיון הוא שבסוף רוצים זוגיות שתמשיך לנישואים, לא?

ושהרבה מהרווקים רווקות שאני רואה סביבי זה לא עובד עוד בשלבים יחסית ראשוניים.

ואז צריך הצעה חדשה, נכון? כאילו אם לא עבד

ואז השאלה שלי היא כמה צריך עוד בשלב ההצעות לדייק. כי אני לא חושבת שזה בהכרח עניין של דיוק של התכונות שאני מחפשת, כמו שזה עניין של איזשהו חיבור שלא בהכרח אפשר להגדיר בפרמטרים.

שתהיה כימיה טובה, משיכה, הערכה, הנאה מהמפגשים המשותפים.

והרבה מהזוגות שאני רואה (כולל אותי עצמי), שהכירו בצורה שהיא לא הצעה/שידוך, לא היו יוצאים מראש עם מי שבסוף הם התחתנו איתו.

וזה ממש לא אומר לוותר ולהסתפק בבינוני. בכלל לא. כמו שזה אומר שחיבור וקשר טוב יכול להתקיים גם בלי התאמה של המון פרמטרים. מבינה?

ואז אני אומרת, מדובר פה על מיזם שידוכים, כן? אני מצפה שמי שפונה אליו הוא לא יוצא כרגע עם מישהו. ואז השאלה האם בשביל ההצעה הבאה צריך סופר לדייק? או אולי הדיוק מיותר, ומספיק הכמה דברים בסיסיים (נניח רמה דתית דומה)

אני עדיין לא יורדת לעומק דעתךלגיטימי?

לפני כמה שנים ארגון "באים בטוב" עשה סקר של רווקים ונשואים דת"ל. צילמתי מסך מכאן:

אם אנחנו מסתכלים בצורה סטטיסטית ויבשה, יש 75% סיכוי להכיר את בן\בת הזוג דרך מכרים\ספונטנית.

אפשר להעלות תאוריות למה. אפשר להגיד שדרך חברים\ספונטנית נכיר אנשים ששדכנים לא יחשבו בכלל להציע. הבעיה היא, שאי אפשר לתכנן להכיר ספונטנית - ובמיוחד למי שמבחינה דתית פחות נוח להסתובב במעגלים מסוימים, וגם להישען על מכרים לא מבטיח שיהיו הצעות.

האם יש קשר בין מי שמכיר לנו את הצד השני לבין טיב הקשר?

אם אני מבינה נכון, את אומרת שמי שמכיר יותר טוב, ויודע לדייק יותר - הפוטנציאל הוא יותר גדול.

מצרפת כאן קישור לשרשור מפעם, ובתוכו קישור לשרשור אחר - איך הכרת את שלושת המדוייטים הטובים ביותר שלך:

איך הכרתם את שלושת המדוייטים הכי פחות טובים שלכם? - לקראת נישואין וזוגיות

בקיצור,

אני לא חושבת שדווקא היכרות קרובה וטובה בהכרח מביאה להצעה מדויקת יותר.

אני לא בטוחה שיש פתרון מוצלח לדייק הצעות - זה לא דברים מדידים וכמותניים, ואפילו AI לא עשה מהפכה בתחום.

יצא לי להשתתף בכמה זום-דייטינג. הם מפרסמים שזה AI, אלגוריתם חכם וכו' - כאשר בפועל ההתאמה שם מבוססת על משהו כמו גיל, רמה דתית, מצב משפחתי, גובה ומקום מגורים. ואכן, רוב האנשים היו ממש לא קשורים. אבל היו כאלה שכן, וגם יצאתי איתם.  

אז אסביר שוב כי באמת לא הובןמרגול

הייתי מחלקת דווקא אחרת את הסקר ששלחת- 25% היכרות ספונטנית והשאר הכירו דרך גורם שלישי (חברים, משפחה, שדכן, אתר, וכו)

בהיכרות ספונטנית את לא מסננת מראש בכלל. כי לא חשבת שזה יוביל לשם בכלל, סתם פתאום קלטת שעם האדם הזה שנחמד איתו אפשר לבנות זוגיות.

השאלה היא מה עושים כשגורם שלישי כלשהו מציע הצעה. המיזם ששלחת פה בהודעה הראשונה אומר שהקונספט שלו זה שהוא ממש מדייק מראש את ההצעות. כלומר הרבה סינון עוד לפני שיש דייט (ואפילו הצעה)

ואני חושבת שדיוק זה לא הדבר שחסר. האם עדיין שווה לנסות את המיזם הזה? כנראה שכן, כי זה בחור חדש לפגוש ואולי בע"ה יתאים.

אבל הנקודה שלי היא שסינון מתקדם עוד לפני שפגשת את הבן אדם ודיברת איתו והרגשת אותו (באווירה, לא במגע), הוא לפעמים מיותר.

