אני כל כך רעה?
שבוכה, שכואב לי מזה...
ב"ה, חברות שלי מאורסות, נשואות, כל הזמן מקבלת עוד הודעות על אירוסין של עוד חברה, קרובה יותר או קרובה פחות, ובאמת אני שמחה בשבילן.
אבל, יש את המקום בלב שכואב, המקום שבכל אמירה שלהן של בקרוב אצלך, בכל ניסיון שלהן להציע בחור פחות קשור מהקודם, בכל גערה 'למה אני בררנית' (הי, אני לא מבוגרת... תרגעו, אז מה אם אתן בגילי/צעירות ממני?) מתקומם ומתמלא כאב.
באמת שאני שמחה בשבילן!! מאוד!!
אבל...
הרחמים האלו מכאיבים לי.
כן, אתן לא צריכות להיות מופתעות כי אני מעזה לחייך, אתן לא צריכות לגמגם כשאני שואלת איך ההכנות לחתונה.
אם אני שואלת מה שלומכן, אתן לא צריכות לענות בחצי פה כדי לא להזכיר את העובדה שאתן נשואות, אתן לא חייבות להתקשר אלי ל5 דקות חודשיות של חסד (כמובן שבמצטבר, וכל פעם לשאול מה נשמע, לחכות דקה בשתיקה אחרי שאענה ב"ה בסדר, ומה איתך ו-הופס השיחה מתנתקת, ואין תשובה עד הפעם הבאה שאתן מתקשרות, שבה אתן מתנצלות שבדיוק קראו לכן בדחיפות, שואלות מה נשמע והשיחה מתנתקת וחוזר חלילה) כדי 'להציל את הרווקה האומללה', יש לי חיים מספיק עשירים גם בלי זה, ובגלל שאני מבינה שאתן עסוקות- אני עונה לכן כי בטוחה שזה משהו דחוף, גם כשאני עסוקה מדי ולא עונה לרוב העולם, ואם אני לא עונה- אני לא צריכה לקבל הודעה מודאגת עם מי ולמה חתכתי הפעם. אני לא צריכה לקבל הודעות מוכיחות שבקצב שאני חותכת - לא אתחתן אף פעם, כשבסך הכל לא הייתי חצי דקה ליד הטלפון, והדבר היחיד שחתכתי בשבוע האחרון היה סלט, וכשרואים אותי ברחוב- ממש לא חייבים לברוח, אני לא חולה במחלה מדבקת, אה, ולדבר בהתלהבות לבקבוק שתיה שנמצא ביד- לא משכנע אותי שזו שיחת טלפון, מחילה.
אני לא מצפה שתשארו חברות שלי אחרי החתונה, מה שאני כן מצפה- זה שלא תשאלו אחרי כמה חודשים של התנהגות לא נעימה למה אני לא משתפת אתכן במה שעובר עלי...
יפה מצדך...

אם חשבתם שאני בלחית...