וזה לא משנה מבחינתי אם חברה אמרה שיש לה בחור מהמם להכיר לך או ששדכנית אמרה או מישהי אחרת. העניין הוא מה קורה לפני שפגשת את הבחור. האם בכלל כדאי לברר מאוד לעומק?

זאת שאלה, כי אני בטוחה שיש כאלו שיגידו שזה חשוב ועזר להם. מצד שני, ממה שאני רואה, הרבה מהזוגות סביבי הם דווקא כאלו שלא היו עוברים סינון של לפני דייט אחד אצל השני, והם כן העמיקו בבירור הזוגי, פשוט אחרי שהם הכירו.

הבנת?

אני אומרת- אם מציעים הצעה, היא לא צריכה להיות חופרת ומעמיקה, אלא פשוט שנראה שעל פניו הדברים הגדולים הבסיסיים די דומים, ומשם יאללה שיפגשו ויראו איך להם יחד.

ואני שמה על זה סימן שאלה, כי אני לא באמת יודעת, וגם מניחה שאנשים שונים צריכים דברים שונים…

לצאת לדייט כשאת בראש של "אין סיכוי שיצא מזה משהו" זה די בזבוז זמן בעיניי (יש לי חברות שעושות את זה לפעמים). אבל אולי דווקא הלבןא בראש של - אני לא יודעת, אבל הלוואי שיצליח. ובלי לחפור אינסוף על הבן אדם לפני וכבר קצת לקבע עליו הבנות לפי מה שביררת.

אבל אני לא חכמה גדולה, לא בכללי ובטח לא בעניין הזה.

אף אחד לא רוצה לצאת עם כמותמרגול

כשיוצאים לדייט, זה מתוך משאלה ורצון שהאדם שאני פוגשת עכשיו, איתו זה יעבוד ובע"ה בהמשך נישואים.

אממה, לא קלים שידוכינו (עובדה שיש המון רווקים רווקות שמעוניינים בזוגיות וזה לא בא בקלות בכלל)

אין פלא שאת חותכת על דברים כאלהintuscrepidam
יש מחקר שמראה שנשים חושבות שהבן הזוג שלהם בוגר רק באזור גיל 43. יש התנהגויות של גברים שנשים מתרגמות לחוסר בגרות וזו טעות די חמורה…

באופן אישי אני חושב שרוב החברים הרווקים שלי ואני יחסית בוגרים מאוד ביחס לחברים הנשואים. ההבדל המשמעותי הוא שלהם יש אחריות ובגרות מהסוג החשוב שלא ניתנה לנו עדיין האפשרות להתפתח אילו.

ובאופן כללי על המיזם: הרושם שלי הוא שבכל המיזמים האלה מדובר באותם אנשים ובגלל זה הם מיותרים. אפשר להסתכל על המיזמים בתור הקרחון שמעל פני המים, בעוד רוב האנשים הרלוונטיים לא נמצאים באף מיזם. ולכן כל המיזמים האלה נכשלים, כי זה אותו דבר מאותו דבר…

לא בטוחה שהבנת אותי כמו שצריךלגיטימי?

לא התכוונתי לכך שרוב הקשרים שלי נגמרו בגלל חוסר בגרות.

לא אמרתי שום דבר על מידת הבגרות של רווקים לעומת נשואים. לא אמרתי שצריך להגיע לרמת בגרות של 10\10 כדי להתחתן.

אמרתי שהיו לי קשרים - שנמשכו יותר מכמה פגישות בודדות - ומה שהפריע לי בהם זה תכונה שבעיני יכולה לעבור שינוי - בגרות - ולכן אם כעבור זמן הייתי פוגשת את אותו אדם, יש מצב שהקשר היה נגמר בצורה אחרת.

(אם ניקח לדוגמה משהו אחר: אם היה מפריע לי שהוא מאוד גבוה, גם כעבור זמן פער הגובה עדיין קיים).

אז מה את מתכוונת בתכונה הזו?intuscrepidam
ואשמח להתייחסות למה שכתבתי על המיזם בכללי
אכתוב באופן כללילגיטימי?

בוא ניקח בחור ובחורה בני 24.

הבחור עשה הסדר - גיל 23. נשאר שיעור ו - 24. "ראה עולם" במסגרת הצבא. עד כה הוא נמצא במסגרת שמישהו דואג לרווחתו, לכלכלתו וכו'.

הבחורה בזמן הזה יכלה להספיק לעשות ש"ל, מדרשה, תואר ולהתחיל לעבוד. 

ויכול להיות שהכל סבבה וזה, אבל הוא לא עשה את הסוויץ בראש של המוכנות לקחת אחריות על עצמו ועל משפחה, וזה מתבטא בקשר. אבל אם נניח יעברו עוד שנתיים - תכונות הבסיס שלו אותו הדבר, אבל הוא כבר הספיק לחוות קצת יותר את מורכבות החיים, לגבש דעות עצמאיות, לנהל אורח חיים בלי מסגרת ישבתית (האם הוא מקפיד על תפילות? על מניין? על לימוד? מה הוא עושה בשעות הפנאי?).

לגבי המיזם, לא יודעת למה אתה מתכוון ב"אותם אנשים". אותם שדכנים? אותם מועמדים? לפי ההמשך אני מאמינה שהתכוונת לאותם הרווקים. לפי הסקר שציטטתי קודם, רווקים דת"ל בגילאי 25-40 - 80% מהם רשומים לאתרים. האם רוב האנשים הרלוונטיים נמצאים ב-20% האחרים?

בעיני להגיד אף אחד לא רלוונטי ולכן לא אירשם - מכשיל את המיזמים מראש. לא נותן להם סיכוי. המטרה שלי זה שאנשים רלוונטיים ימצאו אותי - ולכן אנסה להצטרף למקומות שבהם נראה לי שיש מישהו פוטנציאלי.

מתבגרים בעיקר בישיבהadvfb

יש משהו במוסד ישיבתי שהוא לוקח אחריות מהבנאדם. האחריות היא לשבת וללמוד. לא צריך לבשל, לא צריך לעבוד כדי לשלם שכ"ד, גם לא צריך ללמוד למבחנים או להתחכך עם אנשים מגוונים בדעותיהם ובנימוסיהם. גם בצבא, כשהבייניש נפתח אליו בשלב כזה או אחר, היא מסגרת מאוד מצומצמת. הצבא מקום מאתגר, אבל מצדדים מאוד מסויימים. הצבא לא מאתגר את השקפת העולם לצורך העניין. הוא מאתגר את ההרגלים והנורמות שהאדם רגיל אליהם. זה יכול להיות וואחד אתגר, אבל הוא יחסית חיצוני לאתגרים אחרים שממש יכולים לערער תפיסות עולם. מהצד הזה, אני מסכים איתך. 

אממה, מי שלוקח אחריות במסגרת ישיבתית - וואו, כמה שהוא מתבגר. מי שלוקח אחריות על הלימוד תורה שלו. בישיבות ציוניות, לרוב, אין משגיח ואין מי שיכריח את האדם ללמוד. אדם שבונה לו"ז, מתאם חברתות, מסכם שיעורים, עסוק בבניין הלימוד והערכים שלו - זה משהו שמבגר לאין ערוך! לגבש דעה עצמאית? ברור שזה מה שאדם יעשה בישיבה. באמת מי שחוזר אחרי תוכי ממה שאמרו לו ולא מפנים את הדברים - הוא באמת אחרי זה עלול מאוד לאבד את הערכים שהוא היה עסוק לשנן אותם. אבללל, זה בדיוק התפקיד של הישיבה - לגבש השקפת עולם. ואם היא לא תהיה עצמאית, אז באמת אין בה יותר מדי ערך.

לנהל אורח חיים דתי מחוץ לישיבה - יש בזה משהו הרבה יותר קל. ישיבה זה מסגרת תובענית בטירוף. היום שאני בעלבת אני קורא שתיים מקרא ומוחה לעצמי כפיים. רק כדי לסבר את האוזן, אין דבר כזה מסגרת שמתחילה מקסימום מ7 בבוקר ומסתיימת ב10 בערב מנימום, עם הפסקה של שעתיים באמצע. אז נכון ללמוד דף יומי אחרי יום מפרך ולהחזיק לימוד ותפילות זה שיא העוצמתי ולא מובן מאליו, אבל לא יודע אם זה בהכרח יותר קשה מלימוד מסודר בישיבה. בישיבה צריך להיות עם מוטיבציה ממש גבוהה ויכולות לא פשוטות כדי לעמוד ביעדים.

תיארת יפה מאוד היבטים שמתבגרים ומתקדמיםארץ השוקולדאחרונה

בישיבה.

יש המון בדבריך על האחריות וההתבגרות אצל מי שמשקיע בישיבה, רק צריך לזכור שזה היבטים מסוימים ויש היבטים אחרים גם של התבגרות.

מציאותית אני לא מסכיםadvfb

הכללה לא מבוססת בכלל.

יש מיזמים כאלה ואחרים שיש בהם אנשים אחרים.

ברור שיהיו גם כאלה חופפים, אבל מיזמים תורניים יותר, תורניים פחות, מאיזורים כאלה מאיזורים אחרים.

ומי אמר שמיזמים נכשלים? הרבה מאוד עוזרים להקמת בתים נאמנים בישראל.

נשמע מעניין. תודה.advfb

אגב, יצא לי להכיר ממש בקטנה את הלל דחבש ז"ל, יהי זכרו ברוך

אולי יעניין אותך